Pályázati lehetőségek a Közép-dunántúli régió 10 és fő közötti lakosságú városaiban Bicskei fejlesztések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pályázati lehetőségek a Közép-dunántúli régió 10 és 20 000 fő közötti lakosságú városaiban Bicskei fejlesztések"

Átírás

1 Pályázati lehetőségek a Közép-dunántúli régió 10 és fő közötti lakosságú városaiban Bicskei fejlesztések Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP

2 Bicskei fejlesztések (1.) A fejlesztés megnevezése: Bicske belterületén, az Akácfa utca, a Kisfaludy utca, a Batthyány Lajos utca, az Apponyi Albert utca, a Szent Imre utca és a Kölcsey Ferenc utca szilárd burkolatainak felújítása KDOP-4.2.1/B-2007 Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP

3 Bicskei fejlesztések (1.) Akácfa utca 1312 m Kisfaludy utca 535 m Batthyány Lajos utca 1074 m Apponyi Albert utca 812 m Szent Imre utca 504 m Kölcsey Ferenc utca 525 m

4 Bicskei fejlesztések (1.) A pályázat keretében felújított utak összköltsége forint volt. A támogatás összege forintot tett ki. Így a saját erő forint.

5 Bicskei fejlesztések (2.) A fejlesztés megnevezése: A Bicske Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A

6 Bicskei fejlesztések (2.) A projekt összköltsége forint. Ebből forint az Európai Unió Európai Szociális Alapjából, forint a Magyarország központi költségvetéséből származik, forint saját erő mellett.

7 Bicskei fejlesztések (2.) Célunk volt városunk Polgármesteri Hivatalának működését optimálissá tenni én kezdtük el a megvalósítást, ami án zárult. Végső eredményként a 82 fős hivatali apparátus 56 főre csökkent. A felelős gazdálkodást segítő folyamatos likviditás figyelő és előrejelző szoftver került beszerzésre.

8 Bicskei fejlesztések (3.) A fejlesztés megnevezése: Komplex Egészségügyi Központ Fejlesztése Bicskén KDOP /B

9 Bicskei fejlesztések (3.) 1973-ban átadták a bicskei rendelőintézetet, ami akkor a kornak megfelelő anyagokból és műszaki színvonalon épült meg. Több, mint 30 éven át érdemi felújítás nem történt, amit a következő, 2004-ben készült képek mutatnak.

10 Bicskei fejlesztések (3.)

11 Bicskei fejlesztések (3.)

12 Bicskei fejlesztések (3.) 2004-ben, a teljes bicskei önkormányzati tulajdonú, Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Kft. visszakapta a megyétől a járóbeteg-szakellátás működtetését Bicskén től a beruházás megkezdéséig a város összességében 100 millió forintot költ az intézményre, biztosítva ezzel a minimális működési feltételeket.

13 Bicskei fejlesztések (3.)

14 Bicskei fejlesztések (3.)

15 Bicskei fejlesztések (3.)

16 Bicskei fejlesztések (3.) A pályázattal elnyert támogatás összege 374 millió forint volt. E mellett városunk a 113 milliós pályázati önrészen túl további 39 millió forintot, összességében 152 millió forintot fordított a fejlesztésre.

17 Bicskei fejlesztések (3.) Ebből az összegből jött létre az alagsor szerkezetkész kialakítása, a földszint teljes rekonstrukciója, beleértve az orvosi ügyelet, a gyermekorvosi rendelők és a védőnői szolgálat elhelyezését az egynapos sebészet és a nappali kórház, valamint a jövőben tervezett teljes épületrekonstrukció engedélyes és kiviteli építészeti tervei.

18 Bicskei fejlesztések (3.) 2004-ben 10, ma 27 különböző szakorvosi rendelés, akkor 229, ma 425 szakorvosi órakeret jellemzi az intézményt, melynek jó működését jól szemlélteti, hogy működéséhez nem igényel kiegészítő önkormányzati támogatást és közel 50 ezer ember szakorvosi ellátását biztosítja, közmegelégedéssel.

