Beszámoló. A Polgárőrség Nyírábrányi Egyesület munkájáról. ( és közötti időszakról) és közötti időszak:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló. A Polgárőrség Nyírábrányi Egyesület munkájáról. (2010-01-01 és 2011-12-31 közötti időszakról) 2010-01-01 és 2010-12-31 közötti időszak:"

Átírás

1 Polgárőrség Nyírábrányi Egyesülete 4264 Nyírábrány Ábrányi Kornél tér 6. Fax.: 52/ , mobil: Levél cím: 4264 Nyírábrány Pf 4 Beszámoló A Polgárőrség Nyírábrányi Egyesület munkájáról ( és közötti időszakról) Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselőtestület! és közötti időszak: Mozgó illetve figyelő szolgálatot: 2536 órában (az egész egyesületre kivetítve) Rendkívüli szolgálatot: 193 órában (az egész egyesületre kivetítve) ( reggeli ügyelet 186 ó, eltűnt személy keresése 24 ó) Közös szolgálatot: 170 órában (85 alkalommal a határrendészekkel 2 fő) Rendezvénybiztosítás: 190 órában (márc ó, Sziget Fesztivál 152 ó, Aug ó ) Segélyfizetés: 335 órában Nyári tábor: 1920 órában (4 fő 21 napi szolgálata)

2 -2- Ifjúsági Csoport: 713 órában reggeli szolgálatot (18 fő csoportra kivetítve) 6 órában rendezvénybiztosítást (Március 15) láttunk el ben összesen 5344 órában (ebben benne van a tábor is), az Ifj.cs. 719 órában teljesített szolgálatot, ez 4973 km (4817 km saját szolgálat, 156 km közös szolgálat) szolgálati út megtételét is jelenti a járőr kocsinkkal. Általános tájékoztató: A évhez hasonlóan polgárőreink 2010-ben is megkülönböztetett figyelemmel kísérték az általános iskolát és környékét, ezért is folytatjuk a már 12. éve működő Ifjúsági Csoport működtetését, így nem okozott különösebb gondot nekünk az OPSZ és az ORFK által szeptember 15. és október 15. közötti időszakra ismételten meghirdetett közlekedésbiztonsági akcióhoz csatlakozni. Az OPSZ elnökének felhívása szerint az általános iskolák környékére szervezett közlekedésbiztonsági és baleset megelőzési szolgálatok szervezésével kell a gyerekek biztonságos közlekedését biztosítani. Ezt a feladatot 1 fő polgárőr és 18 gyermek végezte, végzi folyamatosan hetes beosztásban, az iskola vezetésének támogatásával és az iskolai kapcsolattartó segítségével (Kovács Zsolt). Munkánkhoz támogatást nyújtottak és nyújtanak, a Határrendészeti Kirendeltség munkatársai rendszeresen és igény szerint a Vámospércsi Rendőrőrs munkatársai. Közös szolgálataink a határrendészeti kirendeltség munkatársaival rendszeresek, de igény szerint szervezhetünk a Vámospércsi rendőrőrs munkatársaival is közös szolgálatot. Az egyesület elnöke, vezetősége, illetve tagjainak egy része az alábbi konferenciákon, fórumokon és rendezvényeken vettek részt: Évzáró Közgyűlés Alapismereti vizsga Biztonsági Öv és Gyerekülések konferencia BP.BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályon Polgármesterek-Polgárőrvezetők-Rendőrség egyeztető fórum Hajdúhadház Karitatív és Sport Munkabizottság ülése ORFK Készenléti Rendőrség Bp HBM PSZ Küldött Közgyűlés Debrecen Megyeháza Kistérségi Régiós gyűlés Nyírmártonfalva Fókuszban a Civil Összefogás Fiksz Pont Egyesület szervezése Hajdúhadház XVI. Megyei polgárőr Nap Berettyóújfalu Országos Polgárőr Nap Poroszlón OPSZ Ifjúsági Tábor (16-21 éves korig)

