ŐNAGYSÁGA KABARÉJA CSONGOR ÉS TÜNDE EGÉRFOGÓK HÓKIRÁLYNŐ ÚJPEST SZÍNHÁZ osz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ŐNAGYSÁGA KABARÉJA CSONGOR ÉS TÜNDE EGÉRFOGÓK HÓKIRÁLYNŐ ÚJPEST SZÍNHÁZ. 2015 osz"

Átírás

1 DÓZSA GYÖRGY LILA ÁKÁC APÁCÁK OLYMPIA ŐNAGYSÁGA KABARÉJA CSONGOR ÉS TÜNDE EGÉRFOGÓK HÓKIRÁLYNŐ ÚJPEST SZÍNHÁZ 2015 osz

2 KÖSZÖNTŐ 1 Kedves Olvasóink! TARTALOM KÖSZÖNTŐ DÓZSA LÁSZLÓ szakmai ajánlása NEM BÉRLETES ELŐADÁSOK ŐNAGYSÁGA KABARÉJA Zenés öltöző komédia EGÉRFOGÓK Zenés mesejáték CSONGOR ÉS TÜNDE Színmű HÓKIRÁLYNŐ Mesejáték BÉRLETES ELŐADÁSOK Új bemutatók 2015 Ősz DÓZSA GYÖRGY, A NÉP FIA Családi musical LILA ÁKÁC Szerelmes história APÁCÁK Musical komédia OLYMPIA Vígjáték JEGYINFORMÁCIÓ Örömmel köszöntöm Önöket, s ajánlom figyelmükbe az Újpest Színház legfrissebb, őszi-téli évadának ajánlóját. Fontosnak tartom, hogy Újpesten minden korosztály megtalálja rendezvényeinken a számára legmegfelelőbb programot, a színvonalas szórakozás lehetőségét, melynek egyik kiváló színtere az Újpest Színház. Az elmúlt, tavaszi időszak előadásaira is a sokszínűség volt jellemző. Erich Segal, Nagy Miklós: Love story című musicalje, John Steinbeck: Egerek és emberek című színműve, Esiemann Mihály: Hyppolit, a lakáj című zenés vígjátéka mellett Katona Erkel Petőfi: Bánk bán c. verses operaelőadása került színre. A közönség szerette ezeket a darabokat. Üdítő zárása volt az évadnak P. Szabó István Panelninja című monokomédiája. Az őszi évad kínálata is a nézők minél teljesebb szórakoztatását tűzte ki célul. A Magyar Dráma Napján kissé rendhagyó módon Őnagysága kabaréját láthatja a közönség a Hadart Művészeti Társulás színészei által, akik novemberben az Apácák című kacagtató musicalt is eljátsszák nekünk. A beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészei Szép Ernő: Lila ákác c. szerelmes históriáját mutatják be közönségünknek. A klasszikusokat kedvelők se maradnak előadás nélkül, hisz Molnár Ferenc: Olympia c. vígjátékát a Karinthy Színház művészei tolmácsolásában láthatják.

3 2 KÖSZÖNTŐ DÓZSA LÁSZLÓ szakmai ajánlása 3 Fontosnak tartjuk, hogy Újpesten is legyen a Magyar Kultúra Napján színházi előadás. Erről idén is a GlobArt Társulat gondoskodik Csongor és Tünde c. színművével. A színházba járást minél hamarabb érdemes megszerettetni a fiatalokkal. Idén Hétvégi Matiné címmel színházi előadásokat szervezünk gyerekeknek. Jó szívvel ajánljuk az Egérfogók és a Hókirálynő című mesejátékokat gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. Jöjjenek el előadásainkra, érezzék át közösen a színház varázslatos világát! Öröm számunkra az is, hogy színházunk saját produkcióját, a Gázlángot tájelőadásokon ismerhetik meg a vidéken élők is. Az Újpest Kártyával rendelkezők idén is kedvezményesen vásárolhatják meg a színházi előadásokra jegyüket. Kedvezményeket biztosítunk nyugdíjasok és diákok számára is. Erről érdeklődjenek az Ady Endre Művelődési Házban! Bízom benne, hogy előadásaink elnyerik az Önök tetszését is. Szeretettel várjuk az Újpest Színház rendezvényein egész évben! Találkozzunk többször! Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere DÓZSA LÁSZLÓ ÉRDEMES MŰVÉSZ, RENDEZŐ Az őszi színházi évad megkezdéseként, a Magyar Dráma Napján kivételesen egy fergeteges vígjátékot mutatunk be Őnagysága kabaréja címmel. 1. bérletes előadásunk a Dózsa György, a nép fia című darab lesz, mellyel a több mint ötszáz éves Dózsa-féle parasztfelkelésre emlékezünk. A bemutatóra október 24-én kerül sor. 2. bérletes előadásunk a Beregszászi Magyar Nemzeti Színház társulatának Szép Ernő: Lila ákác című szerelmes históriája, mivel rendkívül fontosnak tartjuk a kapcsolatot a külhoni magyar színházakkal és ezáltal az ottani magyarsággal is. 3. bérletes előadásunk az Apácák című musical, melynek rendkívül nagy sikere arra buzdított minket, hogy e kitűnő sztárelőadás a mi bérletünkbe is bekerüljön. 4. Az őszi bérlet záró előadása Molnár Ferenc rendkívül nívós Olympia című vígjátéka a Karinthy Színház meghívásával, illetve előadásában. Tovább emelve színházunk értékét a 2016 tavaszi repertoárban a Nemzeti Színháztól is várható két darab. Ezen előadások mindegyike közös produkció az Újpest Színházzal. Ars poeticánk, hogy minél magasabb színvonalon, minél több lélekemelő előadást mutathassunk be színházkedvelő vendégeinknek.

