Hasznos időtöltést kívánok az olvasáshoz: Szabó Renáta. csaladbaratmunka.hu

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hasznos időtöltést kívánok az olvasáshoz: Szabó Renáta. csaladbaratmunka.hu"

Átírás

1 Készítettem pár riportot, hogy lásd milyen lehetőségek adottak mindenkinek, aki szeretne pénzt keresni hobbijával, szakmai tudásával. Olyan nők válaszolnak a kérdésekre, akik elkezdték pénzre fordítani tudásukat. Mertek belevágni, mertek önállóan dolgozni, mertek tanulni. Sokszor a másodállásból, főállású munka is kikerekedhet, mint ahogy a példákból is látni fogod. Hasznos időtöltést kívánok az olvasáshoz: Szabó Renáta

2 1. Weboldalad URL címe? Aki válaszol: Somogyi Réka Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Bababiztonsági termékeket forgalmazó webáruházat üzemeltetek. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Több mint 1 évvel ezelőtt, 2010 májusában indítottam el a webáruházat. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Két és fél évvel ezelőtt született meg a kisfiam. Akkoriban nagyon sok babás weboldalt olvasgattam a neten, hiszen én is mint a legtöbb anyuka, tele voltam kérdéssel. Többek között olyan kérdéssel is, hogy a GYES lejártát követően hogyan fogok majd visszamenni dolgozni, hogyan fogom a munkát összeegyeztetni a családdal. A nagy keresgélés közben rábukkantam olyan anyukák oldalaira is (pl. Vida Ági, de sorolhatnék még nagyon sok anyukát), akik internetes munkát végeznek otthonról. Éreztem, hogy ez lesz a megoldás, így annyi időm fog jutni a kisfiamra (és most már a kislányomra is), amennyi mindkettőnknek jól esik. Persze akkor még fogalmam sem volt, hogy hogyan fogok pénzt keresni az internettel, de tudtam, hogy egyszer majd jön egy jó ötlet Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Amikor a kisfiam elkezdett kúszni-mászni, rádöbbentem, hogy mennyi veszélyforrást rejt az otthonunk és nekem állandóan résen kell lennem, hogy megelőzzem a sérüléseket. Elkezdtem a neten keresgélni, hogy milyen óvintézkedésekkel kerülhetjük el a háztartási baleseteket. Gondoltam, hogy ezt meg is osztom a többi anyukákkal, és elkészítettem a weboldalt. Néhány hónap elteltével az óvintézkedések betartása már kevésnek bizonyult, és szükségünk lett

3 jónéhány bababiztonsági termékre. Szintén a neten kezdtem el keresgélni, hogy milyen bababiztonsági termékek kaphatók, amikkel meg tudom őt kímélni a felesleges balesetektől. Azt tapasztaltam, hogy sokféle termék van a piacon, de nincs egy olyan webáruház sem, ahol minden megkapható. Egyik webáruházban megrendeltem az ajtórácsot, egy másikban a csúszásgátló szőnyeget a fürdőkádba, egy harmadik áruházban a konnektorvédőket és a fiókzárakat. Ezzel rengeteg időm elment, ráadásul mindenhol szállítási költséget kellett fizetnem. Ekkor jött az ötlet, hogy indítok egy webáruházat, ahol minden bababiztonsági eszköz elérhető lesz, ami szükséges ahhoz, hogy kisgyermekeink biztonságban fedezhessék fel otthonukat. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? A webáruház indítását kb. 3 hónapos munka előzte meg: termékek felkutatása, nagykereskedésekkel, gyártókkal a kapcsolat felvétele, termékkínálat összeállítása, a webáruház rendszerbe a termékek feltöltése, termék leírások elkészítése, marketing munka stb. Nagy meglepetésemre a webáruház elindítását követő nap már meg is érkezett az első megrendelés! Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Egyenlőre csak kiegészítés, de a cél az, hogy mire a kisebb gyermekem is ovis lesz, addigra már legyen annyi jövedelmem a webáruházból, amennyi a szülés előtti munkahelyemen volt. Addig pedig folyamatosan fejlesztem a webáruházat és folyamatosan képzem magam! Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? Egyrészt szeretem, hogy kisgyerekes anyukákkal állok kapcsolatban, elsősorban ők vásárolnak a webáruházamban. A visszajelzésekből tudom, hogy hasznos dolgot csinálok, és ez számomra nagyon fontos. Tetszik, hogy az időmet én osztom be (mármint azt az időt, amit a gyermekeim hagynak nekem ), és élvezem, hogy nem másnak dolgozom, hanem saját magamnak. Ha foglalkozom az üzlettel, akkor jól megy, ha nem foglalkozom, akkor nem megy jól. Csak tőlem függ minden, nem szól bele senki a munkámba. NEM! Bántad már meg valaha is hogy belefogtál?

4 Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Én mindenkit bátorítanék, hogy nyugodtan kezdjen bele az online vállalkozásba. Nincs mit veszítenie. Persze nem könnyű műfaj, de tanulható! Én azt tapasztalom, hogy muszáj folyamatosan képezni magad, tanulni, de az interneten keresztül ehhez rengeteg segítséget kapsz. És ami a legfontosabb: az esetleges kezdeti kudarcok ellenére sem szabad feladni! Ha van egy jó ötleted, amiben hiszel, akkor tűzön-vízen vidd végig és meglesz az eredmény! Somogyi Réka 2. Aki válaszol: Farkas Anikó Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Egész évre szóló tippek, ötletek szülőknek, hogy többé ne legyen kérdés: Mit játsszunk?. Játékkal nevelés kreatívan. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát?

5 Nem ezzel az oldallal kezdtem, 2007 nyarán indultak az első azóta részben megszűnt vagy átalakult - blogjaim, oldalaim, és nyitottam újabbakat is. A Mit játsszunk.hu az egyik legfrissebb oldalam,még egy éves sincs. A Kreativanyu.hu-ról választottam le ezt a témát. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Kétgyerekes anyukaként, túlképzetten, és a férjem munkája, időbeosztása miatt ez látszott a járható útnak. Hát belevágtam. Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Ötletem mindig rengeteg volt (Kreatívanyu:)), ég bennem a vágy, hogy megosszam a tudásom, tapasztalatom másokkal is. Szerencsére a trendek is igazolnak, örökzöld a téma. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Ebben a témában még a Kreativanyu.hu ill. a Családi-Karácsony.com berkein belül készült el egy karácsonyi dvd, időzítve a szezonra. Így bevétel ebből azonnal volt. Ez a dvd elérhető lesz a Mit játsszunk.hu-n is. Egyébként a kezdet kezdetén is szinte azonnal tudtam bevételt realizálni, egyik oldalamon partnerprogram révén, majd saját e-book értékesítéséből. Egy másokon kitaláltam egy csomagot, azt értékesítettem. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Több lábon állok (szakfordítás, tolmácsolás, oktatás, tanácsadás...) Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? Nagyon szeretek itthon lenni, bármikor kiülhetek a diófa alá egy kávéra. Ha kedvem van, kertészkedem. Hogy reggel én viszem oviba a kicsit, és délután is többnyire én hozom. Séta naponta kétszer, ez csak a mi kettőnk ideje:) Itthon vagyok, amikor a nagy hazaér. Szeretem a bütykölést az oldalakon.

