P525 Üzembe helyezési útmutató a termék használatához

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "P525 Üzembe helyezési útmutató a termék használatához"

Átírás

1 P525 Üzembe helyezési útmutató a termék használatához

2 P525 műszaki adatok A P525 készülék csomagjának a következő tételeket kell tartalmaznia: ASUS P525 készülék Akkumulátor Hálózati adapter USB-kábel Headset Stílus Védőtok CD a készülék használatba vételi utasításaival Használati utasítás Üzembe helyezési útmutató a termék használatához Megjegyzés: Amennyiben a tételek közül bármelyik sérült vagy hiányzik, lépjen kapcsolatba a forgalmazóval. FIGYELEM: A tűzveszély kockázatának csökkentése érdekében kizárólag megfelelő akkumulátortípust használjon. A részleteket illetően olvassa el a SIM-kártya és akkumulátor beszerelése című fejezetet. Ne kísérelje meg szétszerelni az akkumulátor-csomagot. Az elhasznált akkumulátort a vonatkozó szabályok szerint kell elhelyezni. Az akkumulátor megfelelő selejtezését illetően tájékozódjon a helyi hatóságoknál.

3 Ismerje meg P525 készülékét! Felülnézet Bal oldali nézet Elölnézet Hátulnézet Jobb oldali nézet Alulnézet Alkatrészek: 1. Stílus 2. Mini-SD kártyanyílás 3. Infravörös (IR) port 4. Fényképezőgép-gomb 5. Hangvezérlés/Felvétel gomb 6. Hangerő-szabályozó 7. Alaphelyzet gomb 8. Fülhallgató 9. Tájékoztató LED 10. LCD érintőképernyő 11. Bal funkcióbillentyű 12. Hívás gomb 13. Start gomb 14. Üzemmód/Feladatváltó gomb 15. Ötirányú gomb 16. Alfanumerikus billentyűzet 17. Jobb funkcióbillentyű 18. Hívás vége gomb 19. OK vagy Bezárás gomb 20. Törlés gomb 21. Fényképezőgép vaku 22. Fényképezőgép objektív 23. Hangszóró 24. Akkumulátortartó rekesz 25. Üzemkapcsoló 26. Billentyű zárgomb 27. Mikrofon 28. Mini USB-csatlakozó 29. Fülhallgató foglalat

4 Alkatrészek leírása Sorszám Tétel Leírás 1 Stílus A stílussal lehet írni, rajzolni vagy menütételeket kiválasztani az érintőképernyőn. 2 Mini-SD kártyanyílás Mini-SD memóriakártyát lehet itt behelyezni. 3 Infravörös (IR) port Másik, infravörös porttal felszerelt eszközre lehet adatokat sugározni segítségével. 4 Fényképezőgép-/Zárkioldó gomb 5 H a n g v e z é r l é s / F e l v é t e l gomb Nyomja meg gombot a fényképezőgép bekapcsolásához. Fényképezőgép üzemmódban nyomja le félig az automatikus élesítéshez, majd teljesen a fénykép elkészítéséhez. Videó üzemmódban nyomja le teljesen a videofelvétel indításához, majd ismét a leállításához. Nyomja meg a hangvezérlés elindításához. A hangvezérlés lehetővé teszi, hogy beszéddel adjon parancsokat a készüléknek. A gomb megnyomásával és lenyomva tartásával, illetve az alkalmazás felvétel ikonjának megérintésével is vehet fel hangot. 6 Hangerő-szabályozó Nyomja meg a nyílgombokat a hangerő beállításához. 7 Reset gomb A stílussal nyomja meg az Reset gombot az eszköz ún. lágy alaphelyzetbe állításához. 8 Fülhallgató Lehetővé teszi a bejövő, illetve kimenő hívások meghallgatását. 9 Tájékoztató LED Ez a többszínű LED a következőkről tájékoztat: Zöld a telefon teljesen fel van töltve. Villogó zöld hálózat érzékelve. Vörös a telefon töltés alatt van. Villogó vörös értesítés eseményről. Villogó kék - Bluetooth vagy WLAN (IEEE b) bekapcsolva. 10 LCD érintőképernyő Ez a 2,8 hüvelykes, szinű, 240 x 320 képpont felbontású, transzreflektív TFT erintőkepernyős LCD lehetőve teszi, hogy a stílussal ráírjon, rárajzoljon vagy menütételeket válasszon ki rajta. 11 Bal funkcióbillentyű A gomb fölött megjelenő parancs végrehajtására szolgál. 12 Hívás gomb Nyomja meg bejövő hívás fogadásához, illetve hívás kezdeményezéséhez. 13 Start gomb A Windows Mobile start menüt indítja el.

