Helyszíne: BKIK székház Budapest I. Krisztina Krt. 99. VII. em. Széchenyi terem Időpontja: október óráig

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Helyszíne: BKIK székház Budapest I. Krisztina Krt. 99. VII. em. Széchenyi terem Időpontja: 2012. október 2. 10-14 óráig"

Átírás

1 Hírlevél Jász-Nagykun - Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet, Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat A tartalomból Konferenciák 1-2. Versenyek 3-4. Pályázatok 5-9. Figyelmükbe ajánljuk 10. Ha Ön részt vállal a hazai tehetséggondozásban, vagy a humánerőforrás fejlesztés területén dolgozik, várjuk a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén a MESTERSÉGÜNK CÍMERE konferenciára Új trendek az EU és a hazai ifjúságpolitikában. Fejlődési utak és lehetőségek az ifjúsági tehetséggondozás területén, és tanácsadásban, a fiatalok munkaerőpiaci integrációjának érdekében. Helyszíne: BKIK székház Budapest I. Krisztina Krt. 99. VII. em. Széchenyi terem Időpontja: október óráig Meghívott előadók: október 1. MESTERSÉGÜNK CÍMERE KONFERENCIÁK Deme Gábor a Magyar Innovációs Szövetség alelnöke Bulejsza Erika K&H Biztosító Zrt. emberi erőforrás gazdálkodás vezető Müller Barbara ELTE Bárczi Gusztáv gyógypedagógiai kar HÖK elnöke ELTE Szenátusi tag Dr. Bozsár Gabriella tréner tanácsadó coach ifjúsági tehetség mentor A konferencia témája: A kormány ifjúságpolitikai stratégiája a fiatalok életminőségének javítására. A tehetséges fiatalok előtt álló lehetőségek a KKV-szektorban, a nagyvállalati kultúrában. Hogyan gondolkodunk a fiatal felnőttek tehetséggondozásáról? Hogyan gondolkodik magáról a fiatal generáció? Dr. Mihalovics Péter Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kabinetfőnöke, Ifjúságpolitikai kormánybiztos Bajor Péter A MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) elnöke A rendezvény házigazdája: Szuhai Nóra, a "Legjobb vagyok" Tehetségmentoráló Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, a XX. Tanácsadó Osztály elnökségi tagja. Hiperaktivitással és korai fejlesztés témaköreivel foglalkozó szakmai konferenciák október 5-6. ADHD egy életen át Folytatjuk nagy sikert aratott szakmai kávéházi beszélgetések rendezvénysorozatunkat! október A kora gyermekkori intervenció lehetőségei születéstől három éves korig A konferenciákról bővebb információ: október 25. Vendégünk: Balás Eszter A részvétel díjtalan, kérjük regisztrációját a krasznaresfiai@t-online.hu címünkre.

2 2 KONFERENCIÁK IRODALOMTANÍTÁS KELETTŐL NYUGATIG Az irodalomtanítás jövőjéért, a magyartanárok érdekképviseletéért megalakult az Irodalomtanítás Innovációjának Országos Műhelye (IROM), mely széles összefogást kíván létrehozni. Az Irodalomtanítás Kelettől Nyugatig konferencia- és könyvsorozat nyitóeseménye 2012 novemberében lesz Debrecenben, a Debreceni Egyetem Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének szervezésében. Az alkalom címe: Az irodalomtanítás megújulásának záloga: a tanárképzés. A tervezett programok között szerepel például egy fórum A magyartanár-képzés problémái és megújulási lehetőségei a felsőoktatásban címmel, melyen az ország valamennyi nagyobb tanárképző műhelyének képviselője kifejtheti majd véleményét. Kerekasztal-témává szeretnénk tenni az új NAT és Kerettanterv, illetve az újólag bevezetendő osztatlan egyetemi képzés ügyét is. Fontosnak tartjuk tehát, hogy az első alkalommal megalapozó eszmecserét tartsunk, de már most markánsan szeretnénk megjeleníteni a gyakorlatorientált program később is hangsúlyozandó elemeit. Szó lesz az élményközpontú szövegértésről; a kooperatív tanítási módszer szellemében bemutató órát tartunk a líralogikáról ; közös műhelymunka keretében beszélünk a feladatírás és az értékelés módszertanáról. A programok között szerepel az IROM Könyvek első számának bemutatója is, mely az együttműködés közvetlen előzményét jelentő, 2012 februárjában Szombathelyen tartott konferencia bővített és szerkesztett anyagát tartalmazza. A 2012 novemberére tervezett debreceni konferencia is jelzi, hogy az IROM esetében jelképesen és konkrétan is az egész országon átívelő, szakmai rétegzettségét tekintve is teljességre törekvő összefogásról van szó, amely páratlan az irodalom tanításának magyarországi históriájában. A szervezők remélik, hogy az IROM egyre bővülő tábort tudhat majd maga mögött, s hatékonyan szólhat bele az irodalom tanításának hazai alakulástörténetébe. További információ: KÖNYVTÁROSTANÁROK TALÁLKOZÓJA A SZIRÉN Integrált Könyvtári Szoftvert használó kollégák találkozója november 12-én (hétfőn) óráig a Szolnoki Műszaki Szakközép-és Szakiskola Pálfy-Vízügyi Tagintézmény könyvtárában (Szolnok, Tiszaparti sétány 2-3.) kerül megrendezésre. Néhány kiemelt téma: tanulók adatainak átvétele az adminisztrációs programból intézményi honlapra kitett keresők könyvtárcsoportok online helpes közös katalógusai Internetes könyvtárközi kölcsönzés olvasók saját kölcsönzési információi az Interneten és sok-sok egyéni kérdés lehetősége állományellenőrzés (felkészülés a fenntartóváltásra) statisztikai adatszolgáltatás vonalkód mentések, automatikus mentése Kérjük, hogy részvételi szándékukat november 7-ig a konyvtar@pjszki.sulinet.hu címre Erdősné Márta Mária könyvtárostanárnak jelezzék.

