Új Mustármag. Tartalom: Hírek Aki nem alkalmas Közösség a mindennapokban Nyári alkalmaink

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Új Mustármag. Tartalom: Hírek Aki nem alkalmas Közösség a mindennapokban Nyári alkalmaink"

Átírás

1 Új Mustármag A Bethánia CE Szövetség hírlevele március - április Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva. Ti pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják, mikor tér vissza Uruk... Tartalom: Hírek Aki nem alkalmas Közösség a mindennapokban Nyári alkalmaink

2 HETI ALKALMAINK Debrecenben: Vasárnap 15 órai kezdettel közösségi bibliaóra, a nagytemplomi ref. gyülekezeti teremben. (Kálvin tér 17.) Szerdán 14:30-tól bibliaóra az Idősek Otthonában. (Pallagi út 9.) Csütörtökön óráig bibliaóra Dr. Németh József lakásán. (Postakert u. 4.) Hajdúböszörményben a Kálvin téri ref. gyülekezet termében: Pénteken 15 órai kezdettel bibliaóra. Minden hónap első péntekjén megújító órát tartunk. Hajdúszoboszlón a Szeretetotthonban: Hétfőn 15 órai kezdettel bibliaóra. Miskolcon a Kossuth Lajos utcai ref. gyülekezet II. em.-i kistermében: Hétfőn 16 órakor kezdődik a bibliaóra. Minden hónap utolsó hétfőjén ugyanebben az időben megújító óra van. Szegeden Dr. Juhász Imréné lakásán (Pillich Károly u. 27/a): szerdán 16 órai kezdettel bibliaóra. Vaján a gyülekezeti kisteremben: Csütörtökön 17 órai kezdettel gyülekezeti bibliaóra. Minden hónap első hétfőjén 18 órai kezdettel szövetségi megújító óra. PINCE A30 ÁLLANDÓ PROGRAMOK Hétfő: 5:30-10:00 A Fiatalok az élet küszöbén szervezésében hétfő hajnali ima. Egyetemisták számára. Kedd: 18:00-22:00 KIE társasjáték est. (minden páratlan héten) 19:00-tól Pelikán fiatal felnőttek bibliaórája Szerda: 19:00-22:00 CE Ifi Csütörtök: 7:00-8:00 Reggeli imaközösség a PinceA30 programjaiért és látogatóiért Péntek: 16:00-17:10 Budapesti CE Szövetség bibliatanulmányozó közösségi órája Budapesti CE Szövetség minden hónap első vasárnapján 16 órától tartja csendes délutánját, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel vár. A budapesti közösség ennek keretében tartja megújító óráját. FELHÍVÁS 2014-ben is szeretnénk kéthavonta tájékoztatást adni hírlevelünkön keresztül a szövetségünkben történt eseményekről, ezért kérjük, hogy szerkesztőségünkhöz juttassák el a Bethánia CE Szövetséggel kapcsolatos híreiket, hogy megoszthassuk az érdeklődőkkel.

3 HÍREK Romániai Országos CE Csendesnap Kolozsvár: Március 1-én a Bethánia CE Szövetség négy tagjával részt vettünk Kolozsváron a Koinonia-Genézius Házban rendezett Országos CE Csendesnapon. Nagyon kedves testvéri fogadtatásban volt részünk. Jó volt találkozni az erdélyi testvérekkel, együtt hallgatni az Isten üzenetét, közösen imádkozni és csoportokban beszélgetni. Adorján Kálmánnak a CE Világszövetség elnökének szolgálatával kezdődött a nap. Kálmán szolgálatának alapigéje a Mt 20, volt. Délután Visky István, Kecskeméthy Istvánról készült dolgozatát olvasta fel Berke Katinka, az áldott életű lelkipásztor 150 éves évfordulója apropójából. Végezetül Bán Attila a Romániai CE Szövetség vezetőségének tagja zárta a napot interaktív áhitatával, mely a nagyságról és hírnévről szólt. Új Halleluja! Hálát adtunk, hogy az új Halleluja! énekeskönyv gyorsan elfogyott. Így szükségessé vált az újbóli megjelentetése. Ezért Miklóssy József testvérünk elkezdte az énekeskönyv hibáinak javítását. Amennyiben van észrevétele, kérjük jelezze a vagy a as számon, ben: címen. Debreceni Csendesnap: A debreceni CE közösség március 29-én tartotta a csendesnapját a Debrecen Nagytemplomi gyülekezet gyülekezeti termében. A csendesnap témája: Ha valaki nekem szolgál engem kövessen. Szolgáltak (a szolgálatok sorrendjében): Kiss László, Dr.Ormóshegyi Zoltán lp., Miklóssy József, Tokodiné Baji Timea, Hajdu Zoltán. Istentől megáldott alkalom volt bizonyságtételekkel gazdagítva. MérCE Ökumánia 2.0: Április között került megrendezésre tavaszi találkozónk, melyen 35 fiatal felnőtt vett részt Piliscsabán a Lelkiszolgálat Házában. Közösségekről, felekezetekről és Krisztusban való egységről beszélgettünk és hallgattunk előadásokat, igei szolgálatokat Dr. Molnár Róbert, Dr. Hanula Gergely, Szeverényi János, Bacskai Bálint és Bogyó András tolmácsolásában. Áldott alkalom volt. Reménység szerint ősszel is találkozunk! Ifivezető Klub: Szeptembertől két csoportpan végeztük ifjúsági vezetők felkészítését Ifivezető Klub tréningsorozatunk keretében. A szolnoki csoport alkalomsorozata április 12-én lezárult, amelyen 12 fiatal vett részt. Isten áldja meg szolgálatukat gyülekezeteikben. A budapesti csoport alkalmai jelenleg is folynak a PinceA30-ban. Hordozzuk őket imádságban, hiszen a következő nemzedéknek szeretnék átadni az evangélium üzenetét. Szeptembertől ismét szeretnénk elindítani tréningsorozatunkat, melyről érdeklődni a bogyo. címen lehet. Januártól kezdődően együtt dolgozunk a Református Zsinati Ifjúsági Irodával az ifjúsági vezetőképzés megújításán. Reméljük, hogy Isten megáldja ezt az együttműködést! CE Csendesnap Hajdúböszörmény: A hajdúböszörményi CE Szövetség szeretettel hívja a testvéreket május 17-én óra között tartandó csendesnapjára, melynek témája a A SZENTLÉLEK ereje!!!, alapigéje: 2Kor 3,18. Az alkalom a Kálvin téri Református gyülekezetben kerül megrendezésre.

4 6 Hírek Országos Csendesnap és Tisztújító Közgyűlés: április 5-én került sor a Bethánia CE Szövetség Országos Csendesnapjára, mely egyben tisztújító Közgyűlés is volt. A csendesnap vezérigéje az Úrnak szolgáljatok Róma 12,11b. volt. Az alkalmon Bacskai Bálint lelkipásztor a Bethánia CE Szövetség elnöke, Miklóssy József alelnök, Gyurkó József lelkipásztor, a pécsi közösség vezetője, valamint Szász Zoltán tiszaföldvári lelkipásztor szolgált. A közgyűlést Bogyó András ügyvezető igazgató vezette. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a Lelkiszolgálat Háza Alapítvány a Bethánia CE Szövetség valamint a Gileád Alapítvány 2013-as évről szóló beszámolóját. Ezen kívül egy napirendi pontban született döntés, melynek értelmében a közgyűlés felhatalmazza a választmányt, hogy az átalakított civil törvény értelmében újragondolja és döntést hozzon a Bethániya CE Szövetség közhasznúságának megtartását illetően. A felhatalmazást 1 tartózkodás és 1 nem szavazat mellett elfogadta a közgyűlés. A közgyűlésen 50 tag volt jelen. A tisztújítás alkalmával megválasztottuk a közösségek által jelölt és a választmány által jóváhagyott jelöltek közül az új vezetőséget, mely a közötti időszakban irányítja majd Szövetségünket. A szavazás eredménye: Bacskai Bálint elnök Miklóssy József alelnök Tokodiné Baji Tímea alelnök Börzsönyiné Ablonczy Noémi választmányi tag Gyurkó József választmányi tag Lengyel Norbert választmányi tag Karácsonyi-Kiss László választmányi tag Szász Zoltán választmányi tag Vándor Gyuláné választmányi tag Ellenőrző bizottság Ablonczyné Vándor Margit Dr. Gellén Márton Hargita Árpádné 124 szavazat 103 szavazat 99 szavazat 85 szavazat 90 szavazat 87 szavazat 85 szavazat 85 szavazat 82 szavazat 110 szavazat 117 szavazat 118 szavazat A választmány tagja továbbra is két alkalmazottunk Hajdu Zoltán missziós titkár és Bogyó András ügyvezető igazgató. Összesen 136 tag adta le szavazatát, 46 szavazatot személyesen dobtak az urnába, 90 szavazat érkezett postán. Ezúton szeretnénk megköszönni a CE Szövetség vezetőségében végzett szolgálatát Szilágyi Lászlóné Katikának, Berényi Richárdnak, id. Dani Lászlónak, Juhász Tamásnak és Kiss Andrásnak. Továbbá köszönjük a választási bizottság munkáját.

