Hasznos időtöltést kívánok az olvasáshoz: Szabó Renáta. csaladbaratmunka.hu

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hasznos időtöltést kívánok az olvasáshoz: Szabó Renáta. csaladbaratmunka.hu"

Átírás

1 Készítettem pár riportot, hogy lásd milyen lehetőségek adottak mindenkinek, aki szeretne pénzt keresni hobbijával, szakmai tudásával. Olyan nők válaszolnak a kérdésekre, akik elkezdték pénzre fordítani tudásukat. Mertek belevágni, mertek önállóan dolgozni, mertek tanulni. Sokszor a másodállásból, főállású munka is kikerekedhet, mint ahogy a példákból is látni fogod. Hasznos időtöltést kívánok az olvasáshoz: Szabó Renáta

2 1. Weboldalad URL címe? Aki válaszol: Somogyi Réka Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Bababiztonsági termékeket forgalmazó webáruházat üzemeltetek. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Több mint 1 évvel ezelőtt, 2010 májusában indítottam el a webáruházat. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Két és fél évvel ezelőtt született meg a kisfiam. Akkoriban nagyon sok babás weboldalt olvasgattam a neten, hiszen én is mint a legtöbb anyuka, tele voltam kérdéssel. Többek között olyan kérdéssel is, hogy a GYES lejártát követően hogyan fogok majd visszamenni dolgozni, hogyan fogom a munkát összeegyeztetni a családdal. A nagy keresgélés közben rábukkantam olyan anyukák oldalaira is (pl. Vida Ági, de sorolhatnék még nagyon sok anyukát), akik internetes munkát végeznek otthonról. Éreztem, hogy ez lesz a megoldás, így annyi időm fog jutni a kisfiamra (és most már a kislányomra is), amennyi mindkettőnknek jól esik. Persze akkor még fogalmam sem volt, hogy hogyan fogok pénzt keresni az internettel, de tudtam, hogy egyszer majd jön egy jó ötlet Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Amikor a kisfiam elkezdett kúszni-mászni, rádöbbentem, hogy mennyi veszélyforrást rejt az otthonunk és nekem állandóan résen kell lennem, hogy megelőzzem a sérüléseket. Elkezdtem a neten keresgélni, hogy milyen óvintézkedésekkel kerülhetjük el a háztartási baleseteket. Gondoltam, hogy ezt meg is osztom a többi anyukákkal, és elkészítettem a weboldalt. Néhány hónap elteltével az óvintézkedések betartása már kevésnek bizonyult, és szükségünk lett

3 jónéhány bababiztonsági termékre. Szintén a neten kezdtem el keresgélni, hogy milyen bababiztonsági termékek kaphatók, amikkel meg tudom őt kímélni a felesleges balesetektől. Azt tapasztaltam, hogy sokféle termék van a piacon, de nincs egy olyan webáruház sem, ahol minden megkapható. Egyik webáruházban megrendeltem az ajtórácsot, egy másikban a csúszásgátló szőnyeget a fürdőkádba, egy harmadik áruházban a konnektorvédőket és a fiókzárakat. Ezzel rengeteg időm elment, ráadásul mindenhol szállítási költséget kellett fizetnem. Ekkor jött az ötlet, hogy indítok egy webáruházat, ahol minden bababiztonsági eszköz elérhető lesz, ami szükséges ahhoz, hogy kisgyermekeink biztonságban fedezhessék fel otthonukat. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? A webáruház indítását kb. 3 hónapos munka előzte meg: termékek felkutatása, nagykereskedésekkel, gyártókkal a kapcsolat felvétele, termékkínálat összeállítása, a webáruház rendszerbe a termékek feltöltése, termék leírások elkészítése, marketing munka stb. Nagy meglepetésemre a webáruház elindítását követő nap már meg is érkezett az első megrendelés! Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Egyenlőre csak kiegészítés, de a cél az, hogy mire a kisebb gyermekem is ovis lesz, addigra már legyen annyi jövedelmem a webáruházból, amennyi a szülés előtti munkahelyemen volt. Addig pedig folyamatosan fejlesztem a webáruházat és folyamatosan képzem magam! Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? Egyrészt szeretem, hogy kisgyerekes anyukákkal állok kapcsolatban, elsősorban ők vásárolnak a webáruházamban. A visszajelzésekből tudom, hogy hasznos dolgot csinálok, és ez számomra nagyon fontos. Tetszik, hogy az időmet én osztom be (mármint azt az időt, amit a gyermekeim hagynak nekem ), és élvezem, hogy nem másnak dolgozom, hanem saját magamnak. Ha foglalkozom az üzlettel, akkor jól megy, ha nem foglalkozom, akkor nem megy jól. Csak tőlem függ minden, nem szól bele senki a munkámba. NEM! Bántad már meg valaha is hogy belefogtál?

4 Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Én mindenkit bátorítanék, hogy nyugodtan kezdjen bele az online vállalkozásba. Nincs mit veszítenie. Persze nem könnyű műfaj, de tanulható! Én azt tapasztalom, hogy muszáj folyamatosan képezni magad, tanulni, de az interneten keresztül ehhez rengeteg segítséget kapsz. És ami a legfontosabb: az esetleges kezdeti kudarcok ellenére sem szabad feladni! Ha van egy jó ötleted, amiben hiszel, akkor tűzön-vízen vidd végig és meglesz az eredmény! Somogyi Réka 2. Aki válaszol: Farkas Anikó Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Egész évre szóló tippek, ötletek szülőknek, hogy többé ne legyen kérdés: Mit játsszunk?. Játékkal nevelés kreatívan. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát?