5 Alkatrészek leírása Sorszám Tétel Leírás 14 Üzemmód/Feladatváltó gomb Lehetővé teszi az alkalmazások, illetve feladatok közötti váltást. 15 Ötirányú gomb Az ötirányú gombbal a menütételek között lehet lépkedni. Nyomja meg a közepét egy alkalmazás futtatásához, illetve fényképezőgép üzemmódban egy fénykép elkészítéséhez. 16 Numerikus billentyűzet Lehetővé teszi a tárcsázást telefonálásnál. 17 Jobb funkcióbillentyű A gomb fölött megjelenő parancs végrehajtására szolgál. 18 Hívás vége gomb Nyomja meg a hívás befejezéséhez. 19 OK vagy Bezárás gomb Nyomja meg egy parancs megerősítéséhez, illetve futó alkalmazás bezárásához/kilépéshez. 20 Törlés gomb Nyomja meg a karakterek vagy számjegyek visszatörléséhez (balra). 21 Fényképezőgép vaku Lehetővé teszi a fényképek készítését gyenge megvilágítás mellett. 22 Fényképezőgép objektív Ez a 2 megapixeles fényképezőgép autofókusszal (AF) és beépített vakuval rendelkezik. 23 Hangszóró Lehetővé teszi a hangfájlok és a bejövő hívások meghallgatását. 24 Akkumulátortartó rekesz Az eszközt energiával ellátó akkumulátort tárolja. 25 Üzemkapcsoló Nyomja meg egyszer a készülék felfüggesztéséhez, illetve az alvó állapotból történő visszakapcsolásához. Nyomja meg a gombot és tartsa lenyomva a készülék be-, illetve kikapcsolásához. 26 Billentyű zárgomb Nyomja meg az összes gomb, valamint az LCD-érintőképernyő letiltásához. 27 Mikrofon A telefonhívások fogadásához, hangvezérléshez, illetve hang vagy beszéd rögzítéséhez való. 28 Mini USB-csatlakozó Ezt a csatlakozót adatok szinkronizálására és az akkumulátor töltésére lehet használni. 29 Fülhallgató port A kiegészítő headsetet lehet ide csatlakoztatni.

6 Az eszköz előkészítése Mielőtt telefonhívást kezdeményezhetne a P525 készülékkel, be kell szerelnie a SIM (Subscriber Identity Module) kártyát. A SIM-kártya tartalmazza az Ön telefonszámát, előfizetői adatait, telefonkönyvét és a telefon által használható, további memóriát. SIM-kártya és akkumulátor beszerelése 1. Vegye le az akkumulátortartó rekesz fedelét, majd távolítsa el az akkumulátort. 3. Helyezze be a SIM-kártyát úgy, hogy aranyszínû érintkezõi lefelé néznek, és a levágott sarka az ábra szerint a foglalat bal felsõ sarkához illeszkedik. 4. Helyezze vissza az akkumulátort a rekeszébe úgy, hogy vörösréz érintkezõi illeszkedjenek az eszköz érintkezõihöz. 5. Helyezze vissza az akkumulátorrekesz fedelét. FIGYELEM! Kizárólag az ASUS által jóváhagyott akkumulátort használjon. Az akkumulátor feltöltése A mellékelt akkumulátorcsomagot részlegesen feltöltve szállítják. Az akkumulátort legalább négy (4) órán keresztül töltse, mielőtt használatba venné. Az akkumulátor feltöltése: 1. Csatlakoztassa a hálózati adapter dugóját az eszköz alján lévõ mini-usb csatlakozóhoz. 2. Csatlakoztassa a hálózati adapter dugóját egy földelt konnektorhoz vagy hosszabbítóhoz. A bekapcsolt állapotot jelzõ LED a telefon töltése sárga színre vált.

7 Az eszköz energiával történő ellátása Az akkumulátor töltésének befejezésével készen áll az eszköz használatára. Az eszköz bekapcsolása: 1. Nyomja meg és tartsa lenyomva az üzemkapcsolót az eszköz bekapcsolásához. 2. A Windows Mobile rendszerben mûködõ készülék konfigurálása érdekében kövesse a képernyõn megjelenõ utasításokat. A Today (Mai nap) képernyő A Today (Mai nap) képernyő hasznos információkat jelenít meg. Állapotsor Érintse meg a Start menü megnyitásához Érintse meg a dátum, idő és ébresztőóra beállításához. Megjeleníti az aktuális szolgáltatót és a kapcsolat állapotát. Érintse meg a felhasználó adatainak beállításához Érintse meg az üzenetek mappa megnyitásához Érintse meg a feladatok beállításához Érintse meg a profilok beállításához Érintse meg a határidőnapló olvasásához vagy bejegyzés hozzáadásához Érintse meg a Pocket MSN-re történő bejelentkezéshez Érintse meg a híváslista megjelenítéséhez Az akkumulátor töltöttségét jelzi Érintse meg a hangerő beállításához A térerőt jelzi Érintse meg a kapcsolatok állapotának megtekintéséhez A Bluetooth-kapcsolat jelerősségét jelzi Érintse meg a My Secrets titkosított mappa zárolásához, feloldásához vagy módosításához(csak akkor jelenik meg, ha engedélyezték a My Secrets titkosított mappát.) Érintse meg a képernyő tájolásának módosításához Érintse meg a rendszer CPU, USB-beállítások, LCD-fényerő, akkumulátor, memória és MiniSD állapotának megtekintéséhez Érintse meg a WLAN (IEEE b) beállítások módosításához Érintse meg a Bluetoothbeállítások módosításához Érintse meg a Contacts list (Névjegyek) megnyitásához

