EURO- A LEGgyakoribb kérdések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EURO- A LEGgyakoribb kérdések"

Átírás

1 EURO- A LEGgyakoribb kérdések EURO - a mi pénzünk január 1-től Az euróra kész bank

2 Az euróra kész bank január 1-től az EURÓ Szlovákia hivatalos pénzneme lesz. Erre a változásra azonban mihamarabb fel kell készülnünk december 31-ig koronában, január 1-től viszont már euróban számolunk. Az OTP Bank válaszol a leggyakoribb kérdésekre, amelyek közvetlenül azokkal a termékekkel kapcsolatosak, melyekkel Ön a legtöbbször kapcsolatba kerül. Az Eurókonverzióval kapcsolatos általános kérdések 1. Mikor kerül meghatározásra az átváltási árfolyam? Az árak átszámítása az ún. Átváltási árfolyamon keresztül valósul meg (amit 2008 júliusában határoznak meg), mégpedig olyan módon, hogy től kezdődően csak azt az árfolyamot lehet majd használni, amelyet 6 számjegyű együtthatóként határoztak meg (pl. 1 EUR = xx,xxxx SKK). Valamennyi árat a meghatározott 6 számjegyű árfolyam segítségével számolják majd át, az átváltási árfolyamot nem lehet kerekíteni (az árak átváltásakor az átváltási árfolyamtól eltérő árfolyamot nem szabad használni!). 2. Mit jelent a kettős ábrázolás? A kettős ábrázolás (ármegállapítás) azt jelenti, hogy az áru és a szolgáltatás árát érintő adatot szlovák koronában és egyúttal euróban is fel kell tüntetni. A kettős ábrázolás 2008 II. félévétől egészen 2009 év végéig tart majd, azaz a kettős ábrázolás kezdete az átváltási árfolyam közzétételétől egészen ig tart majd. 3. Meddig tart a kettős pénzforgalom? Mit jelent ez? A kettős pénzforgalom nagyon rövid lesz, mindössze 2 hétig tehát január 1 16-a közötti időszakban tart majd. A kettős pénzforgalom ideje alatt a lakosok fizethetnek ugyan szlovák koronával, a kereskedők, bankok és a többi alany már csak euróban adhat vissza! Ebben a folyamatban valamennyi olyan alany részt vesz, aki készpénzfizetést valósít meg, leginkább azonban a bankokat, kereskedőket és a postákat érinti. Készpénzváltás 4. A bank milyen árfolyamon valósítja meg a szlovák korona euróra történő átváltását a kettős ábrázolás időszakában? A szlovák korona euróra történő váltása 2008 második félévében az OTP Banka Slovensko, a.s. adott napon érvényes EUR/SKK piaci árfolyamán valósulhat meg, annak ellenére, hogy az átváltási árfolyam már ismert lesz. 5. Milyen árfolyam mellett valósul meg a szlovák korona euróra történő átváltása 2009-ben az euró bevezetését követően tehát től? A szlovák korona euróra történő átváltása 2009-ben kizárólag azon az átváltási árfolyamon valósulhat meg, amelyet az Európai Unió Tanácsa határoz meg.

