Új Mustármag. Tartalom: Hírek Aki nem alkalmas Közösség a mindennapokban Nyári alkalmaink

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Új Mustármag. Tartalom: Hírek Aki nem alkalmas Közösség a mindennapokban Nyári alkalmaink"

Átírás

1 Új Mustármag A Bethánia CE Szövetség hírlevele március - április Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva. Ti pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják, mikor tér vissza Uruk... Tartalom: Hírek Aki nem alkalmas Közösség a mindennapokban Nyári alkalmaink

2 HETI ALKALMAINK Debrecenben: Vasárnap 15 órai kezdettel közösségi bibliaóra, a nagytemplomi ref. gyülekezeti teremben. (Kálvin tér 17.) Szerdán 14:30-tól bibliaóra az Idősek Otthonában. (Pallagi út 9.) Csütörtökön óráig bibliaóra Dr. Németh József lakásán. (Postakert u. 4.) Hajdúböszörményben a Kálvin téri ref. gyülekezet termében: Pénteken 15 órai kezdettel bibliaóra. Minden hónap első péntekjén megújító órát tartunk. Hajdúszoboszlón a Szeretetotthonban: Hétfőn 15 órai kezdettel bibliaóra. Miskolcon a Kossuth Lajos utcai ref. gyülekezet II. em.-i kistermében: Hétfőn 16 órakor kezdődik a bibliaóra. Minden hónap utolsó hétfőjén ugyanebben az időben megújító óra van. Szegeden Dr. Juhász Imréné lakásán (Pillich Károly u. 27/a): szerdán 16 órai kezdettel bibliaóra. Vaján a gyülekezeti kisteremben: Csütörtökön 17 órai kezdettel gyülekezeti bibliaóra. Minden hónap első hétfőjén 18 órai kezdettel szövetségi megújító óra. PINCE A30 ÁLLANDÓ PROGRAMOK Hétfő: 5:30-10:00 A Fiatalok az élet küszöbén szervezésében hétfő hajnali ima. Egyetemisták számára. Kedd: 18:00-22:00 KIE társasjáték est. (minden páratlan héten) 19:00-tól Pelikán fiatal felnőttek bibliaórája Szerda: 19:00-22:00 CE Ifi Csütörtök: 7:00-8:00 Reggeli imaközösség a PinceA30 programjaiért és látogatóiért Péntek: 16:00-17:10 Budapesti CE Szövetség bibliatanulmányozó közösségi órája Budapesti CE Szövetség minden hónap első vasárnapján 16 órától tartja csendes délutánját, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel vár. A budapesti közösség ennek keretében tartja megújító óráját. FELHÍVÁS 2014-ben is szeretnénk kéthavonta tájékoztatást adni hírlevelünkön keresztül a szövetségünkben történt eseményekről, ezért kérjük, hogy szerkesztőségünkhöz juttassák el a Bethánia CE Szövetséggel kapcsolatos híreiket, hogy megoszthassuk az érdeklődőkkel.

3 HÍREK Romániai Országos CE Csendesnap Kolozsvár: Március 1-én a Bethánia CE Szövetség négy tagjával részt vettünk Kolozsváron a Koinonia-Genézius Házban rendezett Országos CE Csendesnapon. Nagyon kedves testvéri fogadtatásban volt részünk. Jó volt találkozni az erdélyi testvérekkel, együtt hallgatni az Isten üzenetét, közösen imádkozni és csoportokban beszélgetni. Adorján Kálmánnak a CE Világszövetség elnökének szolgálatával kezdődött a nap. Kálmán szolgálatának alapigéje a Mt 20, volt. Délután Visky István, Kecskeméthy Istvánról készült dolgozatát olvasta fel Berke Katinka, az áldott életű lelkipásztor 150 éves évfordulója apropójából. Végezetül Bán Attila a Romániai CE Szövetség vezetőségének tagja zárta a napot interaktív áhitatával, mely a nagyságról és hírnévről szólt. Új Halleluja! Hálát adtunk, hogy az új Halleluja! énekeskönyv gyorsan elfogyott. Így szükségessé vált az újbóli megjelentetése. Ezért Miklóssy József testvérünk elkezdte az énekeskönyv hibáinak javítását. Amennyiben van észrevétele, kérjük jelezze a vagy a as számon, ben: címen. Debreceni Csendesnap: A debreceni CE közösség március 29-én tartotta a csendesnapját a Debrecen Nagytemplomi gyülekezet gyülekezeti termében. A csendesnap témája: Ha valaki nekem szolgál engem kövessen. Szolgáltak (a szolgálatok sorrendjében): Kiss László, Dr.Ormóshegyi Zoltán lp., Miklóssy József, Tokodiné Baji Timea, Hajdu Zoltán. Istentől megáldott alkalom volt bizonyságtételekkel gazdagítva. MérCE Ökumánia 2.0: Április között került megrendezésre tavaszi találkozónk, melyen 35 fiatal felnőtt vett részt Piliscsabán a Lelkiszolgálat Házában. Közösségekről, felekezetekről és Krisztusban való egységről beszélgettünk és hallgattunk előadásokat, igei szolgálatokat Dr. Molnár Róbert, Dr. Hanula Gergely, Szeverényi János, Bacskai Bálint és Bogyó András tolmácsolásában. Áldott alkalom volt. Reménység szerint ősszel is találkozunk! Ifivezető Klub: Szeptembertől két csoportpan végeztük ifjúsági vezetők felkészítését Ifivezető Klub tréningsorozatunk keretében. A szolnoki csoport alkalomsorozata április 12-én lezárult, amelyen 12 fiatal vett részt. Isten áldja meg szolgálatukat gyülekezeteikben. A budapesti csoport alkalmai jelenleg is folynak a PinceA30-ban. Hordozzuk őket imádságban, hiszen a következő nemzedéknek szeretnék átadni az evangélium üzenetét. Szeptembertől ismét szeretnénk elindítani tréningsorozatunkat, melyről érdeklődni a bogyo. címen lehet. Januártól kezdődően együtt dolgozunk a Református Zsinati Ifjúsági Irodával az ifjúsági vezetőképzés megújításán. Reméljük, hogy Isten megáldja ezt az együttműködést! CE Csendesnap Hajdúböszörmény: A hajdúböszörményi CE Szövetség szeretettel hívja a testvéreket május 17-én óra között tartandó csendesnapjára, melynek témája a A SZENTLÉLEK ereje!!!, alapigéje: 2Kor 3,18. Az alkalom a Kálvin téri Református gyülekezetben kerül megrendezésre.