4 4 NEM BÉRLETES ELŐADÁSOK - A Magyar Dráma Napja NEM BÉRLETES ELŐADÁSOK - A Magyar Dráma Napja 5 FRÁTER ZOLTÁN: ŐNAGYSÁGA KABARÉJA Zenés öltöző komédia Bemutató: h Újpest Színház, Nagyszínpad Ady Művelődési Ház 1043 Budapest, Tavasz u. 4. RENDEZŐ: HÁDA JÁNOS IRÓ: FRÁTER ZOLTÁN DÍSZLET: HARMATI ISTVÁN ZONGORÁN KISÉR: ERŐS CSABA Szereposztás: Medgyaszay Vilma: ZAKARIÁS ÉVA Vidor Ferike: MÉRAI KATALIN Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike a magyar kabaré történetének két nagy énekesnője. Róluk szól a számos ismert kuplét feldolgozó zenés darab. Medgyaszay a mindenkori nagyasszony, Vidor Ferike az örök cselédlány figurájával aratott sikert Nagy Endre kabaréjában, ahol a művésznők a szövegíró Gábor Andor kegyeiért is vetélkedtek. A női rivalizálás fortélyaira épülő játék során új életre kelnek a régi dalok, a pesti ember életformájának és életérzésének halhatatlan kifejezői ban, Nagy Endre kabaréjának fénykorában Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike országos hírű művésznők, számtalan kuplé és sanzon népszerű előadói. A kulisszák mögött a két művésznő régóta rivalizál egymással. A vetélkedés nemcsak a közönség kegyeiért, hanem a kabaré házi szerzője, Gábor Andor szívéért is folyik. Medgyaszay a női trükkök sorozatát követi el, hogy az ő számai után a költő már ne tudjon Vidornak új verset írni. Már-már úgy tűnik, a nagystílű Medgyaszaynak kedvez a szerencse, amikor váratlan fordulat következik a kabaré életében?

5 6 NEM BÉRLETES ELŐADÁSOK - Hétvégi Matiné gyerekeknek NEM BÉRLETES ELŐADÁSOK - Hétvégi Matiné gyerekeknek 7 FEDINA LÍDIA -TORRES DANI: EGÉRFOGÓK Zenés mesejáték egy részben Jegyár: 1200 Ft Kedvezmények: Újpest Kártya 10% Bemutató: :30h RENDEZŐ: JANTYIK CSABA ZENEI VEZETŐ: TORRES DANI KOREOGRÁFUS: FAGGYAS ALEXANDRA Szereposztás: Buksi kutya: TORRES DANI Cirmos cica: CZINE ESZTER Erzsike: POLLÁK ORSOLYA Lego Lali: SZAKCSI ÁKOS Vicsor egér: CZETŐ ADÁM Cincog egér: FAGGYAS ALEXANDRA Könnyű, vidám kis darab gyerekeknek alapigazságokkal, például, hogy nem szabad lopni, hazudni, és figyelmesnek kell lenni egymással. Kutya, cica, egér és emberszereplőkkel, zenével, dallal, tánccal. A mese tanítása a jó győzelme a gonosz felett, amelyben a lusta megjavul, a gonosz pedig megbűnhődik és talán, szintén megjavul. Elsősorban szórakoztatni akar, de eközben úgy tanít, hogy a tanítást észre sem vesszük. A 4 éves kortól a határ a csillagos ég, hiszen a jó mesét a felnőttek éppen annyira élvezik, mint a gyerekek. Az egy felvonásos, viszonylag rövid terjedelem lehetővé teszi, hogy a legkisebbek is, akiknek a figyelme még gyakran elkalandozik, és akiket egy kétfelvonásos darab már elfáraszt teljes lelkesedéssel élvezzék a történéseket. Újpest Színház - Polgár Centrum, Kamaraterem 1042 Budapest, Árpád út 66.