3 VERSENYEK 3 s ki mint vetett, azonképpen arat. Mert elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad. (Wass Albert: Üzenet haza) A törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola, a Magyar Tehetségsegítő Tanácsnál kiváló minősítésű Tehetségpont a 2012/2013-es tanévben Wass Albert országos vers- és prózamondó versenyt hirdet a református általános iskolák számára. Iskolánként maximum két-két fő jelentkezését várjuk a következő korcsoportokban: I. korcsoport: 1-2. osztály II. korcsoport: 3-4. osztály III. korcsoport: 5-6. osztály IV. korcsoport: 7-8. osztály Nevezésüket az iskolánk honlapján ( elérhető jelentkezési lapon várjuk. A verseny időpontja: február 21. (csütörtök) Előzetes jelentkezés időpontja: november 30. A verseny helyszíne: Bethlen Gábor Református Általános Iskola (5200 Törökszentmiklós, Bethlen Gábor út 1.) Nevezési határidő: január 10. (Csatolni szükséges az előadandó művet!) A jelentkezési lapot ben vagy postai úton kérjük eljuttatni a megjelölt határidőkig. Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet: telefon: 06/ ; bethlen@externet.hu A verseny lebonyolításának felelőse, kapcsolattartó: Répási Éva igazgatóhelyettes Sikeres készülést kívánunk valamennyi diáknak és tanáraiknak! A Segíts Tanulni Alapítvány Zöld Úton elnevezésű versenyt hirdet általános iskolába járó második és harmadik osztályos gyermekek számára. A verseny témája: a környezet védelme és az egészséges életmód. Cél: A gyermekek közvetlen környezetének alaposabb megismerése, védelme, az egészséges életmód fontossága. 4 fős csapatok jelentkezését várjuk! A csapat alakulhat egy-egy osztályból, de lehet vegyes 2. és 3. osztályos tanulókból is. A verseny 3 fordulós, levelezős, a megoldásokat interneten keresztül kell eljuttatni az info@segitstanulni.hu címre. A verseny folyamán lesznek írásos, kreativitást, szervezést igénylő és mozgásos feladatok is. Jelentkezési határidő: október 5. V E RSENYFELHÍVÁS Wass Albert országos vers- és prózamondó verseny ZÖLD ÚTON az info@ segitstanulni.hu címre. További információ: Juvenes Translatores Virágné Katona Zsuzsanna igazgató Az Európai Unió fordítási versenye iskolák számára Az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága fordítási versenyt szervez az Európai Unióban működő iskolák számára. Idén az 1995-ben született tanulók vehetnek részt a versenyen. A verseny szeptember 1-jén, brüsszeli idő szerint déli 12 óra 00 perckor indul. A regisztrációs időszak (brüsszeli idő szerint)2012. szeptember 1-jén déli 12 óra 00 perctől október 20-án déli 12 óra 00 percig tart. Részletek:

4 4 VERSENYEK Tisza-tavi Ki mit tud? Tudtad, hogy Közép-Európa legnagyobb mesterséges tava 2013-ban 35 éves lesz? Ismered-e a tó sok-sok arcát? Kiderítsük együtt? Nevezz és játssz velünk! Olyan háromfős csapatoknak készítünk gondolkodtató, alkotásra és kutakodásra buzdító feladatokat, akik 6. osztályosok. Ha megtaláltátok társaitokat és választottatok egy jó csapatnevet, jelentkezzetek ben október 15-ig az alábbi címen: Pusztai Dorottya környezeti nevelő Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság oktatas@hnp.hu Adjátok meg a csapat és a tagok nevét, osztályát, iskolátok nevét, címét, felkészítő tanárotok nevét, telefonszámát és címét! A verseny 6 írásbeli fordulóból áll, a feladatokat havonta kapjátok majd ben. Az első feladatsort 2012 októberében küldjük, beküldési határidő (postai úton) a következő hónap közepe lesz. Az összesítésben legjobbnak bizonyuló 6 csapat kerül be a döntőbe, melyet 2013 májusában rendezünk meg a Tisza-tó Napja rendezvénysorozat keretében. A döntőbe jutott csapatok értékes ajándékokra számíthatnak, többek között Tisza-tavi és hortobágyi kirándulásokra, szakkönyvekre, tárgynyereményekre, no és arra, hogy jobban fogják ismerni ezt a csodálatos vízi világot! Várják jelentkezéseteket a szervezők! Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Tisza-tavi Területfejlesztési Önkormányzati Társulás A vetélkedő a Tisza-tó Napja rendezvénysorozat része.

5 PÁLYÁZATOK 5 Wekerle Sándor II. könyvtári állománygyarapítási pályázat A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki könyvtárak állományának bővítésére, szótárállományának gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron A pályázat célja A magyarországi könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. A közelmúltban végzett reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar könyvtárakban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága a Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki. A Wekerle Sándor II. pályázat keretében pályázható szótárak listája 1. Értelmező szótár+, 2. Régi szavak szótára (Újdonság!), 3. Magyar ellentétszótár (Újdonság!), 4. Rövidítések enciklopédiája (Újdonság!), 5. Nyelvművelő kéziszótár (Ismét kapható!), 6. Etimológiai szótár, 7. Etimológiák, szóelemzések a Czuczor Fogarasi szótárból, 8. Állatnevek enciklopédiája (Újdonság!), 9. Magyar igei szerkezetek, 10. Magyar szólások és közmondások szótára, 11. Családnevek enciklopédiája, 12. Keresztnevek enciklopédiája, 13. Anthologia hungarica, 14. Magyar szókincstár (Ismét kapható!), 15. A magyar mondat, 16. Infoszótár, 17. Anya nyelv ész, 18. Francia magyar beszédfordulatok, 19. Angol társalgási zsebkönyv (Újdonság!), 20. Német társalgási zsebkönyv, 21. A fokozó értelmű szókapcsolatok magyar német szótára A TINTA Könyvkiadó kötelezettségvállalása A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó könyvtárak által megpályázott könyvek árának felét 3 millió forint összeghatárig támogatásként átvállalja. A pályázat érvényességi köre A pályázaton részt vehet minden Magyarországon működő iskolai, községi, városi könyvtár és egyéb könyvtári, kistérségi ellátást és mozgókönyvtári szolgáltatást nyújtó intézmény. A pályázati kedvezmény alsó és felső határa Pályázati áron legalább Ft értékben szótárak, könyvek beszerzése a TINTA Könyvkiadó könyveiből. Egy könyvtár és Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat időtartama A Wekerle Sándor II. könyvtári gyarapítási pályázatra október 1-től november 2-ig nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el. A pályázat lebonyolítása A könyvtár a pályázatba bevont könyvek, szótárak közül, az arra rendszeresített pályázati űrlapon megrendel pályázati áron legalább Ft értékű kiadványt. A kitöltött pályázati űrlapot eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A nyertes pályázóknak a TINTA Könyvkiadó folyamatosan, de legkésőbb november 15-ig elküldi a megrendelt kiadványokat, elhelyezve a csomagban a számlát. A postaköltséget a kiadó vállalja. A pályázat letölthető:

6 6 PÁLYÁZATOK LEONARDO PÁLYÁZATOK SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEKNEK Milyen előnyöket kínál az Európai Bizottság Leonardo da Vinci programja? A diákoknak: használható nyelvtudást, világlátást, új szemléletet, önállóságot, nemzetközi barátságokat, csapatszellem erősítését, jobb továbbtanulási vagy elhelyezkedési lehetőségeket, életre szóló élményt. A tanároknak: szakmai tapasztalatcserét, módszertani megújulást, élményszerű tanítást, új kapcsolatokat, nemzetközi megerősítést, közösségi élményeket, motivációt. Az intézményeknek: élő, bővülő nemzetközi kapcsolatokat, aktív diákokat és tanárokat, a pedagógiai vagy képzési program gazdagodását, a legfrissebb szakmai trendek megismerését, vállalati kapcsolatokat, elismertséget. A partnerkereséstől a pályázat benyújtásáig: pályázati információk első kézből A Tempus Közalapítvány a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Európai Információs Pont - Europe Direct együttműködésével információs napot rendez október 11-én 13:00-15:00 óráig a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézetben (5001 Szolnok, Kossuth tér 2.). Várjuk szakképző intézmények, szakképzésben érintett egyesületek, szövetségek, vállalkozások, munkaadói, munkavállalói szervezetek, kamarák, pályatanácsadással foglalkozó szervezetek képviselőit. A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges. Online regisztráció: index.php?page_id=679 PÁLYÁZAT ISKOLAI PROJEKTEK TERVEZÉSÉRE A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület az IKEA támogatásával második alkalommal hirdeti meg pályázatát erdőkkel, fákkal kapcsolatos iskolai projektek tervezésére, Otthon az erdőben programja keretében. A pályázatra budapesti és Budapest 100 km-es körzetében működő általános és középiskolák jelentkezhetnek. Egy iskolából egy pályázat nyújtható be. 25 iskola részesül támogatásban. A nyeremény összértéke Ft, mely egy része pénzügyi támogatás, és magában foglal egy terepi eszközökből álló készletet is. A pályázatban résztvevő iskolák pedagógusai részére terepi képzést és konferenciákat szervezünk az év során. A pályázati kiírást és a jelentkezés részleteit a oldalon olvashatják, illetve a fontosabb dokumentumokat a pályázati felhívás és a pályázati űrlap linkekről tudják letölteni. A pályázatra jelentkezni az on-line jelentkezési lap kitöltésével kell. A pályázat beadási határideje: október 10. ÚTRAVALÓ MACIKA ÖSZTÖNDÍJ-PROGRAM ESÉLYEGYENLŐSÉGI ÖSZTÖNDÍJAK Részletes információk és pályázati dokumentáció: utravalo-eselyegyenlosegi-osztondijak Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő az Útravaló Ösztöndíjprogramról szóló 152/2005. (VIII. 2.) Korm. rendelet, az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény, és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet alapján nyílt pályázatot hirdet a 2012/2013. tanévben az Útravaló - MACIKA Ösztöndíjprogram Út a középiskolába és Út az érettségihez esélyegyenlőségi alprogramjaiban való részvételre. A PÁLYÁZAT CÉLJA Az esélyegyenlőségi alprogramok célja a hátrányos helyzetű, kiemelten roma tanulók esélyegyenlőségének elősegítése, tanulási és továbbtanulási esélyeinek növelése. Az egyes alprogramok célját, valamint az egyes alprogramokra vonatkozó speciális szabályokat a jelen pályázati kiírás elválaszthatatlan részét képező 1-2. számú mellékletek tartalmazzák (1. sz. melléklet: Út a középiskolába esélyegyenlőségi alprogram; 2. sz. melléklet: Út az érettségihez esélyegyenlőségi alprogram). A PÁLYÁZATON IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS Az esélyegyenlőségi alprogramok keretében - a tanuló ösztöndíjban - a mentor Ft/tanuló/ hó ösztöndíjban részesül. Az Út a középiskolába alprogram keretében elnyerhető tanulói ösztöndíj összegét a jelen pályázati kiírás elválaszthatatlan részét képező 1. számú melléklet, az Út az érettségihez esélyegyenlőségi alprogram esetében elnyerhető tanulói ösztöndíj összegét a 2. számú melléklet tartalmazza.

7 PÁLYÁZATOK 7 A TÁMOGATOTT IDŐSZAK Az Út a középiskolába és Út az érettségihez esélyegyenlőségi alprogramok keretében a jelen pályázati forduló során elnyerhető támogatás a szeptember 1-től a június 30-ig terjedő időszakra vonatkozik. A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE Az ellenőrzött adatrögzítési felületen a pályázat benyújtási határideje: október :00 A pályázat postára adásának határideje (postabélyegző dátuma!): október :00 A PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI TÁ- JÉKOZTATÁS Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Székhely: 1054 Budapest, Alkotmány utca 25. Telephely: 1054 Budapest, Báthory utca 10. Tel.: Út a középiskolába: (1) Út az érettségihez: (1) Út a szakmához: (1) utravalo-kozepiskola@emet.gov.hu utravalo-erettsegi@emet.gov.hu utravalo-szakma@emet.gov.hu Internet: Svájci-Magyar Ösztöndíj Alap pályázata marginalizált helyzetű diákok támogatására A Svájci Magyar Együttműködési Program keretén belül lebonyolított Svájci-Magyar Ösztöndíj Alap célja, komplex projektek keretében marginalizált helyzetű diákok támogatása középfokú tanulmányainak elkezdésében vagy folytatásában, annak érdekében, hogy sikeresen befejezzék tanulmányaikat, tovább tanuljanak, szakmát szerezzenek. Az ösztöndíjak odaítélése pályázati úton kiválasztott végrehajtó szervezet(ek) egyesületek, alapítványok, iskolák, önkormányzatok és intézményeik - feladata. Az Ösztöndíj Alapra az ország egész területéről lehet pályázni. ROMASTER mentor és ösztöndíj pályázat A HBLF-ROMASTER Alapítvány a 2012/2013-as tanév II. félévétől kezdődően ismét pályázatot hirdet hátrányos helyzetű, magukat cigánynak valló középiskolai tanulók részére iskolájuk bevonásával. A programba kizárólag olyan diákok jelentkezését várják, akik jelenleg érettségit adó középiskolában tanulnak és a középiskola befejezése után nappali tagozaton gazdasági vagy műszaki szakokon terveznek továbbtanulni és diplomát szerezni. Azon középiskolás diákok jelentkezését várják, akik a 2013/2014-es tanévben vagy azt követően fognak leérettségizni és fejezik be középiskolai tanulmányaikat. (Azon diákok, akik 2013-ban érettségiznek és fejezik be középiskolai tanulmányaikat nem jogosultak pályázni!) Kiemelten várják olyan diákok jelentkezését, akik közgazdasági, pénzügy- és számvitel, informatika, villamosmérnök, gépészmérnök, vegyészmérnök, biomérnök, vagy más mérnöki szakon szeretnének továbbtanulni a felsőoktatásban. Ezen orientációk a legkeresettebbek a támogató vállalatok részéről.(az alapítvány által elfogadott továbbtanulási orientációról / felsőoktatási képzésekről a honlapunkról letölthető ROMASTER Gyakori kérdések és válaszok dokumentumban található bővebb információ.) Azon diákok, akiknek a pályázata megfelel a kritériumoknak bekerülnek a HBLF-ROMASTER Alapítvány adatbázisába. Ez azonban még nem jelenti a támogatás azonnali elnyerését! A diákok támogatásra való kiválasztása folyamatos, a programhoz csatlakozó támogató vállalatok számának függvényében. Kérdés esetén keressék az Alapítvány munkatársait: A szükséges formanyomtatványok, a pályázattal kapcsolatos további információk a HBLF ROMASTER Alapítványtól szerezhetők be, valamint letölthetők a hu és a weboldalról. Részletes pályázati felhívás és útmutató: A pályázatok benyújtási határideje: december 21.