5 Hírek - Aki nem alkalmas 5 WCEU Executive Commitee: Bacskai Bálint elnökünk mint a CE Világszövetség végrehajtó bizottságának tagja, részt vett az április elején Mexico City-ben tartott ülésen. Ezt az alkalmat összekötötték a Dél-Amerikai CE találkozóval, amin Mexikóból, Guatemalából és Peruból voltak résztvevők. Több stratégiai kérdés tárgyalása mellet napirendre került a 2014-es Dél-Koreában megrendezésre kerülő világtalálkozó, valamint a tisztújítás. A találkozón két nagyon fontos kérdésben született döntés. Először is a CE Világszövetség szeretne elindítani egy internet alapú ifivezetőképző kurzust. A másik pedig a CE Szövetség fiatalok közti népszerűsítését célzó Dél-Koreában felállítandó bizottságról szólt. CE VILÁGTALÁLKOZÓ 2014 Ébreszd fel a világot címmel kerül megrendezésre 2014 július között a 27. CE Világtalálkozó Dél-Koreában. A SaRang Community Church a találkozót követően még egy nap városnézésre és gyülekezetlátogatásra invitálja a résztvevőket. Jelentkezés és bővebb információ: Sajnos anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé, hogy a Szövetség képviseltesse magát a világtalálkozón, de bátorítjuk a testvéreket, hogy aki teheti, vegyen részt ezen a találkozón. Sam Halmod Örökbe fogadtunk a PinceA30-al egy kenyai árva kisfiút, akinek vállaltuk havi tanítási és étkeztetési költségeit. Ez havi 15 eurót, Ft-ot jelent. Szeretnénk a támogatását 2014-ben is folytatni. Amennyiben a testvérek szeretnék támogatni ezt a kezdeményezésünket a Bethánia CE Szöv. bankszámla számán kersztül megtehetik: közleménybe írják be : Sam. AKI NEM ALKALMAS! Aki az eke szarvára teszi a kezét és hátra tekint, az nem alkalmas az Isten országára. Lk 9,62 Lukács evangélista a 9. fejezet végén Jézus követőinek három típusát mutatja be, és az Úr Jézusnak három válaszát írja le, melyeket az ő követésére vállalkozóknak adott. Mi most a harmadik esettel foglalkozunk, amikor a tanítvány jelentkezett így az Úr Jézusnál, hogy követlek Uram, de... De még van egy tennivalóm. Még van valami, amit előtte el kell intéznem. Még van valami, ami fontos számomra. Ez a de, még akkor is, ha az Úrtól kér engedélyt arra, ami számára még fontos, hogy előbb azt elvégezze, akkor is feltételt jelent. Ez még akadály, hogy az Úr Jézust teljes szívvel követhesse. Vizsgáld meg, hogy mi még az a de az életedben, ami akadályoz abban, hogy az Úr Jézust telejes szívvel követhesd! Mit Is jelent az Úr Jézust követni? Hát mindig együtt élni vele. Állandó kap-csolatot vele. Tehát egy új életmódot. Szavát hallgatni, cselekedeteit tapasztalni és belőlük példát venni. Egy szóval járni vele. Mert az

6 6 Közösség a mindennapokban Úr Jézus élő valóság, ma is szól, cselekszik, építi az Isten országát, királyságát az emberi szívekben. Micsoda kitüntetés, hogy ebben a munkában kísérhetem őt, és tehetem én is azt, amit reám bíz! Az Úr Jézus elvárja, hogy aki az ő követésére szánja el magát, az ne szabjon előfeltételeket, ne legyen más gondja, mint az Isten országának teljes szívvel való szolgálata. Gondjait bízza rá, mindent az ő vezetése alatt végezzen. Az Úr Jézus válasza nem arról szól, hogy felmentsen minket a családdal, a háznéppel szembeni kötelességünk, felelősségünk alól, hanem az értékrendünket akarja tisztába tenni. Mert ha őt követjük, akkor őt kell az első helyre tennünk, és ez családunknak is hasznára van, mert titokzatos módon családunkat is beemeli az ő gondoskodásának, áldásainak hatókörébe. Példa erre Péter anyósának gyógyulása vagy Mária és Márta családjában Lázár feltámasztása. Az Úr Jézus ennek az embernek azt hangsúlyozza, hogy Isten országát csak úgy lehet szolgáni, ha a célra tekint és nem nézeget hátra felé. El szeretném mondani nektek, hogy ez az ige hogyan szólított meg engem ifjú koromban. A háború után apámat elbocsátották a közszolgálatból (B-listázták), és leköltöztek egy tanyára saját földjük közvetlen közelében. Ott én is, mint éves serdülő gyerek belekóstolhattam a szántási munkákba. Igyekeztem apámnak segíteni egy darab legelő terület felszántásában. Így tudom, hogy milyen nagy erőkifejtéssel jár irányban tartani az eke szarvát, hogy az eke a barázda mellett a szükséges szélességű, és mélységű földsávot szakítsa és fordítsa ki. Ott nem lehet jobbra, balra vagy hátrafelé tekintgetni. Előre kell nézni, hogy a ló vagy más igavonó állat a megfelelő irányban maradjon, és megfelelő erővel nyomva lefelé az eke szarvát, közben az eke vasára lehet pillantgatni, hogy korrigálni lehessen, ha eltér az irányból, a megfelelő mélységtől. Bizony nem gyerekjáték ez a munka, nagy gyakorlatot és erőkifejtést igényel. Ha nem előre tekint az ember, biztos, hogy nem tud egyenletes barázdájú szántást végezni. Megtérésem után résztvettem az alcsúti ifjúsági konferencián. Ekkor szólított az Úr Jézus ezzel az igével: Aki az eke szarvára teszi a kezét és hátra tekint, az nem alkalmas az Isten országára. Megértettem, hogy nem az üdvösségemről van szó. Abban biztonyosságom volt, hogy megkaptam, mert az Úr Jézus vérével fizette ki értem, az én bűneim bocsánatáért a váltságdíjat. Arról van itt szó, hogy az ő országában végzett munkára hívott el, és azt nem lehet műkedvelőként, langyosan, mellékes feladatként, vagy a magam kedve, jó - vagy éppen rossz hangulata szerint végezni. Megértettem, hogy teljes szívvel oda kell szánnom magam az ő munkájába, félre kell tennem fiatalkori kedvteléseimet, és arra a munkára kell összpontosítanom minden figyelmemet, erőfeszítésemet, amelyben Ő látni akar. Ott Alcsúton eldőlt szívemben, hogy ezután igazán követem és szolgálom az Úr Jézust. Alcsút után nagy volt bennem a lelkesedés, és 15 évesen jelentkeztem Budapesten a Kőbányai Református Egyházban működő Bethánia közösség vezetőjénél, hogy szeretnék a közösségbe tagként belépni, és a rámbízott szolgálatokat ellátni. Ezek után hideg zuhanyként hatott rám, hogy a közösségvezető fiatal koromra tekintettel azt mondta, várjak még egy kicsit a tagsággal, és később térjünk vissza a témára. Jó iskola volt ez nekem, mert rájöttem, hogy nem elég a megszólítás pillanatának lelkesedése. Eszembe jutott az alcsúti ige, és kezdtem meglátni