6 Igazán kiélhetem kreativitásom, és legalább olyan izgalmas, mint amikor eredeti szakmámban konferenciákra készültem. Tervezés, megvalósítás, statisztikázás. Számolás:) Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Volt már olyan, hogy elfáradtam, és nem volt ihletem, de nem bántam meg. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Látogassanak el a oldalra, nézzenek körül, iratkozzanak fel a hírlevélre. Vagy egyenesen igényeljenek (most még bevezető áron) egy coachingot! Farkas Anikó, Kreatívanyu, online sikertréner 3. Aki válaszol: Kovács Nikolett Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Megjelentetem a Kézimunkasuli Online Magazint, mely egy havonta ingyenesen megjelenő elektronikus kiadvány. Minden számban öt modell és egy minta található leírással együtt.

7 Kötést és horgolást oktató DVD-t, francia kötőeszközt és sorjelölő készletet forgalmazok. Képfeltöltő galériát üzemeltetek a Tagok részére, ahol szerepeltethetik az általuk elkészített kötött és horgolt modelleket, mintákat. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? áprilisában jelent meg az első Magazin és a weboldal is. Azaz kb 2 és fél éve. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Átmenetileg nem dolgoztam néhány hónapig, és szerettem volna hasznosan eltölteni az időt, olyan elfoglaltsággal, amit szeretek csinálni, másoknak is hasznára válik, és még egy kis pénzt is kereshetek vele. Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Mivel elég szegényes a kínálat könyvekből és magazinokból, oktató DVDre pedig egyáltalán nem bukkantam, gondoltam, lenne rá kereslet. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Legnagyobb meglepetésemre azonnal nagy népszerűségre tett szert az oldal, az első DVD-t pedig már a második hónapban értékesítettük. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Jelenleg ez kiegészítés, de szeretném tovább fejleszteni, rengeteg ötletem van még. Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? (nem kötelező) Számszerűen akkor tudnám megmondani, ha megnézném a könyvelést, de annyi bizonyos, hogy mivel ez az üzleti modell szinte fillérekből létrehozható és üzemeltethető, már az első pillanattól kezdve nyereséges volt. Nemcsak a fonalak árát tudom fedezni vele, hanem felújítottam a számítógép parkomat, és jelenleg egy olyan (offline) megjelenési formára készülök, ami nagyobb befektetést és remélhetőleg nagyobb nyereséget is ígér, és erre is megvan a fedezet.

8 Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? Azt rövidebben lehetne felsorolni, hogy mit nem Szeretem kitalálni, megtervezni, elkészíteni, fotózni a modelleket, ez a legszebb része. De szeretem szerkeszteni a weboldalt, a Magazint is, új projekteket kitalálni (2012-ben lesz egy ilyen), levelezni a Tagokkal. De a legnagyobb öröm, amikor elkészül egy Magazin, és publikálom, vagy év végén az Évkönyvet. Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Nem, soha. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Nincs mit veszteni, csak a rászánt időt. Azalatt viszont rengeteget lehet tanulni, amit az élet más területein is tudsz kamatoztatni. Nagyon fontos azonban, hogy olyan dologba vágj bele, amit szenvedélyesen tudsz művelni, mert ez fog átsegíteni az esetleges hullámvölgyeken. A sikerek pedig szárnyakat adnak, és ösztönöznek. Légy nagylelkű, ne sajnáld a közönségedtől az ingyen tartalmakat, mert csak ezzel tudod bevonzani a vásárlókat. Kovács Nikolett

9 4. Aki válaszol: Frei Anita Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Kismamáknak szóló weboldal de egy kicsit másként. Amiben egyedülállóak vagyunk: jogi segítség a kismamáknak és anyukáknak, hogy a karrierjük se szakadjon meg a gyermekvállalás miatt. (Ingyenes online tanácsadás, és számos cikk a kismamák munkajogi védelméről. Pl. mi a teendő, ha vissza akar térni az anyuka a munkahelyére stb.) Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? februárban kezdtem. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Tele voltam ötletekkel, mert kismamaként ismertem a többi kismama hírportált, de úgy gondoltam, valami hiányzik. Ezeket szerettem volna mind becsatornázni a Kismamatitkok-ba, de közben folyamatosan jönnek az új ötletek. És egy szemléletmódot is szerettem volna megmutatni: hogy nem csak jó anyák lehetünk, de mellette jó nők is maradhatunk! Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Az egyik termék: Kizárólag egymásnak ellentmondó információkat találni a babatáplálásról, mindenki mást mond ez adta az alapötletet. Egy olyan összeállítást

10 készítettünk, amiben bátran meg lehet bízni, mivel dietetikus állította össze: ő az, aki igazán ért a táplálkozáshoz. (Jobban, mint a védőnő, a barátnő vagy az anyós..) Másrészt pedig: összeszedtük benne mindazokat a gyakorlati kérdéseket, amik sehol nincsenek leírva, holott igazából ezek merülnek fel a kezdő anyukákban. A másik termék: Azért kombináltuk két másik témával a terméket, mert a tapasztalatok szerint ezek a legkeresettebb témák. Minden nő szeretne NŐ maradni anyaként is, és mi ebben segítünk. Minden téren: étkezés, szépségápolás, torna. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Fél évvel a honlap indulása után került piacra az első termék, és ebből azonnal elkezdett csordogálni a bevétel. De partnerkapcsolatok alapján már korábban is volt bevétel. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Kiegészítés. Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? Szeretem csinálni, egyszerűen ennyi. A munka nagy része nálam nem forintosítható, hiszen az oldalon ingyenes jogi tanácsadást végzek (eredetileg jogász vagyok, sőt jelenleg is így dolgozom mellette) Ez csak erkölcsi megbecsülést eredményez, nem mérhető bevételt, ugyanakkor a honlap látogatottságát is javítja, szóval megéri mindenképpen. Nem. Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el, belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? JÓT kell csinálni, és akkor menni fog. Frei Anita

11 5. Aki válaszol: Mácsár Andrea Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Egyedi ékszereket készítek, melyek fő alapanyagai a textil, fa, üveg és bőr, de olykor használok egyéb kiegészítőket is, ami a kezembe vagy utamba akad és fantáziát látok benne. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Az első ékszer tavaly novemberben született, és szinte azonnal el is kezdtem az internetes értékesítést is. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Szerettem volna a gyerekek mellett már dolgozni valamit és olyan lehetőséget kerestem, ami nem köt 8 órában egy munkahelyhez, miután a nagymamák nagyon távol laknak, így segítségünk nem sok van, ami a gyerekek felügyeletét illeti.