5 Nem ezzel az oldallal kezdtem, 2007 nyarán indultak az első azóta részben megszűnt vagy átalakult - blogjaim, oldalaim, és nyitottam újabbakat is. A Mit játsszunk.hu az egyik legfrissebb oldalam,még egy éves sincs. A Kreativanyu.hu-ról választottam le ezt a témát. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Kétgyerekes anyukaként, túlképzetten, és a férjem munkája, időbeosztása miatt ez látszott a járható útnak. Hát belevágtam. Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Ötletem mindig rengeteg volt (Kreatívanyu:)), ég bennem a vágy, hogy megosszam a tudásom, tapasztalatom másokkal is. Szerencsére a trendek is igazolnak, örökzöld a téma. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Ebben a témában még a Kreativanyu.hu ill. a Családi-Karácsony.com berkein belül készült el egy karácsonyi dvd, időzítve a szezonra. Így bevétel ebből azonnal volt. Ez a dvd elérhető lesz a Mit játsszunk.hu-n is. Egyébként a kezdet kezdetén is szinte azonnal tudtam bevételt realizálni, egyik oldalamon partnerprogram révén, majd saját e-book értékesítéséből. Egy másokon kitaláltam egy csomagot, azt értékesítettem. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Több lábon állok (szakfordítás, tolmácsolás, oktatás, tanácsadás...) Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? Nagyon szeretek itthon lenni, bármikor kiülhetek a diófa alá egy kávéra. Ha kedvem van, kertészkedem. Hogy reggel én viszem oviba a kicsit, és délután is többnyire én hozom. Séta naponta kétszer, ez csak a mi kettőnk ideje:) Itthon vagyok, amikor a nagy hazaér. Szeretem a bütykölést az oldalakon.

6 Igazán kiélhetem kreativitásom, és legalább olyan izgalmas, mint amikor eredeti szakmámban konferenciákra készültem. Tervezés, megvalósítás, statisztikázás. Számolás:) Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Volt már olyan, hogy elfáradtam, és nem volt ihletem, de nem bántam meg. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Látogassanak el a oldalra, nézzenek körül, iratkozzanak fel a hírlevélre. Vagy egyenesen igényeljenek (most még bevezető áron) egy coachingot! Farkas Anikó, Kreatívanyu, online sikertréner 3. Aki válaszol: Kovács Nikolett Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Megjelentetem a Kézimunkasuli Online Magazint, mely egy havonta ingyenesen megjelenő elektronikus kiadvány. Minden számban öt modell és egy minta található leírással együtt.

7 Kötést és horgolást oktató DVD-t, francia kötőeszközt és sorjelölő készletet forgalmazok. Képfeltöltő galériát üzemeltetek a Tagok részére, ahol szerepeltethetik az általuk elkészített kötött és horgolt modelleket, mintákat. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? áprilisában jelent meg az első Magazin és a weboldal is. Azaz kb 2 és fél éve. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Átmenetileg nem dolgoztam néhány hónapig, és szerettem volna hasznosan eltölteni az időt, olyan elfoglaltsággal, amit szeretek csinálni, másoknak is hasznára válik, és még egy kis pénzt is kereshetek vele. Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Mivel elég szegényes a kínálat könyvekből és magazinokból, oktató DVDre pedig egyáltalán nem bukkantam, gondoltam, lenne rá kereslet. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Legnagyobb meglepetésemre azonnal nagy népszerűségre tett szert az oldal, az első DVD-t pedig már a második hónapban értékesítettük. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Jelenleg ez kiegészítés, de szeretném tovább fejleszteni, rengeteg ötletem van még. Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? (nem kötelező) Számszerűen akkor tudnám megmondani, ha megnézném a könyvelést, de annyi bizonyos, hogy mivel ez az üzleti modell szinte fillérekből létrehozható és üzemeltethető, már az első pillanattól kezdve nyereséges volt. Nemcsak a fonalak árát tudom fedezni vele, hanem felújítottam a számítógép parkomat, és jelenleg egy olyan (offline) megjelenési formára készülök, ami nagyobb befektetést és remélhetőleg nagyobb nyereséget is ígér, és erre is megvan a fedezet.

8 Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? Azt rövidebben lehetne felsorolni, hogy mit nem Szeretem kitalálni, megtervezni, elkészíteni, fotózni a modelleket, ez a legszebb része. De szeretem szerkeszteni a weboldalt, a Magazint is, új projekteket kitalálni (2012-ben lesz egy ilyen), levelezni a Tagokkal. De a legnagyobb öröm, amikor elkészül egy Magazin, és publikálom, vagy év végén az Évkönyvet. Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Nem, soha. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Nincs mit veszteni, csak a rászánt időt. Azalatt viszont rengeteget lehet tanulni, amit az élet más területein is tudsz kamatoztatni. Nagyon fontos azonban, hogy olyan dologba vágj bele, amit szenvedélyesen tudsz művelni, mert ez fog átsegíteni az esetleges hullámvölgyeken. A sikerek pedig szárnyakat adnak, és ösztönöznek. Légy nagylelkű, ne sajnáld a közönségedtől az ingyen tartalmakat, mert csak ezzel tudod bevonzani a vásárlókat. Kovács Nikolett

