AirGate Modbus. RS485 vezeték nélküli átalakító

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AirGate Modbus. RS485 vezeték nélküli átalakító"

Átírás

1 AirGate Modbus RS485 vezeték nélküli átalakító Az AirGate-Modbus olyan átalakító eszköz, mely az RS485 Modbus protokoll vezeték nélküli adatátvitelét teszi lehetővé az IEEE szabványnak megfelelően. Az átalakító paraméterezése a számítógép USB portjáról végezhető el, díjmentes programmal, a mellékelt kábel segítségével. Kommunikációs paraméterek Maximális adó teljesítmény: 100mW Hatótávolság: épületen belül 100m, szabadtéren rálátással 1000m Adatátvitel: RF 250 Kbps Soros adatátviteli sebesség 1,2 115,2 Kbps Vevő érzékenység: -92 dbm Hálózat és biztonság ISM működési frekvencia 2.4GHz DSSS technológia - Direct Sequence Spread Spectrum OQPSK moduláció Offset Quadrature Phase Shift Keying Hálózati topológia: csillag Használható csatornák száma: 16 Hálózati azonosító: PAN ID Adat titkosítás: AES-CBC-128 (Advanced Encryption Standard)

2 Műszaki paraméterek Tápfeszültség: 10 35VDC Maximális áramfelvétel 70mA (24VDC tápfeszültség mellett) Működési hőmérséklet 0 ~ 70ºC Működési páratartalom: 80% ( 30ºC ) Elektromágneses zavarvédelem: EN , EN , EN , EN , EN , CISPR11. Súly: 110g Burkolat: ABS műanyag, DIN sínre szerelhető adapterrel Méret: 99,5 x 114 x 17,5 Védelem: IP20 Beépített védelem fordított tápfeszültség polaritás ellen Javasolt vezeték keresztmetszet 0,14 1,5 mm² Tanúsítványok

3 Méretek és szerelés Az AirGate Modbus átalakító közvetlenül DIN sínre szerelhető, méreteit az alábbi ábra tartalmazza: Bekötés Az AirGate-Modbus átalakító bekötését az alábbi ábra szemlélteti: Az 1-2 és 3 pontokra csatlakoztatható az RS485 kommunikáció, mely belül a 4-5 és 6 pontokkal közösítve van. A 7-8 pontokra pedig a tápfeszültség csatlakoztatható. Figyelem! A tápfeszültség csatlakoztatásakor körültekintően járjon el. Amennyiben a tápfeszültséget az RS485 kommunikációs vonalra csatlakoztatja, akár csak egy rövid időre is, az az eszköz meghibásodásához vezethet.

4 Előlapi elemek Az AirGate Modbus átalakító előlapjára csatlakoztatható az antenna, megtalálható rajta a programozásra használható mini USB csatlakozó, valamint visszajelző LED-ek. USB A mini USB csatlakozón keresztül elvégezhető az AirGate-Modbus beállítása, díjmentes PC alapú program segítségével, de emellett közvetlenül PC-re csatlakoztatva Modbus RTU Master-ként is használható. Süllyesztett nyomógomb A gomb megnyomását követően az átalakító beállítási módba lép, így végezhető el a konfiguráció USB csatlakozón keresztül. Amennyiben a beállítás nem kezdődik meg egy percen belül, a készülék normál működési módba kapcsol. Visszajelző LED-ek Az eszköz bekapcsolását követően a Status LED gyorsan kezd villogni, mindaddig, amíg nem csatlakozik a vezeték nélküli hálózathoz. Amennyiben a csatlakozás sikeres, a STATUS LED folyamatosan világít. Ha a süllyesztett nyomógomb segítségével beállítási módba kapcsolja a készüléket, a STATUS LED lassabban kezd villogni, (körülbelül másodpercenként egyszer) mindaddig amíg az eszköz beállítási módban marad. Beállítási mód befejezése a következőképpen lehetséges: Süllyesztett nyomógomb ismételt megnyomásával Beállítás letöltése számítógépről 1 perc várakozással A COM LED villogása a kommunikációt jelzi vissza, a villogás sebessége összefügg a kommunikáció sebességével. A két LED abban az esetben világít egyszerre, ha az eszköz belső program vagyis Firmware éppen frissítése folyamatban van.