19 Bicskei fejlesztések (3.)

20 Bicskei fejlesztések (3.)

21 Bicskei fejlesztések (3.)

22 Bicskei fejlesztések (3.) Meglévő terveinket a most kiírásra váró, a már társadalmasításon átesett pályázat sikeres benyújtásával kívánjuk befejezni. Struktúraváltás támogatása az onkológia centrumok és a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével TIOP 2.2.6/12/1/A és B

23 Bicskei fejlesztések (3.) Az alagsorba kerül a legtöbb diagnosztikai funkció, de itt kapnak helyet a fizikoterápia, gyógytorna és a szociális helyiségek is, valamint a központi sterilizáló. Új képalkotó eljárások is betervezésre kerültek, CT illetve MR labor megvalósításával.

24 Bicskei fejlesztések (3.) Az első emeleten kapnak helyet a felnőtt háziorvosi praxisokat kiszolgáló rendelőhelyiségek. A belgyógyászati betegeket és a kardiológiai ellátást igénylőket ugyancsak itt fogadják majd.

25 Bicskei fejlesztések (3.) A második emelet is nagy forgalmú rendeléseknek ad helyet, mint nőgyógyászat, urológia, bőrgyógyászat, gasztroenterologia, fül-orr gégészet, valamint az alapellátáshoz tartozó fogorvosi ellátás.

26 Bicskei fejlesztések (3.) Az újonnan létrehozandó harmadik emeleten lesznek a szemészeti vizsgálók, a pszichiátriai és neurológiai rendelők, valamint a pszichoterápia és a pszichológia kezelőhelyiségei. Itt lesznek az épület egészéhez és a feladat nagyságához minimálisan szükséges irodák.

27 Bicskei fejlesztések (3.)

28 Bicskei fejlesztések (3.)

29 Bicskei fejlesztések (4.) Egy kisváros életében fontosak a kisebb intézményei pályázatok is. Egységes Művelődési Központ és Könyvtár: TÁMOP Építő közösségek 3. ütem A közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában Így kerülhetett Bicskére a Tudás tarisznyája program

30 Bicskei fejlesztések (4.) Négy kreatív területe a képzőművészet, a fotográfia, a film és az elektronikus újságírást. Az elnyert összeg közel forint.

31 Bicskei fejlesztések (5.) Mór és Bicske városok összehangolt könyvtári infrastruktúra fejlesztése Tudásdepó Expressz TIOP /

32 Bicskei fejlesztések (5.) Beszerzésre került egy nagy teljesítmény szerver 2 szolgálati és 4 felhasználói számítógép Text Lib integrált könyvtári számítógépes szoftver beszerzésével. A hagyományos cédulakatalógust felváltotta az interneten elérhetővé tett számítógépes adatbázis. Az elnyert támogatási összeg: forint.

33 Bicskei fejlesztések (6.) A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában TIOP /

34 Bicskei fejlesztések (6.) A pályázati csomag tartalma: 43 db személyi számítógép (mindkét számítástechnika terem modernizálására elegendő) 19 db tantermi csomag (interaktív tábla + számítógép + projektor) + 2 db WIFI csomag 1 db szavazó csomag 1 db alkalmazás szerver 5 db, a sajátos nevelési igényű tanulók számára szolgáló kiegészítő csomag (látássérült és hallássérült tanulók részére)

35 Bicskei fejlesztések (6.) Támogatási intenzitás 100% 43 iskolai pc forint 19 tantermi csomag forint Alkalmazás szerver forint Szavazó csomag forint WIFI csomag forint 5 db SNI csomag forint A teljes támogatási összeg közel forint.

36 Bicskei fejlesztések (7.) A bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola innovatív fejlesztése TÁMOP /2 Innovatív iskolák fejlesztése Elbírálás alatt álló pályázat!

37 Bicskei fejlesztések (7.) A pályázat során elvégzendő konkrét iskolai feladatok: Nyelvi készségek fejlesztése, nyelvi táborok, témahét, továbbképzések, kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések. Természettudományos ismeretek bővítése, szakmai kompetencia erősítése, szaktárgyi táborok, témahét, kis értékű tárgyi eszköz fejlesztés

38 Bicskei fejlesztések (7.) Az informatika tantárgy eszközfejlesztése, tehetséggondozó programok, szakkörök. Egészségfejlesztő, szemléletformáló, iskolai programok, egészséghét, szakmai továbbképzések. Iskolai egészségnapok.

39 Bicskei fejlesztések (7.) Komplex közlekedési ismeretek, baleset megelőzés, tanfolyamok, továbbképzések. Családpedagógiai továbbképzések, családi életre neveléshez kapcsolódó intézményi innováció. Természethez közeli sporttáborok, sportkirándulások, sporteszközfejlesztés, szakkörök, továbbképzések.

