AZ ALVILÁG LEGKEDVELTEBB (IL)LEGÁLIS LAPJA. A szervezett bűnözés kora véget ért - nyilatkozta a rendőrség vezetője. Mekkorát tévedett!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AZ ALVILÁG LEGKEDVELTEBB (IL)LEGÁLIS LAPJA. A szervezett bűnözés kora véget ért - nyilatkozta a rendőrség vezetője. Mekkorát tévedett!"

Átírás

1 AZ ALVILÁG LEGKEDVELTEBB (IL)LEGÁLIS LAPJA A szervezett bűnözés kora véget ért - nyilatkozta a rendőrség vezetője Mekkorát tévedett! Győr városában eddig sohasem látott méreteket öltött a szervezett bűnözés: a MAFFIA Győrbe tette át székhelyét. A robbantások mindennapjaink részévé váltak, különösen a K1 környékén. (Erre jól bevált eszközük a glicerin nitrálása.) A Rába-részvény árfolyamának és a folyadékba mártott test süllyedésének is ők az okai. Felelősek még a levegő főként nikotinos szennyezéséért és etil-alkohollal való visszaélésért. A csokisfánkhadműveletüknek köszönhető, hogy a negyedik óra után ritkán van csokisfánk a büfében. Ismerkedjünk meg közelebbről ezekkel az emberekkel! Harminchárom elvetemült bűnözővel van dolgunk, akik soha nem átallnak használni puskáikat, maroklőfegyvereiket. A veszélyesebbek ágyút is használnak. Bár közel vannak a börtönhöz, senkit sem sikerült közülük rács mögé juttatni. A MAFFIA vezéréről keveset tudunk, csak annyit, hogy kiemelkedik a többi közül és kemény fából faragták (még mindig látszanak fején a baltanyomok). Talán még az ördöggel is rokonságban vannak. Az ördög soha nem alszik, ahogyan a MAFFIA sem. Ezért karikásak szemeik. Ijesztő, hogy gonoszságuk mellett mekkora az intelligenciájuk. Rendszeresen olvassák az Ökomenikus Keresztény Magazint és érdeklődnek a pedagógia lapok (Játssz Fiú!) iránt. Emberek! Tenni kell a MAFFIA ellen! Nem engedhetjük meg, hogy jövendőbeli gonosz terveiket (halboncolás, egyenlet nullára redukálása, el nem váló igekötők erőszakos elválasztása, fegyvergyártás) véghezvigyék. HELYREIGAZÍTÁS! A MAFFIA a Vöröskereszt társszervezete. amely az árvízkárosultak megsegítésével foglalkouik. Céljaik nemesek. A felsorolt vádak hamisak, a MAFFIÁ-t az erköllcsi törvények vezérlik Ha jót akar cselekedni, támogassa a MAFFIÁ-t szavazatával! (Elnézést a hibákért, de nem könnyű úgy írni, hogy pisztolyt szorítanak az ember halántékához!) Tisztelettel: Fél Elemér

2 2. oldal december MAFFIA Tudományos szemmel A vízi(c)sikló, avagy érdekességek az állatvilágból Kitartó biológusaink új állatfajt vélnek felfedezni, amely ma még vízi(c)sikló néven ismert. Mint a névből is kiderül, az állat rendszertanilag a hüllőkhöz tartozik. Alakja kígyószerű, hossza alapján a legkisebb kígyóféle. Méretének élesen ellentmond kielégíthetetlen étvágya. Ragadozó, kedvenc tápláléka ennek ellenére a makk. Ha otthon tartjuk, ami egyébként nem ajánlott, naponta négyszer-ötször kell etetni. Érdekes, hogy eddig csak nőnemű egyedeket találtak. A vízi(c)sikló jellegzetesen éjszakai állat, de kedvező feltételek esetén nappal is aktív. Barlanglakó. Rendkívül ingerlékeny, ha nem hagyják békén, támadóállásba merevedik. Kellő hozzáértéssel azonban könnyen szelídíthető, kézhez szoktatható. Ragaszkodó természetű, igényli a kedvességet, a simogatást. Előfordulása nyaranta tavakban, állóvizekben, illetve ezek partján jellemző, télen melegebbre húzódik. Káros vagy hasznos volta társadalmi szempontból még nem tisztázott, de egy biztos: kipusztulásától nem kell tartanunk. A kéjgyilkos Készült rá. Gondosan, hosszan fente kését, s közben a várt gyönyör sokféle változatát képzelte maga elé, mozdulatról mozdulatra. Aztán elérkezettnek látta az időt a cselekvésre Az áldozat mit sem sejtve sétált S ez volt az a pillanat, amely az eddig is végletekig csigázott elmét a végső elhatározásra késztette. A bomlott agy parancsa így hangzott: vedd elő a kést! Üldözd a menekülőt, szorítsd a sarokba, ne törődj vergődésével! Amikor markodban érzed tehetetlen rángatózását milyen meleg, milyen puha még ez a test! Gondolj arra milyen gyönyörök várnak rád, midőn mozdulatlanságba fog dermedni! És villan a kés, vér fröccsen A gyilkos lecsupaszítja áldozatát, szétfeszíti az immár mozdulatlan test mezítelen combjait, arcán a következő percekben beteljesedő kéj vigyorával szerszámához nyúl S nem telik el negyed óra, és már a lábasban rotyog a csirkepaprikás

