Ilyen lett a 4-es metró: Nézz be az állomásokra - rengeteg fotó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ilyen lett a 4-es metró: Nézz be az állomásokra - rengeteg fotó"

Átírás

1 Ilyen lett a 4-es metró: Nézz be az állomásokra - rengeteg fotó M4 - Kelenföld vasútállomás megálló A Kelenföld vasútállomás megálló a vonal budai végpontja, az agglomerációból érkezők legfontosabb átszállóhelye. A letisztult, döntően funkcionális kialakítású állomás szerkezete a végállomási funkció miatt épült kihúzó-fordító alagúttal együtt több mint 250 méter, a peron azonban itt is illeszkedik a szerelvények 80 méteres hosszához. A 3 kijárattal rendelkező állomás peronszintje a felszínhez viszonylag közel, alig több mint 16 méter mélyen található. Az Etele téri oldalt az őrmezői területtel, illetve a MÁV-pályaudvar peronjaival összekötő kiterjedt aluljárórendszer segíti a különböző szinteken összesen 27 mozgólépcsőn és 9 felvonóval a gyors és akadálymentes közlekedést. A peronról közvetlenül 8 mozgólépcső és 2 felvonó szállítja majd a szerelvényből kiszálló vagy az állomásra tartó utasokat. A látszóbeton felületek ebben a megállóban is dominálnak, illetve a megszokott világítótesteken kívül reflektorok és tükrök szórják szét a fényt az állomástérben.

2

3 M4 - Bikás park megálló A Bikás park állomás a kelenföldi városközpont és a szomszédos park határán épült, így a felszín tekintetében fontos szempont volt a zöldterületbe illeszkedő kialakítás. A park sarkában helyet kapott állomás tere a nagyméretű üveg felülvilágítónak köszönhetően fényárban úszik, a mozgólépcsők a könnyed kupolaszerkezet alatt érkeznek a peronra. A falburkolatokat és az üvegszerkezetű füstterelő felületeket a parkra utaló növénymotívumok díszítik. Az állomások kialakításánál általánosságban is megfogalmazott építészeti koncepció szerint a természetes fény a peronszintig lejut.

4

5 M4 - Újbuda-központ megálló Az új metróvonal Újbuda-központ megállója a Fehérvári út, a Bocskai út és az Október huszonharmadika utca kereszteződésében, több villamosvonal közvetlen szomszédságában található. Az állomás peronszintje a felszínhez viszonylag közel, alig több mint 13 méteres mélységben van, ahonnan négy mozgólépcső és két lift szállítja majd fel az utasokat. Az új metrómegálló aluljárója közvetlenül kapcsolódik a kereszteződés már korábban megépült aluljárórendszeréhez. Az állomáson a látszóbeton és fémfelületek mellett a vízhatású üvegfelületek dominálnak. A peron végén található üzemi tereket különleges, úgynevezett rogyasztott üvegfal választja el az utasforgalmi tértől. A megálló nagyon világos, a víz pedig a központi motívum az állomásbútoroktól kezdve egészen a függő mennyezetig.

6

7 M4 - Móricz Zsigmond körtér megálló A Móricz Zsigmond körtér alatti megálló számtalan autóbusz-viszonylat és villamosvonal metszéspontjában épült, és a budai oldal egyik legfontosabb átszállási kapcsolatát biztosítja. Az állomás létrehozását nagy volumenű felszínrendezési munkák kísérték. A tágas és világos állomás teljesen egyedi arculatot kapott: a vágánytér feletti válaszfalakat - az úgynevezett füstkötényfalakat - színesre festett betonelemek teszik látványossá, melyeknek köszönhetően ez az M4-es metró legszínesebb megállója. A 24 méter mélyen található peronszintről két irányban összesen 6 mozgólépcsővel és 2 lifttel érhető el az aluljáró, majd a felszín. Az aluljáróba a természetes fény az új villamosmegálló részét képező felülvilágítón keresztül jut le.

