Marketing Tervezés Elsőszámú szabályai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Marketing Tervezés Elsőszámú szabályai"

Átírás

1 Marketing Tervezés Elsőszámú szabályai

2 Marketing Tervezés Elsőszámú szabályai! Sajnos a legtöbb szolgáltató cég nem tudja, hogy pontosan kihez szól. Ki a célpiaca. Így csupán vaktában lövöldöz az akcióival és egyéb más marketing eszközökkel, amivel halálra van ítélve. Amíg nem tudod, hogy kit célzol meg a vállalkozásoddal, addig azt sem tudod, hogy hol találod meg őket. Azaz, hol kell hirdetned, hogy az a lehető legnagyobb hasznot hozza a vállalkozásod számára. A kis cégek esetén ennek a pontnak a helyes kivitelezése elengedhetetlen a fennmaradáshoz! Az első lépcső ugyanis a célpiacod pontos meghatározása és megtalálása. Ennek hiányában csak szórni fogod a pénzed és az ablakon dobálod ki a forintot anélkül, hogy annak bárminemű mérhető hasznát is éreznéd. Tehát mostantól a MINDENKI szót és a MINDENKINEK jó a termékem kijelentést el kell felejteni. Helyette pedig behatárolni egy viszonylag szűk célpiacot, akikből kellő jövedelmet tudsz elérni. Miben akarok hasonló vagy más lenni, mint a konkurenseim? Nézzük, milyen szempontok szerint válaszd ki a célcsoportodat!

3 Hol találhatóak meg területileg a vásárlóid? (országrész, megye, város) Mekkora a piac? Van-e plafon, amit hamar elérek és utána nincs növekedés? A vásárlóid hány százaléka férfi, hány százaléka nő? Mennyi az átlag keresetük? Megengedhetik maguknak a szolgáltatásod? Van igény a szolgáltatásodra? Valóban ki is fogják fizetni vagy csak vágynak rá? Hány évesek? pl: év Ezen kérdések segítségével a MINDENKI kategóriából pillanatok alatt ki tudod választani az adott szeletedet, akiket megcélzol a vállalkozásoddal. Így az eddigi tanácstalanság után már biztos alapokhoz tudsz nyúlni és meg tudod határozni a pontos igényeket. Pénzt spórolsz meg! Tegyük fel, hogy szobafestő vagy. A szakértelmed, a precíz munkád és a tapasztalatod adod el, aminek az eredménye egy szépen kifestett lakás lesz. Elkezdesz hirdetni az újságban és azt tapasztalod, hogy másik 3 ugyanolyan hirdetés van az újságban, mint a tied. Mi alapján döntsön a vevő, hogy kit válasszon? Egy kutya mind. Ekkor elhatározod, hogy szűkíted a célpiacod és most már nem akarsz mindenkinek reklámozni. Mostantól te csak a panellakások kifestésével fogsz foglalkozni. Ezzel lemondasz a családi házak, garázsok, pincék kifestéséről, viszont szerinted aki panel lakásban él, és festésre van szüksége, melyik hirdetést fogja felhívni a 3 közül? A tied, mert pontosan hozzá szól! Ezzel még egy előnyre is szert teszel. Nem kell azon gondolkodni, hogy mit írj a reklámodba, mert elég beleírnod azt, amire specializálódtál és azonnal hatékonyabbá válik az összes hirdetésed.

4 Ebből kifolyólag viszont egy elengedhetetlenül fontos kérdést kell megválaszolnod. Ez pedig nem más, mint az, hogy megtudd Hol érdemes reklámoznod hogy csak azok olvassák el a reklámodat, akiknek valóban szükségük van a szolgáltatásaidra. Ha ezen felül is elérsz embereket, akik nem a potenciális célpiacod, az kidobott pénz lesz! (Kivéve, ha márkát építesz, vagy ha már direkt módon nem tudod több emberhez eljuttatni a hirdetésed) Például: Ha műkörmös vagy, akkor nem a helyi barkácsbolt ablakára fogsz plakátozni, hanem a szépségtrendekkel foglalkozó szalonban vagy újságban. Viszont van egy alapszabály: 1. Mindig a lehető legpontosabban próbáld behatárolni a vevőid fellelhetőségét! Nem elég egy szépségápolással kapcsolatos lapban hirdetned, mert az túl nagy falat. Helyette inkább reklámozz egy fiataloknak szóló körömápolással és betegségekkel foglalkozó oldalon, lapban vagy rendelőben. (Ha ezzel foglalkozol és erre pozícionáltad magad) Meg fogsz lepődni, hogy mennyivel drasztikusabb visszajelzést fogsz kapni a csekélyke befektetett összegedért. ÁR Ez a fejezet a bevezető árakra lesz kihegyezve, mivel sokan alaptézisként kezelik az árakció használatát, mint profit növelő lehetőséget. Akadnak olyan szolgáltatók, akik azt gondolják, ha meghirdetnek egy %-os árakciót, akkor máris tele a bolt, dől a profit. Valóban lehet rövidtávon nagyobb forgalmat lebonyolítani az árakciókkal, viszont a kérdés az, hogy megéri-e és érdemes-e.

5 Ha az árral akciózol, akkor szinte automatikus az áraidat állítod a vevő fókuszába a nyújtott szolgáltatásod minősége helyett. Így csupán egyetlen kérdés fogalmazódik meg a kedves vásárló fejében.. Máshol esetleg van olcsóbb? Más részről pedig ha engedsz az árból 20-40%-ot, akkor növelned is kell a forgalmadat ahhoz, hogy az árengedményed nullára kiforogjon vagy profitot hozzon. Ehhez pedig már nagyobb tömegeket kell megmozdítanod. Mi a megoldás? Fenn kell tartanod a magasabb árakat és értéket kell árulnod és kommunikálnod! Mostantól nem az számít, hogy mit árulsz, hanem hogy az miben segít a vevődnek! Mit szolnál hozzá, ha holnaptól az egyik kereskedés 50%-kal olcsóbban adná a Rolex óráit egy árakció keretein belül. Valószínűleg nem hinnéd el és arra gyanakodnál, hogy ez nem lehet más, mint HAMISítvány. A precizitás, a minőség és az elegancia tényezőit társították a karórához, és ennek az előnyeit, nem pedig magát az árat. 3 tipp árakció helyett - Mostantól nem az számít, hogy mit árulsz, hanem hogy az miben segít a vevődnek! Ha például fotósként azt reklámozod a kedvezmények helyett, hogy a fotózás után készült képeidre minimum 500 like-ot kapsz, akkor számítani fog, hogy máshol 1500 forinttal olcsóbb.

