Balassi Bálint Megyei Könyvtár programajánló palettája 2015 évre

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Balassi Bálint Megyei Könyvtár programajánló palettája 2015 évre"

Átírás

1 Balassi Bálint Megyei Könyvtár programajánló palettája 2015 évre Kérjük, válogassanak kedvükre évi kulturális palettánkból! Bízunk benne, hogy mindannyian találnak kedvükre valót. Igényeik megfogalmazása kapcsán vegyék figyelembe, hogy minden korosztály, olvasói réteg részesüljön a rendezvényekből, ezért mind a négy Önök által kért program más-más témájú legyen. A paletta végén található megrendelést és megrendelőlapot szíveskedjenek kitölteni, és március 31-ig elküldeni a következő levélcímre: Persikné Bakos Eszter Balassi Bálint Megyei Könyvtár 3100 Salgótarján Kassai sor 2. ben is eljuttathatják az címre Persikné Bakos Eszter részére. Ez esetben is aláírt, pecséttel ellátott szkennelt levelet fogadunk el! A kéréseket folyamatosan fogadjuk. Az igényeket beérkezési sorrendben és arányosan tudjuk teljesíteni. A felmerülő kérdéseiket feltehetik a 32/ vagy a 06-20/ es telefonszámon, valamint a fenti címen.

2 GYERMEKEKNEK AJÁNLOTT PROGRAMJAINK: Író-olvasó találkozók: Csillaghúr Együttes Író-olvasó találkozó - zenés meseprogram A program óvodásoknak, alsó tagozatosoknak készült, de 5.6. osztályosok is aktívan vesznek részt. (Sás Károly, pedagógus - tanító és zenetanár - sok év tapasztalattal.) Az író-olvasó találkozókon a gyerekek megismerik, hogy: - hogyan születtek a mesék - hogyan kristályosodtak a mesék versekké - hogyan gyújtottak ezek a versek dallamokat A könyvek írói énekelnek, hangszereken játszanak, érzékeltetik, hogy a vers és a ritmus mennyire "rokonok". A gyerekek ritmushangszerrel, énekléssel aktív résztvevői az eseményeknek - "zenekari tagok" a színpadon. A mesék szereplői kézre húzható bábfigurákként "jelen vannak" - a gyerekek "életre keltik" őket. Az egy órás író-olvasó találkozó nagyon vidám hangulatban zajlik. A rendezvények kiemelt célja a könyv, a könyvtár, az olvasás, az énekelt versek - dalok - megkedveltetése. /Sás Károly/ Időtartam: 60 perc A program április közepétől igényelhető!!! Időpontok amik foglaltak, kérjük, ezeket ne kérje!

3 április: 15.,16.,17. május: 29. szeptember: 5. október: 7. november: 20. Nyulász Péter író Kínált programjai: -Interaktív verses foglalkozás 5-8 éveseknek. A Zsubatta, a Baba bab, valamint a Miazami -Miazmég kötetek alapján. A gyerekek megtanulhatnak egy-egy verset, mondókat, vetítek rajzfilmeket, amik a verseim alapján készültek, s persze játszunk a kitalálósokkal. /Nyulász Péter/ -Helka és Ciprián Számos iskolában (jellemzően 4. osztályok) közös olvasmányként feldolgozott Helka - A Burokvölgy árnyai c. című könyvemről (IBBY Év Gyerekkönyve 2011), s a történet második felvonásáról - a Ciprián a Balaton hercege című kötetről szóló előadás 9-10 éveseknek, illetve idősebbeknek szól. -Hogyan járjunk verslábon? Rendhagyó irodalomóra bármely évfolyamhoz igazítva - ami a kreatív (szöveg)alkotásról szól, sok együtt gondolkodással és némi gyakorlattal (pl. versírással) észben a fenti két előadás tartalmára építve, valamint a Négyszögletű Kerekerdő gyerekmusical dalainak (verseinek) bemutatásával, melyeket Lázár Ervin klasszikus meséjének gyerekmusical változatához írtam, amit a Miskolci Nemzeti Színházban vittek színre. /Nyulász Péter/

4 Bármely előadáshoz: projektor + ahhoz hangszóró - (a filmeket, illetve a vetítettképes bemutatót PenDrive-on viszi /illetve DVD-n/ s visz magával laptop-ot is). Ezen kívül, amennyiben a helyszín adottságai miatt az szükséges, akkor beszédhangosítást is kér. Kérhető, egyelőre szabad időpontok: április: ; között május: ; között június: között szeptember 21 október 03. között október között november között december között Telegdi Ágnes írónő Kínált programjai: -Barnabás meséi előadás egy kismackó nagy kalandjairól óvodásoknak. Minden egyes mesekönyv egy-egy önálló történetet mesél el a szereplő, Barnabás szemszögéből. A kalandok néha valósak, néha a gyermeki fantázia gyönyörűségére jöttek létre. A mesék írásánál legfontosabb szempontom, a szeretetteljesen, családias légkör megteremtése volt. Projektoros vetítéssel egybekötött előadások, meseolvasás, Barnabás mackó legizgalmasabb kalandjaiból. /Telegdi Ágnes/ Egy alkalommal gyerek tud részt venni a foglalkozáson, az 5-7 éves korosztályból.

5 -Ó, azok a csodálatos állatok és a hozzájuk kötődő előadás kisiskolásoknak (alsó tagozat) Évek óta figyelem, fotózom, és nagyon szeretem a természetet. Szeretném ezeket az élményeket közvetlen formában, valósághűen megosztani. Interaktív, projektoros vetítéssel egybekötött előadás saját fotók alapján, és azokhoz írt mesék, történetek, élmények felhasználásával. /Telegdi Ágnes/ Egész évben aktuális, különösen ajánlott: madarak fák napja, föld napja, víz világnapja, természetvédelem, madárvédelem, gyereknap, stb. alkalmával, könyvtárban, iskolában, napköziben, különböző rendezvényhelyszíneken. Egy alkalommal gyerekkel tud dolgozni - foglalkozni. A sorozat egyes kötetei több iskolában kötelező olvasmányként, olvasónapló formájában kerültek feldolgozásra az elmúlt tanévben. Ehhez is segítséget ad egy-egy személyes alkalom az írónővel. Az írónő könyvei kedvezményes áron megrendelhetőek, a találkozók alkalmával pedig a helyszínen is megvásárolhatók. vetítővászon, vagy egy sima falfelület, ahová vetíteni lehet. Időpontok, amik foglaltak, kérjük, ezeket ne kérje! március: 10., 20, 23. április: 8., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29, 30. május: 20., 27.