5 Működési módok Az AirGate-Modbus átalakító 4 különböző üzemmódban képes működni. A működési mód beállítása az ingyenes DigiConfig program segítségével lehetséges. RS-485 Master Adattovábbítás RS-485 és IEEE között. Ebben az üzemmódban az átalakító RS-485 vonalára csatlakoztatható a Modbus hálózat. A vezeték nélküli kommunikáció pedig egy vagy több AirGate-Modbus eszközhöz csatlakozik. RS-485 Slave Adattovábbítás IEEE és RS485 között. A vezeték nélküli kommunikáció egy másik AirGate-Modbus eszközhöz csatlakozik, mely Masterként van konfigurálva. Az RS485 vonalra pedig további Modbus Slave-ek csatlakoztathatók. USB-Master USB routing RS485 és IEEE között Ebben az üzemmódban az AirGate-Modbus átalakító az USB interfészén keresztül csatlakozik az USB Master-hez és az RS485 interfészhez pedig Modbus Slave eszközök csatlakoznak. A vezeték nélküli interfészhez pedig egy vagy több AirGate átalakító csatlakozik, Slave módban. MULTI-Master USB és RS485 multiplexelés IEEE számára Az átalakító az RS485 és USB interfészét multiplexeli Modbus Master-ek számára. A Master-eket közvetlenül az interfészhez kell csatlakoztatni. A vezeték nélküli interfészhez pedig egy vagy több AirGate átalakító csatlakozik, Slave módban. Ebben a működési módban a Timeout paraméter megadása szükséges a Master-ek számára, hogy mindegyiknek jusson elegendő idő a kommunikációs vonal használatára. A Timeout paramétert automatikusan beállítja a DigiConfig program, az adatátviteli sebesség függvényében. A Slave egységek számától, valamint a válaszidejüktől függően szükséges lehet a paraméter módosítása. Az USB és RS485 interfészre csatlakoztatott Master-ek esetén is meg kell adni a saját Timeout paramétereiket, melyek javasolt értéke a kétszerese az AirGate-Modbus átalakítón beállított értéknek. A működési módok a következőképpen kombinálhatók: Kiválasztott mód RS485-Master USB-Master MULTI-Master Csatlakoztatható eszköz módja RS-485 Slave/Slave-ek RS-485 Slave/Slave-ek RS-485 Slave/Slave-ek

6 Vezeték nélküli átvitel a Modbus hálózat bármely pontján Vezetékes átvitelt használó hálózatokat kapcsol össze vezeték nélküli hálózattal. Az AirGate- Modbus átalakító RS-485 portjára csatlakozik a Modbus Master valamint csatlakozhatnak Modbus Slave egységek is. Több vezeték nélküli hálózat is csatlakoztatható a Master-ként beállított átalakítóhoz. Vezeték nélküli átvitel a Modbus Master egység közelében A vezetékes hálózat közvetlenül a Modbus Master-hez csatlakozik USB interfészen keresztül. Ebben a kiépítésben az AirGate-Modbus USB-RS485 átalakítóként használható, a követlenül vezetékkel kapcsolódó eszközökhöz.

7 Vezeték nélküli adatátvitel Modbus Masterek közelében Ebben a kiépítésben a Multi-Master-ként beállított átalakító két Modbus Master-t képes fogadni, az egyiket az RS485, a másikat pedig USB interfészen keresztül. A vezeték nélküli hálózat közel található a Master egységekhez. Alkalmazási példa Egy alkalmazáson belül kombinálhatók az RS485-Master illetve RS-485-Slave átalakítók, melyre egy lehetséges összeállítást szemléltet a következő ábra:

8 Egy hibás hálózati felépítés Az előző példához hasonló felépítésű hálózat esetén nem lehetséges Modbus Slave eszközök csatlakoztatása két AirGate-Modbus átalakító közé. DigiConfig program telepítés, használata Az átalakító beállításához a DigiConfig program használható, mely a mellékelt CD-n megtalálható. A telepítéshez indítsa el a DigiConfigSetup.exe állományt. A program telepítésekor a használathoz szükséges USB meghajtóprogram automatikusan telepítésre kerül.

