b.) a tulajdonában lévő lakás elbontását a települési önkormányzat jegyzője elrendelte vagy engedélyezte, vagy

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "b.) a tulajdonában lévő lakás elbontását a települési önkormányzat jegyzője elrendelte vagy engedélyezte, vagy"

Átírás

1 *12*13 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete a 28/2014.(XI.26.) önkormányzati rendelettel a rendelet végrehajtását december december 31. közötti időszakban felfüggesztése kerül *11 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 10/2001.(III.30.) önkormányzati rendelete A lakáscélú támogatásokról *11 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a/ pontja és a 32. cikk (2) bekezdés szerinti jogalkotói hatáskörében az alábbi rendeletet alkotja. I. fejezet A rendelet hatálya *3 1.. A rendelet hatálya Fegyvernek közigazgatási területén élő lakóhellyel rendelkező polgárok, továbbá az állandó tartózkodásra jogosító személyi igazolvánnyal rendelkező bevándoroltak, a letelepedési engedéllyel rendelkező személyek, valamint a magyar hatóságok által menekültként elismert személyek új lakás építésére, lakás bővítésére és lakás vásárlására terjed ki. II. Fejezet A lakáscélú támogatás feltételei *1 2.. (1) Lakás építéséhez, vásárlásához, lakáscélú támogatás akkor igénylehető, ha az igénylőnek, házastársának és kiskorú gyermekének, valamint a vele együtt költöző családtagjának lakástulajdona, állandó lakáshasználati joga vagy önkormányzati tulajdonban lévő, illetőleg szolgálati vagy munkakörhöz kötött lakásra bérleti jogviszony nincs, vagy arról érvényesen írásban lemondott és a bérbeadó azt írásban elfogadta. Lakásbővítéshez lakáscélú támogatás akkor igényelhető, ha a bővítendő lakás az igénylő és/vagy házastársa tulajdonában van. (2) Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően lakáscélú támogatás akkor is igényelhető, ha igénylőnek, házastársának, és kiskorú gyermekének, valamint együttköltöző családtagjainak a.) együttesen legfeljebb 50 %-os tulajdoni hányada van egy olyan lakásban, amely tulajdon közösség megszüntetése vagy öröklés útján került a tulajdonukba, vagy b.) a tulajdonában lévő lakás elbontását a települési önkormányzat jegyzője elrendelte vagy engedélyezte, vagy c.) december 31-e előtt haszonélvezettel terhelten került a lakás a tulajdonába és a haszonélvező bent lakik, vagy d.) december 31-e után haszonélvezettel terhelten örökölt lakásban a haszonélvező bent lakik.

2 3. (1) Hatályon kívül helyezve *8 (2) Ha az önkormányzati támogatásban részesülő személy lakásépítési kedvezményt vagy pénzintézeti kölcsönt vesz igénybe, a helyi támogatás összegét a kedvezményt vagy kölcsönt folyósító pénzintézet útján kell nyújtani. (3) Az építtetőt (vásárlót) a támogatás akkor is megilleti, ha az építéshez (vásárláshoz) kölcsönt nem vesz igénybe, de az így nyújtott támogatást is a pénzintézet útján kell kiutalni. (4) A 2. -ban, a 3.. (2)-(3) bekezdésében meghatározott feltételek fennállása esetén sem adható támogatás annak a kérelmezőnek, aki: - a támogatást lakásigénye mértékének felső határát meghaladó szobaszámú lakás vásárlásához, építéséhez kéri, - a lakást önkényesen foglalta el, - Fegyvernek közigazgatási területén kívül kíván lakást vásárolni. - önkormányzati tulajdonú bérlakást bérlőként vagy hozzátartozójaként kívánja megvásárolni; - önkormányzati tulajdonú üresen álló bérlakást kíván megvásárolni. (5) Aki már kapott 1991-től az önkormányzati rendelet alapján első lakáshoz támogatást (kamatmentes kölcsönt, vissza nem térítendő juttatást), az a személy e rendelet alapján nem kaphat támogatást. E rendelet szerinti lakáscélú támogatásoknak csak egyik formája vehető igénybe. *3 (6) Hatályon kívül helyezve *3 (7) Lakáscélú támogatás abban az esetben állapítható meg, amennyiben a családban legalább az egyik fél keresőtevékenységet folytat és családjában az egy főre számított havi jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 80 %-át. (8) A lakáscélú támogatás igénylésekor a rendelet 3. sz. mellékletét képező jövedelemnyilatkozatot kell benyújtani, melyhez csatolni kell a hatályos szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv (2) bekezdése szerinti időszakra vonatkozó jövedelemigazolásokat. *8 A.) A lakásépítések támogatása III. fejezet A lakáscélú támogatások formái 4.. (1) A lakásépítéshez nyújtott kamatmentes kölcsön összege: Ft. *1 (2) Amennyiben a fiatal házaspár kettő éven belül a használatbavételi engedélyt nem mutatja be, illetve a felépült lakást a támogatást rögzítő szerződés megkötését követően öt éven belül értékesíti, vagy tíz éven belül lebontja úgy a kamatmentes kölcsön még meg nem fizetett részét a Ptk. szerinti tárgyévi kamattal növelten egy összegben vissza kell fizetni.

3 *3 (3) Hatályon kívül helyezve B.) A lakásbővítések támogatása *1 5.. (1) A lakásbővítéshez nyújtott kamatmentes kölcsön összege: Ft. Amennyiben a fiatal házaspár kettő éven belül a bővítmény használatbavételi engedélyét nem mutatja be, illetve a bővített lakást, a támogatást rögzítő szerződés megkötését követő őt éven belül értékesíti vagy tíz éven belül elbontja, úgy a kamatmentes kölcsön még meg nem fizetett részét a Ptk. szerinti tárgyévi kamattal növelten egy összegben vissza kell fizetni. *3 (2) Hatályon kívül helyezve C.) A lakásvásárlások támogatása 6.. (1) Lakásvásárláshoz nyújtott - kamatmentes kölcsön összege Ft. (2) A kölcsön együttes összege lakás vásárlása esetén a lakás vételárának 35 %-át nem haladhatja meg. *1 (3) Amennyiben a vásárolt lakás négy éven belül értékesítésre kerül, vagy aki a feltételek meglétéről téves információt ad, a kamatmentes kölcsön még meg nem fizetett részét a Ptk. szerinti tárgyévi kamattal növelten egy összegben vissza kell fizetni. (4) Hatályon kívül helyezve *10 IV. fejezet Eljárási szabályok, pénzügyi lebonyolítások 7.. (1) Az e rendeletben megfogalmazott feltételek hitelt érdemlő bizonyítása az építtető, vásárló kötelessége. A bizonyítási eszközök különösen: személyi igazolvány, jogerős és végrehajtható építési engedély, hagyatékátadó végzés, adásvételi szerződés. (2) a.) A kölcsön iránti kérelmet a Polgármesteri Hivatalnál az 1. sz. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani a 2. sz. melléklet szerinti jövedelemnyilatkozat csatolásával. b.) A kérelem elbírálására a polgármester jogosult. *10 (3) A kölcsönt összegét a.) lakásépítés és lakásbővítés esetén a 3. sz. melléklet szerinti, b.) lakásvásárlás esetén a 4. sz. melléklet szerinti szerződéskötés napját követő 15 napon belül kell átutalni a kölcsönt kezelő pénzintézethez. *10 (4) A kölcsön kezelésével az önkormányzat az OTP Törökszentmiklósi fiókját és a helyi Takarékszövetkezetet bízza meg.