6 - Ha akciózol, ne az árat vidd le, hanem helyette adj plusz egy szolgáltatást ugyanazért az árért! Például nem pénzügyi tanácsadás 20% kedvezménnyel, hanem pénzügyi tanácsadás most ingyenes bankszámlanyitással vagy tőzsdei képzéssel. Valószínűleg itt is lesz bekerülési költséged, de sokkal jobban fogsz kijönni, mintha csak simán elengedted volna a 20%-ot. Ez már sokkal kecsegtetőbb, mint egy szimpla tanácsadás, ami beszürkül a tömegbe. - Ha mégsem tudnál elszakadni az árakcióktól, akkor évente maximum 1-et csinálj és kérj érte valamit cserébe. Például: ha 10 alkalmas szoli bérletet veszel, akkor elengedjük az első 3 árát. Ezt arra használd, hogy új vevőket szerezz vele! Bevezető ár? Ha most indítottad el a vállalkozásodat és még alig ismerik a céged, akkor még sajnos nem dobálózhatsz égbekiáltó árakkal. (Hacsak nem hiánypótló a cikked és nincs, vagy alig van konkurenciád, de valljuk be, nem ez a legáltalánosabb körülmény..) Minél többen ismernek, és minél többen ELISMERNEK, annál többet hajlandóak fizetni a vevőid. Sajnos ez a folyamat nem megy egyik napról a másikra, és a vásárlók egyre bizalmatlanabbak, ha vásárlásról van szó. Ezért meg kell könnyítened a vevőid döntési hajlandóságát a vállalkozásod felé. Íme 3 tipp: - A szolgáltatásod egy részéből adj valamit INGYEN, hogy kipróbálhassák. Ezzel lehetőséget adsz a bizalom felépítésére, másrészt fokozatosan magadhoz csalogatod a vevőidet. Például: egy letölthető kiskönyv, az első alkalom ingyenes, díjtalan konzultáció, stb.

7 - Kösd időkorláthoz a bevezető árengedményedet, és cserébe kérj valamit. Például: Bevezető termékakciónk keretében minden vásárlónk, aki tovább ajánl minket, 30%-os bevezető árengedményt kap a termékeinkre. - Legyen egy alacsony árkategóriájú szolgáltatásod, ami miatt felfigyelnek rád, és később majd megveszik a magasabb értékű szolgáltatásaidat is. Például: 10 perces masszázs 990 Ft, csak hajvágás 790 Ft. Így nem rémülnek meg elsőre a magas áraidtól, viszont látják, hogy van lehetőség minőségibb szolgáltatást is igénybe venni. Régi vevők újra vásárolnak? 1. Mit szólnál hozzá, ha bármikor be tudnád terelni a régi vevőidet a boltodba? 2. Ha csettintésre és teljesen ingyen tudnál reklámozni? 3. Növelni tudnád a bizalmat piacodon? Nos, a válasz a kérdésekre nem más, mint a.. HÍRLEVÉL és a Facebook! Nem arról a hírlevélről beszélek, amiből minden nap 3-4 db-ot kapsz kéretlenül és már törölni sincs kedved. Kupon akció Kihagyhatatlan családi nyaralás Legújabb potencianövelő Wellness-hétvége féláron Ettől az ember a falra mászik, és ha hírlevélről beszélünk, akkor sajnos a legtöbbünknek ezek jutnak az eszébe. Ezek a KÉRETLEN hírlevelek, amiket ha szeretnél, ha nem, akkor is megkapsz. A titok viszont a tudatosan feliratkozók táborában van.

8 1. Új vevők szerzése Vajon feliratkoznál egy hírlevélre egy általad kedvelt témában, főleg ha ingyenes? Like-olnád és követnéd az általad kedvelt facebook oldalakat? Elolvasnád a bejegyzéseiket? Vagy már most is ezt teszed? Tegyük fel, hogy rajongsz a lakberendezésért. Böngészel a neten és a sokadik oldalon egyszer csak bevillan egy ablak, amiben azt olvasod, hogy: Megmutatjuk, hogyan rendezd át teljesen a lakásod kevesebb, mint forintból! Add meg az címed és máris olvashatod a tippeket! Nagy valószínűséggel megtennéd mivel: - Érdekel a téma (saját akaratodból teszed a feliratkozást) - Ingyenes (nincs semmi kötelezettség vállalás) Ha feliratkozás nélkül elhagyják az oldaladat vagy a boltodat, akkor azokat a potenciális vevőket nagy valószínűséggel többé nem fogod látni. Ebből kifolyólag pedig másnál fogja elkölteni a pénzét. (Ennek a kivédésére már van egy remek eszköz, amit minden vállalkozásnak használnia kellene!) Ezzel szemben a lakberendezős oldal máris megfogott magának és a későbbiekben bármikor küldhet a számodra egy kedvező ajánlatot a szolgáltatásukból, mivel megadtad az elérhetőségedet. Ha ügyesebb, akkor az címed feltölti facebook-ra is, és ott is személyre szabott reklámmal tudja felhívni a figyelmedet az aktualitásaira. (Nem rossz, ugye? )

9 HIBA Ha csak időközönként kiküldesz egy árlistát vagy akciót a szolgáltatásaidról, az nem jelent hírlevelet! Akkor te is bekerülsz a spam-elők csoportjába, ami rombolja a vállalkozásod iránti bizalmat. Helyette írj cikkeket és adj ingyenes tanácsokat, amivel okítod a vevőidet és mélyíted a bizalmukat feléd. Egy idő után el fogják ismerni a szakértelmed, és ha az adott szolgáltatás szóba kerül, akkor egyből te jutsz az eszükbe. 2. Meglévő vevőkör újra becsábítása Ha már rendelkezel ügyfélbázissal ( lista), akik régebben feliratkoztak a hírleveledre, akkor semmi más teendőd nincs, mint tartani velük a kapcsolatot. Tippek - Hírlevél kiküldése heti rendszerességgel - Napi szintű posztok gyártása - Szakmai cikkek közzététele - Eddigi tapasztalataid megosztása - Csak ezek után havonta, 2 havonta kampányolj a szolgáltatásaiddal. Viszont a leghatásosabb fegyver itt az aktualitás lesz. A legnagyobb erő abban rejlik, ha rugalmasan tudod közölni a nagyvilág és a szakma történéseit úgy, hogy közben belevonod a vállalkozásodat is. Például: 1. Kanadában hatalmas károkat okoztak a rágcsálók a panel épületekben és több milliárdra becsülik a károkat.

10 Ha fel akarsz készülni a rágcsálók támadásai ellen, akkor íme, itt van 3 azonnal használható tipp: Rovarirtó cég. 2. Vannak helyzetek, amikor nem a műköröm az első Debrecen mellett már 24 órája készenlétben áll a helyi női civil szervezet, akik kitartó munkájukkal segítik az árvízi védekezést. Innen is gratulálunk nekik! Műkörmös Tehát jól megválogatott és rendszerezett hírlevéllel sokszorosára tudod növelni a vállalkozásod kapacitását. Viszont fontos, hogy mint mindenben, itt is rendszerekben és konkrét időpontokban gondolkodj. - Tervezd meg előre a következő havi témáidat, cikkeidet! - Akciókat és kedvezményeket csak kampányszerűen használj! Tudni akarod hogyan? Ha még több tippet szeretnél kapni, akkor rendeld meg a Marketing Terv Csomagunkat, ahol minták tömkelegével vezetünk végig az egész marketing folyamataid megtervezésénél! Beleolvasok, mi az a Marketing Terv Csomag Ha megfogadod és alkalmazod az alábbi módszereket, akkor a következő negyed-fél évben csökkenteni tudod a felesleges reklámkiadásaidat, de mégis növeled a hatékonyságát, így plusz profitra teszel szert. Bízni fognak a szakértelmedben és minőségi szolgáltatást kapcsolnak a nevedhez, ami magával vonja a magasabb árakat is.