3 MAFFIA december 3. oldal TÖRTÉNELEM (Oross József) Aranyköpések Imre (felelésnél): II. József rendkívül kiemelkedő uralkodó volt ben, amikor felnézett, azt mondta: Dr. Zwack, das ist ein Unicum Oross: Akkor meghallgatjuk Kovács Zsuzsit. Imre: Kovács Annát, vagy Murguly Zsuzsit? Oross: Kovács Esztit. BIOLÓGIA (Gelencsér Györgyné) Gelencsérné: Elhiszitek, hogy valamilyen szintet én is megütök? X.Y.: Na de milyen szintet? Gelencsérné: A mérges gázok látási és hallási zavarokat okoznak. Maca: Tessék??? Gelencsérné: Van olyan levegő, ami már születésünk óta bennünk van. Anna: Akkor az elég áporodott lehet Gelencsérné: Mi kell a szervezetnek, hogy serkenjen az agyműködés? Maca: Agy. Ezerszer kértem, Kovács tizedes, hogy a belvárosban vaktölténnyel lője a figyelmeztető lövést a levegőbe! Ágoston preparátumot hoz be: Gelencsérné: Ne adjuk körbe, mert olyan lesz a kezetek! Ágoston, te mutasd körbe. Neked már úgyis mindegy Gelencsérné: Melyik virág utánozza valaminek az alakját? Cika: Lóhere KÉMIA, FIZIKA (Csatóné Zsámbéki Ildikó) Csatóné: Tehát az ejtőernyős sebessége 98,1 m/s. Maca: De hát tanárnő, akkor már rég meghalna! Csatóné: Nem az a kérdés, hogy meghal e, vagy nem, hanem az, hogy mikor ér földet! Csatóné: Láthatjuk, hogy nem láthatunk csapadékot. Csatóné: Most akkor egy pluszos játék következik. Táblához jön Vasas Krisztián. X.Y.: Akkor inkább mínuszos Szaki: Tanárnő, kezdem sejteni Csatóné: Akkor csak sejtsed tovább! Csatóné: A feladatok nem igazán nehezek. Egy dologra kell figyelni, hogy nagyon oda kell figyelni. Csatóné: Úgy adom össze őket, hogy a kettőt kivonom egymásból. Csatóné: Ahol kibugyogott, ott van a Cika: bugyogó! Csatóné: Becsuktál mindent! Könyvet, füzetet, stb! A szemedet azért nem! Cika: Ez desztillált víz, mert amúgy mikroorgazmusok lennének benne. Esztike: Cika, neked vannak csak mikroorgazmusaid! Cika: Nekem nincsenek mikroorgazmusaim. Esztike: Ja bocs, túloztam!