8 ASUS állapotjelzõ ikon Az ASUS állapotjelző ikon lehetővé teszi a következő komponensek aktuális állapotának megtekintését: processzor, USB, LCD fényerõ, akkumulátor töltöttségi szint, memória, MiniSD kártya és tárolóeszköz kapacitás. Ezen komponensek aktuális állapotának megtekintése érdekében érintse meg az ASUS állapotjelzõ ikont a Today (Mai nap) képernyõn. CPU: Lehetővé teszi a CPU (processzor) üzemmódjának beállítását. Állítsa automatikus módba, hogy a processzor sebessége automatikusan a processzor terhelésének megfelelõen változzon. USB: Lehetõvé teszi az USB csatlakozási mód beállítását. Fényerõ: Érintse meg, hogy az LCD-monitor fényerejét az akkumulátor vagy a külsõ tápfeszültség szerint állítsa be. Tápfeszültség: Az akkumulátor töltöttségi szintjét jeleníti meg és lehetõvé teszi a speciális energiagazdálkodási funkciók bekapcsolását. Memória: Megjeleníti a teljes, a foglalt és a szabad memóriát. Memóriakártya tárhely: Megjeleníti a memóriakártya teljes, foglalt és szabad tárhelyét. MiniSD kártya: Érintse meg a behelyezett minisd kártya tartalmának megjelenítése érdekében. Beállítások: Lehetõvé teszi az ASUS állapotjelzõ felbukkanó menüben megjelenítendõ menüpontok kiválasztását.

9 Adatbevitel Az adatbeviteli panel használata Az Input Panel (Adatbeviteli panel) lehetővé teszi az eszközön elérhető, különféle adatbeviteli módok kiválasztását, beleértve a következőket is: Block Recognizer (Gyorsírás-felismerõ), keyboard (billentyûzet), Letter Recognizer (Betûfelismerõ), és Transcriber (Átíró). Érintse meg az Adatbeviteli panel ikonját a gyorshivatkozás menü megjelenítéséhez, majd jelölje ki a kívánt adatbeviteli módot. Adatbeviteli panel ikon Adatbeviteli módok Block Recognizer (Gyorsírás-felismerõ) Keyboard (Billentyûzet) Letter Recognizer (Betûfelismerõ)

10 Transcriber (Átíró) Megjegyzés: A Gyorsírás-felismerõ, Betûfelismerõ és Átíró módban beírt szövegeket, karaktereket és szimbólumokat a készülék automatikusan szöveggé alakítja. Az Adatbeviteli panelrõl további információt a Használati utasítás tartalmaz. 10

11 Üzenetek Üzenetküldés Amennyiben készüléke hálózatot érzékel, , SMS, MMS és MSM üzenetek küldését és fogadását teszi lehetõvé. A továbbiakban egy üzenet létrehozásának és elküldésének módját írjuk le. Üzenet szerkesztése és küldése 1. Érintse meg a Start, majd a Messaging (Üzenetkezelés) tételt. 2. Érintse meg a Menu (Menü) > Go To (Ugrás) tételt, majd jelölje ki a fiókot: Text Messages (Szöveges üzenetek) Outlook vagy MMS 3. Érintse meg a New (Új) tételt. 4. Gépelje be egy vagy több címzett címét vagy telefonszámát, pontosvesszõvel elválasztva azokat. A Contacts list (Címjegyzék) megjelenítéséhez érintse meg a To (Címzett) menüpontot. 5. Gépelje be az üzenetet. 11

12 A Pocket MSN használata 1. A Today (May nap) képernyõben érintse meg az MSN ikont a Pocket MSN elindítása érdekében. 2. A billentyûzet segítségével adja meg címét és jelszavát, majd érintse meg a Sign In (Bejelentkezés) gombot. Amennyiben azt szeretné, hogy a továbbiakban a készülék automatikusan kitöltse a jelszó mezõt, jelölje be a Save password (Jelszó elmentése) jelölõnégyzetet. 3. A Pocket MSN beállításához kövesse a képernyõn megjelenõ utasításokat. Megjegyzés: Az MSN Messenger használatához Microsoft.NET Passport-ra van szüksége. Ennek megszerzéséhez látogassa meg a weblapot. A GPRS automatikusan visszacsatlakozódik, ha a Pocket MSN állapota online. 12