8

9

10

11 M4 - Szent Gellért tér megálló A Szent Gellért téri állomás területén 40 méter hosszan nagy belső tér található - a mára emblematikussá vált gerendaszerkezettel -, míg szintén 40 méter hosszan az egyetem épülete alá benyúló peronalagutak teszik majd lehetővé a le- és felszállást a szerelvényekre. A belső tér vertikálisan is két részre oszlik: a mozgólépcsős bejáraton keresztül érkezők előbb egy köztes átszállószintre érkeznek, majd egy másik irányú mozgólépcsőre átszállva érik el a peronszintet. A jellegzetes betongerendák motívuma több helyen is megjelenik: egyrészt az átszállószint padlóburkolatában, másrészt az ülőbútorok mintázatában. A megálló arculatát a látszóbeton és a díszrozsda felületek összhangja jellemzi a peronszinten mozaikburkolattal kiegészülve.

12

13 M4 - Fővám tér megálló A Fővám téri állomás jelentőségét az egyetem és a helyi vásárcsarnok kiszolgálásán túl a 2-es, valamint a 47-es, 49-es villamos vonalával való kapcsolata adja. Az állomás szerkezetével együtt, szintén a projekt keretében épült új gyalogos-aluljáró közvetlen kapcsolatot biztosít a metrókijárat és a felszíni sétálóövezet, a villamosperonok, valamint a tér túlsó, északi oldala között. A 87 méter hosszú metróállomás több mint 30 méter mélyen található peronszintjéről 4 mozgólépcsőkar indul egy közbenső szintre, majd tovább a gyalogos-aluljáróba, míg a másik kijáraton át lifttel közvetlenül és akadálymentesen érhető el a Budapesti Corvinus Egyetem bejárata előtti térrész.

14

15

16 M4 - Kálvin tér megálló A Kálvin téri metróállomás teljes hossza 83 méter, a peronszint mintegy 22 méter mélyen a földfelszín alatt található, ahonnan 6 mozgólépcső és 2 lift vezet az aluljáróba. Ezenkívül egy hajlított üveglapokkal díszített lejtaknán keresztül 4 mozgólépcső viszi le az utasokat az M3-as metró megállójához, közvetlen átszállási kapcsolatot biztosítva a másik vonalhoz. Az állomás egyik érdekessége, hogy aluljárószintjének üvegmozaik burkolata Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című művének egyik kotta-, illetve szövegrészletét ábrázolja raszterpontokra bontva. Különleges még az állomás látszóbeton gerendaszerkezete, melyet az átadást követően reflektorokkal világítanak meg. A látszóbeton felület itt is dominál: a födémre szerelt tükrök megvilágításával tették a tervezők egyedivé az állomás hangulatát.

17

18

19

20

21 M4 - Rákóczi tér megálló Belső kialakítása leginkább egy teátrumra emlékeztet: a megálló terének részét képező karzatokra pedig - a tér elnevezéséhez igazodva - II. Rákóczi Ferenc birtokainak nevét vésték az építők. A megállót - a Szent Gellért téri, illetve a Fővám téri állomásokhoz hasonlóan - nagy belső tér jellemzi, melyet peronalagutak egészítenek ki a Nagykörút irányában. A belső falak burkolata színeiben követi a piros-fehér-zöld trikolórt. A megálló peronszintje 22 méter mélyen található, ahonnan 4 mozgólépcső, illetve 2 lift vezet a galériaszintre, majd tovább, a felszínre. Az állomás mozgólépcsői a 4-es és a 6-os villamos felőli térrészre, míg az akadálymentesítést szolgáló liftek a Vásárcsarnok elé érkeznek.

22

23

24 M4 - II. János Pál pápa tér megálló Az M4-es metró II. János Pál pápa téri állomása az Erkel Színház és a Népszínház utca közötti térrész alatt épült, a Rákóczi tér és a Keleti pályaudvar megálló között. Az új metróvonal talán legegyszerűbb és legfunkcionálisabb állomása ez, melynek építését szintén fontos felszínrendezési munkák kísérték. A peron 19 méter mélyen található, a megálló egy mozgólépcső- és egy liftkijárattal rendelkezik. A felszín, az aluljáró és a peron között összesen 4 mozgólépcső, illetve 2 lift biztosítja majd a le- és felszállási lehetőséget az utasforgalmi próbaüzem megindulását követően. A felszíni medence mellett elhelyezett felülvilágítón keresztül itt is lejut majd a természetes fény az aluljárószintre. A két tartó gerendasor közötti belső teret a látszóbeton és a megvilágított fémfelületek összhangja jellemzi. Az állomás Keleti pályaudvar felőli részét Jovánovics György térplasztikája díszíti.

