Magnes II. Magyar English

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magnes II. Magyar English"

Átírás

1 Magnes II Magyar English

2 Vonzó tér Double the power of attraction Magnes II - megnövelt vonzerő. Az egyszerű forma, a térelemek sokasága és számtalan kombináció ellenállhatatlanná teszi. A modernizált Magnes II ülőbútor rendszer nem csak tökéletesített formát kapott, hanem számtalan új funkcionális megoldást is alkalmaz. A Magnes II az új elemeknek köszönhetően még rugalmasabb megoldást jelent új térbeli kompozíciók létrehozását teszi lehetővé. A működési elve változatlan. Az elemek által kialakított különböző minták és alakzatok olyan benyomást keltenek, mintha az elemek mágnesként vonzanák egymást. Az egyszerű formák kombinálása bármilyen belső térben az oda legjobban illeszkedő elrendezés kialakítását teszik lehetővé. Az egyszerű összeállítások a helyiség kiegészítőjeként, míg az összetett alakzatok az adott belső tér domináns kompozíciójaként alkalmazhatóak. A Magnes II rendszer új generációja a belsőépítészek és tervezők számára még több lehetőséget kínál. Mostantól semmi sem korlátozhatja képzeletüket. Magnes II keeps attracting now with twice the power. The simple form, variety of shapes and countless number of combinations make it an irresistible solution. The modernised Magnes II seating system has not only an improved in form but also a number of new functionalities. With new components, Magnes II is even more flexible, so it can be used to create a greater number of spatial arrangements. The principle operation is still the same. Components attract one another creating patterns and shapes which interact with a magnetic force. The simple form lets you create combinations to match any interior. Modest, where they are intended to complement a space, or complex and extensive where designed as the dominant element. The new generation of the Magnes II system offers more potential to designers. From now on, there will be no limits to their imagination. Arkadiusz Kulon a dán Danmarks Design Iskola befejezése után a Foersom & Lorenzen cégnél dolgozott, majd saját tervező stúdiót alapított. Szenvedélye a bútortervezés. Tervező munkájában a szakképzettséget, a részletek iránti figyelmet, a szépérzéket és az egyensúlyt tartja szem előtt. Arkadiusz Kulon studied at the Danish Danmarks Designskole. He has worked for Foersom & Lorenzen, and presently runs his own design studio. His greatest passion is designing furniture. In designing, he values professionalism, attention to detail, a sense of beauty and balance.

3 Magnes II 201, 211 (CUZ49 + CUZ16), 450 (CUZ08)

4 Magnes II 502 (CUZ46 + CUZ49)

5 Bank Iskola Iroda Galéria Banks Váróterem Schools Lobby Offices Recepció Galleries Posta Waiting rooms Egyetem Corridoar/hallways Tárgyalóterem Reception areas Hivatal Bureaus Relaxációs tér Post offices Múzeum Universities Meeting rooms Rest areas Museums

6 Magnes II 100 (CUZ48, CUZ49, CUZ01), 103 (CUZ01 + CUZ49), 110 (CUZ48), 200 (CUZ01), 490 Z (CUZ48, CUZ01, CUZ49), 502 (CUZ49 + CUZ48), 580 ZD (CUZ48, CUZ01)