4 4. oldal december MAFFIA Csatóné: Szerdán ellenőrzőgyűjtés! Dávid: Mi? Papírgyűjtés? Csatóné: Dubi tanár úrnak kiállítása nyílik. Cika: Subidubidúúú! Csatóné: Milyen tárgyakat védenek meg Faraday-kalitkában? X.Y.: Madarakat. Csatóné: A 70%-os alkoholt használják fertőtlenítésre. Maca: A torok fertőtlenítésére. Csatóné: A vörösborban mérhető mennyiségű vas is van. X.Y.: Hasis??? MATEMATIKA (Dr. Szíjártó Miklósné, Somogyi László) S.L.: Akkor nézzük a Heron-képlet bizonyítását! Cika: Tényleg olyan nehéz? A tanár urat imáinkba fogjuk foglalni! Nyisi: Szabadíts meg a gonosztól! S.L. (a táblára ír): Nekem itt csak két darab kettesem van. Cika: Adjak kölcsön, tanár úr? IRODALOM (Varga Lászlóné) Ha a tanárnő lenne az igazgató: akkor a gimnáziumba csak szexvizsgálat után vennék fel a tanulókat Vargáné: A szájpadlásunkat felnyomjuk a nyelvünkhöz. ANGOL (Dr. Kardos Károlyné, Dr. Nágel Józsefné Sajtós Anikó Lenke) Kibújt a szög a zsákból: Kardosné: Márti! Nekem nem adtad oda a fényképeket! Megbuksz!!! Kardosné: Azt hiszik, én vagyok a hülye! X.Y.: Nem tévednek sokat! Dávid: I want to be a bus driver. Nágelné: Húú! Akkor mindig tegyél ki valami zászlót, nehogy felszálljanak! Nágelné: Kiváglak! Hoztál ollót? Nágelné: A Harrods -nál nem lehet felpróbálni a ruhákat, hanem manökenek mutatják be őket. Aztán, ha választottál, kiszállítják neked. Esztike: A manökent? Nágelné: Azonnal dobd ki a rágót! Mit kérődzöl itt, mint egy egy Cika: Borjú? Nágelné: A számból vetted ki a rágót. AD=Anno Domini, BC=Before Christ Nágelné: Miért latin az egyik, a másik meg angol? Imre: Mert az angol egy logikus nyelv. NÉMET (Döbörhegyi Ernőné, Tenkné Tóth Klára) Pepe: Sagen, helfen, Ezt nem értem. A guten az milyen főnévi igenév? Mariann: Csak olyan, mint a futni, aludni zokni! Tenkné: Krisztián! Nagyon szemtelen vagy ma! Tényleg, tudjátok mi az, hogy szemtelen? Petra: Ohne Augen?

5 MAFFIA december 5. oldal Tenkné: A fiúk voltak rosszak, nem a Tamás. Tenkné: Jocó is der Exkönig. Petra: Exkönig oder Sexkönig? Tenkné: Eszti! Bist du bei Emőke schon gewesen? Pepe: Mit kérdezett? Busszal járok e iskolába? Vagy mi? Nixi: Hogy mostál e reggel fogat. Tenkné: Hogyan lelkesedsz? Gute Idee! Toll! Petra: Ceruza! Tenkné: Mit kérdezel először, ha Németországban eltévedtél? Mariann: Do you speak English? Tenkné: Megírandó, elolvasandó, mondjatok még beálló melléknévi igeneveket! Petra: Nagybandó! Német példamondatok diktálása Tenkné: Főtt tojás, rántott hús, a lelőtt áldozat, a meggyilkolt Osztály: némettanár! Szaki: Tanárnő, kérdezhetek valamit? Tenkné (Éppen egy füzetet javít): Nem, majd később, Tamás. Szaki: Meg fogja bánni! FÖLDRAJZ (Dr. Váradiné Marcali Piroska) Váradiné: Azt már tudjuk, hogy a feketekenyér egészségesebb, mint a Cika: zöld. Váradiné: Az afrikaiak azt sem tudják, hogy születik a gyerek, csak azt, hogy Alma: De jó vót! RAJZ (Németh Attila) N.A.: Úgy is lehet szerkeszteni, hogy (elmagyarázza) Egyszer úgy csinálta egy gyerek, (kis idő múlva, halkan) Majdnem megbukott EGYÉB Cika: Szünetben lemegyünk lufit venni, hogy dekoráljuk a termet. Cián: Miért, van cigid? Cika: Ha valaki olyan melleket csináltat magának, mint Pamela Anderson, az mellém ülhet. Kivéve te, Szabolcs. Cika: Milyen jó inge van tanár úrnak! Suszi: Ewing! DANGER! HIGH IQ! Stéger Ildikó: Ha 18-ból 15 el tudja végezni a feladatot, akkor is marad öt hülye, aki nem bírja felfogni, mit kell csinálni! Dr. Kardos Károlyné: 8+7=13, ti 15-en vagytok, ki az a kettő, akinek hiányzik a dolgozata?