7 Aki nem alkalmas 7 azokat a területeket, kapcsolatokat, amelyek elsőbbséget élveztek az életemben az Úr Jézussal szemben, melyek még alkalmatlanná tesznek az ő követésére. Ezért tudatosan kezdtem felszámolni a felesleges világi kapcsolatokat, a szívemben akkor még ideje korán dédelgetett szerelmet és még más dolgokat. Aztán Ő úgy intézte a dolgokat, hogy több területen is bekap-csolódhattam a közösség szolgálataiba, és később felvettek tagjaik sorába. Megtapasztaltam, hogy az Úr Jézus követése, a neki végzett szolgálat: kiváltság, és nem kényszerű áldozathozatal. Az én igám gyönyörűséges és az én terhem könnyű mondta az Úr Jézus, és ezt naponta tapasztalhatjuk. Ugyanakkor ebben a szolgálatban nem mi vagyunk a fontosak, hanem Az, aki kiküldött minket. Ezért teljesen érthető és jogos, ha az Úr azt, aki saját fontosságát akarja kiélni és hangsúlyozni, félre állítja. Mert az első hely őt illeti meg. Mit okoz a hátratekintgetés? Azt, hogy használhatatlan, alkalmatlan leszek az Isten országáért végzett munkámban. Miért, mert elvonja figyelmemet, erőimet, megrontja igyekezetemet. Az előretekintésben az Úr Jézus mutatott példát nekünk. Ő reánk gondolt, a bűnben elmerült, eltorzult arcú emberekre, akik körülötte is megjelentek, és szeme előtt a mi képünk is ott volt, amikor odaszánta magát, hogy leteszi az ő életét. A Gecsemánéban is előre tekintett, megvívta harcát, mert tudta, hogy nincs más lehetőség a mi megmentésünkre. Ő teljes igyekezetével, minden lépésében előre tekintett és figyelt az Atyára, hogy csak azt szólja és tegye, ami szerinte való. Igen, a hátratekintgető hívő ember alkalmatlanná, használhatatlanná válik arra, hogy áldásosan, hasznosan részt vegyen az Isten országának kitünte-tő munkájában. Mik a hátratekintgetéseink? Minden, ami a régi emberünk-ből megmaradva akadályoz minket Urunk szolgálatában. Pál és Péter apostolok ezekre azt mondják, hogy vetkezzétek le. Sok olyan jellemzőnk van, melyek az óemberünkre utalnak. De talán kiemelhető ezek közül a régen takargatott megbántódás, megsértődés, a testvérekkel rendezetlen ügyek, melyek terhelnek és abszolut mértékben alkalmatlanná tesznek az Úr szolgálatára. Testvéreim! Csendesnapunkon azért adta elénk Urunk ezt az igét, hogy ki-ki gondolkozzék el azon, hogy odaszánta-e már egészen az életét az Úr Jézus követésére, az Isten országában végzett munkára? A másik kérdés, hogy látod-e testvérem, hogy mik azok a hátratekintések az életedben, amelyek alkalmatlanná tesznek az Úr szolgálatára? A 2Kor 2,16; 3,5-6 igeversek alapján szólnék még néhány az alkalmasság kérdéséről. Ne gondolja senki azt magáról vagy valaki másról, hogy a maga képzettsége vagy tulajdonságai teszik alkalmassá Krisztus szolgálatára. Erre alapvetően mindenki alkalmatlan. Azt írja Pál apostol, a Korintusiaknak, hogy mi, akik Krisztus ismeretét hirdetjük Krisztus jó illata vagyunk Isten tetszésére mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között. Aztán felteszi a kérdést: És erre ki alkalmas? A következő szakaszban válaszolja meg kérdését: Nem mintha magunktól alkalmasak lennénk arra, hogy saját magunk eldöntsünk dolgokat. Ellenkezőleg: a mi alkalmas voltunk Istentől van, aki alkalmasakká tett minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk. Kik az új szövetség szolgái? Az Úr Jézus Krisztusról, mint Megváltójukról bizonyságot tévő tanuk. De erre a szolgálatra csak Isten tehet bárkit is alkalmassá. Hogyan?

8 8 Aki nem alkalmas - Közösség a mindennapokban Elveszi bűneinket, megszabadít hátratekintgetéseinktől, Szentlelke által bátorságot ad és felszabadít a róla szóló, örömöt sugárzó bizonyságtételre. Isten Lelke munkálja bennünk az ő szolgálatára való alakalmassá tételt. Mi pedig ezt a munkát sokszor leromboljuk, amikor nem előre, nem Jézus Krisztusra nézünk, hanem helyet adunk önsajnálatnak, önzésnek, sértődésnek, meg-bántódásnak, saját igazságunk keresésének stb. Jegyezzük meg a fontos üzenetet: Isten azért választott ki, és Jézus Krisztus azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek ezután ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt (2Kor 5,15). Isten az, aki alkalmassá és hasznossá tesz miket szolgálatára, mi ne akadá-lyozzuk ezt a munkáját, ne tegyük magunkat alkalmatlanokká, ne legyünk haszontalanok! Miklóssy József Közösség a mindennapokban 1.Thesszalonika 2,17-3,8 Előző versekben olvashattunk a Thesszalonikában lévő gyülekezet megtéréséről, példás hitéről, a gyülekezet alapításáról. Pál apostol szívből, és szívhez szóló tiszta igehirdetéséről, melyben nem az emberek tetszését, hanem Istenét kereste. Isten Szentlelke nyomán létrejöttek testvéri szeretet-kapcsolatok. Pál igehirdetését Isten beszédeként fogadták, aminthogy valóban az is volt, és Istennek ereje munkálkodott azokban, akik hittek benne. A létrejött testvéri-szeretet kapcsolatot ápolni kell, hiszen felelősséggel tartozunk egymásért. Pál érzi ezt a felelősséget, és szinte úgy ír a gyülekezet utáni vágyódásáról, mintha a szerelmeséhez írná. (17. vers) Itt nem Isten szavát hirdeti Pál, hanem saját érzelmeiről beszél. Leírja, hogy mennyire vágyódott látni a thesszalonikai testvéreket, de rajta kívül álló okok miatt (Sátánnak tulajdonítja) nem tudja őket meglátogatni. De! Csodálatos buzdítást és a szeretetének kifejezését olvashatjuk a továbbiakban. Reménységünk, örömünk, koronánk és dicsőségünk vagytok Jézus Krisztus színe előtt az Ő eljövetelekor. Ez olyan, mint egy szerelmi vallomás. Pál élete az evangélium hirdetése volt, mely számára élet-halál kérdése, mint ahogy valójában az is. Aki dicsekszik, az Úrral dicsekedjék. mondja Pál a korinthusi gyülekezetben. Az Úr színe előtt mindenki számot fog adni a szeretetéről és a cselekedeteiről. Ki lesz a mi dicsőségünk és örömünk? Azok, akiknek bizonyságot tettünk Isten szeretetéről, Jézus Krisztusról szóval és cselekedettel. Azok, akik általunk megismerték Őt és Isten családjába, a gyülekezetbe tartozhatnak. Nem a karrierünkről, sikereinkről, bankszámlánkról, hobbinkról kell majd számot adnunk, hanem arról, hogyan bántunk az emberekkel. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok. Máté25,35 Pál apostol nem tudja személyesen meglátogatni testvéreit, ezért a gyülekezet bátorítására és buzdítására munkatársát Timótheust küldi, akit fiaként szeret, és akiről azt írja, hogy nemcsak az Ő munkatársa, hanem egyenesen Istené az evangélium hir-

9 Közösség a mindennapokban 9 detésében. Tehát nem hagyja magára a létrejött gyülekezetet, tovább követi hitéletüket és mindennapjaikat. Tudja, hogy milyen nehéz megállni a kísértésekben, üldöztetésekben, és megőrizni a legdrágább ajándékot a hitet! Ma is mindennapi harc ez a Sátán és önmagunk ellen. Timótheus jó hírt hoz: a gyülekezet hite és szeretete töretlen. Pál apostol iránti szeretetükről és vágyódásukról számol be. Az élő hitről, mely megvígasztal, megerősít, megelevenít. Csodálatos példát ad nekünk Pál arra, hogyan kell szeretnünk a testvéreinket. Hiszen a két legfontosabb parancsolat: Szeresd az Urat a te Istenedet.. és felebarátodat, mint magadat! Isten szeretet, és az élet a szeretetről szól. A világ számára egymás iránti szeretetünk a legnagyobb bizonyságtétel, nem pedig teológiai meggyőződésünk. (írja Rick Warren a Céltudatos gyülekezet című könyvében.) Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. (Jn 13,35) Nézzük a mi közösségeinket! Most a tágabb, szűkebb Bethánia közösségre, mint élő hitű gyülekezetre gondolok. Milyen a mi közösségünk? Vizsgáljuk meg magunkat! Rólunk is elmondhatná Pál apostol, hogy a dicsősége, koronája, öröme vagyunk az Úrban? Sokszor nem hiábavaló a szolgálattevők, igehirdetők munkája? Olyan a mi hitünk, és olyan példásak a mi cselekedeteink, mint Thesszalonikában, hogy mindenhová eljut a mi Istenbe vetett hitünk híre? Én remélem és hiszem, hogy azért kaptuk ezt a kis közösséget az Úrtól, hogy ez így legyen! Élő közösségünk legyen, melynek ismérvei Szabó Gyula bácsi ny.ref. lelkipásztor testvérünk tanítása alapján: - imaközösség, - igeközösség, - szeretet közösség, - szolgáló közösség. Hálásak lehetünk az alkalmakért, a hétfőkért, a csendes napokért, a csendes hetekért, ahol találkozhatunk az Úrral, és távolabb élő testvéreinkkel. Milyen jó, hogy tudunk -ezni, telefonálni, személyesen kapcsolatot tartani egymással, nem úgy, mint Pál apostol és az akkori gyülekezetek. Hála az Úrnak, hogy jönnek Timótheusok, vendég igehirdetők más városokból. Milyen jó, hogy tartozhatunk tágabb közösségbe a református, evangélikus, metodista, baptista, katolikus egyházba, és tartozhatunk egy még tágabb közösségbe, a Krisztus testébe, a nagybetűs EGYHÁZBA! Sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. A Pál apostol által leírt testvéri szeretetet, testvéri közösséget éltük meg Hajdúszoboszlón. Én is ott találkoztam először Krisztus szeretetével. Együtt sírtunk, együtt nevettünk, együtt épültünk, Isten Szent Lelke által és egymás hite által. Az utolsó napon ezt fogalmaztam meg magamban. A két legfontosabb parancsolatot tudtuk együtt megélni. A szeretet működött: kiáradt fölfelé Isten felé, és oldalra egymás felé is. Rick Warren mondja: A közösség az, ahol gyakorolhatjuk az önzetlen, együttérző szeretetet, megtanulhatunk segíteni egymásnak és osztozni egymás élményeiben : És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi (1Kor 12,26).