8 8 PÁLYÁZATOK A Németh László Társaság Országos Középiskolai Tanulmánypályázata 2012/2013. tanév A pályázat célja, hogy elősegítse a modern magyar irodalomban (és különösen Németh László életművében) rejlő szellemi értékek beépítését az ifjúság erkölcsi tudatába, hozzájáruljon a középiskolai tanulók irodalmi műveltségének bővítéséhez, s lehetővé tegye a korosztály legjobbjai számára a tapasztalatgyűjtést a kutató- és elemző munka folyamatában és módszereiben, értekező prózai művek készítésében. A feladat, hogy a diákok elmélyedjenek az irodalmi mű lehetséges világában, figyelmesen és alaposan olvassák el, és saját megfigyeléseik, szövegelemzésük alapján (valamely módszer egyéni alkalmazásával), önállóan mutassák be és értelmezzék azt. A zsűri a szövegértelmezés minősége, szakszerűsége és kreativitása, a dolgozat érvelésének és stílusának világossága, gondolati és nyelvi igényessége szerint értékeli a pályaműveket. A pályázatot tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a (13.) évfolyamos középiskolai tanulók számára a Németh László Társaság. Pályatételek 1. Hivatás és szerelem Németh László Szerdai fogadónap és A másik mester című regényei alapján mutasd be, hogyan járul hozzá személyiségünk kiteljesedéséhez, feladataink megtalálásához, saját életünk értelmezéséhez a megfelelő hivatás és a hű társ megtalálása! Hogyan egészíti, egészítheti ki egymást az élet e két fontos területe, milyen nehézségekkel kell megküzdeni, és mit remélhetünk a sikeres választásoktól? 2. Idea és tragikum Németh László Cseresnyés című drámájában Miért és milyen eszmények, értékek és érdekek vezérlik a címszereplő életét, hogyan viszonyul hozzá a családja és környezete, mi a konfliktus alapja, miért vezet ez tragédiához? Melyek a dráma legfontosabb motívumai, miként kapcsolódnak össze, az ismétlődések mit jelentenek a mű különböző pontjain, és hogyan értelmezik egymást? 3. Buda Ferenc Túl a falon című kötetének poétikája A kötet alcíme: Az én ötvenhatom. Milyen a költő ötvenhatja? A két ciklus összehasonlításával tárj fel hasonlóságokat és eltéréseket, jellemezd, hogyan érzékelte és fejezte ki a vele és benne történteket! Ismerd fel a ciklusok legfontosabb költői eszközeit, és értelmezésükkel mutasd be a szerző költői világát, írd le, hogy a versek alapján milyen Buda Ferenc ötvenhatja! A három pályatétel közül egy kidolgozásával lehet nevezni. A pályázat egyéni verseny. Formai követelmények: a pályaműveket két példányban, minimum tíz, maximum tizenöt oldal terjedelemben (12-es betűnagyság, sorkizárt formátum, 1,5-es sortávolság, 2,5 cm margó), a szakirodalmi források pontos feltüntetésével, lábjegyzetekkel ellátva kell beküldeni. A hivatkozás tartalmazza a szerző(k) nevét, a mű címét, a megjelenés helyét, kiadóját, idejét, oldalszámát. Internet esetében a teljes elérési utat meg kell adni, kiegészítve az elérés dátumával. Pl. Grezsa Ferenc: Németh László vásárhelyi korszaka, Bp., Szépirodalmi K., 1979., 415. p., oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/hodmezovasarhely/nemeth_laszlo_vasarhelyi_korszaka/index.htm, szeptember 18. A pályaműveket jeligésen kell elküldeni a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda címére (6800 Hódmezővásárhely, Ormos E. u. 18.) Árva László igazgató nevére február 15-ig (a postabélyegző dátuma). Zárt borítékban kérjük mellékelni a szerző nevét, osztályát, e-levél- és lakcímét, magyartanára nevét, iskolájának bélyegzőlenyomatát, címét és telefonszámát. Kérjük, hogy a szaktanár a tanuló önálló munkáját a fenti adatokat tartalmazó azonosító lapon aláírásával igazolja. A formai előírások betartásának hiánya vagy pontatlansága hátrányosan érintheti a pályázót. Bármilyen felmerülő kérdésre a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója, Árva László ad felvilágosítást telefonon ( ) és elektronikus levélben (arva@nlg.httpf.hu). A pályázat értékelése 2013 áprilisában lesz. Az eredményről minden pályázó iskolája értesítést kap.

9 PÁLYÁZATOK 9 A Fair Play Trade Kft. pályázatot hirdet az ország valamennyi nevelési intézménye számára a Nathan fejlesztőjátékok gyártójának jóvoltából. A pályázat témaköre: "Kedvenc játékom". Tehát a gyermekek feladata, hogy rajzokat, képeket készítsenek kedvenc játékukról, lehetőleg használat közben, igyekezve az adott játék minél pontosabb bemutatására. A képeket bármilyen vizuális technika alkalmazásával elkészíthetik a gyermekek. Részvételi feltételek: a pályázaton minden nevelési intézmény részt vehet. A beküldött képek mennyisége nincs korlátozva. Egyedüli feltétel, hogy az alkotások a pályázat témakörének megfeleljenek. Továbbá minden pályázó beleegyezését adja, hogy pályázati anyagát cégünk felhasználhassa a Fair Play Trade Kft. honlapján, valamint az Így játszunk mi című Fair Play Trade Kft. katalógusban. A zsűri: A pályázat eredményét három független szakember bírálja el. A pályázat beküldési határideje : Pályázatukat elküldhetik postai úton (Fair Play Trade Kft Budapest Lokátor utca 7.), valamint az info@fairplaytrade.hu címre. A pályázat eredményét a november 15-ei, formájában megjelenő hírlevelünkben tesszük közzé, valamint a Fair Play Játékbolt facebook oldalán közöljük. Ezért kérjük, hogy a oldalon iratkozzanak fel hírlevelünkre, valamint csatlakozzanak hozzánk a facebook oldalunkon. Nyeremények: A beérkezett pályázatok közül a legjobb alkotásokat értékeli a zsűri, melyeket NATHAN ajándékcsomagokkal jutalmazunk I.díj: Ft értékű Nathan ajándékcsomag II.díj: Ft értékű Nathan ajándékcsomag III.díj: Ft értékű Nathan ajándékcsomag