12 Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Az ötlet egy álom szüleménye, de miután nagyon sok kreatív dolgot kipróbáltam korábban, az nem volt kérdés hogy valamit alkotnom kell. A legnagyobb szerelem a foltvarrásból a textil maradt, végtelen számú lehetőséget ad a különböző színek és minták kombinálásával. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Szinte azonnal, amikor az első néhány ékszeremet feltöltöttem egy internetes áruházba, az első ékszer, amit eladtam, szalagrózsákból készített nyaklánc volt. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Az ékszerkészítésem kinőtte magát és már nemcsak online árusítom, itthon és külföldön is több partnerünk van, aki továbbértékesíti és a napokban megnyitjuk az első saját ékszerüzletünket is. Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? A legjobb az, hogy azt csinálom, amit szeretek, alkothatok és még pénzt is keresek vele. Persze nem utolsó szempont az sem, hogy mivel ez a saját vállalkozásom, magamnak osztom be az időmet, akkor dolgozok, amikor a gyerekek oviban vannak, vagy ha sok munkám van, akkor még esténként, amikor már elaludtak. Ez az otthoni munka hátránya is egyébként, hogy az embernek nehéz különválasztani a szabadidejétől, de szerencsés vagyok, mert már beköltöztem a saját műhelyembe és csak azt a munkát hozom haza, amit akarok. Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Nem, egy pillanatig sem. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Nagy előnye ennek a típusú vállalkozásnak, hogy befektetni csak annyit kell, amivel kész terméket tudunk létrehozni, akár 4-5 darab termék értékesítésével, illetve feltöltésévél is el lehet a piackutatást kezdeni, vane erre kereslet, megveszik-e. Ha beindul és folyamatosak az eladások,

13 akkor a bevételt vissza lehet forgatni, tehát ha valaki ügyesen csinálja, sok energiát tesz bele, a faltöltései rendszeresek és van ideje kivárni, akkor minimális befektetéssel felépíthet egy jól működő online céget. Mácsár Andrea 6. Aki válaszol: D. Bikfalvi Móni Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? A WordPress (honlapkészítő rendszer) oktatása olyanoknak, akiknek nincs programozói tudásuk, mégis szeretnének maguk építeni saját honlapot illetve WordPress alapú honlapok készítése olyanoknak, akik csak a tartalmat szeretnék maguk szerkeszteni, de a technikai alapokat inkább rám bízzák. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Ezt a weblapot konkrétan két évvel ezelőtt (2009-ben), de más munkáimhoz támogatásként már korábban is dolgoztam az interneten keresztül. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod?

14 2007-ben megszületett negyedik fiam, és otthonról akartam dolgozni mellette (és a három nagy mellett, akik akkor alsós iskolások voltak). Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Saját korábbi weblapom készítése közben derült ki, hogy milyen jó rendszer a WordPress, de nem találtam hozzá magyar nyelvű segítséget az interneten. Így amikor én már jól ismertem, elkezdtem tanítani másoknak. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Egy hónap múlva már volt belőle bevételem. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Ebből élek. Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? (nem kötelező) Számokat nem mondanék, de jelenleg éppen csak elég (nagy a család, sok a költségünk), de jó irányba haladunk :-) Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? Nagyon szeretek weblapokat készíteni, és tanítani is, így nekem ez ideális elfoglaltság. Az is nagyon kényelmes, hogy a saját időbeosztásomban dolgozhatok, és hála a laptopoknak és a mobil internetnek, akárhol akár a strandon vagy a játszótéren is :-) Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Soha, és nem is fogom. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Kezdd el kicsiben, ingyenes vagy olcsó megoldásokkal (amilyen a WordPress is), tanulj sokat az interneten található ingyenes anyagokból (amilyen a Vállalkozónők.org, az OMA.hu, a VHKlub és a hasonlók illetve a WP-Suli is), és amikor már van belőle folyamatos bevételed, akkor

15 szervezd céggé a vállalkozásodat! Ha nekem sikerült négy kisgyerek mellett, akkor bárkinek sikerülhet. Azt nem ígérem, hogy könnyű lesz ( vért, verítéket és könnyeket én is ígérhetek :-) ), de ha nem adod fel, ha hiszel magadban és elég fontos Neked a cél, amit el akarsz ezzel érni, akkor sikerülni fog. D. Bikfalvi Móni 7. Aki válaszol: Szabó Judit Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Bohócműsorok, interaktív mesejátékok, arcfestés, lufihajtogatás, Házhoz jön a Mikulás. Szolgáltatások, amelyek mosolyt csalnak egy gyermekarcra és egy zsúrt felejthetetlenné tesznek! Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Kb. 5 évvel ezelőtt.

16 Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Színésznőként végeztem és hosszú évekig aktívan dolgoztam színháznál, majd a kislányunk születése után a fontossági sorrend megváltozott. Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Természetesen abból kiindulva, hogy színészként ehhez értek a legjobban és sikerült olyan kollégákat magam köré gyűjtenem, akik szintén boldogan vesznek a gyerekműsorok létrehozásában. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Azonnal. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Ebből (is) élek. Azért az is, mert az első vállalkozás sikerén felbuzdulva létrehoztam a Babygardrob Babaruha Webáruházat és most, hogy a lányunk már nagycsoportos óvodás, kellett valami új kihívás. Ezért ismét nagy fába vágtam a fejszémet és létrehoztam egy Közhasznú Alapítványt és idén májusban nyitottam egy magánóvodát. Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? Változó a bevételünk, természetesen vannak jobb és csendesebb időszakok is. Nem lettem milliomos, de remélem, hogy hosszú évekig nyugodtan aludhatunk akkor is, ha a CHF árfolyama az egekben jár. :-) Örülök, hogy meg tudom adni a gyermekemnek, amit szeretnék és el tudunk utazni a családdal. Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? A játék. Szeretek játszani. Színpadon is és a gyerekekkel is. Színész is azért lettem, mert nincs annál felemelőbb érzés, mint játszani és adni. A gyerekeknél pedig nincs hálásabb közönség. A közös játék a legnagyobb boldogság. Bántad már meg valaha is hogy belefogtál?

17 Nem, egy percig sem. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Merni kell nagyot álmodni! Hiszem, hogy ha jó az ötlet és valaki a számára kijelölt, jó úton jár, akkor minden sikerül. Munka, munka, munka és sok-sok energia és kitartás! Szabó Judit Harlequin Zsúrszolgálat 8. Aki válaszol: Szoták Katalin Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Gyerekruhák és hozzá tartozó kiegészítők (táska, kalap, hajcsat, karkötő stb.) tervezésével és kivitelezésével, valamint a gyerekruhák szabásmintáinak online (otthon kinyomtatható) forgalmazásával.

18 Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Három évvel ezelőtt (akkor még csak hobbiként), augusztus 7-én írtam meg az első blogbejegyzést. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? A kisebbik lányom akkortájt töltötte be a harmadik életévét és nem volt hová visszamennem dolgozni. Jó volt érzékelni, hogy tetszik az embereknek, amit csinálok. A blog nagy látogatottságán felbuzdulva alapítottuk meg a vállalkozást (éppen egy évvel a blog beindítása után). Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? A férjem vetette fel a kérdést egyik alkalommal, hogy miért nem építünk a gyerekruhákra, öltözék kiegészítőkre és azok pdf szabásmintáira (eszabásminta), amit a hobbivarrónő otthon ki tud nyomtatni és a varrásleírás alapján el tud készíteni. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Attól függ, hogy honnan számolom. Ha blog indulását nézem, akkor kb. pár hónap (erre elég nehéz visszaemlékezni). Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Főállásban csak ezzel foglalkozom, viszont mint család, alapvetően a férjem keresetéből élünk. Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? (nem kötelező) Változó a bevétel. Túlzottan nem fektetek nagy energiát a marketingünkre (sajnos idő hiányában), ennek megfelelően a bevételem csak az alap költségeket fedezi (anyag, járulékok, könyvelő). Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz?