4 6 Hírek Országos Csendesnap és Tisztújító Közgyűlés: április 5-én került sor a Bethánia CE Szövetség Országos Csendesnapjára, mely egyben tisztújító Közgyűlés is volt. A csendesnap vezérigéje az Úrnak szolgáljatok Róma 12,11b. volt. Az alkalmon Bacskai Bálint lelkipásztor a Bethánia CE Szövetség elnöke, Miklóssy József alelnök, Gyurkó József lelkipásztor, a pécsi közösség vezetője, valamint Szász Zoltán tiszaföldvári lelkipásztor szolgált. A közgyűlést Bogyó András ügyvezető igazgató vezette. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a Lelkiszolgálat Háza Alapítvány a Bethánia CE Szövetség valamint a Gileád Alapítvány 2013-as évről szóló beszámolóját. Ezen kívül egy napirendi pontban született döntés, melynek értelmében a közgyűlés felhatalmazza a választmányt, hogy az átalakított civil törvény értelmében újragondolja és döntést hozzon a Bethániya CE Szövetség közhasznúságának megtartását illetően. A felhatalmazást 1 tartózkodás és 1 nem szavazat mellett elfogadta a közgyűlés. A közgyűlésen 50 tag volt jelen. A tisztújítás alkalmával megválasztottuk a közösségek által jelölt és a választmány által jóváhagyott jelöltek közül az új vezetőséget, mely a közötti időszakban irányítja majd Szövetségünket. A szavazás eredménye: Bacskai Bálint elnök Miklóssy József alelnök Tokodiné Baji Tímea alelnök Börzsönyiné Ablonczy Noémi választmányi tag Gyurkó József választmányi tag Lengyel Norbert választmányi tag Karácsonyi-Kiss László választmányi tag Szász Zoltán választmányi tag Vándor Gyuláné választmányi tag Ellenőrző bizottság Ablonczyné Vándor Margit Dr. Gellén Márton Hargita Árpádné 124 szavazat 103 szavazat 99 szavazat 85 szavazat 90 szavazat 87 szavazat 85 szavazat 85 szavazat 82 szavazat 110 szavazat 117 szavazat 118 szavazat A választmány tagja továbbra is két alkalmazottunk Hajdu Zoltán missziós titkár és Bogyó András ügyvezető igazgató. Összesen 136 tag adta le szavazatát, 46 szavazatot személyesen dobtak az urnába, 90 szavazat érkezett postán. Ezúton szeretnénk megköszönni a CE Szövetség vezetőségében végzett szolgálatát Szilágyi Lászlóné Katikának, Berényi Richárdnak, id. Dani Lászlónak, Juhász Tamásnak és Kiss Andrásnak. Továbbá köszönjük a választási bizottság munkáját.

5 Hírek - Aki nem alkalmas 5 WCEU Executive Commitee: Bacskai Bálint elnökünk mint a CE Világszövetség végrehajtó bizottságának tagja, részt vett az április elején Mexico City-ben tartott ülésen. Ezt az alkalmat összekötötték a Dél-Amerikai CE találkozóval, amin Mexikóból, Guatemalából és Peruból voltak résztvevők. Több stratégiai kérdés tárgyalása mellet napirendre került a 2014-es Dél-Koreában megrendezésre kerülő világtalálkozó, valamint a tisztújítás. A találkozón két nagyon fontos kérdésben született döntés. Először is a CE Világszövetség szeretne elindítani egy internet alapú ifivezetőképző kurzust. A másik pedig a CE Szövetség fiatalok közti népszerűsítését célzó Dél-Koreában felállítandó bizottságról szólt. CE VILÁGTALÁLKOZÓ 2014 Ébreszd fel a világot címmel kerül megrendezésre 2014 július között a 27. CE Világtalálkozó Dél-Koreában. A SaRang Community Church a találkozót követően még egy nap városnézésre és gyülekezetlátogatásra invitálja a résztvevőket. Jelentkezés és bővebb információ: Sajnos anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé, hogy a Szövetség képviseltesse magát a világtalálkozón, de bátorítjuk a testvéreket, hogy aki teheti, vegyen részt ezen a találkozón. Sam Halmod Örökbe fogadtunk a PinceA30-al egy kenyai árva kisfiút, akinek vállaltuk havi tanítási és étkeztetési költségeit. Ez havi 15 eurót, Ft-ot jelent. Szeretnénk a támogatását 2014-ben is folytatni. Amennyiben a testvérek szeretnék támogatni ezt a kezdeményezésünket a Bethánia CE Szöv. bankszámla számán kersztül megtehetik: közleménybe írják be : Sam. AKI NEM ALKALMAS! Aki az eke szarvára teszi a kezét és hátra tekint, az nem alkalmas az Isten országára. Lk 9,62 Lukács evangélista a 9. fejezet végén Jézus követőinek három típusát mutatja be, és az Úr Jézusnak három válaszát írja le, melyeket az ő követésére vállalkozóknak adott. Mi most a harmadik esettel foglalkozunk, amikor a tanítvány jelentkezett így az Úr Jézusnál, hogy követlek Uram, de... De még van egy tennivalóm. Még van valami, amit előtte el kell intéznem. Még van valami, ami fontos számomra. Ez a de, még akkor is, ha az Úrtól kér engedélyt arra, ami számára még fontos, hogy előbb azt elvégezze, akkor is feltételt jelent. Ez még akadály, hogy az Úr Jézust teljes szívvel követhesse. Vizsgáld meg, hogy mi még az a de az életedben, ami akadályoz abban, hogy az Úr Jézust telejes szívvel követhesd! Mit Is jelent az Úr Jézust követni? Hát mindig együtt élni vele. Állandó kap-csolatot vele. Tehát egy új életmódot. Szavát hallgatni, cselekedeteit tapasztalni és belőlük példát venni. Egy szóval járni vele. Mert az