10 10 Közösség a mindannapokban Végezetül egy rövid történet a vadludak közösségéről: Amikor a vadludak vándorolnak, akkor repülés közben V alakot formálnak. Nekünk a földről tekintve ez csodálatosnak tűnik, de a vadludaknak ugyanez nélkülözhetetlen a túléléshez. Ha figyeljük őket, észrevesszük, hogy bizonyos időközönként, az ellenszél erejétől függően, a vezető madár, amelyik a legnehezebb munkát végzi a szél erejének megtörésével, kiválik a sorból és a V alakzat legvégére sorakozik. Ennek oka az, hogy a V alakzat a leghatékonyabb repülési formáció, mert 60 százalékkal kevesebb erőkifejtés szükséges a benne résztvevő madaraknak. Fölfedezték, hogy a repülő szárnyak felfelé áramoltatják a levegőt, és ennek hatása erősebb az alakzat végén, mint máshol. Ezek a ludak felváltva emelik egymást. Együttműködésükkel lehetséges a hosszú vándorlás, ami máskülönben végtelenül nehéz volna a legerősebbeknek is, és halálos a gyengébbeknek. Ugyanígy, amikor a Krisztusban hívők egymásért imádkoznak, és egymásnak segítenek, akkor tovább juthatnak az istenfélelemben, mint ha egyedül zarándokolnának. Öt pont a vadlibákról 1.A vadlibák csoportosan, V alakban szállnak. Repülés közben mozgatják a szárnyaikat, s a levegő felhajtó ereje fenntartja a követő libákat. Így lehetséges, hogy 71%kal hosszabb távolságot tudnak megtenni, mintha csak egyetlen pár repülne. Ha egymást segítve dolgozunk, s közösségi szellemben végezzük a munkát, sokkal gyorsabban és könnyebben érjük el a célt. 2. Ha egy vadliba kirepül a sorból, és egyedül próbál célhoz érni, azonnal lelassul, mert nem segíti őt többé a levegő emelő hatása, amelyet a többi vadliba szárnycsapásai biztosítanak számára. Így gyorsan visszarepül a sorba, hogy repülése könnyebbé váljon a társai erőfeszítése által. Ha van annyi eszünk, mint egy vadlibának, akkor együtt dolgozunk a közösséggel a közös cél érdekében. 3. Amikor a vezető vadliba elfárad, egy másik veszi át a helyét az élen. A közösségben el kell fogadnunk egymásra utaltságunkat, s a megfelelő pillanatban átadni vagy átvenni a munkát éppúgy, mint a vezetést. 4. Repülés közben a hátsó vadlibák hangosan gágognak, hogy az elsőket erőfeszítéseikben bíztassák. A közösség nem létezhet szurkolók nélkül, és fontos, hogy a gágogás biztató legyen. 5. Ha egy vadliba megbetegszik, két társ leszáll vele, s addig együtt maradnak, míg meggyógyul vagy elpusztul. A libák azután visszatérnek a saját közösségükhöz, vagy hármasban, vagy már kettesben, olykor egy másik közösséggel repülnek, míg el nem érik a sajátjukat. Ha annyi együttérzés lenne bennünk, mint a vadlibákban, átsegítenénk egymást a nehéz időkön, ahogyan ők teszik. Tokodiné Baji Tímea Miskolc

11 Nyári alkalmaink 11 Egyedül élők hete június Piliscsaba Szénási Sándorné, Judit néni vezetésével, ismét hívjuk azokat a testvéreket, akik szívesen eltöltenek egy hetet Isten ígéje mellett. Napi négy igei alkalom mellett a piliscsabai Lelkiszolgálat Háza ideális nyugodt környezetet biztosít személyes beszélgetésekre és elcsendesedésre. Elhelyezés 2-6 ágyas szobákban közös fürdőszobákkal. Jelentkezés: Hajdu Zoltán vagy -ben: Cigány missziós gyerektábor június 30 július 4. Budapest Tavaly szerveztük meg első ízben ír fiatalokkal együtt két VIII. kerületi játszótéren cigánymiszsziós táborunkat. Idén már készül a kis szolgáló csapat. Várunk még év közötti fiatal szolgálókat akik bekapcsolódnak a felkészülési folyamatba és nyáron részt vesznek velünk a gyermekek közti evangélizációban. Bővebb információ: Bogyó András vagy Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozó Július Soltvadkert Meghívást kaptunk az Evangélikus Egyház részéről a Szélrózsa Ev. Ifjúsági fesztiválra. NemKÉRDÉS programunkon keresztül szeretnénk eljuttatni Jézus Krisztus által kínált szabadítást és életutat tinik számára. Nem KÉRDÉS programunk megvalósításához várunk év közötti tettrekész fiatalokat, akik segítenek a program és a szolgálatok lebonyolításában, valamint csoportvezetésben. Bővebb információ és jelentkezés: Bogyó András vagy Hitmélyítő hét - július Hajdúszoboszló Hajdu Zoltán missziós vezetőnk szervezésében a hajdúszoboszlói alkalmak új helyen (Hajdúszoboszló Hajnal u. 5.), és alkalomhoz méltóbb körülmények közt lesznek. Apartmanos elhelyezés mellett kellemes, ideális környezetben tölthetjük a hetet. Szeretettel várjuk a hitükben megerősödni, felfrissülni vágyó testvéreket. Hitmélyítő hetünkön naponta több igei szolgálatot és bizonyságtételt hallgathatnak a résztvevők. A programot úgy alakítottuk ki, hogy a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő használata is beleférjen a napba. Jelentkezés: Hajdu Zoltán vagy -ben: Családi hét - július Hajdúszoboszló A Hitmélyítő Héttel azonos helyszínen tartjuk többgenerációs családi hetünket. Az új apartmanos elhelyezés még ideálisabb körülményeket biztosít a kisgyermekekkel érkező családok számára. A hét igei alkalmait és programját úgy alakítottuk ki, hogy a gyermekek, házaspárok, fiatal felnőttek és az idősebb testvérek számára is frissítő lelki táplálékot nyújtson és a fürdő használata is beleférjen. Jelentkezés: Hajdu Zoltán vagy -ben:

12 Német ifjúsági tábor Woltersdorf július 27. augusztus 4. Thomas Kamm vezetésével tartott német táborban 6 magyar fiatalnak van lehetősége részt venni. Ebből már négy hely elkelt, de várunk további két év közötti jelentkezőt. Fontos, hogy rendelkezzen alapszintű német nyelvtudással, mivel az igei alkalmak német nyelven folynak majd és tolmácsolást nem tudunk biztosítani. A tábor Berlintől 30 km-re fekvő Woltersdorfban a Német CE Szövetség Freizeit Haus nevü tóparti táborhelyén kerül megrendezésre gyönyörű környezetben. Az utazást autóval szervezzük. Költségekről személyesen tudunk tájékoztatást adni, mivel a tábor még előkészítés alatt van. Bővebb információ: Bogyó András vagy Gyermekes családok és házaspárok hete július 28- augusztus 2. - Piliscsaba Dr Michna Ottóné Ablonczy Ágnes Pliscsabára, a Lelkiszolgálat Házába hívja és várja azokat a családokat, házaspárokat, akik nem csupán tudják, hanem élni kívánnak a lehetőséggel: Ha olyanok nem lesztek, mint a kisgyermeket Tudunk-e gyerekeinkkel együtt, őszinte gyermeki hittel állni Isten elé? Merünk-e tanulni a gyerekeinktől, tudunk-e velük együtt gondolkozni? Tudjuk-e velük együtt átvenni, és magunk számára megérteni, Isten kicsiknek és nagyoknak egyszerre szóló üzenetét? Ez a hét ennek lehetőségét kínálja. Jelentkezés: Angol Junior - augusztus Piliscsaba Bogyóné Vándor Hajnalka vezetésével kerül megrendezésre angol nyelvű ifjúsági táborunk, éves fiatalok számára. Magyar résztvevők mellett Észak Írországból érkező 10 fiatal vezetésével, angol nyelven hallgathatják Isten üzenetét a résztvevők. Jó alkalom a nyelvtanulásra és külföldi barátokra is szert tehetnek a résztvevők. A tavalyi évhez hasonlóan idén is szeretnénk lehetővé tenni gyermekotthonos fiatalok részvételét a táborban. Erre a célra külön céladományokat várunk. Egy gyermek táboroztatása Ft-ba kerül. Ilyen célra történő felajánlásokat kérjük jelezzék a tábor vezetőjének. Adományaikat az alábbi bankszámla számra utalhatják: OTP Bank (közleménybe kérjük tüntessék fel gyermekotthonos gyerekek táboroztatására. Jelentkezés: Bogyóné Vándor Hajnalka vagy Hitmélyítő Évadzáró - augusztus Piliscsaba Nyári táborsorozatunk lezárása képpen tartjuk hitmélyítő hetünket. Hajdú Zoltán vezetésével intenzív lelki programban vehetnek részt mindazok, akik szívesen zárják a nyarat a Lelkiszolgálat Háza nyújtotta csendes nyugodt környezetben és hívő testvérek közösségében. Jelentkezés: Hajdu Zoltán vagy Impresszum: Új Mustármag, megjelenik havonta, ingyenes Levelezési cím: Budaörs, Kisfaludy u Felelős kiadó: Bogyó András Szerkesztői bizottság: Füle Balázs, Kiss Dóri, Miklóssy József, Pozsonyiné Rácz Irén Adományokat köszönettel elfogadunk. Számlaszámunk: ben: További részletek és on-line jelentkezés bármelyik táborra: Hírlevelünk nyomdai gyártásában a Percprint Digitális Nyomdai Műhely segít nekünk.

Mit keresitek az élőt a holtak között

Mit keresitek az élőt a holtak között Isten szeretete csodálatosan ragyogott Jézusból. - Olyan tisztán, hogy emberi életek változtak meg általa. - Akik találkoztak Jézussal, s engedték, hogy megérintse őket az Ő szeretete, azok elkezdtek vágyakozni

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért LÁTÁS Egyetemekre, Főiskolákra járó diákok evangéliummal való elérése, keresztyén diáktársaik által. Keresztyén diákok aktivizálása,

Részletesebben

Soós Mihály laudációja Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves vendégek!

Soós Mihály laudációja Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves vendégek! Soós Mihály laudációja Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves vendégek! Vannak emberek, akiken érződik, hogy a helyükön vannak, tudják mit akarnak, miért vannak a földön. Mások nyugtalanok, keresik, de nem

Részletesebben

Krisztus Feltámadt! Húsvétvasárnap 2016.03.27. OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43)

Krisztus Feltámadt! Húsvétvasárnap 2016.03.27. OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43) Húsvétvasárnap 2016.03.27. Krisztus Feltámadt! OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43) Abban az időben Péter szólásra nyitotta ajkát, és ezeket mondta: Ti tudjátok, hogy mi minden

Részletesebben

HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR

HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Szeresd felebarátodat, mint magadat. (Máté 22, 37.39) Ebben a tanévben is kérjük Isten segítségét,

Részletesebben

Megtanulni megbocsátani

Megtanulni megbocsátani Megtanulni megbocsátani ADUNARE Megtanulni megbocsátani. Megtanulni megbocsátani az egyik legfontosabb lecke a keresztény életünkben. A megbocsátásról tanulhatunk az egész Biblián keresztül. Amikor megbocsátunk

Részletesebben

Pozitív intézményi légkör

Pozitív intézményi légkör Pozitív intézményi légkör Mitől más a keresztyén iskola? Írjon le három dolgot, amely ön szerint megkülönbözteti a keresztyén iskolákat más iskoláktól! Ossza meg gondolatait az ön mellett ülővel. A keresztyén

Részletesebben

Új Mustármag A Bethánia CE Szövetség hírlevele

Új Mustármag A Bethánia CE Szövetség hírlevele Új Mustármag A Bethánia CE Szövetség hírlevele 2011. május Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva. Ti pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják, mikor tér vissza Uruk... Tartalom:

Részletesebben

Mezőkövesdi Református Gyülekezet Presbiteri Gyűlés. Javaslatok a Mezőkövesdi Református Gyülekezet 2012. évére

Mezőkövesdi Református Gyülekezet Presbiteri Gyűlés. Javaslatok a Mezőkövesdi Református Gyülekezet 2012. évére Javaslatok a Mezőkövesdi Református Gyülekezet 2012. évére Állandó alkalmaink jelenleg Istentisztelet Vasárnap de. 10.30-kor, Úrvacsorás Istentisztelet de.11:00-kor Istentisztelettel egy időben gyermek

Részletesebben

Boldog és hálás. 4. tanulmány. július 21 27.

Boldog és hálás. 4. tanulmány. július 21 27. 4. tanulmány Boldog és hálás július 21 27. SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 12:2; 1Korinthus 13; Galata 5:19-23; 1Thesszalonika 1:1-10; 1Timóteus 1:15 Hálát adunk az Istennek mindenkor mindnyájatokért,

Részletesebben

Tanítás a gyülekezetről

Tanítás a gyülekezetről Tanítás a gyülekezetről ADUNARE Tanítás a gyülekezetről. A keresztény élet egyik legfontosabb leckéje a gyülekezetről való tanulás. Isten mindíg az Ő gyülekezetét használja arra hogy a földön véghezvigye

Részletesebben

Tanuljunk imádkozni ADUNARE

Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni. Imádkozni tanulni olyasvalami ami örömet hoz az életünkbe és Istennek is tetsző. Az egyik legfontosabb lecke amelyet megtanulhatunk az az hogy hogyan imádkozzunk,

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

A CE misszió helyzete a nagyvilágban és itthon. CE csendesnap Kolozsvár, április 2 Adorján Kálmán lp., a CEVSz elnöke

A CE misszió helyzete a nagyvilágban és itthon. CE csendesnap Kolozsvár, április 2 Adorján Kálmán lp., a CEVSz elnöke A CE misszió helyzete a nagyvilágban és itthon CE csendesnap Kolozsvár, 2016. április 2 Adorján Kálmán lp., a CEVSz elnöke A Libanoni CE a CEVSz-ben Raffi Messerlian lelkész a CEVSz választmányi tagja.

Részletesebben

A helyreállítás lelki ajándékai. Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk

A helyreállítás lelki ajándékai. Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk A helyreállítás lelki ajándékai Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk 0. Áttekintés Vezetés és szervezés ; Lelkek megkülönböztetése Démonok kiűzése Gyógyítás Hit 1. A vezetés / szervezés ajándéka

Részletesebben

A TÁBOROZÓ GYERMEKEK HITRE JUTÁSÁÉRT!

A TÁBOROZÓ GYERMEKEK HITRE JUTÁSÁÉRT! HÁRMASBAN A TÁBOROZÓ GYERMEKEK HITRE JUTÁSÁÉRT! TÁBORSZEMINÁRIUM Budafok, VISZ - KONFERENCIA, 2011. március 26. MÁTÉ 4, 12. (Kis lapok osztása a táborszeminárium résztvevőinek.) Írj fel 2 számot! 1. Évente

Részletesebben

A kijelentési ajándékok. Ahogy Isten velünk, emberekkel kommunikál

A kijelentési ajándékok. Ahogy Isten velünk, emberekkel kommunikál A kijelentési ajándékok Ahogy Isten velünk, emberekkel kommunikál 0. Áttekintés Bölcsesség beszéde Ismeret kijelentése Figyelmeztetés Isteni kijelentések 1.1. Mit mond az Írás? Igehelyek: 1 Kor. 12,8:

Részletesebben

Erős vár a mi Istenünk!