19 Mindent szeretek benne, kezdve a ruha megtervezésén keresztül az elkészítést, a fotózást, a képek utómunkáját, a blog szerkesztését, az emberek örömét, akikért csinálom, a visszatérő, elégedett ügyfeleket stb. Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Volt már rá példa, hogy elgondolkodtam azon, hogy abbahagyom. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok olyankor fordulnak meg a fejemben, amikor egyesek visszaélnek a VARÁZSOLLÓ névvel. Nagyon sokat dolgozom azon, hogy a minőséget (itt a blog színvonalára is gondolok) szinten tartsam és látogatókat vonzzak, de sajnos volt már rá példa, hogy mások a VARÁZSOLLÓ név ismertségét kihasználva visszaéltek vele. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Nekem annyiból könnyű dolgom volt, hogy a szakmai tudásomra alapozhattam a saját termék készítését. Ezt mindenképpen fontos dolognak tartom. Amennyiben egy olyan biztos szakmai tudás van a kezünkben (fejünkben), amelyre bizton alapozhatunk, vágjunk bele. Természetesen azt is szem előtt kell tartani, hogy kevesen legyenek azon a területen. Mindenképpen olyan dologba kezdjünk, amihez nem kell nagy tőke, mert az elején még csak viszi a pénzt a vállalkozás. Kitartás, türelem és alázat (a munka iránt is), valamint megfelelő családi és anyagi háttér sem elhanyagolható szempont. Szoták Katalin (miss Scotty)

20 9. Aki válaszol: Patak Cs. Gyöngyvér Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Valójában nem a Szoptass ügyesen! könyvből van a fő bevételem. Ez volt az első online (és offline) próbálkozásom. Hamar rá kellett jönnöm, hogy igazuk van az okos marketingeseknek a könyv nem pénzkeresetre, hanem csak hírnév szerzésre, marketingre való amivel egy valóban pénzt hozó másik üzletet lehet népszerűsíteni. Két vállalkozást működtetek, mindkettő az anyukák és kismamák segítését célozza meg. Az egyik a Kaposvárimami.hu (www.kaposvar.imami.hu) az országos Imami franchise (www.imami.hu) részeként a helyi családokat juttatja közérdekű és hasznos információkhoz, és számos ingyenes szolgáltatáshoz, elsősorban a kisgyermekes családokat, anyákat érintő minden lehetséges témában. A másik most fókuszban levő vállalkozásom a KismamaCompany, (www.kismamacompany.hu) mely szintén elsősorban a kismamáknak és anyukáknak szól. Itt azonban valódi csapatmunka folyik, ahol az anyagi biztonság megteremtéséért dolgozunk együtt. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát?

21 A Kaposvárimami októberben lesz 1 éves, a KismamaCompany nemrég indult. A Szoptass ügyesen! könyv 2009 májusában jelent meg, és akkor készült el a weboldala is. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Mindig is a magam ura szerettem volna lenni. Sosem szerettem, ha valaki megmondja, mikor mit és hogyan kell tennem. Szerencsém volt, mert tanárként is viszonylag szabadon dolgozhattam. Aztán a gyerekekkel otthon töltött hét év alatt teljesen hozzászoktam a függetlenséghez. Időközben belefogtunk egy vállalkozásba, ahol teljesen átformálódott a gondolkozásom az alkalmazotti léttel kapcsolatban. Kinyílt a szemem, röpködtek az ötletek, elkezdtem tanulni az online vállalkozásról (Vida Ágitól, Vidi Ritától), képeztem magam pénzügyileg és marketing témában. Annyira belejöttem, hogy ma már csak így érzem jól magam. Enyém a felelősség és ezt szeretem. Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? A Szoptass ügyesen! könyvet először a sógornőmnek írtam, kézzel, egy kis füzetbe. Ő tovább adta ismerőseinek, és mikor sorra jöttek a köszönetek a segítségért, akkor vetette fel az egyik kismama a könyvkiadás lehetőségét. Tetszett az ötlet, utánajártunk, hogyan kell ilyesmit csinálni, és megvalósítottuk. (A többes szám a férjem segítségét jelöli ) A könyv értékesítése kapcsán keveredtem az online marketing közelébe, ahol az Év Anyavállalata versenyben fedeztem fel Gellén Nórát, aki vadonatúj Pécsimami weboldalával nevezett be, és a franchise ötletét fontolgatta. Azonnal tudtam, hogy Kaposvárimami csak én lehetek A KismamaCompany terve évek óta érlelődött bennem, de csak nemrég találtam olyan partnerekre mint Vidi Rita és Gellén Nóra, akikkel együtt az álmomat profi módon meg tudtam valósítani. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Az első könyveket gyakorlatilag pár nappal a nyomtatás után sikerült értékesíteni már előjegyezték a rokonok, barátok. Pár nappal a kiadás és a weboldal élesítése után a Születés Hete alkalmából a Duna TV CsaládBarát magazinműsorában bemutathattam a könyvet. Azonnal érkezni kezdtek a megrendelések Fantasztikus érzés volt!

22 Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Van egyéb jövedelmem. Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? (nem kötelező) Még nem eleget Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az, amit nagyon szívesen csinálsz? Az önállóságot, a döntési lehetőséget, a kötetlen időbeosztást, a felelősségvállalást, a küldetéstudatom kielégítését, a szabadságot Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Nem. Még akkor sem, amikor kétségbeesek valamin, vagy amikor hajnali háromkor is még a gép előtt ülök. (Szerencsére erre most, hogy nem munkahelyen vagyok napközben, egyre ritkábban kerül sor.) Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Aki mer, az nyer! Bátorítás a saját termékhez: Létezik egy statisztika, miszerint minden 10. vállalkozás csődbe megy. Míg a sikertelen vállalkozó azon imádkozik, hogy ne ő legyen a tízedik, a sikeres vállalkozó elindít tíz üzletet, amiből egy biztosan sikeres lesz. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy egy kudarc nem kudarc A saját termék egyébként, ha fizikai, igényel bizonyos befektetést. Ha nem fizikai, akkor is kell hozzá tudás, és befektetett idő és energia mindenképp. Én azt mondom, nem árt, ha addig is keresünk pénzt valahonnan, amíg az első termékünket sikerül értékesíteni. Lehetőleg olyan módon, ami nem vesz el még több időt a családunktól. Erre kiválóan alkalmas bármilyen már működő, kidolgozott rendszer pl. partnerprogram, vagy hálózati értékesítés. Ezekhez nem kell induló tőke, és nincs bennünk görcs amiatt, hogy egy leendő termékre építünk, ami esetleg a nyakunkon marad.

23 A lényeg: mindig tanulni kell, aztán tanulni, majd tanulni. És közben cselekedni! Nem kell megvárni, amíg minden tökéletes lesz, mert olyan úgy sem lesz. Hajrá mindenkinek! Patak Cs. Gyöngyvér 10. Aki válaszol: Hadarik Rita Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? A vállalkozásom marketinggel foglalkozik. A gyerekek születése előtt a médiában dolgoztam, ahol köztudottan nem árt, ha valaki számlaképes, így kezdetektől fogva van egy Betéti Társaságom. Alapvetően marketingesnek és kommunikációs szakembernek tartom magam, és e nélkül a későbbi (jelenlegi) internetes oldalaim sem tudnának úgy működni, ahogyan.