3 Gyerek tábor Civilek a Történelmi Alkotmányért fórum a Magyarok Világszövetsége szervezésében Debrecen Egy iskola-egy polgárőr program országos fóruma BP. ORFK székházban, előadás tartása OPSZ Központi Ünnepség 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére Bp. ORFK székházban Bűnmegelőzők Országos Szakmai Szövetsége küldöttgyűlés Bp. Egy iskola-egy polgárőr programban résztvevők oktatása HBM RFK-ban Debrecen Rudrovszky Gyula OPSZ Közlekedési Munkabizottság elnökének temetése Budapesten megyét képviseltem A különböző konferenciákon való részvételemet a saját továbbképzési igényemen kívül (mint egyesületi elnök) a megyei szövetség által, mint alelnökre rám bízott feladatok (ifjúságnevelés, - Egy iskola-egy polgárőr- mozgalom koordinálása, továbbképzések szervezése, utánpótlás nevelése, Rendvédelmi Szakiskolákkal és a rendvédelmi szervekkel való kapcsolattartás, nyári táborok szervezése) tették és teszik az elkövetkezendő időszakban is indokolttá. A 16. éve megrendezésre kerülő Országos Ifjúsági Bűnmegelőzési és Környezetvédelmi Szaktáborban, (melyet már 14. éve egyesületünk működtet) 2 turnust vittünk végig 4 fő polgárőr társunk aktív segítségével: I. turnus: és között 100 fővel II. turnus: és között 66 fővel Összesen 166 gyermeket táboroztattunk ebben az országban, egyedülálló táborban. Településünkről a két turnusban 10 fő ifjú polgárőr vett részt, a gyerekek tagjai voltak, illetve tagjai a Polgárőrség Ifjúsági Csoportjának, részükre az egyesület saját költségvetéséből Ft tábori támogatást biztosított. Ebben az évben külön feladatként kellet megszerveznünk és lebonyolítanunk az OPSZ Ifjúsági Táborát 120 fő éves korú ifjú polgárőröknek, melyet a megyei polgárőr szövetség pályázat úton nyert el. Ebben a táborban az előadások, a járőr szolgálatok és a kulturális és sport programok megszervezése és koordinálása is ránk hárult. A tábor a résztvevő megyék ifjú polgárőreinek megelégedésével zárult. Egyesületünk belső élete 85 fő polgárőr 16 csoportban látott el szolgálatot a település határain belül. Külön öröm számunkra, hogy az elmúlt időszakban is sokan látták be településünk lakói közül, hogy milyen fontos szerepet látunk el a bűnmegelőzés területén és szeretnének ebben az önkéntes munkában aktívan részt vállalni, így kérték felvételüket az egyesületünkbe. Új tagjaink: Papp Istvánné Serbán János

4 -4- Szatmáriné Papp Orsolya Szatmári Gábor 2011-től 79 fő polgárőrünk lát majd el szolgálatot reményeink szerint, és sajnos már csak 15 csoport, mivel januárban a kilépettek miatt egy csoportot meg kellet szüntetni. Sajnos vannak olyan tagjaink is akik a többszöri felkérés ellenére sem látnak el aktívszolgálatot (ez 7 főt érintett) nem reagáltak a felszólításunkra, így őket javaslom a közgyűlésnek kizárásra. Kizárásra javasolt tagok: Mézes József Erdei György Nagy Szilárd Dankó József Tóth László Csordás György Kerti Sándor Kilépett tagjaink: Prétli András Prétli Miklós ifj. Czigle Sándor Egyesületünk decemberben tartott elnökségi ülésén megválasztottuk Nyírábrány Polgárőré - t, illetve Nyírábrány Polgárőr Csoport - jait reméljük a jövőben is tudjuk folytatni ezt a megkezdett elismerési formát, anyagi támogatottságunk, majd lehetővé teszi ezt, mivel az elismerés csak erkölcs elismerés a jó munkáért, pénzbeli juttatás nem jár mellé (de sajnos az emlékérmek is pénzbe kerülnek). Egyesületünk gazdálkodása: évi működésünket Ft támogatással segítette az Önkormányzat. Éves tagdíjunk 2010-ben 85 főre: Ft (ebből lett befizetve egyesületünk éves tagdíja a megyei szövetség felé / Ft /, a maradványt az évzáró rendezvényen használtuk fel. Önkormányzati támogatás tervezete évre: e Ft (amit benyújtottunk) től önálló gazdálkodóvá válásunk óta a ránk bízott támogatással sikeresen gazdálkodtunk, az önkormányzat szigorú pénzügyi ellenőrzése mellet. A szigorú könyvelési és pénzgazdálkodási előírások szükségessé tették, hogy végzett könyvelő segítségét vettük igénybe a 2010 évtől. Pályázatok 2010-ben egy sikeres pályázatunk volt. Az NCA-nál nyertük 150.e Ft + 30.e Ft önrésszel. Amiből működési célú kiadásokat kell fedeznünk (adminisztrációs költségek, technikai eszköz vásárlás, kommunikációs költségek, biztosítások).