13 Szinkronizálás az Exchange szerverrel A készülék és az Exchange Server szinkronizálása érdekében először telepítse számítógépére a Microsoft ActiveSync programot, amely a P525 Getting Started CD (Bevezetés a P525 használatába) című lemezen található. Az Activesync szoftver segítségével tudja szinkronizálni P525 készülékét egy Windows operációs rendszerű számítógéppel. A P525 készülékére gyárilag telepítették az ActiveSync programot. Az eszköz szinkronizálása az Exchange Szerverrel: 1. Az ActiveSync képernyőn érintse meg a Menu (Menü) > Add Server Source (Szerverforrás hozzáadása) tételt. 4. Éritse meg azon tételek jelölőnégyzeteit, amelyeket szinkronizálni kíván az Exchange Server programmal. Az elérhető szinkronizálási beállítások módosításához jelöljön ki egy tételt, majd érintse meg a Settings (Beállítások) tételt. Érintse meg a Finish (Befejezés) gombot, ha végzett. 5. Indítsa el a szinkronizálás folyamatát. 2. A Server Address (Szerver címe) mezőbe írja be annak a szervernek a nevét, amelyen az Exchange Server fut, majd érintse meg a Next (Tovább) tételt. 3. Írja be a nevét, jelszavát és a doménnevet, majd érintse meg a Next (Tovább) tételt. Megjegyzés: A szinkronizálás ütemezésének módosítását a Használati utasítás írja le részletesen. 13

14 A készülék testreszabása A készülék megjelenését és viselkedését saját kedve szerint módosíthatja. A tulajdonos adatainak bevitele A tulajdonos adatainak frissítéséhez: 1. Érintse meg a Start > Settings (Beállítások) > Personal (Személyes) tételt, majd a Today (Mai nap) képernyõn levõ tulajdonos adatai vagy a ikont. 2. Gépelje be az adatokat. 3. Érintse meg az OK gombot, ha végzett. Érintse meg a felhasználó adatainak beállításához A Start menü testreszabása A Start menü testreszabása: 1. Érintse meg a Start > Settings (Beállítások) > Personal (Személyes) fület. 2. Érintse meg a Menus (Menük) ikont. 3. Jelölje be a lista azon elemeit, amelyeket meg szeretne jeleníteni a menüben. 4. Érintse meg az OK gombot, ha végzett. 14

15 A telefon hangbeállításai (csengõhang típus, csengõhang és billentyûhang) A telefon hangbeállításainak megváltoztatásához: 1. Érintse meg a Start > Settings (Beállítások) > Personal (Személyes) fület. 2. Érintse meg a Phone (Telefon) ikont. 3. A Phone (Telefon) képernyõn érintse meg a Ring type (Csengõhang típus) mezõt a kívánt csengõhang-típus kiválasztása érdekében. Érintse meg a Ring tone (Csengõhang) jelölõnégyzetet a kívánt csengõhang kiválasztása érdekében. Érintse meg a Keypad (Billentyûzet) mezõt a kívánt billentyûhang kiválasztása érdekében. 4. Érintse meg az OK gombot, ha végzett. Téma beállítása Téma beállítása: 1. Érintse meg a Start > Settings (Beállítások) > Personal (Személyes) fület, majd a Today (Mai nap) tételt. 2. A listából válasszon ki egy témát. Érintse meg a Use this picture as background (Ezen kép háttérképként való használata) jelölõnégyzetet, ha a kiválasztott képet a készülék képernyõjének háttérképeként szeretné használni. 3. Érintse meg az OK gombot, ha végzett. 15

16 Dátum/idõ beállítása A Date and Time (Dátum és idõ) képernyõt a Today (Mai nap) képernyõbõl közvetlenül is el lehet érni. A dátum és idõ beállítása: 1. Érintse meg az Óra ikont a Today (Mai nap) képernyõn. 2. Válassza ki az idõzónát és módosítsa a dátumot vagy az idõt. Megjegyzés: Szinkronizáláskor a dátum és óra a csatlakoztatott számítógép beállításait veszi át. Profil beállítása Az eszközprofil megváltoztatása: 1. Érintse meg a Start > Settings (Beállítások) > Personal (Személyes) fület, majd a Profil (Profil) ikont. 2. Tetszés szerint változtassa meg a hang és az értesítõk beállításait. 16

17 A SIM Manager használata Telefonszámok másolása a SIM-kártyára vagy a SIM-kártyáról Más készülékbõl átvett SIM-kártya behelyezése esetén a SIMkártyán található címeket könnyedén át tudja másolni P525 készülékére, és fordítva. Telefonszámok másolása a SIM-kártyáról az eszközre: 1. Érintse meg a Start > Programs (Programok) > SIM Manager tételt. 2. Érintse meg a Menu (Menü) > Copy to Contact (Másolás telefonkönyvbe) tételt. 3. A listáról válassza ki a másolandó telefonszámot. Telefonszámok másolása az eszközrõl a SIM-kártyára: 1. Érintse meg a Start > Programs (Programok) > SIM Manager tételt. 2. Érintse meg a Menu (Menü) > Copy Contact to SIM (Telefonszám másolása a SIM-kártyára) tételt. 3. A listáról válassza ki a másolandó telefonszámot. SMS másolása a SIM-kártyáról az eszközre: SMS másolása a SIM-kártyáról az eszközre: 1. Érintse meg a Start > Programs (Programok) > SIM Manager tételt. 2. Érintse meg a Menu (Menü) > SMS tételt. 3. Az SMS képernyõn érintse meg a Menu (Menü) > Copy to Text Message (Másolás SMS mappába) tételt. 4. Érintse meg a megerõsítési üzenetben az OK gombot. 5. Érintse meg az OK gombot, hogy visszalépjen a SIM Manager képernyõbe. 17