24 Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Az első blogomat három és fél éve kezdtem el írni hobbi szinten. Imádtam főzni, és láttam, hogy vannak, léteznek gasztro blogok. Gondoltam, ilyet én is tudok csinálni. Bébiételek posztolásával kezdtem, majd ezeket követte az összes többi recept. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Egy e-oldalas blogom volt, ami pár hónap után hosszú ideig vezette a szolgáltató látogatottsági top listáját. Akkoriban konkrétan nem foglalkoztam az online marketinggel, egyszerűen csak figyeltem a számomra mérvadó oldalakat, és a megjelenéseiket. És utánoztam. Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Egy év blogolás után jöttek a szakértői felkérések. Volt, ami bejött, volt, ami befuccsolt, de nekem irányt szabott mindegyik. Már a blogon voltak partnereim (fizetősek), és ők is bátorítottak, hogy kezdjek valamit ezzel a lehetőséggel. Az emberek esznek, akár milyen nehéz gazdasági vállság is van, így a gasztronómia egy viszonylag jó befektetésnek számít. A konkrét üzleti vállalkozás ötlete két évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, miután megtaláltam azt a vezérvonalat, amit képviselni szeretnék, ami nem csak számomra okoz elégedettséget, de másoknak is hasznára válhat. A tudatos táplálkozás mellett tettem le a voksomat. Magát a RITA imázst kezdtem el felépíteni, mert azt gondolom, hogy a legfontosabb termék ebben a körben a személyem lehet. Nagy hangsúlyt helyeztem a oldal seo-zásába, a többi online marketing eszközbe, ami nagy forgalmat tud hozni látogatottság szinten az oldalra. Ennek az eredménye, hogy magamon kívül két sales house is értékesíti a felületeket. Idővel elindítottam a főzőtanfolyamaimat is, amik szintén bevételi forrást jelentenek. A stratégia ki van építve, az elkövetkező évben két olyan új tervem is van, ami bevételteremtő lehet, és amihez az imázs építés nagymértékben hozzá fog járulni. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Szinte pár hónap után csurrant-cseppent valami, de igazán másfél éve pörgött fel az üzleti része. Mire a kisebbik fiam is közösségbe került, már ez volt a bevételi forrásom. Azóta felkértek már televíziós reklámfilmbe reklámarcnak, több cégnek fejlesztek recepteket a termékeikhez, sőt, gasztro marketing tanácsadással is foglalkozom. Az ügyfelek vissza-vissza

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe?

Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe? Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe? Amikor első kisbabámat vártam, a munkahelyem megszűnt. Elgondolkodtam, mihez fogok kezdeni, ha nem találok később sem munkahelyet. A kisgyermekes

Részletesebben

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni.

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Tárgy: Még én sem gondoltam, hogy ennyire jól működik [SPEC1]! Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Kedves [SPEC1]! Most egy valóban nagyszerű lehetőséggel tudsz megismerkedni. Először, amikor

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány offline kampány fogadalom kampány Előkészítő kampányok Felvezető kampány Karácsonyi kampány 18 nap karácsonyig 17 / 18 nap az offline vásárlásig 13 nap az online szállítási határidőig Karácsony 2017 Közösségi

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

Így változtass az életeden. Lendvai Norbert. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Így változtass az életeden. Lendvai Norbert. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Így változtass az életeden Lendvai Norbert 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Egy könyv születése 2011 nyarán írni kezdtem egy könyvet, melynek (több munkacím után) az Így változtass az életeden

Részletesebben

Nők külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdje

Nők külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdje Nők külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdje Kutatási összefoglaló 2012 Készítette: Votisky Petra Pszichológus, coach és expat http://www.nokkulfoldon.hu/ Kutatás háttere: Külföldön élő nőként,

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

Már újra vágytam erre a csodár a

Már újra vágytam erre a csodár a Már újra vágytam erre a csodár a Szüleinktől kapjuk az utat, gyermekeinktől a célt olvasható az államfő feleségének hitvallása internetes bemutatkozó oldalán. Áder János köztársasági elnök felesége, négygyermekes

Részletesebben

- A Kodály iskola kóruséletéről híres. Te is tagja vagy valamelyik kórusnak?

- A Kodály iskola kóruséletéről híres. Te is tagja vagy valamelyik kórusnak? INTERJÚ Tarek Ferenccel Sokan sokféle indíttatásból kezdjük meg zeneiskolai tanulmányainkat. Vannak, akik szüleik kezdeményezésére, mert egykor ők maguk is zenéltek, vagy pont azért, mert felnőtt korban

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

Ami elmúlt, ami van és ami lesz, bele van szőve az élet szőnyegébe. (Nora Roberts) 4. rész. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány

Ami elmúlt, ami van és ami lesz, bele van szőve az élet szőnyegébe. (Nora Roberts) 4. rész. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány 4. rész Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány Ami elmúlt, ami van és ami lesz, bele van szőve az élet szőnyegébe. (Nora Roberts) Készítette: Burián Mónika FonalDesign(er) www.fonaldesign.cafeblog.hu

Részletesebben

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást?

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Webáruház elemzés Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Tudatos e-kereskedelem (üzleti terv tervezés profi kivitelezés / mérés tesztelés elemzés optimalizálás) Internetes vásárlás támogatása, népszerűsítése,

Részletesebben

Családtámogatási rendszer

Családtámogatási rendszer 2010 március 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása Mérték Még nincs értékelve 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Idén több részletében is változik a családtámogatási, ez érinti a kisgyermekes szülőket, és a nappali tagozaton

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Köszönetnyilvánítás jó és rossz akaróimnak: Nem egy szokványos köszönet

Részletesebben

Akár tótágast is állhatsz!

Akár tótágast is állhatsz! Akár tótágast is állhatsz! Elızı cikkemben már érintettem a vállalkozás lélektani oldalát, és még a mostaniban is ezt a fonalat fogom folytatni. Én sajnos azt tapasztalom, hogy egy-két igazán fantasztikus

Részletesebben

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége?

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Nemrég elkaptam egy beszélgetést az egyik közösségi portálon, de ez a beszélgetés egyáltalán nem volt egyedi, úgy érzékelem, sok helyen, - és nem csak az interneten,

Részletesebben

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat!

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat! Honlapkészítés egyszerűen Tegyük tisztába a dolgokat! Az Internet beépült a mindennapjainkba A technikai fejlődésnek és a szélessávú Internet elterjedésének köszönhetően ma már weboldalak milliárdjai között

Részletesebben

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH 12 1. Nehéz eldönteni, hogy mennyire ismert fogalom manapság itthon a landing page, de látogatód. És ahol el szeretnéd érni, hogy történjen valamilyen konverzió. Konverzió feliratkozás volt a kampánystáb

Részletesebben

A kulcs a rendszerépítésben van!

A kulcs a rendszerépítésben van! A kulcs a rendszerépítésben van! Nemrég egy nagyvárosban tartottunk Online Marketing Specialista képzést egy vállalatnak. Nagyon izgalmas és tanulságos volt egy ilyen óriás cég marketingjébe és mindennapi

Részletesebben

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA # 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA Egy másik akadály az üzletben, az emberek helyes elindítása. Ha táncparkettre viszünk valakit tangózni, tudnunk kell a lépéseket. Meghívjuk az embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk

Részletesebben

DorCo Üzleti túravezetés Szakértői márkára épülő műhelyek 2015 tavasz-nyár

DorCo Üzleti túravezetés Szakértői márkára épülő műhelyek 2015 tavasz-nyár DorCo Üzleti túravezetés Szakértői márkára épülő műhelyek 2015 tavasz-nyár Van egy tervem, tudom, mit kell tennem, de ha egyedül vagyok itthon, könnyen félredobom a tervemet. Ha egy olyan személy egyengeti

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Hol indul egy weboldal marketingezése?

