A mellékelt Ezermester cikkben megtalálható a fektetés leírása. Én csak azokat a dolgokat írtam le, amelyeket kiegészítésképpen fontosnak találtam.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A mellékelt Ezermester cikkben megtalálható a fektetés leírása. Én csak azokat a dolgokat írtam le, amelyeket kiegészítésképpen fontosnak találtam."

Átírás

1 Hajópadló fektetés (saját tapasztalat) A mellékelt Ezermester cikkben megtalálható a fektetés leírása. Én csak azokat a dolgokat írtam le, amelyeket kiegészítésképpen fontosnak találtam. Anyagválasztás Padló Többféle anyagból készülhet, luc, borovi, vörösfenyı. A vörös a drágább, viszont tömörebb, nehezebb és kopásállóbb. Csak olyan helyen érdemes vásárolni, ahol szálanként át lehet válogatni. NE hidd el, hogy a csomagban minden szál azonos, mint a külsı. Nem az. Csomó lehet benne, ha szép, de csak egyik oldalán, másként kieshet a száradás után. Figyelni kell a lécek egyenletes vastagságára (én ezt a saját káromon tanultam meg, mert a különbözı vastagságú léceket nem lehet rendesen egymáshoz toldani (a nútok / csapok nem azonos magasságban lesznek, illetve az egyes szálak magassága lesz különbözı). Minden léc legyen azonos minıségő anyagból (ha súlykülönbség van közöttük, akkor nyilván nem azonos az anyaguk (pl. több-kevesebb benne a gyanta) Ne legyenek behasadozva (ez idıvel tovább nı) Ne legyenek sérültek az összeillesztés után látható élek Elhiheted, hogy jól kiszárított anyagból készült, de fektetés elıtt néhány hétig pihentesd a lerakás helyén. Majd kiderül. Nem lehetnek elhajolva egyik irányban sem (feszültséget okoz). Párnafa 5x5 cm keresztmetszető fenyı osztás: középpontok között 35 cm (vagyis közöttük marad 30 cm) ne érjen a falakig, de max 1 cm maradjon, másként nem tudod rögzíteni a szélsı lécet legalább méterenként rögzítsd az aljzathoz ellenırizd a vastagságát a csak főrészelt faáru nagyon egyenetlen tud lenni (!) ne legyenek benne csomók, hasadások CSAK száraz anyagot vásárolj Hıszigetelı anyag alá: bitumenes lemez, mm vastag, 1 méteres tekercsekben kapható párnafa közé: 5 cm-es Nikecell vagy hasonló, lehet a leggyengébb is, úgysem az tartja a terhelést, 50x100 cm-es táblákban kaphatı Kötıelemek tipli: mőanyag tipli, 8x60 mm-es (van egy noname magyar, világoskék színő, messze a legjobb és legolcsóbb) párnafa rögzítı csavar: 4x 120-as pozdorjacsavar (és a furat a betonban legyen hosszabbra hagyva.. Ha nem lehet elég mélyre fúrni, mert pl vasalás van, vagy bármi, akkor sarokcsiszolóval darabolod rövidebbre, a sarokcsiszolóra tett csillag alakú csiszolóvászon tányérral meg kihegyezed.) a párnafához nekem sokkal jobban bevált a szög (22x50-es bognárszeg azért ez, mert ennek kicsi a feje), mint a 3mm x 50-es pozdorjacsavar. (mindkettıt 45 fokban kell a csap tövébe ütni.). Felfekvési pontonként 2 darabot ütöttem be a szöghöz kell gyártani/venni egy beütıt (lásd az ábrán, az enyém egy tokmánykulcsból készült)

2 a lezáró éldeszkát, küszöböt csavarral rögzítettem (3mm x 50-es pozdorjacsavar) Mőveletek Párnafa lerakás A folyamatról nincs fotó, csak a végeredményrıl. Jó tanács: ha az aljzat nem sík, jobb ha azzal kezded, hogy kiegyenlíted. A párnafa követni fogja a hibát tehát a padló is. Lefekteted a bitumenes fóliát, arra a majdani deszkákra merıleges párnafákat, osztás: 30 cm közte. A falaknál 0,5...1,0 cm. A párnafát elıbb fúrd ki a majdani csavarok helyén (5mm-es fúrószár). Tedd a helyére, majd egy pontos mérető szöggel üsd át a helyét. Egyszerőbb fúrógyilkos megoldás, ha a helyén fúrod, amikor a betont eléred, a fólián ott marad a jelölés. Ezután fúrd a tipli helyét. pontosan, másként nem találsz majd bele a csavarral! Üsd be a tiplit. Ha a tipli lóg a furatban, inkább készíts újat. Betonba csak fúrókalapáccsal lehet fúrni, NEM ütvefúróval. Ha eltalálod a beton vasalását (és nem tört el a fúrószár azonnal), egy fémfúróval tudod esetleg a fémet átfúrni). egyszerőbb másik furatot kijelölni. A párnafákat ellenırizd egy átfektetett vonalzóval (legjobb egy méteres alumínium zártszelvény-darab). A magasságkülönbséget gyaluld le. Nikecell A vágáshoz kell két falap (laminált polc például). Az egyiket tedd az asztalra, arra a Nikecellt, a levágandó darab lógjon le róla (elég egy ponton bejelölni a vágási hosszát), majd fölé a másik lapot a két lap élei pontosan egymás fölött legyenek. Térdelj rá. Egy éles és vékony pengéjő konyhakéssel vágd át, úgy, hogy a laminált lap vezet. Ha pontosan szabod, akkor szépen beszorulnak a párnafák közé. Az elején próbáltam nem rálépni a Nikecellre, igazából lényegtelen, nagy kárt nem tudsz tenni benne.

3 Hajópadló Van néhány olyan szerszám / gép, amelyek nélkül hozzá se kezdj. fúró- / csavarozógép pillanatszorító, olyan, amelyik NEM csavaros, hanem kis önrögzítı pöckök állítják meg adott helyzetben, azon belül is olyan típus, aminek a pofáit meg lehet fordítani. excenteres csiszoló (60-as, 120-as, 240-es papírral) tárcsás főrészgép (a dekopírfőrész semmit sem ér), esetleg egy jó kézifőrész helyettesíti gyalugép esetleg kézi Mőveletek Válogasd a deszkákat szín alapján egymás mellé. Ha a végeknél látszik majd az élük (toldás, küszöb stb.), akkor egyszerre főrészeld le ıket, úgy, hogy többet (pl. 5 darabot) összeraksz, majd a hátoldalával felfelé teszed az asztalra. Összefogod ıket két keresztbe tett léccel szögekkel, elkészíted a vágást. Azért így, mert az alsó oldalon lesz szép a vágás vagyis a majdani felsı felületén. Nekem ezekért kellett pontosan vágnom. A legelsı deszkát simán szögezd/csavarozd le a fal felıli oldalon a párnafához. A következıt tedd mellé, üsd fel a helyére (egy darab hulladékkal védve a csapot), és most kell rászorítani az elızıre. Ehhez kell átalakítani a pillanatszorítót, az ábrán látható módon:

4 (A gumitappancsokat is le kell venni, nem bírnák az erıt) A párnafákra csavarozzál fel két-három ponton vastag csavarral (6x50) egy szál deszkát az ellentartáshoz. Ennek feszítsd majd a pillanatszorítót. A csapot persze most is védened kell egy hornyolt lécdarabbal (egy padlódeszkadarab, hosszában kettévágva). Ha önmagában a szorítóerı nem elég rá kell segíteni kalapáccsal. Ekkor jön a szögelés. Én két szöget használtam / találkozási pont, 45 fokban, a csap mellé, süllyesztve. A végén kell a süllyesztı szerszám, ami nálam egy megköszörült tokmánykulcs. Az ellendeszkát idınként arrébb kell szerelned. Ugorjunk elıre idıben. Ha már az utolsó deszkánál tartasz, nincs hová tenni a szorítót. Ehhez kell készítened egy célszerszámot. Én 10x10 mm-es rúdanyagból hegesztettem össze.

5 Használatát lásd az ábrán. Tegyél alá valamit, ami védi a fát. Apropó, védelem. Az elején nagyon vigyáztam, ne lépjek rá. Igazából csak szöget, csavart nem szabad beletaposni, annak mély nyoma marad. Amúgy meg úgyis csiszolni kell. A szorító célszerszámot persze nem csak a fal mellett lehet használni. Felületkezelés Ha a teljes felület a helyén van, jöhet a csiszolás. Elıbb 60-as papírral, majd az esetleges réseket töltsd ki folyékony fával, száradás után jöhet a 120-as papír. Porszívózás, nedves áttörlés, száradás, végül a 240-es papír. Elıször be kell ereszteni a felületet. Én az AURO nevő termékcsaládot használtam (nagyon bio meg nagyon drága). 1. Lenolajkence. Az AURO-ban is az van, de van benne narancsolaj, amitıl elıbb valóban narancsillatú, csak utána lesz büdös. 2. Egy nap száradás után híg keményviasszal kell beereszteni. Ez 2-3 hétig szárad. 3. Amint az is megszáradt, a felületet keményviasszal kell polírozni.

6

Rhein. Tetıfelület 2,75 m². Rhein 2011 Ungarn Seite 1

Rhein. Tetıfelület 2,75 m². Rhein 2011 Ungarn Seite 1 Rhein Tisztelt Vásárló! A felépítés elıtt gondosan olvassa el a jelen útmutatót. Kérdés esetén forduljon a felépítés elıtt szakértıhöz. Amennyiben pótalkatrészekre lenne szüksége, használja a felépítési

Részletesebben

Gothik zsindely felhelyezési útmutató: A Gothik zsindely fogadószerkezete: A kítűzéses általános ismertetése (lásd az A ábrát és a következő képet)

Gothik zsindely felhelyezési útmutató: A Gothik zsindely fogadószerkezete: A kítűzéses általános ismertetése (lásd az A ábrát és a következő képet) Gothik zsindely felhelyezési útmutató: A Gothik zsindely felhelyezési útmutató csak a Tegola Canadese bitumenes zsindely Alkalmazástechnikai Előírásaival együtt érvényes A Gothik zsindely fogadószerkezete:

Részletesebben

HASZNÁLAT. FEKTETÉSI HİMÉRSÉKLET Az ideális fektetési hımérséklet 20 C. A hımérséklet soha ne legyen 15 C fok alatt vagy 28 C fok fölött.

HASZNÁLAT. FEKTETÉSI HİMÉRSÉKLET Az ideális fektetési hımérséklet 20 C. A hımérséklet soha ne legyen 15 C fok alatt vagy 28 C fok fölött. Fektetési utasítások HASZNÁLAT FELHASZNÁLÁS A Starfloor Click kizárólag lakossági, beltéri felhasználásra készült. * *kövesse a konkrét fektetési utasításokat AKKLIMATIZÁLÓDÁS Tárolja a dobozokat a fektetés

Részletesebben

Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat. Összeszerelési útmutató

Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat. Összeszerelési útmutató Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat Összeszerelési útmutató 1 2 2. ábra Összeszerelés Miután kibontotta a távcsı dobozait helyezze üzembe a távcsövet. A tubus gyárilag már össze van

Részletesebben

Padlóburkolatok fektetése

Padlóburkolatok fektetése Padlóburkolatok fektetése Hajópadló: Rögzítés: (rejtett) szögezés A falak mentén 10-15 mm hézag - szegélyléc vagy lábazati deszka Hossztoldás: tompa illesztéssel a párnafákon vagy gerendákon (A szomszédos

Részletesebben

CAD-CAM-CAE Példatár

CAD-CAM-CAE Példatár CAD-CAM-CAE Példatár A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: CAD rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag: A feladat rövid leírása: Szíjtárcsa mőhelyrajzának elkészítése ÓE-A14 alap közepes haladó

Részletesebben

Akciós úszókapu vasalat szett!

Akciós úszókapu vasalat szett! Bemutatóterem és raktár: 1183 Budapest, Akadály u. 15 Bejárat a Nefelejcs u. felől! Telefon: +36 1 297 33 96 info@polswat.hu Nyitva: H-Cs: 8-17:00 Magyarország Kft. Mobil:+36 30 633 21 60 www.polswatbolt.hu

Részletesebben

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával +36309663268 Ha már nem szeretik a lakásban a járólapot, ha a járólap felülete megkopott, sokszor gyors és hatékony megoldást jelent

Részletesebben

MAASHOLM FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

MAASHOLM FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ MAASHOLM FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HP088/0 MAASHOLM FAHÁZ DARABLISTA 12b 14c 14a 14b 12a 7 1 16 10b 18 10a 3 6 11 18 19 8 22b 13b 17a 17b 4 23 24 13a 2 20 2a 1b 2b 9 21 22 1a 2 2 1 CSAVARCSOMAG 24 4 RÖGZÍTÕLÉC

Részletesebben

Összeszerelési útmutató. Magas gyerekágy 120 / 160 szintig

Összeszerelési útmutató. Magas gyerekágy 120 / 160 szintig Összeszerelési útmutató Magas gyerekágy 120 / 160 szintig 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Termékeink egyedi kézi gyártásúak, ezért a szokásosnál nagyobb ügyességet igényel összeszerelésük. Kérjük