7

8 Tökéletes illeszkedés A perfect match Magnes II, tér és képzelet - ez a három elem elegendő ahhoz, hogy egy különleges elrendezést hozzunk létre. Az ülőrendszer által kínált elemek széles skálája lehetővé teszi, hogy a Magnes bármilyen belső térben tökéletesen alkalmazható. Képes egy modern irodaház lobbyját kitölteni, de könnyen alkalmazható egy szűk folyosó berendezéséhez is, és ami a legfontosabb, nem uralkodik a térben, hanem ötletesen kiemeli annak karakterét. A Magnes II ideális választás várótermek és recepciók, vagy pihenő helyiségek berendezéséhez is. Az ülőrendszer megállja helyét nyitott csarnokokban, bevásárlóközpontokban és egyetemi épületek tereiben elhelyezve is. A legkisebb helyiségbe is lehet életet vinni a Magnes II termékcsalád egy érdekes kombinációja által. A hatás minden bizonnyal meglepő lesz. Egyszerűen elég kiválasztani az ideális idomokat, megfelelő színekkel és máris egy vonzó kombinációt hozhatunk létre. A legmágnesesebbek az élénk, vidám színek a narancs, vörös vagy rózsaszín. A Magnes II ülésekhez tökéletesen illenek a földszínek is, mint például a barna, zöld és drapp. A klasszikus megjelenés a fekete és fehér színek kombinálásával, míg a modern stílus a rózsaszín és szürke színek alkalmazásával hozható létre. Az egyetlen dolog ami korlátozza az ülőrendszert, az a képzelet. A kínálatban szereplő modulok és végzáró elemek széles választéka garantálja az egyedi kialakítást. Magnes II, the space and your imagination those three elements are all it takes to create an extraordinary arrangement. The wide product range offered by the system makes Magnes II a perfect match for any interior. It can fill an open hallway in a modern office block, and just as easily fill the space of a small corridor. Most importantly it doesn t dominate the interior but smartly highlights its character. Magnes II sofas are an excellent solution for places such as waiting, rest and reception areas. The system will also work very well in open foyers of shopping malls and universities. Even the tiniest space can be enlivened with an interesting combination of Magnes II product. The effect will be surprising for sure. Just pick the right shapes and colours and your eye-catching design is ready. The most magnetic colours are those that are vivid: oranges, reds and pinks. A great match for Magnes II sofas are also the earthy colours on the spectrum. A classic combination can be designed by juxtaposing black and blue, and pink with grey will give your space a modern hint. The only limit to the system s potential is your imagination. The wide range of available modules and the rich selection of finishes guarantee the uniqueness of your arrangements.

9

10 Kapcsolatteremtés In a relationship with reception Mi a harmonikus kapcsolat titka? Jól érezni magunkat egymás társaságában és kiegészíteni egymást. Ilyen kapcsolat köti össze a Magnes II üléseket a recepcióval, ami erős és tartós egységet képez. Ehhez elegendő néhány idom egyszerű kombinálása és a helyiség máris új, érdekes karaktert kap. A Magnes II vonzereje minden bizonnyal jó első benyomást kelt. A recepció egy cég névjegye. A mágnes ideális egy ilyen környezethez. Egy egyszerű, szemet gyönyörködtető kombináció, a tökéletesen összehangolt színeivel hangsúlyozza a hely jellegét. A rendszer elemeiből kisebb alakzatok is kialakíthatóak, így a Magnes II ülőbútor család a szűkebb helyiségekben is tökéletesen alkalmazható. Az egyes modulok szabadon álló elemekként is remekül alkalmazhatóak, segítségükkel érdekes összeállítások hozhatók létre, melyek nem igényelnek nagy területet ahhoz, hogy egyedi kinézetet kölcsönözzenek a térnek. The recipe for a successful relationship? Feel good in each other s company and complement each other. This is exactly the relationship Magnes II sofas have with reception areas, forming a strong and reliable partnership. A simple arrangement of a few shapes is all it takes for your space to take on a new and interesting look. The power of attraction Magnes II sofas have will surely make a good first impression. A reception area is the trademark feature of any company. Magnes II is a perfect solution to use in such spaces. A simple, eyecatching arrangement and appropriately selected colours will superbly emphasise the nature of a reception area. As it can be used to make small sets, the Magnes II system will arrange even a very small interior. Products of that line also look splendid as free-standing pieces. They can be used to make interesting arrangements which don t need a lot of space to look remarkable.