6 Rendhagyó órák /irodalmi, ismeretterjesztő, honismereti, zenei/: Mizser Attila /tanár, szerkesztő, irodalomtörténész/, és Nagy Csilla /tanár, szerkesztő, irodalomtörténész/ Kínált programjaik: -Kell egy csapat, avagy mi a közös Nemecsek Ernőben és Lionel Messiben? Játékos szövegértő foglalkozás 5-6.osztályos diákoknak. Max. 20 fővel foglalkoznak az előadók. Előzetes ismeret: A Pál utcai fiúkcímű regény vagy a regényből készült film ismerete. (A diákok játékos, szórakoztató formában dolgozzák fel Molnár Ferenc regényét, e közben azonban arra a kérdésre is keresik a választ, hogy miért fontos a csapatszellem a fociban és a hétköznapokban...) Időtartam : 45 perc -Mitől jó a vers, hogyha épp SMS? Játékos kreatív írás foglalkozás 5-6. osztályos diákoknak. Max. 20 fővel foglalkoznak az előadók. (A diákok játékos formában ismerkednek az irodalmi szöveg működésével, a versírás fortélyaival.) Időtartam : 45 perc -Az Egri csillagoktól a Harry Potterig, avagy az olvasás szórakoztató Játékos szövegértési foglalkozás 6-7. osztályos diákoknak. Max. 20 fővel foglalkoznak az előadók. Előzetes ismeret: az Egri csillagokc. regény vagy a regényből készült film ismerete

7 (A diákok játékos, szórakoztató formában ismerkednek a regény műfajával. A foglalkozás során többek között arra keresik a választ, mi a jó könyv titka, lehet-e szórakoztató a kötelező olvasmány, miről szólna az a regény, amelyre biztos, hogy az egész osztály kíváncsi lenne...) Időtartam : 45 perc A foglalkozások alkalmával szükséges felszerelés: tábla, kréta, minden diáknál papír, toll. Minden program csak pénteki napokra kérhető! Novohrad-Nógrád Geopark munkatársai /Kéri István és Prakfalvi Péter/ A salgói vár A fotó forrása: A Novohrad-Nógrád Geopark Magyarország és Szlovákia első geoparkja, egyúttal a világ első kezdettől fogva országhatárokon átívelő geoparkja is. A páratlan palóc vidék történelmi hagyományait, a tájat és közösségeket is egyesítő Novohrad - Nógrád Geopark fokozatosan építi ki és kapcsolja össze a látványosságokat a határ két oldalán: 64 magyarországi és 28 szlovákiai településen. Kínált programjaik: -A nógrádi térség természetvédelmi értékei -A nógrádi térség geológiai értékei -A Novohrad-Nógrád Geopark bemutatása -A Novohrad-Nógrád Geopark értékei

8 Az előadások előkészítése és megtartása korosztályi igényekhez idomul. Az általános iskolások számára is sok érdekességet kínál. Időtartam: 45 és 90 perc között kérhető. vetítővászon vagy vetítésre alkalmas fehér fal. Palócokról palócoknak rendhagyó óra Szabó János a Nógrád Táncegyüttes művészeti vezetője és 2 táncos pár tart játékos előadást, bemutatót a palóc hagyományokról, folklórról, viseletről. Népi játéktanítás, közös tánc színesíti rendhagyó órájukat. A program akár teremben, akár a szabadban is megtartható. Időtartam: 45 perc Igényelhető: hétfői napokon egész nap, kedden csak délelőtt, szerda-csütörtök csak du. 17 órától.

9 Tóth Tibor és művésztársai Kínált programjaik: -Rajzfilmslágerek-mesezenék - Gyermek műsor A gyermekek által leginkább ismert rajzfilmek énekei, interaktív játékok sok vidámsággal és kivetítéssel. Közreműködnek: Tóth Boglárka és Tóth Tibor. Időtartam: 60 perc -Irodalom a zenében - zene az irodalomban Rövid opera és musical történetek zenés részletekkel. Közreműködnek: Lengyel Judit (ének) és Tóth Dávid (ének), valamint Tóth Tibor (hegedű). Elhangzó produkciók: Mozart: Varázsfuvola Csengettyű ária Sarastro áriája Verdi: Az álarcosbál Oszkár áriája Traviata Pezsgő duett Puccini: Pillangókisasszony Nagyária Tosca Cavaradossi Erkel: Bánk bán Hazám, hazám Kacsoh: János vitéz Egy rózsaszál Rákóczi megtérése Hazámba vágyom Wagner: Tannhauser Csarnok ária Mascagni: Parasztbecsület Intermezzo Leigh: La Mancha jovagja Az álom, amit nem láttak még Webber: Az operaház fantomja Duett

10 Bernstein: West Side Story Tonight Időtartam: 60 perc -Kacsoh Pongrác: János vitéz A daljáték rövidített, koncertszerű előadása, mesélővel, énekesekkel és kivetítéssel. Közreműködnek: Tóth Boglárka, Beery Sylvia, Tóth Dávid és Tóth Tibor. 10 éves kortól ajánlott. Időtartam: 60 perc Hangosítás minden programnál egyeztetendő! Zombori Ottó csillagász A neves magyarországi csillagász kötetlen, vidám hangulatú előadásai vetítéssel színesítettek, rendkívül izgalmasak, érdekesek a világmindenség titkairól. A gyermekek számára játékosan szemlélteti a világűr rejtelmeit. Kínált programjai: -Magyarok égen és földön -Mi közünk a csillagokhoz? -Csillagászat az űrkorszakban (emberek-csillagok-űrhajók) Az előadások időtartama: 75 perc projektor, vetítővászon és tábla