25

26 M4 - Keleti pályaudvar megálló A Keleti pályaudvar az M4-es metróvonal egyik végállomása, melynek építését szintén nagy volumenű felszínrendezési munkák kísérték. Az állomás döntően funkcionális kialakítású, a megszokottnál kisebb belső tér jellemzi. A peronszint itt mindössze 16 méter mélyen található a felszín alatt, az állomást és a Kerepesi út felőli nyitott aluljárót elválasztó üvegfalon át jut le a legtöbb természetes fény az utastérbe. Az átszállást az M2-es metró vonalára egy most épült aluljáró-kapcsolat biztosítja majd. A peronszintről két irányban is el lehet indulni - az aluljáróba, a galériaszintre mozgólépcsővel és 2 lifttel érhető el felszín. A 86 méter hosszú megálló egyik különleges építészeti megoldása a két oldalról döntött falszerkezet, illetve a falak megtámasztását biztosító sajátos gerendaszerkezet. Az állomást a letisztult stílusjegyek jellemzik. Az úgynevezett roncsolt látszóbeton falak megvilágításáról a természetes fényen kívül a gerendákba épített lámpatestek gondoskodnak, a tájékoztatást pedig a megálló felüljáró felőli végében elhelyezett tájékoztató LED-fal fogja segíteni.

27

28

29

A Széll Kálmán tér rendezési koncepciója Tájékoztató összefoglaló

A Széll Kálmán tér rendezési koncepciója Tájékoztató összefoglaló A Széll Kálmán tér rendezési koncepciója Tájékoztató összefoglaló Készült a FŐMTERV vezette tervező csapat részletes pályázati anyaga alapján 2011. július HELYSZÍN, ADOTTSÁGOK A Moszkva tér mely Buda és

Részletesebben

A Moszkva tér története és felújítása

A Moszkva tér története és felújítása A Moszkva tér története és felújítása TDK dolgozat Készítették: Szatmári Zoltán és Váncsa Ildikó IV. évf. műszaki informatikus hallgatók Konzulens: Dr. Palasik Mária egyetemi docens Budapesti Műszaki és

Részletesebben

Budapest XXII. kerület autóbusz-hálózatának helyzete és fejlesztésének lehetőségei

Budapest XXII. kerület autóbusz-hálózatának helyzete és fejlesztésének lehetőségei Budapest XXII. kerület autóbusz-hálózatának helyzete és fejlesztésének lehetőségei Megrendelő: Budapest XXII. kerület Budafok Tétény Önkormányzata Közlekedésfejlesztés munkacsoport 2. oldal A tanulmányt

Részletesebben

A Metróért Egyesület javaslata Budapest gyorsvasúti hálózatának középtávú fejlesztésére

A Metróért Egyesület javaslata Budapest gyorsvasúti hálózatának középtávú fejlesztésére A Metróért Egyesület javaslata Budapest gyorsvasúti hálózatának középtávú fejlesztésére Számos kritikát kapott a Budapesti Közlekedési Központ által jegyzett Balázs Mór Terv, amely Budapest közlekedésfejlesztési

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. A fővárosi villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciója, megvalósíthatósági tanulmány c. előkészítési projekthez

ÖSSZEFOGLALÓ. A fővárosi villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciója, megvalósíthatósági tanulmány c. előkészítési projekthez ÖSSZEFOGLALÓ A fővárosi villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciója, megvalósíthatósági tanulmány c. előkészítési projekthez 1. Miért van szükség a projektre? A fővárosi villamoshálózaton

Részletesebben

Ferihegy 1. és 2. terminálok kapcsolata a meghosszabbított 3. számú metróval

Ferihegy 1. és 2. terminálok kapcsolata a meghosszabbított 3. számú metróval Ferihegy 1. és 2. terminálok kapcsolata a meghosszabbított 3. számú metróval MSZP Infrastruktúra és Területfejlesztési Tagozat Budapest, 2005. október 26. MSZP Infrastruktúra és Területfejlesztési Tagozat