4 (5) A kamatmentes kölcsön visszafizetését a pénz felvételét követő harmadik hónap 15-ig kell megkezdeni, és 60 hónap (5 év) alatt, havi egyenlő részletben kell visszafizetni minden hónap 15-ig. *1 (6) A visszatérítendő kölcsön biztosítékaként az épülő, a felépült, vagy megvásárolt, cserélt lakást jelzálogjog terheli. Az ingatlan nyilvántartásba a követelések megszűnéséig, teljes visszafizetésükig elidegenítési és terhelési tilalmat kell bejegyeztetni a pénzintézetek útján. A csereszerződés alapján a jelzálogjog átvezettetéséről a polgármester gondoskodik. A jelzálogjog bejegyeztetésével kapcsolatos, külön-külön, eljáró szervenként (OTP, Takarékszövetkezet, Földhivatal, Önkormányzat) felmerülő költségek az adóst terhelik. *9 (7) A lakáscélú támogatást, a támogatási év január 1-e után megkötött adásvételi szerződések, illetve jogerőssé vált építési engedélyek esetén lehet alkalmazni. *11 (8) A lakásvásárláshoz nyújtandó lakáscélú támogatáshoz olyan adásvételi szerződést vagy ingatlanárverési dokumentumot kell mellékelnie, melyben szerepel az önkormányzat által nyújtandó támogatás és kamatmentes kölcsön pontos összege és a folyósító pénzintézet megnevezése. Az ingatlanárveréssel szerzett ingatlan esetén a pénzintézettől nyilatkozat szükséges, mely tartalmazza a hitelforrás megnevezését. (9) Támogatás a költségvetési rendeletben meghatározott keretösszegig adható. *1 (10) Nem kell egy összegben visszafizetni az önkormányzati támogatást, amennyiben a fiatal házaspár a 10/2001.(III.30.) sz. rendelet szerinti lakáscélú támogatással épített, bővített, vásárolt lakást a 4.. (2) bek., az 5.. (1) bek., a 6.. (3) bek. szerinti határidőkön belül a lakásigényét lakáscserével elégíti ki, feltéve, ha a cserélt lakás minősége (m2, komfortfokozat) azonos vagy jobb és Fegyvernek közigazgatási területén van *2 (11) Az e rendelet szerint adott és igénybe vett 200 eft. és az feletti céljellegű támogatást a Polgármesteri Hivatalnak közzé kell tenni az SZMSZ 40.. (6)-(8) bek. szerint. *5 (12) Amennyiben a 10/2001.(III.30.) sz.önkormányzati rendelet szerinti lakáscélú támogatással épített, bővített vagy vásárolt lakás kizárólagos tulajdonjoga a házasság felbontása után az egyik fél nevére kerül, úgy az ingatlan tulajdonosának kell a kölcsön hátralévő összegét a korábbi feltételeknek megfelelően visszafizetnie. *5 (13) A Képviselőtestület lakáscélú támogatásra eft-os alapot képez. Évente a visszatérülő rész használható fel, melynek összegét a mindenkori éves költségvetésben kell szerepeltetni. *6 (14) Az e rendelet eltérő rendelkezése hiányában, a rendelet szerinti eljárásokra a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. tv. rendelkezéseit kell alkalmazni. *6 (15) Az e rendeletben szabályozott ügyek elektronikus úton nem intézhetőek.

5 *10*13 7/A. A rendelet végrehajtása december december 31. közötti időszakban felfüggesztésre kerül. V. fejezet Értelmező rendelkezések 8.. (1) E rendelet alkalmazásában a lakásigény akkor tekinthető méltányolhatónak, ha a lakásigény mértéke nem haladja meg: - az együttlakó, fiatal házaspár esetében a legfeljebb két vállalt gyermekkel együtt számításba vett személyek számától függően: = két személy esetében: legalább egy és legfeljebb három lakószoba, = három személy esetében: legalább másfél és legfeljebb három és fél lakószoba, = négy személy esetében: legalább kettő és legfeljebb négy lakószoba. Minden további személy esetében fél szobával nő a lakásigény mértékének alsó felső határa. Három vagy több gyermeket nevelő család esetében a lakásigény mértékének felső határa minden további személy esetében egy szobával nő. (2) E rendelet szempontjából fiatal a házaspár, ha a támogatási szerződés megkötése időpontjában a házastársak egyike sem töltötte be a 35. életévét. (3) E rendelet alkalmazásában támogatás: - a kamatmentes kölcsön. (4) E rendelet alkalmazásában az tekintendő lakásbővítésnek, ha a meglévő lakóház alapterülete, legalább egy 12,00 m2-et meghaladó lakószobával bővül. (5) Hatályon kívül helyezve *8 VI. fejezet Záró rendelkezések 9.. E rendeletben foglaltak végrehajtásáról a polgármester a költségvetési zárszámadás tárgyalásakor beszámol a képviselőtestületnek E rendelet kihirdetéséről az önkormányzat jegyzője köteles gondoskodni E rendelet április 1-én lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti a lakáscélú támogatásokról szóló, többször módosított 33/1996./XII.23./ sz. önkormányzati rendelet. Huber Ferenc polgármester Buzás Istvánné jegyző Megjegyzés: *1 A 26/2002.(VI.28.) sz.rendelettel módosított *2 A 27/2003.(IX.4.) sz. rendelettel módosítva

6 *3 A 22/2004.(V.28.) rendelettel módosítva *4 A 36/2004.(X.7.) rendelettel módosítva (hatálybalép: 2005.jan.1.) *5 A 7/2005.(III.1.) rendelettel mód. *6 A 34/2005.(IX.30.) rendelettel mód. (hatálybalép: 2005.nov.1.) *7 A 19/2007.(IX.28.) rendelettel mód. az 1. és 2. melléklet (hatályos 2007.IX.28.) *8 A 26/2008.(X.1.) rendelettel mód. (hatályos 2008.X.1.) *9 Az 1/2010.(II.4.) rendelettel mód. (hatályos 2010.febr.1.) *10 A 2/2013.(II.01.) rendelettel mód. (hatályos február 1-től, rendelkezése a folyamatban lévő ügyekre nem terjed ki. *11 A 29/2013.(IX.27.) rendelettel mód. (hatályos szeptember 30-tól) *12 Az 1/2014.(II.03.) költségvetési rendelettel évre felfüggeszti *13 A 28/2014.(XI.26.) rendelettel mód. (hatályos november 30-tól)

7 *7 A lakáscélú támogatásokról szóló önkormányzati rendelet 1. Sz. melléklete: K É R E L E M lakáscélú önkormányzati támogatáshoz 1./ Kérelmező neve:. Születési hely, idő: anyja neve:..... Lakcím : *8 Munkahelye, foglalkozása: 2./ Családi állapota: 3./ Házastárs neve (leánykori neve is):... Születési hely, idő: anyja neve:..... Lakcím*8 4./ Kérelmezővel együttlakó személyek (név, születési év, rokoni kapcsolat): 5./ Kérelmezővel együtt költöző személyek (név, születési év, rokoni kapcsolat): A lakás így.. fő elhelyezését fogja szolgálni (vállalt gyermekkel együtt) 6./ Milyen jogcímen lakik a jelenlegi lakásban: (*) tulajdonos, bérlő, családtag, eltartó, egyéb.. 7./ Kérelmező vagy vele együtt költöző családtag rendelkezik e lakással, lakrésszel: (*) igen, tulajdoni hányaddal. - nem Ha igen mi lett a sorsa: (*) eladtam/tuk, benne lakom, más lakik benne, egyéb: Bizonyítékokat csatolni kell (pl.: adásvételi szerződés, stb.). 8./ A kért támogatás célja (*): - lakásvásárlás - lakásépítés - lakásbővítés 9./ A vásárolandó lakás címe:. Helyrajzi száma.:... Mikor épült:... (Ha 5 éven belül megjelölni!) A lakás méretei (helyiségek pontos felsorolása, nettó alapterülete m 2 -ben): / Az építendő/bővítendő lakás címe:... Helyrajzi száma.:... Építési engedély száma, kelte:.. Jogerőre emelkedés dátuma:. Az építendő/bővítendő lakás/lakrész mérete, helyiségek pontos felsorolása, területe m 2 -ben:..

8 11./ Lakásügyét, hitelügyét bonyolító pénzintézet megnevezése, címe:.. 12./ Korábban részesült-e önkormányzati támogatásba (*): igen - nem Ha igen, mikor:.év 13./ Tudomásul veszem, hogy a támogatás iránti kérelemben közölt adatokért büntetőjogi és anyagi felelőséggel tartozom. A kérelem benyújtása után körülményeimben bekövetkezett változásokat haladéktalanul tartozom bejelenteni. *8 14./ A kérelem indoklása:. Fegyvernek, Hó nap..... kérelmező házastárs személyi azonosító személyi azonosító A kérelemhez csatolt mellékletek felsorolása: A (*) jelölt szövegben, a megfelelő rész aláhúzandó!