5 és közötti időszak Mozgó illetve figyelő szolgálatot: 3618 órában (az egész egyesületre kivetítve) Rendkívüli szolgálatot: 355 órában (az egész egyesületre kivetítve) ( reggeli ügyelet 109 ó, eltűnt személy keresése 58 ó, posta őrzése és postások kisérése 53 ó, Halottak napi szolg. 135 ó) Közös szolgálatot: 132 órában (66 alkalommal a határrendészekkel 2 fő) 20 órában a Vámospércsi Rendőrőrs munkatársaival Rendezvénybiztosítás: 902 órában (márc ó, Fogathajtó Verseny 720 ó, Falunap 152 ó, Karácsonyi rendezvény 20 ó, az egész egyesületre) Nyári tábor: 1344 órában (4 fő x 14 napi x24 ó szolgálata) Ifjúsági Csoport: 436 órában reggeli szolgálatot (18 fő csoportra kivetítve, amíg működött) 6 órában rendezvénybiztosítást (Március 15) láttunk el ben összesen 6371 órában (ebben benne van a tábor is), az Ifj.cs. 442 órában teljesítettünk szolgálatot, ez 5930 km szolgálati út megtételét is jelenti a járőr kocsinkkal. Két esetben kerestünk eltűnt személyt és 22 esetben adtunk jelzést az együttműködő szervek felé. Bár ez a jelzésadás szám nem tűnik túl soknak, de figyelembe kell venni azt a tényt, hogy polgárőreink napközben dolgoznak így este, illetve éjszaka látnak el szolgálatot, ezért a napközbeni történések nem érintik őket. A felsorolt óraszámok szerintem bizonyítják, hogy nem a lábunkat lógattuk, hanem kivettük alaposan a részünket településünk közbiztonságának elősegítésében, megőrzésében.

6 -6- Általános tájékoztató A évhez hasonlóan polgárőreink első félévében is megkülönböztetett figyelemmel kísérték az általános iskolát és környékét. A reggeli buszok érkezésekor a már 13. éve működő Ifjúsági Csoport 5. és 6. osztályos tanulói látták el a szolgálatot, segítették társaik biztonságos és balesetmentes iskolába jutását. A csoport 18 fővel működött 2011.június 10-ig. Gyöngyöspatai és Hajdúhadházi események hatására hozott Belügyminisztériumi és kormányzati döntések értelmében kellett nekünk is bizonyos lépéseket megtennünk. A május 21-én hatályba lépett évi L törvény a közterület rendjének fenntartása érdekében szükséges törvények módosításáról szólt. A törvény értelmében módosítva lett a Polgárőrségről szóló évi LII. törvény is, a módisítás értelmében a Ptv.1. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lépet: (2) A polgárőr a Bűntető Törvénykönyvben meghatározottak szerint, tevékenysége ellátása során közfeladatott ellátó személy, aki önként vállalja a polgárőrség tevékenységében való közreműködését. Polgárőr nagykorú, büntetlen előéletű személy lehet. Ez a változás sajnos nem teszi lehetővé, hogy törvényesen működtessük tovább a 14 évig megyei szinten kiemelkedően, jól működtetett általános iskolásokból álló Ifjúsági Csoport tevékenységét, ezért től nem szívesen, de a törvényi és a jogszabályi előírásoknak a polgárőr egyesület eleget tett és a csoport működését ideiglenesen felfüggesztettük (várva a számunkra kedvező újabb változást) november 28-ána parlament elfogadta a évi CLXV. törvényt a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól. A törvény megerősítette a évi LII. törvény változtatásait, illetve pontosabban határozta meg a törvény III. fejezet 5. pont bekezdésében a polgárőr szolgálat ellátásának feltételeit: A polgárőri szolgálat: az alap- és a kiegészítő feladatoknak a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló törvényben meghatározott feltételeknek megfelelő ellátása. Ki láthat el polgárőri szolgálatot: csak polgárőr, és polgárőr igazolvány birtokában. Polgárőr az a: 18. életévét betöltött, cselekvőképes és büntetlen előéletű személy lehet, aki nyilatkozatával önként vállalja a polgárőri szolgálat ellátását és magára nézve kötelezőnek ismeri el az etikai és a szolgálati szabályzatot. A polgárőr az alap- és kiegészítő feladatokat kizárólag polgárőr igazolvány birtokában láthatja el. A törvény szigorítása ellenére a polgárőrség továbbra is teszi a dolgát, ahogy tette azt az elmúlt 16 év során.