9 4. Aki válaszol: Frei Anita Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Kismamáknak szóló weboldal de egy kicsit másként. Amiben egyedülállóak vagyunk: jogi segítség a kismamáknak és anyukáknak, hogy a karrierjük se szakadjon meg a gyermekvállalás miatt. (Ingyenes online tanácsadás, és számos cikk a kismamák munkajogi védelméről. Pl. mi a teendő, ha vissza akar térni az anyuka a munkahelyére stb.) Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? februárban kezdtem. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Tele voltam ötletekkel, mert kismamaként ismertem a többi kismama hírportált, de úgy gondoltam, valami hiányzik. Ezeket szerettem volna mind becsatornázni a Kismamatitkok-ba, de közben folyamatosan jönnek az új ötletek. És egy szemléletmódot is szerettem volna megmutatni: hogy nem csak jó anyák lehetünk, de mellette jó nők is maradhatunk! Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Az egyik termék: Kizárólag egymásnak ellentmondó információkat találni a babatáplálásról, mindenki mást mond ez adta az alapötletet. Egy olyan összeállítást

10 készítettünk, amiben bátran meg lehet bízni, mivel dietetikus állította össze: ő az, aki igazán ért a táplálkozáshoz. (Jobban, mint a védőnő, a barátnő vagy az anyós..) Másrészt pedig: összeszedtük benne mindazokat a gyakorlati kérdéseket, amik sehol nincsenek leírva, holott igazából ezek merülnek fel a kezdő anyukákban. A másik termék: Azért kombináltuk két másik témával a terméket, mert a tapasztalatok szerint ezek a legkeresettebb témák. Minden nő szeretne NŐ maradni anyaként is, és mi ebben segítünk. Minden téren: étkezés, szépségápolás, torna. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Fél évvel a honlap indulása után került piacra az első termék, és ebből azonnal elkezdett csordogálni a bevétel. De partnerkapcsolatok alapján már korábban is volt bevétel. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Kiegészítés. Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? Szeretem csinálni, egyszerűen ennyi. A munka nagy része nálam nem forintosítható, hiszen az oldalon ingyenes jogi tanácsadást végzek (eredetileg jogász vagyok, sőt jelenleg is így dolgozom mellette) Ez csak erkölcsi megbecsülést eredményez, nem mérhető bevételt, ugyanakkor a honlap látogatottságát is javítja, szóval megéri mindenképpen. Nem. Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el, belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? JÓT kell csinálni, és akkor menni fog. Frei Anita

11 5. Aki válaszol: Mácsár Andrea Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Egyedi ékszereket készítek, melyek fő alapanyagai a textil, fa, üveg és bőr, de olykor használok egyéb kiegészítőket is, ami a kezembe vagy utamba akad és fantáziát látok benne. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Az első ékszer tavaly novemberben született, és szinte azonnal el is kezdtem az internetes értékesítést is. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Szerettem volna a gyerekek mellett már dolgozni valamit és olyan lehetőséget kerestem, ami nem köt 8 órában egy munkahelyhez, miután a nagymamák nagyon távol laknak, így segítségünk nem sok van, ami a gyerekek felügyeletét illeti.

12 Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Az ötlet egy álom szüleménye, de miután nagyon sok kreatív dolgot kipróbáltam korábban, az nem volt kérdés hogy valamit alkotnom kell. A legnagyobb szerelem a foltvarrásból a textil maradt, végtelen számú lehetőséget ad a különböző színek és minták kombinálásával. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Szinte azonnal, amikor az első néhány ékszeremet feltöltöttem egy internetes áruházba, az első ékszer, amit eladtam, szalagrózsákból készített nyaklánc volt. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Az ékszerkészítésem kinőtte magát és már nemcsak online árusítom, itthon és külföldön is több partnerünk van, aki továbbértékesíti és a napokban megnyitjuk az első saját ékszerüzletünket is. Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? A legjobb az, hogy azt csinálom, amit szeretek, alkothatok és még pénzt is keresek vele. Persze nem utolsó szempont az sem, hogy mivel ez a saját vállalkozásom, magamnak osztom be az időmet, akkor dolgozok, amikor a gyerekek oviban vannak, vagy ha sok munkám van, akkor még esténként, amikor már elaludtak. Ez az otthoni munka hátránya is egyébként, hogy az embernek nehéz különválasztani a szabadidejétől, de szerencsés vagyok, mert már beköltöztem a saját műhelyembe és csak azt a munkát hozom haza, amit akarok. Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Nem, egy pillanatig sem. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Nagy előnye ennek a típusú vállalkozásnak, hogy befektetni csak annyit kell, amivel kész terméket tudunk létrehozni, akár 4-5 darab termék értékesítésével, illetve feltöltésévél is el lehet a piackutatást kezdeni, vane erre kereslet, megveszik-e. Ha beindul és folyamatosak az eladások,

13 akkor a bevételt vissza lehet forgatni, tehát ha valaki ügyesen csinálja, sok energiát tesz bele, a faltöltései rendszeresek és van ideje kivárni, akkor minimális befektetéssel felépíthet egy jól működő online céget. Mácsár Andrea 6. Aki válaszol: D. Bikfalvi Móni Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? A WordPress (honlapkészítő rendszer) oktatása olyanoknak, akiknek nincs programozói tudásuk, mégis szeretnének maguk építeni saját honlapot illetve WordPress alapú honlapok készítése olyanoknak, akik csak a tartalmat szeretnék maguk szerkeszteni, de a technikai alapokat inkább rám bízzák. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Ezt a weblapot konkrétan két évvel ezelőtt (2009-ben), de más munkáimhoz támogatásként már korábban is dolgoztam az interneten keresztül. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod?