9 *10 A lakáscélú támogatásokról szóló 10/2001.(III.30.) rendelet 2. sz. melléklete J Ö V E D E L E M N Y I L A T K O Z A T A) SZEMÉLYI ADATOK Az ellátást igénylő (kérelmező) neve Születési neve: Az ellátást igénylő bejelentett lakóhelyének címe Az ellátást igénylő tartózkodási helyének címe Levelezési cím, ha nem ugyanaz, mint a fenti cím Ha nem cselekvőképes, a törvényes képviselő neve A törvényes képviselő bejelentett lakóhelyének címe A kérelmezővel egy háztartásban lakók száma: fő A kérelmezőn kívül, a vele egy háztartásban lakó személyek felsorolása: a) b) c) d) e) f) g) Neve Születési ideje Rokoni kapcsolata a kérelmezővel A háztartás összes havi jövedelme Ft, az ez alapján számított egy főre jutó havi nettó jövedelem: Ft/hó. Alulírott büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy jelen jövedelemnyilatkozatban közölt adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv. /továbbiakban: Szt./ 10.. (6) bekezdése alapján, amennyiben a közölt adatok valódiságát az önkormányzat vitatja, felhívására köteles vagyok az általam lakott lakás, illetve saját és a háztartásban lakók tulajdonában álló vagyon fenntartási költségeit igazoló dokumentumok benyújtására. Tudomásul veszem továbbá, hogy a közölt adatok valódiságát Szt (7) bekezdése alapján az önkormányzat az illetékes adóhatóság útján ellenőrizheti. A jövedelmek valódiságának igazolására szolgáló iratokat mellékelem.

10 B) JÖVEDELMI ADATOK A jövedelmek típusai 1. Munkaviszonyból, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyból származó jövedelem, alkalmi munkavégzésből származó jövedelem és táppénz 2. Társas és egyéni vállalkozásból származó jövedelem (beleértve az őstermelő is) 3. Ingatlan, ingó vagyontárgyak értékesítéséből, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem 4. Nyugellátás, baleseti nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű ellátások (saját jogú öregségi nyugdíj, özvegyi nyugdíj, házastársi pótlék, rendszeres szociális járadék, átmeneti járadék, stb.) 5. A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (GYED, GYES, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj árvaellátás, stb.) 6. Önkormányzat, munkaügyi és egyéb szervek által folyósított egyéb rendszeres pénzbeli ellátás (rendszeres szociális segély, ápolási díj, időskorúak, járadéka, stb.) 7. Föld bérbeadásából származó jövedelem 8. Egyéb (pl. ösztöndíj, értékpapírból származó jövedelem, kis összegű kifizetések stb.) 9. Összes jövedelem A kérelmező jövedelme a) pontban szereplő Az előző oldalon szereplő egy háztartásban lakók jövedelme c) pontban d) pontban e) pontban szereplő szereplő szereplő b) pontban szereplő f) pontban szereplő g) pontban szereplő Forintb összese Dátum: az ellátást igénylő, nagykorú hozzátartozó aláírása

11

12 12 *10*11 A lakáscélú támogatásokról szóló 10/2001.(III.30.) rendelet 3. sz. melléklete S Z E R Z Ő D É S a lakáscélú támogatásról és annak feltételeiről. Amely létrejött egyrészről: Fegyvernek Város Önkormányzata (törzsszám: ; KSH szám: ) nevében eljáró Polgármester (mint hitelező), másrészről: Fegyvernek,. út. szám alatti lakosok (mint adósok) között a 10/2001.(III.30.) önkormányzati rendelet alapján. Adós neve:.. Születési név:. Anyja neve: Születési adatai:. Személyi azonosítója: Állampolgárság:. Adós neve:. Születési név:. Anyja neve: Születési adatai:. Személyi azonosítója: Állampolgársága:.. 1./ Alulírott adósok elismerjük, hogy a Fegyvernek Város Önkormányzata. Ft, azaz.. forint kamatmentes kölcsönt bocsátott a rendelkezésünkre. A kölcsönt visszafizetési kötelezettséggel a pénzintézet (OTP, TKSZ) ügyrendjében meghatározott szabályok szerinti lebonyolítással nyújtotta, 2,5 %-os kezelési költség felszámítása mellett, ami a fiatal házaspárt terheli. 2./ A támogatás összege a fegyverneki... hrsz-ú, természetben Fegyvernek,.. út szám alatt lévő, a../... sz. jogerős és végrehajtható építési engedély amely.. napján emelkedett jogerőre - alapján épülő m 2 hasznos alapterületű (. szobás) lakóház építéséhez használható fel. A kölcsönszerződést a fenti összeg erejéig a.... pénzintézetnél kell megkötni. A lakáscélú kölcsön folyósítása a... pénzintézet fiókjánál történik. 3./ A kamatmentes kölcsön visszafizetését a pénz felvételét követő harmadik hónap 15. napjáig kell megkezdeni, és 60 hónap alatt, havi...- Ft + kezelési költség összegben kell visszafizetni minden hónap 15-ig a Pénzintézeten keresztül. 4./ A hitelező és az adósok hozzájárulást és megbízást adnak arra, hogy a.- Ft lakásépítési kölcsön biztosítására a jelzálogjogot a. (cégjegyzékszám:., törzsszám:..) pénzintézet, illetve annak képviseltében eljáró... a saját nevében a Törökszentmiklós Körzeti Földhivatal által vezetett ingatlan-nyilvántartás fegyverneki... hrsz. alatt felvett, természetben a Fegyvernek,. út... szám alatti ingatlanra / tulajdoni hányadra - a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat hitelt nyújtó (székhelye: Fegyvernek, Felszabadulás út 171.) javára az ingatlan-nyilvántartásba bejegyeztesse, illetve azt a.. vezetett számlán nyilvántartott kölcsön visszafizetésekor töröltesse - amelynek külön-külön, eljáró szervenként (OTP, Takarékszövetkezet, Földhivatal, Önkormányzat) felmerülő költségét az adósok viselik. *9 Továbbá hozzájárulásukat adják az adósok, hogy a kölcsön visszafizetésének biztosítására, annak visszafizetéséig jelzálogjog kerüljön bejegyzésre az ingatlan nyilvántartásba, kölcsön jogcímen.

13 13 5./ Adósok tudomásul veszik, hogy amennyiben az épített lakás használatbavételi engedélyét - ezen megállapodás megkötésétől számított két éven belül nem mutatják be -, a lakást négy éven belül értékesítik, vagy 10 éven belül a lakóházat elbontják, illetve ha a feltételek meglétéről téves információt adnak, a kamatmentes kölcsönt a Ptk. szerinti kamattal növelten vissza kell fizetniük. Amennyiben fizetési kötelezettségüknek nem tesznek eleget, a Ptk. szerinti késedelmi kamatot kötelesek megfizetni. Adósok tudomásul veszik, hogy az építkezést a kölcsön felhasználásával oly módon kell folytatni, hogy az a megállapított időpontra befejeződjön. Az építés során mindazon előírásokat, amelyeket az építési engedély tartalmaz, be kell tartani. Az építkezés befejezése után a használatbavételi engedély kiadásától számított 30 napon belül az adósok gondoskodni tartoznak arról, hogy a jelzálogul lekötött ingatlan tulajdoni lapjának I. részén a kölcsön igénybevételével épült lakóház feltüntetésre kerüljön. Ezt a tényt igazolni tartoznak. 6./ Ezen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a 10/2001.(III.30.) számú önkormányzati rendeletben foglaltak, valamint a Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadók. 7./ A jelen megállapodást a felek külön-külön elolvasták, megértették, és mint akaratukkal mindenben megegyezőt az ügyvéd előtt aláírták. Fegyvernek, 20. hó.. nap. Hitelező részéről: (:.:) polgármester Adósok részéről: Ellenjegyzem: Fegyvernek, hó nap. (:..:) ügyvéd