10 10 FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerint tanúsítva Reg. szám: Az idei Múzeumok őszi fesztiválján október 1. és november 11. között országszerte 98 múzeumban 450 program várja a közönséget tárlatvezetésekkel, családi napokkal. A Múzeumok őszi fesztiváljának összes rendezvénye a www-.muzeumokoszifesztivalja.hu honlapon található meg. PEDAGÓGIAI SZAKMAI ÉS SZAKSZOLGÁLAT, SZOLNOK Jász-Nagykun-Szolnok Meg yei Pedagógiai Intézet, Pedagógiai Szakm ai és Szakszo lgálat 5000 Szolnok, Mária út 19. Tel: 56/ Fax: 56/ info@szolnok-ped.sulinet.hu ÚJRAFESTETT VALÓSÁG Újrafestett valóság címmel mozgássérült és ép kortárs képzőművészek közös alkotásaiból nyílt rendhagyó tárlat a Magyar Nemzeti Galériában. A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete és a Magyar Nemzeti Galéria együttműködésben, a Poli-Farbe magyar festékgyár támogatásával megvalósuló kiállítás húsz mozgássérült - szájjal és lábbal festő, látható és kevésbé látható fogyatékossággal élő -, valamint húsz ép képzőművész közös alkotásait mutatja be. További információ: Mozgasserult_es_ep_kepzomuveszek_kozos_kiallitasa.aspx.U EdqsMHemzo.facebook LÁTHATATLAN KIÁLLÍTÁS augusztus 24-én megnyitotta kapuit a Láthatatlan Kiállítás a Millenáris B csarnokban. HÍRLEVÉL Felelős kiadó: Szymczak Judit Szerkesztő: Garai Ildikó Keressen bennünket a weben: A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben megpróbálhatsz eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúly-érzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem, mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ. A programról bővebben:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Fadd Nagyközség Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet roma tanulók/hallgatók részére tanulmányi sikerességük előmozdításának támogatására Fadd Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE 5-6. évfolyam részére A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete

Részletesebben

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás)

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) 2014. október 14. Tolnai József ügyvivő szakértő, országos versenyszervező A verseny meghirdetője Oktatáskutató és

Részletesebben

Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság!

Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság! Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság! Élve az Médiatanács által elfogadott és február 1-től 45 napon át érvényben lévő javaslattételi lehetőséggel, az alábbiakban összefoglaljuk a Közszolgálati

Részletesebben

Útravaló Ösztöndíjprogram Út a szakmához PÁLYÁZATI KIÍRÁS UTR-16-USZ Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Útravaló Ösztöndíjprogram Út a szakmához PÁLYÁZATI KIÍRÁS UTR-16-USZ Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Útravaló Ösztöndíjprogram Út a szakmához PÁLYÁZATI KIÍRÁS A pályázati kategória kódja: UTR-16-USZ A meghirdetés dátuma: 2016. augusztus 19. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: Támogató)

Részletesebben

Azonosító, cím Szakmai tartalom Keret, támogatott pályázatok száma, intenzitás Benyújtási határidő

Azonosító, cím Szakmai tartalom Keret, támogatott pályázatok száma, intenzitás Benyújtási határidő Azonosító, cím Szakmai tartalom Keret, támogatott pályázatok száma, intenzitás Benyújtási határidő A tehetségsegítő programokban korábban vagy jelenleg részt vevő tehetséges fiatalok kortárs tehetségsegítővé

Részletesebben

Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016.

Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016. Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016. Én így tanítanám az informatikát. Most minden általános iskolai, középiskolai és szakiskolai oktatásban résztvevő tanuló megmutathatja, hogy milyen informatika

Részletesebben

Látássérültek Észak-alföldi Regionális. Egyesülete. 26/2015. számú hírlevél. Tartalom. 3. Elérhetőségünk és félfogadási rendünk

Látássérültek Észak-alföldi Regionális. Egyesülete. 26/2015. számú hírlevél. Tartalom. 3. Elérhetőségünk és félfogadási rendünk Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete 26/2015. számú hírlevél Tartalom 1. Tájékoztatás a MÁK igazolványról 2. Út a diplomához 2015-2016 3. Elérhetőségünk és félfogadási rendünk 1. Tájékoztatás

Részletesebben

National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj

National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj Működési szabályzat és Pedagógusi pályázati felhívás a 2018/2019-es tanévre A National Instruments a virtuális

Részletesebben

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra 2015 Tartalom Előzmények... 3 1. A pályázat célja... 3 2. Pályázók köre... 4 3. Pályázati részvétel feltételei... 4 4. Pályázat beadásának

Részletesebben

Országos KID Egyesület

Országos KID Egyesület Országos KID Egyesület ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Debrecen, 2012. szeptember 27. Az első KID-ek 2002-2005 A KID-típusú programok módszertanát az Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA)

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A STOPLI Sportegyesület nyílt pályázatot hirdet az Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére. A STOPLI Sportegyesület az Én megcsinálom 2018 ösztöndíjat azon 10-21 év közötti fiataloknak

Részletesebben

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára ESTÖRI KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család egy kivételes karrier a 17. században

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a pályázatot hirdet Jegyzetelő szolgáltatás támogatása felsőoktatásban tanuló fogyatékos hallgatók érdekében (kód: 21221) címmel 1. A PÁLYÁZAT

Részletesebben

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője 1980-as évek: a tömegoktatás következménye a tehetségvédelem újraéledése (nemzetközi, hazai) Megalakul a Tehetség Világtanács (1975), majd az Európai

Részletesebben

Hogyan tudja segíteni a Nemzeti Tehetség Program a tehetséggondozást?

Hogyan tudja segíteni a Nemzeti Tehetség Program a tehetséggondozást? Hogyan tudja segíteni a Nemzeti Tehetség Program a tehetséggondozást? Tehetséggondozás gyakorlata konferencia Szolnok, 2013. május 30. Az NTP 2011-2012. évi cselekvési programjában támogatta: - a köznevelési

Részletesebben

Pályázati kiírás TEHETSÉGES ÓVODÁSKORÚ GYERMEKEK KÉPZÉSI TÁMOGATÁSA A CAMBRIDGE ANGOL NYELVI SPORTÓVODÁBAN. Pályázati kód: CESK15/1

Pályázati kiírás TEHETSÉGES ÓVODÁSKORÚ GYERMEKEK KÉPZÉSI TÁMOGATÁSA A CAMBRIDGE ANGOL NYELVI SPORTÓVODÁBAN. Pályázati kód: CESK15/1 Pályázati kiírás TEHETSÉGES ÓVODÁSKORÚ GYERMEKEK KÉPZÉSI TÁMOGATÁSA A CAMBRIDGE ANGOL NYELVI SPORTÓVODÁBAN Pályázati kód: CESK15/1 Pályázati kód: CESK15/1 Pályázati címe: Tehetséges óvodáskorú gyermekek

Részletesebben

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ Ösztöndíj kiíró A Kis Példaképünk Ösztöndíjat az EFOP-1.5.2.-16-2017-00029 Egységben a jövőnk Humán szolgáltatások fejlesztése a Sármellék térségében elnevezésű projekt keretében

Részletesebben

AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA

AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA 2017. ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA 1 A pályázat kiírója: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (továbbiakban:

Részletesebben

A projekt rövid áttekintése. 1. Előzmények

A projekt rövid áttekintése. 1. Előzmények A projekt rövid áttekintése 1. Előzmények Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008-ban elkészítette a közoktatási intézményeire vonatkozó esélyegyenlőségi helyzetelemzésen alapuló Esélyegyenlőségi Tervét.