18 Vezeték nélküli funkciók WLAN használata (IEEE b) A készülék WLAN-funkciójának engedélyezése: 1. Érintse meg a Start > Settings (Beállítások) > Connections (Kapcsolatok) tételt, majd a Wi-Fi Manager (Wi-Fi kezelõ) ikont. 2. A Wi-Fi Manager (Wi-Fi kezelõ) képernyõn érintse meg a Menu (Menü), majd a Turn Wi-Fi On (Wi- Fi bekapcsolása) tételt. A Wi-Fi a Today (Mai nap) képernyõn is be-, illetve kikapcsolható. 1. Érintse meg a Wi-Fi ikont vagy az állapotsorban lévõ tételt. 2. A felbukkanó ablakban érintse meg a Turn on Wi-Fi (Wi-Fi bekapcsolása) tételt. FONTOS: Ha egyszerre használ WLAN és GPRS kapcsolatot, az utóbbi jelvétel szempontjából elsőbbséget élvez. Azt tanácsoljuk hogy soha ne használja egyszerre a WLAN és GPRS funkciókat. Azt tanácsoljuk hogy soha ne használja egyszerre a WLAN és Bluetooth funkciókat. Zavarok jelentkezhetnek adatátvitel közben, mivel mindkét funkció ugyanazt a vezeték nélküli csatornát használja. A WLAN és USB-kapcsolatok egyidejû használata nem lehetséges. Amikor az akkumulátor töltöttségi szintje 20% alá csökken, a készülék figyelmeztető üzenetet jelenít meg, rákérdezve, hogy továbbra is szeretné használni a WiFi funkciót vagy sem. Ha igen, érintse meg a Yes (Igen) gombot; ha a No gombot érinti meg, megszakítja a kapcsolatot. Adatvesztés elkerülése érdekében azt tanácsoljuk, hogy azonnal válassza le a hálózati adaptert. 18 A Bluetooth szolgáltatás használata Az eszköz Bluetooth-szolgáltatásának engedélyezése (bekapcsolása): 1. Érintse meg a Start > Settings (Beállítások) > Connections (Kapcsolatok) fület, majd a Bluetooth ikont. 2. A Bluetooth képernyõn érintse meg a General (Általános) fület. 3. Érintse meg a Turn on (Bekapcsolás) gombot. A Bluetooth kapcsolat állapota a Turn on/turn off (Bekapcsolás/Kikapcsolás) gombok fölött látható.

19 A Today (Mai nap) képernyõn is be-, illetve kikapcsolhatja a Bluetooth-szolgáltatást. Ehhez a következõket kell tennie: 1. Keresse meg a Bluetooth ikont ikont a Today (Mai nap) képernyõ jobb alsó sarkában. 2. Érintse meg a ikont, hogy megjelenítse a gyorshivatkozás menüt, majd éerintse meg a Turn Bluetooth ON (Bluetooth bekapcsolása) tételt. A Bluetooth ikon erre vált: Bluetooth-képes headset használata Mono headset beállítása, ha a Bluetooth-funkció ki van kapcsolva. MEGJEGYZÉSEK: Az ebben a fejezetben megadott Bluetooth eszközbeállítások eltérhetnek más Bluetooth-eszközök beállításaiétõl. Amennyiben eltérés lenne a jelen fejezet utasításai és a Bluetooth-képességgel felszerelt eszköz dokumentációja között, az utóbbi a mérvadó. 1. Gyõzõdjön meg arról, hogy bekapcsolta a Bluetooth-funkciót. 2. A Today (Mai nap) képernyõn érintse meg a ikont, majd a gyorshivatkozás menüben a Bluetooth Manager tételt. 3. A Bluetooth Manager képernyõn érintse meg a New (Új) gombot. 4. A Connection Wizard (Csatlakoztatási varázsló) képernyõn érintse meg a Hands-free/Headset (Kihangosítás/Headset üzemmód) tételt, majd a Next (Tovább) gombot. 5. Gyõzõdjön meg arról, hogy headset eszköze párosítás módban van és képes csatlakozási kérések fogadására, majd érintse meg a Next (Tovább) gombot. 6. Érintse meg a Blutetooth-képes headset nevét, majd érintse meg a Next (Tovább) gombot. 7. A Passkey (Jelszó) mezőben adja meg a headset alfanumerikus jelszavát, majd érintse meg az OK gombot. Ez a headset dokumentációjában található. 8. Érintse meg a Finish (Befejezés) gombot. Headset eszközét ezzel beállította. MEGJEGYZÉSEK: Ha az eszköz és a Bluetooth-képes headset közötti kapcsolat megszakad, érintse meg az eszköz ikonját és válassza ki a Re-connection (Újracsatlakoztatás) tételt; a két készüléket nem kell ismét összepárosítani. 19