7 -7- Az egyesület elnöke az alábbi konferenciákon, fórumokon és rendezvényeken vett részt: Kistérségi Régiós Gyűlés Nyírmártonfalva Évzáró Közgyűlés évi NCA pályázati regionális konferencia Nyíregyháza A polgárőrség helye és szerepe a közrend, közbiztonság fenntartásában. Nemzetközi Konferencia a Budapesti és Agglomerációs PSZSZ szervezésében Budapest HBM PSZ Küldött Közgyűlés Debrecen Megyeháza Évzáró Közgyűlés Hajdúhadház HBM Baleset megelőzési Bizottság elnökségi ülése Debrecen 20 éves a Polgárőrség központi ünnepség Budapest Bűnmegelőzők Országos Szakmai Szövetsége Küldöttgyűlés Budapest XIX. Kerékpáros Iskola Kupa Országos Döntő megnyitója Debrecen Trianoni Ünnepség Fülöp XVII. Megyei polgárőr Nap Nádudvar Európai Civil Találkozó Budapest (Parlament) OPSZ Gyerek Tábor Biztonságos szórakozóhelyek konferencia Debrecen 1956-os Forradalom és Szabadságharc ünnepsége Fülöp Kistérségi Régiós Gyűlés Téglás A különböző konferenciákon való részvételemet a saját továbbképzési igényemen kívül (mint egyesületi elnök) a megyei szövetség által, mint elnökhelyettesre rám bízott feladatok tették és teszik az elkövetkezendő időszakban is indokolttá. A 17. éve megrendezésre kerülő Országos Ifjúsági Bűnmegelőzési és Környezetvédelmi Szaktáborban, új nevén OPSZ Országos Gyerek Tábor (melyet már 15. éve egyesületünk működtet) 2 turnust vittünk végig 4 fő polgárőr társunk aktív segítségével: I. turnus: és között 89 fővel II. turnus: és között 70 fővel Összesen 142 gyermeket táboroztattunk ebben az országban, egyedülálló táborban. A táborba Hajdú-Bihar megye 13, más megye 7 és Románia 3 településéről érkeztek a gyerekek. Településünkről a két turnusban 10 fő ifjú polgárőr vett részt, a gyerekek tagjai voltak, illetve tagjai a Polgárőrség Ifjúsági Csoportjának. A tábor ideje alatt (mind két turnus esetében) összesen 27 előadó tartott előadást, foglalkozást a táborlakók számára. Az együttműködésünknek megfelelően rendszeresen láttunk el közös szolgálatot a Határrendészeti Kirendeltség munkatársaival.