Erős vár a mi Istenünk! Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztály Gyermek és Ifjúsági Munkaág H Í R L E V É L T ART ALOM Köszönt Erős vár a mi Istenünk! Gyermek és Ifjúsági pályázat elszámolása Programnaptár

Részletesebben

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28.

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28. KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány 1039 Budapest, József Attila u. 28. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május. 12. Theisz Gábor elnök - 1 - A KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós

Részletesebben

yymár meglévő csoport számára:

yymár meglévő csoport számára: 1. HÉT: FILIPPI 1,1 11 Tényleg Krisztushoz tartozom? Kezdjük a beszélgetést azzal, hogy feltesszük valamelyiket a következő kérdések közül a csoportnak: yykezdő csoport számára: Mi indított arra, hogy

Részletesebben

Lelkészi jelentés a 2012. évről

Lelkészi jelentés a 2012. évről Lelkészi jelentés a 2012. évről Egy idős néni a gyülekezetből azt mondta- szinte csak magának félhangosan- hogy nem jó már ez a világ ahol mindenkinek olyan sok dolga van hogy nincs már ideje az embereknek.

Részletesebben

Karácsony A szeretet ünnepe?

Karácsony A szeretet ünnepe? A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE II. évfolyam 12. szám 2009. december Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Karácsony A szeretet ünnepe? Ha az autók

Részletesebben

GEKBI (Református Ifj Szervezetek+Egyetemi gyülik+teológiák) 2014. június porgram

GEKBI (Református Ifj Szervezetek+Egyetemi gyülik+teológiák) 2014. június porgram GEKBI (Református Ifj Szervezetek+Egyetemi gyülik+teológiák) 2014. június porgram június 3. egyetemi istentisztelet PROMISSZ Budapest, Gyulai Pál utca 9. www.promissz.hu Június 4. 19 óra Tálentumok- adottságaink

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE Tel : 49/411-346; 500-169 Fax : 0649/500-170 Adószám:18417803-1-05 Bank Sz.:55100162-12001462 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 09-én, Mezőkövesden, az

Részletesebben

Jegyzőkönyv. készült a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének Küldöttgyűlésén

Jegyzőkönyv. készült a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének Küldöttgyűlésén Jegyzőkönyv készült a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének Küldöttgyűlésén Helyszín: Budapesti Műszaki Főiskola Kollégium Bánki Donát Tagkollégium Időpont: 2008. május 9. (péntek) 11.00 11.00

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

lehetek. Hogy ebben az ellentmondásos világban Ti vállaltátok a családi életetekkel azt a tanúságtételt, ami mások számára is eligazítást ad.

lehetek. Hogy ebben az ellentmondásos világban Ti vállaltátok a családi életetekkel azt a tanúságtételt, ami mások számára is eligazítást ad. Kedves Testvéreim! A Húsvét ünneplésében hangsúlyt kap az a gondolat, hogy az Egyház évről évre új nemzedékkel gazdagodik. Elsősorban a keresztségre vonatkoztatjuk ezt a megállapítást, ezt a bátorítást,

Részletesebben

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Újpest-Belsőváros 2004. 03. 14. Loránt Gábor IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Alapige (textus): Neh 1 és Lk 11,1 Lectio: Neh 1 Lk 11,1: Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá

Részletesebben

Az apostolok példája. 5. tanulmány. július 28 augusztus 3.

Az apostolok példája. 5. tanulmány. július 28 augusztus 3. 5. tanulmány július 28 augusztus 3. Az apostolok példája SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: 5Mózes 10:16; Zsoltár 51:1-12; Lukács 11:11-13; Apostolok cselekedetei 16; 2Korinthus 8:1-5; 1Thesszalonika

Részletesebben

Megújult az egyházközségi honlap

Megújult az egyházközségi honlap LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL XIV. évfolyam 3. szám 2014. március Megújult az egyházközségi honlap Amint a templomi hirdetésekben már hírül adtuk, megújult a plébánia honlapja. A

Részletesebben

Keresztyén Fiatalok Társasága Egyesület. Kedves Olvasónk!

Keresztyén Fiatalok Társasága Egyesület. Kedves Olvasónk! i KIF NFO 5.szám 2011. ősz K I F I Keresztyén Fiatalok Társasága Egyesület www.kifinet.hu info@kifinet.hu Kedves Olvasónk! A KIFI működéséről kívánunk ezúton is tájékoztatást adjunk mindazok számára, akik

Részletesebben

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában.

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. PPEK 879 Gyermekimák Gyermekimák mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. Bővebb felvilágosításért és a könyvtárral kapcsolatos legfrissebb

Részletesebben

Nagycsaládosok Országos Egyesületének a tagja 2030 Érd, Viola u. 35. 2008/2. Jegyzőkönyv

Nagycsaládosok Országos Egyesületének a tagja 2030 Érd, Viola u. 35. 2008/2. Jegyzőkönyv 2008/2. Jegyzőkönyv Készült az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete 2008/2. Közgyűlésén 2008. június 9-én Helyszín: Érd, Kutyavári u. 11. A 17:30 órára meghirdetett kezdési időpontban nem jelent meg

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Pasarét, 2011. november 17. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Alapige: 2Korinthus 5,10 Mert nékünk, mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt,

Részletesebben

AVAS-DÉLI REFORMÁTUS HÍRLEVÉL

AVAS-DÉLI REFORMÁTUS HÍRLEVÉL AVAS-DÉLI REFORMÁTUS HÍRLEVÉL Az Avas-Déli Református Gyülekezet kiadványa 2014. December Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

1/ 4. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU

1/ 4. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU 1/ 4 Ikt.szám: 18-204/4/2005. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU J E G Y Z Ő K Ö N Y V PROTOKÓŁ amely készült a

Részletesebben

HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR

HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR 2014-2015 Vezess hűségesen, és taníts engem, mert Te vagy szabadító Istenem, mindig Benned reménykedem. (Zsoltárok 25,5) Ebben a tanévben is kérjük Isten segítségét, vezetését

Részletesebben

Egyházi Hírek. 2007. évi első kiadás

Egyházi Hírek. 2007. évi első kiadás Egyházi Hírek Az Első Magyar Református Egyház (Kálvin, Vancouver 1955) lapja 2007. évi első kiadás Templom: Lelkipásztor: Nt. Szigeti Miklós Lelkészi hivatal: 2791. East 27 th Avenue Internet: http://members.shaw.ca/szigetim/index.htm

Részletesebben

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8).

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Nagy öröm Lectio: ApCsel 8,1-25. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Fülöp Samáriában hirdette a Messiást. Jézusról tett bizonyságot, a Szabadítóról. Az ember mindig kapcsolatban kellene,

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült: MKE Pest Megyei Szervezetének tisztújító közgyűlésén

Jegyzőkönyv Készült: MKE Pest Megyei Szervezetének tisztújító közgyűlésén M a g y a r K ö n y v t á r o s o k E g y e s ü l e t e P e s t M e g y e i S z e r v e z e t e 2 0 0 0 S z e n t e n d r e, P á t r i á r k a u t c a 7. w w w. p e m e k s z. h u Jegyzőkönyv Készült:

Részletesebben

ELŐSZÓ Pál apostol igehirdetése 7

ELŐSZÓ Pál apostol igehirdetése 7 Tartalom ELŐSZÓ Pál apostol igehirdetése 7 5 A RÓMAIAKNAK ÍRT LEVÉL 11 Bevezetés 14 A levél szövege 14 Címzés és köszöntés (1,1-7) 16 Hálaadás és a téma megjelölése (1,8-17) 1. TANÍTÓ RÉSZ (1,18-11,36)

Részletesebben

Hittel élni. 11. tanulmány. március 7 13.