20 Sztereo headset beállítása A P525 támogatja az A2DP (Advanced Audio Distribution Profile Fejlett audioelosztó profil) technológiát, amelyet a Bluetooth-képes sztereo headset készülékek használnak. Gyõzõdjön meg arról, hogy az Ön sztereó headsetje is támogatja az A2DP technológiát. 1. A Today (Mai nap) képernyõn érintse meg a ikont, majd a gyorshivatkozás menüben a Bluetooth Manager tételt. 2. A Bluetooth manager (Bluetooth kezelõ) képernyõn érintse meg a New (Új) gombot, majd a High Quality Audio Setup (Csúcsminõségû audio beállítás) gombot. 3. Gyõzõdjön meg arról, hogy sztereó headset készüléke párosítás módban van és képes csatlakozási kérések fogadására, majd érintse meg a Next (Tovább) gombot. 4. Érintse meg a sztereo headset eszköze nevét, majd érintse meg a Next (Tovább) gombot. Ha gyorshivatkozást szeretne létrehozni, jelölje be a Create a shortcut for this connection (Gyorshivatkozás létrehozása a kapcsolathoz) jelölõnégyzetet, majd adjon nevet a kapcsolatnak. Ha biztonságos kapcsolatot szeretne használni, jelölje be a Use a secure, encrypted connection (Biztonságos, titkosított kapcsolat használata) jelölõnégyzetet. 5. A kapcsolat létrehozásához érintse meg a Finish (Befejezés) gombot. FONTOS: Ha telefonhívások fogadására sztereo headset készüléket szeretne használni, gyõzõdjön meg arról, hogy bekapcsolta mind a mono, mind a sztereó kapcsolatokat. Megjegyzés: Ha headsetet használ és hangvezérlést kíván közben használni, nyomja meg a hívás fogadása gombot a headseten, majd kövesse az utasításokat. 20

21 Bluetooth-képes GPS használata Bluetooth-képes GPS készülék beállítása: 1. Gyõzõdjön meg arról, hogy készülékén bekapcsolta a Bluetooth-funkciót. 2. A Today (Mai nap) képernyõn érintse meg a ikont, majd a gyorshivatkozás menüben a Bluetooth Manager tételt. 3. A Bluetooth Manager képernyõn érintse meg a New (Új) gombot. 4. Gyõzõdjön meg arról, hogy GPS készüléke párosítás üzemmódban van és képes csatlakozási kérések fogadására. 5. A Connection Wizard (Csatlakoztatási varázsló) képernyõn érintse meg az Explore a Bluetooth device (Bluetooth készülék keresése) tételt, majd a Next (Tovább) gombot. 6. Érintse meg a Blutetooth-képes GPS készülék nevét, majd a Next (Tovább) gombot. 7. A Service Selection (Szolgáltatásválasztás) listában jelölje ki az SPP Slave tételt, majd érintse meg a Next (Tovább) gombot. 8. Érintse meg a Finish (Befejezés) gombot. 9. Érintse meg a gyorshivatkozást és tartsa rajta stílust, hogy megjelenítse a gyorshivatkozás menüt, majd érintse meg a Connect (Csatlakoztatás) menüpontot. 10. A Passkey (Jelszó) mezőben adja meg a headset alfanumerikus jelszavát, majd érintse meg az OK gombot. Ez a headset dokumentációjában található. 21

22 A GPRS-eszköz használata A GPRS-eszköz lehetõvé teszi a GPRS-szolgáltató könnyed kiválasztását és csatlakoztatását. A GPRS-eszközzel való csatlakoztatás: 1. Érintse meg a Start > Settings (Beállítások) > Connections (Kapcsolatok) tételt, majd a Network Setting (Hálózat beállítása) ikont. Másik megoldásként érintse meg az állapotsorban a ikont, majd a felbukkanó ablakban a Settings (Beállítások) tételt. 2. A Network Setting (Hálózat beállítása) képernyõn válassza ki a GPRSszolgáltatót. Megjegyzés: A GPRS és USB-kapcsolatok egyidejû használata nem lehetséges. 22

23 GPRS-kapcsolat létrehozása GPRS-kapcsolat létrehozása: 1. Indítson el egy internet-kapcsolatot igénylõ alkalmazást (pl. Internet Explorer). A készülék automatikusan az alapértelmezett GPRS-kapcsolatot használja. A kapcsolat állapota egy felbukkanó ablakban látható. 2. Ha a kapcsolat létrejött, böngészhet az interneten. Ha Internet Explorert használ, az alapértelmezett weblap jelenik meg. A GPRS-kapcsolat megszakítása A GPRS-kapcsolat megszakítása: 1. Érintse meg az állapotsorban a betût. 2. A felbukkanó ablakban érintse meg a Disconnect (Bontás) tételt. A GPRS-kapcsolatot úgy is bontani tudja, ha megérinti a gombot a billentyûzeten. 3. A kilépéshez érintse meg az gombot. Felbukkanó ablak Megjegyzés: Ha az ActiveSync beállítása szerint az Exchange Szerverrel való szinkronizálás automatikus, a szinkronizálás a következõ csatlakozáskor valósul meg. A GPRS-kapcsolat automatikusan létrejön bármely GPRS-kapcsolatot igénylõ alkalmazás (pl. Internet Explorer, Pocket MSN) elindításakor. 23

