-Szeressük a saját szerzeményeket :), ráadásul vannak köztük egész ötletes darabok!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "-Szeressük a saját szerzeményeket :), ráadásul vannak köztük egész ötletes darabok!"

Átírás

1 A tudósok számításai szerint az ősrobbanás ereje egyenlő Chuck Norris forgórúgásáéval. A Kínai nagyfalat nem a mongolok,hanem Chuck Norris ellen emelték. Chuck Norris forgórúgása az űrből is látszik. -Chuck Norris könnye gyógyítja a rákot! Csak az a baj hogy Norris soha sem sir.. -Tetszik. / TeQila / : Isten megteremtette a Földet majd az embereket. Az emberek túlnépesedtek, ezért Isten megteremtette Chuck Norrist. -Bibliai ellentmondás.. / Bottyán Marcell / : Chuck Norris nem fél a madárinfluenzától. Madárinfluenza fél Chuck Norris-tól. Aki egy embert öl meg, az gyilkos. Aki tömegeket, az sorozatgyilkos. Aki mindenkit megöl.. az Chuck Norris. Egyszer el jött Chuck Norris-ért a Halál, el is menekült. De Chuck Norris utol érte, és megölte. Így érted már Chuck Norris jön el. Chuck Norris nem beképzelt csak helyén van az egója. Chuck Norris eltörölte a "lehetetlen" szó létezését. -Szeressük a saját szerzeményeket :), ráadásul vannak köztük egész ötletes darabok! / McRowan / : Chuck Norris megpróbálta a lehetetlent... És sikerült neki. No one lives forever.only Chuck Norris. Chuck Norris miatt fehér Michael Jackson. Chuck Norrist az ő altala elpusztított katonák szerveiből rakták

2 össze. A Mortal Kombat 6-ot azért nem dobták a piacra mert a testerek nem tudtál lenyomni a főellenséget. Chuck Norris-t. Chuck Norris-t nem érdemes megütni. A betont locsolni kell. Egyszer látta valaki, hogy Chuck Norris az öklével törte össze egy ember lelkét. Chuck Norris szájába a tej nem mer megaludni. A Kúpcsiga mérge a másodperc tört része alatt öli meg áldozatait. Chuck Norris ökle a tört rész töredéke alatt öli meg áldozatait. Chuck Norris lelke lesz az első, akiét Lucifer személyesen gyűjti be. Ha meri. Az óvodába Chuck Norrisnak pörgőrugás volt a jele. Chuck Norrisnak Luxor-a volt az ötös lottón. Chuck Norris előbb tudott pörgőrúgni, mint járni. -Nemrossz - nemrossz. Nekem főleg az első tetszik :) / Hefi / : Chuck Norris-ba nem üt a "ménkű",mert fél hogy visszaüt. Isten nem ver bottal, csak Chuck Norris-al. Az ördög sosem alszik... amíg él Chuck Norris. Nem szökőár pusztított Délkelet-Ázsiában, hanem Chuck Norris volt mérges... egy kicsit. Addig jár a korsó a kútra, amíg Chuck Norris le-körbepörgőrúgja azt aki viszi. Chuck Norrisnak nem volt apja, őt a midikloriánok nemzették. Más bolygókon a Chuck Norris vírus lenne A relativitás elmélet Chuck Norris születésnapja.

3 Nem azért bomlott fel a Szovjetunió, mert nem bírta a fegyverkezési versenyt, hanem mert nem volt Chuck Norris-a. Chuck Norris egyszer bevert egy százas szöget egy vaslapba... A szemével. -Jujj ezek nagyon ütősek lettek! Ráadásul ahogy nézem saját szerzemények! Köszi értük :) / Hannibal Lecter / : A halál mértékegysége 1 Norris. Chuck Norris a fogával kapja el a golyókat. Ha sokat ugrálsz, a tiéidet is. Chuck Norrist nem fogja semmilyen fegyver. Ő fogja a fegyvert. A III. Birodalom akkor omlott össze, amikor Chuck Norris körbepörgőrugta Berlint. A Halley-üstökös akkor indult az útjára, amikor Chuck Norris először játszott apportírozóst a kutyájával. Az ősrobbanás eredeti neve Chuck Norris. Chuck Norris soha nem beteg. Mikor a vírusok megpillantják őt, öngyilkosok lesznek. Chuck Norris minden nyelven beszél. Az a nyelv az angol. Ha nem tetszik, lerúgja a fejed. Az evolúció létrehozta Chuck Norrist, aztán nyüszítve elmenekült. Az igazi férfi ismertetőjele a szőrös mellkas. Meg hogy Chuck Norris. Ha valakit körbepörgőfejberúgnak, és elterül, a szakmában úgy mondják, hogy összechucklott. Hamletnek kérdés volt, hogy Lenni vagy nem lenni. Chuck Norris szerint ez nem kérdés. Ő öl. James Bond megmentette a világot. Chuck Norris megmentette James Bondot. Chuck Norris képes szétzúzni a tér-idő kontinuumot. Ki

4 találja ki elsőre, hogyan jöttek létre a fekete lyukak? Irán azért fejleszt atomfegyvert, mert megtudták, hogy Chuck Teheránba akar látogatni. Nem tudják, hogy nincs esélyük A Terminátort megsemmisítette a fémkohó. Chuck reggelenként lávát kortyolgat. Chuck Norris igazi szívtipró. Nem mindig képletesen. Chuck Norris a legelső a világ hegedűművészei között. No és az mit számít, hogy nem tud hegedülni? Kérdezd csak meg azokat a hegedűsöket, akiket már meglegyintett a pörgőforgórúgás szele, és készségesen el fogják ismerni, hogy Norris a legjobb. Chuck Norrist kérték fel először a Terminator 1. címszerepére, de kénytelenek voltak elutasítani, mert a film végén széttört rajta a hidraulikus acélprés. Indonézia kormánya a cunami előrejelző rendszer mellett Chuck Norris előrejelző rendszert is üzembe kíván helyezni. Amerika őslakosai a Nagy Manitut szakállasan, bőrnadrágban, cowboykalappal a fején ábrázolták, ahogyan lerúgja a Nagy Gonosz Éjdémon fejét. Legendáik szerint ezért kelhet fel minden reggel a nap, amit ősi nyelven Chcuck-nak neveztek. -Esetleg 0, Norris. Egyébként jók :) / ECCH / Chuck Norrisnak nem pincérek szolgálják fel az ételt. A pincéreket szolgálják fel neki. Térítésmentesen. Chuck Norris is indult kormányzói választásokon, de csak azért Schwarzenegger nyert, mert Chuck Norris az Univerzum ura. A kód neve: Chuck Norris Az Omnirobot burkolatán a saját karján kívül csak Chuck Norris keze tud rést ütni. Chuck Norrisnak nem kell a békát megcsókolnia. A béka mérföldekről megérzi, hogy Chuck Norris közeledik, és már szépséges

5 királykisasszonyként várja. Akár a víz alatt is. De ráfázott, mert Chuck nem nősül! / MaDd0xX / : Ha valaki az utcán rálép a sarkadra, az Chuck Norris aki éppen hatástalanítja a sarkadra szerelt bombát! / Pólik Zoltán / : Chuck Norris nem megy vadászni, mivel a vadászat szó magában hordozza a kudarc lehetőségét. Chuck Norris ölni megy. Chuck Norris legfőbb exportja a fájdalom. Chuck Norris pereli az NBC-t, mivel a Törvény és Rend (sorozat) a bal és jobb lábának a levédett neve. Chuck Norris vércsoportja AK+. ''Ass-Kicking Positive'' (magyarul kurvára pozitív). Kompatibilis nehéz építőgépekkel, tankokkal, harci repülőkkel. A Guinness rekordok könyvében az utolsó lapon megjegyzésként az szerepel, hogy valójában minden rekordot Chuck Norris tart, a többiek csak akik meg tudták közelíteni Egyik alkalommal Chuck Norris úgy pofánrúgott valakit fordulatból, hogy a lába átlépte a fénysebességet, visszament az idöben és megölte Amelia Earhartot, miközben repült a Csendes Óceán felett. A legtöbb embernek 23 kromoszómája van. Chuck Norrisnak és mindegyik mérgező. Mikor Chuck Norris elkészíti az adóbevallását, akkor csak egy üres lapot küld be a fényképével, amin éppen támadni készül. Chuck Norrisnak még sohasem kellett adót fizetnie. Chuck Norris az ötöd-ölöt négy lépésből megnyeri. Chuck Norris nem köpül vajat. Meg-körbepörgőrúgja a tehenet, és abból egyből kijön a vaj. Ha elsőre nem sikerül, nem te vagy Chuck Norris! Az a jelenet, amelyben Bruce Lee legyőzte Chuck Norrist, a filmtörténet legdrágább vizuális effektje volt. Inflációval korrigált értéken számítva, ez az effekt többe került, mint Paraguay éves bruttó nemzeti összterméke. / Márton Hrotkó / :