11 Tervezés nélkül sajnos nem megy Hiába van meg a megfelelő szolgáltatásod, amivel elkápráztatod a vevőidet, ha nem tudod szisztematikusan és rendszerekben gondolkodva felépíteni a(z): - Éves terveidet - Negyedéves és havi stratégiádat - Heti szintű mérhető teendőidet - Kampányaidat - Reklámköltségvetéseidet - Hogy hol hirdetsz, mikor és meddig - Ajánlásaidat - stb Csak, hogy párat kiemeljünk a sok közül. Ha nem ismered és nem tervezed a vállalkozásod és a marketinged lépéseit, akkor az olyan, mintha csukott szemmel, néha-néha kiülnél pecázni csali nélkül a tópartra, várva, hogy valami nagy hal ráakadjon a horgodra. Viszont ha pecázás előtt gondosan beetetsz, kifigyeled a legjobb horgászhelyeket, megválasztod, hogy melyik hal milyen csalira harap, és azt is tudod, mikor érdemes és milyen csalival rámenni a nagy halakra, akkor a nap végén a hálódban is sokkal több lesz a zsákmány, mint előtte. Ugyanígy kell tenned a vállalkozásodban is. Tervezeni és elemezni. 1. Készítsd el legalább a féléves tervedet a szolgáltatásod ELADÁSÁVAL kapcsolatban. Sajnos sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak elvakultan a szolgáltatásra koncentrálnak. Ők azok, akik egyből elkezdenek fejleszteni és változtatni, ha nem jön a várt eredmény. Viszont az értékesítéssel és reklámmal vajmi keveset foglalkoznak. Tehát készítsd el a tervedet, és határozd meg legalább negyed éves időtávra lebontva, hogy pontosan HOL, MIKOR, MEDDIG és MILYEN költségvetéssel fogsz hirdetni!

12 Minimum 2 helyet lőj be, ahol rendszeresen meg fogsz jelenni. Minta Reklám hely típusok Január Költségvetés Feburár Költségvetés Állandó reklámhelyek Adwords Adwords Teszt alatt álló reklámhelyek Facebook E-target Jó lenne, de még nincs rá pénz TV - TV Kampány - - Vevőszerző kampány FT (összesen) szórólap facebook helyi plakát+grafika hírlevél 0.00 Összesen Határozd meg az éves elérendő céljaidat mérhető módon! Ha még nem tűztél ki konkrét célt az adott évre, akkor itt az ideje. Akár most kezdődik a naptári év, akár nem, ha még nincs éves célkitűző terved, ülj neki és készítsd el most azonnal! Alapszabály: Legyen mérhető! Például: Év végére megnövelni a profitomat 1,5-2 M forinttal Teendők és Eszközök: - 3 egy hónapos kampány xy szolgáltatásra - Videós megjelenések bővítése heti 1 alkalom - Új szolgáltatás bevezetése és promotálása - Új vásárlók beterelése - stb.. 1. Adwords 2. Fabcebook

13 3. SEO 4. Hírlevél 5. Etarget 6. Újság 7. Szórólap Ha megvan az éves terved, utána bontsd le negyedévekre, majd havi szintre és tedd mellé a várható költségeket és a várható bevételed. Ha csak ennyit is megteszel, máris előrébb léptél a társaidtól, mivel a legtöbben csak a hasra ütésszerűen terveznek. 3. Évente legalább 1x kérdezd meg a vevőidet, hogy Mit akarnak. Ha nincsenek felesleges 10 millióid, akkor nem megengedhető a vaktában való lövöldözés mindenféle kacat holmival, amire a piacodnak nincs is szüksége. Helyette kérdezd meg őket évente legalább egyszer hogy: - Hol, hogyan és mikor találtak rád? - Mit tartanak fontosnak és előnyösebbnek a holmiddal kapcsolatban, ami miatt tőled vásárolnak? Természetesen az alapkérdések, amik segítenek a célközönséged megválasztásánál, azok a következők: - Hol laknak pontosan? - Mennyi az átlag keresetük? - Hány évesek? (külön a férfiak és nők) - Mivel és hol töltik a szabadidejüket (hol találhatnak rád, ha hirdetsz) - Mi a legnagyobb félelmük, amire megoldást ajánlasz (pl: rágcsáló irtás esetén diszkrét kivonulás és emberbarát kártevő irtás)

14 Amennyiben végig haladsz a 3 ponton, és alkalmazod is garantáltan növelni tudod a bevételedet és a konkurenseid fölé kerekedhetsz. Bízom benne, hogy nem egy ötletet és megvalósítható tanácsod tudtál meríteni ebből a kiskönyvből, amivel sikerre viheted a vállalkozásodat. Ha további tudásra szomjazol, akkor következő lépésként a Marketing Terv Csomagunkkal kezdd a tanulást! Mit kapsz pontosan a Marketing Terv Csomagból? Lépésről lépésre megmutatjuk a szolgáltató vállalkozások életpálya modelljét! Azaz tudni fogod, hogyan juttasd el a céged arra a szakaszra, ahol a legkevesebb idő és energia ráfordítással a legnagyobb bevételt tudod kisajtolni. A növekedéshez fontos tudni, hogy jelenleg hol tart a céged. A 23 oldalas cégelemző teszt pontosan abban segít, hogy átvilágítsd a vállalkozásod, kiderítsd, hogy hol folyik ki a pénz a zsebedből! Megmutatjuk, hogyan készítsd el az éves marketing és üzleti terved, valamint azt, hogy hogyan szervezd ki az egyes feladatokat, teendőket. Hogyan dolgoztass alvállalkozókkal úgy, hogy zökkenőmentes legyen a munka. 13 segédanyagot, statisztikát és minták tömkelegét kapod meg, amire legalább fél napot kell majd szánnod, hogy sikeresen használd! 5 vevőszerző modellt mutatunk be, amivel megduplázhatod a vásárlóid számát, már a megvalósítást követő első hónapban.