14 14 *10*11 A lakáscélú támogatásokról szóló önkormányzati rendelet 4. sz. melléklete: S Z E R Z Ő D É S a lakáscélú támogatásról és annak feltételeiről. Amely létrejött egyrészről: Fegyvernek Város Önkormányzata (törzsszám: ; KSH szám: ) nevében eljáró Polgármester (mint hitelező), másrészről: Fegyvernek,. út. szám alatti lakosok (mint adósok) között a 10/2001.(III.30.) önkormányzati rendelet alapján. Adós neve:.. Születési név:. Anyja neve: Születési adatai:. Személyi azonosítója: Állampolgárság:. Adós neve:. Születési név:. Anyja neve: Születési adatai:. Személyi azonosítója: Állampolgársága:.. 1./ Alulírott adósok elismerjük, hogy a Fegyvernek Város Önkormányzata. Ft, azaz.. forint kamatmentes kölcsönt bocsátott a rendelkezésünkre. A kölcsönt visszafizetési kötelezettséggel a pénzintézet (OTP, TKSZ) ügyrendjében meghatározott szabályok szerinti lebonyolítással nyújtotta, 2,5 %-os kezelési költség felszámítása mellett, ami a fiatal házaspárt terheli. 2./ A támogatás összege a fegyverneki... hrsz-ú, természetben Fegyvernek,.. út. szám alatt lévő, m 2 hasznos alapterületű (. szobás) lakóház vásárlásához használható fel. A kölcsönszerződést a fenti összeg erejéig a... pénzintézetnél kell megkötni. A lakáscélú kölcsön folyósítása a. pénzintézet fiókjánál történik. 3./ A kamatmentes kölcsön visszafizetését a pénz felvételét követő harmadik hónap 15. Napjáig kell megkezdeni, és 60 hónap alatt, havi...- Ft + kezelési költség összegben kell visszafizetni minden hónap 15-ig a Pénzintézeten keresztül. 4./ A hitelező és az adósok hozzájárulást és megbízást adnak arra, hogy a.- Ft lakásépítési kölcsön biztosítására a jelzálogjogot a. (cégjegyzékszám:., törzsszám:..) pénzintézet, illetve annak képviseltében eljáró... a saját nevében a Törökszentmiklós Körzeti Földhivatal által vezetett ingatlan-nyilvántartás fegyverneki... hrsz. alatt felvett, természetben a Fegyvernek,. út... szám alatti ingatlanra / tulajdoni hányadra - a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat hitelt nyújtó (székhelye: Fegyvernek, Felszabadulás út 171.) javára az ingatlan-nyilvántartásba bejegyeztesse, illetve azt a.. vezetett számlán nyilvántartott kölcsön visszafizetésekor töröltesse - amelynek külön-külön, eljáró szervenként (OTP, Takarékszövetkezet, Földhivatal, Önkormányzat) felmerülő költségét az adósok viselik. *9 Továbbá hozzájárulásukat adják az adósok, hogy a kölcsön visszafizetésének biztosítására, annak visszafizetéséig jelzálogjog kerüljön bejegyzésre az ingatlan nyilvántartásba, kölcsön jogcímen. 5./ Amennyiben fizetési kötelezettségüknek nem tesznek eleget, a Ptk. szerinti késedelmi kamatot kötelesek megfizetni. *8 6./ Ezen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a 10/2001.(III.30.) számú önkormányzati rendeletben foglaltak, valamint a Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadók. 7./ A jelen megállapodást a felek külön-külön elolvasták, megértették, és mint akaratukkal mindenben megegyezőt az ügyvéd előtt aláírták. Fegyvernek, hó.. nap.

15 15 Hitelező részéről: (:. :) polgármester Adósok részéről:... Ellenjegyzem: Fegyvernek, hó nap.. ügyvéd

16 1.sz. melléklet A dolgozók lakáscélú munkáltatói támogatása 1.) A munkáltatói kölcsön igénylése, elbírálása, megállapodás megkötése I. 1/a. 1/b. 1/c. A közalkalmazottak munkáltatói kölcsön igényüket a polgármesternek juttatják el, aki dönt a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül. A közalkalmazott az intézménynél fennálló munkaviszony ideje alatt lakáscélú támogatást csak egy ízben igényelhet. A munkáltatói kölcsönre való javaslattételnél és a kijelölésnél a kérelmező munkavégzését, lakáskörülményeit, a lakásigényének mértékét, jövedelmi, vagyoni és szociális helyzetét figyelembe kell venni. A kölcsön összegének megállapításánál figyelembe kell venni, hogy a kérelmező milyen visszafizetési feltételeket tud vállalni. A kérelemnek tartalmaznia kell: (2. sz. melléklet) a lakáscélú támogatás formáját, az igényelt kölcsön összegét, törlesztési időt, módját, vásárlás esetén a megvásárolni kívánt lakás helyét (cím), lakásépítés (bővítés) helyét, a jogerős építési engedély meglétét, a kérelmező személyi adatait, családi, szociális helyzetét, köztisztviselői jogviszony kezdetét, foglalkozását, lakáskörülményeit, házastárs személyi adatait, pénzügyi források részletezését, kérelem indoklását. 2.) A polgármester döntése alapján az a.) pontban írt határidőt követő 8 napon belül a Polgármesteri Hivatal utalja ki a támogatást. 3.) A polgármester a munkáltatói kölcsönben részesített dolgozóval írásbeli megállapodást köt. (3. sz. melléklet) 4.) A munkáltatói kölcsön összege után az OTP (Takarékszövetkezet) kezelési költséget számít fel, mely a dolgozót terheli. A kölcsön tartozás késedelmes visszafizetése esetén a kamatfizetés tekintetében a Ptk.-ban foglaltak az irányadók. 5.) A kölcsönt a közalkalmazottnak az OTP (Takarékszövetkezet) tartozásként írja elő. A munkavállaló által teljesített visszafizetéseket a pénzintézet a lakásépítési számlája javára a megállapodás szerint elszámolja. 6.) A közalkalmazott tulajdonába kerülő lakás a ki nem egyenlített munkáltatói kölcsön fedezetéül szolgál. Az ingatlan nyilvántartásba jelzálogjogot, és a követelések megszűnéséig, illetve teljes visszafizetésükig fennálló elidegenítési és terhelési tilalmat kell bejegyezni, melynek költségét külön-külön, eljáró szervenként (pénzintézet, Földhivatal, Önkormányzat) a munkavállaló fizeti meg.

17 7.) A lakást a tartozás fennállásának ideje alatt a kölcsönt engedélyező szerv hozzájárulásával szabad elidegeníteni vagy megterhelni, elcserélni. 8.) Ha a támogatásban részesült közalkalmazott a munkáltatói kölcsönnel épített, vásárolt lakását a tulajdonába kerülő másik lakásra cseréli el, vagy adásvételi szerződéssel szerez újabb tulajdonába kerülő lakást, a kölcsön tartozást biztosító jelzálogjogot a cserével, illetőleg adásvétellel megszerzett lakásra be kell jegyezni. II. A munkáltatói kölcsön jogcíme, feltételei átvállalása, a megállapodás megszegésének következményei 1.) Az éves költségvetési rendeletben biztosított lakásépítési alapból kölcsön nyújtható a forrás erejéig: a.) b.) c.) Fegyvernek közigazgatási területén (belterületén) lévő lakás vásárlásához, lakásépítéshez, a használatbavételi engedély kiadása előtt. A tulajdonába kerülő lakás építéséhez, újjáépítéséhez és vásárlásához, cseréjéhez, tekintet nélkül arra, hogy a lakást kitől és milyen formában vásárolja. Az önálló lakást eredményező emeletráépítéshez, tetőtér beépítéshez, a nem lakás céljára szolgáló helyiségek lakássá történő átalakításához, toldalék építéséhez, szoba, fürdőszoba, egyéb lakóhelyiség ki- és átalakításához. Korszerűsítéshez (pl. víz-, gáz bekötés), homlokzat felújításhoz. Új munkavállalónak a korábbi munkáltató szervnél még ki nem egyenlített kölcsöne kiváltására, törlesztésére. 2.) A munkáltatói kölcsön mértéke: a szociálpolitikai kedvezménnyel csökkentett építési költség, vételár 30 %-a, legfeljebb Ft. 3.) A támogatásban részesült közalkalmazott a munkáltatói kölcsönnel terhelt lakást elidegenítheti, ha a fennálló kölcsön tartozását egy összegben az adásvételi szerződés megkötésével egyidőben kifizeti. 4.) Házassági vagyonközösség megszüntetése vagy elhalálozás esetén, ha a kölcsönben részesültnek kiskorú gyermekei vannak, a munkáltatói kölcsön tartozás megtérítését a munkáltató szerv hozzájárulása esetén a lakásban maradó, kölcsön támogatásban nem részesült, a kölcsönt nyújtó munkáltató szervvel munkaviszonyban nem álló házastárs, valamint a kiskorú gyermek gyámja átvállalhatja. 5.) Ha a munkáltatói kölcsönben részesült munkavállaló a megállapodásban vállalt kötelezettségét megszegi vagy közalkalmazotti jogviszonya megszűnik, a polgármester köteles a ki nem egyenlített kölcsönt megvonni, a kifizetett támogatást egy összegben visszakövetelni. A visszakövetelt összeg után a Ptk-ban foglalt kamatot kell a kölcsön megvonásának időpontjától kezdődően megfizettetni. 6.) Nincs helye a munkáltatói kölcsön egy összegben való visszakövetelésének, ha a közalkalmazott jogviszonya öregségi és rokkantsági nyugdíjazás miatt szűnik meg.