8 -8- Egyesületünk belső élete 2011-ben 72 fő polgárőr 14 csoportban látott el szolgálatot a település határain belül től 62 fő polgárőrünk lát majd el szolgálatot reményeink szerint, és sajnos már csak 13 csoportban. Sajnos vannak olyan tagjaink is akik a többszöri felkérés ellenére sem látnak el aktív szolgálatot (ez 4 főt érintett) nem reagáltak a felszólításunkra, így az elnökség javasolja őket a közgyűlésnek kizárásra. Kizárásra javasolt tagok: Erdei György Huszti István Szilágyi László Holhós Tamás 2011-ben sem új belépőnk, sem önként kilépőnk nem volt. Egyesületünk decemberben tartott elnökségi ülésén megválasztottuk Nyírábrány Polgárőré - t, illetve Nyírábrány Polgárőr Csoport - jait reméljük a jövőben is tudjuk folytatni ezt a megkezdett elismerési formát, anyagi támogatottságunk, ha majd lehetővé teszi ezt, mivel az elismerés csak erkölcs elismerés a jó munkáért, pénzbeli juttatás nem jár mellé (de sajnos az emlékérmek is pénzbe kerülnek). Együttműködési szerződések A május 21-én hatályba lépett évi L törvény a közterület rendjének fenntartása érdekében szükséges törvények módosításának értelmében újra kellett, illetve újra kell kötni a már meglévő együttműködési szerződéseinket a társ szervezetekkel én én Folyamatban HBM RFK Határrendészeti Kirendeltséggel HBM RFK Hajdúhadházi Rendőrkapitánysággal Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Egyesületünk gazdálkodása: évi működésünket Ft támogatással segítette az Önkormányzat. Éves tagdíjunk 2011-ben 72 főre: Ft (ebből lett befizetve egyesületünk éves tagdíja a megyei szövetség felé / Ft /, a maradványt működésünk biztosítására használtuk fel. Önkormányzati támogatás tervezete évre: Ft (amit benyújtottunk)

9 -9- Pályázatok 2011-ben egy sikeres pályázatunk volt. Az NCA-nál nyertük 100.e Ft + 20.e Ft önrésszel, amit saját költségvetésünkből gazdálkodtunk ki. A pályázatból működési célú kiadásokat kellet fedeznünk (adminisztrációs költségek, kommunikációs költségek, biztosítások) évi feladatok 2012-ben is szeretnénk a 2011 évhez hasonló szolgálat ellátás megvalósítani, amennyiben ezt anyagi lehetőségeink lehetővé teszik évvégéig meg kell felelnünk a évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló előírásoknak, valamint a OPSZ új Alapszabályának amit én fogadott el a közgyűlés (az OPSZ ettől a dátumtól már mint, köztestület működik, bizonyos állami feladatok átvállalásával). Ez számunkra azt jelenti, hogy át kell dolgoznunk az Alapszabályunkat, komolyabb és felelősség teljesebb szolgálat ellátást kell végeznünk, jelentési, beszámolási kötelezettségeink megnövekednek, több továbbképzésen-oktatáson kell részt vennünk, évzárónk beszámolóját, határozatait stb. el kell jutatni az Országos Bírói Hivatalhoz Budapestre és még egy sorhasonló feladatot kell majd az elnökségnek és a tagságnak is ellátnia. Az általános iskolában lehetőség szerint előadások szervezése a helyes közlekedésről, parti drogokról prevenciós szándékkal és közötti időszak Mozgó illetve figyelő szolgálatot: 508 órában (az egész egyesületre kivetítve) Közös szolgálatot: 4 órában (1 alkalommal a határrendészekkel 2 fő) Rendezvénybiztosítás: 18 órában (márc.15.) láttunk el ben első félévében összesen 530 órában teljesítettünk szolgálatot, ez 1605 km szolgálati út megtételét is jelenti a járőr kocsinkkal.