24 Elérhetőségi adatok ASUSTeK COMPUTER INC. (Tajvan) Forródrót: (Kizárólag Tajvanon díjmentes hívás) Fax: WWW: ASUSTeK COMPUTER INC. (Ázsia csendes-óceáni térség) Forródrót: Fax: WWW: ASUS COMPUTER GmbH (Németország, Ausztria) Forródrót: Alaplap/Egyebek: Noteszgép: Fax: WWW: ASUS COMPUTER (Kína) Tel:

MDA Pro Felhasználói Kézikönyv

MDA Pro Felhasználói Kézikönyv MDA Pro Felhasználói Kézikönyv 2 Kérjük, a készülék üzembe helyezése elôtt olvassa el a Felhasználói kézikönyvet! A Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Windows Server, Windows Mobile, ActiveSync, Excel,

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Sensation XE with Beats Audio 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Airis T620/T610

Felhasználói kézikönyv Airis T620/T610 Felhasználói kézikönyv Airis T620/T610 Forgalomba hozza Magyarországon: GPS Trade Kft. 1134 Budapest Lehel u 23 Tel.: 239-6013, 7-888-888 Kiadás: R00 Bejegyzett márkavédelem Microsoft, Windows, a Windows

Részletesebben

Speedshop Kft. www.speedshop.hu

Speedshop Kft. www.speedshop.hu Eten X500 glofiish GPS Pocket PC Használati útmutató Biztonsági elıírások Használatba vétel elıtt kérjük olvassa el figyelmesen az útmutatót! A készülék akkumulátora nincsen feltöltve mikor a gyártótól

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation XL with Beats Audio Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Sensation XL with Beats Audio Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Sensation XL with Beats Audio Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Sensation XL with Beats Audio 8 Hátlap 11 SIM-kártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás

Részletesebben

P340. Felhasználói Kézikönyv

P340. Felhasználói Kézikönyv P340 Felhasználói Kézikönyv Kiadás: R00 (3/2007) Bejegyzett márkavédelem Microsoft, Windows, a Windows logó, Windows Media, Outlook és ActiveSync a Microsoft Vállalat bejegyzett márkanevei az Amerikai

Részletesebben

Az Ön HTC Incredible S telefonja Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Incredible S telefonja Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Incredible S telefonja Felhasználói kézikönyv A kézikönyvben alkalmazott jelölések Ebben a felhasználói kézikönyvben a következő szimbólumokkal jelöljük a fontos és hasznos információkat: Ez

Részletesebben

Használati útmutató. HP ipaq rx3000 sorozathoz. Dokumentum száma: 364351-002. 2004. augusztus

Használati útmutató. HP ipaq rx3000 sorozathoz. Dokumentum száma: 364351-002. 2004. augusztus Használati útmutató HP ipaq rx3000 sorozathoz Dokumentum száma: 364351-002 2004. augusztus 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A HP, Hewlett Packard és a Hewlett-Packard logo az Egyesült Államokban

Részletesebben

Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Explorer 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 14 A PIN-kód beírása

Részletesebben

Kibővített használati útmutató

Kibővített használati útmutató X2 Kibővített használati útmutató Tartalomjegyzék Első lépések...5 Használati útmutató a telefonban...5 További segítség...5 Összeszerelés...5 A telefon bekapcsolása és kikapcsolása...6 A képernyő igazítása...7

Részletesebben

HUG9341 Első kiadás December 2014. Típusnév: ASUS_T00N (ASUS Phone), ASUS_T00NP (PadFone Station)

HUG9341 Első kiadás December 2014. Típusnév: ASUS_T00N (ASUS Phone), ASUS_T00NP (PadFone Station) E-kézikönyv HUG9341 Első kiadás December 2014 Típusnév: ASUS_T00N (ASUS Phone), ASUS_T00NP (PadFone Station) Copyright 2014 ASUSTeK COMPUTER INC. Minden jog fenntartva. Az ASUSTeK COMPUTER INC. ( ASUS

Részletesebben

MDA compact II Felhasználói Kézikönyv

MDA compact II Felhasználói Kézikönyv MDA compact II Felhasználói Kézikönyv 2 Kérjük, a készülék üzembe helyezése elôtt olvassa el a Felhasználói kézikönyvet! A Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Windows Server, Windows Mobile, ActiveSync,

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia M2 D2303/D2305/D2306

Használati útmutató. Xperia M2 D2303/D2305/D2306 Használati útmutató Xperia M2 D2303/D2305/D2306 Tartalomjegyzék Első lépések...6 A használati útmutatóról...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A telefon első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google

Részletesebben

A Kies (PC Sync) telepítése

A Kies (PC Sync) telepítése A készülék működése és egyes tulajdonságai eltérhetnek az ebben a kézikönyvben leírtaktól a készüléken telepített szoftvertől és a szolgáltatótól függően. A Kies (PC Sync) telepítése. Töltse le a Kies

