Marketing Tervezés Elsőszámú szabályai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Marketing Tervezés Elsőszámú szabályai"

Átírás

1 Marketing Tervezés Elsőszámú szabályai

2 Marketing Tervezés Elsőszámú szabályai! Sajnos a legtöbb szolgáltató cég nem tudja, hogy pontosan kihez szól. Ki a célpiaca. Így csupán vaktában lövöldöz az akcióival és egyéb más marketing eszközökkel, amivel halálra van ítélve. Amíg nem tudod, hogy kit célzol meg a vállalkozásoddal, addig azt sem tudod, hogy hol találod meg őket. Azaz, hol kell hirdetned, hogy az a lehető legnagyobb hasznot hozza a vállalkozásod számára. A kis cégek esetén ennek a pontnak a helyes kivitelezése elengedhetetlen a fennmaradáshoz! Az első lépcső ugyanis a célpiacod pontos meghatározása és megtalálása. Ennek hiányában csak szórni fogod a pénzed és az ablakon dobálod ki a forintot anélkül, hogy annak bárminemű mérhető hasznát is éreznéd. Tehát mostantól a MINDENKI szót és a MINDENKINEK jó a termékem kijelentést el kell felejteni. Helyette pedig behatárolni egy viszonylag szűk célpiacot, akikből kellő jövedelmet tudsz elérni. Miben akarok hasonló vagy más lenni, mint a konkurenseim? Nézzük, milyen szempontok szerint válaszd ki a célcsoportodat!

3 Hol találhatóak meg területileg a vásárlóid? (országrész, megye, város) Mekkora a piac? Van-e plafon, amit hamar elérek és utána nincs növekedés? A vásárlóid hány százaléka férfi, hány százaléka nő? Mennyi az átlag keresetük? Megengedhetik maguknak a szolgáltatásod? Van igény a szolgáltatásodra? Valóban ki is fogják fizetni vagy csak vágynak rá? Hány évesek? pl: év Ezen kérdések segítségével a MINDENKI kategóriából pillanatok alatt ki tudod választani az adott szeletedet, akiket megcélzol a vállalkozásoddal. Így az eddigi tanácstalanság után már biztos alapokhoz tudsz nyúlni és meg tudod határozni a pontos igényeket. Pénzt spórolsz meg! Tegyük fel, hogy szobafestő vagy. A szakértelmed, a precíz munkád és a tapasztalatod adod el, aminek az eredménye egy szépen kifestett lakás lesz. Elkezdesz hirdetni az újságban és azt tapasztalod, hogy másik 3 ugyanolyan hirdetés van az újságban, mint a tied. Mi alapján döntsön a vevő, hogy kit válasszon? Egy kutya mind. Ekkor elhatározod, hogy szűkíted a célpiacod és most már nem akarsz mindenkinek reklámozni. Mostantól te csak a panellakások kifestésével fogsz foglalkozni. Ezzel lemondasz a családi házak, garázsok, pincék kifestéséről, viszont szerinted aki panel lakásban él, és festésre van szüksége, melyik hirdetést fogja felhívni a 3 közül? A tied, mert pontosan hozzá szól! Ezzel még egy előnyre is szert teszel. Nem kell azon gondolkodni, hogy mit írj a reklámodba, mert elég beleírnod azt, amire specializálódtál és azonnal hatékonyabbá válik az összes hirdetésed.

4 Ebből kifolyólag viszont egy elengedhetetlenül fontos kérdést kell megválaszolnod. Ez pedig nem más, mint az, hogy megtudd Hol érdemes reklámoznod hogy csak azok olvassák el a reklámodat, akiknek valóban szükségük van a szolgáltatásaidra. Ha ezen felül is elérsz embereket, akik nem a potenciális célpiacod, az kidobott pénz lesz! (Kivéve, ha márkát építesz, vagy ha már direkt módon nem tudod több emberhez eljuttatni a hirdetésed) Például: Ha műkörmös vagy, akkor nem a helyi barkácsbolt ablakára fogsz plakátozni, hanem a szépségtrendekkel foglalkozó szalonban vagy újságban. Viszont van egy alapszabály: 1. Mindig a lehető legpontosabban próbáld behatárolni a vevőid fellelhetőségét! Nem elég egy szépségápolással kapcsolatos lapban hirdetned, mert az túl nagy falat. Helyette inkább reklámozz egy fiataloknak szóló körömápolással és betegségekkel foglalkozó oldalon, lapban vagy rendelőben. (Ha ezzel foglalkozol és erre pozícionáltad magad) Meg fogsz lepődni, hogy mennyivel drasztikusabb visszajelzést fogsz kapni a csekélyke befektetett összegedért. ÁR Ez a fejezet a bevezető árakra lesz kihegyezve, mivel sokan alaptézisként kezelik az árakció használatát, mint profit növelő lehetőséget. Akadnak olyan szolgáltatók, akik azt gondolják, ha meghirdetnek egy %-os árakciót, akkor máris tele a bolt, dől a profit. Valóban lehet rövidtávon nagyobb forgalmat lebonyolítani az árakciókkal, viszont a kérdés az, hogy megéri-e és érdemes-e.