6 Bud Spencer kedvenc étele a hagymás bab. Chuck Norris kedvenc étele Bud Spencer. Superman egyetlen ellensége a kriptonit. Chuck Norris minden étkezés után kriptonittal öblöget. Chakie Chan egy másodperc alatt háromszor fordul a tengelye körül a pörgőrugáskor, és ezt képes fokozni is. Chuck Norrist ez nem érdekli. ő képes egy másodperc alatt három nővel szeretkezni... és közben kitörni Chackie Chan nyakát. Chuck Norrisnak nincs visszhangja. Megijedt saját keménységétől és elbújt. / Dasparion / : Chuck Norris nem olyan részeg mint a disznó. A disznó olyan részeg mint Chuck Norris. / Hibi / : Chuck Norris képes kiinni a boroskólából a bort. Chuck Norris soha nem részeg, mert az alkohol a barátja. Chuck Norris nem legózik. A legó Chuck Norris-ozik. Chuck Norrisnak nincs hasmenése. A hasa nem mer elmenni. Chuck Norris nem kap tüdőrákot! A Tüdőrák kap Chuck Norrist. / Szúnyog Dávid / : Chuck Norris képes rubikkockából vaskarikát csinálni. Chuck Norris képes megtermékenyíteni egy férfit. Szauron az Egy Gyűrűtől kapta az erejét. Az Egy Gyűrű Chuck Norris-tól. Chuck Norris nem most hajat. Chuck Norris a korpa ellen is véd.

7 Chuck Norris Grizzly-kell játszott kiskorában plüssmackók helyett. Chuck Norris-nak nincs esernyője. Akkor esik, amikor Chuck Norris jónak látja. / Homoki István / : Chuck Norris egyszer kocsival ment Alaszkából Mexikóba, mert nem akart egy másodperc alatt odaérni. Chuck Norris nem szakít félbe beszélgetés közben. De utána félbeszakít.. Chuck Norris körbebicajozta a földet 72szer egy szombat délutánon. Szobabiciklivel... / T.Z. / : Napfogyatkozás nem létezik, csak Chuck Norris befeszített. / Rögler Gábor /: Chuck Norris nem megy a hegyhez, a hegy megy Chuck Norris-hoz. / Máté / : Chuck Norris mától Tudodki. -Tegnap még nemtudodki volt? / Paulik László / : Semmi sem gyorsabb a fénynél. Csak Chuck Norris. / Zeitler Bali / : Bruce Lee-nek azért kellett meghalnia fiatalon, mert eljátszotta, hogy megöli Chuck Norrist a Sárkány Visszatér-ben. / X--tremboy / : Minden ami nem kézzel fogható az Chuck Norris. A pénz nem boldogít. Csak Chuck Norris.

8 Ha Chuck Norris nem lenne akkor mi sem lennénk. Minden elpusztul egyszer. Csak Chuck Norris nem. Ő sohasem.. Miért a CNN a kedvenc tv csatornája Chuck Norrisnak? Mert benne van a monogramja. /A második N betű a 3. nevét rejti, a Nőcsábászt, de ezt nem használja mert mindenki tudja,hogy az./ / Puskár Máté / : Isten megteremté a férfit és látá, hogy szép. Isten megteremté a nőt és látá, hogy szép. Isten megteremté Chuck Norrist és nem látá többé semmit. Minden gyerek szeretné látni a télapót. A télapó Chuk Norrist. A kisbabát a gólya hozza. A gólyát Chuk Norris. Chuck Norrist ne szólitsd istennek. Ha a szolgáihoz hasonlítod, ideges lesz. Vannak akik nem hisznek Istenben. Ők az ateisták. Vannak akik nem hisznek a Télapóban. Ők a felnőttek. És vannak akik nem hittek Chuck Norrisban. Ők a halottak. Utolsó mondatok: Az egész baromság! Nem hiszek Chu Ha nálam a pisztolyom még Chuck Norris sem tud legyőzni. - Az első, harmadik nagyon tetszik :) / adrian / : Az ember legjobb barátja a kutya. Chuck Norrisé az ökle. Chuck Norrisnak még a Mikulás sem mer virgácsot vinni. Még Shwarczenegger is könyörög Chuck Norris edzéstervéért. Chuck Norris láttán még Fekete Laci is átmegy az út másik oldalára. Chuck Norris sohasem verekszik. Mindig csak egyszer üt... Chuck Norris legózott... És megépítette a Stonehenget. Chuck Norris csak egy dologra nem képes...

9 Meghalni. Még a Rocky sem Rocky Chuck Norris nélkül. Chuck Norris születésnapján még a torta sem mer elfogyni. / Codec / : Chuck Norris előző életében félt az erőszaktól, most az erőszak fél Chuck Norristól. Chuck Norris használ papírt wc után, a papír használ Chuck Norrist. Shrek azért zöld a filmben, mert találkozott Chuck Norris-szal. Chuck Norris nem cigizik, a cigi Chuck Norris-ozik. Chuck Norris nem járt suliba, a suli járt Chuck Norrisba. Chuck Norris nyugodt szívvel megy a buzibárba, ugyse mer hozzányúlni senki. Michael Jackson nem a műtőben lett fehér, csak meglátta Chuck Norris felsőtestét. Songoku Chuck Norristól tanulta meg a Kaméhamé-t. / Davide / : Chuck Norris egyszer lelőtt 142 vietkongot és egy vemhes lovat... egyetlen vaktölténnyel! Elvis Presley elfelejtette meghívni Chuck Norrist a 42. születésnapjára... halálakor "körbepörgőrúgások" nyomait vélték felfedezni az arcán a halottkémek. A halaknak Chuck Norris tanította meg,hogy hogyan kell kivonni a vízből a zoxigént(és Fogarasi Árpádnak is)... a körbepörgőrúgást nekik sem sikerült elsajátítaniuk Chuck Norris Kolumbusz előtt már felfedezte Amerikát. Többször is! Az őslakos indiánok rémületükben tollakat növesztettek. Bin Laden aljas módon kihasználta Chuck Norris szeptember 11.-i szabadnapját. Chuck Norris tud repülni is, csak azért nem repül nehogy madárnak nézzék. (Te mernéd madárnak nézni?!?!?!... Én sem)