11 Zenés-szórakoztató előadások; bábelőadások: Buborék Együttes A zenekar 2005-ben alakult, azzal a céllal, hogy minőségi zenét nyújtson a gyermekek számára. A zenekar interaktív műsorával örömmel vállal fellépéseket falunapokon, céges rendezvényeken, óvodában, iskolában, könyvtárban. Műsoraink:Tavaszi-nyári műsorunk: A műsor főként az utazásról szól, rengeteg zenével, tánccal, humorral fűszerezve. Minden koncert alakítható a Megrendelő igényeinek megfelelően, alkalomhoz, ünnepekhez igazodva. a zenekar elsődleges célja, hogy mindenki ugyan úgy élvezhesse az előadást és ne legyen unatkozó gyerek. Természetesen a felnőtt közönség számára is van feladat. A zenés műsort rengeteg buborékkal színesítjük, mely minden esetben elvarázsolja a közönséget. Szabadtéri rendezvény esetében az egész tér hemzseg a buborékoktól, aminek a felnőtt közönségünk is nagyon örül, a gyerekek pedig tátott szájjal nézik a buborékfelhőt. Téli műsorunk: Rengeteg zene, tánc jellemzi az előadást, melyben közösen építünk a gyerekekkel egy közel 2 m magas hóembert. A téli műsor maximálisan alakítható a téli ünnepeknek megfelelően pl. Mikulás vagy Karácsony. Téli műsorunk igazi kikapcsolódás és móka a családok számára. A Buborék együttes előadása kitekintés a világra a gyermekek szemével. Kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és szüleiknek, az egész családnak remek lehetőség, hogy belopják a mókát és a játékosságot mindennapjaikba! wwwbuborekegyuttes.hu Műsoridő 50 perc, előkészületek: 30 perc. megbeszélés alapján!

12 Batyu Színház Színházunk repertoárján egy-két szereplős, könnyen utaztatható, de mégis teljes színházi élményt adó, tanulságos és szórakoztató előadások vannak. Mindegyik előadásunk más-más technikával, ötlet alapján készült, így műsorkínálatunkban van bunraku-, tárgy-és kesztyűbábos, vagy éppen papírszínházi produkció. Több produkciónkban bevonjuk a gyerekeket a játékba, mert az interaktivitás fokozza a figyelmet és színesíti a mese alakulását. Kínált programjaik: -Hófehérke és Rózsapiros Grimm fivérek meséje nyomán bőröndös játék bunraku bábukkal Időtartam: 45 perc -Az elvarázsolt fazék avagy mesék a konyhából mesés-főzős tárgybábos előadás Időtartam: 40 perc -Csimota varázslatos doboza papírszínház A program alatt 2-3 mese hangzik el, köztük beszélgetés, játék a gyerekek életkorától függően. Választható mesék? Brémai muzsikusok, Méhkirálynő, Egy pöttyös nap, A békakirály, Hamupipőke, Szusi, Három toll, Vigyázz vadász ne gatyázz stb. Résztvevők száma max 50 fő. -Ezüsterdő lakói: Mikulásváró paravános bábjáték Időtartam: perc

13 megbeszélés alapján! Időpontok, amik foglaltak, kérjük, ezeket ne kérje! április 8,9,12,13,14,17,19,24,25,26 május: 3,5,16 június: 7, (szabadságon leszünk) július: 31 augusztus: 1,2 szeptember: október: 6,7,10,11 november: 3,10,11 december: 2,8 Fabók Mancsi Bábszínháza Rég dédelgetett álomként 2009-ben bemutathattam A halhatatlanság országa című első önálló vásári bábjátékomat. Népmesei forrásokból dolgoztam. Megpróbáltam a mesemondást, bábozást és népi éneklést ötvöző előadásommal a gyökereket és szárnyakat egyszerre keresni: Egy újszerű, felhőtlenül humoros játékot létrehozni, vigyázva azonban a mesében rejlő ősi tudás sértetlenségére. /Fabók Mariann színművész és bábos mesemondó, Kínált programok: -A székely menyecske meg az ördög - népmese bábokkal Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár Mesénk fonalát ördögszállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj,

14 még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat! Játékunkat szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánljuk! Idótartam: 40 perc -A halhatatlanság országa - népmese bábokkal /A Bábszínházak X. Találkozójának díjazott előadása./ Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa? Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget, erős honvágya miatt visszatér meglátogatni apját, anyját. Ám míg ő Halhatatlanság országában néhány napot tölt el, addig a földön több ezer esztendő szalad el. Ezért szüleit sem találhatja meg, s az elárvult királyfira ekkor rátalál még az öreg Halál is. Végül a Halhatatlanság országának királynője és a Halál küzd meg egymással a királyfiért Bábelőadásunk megtekintését szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánljuk! -Vitéz László és Vas Juliska bábelőadás 3 éves kortól Ismeritek-e Vitéz Lászlót? S az ő csuda egy beszédét? Láttátok- e, mint küzd nagymamucikája báli legyezőjével sok gonoszok ellen? S ha hallottatok is őróla, ismeritek-e Vas Juliskát? Tudjátok-e mint aprít pokolfiakat seperűjével, s puszta két kezével? S láttatok-e már igaz, szép szerelmet? Hát jertek, serkenjetek! Tekintsétek Őket, kiknek félelme nincsen, s kiknek ölelése Halált is legyőz! Időtartam: 60 perc A játékokhoz minimum 4 m széles és 3 m mély játéktérre van szükség, zárt térben a belmagasság minimum 3 m! megbeszélés alapján! Az előadások április hónapokra kérhetőek és csak hétvégékre!!!! Októbertől ismét kérhetőek az előadások! Időpontok, amik foglaltak, kérjük, ezeket ne kérje! március: 7.,15.,21. április: 19., 25.