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2016-2017. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2016.11.15. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

Bethlen Gábor Közlekedési és Közgazdasági Szakközépiskola 1157 Budapest Árendás köz 8. Gyüjtőköri szabályzat. Érvényes: 2009. november 31-től.

Bethlen Gábor Közlekedési és Közgazdasági Szakközépiskola 1157 Budapest Árendás köz 8. Gyüjtőköri szabályzat. Érvényes: 2009. november 31-től. Bethlen Gábor Közlekedési és Közgazdasági Szakközépiskola 1157 Budapest Árendás köz 8. Gyüjtőköri szabályzat Érvényes: 2009. november 31-től. Jóváhagyta: Fischerné Szilasi Gabriella igazgató 1. Az iskolai

Részletesebben

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című kisfilmpályázatra

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című kisfilmpályázatra Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című kisfilmpályázatra 2015. Tartalom Előzmények... 3 1. A pályázat célja... 3 2. Pályázók köre... 4 3. Pályázati részvétel feltételei... 4 4. Pályázat beadásának

Részletesebben

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008 A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008 A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) pályázatot hirdet a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, a Finn Köztársaság Oktatási Minisztériuma,

Részletesebben

Társadalmi befogadás elősegítése a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködési modelljének kidolgozásával

Társadalmi befogadás elősegítése a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködési modelljének kidolgozásával Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program és EQUAL Közösségi Kezdeményezés Irányító Hatóság Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program és

Részletesebben

Egy hét a kedvencemmel

Egy hét a kedvencemmel PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tisztelt Igazgatók, Igazgatónők, Pedagógusok! A környezeti nevelés és a felelős kisállattartás fontosságának hangsúlyozására a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet

Részletesebben

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2014/2015.

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2014/2015. A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti a 2014/2015. tanévben a "FÖLDTŐL AZ ASZTALIG" AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI PROJEKTVERSENYT

Részletesebben

A Társadalmi Felzárkózási Stratégia oktatási intézkedéseinek bemutatása. 2013. november 27.

A Társadalmi Felzárkózási Stratégia oktatási intézkedéseinek bemutatása. 2013. november 27. A Társadalmi Felzárkózási Stratégia oktatási intézkedéseinek bemutatása 2013. november 27. 1. Keretek - ORÖ megállapodás, Nemzeti Társadalmi Felzárkózási stratégia 2. Keretek - EU 2007-2013 - EU 2020,

Részletesebben

CSOKONAI ÚJPEST. Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM. Alapítva:1989

CSOKONAI ÚJPEST. Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM. Alapítva:1989 ÚJPEST CSOKONAI Alapítva:1989 Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév U JPESTI CSOKONAI VITE Z MIHA LY A LTALA NOS ISKOLA E S GIMNA ZIUM 1048 Budapest Bo rfesto u. 5-9. www.csvmg.hu ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ

Részletesebben

Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre

Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre Az ösztöndíj célja és tartalma A 2014-15 évi ösztöndíjhoz hasonlóan a 2015-16 tanévre kiírt

Részletesebben

3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni.

3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni. Az Én és a média rajz- és fotópályázat részvételi és játékszabályzata A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ (székhelye: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi

Részletesebben

Pályázati felhívás. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül, az a személy, aki

Pályázati felhívás. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül, az a személy, aki Pályázati felhívás A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége pályázatot hirdet megyei Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre 1. A pályázati kiírás célja:

Részletesebben

PÁLYÁZAT. alapfokú nevelési-oktatási intézmények részére az intézményben működő, tömegsport jellegű labdarúgáshoz szükséges sporteszközökre

PÁLYÁZAT. alapfokú nevelési-oktatási intézmények részére az intézményben működő, tömegsport jellegű labdarúgáshoz szükséges sporteszközökre PÁLYÁZAT alapfokú nevelési-oktatási intézmények részére az intézményben működő, tömegsport jellegű labdarúgáshoz szükséges sporteszközökre A pályázat kiírója: A pályázat beadási határideje: A pályázat

Részletesebben

OBO VIDEÓPÁLYÁZAT. Pályázati kiírás és szabályzat

OBO VIDEÓPÁLYÁZAT. Pályázati kiírás és szabályzat OBO VIDEÓPÁLYÁZAT Pályázati kiírás és szabályzat Az OBO Bettermann Hungary Kft. videópályázatot hirdet A környezetvédelem menő! címmel a környező települések tanulói számára. A pályázat célja a fiatal

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

II. Országos Baptista Ki Mit Tud? április 6-7. Kisújszállás

II. Országos Baptista Ki Mit Tud? április 6-7. Kisújszállás II. Országos Baptista Ki Mit Tud? 2018. április 6-7. Kisújszállás Tisztelt Versenyzők, Kollégák és Diákok! Meg kell tanítani a gyerekeknek azt, hogy önmagáért élvezzék a tanulást, ne csak azért, hogy jó

Részletesebben

Versenykiírás. A pályázás menete:

Versenykiírás. A pályázás menete: Versenykiírás A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület orosz-magyar mesemondó versenyt hirdet minden olyan hazai és határon túli általános iskola számára, ahol tanítják az orosz nyelvet,

Részletesebben

Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Keményben TÁMOP 3.3.10.A 12

Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Keményben TÁMOP 3.3.10.A 12 Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Társadalmi Széchenyi Megújulás István Operatív Program Továbbtanulást erősítő Pályázati konstrukció Társadalmi Megújulás Operatív

Részletesebben

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ Ösztöndíj kiíró A Kis Példaképünk Ösztöndíjat az EFOP-1.5.2.-16-2017-00029 Egységben a jövőnk Humán szolgáltatások fejlesztése a Sármellék térségében elnevezésű projekt keretében

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2017-2018. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2018.01.20. (szombat) 10:00 Központi írásbeli felvételi vizsga a kilencedik évfolyamra jelentkezők

Részletesebben

Felhívás. A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint

Felhívás. A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint Felhívás A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata a Nyelvek Európai

Részletesebben

Felhívás. A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint

Felhívás. A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint Felhívás A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata a Nyelvek Európai

Részletesebben

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 HAZAI ÉS NEMZETKÖZI FORDULÓVAL Európa gazda(g)ságot tanul! Részletes ismertető 2 / 5 oldal EBC*L GAZDASÁGI VERSENY Európa gazda(g)ságot tanul! Immár negyedik éve kerül megrendezésre

Részletesebben

REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS

REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS Fiatal képzőművészek számára Pályázati kategória kódja: REB-15-MŰV Meghirdetés dátuma: 2015. április 3. Magyarország Kormánya a 2013. október 29-én megjelent,

Részletesebben

Országos tudásverseny koordinátor pedagógus pályázat 2018.

Országos tudásverseny koordinátor pedagógus pályázat 2018. Országos tudásverseny koordinátor pedagógus pályázat 2018. I. A pályázat rövid összefoglalója A pályázat kiírója a PontVelem Nonprofit Kft. (2092 Budakeszi, Kagyló u. 1-3.) e-mail cím: palyazat@pontvelem.hu

Részletesebben

Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről.

Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről. Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről. A Junior Internet projekt honlapja magyar nyelven a következő címen érhető el: http://www.juniorinternet.hu

Részletesebben

KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG

KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG 1 A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk. Kazinczy KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2012/2013. 2 Helyzetelemzés Munkaközösségünkhöz 22 kerületi iskola magyar munkaközössége tartozik:

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

A verseny rövid ismertetése

A verseny rövid ismertetése MISKOLCI EU VÁNDORKUPA Országos európai jogi perbeszédverseny A verseny rövid ismertetése 1. A verseny célja A 2014-ben immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Miskolci EU Vándorkupa európai uniós

Részletesebben

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója 1. Az intézmény neve: EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIM- NÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2. Címe, telefonszáma: 3300 EGER, IFJÚSÁG

Részletesebben

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye. Versenyszabályzat

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye. Versenyszabályzat 1204 Budapest, Török Flóris u. 89. és fax: 283-0624 283-0858 www.eotvos-szki.sulinet.hu Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye Versenyszabályzat A verseny kiírója: Eötvös

Részletesebben

Vas megyei pályaorientációs együttműködés bemutatása Általános iskolai igazgatók értekezlete szeptember 27. Aréna Savaria

Vas megyei pályaorientációs együttműködés bemutatása Általános iskolai igazgatók értekezlete szeptember 27. Aréna Savaria Vas megyei pályaorientációs együttműködés bemutatása Általános iskolai igazgatók értekezlete 2017. szeptember 27. Aréna Savaria KISS-BAUER SZILVIA, KÉPZÉSI CSOPORTVEZETŐ VAS MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan 2013. 07. 19. Kapcsolattartó: Saád Tamás E-mail: saad.tamas@aam.hu

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 15-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 15-i ülésére 1181-1/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 15-i ülésére Tárgy: Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az Egész

Részletesebben

Új tagozatok a as tanévben!

Új tagozatok a as tanévben! 1 Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium SAPERE AUDE! MERJ GONDOLKODNI! Új tagozatok a 2017-2018-as tanévben! A tanulók érdeklődésük és felvételi eredményeik alapján kerülhetnek be

Részletesebben

2018. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2018. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1. A pályázat kiírója Név: Zarnócz András Alapítvány Székhely: 6000 Kecskemét, Budai utca 29. Nyilvántartási szám: Pk. 60225/2006., Kecskeméti Törvényszék Adószám: 18369779103

Részletesebben

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280 Kedves Tanuló! Bizonyára nehéz feladat előtt állsz, hiszen döntened kell arról, hogy milyen iskolában akarsz tanulni az elkövetkezendő néhány évben. Tájékoztatónkkal szeretnénk számodra segítséget nyújtani,

Részletesebben

Pályázati feltételek. a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az UNICEF Magyar Bizottsága által kiírt,

Pályázati feltételek. a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az UNICEF Magyar Bizottsága által kiírt, Pályázati feltételek a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az által kiírt, az ENSZ Gyermek- és Ifjúsági Delegáltak Magyarországi Programjára Kritériumok való jelentkezéshez Mindkét korcsoport esetén: magyar

Részletesebben

Tehetséggondozás: Öveges József levelezős verseny Zala megye Általános Iskoláiban

Tehetséggondozás: Öveges József levelezős verseny Zala megye Általános Iskoláiban Tehetséggondozás: Öveges József levelezős verseny Zala megye Általános Iskoláiban Tisztelt Pedagógusok! Kedves Gyerekek! A TIT Öveges József Ismeretterjesztő és Szakképző Egyesület az idei tanévben is

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési

Részletesebben

Kisbolygó-látogatások

Kisbolygó-látogatások Kisbolygó-látogatások A Magyar Asztronautikai Társaság űrkutatási diákpályázata 1. A pályázat meghirdetői A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal együttműködve,

Részletesebben

a szerkesztők =================

a szerkesztők ================= A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány kéthetenként megjelenő, 9000 címre eljutó hírlevelének 266. számát böngészheti a Tisztelt Olvasó. Reméljük, talál benne hasznosíthatót. A www.nonprofit.hu

Részletesebben

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik Géniusz Országos Tehetségnap Budapest, 2010. március 27. Sarka Ferenc a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke A tehetségsegítés nemzeti

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

FELHÍVÁS évi ösztöndíj felhívása

FELHÍVÁS évi ösztöndíj felhívása FELHÍVÁS JELENTKEZÉS TEHETSÉGEK MAGYARORSZÁGA ÖSZTÖNDÍJRA A CSOPORTOS TEHETSÉGSEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGEK TÁMOGATÁSA II. PROGRAMBA BEVONT FIATALOK RÉSZÉRE 2018. január A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító kulturális és tudományos programok, művészeti tevékenységek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében Ivóvízminőség-javítás kétfordulós pályázati konstrukcióban megvalósítandó projektek támogatására Kódszám: KEOP-1.3.0. A projektek az

Részletesebben

Tudásdepó Expressz A könyvtári hálózat fejlesztése a Keményben az élethosszig tartó tanulás érdekében TÁMOP 3.2.4A 11/1 2012-0043

Tudásdepó Expressz A könyvtári hálózat fejlesztése a Keményben az élethosszig tartó tanulás érdekében TÁMOP 3.2.4A 11/1 2012-0043 Tudásdepó Expressz A könyvtári hálózat fejlesztése a Keményben az élethosszig tartó tanulás érdekében TÁMOP 3.2.4A 11/1 2012-0043 Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Társadalmi Széchenyi Megújulás István

Részletesebben

Nemzeti Tehetség Program

Nemzeti Tehetség Program Nemzeti Tehetség Program 2016. évi pályázatai Székely Rita Kisalföldi Tehetségsegítő Tanács A pályázatok bemutatása 2016. március 31-én 41 db pályázat került meghirdetésre. A nyílt pályázatok benyújtási

Részletesebben

KOSÁRY DOMOKOS TÖRTÉNELEMVERSENY

KOSÁRY DOMOKOS TÖRTÉNELEMVERSENY KOSÁRY DOMOKOS TÖRTÉNELEMVERSENY VERSENYKIÍRÁS 2018/19 Kosáry Domokos (1913 2007) Fővédnökök: DR. KÖVÉR LÁSZLÓ, az Országgyűlés elnöke PROF. DR. KÁSLER MIKLÓS, az emberi erőforrások minisztere Főszervező:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. KRESZ 8-próba

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. KRESZ 8-próba PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2015. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és Intézkedési Terv keretében pályázatot hirdet nevelési-oktatási intézmények 1-8. évfolyamai

Részletesebben

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017 Pályázati felhívás Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017 A Tempus Közalapítvány pályázati felhívást jelentet meg a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj elnyerésére. A felhívás célja a hazai

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány Határidő: 2010. december. 15.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány Határidő: 2010. december. 15. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Súlyosan, vagy halmozottan fogyatékos és/vagy autista gyermekek és fiatalok fejlesztésének, iskolai tanulmányútjának támogatása Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány

Részletesebben

42/ ( I I ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK. támogatása Litér, Álmos u. 37.