Hol indul egy weboldal marketingezése? Témakör: informatika, számítástechnika, tanfolyam, tréning, informatika oktatás, felnıttképzés, számítógép, weblapkészítés, php webprogramozás, honlapkészítés képzés, weblapkészítı tanfolyam Hol indul

Részletesebben

A családi háttér és az iskolai utak eltérései

A családi háttér és az iskolai utak eltérései 13 Szanyi-F. Eleonóra A családi háttér és az iskolai utak eltérései Az alábbi cikk első része egy, e folyóiratban korábban megjelent írás (Hiányszakmát tanuló végzős szakiskolások; ÚPSz 211/6) folytatása.

Részletesebben

Ne csak lıj, célozz is!

Ne csak lıj, célozz is! Ne csak lıj, célozz is! Manapság egymást érik a különbözı cikkek és tanulmányok a válságkezeléssel kapcsolatosan. Én igazán akkor beszélek válságról, ha az a saját fejünkben/lelkünkben is kialakul. Mindaddig

Részletesebben

Frekvencia Egyesület Felelősen a társadalomért. NEA-TF-12-SZ-0109 A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával

Frekvencia Egyesület Felelősen a társadalomért. NEA-TF-12-SZ-0109 A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával Frekvencia Egyesület Felelősen a társadalomért NEA-TF-12-SZ-0109 A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával A társadalmi vállalkozásokat érintő pénzügyi tervezés 2013. február 22. Pénzügyi terv A pénzügyi

Részletesebben

GALÉRIA. Digitális Fotó Magazin 2014/7.

GALÉRIA. Digitális Fotó Magazin 2014/7. 014-025_galeria_rafal:port 2014.10.20. 16:08 Page 14 14 GALÉRIA Digitális Fotó Magazin 2014/7. 014-025_galeria_rafal:port 2014.10.20. 16:08 Page 15 www.fotomagazin.hu Gyönyörű fények, elképesztő tájak,

Részletesebben

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Kevés az időd, de szeretnéd nyelvtanulásra fordítani a kisebb és nagyobb szüneteidet? Nem akarsz a rövid szüneteidben is a számítógép előtt ücsörögve nyelvleckéket

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

Elnöki beszéd. Moszkva 2014. augusztus 10. Elnöki beszéd Moszkva, Olimpiai Stadion - 2014. augusztus 10.

Elnöki beszéd. Moszkva 2014. augusztus 10. Elnöki beszéd Moszkva, Olimpiai Stadion - 2014. augusztus 10. Elnöki beszéd Moszkva 2014. augusztus 10. 1 Köszönetnyilvánítás Minden munkatárs nevében köszönetet mondunk Papp Gulnára, Arany Oroszlán szintű felsővezetőnknek és férjének, Papp Mihálynak (8*), akik a

Részletesebben

GR tanfolyam vélemények

GR tanfolyam vélemények GR tanfolyam vélemények (amiket, ha te is csatlakozol, a zárt oldalon élesben olvashatsz majd) A véleményeket rendhagyó módon nem a végén, hanem a 13. leckénél, egy szusszanásnyi időt adva kérem remélem,

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA

SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA Szakmai gyakorlatomat Máltán, a Vera Sant Fournier Interior Design Studionál végeztem. Ez a csupán három főből álló cég elsősorban magánlakások

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag Karácsonykor mindenkinek égeti a zsebét néhány ezer vagy tízezer forint, amit muszáj elkölteni ajándékra! Ne feledd! Ilyenkor az emberek sokkal fogékonyabbak a vásárlási ajánlatokra! Most még van időd

Részletesebben

ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ

ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ http://kreativkontroll.hu. Érvényes: 2012. augusztus 1-jétől visszavonásig HOGYAN KÉPEZZÜK ÁRAINKAT? Mivel a szövegírás minden esetben más, ezért az adott projectekhez igazítjuk árainkat.

Részletesebben

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek...

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... A pénz-érzelmekkel kapcsolatos, országosan egyedülálló felmérést kezdeményezte, készítette és a tanulmányt írta 2011 szeptemberében

Részletesebben

Ezek ismerete nélkül ugyanis már akkor bukásra van ítélve az induló webáruházas, mielőtt egyáltalán megnyitná az első webáruházát.

Ezek ismerete nélkül ugyanis már akkor bukásra van ítélve az induló webáruházas, mielőtt egyáltalán megnyitná az első webáruházát. INDUL A WEBÁRUHÁZ! E-BOOK MELYBŐL MEGTUDHATOD HOGYAN INDÍTHATSZ TELJESEN INGYEN EGY MŰKÖDŐKÉPES WEBÁRUHÁZAT 0 FT BEFEKTETÉSSEL - 0 TECHNIKAI TUDÁSSAL! TE IS SZERETNÉL SAJÁT WEBÁRUHÁZAT? Itt a lehetőség,

Részletesebben

GYEREVISSZA fórum- és képzés kommunikáció

GYEREVISSZA fórum- és képzés kommunikáció GYEREVISSZA fórum- és képzés kommunikáció Megjelenések Mantra Communication 2013. július 11. Kommunikáció Két körben zajlott a kommunikáció június hónapban. Június első hetében sajtóközleményt adtunk ki

Részletesebben

Érvényes: 2013. július 15-től

Érvényes: 2013. július 15-től Érvényes: 2013. július 15-től 1 Gratulálunk! Épp most csatlakoztál az egyik legjobb kapcsolati marketing céghez! Most vagy azon az úton, amelyen eljuthatsz addig az életszínvonalig, amiről mindig álmodtál...és

Részletesebben

KE - Vizuális támpontként majd egy legközelebbi műsorunkban már hátha már lesz webkamera és akkor majd könnyebb lesz, mi is majd fejlődünk.

KE - Vizuális támpontként majd egy legközelebbi műsorunkban már hátha már lesz webkamera és akkor majd könnyebb lesz, mi is majd fejlődünk. Konferálók - a HIT Rádió délutáni műsora HIT Rádió, www.hitradio.hu (KE Körtvélyfáy Eszter riporter, LE - Loványi Eszter és KZS - Kovács Zsuzsanna KE - A kutya az ember legjobb barátja. tarja a mondás,

Részletesebben

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n?

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n? Továbbtanulási kisokos 2012 Tartalom Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? 3 Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? 6 Mit kérdezz meg az Educatio-n? 9 Mire figyelj egy nyílt napon? 12

Részletesebben

Te is erről álmodsz? Íme 3 lehetséges út!

Te is erről álmodsz? Íme 3 lehetséges út! Te is erről álmodsz? Íme 3 lehetséges út! Van egy olyan tévhit, amivel nap-mint nap találkozok a munkám során, és sajnos egyeseknek kifejezetten célja is, hogy ezt a tévhitet erősítse, mert így a hiszékeny

Részletesebben

Nos akkor beszállsz a játékba?!