6 6 Közösség a mindennapokban Úr Jézus élő valóság, ma is szól, cselekszik, építi az Isten országát, királyságát az emberi szívekben. Micsoda kitüntetés, hogy ebben a munkában kísérhetem őt, és tehetem én is azt, amit reám bíz! Az Úr Jézus elvárja, hogy aki az ő követésére szánja el magát, az ne szabjon előfeltételeket, ne legyen más gondja, mint az Isten országának teljes szívvel való szolgálata. Gondjait bízza rá, mindent az ő vezetése alatt végezzen. Az Úr Jézus válasza nem arról szól, hogy felmentsen minket a családdal, a háznéppel szembeni kötelességünk, felelősségünk alól, hanem az értékrendünket akarja tisztába tenni. Mert ha őt követjük, akkor őt kell az első helyre tennünk, és ez családunknak is hasznára van, mert titokzatos módon családunkat is beemeli az ő gondoskodásának, áldásainak hatókörébe. Példa erre Péter anyósának gyógyulása vagy Mária és Márta családjában Lázár feltámasztása. Az Úr Jézus ennek az embernek azt hangsúlyozza, hogy Isten országát csak úgy lehet szolgáni, ha a célra tekint és nem nézeget hátra felé. El szeretném mondani nektek, hogy ez az ige hogyan szólított meg engem ifjú koromban. A háború után apámat elbocsátották a közszolgálatból (B-listázták), és leköltöztek egy tanyára saját földjük közvetlen közelében. Ott én is, mint éves serdülő gyerek belekóstolhattam a szántási munkákba. Igyekeztem apámnak segíteni egy darab legelő terület felszántásában. Így tudom, hogy milyen nagy erőkifejtéssel jár irányban tartani az eke szarvát, hogy az eke a barázda mellett a szükséges szélességű, és mélységű földsávot szakítsa és fordítsa ki. Ott nem lehet jobbra, balra vagy hátrafelé tekintgetni. Előre kell nézni, hogy a ló vagy más igavonó állat a megfelelő irányban maradjon, és megfelelő erővel nyomva lefelé az eke szarvát, közben az eke vasára lehet pillantgatni, hogy korrigálni lehessen, ha eltér az irányból, a megfelelő mélységtől. Bizony nem gyerekjáték ez a munka, nagy gyakorlatot és erőkifejtést igényel. Ha nem előre tekint az ember, biztos, hogy nem tud egyenletes barázdájú szántást végezni. Megtérésem után résztvettem az alcsúti ifjúsági konferencián. Ekkor szólított az Úr Jézus ezzel az igével: Aki az eke szarvára teszi a kezét és hátra tekint, az nem alkalmas az Isten országára. Megértettem, hogy nem az üdvösségemről van szó. Abban biztonyosságom volt, hogy megkaptam, mert az Úr Jézus vérével fizette ki értem, az én bűneim bocsánatáért a váltságdíjat. Arról van itt szó, hogy az ő országában végzett munkára hívott el, és azt nem lehet műkedvelőként, langyosan, mellékes feladatként, vagy a magam kedve, jó - vagy éppen rossz hangulata szerint végezni. Megértettem, hogy teljes szívvel oda kell szánnom magam az ő munkájába, félre kell tennem fiatalkori kedvteléseimet, és arra a munkára kell összpontosítanom minden figyelmemet, erőfeszítésemet, amelyben Ő látni akar. Ott Alcsúton eldőlt szívemben, hogy ezután igazán követem és szolgálom az Úr Jézust. Alcsút után nagy volt bennem a lelkesedés, és 15 évesen jelentkeztem Budapesten a Kőbányai Református Egyházban működő Bethánia közösség vezetőjénél, hogy szeretnék a közösségbe tagként belépni, és a rámbízott szolgálatokat ellátni. Ezek után hideg zuhanyként hatott rám, hogy a közösségvezető fiatal koromra tekintettel azt mondta, várjak még egy kicsit a tagsággal, és később térjünk vissza a témára. Jó iskola volt ez nekem, mert rájöttem, hogy nem elég a megszólítás pillanatának lelkesedése. Eszembe jutott az alcsúti ige, és kezdtem meglátni