18 III. Munkáltatói kölcsön törlesztése, kedvezmények megadásának feltételei 1.) A közalkalmazott a lakásépítési, vásárlási kölcsönt attól függően, hogy az építési költségnek, illetve a lakás árának milyen hányadát teszi ki, felhasználhatja a.) a saját erő összegének mérséklésére b.) a kedvezményes kamatozású kölcsön csökkentésére c.) a bankkölcsön csökkentésére. 2.) A közalkalmazott a lakásépítési alapból nyújtott kölcsönt az OTP területileg illetékes fiókja (Takarékszövetkezet) útján kamatmentesen, havi részletekben, a felek megállapodásában meghatározott legfeljebb a szerződés aláírásától számított 5 év alatt köteles visszafizetni. A havi törlesztőrészletet a pénz felvételét követő hó első napjától havi egyenlő részletben, tárgyhó 15-ig kell megfizetni. Különösen indokolt esetben (pl. sorkatonai szolgálat teljesítése, gyermekgondozási segély, gyermekgondozási díj, 6 hónapon túli betegség miatti keresőképtelenség és egyéb rendkívüli családi körülmények miatt) legfeljebb másfél évre a törlesztés szüneteltetése is engedélyezhető kérelemre. A törlesztés szüneteltetését a jegyző engedélyezi és erről értesíti az OTP területileg illetékes fiókját (Takarékszövetkezetet)

19 A dolgozók lakáscélú munkáltatói támogatása K É R E L E M a lakáscélú munkáltatói támogatáshoz 2. sz. melléklete 1.)Kérelmező neve: Szül.év, hó, nap: Családi állapota: 2.)Lakcíme: 3.)Munkahelye: 4.) Foglalkozása: 5.) Közalkalmazotti jogviszony kezdete: 6.) Szociális helyzet, családtagok száma, lakáskörülményei, milyen jogcímen lakik a lakásban (tulajdonos, családtag, stb.) 7.) Házastárs neve, szül. év, hó,nap 8.) Lakáscélú támogatás formája: építés vásárlás bővítés felújítás, korszerűsítés 9.) Megvásárolni kívánt lakóház címe, vételára: 10) Építés (bővítés, felújítás)helye: Jogerős építési engedély száma Várható bekerülési költség: 10.) Igényelt kölcsön összege: Törlesztési idő, módja: 11.) Pénzügyi források részletezése: 12.) Indoklás: 13.) Munkáltató javaslata: Kelt:.. kérelmező aláírása

20 3. sz. melléklete A dolgozók lakáscélú munkáltatói támogatása M E G Á L L A P O D Á S Lakáscélú munkáltatói támogatásra Amely létrejött egyrészről Fegyvernek Város Önkormányzata képviseletében a polgármester Másrészről...munkavállaló között lakásépítés, vásárlás, felújítás (Fegyvernek,...u.... sz.) munkáltatói támogatásának nyújtása és igénybevétele tárgyában, az alábbi feltételek mellett: 1. Fegyvernek Város Önkormányzata az intézményi tevékenység tartós és színvonalas ellátásához szükséges személyi feltételek biztosítása érdekében kötelezettséget vállal arra, hogy nevezett munkavállaló részére lakásépítési alapjából...,- Ft. Azaz:... Ft. visszatérítendő kamatmentes lakásépítési (vásárlási, felújítási) kölcsönt biztosít az OTP Kereskedelmi Bank Rt. Törökszentmiklós ügyrendjében meghatározott szabályok szerinti lebonyolítással, 3 %-os kezelési költség felszámítása mellett. A kezelési költség a munkavállalót terheli. 2. A munkáltató és munkavállaló hozzájárulást és megbízást adnak arra, hogy a... Ft munkáltatói kölcsön biztosítására a jelzálogjogot az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. (székhely: Budapest, V. Nádor út 16., cégjegyzékszám: , törzsszám: ) pénzintézet, illetve annak képviseletében eljáró OTP és Kereskedelmi Bank Rt Törökszentmiklósi fiókja (cím: Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 134/136.) saját nevében a Földhivatali ingatlan-nyilvántartás... hrsz. alatt felvett, természetben a Fegyvernek,...u...szám alatti ingatlanra a Fegyvernek Város Önkormányzat munkáltató- (székhelye: Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171.) javára az ingatlan nyilvántartásba bejegyeztesse, illetve azt az OTP Bank Rt. által vezetett számlán nyilvántartott kölcsön visszafizetésekor töröltesse, melynek díját külön-külön, eljáró szervenként (pénzintézet, Földhivatal, Önkormányzat) a munkavállaló köteles megfizetni. *2 Továbbá hozzájárulását adja a munkavállaló, hogy az ingatlan nyilvántartásba a követelés megszűnéséig, illetve teljes visszafizetéséig elidegenítési és terhelési tilalom legyen bejegyezve. 3. A kölcsön törlesztési ideje...év. A kölcsön visszafizetését a pénz felvételét követően...-ig kell megkezdeni, havi egyenlő részletekben, tárgyhó 15-ig a pénzintézeten keresztül. 4. A munkavállaló vállalja, hogy a.) Közalkalmazotti jogviszonyát a kölcsön törlesztési időig fenntartja. b.) A kölcsön tartozás fennállásáig az ingatlanra biztosítási kötelezettséget vállal.

Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete 2/2013.(II.01.) rendelete a lakáscélú támogatásokról szóló 10/2001.(III. 30.) rendelet módosításáról

Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete 2/2013.(II.01.) rendelete a lakáscélú támogatásokról szóló 10/2001.(III. 30.) rendelet módosításáról Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete 2/2013.(II.01.) rendelete a lakáscélú támogatásokról szóló 10/2001.(III. 30.) rendelet módosításáról Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény

Részletesebben

Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 31/2014.(XI.26.) önkormányzati rendelete Lakáscélú munkáltatói támogatásról

Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 31/2014.(XI.26.) önkormányzati rendelete Lakáscélú munkáltatói támogatásról Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 31/2014.(XI.26.) önkormányzati rendelete Lakáscélú munkáltatói támogatásról Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete 11/1999.(V.6.) számú rendelete a köztisztviselők kedvezményeiről

Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete 11/1999.(V.6.) számú rendelete a köztisztviselők kedvezményeiről Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete 11/1999.(V.6.) számú rendelete a köztisztviselők kedvezményeiről módosítással egységes szerkezetbe foglalva *10 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2007. (IV. 04.) RENDELETE. az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2007. (IV. 04.) RENDELETE. az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2007. (IV. 04.) RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről (egységes szerkezetben a 24/2010.(XI.22.) rendelettel) Mátészalka Város

Részletesebben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2014. (III.20.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2014. (III.20.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2014. (III.20.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított

Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított 10./2000 (X. 19.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL

Részletesebben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

7. Élettársak: a Ptk. 685/A. -ban meghatározott kapcsolatban élők.

7. Élettársak: a Ptk. 685/A. -ban meghatározott kapcsolatban élők. Oroszlány Város Önkormányzatának 19/2009. (X.15) Ör. rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásról szóló 25/2008. (XI.13.) Ör. rendelet módosításáról Oroszlány Város

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Kihirdetve: 2014. május 21. Kifüggesztve: 2014. május

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ TISZASZENTIMRE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete. a lakáscélú helyi támogatásról

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete. a lakáscélú helyi támogatásról TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete a lakáscélú helyi támogatásról A rendelet 2014. május 05-én kihirdetésre került. Dr. Menyhárt Anett

Részletesebben

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 9 /2014.(IX. 25.) rendelete. az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról.