5 Ha az árral akciózol, akkor szinte automatikus az áraidat állítod a vevő fókuszába a nyújtott szolgáltatásod minősége helyett. Így csupán egyetlen kérdés fogalmazódik meg a kedves vásárló fejében.. Máshol esetleg van olcsóbb? Más részről pedig ha engedsz az árból 20-40%-ot, akkor növelned is kell a forgalmadat ahhoz, hogy az árengedményed nullára kiforogjon vagy profitot hozzon. Ehhez pedig már nagyobb tömegeket kell megmozdítanod. Mi a megoldás? Fenn kell tartanod a magasabb árakat és értéket kell árulnod és kommunikálnod! Mostantól nem az számít, hogy mit árulsz, hanem hogy az miben segít a vevődnek! Mit szolnál hozzá, ha holnaptól az egyik kereskedés 50%-kal olcsóbban adná a Rolex óráit egy árakció keretein belül. Valószínűleg nem hinnéd el és arra gyanakodnál, hogy ez nem lehet más, mint HAMISítvány. A precizitás, a minőség és az elegancia tényezőit társították a karórához, és ennek az előnyeit, nem pedig magát az árat. 3 tipp árakció helyett - Mostantól nem az számít, hogy mit árulsz, hanem hogy az miben segít a vevődnek! Ha például fotósként azt reklámozod a kedvezmények helyett, hogy a fotózás után készült képeidre minimum 500 like-ot kapsz, akkor számítani fog, hogy máshol 1500 forinttal olcsóbb.

6 - Ha akciózol, ne az árat vidd le, hanem helyette adj plusz egy szolgáltatást ugyanazért az árért! Például nem pénzügyi tanácsadás 20% kedvezménnyel, hanem pénzügyi tanácsadás most ingyenes bankszámlanyitással vagy tőzsdei képzéssel. Valószínűleg itt is lesz bekerülési költséged, de sokkal jobban fogsz kijönni, mintha csak simán elengedted volna a 20%-ot. Ez már sokkal kecsegtetőbb, mint egy szimpla tanácsadás, ami beszürkül a tömegbe. - Ha mégsem tudnál elszakadni az árakcióktól, akkor évente maximum 1-et csinálj és kérj érte valamit cserébe. Például: ha 10 alkalmas szoli bérletet veszel, akkor elengedjük az első 3 árát. Ezt arra használd, hogy új vevőket szerezz vele! Bevezető ár? Ha most indítottad el a vállalkozásodat és még alig ismerik a céged, akkor még sajnos nem dobálózhatsz égbekiáltó árakkal. (Hacsak nem hiánypótló a cikked és nincs, vagy alig van konkurenciád, de valljuk be, nem ez a legáltalánosabb körülmény..) Minél többen ismernek, és minél többen ELISMERNEK, annál többet hajlandóak fizetni a vevőid. Sajnos ez a folyamat nem megy egyik napról a másikra, és a vásárlók egyre bizalmatlanabbak, ha vásárlásról van szó. Ezért meg kell könnyítened a vevőid döntési hajlandóságát a vállalkozásod felé. Íme 3 tipp: - A szolgáltatásod egy részéből adj valamit INGYEN, hogy kipróbálhassák. Ezzel lehetőséget adsz a bizalom felépítésére, másrészt fokozatosan magadhoz csalogatod a vevőidet. Például: egy letölthető kiskönyv, az első alkalom ingyenes, díjtalan konzultáció, stb.

7 - Kösd időkorláthoz a bevezető árengedményedet, és cserébe kérj valamit. Például: Bevezető termékakciónk keretében minden vásárlónk, aki tovább ajánl minket, 30%-os bevezető árengedményt kap a termékeinkre. - Legyen egy alacsony árkategóriájú szolgáltatásod, ami miatt felfigyelnek rád, és később majd megveszik a magasabb értékű szolgáltatásaidat is. Például: 10 perces masszázs 990 Ft, csak hajvágás 790 Ft. Így nem rémülnek meg elsőre a magas áraidtól, viszont látják, hogy van lehetőség minőségibb szolgáltatást is igénybe venni. Régi vevők újra vásárolnak? 1. Mit szólnál hozzá, ha bármikor be tudnád terelni a régi vevőidet a boltodba? 2. Ha csettintésre és teljesen ingyen tudnál reklámozni? 3. Növelni tudnád a bizalmat piacodon? Nos, a válasz a kérdésekre nem más, mint a.. HÍRLEVÉL és a Facebook! Nem arról a hírlevélről beszélek, amiből minden nap 3-4 db-ot kapsz kéretlenül és már törölni sincs kedved. Kupon akció Kihagyhatatlan családi nyaralás Legújabb potencianövelő Wellness-hétvége féláron Ettől az ember a falra mászik, és ha hírlevélről beszélünk, akkor sajnos a legtöbbünknek ezek jutnak az eszébe. Ezek a KÉRETLEN hírlevelek, amiket ha szeretnél, ha nem, akkor is megkapsz. A titok viszont a tudatosan feliratkozók táborában van.