15 MiaManó Színház Diplomás színészeinkkel, igényes jelmezekben, látványos díszletek között 60 perces zenés mesejátékokat adunk elő, igény esetén mikroportos, nagyteljesítményű hangtechnikát is tudunk vinni. Az interaktív előadások óvodásoknak és kisiskolásoknak, illetve néhány darabunk felsősöknek is igényes szórakozást jelentenek, közöttük olyan tanulságos, klasszikus mesékkel, mint pl. Móra Ferenc: Csalavári Csalavér; Rémusz bácsi meséi; Rumcájsz és Manka; Ludas Matyi; Mesék Mátyás Királyról. Amennyiben már télre is terveznek, úgy ajánlhatjuk Mikulás előadásainkat és a Betlehemes játékot is. Kínálatuk: -A három kismalac -Rémusz bácsi meséi -Csalavári Calavér -Mesék Mátyás királyról -Rumcájsz és Manka -Lúdas Matyi -A rút kiskacsa -Tapsifüles a húsvéti nyúl -MiaManó Manóföldén -MiaManó Olimpiája -MiaManó Zenekar -A Mikulás Manóföldjén - Mikulásra -A Mikulás Pillangóországban - Mikulásra -A három kismalac a Mikulásnál - Mikulásra -Betlehemes játék Karácsonyra megbeszélés alapján!

16 Ünnepekhez, évfordulókhoz ajánlott előadások: Garabonciás Együttes A zene és a költészet ilyetén ötvözése valljuk segíthet abban, hogy az irodalom, a versek újra közelebb kerüljenek gyermekhez, felnőtthöz egyaránt. Műsorainkban szívesen játszunk és éneklünk népdalokat is, saját zenei stílusunkhoz igazított feldolgozásokban. Óvodákban, iskolákban, művelődési házakban, könyvtárakban, templomokban és egyéb kulturális intézményekben játszunk, irodalmi esteken, rendhagyó irodalomórákon lépünk fel. Gyermekműsorainkban többek között Börcsök Mária, Csanádi Imre, Gazdag Erzsi, Hárs Ernő, Kányádi Sándor, Keszeli Ferenc, Kiss Benedek, Sarkadi Sándor, Székely Dezső, Veress Miklós és Weöres Sándor verseire írt dalok szerepelnek. Egy Garabonciás koncert jó esetben interaktív együttlét, jellemzően a játékra, a jókedvre, a közös éneklésre, közös muzsikálásra épít. Kínálatuk: Koncertek gyerekeknek -Bukfenc Megzenésített versekkel, találós kérdésekkel, daltanulással, közös énekléssel, közös muzsikálással. -Mesebolt XX. századi magyar költők verseire írt dalok, magyar népdalfeldolgozások, tréfás-bolondos gyermekversek, csúfolódók szerepelnek a műsorban. Nem maradhat ki természetesen a játék, a móka, a közös éneklés sem. -Mondok, mondok éneket Az előbbihez hasonló, a zenekar újabb dalaira épülő előadás. -Itt a tél! Verses-zenés műsor, a téli ünnepekhez kapcsolódó dalokkal. -Mikulásváró Mikulásműsor, sok játékkal, sok ismerős dallal. -Játék karácsonykor Ünnepi műsor karácsonyi dalokkal, játékkal, közös énekléssel. Műsorainkban a gyerekek maguk is aktív résztvevők. Velünk énekelnek, megszólaltathatják hangszereinket, s dalaink szándékaink szerint egyébként is megmozgatják fantáziájukat. A vállalkozó kedvűek a színpadon is megmutathatják rátermettségüket. A dalokkal, az előadással sok játékot, tréfát, találós kérdéseket, vidám perceket kínálunk a résztvevők számára.

17 megbeszélés alapján! Időpontok, amik foglaltak, kérjük, ezeket ne kérje! március 02, 03, 04, 09, 12, 15, 23, 24, 26 április 01, 08, 15. május 06, 30, 31. június 15, 16, július Misztrál Együttes Az 1997-ben alakult Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja. Magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek repertoárjukon. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos Misztrál-hangzást hordoznak. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Ez az indíttatásbeli színesség az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemek alkalmazásáig terjed. Az alig harmincéves fiatalemberek tudatosan vállalják a legkülönbözőbb versek által meghívott zenei megvalósítások sokszínűségét. Versválasztásaikban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. A magyar költészet megszólaltatása mellett több alkalommal merítettek az európai költészet kincsestárából is (Baudelaire, Garcia Lorca, Villon, Gabriella Mistral). Kínálatuk: GYEREKMŰSOROK, ÜNNEPI MŰSOROK (január 22., március 15., április 11., augusztus 20., október 23., november 13.) megbeszélés alapján!

18 Felnőtteknek ajánlott programjaink: Egészség-betegség, egészségmegőrző előadások: Jászberényi Péter természetgyógyász Kínált előadása: Ősi keleti gyógymódok akupresszúra és egyéb alternatív gyógymódok, mozgás- és légzésgyakorlatok az egészség megőrzéséért, a test és lelek karbantartásáért. Időtartam: min. 60 perc megbeszélés alapján!

19 Siposné Pál Gabriella dietetikus táplálkozási szaktanácsadó Kínált előadásai: -Szemünk fénye egészséges táplálkozás gyermekkorban (terhességtől kisiskolás korig) Időtartam: min. 60 perc -Elhízás egészség-betegség? Időtartam: min. 60 perc -Jó étvágyat! egészséges táplálkozás felnőtt- és időskorban. Időtartam: min. 60 perc Az előadások csak pénteki napokon 14 óra után igényelhetőek! Évfordulókhoz, ünnepekhez ajánlott programok: Garabonciás Együttes A zenekar műsorainak másik fele az ifjúsági korú és felnőtt közönséget célozza. Az előadásokon a múlt idők és a jelen, magyar és külhoni költőinek (Ady Endre, Fazekas Mihály, Balassi Bálint, Buda Ferenc, Faludy György, József Attila, Nagy László, Petőfi Sándor, Tóth Árpád, Francois Villon, Weöres Sándor, stb.) verseire írt dalok, valamint magyar népdalfeldolgozások hallhatók. Kínált programjaik:

20 Koncertek ifjúsági- és felnőtt korosztály számára -Mondok, mondok éneket XVIII-XX. századi magyar- és külhoni költők verseire írt dalok, valamint magyar népzenei feldolgozások. Főként vigasságokra, szórakoztató rendezvényekre ajánljuk Énekes poézis Az előadás XIX-XX. századi magyar költők Buda Ferenc, Faludy György, Galambosi László, József Attila, Kányádi Sándor, Nagy László, Petőfi Sándor, Weöres Sándor stb. verseinek megzenésített változataira épül. Hol vagy magyarok tündöklő csillaga? A magyarság történetéről a költészet és a zene sajátos ötvözetével ad egyfajta keresztmetszetet, megemlékezve jeles eseményekről és személyekről. Ünnepi rendezvényekhez ajánljuk. -Most szép lenni katonának 48-as katonadalok és versfeldolgozások. A márciusi ünnepi rendezvényekhez ajánljuk. Az én szívem játszik Az előadás /koncert/ magvát József Attila, Buda Ferenc, Tóth Árpád, Fazekas Mihály, Faludy György, Nagy László, Kányádi Sándor, Weöres Sándor versei adják; zenében ill. prózában. A műsort egy vetítettképes illusztráció /fotók, portrék, idézetek/ is színesíti. -Karácsonyi műsor Alkalomhoz illő versekkel, dalokkal. megbeszélés alapján! Misztrál Együttes Kínálatuk: ÜNNEPI MŰSOROK (január 22., március 15., április 11., augusztus 20., október 23., november 13.) IRODALMI ESTEK (Nyugat, Balassi és kora, Babits Mihály, Dsida Jenő, rendhagyó órák) ADVENTI és KARÁCSONYI MŰSOROK megbeszélés alapján! Ismeretterjesztő előadások: Novohrad-Nógrád Geopark munkatársai /Kéri István, Prakfalvi Péter/ Kínált programjaik: -A nógrádi térség természetvédelmi értékei

21 -A nógrádi térség geológiai értékei -A Novohrad-Nógrád Geopark bemutatása -A Novohrad-Nógrád Geopark értékei Az előadások előkészítése és megtartása korosztályi igényekhez idomul. A felnőtt korosztály számára is sok érdekességet kínál. Felhívja a figyelmet az természeti, természetvédelmi értékekre, kiránduláshoz, természetjáráshoz segítséget nyújt. Időtartam: 45 és 90 perc között kérhető. vetítővászon, vagy vetítésre alkalmas fehér fal. Palócokról palócoknak táncház és rendhagyó óra. Szabó János a Nógrád Táncegyüttes művészeti vezetője és 2 táncos pár tart játékos előadást, bemutatót a palóc hagyományokról, folklórról, viseletről. Népi játéktanítás, közös tánc. A program akár teremben, akár a szabadban is megtartható. Időtartama: 45 perc Igényelhető: hétfői napokon egész nap, kedden csak délelőtt, szerda-csütörtök csak du. 17 órától kérhetők a programok. Zombori Ottó csillagász A neves magyarországi csillagász kötetlen, vidám hangulatú előadásai vetítéssel színesítettek, rendkívül izgalmasak, érdekesek a világmindenség titkairól. A lebilincselő, tanulságos előadások a felnőtt korosztály számára is sok érdekességet tartogatnak. Kínált programjai: -Magyarok égen és földön -Mi közünk a csillagokhoz? -Csillagászat az űrkorszakban (emberek-csillagok-űrhajók) Időtartama: 75 perc projektor, vetítővászon és tábla

22 Szórakoztató zenei programok: Galambszívet örököltem - Bohács István aranykoszorús magyarnóta-énekes műsora Bohács István nádújfalui bányász család gyermekeként Salgótarjánban született, s ez a két helyszín ma is meghatározó az életében: a falujában él, és Salgótarjánban, a Szent Lázár Megyei Kórházban dolgozik mint szakápoló. Az énekesi pályára 1984-ben lépett, amikor a Magyar Rádió és Televízió Nyílik a rózsa című országos nótaversenyén elnyerte a közönségdíjat. Minden csábítás ellenére hű maradt a szülőföldjéhez, a Palócföldhöz. Énekhangját rajongásig szeretett édesanyjától örökölte. Az egészségügy iránti vonzalmát pedig egy gyermekkori, hosszú kórházi kezeléstől eredezteti: akkor támadt benne a gondolat, hogy ha felnő, ő is segíteni fog a szenvedő, beteg embereken. Nótaénekesi pályája az eltelt évtizedekben szépen ívelt felfelé, s a közönség ugyanúgy lelkesedik érte, mint a kezdet kezdetén. Bohács István kedvességével és szerénységével, szépen csengő hangjával, előadói rátermettségével rá is szolgál erre a szeretetre. Eddig, a szokásos fellépések mellett, nyolc nótaversenyen mérte össze képességeit a másokéival. Mindig az élvonalban szerepelt ban a Jákó Vera Alapítvány nemzetközi nótaversenyén negyedik helyezést ért el, és megkapta az aranykoszorús nótaénekes minősítést ben megnyerte a Bojtor Imre emlékére rendezett nótaversenyt ben a Dóry József országos magyarnótaénekverseny hivatásos kategóriájában második lett. Legújabb sikere pedig: 2015 februárjában megnyerte a budapesti Arany Cinege nemzetközi nótaversenyt. Nem túlzás tehát azt állítanunk, hogy Bohács István egyike a mai legjobb férfi magyarnóta-énekeseknek. Sulyok László Időtartam: 60 perc