3 Az euróra kész bank Az eurós előkészletezés 6. Hogyan valósul meg az eurós előkészletezés? Az előkészletezés első lépése a másodlagos előkészletezésről szóló szerződés megkötése a bank és az ügyfél között. Az ügyféllel való szerződéskötés a Szlovák Nemzeti Bank feltételei és az ECB/2006/9 sz. irányelv alapján valósul meg. A másodlagos előkészletezésről szóló szerződésben az ügyfél meghatározza az összeget, a kért bankjegyek és érmék szerkezetét novembere és decembere folyamán biztosítva lesz az ügyfelek másodlagos előkészletezése az általuk meghatározott szükséges készpénzzel. 7. Milyen névértékűek az euróbankjegyek és érmék? Az euró pénznem 7 bankjeggyel rendelkezik a következő névértékben: 500, 200, 100, 50, 20, 10 és 5, illetve nyolc érmetípusa van: 2 eurós, 1 eurós, 50, 20, 10, 5, 2 és 1 centes. 8. Az euró bevezetését követően meddig válthatom be a szlovák koronát euróra az OTP Bankban? Szükséges valamilyen díjat fizetni az átváltásért? A bank a szlovák koronát díjtalanul fogja euróra váltani. A szlovák koronás érméket a bank 6 hónapig fogja ingyen beváltani, a szlovák koronás bankjegyeket pedig az euró bevezetését követő 12 hónapig. Ezután az ingyenes átváltás már csak a Szlovák Nemzeti Bankban valósulhat meg. A Szlovák Nemzeti Bank az euró bevezetését követő 5 évig (tehát 2013-ig) fogja díjtalanul átváltani a szlovák érméket, a szlovák bankjegyeket pedig korlátlan ideig. 9. Mi az a kezdőcsomag? Az OTP Banka Slovensko, a.s. árusítani fogja ezeket a kezdőcsomagokat? Ez egy szlovák hátnyomattal rendelkező eruóérméket tartalmazó csomag, amely segít a kisebb kiadásokat fedező eurókészpénz megszerzésére a 2009-es év elején. A kezdőcsomag ára 500,- SKK. Az OTP Banka Slovensko, a.s. valamennyi bankfiókjában megtalálható lesz ez a csomag. Ezek értékesítése én kezdődik és én ér véget. Ezen határidőt követően a kezdőcsomagok értékesítése már nem lehetséges. A kezdőcsomagokat elsősorban a lakosság számára alakították ki. A természetes személyek-vállalkozóknak ig lehetőségükben állt, hogy megkössék az OTP Bankkal a Másodlagos előkészletezésről szóló szerződést. Díjak, árjegyzékek, kerekítés 10. A kettős ábrázolás érinti majd a díjakat tartalmazó Árjegyzéket is? A betéti és hiteltermékek díjait tartalmazó Árjegyzék esetében a szlovák pénznem és az euró kettős ábrázolása az átváltási árfolyam meghatározási napját követő egy hónaptól egészen az euró bevezetését követő naptól számított egy évig tart majd.

4 11. Hogyan lesznek kerekítve a szolgáltatásokért fizetendő díjak? A szolgáltatásokért fizetendő díjakat két tizedes helyre kerekítik majd. Az egyedi ügyfelek, vállalkozók és jogi személyek folyószámlái 14. Milyen módon megy végbe a pénzeszközök átszámítása a bankban vezetett egyes számlákon? Az OTP-nél vezetett számlákon lévő pénzeszközöket automatikusan átszámítják EUR-ra anélkül, hogy az ügyfél ezt kérelmezné. Az átszámítás az átváltási árfolyamon valósul meg, és az egyenleget két tizedeshelyre kerekítik majd. Az euróra kész bank 12. Hogyan érinti az eurókonverzió az ügyfelek bankban vezetett folyószámláit (a természetes személyek, vállalkozók és jogi személyek számláit egyaránt)? A bank ével valósítja meg az egyenlegek automatikus átváltását, mégpedig a meghatározott átváltási árfolyam alapján. Az átváltást a bank díjtalanul valósítja meg. A számlával kapcsolatban aktivált valamennyi szolgáltatás (engedélyezett túlhívás, bankkártya, e-banking stb.) változatlan marad. 13. Változik az ügyfelek számlaszáma az euró bevezetését követően? Az ügyfelek számlaszáma nem változik, január 1-je után valamennyi koronában vezetett számla eurós számlára változik. 15. Változik a konverzió által az ügyfél által vezetett számlák darabszáma? Az ügyfelek által vezetett számlák darabszáma a konverziót követően is változatlan marad. A bank nem fog egyetlen számlát sem összevonni. 16. A kibocsátott bankkártyák az euró bevezetését követően is érvényben maradnak? Az euró bevezetését követően valamennyi bankkártya érvényben marad, az ügyfélnek nem kell ezeket kicserélnie január 1-jét követően euróban fognak működni. 17. Hogyan változik a számlakivonat a kettős ábrázolás időszakában? Az átváltási árfolyam közzétételét követően december 31-ig a koronában vezetett számlákhoz kapcsolódó számlakivonatokon az egyenlegek (számlaforgalom, ideértve a kezdeti és végső állományt) SKK/EUR sorrendben kerülnek kimutatásra, január 1-től pedig EUR/SKK sorrendben kerülnek majd feltüntetésre.