Részletesebben

Mechanikai megmunkálás

Mechanikai megmunkálás Mechanikai megmunkálás IV.. elıad adás Általános faipari megmunkálási eljárások faipari BSc. mérnök hallgatóknak Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Terméktervezési- és Gyártástechnológiai

Részletesebben

Knitting mill MAXI kötıgép használati leírás. A kötımalom tartozékai:

Knitting mill MAXI kötıgép használati leírás. A kötımalom tartozékai: Knitting mill MAXI kötıgép használata A kötımalom tartozékai: A: Maxi kötımalom B: Tekerı C: Kötımód-kapcsoló D: Fonalvezetı E: Fonalfeszítı F: Fogantyú G: Mőanyag tő H: Lábak Összeszerelés: 1. : Tegye

Részletesebben

MICHAEL KFT Gyömrői út 150. 1103 Budapest Fax:06/1/260-36-46 CSISZOLÓSZERSZÁMOK

MICHAEL KFT Gyömrői út 150. 1103 Budapest Fax:06/1/260-36-46 CSISZOLÓSZERSZÁMOK MICHAEL KFT Gyömrői út 150 Csavar és kötőelem szaküzlet Telfon:06/1/4310170 1103 Budapest Fax:06/1/260-36-46 CSISZOLÓSZERSZÁMOK 1. NYELES,FONATLAN KEREK KEFÉK Drótszál Kefe Szersz. Szabad Teljes Csap vast.

Részletesebben

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó Függőpolc készítése Nemrég olvasói levelet kaptunk, melyben láncokkal a mennyezetre függesztett polc ötletét vetették fel (Offtopic rovatunkban olvasható). Látványos, de meglehetősen ingatag megoldás.

Részletesebben

Leszorító profil 50/7 Leszorító profil 60/9. Leszorító profil 80/11. Leszorító profil 100/13

Leszorító profil 50/7 Leszorító profil 60/9. Leszorító profil 80/11. Leszorító profil 100/13 ALUMÍNIUM PROFILRENDSZER ÜVEG, VAGY MŐANYAG LEMEZEK SZERELÉSÉHEZ Alumínium profilrendszer (AlMgSi 0,5) üveg, és mőanyag lemezek szereléséhez. A profilokat Ausztriában fejlesztik, és gyártják. ELİNYÖK ELSİ

Részletesebben

-1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz

-1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz -1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz A lapra szerelt terméke összeszerelése a csomagolásban található szerelési rajz útmutatását követve egyszerűen elvégezhető. A szerelési rajz

Részletesebben

A kollektor elkészítése:

A kollektor elkészítése: A kollektor elkészítése: A hordozó szerkezet! A hordozó szerkezet lényegében nevéből adódóan hordozza, tartja, és stabilitás szempontjából erőssé, stabillá és tartóssá teszi kollektorunkat! A hordozó szerkezetet

Részletesebben

IDECK COMPOSITE VIVA 2015 KOMPOZIT TERASZBURKOLAT KATALÓGUS

IDECK COMPOSITE VIVA 2015 KOMPOZIT TERASZBURKOLAT KATALÓGUS IDECK COMPOSITE VIVA 2015 KOMPOZIT TERASZBURKOLAT KATALÓGUS IDECK COMPOSITE VIVA SZÁLKEFÉLT TERASZBURKOLAT IDECK COMPOSITE VIVA Szálkefélt burkolat, 145 x 24 mm profil, kétoldalasan barázdált A fából és

Részletesebben

Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Anyagtudományi és Gyártástechnológiai Intézet Gépgyártástechnológiai Szakcsoport

Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Anyagtudományi és Gyártástechnológiai Intézet Gépgyártástechnológiai Szakcsoport Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Anyagtudományi és Gyártástechnológiai Intézet Gépgyártástechnológiai Szakcsoport Forgácsolás és szerszámai 13. Gyalulás, vésés, üregelés

Részletesebben

-1- Összeszerelési útmutató 45 cm széles nyitott + 1 ajtós szekrényhez

-1- Összeszerelési útmutató 45 cm széles nyitott + 1 ajtós szekrényhez -1- Összeszerelési útmutató 45 cm széles nyitott + 1 ajtós szekrényhez A lapra szerelt terméke összeszerelése a csomagolásban található szerelési rajz útmutatását követve egyszerűen elvégezhető. A szerelési

Részletesebben

(fotók NEM az enyémek, az alábbi oldalakról vettem át / pictures are NOT mine, I copied them from the mentioned sites)

(fotók NEM az enyémek, az alábbi oldalakról vettem át / pictures are NOT mine, I copied them from the mentioned sites) Canon 300d (fotók NEM az enyémek, az alábbi oldalakról vettem át / pictures are NOT mine, I copied them from the mentioned sites) Tobbe Arnesson http://www.lotek.nu/misc/eos_300d_sub-mirror_repair/ Jan-Erik

Részletesebben

Függesztőelemek Szekrény függesztő 5.71

Függesztőelemek Szekrény függesztő 5.71 Függesztőelemek Szekrény függesztő.7 80.6 Szekrény függesztő méret: 77 x 8 x 8 mm irányban állítható mélységben: 0 mm magasságban: mm teherbírás- lásd:.77. oldal fehér 0000960000 barna 0000960000 Szereléskor

Részletesebben

BoxMaker Kezelési útmutató. V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10

BoxMaker Kezelési útmutató. V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10 BoxMaker Kezelési útmutató V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10 BoxMaker alkalmazása A BoxMaker-t arra terveztük, hogy hullámpapírból lehessen vele a Paraméterek bekezdésben leírt dobozokat készíteni. A Paraméterek

Részletesebben

Asztalok gyorsan, méretre

Asztalok gyorsan, méretre Asztalok gyorsan, méretre Bár a bútorüzletekben elég sokféle asztal közül lehet választani, ám a méretük adott, és a szín sem mindig passzol a meglévő berendezéshez. Akinek ettől eltérő az igénye, más

Részletesebben

Kemping szett TAPADÓKORONG. USA SZABADALOM no. 5647143 LNB LNB TARTÓ KAR. Rend.szám: 282600

Kemping szett TAPADÓKORONG. USA SZABADALOM no. 5647143 LNB LNB TARTÓ KAR. Rend.szám: 282600 Rend.szám: 282600 Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI., Teréz krt 23. Tel: 302 3588 Kemping szett PARABOLA TÁNYÉR RECÉS FEJŰ CSAVAR LNB LNB TARTÓ RECÉS FEJŰ CSAVAR KAR HÁROMSZÖGLETŰ GOMB TAPADÓKORONG USA

Részletesebben

Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31. TEGOLA CANADESE S. p. A. Kutatás és Fejlesztés. Kód: DRS2022. Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez

Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31. TEGOLA CANADESE S. p. A. Kutatás és Fejlesztés. Kód: DRS2022. Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31 Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez Bevezetés: A bitumenes zsindely egyszerű és korrekt felhelyezésének előfeltétele, hogy a fogadó felület

Részletesebben

FÉNYSOROMPÓ EGYIRÁNYÚ VASÚTI FORGALOM ESETÉN

FÉNYSOROMPÓ EGYIRÁNYÚ VASÚTI FORGALOM ESETÉN FÉNYSOROMPÓ EGYIRÁNYÚ VASÚTI FORGALOM ESETÉN 2 Feladat: Irányítás és vezérlés témakörben egy tetszőleges modell elkészítése. Elkészített modell: Egyirányú vasúti fénysorompó és átkelő Anyagszükséglet:

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során!