7 Aki nem alkalmas 7 azokat a területeket, kapcsolatokat, amelyek elsőbbséget élveztek az életemben az Úr Jézussal szemben, melyek még alkalmatlanná tesznek az ő követésére. Ezért tudatosan kezdtem felszámolni a felesleges világi kapcsolatokat, a szívemben akkor még ideje korán dédelgetett szerelmet és még más dolgokat. Aztán Ő úgy intézte a dolgokat, hogy több területen is bekap-csolódhattam a közösség szolgálataiba, és később felvettek tagjaik sorába. Megtapasztaltam, hogy az Úr Jézus követése, a neki végzett szolgálat: kiváltság, és nem kényszerű áldozathozatal. Az én igám gyönyörűséges és az én terhem könnyű mondta az Úr Jézus, és ezt naponta tapasztalhatjuk. Ugyanakkor ebben a szolgálatban nem mi vagyunk a fontosak, hanem Az, aki kiküldött minket. Ezért teljesen érthető és jogos, ha az Úr azt, aki saját fontosságát akarja kiélni és hangsúlyozni, félre állítja. Mert az első hely őt illeti meg. Mit okoz a hátratekintgetés? Azt, hogy használhatatlan, alkalmatlan leszek az Isten országáért végzett munkámban. Miért, mert elvonja figyelmemet, erőimet, megrontja igyekezetemet. Az előretekintésben az Úr Jézus mutatott példát nekünk. Ő reánk gondolt, a bűnben elmerült, eltorzult arcú emberekre, akik körülötte is megjelentek, és szeme előtt a mi képünk is ott volt, amikor odaszánta magát, hogy leteszi az ő életét. A Gecsemánéban is előre tekintett, megvívta harcát, mert tudta, hogy nincs más lehetőség a mi megmentésünkre. Ő teljes igyekezetével, minden lépésében előre tekintett és figyelt az Atyára, hogy csak azt szólja és tegye, ami szerinte való. Igen, a hátratekintgető hívő ember alkalmatlanná, használhatatlanná válik arra, hogy áldásosan, hasznosan részt vegyen az Isten országának kitünte-tő munkájában. Mik a hátratekintgetéseink? Minden, ami a régi emberünk-ből megmaradva akadályoz minket Urunk szolgálatában. Pál és Péter apostolok ezekre azt mondják, hogy vetkezzétek le. Sok olyan jellemzőnk van, melyek az óemberünkre utalnak. De talán kiemelhető ezek közül a régen takargatott megbántódás, megsértődés, a testvérekkel rendezetlen ügyek, melyek terhelnek és abszolut mértékben alkalmatlanná tesznek az Úr szolgálatára. Testvéreim! Csendesnapunkon azért adta elénk Urunk ezt az igét, hogy ki-ki gondolkozzék el azon, hogy odaszánta-e már egészen az életét az Úr Jézus követésére, az Isten országában végzett munkára? A másik kérdés, hogy látod-e testvérem, hogy mik azok a hátratekintések az életedben, amelyek alkalmatlanná tesznek az Úr szolgálatára? A 2Kor 2,16; 3,5-6 igeversek alapján szólnék még néhány az alkalmasság kérdéséről. Ne gondolja senki azt magáról vagy valaki másról, hogy a maga képzettsége vagy tulajdonságai teszik alkalmassá Krisztus szolgálatára. Erre alapvetően mindenki alkalmatlan. Azt írja Pál apostol, a Korintusiaknak, hogy mi, akik Krisztus ismeretét hirdetjük Krisztus jó illata vagyunk Isten tetszésére mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között. Aztán felteszi a kérdést: És erre ki alkalmas? A következő szakaszban válaszolja meg kérdését: Nem mintha magunktól alkalmasak lennénk arra, hogy saját magunk eldöntsünk dolgokat. Ellenkezőleg: a mi alkalmas voltunk Istentől van, aki alkalmasakká tett minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk. Kik az új szövetség szolgái? Az Úr Jézus Krisztusról, mint Megváltójukról bizonyságot tévő tanuk. De erre a szolgálatra csak Isten tehet bárkit is alkalmassá. Hogyan?

8 8 Aki nem alkalmas - Közösség a mindennapokban Elveszi bűneinket, megszabadít hátratekintgetéseinktől, Szentlelke által bátorságot ad és felszabadít a róla szóló, örömöt sugárzó bizonyságtételre. Isten Lelke munkálja bennünk az ő szolgálatára való alakalmassá tételt. Mi pedig ezt a munkát sokszor leromboljuk, amikor nem előre, nem Jézus Krisztusra nézünk, hanem helyet adunk önsajnálatnak, önzésnek, sértődésnek, meg-bántódásnak, saját igazságunk keresésének stb. Jegyezzük meg a fontos üzenetet: Isten azért választott ki, és Jézus Krisztus azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek ezután ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt (2Kor 5,15). Isten az, aki alkalmassá és hasznossá tesz miket szolgálatára, mi ne akadá-lyozzuk ezt a munkáját, ne tegyük magunkat alkalmatlanokká, ne legyünk haszontalanok! Miklóssy József Közösség a mindennapokban 1.Thesszalonika 2,17-3,8 Előző versekben olvashattunk a Thesszalonikában lévő gyülekezet megtéréséről, példás hitéről, a gyülekezet alapításáról. Pál apostol szívből, és szívhez szóló tiszta igehirdetéséről, melyben nem az emberek tetszését, hanem Istenét kereste. Isten Szentlelke nyomán létrejöttek testvéri szeretet-kapcsolatok. Pál igehirdetését Isten beszédeként fogadták, aminthogy valóban az is volt, és Istennek ereje munkálkodott azokban, akik hittek benne. A létrejött testvéri-szeretet kapcsolatot ápolni kell, hiszen felelősséggel tartozunk egymásért. Pál érzi ezt a felelősséget, és szinte úgy ír a gyülekezet utáni vágyódásáról, mintha a szerelmeséhez írná. (17. vers) Itt nem Isten szavát hirdeti Pál, hanem saját érzelmeiről beszél. Leírja, hogy mennyire vágyódott látni a thesszalonikai testvéreket, de rajta kívül álló okok miatt (Sátánnak tulajdonítja) nem tudja őket meglátogatni. De! Csodálatos buzdítást és a szeretetének kifejezését olvashatjuk a továbbiakban. Reménységünk, örömünk, koronánk és dicsőségünk vagytok Jézus Krisztus színe előtt az Ő eljövetelekor. Ez olyan, mint egy szerelmi vallomás. Pál élete az evangélium hirdetése volt, mely számára élet-halál kérdése, mint ahogy valójában az is. Aki dicsekszik, az Úrral dicsekedjék. mondja Pál a korinthusi gyülekezetben. Az Úr színe előtt mindenki számot fog adni a szeretetéről és a cselekedeteiről. Ki lesz a mi dicsőségünk és örömünk? Azok, akiknek bizonyságot tettünk Isten szeretetéről, Jézus Krisztusról szóval és cselekedettel. Azok, akik általunk megismerték Őt és Isten családjába, a gyülekezetbe tartozhatnak. Nem a karrierünkről, sikereinkről, bankszámlánkról, hobbinkról kell majd számot adnunk, hanem arról, hogyan bántunk az emberekkel. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok. Máté25,35 Pál apostol nem tudja személyesen meglátogatni testvéreit, ezért a gyülekezet bátorítására és buzdítására munkatársát Timótheust küldi, akit fiaként szeret, és akiről azt írja, hogy nemcsak az Ő munkatársa, hanem egyenesen Istené az evangélium hir-