6 8 NEM BÉRLETES ELŐADÁSOK - A Magyar Kultúra Napja NEM BÉRLETES ELŐADÁSOK - A Magyar Kultúra Napja 9 VÖRÖSMARTY MIHÁLY: CSONGOR ÉS TÜNDE Színmű két felvonásban Az előadásra a belépés díjtalan! Bemutató: h Újpest Színház, Nagyszínpad Ady Művelődési Ház 1043 Budapest, Tavasz u. 4. RENDEZŐ: SOMOGYI ANNA DÍSZLETTERVEZŐ: SZEREDAI ENIKŐ DALSZÖVEGÍRÓ: PIVARNYIK ANIKÓ RENDEZŐASSZISZTENS: PATAKI ANITA Színészek: BÓDIS DÁNIEL, GÖRGÉNYI FRUZSINA, KÁLMÁNCZHELYI GÁBOR, ILLÉSY ÉVA, LIBOR LAURA, LIPCSEI-RÁCZ ZSUZSANNA, PÁL JULIANNA, RUPPER TAMÁS, SZARVAS BALÁZS, KUN BEÁTA, SZEMERÉDI BERNADETT, SZUROMI BERNADETT Zenészek: ÁCS DOMINIKA (fuvola), HEGEDÜS DÁNIEL (gitár), PÁL JULIANNA (ének), SZEMERÉDI BERNADETT (hegedű), SZUROMI BERNADETT (ének), VARGA MÁTÉ (gitár), VÁRKONYI BALÁZS (zongora) Vörösmarty Mihály olyan világot teremtett meg, ami kivétel nélkül beszippant minden embert. Nem a történet, a karakterek kidolgozottsága, hanem a tündérekkel, zűrzavaros lelki állapotokkal, varázslással teletűzdelt mese ragadja magával a nézőt. A GlobART társulat egy ilyen csodavilágot teremt meg, és ezzel kívánja behálózni a közönséget. A sok színes jelmez, díszlet, zene, tánc, kreatív színészi játék mind ezt segíti elő. A csoport azért emelkedhet ki a fiatal, független társulatok közül, mert az összművészet eszközeit használják. Újpesten már bemutatkoztak, a Magyar Kultúra Napján Örkény István Pisti a vérzivatarban c. groteszk drámáját játszották. Az idei évadban a Csongor és Tünde egy egész más, mégis GlobART hű előadásnak ígérkezik.

7 10 NEM BÉRLETES ELŐADÁSOK - Hétvégi Matiné gyerekeknek NEM BÉRLETES ELŐADÁSOK - Hétvégi Matiné gyerekeknek 11 HANS CHRISTIAN ANDERSEN: HÓKIRÁLYNŐ Mesejáték egy részben Kay és Gerda nagymamájukkal élnek együtt nagy szeretetben. Egy nap a gonosz, hidegszívű Hókirálynő meglátogatja Kayt és magával viszi az országába, az örök jég birodalmába. Gerda azonban nem nyugszik bele, hogy elveszítette Kayt. Megígéri nagymamájának, hogy ha addig él is, felkutatja a Hókirálynő birodalmát és visszahozza a fiút szülőházába. Jegyár: 1200 Ft Kedvezmények: Újpest Kártya 10% Bemutató: :30h RENDEZŐ: IVÁNYI ÁRPÁD KOREOGRÁFUS: SALLAK PETRA JELMEZ: VERÉB DIA Szereposztás: Kay: CSATÓ GÁBOR Gerda: DÖMÖK EDINA Manó: ILLYÉS VIKTOR Hókirálynő: VERÉB DIA Nagymama / Minerva: WEISZ ILDIKÓ Újpest Színház, Nagyszínpad Ady Művelődési Ház 1043 Budapest, Tavasz u. 4.