6 6. oldal december MAFFIA Szponzoraink Levi s Soma Blue Box (Kisfaludy u. 12. Egyedi tervezésű iparművészeti ruhák) Rifle Nosztalgia Kazamata Pub Lloyd Vízipók díszállat-kereskedés Platán Wansör (Ön dönt: Iszik vagy vedel?) Neckermann Kisalföld Mondd meg nekem, de őszintén, Lajos, ugye nincsenek maffiás kapcsolataid? NE JÁTSSZ AZ ÉLETEDDEL! SZAVAZZ A MAFFIÁRA!

7 MAFFIA december 7. oldal Télapó Etiópiában a gyerekekhez: -Miért vagytok ilyen soványak? -Nem eszünk rendesen. -Nem esztek rendesen? Ajándékot sem kaptok!!! Viccek A feleség nézegeti magát a tükörben. Kérdi a férjét. -Mitől lehetne egy kicsit nagyobb a mellem? -WC papírral simogasd a melled közét. -Miért, az segít? -Hát, ahogy a segged elnézem -Mondd csak drágám - kérdi a feleség a férjétől - a rágcsálók tényleg buta állatok? -Igen, egérkém. -Mi a faszén? -Mit csináljon a föld nélküli paraszt? -??? -Vessen magára! -Szerves önkritika. -Jean, megfürdette már a gyereket? -Miért dohányoznak a művészek? -Igen uram! -Mert az is ART. -Akkor miért nem veszi ki a vízből? -Mert olyan meleg, hogy nem bírok belenyúlni. -A sarokban egy maroknyi forgács. Mi az? -Sorolj fel néhány állatot! -??? -Kutyuska, tehénke, disznóka... -Pinokkió odahányt -Jó, de nem kell mindig utánamondani a kicsinyítőképzőt! -Macs, kecs, csir, puly... -Nagymami! A nagypapinak igaza volt, hogy ne menjek sztriptízbárba, mert olyat látok, amit nem volna szabad. -Miért kicsikém, mit láttál? -Mit csinál a nő szeretkezés után? -A nagypapit. -??? -Zavar. -Miért szomorú a horvát kislány? -??? -Doktor úr, segítsen rajtam! Ideges vagyok! -Mert nem szabad Bosznia! -Miért? -MIT MIÉRT?! -Nagymama! Játszhatok a ciciddel? -Igen, de ne vidd messzire... -Mit jelent, ha a feleség kijön a konyhából? -??? Megy a róka meg a nyuszi az erdőben. -Túl hosszú a lánc A nyuszi az erdő széléhez ért. A róka meg egy kicsit a villanyszereléshez... -Mit kap a játékmaci, ha leszakad az egyik karja? -??? Takarékszövetkezet. -Ki mondta először: Egy jó házba kell egy asszony? -Kőműves Kelemen... Mit mond a kéményseprő, ha tükörbe néz? -A koromhoz képest egész jól nézek ki. Két kisegér fogócskázik a hűtőszekrényben. Megszólal az egyik: -Vigyázz! Rádesik a margarin!!! -RÁMA margarin? Kezit csókolom, Szabó anyuka. A technikatanár vagyok. Zolikát sajnos baleset érte a szalámi- gyárban tett üzemlátogatásunkkor.

8 MAFFIA december 8. oldal A Családunk A harmincnégy rettegett maffiózó Számítógépes központunk. A Maffia innen irányítja a világot. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tisztelt és hőn szeretett keresztapánk, Szalai József ÉL!