5 Az euróra kész bank 18. Változnak a sztenderd belföldi átutalási megbízások jóváírási határidejei az euróra való átállást követően? Nem változnak. Az OTP Bankban vezetett számlák közötti bankon belüli eszközátvezetés a fogadó fél számlájára még aznap elszámolásra kerül, amikor azt a megbízó számlájáról átutalták. A bankközi sztenderd átutalás amely az SZK területén működő két különböző bank között valósul meg a fogadó fél számára a megbízó számlájáról történő átutalás megvalósítását követő banki munkanapon kerül jóváírásra. 19. Változnak a konverzió által a külföldi EUR átutalások? Igen, mivel től a bank részesévé válik a páneurópai fizetési rendszernek, az ún. TARGET2-nek. Ez lehetővé teszi a bank számára, hogy euróban jegyzett kifizetéseket valósítson meg a TARGET2 résztvevői között, méghozzá azonnal, azaz ugyanazon a munkanapon. Az eurós kifizetések a TARGET2-n kívül eső államonok kívül ugyanúgy lesznek megvalósítva mint eddig. 20. Hogyan nyújthatják be az ügyfelek az átutalási megbízásaikat a 2008/2009-es év fordulóján? Az átutalási megbízások átvételéről és feldolgozásáról az ügyfeleket előre tájékoztatják a bank internetes oldalain, valamint közvetlenül a bankfiókokban kifüggesztett értesítéseken. 21. Hogyan alakul majd a betétek kamatozása a lekötött számlákon az eurókonverziót követően? A garantált kamatozással rendelkező, SKK-ban lekötött konvertált betétekben elhelyezett pénzeszközök a konverziót követően is változatlan kamatlábbal kamatoznak majd a lekötés teljes tartama alatt. Hiteltermékek 22. Miképpen befolyásolja az euró bevezetése a hitelszerződések érvényességét? Az euró bevezetése nem befolyásol semmilyen hitelviszonyt, a szerződések érvényességét, sem pedig a jogviszonyok érvényességét, amelyekben az adatok szlovák koronában kerültek feltüntetésre. Ha a szerződésekben az értékeket koronában tüntették fel, és a szerződés érvényessége nem jár le a 2008-as év vége előtt, ezek az értékek a továbbiakban euróban vezetett értékként kerülnek feltüntetésre, amelyeket az átváltási árfolyammal számolnak majd át. 23. Hogyan valósul meg az SKK-ban vezetett hitel euróra történő átszámítása? Az OTP Banka Slovensko, a.s. automatikusan átszámolja az ügyfél adósságának teljes egyenlegét a meghatározott átváltási árfolyam által, és a legközelebbi centre kerekíti azt, mégpedig a megfelelő matematikai eljárások mellett. Az adósság értéke ugyanaz marad (minimális különbséget csak a kerekítés idézhet elő), azonban a továbbiakban euróban vezetik majd.

6 24. Miképpen változik a hitel kamatlába a konverziót követően? A folyósított hitel kamatlába az átváltást követően is ugyanolyan mértékű marad, mint a koronában folyósított hitelek kamatlába. A kamatláb a fix kamatláb esetében a fixáció teljes időszaka alatt változatlan marad. A változó kamatláb esetében sztenderd módon változik, ugyanolyan módon, ahogyan az átváltás előtt változott. 25. Az ügyfél számára az OTP változó kamatlábbal kamatozó hitelt folyósított. Hogyan fog az adott hitel a továbbiakban kamatozni? A folyósított hitelhez kapcsolódó kamatláb összetétele továbbra is változatlan marad, ezekután is az alapkamatlábból és a kockázati felárból tevődik majd össze. A kamatlábváltozás csak az alapkamatláb változása esetében következhet be, amelyről a bank egyoldalú értesítés formájában tájékoztatja az ügyfelet, amely tartalmazza a kamatláb és a törlesztőrészletek összegét. A kamatozás továbbra is az alapkamatláb meghatározásától függ majd. 26. A vállalkozó számára az OTP Bank hitelt folyósított, ami változó kamatlábbal kamatozik, melyet 3 H BRIBOR-ra fixáltak, és a Hitelszerződés értelmében én kell átértékelni. Hogyan fog az adott hitel kamatozni? én a hitel a 3H BRIBOR-ra lekötöt kamatlábbal kamatozik majd én a 3H BRIBOR értékről automatikusan 3H EURIBOR-ra változik, ami nem gyakorol hatást a hitelszerződésben meghatározott marzs összegének változására. Részesedési alapok 27. Miképpen érinti a konverzió a részesedési alapokat? Az SKK-ban jegyzett részesedési alapok esetében az alapkezelő társaság az eurókonverziót automatikusan, december 31-ével valósítja meg, a meghatározott átváltási árfolyam alapján. A konverzió az ügyfelek számára automatikus és egyszerű lesz. Az euróra kész bank 28. Hogyan kerülnek átszámításra a részesedési alapban jegyzett részesedések? A részesedések értékét hat tizedesjegynyi pontossággal határozzák meg, ami biztosítja az ügyfélportfóliók pontos értékének megőrzését az átváltáskor is.