15 (Ha egy picit is értesz a marketinghez, akkor tudod, hogy ez aranyat fog érni.) 5 értékesítési taktikát is kapsz, ha már a megduplázott vásárlóid beléptek a boltodba, akkor valóban meg is fogd őket! Végigvezetünk a céges és személyes márkaépítés minden egyes lépésén. Hidd el, olcsóbb, mint gondolnád! Sőt, azt is ki fogjuk dolgozni, hogyan kreálj hiteles referenciákat, ami segít az eladásban. Mindenféle hazugság és átverés nélkül. A csomagról bővebben az alábbi linken olvashatsz: További sok vevőt és folyamatosan növekedő vállalkozást kívánunk A VevoDuplazo Csapata

16 EXTRA: Vállalkozások 9 buktatója Az üzletág forgalmát és nyereségességét gyakran az ágazaton belül hátra- vagy előreirányuló, illetőleg horizontális integráció javíthatja ÁLLJ! Nálunk a kézzelfoghatóságon és az alkalmazhatóságon van a hangsúly, mindenféle felesleges sallangoktól mentesen. Úgyhogy következzen a 9 buktató. 1. Rossz emberhez beszélsz Az elsődleges buktató, amit a legtöbben elkövetnek, az a mindenkinek el akarok adni hozzáállás. Ha egy érdekes könyv a kezedbe kerül és annak minden sorát aláhúzod, akkor olyan, mintha semmit sem húztál volna alá. Ugyanígy van az üzleti világban és a marketingben is. Ehelyett határozd meg, hogy kiket akarsz elérni pontosan a termékeddel. Például: éves egyetemista albérletben élő fiatalokat, molettebb középkorú nőket, akik elhatározták a fogyást, stb.. Ha ezt be tudod lőni a vállalkozásodnál, akkor a következő lépés, a kommunikációd megválasztása is sokkal könnyebb lesz. Máshogy kell megszólítanod a nyugdíjas korosztályt, mint az egyetemistákat vagy a gyerekeket, és más helyeken kell ezt hirdetned. Az idősebb korosztálynál tehát hanyagold az apró betűs leírásokat és a Blikkben való megjelenést. 2. Elhanyagolod a vevők szerzését Az új vevők folyamatos pótlása elengedhetetlen a növekedéshez és a fennmaradáshoz. Ha mindig csak a meglévő vevőidet kezeled, már ha kezeled, akkor a köztudott lemorzsolódás miatt egyszer csak azon kapod magad, hogy elfogyott a vevőköröd. Ki kell alakítanod olyan eszközöket, hirdetéseket és sablonokat, amikkel folyamatosan meg tudod fogni az új vevőket, akikből később visszajáró ügyfeleket varázsolsz. Minimum 2 helyről

17 érkezzenek új vevők, például: helyi újság hirdetésben való állandó megjelenés, adwords hirdetés. A másik végzetes hiba pedig, ha a meglévő vevőiddel való kommunikációt elhanyagolod. Figyelj a folyamatos kapcsolattartásra, erre remek eszköz a facebook, a youtube csatorna és a hírlevél. 3. Majmolod a multikat A hatalmas cégek több tízmilliós költségekből gazdálkodnak reklám és marketing tekintetében. Az ő stratégiájuk erre lett felépítve és a sikerük kulcsát is a pénz határozza meg. Ha megpróbálod leutánozni őket, garantáltan nem fogsz átütő sikert elérni, sőt, még a pénzed is elfogy. Ezért teljesen más stratégiát kell követni. Előtérbe kell helyezni az ügyfelekkel való folyamatos kapcsolattartást, szokatlan és egyedi videókat, leveleket és az azonnali vásárlásra buzdító kampányokat. 4. Beltenyészet Másolod a konkurenseidet, vagy a szakmádban dolgozókat. Mi sem egyszerűbb, mint körbenézni a piacon és ötleteket meríteni abból, hogy vajon a többiek hogyan csinálják. A legtöbben sajnos ezt csinálják. Így végeredményben létrejönnek a hasonló szolgáltatások, hasonló honlapok és az ugyanolyan termékek, ami garantáltan azt eredményezi, hogy beleszürkülsz a piacodba. Aki pedig beleszürkül, az nem tűnik ki, így nem is tőle vásárolnak. Ha kreatívan ötletet merítesz, tedd szakmán kívül. Jobbnál jobb ötleteket tudsz hasznosítani más kategóriákból is, ha átülteted és átformálod a saját vállalkozásodra. 5. Bevezető Ingyenes szolgáltatás/termék elhanyagolása A vevők mára megváltoztak. Sokkal körültekintőbbek és megfontoltabbak lettek. Azonnal kevesen kötelezik el magukat egy adott szolgáltatás vagy termék mellett, így érdemes fokozatosan

18 magunkhoz csalogatni a vevőket. Első körben tehát ne próbálj azonnal eladni, hanem ajánlj egy ingyenes anyagot, mintát, szolgáltatást, amit kipróbálhat és magadhoz láncolod örökre. 6. Árakciózol Az egyik leg-profitgyilkosabb megoldás az árakció. Ezzel nem csak a bevételt ölöd meg, hanem a céged megítélését is. Lefogadom, hogy a folyamatos árakciók és olcsóbbnál olcsóbb reklámok, kirakatok tekintetében neked sem a Rolex jut az eszedbe. Akció helyett inkább használd a fent említett tippeket. 7. Nem az érzékszervekre hatsz A legtöbben szimpla felsorolásokkal és tényszerű megállapításokkal próbálják levenni a vevőt a lábáról és eladni nekik bármit is. Ez a taktika bevétel szempontjából viszont koránt sem kifizetődő. Gondolj bele, hogyan reklámoznak egy dezodort, audit, szépségápolási szolgáltatást!? A szolgáltatás és a termék nyújtotta előnyöket hangsúlyozzák, amikre a célközönségnek szüksége van, vagyis az indok, ami miatt megveszi. Az illatos test, amiért bomlanak a nők, a sport kocsi, amivel felvághat a szomszéd előtt, a ránctalanító, amivel újra fiatalnak érezheted magad. A te iparágad reklámjában is erre kell koncentrálnod és ezeket hangsúlyoznod. 8. Latba veted a mérhetőséget és a nyomon követést Ha nincs mihez viszonyítanod az eddigi eredményeidet, akkor sajnos nem fogod látni a kiutat sem. Nyomon kell követned, hogy hány látogatóból mennyi az, aki vásárolt, a kuponakcióddal hányan éltek, mekkora volt a megtérülése, mennyibe kerül egy új vevő megszerzése, hányan vásárolnak újra a meglévő vevőid közül, stb.. Mindent számszerűsíts és mérj, ez alapján tudsz majd előre lépni és mérni a fejlődést.

19 9. Nem rendelkezel kidolgozott marketing tervvel Nincs éves, havi lebontású marketing és kampányterved a vevők szerzésétől a profitnövelő kampányokon át egészen a cég jövőjéig. Tervezz meg minden hónapot és a hosszútávú céges kilátásaidat, céljaidat. Például: Januárban hírlevél megszerkesztése és honlap karbantartás. Februárban referencia videók és levelek gyűjtése, adatbázis bővítés. Március: Új termék bevezetése, előzetes reklámszövegek megírása, stb.. Valamint a rövid távú célok mellett havi szinten foglalkozz a hosszú távú prioritások elérésében, hogy a bevételed növelni tudd és a márkanevedet erősíteni.

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV Copyright Odrovics János 2008 www.dmgyar.hu - 0 - MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRA ALATT Tudom, hogy meglepő, de a marketing terved alapja a matek. Megmagyarázom... A legfőbb célod

Részletesebben

Megnézzük milyen elemekre van szüksége egy ütős marketingtervnek

Megnézzük milyen elemekre van szüksége egy ütős marketingtervnek MARKETING TERVEZÉS Megnézzük milyen elemekre van szüksége egy ütős marketingtervnek Megismerheted a Boldogság Projekt érdeklődő szerző gépezetét és 6+1 kampányát 2017-ből A végén pedig kapni fogsz egy

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást?