8 1. Új vevők szerzése Vajon feliratkoznál egy hírlevélre egy általad kedvelt témában, főleg ha ingyenes? Like-olnád és követnéd az általad kedvelt facebook oldalakat? Elolvasnád a bejegyzéseiket? Vagy már most is ezt teszed? Tegyük fel, hogy rajongsz a lakberendezésért. Böngészel a neten és a sokadik oldalon egyszer csak bevillan egy ablak, amiben azt olvasod, hogy: Megmutatjuk, hogyan rendezd át teljesen a lakásod kevesebb, mint forintból! Add meg az címed és máris olvashatod a tippeket! Nagy valószínűséggel megtennéd mivel: - Érdekel a téma (saját akaratodból teszed a feliratkozást) - Ingyenes (nincs semmi kötelezettség vállalás) Ha feliratkozás nélkül elhagyják az oldaladat vagy a boltodat, akkor azokat a potenciális vevőket nagy valószínűséggel többé nem fogod látni. Ebből kifolyólag pedig másnál fogja elkölteni a pénzét. (Ennek a kivédésére már van egy remek eszköz, amit minden vállalkozásnak használnia kellene!) Ezzel szemben a lakberendezős oldal máris megfogott magának és a későbbiekben bármikor küldhet a számodra egy kedvező ajánlatot a szolgáltatásukból, mivel megadtad az elérhetőségedet. Ha ügyesebb, akkor az címed feltölti facebook-ra is, és ott is személyre szabott reklámmal tudja felhívni a figyelmedet az aktualitásaira. (Nem rossz, ugye? )

9 HIBA Ha csak időközönként kiküldesz egy árlistát vagy akciót a szolgáltatásaidról, az nem jelent hírlevelet! Akkor te is bekerülsz a spam-elők csoportjába, ami rombolja a vállalkozásod iránti bizalmat. Helyette írj cikkeket és adj ingyenes tanácsokat, amivel okítod a vevőidet és mélyíted a bizalmukat feléd. Egy idő után el fogják ismerni a szakértelmed, és ha az adott szolgáltatás szóba kerül, akkor egyből te jutsz az eszükbe. 2. Meglévő vevőkör újra becsábítása Ha már rendelkezel ügyfélbázissal ( lista), akik régebben feliratkoztak a hírleveledre, akkor semmi más teendőd nincs, mint tartani velük a kapcsolatot. Tippek - Hírlevél kiküldése heti rendszerességgel - Napi szintű posztok gyártása - Szakmai cikkek közzététele - Eddigi tapasztalataid megosztása - Csak ezek után havonta, 2 havonta kampányolj a szolgáltatásaiddal. Viszont a leghatásosabb fegyver itt az aktualitás lesz. A legnagyobb erő abban rejlik, ha rugalmasan tudod közölni a nagyvilág és a szakma történéseit úgy, hogy közben belevonod a vállalkozásodat is. Például: 1. Kanadában hatalmas károkat okoztak a rágcsálók a panel épületekben és több milliárdra becsülik a károkat.

10 Ha fel akarsz készülni a rágcsálók támadásai ellen, akkor íme, itt van 3 azonnal használható tipp: Rovarirtó cég. 2. Vannak helyzetek, amikor nem a műköröm az első Debrecen mellett már 24 órája készenlétben áll a helyi női civil szervezet, akik kitartó munkájukkal segítik az árvízi védekezést. Innen is gratulálunk nekik! Műkörmös Tehát jól megválogatott és rendszerezett hírlevéllel sokszorosára tudod növelni a vállalkozásod kapacitását. Viszont fontos, hogy mint mindenben, itt is rendszerekben és konkrét időpontokban gondolkodj. - Tervezd meg előre a következő havi témáidat, cikkeidet! - Akciókat és kedvezményeket csak kampányszerűen használj! Tudni akarod hogyan? Ha még több tippet szeretnél kapni, akkor rendeld meg a Marketing Terv Csomagunkat, ahol minták tömkelegével vezetünk végig az egész marketing folyamataid megtervezésénél! Beleolvasok, mi az a Marketing Terv Csomag Ha megfogadod és alkalmazod az alábbi módszereket, akkor a következő negyed-fél évben csökkenteni tudod a felesleges reklámkiadásaidat, de mégis növeled a hatékonyságát, így plusz profitra teszel szert. Bízni fognak a szakértelmedben és minőségi szolgáltatást kapcsolnak a nevedhez, ami magával vonja a magasabb árakat is.