14 2007-ben megszületett negyedik fiam, és otthonról akartam dolgozni mellette (és a három nagy mellett, akik akkor alsós iskolások voltak). Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Saját korábbi weblapom készítése közben derült ki, hogy milyen jó rendszer a WordPress, de nem találtam hozzá magyar nyelvű segítséget az interneten. Így amikor én már jól ismertem, elkezdtem tanítani másoknak. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Egy hónap múlva már volt belőle bevételem. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Ebből élek. Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? (nem kötelező) Számokat nem mondanék, de jelenleg éppen csak elég (nagy a család, sok a költségünk), de jó irányba haladunk :-) Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? Nagyon szeretek weblapokat készíteni, és tanítani is, így nekem ez ideális elfoglaltság. Az is nagyon kényelmes, hogy a saját időbeosztásomban dolgozhatok, és hála a laptopoknak és a mobil internetnek, akárhol akár a strandon vagy a játszótéren is :-) Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Soha, és nem is fogom. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Kezdd el kicsiben, ingyenes vagy olcsó megoldásokkal (amilyen a WordPress is), tanulj sokat az interneten található ingyenes anyagokból (amilyen a Vállalkozónők.org, az OMA.hu, a VHKlub és a hasonlók illetve a WP-Suli is), és amikor már van belőle folyamatos bevételed, akkor

15 szervezd céggé a vállalkozásodat! Ha nekem sikerült négy kisgyerek mellett, akkor bárkinek sikerülhet. Azt nem ígérem, hogy könnyű lesz ( vért, verítéket és könnyeket én is ígérhetek :-) ), de ha nem adod fel, ha hiszel magadban és elég fontos Neked a cél, amit el akarsz ezzel érni, akkor sikerülni fog. D. Bikfalvi Móni 7. Aki válaszol: Szabó Judit Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Bohócműsorok, interaktív mesejátékok, arcfestés, lufihajtogatás, Házhoz jön a Mikulás. Szolgáltatások, amelyek mosolyt csalnak egy gyermekarcra és egy zsúrt felejthetetlenné tesznek! Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Kb. 5 évvel ezelőtt.

16 Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Színésznőként végeztem és hosszú évekig aktívan dolgoztam színháznál, majd a kislányunk születése után a fontossági sorrend megváltozott. Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Természetesen abból kiindulva, hogy színészként ehhez értek a legjobban és sikerült olyan kollégákat magam köré gyűjtenem, akik szintén boldogan vesznek a gyerekműsorok létrehozásában. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Azonnal. Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Ebből (is) élek. Azért az is, mert az első vállalkozás sikerén felbuzdulva létrehoztam a Babygardrob Babaruha Webáruházat és most, hogy a lányunk már nagycsoportos óvodás, kellett valami új kihívás. Ezért ismét nagy fába vágtam a fejszémet és létrehoztam egy Közhasznú Alapítványt és idén májusban nyitottam egy magánóvodát. Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? Változó a bevételünk, természetesen vannak jobb és csendesebb időszakok is. Nem lettem milliomos, de remélem, hogy hosszú évekig nyugodtan aludhatunk akkor is, ha a CHF árfolyama az egekben jár. :-) Örülök, hogy meg tudom adni a gyermekemnek, amit szeretnék és el tudunk utazni a családdal. Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz? A játék. Szeretek játszani. Színpadon is és a gyerekekkel is. Színész is azért lettem, mert nincs annál felemelőbb érzés, mint játszani és adni. A gyerekeknél pedig nincs hálásabb közönség. A közös játék a legnagyobb boldogság. Bántad már meg valaha is hogy belefogtál?

17 Nem, egy percig sem. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Merni kell nagyot álmodni! Hiszem, hogy ha jó az ötlet és valaki a számára kijelölt, jó úton jár, akkor minden sikerül. Munka, munka, munka és sok-sok energia és kitartás! Szabó Judit Harlequin Zsúrszolgálat 8. Aki válaszol: Szoták Katalin Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Gyerekruhák és hozzá tartozó kiegészítők (táska, kalap, hajcsat, karkötő stb.) tervezésével és kivitelezésével, valamint a gyerekruhák szabásmintáinak online (otthon kinyomtatható) forgalmazásával.

18 Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Három évvel ezelőtt (akkor még csak hobbiként), augusztus 7-én írtam meg az első blogbejegyzést. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? A kisebbik lányom akkortájt töltötte be a harmadik életévét és nem volt hová visszamennem dolgozni. Jó volt érzékelni, hogy tetszik az embereknek, amit csinálok. A blog nagy látogatottságán felbuzdulva alapítottuk meg a vállalkozást (éppen egy évvel a blog beindítása után). Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? A férjem vetette fel a kérdést egyik alkalommal, hogy miért nem építünk a gyerekruhákra, öltözék kiegészítőkre és azok pdf szabásmintáira (eszabásminta), amit a hobbivarrónő otthon ki tud nyomtatni és a varrásleírás alapján el tud készíteni. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Attól függ, hogy honnan számolom. Ha blog indulását nézem, akkor kb. pár hónap (erre elég nehéz visszaemlékezni). Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Főállásban csak ezzel foglalkozom, viszont mint család, alapvetően a férjem keresetéből élünk. Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? (nem kötelező) Változó a bevétel. Túlzottan nem fektetek nagy energiát a marketingünkre (sajnos idő hiányában), ennek megfelelően a bevételem csak az alap költségeket fedezi (anyag, járulékok, könyvelő). Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz?