HIRDETMÉNY a számlás betétekről és egyéb megtakarítási formákról

HIRDETMÉNY a számlás betétekről és egyéb megtakarítási formákról HIRDETMÉNY a számlás betétekről és egyéb megtakarítási formákról lakosság, vállalkozó, egyéb szervezetek részére Kihirdetve: 2014.06.01. Érvényes: 2014.06.01.új számlás betét, új okiratos betét) Érvényes:

Részletesebben

HIRDETMÉNY a számlás betétekről és egyéb megtakarítási formákról

HIRDETMÉNY a számlás betétekről és egyéb megtakarítási formákról HIRDETMÉNY a számlás betétekről és egyéb megtakarítási formákról lakosság, vállalkozó, egyéb szervezetek részére Kihirdetve: 2014.06.16. Érvényes: 2014.06.16. Bizonyos termékek érvényességének kezdete

Részletesebben

DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt.

DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt. Zrt. 1 H I R D E T M É N Y A Zrt. (továbbiakban: Bank) a forintszámla-vezetési szolgáltatásaiért felszámított díjai, és költségei mértékét, ezek érvényesítésének és elszámolásának módját, továbbá a kamatszámítás

Részletesebben

Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve. v.1.0

Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve. v.1.0 Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve v.1.0 1 Tartalom Általános információk... 4 Bejelentkezés... 4 Kilépés... 5 Főoldal... 5 Számlák... 5 Számlák Számlamozgások

Részletesebben

DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt.

DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt. Zrt. 1 H I R D E T M É N Y A Zrt. (továbbiakban: Bank) a forintszámla-vezetési szolgáltatásaiért felszámított díjai, és költségei mértékét, ezek érvényesítésének és elszámolásának módját, továbbá a kamatszámítás

Részletesebben

DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt.

DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt. Zrt. 1 H I R D E T M É N Y A Zrt. (továbbiakban: Bank) a forintszámla-vezetési szolgáltatásaiért felszámított díjai, és költségei mértékét, ezek érvényesítésének és elszámolásának módját, továbbá a kamatszámítás

Részletesebben

Az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: III/75.005-19/2002 BÉT Zrt. és Deutsche Börse AG tőzsdetag) és

Az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: III/75.005-19/2002 BÉT Zrt. és Deutsche Börse AG tőzsdetag) és Az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: III/75.005-19/2002 BÉT Zrt. és Deutsche Börse AG tőzsdetag) és az ERSTE BANK HUNGARY ZRT. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.

Részletesebben

HIRDETMÉNY a számlás betétekről és egyéb megtakarítási formákról

HIRDETMÉNY a számlás betétekről és egyéb megtakarítási formákról HIRDETMÉNY a számlás betétekről és egyéb megtakarítási formákról lakosság, vállalkozó, egyéb szervezetek részére Kihirdetve: 2015.06.22. Érvényes: 2015.07.03. Bizonyos termékek érvényességének kezdete

Részletesebben

Pénzforgalomról mindenkinek 1. Bankkártyák

Pénzforgalomról mindenkinek 1. Bankkártyák Pénzforgalomról mindenkinek 1. Bankkártyák 2008 Bankkártyák 2008. január A Magyar Nemzeti Bank jelen kiadványa kizárólag tájékoztatás célját szolgálja. A jelen tájékoztató tartalma nem minõsül a jogalkotásról

Részletesebben

Devizában és valutában végzett műveletek Devizakülföldi/devizabelföldi természetes személyek részére vezetett devizaszámlák kondíciói