11 Tervezés nélkül sajnos nem megy Hiába van meg a megfelelő szolgáltatásod, amivel elkápráztatod a vevőidet, ha nem tudod szisztematikusan és rendszerekben gondolkodva felépíteni a(z): - Éves terveidet - Negyedéves és havi stratégiádat - Heti szintű mérhető teendőidet - Kampányaidat - Reklámköltségvetéseidet - Hogy hol hirdetsz, mikor és meddig - Ajánlásaidat - stb Csak, hogy párat kiemeljünk a sok közül. Ha nem ismered és nem tervezed a vállalkozásod és a marketinged lépéseit, akkor az olyan, mintha csukott szemmel, néha-néha kiülnél pecázni csali nélkül a tópartra, várva, hogy valami nagy hal ráakadjon a horgodra. Viszont ha pecázás előtt gondosan beetetsz, kifigyeled a legjobb horgászhelyeket, megválasztod, hogy melyik hal milyen csalira harap, és azt is tudod, mikor érdemes és milyen csalival rámenni a nagy halakra, akkor a nap végén a hálódban is sokkal több lesz a zsákmány, mint előtte. Ugyanígy kell tenned a vállalkozásodban is. Tervezeni és elemezni. 1. Készítsd el legalább a féléves tervedet a szolgáltatásod ELADÁSÁVAL kapcsolatban. Sajnos sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak elvakultan a szolgáltatásra koncentrálnak. Ők azok, akik egyből elkezdenek fejleszteni és változtatni, ha nem jön a várt eredmény. Viszont az értékesítéssel és reklámmal vajmi keveset foglalkoznak. Tehát készítsd el a tervedet, és határozd meg legalább negyed éves időtávra lebontva, hogy pontosan HOL, MIKOR, MEDDIG és MILYEN költségvetéssel fogsz hirdetni!

12 Minimum 2 helyet lőj be, ahol rendszeresen meg fogsz jelenni. Minta Reklám hely típusok Január Költségvetés Feburár Költségvetés Állandó reklámhelyek Adwords Adwords Teszt alatt álló reklámhelyek Facebook E-target Jó lenne, de még nincs rá pénz TV - TV Kampány - - Vevőszerző kampány FT (összesen) szórólap facebook helyi plakát+grafika hírlevél 0.00 Összesen Határozd meg az éves elérendő céljaidat mérhető módon! Ha még nem tűztél ki konkrét célt az adott évre, akkor itt az ideje. Akár most kezdődik a naptári év, akár nem, ha még nincs éves célkitűző terved, ülj neki és készítsd el most azonnal! Alapszabály: Legyen mérhető! Például: Év végére megnövelni a profitomat 1,5-2 M forinttal Teendők és Eszközök: - 3 egy hónapos kampány xy szolgáltatásra - Videós megjelenések bővítése heti 1 alkalom - Új szolgáltatás bevezetése és promotálása - Új vásárlók beterelése - stb.. 1. Adwords 2. Fabcebook

13 3. SEO 4. Hírlevél 5. Etarget 6. Újság 7. Szórólap Ha megvan az éves terved, utána bontsd le negyedévekre, majd havi szintre és tedd mellé a várható költségeket és a várható bevételed. Ha csak ennyit is megteszel, máris előrébb léptél a társaidtól, mivel a legtöbben csak a hasra ütésszerűen terveznek. 3. Évente legalább 1x kérdezd meg a vevőidet, hogy Mit akarnak. Ha nincsenek felesleges 10 millióid, akkor nem megengedhető a vaktában való lövöldözés mindenféle kacat holmival, amire a piacodnak nincs is szüksége. Helyette kérdezd meg őket évente legalább egyszer hogy: - Hol, hogyan és mikor találtak rád? - Mit tartanak fontosnak és előnyösebbnek a holmiddal kapcsolatban, ami miatt tőled vásárolnak? Természetesen az alapkérdések, amik segítenek a célközönséged megválasztásánál, azok a következők: - Hol laknak pontosan? - Mennyi az átlag keresetük? - Hány évesek? (külön a férfiak és nők) - Mivel és hol töltik a szabadidejüket (hol találhatnak rád, ha hirdetsz) - Mi a legnagyobb félelmük, amire megoldást ajánlasz (pl: rágcsáló irtás esetén diszkrét kivonulás és emberbarát kártevő irtás)

14 Amennyiben végig haladsz a 3 ponton, és alkalmazod is garantáltan növelni tudod a bevételedet és a konkurenseid fölé kerekedhetsz. Bízom benne, hogy nem egy ötletet és megvalósítható tanácsod tudtál meríteni ebből a kiskönyvből, amivel sikerre viheted a vállalkozásodat. Ha további tudásra szomjazol, akkor következő lépésként a Marketing Terv Csomagunkkal kezdd a tanulást! Mit kapsz pontosan a Marketing Terv Csomagból? Lépésről lépésre megmutatjuk a szolgáltató vállalkozások életpálya modelljét! Azaz tudni fogod, hogyan juttasd el a céged arra a szakaszra, ahol a legkevesebb idő és energia ráfordítással a legnagyobb bevételt tudod kisajtolni. A növekedéshez fontos tudni, hogy jelenleg hol tart a céged. A 23 oldalas cégelemző teszt pontosan abban segít, hogy átvilágítsd a vállalkozásod, kiderítsd, hogy hol folyik ki a pénz a zsebedből! Megmutatjuk, hogyan készítsd el az éves marketing és üzleti terved, valamint azt, hogy hogyan szervezd ki az egyes feladatokat, teendőket. Hogyan dolgoztass alvállalkozókkal úgy, hogy zökkenőmentes legyen a munka. 13 segédanyagot, statisztikát és minták tömkelegét kapod meg, amire legalább fél napot kell majd szánnod, hogy sikeresen használd! 5 vevőszerző modellt mutatunk be, amivel megduplázhatod a vásárlóid számát, már a megvalósítást követő első hónapban.