42/ ( I I ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK. támogatása Litér, Álmos u. 37. 42/ 2 0 1 6. ( I I. 1 7. ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S A Civil szervezetek programjainak támogatása 2016. L I T É R K Ö Z S

Részletesebben

EFOP VEKOP-17

EFOP VEKOP-17 EFOP-3.2.15- VEKOP-17 2017-00001 azonosítószámú A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kiemelt projekt keretében Pályázati

Részletesebben

TÁMOP A Én is továbbtanulok

TÁMOP A Én is továbbtanulok TÁMOP-3.3.10.A-12-2013-0018 Én is továbbtanulok A pályázat indulása Iskolánk, a Szolnoki Műszaki Szakközép és Szakiskola Pálfy-Vízügyi Tagintézménye 2013-ban pályázott a TÁMOP-3.3.10.A-12-2013 kódszámú

Részletesebben

Országos nemzetiségi tanulmányi versenyek June 02.

Országos nemzetiségi tanulmányi versenyek June 02. Országos nemzetiségi tanulmányi versenyek 2011. June 02. C-PRESS Hírügynökség - Üdvözöljük a C-PRESS oldalán! A Nemzeti Erõforrás Minisztérium 2012-re az alábbi kategóriákban hirdetett meg nemzetiségi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok (szemléletformálás, informálás, képzés) c. pályázati

Részletesebben

OM azonosító: 201573 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK. angol, német, Emelt óraszámban angol nyelv oktatása. 20

OM azonosító: 201573 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK. angol, német, Emelt óraszámban angol nyelv oktatása. 20 Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT ELSŐ ÁLLOMÁS

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT ELSŐ ÁLLOMÁS 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT ELSŐ ÁLLOMÁS XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó 2013. június 14. 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP 111 milliárd forint támogatás a kultúrának

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben Rajzpályázat általános és középiskolások, valamint speciális intézmények szervezetek részére. Az Egri Törvényszék (székhely:

Részletesebben

BGSZC II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma 1075 Budapest, Wesselényi utca 38.

BGSZC II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma 1075 Budapest, Wesselényi utca 38. Gyűjtőkörök Intézményi ügyek Intézményi alapdokumentumok Fenntartói irányítás Gazdasági Hivatal anyagai Bizonyítvány másolat, másodlat Munkaszerződés és kinevezés módosítás (Munkaügy) Megállapodások, szerződések

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP /2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP /2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP-3.1.4.- 12/2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál:

A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT 2016 Tájékoztató csomag a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerről települési önkormányzatok számára Pályázati dokumentáció

Részletesebben

Online rendszerekre vonatkozó pályázati információk

Online rendszerekre vonatkozó pályázati információk Online rendszerekre vonatkozó pályázati információk Tartalomjegyzék: Szükséges dokumentumok a pályázat benyújtásához; Pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek; Fenntartási kötelezettség; Önrész; Előleg

Részletesebben

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 88., 90. és 92. -a, valamint a közoktatásról

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. (Szervező) meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázat és startup versenyt.

Részletesebben

Tájékoztatjuk a tisztelt kutatókat/dolgozókat a következő pályázati lehetőségekről

Tájékoztatjuk a tisztelt kutatókat/dolgozókat a következő pályázati lehetőségekről 2018. március 29. Tájékoztatjuk a tisztelt kutatókat/dolgozókat a következő pályázati lehetőségekről 2018. június 15. Szádeczky- Kardoss Elemér-díj A díjra a földtudományok területén tevékenykedő 40 év

Részletesebben

TEHETSÉGGONDOZÁS A BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUMBAN

TEHETSÉGGONDOZÁS A BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUMBAN TEHETSÉGGONDOZÁS A BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUMBAN TÁMOP 3.1.7. pályázat Referencia területünk: tehetséggondozás Jó gyakorlataink: Gólyanapi Filmszem Német nyelvi GÓLYANAP FILMSZEM A tehetséggondozással kapcsolatos

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT Oktatási Hivatal B U D A P E S T I P E D A G Ó G I A I O K T A T Á S I K Ö Z P O N T 1088 Budapest, Vas u. 8. Telefon: (+36 1) 374-2161 Honlap: www.oktatas.hu E-mail: POKBudapest@oh.gov.hu VERSENYKIÍRÁS

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására 1. A pályázat célja A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek

Részletesebben

EFOP számú, Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben Észak-Somogyban című projekt

EFOP számú, Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben Észak-Somogyban című projekt Ösztöndíj pályázat általános iskolások részére Balatonmáriafürdő Község Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot ír ki a 114/2018. (VII.5.) sz. képviselő-testületi határozata alapján a 2018/2019 tanévre

Részletesebben

Pályázati támogatások

Pályázati támogatások Pályázati támogatások 2011. 2010. 2008. 2007. Időtartam2011. 06. 01. -2011. 10. 31. Eredmény: pedagógiai fejlesztés, családterápia biztosítása; működési kiadásokhoz hozzájárulás Támogatás mértéke: 103.000

Részletesebben

Felvételi eljárási rend

Felvételi eljárási rend Felvételi eljárási rend 2014/2015-ös tanév Európai Üzleti Szakközép és Szakiskola OM: 200466 Tisztelt Szülő, Kedves Érdeklődő Nyolcadikos! Iskolánkban 2004-től érettségire épülő szakképzés folyik. Közel

Részletesebben

Javaslat támogatási kérelem benyújtására az EFOP kódszámú, Integrált térségi gyermekprogramok című felhívásra Ózd, június 24.

Javaslat támogatási kérelem benyújtására az EFOP kódszámú, Integrált térségi gyermekprogramok című felhívásra Ózd, június 24. Javaslat támogatási kérelem benyújtására az EFOP-1.4.2-16 kódszámú, Integrált térségi gyermekprogramok című felhívásra Ózd, 2016. június 24. Előterjesztő: Társulás Elnöke Előkészítő: Munkaszervezet Hatósági

Részletesebben

Beszámoló a évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről

Beszámoló a évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről Beszámoló a 2017. évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről 2017-ben kilencedik alkalommal rendeztük meg az Eötvös József országos középiskolai szónokversenyt az ELTE Bölcsészettudományi

Részletesebben

Pályázati felhívás sportegyesületek részére

Pályázati felhívás sportegyesületek részére Pályázati felhívás sportegyesületek részére Kiírás Leadási határidő Elbírálás 2014. február 5. 2014. február 21. 2014. március 7. iktatószám: 7738/2014/MAV. Pályázati Kiírás A MÁV Zrt. Támogatói Bizottsága

Részletesebben

A verseny rövid ismertetése

A verseny rövid ismertetése MISKOLCI EU VÁNDORKUPA Országos európai jogi perbeszédverseny A verseny rövid ismertetése 1. A verseny célja A 2016-ban immár tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Miskolci EU Vándorkupa európai

Részletesebben