19 Mindent szeretek benne, kezdve a ruha megtervezésén keresztül az elkészítést, a fotózást, a képek utómunkáját, a blog szerkesztését, az emberek örömét, akikért csinálom, a visszatérő, elégedett ügyfeleket stb. Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Volt már rá példa, hogy elgondolkodtam azon, hogy abbahagyom. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok olyankor fordulnak meg a fejemben, amikor egyesek visszaélnek a VARÁZSOLLÓ névvel. Nagyon sokat dolgozom azon, hogy a minőséget (itt a blog színvonalára is gondolok) szinten tartsam és látogatókat vonzzak, de sajnos volt már rá példa, hogy mások a VARÁZSOLLÓ név ismertségét kihasználva visszaéltek vele. Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Nekem annyiból könnyű dolgom volt, hogy a szakmai tudásomra alapozhattam a saját termék készítését. Ezt mindenképpen fontos dolognak tartom. Amennyiben egy olyan biztos szakmai tudás van a kezünkben (fejünkben), amelyre bizton alapozhatunk, vágjunk bele. Természetesen azt is szem előtt kell tartani, hogy kevesen legyenek azon a területen. Mindenképpen olyan dologba kezdjünk, amihez nem kell nagy tőke, mert az elején még csak viszi a pénzt a vállalkozás. Kitartás, türelem és alázat (a munka iránt is), valamint megfelelő családi és anyagi háttér sem elhanyagolható szempont. Szoták Katalin (miss Scotty)

20 9. Aki válaszol: Patak Cs. Gyöngyvér Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? Valójában nem a Szoptass ügyesen! könyvből van a fő bevételem. Ez volt az első online (és offline) próbálkozásom. Hamar rá kellett jönnöm, hogy igazuk van az okos marketingeseknek a könyv nem pénzkeresetre, hanem csak hírnév szerzésre, marketingre való amivel egy valóban pénzt hozó másik üzletet lehet népszerűsíteni. Két vállalkozást működtetek, mindkettő az anyukák és kismamák segítését célozza meg. Az egyik a Kaposvárimami.hu (www.kaposvar.imami.hu) az országos Imami franchise (www.imami.hu) részeként a helyi családokat juttatja közérdekű és hasznos információkhoz, és számos ingyenes szolgáltatáshoz, elsősorban a kisgyermekes családokat, anyákat érintő minden lehetséges témában. A másik most fókuszban levő vállalkozásom a KismamaCompany, (www.kismamacompany.hu) mely szintén elsősorban a kismamáknak és anyukáknak szól. Itt azonban valódi csapatmunka folyik, ahol az anyagi biztonság megteremtéséért dolgozunk együtt. Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát?

21 A Kaposvárimami októberben lesz 1 éves, a KismamaCompany nemrég indult. A Szoptass ügyesen! könyv 2009 májusában jelent meg, és akkor készült el a weboldala is. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Mindig is a magam ura szerettem volna lenni. Sosem szerettem, ha valaki megmondja, mikor mit és hogyan kell tennem. Szerencsém volt, mert tanárként is viszonylag szabadon dolgozhattam. Aztán a gyerekekkel otthon töltött hét év alatt teljesen hozzászoktam a függetlenséghez. Időközben belefogtunk egy vállalkozásba, ahol teljesen átformálódott a gondolkozásom az alkalmazotti léttel kapcsolatban. Kinyílt a szemem, röpködtek az ötletek, elkezdtem tanulni az online vállalkozásról (Vida Ágitól, Vidi Ritától), képeztem magam pénzügyileg és marketing témában. Annyira belejöttem, hogy ma már csak így érzem jól magam. Enyém a felelősség és ezt szeretem. Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? A Szoptass ügyesen! könyvet először a sógornőmnek írtam, kézzel, egy kis füzetbe. Ő tovább adta ismerőseinek, és mikor sorra jöttek a köszönetek a segítségért, akkor vetette fel az egyik kismama a könyvkiadás lehetőségét. Tetszett az ötlet, utánajártunk, hogyan kell ilyesmit csinálni, és megvalósítottuk. (A többes szám a férjem segítségét jelöli ) A könyv értékesítése kapcsán keveredtem az online marketing közelébe, ahol az Év Anyavállalata versenyben fedeztem fel Gellén Nórát, aki vadonatúj Pécsimami weboldalával nevezett be, és a franchise ötletét fontolgatta. Azonnal tudtam, hogy Kaposvárimami csak én lehetek A KismamaCompany terve évek óta érlelődött bennem, de csak nemrég találtam olyan partnerekre mint Vidi Rita és Gellén Nóra, akikkel együtt az álmomat profi módon meg tudtam valósítani. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Az első könyveket gyakorlatilag pár nappal a nyomtatás után sikerült értékesíteni már előjegyezték a rokonok, barátok. Pár nappal a kiadás és a weboldal élesítése után a Születés Hete alkalmából a Duna TV CsaládBarát magazinműsorában bemutathattam a könyvet. Azonnal érkezni kezdtek a megrendelések Fantasztikus érzés volt!

22 Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé? Van egyéb jövedelmem. Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? (nem kötelező) Még nem eleget Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az, amit nagyon szívesen csinálsz? Az önállóságot, a döntési lehetőséget, a kötetlen időbeosztást, a felelősségvállalást, a küldetéstudatom kielégítését, a szabadságot Bántad már meg valaha is hogy belefogtál? Nem. Még akkor sem, amikor kétségbeesek valamin, vagy amikor hajnali háromkor is még a gép előtt ülök. (Szerencsére erre most, hogy nem munkahelyen vagyok napközben, egyre ritkábban kerül sor.) Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba? Aki mer, az nyer! Bátorítás a saját termékhez: Létezik egy statisztika, miszerint minden 10. vállalkozás csődbe megy. Míg a sikertelen vállalkozó azon imádkozik, hogy ne ő legyen a tízedik, a sikeres vállalkozó elindít tíz üzletet, amiből egy biztosan sikeres lesz. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy egy kudarc nem kudarc A saját termék egyébként, ha fizikai, igényel bizonyos befektetést. Ha nem fizikai, akkor is kell hozzá tudás, és befektetett idő és energia mindenképp. Én azt mondom, nem árt, ha addig is keresünk pénzt valahonnan, amíg az első termékünket sikerül értékesíteni. Lehetőleg olyan módon, ami nem vesz el még több időt a családunktól. Erre kiválóan alkalmas bármilyen már működő, kidolgozott rendszer pl. partnerprogram, vagy hálózati értékesítés. Ezekhez nem kell induló tőke, és nincs bennünk görcs amiatt, hogy egy leendő termékre építünk, ami esetleg a nyakunkon marad.