Hittel élni. 11. tanulmány. március 7 13. 11. tanulmány Hittel élni március 7 13. SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Példabeszédek 28:4-5, 7, 9; 29:13; Róma 1:16-17; Galata 3:24; 1János 2:15-17 Az emberektől való félelem csapdába ejt, de aki

Részletesebben

Bérmálási vizsgakérdések

Bérmálási vizsgakérdések 1 Bérmálási vizsgakérdések 1. Miért bérmálkozol? Hogy a Szentlélek ajándékát elnyerjem. 2. Mire képesít a Szentlélek a bérmálkozásban? Hogy felnőtt keresztény legyek, vagyis saját akaratomból Jézus tanítványa

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szegedi Szlovák Önkormányzat Segedínska slovenská samospráva Cím: Nemzetiségek Háza Adresa: Dom národností 6721 Szeged, Osztróvszky u. 6. ul. Osztróvszkeho č. 6, H-6721 Segedín, Maďarsko Tel: (62) 424-248,

Részletesebben

EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG. Szentírás Szövetség

EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG. Szentírás Szövetség EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG Szentírás Szövetség A mû eredeti címe: Following Jesus Pathway Bible Guides: Luke 9 12 Szerzô: Gordon Cheng Originally published by Matthias

Részletesebben

JÉZUS LÁBAINÁL. Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) Földvári Tibor. Lekció: János 12,1-8

JÉZUS LÁBAINÁL. Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) Földvári Tibor. Lekció: János 12,1-8 Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Földvári Tibor JÉZUS LÁBAINÁL Lekció: János 12,1-8 Alapige: Jézus azért hat nappal a húsvét előtt elment Bethániába, ahol a megholt

Részletesebben

KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban október 7-13. Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Győr KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban

Részletesebben

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Tartalom Bemutatkozás... 3 Motiváció... 3 Diákbizottság... 4 Hunya Gréta - Alelnök és tudományos bizottsági tag... 4 Szalay

Részletesebben

AVAS-DÉLI REFORMÁTUS HÍRLEVÉL

AVAS-DÉLI REFORMÁTUS HÍRLEVÉL AVAS-DÉLI REFORMÁTUS HÍRLEVÉL Az Avas-Déli Református Gyülekezet kiadványa 2015. Május "Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra. ApCsel 2, 17. ÁLDOTT PÜNKÖSDI ÜNNEPEKET

Részletesebben

A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE

A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE IV. évfolyam 1. szám 2011. január Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Őszinte téli fák Bódás János Hazug a nyár

Részletesebben

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 18. szám, 2009. Máj. 3. Kedves Testvéreim!

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 18. szám, 2009. Máj. 3. Kedves Testvéreim! Üzenet A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 18. szám, 2009. Máj. 3. Kedves Testvéreim! Vala pedig a farizeusok közt egy ember, a neve Nikodémus, a zsidók főembere: Ez jöve Jézushoz

Részletesebben

Hamis és igaz békesség

Hamis és igaz békesség Hamis és igaz békesség Lectio: Jer 1,1-15 Textus: Jer 1,14 A lelkipásztor így szólt egy asszonyhoz: - Asszonyom, szokta önt kínozni a Sátán? - Engem? Soha! - No, akkor ez annak a jele, hogy ön még a Sátáné,

Részletesebben

Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket.

Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. János 15,16 Jézus Péter bárkáját választja, a mélyre küldi, és olyan döntést kíván tőle, amely egyedül személyes hitén

Részletesebben

Drága Gyülekezet! 2014. június 15. Mandabokor, Kálmánháza, Felsősima Istentisztelet. 3 Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki

Drága Gyülekezet! 2014. június 15. Mandabokor, Kálmánháza, Felsősima Istentisztelet. 3 Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki 2014. június 15. Mandabokor, Kálmánháza, Felsősima Istentisztelet 3 Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban. 4 Mert

Részletesebben

Miért úrvacsoráz(z)unk? Lekció: Ám 4,4-13/Textus: 1Kor 11,17-34 2015. június 14.

Miért úrvacsoráz(z)unk? Lekció: Ám 4,4-13/Textus: 1Kor 11,17-34 2015. június 14. Miért úrvacsoráz(z)unk? Lekció: Ám 4,4-13/Textus: 1Kor 11,17-34 2015. június 14. Most akkor a korinthusiak úrvacsoráznak, vagy nem úrvacsoráznak? Összegyűlnek, az Úr vacsorájára, de Pál mégis azt mondja:

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja III. Évfolyam 32. szám, 2010. Aug. 15.

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja III. Évfolyam 32. szám, 2010. Aug. 15. Kedves Testvérek! Üzenet A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja III. Évfolyam 32. szám, 2010. Aug. 15. Csütörtök óta, amikoris az Agora című filmet megtekintettem a moziban, le nem lohadó nyugtalanság

Részletesebben

2013. tél. XVII. évfolyam 4. szám. Áldott karácsonyt kívánunk kedves olvasóinknak!

2013. tél. XVII. évfolyam 4. szám. Áldott karácsonyt kívánunk kedves olvasóinknak! 2013. tél XVII. évfolyam 4. szám Áldott karácsonyt kívánunk kedves olvasóinknak! Gondolatok egy kiállítás képrészlete alapján 2013 Ádventjén Megfürödve lelkileg Olescher Tamás Hiszek egy Megjelent nek,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének IV. számú módosítására

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének IV. számú módosítására JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2013. november 5-én, Vanyarcon, a Könyvtár termében tartott közmeghallgatással egybekötött ülésén. Jelen vannak:, a testület e dr.

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE ÉVI HATÁROZATOK

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE ÉVI HATÁROZATOK MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE 2014. ÉVI HATÁROZATOK 1./2014. (február 14.) sz. MÉSZ elnökségi határozat A MÉSZ Elnöksége az Elnöki beszámolót a 2014. január 9. óta eltelt idő eseményekről elfogadja.

Részletesebben

Biblia és Gyülekezet. A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként. Programfüzet 2011

Biblia és Gyülekezet. A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként. Programfüzet 2011 Biblia és Gyülekezet Ingyenes! M e l l é k l e t A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként 2011. évi I. számhoz Programfüzet 2011 2011. év április-december A Biblia Szövetség központi szervezésû

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÉVI HATÁROZATOK

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÉVI HATÁROZATOK MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE 2014. ÉVI HATÁROZATOK 1./2014. (február 14.) sz. MÉSZ elnökségi határozat A MÉSZ Elnöksége az Elnöki beszámolót a 2014. január 9. óta eltelt idő eseményekről elfogadja.

Részletesebben

JÉZUS SZENVEDÉSE (Rózsa Huba) A szenvedés története az evangéliumokban 15

JÉZUS SZENVEDÉSE (Rózsa Huba) A szenvedés története az evangéliumokban 15 Tartalom JÉZUS SZENVEDÉSE (Rózsa Huba) A szenvedés története az evangéliumokban 15 JÉZUS SZENVEDÉSE MÁRK SZERINT Márk szenvedéstörténetének tanítása 19 1. Jézus az Isten Fia 20 2. A szenvedés hozzátartozik

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 9 szavazásra jogosult egyesületi tag és négy vendég.

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 9 szavazásra jogosult egyesületi tag és négy vendég. JEGYZŐKÖNYV amely készült 2012. május 26. 10 óra 00 perces kezdetel a Wikimédia Magyarország Egyesület megismételt közgyűlésén, az 1039 Budapest, Piroska utca 2. szám alat. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv

Részletesebben

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május Galgagyörki Napló Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám 2012. május ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Lőrik László átveszi a Köznevelésért díjat Fristáczki Erik 8. osztályos tanuló Izgatottan

Részletesebben

JEGYZÖKÖNYV. A Közgyülés egyhangúlag elfogadja a javasolt személyeket.

JEGYZÖKÖNYV. A Közgyülés egyhangúlag elfogadja a javasolt személyeket. JEGYZÖKÖNYV A Balatonkenesei Horgászegyesület Közgyülése a kiküldött meghívónak megfelelöen 2014. március 1-én 9:00 órakor elkezdödött. Helye: Balatonkenese, Faluház A levezetö elnök, Mészöly Sándor felterjeszti

Részletesebben

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10.

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT Lekció: Márk 10. Alapige: Márk 10,45 Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak,

Részletesebben

Varsák kivető helye. Textus: Ez 47,10 varsák kivető helye lészen

Varsák kivető helye. Textus: Ez 47,10 varsák kivető helye lészen Varsák kivető helye Lectio: Ez 47,1-12 Textus: Ez 47,10 varsák kivető helye lészen Éltető vizek Az Úr Ezékielnek látomásban megmutatta a szent vizeket, melyek az Úr házának küszöbe alól, az oltártól jöttek

Részletesebben

Üzenet. Kedves Testvérek!