10 Chuck Norris 650 árvaházat alapított legyőzött ellenfelei gyerekeinek számára. A "Born to be Wild" című dal szánalmas tisztelgés volt Chuck Norris előtt. Chuck Norris egyszer ölt akaratán kívül... véletlenül eltaposta King Kongot. Chuck Norris nem fél a fogorvostól... Chuck Norris születése után visszagyömöszölte magát az édesanyjába, benn felejtette a Kalasnikovot.. Chuck Norris landolt már Boing747-essel. Bár a gépnek csak egy szárnya volt, ez neki nem okozott különösebb problémát. Chuck Norrist csúfolták az óvodában 45 centis farka miatt... az óvó néni nem csúfolta Chuck Norrisnak nincsenek fényképei... minden fontos dolgot megjegyez Chuck Norris szilveszterkor pezsgő helyett királyvízzel koccint (általában meg is issza) Chuck Norris szeretőinek soha nincs fejfájásuk szex előtt. Utána sincs Chuck Norris egyszer lelőtte Tell Vilmos fejéről az almát... utána megette... Tell Vilmost Chuck Norris imádja a zenét... gyakran veri szét ellenfeleit gitárral és páncéltőkés zongorával Ha Chuck Norris francia-kártya lenne, ő lenne a pikk ász Egyszer egy gyanútlan fotós lefényképezte Chuck Norrist, amint a dolgát a végzi egy nyilvános vécében... a paparazzi fotóból X-akta lett A napra lehet nézni, de Chuck Norrisra nem!!! Chuck Norris egyszerre 54 öreg hölgyet is át tud vezetni az úttesten... csukott szemmel Chuck Norris egyszer nem tudott parancsolni az öklének és ledöntötte a Sztálin szobrot. Chuck Norris ért az állatok nyelvén, de a sok öldöklés miatt nincs sok ideje beszélgetni velük Chuck Norris találta fel a spanyol viaszt. Minden férfinek Chuck Norris a példaképe, Chuck Norrisnak Chuck Norris a példaképe. Mikor a topmodellek a világbékéről beszélnek Chuck Norrisra gondolnak... Chuck Norris

11 viszont nem csak gondol a topmodellekre Chuck Norrisnak sohsem büdös a szája... még reggel sem Szép vagy-szép vagy szép királynő, de Chuck Norris százszor szebb! Egy angol bulvárlap szerint Chuck Norris fogja fellőni Anettkát az űrbe... inkább felhajítani Egy texasi felmérés szerint rengeteg gyerek szólítja apának Chuck Norrist. Chuck Norris több katonai műholdat is föd körüli pályára állított... saját kézzel - Szép, szééép.. / Piccolo21 / : Anakin Skywalkert a midikloriánok nemzették. A midikloriánokat meg Chuck Norris. A kontinensek eredetileg azért váltak szét, mert Chuck Norris mérgében belerúgott a földbe. Chuck Norris kitiltották az Amerikai Futball válogatott ligájából, mert mindig egyedül vitte be a vonalhoz a labdát. Az eredeti szupermen filmek forgatókönyvei igazából Chuck Norris életét mesélik el. Az idegenek nem merik megtámadni a földet, mert nem találtak még olyan fegyvert ami megölhetné Chuck Norrist. Chuck Norris-t nem merik túszmentőként alkalmazni, mert ha Chuck ölni megy, akkor mindenki meghal. A Superman szó Chuck Norris harmadik neve. Chuck Norrist kivették a World of Warcraft világának szerkesztői, mert nem tudták ők sem megölni, ezért újra kellett írni az egész játékot. Chuck Norris sosem lehet bíró, mert mindenkit a helyszínen halálra pörgőforgórúgna. Chuck Norris ökleinél, csak két dolog van ami halálosabb és gyorsabb.. a jobb és a bal lába. / Big Bob / : Guantanamo-n úgy ért véget a rabok kényszer vallatása, hogy megérkezett Chuck Norris. A Sivatagi Vihar (hadművelet) nem más, mint Chuck Norris ébredés utáni pörgőrugása. Chuck Norris egyszre lehetőséget kapott egy focimeccsen a kezdő (pörgő) rugásra. Ez volt az első tárgy ami elhagyta az univerzumot.

12 Chuck Norris képes sztéket sütni párolt lazacból. Az atomfegyverek használatát korlátozó nemzetközi egyezmények külön fejezetben térnek ki Chuck Norrisra. A Szent András törésvonal Chuck Norris edzőterme alól indul. Sok emberben felmerül a kérdés, van-e élet Chuck Norris után... hiába. Britney Spears már attól teherbe esik, hogy Chuck Norris rá néz. Chuck Norris akkor, hagyta abba a karatét, amikor egy pörgőrúgása nem csak az ellenfelére és annak családjára hatott károsan, hanem kiirtotta fél Oklahomát. / PetyayteP / : Chuck Norris már kb 15 éve leszokott az oxigénről! Levegőt csak ritkán, pusztán megszokásból vesz. / IxU / : Chuck Norris nem nagy, Chuck Norris nagyobb. Chuck Norris egyszer kiment az utcára erekcióval... nem voltak túlélők. / Pozsik Marci / : Sziasztok.. egy göngyszem Pistons szájábol: Chuck Norris révén megdőlt az elmélet hogy a remény hal meg utoljára.. / Gwizdala jolvan / : Chuck Noris pusztakézzel a föld lakosságának felét tudja elpusztittani a másik fele meghal a félelemtől! / tortillla / : Chuck Norrisnak nincs sütője vagy mikrója. A bosszú hidegkonyhájából táplálkozik. A Walker Texas Ranger betűiből ki lehet rakni azt hogy: Karate Wrangler Sex. Chuck Norris nem zuhanyzik. Vérfürdőt vesz.

13 A szomszéd fűje mindig zöldebb. Kivéve ha Chuck Norris az. Mert akkor vér és könny borítja az egészet. Chuck Norris meg tud ítélni egy könyvet a borítójáról. Ha Chuck Norris naptár lenne, minden hónap Chucktóber lenne, és minden nap szétforgórúgná a segged. Chuck Norris nem eszi meg az ételt. Az étel rájön hogy az egyetlen biztonságos hely Chuck öklei elől az magában Chuckban van. / Somogyvári Péter / : Nem Chuck Yeager repülőgépe lépte át először a hangsebességet. Valójában a 12 éves Chuck Norris által biológia órán elhajított papírepülő volt az. A gepárd a világon a leggyorsabb állat. A gepárdok egy Chuck Norris által üldözött oroszlán falka leszármazottai. Freddie Kruegernek azóta vannak rémálmai amióta Chuck Norris vele álmodott. Godzilla nem akarta New Yorkot elpusztítani. Csak Chuck Norris elől keresett menedéket. / Gagxy / : A bűbájos boszorkák nappalijában Chuck Norris poszter van. Chuck életében eddig egyszer volt beteg. Enyhe hasmenést kapott mikor megevett egy kiló plutóniumot. A közhiedelemmel ellentétben az Erőnek három oldala van: a jó oldal, a sötét oldal és Chuck Norris. A Guiness Rekordok Könyvének utolsó lapján apró betűkkel szerepel egy megjegyzés, miszerint minden rekordot Chuck Norris tart, a könyvben csak azok szerepelnek, akik valaha a közelébe értek. A marson azért nincs élet mert felidegesítették Chuck-ot Rambó megölt szovjet katonát, Chuck Norris megölte rambót egy szívószállal. Hitler egyetlen embertől félt, Chuck Norristól. / Fecc / : Földönkívüliek léteznek! Ők azok, akik nem mernek egy bolygón tartózkidni Chuck Norris-szal!

14 Chuck Norrisnak egyszer valaki el akarta magyarázni, hogy a fordulatbó pofánrugás nem a legjobb módja, hogy valakit megöljünk. Később ez a világegyetem legnagyobb tévedéseként vonult be a történelembe. / Gergő / : Chuck Norris, nem utazik repülőn, ő viszi a hátán a gépet. A " robot csaruban" nem egy gép van, az Chuck Norris alvósbábúja. Este nem a nap megy le, Chuck Norris tolja fel a földet. / PETTJ / : Meg nem erősített források szerint az 1.7 ben CT oldalon választható lesz Chuck Norris is. A primary weapon a lába lesz, a secondary az ökle. A knife helyén a HALÁLOS nézés lesz megtalálható. Az AWP helyét a körbepörgőrúgás fogja elfoglalni. A fakírok szöggel kivert ágyakba fekszenek. Chuck Norris fakírokkal kivert ágyba fekszik. / Nagy Zoltán / : Ti tudjátok mi az a titánbevonatúbukófrekvenciás mélytengerihomártizedelőakkutöltőtisztítőgumikesztyűmosóadalék???????? Én se!!!! Chuck Norris igen. / rooboo / : Chuck Norrist nem szabad klónozni, mert két ekkora energiájú test között olyan örveny jönne létre, hogy elnyelne az universumut. Régen a boxzsák élőlény volt, de megszületett Chuck Norris... Chuck Norris erejét nem lehet Newton-ban mérni, mert nem kompatibilis. Chuck Norris erejét csak Chuck Norrisban lehet mérni. Az első hurrikánt aminek nevet adtak Chuck Norrisnak akartak elnevezni, de miután végigvonult rájöttek, hogy nem méltó ehez a névhez. Most várják az első földbecsapodó meteoritot, hat ha az már eléri Chuck Norris 1%os teljesítményét. Chuck Norris az univerzum előtt született.