8 12 13 SZIGET SZÍNHÁZ: DÓZSA GYÖRGY, A NÉP FIA Családi musical Bemutató: h Újpest Színház, Nagyszínpad Ady Művelődési Ház 1043 Budapest, Tavasz u. 4. RENDEZŐ: PINTÉR TIBOR ZENE: MÉSZÁROS LÁSZLÓ KOREOGRÁFUS: IFJ. NÁDASDY ANDRÁS ÉS PATUZZI MÓNIKA DÍSZLET: DOMJÁN GÁBOR Szereposztás: Dózsa György: PINTÉR TIBOR Bakócz Tamás: KASZÁS GÉZA Báthory: BUCH TIBOR Dózsa felesége: BÉKEFI VIKTÓRIA Dózsa Gergely: BALOGH MÁTÉ Dózsa fia: BÍRÓ BÁLINT Lőrincz Barát: VÁRFI SÁNDOR Báthory felesége: LŐRINCZ ANDREA Halálasszony: PAPADIMITRIU ATHINA Lovasfutár: MOHÁCSI MÁRK valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház társulata, tánckara és a musical stúdiójának növendékei. A családi musical Dózsa György teljes életútját jeleníti meg, aki egyszerű székely lovas katonából keresztes lovaggá ütve népfelkelést indít el a nép kizsákmányolása miatt saját feudális nemessége ellen. Ismét olyan történelmi személyiséget elevenítünk fel, aki kiemelkedő teljesítményével példát tud mutatni a mai fiataloknak. A legenda szerint Dózsa Györgyöt izzó vastrónon égették meg saját emberei szeme láttára, miközben izzó vaskoronát nyomtak a fejébe, de ahogy Petőfi mondja: De szellemét a tűz nem égeté meg, Mert az maga a tűz; úgy vigyázzatok: Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

9 14 15 SZÉP ERNŐ: LILA ÁKÁC Szerelmes história öt képben Bemutató: h Újpest Színház, Nagyszínpad Ady Művelődési Ház 1043 Budapest, Tavasz u. 4. RENDEZŐ: KATKÓ FERENC ZENE: KUCSERA GÉZA KOREOGRÁFUS: FEJES KITTY Szereposztás: Csacsinszky Pali: FERENCI ATTILA Tóth Manci, táncosnő: DOMÁRECKÁJÁ JÚLIA Bizonyos Nagyságos Úr: SZABÓ IMRE Bizonyosné Nagyságos Asszony: VASS MAGDOLNA Angelusz papa, artista-ügynök: KACSUR ANDRÁS Zsüzsü, balettmester: OROSZ IBOLYA Hédi, táncosnő: BÉRES ILDIKÓ Juci: TARPAI VIKTÓRIA Mili: KACSUR ANDREA Majmóczi: SŐTÉR ISTVÁN Józsi, pincér: SŐTÉR ISTVÁN Mínusz: HOMOKI BÁLINT Tóth Manci, a primadonna álmokat szövögető kis varrónő a Városligetben, egy hatalmas lila akác alatt ismeri és szereti meg Csacsinszky Pált. Pali viszont Bizonyosné Lola iránt érez lírai szerelmet, az úriasszony azonban csak játékszernek tekinti és csapodár élvetegségével hamar kiábrándítja. A felejteni akaró Pali Zsüzsü úr kaszinójában talál rá az új táncos csillag Mancira. Mire rádöbben, hogy Manci hozta életébe a tiszta szerelmet és az ártatlan ifjúságot, a lányt már oroszországi turnéra viszi a vonat.

10 16 17 DAN GOGGIN: APÁCÁK Musical komédia Bemutató: h Újpest Színház, Nagyszínpad Ady Művelődési Ház 1043 Budapest, Tavasz u. 4. RENDEZŐ: KÖKÉNYESSY ÁGI ZENE: GEBORA GYÖRGY KOREOGRÁFUS: ULLMANN KRISZTINA MŰVÉSZETI VEZETŐ: HÁDA JÁNOS Szereposztás: Mária Regina nővér: VOITH ÁGI Mária Huberta nővér: VÁNDOR ÉVA Mária Amnézia nővér: MÉRAI KATALIN Mária Roberta nővér: ZAKARIÁS ÉVA Mária Lea nővér: LAURINYECZ RÉKA A hobokeni kis nővérek a Szent Helén-hegyen álló apácazárdában élik mindennapjaikat. Éppen csak visszaérnek egy afrikai misszióból, amikor váratlan katasztrófa történik: mialatt a nővérek öt fős csoportja átruccan bingózni a szomszédos Mária dombra, az 52 otthon maradt apáca bevacsorázik Júlia nővér mérgező főztjéből. A megmaradt apácákra vár a feladat, hogy eltemessék a megboldogult lányokat. Képeslapokat gyártanak, és a befolyt pénzből eltemetnek 48 nővért az 52-ből. A maradék 4 apácát pedig fagyasztóládába teszik. Az ő temetésükhöz szükséges összeget egy jótékonysági rendezvény bevételéből kívánják fedezni, ezért egy show-t szerveznek a zárda ebédlőjében. Ám a műsor nem egészen úgy alakul, ahogy azt a zárdafőnök asszony elképzelte.