9 A program elindítását követően első lépésként a kommunikációs paraméterek megadása szükséges. Ehez csatlakoztassa az AirGate-Modbus konvertert az USB portra, és a felső menüben található Configurations menüpontban válassza a Communication elemet, ekkor a következő képernyő jelenik meg: A Serial Port legördülő menüből ki kell választani a megfelelő COM port számát, melyre az átalakító feltelepült. A Baud Rate mezőben kiválasztható az átviteli sebesség, a Parity résznél a parítás, meg kell adni a stop bitek számát, valamint a várakozási időt (Timeout) milliszekundumban. Az AirGate-Modbus átalakító alapértelmezett beállításai: Serial Port: USB Serial Port (COM x), ahol x a kommunikációs port száma Baud rate: Parity: None Stop bits: 2 bits Timeout(msec): 1000 Az átalakító beállítása a süllyesztett nyomógomb megnyomását követően lehetséges, ekkor beállítási módba lép az AirGate-Modbus átalakító. Ekkor a Status LED lassabban kezd villogni, másodpercenként körülbelül egyszer. Beállítási módban a vezeték nélküli kommunikáció nem üzemel. Az átalakító alapértelmezett címe 246. A programban a Search Options résznél a First Adress pontban megadható az eszköz alapértelmezett címe, vagyis 246. Majd a Search gombra kattintva a program megkeresi az átalakítót. Ha a keresés sikeres volt, a bal oldalt található listában ki kell választani az AirGate- Modbus átalakítót a paraméterek módosításához.

10 Beállítható paraméterek BASIC PAN ID hálózati azonosító Minden egyes vezeték nélküli hálózat esetén egyforma azonosító megadása szükséges. A különböző hálózatokat különböző azonosítóval kell ellátni. BAUD RATE adatátviteli sebesség Az USB és RS485 interfész esetén is külön-külön megadható. Az interfészre csatlakoztatott eszközök mindegyikének ugyanazt az átviteli sebességet kell megadni, ellenkező esetben a kommunikáció nem működik. PARITY paritás Az USB és RS485 interfész esetén is külön-külön megadható. Az interfészre csatlakoztatott eszközök mindegyikének ugyanazt a paritást és stop bitek számát kell megadni, ellenkező esetben a kommunikáció nem működik. TIMEOUT várakozási idő A várakozási idő milliszekundumban adható meg, mely azt az időt jelenti, amíg a kérésre válasz érkezik. Értékét a DigiConfig program automatikusan meghatározza, a kiválasztott átviteli sebesség függvényében.

11 RS-485 Master, RS485-Slave és USB-Master működési mód esetén a várakozási időt csupán megjeleníti a program, mely alapján a Modbus Master eszköz beállítása elvégezhető. Javasolt legalább a DigiConfig program által kiírt érték megadása a Modbus Master eszközön. Multi-Master mód esetén a várakozási idő az AirGate Modbus átalakítóra vonatkozik. A hálózaton található eszközök várakozási idejét javasolt dupla értékre választani, mint az AirGate-Modbus várakozási ideje. OPERATION MODES működési mód A csatlakoztatott átalakító működési módja határozható meg. ADVANCED INTERFRAME TIME A maximális megengedett idő (milliszekundumban), mely két, egy csomaghoz tartozó byte fogadása között telik el. Az időt automatikusan számolja a DigiConfig program, módosítása csak abban az esetben szükséges, ha az eszközök között kommunikációs hiba lép fel. RF POTENCY Átviteli erősítés értékének megváltoztatása. Megadható értékek: 0 20dBm. SECURITY A csomagok titkosítása engedélyezhető az Enable Security négyzet bejelölésével. Ebben az esetben javasolt a biztonsági kulcs megváltoztatása a Change Security Key elemre kattintással, az új kód pedig a Typethekeyhere mezőbe írható. Firmware frissítés Az AirGate-Modbus átalakító programjának frissítése a DigiConfig programon keresztül lehetséges, a következő lépések végrehajtásával: 1. A programban válassza az Enable Firmware Update opciót 2. Kattintson az Open gombra és válassza ki az új frimware állományt (.cbin kiterjesztés) 3. Nyomja meg az Apply gombot. 4. Várjon, amíg a frissítés befejeződik, melyet követően egy üzenet jelenik meg, ahol kattintson az OK gombra. 5. Ezt követőn a az átalakító STATUS LED ismét gyorsan kezd villogni. Figyelem! Ügyeljen arra, hogy a frissítés alatt ne szakítsa meg az eszközzel a kommunikációt, illetve folyamatosan tápfeszültség alatt legyen az eszköz. Ellenkező esetben az AirGate- Modbus átalakító programja károsodhat, így az eszköz használhatatlanná válhat.