23 jó minőségű hangosítás, mikrofon. Fabók Mancsi Bábszínháza Felnőtteknek kínált előadásuk: -Kapós Böske pajzán históriája - magyar népi pajzánságok Kapós Böske pajzán históriájának forrása a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából, e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája Ádámságunk és Évaságunk, az emberi élet különböző szakaszaiban. Szeretettel ajánljuk alig-serdült és korosabb nézőinknek egyaránt. Az előadások április május hónapokra kérhetőek és csak hétvégékre!!!! Októbertől ismét kérhetőek az előadások. megbeszélés alapján! Időpontok, amik foglaltak, kérjük, ne kérje! március: 7.,15.,21. április: 19., 25. Tóth Tibor és művésztársai Kínált programjaik: -Irodalom a zenében - zene az irodalomban Rövid opera és musical történetek zenés részletekkel. Közreműködnek: Lengyel Judit (ének) és Tóth Dávid (ének), valamint Tóth Tibor (hegedű). Elhangzó produkciók: Mozart: Varázsfuvola Csengettyű ária Sarastro áriája Verdi: Az álarcosbál Oszkár áriája Traviata Pezsgő duett Puccini: Pillangókisasszony Nagyária Tosca Cavaradossi Erkel: Bánk bán Hazám, hazám Kacsoh: János vitéz Egy rózsaszál Rákóczi megtérése Hazámba vágyom Wagner: Tannhauser Csarnok ária Mascagni: Parasztbecsület Intermezzo

24 Leigh: La Mancha jovagja Az álom, amit nem láttak még Webber: Az operaház fantomja Duett Bernstein: West Side Story Tonight Időtartama: 60 perc -Vivaldi: A négy évszak Az évszakok megjelenítése zenében, szonettben és képekben. Közreműködik a Salgótarjáni Vonósnégyes, szólót játszik Tóth Tibor. Időtartama: 50 perc -Kacsoh Pongrác: János vitéz A daljáték rövidített, koncertszerű előadása, mesélővel, énekesekkel és kivetítéssel. Közreműködnek: Tóth Boglárka, Beery Sylvia, Tóth Dávid és Tóth Tibor. 10 éves kortól mindenkinek! Időtartama: 60 perc -Operett műsor Részletek Kálmán Imre és Lehár Ferenc operettjeiből: Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Víg özvegy Közreműködnek: Lengyel Judit, Beery Sylvia, Tóth Dávid és Tóth Tibor. Időtartama: 60 perc -Musical műsor Részletek a Hair, Macskák, La Mancha lovagja, Jézus Krisztus szupersztár, Az operaház fantomja, Apácák, Cabaret, Grease, István a király, My Fair lady, Rómeó és Júlia, West Side Story musicalekből. Közreműködnek: Lengyel Judit, Beery Sylvia, Tóth Dávid és Tóth Tibor. Időtartama: 60 perc Hangosítás minden programnál egyeztetendő!

25 MEGRENDELÉS Jelen megrendelés létrejött a Balassi Bálint Megyei Könyvtár, mint szolgáltató és Település Önkormányzata, mint szolgáltatást igénybevevő között. A Balassi Bálint Megyei Könyvtár.....Település Önkormányzata által fenntartott Könyvtári Információs és Közösségi Hely számára a évben megszervezi, a mellékelt megrendelőlapon igényelt rendezvényeket a rendelkezésére álló anyagi források figyelembe vételével. Kapcsolatot tart az előadókkal, a programok időpontját leegyezteti, a költségeket fedezi és gondoskodik a rendezvény előkészítéséről. A program népszerűsítéséhez biztosítja az elektronikus hozzáférést az egységes meghívó és plakát alaphoz, valamint az előadással kapcsolatos elégedettségi adatlap/kérdőívhez a könyvtár honlapján A szolgáltatást igénybe vevő Önkormányzat a megrendelést és a megrendelő lapot hiánytalanul kitölti, aláírva, lepecsételve postai úton visszajuttatja a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Kassai sor 2., vagy szkennelve az címre. Biztosítja a kapcsolattartást, a rendezvényt meghirdeti, népszerűsíti, gondoskodik a program lebonyolításához szükséges helyszínről, az előadó számára szükséges technikáról, eszközökről. A program megkezdésekor tájékoztatja a közönséget, hogy az előadás a BBMK Könyvtárellátási Szolgáltatási Rendszer támogatása révén valósulhatott meg. A lezajlott előadás után minden esetben eljuttatja 5 napon belül a rendezvényről szóló Adatlap/kérdőívet, valamint 5 jó minőségű fotót postai úton a könyvtár címére, vagy elektronikusan a címre, melyek az elszámolási kötelezettségünkhöz, valamint a statisztikai adatszolgáltatáshoz szükségesek. A megrendeléseket március 31-ig fogadjuk. A határidő után beérkezett kéréseket nem tudjuk figyelembe venni. Az első programot a Húsvéti Ünnepkörhöz kapcsolódóan tudjuk biztosítani. Kérjük a határidő pontos betartását annak érdekében, hogy mielőbb beindíthassuk a rendezvényszervezési szolgáltatásunkat. Felhívjuk figyelmüket, hogy maximum 4 program kérhető egész évre vonatkozóan, ezért azok elosztásánál figyelemmel és arányosan tervezzenek. Kérjük, hogy 1 programot október első két hetébe tervezzenek az Országos Könyvtári Napok programsorozatához kapcsolódva. Igényeik megfogalmazása kapcsán kérjük, vegyék figyelembe, hogy minden korosztály, olvasói réteg részesüljön a rendezvényekből. Salgótarján, március 5. Molnár Éva igazgató BBMK megrendelő polgármester vagy könyvtáros

HÍRLEVÉL. Kirándulás a Reneszánsz év jegyében TARTALOM GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS

HÍRLEVÉL. Kirándulás a Reneszánsz év jegyében TARTALOM GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS HÍRLEVÉL IV. évfolyam 3. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2008/3. TARTALOM MEGYEJÁRÁS KULTÚRÁVAL XXXIII. RADNÓTI MIKLÓS NEMZETKÖZI FELNÕTT

Részletesebben

A CSEPELI MUNKÁSOTTHON ALAPÍTVÁNY

A CSEPELI MUNKÁSOTTHON ALAPÍTVÁNY 1215 Budapest, Árpád u. 1. 1215 Budapest, Árpád u. 1. 061/276-7733 Bankszámlaszám:11721026-20019165*Adószám: 19662989-2-43 http://www.csmoa.hu * email: csmo@csmoa.hu A CSEPELI MUNKÁSOTTHON ALAPÍTVÁNY 2015.