15 Az univerzum az első forgorugással jött létre. Naponta körül-belül tíz faj hal ki a földön, ebből kilencről Chuck Norris tehet... egyről pedig a forgórúgás. Kínában a legnagyobb népesség, ebből is látszik, hogy ott járt legkevesebbet Chuck Norris. / Resident / : Chuck Norris-nak nincsen árnyéka. Nem meri követni. Chuck Norris-nak nincsen csillagjegye. Ököl nem szerepel köztük. Chuck Norris-nak nincsen fényképes személyigazolványa. Túl sok rendőr halt meg amikor igazoltatták és meglátták a fényképét. Chuck Norris-nak nincsen lábszaga. Odaadta Beckham-nek parfümalapanyagnak. Chuck Norris-nak nincsen olvasószemüvege. 1. Nem öregszik. 2. A betűk előbb ordítják a nevűket Chuck láttán, mintsem lapozna. Chuck Norris-nak nincsen hónaljszaga. Chematox alapanyagot termelnek a hónalj mirigyei. Chuck Norris nem imádkozik. Ennyire azért nem önimádó. Az antarktisz-t azért nem veheti birtokba egyetlen ország sem, mert Chuck Norris ott szokott korcsolyázni. Chuck Norris-nak nincsen vércsoportja. Bosszú folyik az ereiben. A lazacok azért úsznak felfelé a folyón, mert Chuck Norris lent horgászik. Chuck Norris születésnapján torta helyett mindig egy egész város lakosságát fogyasztja el. Hogy ne csökkenjen jelentősen a populáció, február 29-én ünnepel. Chuck Norris a szesztilalom idején szedte meg magát. A nyála 99% alkohol, 1% bosszú. Régebben nem volt dőlt betű a word-ben. De Chuck Norris egyszer oldalba verte a monitort...

16 Ha Chuck Norris nem lenne ellenálló mindenféle betegséggel szemben, akkor gyermekparalízisben halt volna meg. Nem tudták beoltani még Black&Decker-rel sem. / Mogyi^ / : Men Impossible: Chuck Norris Chuck Norris egyszer ránézett egy mamutra és kihullot minden szörszála ráadásul ilyedtében összement. Belőle lett az első puli. / YoŽG)-(I / : Chuck Norris olyan kemény, hogy elhajlik rajta a lézerkard! Chuck Norris nem kér segítséget...! A segítség kéri Chuck Norrist! / Dave / : 2-féle ember létezik..., van Chuck Norris..., és van aki Chuck Norris akar lenni...!!! / Pet0321 / : Chuck Norris bugyit tud huzni a tenger fenekére. / Atilla a Hun / A Freedom és Independence űrhajókat Chuck és Norris nevekre keresztelték át. Azóta Bruce Willis az égre sem mer felnézni. A félelmetes szörnyek és szellemek eddig boldogan éltek a földön. Chuck születése után mind bebújtak az ágy alá. Minden ember örök életű, Chuck ezzel nem ért egyet. Véleményét gyakran ki is fejti. Chuck nem járt óvodába, az óvoda járt hozzá. De csak 3 évig. Utána az iskolásokkal végzett. / NABU / : Chuck Norris nem oldódik kénsavban, mert a kénsav oldódik Chuck Norrisban! Chuck Norris szeret motorozni, de a motorok nem szeretnek Chuck

17 Norris-ozni! Chuck Norris az egyetlen aki szemezni tudott egy ipari lézerrel! Chuck Norris tud negatív számot négyzetre emelni! Chuck Norris a pletykákkal ellentétben volt kiskatona! Maga az elnök kérte meg rá két tisztelgés között! Chuck Norris viszont kiskopasz biztos nem volt, mert az ipari horgonyvágó nem vitte a hajszálait! Chuck Norris úgy bánik a nőkkel mint a kocsikkal: nyomja nekik és végül összetöri őket! Chuck Norris egy dologtol fél a világon, a skizoféniától! Chuck Norris nem iszik, mert még a végén félrenyulna és elpusztulna a világegyetem!(és akkor kezhetné előlröl!) Chuck Norris már járt a pokolban! Lucifer azóta szállást keres! Chuck Norris a Boci és Pipi című rajzfilm Papája! Chuck Norris szkanderozott Supermennel. Szakításból nyert! / Nevük elhallgatását kérők szerzeményei / : Chuck Norris egyszer ráomlott egy romos épületre.. Ha Chuck Norris rajta lett volna a Titanicon nem történik meg a tragédia. Egyszerűen kettéhugyozta volna a jéghegyet. Chuck Norris nem hisz istenben. Isten hisz Chuck Norrisban. Amikor Chuck Norris-ért eljön a halál, nem a halál viszi el őt, Hanem Chuck Norris viszi el a halált. Chuck Norris törődik Kovács Pistikével. Chuck Norrist egyszer megtámadták egy díjkiosztó gálán, de ő sikeresen megvédte a testőreit.

Ismerkedés a kontinensekkel és az ott élő emberek kultúrájával, életével

Ismerkedés a kontinensekkel és az ott élő emberek kultúrájával, életével Ismerkedés a kontinensekkel és az ott élő emberek kultúrájával, életével diákmelléklet ÉN ÉS A VILÁG 5. évfolyam 111 D1 Történetek a Földről Vasco da Gama A XIV XV. századi Európába sokféle kereskedelmi

Részletesebben

Hét este, hét reggel. Kiscsoport. Sötét van, semmit sem látok! Teremtek világosságot! És lett este, és lett reggel,

Hét este, hét reggel. Kiscsoport. Sötét van, semmit sem látok! Teremtek világosságot! És lett este, és lett reggel, Kiscsoport Hét este, hét reggel 1. Sötét van, semmit sem látok! Teremtek világosságot! az első nap ezzel telt el. 5. Égben madár, vízben halak, röpködjenek, pancsoljanak! ötödik nap ezzel telt el. 2. Hát

Részletesebben

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak.

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak. Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak. 1 2 'Abdu'l-Bahá sok évet töltött a Szentföldön, Akkó városában. Éveken keresztül fogoly volt, és

Részletesebben

A Mennyország, Isten gyönyör otthona

A Mennyország, Isten gyönyör otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyör otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Sarah S. 60/60. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

Ősi családi kör 2012

Ősi családi kör 2012 Ősi családi kör 2012 Egy ősember(őe) és egy ősasszony(őa) ülnek a tűz mellett és rágcsálnak egy-egy cupákot. ŐA: Jenő te nem fázol? Olyan huzatos ez a barlang. ŐE: Ne morogj! Örülj, hogy fedél van a fejed

Részletesebben

SZKA_209_22. Maszkok tánca

SZKA_209_22. Maszkok tánca SZKA_209_22 Maszkok tánca diákmelléklet maszkok tánca 9. évfolyam 207 Diákmelléklet 22/1 AUSZTRÁLIA TOTÓ Jelöld X-szel azokat a válaszokat, amiket helyesnek tartasz! Hány millió négyzetkilométer Ausztrália

Részletesebben

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 ŐRZÖM AZ ÁLMODAT 5 AZ IGAZ SZERETET 5 MA EGY VERSEM KAPCSÁN 6 BIZONY! 7 A HÁRSFAILLATÚ ESTÉKEN 7 A MI VERSÜNK