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 9 /2014.(IX. 25.) rendelete. az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról. KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9 /2014.(IX. 25.) rendelete az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról. Kállósemjén Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

A rendelet hatálya 2.. /1/ Kiterjed a Mérk Nagyközség közigazgatási területén belül építendő vagy vásárolandó lakásokra.

A rendelet hatálya 2.. /1/ Kiterjed a Mérk Nagyközség közigazgatási területén belül építendő vagy vásárolandó lakásokra. Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 9/2008./VI.20./ kt. rendelete Az eső lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról A Képviselő-testület! Mérk Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete az 1990. évi

Részletesebben

1. számú melléklet a lakáshoz jutás helyi támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásról szóló 25/2008. (XI.13.) Ör.

1. számú melléklet a lakáshoz jutás helyi támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásról szóló 25/2008. (XI.13.) Ör. 1. számú melléklet a lakáshoz jutás helyi támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásról szóló 25/2008. (XI.13.) Ör. rendelethez I. Személyi adatok A. Igénylőlap Családok támogatásához 1. Név Igénylő

Részletesebben

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni.

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni. Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016. (XII.08.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 31/2015. (X. 28.) önkormányzati rendelete. szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 31/2015. (X. 28.) önkormányzati rendelete. szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2015. (X. 28.) önkormányzati rendelete szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

K É R E L E M. Települési támogatás Rendkívüli támogatás 2015. márc.1-től hatályos szabályok alapján

K É R E L E M. Települési támogatás Rendkívüli támogatás 2015. márc.1-től hatályos szabályok alapján K É R E L E M Települési támogatás Rendkívüli támogatás 2015. márc.1-től hatályos szabályok alapján I. KÉRELMEZŐ ADATAI 1./ Kérelmező neve:... 2./ Kérelmező leánykori neve:... 3./ Születési helye:...születési

Részletesebben

1.. (2) A támogatás az önálló, egy teljes lakás épitéséhez, vásárlásához nyújtható, egy lakás résztulajdonának megszerzéséhez nem.

1.. (2) A támogatás az önálló, egy teljes lakás épitéséhez, vásárlásához nyújtható, egy lakás résztulajdonának megszerzéséhez nem. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2014. (II.25.) önkormányzati rendelete a szociális törvény helyi végrehajtásáról, a helyi önkormányzat által nyújtott pénzbeli és természetbeni

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (...) önkormányzati rendelete a fiatalok lakhatásának támogatásáról

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (...) önkormányzati rendelete a fiatalok lakhatásának támogatásáról Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (...) önkormányzati rendelete a fiatalok lakhatásának támogatásáról Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete A gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben a módosító 16/2013. (XII.20.) és az 5/2015. IV.7.)

Részletesebben

2. A rendelet célja a saját erőből történő lakáshoz jutás, a meglévő lakások szükség szerinti bővítésének, felújításának elősegítése.

2. A rendelet célja a saját erőből történő lakáshoz jutás, a meglévő lakások szükség szerinti bővítésének, felújításának elősegítése. Csolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2005.(IX.23.) ökr. számú rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról az azt módosító 11/2006. (V.05.) ökr. rendelettel egységes szerkezetben Csolnok

Részletesebben

...utca/út/tér... házszám... épület/lépcsőház... emelet, ajtó. ...utca/út/tér... házszám... épület/lépcsőház... emelet, ajtó

...utca/út/tér... házszám... épület/lépcsőház... emelet, ajtó. ...utca/út/tér... házszám... épület/lépcsőház... emelet, ajtó KÉRELEM Önkormányzati helyi lakáscélú támogatás megállapításához (benyújtható: tárgyév augusztus 31. napjáig) I. Személyi adatok 1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok: Neve:... Születési neve:... Anyja

Részletesebben

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Bük Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk

Részletesebben

Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

KÉRELEM. Születési neve:... családi állapota... Születési helye:... Ideje:... TAJ száma:... Anyja neve:... Lakóhelye: Püspökmolnári... utca... hsz.

KÉRELEM. Születési neve:... családi állapota... Születési helye:... Ideje:... TAJ száma:... Anyja neve:... Lakóhelye: Püspökmolnári... utca... hsz. KÉRELEM Alulírott kérem a Tisztelt Képviselő Testületet, hogy részemre a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló mód. 1993. évi III. tv. 38 (1) bek. c) pontja alapján normatív lakásfenntartási

Részletesebben

Kérelem és adatlap. önkormányzati segély megállapítására

Kérelem és adatlap. önkormányzati segély megállapítására 1. számú melléklet Kérelem és adatlap önkormányzati segély megállapítására A) Kérelmező személyes adatai: Név: Szül.hely, idő: Családi állapota: Születéskori név: Anyja neve: Állampolgársága: Lakóhely:

Részletesebben

ESZI-ADOS www.algyo.hu A beérkezés dátuma: 200. Ügyintéző aláírása:

ESZI-ADOS www.algyo.hu A beérkezés dátuma: 200. Ügyintéző aláírása: 6750 Algyő, Piac tér 17. ESZI-ADOS www.algyo.hu A beérkezés dátuma: 200. Ügyintéző aláírása: ADÓSSÁGCSÖKKENTÉSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE Név: Születéskori név: Születési hely, év, hó, nap:, év hó nap. Anyja

Részletesebben

Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

K É R E L E M. Beiskolázási segély megállapításához

K É R E L E M. Beiskolázási segély megállapításához 1 K É R E L E M Beiskolázási segély megállapításához Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére/részemre (a megfelelő aláhúzandó) beiskolázási segélyre való jogosultságot megállapítani szíveskedjenek.

Részletesebben

Acsa Község Önkormányzat képviselő-testületének 10/2017. (XI.08.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Acsa Község Önkormányzat képviselő-testületének 10/2017. (XI.08.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Acsa Község Önkormányzat képviselő-testületének 10/2017. (XI.08.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Acsa Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvényt

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat 16/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelete a lakásépítés és -vásárlás helyi támogatásáról

Petőfibánya Községi Önkormányzat 16/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelete a lakásépítés és -vásárlás helyi támogatásáról Petőfibánya Községi Önkormányzat 16/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelete a lakásépítés és -vásárlás helyi támogatásáról A Képviselő-testület a település népességmegtartó képessége biztosításához, valamint

Részletesebben

B. Igénylőlap A letelepedési támogatásához

B. Igénylőlap A letelepedési támogatásához B. Igénylőlap A letelepedési támogatásához I. Személyi adatok 1. Név Igénylő 1 Házastárs 2 2. Születési név 3. Anyja neve 4. Születési hely, idő 5. Személyi szám 6. Adóazonosító jel 7. Személyi igazolvány

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! (Név) 4822 Nyírparasznya út szám. Ópályi - Nyírparasznya Községi Önkormányzatok Képviselő-testületének körjegyzősége 4821 Ópályi Rajk László u. 4. 4822 Nyírparasznya Szabadság u. 23. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Vámosszabadi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete,

Részletesebben

KÉRELEM Önkormányzati segély benyújtásához

KÉRELEM Önkormányzati segély benyújtásához Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatala 7761 Kozármisleny, Pécsi u. 124. Tel.: 06-72/570-910 Fax: 06-72/570-916 KÉRELEM Önkormányzati segély benyújtásához 1. A kérelmező személyre vonatkozó személyi

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról

Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról Jászivány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy részemre átmeneti segélyt szíveskedjenek megállapítani

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy részemre átmeneti segélyt szíveskedjenek megállapítani KÉRELEM Alulírott kérem, hogy részemre átmeneti segélyt szíveskedjenek megállapítani Kérelmező neve: Leánykori neve: Születési helye, idő: Anyja neve: Bejelentett lakóhelye: Bejelentett tartózkodási helye,

Részletesebben

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 3/2006./II.20./ Ör. R e n d e l e t e. a lakáshoz jutás helyi támogatásáról

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 3/2006./II.20./ Ör. R e n d e l e t e. a lakáshoz jutás helyi támogatásáról NYÍRMADA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2006./II.20./ Ör. R e n d e l e t e a lakáshoz jutás helyi támogatásáról A képviselő-testület: a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001.