Részletesebben

A Zenei Gyűjtemény programjai:

A Zenei Gyűjtemény programjai: Rendezvények, szakmai programok a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban című 3508/1155-ös számú NKA pályázat szakmai beszámolója A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2014 szeptemberétől 2015 májusáig tartó pályázati

Részletesebben

JÚLIUS az IKSZT ben MAGYAR CONTINENTAL SINGERS KONCERT. Bölcske

JÚLIUS az IKSZT ben MAGYAR CONTINENTAL SINGERS KONCERT. Bölcske Lakossági tájékoztató Bölcske JÚLIUS az IKSZT ben Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér épületeiben állandó szolgáltatásaink mellett júliusban is sok színes program várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat!

Részletesebben

KULTURÁLIS KÖZPONT ÚJPESTI PROGRAMAJÁNLÓ 2015 TAVASZ NYÁR

KULTURÁLIS KÖZPONT ÚJPESTI PROGRAMAJÁNLÓ 2015 TAVASZ NYÁR ÚJPESTI KULTURÁLIS KÖZPONT PROGRAMAJÁNLÓ 2015 TAVASZ NYÁR PROGRAMNAPTÁR 2015. február 2015. augusztus facebook.com/ujkk.hu ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI HÁZ 1043 Budapest, Tavasz utca 4. Telefon: 1-231-6000, e-mail:

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Béres Attila pályázata A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK BETÖLTÉSÉRE 2015.

PÁLYÁZAT. Béres Attila pályázata A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK BETÖLTÉSÉRE 2015. PÁLYÁZAT A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK BETÖLTÉSÉRE Béres Attila pályázata 2015. TARTALOMJEGYZÉK I. NYITÁNY 4 II. SZUBJEKTÍV ÖNÉLETRAJZ 7 III. MŰVÉSZETI PROGRAM 9 A népszínházi

Részletesebben

HÍRLEVÉL TARTALOM GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS. III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4.

HÍRLEVÉL TARTALOM GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS. III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4. GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4. TARTALOM - Kodály Zoltán emlékhangverseny - II. Gyõri Operett Fesztivál - Kulturális

Részletesebben

Klebelsberg Kultúrkúria. 2013. december - 2014. január

Klebelsberg Kultúrkúria. 2013. december - 2014. január Klebelsberg Kultúrkúria 2013. december - 2014. január ZÖLDÁG JELES NAPOK Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál december 1. vasárnap 17.00 A rendezvénysorozat fővédnökei: Dr. Láng Zsolt polgármester a

Részletesebben

TARTALOM TARTALOMJEGYZÉK:

TARTALOM TARTALOMJEGYZÉK: TARTALOM TARTALOMJEGYZÉK: KÖSZÖNTŐ 2 MUNKATÁRSAINK 3 CSALÁDI PROGRAMOK Kézműves alkotóházak 4 Tükörtermi családi hangverseny 4-5 Családi bábszínház 5-6 ZsebSzínháZ 6 BABA-MAMA 6-8 Szülők iskolája 8-11

Részletesebben

VISSZAPILLANTÓ GYEREKSZÍNJÁTSZÓK GYŐRBEN

VISSZAPILLANTÓ GYEREKSZÍNJÁTSZÓK GYŐRBEN GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS Hírlevél VIII. évfolyam 5. szám Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Kft. 2012/1. Tartalom I. Visszapillantó Gyerekszínjátszók Győrben III. Nyugat-dunántúli

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER

PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER KÖSZÖNTŐ 1032 BUDAPEST, SAN MARCO UTCA 81. TEL.: 388-2373 388-7370 KULTURKOZPONT@KULTURKOZPONT.HU Mindenütt jó, de legjobb otthon, tartja az ismert közmondás. Ekként

Részletesebben

Hollandiában volt a címe. Az életmód-tanácsadóként dolgozó hölgy másfél évet töltött

Hollandiában volt a címe. Az életmód-tanácsadóként dolgozó hölgy másfél évet töltött 2014. október 15.: Romantika, történelem és a nők címmel író-olvasó találkozóra vártuk az érdeklődőket: Fábián Janka írónő volt a vendégünk. Beszélgettünk az írás és a könyvkiadás folyamatáról, megismertük

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. az intézmény 2014. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. az intézmény 2014. évi munkájáról BESZÁMOLÓ az intézmény 2014. évi munkájáról 1 Tartalom 1. Helytörténeti gyűjtőmunka 3. oldal 2. Programszerkezet 5. oldal 2.1. Kulturális értékek és hagyományok megismertetése, ápolása 5. oldal 2.2. Település-imázs

Részletesebben

XVI. Pesthidegkúti. Nyári Művészeti Fesztivál. Klebelsberg Kultúrkúria. 2014. augusztus 27 31. Remény és harmónia. 2014. augusztus

XVI. Pesthidegkúti. Nyári Művészeti Fesztivál. Klebelsberg Kultúrkúria. 2014. augusztus 27 31. Remény és harmónia. 2014. augusztus XVI. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál Remény és harmónia az I. világháború 100 éves évfordulóján Klebelsberg Kultúrkúria 2014. augusztus 2014. augusztus 27 31. 2014. augusztus 27. szerda A fesztivál

Részletesebben

A költészet napja Perkátán Jókai Annával

A költészet napja Perkátán Jókai Annával XXIII. ÉVFOLYAM, 2013. 4. SZÁM ÁPRILIS A költészet napja Perkátán Jókai Annával Április 11-én igazi irodalmi hírességgel ünnepelhettük meg a költészet napját. Jókai Anna, az élõ klasszikus, Kossuthdíjas

Részletesebben

Török Rita intézményvezető

Török Rita intézményvezető KÖSZÖNTŐ Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önöket az Újpesti Kulturális Központ tavaszi-nyári programajánlójában. Nagy öröm volt számunkra, hogy első kiadványunkhoz, rendezvényeinkhez oly sok elismerést

Részletesebben

Készítette: Varga Barbara mb. intézményvezető 2014. január

Készítette: Varga Barbara mb. intézményvezető 2014. január A KLAUZÁL GÁBOR BUDAFOK-TÉTÉNYI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA Készítette: Varga Barbara mb. intézményvezető 2014. január 1 Tartalomjegyzék I. Bevezető 3. oldal II. Klauzál Gábor Budafok-Tétényi

Részletesebben

Köszöntő... 2 30 éves az Emlékgyár... 3 Munkatársaink... 4-5

Köszöntő... 2 30 éves az Emlékgyár... 3 Munkatársaink... 4-5 tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Köszöntő... 2 30 éves az Emlékgyár... 3 Munkatársaink... 4-5 Tanfolyam, szakkör, képzés Dráma- és színjátszás, bábjáték... 6-8 Zene... 8-9 Vizuális és kézműves műhelyek...