Amit a szexért meg kell tenni. Horváth Bianka. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Amit a szexért meg kell tenni. Horváth Bianka. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Amit a szexért meg kell tenni Horváth Bianka 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Előszó Felszállok az első vonatra és felejtek. Legalább is próbálom elfelejteni az elmúlt másfél évet... Bár teljesen

Részletesebben

Tizenkét dühös ember

Tizenkét dühös ember Tizenkét dühös ember Dráma Írta: Reginald Rose Fordította: Fábri Péter SZEREPLŐK 1. esküdt () 2. esküdt 3. esküdt 4. esküdt 5. esküdt 6. esküdt 7. esküdt 8. esküdt 9. esküdt 10. esküdt 11. esküdt 12. esküdt

Részletesebben

P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET

P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET 15 PERC SZERETET házaspárok számára P. Tilmann Beller elõadásaiból összeállította dr. Csermák Kálmán és Alice Schönstatt-szentélyt Magyarországnak Alapítvány Óbudavár,

Részletesebben

Szöveg: Nógrádi Gábor Rajz: Cakó Ferenc

Szöveg: Nógrádi Gábor Rajz: Cakó Ferenc Szöveg: Nógrádi Gábor Rajz: Cakó Ferenc Ked ves Ba rá tom! Az élet olyan, mint a fo lyó: cso dá la tos do log, de nem ve szély te len. Aho gyan meg kell ta nul ni úsz ni, mi e lôtt a fo lyó ba lépsz, úgy

Részletesebben

A Győri Radó Iskola újságja a búcsúzó osztályok életéről, gondolatairól 10. évfolyam 3. szám 2012. június

A Győri Radó Iskola újságja a búcsúzó osztályok életéről, gondolatairól 10. évfolyam 3. szám 2012. június A Győri Radó Iskola újságja a búcsúzó osztályok életéről, gondolatairól 10. évfolyam 3. szám 2012. június Kedves Olvasók! Sok szeretettel nyújtjuk át nektek a ballagó 8. osztályosok újságját! 2 évvel ezelőtt

Részletesebben

Kovács Kata (8.a): Őszi dal

Kovács Kata (8.a): Őszi dal A Farkasréti Általános Iskola diáklapja 2011. szeptember-október Kovács Kata (8.a): Őszi dal Fakóbb lett az ég kékje m{r, Hullanak a levelek, A forró ny{r oly messze j{r Új tanév közeleg. Üresen {sít most

Részletesebben

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is.

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Szerkesztő: dr. Pétery Kristóf Műszaki szerkesztés,

Részletesebben

Tanács. Te ne kérdezz, csak menj az utadon S meg ne állj körülnézni, A kétely gyilkos sebet üt belénk S a lelkünk, a lelkünk bevérzi.

Tanács. Te ne kérdezz, csak menj az utadon S meg ne állj körülnézni, A kétely gyilkos sebet üt belénk S a lelkünk, a lelkünk bevérzi. A székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium kiadványa TARTALOM Ballagás 2012. A tanárok és a végzős diákok névsora Így látták az osztályfőnökök a 12.A-t, 12.B-t, 12.C-t, 12.D-t Négyen a ballagók közül Interjú

Részletesebben

Szeretnék valami lenni. Hajléktalan emberek történetei életről, munkáról, tanulásról...

Szeretnék valami lenni. Hajléktalan emberek történetei életről, munkáról, tanulásról... Hajléktalan emberek történetei életről, munkáról, tanulásról... Szerkesztőbizottság: Breitner Péter Gurály Zoltán Győri Péter Kártyás Irén Mezei György Pelle József Virág Tamás Szerkesztette: Fehér Boróka

Részletesebben

2004. április - május 8. szám.:az udvardi cserkészek havilapja:. ára: 5,- Sk

2004. április - május 8. szám.:az udvardi cserkészek havilapja:. ára: 5,- Sk 2004. április - május 8. szám.:az udvardi cserkészek havilapja:. ára: 5,- Sk 11 évesek lettünk!!! Sziasztok! Amikor cikket írok a Temperamentóba, mindig gondban vagyok, hogy hogyan szólítsam meg az olvasókat:

Részletesebben

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Dráviczki Csaba Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Bárányka füzetek I. 2012 Szakmai lektor: Dr. Jakab-Szászi Andrea Kiadja a Református Pedagógiai Intézet 1146 Budapest, Abonyi u. 21. www.refpedi.hu