9 Közösség a mindennapokban 9 detésében. Tehát nem hagyja magára a létrejött gyülekezetet, tovább követi hitéletüket és mindennapjaikat. Tudja, hogy milyen nehéz megállni a kísértésekben, üldöztetésekben, és megőrizni a legdrágább ajándékot a hitet! Ma is mindennapi harc ez a Sátán és önmagunk ellen. Timótheus jó hírt hoz: a gyülekezet hite és szeretete töretlen. Pál apostol iránti szeretetükről és vágyódásukról számol be. Az élő hitről, mely megvígasztal, megerősít, megelevenít. Csodálatos példát ad nekünk Pál arra, hogyan kell szeretnünk a testvéreinket. Hiszen a két legfontosabb parancsolat: Szeresd az Urat a te Istenedet.. és felebarátodat, mint magadat! Isten szeretet, és az élet a szeretetről szól. A világ számára egymás iránti szeretetünk a legnagyobb bizonyságtétel, nem pedig teológiai meggyőződésünk. (írja Rick Warren a Céltudatos gyülekezet című könyvében.) Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. (Jn 13,35) Nézzük a mi közösségeinket! Most a tágabb, szűkebb Bethánia közösségre, mint élő hitű gyülekezetre gondolok. Milyen a mi közösségünk? Vizsgáljuk meg magunkat! Rólunk is elmondhatná Pál apostol, hogy a dicsősége, koronája, öröme vagyunk az Úrban? Sokszor nem hiábavaló a szolgálattevők, igehirdetők munkája? Olyan a mi hitünk, és olyan példásak a mi cselekedeteink, mint Thesszalonikában, hogy mindenhová eljut a mi Istenbe vetett hitünk híre? Én remélem és hiszem, hogy azért kaptuk ezt a kis közösséget az Úrtól, hogy ez így legyen! Élő közösségünk legyen, melynek ismérvei Szabó Gyula bácsi ny.ref. lelkipásztor testvérünk tanítása alapján: - imaközösség, - igeközösség, - szeretet közösség, - szolgáló közösség. Hálásak lehetünk az alkalmakért, a hétfőkért, a csendes napokért, a csendes hetekért, ahol találkozhatunk az Úrral, és távolabb élő testvéreinkkel. Milyen jó, hogy tudunk -ezni, telefonálni, személyesen kapcsolatot tartani egymással, nem úgy, mint Pál apostol és az akkori gyülekezetek. Hála az Úrnak, hogy jönnek Timótheusok, vendég igehirdetők más városokból. Milyen jó, hogy tartozhatunk tágabb közösségbe a református, evangélikus, metodista, baptista, katolikus egyházba, és tartozhatunk egy még tágabb közösségbe, a Krisztus testébe, a nagybetűs EGYHÁZBA! Sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. A Pál apostol által leírt testvéri szeretetet, testvéri közösséget éltük meg Hajdúszoboszlón. Én is ott találkoztam először Krisztus szeretetével. Együtt sírtunk, együtt nevettünk, együtt épültünk, Isten Szent Lelke által és egymás hite által. Az utolsó napon ezt fogalmaztam meg magamban. A két legfontosabb parancsolatot tudtuk együtt megélni. A szeretet működött: kiáradt fölfelé Isten felé, és oldalra egymás felé is. Rick Warren mondja: A közösség az, ahol gyakorolhatjuk az önzetlen, együttérző szeretetet, megtanulhatunk segíteni egymásnak és osztozni egymás élményeiben : És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi (1Kor 12,26).

10 10 Közösség a mindannapokban Végezetül egy rövid történet a vadludak közösségéről: Amikor a vadludak vándorolnak, akkor repülés közben V alakot formálnak. Nekünk a földről tekintve ez csodálatosnak tűnik, de a vadludaknak ugyanez nélkülözhetetlen a túléléshez. Ha figyeljük őket, észrevesszük, hogy bizonyos időközönként, az ellenszél erejétől függően, a vezető madár, amelyik a legnehezebb munkát végzi a szél erejének megtörésével, kiválik a sorból és a V alakzat legvégére sorakozik. Ennek oka az, hogy a V alakzat a leghatékonyabb repülési formáció, mert 60 százalékkal kevesebb erőkifejtés szükséges a benne résztvevő madaraknak. Fölfedezték, hogy a repülő szárnyak felfelé áramoltatják a levegőt, és ennek hatása erősebb az alakzat végén, mint máshol. Ezek a ludak felváltva emelik egymást. Együttműködésükkel lehetséges a hosszú vándorlás, ami máskülönben végtelenül nehéz volna a legerősebbeknek is, és halálos a gyengébbeknek. Ugyanígy, amikor a Krisztusban hívők egymásért imádkoznak, és egymásnak segítenek, akkor tovább juthatnak az istenfélelemben, mint ha egyedül zarándokolnának. Öt pont a vadlibákról 1.A vadlibák csoportosan, V alakban szállnak. Repülés közben mozgatják a szárnyaikat, s a levegő felhajtó ereje fenntartja a követő libákat. Így lehetséges, hogy 71%kal hosszabb távolságot tudnak megtenni, mintha csak egyetlen pár repülne. Ha egymást segítve dolgozunk, s közösségi szellemben végezzük a munkát, sokkal gyorsabban és könnyebben érjük el a célt. 2. Ha egy vadliba kirepül a sorból, és egyedül próbál célhoz érni, azonnal lelassul, mert nem segíti őt többé a levegő emelő hatása, amelyet a többi vadliba szárnycsapásai biztosítanak számára. Így gyorsan visszarepül a sorba, hogy repülése könnyebbé váljon a társai erőfeszítése által. Ha van annyi eszünk, mint egy vadlibának, akkor együtt dolgozunk a közösséggel a közös cél érdekében. 3. Amikor a vezető vadliba elfárad, egy másik veszi át a helyét az élen. A közösségben el kell fogadnunk egymásra utaltságunkat, s a megfelelő pillanatban átadni vagy átvenni a munkát éppúgy, mint a vezetést. 4. Repülés közben a hátsó vadlibák hangosan gágognak, hogy az elsőket erőfeszítéseikben bíztassák. A közösség nem létezhet szurkolók nélkül, és fontos, hogy a gágogás biztató legyen. 5. Ha egy vadliba megbetegszik, két társ leszáll vele, s addig együtt maradnak, míg meggyógyul vagy elpusztul. A libák azután visszatérnek a saját közösségükhöz, vagy hármasban, vagy már kettesben, olykor egy másik közösséggel repülnek, míg el nem érik a sajátjukat. Ha annyi együttérzés lenne bennünk, mint a vadlibákban, átsegítenénk egymást a nehéz időkön, ahogyan ők teszik. Tokodiné Baji Tímea Miskolc