Részletesebben

GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS

GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS Hírlevél VI. évfolyam 3. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Nonprofit Kft. 2010/3. I. Visszapillantó Jegyzet a XIX. Weöres Sándor fesztiválról Éneklõ Magyarország

Részletesebben

Minősített Közművelődési Intézmény ŐSZI PROGRAMOK

Minősített Közművelődési Intézmény ŐSZI PROGRAMOK Minősített Közművelődési Intézmény ŐSZI PROGRAMOK 2015. szeptember 1 november 30. BARÁTSÁG KULTURÁLIS KÖZPONT 2440 Százhalombatta, Szent István tér 5. KSZELLMANN FLÓRA DUNAFÜREDI KÖZÖSSÉGI HÁZ 2440 Százhalombatta,

Részletesebben

EMBERSÉGET, SZERETETET ÉS TUDÁST KAPTAK A GIMNAZISTÁK

EMBERSÉGET, SZERETETET ÉS TUDÁST KAPTAK A GIMNAZISTÁK 18. szám 2012. MÁJUS KÖZÉRDEKŰ ÖNKORMÁNYZATI HAVILAP EMBERSÉGET, SZERETETET ÉS TUDÁST KAPTAK A GIMNAZISTÁK A diákélettől búcsúztunk, de egymástól és az iskolától nem, fogalmazták meg a ballagást követően

Részletesebben

Salgótarján, 2000. december STATISZTIKA 2000

Salgótarján, 2000. december STATISZTIKA 2000 Salgótarján, 2000. december Már előzetesen is hírt adtunk róla, hogy megváltozik a könyvtárak statisztikai jelentőlapja. A különböző könyvtártípusok szántára - az iskolai könyvtárak kivételével - egységes

Részletesebben

MŰSORFÜZET 2014 JANUÁR-MÁRCIUS

MŰSORFÜZET 2014 JANUÁR-MÁRCIUS MŰSORFÜZET 2014 JANUÁR-MÁRCIUS GERGELY RÓBERT KARÁCSONY JAMES TRIÓ ISMERŐS ARCOK A FÖSVÉNY 2014 JANUÁR-MÁRCIUS ZORÁN KÖSZÖNTŐ Kedves Látogatóink! A 2014-es évben újabb érdekes és változatos programokkal

Részletesebben

268 Ft, határon túl: 1 uro. III. évfolyam, 5. szám 2011. május. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán!

268 Ft, határon túl: 1 uro. III. évfolyam, 5. szám 2011. május. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! 268 Ft, határon túl: 1 uro III. évfolyam, 5. szám 2011. május A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Körtvélyessy Zsolt 15. oldal Legyőzte

Részletesebben

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK! Nagybajom város ingyenes lapja V. évfolyam 1. szám 2008. március KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK! Megyenap - 2008. január 11. Felsõs farsang - 2008. február 1. Ünnepi mûsor a 8.a elõadásában - 2008.

Részletesebben

1956 hőseire, vecsési áldozataira emlékeztünk Fotó: Katona Csaba

1956 hőseire, vecsési áldozataira emlékeztünk Fotó: Katona Csaba Vecsési Tájékoztató 23. évfolyam 11. (277.) szám 2013 november A helyi önkormányzat időszakos ingyenes kiadványa 1956 hőseire, vecsési áldozataira emlékeztünk Fotó: Katona Csaba Békés adventet, áldott

Részletesebben

KÖNYVTÁRI NAPOK ÜNNEPI KÖNYVHÉT KÖSZÖNTÕ. A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár Könyvheti Tájékoztatója & Dunakeszi, 2013

KÖNYVTÁRI NAPOK ÜNNEPI KÖNYVHÉT KÖSZÖNTÕ. A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár Könyvheti Tájékoztatója & Dunakeszi, 2013 KÖNYVTÁRI NAPOK A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár Könyvheti Tájékoztatója & Dunakeszi, 2013 KÖSZÖNTÕ Az idei 84. Ünnepi Könyvhéten első alkalommal mozdulunk ki a központi könyvtár falai közül és az 1. Sz.

Részletesebben

I. rész Augusztus szeptember - október havi összefoglaló

I. rész Augusztus szeptember - október havi összefoglaló I. rész Augusztus szeptember - október havi összefoglaló ÉMÁSZ panaszpont nyílt a Nagyközségi Könyvtárban A szociális közműszolgáltatásról szóló törvény módosításainak megfelelően 2013. október 15-éig

Részletesebben

Bodrogközi. Körkép. Erdélyben járt a BIP csapata

Bodrogközi. Körkép. Erdélyben járt a BIP csapata Bodrogközi A Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás időszaki térségi hírmagazinja 2014. június http://bodrogkoz.com/bip/bodrogkozi-korkep/ A Bodrogközi Információs Pontok projekt 17 munkatársa és vezetői

Részletesebben

Bölcsőde Bölcsődénk szerepel az Iránytű szakmai folyóiratban. Farsangi vigassággal búcsúztattuk a telet, pirosba öltöztünk a Dóri Ház lakóiért.

Bölcsőde Bölcsődénk szerepel az Iránytű szakmai folyóiratban. Farsangi vigassággal búcsúztattuk a telet, pirosba öltöztünk a Dóri Ház lakóiért. ANK H Í R L E V É L 2013/ 2. szám Tartalom: Intézményi egységek rövid hírei: Intézményvezetés Beszámolunk a II. SNI Szépíró verseny megyei döntőjéről. Megtartottuk a Szak alkalmazotti értekezletet. Mi

Részletesebben