GR100. Több csatornás univerzális adatgyűjtő. Kezelési Útmutató. Ver. 1.0

GR100. Több csatornás univerzális adatgyűjtő. Kezelési Útmutató. Ver. 1.0 GR100 Több csatornás univerzális adatgyűjtő Kezelési Útmutató Ver. 1.0 1 Tartalomjegyzék A telepítés előtt 1.1 Doboz tartalmának ellenőrzése 4. oldal 1.2 Biztonsági előírások 4. oldal 2.1 Telepítés helye

Részletesebben

IP-Bridge v1.11. Telepítői és kezelői útmutató

IP-Bridge v1.11. Telepítői és kezelői útmutató IP-Bridge v1.11 Telepítői és kezelői útmutató Tartalomjegyzék 1. Műszaki információ 2. A készülék feladata, felhasználási területei 3. A modul bekötése 3.1. A bemenetek bekötése 3.2. A kimenetek bekötése

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv 150Mbps vezeték nélküli, N típusú, AP/ Ismétlő / router kliens WF2411 Minősítés FCC CE FCC Nyilatkozat A készülék a tesztelés alapján megfelel az FCC-szabályok 15. pontjában ismertetett,

Részletesebben

Ubee EVW3226 Advanced Wireless Voice Gateway

Ubee EVW3226 Advanced Wireless Voice Gateway Ubee EVW3226 Advanced Wireless Voice Gateway Előfizetői használati útmutató 2013. január www.ubeeinteractive.com Ubee Interactive Europe Beech Avenue 54-80 1119 PW Schiphol Rijk Hollandia Értékesítés (e-mail):

Részletesebben

TEX MVP SZERVER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. V5.3.469 és újabb szerver verziókhoz Rev. 1.1 2010.10.22 Central

TEX MVP SZERVER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. V5.3.469 és újabb szerver verziókhoz Rev. 1.1 2010.10.22 Central TEX MVP SZERVER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ V5.3.469 és újabb szerver verziókhoz Rev. 1.1 2010.10.22 Central Tartalomjegyzék 1 GPRS adatátviteli hálózat tulajdonságai...4 1.1 GPRS, csomagkapcsolt adatátvitel

Részletesebben

AS2-GSM. Mobiltelefon hálózaton működő kaputelefon és beléptető egység BEVEZETÉS JELLEMZŐK ALKALMAZÁSI TERÜLETEK FUNKCIÓK ELŐNYÖK

AS2-GSM. Mobiltelefon hálózaton működő kaputelefon és beléptető egység BEVEZETÉS JELLEMZŐK ALKALMAZÁSI TERÜLETEK FUNKCIÓK ELŐNYÖK AS2-GSM Mobiltelefon hálózaton működő kaputelefon és beléptető egység BEVEZETÉS Az AS2-GSM egy olyan kaputelefon, ami mobil telefonként képes hívni a tulajdonos mobil vagy vezetékes telefonját. A kaputelefon

Részletesebben

SANAN SA-220x sorozat. Felhasználói Kézikönyv

SANAN SA-220x sorozat. Felhasználói Kézikönyv SANAN SA-220x sorozat Felhasználói Kézikönyv 1. FEJEZET: FŐBB FUNKCIÓK LISTÁJA A rendszer többnyelvű menüvel rendelkezik. Az alaprendszer a következő nyelveket tartalmazza: Kínai, Angol, Holland, Magyar,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Egyidejű dupla N-csatornás vezetéknélküli router. Modell: WRT610N (EU)

Felhasználói kézikönyv Egyidejű dupla N-csatornás vezetéknélküli router. Modell: WRT610N (EU) Felhasználói kézikönyv Egyidejű dupla N-csatornás vezetéknélküli router Modell: WRT610N (EU) A kézikönyv használata A kézikönyv használata Az ikonok jelentése A kézikönyv olvasása közben különböző ikonokkal