40 Bicskei fejlesztések (7.) Megpályázott támogatási összegek: Immateriális javak: forint. Egyéb berendezések, felszerelések, járművek: forint. Igénybe vett szolgáltatás: forint. Bár és járulék: forint. Tartalék: forint. Mindösszesen: forint.

41 Bicskei fejlesztések (8.) Városi Óvodánk pályázata: Megújuló pedagógiai munka és környezet Bicske város óvodáiban TÁMOP /1

42 Bicskei fejlesztések (8.) Bicskei óvodák épületeinek kisebb átépítése, két új óvodai csoport létrehozásával. Pedagógiai képzések óvodapedagógusoknak, az óvodai nevelés színvonalának növelésére.

43 Bicskei fejlesztések (8.) E pályázat keretében elnyert támogatási összeg: forint. A támogatási szerződés előkészítés alatt.

44 Bicskei fejlesztések A Közép-dunántúli régió egésze, de jó közlekedési adottságai miatt és mivel Budapest felé régiónk kapujában helyezkedik el, Bicske a letelepedni és fejleszteni vágyó gazdasági társaságok számára kedvező környezet. Először két önkormányzati tulajdonú területre beadott pályázat következik, majd egy magánterületen megvalósuló.

45 Bicskei fejlesztések (9.) Harsona Kft. projekje: KDOP-1.1.1/AB A terület nagysága: nm (beépíthetőség 40%) A tervezett épület területe összesen: bruttó 2123 nm. A telek teljes területen infrastrukturális fejlesztés is történik. A Harsona Kft-n kívül még 9 cég fog várhatóan betelepülni, és 25 új munkahely létesül. A projekt költségvetése: nettó Ft, az igényelt támogatás forint. A bérbeadásból származó árbevétel nagysága a beruházás befejezését (2014) követő 3. évben várhatóan 54M Ft. A bérleti díj várhatóan 6 euro/nm/hó. Projekt várható kezdete és befejezése:

46 Bicskei fejlesztések (10.) Dedítio Kft. projektrésze: KDOP-1.1.1/AB A terület nagysága: nm (beépíthetőség 40%) A tervezett épület területe összesen: bruttó 2499,64 nm. A telek teljes területen infrastrukturális fejlesztési is történik. A Deditio Kft-n kívül még 10 cég fog várhatóan betelepülni, és 41 új munkahely létesül. A projekt költségvetése: nettó Ft, az igényelt támogatás forint. A bérbeadásból származó árbevétel nagysága a beruházás befejezését (2014) követő 3. évben várhatóan 54M Ft. A bérleti díj várhatóan 5 euro/nm/hó. Projekt kezdete és befejezése:

47 Bicskei fejlesztések (11.) TECHNOCAR-MC-2003 Gépipari Kft. TECHNOCAR-MC-2003 Kft. Telephely fejlesztési projektje KDOP-1.1.1/C Összköltség forint. Támogatás 48.83%, de maximum forint.

48 Bicskei fejlesztések (11.)

49 Bicskei fejlesztések (12.) Értékmegőrző és funkcióbővítő város rehabilitáció a fő feletti és fő alatti városokban Bicske Város központi Akcióterületén értékmegőrző és funkcióbővítő beruházások megvalósítása KDOP /B-11 A pályázat elbírálás alatt!

50 Bicskei fejlesztések (12.) A tervek szerint megvalósul: Városháza bővítése Katolikus templom külső felújítása Református parókia külső felújítása Hősök tere átépítése Fiatalok Háza kialakítása

51 Bicskei fejlesztések (12.)

52 Bicskei fejlesztések (12.)

53 Bicskei fejlesztések (12.)

54 Bicskei fejlesztések (12.) Elnyerhető támogatás forint. Az egyházak önerős kiegészítő beruházásainak összértéke további közel forint.

55 Bicskei fejlesztések (13.) Intermodiális Vasúti és Közösségi Központ létrehozása Bicske városában és a kistérség vonzáskörzetében KÖZOP

56 Bicskei fejlesztések (13.) Nyertes pályázat, projektzárás alatt. A megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére elnyert összeg: forint.