Részletesebben

proarchitecture çrk d 2015/1.

proarchitecture çrk d 2015/1. proarchitecture çrk d 2015/1. hirdetes çrkçd tartalom çrkçd ARGO-HUNGARY KFT. 1103 Budapest, X. ker. Gyömrői út 76-80. Bejárat: 1105 Budapest, X. ker. Vaspálya u. 53. Irodai telefon: +36-1-431-8554 Fax:

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem. Vasútállomás. Győr. Tatabánya. Műszaki Tudományi Kar. Péhl Judit. Épülettervezési tanszék

Széchenyi István Egyetem. Vasútállomás. Győr. Tatabánya. Műszaki Tudományi Kar. Péhl Judit. Épülettervezési tanszék Széchenyi István Egyetem Győr Műszaki Tudományi Kar Vasútállomás Tatabánya Péhl Judit Épülettervezési tanszék Építészet Statika Épületszerkezettan Épületgépészet Fodróczy József Serfőző István Horváth

Részletesebben

Budapest közlekedésfejlesztési stratégiája. Balázs Mór-terv Társadalmi egyeztetési változat

Budapest közlekedésfejlesztési stratégiája. Balázs Mór-terv Társadalmi egyeztetési változat Budapest közlekedésfejlesztési stratégiája 2014 2030 Balázs Mór-terv Társadalmi egyeztetési változat tartalom Vezetői összefoglaló 6 A B 1 2 3 4 C Kiindulás 10 A.1 Előrelépés a stratégiai tervezésben

Részletesebben

2008. május VII. évfolyam FÕMTERV

2008. május VII. évfolyam FÕMTERV 2008. május VII. évfolyam FÕMTERV BEVEZETÕ 1 2007 Ha május, akkor közgyûlés, és ha közgyûlés, akkor FÕMTERV Híradó. Most már mondhatjuk, hogy ez rendszerré vált, s ez nagyon jó, mert a mai világban kevés

Részletesebben

A 2014/2015 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai. I. (alkalmazói) kategória

A 2014/2015 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai. I. (alkalmazói) kategória Oktatási Hivatal A 2014/2015 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai I. (alkalmazói) kategória Alapbeállítások: ahol a feladat szövege nem mond mást (és a mintán sem

Részletesebben

beépítési koncepció A Károly körút térfala

beépítési koncepció A Károly körút térfala beépítési koncepció Szimbolikus, és funkcionális értelemben a központi elem egyértelműen a Városháza. A téren belül ennek az épületnek kell méltó, a funkciót kifejező megjelenéssel a középpontban állni.

Részletesebben

Közlekedés a föld alatt Budapesten

Közlekedés a föld alatt Budapesten Merczi Miklós Közlekedés a föld alatt Budapesten Amióta a gyaloglás helyett közlekedési eszközök igénybevételével is eljuthatunk úti célunkhoz, a városkép formálása és a városi közlekedés szoros kölcsönhatásban

Részletesebben

Árkád 2014/4. e'pite'szeti ' - epito''ipari ' ' magazin

Árkád 2014/4. e'pite'szeti ' - epito''ipari ' ' magazin Árkád 2014/4. e'pite'szeti ' - epito''ipari ' ' magazin hirdete's Építô és Szolgáltató Kft. 9028 Gyôr Új utca 51. Telefon/fax: 06/96-337-203 E-mail: info@mikolasek.hu Honlap: www.mikolasek.hu tartalom

Részletesebben

Javaslat az új éjszakai közforgalmú közlekedési rendszer kialakítására Budapesten

Javaslat az új éjszakai közforgalmú közlekedési rendszer kialakítására Budapesten Javaslat az új éjszakai közforgalmú közlekedési rendszer kialakítására Budapesten Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület 2005 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...4 2. ÁTFOGÓ VÁLTOZTATÁSOK...5 2.1. HÁLÓZAT...

Részletesebben

Miért is kell a 4-es metró?