23 A lényeg: mindig tanulni kell, aztán tanulni, majd tanulni. És közben cselekedni! Nem kell megvárni, amíg minden tökéletes lesz, mert olyan úgy sem lesz. Hajrá mindenkinek! Patak Cs. Gyöngyvér 10. Aki válaszol: Hadarik Rita Weboldalad URL címe? Mivel foglalkozik a vállalkozásod? A vállalkozásom marketinggel foglalkozik. A gyerekek születése előtt a médiában dolgoztam, ahol köztudottan nem árt, ha valaki számlaképes, így kezdetektől fogva van egy Betéti Társaságom. Alapvetően marketingesnek és kommunikációs szakembernek tartom magam, és e nélkül a későbbi (jelenlegi) internetes oldalaim sem tudnának úgy működni, ahogyan.

24 Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát? Az első blogomat három és fél éve kezdtem el írni hobbi szinten. Imádtam főzni, és láttam, hogy vannak, léteznek gasztro blogok. Gondoltam, ilyet én is tudok csinálni. Bébiételek posztolásával kezdtem, majd ezeket követte az összes többi recept. Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod? Egy e-oldalas blogom volt, ami pár hónap után hosszú ideig vezette a szolgáltató látogatottsági top listáját. Akkoriban konkrétan nem foglalkoztam az online marketinggel, egyszerűen csak figyeltem a számomra mérvadó oldalakat, és a megjelenéseiket. És utánoztam. Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked? Egy év blogolás után jöttek a szakértői felkérések. Volt, ami bejött, volt, ami befuccsolt, de nekem irányt szabott mindegyik. Már a blogon voltak partnereim (fizetősek), és ők is bátorítottak, hogy kezdjek valamit ezzel a lehetőséggel. Az emberek esznek, akár milyen nehéz gazdasági vállság is van, így a gasztronómia egy viszonylag jó befektetésnek számít. A konkrét üzleti vállalkozás ötlete két évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, miután megtaláltam azt a vezérvonalat, amit képviselni szeretnék, ami nem csak számomra okoz elégedettséget, de másoknak is hasznára válhat. A tudatos táplálkozás mellett tettem le a voksomat. Magát a RITA imázst kezdtem el felépíteni, mert azt gondolom, hogy a legfontosabb termék ebben a körben a személyem lehet. Nagy hangsúlyt helyeztem a oldal seo-zásába, a többi online marketing eszközbe, ami nagy forgalmat tud hozni látogatottság szinten az oldalra. Ennek az eredménye, hogy magamon kívül két sales house is értékesíti a felületeket. Idővel elindítottam a főzőtanfolyamaimat is, amik szintén bevételi forrást jelentenek. A stratégia ki van építve, az elkövetkező évben két olyan új tervem is van, ami bevételteremtő lehet, és amihez az imázs építés nagymértékben hozzá fog járulni. A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed? Szinte pár hónap után csurrant-cseppent valami, de igazán másfél éve pörgött fel az üzleti része. Mire a kisebbik fiam is közösségbe került, már ez volt a bevételi forrásom. Azóta felkértek már televíziós reklámfilmbe reklámarcnak, több cégnek fejlesztek recepteket a termékeikhez, sőt, gasztro marketing tanácsadással is foglalkozom. Az ügyfelek vissza-vissza

Az én történetem avagy hogyan találjam meg nőként önmagam a 21. században

Az én történetem avagy hogyan találjam meg nőként önmagam a 21. században Az én történetem avagy hogyan találjam meg nőként önmagam a 21. században 1 A Junior Achievement Magyarország Alapítvány által készített kiadvány megjelenését, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány

Részletesebben

Professzionális online stratégia kézműveseknek

Professzionális online stratégia kézműveseknek Várőri Adrienn Professzionális online stratégia kézműveseknek FIGYELEM! Ezen anyag szerzői jogtulajdonosa Várőri Adrienn és Kovács Sándor. Kérlek, ne add tovább senkinek. Helyette küldd el az alábbi linket

Részletesebben

Akkor nézz be a kulisszák mögé!