15 (Ha egy picit is értesz a marketinghez, akkor tudod, hogy ez aranyat fog érni.) 5 értékesítési taktikát is kapsz, ha már a megduplázott vásárlóid beléptek a boltodba, akkor valóban meg is fogd őket! Végigvezetünk a céges és személyes márkaépítés minden egyes lépésén. Hidd el, olcsóbb, mint gondolnád! Sőt, azt is ki fogjuk dolgozni, hogyan kreálj hiteles referenciákat, ami segít az eladásban. Mindenféle hazugság és átverés nélkül. A csomagról bővebben az alábbi linken olvashatsz: További sok vevőt és folyamatosan növekedő vállalkozást kívánunk A VevoDuplazo Csapata

16 EXTRA: Vállalkozások 9 buktatója Az üzletág forgalmát és nyereségességét gyakran az ágazaton belül hátra- vagy előreirányuló, illetőleg horizontális integráció javíthatja ÁLLJ! Nálunk a kézzelfoghatóságon és az alkalmazhatóságon van a hangsúly, mindenféle felesleges sallangoktól mentesen. Úgyhogy következzen a 9 buktató. 1. Rossz emberhez beszélsz Az elsődleges buktató, amit a legtöbben elkövetnek, az a mindenkinek el akarok adni hozzáállás. Ha egy érdekes könyv a kezedbe kerül és annak minden sorát aláhúzod, akkor olyan, mintha semmit sem húztál volna alá. Ugyanígy van az üzleti világban és a marketingben is. Ehelyett határozd meg, hogy kiket akarsz elérni pontosan a termékeddel. Például: éves egyetemista albérletben élő fiatalokat, molettebb középkorú nőket, akik elhatározták a fogyást, stb.. Ha ezt be tudod lőni a vállalkozásodnál, akkor a következő lépés, a kommunikációd megválasztása is sokkal könnyebb lesz. Máshogy kell megszólítanod a nyugdíjas korosztályt, mint az egyetemistákat vagy a gyerekeket, és más helyeken kell ezt hirdetned. Az idősebb korosztálynál tehát hanyagold az apró betűs leírásokat és a Blikkben való megjelenést. 2. Elhanyagolod a vevők szerzését Az új vevők folyamatos pótlása elengedhetetlen a növekedéshez és a fennmaradáshoz. Ha mindig csak a meglévő vevőidet kezeled, már ha kezeled, akkor a köztudott lemorzsolódás miatt egyszer csak azon kapod magad, hogy elfogyott a vevőköröd. Ki kell alakítanod olyan eszközöket, hirdetéseket és sablonokat, amikkel folyamatosan meg tudod fogni az új vevőket, akikből később visszajáró ügyfeleket varázsolsz. Minimum 2 helyről

17 érkezzenek új vevők, például: helyi újság hirdetésben való állandó megjelenés, adwords hirdetés. A másik végzetes hiba pedig, ha a meglévő vevőiddel való kommunikációt elhanyagolod. Figyelj a folyamatos kapcsolattartásra, erre remek eszköz a facebook, a youtube csatorna és a hírlevél. 3. Majmolod a multikat A hatalmas cégek több tízmilliós költségekből gazdálkodnak reklám és marketing tekintetében. Az ő stratégiájuk erre lett felépítve és a sikerük kulcsát is a pénz határozza meg. Ha megpróbálod leutánozni őket, garantáltan nem fogsz átütő sikert elérni, sőt, még a pénzed is elfogy. Ezért teljesen más stratégiát kell követni. Előtérbe kell helyezni az ügyfelekkel való folyamatos kapcsolattartást, szokatlan és egyedi videókat, leveleket és az azonnali vásárlásra buzdító kampányokat. 4. Beltenyészet Másolod a konkurenseidet, vagy a szakmádban dolgozókat. Mi sem egyszerűbb, mint körbenézni a piacon és ötleteket meríteni abból, hogy vajon a többiek hogyan csinálják. A legtöbben sajnos ezt csinálják. Így végeredményben létrejönnek a hasonló szolgáltatások, hasonló honlapok és az ugyanolyan termékek, ami garantáltan azt eredményezi, hogy beleszürkülsz a piacodba. Aki pedig beleszürkül, az nem tűnik ki, így nem is tőle vásárolnak. Ha kreatívan ötletet merítesz, tedd szakmán kívül. Jobbnál jobb ötleteket tudsz hasznosítani más kategóriákból is, ha átülteted és átformálod a saját vállalkozásodra. 5. Bevezető Ingyenes szolgáltatás/termék elhanyagolása A vevők mára megváltoztak. Sokkal körültekintőbbek és megfontoltabbak lettek. Azonnal kevesen kötelezik el magukat egy adott szolgáltatás vagy termék mellett, így érdemes fokozatosan