Nos akkor beszállsz a játékba?! Nos akkor beszállsz a játékba?! Úgy gondoltam, végre írok egy cikket arról, amit lépen nyomon hangoztatok, és amiben maximálisan hiszek: nem vagyok híve "csak" az online marketing technikáknak, és nem

Részletesebben

Közben folyamatos kapcsolatban voltunk, az ötleteket megosztottunk egymással, átolvastuk és megbeszéltük egymás munkáját.

Közben folyamatos kapcsolatban voltunk, az ötleteket megosztottunk egymással, átolvastuk és megbeszéltük egymás munkáját. A MoonCloud Solutions Kft. üzleti tervének készítése során a fejezeteket az alábbiak szerint osztottuk fel egymás között: Bognár Bálint: szervezés, dokumentumsablon, szerkesztés, SWOT-elemzés. Jancsó Dávid:

Részletesebben

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében PLUSZ Gyakorlati Segédlet a fogások! alkalmazásához 9 üzleti fogás amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében Tanulmány + Gyakorlati Segédlet az OkosVállalkozás-tól www.okosvallalkozas.blog.hu

Részletesebben

Módszerek és szoftverek

Módszerek és szoftverek Az automatizált online DM rendszerek létrehozásának meglepő titkai 2 Miről lesz ma szó? 1) Honnan jönnek az ötletek? 2) A tervezés szerepe 3) A dokumentálás szerepe 4) Mit és hogyan kell megtervezned?

Részletesebben

Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg?

Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg? Tartalomjegyzék Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg? 23 Bevezetés 27 Élet a csendes kétségbeesésben 1. Azt

Részletesebben

Csöngettek az ajtón. Katus támolyogva

Csöngettek az ajtón. Katus támolyogva Olcsó krumpli Csöngettek az ajtón. Katus támolyogva ment ajtót nyitni. Nagy örömére, az édesanyja állt az ajtó előtt. Anyukám, de jó, hogy jössz. Alig állok a lábamon, olyan álmos vagyok. Kislányom! Csak

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

MINDEN HÉTRE EGY TIPP

MINDEN HÉTRE EGY TIPP MINDEN HÉTRE EGY TIPP 2016 VOTISKY PETRA - PSZICHOLÓGUS, COACH Minden hétre egy tipp! Célkitűző és célmegvalósító könyv Elektronikus kiadás Szerző: Votisky Petra Jelen könyv nem tekinthető személyre szabott

Részletesebben

2016. február INTERJÚ

2016. február INTERJÚ INTERJÚ Az Élet szép Az AMEGA beszélgetőpartnere: Dr. Kánitz Éva Főorvos Asszony, milyen családi indíttatással került az orvosi pályára? Mindig azt gondoltam, hogy az a legszebb dolog a világon, ha az

Részletesebben

MINDEN ANYUKA MEGGYÓGYUL!

MINDEN ANYUKA MEGGYÓGYUL! MINDEN ANYUKA MEGGYÓGYUL! TÓTH ICÓ, MÁLYVAVIRÁG ALAPÍTVÁNY DISSZEMINÁCIÓS WORKSHOP BUDAPEST, MÁLYVAVIRÁG ALAPÍTVÁNY A MÉHNYAKRÁKOS NŐK GYÓGYULÁSÁÉRT ÉS A MEGELŐZÉSÉRT 2013: Minden anyuka meggyógyul! c.

Részletesebben

Start: 2013. augusztus 29.

Start: 2013. augusztus 29. Start: 2013. augusztus 29. Online passzív jövedelem kötelező ajánlás nélkül! A világ első olyan programja, ahol NEM KELL SZPONZORÁLNI (!) mégis lehet pénzt keresni, jövedelmet építeni. Nagyon egyszerű

Részletesebben

Hogyan emelj árat?- 1.rész

Hogyan emelj árat?- 1.rész Hogyan emelj árat?- 1.rész Elıszó Az áremelés kérdése kényes téma, de beszélni kell róla. Az áremelés témája arról jutott eszembe, hogy pár nappal ezelıtt az egyik multiban bevásároltam, és alkalmam volt

Részletesebben

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS 7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS Ez a téma nagyon nyilvánvalónak tűnhet, de tapasztalataim szerint ez az egyik legfélreértettebb része az üzletnek. Minden üzlet, vállalkozás, cég elad valamit. Rendszerint megoldást

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLlÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? 2 Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett 16 Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett mást is felfedezni vélt. Dühöt, talán. Kétségbeesést.

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje 173 Ecsédi Edit A diákok megismerése Az Egyéni Fejlődési Terv alkalmazásának tapasztalatai A Dobbantó program egyik fontos

Részletesebben

Görözdi Dóra Kocsis Zoltán 2014.09.24.

Görözdi Dóra Kocsis Zoltán 2014.09.24. Görözdi Dóra Kocsis Zoltán 2014.09.24. 2012.11.07 Telefonos meghívás Melyik munkafolyamat? 1. Célok 2. Névlista 3. Meghívás 4. Prezentáció 5. Utánkövetés, zárás 6. Elindítás 7. Csapatmunka Miért kell?

Részletesebben

Megbízási szerződés. név: (adószám:. ) cím: (céges kapcsolat tartó:..)

Megbízási szerződés. név: (adószám:. ) cím: (céges kapcsolat tartó:..) Megbízási szerződés A szerződést kötő felek, egyrészről: Név: Metz István ev. Székhely: 7130. Tolna, Deák F. u. 69. Adószám: 74358302-1-37 Nemzetközi adószám: HU74358302 Nyilvántartási szám: 39417096 Bankszámlaszám:

Részletesebben

Az üzleti tervezés 7 lépése

Az üzleti tervezés 7 lépése Az üzleti tervezés 7 lépése www.marketingtervezes.hu Forrás: pixabay.com A stratégia lényege mit NEM választunk. Michael Porter Tervezés lépései 1 2 3 4 5 6 7 Elemzés Forgalmi célok és a költségvetés Fő

Részletesebben

Szakmai életutam. Bevezető és bemutatkozás

Szakmai életutam. Bevezető és bemutatkozás Szakmai életutam Bevezető és bemutatkozás Nehezen írok magamról. (Az a nemzedék vagyok, aki még ezt nem tanulta.) Ezért jó, hogy portfólióm elején megtalálható az önéletrajzom, mely kiindulópontja lehet

Részletesebben

Vállalkozóvá válást támogató szakértői közreműködés (tanulmány)

Vállalkozóvá válást támogató szakértői közreműködés (tanulmány) KEIRDI Kutatási Szolgáltatás Design: RIQ & Lead modell. Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0005

Részletesebben

Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt)

Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt) Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt) És tudd meg, hogyan kerülheted el mindet! vaszonkepszalon.hu Ebben a kis doksiban igyekeztünk összegyűjteni neked azokat a buktatókat,

Részletesebben

Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban

Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban Embertárs (2005/1.) Tamásné Kollár Magdolna Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban Esettanulmány. (a neveket és az adatokat természetesen megváltoztattuk) Klári 22 éves. Két kicsi gyermeke van:

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2015

Nagy Webáruház Felmérés 2015 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2015 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést. Ennek keretében 790 hazai webáruház tulajdonosa válaszolt, többek

Részletesebben

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével Nekem ez az életem Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével A patika igényesen felújított, orvosi rendelôknek is helyet adó épületben található a kisváros egyik terének sarkán. A

Részletesebben

Ügyfelünk a mall.cz. A legjobb logisztikai szolgáltatás az ügyfél számára

Ügyfelünk a mall.cz. A legjobb logisztikai szolgáltatás az ügyfél számára Ügyfelünk a mall.cz A legjobb logisztikai szolgáltatás az ügyfél számára Rugalmas B2C logisztikai megoldás Egy nagy online webáruházban mint mint például a Mall.cz esetében minden megtalálható, amire

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM?