Akkor nézz be a kulisszák mögé! Érdekel egy cég és egy üzleti honlap fejlesztésének teljes története? Akkor nézz be a kulisszák mögé! nevem Juhász Attila. Alapító tag vagyok az Online Vállalkozó Klubban, Volenszki Sándor kollégámmal

Részletesebben

Kolman Miklós Várkonyi Szabolcs Vízi Izabella Sikeres női vállalkozók

Kolman Miklós Várkonyi Szabolcs Vízi Izabella Sikeres női vállalkozók Kolman Miklós Várkonyi Szabolcs Vízi Izabella Sikeres női vállalkozók AZ ERŐSEBB NŐI VÁLLAKOZÁSOKÉRT SIKERES NŐI VÁLLALKOZÓK Írták: Kolman Miklós Várkonyi Szabolcs Vízi Izabella 2006. Kolman Miklós Várkonyi

Részletesebben

Webfoglalás. Bevezető

Webfoglalás. Bevezető Webfoglalás Bevezető Ezt a könyvet az online vállalkozók magyar nyelvű alapművének szánom. Hasznos olvasmány mindenkinek, aki interneten akar értékesíteni, webes szolgáltatás indítását tervezi, szakértői

Részletesebben

KERESD MAGAD DEGESZRE

KERESD MAGAD DEGESZRE KERESD MAGAD DEGESZRE Hogyan váljunk sikeressé az információ korában Szabó Ferenc 2004. Copyright 2004 Szabó Ferenc Minden jog fenntartva/all rights reserved A kiadvány szerzői jogi védelem alatt áll.

Részletesebben

Amikor nem állatorvos a főnök

Amikor nem állatorvos a főnök Amikor nem állatorvos a főnök Budapest XVIII., Lenkei u. 3. Az állatorvosok közül sokan (vagy akár mindannyian) alaptételnek gondoljuk azt, hogy egy állatorvosi vállalkozást állatorvos(ok) működtet(nek).

Részletesebben

Fiatal gyógyszerészek

Fiatal gyógyszerészek 2014 Tartalomjegyzék A gyógyszerészet jelene, jövője 2014 kérdőív eredményei 1. életrajz 2. életrajz 3. életrajz FIATAL GYÓGYSZERÉSZEK 2014 4. életrajz 5. életrajz 6. életrajz A Magyar Gyógyszerésztörténeti

Részletesebben

Siker és harmónia tanulságos vállalkozónői életutak. Házikence Tanoda Kft 1116 Budapest, Szerelmey M. u. 43. http://creativiky.hu

Siker és harmónia tanulságos vállalkozónői életutak. Házikence Tanoda Kft 1116 Budapest, Szerelmey M. u. 43. http://creativiky.hu Siker és harmónia tanulságos vállalkozónői életutak Házikence Tanoda Kft 1116 Budapest, Szerelmey M. u. 43. http://creativiky.hu 1 Hobbiból Munka Íme a Házikence Tanoda Bevezetés Hogy mikor kezdődik egy

Részletesebben

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Indulj el! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Köszöntő Mindenkinek van egy álma vagy legalábbis ötlete, elképzelése arra vonatkozóan,

Részletesebben

Start kézikönyv- A WorldVentures üzleted alapjai és az első lépések a csatlakozásodat követően

Start kézikönyv- A WorldVentures üzleted alapjai és az első lépések a csatlakozásodat követően Start kézikönyv- A WorldVentures üzleted alapjai és az első lépések a csatlakozásodat követően Előszó Ez a kézikönyv Paulányi Bea csapatának készült és 2 részből áll. Amit éppen olvasol, az 1. kötet, az

Részletesebben

Martinecz Miklós. Aranyat érő ÜZLETI ÖTLETEK. Részletes útmutató: Hogyan hozz létre. nyereséges vállalkozást eredményező ötleteket?

Martinecz Miklós. Aranyat érő ÜZLETI ÖTLETEK. Részletes útmutató: Hogyan hozz létre. nyereséges vállalkozást eredményező ötleteket? Martinecz Miklós Aranyat érő ÜZLETI ÖTLETEK Részletes útmutató: Hogyan hozz létre nyereséges vállalkozást Részletes útmutató: eredményező ötleteket? Hogyan hozz létre Kezdő és gyakorló vállalkozóknak nyereséges

Részletesebben

Hogyan jellemezhető a nők munkaerő-piaci helyzete? egy empirikus kutatás tükrében

Hogyan jellemezhető a nők munkaerő-piaci helyzete? egy empirikus kutatás tükrében Vezetéstudományi Intézet Hogyan jellemezhető a nők munkaerő-piaci helyzete? egy empirikus kutatás tükrében Vatamány Bella 2012. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 1 1. A NŐK ÉS A FÉRFIAK... 3 2. A VEZETÉS...

Részletesebben

SIKER ÉS HARMÓNIA TANULSÁGOS

SIKER ÉS HARMÓNIA TANULSÁGOS SIKER ÉS HARMÓNIA TANULSÁGOS VÁLLALKOZÓNŐI ÉLETUTAK Esettanulmány SIMON ERIKA 2011. július Kiíró szervezet: Telenor Magyarország Zrt. Közreműködő szervezet: SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Tartalomjegyzék

Részletesebben

Magyar Kitti Karriertervezés pályakezdőknek és újrakezdőknek

Magyar Kitti Karriertervezés pályakezdőknek és újrakezdőknek Magyar Kitti Karriertervezés pályakezdőknek és újrakezdőknek Milliókat érő különbség munkavállalás és karrierépítés között Magyar Kitti Karriertervezés pályakezdőknek és újrakezdőknek Milliókat érő különbség

Részletesebben

Siker és harmónia az Online Irodában

Siker és harmónia az Online Irodában Siker és harmónia az Online Irodában A vállalkozás története Cégemet két nagyon kedves fiatalembertől vásároltam 2003. december 3-án. Korlátolt felelősségű társaság keretében működünk, családi összefogással.

Részletesebben

Ez a könyv rövidített elektronikus változata. Ez csak a teljes tartalom valamivel kevesebb, mint felét tartalmazza!