Devizában és valutában végzett műveletek Devizakülföldi/devizabelföldi természetes személyek részére vezetett devizaszámlák kondíciói Devizában és valutában végzett műveletek Devizakülföldi/devizabelföldi természetes személyek részére vezetett devizaszámlák kondíciói Hatályos: 2015. január 1-től A fizetési számlára vonatkozó szerződés

Részletesebben

Devizában és valutában végzett műveletek Devizakülföldi/devizabelföldi természetes személyek részére vezetett devizaszámlák kondíciói

Devizában és valutában végzett műveletek Devizakülföldi/devizabelföldi természetes személyek részére vezetett devizaszámlák kondíciói Devizában és valutában végzett műveletek Devizakülföldi/devizabelföldi természetes személyek részére vezetett devizaszámlák kondíciói Hatályos: 2015. január 1-től A fizetési számlára vonatkozó szerződés

Részletesebben

DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt.

DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt. Zrt. 1 H I R D E T M É N Y A Zrt. (továbbiakban: Bank) a forintszámla-vezetési szolgáltatásaiért felszámított díjai, és költségei mértékét, ezek érvényesítésének és elszámolásának módját, továbbá a kamatszámítás

Részletesebben

Érvényes: 2014. május 01. Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói

Érvényes: 2014. május 01. Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói 1/b. sz. melléklet Érvényes: 2014. május 01. Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói I. Általános feltételek A Takarékszövetkezet csak

Részletesebben

Üzletszabályzat a Lakossági bankszámlákról, betétekről és Folyószámlahitelről. Pénzszámlák. Hatályos: 2014. augusztus 04. OTP Bank Nyrt.

Üzletszabályzat a Lakossági bankszámlákról, betétekről és Folyószámlahitelről. Pénzszámlák. Hatályos: 2014. augusztus 04. OTP Bank Nyrt. Üzletszabályzat a Lakossági bankszámlákról, betétekről és Folyószámlahitelről Pénzszámlák Hatályos: 2014. augusztus 04. OTP Bank Nyrt. Tartalomjegyzék I. Bevezető rendelkezések... 2 II. Általános Szerződési

Részletesebben

[ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK

[ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK [ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK HATÁLYOS: 2010. 03.01-TŐL AZ ERSTE BANK HUNGARY NYRT. ÉS A MAGYAR

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. a Lakossági bankszámlákról, betétekről és a Folyószámlahitelről BETÉTEK

ÜZLETSZABÁLYZAT. a Lakossági bankszámlákról, betétekről és a Folyószámlahitelről BETÉTEK ÜZLETSZABÁLYZAT a Lakossági bankszámlákról, betétekről és a Folyószámlahitelről BETÉTEK Lekötött betétek, OTP Tartós Befektetési Betétszámla, OTP Takarékszámla, OTP Nyugdíj-takarékszámla, Lakossági Megtakarítási

Részletesebben

[origo] klikkbank LAKOSSÁGI SZÁMLACSOMAG ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Hatályba lépés: 2009. november 1.

[origo] klikkbank LAKOSSÁGI SZÁMLACSOMAG ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Hatályba lépés: 2009. november 1. [origo] klikkbank LAKOSSÁGI SZÁMLACSOMAG ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Hatályba lépés: 2009. november 1. I. Bevezető Rendelkezések 1.1. Az ERSTE BANK HUNGARY NYRT. a Pénzügyi

Részletesebben

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. Kondíciós Lista Magánszemélyek, egyéni vállalkozók és pénzügyi vállalkozások számára* (Továbbiakban a Bank jelen Kondíciós Listában vállalkozások alatt a pénzügyi vállalkozásokat

Részletesebben

Hatályba lépés: 2015. június 25-től 1. oldal, összesen: 29

Hatályba lépés: 2015. június 25-től 1. oldal, összesen: 29 LAKOSSÁGI ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINT VAGY DEVIZA FIZETÉSI SZÁMLA NYITÁSÁRA ÉS VEZETÉSÉRE, BANKKÁRTYA SZOLGÁLTATÁSOKRA, VALAMINT FOLYÓSZÁMLAHITELRE Hatályos: 2015. június 25-től 1. oldal, összesen:

Részletesebben

2014. ÁPRILIS 10. NAPJÁTÓL VISSZAVONÁSIG

2014. ÁPRILIS 10. NAPJÁTÓL VISSZAVONÁSIG FHB MAESTRO FHB MAESTRO Hirdetmény Az FHB BANK ZRT. hivatalos tájékoztatója a Postahelyen értékesített lakossági bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások esetén alkalmazott kondíciókról, díjakról, jutalékokról

Részletesebben

Devizaszámlák kamatozása

Devizaszámlák kamatozása HIRDETMÉNY devizában és valutában végzett műveletek devizakülföldi/devizabelföldi természetes személy részére vezetett devizaszámlák kondícióiról. Érvényes: 2013. január 2-től I. Valuta, deviza és kereskedelmi

Részletesebben

Általános Üzletszabályzat. K1. számú melléklete

Általános Üzletszabályzat. K1. számú melléklete Tiszántúli Első Hitelszövetkezet 16/2015(III.18.) számú igazgatósági határozat alapján Általános Üzletszabályzat K1. számú melléklete ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) a forintban nyilvántartott pénzforgalmi

Részletesebben

Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt. HIRDETMÉNY. Devizában végzett műveletek, nemzetközi pénzforgalom

Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt. HIRDETMÉNY. Devizában végzett műveletek, nemzetközi pénzforgalom 1 Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt. HIRDETMÉNY Devizában végzett műveletek, nemzetközi pénzforgalom A DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) a számla-vezetési szolgáltatásaiért felszámított

Részletesebben

CE Bond. Befektetési alap tájékoztató CE Bond o.p.f. Alico Funds Central Europe správ. spol., a.s.

CE Bond. Befektetési alap tájékoztató CE Bond o.p.f. Alico Funds Central Europe správ. spol., a.s. Befektetési alap tájékoztató CE Bond o.p.f. Alico Funds Central Europe správ. spol., a.s. CE Bond 1. INFORMÁCIÓK A BEFEKTETÉSI ALAPRÓL 1.1. Az Alap - az Alico Funds Central Europe správ. spol., a.s. CE

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. Lakossági Hitelkártya. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F. sz. ÁPTF határozat (1997. november 27.)

ÜZLETSZABÁLYZAT. Lakossági Hitelkártya. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F. sz. ÁPTF határozat (1997. november 27.) ÜZLETSZABÁLYZAT Lakossági Hitelkártya Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F. sz. ÁPTF határozat (1997. november 27.) Hatályos: 2014. október 30-tól A változások a szövegben dőlten szedve olvashatók!

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Központ címe, email címe: 3000 Hatvan, Kossuth tér 22., Tel: 37/541-911, Fax: 37/541-910, kozpont@hatvan.tksz.hu

HIRDETMÉNY. Központ címe, email címe: 3000 Hatvan, Kossuth tér 22., Tel: 37/541-911, Fax: 37/541-910, kozpont@hatvan.tksz.hu HIRDETMÉNY Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámlák és lekötött betétszámlák kondícióiról valamint a devizában végzett műveletek teljesítésének

Részletesebben

[ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK

[ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK [ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK KÖZZÉTÉTEL: 2009. 10. 02. NAPJÁN HATÁLYOS: 2009. NOVEMBER 01-JÉTŐL

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek betétügyletekre

Általános Szerződési Feltételek betétügyletekre Általános Szerződési Feltételek betétügyletekre MagNet Magyar Közösségi Bank zártkörűen működő Részvénytársaság MagNet Bank zrt. Székhely: 1062 Budapest, Andrássy út 98. cégjegyzékszám és cégnyilvántartó

Részletesebben

[ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK

[ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK [ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK KÖZZÉTÉTEL: 2009. 10. 16. NAPJÁN HATÁLYOS: 2009. NOVEMBER 01-JÉTŐL

Részletesebben

Általános szerződési feltétek az IG1 (éjszakai elszámolás) és az IG2 (napközbeni többszöri elszámolás) keretében teljesítendő megbízásokról

Általános szerződési feltétek az IG1 (éjszakai elszámolás) és az IG2 (napközbeni többszöri elszámolás) keretében teljesítendő megbízásokról Általános szerződési feltétek az IG1 (éjszakai elszámolás) és az IG2 (napközbeni többszöri elszámolás) keretében teljesítendő megbízásokról Az InterGiro1 és az InterGiro2 platformokon keresztül teljesítendő

Részletesebben