Részletesebben

Fekete Nap 113 Vissza Gyorsan előre Szünet, Maszkabál

Fekete Nap 113 Vissza Gyorsan előre Szünet, Maszkabál 83 Úgy gondolom, nagyon jó űrhajós lenne belőlem. A jó űrhajósnak intelligensnek kell lennie, és én intelligens vagyok. Értenie is kell a gépek működését, és én nagyon jól megértem a gépek működését. Továbbá

Részletesebben

Angyali szeretet. Sok ember egyszerűnek tartja a lovaglást, ám ez nem így van. Kérdezem én, hogy ezeknek az embereknek van-e bátorsága felülni

Angyali szeretet. Sok ember egyszerűnek tartja a lovaglást, ám ez nem így van. Kérdezem én, hogy ezeknek az embereknek van-e bátorsága felülni A hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium folyóirata I. évfolyam 2. szám 2013 II. Nem mondanám könnyűnek a kép elkészítését. Nagyon nehéz olyan lovas képet csinálni, amin elkapja az ember a megfelelő

Részletesebben

A Békéscsabai Városi Diákújság 2009. május

A Békéscsabai Városi Diákújság 2009. május A Békéscsabai Városi Diákújság 2009. május József Attila: Tavasz van! Gyönyörű! Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz, A vén Duna karcsú gőzösökre gondol, Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik Mezei

Részletesebben

A szerző Európa Napra Könyvkiadónál jutni megjelent könyvei

A szerző Európa Napra Könyvkiadónál jutni megjelent könyvei A szerző Európa Napra Könyvkiadónál jutni megjelent könyvei Részlet a könyvbôl Van benne apa, anya, nagymama, nagyapa, s persze főként egy kisgyerek. Vannak benne helyszínek, ovi, iskola, udvar, határ,

Részletesebben

KÍ- NÁ- LÓ. Karácsony. Ami az újságból kimaradt! Kihagyhatatlan! Nézd meg Te is! :)

KÍ- NÁ- LÓ. Karácsony. Ami az újságból kimaradt! Kihagyhatatlan! Nézd meg Te is! :) XVI. évfolyam 8. szám 2008. december A Tapolcai Általános Iskola Bárdos Lajos intézményegységének a lapja Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog, sikerekben gazdag új esztendõt kívánunk! Karácsony Jól

Részletesebben

Szerkeszti: Réz Pál (fôszerkesztô), Radnóti Sándor (bírálat), Várady Szabolcs (vers), Závada Pál (széppróza), Fodor Géza, Szalai Júlia, Voszka Éva

Szerkeszti: Réz Pál (fôszerkesztô), Radnóti Sándor (bírálat), Várady Szabolcs (vers), Závada Pál (széppróza), Fodor Géza, Szalai Júlia, Voszka Éva Szerkeszti: Réz Pál (fôszerkesztô), Radnóti Sándor (bírálat), Várady Szabolcs (vers), Závada Pál (széppróza), Fodor Géza, Szalai Júlia, Voszka Éva Szerkesztôbizottság: Bodor Ádám, Dávidházi Péter, Domokos

Részletesebben

+Viccek, rejtvények, aranyköpések

+Viccek, rejtvények, aranyköpések Új igazgató a Petőfi élén Menza-körjárat ÖKO-osztály Cserekapcsolatok A tartalomból: +Viccek, rejtvények, aranyköpések Ha én tanár lennék Alkohol, cigi A puskázásról Sport Beköszöntő A megújult Petőfirka

Részletesebben

PAULO COELHO DIGITALIZÁLÁS: SG WILLS

PAULO COELHO DIGITALIZÁLÁS: SG WILLS PAULO COELHO A győztes egyedül van ATHENAEUM FORDÍTOTTA: NAGY VIKTÓRIA DIGITALIZÁLTA: SG WILLS Paulo Coelho, 2008 A mű eredeti címe: O vencedor está só Rio de Janeiro, 2008, Agír Editora LTDA. A könyv

Részletesebben

Bánki Róza Borzák Tibor Lektorálta: Dr. Weiss Mária Fotó: Ujvári Sándor Tipográfia: Dujcsik Mariann Borítóterv: Bánki Róza Idézetek: Jeles András