Részletesebben

Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

K é r e l e m normatív lakásfenntartási támogatásra. Születési helye, ideje:... Anyja neve:... TAJ száma:... Lakcíme:... 1./... 2./... 3./... 4./...

K é r e l e m normatív lakásfenntartási támogatásra. Születési helye, ideje:... Anyja neve:... TAJ száma:... Lakcíme:... 1./... 2./... 3./... 4./... K é r e l e m normatív lakásfenntartási támogatásra Kérelmező neve:... Születési helye, ideje:... Anyja neve:... TAJ száma:... Lakcíme:... Kérelmezővel közös háztartásban élők felsorolása: / Név, szül

Részletesebben

KÉRELEM lakásfenntartási támogatás megállapítására. neve:. születési neve:... születési helye és ideje:... anyja neve: bejelentett lakóhelye:

KÉRELEM lakásfenntartási támogatás megállapítására. neve:. születési neve:... születési helye és ideje:... anyja neve: bejelentett lakóhelye: 1. melléklet 23 KÉRELEM lakásfenntartási támogatás megállapítására Kérelmező neve:. születési neve:... születési helye és ideje:... anyja neve: bejelentett lakóhelye: tartózkodási helye:. telefonszám:..

Részletesebben

KÉRELEM. Kérelem indokolása: NYILATKOZAT A) Személyi adatok

KÉRELEM. Kérelem indokolása: NYILATKOZAT A) Személyi adatok KÉRELEM Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére/részemre ( a megfelelő aláhúzandó) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. Kérelem indokolása:.....

Részletesebben

Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Oroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2016.(XI.19.) rendelete a szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó támogatásról* Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

K É R E L E M. Név (leánykori név ) Születési helye: Lakcíme: Tartózkodási helye: Telefonszám: Közös háztartásban élő házastárs, élettárs adatai: Név

K É R E L E M. Név (leánykori név ) Születési helye: Lakcíme: Tartózkodási helye: Telefonszám: Közös háztartásban élő házastárs, élettárs adatai: Név K É R E L E M Alulírott kérem a Szociális és Oktatási Bizottságot, hogy részemre átmeneti segélyt megállapítani szíveskedjen az alábbi indokaim alapján Név (leánykori név ) Születési helye: Anyja neve:

Részletesebben

DECS Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének. a szociális tűzifa-juttatás feltételeiről 1

DECS Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének. a szociális tűzifa-juttatás feltételeiről 1 DECS Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2016.(X.3.) önkormányzati r e n d e l e t e a szociális tűzifa-juttatás feltételeiről 1 (EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEG) Decs Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

K É R E L E M INGATLANVÁSÁRLÁSI TÁMOGATÁS (benyújtása tárgy év szeptember 15. napjáig)

K É R E L E M INGATLANVÁSÁRLÁSI TÁMOGATÁS (benyújtása tárgy év szeptember 15. napjáig) 8. melléklet a 3/2016. (II.23.) önkormányzati rendelethez 1. A kérelmező adatai: K É R E L E M INGATLANVÁSÁRLÁSI TÁMOGATÁS (benyújtása tárgy év szeptember 15. napjáig) Neve:... Születéskori neve:.... Anyja

Részletesebben

Kétsoprony Község Képviselőtestülete 7/2010.(VI.25.)sz. rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról.

Kétsoprony Község Képviselőtestülete 7/2010.(VI.25.)sz. rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról. Kétsoprony Község Képviselőtestülete 7/2010.(VI.25.)sz. rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról. Egységes szerkezetben Kétsoprony Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról A rendeletet Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az 1993.

Részletesebben

Ózd Város Jegyzőjének

Ózd Város Jegyzőjének Közlekedési kedvezmények iránti kérelem Ózd Város Jegyzőjének Név, leánykori név is: Születési helye, ideje: Állampolgárság: Anyja neve: Bejelentett lakóhelye: Bejelentett tartózkodási cím: Társadalombiztosítási

Részletesebben

Sajóvámos Község Önkormányzatának Képviselőtestülete 11/2015. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Sajóvámos Község Önkormányzatának Képviselőtestülete 11/2015. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Sajóvámos Község Önkormányzatának Képviselőtestülete 11/2015. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Sajóvámos Község Önkormányzatának Képviselőtestülete az alaptörvény

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2000/III. 31./ számú rendelete. a helyi lakáscélú támogatásokról. A rendelet hatálya

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2000/III. 31./ számú rendelete. a helyi lakáscélú támogatásokról. A rendelet hatálya Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2000/III. 31./ számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról. 1 Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz. Igénylő 1

KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz. Igénylő 1 1. melléklet a 8/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz I. Személyes adatok 1. Név 2. Születési név 3. Születési hely,

Részletesebben

GÁTÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2016.(IV.29.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról

GÁTÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2016.(IV.29.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról GÁTÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2016.(IV.29.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Gátér Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

1. melléklet a 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz

1. melléklet a 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz 1. melléklet a 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz I. Személyes adatok 1. Név 2. Születési név 3. Születési hely,

Részletesebben

KÉRELEM. Helyi gyermeknevelési támogatás megállapítása iránt. NYILATKOZAT A) Személyi adatok

KÉRELEM. Helyi gyermeknevelési támogatás megállapítása iránt. NYILATKOZAT A) Személyi adatok KÉRELEM Helyi gyermeknevelési támogatás megállapítása iránt lulírott kérem gyermeke(i)m részére a helyi gyermeknevelési támogatásra való jogosultság megállapítását. Kérelem indokolása:........ NYILTKOZT

Részletesebben

29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet

29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet 29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet a lakásépítés támogatásának rendszerérõl, valamint a fiatal házasok elsõ lakáshoz jutásának támogatásáról * A helyi Önkormányzatokról szóló, módosított 1990. évi LXV.

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Szajol Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYAIRÓL

A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYAIRÓL IZSÓFALVA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 12/2006. (IX. 8.) RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 12/2006. (IX. 8.) sz. rendeletének módosításaival)

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa helyi szabályairól

Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa helyi szabályairól Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa helyi szabályairól Balatonakarattya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

K É R E L E M. Alulírott kérem, hogy részemre rendkívüli gyermekvédelmi támogatást szíveskedjenek megállapítani.

K É R E L E M. Alulírott kérem, hogy részemre rendkívüli gyermekvédelmi támogatást szíveskedjenek megállapítani. K É R E L E M Alulírott kérem, hogy részemre rendkívüli gyermekvédelmi támogatást szíveskedjenek megállapítani. Kérelmező neve:.. Leánykori neve:... Születési helye, ideje:... Anyja neve:.. Bejelentett

Részletesebben

... és neje/élettársa Szegvár,...u... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési támogatás iránti kérelme

... és neje/élettársa Szegvár,...u... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési támogatás iránti kérelme 13/1997. (IV.29.) Ör. melléklete Szegvári Közös Önkormányzati Hivatal S z e g v á r Szabadság tér 2. sz.... és neje/élettársa Szegvár,...u.... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési

Részletesebben

MURAKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2000.(VII. 13.) számú RENDELETE a helyi és munkáltatói lakáscélú támogatásokról

MURAKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2000.(VII. 13.) számú RENDELETE a helyi és munkáltatói lakáscélú támogatásokról MURAKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2000.(VII. 13.) számú RENDELETE a helyi és munkáltatói lakáscélú támogatásokról Murakeresztúr Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Az ügytípus megnevezése: Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény. Jogosultsági feltételek:

Az ügytípus megnevezése: Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény. Jogosultsági feltételek: Az ügytípus megnevezése: Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény Eljáró osztály: Illetékességi terület: Eljárási illeték: Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Alapvető eljárási szabályok (jogszabályok) Hatósági

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1991.(X.17.) r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1991.(X.17.) r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1991.(X.17.) r e n d e l e t e lakásvásárláshoz nyújtható helyi támogatásról 1 ( a módosítással egységes szerkezetben ) Csorvás Város önkormányzatának

Részletesebben

KÉRELEM - lakásfenntartási támogatás megállapításához - Kérelmező neve:. Születési neve:. Születési hely:..születési idő:... Anyja születési neve:..