11 Nyári alkalmaink 11 Egyedül élők hete június Piliscsaba Szénási Sándorné, Judit néni vezetésével, ismét hívjuk azokat a testvéreket, akik szívesen eltöltenek egy hetet Isten ígéje mellett. Napi négy igei alkalom mellett a piliscsabai Lelkiszolgálat Háza ideális nyugodt környezetet biztosít személyes beszélgetésekre és elcsendesedésre. Elhelyezés 2-6 ágyas szobákban közös fürdőszobákkal. Jelentkezés: Hajdu Zoltán vagy -ben: Cigány missziós gyerektábor június 30 július 4. Budapest Tavaly szerveztük meg első ízben ír fiatalokkal együtt két VIII. kerületi játszótéren cigánymiszsziós táborunkat. Idén már készül a kis szolgáló csapat. Várunk még év közötti fiatal szolgálókat akik bekapcsolódnak a felkészülési folyamatba és nyáron részt vesznek velünk a gyermekek közti evangélizációban. Bővebb információ: Bogyó András vagy Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozó Július Soltvadkert Meghívást kaptunk az Evangélikus Egyház részéről a Szélrózsa Ev. Ifjúsági fesztiválra. NemKÉRDÉS programunkon keresztül szeretnénk eljuttatni Jézus Krisztus által kínált szabadítást és életutat tinik számára. Nem KÉRDÉS programunk megvalósításához várunk év közötti tettrekész fiatalokat, akik segítenek a program és a szolgálatok lebonyolításában, valamint csoportvezetésben. Bővebb információ és jelentkezés: Bogyó András vagy Hitmélyítő hét - július Hajdúszoboszló Hajdu Zoltán missziós vezetőnk szervezésében a hajdúszoboszlói alkalmak új helyen (Hajdúszoboszló Hajnal u. 5.), és alkalomhoz méltóbb körülmények közt lesznek. Apartmanos elhelyezés mellett kellemes, ideális környezetben tölthetjük a hetet. Szeretettel várjuk a hitükben megerősödni, felfrissülni vágyó testvéreket. Hitmélyítő hetünkön naponta több igei szolgálatot és bizonyságtételt hallgathatnak a résztvevők. A programot úgy alakítottuk ki, hogy a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő használata is beleférjen a napba. Jelentkezés: Hajdu Zoltán vagy -ben: Családi hét - július Hajdúszoboszló A Hitmélyítő Héttel azonos helyszínen tartjuk többgenerációs családi hetünket. Az új apartmanos elhelyezés még ideálisabb körülményeket biztosít a kisgyermekekkel érkező családok számára. A hét igei alkalmait és programját úgy alakítottuk ki, hogy a gyermekek, házaspárok, fiatal felnőttek és az idősebb testvérek számára is frissítő lelki táplálékot nyújtson és a fürdő használata is beleférjen. Jelentkezés: Hajdu Zoltán vagy -ben:

12 Német ifjúsági tábor Woltersdorf július 27. augusztus 4. Thomas Kamm vezetésével tartott német táborban 6 magyar fiatalnak van lehetősége részt venni. Ebből már négy hely elkelt, de várunk további két év közötti jelentkezőt. Fontos, hogy rendelkezzen alapszintű német nyelvtudással, mivel az igei alkalmak német nyelven folynak majd és tolmácsolást nem tudunk biztosítani. A tábor Berlintől 30 km-re fekvő Woltersdorfban a Német CE Szövetség Freizeit Haus nevü tóparti táborhelyén kerül megrendezésre gyönyörű környezetben. Az utazást autóval szervezzük. Költségekről személyesen tudunk tájékoztatást adni, mivel a tábor még előkészítés alatt van. Bővebb információ: Bogyó András vagy Gyermekes családok és házaspárok hete július 28- augusztus 2. - Piliscsaba Dr Michna Ottóné Ablonczy Ágnes Pliscsabára, a Lelkiszolgálat Házába hívja és várja azokat a családokat, házaspárokat, akik nem csupán tudják, hanem élni kívánnak a lehetőséggel: Ha olyanok nem lesztek, mint a kisgyermeket Tudunk-e gyerekeinkkel együtt, őszinte gyermeki hittel állni Isten elé? Merünk-e tanulni a gyerekeinktől, tudunk-e velük együtt gondolkozni? Tudjuk-e velük együtt átvenni, és magunk számára megérteni, Isten kicsiknek és nagyoknak egyszerre szóló üzenetét? Ez a hét ennek lehetőségét kínálja. Jelentkezés: Angol Junior - augusztus Piliscsaba Bogyóné Vándor Hajnalka vezetésével kerül megrendezésre angol nyelvű ifjúsági táborunk, éves fiatalok számára. Magyar résztvevők mellett Észak Írországból érkező 10 fiatal vezetésével, angol nyelven hallgathatják Isten üzenetét a résztvevők. Jó alkalom a nyelvtanulásra és külföldi barátokra is szert tehetnek a résztvevők. A tavalyi évhez hasonlóan idén is szeretnénk lehetővé tenni gyermekotthonos fiatalok részvételét a táborban. Erre a célra külön céladományokat várunk. Egy gyermek táboroztatása Ft-ba kerül. Ilyen célra történő felajánlásokat kérjük jelezzék a tábor vezetőjének. Adományaikat az alábbi bankszámla számra utalhatják: OTP Bank (közleménybe kérjük tüntessék fel gyermekotthonos gyerekek táboroztatására. Jelentkezés: Bogyóné Vándor Hajnalka vagy Hitmélyítő Évadzáró - augusztus Piliscsaba Nyári táborsorozatunk lezárása képpen tartjuk hitmélyítő hetünket. Hajdú Zoltán vezetésével intenzív lelki programban vehetnek részt mindazok, akik szívesen zárják a nyarat a Lelkiszolgálat Háza nyújtotta csendes nyugodt környezetben és hívő testvérek közösségében. Jelentkezés: Hajdu Zoltán vagy Impresszum: Új Mustármag, megjelenik havonta, ingyenes Levelezési cím: Budaörs, Kisfaludy u Felelős kiadó: Bogyó András Szerkesztői bizottság: Füle Balázs, Kiss Dóri, Miklóssy József, Pozsonyiné Rácz Irén Adományokat köszönettel elfogadunk. Számlaszámunk: ben: További részletek és on-line jelentkezés bármelyik táborra: Hírlevelünk nyomdai gyártásában a Percprint Digitális Nyomdai Műhely segít nekünk.