Bánki Róza Borzák Tibor Lektorálta: Dr. Weiss Mária Fotó: Ujvári Sándor Tipográfia: Dujcsik Mariann Borítóterv: Bánki Róza Idézetek: Jeles András A könyv megjelenését támogatták: Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Napsugár 67 Alapítvány Lakitelek Népfôiskola Lezsák Sándor országgyûlési képviselô Uránia Nemzeti Filmszínház Bánki Róza

Részletesebben

LÉLEKVESZTŐ LÉLEKVESZT K Ő

LÉLEKVESZTŐ LÉLEKVESZT K Ő Figyelj rám, hogy vigyázhassak rád! LÉLEKVESZTŐK 1 Főszereplők: Kántor ezredes Erdőváros rendőrkapitánya. Őséhez, a bátor és legismertebb nyomozókutyához Kántorhoz méltóan ő is a rend és az erdőlakók védelmének

Részletesebben

Szalagavató bál ahogy a lány látja

Szalagavató bál ahogy a lány látja Szalagavató bál ahogy a lány látja Az új év beköszöntével egyre inkább közelinek éreztük a nagy napot, amit a legtöbben már legalább a nyár óta vártunk. Ősszel el is kezdődött a készülődés. Emlékszem,

Részletesebben

Magyari Andrea prózája Marno János, Petőcz András, Zudor János versei Beszélgetés Tompa Gáborral színházról és művészetről Kritikák Kántor Lajos és

Magyari Andrea prózája Marno János, Petőcz András, Zudor János versei Beszélgetés Tompa Gáborral színházról és művészetről Kritikák Kántor Lajos és 2014 1 Magyari Andrea prózája Marno János, Petőcz András, Zudor János versei Beszélgetés Tompa Gáborral színházról és művészetről Kritikák Kántor Lajos és Rigán Lóránd, Szőcs Géza, György Péter, Csetri

Részletesebben

A családi titkok. Jane Bright. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

A családi titkok. Jane Bright. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! A családi titkok Jane Bright 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Ezzel a Whoppi Goldberg idézettel szeretnék köszönetet mondani Anyunak, barátaimnak: Attilának, Bellának, Mariannak, és Anitának, akik

Részletesebben

Siklósi Erika: Cserbenhagyások

Siklósi Erika: Cserbenhagyások 1 Siklósi Erika: Cserbenhagyások 2 Tartalom: Színdarab... 4 Ezotéria... 11 Négyes... 16 Anka... 20 Csuriz... 24 Ellenség... 29 Janóka... 32 Attila nővére... 35 Nyári munka... 37 Adok-kapok... 43 Baleset...

Részletesebben

Rendhagyó matematikaóra a Szikszaiban

Rendhagyó matematikaóra a Szikszaiban VIII. évf. 1. szám 2008. április Alapítva: Rendhagyó matematikaóra a Szikszaiban Farsangi mulatság a református általános iskolában Iskolánk február 15-én tartotta a felsõ tagozatosoknak a farsangi mulatságot.

Részletesebben

XVII. évfolyam 1. szám 2002. június A Táncsics Mihály Kollégium lapja

XVII. évfolyam 1. szám 2002. június A Táncsics Mihály Kollégium lapja XVII. évfolyam 1. szám A Táncsics Mihály Kollégium lapja A tartalomból: Abádszalóki nyár Honfoglaló 2001. Álnévsor Mick Jagger interjú WIPpel levele Karakterversek A hónap kérdése 2. old. 3. old. 4. old.

Részletesebben

Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetõen mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak.

Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetõen mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetõen mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekbõl hogy lesznek meztelen nõk a képernyõn, de az Isten áldjon meg érte benneteket

Részletesebben

XXXVII. évf. 1. szám 1998 október

XXXVII. évf. 1. szám 1998 október XXXVII. évf. 1. szám 1998 október Megint megjelentünk, megint elkezdődött egy új tanév. Az iskola kívülről megszépül(t), de belűlről a régi marad. Nagyjából ez lesz jellemző az újságra is. Hm... Ez rendkívül

Részletesebben

Váray Károly. Szexlucsok

Váray Károly. Szexlucsok Váray Károly Szexlucsok Köszönöm mindazoknak, akik segítették létrehozni ezt a művet. 15-18 éves korosztály levelek összekeverve 33 LEVÉL 2005 jan.-feb. 4 Aki felfedezi saját írását, ne árulja el! Nem

Részletesebben