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Webáruház elemzés Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Tudatos e-kereskedelem (üzleti terv tervezés profi kivitelezés / mérés tesztelés elemzés optimalizálás) Internetes vásárlás támogatása, népszerűsítése,

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

Digitalizáció a marketingben új tervezési és. hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft.

Digitalizáció a marketingben új tervezési és. hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft. Digitalizáció a marketingben új tervezési és hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft. 68,38 milliárd Ft Ennyit költöttek a hazai hirdetők digitális reklámra. (IAB/2016) Forrás: https://iabhublog.com/

Részletesebben

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát?

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? 1 Nagyobb látogatottság jobb ajánlatok több pénz 2 Amit helyettünk csinálnak kész rendszert működtetnek újabb ajánlatok hírlevél kiküldés ügyfélszolgálat

Részletesebben

70 érdeklődőből 35 vevő Ráadásul egy 29.000 Ft értékű szolgáltatásnál? Hogyan működhet ez a Te nagykereskedésedben vagy gyártásodban?

70 érdeklődőből 35 vevő Ráadásul egy 29.000 Ft értékű szolgáltatásnál? Hogyan működhet ez a Te nagykereskedésedben vagy gyártásodban? 70 érdeklődőből 35 vevő Ráadásul egy 29.000 Ft értékű szolgáltatásnál? Hogyan működhet ez a Te nagykereskedésedben vagy gyártásodban? Jagodics Rita, NagykerMarketing Limitált eléréssel A száraz tényeknél

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

Válság és kommunikáció!

Válság és kommunikáció! Válság és kommunikáció! A potenciális vevıink irányába történı kommunikáció válság idején kiemelten fontos. Sajnos nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy nehéz helyzetben (pl. válság idején) behúzzák

Részletesebben

Közösségi kommunikáció a gyakorlatban hatékony technikák és módszerek

Közösségi kommunikáció a gyakorlatban hatékony technikák és módszerek Közösségi kommunikáció a gyakorlatban hatékony technikák és módszerek előadó: Gencsy Zoltán www.kozossegimedia.hu Miért is kell ezzel a témával foglalkozni? Erre tart a világ - Nem igaz, már itt van -

Részletesebben

WebShop-Experts Kft.

WebShop-Experts Kft. WebShop-Experts Kft. Debrecen, 2013 Cím: 4028 Debrecen, Kassai út 129. 3.em. 301-308. Telefon: (+36 1) 234 5011 E-mail: kapcsolat@webshopexperts.hu Web: A füzetben található tartalmak felhasználása nyomtatásban,

Részletesebben

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7.

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. Tervezés 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. GOTO 1 :o) Eszközök 4. lépés: Eszközök kiválasztása Amire szükséged lesz... Kétféle eszköz 1) Hosszútávú

Részletesebben

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Kik is vagyunk? A célzott webes megoldások ügynöksége! Az e-kereskedelemről Adatok: A GKIeNET 2700 magyarországi legális webshopot

Részletesebben

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány offline kampány fogadalom kampány Előkészítő kampányok Felvezető kampány Karácsonyi kampány 18 nap karácsonyig 17 / 18 nap az offline vásárlásig 13 nap az online szállítási határidőig Karácsony 2017 Közösségi

Részletesebben

Írta: Gömöry Kati. Ahhoz, hogy a hirdetésed magára vonja a figyelmet, legjobb, ha megszólítod a célcsoportodat. Ennek többféle módja van:

Írta: Gömöry Kati. Ahhoz, hogy a hirdetésed magára vonja a figyelmet, legjobb, ha megszólítod a célcsoportodat. Ennek többféle módja van: 10 profitnövelő Facebook hirdetés tipp Karácsonyra Hirdetsz a Facebookon, de szeretnél még eredményesebb lenni? A titok a részletekben rejlik. Talán nem is sejted, milyen sok múlik azon, ha néhány dolgot

Részletesebben

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag Karácsonykor mindenkinek égeti a zsebét néhány ezer vagy tízezer forint, amit muszáj elkölteni ajándékra! Ne feledd! Ilyenkor az emberek sokkal fogékonyabbak a vásárlási ajánlatokra! Most még van időd

Részletesebben

Az Instagram alapvetően egy képmegosztó oldal, ezért hatványozottan igaz az, hogy elképesztően fontos a jó vizuális tartalom.

Az Instagram alapvetően egy képmegosztó oldal, ezért hatványozottan igaz az, hogy elképesztően fontos a jó vizuális tartalom. Az Instagram a világ második legnagyobb közösségi platformja világ szinten 1 milliárd felhasználóval. Ez a szám Magyarországon már 2 millió és folyamatosan nő. Ebből is döntően a 35 év alatti korosztály

Részletesebben

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM?

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? Kizárólag ingatlan eladóknak szóló tanulmány! MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? - avagy honnan tudjuk, mikor adjuk túl olcsón és mikor túl drágán? - Ismerje meg azt a módszert, mellyel lézer pontossággal

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH 12 1. Nehéz eldönteni, hogy mennyire ismert fogalom manapság itthon a landing page, de látogatód. És ahol el szeretnéd érni, hogy történjen valamilyen konverzió. Konverzió feliratkozás volt a kampánystáb

Részletesebben

Nos akkor beszállsz a játékba?!

Nos akkor beszállsz a játékba?! Nos akkor beszállsz a játékba?! Úgy gondoltam, végre írok egy cikket arról, amit lépen nyomon hangoztatok, és amiben maximálisan hiszek: nem vagyok híve "csak" az online marketing technikáknak, és nem

Részletesebben

A közösségi média használatáról

A közösségi média használatáról A közösségi média használatáról Hogyan ne használd a közösségi médiát? Közösségi média. Egyre gyakoribb kifejezés, egyre többször találkozhatunk vele, de a használatáról, és az előnyeiről még nem sok szó

Részletesebben

A NASGO 2014.02.12.-én indult el világhódító útjára.

A NASGO 2014.02.12.-én indult el világhódító útjára. Termék: NASGO virtuális tőzsdei stratégiai kereskedési szoftver. NASGO interneten elérhető egyedülálló tőzsdei kereskedő program. Működése megegyezik az igazi tőzsdén alkalmazott eljárásokkal és alkalmazott

Részletesebben

Marketing tervezési naptár 2012.

Marketing tervezési naptár 2012. Marketing tanácsadó program kis- és középvállalkozásoknak! Marketing tervezési naptár 2012. A Marketing EXPRESSZ egy marketing szakmai segédanyag, így a leírt példák és gyakorlati ötletek megvalósítása,

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

41 marketing teendő, ami gazdaggá tesz

41 marketing teendő, ami gazdaggá tesz 41 marketing teendő, ami gazdaggá tesz Jagodics Rita Kedves Vállalkozó Társam! A világ legnagyobb vállalatainál, az Apple-nél, a Samsungnál, de még a sikeres magyar vállalatoknál is, mint például a Szentkirályi

Részletesebben

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat!