11 18 19 MOLNÁR FERENC: OLYMPIA Vígjáték három felvonásban Bemutató: h Újpest Színház, Nagyszínpad Ady Művelődési Ház 1043 Budapest, Tavasz u. 4. RENDEZŐ: KORCSMÁROS GYÖRGY HANG: VORONKO MIKLÓS DÍSZLET: HORESNYI BALÁZS JELMEZ: TORDAI HAJNAL Szereposztás: Plata-Ettingen herceg, tábornok: SZILÁGYI TIBOR Eugenia, a felesége: PÁSZTOR ERZSI Olympia, özv. Orsolini hercegné, a leánya: BALSAI MÓNIKA Kovács, huszárkapitány: MARTON RÓBERT Krehl, osztrák csendőr-alezredes: BEZERÉDI ZOLTÁN Albert: SZIRTES GÁBOR Lina: EGRI KATI Molnár Ferenc modern szerző. Persze mindig is az volt. De a rang és a mód, a társadalmi különbségek nagyszerű ábrázolója ma mintha még egy fokkal aktuálisabb lenne, mint valaha. A monarchia császári fenségének legfelső körei csak különös etikett szerint érintkezhetnek az alsóbb néposztályokkal. A gyönyörű Orsolini hercegné, a gőgös Olympia és egy Kovács nevű, magyar huszárkapitány közötti kapcsolat miatt tűrhetetlen és sajnálatos botrány szele érinti meg a finom fürdőváros előkelő levegőjét. Megindul a Molnárnál mindig oly bravúros eltérítő-hadművelet. A szerelmeseknek válniuk kell. Mégpedig a legbrutálisabb módon. A hercegné továbbra is hercegné marad, a magyar paraszt pedig visszatakarodik oda, ahonnét jött, a fajtájához. Vajon elkerülhető az egész Monarchiát megrengető botrány, vagy Plata-Ettingen Eugenia hercegné tervei szerint legalább a látszat megmenthető...?

12 ÚJPEST SZÍNHÁZ ŐSZTŐL IS SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET ELŐADÁSAINKRA!

13 22 JEGYINFORMÁCIÓK 10% KEDVEZMÉNY JEGYEK: 1-9. SOR: 2200 FT SOR: 1900 FT SOR: 1600 FT BÉRLETEK: 1-9. SOR: 8000 FT SOR: 7000 FT SOR: 6000 FT KEDVEZMÉNYEK: ÚJPEST KÁRTYA 10% NYUGDÍJAS IGAZOLVÁNY 10% DIÁKIGAZOLVÁNY 10% A műsorváltozás jogát fenntartjuk. ÚJPEST KÁRTYA 10% NYUGDÍJAS IGAZOLVÁNY 10% DIÁKIGAZOLVÁNY 10% A kupon felmutatásával 10% kedvezménnyel vásárolhatók jegyek az Újpest Színház előadásaira az Ady Endre Művelődési Ház jegypénztárában. JEGYÉRTÉKESÍTÉS: Ady Endre Művelődési Ház 1043 Budapest, Tavasz u. 4. ujkk.hu , jegy.ujkk.hu Jegyvásárlás során egy darab kupon használható fel, mely 10% kedvezményt biztosít a vásárlás értékéből. A kupon más kedvezményekkel nem vonható össze. Készpénzre nem váltható, értékéből készpénz nem adható vissza és mindennemű sokszorosítása tilos.