10 -10- Az év első felében sajnos jóval kevesebb gépkocsis szolgálatot tudtunk ellátni, mint az előző évek hasonló időszakában. Ennek elsősorban anyagi okai voltak és vannak. Gépkocsinkat több alkalommal kellett leállítani üzemanyaggondok, illetve takarékossági megfontolásokból. Ilyenkor tagjaink saját lakó környezetükben végeztek gyalogos járőr szolgálatot én előzetes terveink szerint folytattuk azt az előadás sorozatott, amit 2011-ben kezdtünk el az Ábrányi Emil Általános Iskola osztályos tanulóinak. Az előadást a HBM RFK Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársa tartotta ismételten. Összegezve az eddigieket, a járőrszolgálatok tapasztalatait, az ismerté vált bűncselekmények statisztikáját kijelenthetjük, hogy mint visszatartó erő (a bűnelkövetőkkel szemben) a közterületeken jelen voltunk, figyeltünk, járőröztünk. Lehetőségeinkhez képest igyekeztünk a közrend védelmét, a település lakosságának biztonság érzetét biztosítani. A község rendezvényein, a különböző megmozdulásokon, akciókban aktívan szerepet vállaltunk. A Polgármesteri Hivataltól kapott támogatást jól, gazdaságosan és nyomon követhetően használtuk fel. Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselőtestület! Beszámolómat a fentiek szerint kívántam megtenni, kérem annak megvitatását és elfogadását. Nyírábrány, Boros Viktor elnök

BESZÁMOLÓ. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség. 2012. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség. 2012. évi munkájáról BESZÁMOLÓ A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Tisztelt Vendégeink! Tisztelt Elnök Urak! 2012. évi munkájáról A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség a 2012-ben a maga elé tűzött feladatait

Részletesebben

2012. Április XVII. évf. 1. szám Köztestületté vált az OPSZ Négyezer rendőrt helyettesítenek a polgárőrök Mosonszentmiklóson így csinálják

2012. Április XVII. évf. 1. szám Köztestületté vált az OPSZ Négyezer rendőrt helyettesítenek a polgárőrök Mosonszentmiklóson így csinálják Polgárőr Magazin 2012. Április XVII. évf. 1. szám Köztestületté vált az OPSZ Négyezer rendőrt helyettesítenek a polgárőrök Mosonszentmiklóson így csinálják 2 Jegyzet Dr. Túrós András az Országos Polgárőr

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Előadó: Csikós Sándor a Polgárőrség Egyesület elnöke Véleményezte: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság

ELŐTERJESZTÉS. Előadó: Csikós Sándor a Polgárőrség Egyesület elnöke Véleményezte: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ELŐTERJESZTÉS Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésének, 2. számú Tájékoztató a Polgárőrség munkájáról, feladatellátásáról - tárgyú napirendi pontjához. Előadó:

Részletesebben

Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület 2014. március 20-i taggyűlésének határozatai

Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület 2014. március 20-i taggyűlésének határozatai Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület 2014. március 20-i taggyűlésének határozatai 1/2014(III.20.) CSPE határozat 14 igen 0 nem 0 tartózkodás A Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület 2014. március 20-i taggyűlése

Részletesebben

Tájékoztató az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottság részére

Tájékoztató az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottság részére ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: IRM-tel: IRM-fax: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 14-334, 13-775 13-863 POLGÁRŐRÖK A BIZTONSÁGOS MAGYARORSZÁGÉRT Tájékoztató az

Részletesebben

Készítette: Vajai Anett szociális ügyintéző Galler-Mike Éva Gyermekjóléti Szolgálat kihelyezett családgondozó

Készítette: Vajai Anett szociális ügyintéző Galler-Mike Éva Gyermekjóléti Szolgálat kihelyezett családgondozó ÖCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA AJKAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL POLGÁRMESTER JEGYZŐ 8292 Öcs, Béke u. 35. 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 263-001 fax:(88) 263-001 (88) 521-100 fax:(88) 212-794 Ügyszám:

Részletesebben

Polgárőr Magazin. 2013. Május XVIII. I. évf. 4. szám. Közgyűlések hónapja

Polgárőr Magazin. 2013. Május XVIII. I. évf. 4. szám. Közgyűlések hónapja Polgárőr Magazin 2013. Május XVIII. I. évf. 4. szám Közgyűlések hónapja 2 Biztonság Legyen minél több fiatal önkéntes segítő A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény értelmében az érettségi

Részletesebben

POLGÁRŐR MÓDSZERTANI FÜZETEK

POLGÁRŐR MÓDSZERTANI FÜZETEK POLGÁRŐR MÓDSZERTANI FÜZETEK Országos Polgárőr Szövetség 2011 Borítóterv és tipográfia: Országos Polgárőr Szövetség Szerkesztette: dr. Horváth Jenő Kovács Noémi Zámbó Péter @ OPSZ 2011 Országos Polgárőr