Miért is kell a 4-es metró? Miért is kell a 4-es metró? Adatok, érvek, ellenérvek, alternatívák Pintér László Budapest, 2010. június hó Oldal: 1 / 28 Miért is kell a 4-es metró? Bár a 4-es metró első szakasza ha időnként akadozva

Részletesebben

KORMÁNYZATI ÉPÜLETEGYÜTTES ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉSE BUDAPEST-NYUGATI PÁLYAUDVAR TÉRSÉGE VÁROSÉPÍTÉSZETI JAVASLATÁNAK EGYIDEJŰ KIALAKÍTÁSÁVAL MŰLEÍRÁSOK

KORMÁNYZATI ÉPÜLETEGYÜTTES ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉSE BUDAPEST-NYUGATI PÁLYAUDVAR TÉRSÉGE VÁROSÉPÍTÉSZETI JAVASLATÁNAK EGYIDEJŰ KIALAKÍTÁSÁVAL MŰLEÍRÁSOK MŰLEÍRÁSOK - 1 - ÉPÍTÉSZET - TARTALOMJEGYZÉK Műszaki leírások: 1. Építészet 1.1. Városépítészeti koncepció 5. oldal 1.2. Építészeti koncepció 10. oldal 1.3. Beépítés jellemző mutatói 15. oldal 1.4. Akadálymentesítési

Részletesebben

A 4-es metróvonal: Régi idők pazarló tervei

A 4-es metróvonal: Régi idők pazarló tervei A 4-es metróvonal: Régi idők pazarló tervei Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület 2006. Tartalom Tartalom... 2 Hogyan tovább 4-es metró?... 4 Közlekedési alapkérdések... 6 Gerincvonal kontra feltáró

Részletesebben

ALKOTÁSOK A TERVEZÉSTÔL A MEGVALÓSULÁSIG

ALKOTÁSOK A TERVEZÉSTÔL A MEGVALÓSULÁSIG ALKOTÁSOK A TERVEZÉSTÔL A MEGVALÓSULÁSIG ALKOTÁSOK A TERVEZÉSTÔL A MEGVALÓSULÁSIG A palota Pest felôli látképe A Lánchíd Palota felújítása A Lánchíd Palota rekonstrukciója számomra 2004 ôszén kezdôdött,

Részletesebben

Összefoglaló. közlekedési hatástanulmányhoz

Összefoglaló. közlekedési hatástanulmányhoz Összefoglaló a Budapest II. kerület Hidász utca Hűvösvölgyi út Riadó utca Pasaréti út által határolt terület Kerületi Szabályozási Tervéhez készült közlekedési hatástanulmányhoz Tartalomjegyzék 1. Bevezetés

Részletesebben

Sajtóközlemény: azonnali felhasználásra. A projekt célja

Sajtóközlemény: azonnali felhasználásra. A projekt célja Észak-magyarországi Operatív Program, Funkcióbővítő településrehabilitáció: Sajószentpéter történelmi városközpontjának rehabilitációja ÉMOP-3.1.2/A-2f-2009-0004 Sajtóközlemény: azonnali felhasználásra

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSÉPÍTÉSI SZEMLE 2011. ÁPRILIS

KÖZLEKEDÉSÉPÍTÉSI SZEMLE 2011. ÁPRILIS 61. ÉVFOLYAM 4. SZÁM KÖZLEKEDÉSÉPÍTÉSI SZEMLE 2011. ÁPRILIS FELELôS KIADÓ: Völgyesi Zsolt fôigazgató FELELÔS SZERKESZTÔ: Dr. Koren Csaba SZERKESZTÔK: Dr. Gulyás András Miletics Dániel Dr. Petôcz Mária

Részletesebben

Ezt a kiadványt a NOT BY CHANCE TOURIST projekt (2012-2014) keretében, az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja finanszírozta.