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! ELLENŐRIZZE: Az ajtó tokja és a falnyílás közötti hézag 10-15 mm között kell 1. ÖSSZESZERELÉSHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK 1.... vízmérték 2.... állítható kitámasztó

Részletesebben

Beépítési útmutató, általános információk

Beépítési útmutató, általános információk Beépítési útmutató, általános információk A Lexan Thermoclear Plus üregkamrás polikarbonát lemez könnyő, ütésálló, kétoldali UV védelemmel és kiváló hıszigetelési tulajdonsággal rendelkezik. Alkalmazási

Részletesebben

Fekete LN-10. Szélességük 40 cm-től 160 cm-ig 20 centiméterenként

Fekete LN-10. Szélességük 40 cm-től 160 cm-ig 20 centiméterenként KÓD LN-08 KÉP/MÉET 800-2000x800x25 mm LEÍÁS SZÍNEK LN-10 80 cm mély asztallapok LN-12 LN-14 Szélességük 80 cm-től 200 cm-ig 20 centiméterenként LN-16 nő 120 cm-es hossztól felfelé a hosszú LN-18 oldalnál

Részletesebben

Vezérdrót helye. 4-es önmetsző. 2-es kép A vezérdrótok közötti befoglaló távolság 1500mm-es fonathálótartót

Vezérdrót helye. 4-es önmetsző. 2-es kép A vezérdrótok közötti befoglaló távolság 1500mm-es fonathálótartót FONATOS KERÍTÉSEK TELEPÍTÉSE. A.) OSZLOPOK ELŐKÉSZÍTÉSE 1.- Az ALZIN TIPUSÚ oszlopokra gyárilag nem került felszerelésre a DR 30-as tip. hálótartó, ennek oka, hogy a különböző magasságú hálókhoz sok különböző

Részletesebben

PANTANET és FORTINET kerítés

PANTANET és FORTINET kerítés PANTANET és FORTINET kerítés Szerelési útmutató BETAFENCE Sp. z o.o. Kotlarnia 47-246, ul. D bowa 4, Poland tel. +48 77 40 62 200 faks. +48 77 48 25 000 or + 48 77 48 25 007 www.betafence.com Kerítésrendszerek

Részletesebben

CAD-CAM-CAE Példatár

CAD-CAM-CAE Példatár CAD-CAM-CAE Példatár A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: CAx rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag rész: A feladat rövid leírása: Fröccsöntı szerszám betét CAD modellezés ÓE-C01 alap közepes

Részletesebben

RENDŐRAUTÓ villogó LED-del és PRINT-Kojak-szirénával WINKLER - Nr. 101391

RENDŐRAUTÓ villogó LED-del és PRINT-Kojak-szirénával WINKLER - Nr. 101391 RENDŐRAUTÓ villogó LED-del és PRINT-Kojak-szirénával WINKLER - Nr. 101391 Anyaglista: 1 Nyárfafurnérlap 230 x 110 x 8 mm 2 Nyárfafurnérlap 230 x 90 x 6 mm 1 Nyárfafurnérlap 230 x 62 x 10 mm 3 Nyárfafurnérléc

Részletesebben

ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ

ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1 Szerszámok és Előkészületek Szükséges szerszámok A helyes össszeszereléshez a következő felszerelésre és szerszámokra van szükség: Bevezető Köszönöm, hogy a Kompozit Birodalmi

Részletesebben

Műfüves ProPlay ütéscsillapító rendszer kézi lerakása

Műfüves ProPlay ütéscsillapító rendszer kézi lerakása Műfüves ProPlay ütéscsillapító rendszer kézi lerakása Komplett lerakási videó filmet megtekinthetik weboldalunkon játszóterek menüpontban. A termék: A műfüves ütéscsillapító felület három fő anyagból áll

Részletesebben

ALKALMAZÁSTECHNIKA. Sansz 2002 E.V. Szimetál E.V.

ALKALMAZÁSTECHNIKA. Sansz 2002 E.V. Szimetál E.V. ALKALMAZÁSTECHNIKA Sansz 2002 E.V. Szimetál E.V. A termék: AMMOR PROFIL poliamid bevonatú, strukturált felületű, színes ötvözött alumínium lemez. Felhasználás: Állókorcos, lécbetétes tetőfedés, homlokzat-burkolat,

Részletesebben

Klau és Társa Kft. címünk: 2030 Érd, Gábor u. 11. telefon: / web:

Klau és Társa Kft. címünk: 2030 Érd, Gábor u. 11. telefon: / web: Táblás kerítés árlista 3D táblás kerítéselem 4-4 mm huzalokból Merev táblás kerítés, amely a vízszintes és függőleges acél huzalok összehegesztésével készül. A tábla merevségét a képen illusztrált 100mm-es

Részletesebben

Lillevilla 87. Blockbohlenhaus mit 28mm Wandstärke. Garanciaszám: (7 Alap gerenda) Lábazat 3900 mm x 3900 mm

Lillevilla 87. Blockbohlenhaus mit 28mm Wandstärke. Garanciaszám: (7 Alap gerenda) Lábazat 3900 mm x 3900 mm Lillevilla 87 Blockbohlenhaus mit 28mm Wandstärke Tisztelt Vásárló! A felépítés elıtt gondosan olvassa el a jelen útmutatót. Kérdés esetén forduljon a felépítés elıtt szakértıhöz. Amennyiben pótalkatrészekre

Részletesebben

Általános igényeket kielégítő hajlaterősítő vízszigetelő szalag. {tab=termékleírás} Tulajdonságok:

Általános igényeket kielégítő hajlaterősítő vízszigetelő szalag. {tab=termékleírás} Tulajdonságok: Általános igényeket kielégítő hajlaterősítő vízszigetelő szalag {tab=termékleírás} Tulajdonságok: Az ASO-Dichtband-2000 egy új típusú kompozit anyag, amely tartós, nyújtható, vízszigetelő, de a páraván

Részletesebben

Xenon szett beszerelése MEGANE II -be 1. A BESZERZÉS:

Xenon szett beszerelése MEGANE II -be 1. A BESZERZÉS: Xenon szett beszerelése MEGANE II -be 1. A BESZERZÉS: A készletet a www.ebay.co.uk weboldalról, online vásárlással szereztem be. Az áru korrekt módon, sérülés mentesen kb. 10 nap alatt megérkezett. A Megane-hoz

Részletesebben

14. fejezet. Függesztőelemek

14. fejezet. Függesztőelemek 14 fejezet Függesztőelemek 142 n Tartalomjegyzék 143 Szekrény függesztők 146 Függesztő sín szekrény függesztőkhöz 147 Szekrény függesztő, kiakadást gátló rendszerrel 148 Alsószekrény függesztő 149 Panelfüggesztő

Részletesebben

Táblás kerítések MERKUR TÁBLÁS KERÍTÉS MERKUR DARK TÁBLÁS KERÍTÉS RAL6005 ZÖLD

Táblás kerítések MERKUR TÁBLÁS KERÍTÉS MERKUR DARK TÁBLÁS KERÍTÉS RAL6005 ZÖLD Táblás kerítések Magas színvonalú termékek, melyek a maguk eleganciájával, egyszerű szerelésükkel a kerítésrendszerek csúcsát képviselik. Alkalmasak családi házak, cégek, ipari parkok, gyári csarnok, parkok,

Részletesebben

σhúzó,n/mm 2 εny A FA HAJLÍTÁSA

σhúzó,n/mm 2 εny A FA HAJLÍTÁSA A FA HAJLÍTÁSA A fa hajlítása a fa megmunkálásának egyik igen fontos módja. A hajlítás legfıbb elınye az anyagmegtakarítás, mivel az íves alkatrészek elıállításánál a kisebb keresztmetszeti méretek mellett

Részletesebben

Kötőelem Árlista. Méret Bruttó Ár (HUF) Méret Bruttó Ár (HUF) 3,5 x 35 1,4 3,5 x 35 1,4 3,5 x 40 1,5 4 x 60 2,9 3,5 x 50 2,2

Kötőelem Árlista. Méret Bruttó Ár (HUF) Méret Bruttó Ár (HUF) 3,5 x 35 1,4 3,5 x 35 1,4 3,5 x 40 1,5 4 x 60 2,9 3,5 x 50 2,2 Faforgácslap csavar (sárgított) DIN 7505 Faforgácslap csavar (sárgított) DIN 7505 10 x 2,5 0,7 25 x 4,5 1,9 12 x 2,5 0,7 30 x 4,5 2,1 16 x 2,5 0,8 35 x 4,5 2,3 20 x 2,5 0,9 40 x 4,5 2,9 10 x 3 0,7 45 x

Részletesebben

Alámetszés. Mőanyag fröccsöntı szerszámok tervezése és gyártása. Alámetszett alkatrészek gyártása

Alámetszés. Mőanyag fröccsöntı szerszámok tervezése és gyártása. Alámetszett alkatrészek gyártása Dr. Mikó Balázs miko.balazs@bgk.bmf.hu Mőanyag fröccsöntı szerszámok tervezése és gyártása Alámetszett alkatrészek gyártása Alámetszés 2 A nyitás / kilökés irányából takart felületek Méret / Jelleg / Zárás

Részletesebben

Táblás kerítések MERKUR TÁBLÁS KERÍTÉS

Táblás kerítések MERKUR TÁBLÁS KERÍTÉS Táblás kerítések Magas színvonalú termékek, melyek a maguk eleganciájával, egyszerű szerelésükkel a kerítésrendszerek csúcsát képviselik. Alkalmasak családi házak, cégek, ipari parkok, gyári csarnok, parkok,

Részletesebben

Homokozóláda napernyővel

Homokozóláda napernyővel Homokozóláda napernyővel Magas védőfaktor Homokozóláda napernyővel A ráépített napvédőtetőnek köszönhetően a gyerekek még a kánikulában is kedvükre játszhatnak a homokozóban. 1 Bevezetés Egy valódi klasszikust

Részletesebben

Zwaluw 2k Dőbelragasztó (poliészter) 300ml

Zwaluw 2k Dőbelragasztó (poliészter) 300ml TECHNIKAI ADATLAP Zwaluw 2k Dőbelragasztó (poliészter) 300ml Termékleírás: Kétkomponeneső, epoxi-akril alapú, enyhe szagú igen hatékony, gyorsan keményedı, közepes re kifejlesztett rögzítıanyag. Az epoxi-akrilnak

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység D Szakképesítés azonosítószáma, megnevezése: 34 543 02 Asztalos Vizsgafeladat megnevezése: D) Asztalosipari

Részletesebben

TETÕKIEGÉSZÍTÕ RENDSZER

TETÕKIEGÉSZÍTÕ RENDSZER TONDACH Tuning TETÕKIEGÉSZÍTÕ RENDSZER A TONDACH Magyarország Zrt. komplett tetõmegoldásokat kínál, így válik a tetõ egy integrált rendszerré. A TONDACH TUNING néven forgalmazott nem kerámia anyagú kiegészítõk,

Részletesebben

Oldal Rögzítőlemez 550 406 Rögzítőlemez 350 408 Rögzítőlemez US norma 410. siegmund 405

Oldal Rögzítőlemez 550 406 Rögzítőlemez 350 408 Rögzítőlemez US norma 410. siegmund 405 KARIMÁK 404 siegmund Oldal Rögzítőlemez 550 406 Rögzítőlemez 350 408 Rögzítőlemez US norma 410 siegmund 405 KARIMÁK Rögzítőlemez 550 for DIN peremmel Leírás: Rögzítőlemez 550, DIN karimához szorítócsavarokkal

Részletesebben

TERMÉKSZIMULÁCIÓ I. 12. elıadás

TERMÉKSZIMULÁCIÓ I. 12. elıadás TERMÉKSZIMULÁCIÓ I. 12. elıadás Dr. Kovács Zsolt egyetemi tanár Kardán hajtás Változatos kontaktusok - Csavaros kapcsolatok hengeres csap kapcsolat Modellezés héjelemekkel Héjelemek alsó és felsı felülete

Részletesebben

www.perfor.hu Használati utasítás

www.perfor.hu Használati utasítás Használati utasítás Tartalomjegyzék Fontos munkavédelmi tudnivalók Fontos munkavédelmi tudnivalók...3 Ismerkedés a Drill Doctorral...5 Tudnivalók a fúrókról...6 A fúró anatómiája...6 Fúróélezés Drill Doctorral...7

Részletesebben

VITORLÁS KATAMARÁN WINKLER - Nr. 100759

VITORLÁS KATAMARÁN WINKLER - Nr. 100759 VITORLÁS KATAMARÁN WINKLER - Nr. 100759 Anyaglista: 2 Styrodur lapok 380 x 45 x 30 mm 1 Nyárfafurnérlap 380 x 140 x 6 mm 1 Nyárfafurnérlap 380 x 100 x 10 mm 1 Nyárfafurnérléc 380 x 20 x 10 mm 1 Nyárfafurnérléc