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat! Honlapkészítés egyszerűen Tegyük tisztába a dolgokat! Az Internet beépült a mindennapjainkba A technikai fejlődésnek és a szélessávú Internet elterjedésének köszönhetően ma már weboldalak milliárdjai között

Részletesebben

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása:

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása: Google AdWords ügynökség kiválasztása: hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Még több hasznos info» www.klikkmarketing.hu Google AdWords ügynökség kiválasztása:

Részletesebben

Facebook karácsony a magyar kkv-knál

Facebook karácsony a magyar kkv-knál Facebook karácsony a magyar kkv-knál Kutatás összefoglaló 2017.12.06. RG Stúdió Kft. Sűrű éve volt a Facebooknak 2017-ben. Megújult a küldetése, közel 150 millió új emberrel bővült a felhasználói kör,

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2013. március

A kutatás időtartama: 2013. március 1 A kutatás célja a Magyarországon működő, rendszeresen frissített termékkínálattal rendelkező, online kiskereskedelemmel foglalkozó cégek működésének vizsgálata. A kutatás célcsoportjának kiválasztása:

Részletesebben

Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban

Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban VI. Építő Marketing Szeminárium 2014. november 13. Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban Rajki Diána, Build-Communication Kft. ügyvezető igazgató Online marketing tervezése

Részletesebben

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban!

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A TE HOGY LÁTOD? KAMPÁNYHOZ? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! Mi ez az egész? A Te hogy látod? kampány

Részletesebben

Vevőszerző rendszer kulcsrakészen

Vevőszerző rendszer kulcsrakészen Vevőszerző rendszer kulcsrakészen Szerezzen JOBB ügyfeleket! Válasszon olyan beszállítót, aki vevőket is küld a termékei mellé! Mit vár el egy Beszállító a marketing támogatás mellé? A komoly beszállítók,

Részletesebben

Gyorstippek a Webgalamb 4 szoftverhez

Gyorstippek a Webgalamb 4 szoftverhez Gyorstippek a Webgalamb 4 szoftverhez 1/25 Tartalom 1. Személyre szabott feliratkozói oldal. 2. Órára beállítható levélküldés. 3. Visszaolvasható levelek. 4. Automata feliratkozó oldal és QR kód. 5. Automata

Részletesebben

A 10 leggyakrabban használt marketing eszköz a kisvállalatok körében. 1. Saját honlap. 2. Facebook céges oldal. 3. , saját listára

A 10 leggyakrabban használt marketing eszköz a kisvállalatok körében. 1. Saját honlap. 2. Facebook céges oldal. 3.  , saját listára A honlap, a céges Facebook oldal és az email voltak a kisvállalkozások kedvenc marketing eszközei 2015-ben. A Facebook az első tíz helyből hármat szerzett meg, míg a Google AdWords csak a nyolcadik lett.

Részletesebben

Magánpraxis helye a Facebookon

Magánpraxis helye a Facebookon Magánpraxis helye a Facebookon Hogyan érdemes kihasználni a legnagyobb közösségi média oldalban rejlő lehetőségeket? Gencsy Zoltán www.kozossegimedia.hu gz@kozossegimedia.hu Fő témák Facebook oldalak kezelése

Részletesebben

A cégek szerint. Alig érjük el a rajongóinkat, így már nem éri meg Facebookozni. Itt az ideje, hogy átvigyük a cégünket a Google pluszra.

A cégek szerint. Alig érjük el a rajongóinkat, így már nem éri meg Facebookozni. Itt az ideje, hogy átvigyük a cégünket a Google pluszra. A cégek szerint Alig érjük el a rajongóinkat, így már nem éri meg Facebookozni Itt az ideje, hogy átvigyük a cégünket a Google pluszra. Már csak sel tudjuk a vevőket elérni. A Zuckerberg gyerek megásta

Részletesebben

tovább örökítő város legyen!

tovább örökítő város legyen! K Ö R M E N D I F Ó R U M 3 tovább örökítő város legyen! kampányról, tervekről, a város jövőjéről hogy milyen szakokra lenne még szükség a mezőgazdasági képzések mellett, így például a fémipari szakmák

Részletesebben

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING?

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING? A közösségi média gyorsan utoléri az e-mail-t, amely eddig az elsőszámú online adat- és hírmegosztási módszer volt. A Facebook-nak már 1 milliárdnál is több felhasználója van, a Twitteren 55 millió üzenetet

Részletesebben

Hogyan emelj árat?- 1.rész

Hogyan emelj árat?- 1.rész Hogyan emelj árat?- 1.rész Elıszó Az áremelés kérdése kényes téma, de beszélni kell róla. Az áremelés témája arról jutott eszembe, hogy pár nappal ezelıtt az egyik multiban bevásároltam, és alkalmam volt

Részletesebben

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében PLUSZ Gyakorlati Segédlet a fogások! alkalmazásához 9 üzleti fogás amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében Tanulmány + Gyakorlati Segédlet az OkosVállalkozás-tól www.okosvallalkozas.blog.hu

Részletesebben

Hogyan tervezz 2010-re?-I. rész. Elıszı

Hogyan tervezz 2010-re?-I. rész. Elıszı Hogyan tervezz 2010-re?-I. rész Elıszı Elbúcsúztattuk 2009-et, és máris fejest ugrottunk 2010-be. Számodra mit hoz a 2010-es esztendı? Írd meg, tervezd le, tudd elıre az üzletedben, mit fogsz tenni 2010-ben!

Részletesebben

KREATÍV KAMPÁNYOK. Megjelenési lehetőségek a profession.hu-n

KREATÍV KAMPÁNYOK. Megjelenési lehetőségek a profession.hu-n KREATÍV KAMPÁNYOK Megjelenési lehetőségek a profession.hu-n TARTALOM Bevezető 3 Termék lista 4 edm 4 Display típusok és beépített megjelenések 5 1. AV alapú display típusok 5 2. Beépített megjelenések

Részletesebben

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem!

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem! APRÓ LÉPÉSEK EGY TISZTA ÉS RENDSZEREZETT KONYHÁHOZ Tartalomjegyzék Bemutatkozás Az én történetem Az otthonszervezésről és az előnyökről - miért fogj bele? Iránytű a konyhához Előkészületek: mielőtt elkezdenéd

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... 1149 Budapest Egressy út 17-21. A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat.

Részletesebben

4. Modul: ROBOTPILÓTA. Ne legyél az Online Marketing rendszered rabszolgája! TERVEZZ!

4. Modul: ROBOTPILÓTA. Ne legyél az Online Marketing rendszered rabszolgája! TERVEZZ! . Modul: ROBOTPILÓTA Ne legyél az Online Marketing rendszered rabszolgája! TERVEZZ! Tervtábla: ( hónap hete) - Itt tervezed meg, hogy az automata Online Marketing rendszered mikor tegye ki a posztjaidat

Részletesebben

Hogyan ismertesd meg tömegekkel a cégedet, termékedet egyetlen óra alatt?