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? Kizárólag ingatlan eladóknak szóló tanulmány! MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? - avagy honnan tudjuk, mikor adjuk túl olcsón és mikor túl drágán? - Ismerje meg azt a módszert, mellyel lézer pontossággal

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely Az én Párom Albert-Bernáth Annamária 1 Copyright Theta Műhely Spirituálisan fejlett, fejlődni képes, és fejlődni akaró Férfi/Nő. Számomra hiteles a spirituális tudása, az Én tudásom is Neki, ezért kölcsönösen

Részletesebben

SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN

SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN A SZERZŐI KÖNYVKIADÁS FORRADALMA II. Évad, 2. Szám, 2015. 07. A HÓDÍTÓ ÍR Egy kis whisky-történelem A TŐZSDEI ROBOT Barát vagy ellenség? INGYENES TECHNOLÓGIA ÉS ÜZLET MÁSKÉPP SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN

Részletesebben

Hogyan kereshetsz pénzt a Deal-ből Kereskedő / kedvezményadó partner regisztrálása Kereskedő adatok feltöltése Egy ajánlat összeállítása

Hogyan kereshetsz pénzt a Deal-ből Kereskedő / kedvezményadó partner regisztrálása Kereskedő adatok feltöltése Egy ajánlat összeállítása 2012. Augusztus 7. Mai témák Hogyan kereshetsz pénzt a Deal-ből Kereskedő / kedvezményadó partner regisztrálása Kereskedő adatok feltöltése Egy ajánlat összeállítása Szöveges információk Matek A kereskedő

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2013. március

A kutatás időtartama: 2013. március 1 A kutatás célja a Magyarországon működő, rendszeresen frissített termékkínálattal rendelkező, online kiskereskedelemmel foglalkozó cégek működésének vizsgálata. A kutatás célcsoportjának kiválasztása:

Részletesebben

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra.

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Évindító 2015 Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Induljon ez az éved másként, mint eddig! Te vagy az, aki változtatni

Részletesebben

A NASGO 2014.02.12.-én indult el világhódító útjára.

A NASGO 2014.02.12.-én indult el világhódító útjára. Termék: NASGO virtuális tőzsdei stratégiai kereskedési szoftver. NASGO interneten elérhető egyedülálló tőzsdei kereskedő program. Működése megegyezik az igazi tőzsdén alkalmazott eljárásokkal és alkalmazott

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám Kedves Olvasó! A hosszúra nyúlt hideg idő után végre élvezhetjük a tavaszt. Áprilisban nemcsak a Húsvétra készülünk kínálatunkkal, de már anyák napjára is, hiszen május

Részletesebben

Tisztelt Olvasó! Németh Zsolt, igazgató Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. (angol, belga, francia, magyar) kialakulása, amely

Tisztelt Olvasó! Németh Zsolt, igazgató Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. (angol, belga, francia, magyar) kialakulása, amely Equal oldalak 1 8/13/07 3:35 PM Page 1 Beköszöntô Tisztelt Olvasó! A munkaügyi szervezet tevékenységét a társadalmi és a gazdasági élet jelentôs területeit érintôen végzi, szoros kapcsolatban a munkaerôpiac

Részletesebben

Ők ugyanis a sérült gyerekük mellett óvodát működtetnek szintén sérült gyerekek részére.

Ők ugyanis a sérült gyerekük mellett óvodát működtetnek szintén sérült gyerekek részére. Idegesített, hogy nem tudják diagnosztizálni. Hát az orvostudomány nem tud semmit?" Egy család, amelynek tagjai megszakadnak a munkában, elviselik az elviselhetetlent, küzdenek a fogyatékkal, és közben

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás

Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás Tartalom 1 Kik vagyunk, mit csinálunk 2 Mennyi látogatót érünk el 3 Szolgáltatásaink médiapartnereink részére 4 Miért csináljuk 5 Médiapartnereink

Részletesebben

Beszélgetés Nyitrai Kálmánnéval, a szolnoki Korona Patika vezetôjével

Beszélgetés Nyitrai Kálmánnéval, a szolnoki Korona Patika vezetôjével Bôrönd és homeopátia Beszélgetés Nyitrai Kálmánnéval, a szolnoki Korona Patika vezetôjével Takaros, barátságos épület egy árnyas, csen des kis utca végén, ahol az, nem messze a városközponttól, egy fôútvonalba

Részletesebben

vállalkozói lét, mint jövőkép

vállalkozói lét, mint jövőkép Gyere vissza Számít a munkád A gyermekgondozási ellátások rendszeréből visszatérők munkaerő-piaci reintegrációját segítő modellprogram megvalósítása a Közép-Magyarországi Régióban (TÁMOP-1.4.3.-10/1-2F-2011-0012)

Részletesebben

Gondolj mindig a szavak erejére, mert bármit hallasz vagy olvasol, befolyásolja tetteidet. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány

Gondolj mindig a szavak erejére, mert bármit hallasz vagy olvasol, befolyásolja tetteidet. Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány Két hetente megjelenő ingyenes kiadvány Gondolj mindig a szavak erejére, mert bármit hallasz vagy olvasol, befolyásolja tetteidet. Készítette: Burián Mónika FonalDesign(er) www.fonaldesign.cafeblog.hu

Részletesebben

Kell-e óvoda minden gyereknek?

Kell-e óvoda minden gyereknek? 2010 február 19. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A következő hetekben sok családban lesz akkut téma, hogy melyik óvodába menjen a gyerek. Amelyik közel van?

Részletesebben

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett?

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? A Marketing Commando Minitréningje 2004-2006, Marketing Commando! www.marketingcommando.hu

Részletesebben

DiamondDeal Médiaajánlat

DiamondDeal Médiaajánlat DiamondDeal Médiaajánlat Tartalomjegyzék Miért hirdessen a DiamondDeal-en? 2 Általános banner méretek Leaderboard, Super Leaderboard Full banner, Medium rectangle Skyscraper Full banner, Medium rectangle

Részletesebben

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató Email Marketing szolgáltatás tájékoztató RENDESWEB Kft. Érvényes: 2012.03.01-től visszavonásig +3 20 A RENDES (273 337) 1. Minőség Nálunk legmagasabb prioritást vevőink elégedettsége élvez így próbálunk

Részletesebben

Varga Patrícia. Félig megvalósult álom

Varga Patrícia. Félig megvalósult álom Varga Patrícia Félig megvalósult álom Marina két gyermekes boldog, vagy boldognak hitt családanya volt. Férjével sokat dolgoztak, hogy középszinten tudjanak élni. Ezért meg is volt szinte mindenük. Ahogy

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pályázat kiírásának időpontja: november 20. A pályázati kiírás célja:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pályázat kiírásának időpontja: november 20. A pályázati kiírás célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kiss László egyéni vállalkozó a Használtruha Sikerkönyvek szerzője pályázatot hirdet a 2017-ben Magyarországon tervezett 5 használtruha nagykereskedés tulajdonosi és vezetői pozíciójára.

Részletesebben