Üzenet. Kedves Testvérek! Üzenet A Prágai Református Missziói Gyülekezet Hetilapja IV. Évfolyam 40. szám, 2011. okt. 2. Kedves Testvérek! Tamás, a hitetlen így ment át a köztudatba, és lett belőle szólás. Azonban ahogyan a hit,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 220-2 /2010. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

Az Alapítvány a Sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola Támogatására, a Szent László és Szent Miklós Plébániák támogatásával

Az Alapítvány a Sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola Támogatására, a Szent László és Szent Miklós Plébániák támogatásával Mottó: Hiszek a szeretet végső győzelmében Az Alapítvány a Sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola Támogatására, a Szent László és Szent Miklós Plébániák támogatásával Emberhalász tábor 2013. július

Részletesebben

A TÖKÉLETESSÉG ÚTJA. 2012 a Regula éve

A TÖKÉLETESSÉG ÚTJA. 2012 a Regula éve A TÖKÉLETESSÉG ÚTJA 2012 a Regula éve Ferences Világi Rend Szent Maximilian Kolbe Régió 2012 ... részére Tanulmányozzátok, szeressétek és éljétek a Ferences Világi Rend reguláját. (II. János Pál pápa)

Részletesebben

2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR. MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9.

2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR. MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9. 2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9. Kedves Olvasó! Sok szeretettel adjuk közre a 2015. évi bibliaolvasó útmutatót. A közösen

Részletesebben

Kitöltési Útmutató - Kitöltés előtt olvasd el figyelmesen!

Kitöltési Útmutató - Kitöltés előtt olvasd el figyelmesen! Logos-Hungary Keresztény Főiskola, Tanulmányi vezető: +36 20 5563 515, Email: tanulmanyivezeto@gmail.com, WEB: www.logos-hungary.hu Kedves Hallgató! Szeretettel köszöntelek a mi Urunk, Jézus Krisztus és

Részletesebben

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett Félreértett rtett tanítások? Ugyanazon alapról eltérő tanítások? Fordítások A Biblia eredeti nyelve nem a magyar Összehasonlító fordítások,

Részletesebben

VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET!

VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET! Pasarét, 2012. augusztus 30. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET! Alapige: 1János 4,1 Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket,

Részletesebben

Az aratás és az aratók

Az aratás és az aratók 12. tanulmány Az aratás és az aratók március 15 21. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: Máté 9:36-38; Lukács 15; 24:4-53; János 1:40-46; 4:28-30; Apostolok cselekedeti 1:6-8 Abban dicsőíttetik meg az

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

UTASÍTÁSOK. Tekergó veszélyben

UTASÍTÁSOK. Tekergó veszélyben UTASÍTÁSOK Egy kis füzetecskét fogunk készíteni, melynek címe: Tekergô veszélyben. Ez egy mulatságos kis történet, de nagyon komoly a mondanivalója. Íme, az elkészítés módja: 1. Nézzétek meg a harmadik

Részletesebben

NEM MINDENKI. Budapest, 2015. november 29. Vasárnap 10 óra Somogyi Péter lp.

NEM MINDENKI. Budapest, 2015. november 29. Vasárnap 10 óra Somogyi Péter lp. Budapest, 2015. november 29. Vasárnap 10 óra Somogyi Péter lp. NEM MINDENKI Lekció: Mt 7,21 23 Alapige: Mt 7,21 Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az,

Részletesebben

Az Úr közel! A MAGYARORSZÁGI EGYHÁZAK ÖKUMENIKUS TANÁCSA MISSZIÓI ÉS EVANGELIZÁCIÓS BIZOTTSÁGÁNAK HÍRLEVELE

Az Úr közel! A MAGYARORSZÁGI EGYHÁZAK ÖKUMENIKUS TANÁCSA MISSZIÓI ÉS EVANGELIZÁCIÓS BIZOTTSÁGÁNAK HÍRLEVELE Az Úr közel! A MAGYARORSZÁGI EGYHÁZAK ÖKUMENIKUS TANÁCSA MISSZIÓI ÉS EVANGELIZÁCIÓS BIZOTTSÁGÁNAK HÍRLEVELE 2014. március P. Tóthné Szakács Zita Böjtben A múlt héten elkapott egy vírus, minek következtében

Részletesebben

Kacsó András: Érdemes igent mondani.

Kacsó András: Érdemes igent mondani. Kacsó András: Érdemes igent mondani. Az úgynevezett tanúságtételek több veszéllyel és félreértéssel járnak. A tanúságtevő minden igyekezete ellenére gyakran úgy tűnik, mintha egyéni hőstettről lenne szó,

Részletesebben

A ránk következő két hétben is gondoljunk imádságban a szabadulni vágyókra a Misszióban.

A ránk következő két hétben is gondoljunk imádságban a szabadulni vágyókra a Misszióban. Március 8. (hétfő) Adjuk hálát azokért a nőkért, asszonyokért, lányokért, akik ott vannak életünkben, és sok tekintetben Imádkozzunk, hogy Istenünk kezében azokká formálódhassanak, akiknek Urunk őket elképzelte,

Részletesebben

TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK

TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK Templomunk-iskolánk nevelési helyszíne Nagy előnye iskolánknak, hogy földrajzilag is közel áll hozzánk fenntartó gyülekezetünk temploma. Hagyományosan minden tanévet itt kezdünk,

Részletesebben

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 20. szám, 2009. Máj. 17. Kedves Testvéreim!

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 20. szám, 2009. Máj. 17. Kedves Testvéreim! Üzenet A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 20. szám, 2009. Máj. 17. Kedves Testvéreim! olyan csodálatos, amikor ez az Istendicsőítés ott van a hívő ember mindennapjaiban is.

Részletesebben

A DEBRECEN-NAGYERDEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. Adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek.

A DEBRECEN-NAGYERDEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. Adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. A DEBRECEN-NAGYERDEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2014/5 Adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. (Róm 6,13) Felnőttként konfirmáltak: Első sor (balról jobbra): Pécskay-Seress

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv 1 Közgyűlési jegyzőkönyv Amely készült a Magyar Artériás Stiffness Társaság (1103 Budapest, X. ker. Kőér u. 2/D.) 2010. április 15-én du.17.25 órai kezdettel megtartott megismételt közgyűléséről. Helyszín:

Részletesebben

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise. Igeliturgia

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise. Igeliturgia Felnőttkatekézis A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise Előadó: Maga László Plébános atya Időpont: 2012. július 06. Igeliturgia Igeliturgia és Eukarisztia liturgiája, két része ugyan

Részletesebben

EZ (IS) 2012-BEN TÖRTÉNT

EZ (IS) 2012-BEN TÖRTÉNT Biblia és Gyülekezet Ingyenes! M e l l é k l e t A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként 2012. évi IV. számhoz EZ (IS) 2012-BEN TÖRTÉNT Ifjúsági programok NÉPSZERÛ A VÍZICSATA 10-13 évesek tábora

Részletesebben

Hittan tanmenet 4. osztály

Hittan tanmenet 4. osztály Hittan tanmenet 4. osztály Heti óraszám:1 Összes óra: 40 Az Élet a hitben című hittankönyvhöz Plébániai hitoktatás céljára Óraszám Tananyag Didaktikai cél, nevelési cél Segédeszköz, Munkaformák, Módszerek

Részletesebben

A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában

A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában Európa egy földrész, ahol 50 ország vagy független állam található, amelynek a területe 10,2 millió km2, népessége 740 millió fő, több, mint

Részletesebben

HETÉNYEGYHÁZI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET STRATÉGIÁJA

HETÉNYEGYHÁZI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET STRATÉGIÁJA HETÉNYEGYHÁZI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET STRATÉGIÁJA KÉSZÜLT 2014 NYARÁN JÖVŐKÉP: Azt ismertük fel, hogy Isten olyan krisztusközpontú gyülekezetet akar látni Hetényegyházán, amely felismeri és cselekszi az

Részletesebben

boldog ember az, a kit az Isten megdorgál; azért a Mindenhatónak büntetését meg ne utáljad! (Jób 5:17)

boldog ember az, a kit az Isten megdorgál; azért a Mindenhatónak büntetését meg ne utáljad! (Jób 5:17) BOLDOGMONDÁSOK boldog ember az, a kit az Isten megdorgál; azért a Mindenhatónak büntetését meg ne utáljad! (Jób 5:17) Boldog ember az, a ki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság október 12-én órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság október 12-én órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2016. október 12-én 12.00

Részletesebben

2016 április 3.-án NT. FOGARASI ANITA Deák Lehel

2016 április 3.-án NT. FOGARASI ANITA Deák Lehel NEW YORK-i ELSŐ MAGYAR REFORMÁTUS EGYHÁZ First Hungarian Reformed Church of New York City 344 East 69 th Street New York, NY 10021 : (212) 734-5252 www.elsoreformat.us NT. Fogarasi Anita Deák Lehel Főgondnok:

Részletesebben