Hogyan ismertesd meg tömegekkel a cégedet, termékedet egyetlen óra alatt? Hogyan ismertesd meg tömegekkel a cégedet, termékedet egyetlen óra alatt? Vajon melyik a könnyebb? 100 embert külön-külön meggyőzni, hogy a cégedet válasszák, vagy összegyűjteni 100 embert egy helyre,

Részletesebben

Adományszervezési ismeretek. Kebiche Nabila, Adományszervezési vezető Greenpeace 2014.03.21

Adományszervezési ismeretek. Kebiche Nabila, Adományszervezési vezető Greenpeace 2014.03.21 Adományszervezési ismeretek Kebiche Nabila, Adományszervezési vezető Greenpeace 2014.03.21 Mire gyűjtünk, mire kérünk? Projektünk összefoglalója Kinek érdeke minket támogatni? Milyen időszakra kérünk?

Részletesebben

Ellátogattunk a konkurenciádhoz, és megkérdeztük: Mi a véleménye rólad?

Ellátogattunk a konkurenciádhoz, és megkérdeztük: Mi a véleménye rólad? Ellátogattunk a konkurenciádhoz, és megkérdeztük: Mi a véleménye rólad? A disznó vége, a kolbász kezdete. Nem ötletekre van szükséged, hanem konkrét eszközökre és egy működő stratégiára. A STRATÉGIA hosszú

Részletesebben

Ne csak lıj, célozz is!

Ne csak lıj, célozz is! Ne csak lıj, célozz is! Manapság egymást érik a különbözı cikkek és tanulmányok a válságkezeléssel kapcsolatosan. Én igazán akkor beszélek válságról, ha az a saját fejünkben/lelkünkben is kialakul. Mindaddig

Részletesebben

Versenyképesség-növelő Alapcsomag

Versenyképesség-növelő Alapcsomag ÉRJEN EL hozzáadott értékkel és együttműködésekkel nagyobb profitot, több minőségi vevőt, versenyelőnyt, illetve hatékonyabb működést! Vereb István vagyok. Az én dolgom, hogy mentorként fejlődéshez és

Részletesebben

WebResponder SUPPORT tananyag

WebResponder SUPPORT tananyag WebResponder SUPPORT tananyag I. AZ ELSŐ LÉPÉSEK 1. A kampány megtervezése Hírlevél küldő rendszert több célból is használhatsz: konkrét értékesítési folyamatot valósíthatsz meg a segítségével, használhatod

Részletesebben

Online marketing alapok FELADATLAP. A marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva, vagy kulcsszavakat felsorolva):...

Online marketing alapok FELADATLAP. A marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva, vagy kulcsszavakat felsorolva):... Online marketing alapok FELADATLAP Neved:... Dátum:... A marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva, vagy kulcsszavakat felsorolva): 1 Az online marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva,

Részletesebben

Leggyakrabban felmerülő kérdések:

Leggyakrabban felmerülő kérdések: 1. Jobban koordinált tevékenységek 2. Meghatározza a várható fejlődést 3. Növeli a szervezet változásra való felkészültségét 4. Minimalizálja az előre nem látható eseményeket 5. Redukálja a konfliktusokat

Részletesebben

Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook?

Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook? Hirdess hatékonyan: Gombos Zsolt Fehér Márton Google vagy Facebook? Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook? I. A hirdetési rendszerek működése 2 Szőnyegbombázó vs. mesterlövész 3 Google AdWords Keresési

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT. Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu

MÉDIAAJÁNLAT. Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu MÉDIAAJÁNLAT Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu Kik látogatják az oldalunkat? A 2jepetto.hu oldal kizárólag melegburkolatokkal, és

Részletesebben

Építs új bevételi csatornát, hogy növeld a nettó profitod! Előadó: Varga Dániel Portfolió Igazgató

Építs új bevételi csatornát, hogy növeld a nettó profitod! Előadó: Varga Dániel Portfolió Igazgató Építs új bevételi csatornát, hogy növeld a nettó profitod! Előadó: Varga Dániel Portfolió Igazgató SALES HOUSE + TECHNOLÓGIAI SZOLGÁLTATÓ Ecommerce monetizációs megoldások és lehetőségek A Vásárlók alapvetően

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

Csináljunk hűséges vevőket!

Csináljunk hűséges vevőket! Csináljunk hűséges vevőket! AdWords Mennyibe kerül egy új vevő? Persze, vannak kivételek 400 Ft-ért is lehet új vevőt szerezni 1,1%-os konverzió 17 hónap alatt 141 vevő Ebből nem lehet megélni! Mennyibe

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Kézikönyv a Bázis használatához

Kézikönyv a Bázis használatához Kézikönyv a Bázis használatához --- www.tiensbazis.com verziószám: 1.0 2015. december 1/9. oldal Előszó helyett Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam. Kedves TIENS Partnerünk! Gratulálok a döntésedhez,

Részletesebben

Mit nyer a Tipzone használatával?

Mit nyer a Tipzone használatával? Ha jelen van vállalkozása a tipzone.hu oldalon, akkor üzlete vagy szolgáltatása népszerűsítéséhez kap korszerű internetes kelléket. A Tipzone modern közösségi funkciókkal is rendelkező, értékesítést támogató

Részletesebben

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal?

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Tartalomjegyzék 1. MI AZ A LANDING PAGE?... 3 2. MILYEN CÉLLAL KÉSZÍTHETŐ LANDING PAGE?... 3 3. AKKOR MOST MI A KAPUOLDAL?... 3 4. HOGY NÉZETT KI PÁR ÉVVEL

Részletesebben

Hogyan építs fel egy hatékony termékpiramist?

Hogyan építs fel egy hatékony termékpiramist? Hogyan építs fel egy hatékony termékpiramist? Írta: Gömöry Kati Biztosan sokszor olvastál már arról, hogy vállalkozóként fel kell építened egy termékpiramist (szolgáltatás esetén: szolgáltatáspiramist)

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Kevés az időd, de szeretnéd nyelvtanulásra fordítani a kisebb és nagyobb szüneteidet? Nem akarsz a rövid szüneteidben is a számítógép előtt ücsörögve nyelvleckéket

Részletesebben

Digitális szegmensek. Kurucz Imre NRC Marketingkutató

Digitális szegmensek. Kurucz Imre NRC Marketingkutató Digitális szegmensek Kurucz Imre NRC Marketingkutató 20161 május Három szegmens a 15-59 éves lakosságon belül Digitális analfabéták nem használják az internetet, így (szinte) teljesen kívül rekednek a

Részletesebben

A Team Work Projekt. Magyar nyelvű tájékoztató

A Team Work Projekt. Magyar nyelvű tájékoztató A Team Work Projekt Magyar nyelvű tájékoztató A program lényege A program nemzetközi hirdetési felületet biztosít, valamint online passzív jövedelem lehetőséget az ajánlói rendszerével. A program tökéletes

Részletesebben

Akár tótágast is állhatsz!