18 magunkhoz csalogatni a vevőket. Első körben tehát ne próbálj azonnal eladni, hanem ajánlj egy ingyenes anyagot, mintát, szolgáltatást, amit kipróbálhat és magadhoz láncolod örökre. 6. Árakciózol Az egyik leg-profitgyilkosabb megoldás az árakció. Ezzel nem csak a bevételt ölöd meg, hanem a céged megítélését is. Lefogadom, hogy a folyamatos árakciók és olcsóbbnál olcsóbb reklámok, kirakatok tekintetében neked sem a Rolex jut az eszedbe. Akció helyett inkább használd a fent említett tippeket. 7. Nem az érzékszervekre hatsz A legtöbben szimpla felsorolásokkal és tényszerű megállapításokkal próbálják levenni a vevőt a lábáról és eladni nekik bármit is. Ez a taktika bevétel szempontjából viszont koránt sem kifizetődő. Gondolj bele, hogyan reklámoznak egy dezodort, audit, szépségápolási szolgáltatást!? A szolgáltatás és a termék nyújtotta előnyöket hangsúlyozzák, amikre a célközönségnek szüksége van, vagyis az indok, ami miatt megveszi. Az illatos test, amiért bomlanak a nők, a sport kocsi, amivel felvághat a szomszéd előtt, a ránctalanító, amivel újra fiatalnak érezheted magad. A te iparágad reklámjában is erre kell koncentrálnod és ezeket hangsúlyoznod. 8. Latba veted a mérhetőséget és a nyomon követést Ha nincs mihez viszonyítanod az eddigi eredményeidet, akkor sajnos nem fogod látni a kiutat sem. Nyomon kell követned, hogy hány látogatóból mennyi az, aki vásárolt, a kuponakcióddal hányan éltek, mekkora volt a megtérülése, mennyibe kerül egy új vevő megszerzése, hányan vásárolnak újra a meglévő vevőid közül, stb.. Mindent számszerűsíts és mérj, ez alapján tudsz majd előre lépni és mérni a fejlődést.

19 9. Nem rendelkezel kidolgozott marketing tervvel Nincs éves, havi lebontású marketing és kampányterved a vevők szerzésétől a profitnövelő kampányokon át egészen a cég jövőjéig. Tervezz meg minden hónapot és a hosszútávú céges kilátásaidat, céljaidat. Például: Januárban hírlevél megszerkesztése és honlap karbantartás. Februárban referencia videók és levelek gyűjtése, adatbázis bővítés. Március: Új termék bevezetése, előzetes reklámszövegek megírása, stb.. Valamint a rövid távú célok mellett havi szinten foglalkozz a hosszú távú prioritások elérésében, hogy a bevételed növelni tudd és a márkanevedet erősíteni.

MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok -

MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok - Marketing Commando blog - különkiadás MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok - Háttér: 2007 novemberében meghirdettem egy "nyílt hetet" a Marketing Commando blog-on, ahol bárki beküldhetett olyan kérdést,

Részletesebben

Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok?

Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok? Hello Csaba! Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Elérkeztünk az ingyenes honlap látogatottság növelő tanfolyam első leckéjéhez. Ezt rögtön egy talán érdekesnek tűnő kérdéssel kezdeném:

Részletesebben

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között?

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? Bevezető 2007 nyarán, amikor az első honlapomat indítottam anyukáknak babalélektanról (és mamalélektanról)

Részletesebben

Professzionális online stratégia kézműveseknek

Professzionális online stratégia kézműveseknek Várőri Adrienn Professzionális online stratégia kézműveseknek FIGYELEM! Ezen anyag szerzői jogtulajdonosa Várőri Adrienn és Kovács Sándor. Kérlek, ne add tovább senkinek. Helyette küldd el az alábbi linket

Részletesebben

WWW.VIRAGUTAZO.HU. Facebook kisokos. Amit egy virágüzletnek a Facebooktól tudni érdemes NAGY JUCÓ (VIRÁGUTAZÓ) 2015.

WWW.VIRAGUTAZO.HU. Facebook kisokos. Amit egy virágüzletnek a Facebooktól tudni érdemes NAGY JUCÓ (VIRÁGUTAZÓ) 2015. WWW.VIRAGUTAZO.HU Facebook kisokos Amit egy virágüzletnek a Facebooktól tudni érdemes NAGY JUCÓ (VIRÁGUTAZÓ) 2015. A kiadvány Nagy Jucó (Nagy Judit e.v) szellemi tulajdona. Terjesztése, internetes közzététele,

Részletesebben

Mi a marketing és miért van rá szükségünk?