14 Újpest Színház a középpontban A színház támogatója Újpest Önkormányzata Kiadja az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft Budapest, István út ujkk.hu Felelős kiadó: Kovács Bence ügyvezető igazgató Felelős szerkesztő: Kókai István Tervezés, tördelés: Mácsár Tamás, Kókai István Megjelenik 4000 példányban Nyomda: Biró Family Nyomda és Könyvkiadó 1046 Budapest, Nádor u. 26. Felelős vezető: Biró Krisztián Kövessen minket facebookon is: facebook.com/ujkk.hu facebook.com/ujpestszinhaz

15

SZÍNHÁZI ÉVAD 2013/2014

SZÍNHÁZI ÉVAD 2013/2014 SZÍNHÁZI ÉVAD 2013/2014 SZÍNHÁZI ÉVAD 1 2013/2014 SZÍNHÁZI ÉVAD 2 2013/2014 Köszöntõ Egy újságírói kérdésre adott válasz során született a gondolataimban az a kép néhány napja, amely élénken él azóta is

Részletesebben

Bérletajánló 2014/2015. CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks

Bérletajánló 2014/2015. CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks Bérletajánló 2014/2015 CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks A 2014-es színházi világnap üzenete: Ahol emberi közösség van, ott megjelenik az Előadás elfojthatatlan Szelleme. Kis falvakban a fák tövében,

Részletesebben

GÁRDONYI G ÉZA S ZÍNHÁZ

GÁRDONYI G ÉZA S ZÍNHÁZ GÁRDONYI G ÉZA S ZÍNHÁZ 6 1 0-2 ÓK 5 AT 1 T U 20BEM NAGYSZÍNPAD STÚDIÓSZÍNPAD GYEREKEKNEK GÁRDONYI GÉZA SZÍNHÁZ 1 TOVÁBBRA IS MŰSORON: Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Légy JÓ MINDHALÁLIG musical

Részletesebben

268 Ft, határon túl: 1 uro. III. évfolyam, 5. szám 2011. május. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán!

268 Ft, határon túl: 1 uro. III. évfolyam, 5. szám 2011. május. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! 268 Ft, határon túl: 1 uro III. évfolyam, 5. szám 2011. május A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Körtvélyessy Zsolt 15. oldal Legyőzte

Részletesebben

TAVASZI PROGRAMOK 2015. március 1 2015. május 31.

TAVASZI PROGRAMOK 2015. március 1 2015. május 31. Minősített Közművelődési Intézmény TAVASZI PROGRAMOK 2015. március 1 2015. május 31. BARÁTSÁG KULTURÁLIS KÖZPONT 2440 Százhalombatta, Szent István tér 5. KSZELLMANN FLÓRA DUNAFÜREDI KÖZÖSSÉGI HÁZ 2440

Részletesebben

Nyári színházak színházak nyara. 268 Ft, határon túl: 1 uro. A Magyar Teátrumi Társaság havilapja. V. évfolyam, 6. szám 2013.

Nyári színházak színházak nyara. 268 Ft, határon túl: 1 uro. A Magyar Teátrumi Társaság havilapja. V. évfolyam, 6. szám 2013. 268 Ft, határon túl: 1 uro V. évfolyam, 6. szám 2013. június A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Gulyás Attila 7. oldal XIII. POSZT 3.

Részletesebben

színház Magyarországi Nemzetiségek Színházi Találkozója

színház Magyarországi Nemzetiségek Színházi Találkozója színház Magyarországi Nemzetiségek Színházi Találkozója Nyelvében él a nemzet. A nemzetiség is. A színház a társadalom, a remények, az ideálok tükre. Magával ragadó szórakozás, amely túlmutat a hétköznapokon.

Részletesebben

Minősített Közművelődési Intézmény ŐSZI PROGRAMOK

Minősített Közművelődési Intézmény ŐSZI PROGRAMOK Minősített Közművelődési Intézmény ŐSZI PROGRAMOK 2015. szeptember 1 november 30. BARÁTSÁG KULTURÁLIS KÖZPONT 2440 Százhalombatta, Szent István tér 5. KSZELLMANN FLÓRA DUNAFÜREDI KÖZÖSSÉGI HÁZ 2440 Százhalombatta,

Részletesebben

2014. Június 13 - augusztus 10.

2014. Június 13 - augusztus 10. 2014. Június 13 - augusztus 10. Főtámogatók támogatók Telekommunikációs partnerünk: Médiatámogatók: Köszöntő Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Üdvözlöm Önöket Pécsett, a Kultúra Városában. Az itt élőket és az

Részletesebben

TARTALOM: Elsô dolgozat

TARTALOM: Elsô dolgozat Elsô dolgozat Kénytelen-Kelletlen írom ezeket a sorokat. (Jobb szeretek: kényesen, kellesen) Kénytelenek vagyunk bizonyos dolgokon (rögtön kiderül), szokásokon változtatni. Kelletlenül tesszük ezt. De.