Részletesebben

ugyanazt a legyet 15-ször a könyvben! De vigyázz, akad köztük szélhámos is!

ugyanazt a legyet 15-ször a könyvben! De vigyázz, akad köztük szélhámos is! Szöveg és illusztráció: Bogárszakértő: bogár Találd meg... ugyanazt a legyet 15-ször a könyvben! De vigyázz, akad köztük szélhámos is! Ki lakik idebenn Mindenféle bogár 6 Imádkozó sáska 38 Bogárlesen 8

Részletesebben

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 978-963-607-615-3. Mercator Stúdió, 2009

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 978-963-607-615-3. Mercator Stúdió, 2009 A magyar irodalom és kultúra örökbecsű értékeinek ápolása, terjesztése érdekében az Országos Széchenyi Könyvtárral együttműködve kiadja a Mercator Stúdió. Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Műszaki

Részletesebben

Jelentkezési lap NÉV. Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám:

Jelentkezési lap NÉV. Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám: Jelentkezési lap.. NÉV Lakcím:. Iskola:... Osztály:. E-mail cím:... Telefonszám: 1.Feladat TOTÓ (Húzd alá a helyes választ!) 1. Mibe lépett bele Kópé, amikor vérzett a lába? egy hegyes szögbe egy süni

Részletesebben

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet 2012 április 30. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Mítoszok értékelve és Legendák Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A Mítoszok és Legendák rovatban, most egy titokzatos és halálos csizma legendáját

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Horváth Szabolcs Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Lenni Egy kis tréning sosem árthat meg, Így egy rossz papíron nevezlek, Téged, kit oly nagyon kedvellek, S el nem engedlek. De látod, így néz ki szobám,

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK. 2013. márciusi kiadás

ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK. 2013. márciusi kiadás ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK 2013. márciusi kiadás MéTa kiadó 2013 Minden jog fenntartva! Fotók: Qaradah Szimonetta Nyomtatás: Nemzeti Védelmi Szolgálat Tartalomjegyzék: Szerintük mit jelent. Szerinted mit

Részletesebben

nyelv: 2) Kérdezz meg 3 embert a környezetedben arról, milyen nyelven tud beszélni, írni, olvasni. Írd le a válaszaikat!

nyelv: 2) Kérdezz meg 3 embert a környezetedben arról, milyen nyelven tud beszélni, írni, olvasni. Írd le a válaszaikat! nyelv: A nyelv arra való, hogy el tudjuk mondani másoknak, amit gondolunk, és mások gondolatait meg tudjuk érteni. Nagyon régen alakult ki, és folyamatosan változik. A nyelv részei: a hangok, a szavak,

Részletesebben

I. ének HEIDEGGER ELHIVATÁSA

I. ének HEIDEGGER ELHIVATÁSA VÖRÖS ISTVÁN I. ének HEIDEGGER ELHIVATÁSA 1 A lét mint küldetéses sors, ami igazságot küld, rejtett marad. A rejtett vakfolt a szabadság szívén. A szív olyan szó, amit a kimondhatatlan felvágott mellkasából

Részletesebben

Demjén Ferenc: Felnőtt gyermekek

Demjén Ferenc: Felnőtt gyermekek Demjén Ferenc: Felnőtt gyermekek 1. Ugye voltál gyermek, Mi most is vagy Lerohantak az évek, az idő elhagy. Bámuló szemmel, újra nyíló szívvel játssz mindent át. Mit az élet kínált neked. Felnőtt lettél,

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

SZKA_207_02. Nemzetségek nemzete. Táltosok a magyar történelemben

SZKA_207_02. Nemzetségek nemzete. Táltosok a magyar történelemben SZKA_207_02 Nemzetségek nemzete Táltosok a magyar történelemben 16 SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK DIÁKMELLÉKLET DIÁKMELLÉKLET A NEMZETSÉGEK NEMZETE 7. ÉVFOLYAM 17 JANKOVICS MARCELL: ÁLMOS

Részletesebben

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban Dániel könyve Világtörténelem dióhéjban 2300 éves prófécia Kr.e. 457 Kr.u. 34 Kr.u. 1844 490 év 1810 év 70 hét Rendelet 1. rész Evangélium 2. rész 10-11 Ki Mikáél? Mózes éneke Szólt az ellenség: `Üldözöm

Részletesebben

ZIGÓTA MEGPRÓBÁLJA BEMUTATNI A CSALÁDJÁT. A nevem Vigóta. Befenyő Vigóta. Pöfe vagyok és nagyfogú, de ev a könyv nem rólam fól, hanem a faládomról.

ZIGÓTA MEGPRÓBÁLJA BEMUTATNI A CSALÁDJÁT. A nevem Vigóta. Befenyő Vigóta. Pöfe vagyok és nagyfogú, de ev a könyv nem rólam fól, hanem a faládomról. ZIGÓTA MEGPRÓBÁLJA BEMUTATNI A CSALÁDJÁT A nevem Vigóta. Befenyő Vigóta. Pöfe vagyok és nagyfogú, de ev a könyv nem rólam fól, hanem a faládomról. 3 ZIGÓTA MEGPRÓBÁLJA BEMUTATNI A CSALÁDJÁT Ő av apukám,

Részletesebben

Héra Jeges öle tüskés hópelyhekt ől duzzadó felh đ Héra szeme eső eső eső esđ eső esđ esđ

Héra Jeges öle tüskés hópelyhekt ől duzzadó felh đ Héra szeme eső eső eső esđ eső esđ esđ Héra Jeges öle tüskés hópelyhekt ől duzzadó felh đ Héra szeme eső eső eső esđ eső esđ esđ a gyémántgolyó ' vígan szaladgál a fekete lemez serceg ő ereiben a gumifal nélküli fekete biliárdasztalon Vétkek

Részletesebben

DALSZÖVEGEK. (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal)

DALSZÖVEGEK. (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal) DALSZÖVEGEK (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal) 14. Támaszd meg oldalad Két arany pálcával. Meg is simakodjál, Meg is mosakodjál, Beszélve: Töröld meg magad

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Feladatok a meséhez. 1. Miért mondja a szerző, hogy igaz mese volt? Írj véleményt! Élete során milyen állatokkal került kapcsolatba Hóka?

Feladatok a meséhez. 1. Miért mondja a szerző, hogy igaz mese volt? Írj véleményt! Élete során milyen állatokkal került kapcsolatba Hóka? Feladatok a meséhez 1. Miért mondja a szerző, hogy igaz mese volt? Írj véleményt! 2. Válaszolj! Élete során milyen állatokkal került kapcsolatba Hóka? Milyen munkaeszközökkel találkozott? Milyen munkahelyekre

Részletesebben

Kiss Ottó. Csillagszedő Márió. Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival

Kiss Ottó. Csillagszedő Márió. Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival Kiss Ottó Csillagszedő Márió Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival Az ember jóból és rosszból van összegyúrva. Fehérből meg feketéből. Ezért van az, ha rajtakapsz valami rossz dolgon, mindig

Részletesebben

Tudom az én megváltóm él Jób 19,25

Tudom az én megváltóm él Jób 19,25 XV I. é vfo l ya m 1. s z á m - 2 0 1 4. á p r i l i s Tudom az én megváltóm él Jób 19,25 Jób könyvét olvasva sok kérdés merül fel bennünk. Az egész történet olyan igazságtalannak tűnik. Isten miért egyezkedik

Részletesebben

E l é g i á k (2002-2012)

E l é g i á k (2002-2012) E l é g i á k (2002-2012) Ébredés Ordít a pillanat, gerince törik, édes hajnal tesz pontot éjszakára, s repít el fejemtől forró párnámra. Képei sem kísértek, csak a hídig, melyen még átérek a valóságba,

Részletesebben

Ha 12, akkor csütörtök délelőtt (Az én új naptáram)