Mi a marketing és miért van rá szükségünk? Ebben a tanulmányban 100 olyan marketing eszköz ötletet adunk, amivel a céged bevételeit növelni tudod! Mielőtt belekezdünk, tisztázzunk néhány alap fogalmat marketinggel kapcsolatban! Mi a marketing és

Részletesebben

Eszik Zoltán - Homér Imre ÜZLETFEJLESZTÉSI TIPPEK MÁSODPERCBEN 100 ÜZLETI MANTRA. Az ActionCOACH Magyarország ajánlásával

Eszik Zoltán - Homér Imre ÜZLETFEJLESZTÉSI TIPPEK MÁSODPERCBEN 100 ÜZLETI MANTRA. Az ActionCOACH Magyarország ajánlásával Eszik Zoltán - Homér Imre ÜZLETFEJLESZTÉSI TIPPEK 30 MÁSODPERCBEN 100 ÜZLETI MANTRA Az ActionCOACH Magyarország ajánlásával Eszik Zoltán - Homér Imre Budapest, 2012 100 Üzletépítő Mantra A következő oldalakon

Részletesebben

Legyen Hatékonyabb Honlapod!

Legyen Hatékonyabb Honlapod! 1. Kiadás Legyen Hatékonyabb Honlapod! 2 Hónap alatt TARTALOM: [ÍGY KERESTEM 450.000 FT OT ] [Gyakorlati útmutató a SEO Sales honlaphoz] Legyen Jobb honlapod módszer 1. kiadás Hatékonyabb honlap gyakorlatban!

Részletesebben

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak?

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak? HÍRLEVÉL TITKOK 1. Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED Ismerd meg az automatizált és célzott email marketing hatékonyságát és érj el látványos növekedést az értékesítésben! Égerházi

Részletesebben

Webfoglalás. Bevezető

Webfoglalás. Bevezető Webfoglalás Bevezető Ezt a könyvet az online vállalkozók magyar nyelvű alapművének szánom. Hasznos olvasmány mindenkinek, aki interneten akar értékesíteni, webes szolgáltatás indítását tervezi, szakértői

Részletesebben

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Írta: Pálinkás Róbert Marketingzseni.hu 2 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Mivel sokan kérdezték már tőlem, hogy honnan lehetne ötleteket meríteni új ügyfelek

Részletesebben

Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek

Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek Író: Tóth Mihály Első kiadás Minden jog fenntartva. A könyv - a kiadó írásos jóváhagyása nélkül - sem egészében, sem részleteiben

Részletesebben

1. fejezet: Célok. Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj.

1. fejezet: Célok. Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj. 1. fejezet: Célok Üdvözöllek a SIKER dióhéjban című rövid ebook-ban! Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj. Ha elültettük a siker

Részletesebben

Hogyan szerezzek új ügyfeleket listával?

Hogyan szerezzek új ügyfeleket listával? Hogyan szerezzek új ügyfeleket listával? Az első három gondolat a, Tudnia kell, hogy mit vesznek a vevői Öntől. nem reklámtáblát vesznek, hanem egy olyan figyelemfelkeltő eszközt, amely magára vonja a

Részletesebben

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Pénzügyi kéziköny Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Előszó Bizonyára ismered a három kismalac meséjét: az első szalmából építette a házát, a második deszkából, a harmadik pedig téglából. Amikor jött a

Részletesebben

Tartalom. marketing. Kisokos

Tartalom. marketing. Kisokos Tartalom marketing Kisokos 1 3 Előszó 4 Szerzők 5 Bevezető 8 Mi az a tartalommarketing? 12 Mire használható és mire nem? 17 Milyen a jó tartalommarketing? 19 Kinek ajánlott? 23 Ki készítse a tartalmat?

Részletesebben

Hogyan lesz profit termelő a weboldalad? A sikeres weboldal titka

Hogyan lesz profit termelő a weboldalad? A sikeres weboldal titka Hogyan lesz profit termelő a weboldalad? A sikeres weboldal titka Sok szeretettel üdvözlök mindenkit! Ha nem haragudtok meg, akkor tegeznélek titeket, így könnyebb lesz megosztani tapasztalataimat. Erdélyi

Részletesebben

Martinecz Miklós. Aranyat érő ÜZLETI ÖTLETEK. Részletes útmutató: Hogyan hozz létre. nyereséges vállalkozást eredményező ötleteket?