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER

PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER KÖSZÖNTŐ 1032 BUDAPEST, SAN MARCO UTCA 81. TEL.: 388-2373 388-7370 KULTURKOZPONT@KULTURKOZPONT.HU Mindenütt jó, de legjobb otthon, tartja az ismert közmondás. Ekként

Részletesebben

Mesés férfiak szárnyakkal

Mesés férfiak szárnyakkal 268 Ft, határon túl: 1 uro II. évfolyam, 10. szám 2010. december A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Mesés férfiak szárnyakkal Premier

Részletesebben

www.kultkikoto.hu facebook.com/kultkikoto PARTLAP KÜLÖNSZÁM BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ

www.kultkikoto.hu facebook.com/kultkikoto PARTLAP KÜLÖNSZÁM BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ +36 30 66 55 989 PARTLAP KÜLÖNSZÁM BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ www.kultkikoto.hu facebook.com/kultkikoto BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ +36 30 66 55 989 +36

Részletesebben

NÉZŐSZÁMROBBANÁS 554 előadás 353.628 néző

NÉZŐSZÁMROBBANÁS 554 előadás 353.628 néző NÉZŐSZÁMROBBANÁS 554 előadás 353.628 néző Vígszínház 2009/2010 NÉZŐSZÁMROBBANÁS 353.628 néző 22.443-mal több mint az előző évben A 2009/2010-es évad számokban A 2009/2010-es évadban 554 előadást tartottunk,

Részletesebben

CHICAGO ...KÖZÖSSÉGBEN. 2014. október 3. 19 óra A K ÖZÖNSÉGGEL... TITUS ANDRONICUS LEVELEK A LÖVÉSZÁROKBÓL

CHICAGO ...KÖZÖSSÉGBEN. 2014. október 3. 19 óra A K ÖZÖNSÉGGEL... TITUS ANDRONICUS LEVELEK A LÖVÉSZÁROKBÓL CHICAGO 2014. október 3. 19 óra TITUS ANDRONICUS LEVELEK A LÖVÉSZÁROKBÓL...KÖZÖSSÉGBEN A K ÖZÖNSÉGGEL... 2014/2015. 1 október John Kander Fred Ebb Bob Fosse CHICAGO musical Maurine Dallas Watkins Chicago

Részletesebben

2015. Június 20 - augusztus 9.

2015. Június 20 - augusztus 9. 2015. Június 20 - augusztus 9. Főtámogatók támogatók Telekommunikációs partnerünk: Médiatámogatók: Köszöntő Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Idén is megnyitja kapuit a Káptalan utcai Szabadtéri Színpad. Pécsett,

Részletesebben

A 2014/2015 -ES ÉVAD BEMUTATÓI. David Eldridge AZ ÜNNEP. rendező ESZENYI ENIKŐ

A 2014/2015 -ES ÉVAD BEMUTATÓI. David Eldridge AZ ÜNNEP. rendező ESZENYI ENIKŐ g a y n a ó t aj s ó r á z d Éva 15. s iu n jú. 5 1 0 2 A 2014/2015 -ES ÉVAD BEMUTATÓI David Eldridge AZ ÜNNEP Thomas Vinterberg, Mogens Rukov és Bo Hansen Dogma-filmje alapján dráma két részben fordította

Részletesebben

Klebelsberg Kultúrkúria. 2013. december - 2014. január

Klebelsberg Kultúrkúria. 2013. december - 2014. január Klebelsberg Kultúrkúria 2013. december - 2014. január ZÖLDÁG JELES NAPOK Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál december 1. vasárnap 17.00 A rendezvénysorozat fővédnökei: Dr. Láng Zsolt polgármester a

Részletesebben

programfüzet 2014. december

programfüzet 2014. december programfüzet 2014. december Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Kellemes

Részletesebben

JORDÁN TAMÁS PÁLYÁZATA A WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK BETÖLTÉSÉRE A PÁLYÁZAT FŐ FEJEZETEI

JORDÁN TAMÁS PÁLYÁZATA A WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK BETÖLTÉSÉRE A PÁLYÁZAT FŐ FEJEZETEI JORDÁN TAMÁS PÁLYÁZATA A WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK BETÖLTÉSÉRE A PÁLYÁZAT FŐ FEJEZETEI I. AZ ALAPKONCEPCIÓ II. A MEGVALÓSÍTÁS III. A JÖVŐ TERVEI IV. A HELY V. MŰKÖDÉSI