Részletesebben

BURNIT Pell Eco 35 pellet égőfej (20-35 kw) felszerelésének lépései

BURNIT Pell Eco 35 pellet égőfej (20-35 kw) felszerelésének lépései BURNIT Pell Eco 35 pellet égőfej (20-35 kw) felszerelésének lépései Meglévő vegyes tüzelésű kazánok pellet égőfejjel utólag gyorsan és minimális átalakítással kiegészíthetők, amennyiben a kazán ajtónyílás

Részletesebben

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez I. Kémény alap elkészítése: 1. A tervezett kémény magasságából ki kell számolni a kémény súlyát. 1 m kéményre 150 kg-ot kell számolni. 2. A köpeny elem méretének

Részletesebben

Gyanta 01 Leírás: -Nagyon vékony repedésekhez. Cikkszám: 910028 (3 ml) Gyanta 1,6 Leírás: -Csillag, és kombinált sérülésekhez. Cikkszám: 910002 (3 ml)

Gyanta 01 Leírás: -Nagyon vékony repedésekhez. Cikkszám: 910028 (3 ml) Gyanta 1,6 Leírás: -Csillag, és kombinált sérülésekhez. Cikkszám: 910002 (3 ml) Gyanta 01 -Nagyon vékony repedésekhez. Cikkszám: 910028 (3 ml) Gyanta 1 -Körkörös sérülés, repedésekkel. Univerzális gyanta. Cikkszám: 910003 (3 ml) Cikkszám: 910003C (20 ml) Gyanta 1,6 -Csillag, és kombinált

Részletesebben

Általános információk ISOLINE. 27 x 19 ISOLINE. 25 x 19. RELUXA (hagyományos fejsínnel) ISOLINE ISOLINE ECO ISOLINE LOCO ISOLINE PRIM FARELUXA

Általános információk ISOLINE. 27 x 19 ISOLINE. 25 x 19. RELUXA (hagyományos fejsínnel) ISOLINE ISOLINE ECO ISOLINE LOCO ISOLINE PRIM FARELUXA Általános információk beltéri felhasználásra lamella: 5 mm-es, vagy 16 mm-es méretben alapkivitel: fehér fejsín, záróléc és zsinórzat, lamella színe választható színazonos kivitel: fejsín, záróléc, zsinórzat,

Részletesebben

Polimedence telepítési útmutató

Polimedence telepítési útmutató Polimedence telepítési útmutató Telepítse elkészült medencéjét házilag! Medencéink telepítése nem csak egyszerű, de gyors is! Jelen leírás útmutatóként szolgál a Polimedence polipropilén műanyag medencéinek

Részletesebben

3 Funkciós gondolás kerti hinta

3 Funkciós gondolás kerti hinta HASZNÁLATI UTASÍTÁS: 3 Funkciós gondolás kerti hinta Hinta Gondola Lovagló hinta 01/10 1 READ THIS FIRST!!! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Ha törött vagy hiányos a csomag tartalma, kérjük forduljon

Részletesebben

CSAVARKÖTÉSES FÉM POLCOS ÁLLVÁNY

CSAVARKÖTÉSES FÉM POLCOS ÁLLVÁNY CSAVARKÖTÉSES FÉM POLCOS ÁLLVÁNY SZÁRMAZÁSI HELY: MAGYARORSZÁG Hagyományos csavarkötéses fém polcrendszer, 19,05 mm-es raszterű lyukasztott profilokból. A polcelemeket csavarral rögzítik az oszlopokhoz

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521

ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521 ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521 Anyaglista: 2 Nyárfafurnérlap 200 x 200 x 6 mm (A) 2 Nyárfafurnérlap 195 x 55 x 8 mm (B) 3 Műanyag doboz kb. 50 x 50 x 40 mm Megjegyzés az oktatónak: Pontosan ügyeljünk

Részletesebben

Földelés szalagbilincs. Földelés csõbilincs. Földelõbilincs. Földelõkapocs. Legnagyobb. Legnagyobb. egységcsomag

Földelés szalagbilincs. Földelés csõbilincs. Földelõbilincs. Földelõkapocs. Legnagyobb. Legnagyobb. egységcsomag Földeléstechnika Földelés szalagbilincs csatlakozóval hosszanti és kereszthuzalozáshoz Bilincstest:nikkelezett sárgaréz Bilincsszalag: bronz 1 x 2,5-2 x 6 vezetékkeresztmetszethez horganyzott és nem horganyzott

Részletesebben

Táblás kerítések MERKUR PVC TÁBLÁS KERÍTÉS

Táblás kerítések MERKUR PVC TÁBLÁS KERÍTÉS Táblás kerítések Magas színvonalú termékek, melyek a maguk eleganciájával, egyszerű szerelésükkel a kerítésrendszerek csúcsát képviselik. Alkalmasak családi házak, cégek, ipari parkok, gyári csarnok, parkok,

Részletesebben

14. fejezet. Függesztőelemek

14. fejezet. Függesztőelemek 14. fejezet Függesztőelemek 14.2 n Tartalomjegyzék 14.3 Szekrény függesztők 14.6 Függesztő sín szekrény függesztőkhöz 14.7 Szekrény függesztő, kiakadást gátló rendszerrel 14.9 Alsószekrény függesztő 14.10

Részletesebben

A készítmény leírása

A készítmény leírása A készítmény leírása Bevezetõ A sablon a postforming lapok eredményes összekapcsolására szolgál. Az áttetsző műanyag szerkezete, az egyes elemek egyértelmű leírása a sablonba vésve, több összefüggő ütköző,

Részletesebben

LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440

LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440 LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440 Anyaglista: 1 Lucfenyőléc 170 x 40 x 40 mm 5 Nyárfafurnérlap 200 x 38 x 10 mm 1 Nyárfafurnérlap 220 x 55 x 6 mm 2 Bükkfarúd Ø 4 x 220 mm

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET EKET. Tárolórendszer sorozat. ÁPOLÁS Enyhe tisztítószeres, nedves ruhával töröld le. Tiszta ruhával töröld szárazra.