57 Bicskei fejlesztések (13.)

58 Bicskei fejlesztések (13.)

59 Bicskei fejlesztések (13.)

60 Bicskei fejlesztések (13.)

61 Bicskei fejlesztések (13.)

62 Bicskei fejlesztések (13.) ÚTHÁLÓZATI KAPCSOLATOK

63 Bicskei fejlesztések (13.) VÁLTOZATOK BICSKE ÁLLOMÁS

64 Bicskei fejlesztések (13.)

65 Bicskei fejlesztések (13.)

66 Bicskei fejlesztések (13.)

67 Bicskei fejlesztések (13.)

68 Bicskei fejlesztések (13.)

69 Bicskei fejlesztések (13.)

70 Bicskei fejlesztések (13.)

71 Bicskei fejlesztések (13.)

72 Bicskei fejlesztések (13.)

73 Bicskei fejlesztések (13+1) Turisztikai attrakciók és szolgáltatások Bicske ég és föld között A Nagy Károly csillagda KDOP /B-12

74 Bicskei fejlesztések (13+1) - Klasszicista mauzóleum helyreállítása: Batthyány Gyula kiállítás. - Csillagda rekonstrukciója: kiállító és konferenciaterem, ismeretterjesztő célú csillagvizsgáló tornyok, terasz, technikatörténet az űrkutatásig - Bejárati épületek: kilátó, kerítés - Szolgálati lakás és kiszolgáló épület - A környezetet kímélő technikai megoldások a fűtés és szennyvízkezelésben.

75 Bicskei fejlesztések (13+1) 1848

76 Bicskei fejlesztések (13+1) 1961

77 Bicskei fejlesztések (13+1)

78 Bicskei fejlesztések (13+1) A MAUZÓLEUM

79 Bicskei fejlesztések (13+1)

80

81

82

83

84 Bicskei fejlesztések (13+1)

85 Bicskei fejlesztések (13+1)

86 Bicskei fejlesztések (13+1)

87 Bicskei fejlesztések (13+1)

88 Bicskei fejlesztések (13+1)

89 Bicskei fejlesztések (13+1)

90 Bicskei fejlesztések (13+1)

91 Bicskei fejlesztések (13+1)

92 Bicskei fejlesztések (13+1)

93 Bicskei fejlesztések (13+1)

94 Bicskei fejlesztések (13+1)

95 Bicskei fejlesztések (13+1)

96 Bicskei fejlesztések (13+1)

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Program

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Program II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Program Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése / Kistérségi járóbeteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése

Részletesebben

NAGYATÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSA 2007 2010.

NAGYATÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSA 2007 2010. NAGYATÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSA 2007 2010. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS.4 1. GAZDASÁGI PROGRAM GAZDASÁGI, GAZDÁLKODÁSI FELADATOK... 5 1.1. Vagyongazdálkodás...

Részletesebben

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. EMELTSZINTŰ KOMPLEX JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS LÉTREHOZÁSA AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉS ÉS ESÉLYEGYENLŐSÉG JAVÍTÁSA ÉRDEKÉBEN, BALATONBOGLÁR VONZÁSKÖRZETÉBEN A projekt az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

Lendületben a város. Dr. Nagy István Mosonmagyaróvár Város polgármestere

Lendületben a város. Dr. Nagy István Mosonmagyaróvár Város polgármestere Lendületben a város Izgalmas kalandra vállalkozunk, ha kezünkbe vesszük ezt a kiadványt. Hiszen látva Mosonmagyaróvár fejlődését, magunk is rácsodálkozunk az eredményekre. Párhuzamosan fut bennünk két

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Gazdasági Program 2014-2019

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Gazdasági Program 2014-2019 1. BEVEZETŐ... 8 2. TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZET... 10 2.1. Demográfiai helyzet... 10 2.1.1. Népesség, népmozgalom... 10 2.1.2. Természetes népmozgalom... 13 2.1.3. Vándorlási különbözet... 15 2.1.4.

Részletesebben

1. sz. melléklet PROJEKT ADATLAP. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett. című pályázati felhívásához

1. sz. melléklet PROJEKT ADATLAP. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett. című pályázati felhívásához 1. sz. melléklet PROJEKT ADATLAP a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése című pályázati felhívásához Kódszám:

Részletesebben

Címzett: Tárgy: Az anyagot készítette: Az anyagot látta: Véleményezésre megküldve: Sokszorosításra érkezett: Napirend kapcsán meghívandó személyek:

Címzett: Tárgy: Az anyagot készítette: Az anyagot látta: Véleményezésre megküldve: Sokszorosításra érkezett: Napirend kapcsán meghívandó személyek: Iktatószám:35 - /2008 Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: AGÓRA multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1225/2007. MELLÉKLETEK: 4 DB TÁRGY: Tájékoztató a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT II.) előkészítésének állásáról,

Részletesebben

KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI PROGRAMJA 2015-2019

KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI PROGRAMJA 2015-2019 KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI PROGRAMJA 2015-2019 Titkar3 Tartalomjegyzék: Bevezetés...2 Demográfiai adatok...3 Az önkormányzati intézményrendszer; Önkormányzati gazdasági társaságok...3 Polgármesteri

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának ALPOLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2015. március 26-i Közgyűlésére

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának ALPOLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2015. március 26-i Közgyűlésére Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának ALPOLGÁRMESTERE Szám: KOZP/1-3/2015. ELŐTERJESZTÉS Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2015. március 26-i Közgyűlésére Tárgy: Tájékoztató Veszprém Megyei

Részletesebben

Margit Kórház, Csorna

Margit Kórház, Csorna 5. számú melléklet Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben Margit Kórház, Csorna Pályázati felhívás címe: Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Zirc Kistérség Többcélú Társulása Tanács munkájáról Előadó: Fiskál János polgármester Az előterjesztés

Részletesebben

www.projectmine.hu FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET! Semperger-Dorogi Kinga Ügyvezető Tel: +3670 931 5585 semperger.kinga@projectmine.

www.projectmine.hu FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET! Semperger-Dorogi Kinga Ügyvezető Tel: +3670 931 5585 semperger.kinga@projectmine. PÁLYÁZATI ISMERTETŐ VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2012-BEN ( Eszközbeszerzés támogatása, technológiai fejlesztések, komplex vállalkozásfejlesztés, IT-fejlesztések, Turisztikai célú támogatások, Egészségfejlesztés

Részletesebben

Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 2014 2019-es megbízatás időtartamára szóló Gazdasági Programja

Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 2014 2019-es megbízatás időtartamára szóló Gazdasági Programja Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 2014 2019-es megbízatás időtartamára szóló Gazdasági Programja EDELÉNY 2015. ÁPRILIS 22. Tartalomjegyzék I. JELENLEGI HELYZET BEMUTATÁSA... 5 1. Bevezetés...

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata. K ö z g y ű l é s é n e k. 2009. március 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata. K ö z g y ű l é s é n e k. 2009. március 26-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTTSÁGÁNAK ELNÖKE, VÁROSSTRATÉGIAI TANÁCSNOK Szám: /2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Tartalomjegyzék BEVEZETÉS 4 1. A KÖVETKEZŐ IDŐSZAK FELADATAIT MEGHATÁROZÓ PROBLÉMAKÖR 4. 1.1. Egészségügyi reform 4

Tartalomjegyzék BEVEZETÉS 4 1. A KÖVETKEZŐ IDŐSZAK FELADATAIT MEGHATÁROZÓ PROBLÉMAKÖR 4. 1.1. Egészségügyi reform 4 1 Tartalomjegyzék BEVEZETÉS 4 1. A KÖVETKEZŐ IDŐSZAK FELADATAIT MEGHATÁROZÓ PROBLÉMAKÖR 4 1.1. Egészségügyi reform 4 1.2. Finanszírozás folyamatos változása 5 1.3. Kiegészítő biztosítók, pénztárak megjelenése

Részletesebben

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1 /778 /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. december 20-i nyilvános ülésére

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1 /778 /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. december 20-i nyilvános ülésére 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1 /778 /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. december 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: A 2014-2020 közötti évek európai

Részletesebben

Előterjesztés A képviselőtestület 2011. szeptember 1-jén tartandó ülésére

Előterjesztés A képviselőtestület 2011. szeptember 1-jén tartandó ülésére Orgovány Község Polgármesterétől Előterjesztés A képviselőtestület 2011. szeptember 1-jén tartandó ülésére Orgovány Község Önkormányzatának 2011-2014. évekre szóló gazdasági programja 1. Bevezetés A helyi

Részletesebben

Nagymányok Város Önkormányzata 7355 Nagymányok Dózsa György u. 28. Tel: 74-558-040; Fax: 74-558-043 Email cím: polghiv@nagymanyok.