Részletesebben

GPS Pocket PC Phone Quick Start Guide. Tartalomjegyzék

GPS Pocket PC Phone Quick Start Guide. Tartalomjegyzék GPS Pocket PC Phone Quick Start Guide Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma...3 2. A GPS Pocket PC Phone...4 3. Elsı lépések...8 4. Hívás kezdeményezése...13 5. Az Outlook szinkronizálása...14 6. E-mail

Részletesebben

Használati útmutató hp ipaq Pocket PC h1900 sorozat

Használati útmutató hp ipaq Pocket PC h1900 sorozat Használati útmutató hp ipaq Pocket PC h1900 sorozat h1930, h1935, h1937, h1940, h1945 modellek (Egyes modellek nem érhetőek el mindenhol) Dokumentum-szám: 337112-001 2003. május Használati útmutató 1 2003

Részletesebben

MyPal A636N/A632N. Felhasználói kézikönyv

MyPal A636N/A632N. Felhasználói kézikönyv MyPal A636N/A632N Felhasználói kézikönyv H2462 Első kiadás, 1. verzió 2006. április Copyright 2006 ASUSTeK COMPUTER INC, Minden jog fenntartva Az alábbi tájékoztató, valamint a benne ismertetett szoftverek

Részletesebben

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo Használati útmutató ST21i/ST21a tipo Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...6 Android mi és miért?...7 Alkalmazások...7 Első lépések...8 Összeszerelés...8 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...10

Részletesebben

GT-S5570. Felhasználói kézikönyv

GT-S5570. Felhasználói kézikönyv GT-S5570 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a Samsung mobiltelefont. A készülék a Samsung kiemelkedő technológiájára és magas követelményeire épül, így minőségi

Részletesebben

A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv

A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One 7 SIM-kártya 8 Az akkumulátor töltése 9 Ki és bekapcsolás 10 Szeretne gyors útmutatást a telefonról? 10 Telefon beállítása

Részletesebben

Készülék informácók Készülék hardverének bemutatása.

Készülék informácók Készülék hardverének bemutatása. Készülék informácók Készülék hardverének bemutatása. Szám Tétel Funkciók 1 Earphone jack 2 Power Használjon headset-et a kézmentes telefonbeszéletéshez és zenehallgatáshoz. Tartsa lenyomva néhány másodpercig

Részletesebben

KIS Plus. WCDMA/GSM mobiltelefon Használati útmutató

KIS Plus. WCDMA/GSM mobiltelefon Használati útmutató KIS Plus WCDMA/GSM mobiltelefon Használati útmutató JOGI INFORMÁCIÓK Copyright 2012 ZTE CORPORATION. Minden jog fenntartva. A kiadvány sem részben, sem egészben nem kivonatolható, reprodukálható, fordítható

Részletesebben

xtab-50 GPS Használati utasítás

xtab-50 GPS Használati utasítás xtab-50 GPS Használati utasítás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Megjelenés... 1 2. Használatba vétel... 2 2.1 Az akkumulátor töltése... 2 2.2 A készülék rögzítése a tartókarral... 2 2.3 A memóriakártya használata...

Részletesebben

sola Használati útmutató

sola Használati útmutató sola Használati útmutató Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...7 Android mi ez és mire való?...8 Alkalmazások...8 Első lépések...9 Összeszerelés...9 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...11

Részletesebben

Nokia 500 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 500 - Felhasználói kézikönyv Nokia 500 - Felhasználói kézikönyv 2.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Kezdő lépések 7 A telefon gombjai és részei 7 A SIM-kártya behelyezése 9 Memóriakártya behelyezése 10 Töltés 12 A telefon

Részletesebben

Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv 2.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 6 Használatbavétel 8 A készülék gombjai és részei 8 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 10 Memóriakártya behelyezése

Részletesebben

MyPal A620. Felhasználói kézikönyv

MyPal A620. Felhasználói kézikönyv MyPal A620 Felhasználói kézikönyv E1250 Első kiadás, 1. verzió 2003. júniusa Copyright ASUSTeK COMPUTER INC, Minden jog fenntartva Az alábbi tájékoztató, valamint a benne ismertetett szoftverek és egyéb

Részletesebben

MeMO Pad E-kézikönyv

MeMO Pad E-kézikönyv MeMO Pad E-kézikönyv Az ASUS elkötelezett a környezetbarát termékek/csomagolások létrehozása iránt annak érdekében, hogy a környezetterhelés minimálisra csökkentése mellett a fogyasztók egészségét is védje.

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia L C2105/C2104

Használati útmutató. Xperia L C2105/C2104 Használati útmutató Xperia L C2105/C2104 Tartalomjegyzék Xperia L Használati útmutató...6 Első lépések...7 A használati útmutatóról...7 Mi az Android?...7 A telefon áttekintése...7 Összeszerelés...8 Az

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-G870F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 12/2014. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 7 Az értékesítési doboz tartalma 8 A készülék elrendezése 10 A SIM-kártya és akkumulátor

Részletesebben