Ha 12, akkor csütörtök délelőtt (Az én új naptáram) Ha 12, akkor csütörtök délelőtt (Az én új naptáram) Mottó: Karinthy Frigyes is az agydaganatáról írta egyik legfelkapottabb művét. Prológus: 2014. szeptember 4-én (másnap volt a 66. születésnapom) sikeres

Részletesebben

Az 50-es Évek. (tavasz)

Az 50-es Évek. (tavasz) Az 50-es Évek (tavasz) Te vagy az Út Pora a Hajamban, mondta magában Psziché, ahogy a folyó hullámai fel-felcsaptak eláztatva ülő lábfejeit, az évben először száraz folyóé. Halott galamb zuhan a mélybe

Részletesebben

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

Benedek Elek: JÉGORSZÁG KIRÁLYA

Benedek Elek: JÉGORSZÁG KIRÁLYA Benedek Elek: JÉGORSZÁG KIRÁLYA Volt egyszer egy szegény ember. Ennek a szegény embernek annyi fia volt, mint a rosta lika, még eggyel több. Éjjel-nappal búslakodott szegény, hogy mit csináljon ezzel a

Részletesebben

SULIÚJSÁG. A Hónap rajza

SULIÚJSÁG. A Hónap rajza SULIÚJSÁG A Hónap rajza Iskolánkba 2 új tanár érkezett. Egy német nyelv, és egy testnevelés tanár. Készítettem velük egyegy interjút: NÉMET NYELV TANÁRUNK Várfalviné Bajnóczi Viola Milyennek gondolta iskolánkat,

Részletesebben

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve Csapat/iskola: Beadás ideje: Tudnivalók A teszt 100 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül a Példabeszédek

Részletesebben

ZABARI MESÉK ÉS MONDÁK

ZABARI MESÉK ÉS MONDÁK GOMOR NÉPRAJZA XXXIV. VILLANYI PETER ZABARI MESÉK ÉS MONDÁK DEBRECEN, 1992 TARTALOM ELŐSZÓ AMESÉLÓKRÓL A ZABARI MESÉK ÉS MONDÁK ÁLTALÁNOS JEGYEI I. LEGENDAMESÉK 1. Szent Péter szamarat árul 2. Minden rest

Részletesebben

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL?

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes (Róm

Részletesebben

Én Istenem! Miért hagytál el engem?

Én Istenem! Miért hagytál el engem? Édes Illat Én Istenem! Miért hagytál el engem? Sóhajtotta Jézus, miközben a fakereszten felfüggesztve, vércseppek csöpögtek végig a testén. És akkor, nem lélegzett többet. Nem, te voltál minden reményem!

Részletesebben

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett 16 Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett mást is felfedezni vélt. Dühöt, talán. Kétségbeesést.

Részletesebben

sandor.janos@eloszto.hu 2010.12.03 korodiistvan08@gmail.com 2010.12.03 Türelem? 2010.12.02 sandor.janos@eloszto.hu 2010.12.02 Hunmagyar 2010.12.

sandor.janos@eloszto.hu 2010.12.03 korodiistvan08@gmail.com 2010.12.03 Türelem? 2010.12.02 sandor.janos@eloszto.hu 2010.12.02 Hunmagyar 2010.12. sandor.janos@eloszto.hu (Sándor János, 2010.12.03 12:42) Kedves Házisárkány:) Eljő aminek el kell jönnie! Ha sürgetjük, nem biztos, hogy az amit mi szeretnénk. Korszakunk nagy változás előtt áll. Szinte

Részletesebben

SZENT LÁSZLÓ KIRÁLY NAPJAI CSÍKRÁKOSON

SZENT LÁSZLÓ KIRÁLY NAPJAI CSÍKRÁKOSON SZENT LÁSZLÓ KIRÁLY NAPJAI CSÍKRÁKOSON Időpontja: 2009. Június 25-28. (4 nap) A rendezvény eszmeisége: Sok évszázados, vagy akár évezredes székely hagyomány megjelenítése történik meg, tehát minden program

Részletesebben

úgy matematikával és geometriával építik, mint a gótika kisebb csodáit. Két nyitott szem, két nyugodt kéz, egy emberi szív: ez a művészet. Hohó!

úgy matematikával és geometriával építik, mint a gótika kisebb csodáit. Két nyitott szem, két nyugodt kéz, egy emberi szív: ez a művészet. Hohó! ELŐSZÓ Íme, megint folytatom az egyetlen művet, új hullámban verem felétek a végtelen titkú tengert. Élnék ezer esztendeig: nem mondhatnám meg minden titkát. Írnék ezer esztendeig: nem mutathatnám meg

Részletesebben

SZKC 103_03 MOTÍVUMOK KÜLÖNBÖZŐ KULTÚRÁKBAN III.

SZKC 103_03 MOTÍVUMOK KÜLÖNBÖZŐ KULTÚRÁKBAN III. SZKC 103_03 MOTÍVUMOK KÜLÖNBÖZŐ KULTÚRÁKBAN III. Madarak voltunk 103_D.indb 21 2007.08.30. 11:39:18 103_D.indb 22 2007.08.30. 11:39:21 MOTÍVUMOK KÜLÖNBÖZŐ KULTÚRÁKBAN II. 3. ÉVFOLYAM 23 D1 TALÁLÓS KÉRDÉSEK,

Részletesebben

ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam

ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam Szerelmes versfüzér 1. Nyolcvan sor a fáról, amire rádőlnél Ha most rádőlsz arra a fára, Ki fog dőlni és pont telibe talál- Na. Én állok a fa másik oldalán Pont

Részletesebben

szöveges feladatok (2. osztály) 1. Marika vett 8 kacsát, 7 lovat, 9 tyúkot és 3 szamarat a vásárban. Hány állatott vett összesen?

szöveges feladatok (2. osztály) 1. Marika vett 8 kacsát, 7 lovat, 9 tyúkot és 3 szamarat a vásárban. Hány állatott vett összesen? 1. Marika vett 8 kacsát, 7 lovat, 9 tyúkot és 3 szamarat a vásárban. Hány állatott vett összesen? 2. Péter vett 3 dm gatyagumit, de nem volt elég, ezért vissza ment a boltba és vett még 21 cm-t. Hány cm-t

Részletesebben

CSAPAT NEVE: IRÁNYÍTÓ TANÁR: CSAPATTAGOK: BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2016. február 21.

CSAPAT NEVE: IRÁNYÍTÓ TANÁR: CSAPATTAGOK: BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2016. február 21. III. FELADATLAP CSAPAT NEVE: IRÁNYÍTÓ TANÁR: CSAPATTAGOK: 1. 2. 3. 4. BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2016. február 21. I. FELADATSOR Az öreg Gyerkó Anti bá fekszik itt, de az övé a kisebb eset, mert a tánc miatt

Részletesebben

3. Öt alma és hat narancs 20Ft-tal kerül többe, mint hat alma és öt narancs. Hány forinttal kerül többe egy narancs egy

3. Öt alma és hat narancs 20Ft-tal kerül többe, mint hat alma és öt narancs. Hány forinttal kerül többe egy narancs egy 1. forduló feladatai 1. Üres cédulákra neveket írtunk, minden cédulára egyet. Egy cédulára Annát, két cédulára Pétert, három cédulára Bencét és négy cédulára Petrát. Ezután az összes cédulát egy üres kalapba

Részletesebben

Érveléstechnika-logika 7. Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Sztoczek J. u. 2-4. fsz. 2.

Érveléstechnika-logika 7. Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Sztoczek J. u. 2-4. fsz. 2. Érveléstechnika-logika 7. Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Sztoczek J. u. 2-4. fsz. 2. Induktív érvek Az induktív érvnél a premisszákból sosem következik szükségszerűen a konklúzió.

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus csodái

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus csodái A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus csodái Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

DALSZÖVEGEK 2. KyA, 2010. február 23.