Nagymányok Város Önkormányzata 7355 Nagymányok Dózsa György u. 28. Tel: 74-558-040; Fax: 74-558-043 Email cím: polghiv@nagymanyok. Nagymányok Város Önkormányzata 7355 Nagymányok Dózsa György u. 28. Tel: 74-558-040; Fax: 74-558-043 Email cím: polghiv@nagymanyok.hu NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2015-2020 (Magyarország

Részletesebben

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat gazdasági programja 2015-2019.

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat gazdasági programja 2015-2019. Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat gazdasági programja 2015-2019. 1 Tartalom 1. Bevezető... 4 2. Helyzetelemzés... 5 2.1 Nagykovácsi földrajzi elhelyezkedése, adottságai... 5 2.2 Főbb demográfiai jellemzők...

Részletesebben

PÁPA VÁROS BELVÁROSI AKCIÓTERÜLETÉNEK RÉSZLETES AKCIÓTERÜLETI TERVE. Pápa, 2009. november Felülvizsgálat: Pápa, 2012. február

PÁPA VÁROS BELVÁROSI AKCIÓTERÜLETÉNEK RÉSZLETES AKCIÓTERÜLETI TERVE. Pápa, 2009. november Felülvizsgálat: Pápa, 2012. február PÁPA VÁROS BELVÁROSI AKCIÓTERÜLETÉNEK RÉSZLETES AKCIÓTERÜLETI TERVE Pápa, 2009. november Felülvizsgálat: Pápa, 2012. február 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezető 6 2 Vezetői összefoglaló 7 3. A pályázattal érintett

Részletesebben

M E G H Í V Ó NAPIREND

M E G H Í V Ó NAPIREND FONYÓD VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 26.-án (csütörtök) 14,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében tartandó ülésére

Részletesebben

Földeák község Önkormányzat. gazdasági- és munkaprogramjának (2010-2014.) végrehajtása

Földeák község Önkormányzat. gazdasági- és munkaprogramjának (2010-2014.) végrehajtása Földeák község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 160/2014.(IX.10.)Kt. határozatával elfogadta Földeák község Önkormányzat gazdasági- és munkaprogramjának (2010-2014) végrehajtásáról szóló tájékoztatót:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2008 KÉSZÜLT: DEBRECEN, 2009. FEBRUÁR TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. PÁLYÁZATI TEVÉKENYÉSÉGE ÉS PROJEKTMENEDZSMENT... 4 1.1 Az Euro-Régió

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/593-1/2010/I. Üi.: dr. Dobó A. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: Tájékoztató Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

18. NAPIREND Ügyiratszám: 1/544/2013. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2013. június 28-i nyilvános ülésére

18. NAPIREND Ügyiratszám: 1/544/2013. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2013. június 28-i nyilvános ülésére 18. NAPIREND Ügyiratszám: 1/544/2013. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. június 28-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Tájékoztató a városfejlesztéssel összefüggő pályázatokról Császár László

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat Közoktatási Intézkedési Terve

Gyömrő Város Önkormányzat Közoktatási Intézkedési Terve Gyömrő Város Önkormányzat Közoktatási Intézkedési Terve FELÜLVIZSGÁLAT: 2008. JÚNIUS 9. FELÜLVIZSGÁLAT: 2010. DECEMBER 13. GYENES LEVENTE POLGÁRMESTER 1 HELYZETELEMZÉS 2 A szabályozás 2008-2012 közötti

Részletesebben

POLGÁR JÁRÁSI SZINTŰ KISVÁROS

POLGÁR JÁRÁSI SZINTŰ KISVÁROS POLGÁR JÁRÁSI SZINTŰ KISVÁROS GAZDASÁGI PROGRAM 2015-2020 Polgár, 2015. június 1. k 1 1. Tartalomjegyzék... 1 2. Bevezetés... 4 3. Vezetői összefoglaló... 4 3.1. Öt év alatt öt kiemelt jelentőségű komplex

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tájékoztató a nevelési intézmények fejlesztése, KMOP-4.61-11 jelű pályázattal összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS. Tájékoztató a nevelési intézmények fejlesztése, KMOP-4.61-11 jelű pályázattal összefüggő kérdésekről ELŐTERJESZTÉS Tájékoztató a nevelési intézmények fejlesztése, KMOP-4.61-11 jelű pályázattal összefüggő kérdésekről Tisztelt képviselő-testület! A közelmúltban jelent meg a nevelési intézmények fejlesztése

Részletesebben

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szabó Tamás polgármester 2010-2014.

Részletesebben