Részletesebben

2015. május június. A Művészetek Háza programajánlója. Beszélgetés. Hernádi Judittal

2015. május június. A Művészetek Háza programajánlója. Beszélgetés. Hernádi Judittal 2015. május június A Művészetek Háza programajánlója Beszélgetés Hernádi Judittal Kedves Olvasónk! Megújult programfüzetünk második számában ismét összegyűjtöttük Önnek ajánlatunkat a nyárelő kikapcsolódási

Részletesebben

ÚJPESTI NAPLÓ. Ajándékfürdõzés a vízibirodalomban. INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2011. január 27., V. évf., 3. szám

ÚJPESTI NAPLÓ. Ajándékfürdõzés a vízibirodalomban. INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2011. január 27., V. évf., 3. szám INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2011. január 27., V. évf., 3. szám ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA www.ujpest.hu FOTÓ: VÁRAI MIHÁLY Ajándékfürdõzés a vízibirodalomban Hátrányos

Részletesebben

Mirandolina Székesfehérváron A cikk a 20. oldalon olvasható. Márciusi díjeső. Mirr-Murr Veszprémben. A tartalomból: 268 Ft, határon túl: 1 uro

Mirandolina Székesfehérváron A cikk a 20. oldalon olvasható. Márciusi díjeső. Mirr-Murr Veszprémben. A tartalomból: 268 Ft, határon túl: 1 uro 268 Ft, határon túl: 1 uro V. évfolyam, 3. szám 2013. március A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Lapis Erika 15. oldal Szabó Gyôzô és

Részletesebben

HÍRLEVÉL TARTALOM GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS. III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4.

HÍRLEVÉL TARTALOM GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS. III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4. GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4. TARTALOM - Kodály Zoltán emlékhangverseny - II. Gyõri Operett Fesztivál - Kulturális

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Béres Attila pályázata A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK BETÖLTÉSÉRE 2015.

PÁLYÁZAT. Béres Attila pályázata A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK BETÖLTÉSÉRE 2015. PÁLYÁZAT A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETŐI MUNKAKÖRÉNEK BETÖLTÉSÉRE Béres Attila pályázata 2015. TARTALOMJEGYZÉK I. NYITÁNY 4 II. SZUBJEKTÍV ÖNÉLETRAJZ 7 III. MŰVÉSZETI PROGRAM 9 A népszínházi

Részletesebben

FEBRUÁRI PROGRAMOK. február 4. Február 4. (szerda) 10.30 óra MŰVÉSZETEK HÁZA. Február 5. (csütörtök) 19.30 óra SZÍNHÁZTEREM

FEBRUÁRI PROGRAMOK. február 4. Február 4. (szerda) 10.30 óra MŰVÉSZETEK HÁZA. Február 5. (csütörtök) 19.30 óra SZÍNHÁZTEREM Tartalom Február 4. szerda 10.30 Varázsoljunk Zenét BonBon Quintet: Jancsi és Juliska...3 Február 5. csütörtök 19.30 Nyitott Akadémia Pál Feri...3 Február 6. péntek 20.30 Szekszárdi Alterock: The Immigrants

Részletesebben

II. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL. 2015. május 15-23.

II. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL. 2015. május 15-23. II. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL 2015. május 15-23. A fesztivál védnökei: dr. BOLBERITZ PÁL atya dr. HOPPÁL PÉTER kulturális államtitkár, EMMI HELYSZÍNEK: Újszínház Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz

Részletesebben

2015. március április. A Művészetek Háza programajánlója. Beszélgetés. Gubik Petrával

2015. március április. A Művészetek Háza programajánlója. Beszélgetés. Gubik Petrával 2015. március április A Művészetek Háza programajánlója Beszélgetés Gubik Petrával Tisztelt Olvasóink, Kedves Látógatóink! Minőség mindenekelőtt! Fontos a megújulás, a minőségi előre lépés, ezért döntöttünk

Részletesebben

Kedves Színházlátogató!

Kedves Színházlátogató! Kedves Színházlátogató! Szeretettel köszöntöm Önt a Gyulai Várszínház jubileumi, 50. évadában. A Gyulai Várszínház ezen a nyáron a jubileumi, 50. évadát rendezi meg június 22. és augusztus 11. között.

Részletesebben

A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: INGYENES KÜLÖNSZÁM. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor.

A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: INGYENES KÜLÖNSZÁM. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor. INGYENES KÜLÖNSZÁM A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor.eu MVM OVIT ZRT. Schlanger András igazgató Hamvas István

Részletesebben