Új Mustármag. Tartalom:

Új Mustármag. Tartalom: Új Mustármag A Bethánia CE Szövetség hírlevele 2015. január - február Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva. Ti pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják, mikor tér vissza

Részletesebben

Új Mustármag. Tartalom: Hírek papa Nyílt levél Bemutatkozás Programjaink in Memoriam

Új Mustármag. Tartalom: Hírek papa Nyílt levél Bemutatkozás Programjaink in Memoriam Új Mustármag A Bethánia CE Szövetség hírlevele 2011. március - április Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva. Ti pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják, mikor tér vissza

Részletesebben

Menedék Hírlevél. A Menedék Alapítvány lapja. Választás mindig. Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra.

Menedék Hírlevél. A Menedék Alapítvány lapja. Választás mindig. Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra. A Menedék Alapítvány lapja Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra. Náhum 1:7 2014. június Választás mindig Mindig választunk. Úgy tűnik, terhes, ha sokszor kell tennünk.

Részletesebben

Bevezetés. Isten olyan munkát végzett el bennünk és közöttünk, melyet szeretnénk együtt megünnepelni...

Bevezetés. Isten olyan munkát végzett el bennünk és közöttünk, melyet szeretnénk együtt megünnepelni... Bevezetés Jákób pedig szent oszlopot állított azon a helyen, ahol beszélt vele; kőoszlopot, és italáldozatot mutatott be rajta, és olajat öntött rá (1Móz 35:14) A Bibliában több alkalommal is találkozunk

Részletesebben

Az Omega Hálózat élete. Tartalomjegyzék. Előszó... Mindenre van erőm szótanulmány... Porcelán utcai plántálásról, bevezető...

Az Omega Hálózat élete. Tartalomjegyzék. Előszó... Mindenre van erőm szótanulmány... Porcelán utcai plántálásról, bevezető... 2011 1 Az Omega Hálózat élete Tartalomjegyzék Előszó............................................. Mindenre van erőm szótanulmány......................... Porcelán utcai plántálásról, bevezető.........................

Részletesebben

Menedék Hírlevél. Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra. Náhum 1:7. 2014. december

Menedék Hírlevél. Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra. Náhum 1:7. 2014. december A Menedék Alapítvány lapja Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra. Náhum 1:7 Hálaok 2014. december A hála az életünknek jövőnknek ha nem is motorja, de legalábbis kenőolaja.

Részletesebben

Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját. (Jel 2,10)

Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját. (Jel 2,10) 25 sz június.qxd 6/14/04 9:30 PM Page 1 Újfolyam A Budapest Fasori Református Egyházközség Hírmondója 2004. június 25., jubileumi szám Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját. (Jel 2,10)

Részletesebben

A DEBRECEN-ÁRPÁD TÉRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. 50. szám 2014. április

A DEBRECEN-ÁRPÁD TÉRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. 50. szám 2014. április MAGYAR KŐSZÁL A DEBRECEN-ÁRPÁD TÉRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 50. szám 2014. április Köszöntő KÖSZÖNTŐ Megérkezett a tavasz, újra virágba öltöztek a fák, a természet újjászületik. Elérkeztünk a Húsvéthoz.

Részletesebben

Szakdolgozat A MISKOLCI KERESZTYÉN TESTVÉRGYÜLEKEZET TÖRTÉNETE

Szakdolgozat A MISKOLCI KERESZTYÉN TESTVÉRGYÜLEKEZET TÖRTÉNETE Baptista Teológiai Akadémia Budapest, Benczúr u.31. Szakdolgozat A MISKOLCI KERESZTYÉN TESTVÉRGYÜLEKEZET TÖRTÉNETE Témavezető: Mészáros Kálmán Egyháztörténeti tanszék Készítette: Nagy Ágoston Missziói

Részletesebben

Református Élet. Krisztussal eltöltött, áldott karácsonyt és kegyelemteljes újévet kívánunk minden Kedves Olvasónak!

Református Élet. Krisztussal eltöltött, áldott karácsonyt és kegyelemteljes újévet kívánunk minden Kedves Olvasónak! Református Élet A Tiszavasvári Református Gyülekezet negyedévente megjelenõ folyóirata Krisztussal eltöltött, áldott karácsonyt és kegyelemteljes újévet kívánunk minden Kedves Olvasónak! Református élet

Részletesebben

A DEBRECEN KOSSUTH UTCAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG FOLYÓIRATA

A DEBRECEN KOSSUTH UTCAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG FOLYÓIRATA Verestemplo m www.verestemplom.hu 2009. tél, V I I. é v f. 4. s z. A DEBRECEN KOSSUTH UTCAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG FOLYÓIRATA Fotó: Kőszeginé Pótor Erika e l ő s z ó Minden este imádkozok, szeretem Istent,

Részletesebben

Tartalom. A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Hírlevele

Tartalom. A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Hírlevele Megújulás 2014. II. szám A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Hírlevele Szentatya a Karizmatikus találkozón Ugyanis nincs nagyobb szabadság, mint ha valaki engedi, hogy a Szentlélek vezesse, és megengedi

Részletesebben

Menedék Hírlevél. A Menedék Alapítvány lapja. Valódi szabadság. Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra.

Menedék Hírlevél. A Menedék Alapítvány lapja. Valódi szabadság. Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra. A Menedék Alapítvány lapja Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra. Náhum 1:7 2013. december Valódi szabadság A hideg idő, a karácsony közeledtével az utcán járva jobban

Részletesebben

Szeretettel köszöntjük a kedves Olvasót!

Szeretettel köszöntjük a kedves Olvasót! Hírlevél Szentírás Szövetség 2011. tavasz Szeretettel köszöntjük a kedves Olvasót! Még ma is emlékszem azokra a régi húsvéti kora reggelekre, amikor szinte egyedül siettem a még kihalt, vagy éppen ébredező

Részletesebben

BÉKESSÉG. Október a reformáció hónapja! A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2009. október XV. évfolyam 5. szám

BÉKESSÉG. Október a reformáció hónapja! A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2009. október XV. évfolyam 5. szám A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2009. október XV. évfolyam 5. szám Október a reformáció hónapja! A 2. Székesfehérvári Református Napok, a reformáció napja, no meg a Kálvin Évek (2009-2014)

Részletesebben

Tekintsünk vissza Isten tetteire!