Ezt a kiadványt a NOT BY CHANCE TOURIST projekt (2012-2014) keretében, az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja finanszírozta. SMART TOURISM GUIDE Ezt a kiadványt a NOT BY CHANCE TOURIST projekt (2012-2014) keretében, az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja finanszírozta. A projekt az Italian Association of people

Részletesebben

Közelmúltban átadott építészeti művek válogatás. Új építések, bővítések, felújítások, rekonstrukciók

Közelmúltban átadott építészeti művek válogatás. Új építések, bővítések, felújítások, rekonstrukciók 2015. április építész közlöny műhely magyar építész kamara 239 Fotó: László János, Civertan Közelmúltban átadott építészeti művek válogatás Állami és magánberuházások Épületek az Országháztól a lakóházig

Részletesebben

bevezetô CANDELA fő tevékenysége a halogénizzós lámpatestek gyártása és forgalmazása mellett kiemelt módon, az egyedi terveken alapuló

bevezetô CANDELA fő tevékenysége a halogénizzós lámpatestek gyártása és forgalmazása mellett kiemelt módon, az egyedi terveken alapuló l i g h t i n g b e l e u c h t u n g s t e c h n i k 83 l i g h t i n g b e l e u c h t u n g s t e c h n i k 80 bevezetô CANDELA fő tevékenysége a halogénizzós lámpatestek gyártása és forgalmazása mellett

Részletesebben

GONDOLATOK "BUDAPEST NYUGATI KAPUJA" TERVEZÉSE KAPCSÁN. Fleischer Tamás

GONDOLATOK BUDAPEST NYUGATI KAPUJA TERVEZÉSE KAPCSÁN. Fleischer Tamás "Egészen elütő jellegű az a domboldal, mely a budai hegységtől délre, Budafoktól Sóskútig és Biáig terül. A budai hegységtől a Mészáros-út széles völgye különíti el, a melyből a Törökugrató ferde sziklakúpja

Részletesebben

AZ ÚJ NEMZETI KÖZGYŰJTEMÉNYI ÉPÜLETEGYÜTTES (MÚZEUMI NEGYED) ELHELYEZÉSI ÉS KÖRNYEZETALAKÍTÁSI ÖTLETPÁLYÁZAT 2013

AZ ÚJ NEMZETI KÖZGYŰJTEMÉNYI ÉPÜLETEGYÜTTES (MÚZEUMI NEGYED) ELHELYEZÉSI ÉS KÖRNYEZETALAKÍTÁSI ÖTLETPÁLYÁZAT 2013 AZ ÚJ NEMZETI KÖZGYŰJTEMÉNYI ÉPÜLETEGYÜTTES (MÚZEUMI NEGYED) ELHELYEZÉSI ÉS KÖRNYEZETALAKÍTÁSI ÖTLETPÁLYÁZAT 2013 Műszaki leírás Tartalom 1. Tervezési alapgondolat... 3 2. Városszerkezeti és beépítési

Részletesebben

Az S-Bahn rendszer budapesti megvalósíthatósága

Az S-Bahn rendszer budapesti megvalósíthatósága Az S-Bahn rendszer budapesti megvalósíthatósága TDK-dolgozat 2013. október Konzulensek: Dr. Kazinczy László Boldvai Ernő Készítette: Köszönetnyilvánítás Dolgozatom elkészültéért köszönettel tartozom konzulenseimnek:

Részletesebben

budapest szíve építészeti/városépítészeti pályázat műleírás

budapest szíve építészeti/városépítészeti pályázat műleírás budapest szíve építészeti/városépítészeti pályázat műleírás A Belváros A belváros jól körülhatárolható kontúrján (kiskörút József Attila utca Duna) belül kompakt, zárt egységet alkot. A Belváros joggal

Részletesebben

Éves jelentés 2009. Budapesti Közlekedési Zártkörûen Mûködô Részvénytársaság 1072 Budapest, Akácfa utca 15. Tel.: 258-4636 (BKV-INFO)

Éves jelentés 2009. Budapesti Közlekedési Zártkörûen Mûködô Részvénytársaság 1072 Budapest, Akácfa utca 15. Tel.: 258-4636 (BKV-INFO) Éves jelentés 2009 Budapesti Közlekedési Zártkörûen Mûködô Részvénytársaság 1072 Budapest, Akácfa utca 15. Tel.: 258-4636 (BKV-INFO) Kiadja a Budapesti Közlekedési Zártkörûen Mûködô Részvénytársaság Felelôs

Részletesebben