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET EKET. Tárolórendszer sorozat. ÁPOLÁS Enyhe tisztítószeres, nedves ruhával töröld le. Tiszta ruhával töröld szárazra. VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET EKET Tárolórendszer sorozat ÁPOLÁS Enyhe tisztítószeres, nedves ruhával töröld le. Tiszta ruhával töröld szárazra. BIZTONSÁG A felborulást megelőzendő, a bútort rögzíteni kell a falhoz

Részletesebben

Termékkínálat. Akkus fúró-csavarozó. Akkus csavarozó POW3240. Akkus fúrócsavarbehajtó. Akkus fúró-csavarozó POW306502

Termékkínálat. Akkus fúró-csavarozó. Akkus csavarozó POW3240. Akkus fúrócsavarbehajtó. Akkus fúró-csavarozó POW306502 A Powerplus kék termékcsaládot azoknak ajánljuk, akik alkalmi használatra keresik a legjobb megoldást rendkívül kedvező áron. A széles és korszerű Powerplus termékskála minden elektromos kisgép iránti

Részletesebben

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató Kedves Vásárlónk! Útmutatónk segítségével elvégzett helyes telepítés elősegíti, hogy WPC kerítését és annak előnyét (például a fáénál várható hosszabb

Részletesebben

Hegesztés előtt horganyzott. Bruttó ár/db. Súly kg

Hegesztés előtt horganyzott. Bruttó ár/db. Súly kg 3D táblás kerítéselem 4 4 mm huzalokból Merev táblás kerítés, amely a vízszintes és függőleges acél huzalok összehegesztésével készül. A tábla merevségét a képen illusztrált 100mm-es háromszög alakú hajlítások

Részletesebben

Házi készítéső légkollektor

Házi készítéső légkollektor Házi készítéső légkollektor A napenergia a legtisztább és legnagyobb mennyiségben rendelkezésünkre álló energiaforrás. A megújuló energiaforrások nagy része és a fosszilis energiaforrások mind napenergiából

Részletesebben

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm)

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Termék száma: 1112 Biztonsági utasítások A teljes biztonság érdekében mindig ellenőrizze a trambulin részeit, hogy nem e sérültek vagy töröttek az alkatrészek.

Részletesebben

automagic SP Automata vonal, derékszögrajzoló és pontlézer kezelési kézikönyv Használat előtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési kézikönyvet

automagic SP Automata vonal, derékszögrajzoló és pontlézer kezelési kézikönyv Használat előtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési kézikönyvet automagic SP Automata vonal, derékszögrajzoló és pontlézer kezelési kézikönyv Használat előtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési kézikönyvet Figyelmeztetés - Kérjük ne nézzen közvetlenül a lézerfénybe

Részletesebben

Sörkollektor 2012.08.

Sörkollektor 2012.08. Sörkollektor 2012.08. 1. Sörösdoboz rudak A dobozok felső részét köszörüléssel az alját pedig egy bútorlapba süllyesztve rögzített sarokcsiszolóval távolítottuk el. A lemez sorja egy éles késsel illetve

Részletesebben

Pantanet Fortinet. Szerelési útmutató. www.betafence.com

Pantanet Fortinet. Szerelési útmutató. www.betafence.com Pantanet Fortinet Szerelési útmutató www.betafence.com Teljes kerítésrendszer mely gyors és megbízható összeszerelést biztosít. A Betafence az igényeknek megfelelő kerítésrendszereket kínál minden felhasználási

Részletesebben

KERTI SZEKRÉNY ÉP ÍTÉSI ÚTMUTATÓ

KERTI SZEKRÉNY ÉP ÍTÉSI ÚTMUTATÓ KERTI SZEKRÉNY ÉP ÍTÉSI ÚTMUTATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSI RAJZ 18 19 3 13 2 4 15 14 32 16 6 17 5 7 29 28 20 31 30 26 24 22 21 27 23 24 25 23 12 9 11 8 31 1 32 1 GERENDA 28x34x471 31 6 ZSANÉR 75x15 30 1 ALÁTÉTFA 15x50x0

Részletesebben

FLIPPER WINKLER - Nr

FLIPPER WINKLER - Nr FLIPPER WINKLER - Nr. 100622 A flipper már régóta egy klasszikus darab a játékautómaták körében és közkedvelt fiataloknál és időseknél egyaránt. Játékszabályok: Az nyer, aki a 3 golyó lejátszásakor a legtöbbször

Részletesebben

Válaszfalak és térelhatároló falak

Válaszfalak és térelhatároló falak ellentétben, itt az illesztések a válaszfal ellentétes oldalain ugyanazon a CW profilon egymással szemben is elhelyezkedhetnek. A CW profil a szabad száraival az elsô lap felé néz. A következô lapot a

Részletesebben

TERMÉK KATALÓGUS SALGÓ POLC. csavarkötéses fém polcrendszer

TERMÉK KATALÓGUS SALGÓ POLC. csavarkötéses fém polcrendszer TERMÉK KATALÓGUS SALGÓ festett polcrendszer Alapmezős szerelés Hagyományos csavarkötéses fém polcrendszer, 19,05 mmes raszterű lyukasztott profilokból. A polcelemeket csavarral rögzítik az oszlopokhoz

Részletesebben

Kerítésrendszer saját kezőleg történı szereléséhez

Kerítésrendszer saját kezőleg történı szereléséhez Kerítésrendszer saját kezőleg történı szereléséhez SZERELÉSI ÉS ÉPÍTÉSI ISMERTETİ ELİSZÖR: Ossza fel a kerítését mezıkre! A következı ismertetı kb. 200 cm oszloptávolságokra és mezıfelosztásra vonatkozik.

Részletesebben

-1- Összeszerelési útmutató 2 ajtós szekrényhez

-1- Összeszerelési útmutató 2 ajtós szekrényhez -1- Összeszerelési útmutató 2 ajtós szekrényhez A lapra szerelt terméke összeszerelése a csomagolásban található szerelési rajz útmutatását követve egyszerűen elvégezhető. A szerelési rajz szigorúan követendő

Részletesebben

TEGOLA CANADESE GOTHIK TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA

TEGOLA CANADESE GOTHIK TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA TEGOLA CANADESE GOTHIK TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA Kibocsátotta a TEGOLA UNGARESE KFT. 1037 Budapest, Bécsi út 77-79. Felrakási utasítás Gothik típusú zsindelyhez: A Gothik zsindely fogadószerkezete:

Részletesebben

Redőny. Garázskapu PORTOS. www.portos.hu KATALÓGUS

Redőny. Garázskapu PORTOS. www.portos.hu KATALÓGUS edőny Garázskapu POTOS KATALÓGUS www.portos.hu ELÉHETŐ SZÍNEK SZÍN SK 250 SK 300 SK 350 PA 55 PA 77 101 - ezüst 102 - fehér 103 - szürke 105 - világos bézs 107 - világos szürke 108 - sötétbarna 109 - világosbarna

Részletesebben

16 Kõmegmunkálás. 16 0015 Gránitfúrók 16 0060 Gyémánt vágók gránithoz 16 0070 Gyémánt csiszolók

16 Kõmegmunkálás. 16 0015 Gránitfúrók 16 0060 Gyémánt vágók gránithoz 16 0070 Gyémánt csiszolók 16 Kõmegmunkálás 16 0015 Gránitfúrók 16 0060 Gyémánt vágók gránithoz 16 0070 Gyémánt csiszolók Gránitfúró hengeres befogás színkód: zöld /mm l/mm L/mm c/befogás/mm 3 11 0637 901 3 3,5 12 60 5,0 0637 901

Részletesebben

Attól, hogy nem inog horizontális irányban a szélességi- és hosszúsági tengelye körül sem.