DALSZÖVEGEK 2. KyA, 2010. február 23. DALSZÖVEGEK 2. KyA, 2010. február 23. Van olyan ember Tartalomjegyzék 67-es út (Republic)... 18 A széllel szemben járok (Fonográf)... 13 Az ünnep (Zorán)... 17 Élsz valahol (Fonográf)... 11 Elvonult a

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA Student's name : E-mail: Test štampajte i skeniranog ga vratite na e-mail office@centarzaedukaciju.com U slučaju da nemate tehničke mogućnosti, prihvata se i da na datu e-mail adresu pošaljete odgovore

Részletesebben

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait.

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait. Göncölszekér M ári szólt asszonyához Pista, te csak maradj az ágyban, próbálj meg aludni. Ez a szegény lánygyerek folyton köhög. Nem hagy téged aludni. Nem tudsz pihenni. Lehet, hogy a komámnak lesz igaza.

Részletesebben

Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám,

Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám, Ott vess ki! Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám, mi az, felrobban az idegek pályáin. Szépek a rózsák,

Részletesebben

Fülöpné Erdő Mária BESZÉLGETÉS ISTENNEL. Hittankönyv és munkafüzet az általános iskolák 1. osztálya számára

Fülöpné Erdő Mária BESZÉLGETÉS ISTENNEL. Hittankönyv és munkafüzet az általános iskolák 1. osztálya számára Fülöpné Erdő Mária BESZÉLGETÉS ISTENNEL Hittankönyv és munkafüzet az általános iskolák 1. osztálya számára Beszelgetes 1 osztalyx.indd 1 2010.09.27. 21:39:28 A SZENT ISTVÁN TÁRSULAT HITTANKÖNYVEI Sorozatszerkesztő

Részletesebben

MAHLER. Lieder aus Des Knaben Wunderhorn. A fiú csodakürtje

MAHLER. Lieder aus Des Knaben Wunderhorn. A fiú csodakürtje MAHLER Lieder aus Des Knaben Wunderhorn A fiú csodakürtje GÁDOR ÁGNES nyersfordítása 2007 Lieder aus Des Knaben Wunderhorn Der Schildwache Nachtlied Az őrszem éji dala Nem tudok, nem szeretek vidám lenni;

Részletesebben

Ha nem hiszed, járj utána!

Ha nem hiszed, járj utána! Gárdonyi-emlékév, 2013 Ha nem hiszed, járj utána! rejtvényfüzet 2. osztály 1. forduló Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából hívunk, hogy játssz velünk! Néhány mese és az író életrajza

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

A piros kiskocsi. Levelező Klub. Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke

A piros kiskocsi. Levelező Klub. Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke Levelező Klub Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke A piros kiskocsi Tomi és Évi a domb tetejére húzták a piros kiskocsit. Beültek a -ba, és elindultak lefelé a lejtőn. Sebesen gurultak ám! Aztán reccs, bumm!

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Michael Ben-Menachem. Miki

Michael Ben-Menachem. Miki Michael Ben-Menachem Miki Michael Ben-Menachem Miki Orosházától az Északi-tengerig Regényélet Háttér Kiadó Budapest Alapítva 1987-ben Michael Ben-Menachem, 2010 Háttér Kiadó, 2010 Szerkesztette Benedek

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

a Madách Könyvkiadó főszerkesztőjéhez

a Madách Könyvkiadó főszerkesztőjéhez A fekete özvegy levele a Madách Könyvkiadó főszerkesztőjéhez Tisztelt Főszerkesztő Úr! Karácsony szent ünnepére megvásároltam az Ön beosztottjának, Grendel Lajos úrnak, leendő férjem egykori barátjának

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

HangZavar. 1. szám Fábry Zoltán Alapiskola 2004. október

HangZavar. 1. szám Fábry Zoltán Alapiskola 2004. október HangZavar 1. szám Fábry Zoltán Alapiskola 2004. október j tagok kerültek a diákparlamentbe. Elképzeléseikről betekintést Ú nyerhetsz tőlünk a Hangzavar 1. számában. Az elmúlt iskolai évben a diákparlament

Részletesebben

1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: 2. Móricz Zsigmond novellái Feladat: 3. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma Feladat:

1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: 2. Móricz Zsigmond novellái Feladat: 3. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma Feladat: 1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: Ez a kancsal fény már a lélekben készülődő robbanás felé utal, annak közelségét jelzi (Kiss Ferenc) Mutassa be az öntudatlan lázadás gesztusát Kosztolányi Dezső

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org 2012

Részletesebben

Kritika Közellenségek (Public Enemies)

Kritika Közellenségek (Public Enemies) 2009 július 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Kritika értékelve Közellenségek Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A héten ismét moziztunk egyet, Johnny Depp, Christian Bale és Michael Mann adták át

Részletesebben

bibliai felfedező A12 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Bibliaismereti Feladatlap F, Erzsébet f szül neked, és J fogod őt nevezni.

bibliai felfedező A12 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Bibliaismereti Feladatlap F, Erzsébet f szül neked, és J fogod őt nevezni. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Olvasd el: Lukács

Részletesebben

Hamis és igaz békesség

Hamis és igaz békesség Hamis és igaz békesség Lectio: Jer 1,1-15 Textus: Jer 1,14 A lelkipásztor így szólt egy asszonyhoz: - Asszonyom, szokta önt kínozni a Sátán? - Engem? Soha! - No, akkor ez annak a jele, hogy ön még a Sátáné,

Részletesebben

IV. Matematikai tehetségnap 2013. szeptember 28. IV. osztály

IV. Matematikai tehetségnap 2013. szeptember 28. IV. osztály IV. osztály 1. feladat. Ha leejtünk egy labdát, akkor az feleakkora magasságra pattan fel, mint ahonnan leejtettük. Milyen magasról ejtettük le a labdát, ha ötödször 10 cm magasra pattant fel? 2. feladat.

Részletesebben

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák SIKER CLUB SIKER CLUB 2009, No. 23 Siker tippek és stratégiák James Vágyi vagyok a Siker Club huszonharmadik számával, ahol sikeres gondolatokat, ötleteket és információkat ajánlunk arról, hogy hogyan

Részletesebben

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Szentségek vételére felkészítő kiadvány. Kiadja: Szent József Plébánia. Cím: 8800 Nagykanizsa Ady E. 15. Felelős kiadó és szerkesztő: Váron István. E-mail: varonistvan@gmail.com

Részletesebben

4. osztályos feladatsor II. forduló 2016/2017. tanév

4. osztályos feladatsor II. forduló 2016/2017. tanév Miskolc - Szirmai Református Általános Iskola, AMI és Óvoda OM 201802 e-mail: refiskola.szirma@gmail.com 3521 Miskolc, Miskolci u. 38/a. Telefon: 46/405-124; Fax: 46/525-232 4. osztályos feladatsor II.

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Forduló: I.

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Forduló: I. HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 4. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Elérhető pontszám: 70p. 2015. január 9. 1. Fejtsd meg a

Részletesebben

A HECSEDLI MEG A POSTÁS

A HECSEDLI MEG A POSTÁS SZEMLE 13 T. Ágoston László A HECSEDLI MEG A POSTÁS Hecsedli. Várjuk a postást mondta Bányai, az író, és letette a kagylót. Régi, jól bevált, mondhatni egyezményes szövegük volt ez Zsengellérrel, a költővel

Részletesebben

AZ ÓKORI KELET. 2. lecke Egyiptom, a Nílus ajándéka

AZ ÓKORI KELET. 2. lecke Egyiptom, a Nílus ajándéka AZ ÓKORI KELET 2. lecke Egyiptom, a Nílus ajándéka A Nílus, mint közlekedési útvonal Az afrikai Nílus a Föld leghosszabb folyója. Hossza 6685 km. Neve az ókori Egyiptomban Hápi volt. A kőkor óta alapvető

Részletesebben

hang Példamondatok: hang hang hang hang Feladatok: hang

hang Példamondatok: hang hang hang hang Feladatok: hang hang A hangokat a fülünkkel érzékeljük. Nyelvtanórán a hang szónak a beszédhang jelentését használjuk. Amikor kimondunk egy betűt, az a hang. A beszédhangokat mi hozzuk létre a szánkkal és a nyelvünkkel.