Tekintsünk vissza Isten tetteire! Ingyenes havilap XIII. évfolyam 3. szám A Hetednapi Adventista Egyház Magyar Uniójának információs lapja 2011. március 26. Tekintsünk felfelé, vezessünk Menny felé! Tekintsünk vissza Isten tetteire! A

Részletesebben

A Marosvásárhelyi X. Kövesdombi Református Gyülekezet lapja, XII. évf. 2. sz., 2010 december

A Marosvásárhelyi X. Kövesdombi Református Gyülekezet lapja, XII. évf. 2. sz., 2010 december ²1 A Marosvásárhelyi X. Kövesdombi Református Gyülekezet lapja, XII. évf. 2. sz., 2010 december Kőlap XII. évf. 2. sz., 2010 december A Marosvásárhelyi X. Kövesdombi Református Gyülekezet lapja Kiadja:

Részletesebben

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. Hálaadás a mi erőnk! békével töltötte be szívemet és gondolatomat,

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. Hálaadás a mi erőnk! békével töltötte be szívemet és gondolatomat, www.albaref.hu A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2011. szeptember XVII. évfolyam 4. szám Hálaadás a mi erőnk! Ez az a nap, amelyet az Úr elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen! (Zsolt 118:

Részletesebben

JOACHIM KLEEMANN MISSZIÓI

JOACHIM KLEEMANN MISSZIÓI Kedves Olvasóink! A fiam múlt héten letette a pilótavizsgát, és hamarosan munkába áll, mesélte az egyik édesanya a fülem hallatára a másiknak. Hangjában hallatszott, mennyire büszke a fiára. Beszélgetõtársa

Részletesebben

Menedék Hírlevél. A Menedék Alapítvány lapja

Menedék Hírlevél. A Menedék Alapítvány lapja A Menedék Alapítvány lapja Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra. Náhum 1:7 Áldott legyen a frigy, mely minket összeköt Krisztus által szeretetben szilárd ez és örök. Atyánk

Részletesebben

REMÉNYSÉG. A forráshoz. A Reménység -ből

REMÉNYSÉG. A forráshoz. A Reménység -ből A Pécs-Somogyi Baptista Gyülekezet lapja 2013. augusztus - 10. évfolyam 3. szám Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton. 143. Zsoltár 10. verse A

Részletesebben

BÉKÉSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG DÍJTALAN IDŐSZAKI HÍRADÓJA

BÉKÉSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG DÍJTALAN IDŐSZAKI HÍRADÓJA XVI. évfolyam 1. szám A BÉKÉSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG DÍJTALAN IDŐSZAKI HÍRADÓJA 2015. húsvét Igék az ünnepre Húsvét ünnepe Krisztus mondja: Halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak

Részletesebben

BÉKESSÉG. A Lélek gyümölcse. A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2009. június XV. évfolyam 3. szám

BÉKESSÉG. A Lélek gyümölcse. A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2009. június XV. évfolyam 3. szám A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2009. június XV. évfolyam 3. szám A Lélek gyümölcse Én vagyok a szôlôtô, ti a szôlôvesszôk: aki énbennem marad és én ôbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert

Részletesebben

Keressétek elõször Istennek országát, és az Õ igazságát...(máté 6:33)

Keressétek elõször Istennek országát, és az Õ igazságát...(máté 6:33) Keressétek elõször Istennek országát, és az Õ igazságát...(máté 6:33) Kiadja a Nyíregyháza Városi Református Egyházközség XIX. évfolyam 2015/1 Tartalom Húsvét a keresztyénség legnagyobb ünnepe... 2 Húsvéti

Részletesebben

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA www.albaref.hu A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2011. október XVII. évfolyam 5. szám Református szentek (a Reformáció ünnepére) A Krisztusban megszentelt hívő testvéreknek, akik Kolosséban

Részletesebben

Megújulás és reformáció a Transzeurópai Divízióban is

Megújulás és reformáció a Transzeurópai Divízióban is Ingyenes havilap XII. évfolyam 11. szám A Hetednapi Adventista Egyház Magyar Uniójának információs lapja 2010. december 25. Tekintsünk felfelé, vezessünk Menny felé! Megújulás és reformáció a Transzeurópai

Részletesebben

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. Az igazságra van szükségünk

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. Az igazságra van szükségünk www.albaref.hu A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2014. szeptember XX. évfolyam 4. szám Az igazságra van szükségünk Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek

Részletesebben

LELKIPÁSZTORI LEVÉL XVII. évfolyam 2008. 8. szám október JÉZUS ANYJA, MÁRIA. És most különösen is szeretném szívünkbe vésni a Világosság rózsafüzér

LELKIPÁSZTORI LEVÉL XVII. évfolyam 2008. 8. szám október JÉZUS ANYJA, MÁRIA. És most különösen is szeretném szívünkbe vésni a Világosság rózsafüzér LELKIPÁSZTORI LEVÉL XVII. évfolyam 2008. 8. szám október Október hónapban az egész világegyház Máriával, égi édesanyánkkal fordul Jézus Krisztushoz, a kegyelmek forrásához. Mária, Jézus anyja az Ige megtestesülésétől

Részletesebben

Mi Atyánk Aliansz imahét 2015

Mi Atyánk Aliansz imahét 2015 Mi Atyánk Aliansz imahét 2015 A Magyar Evangéliumi Szövetség hírlevele Evangéliumi Aliansz 2014 Karácsonyán Korszakváltó időket élünk. Szinte minden mozgásban van: nemzetek, szervezetek, egyházak, közösségek,

Részletesebben

BÉKESSÉG. Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas. (Zakariás 9,9)

BÉKESSÉG. Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas. (Zakariás 9,9) A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2009. december XV. évfolyam 6. szám Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas. (Zakariás 9,9) Advent és a Karácsony gyönyörû fényei, az általunk is

Részletesebben