Martinecz Miklós. Aranyat érő ÜZLETI ÖTLETEK. Részletes útmutató: Hogyan hozz létre. nyereséges vállalkozást eredményező ötleteket? Martinecz Miklós Aranyat érő ÜZLETI ÖTLETEK Részletes útmutató: Hogyan hozz létre nyereséges vállalkozást Részletes útmutató: eredményező ötleteket? Hogyan hozz létre Kezdő és gyakorló vállalkozóknak nyereséges

Részletesebben

I. Előszó Marketing InnovÁtor II. Bevezetés kitűnni a tömegből megfelelő módon kommunikálva GRAFIKA

I. Előszó Marketing InnovÁtor II. Bevezetés kitűnni a tömegből megfelelő módon kommunikálva GRAFIKA I. Előszó Kedves olvasó! Üdvözöllek az Marketing InnovÁtor olvasóinak táborában! Bízom benne, hogy tudok számodra hasznos információkkal szolgálni a marketing terén. Ötlettáramat úgy próbáltam megfogalmazni

Részletesebben

M A R K E T I N G M A G A Z I N

M A R K E T I N G M A G A Z I N K i s - é s k ö z é p v á l l a l a t i M A R K E T I N G M A G A Z I N - különkiadás - 5 VÉGZETES MARKETING HIBA - és hogyan kerülheted el őket? - Milyen gondolkodásmód fosztja meg a kis- és középvállalatok

Részletesebben

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten?

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? Villányi Balázs Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? onlinemarketinges.hu Előszó 1 Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? És egyáltalán: mi az, hogy siker az Interneten?

Részletesebben

Kulcsrakész Megoldás a Sikeres DubLi Network Üzleted Felépítéséhez

Kulcsrakész Megoldás a Sikeres DubLi Network Üzleted Felépítéséhez DubLi Üzleti Rendszer Kulcsrakész Megoldás a Sikeres DubLi Network Üzleted Felépítéséhez Tartalomjegyzék Bevezetés Üdvözöljük Önt a DubLi Network világában! Itt a lehetőség, hogy napjaink egyik leghatalmasabb

Részletesebben

Ingyen honlap mindenkinek jár, és a siker megtanulható! A hatékony weboldalak 9 titka

Ingyen honlap mindenkinek jár, és a siker megtanulható! A hatékony weboldalak 9 titka Ingyen honlap mindenkinek jár, és a siker megtanulható! A hatékony weboldalak 9 titka A hatékony weboldalak 9 titka Hogyan mutasd be a cégedet, és terméked az interneten úgy, hogy túléld a sorsdöntő első

Részletesebben

AMIT A METABOND ÜZLETRŐL TUDNI KELL

AMIT A METABOND ÜZLETRŐL TUDNI KELL AMIT A METABOND ÜZLETRŐL TUDNI KELL (Munkatársi kézikönyv) TERJESZTŐI HÁLÓZAT Kiadva 2009-ben METABOND ÜZLET A GYAKORLATBAN MA KEZDJE EL A HOLNAP ÜZLETÉT!!! Üdvözöljük a METABOND Terjesztői Hálózatban!

Részletesebben

Mikre fogsz választ kapni, ha elolvasod ezt a könyvet, és ez hogyan javíthatja gyermeked esélyeit az életben?

Mikre fogsz választ kapni, ha elolvasod ezt a könyvet, és ez hogyan javíthatja gyermeked esélyeit az életben? 1 Mikre fogsz választ kapni, ha elolvasod ezt a könyvet, és ez hogyan javíthatja gyermeked esélyeit az életben? A világ az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott. A fiatalok egyre tovább kényszerülnek

Részletesebben

Bevezetés. Legyen célja a weboldallal! Értékes tartalom nélkül nehéz!

Bevezetés. Legyen célja a weboldallal! Értékes tartalom nélkül nehéz! Bevezetés A vállalkozók, amikor webes megjelenésre szánják el magukat, alapvetően két típusba sorolhatók. Az egyik típusnak fogalma sincs az egészről, elképzelni sem tudja, hogy minek kellene szerepelnie

Részletesebben

Mitől lesz ma Magyarországon gazdag egy tanácsadó? Receptkönyv egy jobb élethez, jobb tanácsadói vállalkozáshoz. W O L F G Á B O R

Mitől lesz ma Magyarországon gazdag egy tanácsadó? Receptkönyv egy jobb élethez, jobb tanácsadói vállalkozáshoz. W O L F G Á B O R Mitől lesz ma Magyarországon gazdag egy tanácsadó? állandó hajtás... alkudozó ügyfelek... költséges alkalmazottak... óriási nyomás az árverseny miatt... kliensek, akik képtelenek megfogadni a tanácsokat...

Részletesebben

INTERNET ÜZLETI ALKALMAZÁSA KÖZÖSSÉGI VÁSÁRLÁS ÉS KUPONMARKETING MAGYARORSZÁGON

INTERNET ÜZLETI ALKALMAZÁSA KÖZÖSSÉGI VÁSÁRLÁS ÉS KUPONMARKETING MAGYARORSZÁGON BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK Nappali tagozat Nemzetközi marketing szakirány INTERNET ÜZLETI ALKALMAZÁSA KÖZÖSSÉGI VÁSÁRLÁS ÉS KUPONMARKETING

Részletesebben