Részletesebben

A LEGJOBB DIGITÁLIS BIZTONSÁGI ŐR SOROZAT

A LEGJOBB DIGITÁLIS BIZTONSÁGI ŐR SOROZAT A LEGJOBB DIGITÁLIS BIZTONSÁGI ŐR SOROZAT DG1648 (16 CH) / DG0824 (8 CH) / DG0412 (4 CH) MPEG-4 DVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa végig, és őrizze meg a felhasználói

Részletesebben

U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router

U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ rev 1.0 9-04 R24.0778.00 Védjegyek: A többi termék és cégnév az adott nevek tulajdonosainak bejegyzett védjegyei. TARTALOMJEGYZÉK A 802,11g 54Mbps

Részletesebben

DVR Felhasználói Kézikönyv

DVR Felhasználói Kézikönyv DVR Felhasználói Kézikönyv Üdvözöljük Köszönjük, hogy a mi készülékünket választotta! A kézikönyv szemléletesen mutatja be a készülék telepítésének lépéseit, és használatát. Megismerheti a készülék adatait,

Részletesebben

DIGI-LAN SECURITY hálózati kamera, W-LAN

DIGI-LAN SECURITY hálózati kamera, W-LAN Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 DIGI-LAN SECURITY hálózati kamera, W-LAN Megrend. szám: 75 10 09 A szerelés előtt ellenőrizzük a szállítás teljességét a Szállítás tartalma

Részletesebben

GPRO 6516HDM. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0

GPRO 6516HDM. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0 GPRO 6516HDM 16 csatornás H.264 DVR Felhasználói kézikönyv ver. 1.0 2 TB! Ajánlott típusok: Western Digital Black, Blue Seagate (kizárólag 7200rpm) HDD Bozsák Tamás DVR firmware: V4.00.R10.08400053 A DVR

Részletesebben

Wireless-N otthoni vezetéknélküli router

Wireless-N otthoni vezetéknélküli router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Wireless-N otthoni vezetéknélküli router Model: WRT120N A kézikönyv használata A kézikönyv használata A kézikönyv olvasása közben különböző ikonokkal találkozhat, melyek egy adott

Részletesebben

MŰSZAKI ÉS ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS

MŰSZAKI ÉS ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS MŰSZAKI ÉS ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS 1 RESORT Biztonságtechnikai Kft. H-1137 Budapest, Szent István park 2. Telefon: (1) 450-1583 Fax: (1) 450-1585 E-mail: info@resort.hu w w w. r e s o r t. h u Jegyzetek:

Részletesebben

4 / 8-channel Embedded Digital Video Recorder

4 / 8-channel Embedded Digital Video Recorder 4 / 8-channel Embedded Digital Video Recorder 1 Megjegyzés... Hiba! A könyvjelző nem létezik. 1. Fejezet: Áttekintés... 3 1.1 Bevezetés... 3 1.2 Csomagolás és tartozékok... 3 1.3 Termékjellemzők... 4 1.4

Részletesebben

GPRO 6516ADF. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0

GPRO 6516ADF. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0 GPRO 6516ADF 16 csatornás H.264 DVR Felhasználói kézikönyv ver. 1.0 2 TB! Ajánlott típusok: Western Digital Black, Blue Seagate (kizárólag 7200rpm) HDD Bozsák Tamás DVR firmware: V4.00.R10.08400018.0 A

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Gyártva a Dolby Laboratiores engedélyével. A Dolby és a dupla D szimbólum a Dolby Laboratories védjegye.

TARTALOMJEGYZÉK. Gyártva a Dolby Laboratiores engedélyével. A Dolby és a dupla D szimbólum a Dolby Laboratories védjegye. HU Kezelési Kézikönyv 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonság 3 2. Bevezető 3 3. Főbb jellemzők 3 4. A Távirányító 4 5. Az Előlap 5 6. A Hátlap 5 7. A készülék csatlakoztatása 5 8. Alapfunkciók 6 8.1 A vevőkészülék

Részletesebben

Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S. A Digivu funkciói. Tachográf adatletöltés. Szoftver telepítés PC-re. Csatlakozás PC-hez

Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S. A Digivu funkciói. Tachográf adatletöltés. Szoftver telepítés PC-re. Csatlakozás PC-hez Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S A Digivu funkciói Tachográf adatletöltés Szoftver telepítés PC-re Csatlakozás PC-hez Fájl kezelés Digivu Használati Útmutató 2. oldal Tartalomjegyzék Gyorsismertető

Részletesebben

HU kezelési útmutató

HU kezelési útmutató kezelési útmutató HU 2 HD Series TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonság 3 2. Bevezető 3 3. Főbb jellemzők 3 4. A Távirányító 4 5. Az Előlap 5 6. A Hátlap 5 7. A készülék csatlakoztatása 5 8. Alapfunkciók 6 8.1 A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Tartalom Tartalom... 1 1. Instrukciók... 4 A csomag tartalma... 4 Funkciók és jellemzők... 4 Technika specifikáció... 4 2. Megjelenés és csatlakozók... 6 Megjelenés... 6 Csatlakozók...

Részletesebben

OptiBox. Kezelési útmutató

OptiBox. Kezelési útmutató OptiBox Kezelési útmutató Digitális vevőkészülék szabadon fogható és kódolt DVB-S Programokhoz Kommunikációs port Smartcard olvasó Linux operációs rendszer 1. A készülék...3 2. A készülék előlapja...3

Részletesebben

Felhasználói szintű kezelési leírás Rifatron HD1 sorozatú digitális video rögzítőkhöz

Felhasználói szintű kezelési leírás Rifatron HD1 sorozatú digitális video rögzítőkhöz Felhasználói szintű kezelési leírás Rifatron HD1 sorozatú digitális video rögzítőkhöz (c) 2012 Polsec Kft. FIGYELEM! Ez a leírás az üzembe helyezett rendszer alapvető kezelését mutatja be. A szükséges

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Hardver útmutató

Felhasználói kézikönyv Hardver útmutató Felhasználói kézikönyv Hardver útmutató Olvassa el ezt először A FIGYELEM és VIGYÁZAT címkék helye...6 Kézikönyvek a nyomtatóhoz...8 Hogyan olvassa ezt a kézikönyvet...9 Szimbólumok...9 Az adott modell

Részletesebben

HÁLÓZATIKAMERA SOROZAT

HÁLÓZATIKAMERA SOROZAT HÁLÓZATIKAMERA SOROZAT KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kérjük olvassa át figyelmesen ezt az útmutatót a készülék használata előtt és tartsa meg jövőben felhasználás céljára. n701ez_702_702a_801ez_815ez_kezelési_v1.1

Részletesebben

AVD715, AVD717 MPEG-4 DVR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

AVD715, AVD717 MPEG-4 DVR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AVD715, AVD717 MPEG-4 DVR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nagy tárolókapacitású modell CD íróval A modell aktuális külső megjelenése eltérhet a képen látható modelltől. 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS

Részletesebben

Wi-Fi beállítási útmutató

Wi-Fi beállítási útmutató Wi-Fi beállítási útmutató uu Bevezetés Két vezeték nélküli LAN mód lehetséges: infrastruktúra mód a hozzáférési ponton keresztül történő és ad-hoc mód a vezeték nélküli LAN eszközhöz (pl. laptop) történő

Részletesebben

N vezeték nélküli router Felhasználói kézikönyv

N vezeték nélküli router Felhasználói kézikönyv N vezeték nélküli router HU Felhasználói kézikönyv F5D8233qs_4 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 1 A vezeték nélküli hálózat előnyei... 1 Az N vezeték nélküli router elhelyezése... 3 2. Termék áttekintése...

Részletesebben

Cisco EPC3925. Modem beállítási útmutató

Cisco EPC3925. Modem beállítási útmutató Cisco EPC3925 Modem beállítási útmutató Tartalom 1. Modem információk... 3 Modem adatai... 4 A modem elölről és LED-ek állapota... 5 A modem hátulról... 6 A modem alján található címke... 7 2. Router beállítás...

Részletesebben

http://www.metroman.hu/

http://www.metroman.hu/ HU 10" LCD MONITOR BEÉPÍTETT 4CSATORNÁS H.264 LAN DVR + 4 X IR LED KAMERA SZETT CIKKSZÁM: DL1004N + 4XC137 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméketet vásárolta! FIGYELEM! A készülék SATA HDD merevlemezt

Részletesebben