Akár tótágast is állhatsz! Akár tótágast is állhatsz! Elızı cikkemben már érintettem a vállalkozás lélektani oldalát, és még a mostaniban is ezt a fonalat fogom folytatni. Én sajnos azt tapasztalom, hogy egy-két igazán fantasztikus

Részletesebben

Supported by KÉPZÉSI ESEMÉNY, NYÁRI ISKOLA VAGY HELYSZÍNI SZEMLE SZERVEZÉSE, MEGVALÓSÍTÁSA ÉS DOKUMENTÁLÁSA VÁZLAT

Supported by KÉPZÉSI ESEMÉNY, NYÁRI ISKOLA VAGY HELYSZÍNI SZEMLE SZERVEZÉSE, MEGVALÓSÍTÁSA ÉS DOKUMENTÁLÁSA VÁZLAT KÉPZÉSI ESEMÉNY, NYÁRI ISKOLA VAGY HELYSZÍNI SZEMLE SZERVEZÉSE, MEGVALÓSÍTÁSA ÉS DOKUMENTÁLÁSA VÁZLAT Miért szervezzünk képzést? Felesleges megkérdezni, hogy kell-e képzést tartani, ha van rá igény és

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA. www.szepsegbroker.hu

MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA. www.szepsegbroker.hu MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA www.szepsegbroker.hu Érvényes: 2010. december 31-ig Dr. Szabó Judit Anna Gyógyszerész Szépség Bróker Mobil: 06 30 985 6602 E-mail: szabo.judit@szepsegbroker.hu A SzépségBróker.hu

Részletesebben

Eredményesebb vállalkozás hatékony kommunikációval. - nem többet, hanem máshogy kell költeni -

Eredményesebb vállalkozás hatékony kommunikációval. - nem többet, hanem máshogy kell költeni - Eredményesebb vállalkozás hatékony kommunikációval - nem többet, hanem máshogy kell költeni - Green Edge reklámügynökség integrált kommunikációs ügynökség vagyunk a projektek kezelését tervezéstől a kivitelezésig

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat. Kik vagyunk? A www.gazdaktere.hu

Részletesebben

professzionális e-mail kommunikáció

professzionális e-mail kommunikáció professzionális e-mail kommunikáció Kik vagyunk? A Targetmax 100% magyar tulajdonú vállalkozás, több mint 10 éves szakmai tapasztalattal az e-kommunikáció és online direkt marketing területén. Két területen

Részletesebben

Beszéljünk a nyári uborkaszezonról!

Beszéljünk a nyári uborkaszezonról! Beszéljünk a nyári uborkaszezonról! Sok mikro-és kisvállalkozás tulajdonosának igazi rémálom a nyári idıszak, hiszen beköszönt az utálatos uborkaszezonként emlegetett jelenség, melynek a jellemzıit biztosan

Részletesebben

Tudományos Hirdetés. by Claude Hopkins. Fordította: Debreceni Gergely AdWords.Szisztema.com

Tudományos Hirdetés. by Claude Hopkins. Fordította: Debreceni Gergely AdWords.Szisztema.com Tudományos Hirdetés by Claude Hopkins Fordította: Debreceni Gergely AdWords.Szisztema.com Tartalomjegyzék 1. Hogyan lettek a hirdetés alapelvei megállapítva? 3 2. Csak értékesítés 7 3. Nyújts szolgáltatást

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

avagy mit mond cégvezető * a marketingjéről 1. Ki foglalkozik az Ön vállalkozásában a marketinggel?

avagy mit mond cégvezető * a marketingjéről 1. Ki foglalkozik az Ön vállalkozásában a marketinggel? KKV marketing felmérés 2009 IV. avagy mit mond 1 300 cégvezető * a marketingjéről Miklovicz Norbert kkv marketing szakértő Kis- és középvállalkozási marketing felmérésünk 2009 elején indult útjára; célom

Részletesebben

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond?

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Az emberi figyelem nemegyszer elsiklik kisebb-nagyobb dolgok felett. Nagyon gyakran előfordul, hogy valamit bonyolultnak gondolunk, holott végtelenül

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető!

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető! 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

Kedves Olvasó! Amennyiben kérdésed lenne vagy elakadnál, nyugodtan írj nekem a címen és igyekszem minél hamarabb válaszolni.

Kedves Olvasó! Amennyiben kérdésed lenne vagy elakadnál, nyugodtan írj nekem a címen és igyekszem minél hamarabb válaszolni. Kedves Olvasó! Ebben a rövid tanulmányban három módszerről olvashatsz majd, melyekkel elősegítheted webáruházad forgalomnövekedését. A módszerek külön-külön is megvalósíthatóak, ám amint látni fogod, bizonyos

Részletesebben

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos):

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): 4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): A kiutazásban ludas pasijainkról itt írunk, nem a szexben! Két külön dolog, ugyanis nekik nem sok közük volt a mi kinti életünkhöz,

Részletesebben

Hogyan emelj árat? II. rész. Máris elolvashatod az áremelésrıl szóló tanulmány 2. részét!

Hogyan emelj árat? II. rész. Máris elolvashatod az áremelésrıl szóló tanulmány 2. részét! Hogyan emelj árat? II. rész Máris elolvashatod az áremelésrıl szóló tanulmány 2. részét! A cikk elsı részében elsısorban az áremelés kérdését az ár oldaláról közelítettem meg, most viszont fordul a kocka:

Részletesebben

A megvalósítás lépései

A megvalósítás lépései K&K hasznos tippek A megvalósítás lépései 1. Munkamegbeszélés - SZC 2. Programjavaslatok begyűjtése - SZC 3. Költségvetés - SZC 4. Együttműködés más szervezetekkel, vállalkozásokkal - SZC 5. Programjavaslatok

Részletesebben

Videós Webinár. Monday, October 15, 12

Videós Webinár. Monday, October 15, 12 Videós Webinár 1 A Földkerekség egyik legnagyobb technológiai vállalatának, a Cisco Systems-nek az elnökhelyettese mondja: Manapság az internetes forgalom 51 százaléka videó alapú. A jelenlegi trendeket

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM. Malonovszky László

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM. Malonovszky László 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON!

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! A Muscle & Fitness a világ legnagyobb látogatottságú nőknek és férfiaknak szóló, populáris fitnesz és testépítés témakörére fókuszáló médiafelülete. A testformálás

Részletesebben

Személyes Eredményességi Tréning Szet

Személyes Eredményességi Tréning Szet Személyes Eredményességi Tréning Szet Munkafüzet VAGYOK VALAKI A változtatás kulcsa Én : 1. Ki vagyok én? saját személyiségem feltérképezése 2. Párkapcsolatom 3. Munkám, hobbym 4. Anyagi tisztánlátásom

Részletesebben

Felkészültél az új szezonra?

Felkészültél az új szezonra? Felkészültél az új szezonra? Bizonyíto)an működő szállodai online marke7ngeszközök Damjanovich Nebojsa - tanácsadó Bemutatkozó Bemutatkozó Tanácsadó a Fortune 500 cégeknek Magyarországon Bemutatkozó Tanácsadó

Részletesebben

HORLUX Tájékoztató Tanfolyamszervezőknek

HORLUX Tájékoztató Tanfolyamszervezőknek HORLUX Tájékoztató Tanfolyamszervezőknek Tanfolyamszervezői segédlet Napjainkban egy oktatási cég portfóliójának népszerűsítése nem egyszerű feladat. Hogy őszinte legyek, mostanában szinte minden termék

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék A hatékony szórólap Sokan úgy vélik, hogy szórólapozás idejét múlt hirdetési forma. Azonban ne hagyja megtéveszteni magát. Miért használják még ma is ennek ellenére a szórólapozást? Mert működik! Ha hatékonyan

Részletesebben