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T 560 FÖLDES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. május 28-án (csütörtökön) 15 00 órai kezdettel megtartott Képviselő-testület NYÍLT ülésének jegyzőkönyve (Az ülés egyben közmeghallgatás

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére Tárgy: i Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 8200 Veszprém Bajcsy-Zsilinszky u. 34. ELŐ TERJESZTÉS

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 8200 Veszprém Bajcsy-Zsilinszky u. 34. ELŐ TERJESZTÉS Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 8200 Veszprém Bajcsy-Zsilinszky u. 34. Szám: 02/79-35/2007. ELŐ TERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére Tárgy: Veszprém Megyei

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről BESZÁMOLÓ A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása 2009-ben ötödik, teljes évi tevékenységét zárta.

Részletesebben

Polgárőr Magazin. Polgárőr Akadémia2. Csongrádi tanyaprogram. Döntött az elnökség. 2015. Február XX. évf. 2. szám

Polgárőr Magazin. Polgárőr Akadémia2. Csongrádi tanyaprogram. Döntött az elnökség. 2015. Február XX. évf. 2. szám Polgárőr Magazin 2015. Február XX. évf. 2. szám Polgárőr Akadémia2 Döntött az elnökség Csongrádi tanyaprogram Összefogás a betörések megelőzése érdekében Az Aegon Országos Kármegelőzési Program középpontjában

Részletesebben

Mentálhigiénés Műhely 2013. évi támogatási kérelme Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata felé

Mentálhigiénés Műhely 2013. évi támogatási kérelme Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata felé 1 Mentálhigiénés Műhely 2013. évi támogatási kérelme Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata felé A MENTÁLHIGIÉNÉS MŰHELY SZOLGÁLATAI I. Egyéni lélekvédő tevékenység I./1. Őszinte Szó Felnőtt és Ifjúsági

Részletesebben

2014. Augusztus XIX. évf. 8. szám Polgárőr és rendőr lovasok a külterületek biztonságáért

2014. Augusztus XIX. évf. 8. szám Polgárőr és rendőr lovasok a külterületek biztonságáért Polgárőr Magazin 2014. Augusztus XIX. évf. 8. szám Polgárőr és rendőr lovasok a külterületek biztonságáért TARTALOM Sikerek után is lendületben....... 4. oldal Sárfi Éva az idén is bizonyított...... 6.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő - testületének 2012. április 25.-i ülésére. Tisztelt Képviselő - testület!

ELŐTERJESZTÉS Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő - testületének 2012. április 25.-i ülésére. Tisztelt Képviselő - testület! ELŐTERJESZTÉS Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő - testületének 2012. április 25.-i ülésére Tárgy: A közrend, közbiztonság helyzete Szentgotthárdon Tisztelt Képviselő - testület! Szentgotthárd

Részletesebben

Cserszegtomaji Krónika

Cserszegtomaji Krónika Cserszegtomaj Önkormányzatának közéleti lapja 2014. december IV. évf. 11. szám Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Cserszegtomaj! Tisztelt Lakótársaim, kedves Olvasó! Advent napjait éljük, az esztendő

Részletesebben

Polgárőr Magazin. 2014. Január évf. 1. szám. Újabb sikerév kezdődik

Polgárőr Magazin. 2014. Január évf. 1. szám. Újabb sikerév kezdődik Polgárőr XIX. Magazin 2014. Január évf. 1. szám Újabb sikerév kezdődik Tisztelt Polgárőrök, Kedves Barátaim! Polgárőr társaim az előző évben is tanúbizonyságát adták a közbiztonság és a bűnmegelőzés iránti

Részletesebben

Készítette: Vajai Anett szociális ügyintéző Galler-Mike Éva Gyermekjóléti Szolgálat kihelyezett családgondozó

Készítette: Vajai Anett szociális ügyintéző Galler-Mike Éva Gyermekjóléti Szolgálat kihelyezett családgondozó HALIMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA AJKAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL POLGÁRMESTER JEGYZŐ 8452 Halimba, Petőfi u. 16. 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 237-003 fax:(88) 237-003 (88) 521-100 fax:(88)