KÉRELEM - lakásfenntartási támogatás megállapításához - Kérelmező neve:. Születési neve:. Születési hely:..születési idő:... Anyja születési neve:.. Ilki Közös Önkormányzati Hivatal 4566 Ilk, Petőfi u. 2. KÉRELEM - lakásfenntartási támogatás megállapításához - Figyelem! Az igénylőlap kitöltése előtt szíveskedjen elolvasni a mellékelt tájékoztatót.

Részletesebben

Fűtés módja:.. gázfűtés...távfűtés.villanyfűtés. vegyestüzelés (olaj, fa, szén,pb gáz)

Fűtés módja:.. gázfűtés...távfűtés.villanyfűtés. vegyestüzelés (olaj, fa, szén,pb gáz) KÉRELEM fűtéstámogatás megállapítására Személyi adatok: Kérelmező neve: Születési neve: Születési helye, ideje: Anyja születési neve: Társadalombiztosítási azonosító jele (TAJ száma): Lakóhely: Tartózkodási

Részletesebben

Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1

Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1 Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1 Uzsa Települési Önkormányzat Képviselő-testülete lakás vásárlásának és építésének támogatására,

Részletesebben

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK Ügyintéző: Farkas Ildikó Ügyintézés helye: Fadd Nagyközség Polgármesteri Hivatal 9. sz. Iroda Fadd, Dózsa György u. 12. Ügyfélfogadás

Részletesebben

SZOCIÁLIS CÉLÚ TÜZIFA IGÉNYLÉSÉHEZ. 1. Név: Születési név:. 3. Születési hely és idő: TAJ szám: Anyja neve:...

SZOCIÁLIS CÉLÚ TÜZIFA IGÉNYLÉSÉHEZ. 1. Név: Születési név:. 3. Születési hely és idő: TAJ szám: Anyja neve:... 1. melléklet a 9/2018. (X.16.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM SZOCIÁLIS CÉLÚ TÜZIFA IGÉNYLÉSÉHEZ Személyi adatok 1. Név:... 2. Születési név:. 3. Születési hely és idő: TAJ szám:... 4. Anyja neve:...

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (IV. ) rendelete

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (IV. ) rendelete Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (IV. ) rendelete az Önkormányzat által nyújtott lakáscélú támogatásról Hidegség Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a felhatalmazása

Részletesebben

Lipót Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2018.(III...) önkormányzati rendelete a lakás építéséhez, vásárlásához nyújtandó helyi támogatásról

Lipót Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2018.(III...) önkormányzati rendelete a lakás építéséhez, vásárlásához nyújtandó helyi támogatásról Lipót Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2018.(III...) önkormányzati rendelete a lakás építéséhez, vásárlásához nyújtandó helyi támogatásról Lipót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

Az ügytípus megnevezése: Helyi lakáscélú támogatás

Az ügytípus megnevezése: Helyi lakáscélú támogatás Az ügytípus megnevezése: Helyi lakáscélú támogatás Eljáró osztály: Illetékességi terület: Eljárási illeték: Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Hatósági Osztály Sárbogárd Város közigazgatási területe

Részletesebben

K é r e l e m TEMETÉSI SEGÉLY megállapítására. Megnevezés kérelmező házastárs (élettárs)

K é r e l e m TEMETÉSI SEGÉLY megállapítására. Megnevezés kérelmező házastárs (élettárs) Adatvédelmi tájékoztatónk a http://zalaegerszeg.hu oldalon található 6. melléklet a 3/2015.(II.13.) önkormányzati rendelethez K é r e l e m TEMETÉSI SEGÉLY megállapítására I. SZEMÉLYI ADATOK Megnevezés

Részletesebben

Vitnyéd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2006.(V.26.) ÖKT. rendelete. az első lakáshoz jutás helyi támogatásáról

Vitnyéd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2006.(V.26.) ÖKT. rendelete. az első lakáshoz jutás helyi támogatásáról Vitnyéd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2006.(V.26.) ÖKT. rendelete az első lakáshoz jutás helyi támogatásáról Vitnyéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 12/2001.(I.31.) Kormányrendelet

Részletesebben

KÉRELEM. A súlyos mozgáskorlátozott személy közlekedési kedvezményeihez /a kérelem benyújtásának határideje: április 30./

KÉRELEM. A súlyos mozgáskorlátozott személy közlekedési kedvezményeihez /a kérelem benyújtásának határideje: április 30./ KÉRELEM A súlyos mozgáskorlátozott személy közlekedési kedvezményeihez /a kérelem benyújtásának határideje: április 30./ Név:.. Leánykori neve: Anyja neve:.. Szül. hely, év, hó, nap:. Lakcím: TAJ szám:

Részletesebben

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy gyermekeim részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani.

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy gyermekeim részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. KÉRELEM Alulírott kérem, hogy gyermekeim részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. Kérelem indokolása: NYILATKOZAT A) Személyi adatok A rendszeres

Részletesebben

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Báránd Község Önkormányzat

Részletesebben

GÉGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009.(IV.01.) r e n d e l e t e Első lakáshoz jutók támogatásáról

GÉGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009.(IV.01.) r e n d e l e t e Első lakáshoz jutók támogatásáról GÉGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009.(IV.01.) r e n d e l e t e Első lakáshoz jutók támogatásáról Gégény Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő Testületének

Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő Testületének Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő Testületének /2013( ) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások, valamint a szociális szolgáltatások helyi szabályairól szóló

Részletesebben

Értény Község Önkormányzati Képviselő-testület 8/2015. (XI.26.) számú önkormányzati rendelete

Értény Község Önkormányzati Képviselő-testület 8/2015. (XI.26.) számú önkormányzati rendelete Értény Község Önkormányzati Képviselő-testület 8/2015. (XI.26.) számú önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó támogatásról Értény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Döntést hozza: Szociális Bizottság

Döntést hozza: Szociális Bizottság Lakásfenntartási támogatás Leírás A lakásfenntartási támogatás a szociálisan rászorult személyeknek, családoknak az általuk lakott lakás vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség fenntartásával kapcsolatos

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2016. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2016. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2016. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről (egységes szerkezetben a 14/2017.(V.25.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL

BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL A képviselő-testület az 1990.évi LXV.tv. 16. (1) bekezdése és a 12/2001.(I.31.)

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 18/2008. (XII.12.) önkormányzati rendelete. a fiatal családok első lakáshoz jutásának támogatásáról 1

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 18/2008. (XII.12.) önkormányzati rendelete. a fiatal családok első lakáshoz jutásának támogatásáról 1 PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2008. (XII.12.) önkormányzati rendelete a fiatal családok első lakáshoz jutásának támogatásáról 1 Pétfürdő Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

KÉRELEM. Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Makó Város Jegyzőjének. Név Születéskori név. Születési hely: Idő:.

KÉRELEM. Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Makó Város Jegyzőjének. Név Születéskori név. Születési hely: Idő:. (Átvétel:... Szignó... ) Makó Város Polgármesteri Hivatal Makó, Széchenyi tér 22. Tel.:511-800 KÉRELEM Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Makó Város Jegyzőjének Név Születéskori

Részletesebben

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Tabajd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Szigetmonostori Polgármesteri Hivatala

Szigetmonostori Polgármesteri Hivatala Szigetmonostori Polgármesteri Hivatala 2015 Szigetmonostor, Fő u. 26. Telefon: (26) 814-863, Telefax: (26) 393-464 e-mail: igazgatas@szigetmonostor.hu Ügyintéző: Szilágyi Szabina Kérelem szociális ellátás

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének../2016.(.)önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról (tervezet) 2 Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(

Részletesebben

FORMANYOMTATVÁNY. Energiatámogatás megállapításához. Alulírott kérem, hogy részemre energiatámogatást megállapítani szíveskedjenek.

FORMANYOMTATVÁNY. Energiatámogatás megállapításához. Alulírott kérem, hogy részemre energiatámogatást megállapítani szíveskedjenek. 1. melléklet a 4./2015. (II.16.) önkormányzati rendelethez FORMANYOMTATVÁNY Energiatámogatás megállapításához Alulírott kérem, hogy részemre energiatámogatást megállapítani szíveskedjenek. I) Személyi

Részletesebben