Attól, hogy nem inog horizontális irányban a szélességi- és hosszúsági tengelye körül sem. Konkrét tanácsok a Salgó-dexion polcrendszer összeszereléséhez Vásárlásunk során a Salgó-dexion polcokat, polcrendszereket sokféle módon állíthatjuk össze az igénybe vételnek, felhasználásnak, valamint

Részletesebben

Szerelési útmutató SWISS KRONO WALLDESING dekor panelekhez

Szerelési útmutató SWISS KRONO WALLDESING dekor panelekhez Szerelési útmutató SWISS KRONO WALLDESING dekor panelekhez 12,4mm vastag panel 3 mm széles fugával 1. Általános tudnivalók A szerelési útmutató kizárólag a SWISS KRONO WALLDESIGN termékekre vonatkozik.

Részletesebben

Faház M2412/16mm Építési útmutató

Faház M2412/16mm Építési útmutató Faház M212/16mm Építési útmutató 200 1200 HP076-0 16 15 5 10A 12 10B 6 13 7 19 11A 1 20 17 11B 22 2 3 23 8 2 21 1 9 2 1 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 23 1 CSAVARCSOMAG 22 13 TAKARÓLÉC 15x38x00 21 1 AJTÓLAP 900x1787

Részletesebben

KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK

KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KIT ALUMÍNIUM ZSANÉRRAL KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KIT ALUMÍNIUM ZSANÉRRAL Cikkszám Magasság mm Zsanérok száma Zárak száma 5103-2502-2

Részletesebben

Cél(ok): Készítsünk egy egyszerű napenergiával működő sütőt, hogy szemléltessük, hogyan használható a Nap megújuló energiaforrásként.

Cél(ok): Készítsünk egy egyszerű napenergiával működő sütőt, hogy szemléltessük, hogyan használható a Nap megújuló energiaforrásként. A NAP MELEGE Cél(ok): Készítsünk egy egyszerű napenergiával működő sütőt, hogy szemléltessük, hogyan használható a Nap megújuló energiaforrásként. A tevékenység általános leírása: A gyerekeket osszuk néhány

Részletesebben

ISOTEQ PROFESSIONAL FÖDÉMELEM BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA

ISOTEQ PROFESSIONAL FÖDÉMELEM BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA ISOTEQ PROFESSIONAL FÖDÉMELEM BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA A TEMÉK MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓJA: ISOTEQ BLOCK KFT. WWW.ISOTEQ.HU Tel HU: (+36 30) 405 3653 Tel International: (+36 30) 525 1181 Fax: (+36 72) 525 394

Részletesebben

Napenergiás aszaló sörösdobozokból

Napenergiás aszaló sörösdobozokból Napenergiás aszaló sörösdobozokból A napenergia a legtisztább és legnagyobb mennyiségben rendelkezésünkre álló energiaforrás. A megújuló energiaforrások nagy része és a fosszilis energiaforrások mind napenergiából

Részletesebben

5.1. GERENDÁS FÖDÉMEK KIALAKÍTÁSA, TERVEZÉSI ELVEI

5.1. GERENDÁS FÖDÉMEK KIALAKÍTÁSA, TERVEZÉSI ELVEI 5. FÖDÉMEK TERVEZÉSE 5.1. GERENDÁS FÖDÉMEK KIALAKÍTÁSA, TERVEZÉSI ELVEI Az alábbiakban az Épületszerkezettan 2. c. tárgy tanmenetének megfelelıen a teljes keresztmetszetben, ill. félig elıregyártott vb.

Részletesebben

Karácsonyi készülődéshez. Az ünnepi készülődés fényét emelheti, ha csillogó, arany-ezüst festéket, tollat, papírt és szalag kiegészítőket használunk.

Karácsonyi készülődéshez. Az ünnepi készülődés fényét emelheti, ha csillogó, arany-ezüst festéket, tollat, papírt és szalag kiegészítőket használunk. Karácsonyi készülődéshez Az ünnepi készülődés fényét emelheti, ha csillogó, arany-ezüst festéket, tollat, papírt és szalag kiegészítőket használunk. Festékek közül ajánlom a Pannoncolor gyár MANOKOLOR

Részletesebben

PERI Bérlési feltételek Fatartók GT 24 / VT 20

PERI Bérlési feltételek Fatartók GT 24 / VT 20 Kritériumok a bérleti anyagok értékeléséhez Kiadás: 11/2013 Oldal 1 / 13 Áttekintés 1. Fa övek... 3 2. Rácsos / tömör gerinc... 10 3. Sérült védősapka..13 Utolsó változtatások Dátum Változtatás Oldal Ki

Részletesebben

Méretlánc átrendezés a gyakorlatban (Készítette: Andó Mátyás, a számonkérés az elıadás és a gyakorlat anyagára is kiterjed.)

Méretlánc átrendezés a gyakorlatban (Készítette: Andó Mátyás, a számonkérés az elıadás és a gyakorlat anyagára is kiterjed.) Andó Mátyás: Méretlánc átrendezés a gyakorlatban, 21 Gépész Tuning Kft. Méretlánc átrendezés a gyakorlatban (Készítette: Andó Mátyás, a számonkérés az elıadás és a gyakorlat anyagára is kiterjed.) 1. CNC

Részletesebben

Maga az eszköz egyszerű felépítésű, és ráadásul az elképzelt alapanyagokat figyelembe véve nagyon olcsónak ígérkezik.

Maga az eszköz egyszerű felépítésű, és ráadásul az elképzelt alapanyagokat figyelembe véve nagyon olcsónak ígérkezik. UGRÓAKNA Itt egy újabb agyalás eredménye, de előre hangsúlyoznám, hogy jelen pillanatban ez csak elméletben létezik, a gyakorlati kivitelezés egyelőre várat magára! A leírás elméletileg- egy működőképes

Részletesebben

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HP0580/0 14 15 16 SVENDBORG FAHÁZ DARABLISTA 12 7 6 10 18 17 3 19 4 11 13 23 24 22 21 20 8 25 5 1 2 9 25 1 CSAVARCSOMAG 24 4 RÖGZÍTÕLÉC 24x34x480 23 1 ÜVEG 435x435x2 22

Részletesebben