Részletesebben

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. 2014. április 17-én (csütörtök) 9.00 órai kezdettel munkaülést tart.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. 2014. április 17-én (csütörtök) 9.00 órai kezdettel munkaülést tart. Javasolt napirendek: A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. április 17-én (csütörtök) 9.00 órai kezdettel munkaülést tart. Az ülés helye: Veszprém, Megyeház tér 1. Szent István terem 1. A Veszprém

Részletesebben

M e g h í v ó. Értesítem Önt, hogy Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 13. -a alapján

M e g h í v ó. Értesítem Önt, hogy Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 13. -a alapján 20904/2012. M e g h í v ó Értesítem Önt, hogy Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 13. -a alapján tart, melyre tisztelettel meghívom. 2012. december 6-án /csütörtök/

Részletesebben

FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV BUDAPEST

FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV BUDAPEST FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV 2012 BUDAPEST A FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET KIADVÁNYA Felelős kiadó Dr. Tömösváry Zsigmond nyá. dandártábornok, elnök Lektorálták Dr. Magyar István nyá. dandártábornok

Részletesebben

KEREKEGYHÁZI POLGÁRŐR EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

KEREKEGYHÁZI POLGÁRŐR EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA KEREKEGYHÁZI POLGÁRŐR EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 2012./3. sz. módosítás A 2011. évi CLXV. törvény, amely a Polgárőrségről és a polgárőri tevékenységről rendelkezik lehetővé tette, hogy a közbiztonság és a

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/211-7/2014. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Polgárır Szövetség tevékenységérıl

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A JNSZ Megyei Polgárőr Szövetségének 2012. évi munkájáról 2013. évi feladatok meghatározása

BESZÁMOLÓ A JNSZ Megyei Polgárőr Szövetségének 2012. évi munkájáról 2013. évi feladatok meghatározása JNSZ Megyei Polgárőr Szövetség 5200, Törökszentmiklós, Szolnoki út 10003. HRSZ. Elnök:06-30/6-210-003. Tel./Fax : 06-56/334-933 Adminisztráció: 06-30/ 9-153-346 E- mail cím: jnszmegyei @ gmail.com BESZÁMOLÓ

Részletesebben

A Váci Rendőrkapitányság 2014. évi tevékenységéről

A Váci Rendőrkapitányság 2014. évi tevékenységéről VÁCI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE 2600 Vác, Zrínyi utca 7. Levélcím: 2601 Vác, Pf. 266 Tel: 27/501-955, BM: 03-30-3510 E-mail: latorovszkyg@pest.police.hu Szám: 13100-233/2015. ált. Ö N K O R M Á N Y Z AT

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat és a civil szervezetek együttműködése. Beszámoló a 2012. év tapasztalatairól és az elvégzett feladatokról. A 2013. évre

Részletesebben

Polgárőr Magazin. 2013. Március XVIII. évf. 2. szám. Elindult a lovas polgárőrök oktatása

Polgárőr Magazin. 2013. Március XVIII. évf. 2. szám. Elindult a lovas polgárőrök oktatása Polgárőr Magazin 2013. Március XVIII. évf. 2. szám Elindult a lovas polgárőrök oktatása 2 Biztonság egy polgárőr ; SZEM. A 100x100 biztonság célja a lakosság biztonságérzetét hangsúlyozottan figyelembevevő,

Részletesebben

Polgárőr. Magazin. facebook.com/opsz. www.opsz.hu. Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor. Húsz éve Almádiban. Formában voltak. 2015. Augusztus évf. 8.

Polgárőr. Magazin. facebook.com/opsz. www.opsz.hu. Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor. Húsz éve Almádiban. Formában voltak. 2015. Augusztus évf. 8. Polgárőr XX. 2015. Augusztus évf. 8. szám Magazin Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor Húsz éve Almádiban Formában voltak facebook.com/opsz www.opsz.hu Tisztelt elnök úr! Tisztelt polgárőrök! Nagy örömömre

Részletesebben