Részletesebben

ART06 2010 07 30 Lelkednek sem Art egy kis táplálék

ART06 2010 07 30 Lelkednek sem Art egy kis táplálék ART06 2010 07 30 Lelkednek sem Art egy kis táplálék Július hónapra vonatkozó beírásaim utólagosan történtek, mert a lakásunk 1-től át lett adva a felújítóknak. Albérletben laktunk. A kultúrával azért nem

Részletesebben

Kalendárium. Mese. Tudod-e? Ügyeskedj! Programjaink. Zöld mozaik. - Őszi mese. - Október - Őszhó. - A vidra. - A sziklaugró pingvin

Kalendárium. Mese. Tudod-e? Ügyeskedj! Programjaink. Zöld mozaik. - Őszi mese. - Október - Őszhó. - A vidra. - A sziklaugró pingvin 2011. október A Magyar Máltai Szeretetszolgálat játszótereinek lapja XI. évf. 10. szám Kalendárium - Október - Őszhó Zöld mozaik - A vidra Ügyeskedj! - Rejtvények, fejtörők Mese - Őszi mese Tudod-e? -

Részletesebben

Dmitrij Alekszandrovics Prigov. Moszkva és a moszkvaiak (1982)

Dmitrij Alekszandrovics Prigov. Moszkva és a moszkvaiak (1982) Dmitrij Alekszandrovics Prigov Moszkva és a moszkvaiak (1982) (részletek) Előhang Lássuk be, hogy a Pétervár- (Leningrád-) témát az orosz költészet kellő mélységében és adekvát módon még nem aknázta ki

Részletesebben

Lengyel Szuhojok Kecskeméten

Lengyel Szuhojok Kecskeméten Lengyel Szuhojok Kecskeméten 2006. június 30-án módomban állt látni lengyel Szu-22-es vadászbombázók leszállását a kecskeméti katonai repülőtéren. Aznap egy nyílt napot tartottak ott, ezért a leszállásokat

Részletesebben

Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? 2014.

Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? 2014. Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? 2014. 1. feladat: Készítsetek plakátot, vagy bábot egy általatok kitalált sci-fibe, vagy fantasyba illő figuráról! 2. feladat: Múlt a jövőben: Keressétek meg a szövegben

Részletesebben

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima www.scriptural-truth.com Az ima Azariah A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó A dal, a három zsidók és Azariah ima 1:1 és mentek a tűz közepén dicsérő Isten, és az áldás az

Részletesebben

Krúdy Gyula. Magyar tükör (1921)

Krúdy Gyula. Magyar tükör (1921) Krúdy Gyula Magyar tükör (1921) 2011 AZ ÉGETT EMBERHEZ Ne hajtsd búbánatnak fejed, jó magyarom; amit elvettek tőled a hegyszorosban, ahová bekergettek a viszontagságok, balsorsok: amit elvett a rossz szomszéd,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

Verseink könyve EGYEBFOG/verskony.doc

Verseink könyve EGYEBFOG/verskony.doc Verseink könyve EGYEBFOG/verskony.doc Montázs szövegek montázs metszetekkel. Széchenyi krt.-i Általános Iskola, Szolnok, 1995 (Vissza a tartalomjegyzékhez:..\tartalomjegyzék.doc - Verseink könyve ) (Vissza

Részletesebben

Az utolsó stikli: a vonatrablás

Az utolsó stikli: a vonatrablás Az utolsó stikli: a vonatrablás Maradt itt kendnek elég cimborája mondta Négyökri szomszéd. Hát az igaz is volt, hogy Rózsa Sándor rövidesen belebotlott régi cimboráiba. Honnan jöttek elő megsárgulva,

Részletesebben

Szentcsaládjárás (szokásjáték) Szentcsalád-járás

Szentcsaládjárás (szokásjáték) Szentcsalád-járás Szentcsaládjárás (szokásjáték) Szentcsalád-járás Karácsony elõtt kilenc napon át, kilenc család viszi egymáshoz a Szent Család képét vagy szobrát. A szobrot vagy képet a földíszített házioltárra tesszük.

Részletesebben

A kvantum impulzus és a téridő mátrix hétköznapjaink a kvantum fizika nyelvén A 2015 október 8-i könyv bemutató előadás teljes anyaga

A kvantum impulzus és a téridő mátrix hétköznapjaink a kvantum fizika nyelvén A 2015 október 8-i könyv bemutató előadás teljes anyaga A kvantum impulzus és a téridő mátrix hétköznapjaink a kvantum fizika nyelvén A 2015 október 8-i könyv bemutató előadás teljes anyaga Kiss Zoltán J Azoknak, akik nem tudtak eljönni és azoknak is szeretettel

Részletesebben

A róka és a farkas. Ahogy ment-mendegélt a két kis báránynyal, eccer csak eleibe állott egy farkas.

A róka és a farkas. Ahogy ment-mendegélt a két kis báránynyal, eccer csak eleibe állott egy farkas. A róka és a farkas Vót, hol nem vót, heted hét országon is túl, de még az operenciás tengeren is túl, hol a kis kurta farkú malac túr, vót eccer egy róka. Vót ennek a rókának két báránnyó. Csált 1 magánok

Részletesebben

Szeretet volt minden kincsünk

Szeretet volt minden kincsünk Szeretet volt minden kincsünk Azt mondják, mindenkinek meg van írva a sorskönyvében az élete. Mindenkinek ki van jelölve z út, mint a kerti ösvény, szélekkel, jelekkel, hogy ne lehessen letérni róla. Van

Részletesebben

H úzd meg a határt. 172 II. rész Kortársnyomás

H úzd meg a határt. 172 II. rész Kortársnyomás 172 II. rész Kortársnyomás H úzd meg a határt Minden kategórián belül húzd alá azt az állítást, ami legjobban kifejezi a saját meggyőződésedet. Amelyikről úgy gondolod, hogy legjobban összefoglalja azt,

Részletesebben

Cím: Gárdonyi Géza: Az én falum. (részlet) Forrás: mek.oszk.hu

Cím: Gárdonyi Géza: Az én falum. (részlet) Forrás: mek.oszk.hu Cím: Gárdonyi Géza: Az én falum. (részlet) Forrás: mek.oszk.hu Szöveg típusa: elbeszélő Szöveg olvashatósága: közepesen nehéz Kérdések nehézsége: könnyű, közepes, nehéz Javasolt felhasználás: 3 6. évfolyam.

Részletesebben

AKADÉMIAI KIADÓ KILIKI A FÖLDÖN OLDAL LECKE OLVASMÁNY HALLÁS UTÁNI GYAKORLAT. A pince A képek (Apu családja. Az unokatestvérek.

AKADÉMIAI KIADÓ KILIKI A FÖLDÖN OLDAL LECKE OLVASMÁNY HALLÁS UTÁNI GYAKORLAT. A pince A képek (Apu családja. Az unokatestvérek. OLDAL OLVASMÁNY HALLÁS UTÁNI GYAKORLAT 8 Sziasztok! 11 1. A furcsa idegen 32 2. Amia bajban van Meglepetés 56 3. A kincsesláda 76 4. Vásárolni megyünk 96 5. Kedves naplóm! A pince A képek (Apu családja.

Részletesebben

(a tatarozás) Amikor egyedül maradtam a lakásban, szokásom lett, hogy ha női cipőkopogást hallottam az utcáról, félbehagytam bár-

(a tatarozás) Amikor egyedül maradtam a lakásban, szokásom lett, hogy ha női cipőkopogást hallottam az utcáról, félbehagytam bár- (Éva) Ezerkilencszázhatvannyolc augusztusában egy éjjel kimentem a Városligetbe. Nem tudom, miért. Nem volt szokásom éjjel sétálni. A Ligetet különben sem szeretem, ha letérek a főallékról, még nappal

Részletesebben