Ez a könyv rövidített elektronikus változata. Ez csak a teljes tartalom valamivel kevesebb, mint felét tartalmazza! Ez a könyv rövidített elektronikus változata. Ez csak a teljes tartalom valamivel kevesebb, mint felét tartalmazza! A teljes könyv beszerezhető dr. Tóth András internetes könyvesboltjában: http://tothandras.shoprenter.hu/

Részletesebben

SMALL IS BEAUTIFUL SIKER ÉS HARMÓNIA - TANULSÁGOS VÁLLALKOZÓNŐI ÉLETÚTAK

SMALL IS BEAUTIFUL SIKER ÉS HARMÓNIA - TANULSÁGOS VÁLLALKOZÓNŐI ÉLETÚTAK SMALL IS BEAUTIFUL SIKER ÉS HARMÓNIA - TANULSÁGOS VÁLLALKOZÓNŐI ÉLETÚTAK Esettanulmány pályázat a Telenor Magyarország Zrt. és a SEED Kisvállalkozásfejlesztési Alapítvány kiírásában 2011. 07.27. 1 T A

Részletesebben

hírgetmondó online hírújság

hírgetmondó online hírújság tartalom KÖSZÖNTŐ 3 hírgetmondó online hírújság SIKERTÖRTÉNET 4 Ösztönzésképpen egy-egy sikeres mentori és tanácsadói bemutatkozót olvashattok! SZERKESZTŐK: HÍREK - ENERGETIKA 8 Minden, ami aktuális és

Részletesebben

Beszámoló a szakmai gyakorlatról

Beszámoló a szakmai gyakorlatról Beszámoló a szakmai gyakorlatról Kecskeméti Kinga Szakmai gyakorlatomat a Híradó Média Kft-nél töltöttem. A cég tulajdonképpen egy családi vállalkozás, mely több internetes médiumokat is magába foglal.

Részletesebben

hírgetmondó online hírújság

hírgetmondó online hírújság tartalom KÖSZÖNTŐ 3 hírgetmondó online hírújság SIKERTÖRTÉNET 4 Tanácsadóink sikertörténetei hogy jobban megismerjük egymást! SZERKESZTŐK: HÍREK - ENERGETIKA 8 Naprakész információk, vélemények energetikusainktól.

Részletesebben

MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok -

MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok - Marketing Commando blog - különkiadás MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok - Háttér: 2007 novemberében meghirdettem egy "nyílt hetet" a Marketing Commando blog-on, ahol bárki beküldhetett olyan kérdést,

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tokeleteselet.hu Tartalomjegyzék Előszó... 4 Ki vagyok én, és miért osztom az észt?... 5 Hogyan használd?... 6 Miért vagyunk itt?... 8 Megéri változtatni?...

Részletesebben

Többre vágysz, mint a tömegek? Akkor neked szól ez a könyv!

Többre vágysz, mint a tömegek? Akkor neked szól ez a könyv! Elöszó Kedves olvasó! Ha most e sorokat olvasod, akkor az már nagyon jó jel, mert a társadalom azon kis csoportjához tartozol, akik hajlandóak aktivan tenni sorsuk, jövőjük alakulásáért, és nem csak a

Részletesebben

VÁLLALKOZNI JÓ! Sikeres magyar vállalkozók történetei

VÁLLALKOZNI JÓ! Sikeres magyar vállalkozók történetei VÁLLALKOZNI JÓ! Sikeres magyar vállalkozók történetei VÁLLALKOZNI JÓ! Sikeres magyar vállalkozók történetei AZ AMERIKAI KERESKEDELMI KAMARA KIADVÁNYA The American Chamber of Commerce in Hungary 1051 Budapest,

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FŐISKOLA LAPJA XVII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM JÚNIUS. Ízek útján

AZ ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FŐISKOLA LAPJA XVII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM JÚNIUS. Ízek útján IKSZIKSZÍ AZ ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FŐISKOLA LAPJA 2013 06 JÚNIUS XVII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM Ízek útján BELSŐSÉGEK Pálizs Szőke Brigitta Szilvia OTDK-s büszkeségeink A 31. Országos Tudományos Diákköri Konferencián

Részletesebben

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között?

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? Bevezető 2007 nyarán, amikor az első honlapomat indítottam anyukáknak babalélektanról (és mamalélektanról)

Részletesebben

Vállalkozz Itthon! magazin Vállalkozz Itthon! magazin Vállalkozz Itthon! magazin A Fac ebook titok- ISÁ zatos algoritmusa?

Vállalkozz Itthon! magazin Vállalkozz Itthon! magazin Vállalkozz Itthon! magazin A Fac ebook titok- ISÁ zatos algoritmusa? Vállalkozz Itthon! magazin 2014/1. szám Nyugat-Dunántúl régió www.vallalkozzitthon.hu/nyugat-dunantul Vállalkozz Itthon! magazin NAV InTeRjú Varga Árpáddal BuSINESSDIVAT Lakatos Márkkal FIATAl VÁllAlkOzók

Részletesebben

A MEGLÁTOTT ÉRTÉKEK CIVIL SZERVEZETEK NYILVÁNOSSÁGI MEGJELENÉSEI

A MEGLÁTOTT ÉRTÉKEK CIVIL SZERVEZETEK NYILVÁNOSSÁGI MEGJELENÉSEI A MEGLÁTOTT ÉRTÉKEK CIVIL SZERVEZETEK NYILVÁNOSSÁGI MEGJELENÉSEI TARTALOMJEGYZÉK 4 Előszó 7 Jó emberek kerestetnek ÁGOTA Alapítvány 11 Miből lesz a cipősdoboz? Baptista Szeretetszolgálat 15 A nem mérhető

Részletesebben