11 Magnes II 101 (UNY04), 490 W (UNY01)

12 Magnes II 110 (Valencia Perle), 201 (Valencia Perle + Valencia Apfel), 210 (Valencia Apfel), 490 Z (Valencia Apfel)

13

14 Ergonómia és funkcionalitás Ergonomics and functionality Ergonomikus termék mit is jelent ez? Esztétikus, kényelmes használni és tartós. A Magnes II rendszerben mindezek egyesülnek. A legváltozatosabb feladatokat is képes betölteni a legkülönbözőbb környezetekben. Megállja mindenütt a helyét, ahol a hosszabb idejű ülés alapkövetelmény. A kényelmet az ülőfelület lekerekített élei biztosítják, a visszaálló homloklap elegendő helyet biztosít a lábak számára, a háttámlás típusok pedig stabil megtámasztást nyújtanak a hátnak. Vannak viszont olyan területek, amelyek különleges funkcionális megoldásokat igényelnek, mint például a rendelőintézetek vagy kórházak várótermei. Ezeken a helyeken nem csak az esztétikai megjelenés és a kényelem számít hanem fontos a kárpitozás anyaga is. Az alkalmazott szövetnek meg kell felelnie bizonyos szabványoknak, tartósnak kell lennie, és ellen kell állnia a gyakori tisztításnak. A Magnes II ülőbútorok számára ez sem kihívás. An ergonomic product so what is it? Aesthetically pleasing, useful, comfortable and durable. Magnes II has all of these characteristics so it can serve a number of functions in a variety of interiors. It will work great where the circumstances require prolonged sitting. Comfort is ensured by rounded off seat edges, a slanting base ensuring sufficient space for the legs and a stable backrest in selected modules. Some places require special functionalities, for instance waiting rooms at a clinic or hospital. They are not only about aesthetics and comfort the type of finish is just as important. Upholstering fabric which is used must conform to specific standards. Selected upholstery must be durable and resistant to frequent washing.

15

16

17 Magnes II 201 (CUZ47 + CUZ38), 601 (CUZ53)

18 Felvillanyozó újdonság Electrifying new products Csak akkor gondolkozunk el és döbbenünk rá arra, hogy korunk életvitele mennyire függ a villamos energiától, amikor épp hiányt szenvedünk benne. Hányszor lehetetleníti el a laptoppal végzett munkánkat az, hogy lemerül az akkumulátor és nincs a közelben elektromos csatlakozás? Hányszor hagy cserben mobiltelefonunk, mikor a legnagyobb szükség volna rá? Szerintünk túl sokszor. Úgy döntöttünk, hogy ezen változtatnunk kell. A Magnes II rendszer elemválasztékában most már olyan modulok is megtalálhatók, melyek elektromos csatlakozási lehetőséggel vannak ellátva. Ennek köszönhetően ott, ahol Magnes II van, nem maradunk áram nélkül. A biztonságos adatáramlás érdekében hálózati csatlakozási lehetőséggel is elláttuk az egységeket, így könnyen hozzáférhetővé válik az internetes rendszer. A munkavégzés kényelmének fokozása érdekében, ezeket a speciális modulokat egy forgatható pulttal is felszereltük, amely így még komfortosabb környezetet biztosít számunkra. Mostantól mindig naprakész lehet és állandó kapcsolatban maradhat a világgal, s mindehhez elég csupán igénybe venni az ülőbútor mágneses energiáját. We will only realise how strongly reliant on electricity we are only when our power supply is gone. How often has work on your laptop been interrupted by a power cut? How many times has your mobile phone battery failed you? We think it s been too often. We have decided to do something about it. Modules fitted with power supply sockets are now available in the system s portfolio. As a result, with a Magnes II product you will never lose access to power supply. What s more, the module fitted with an internet socket provides fixed access to the internet and working comfort with a small extra tablet. From now on you can stay on top of things and connect with the world. Just use the system s magnetic energy.

19

20

21 A modulok végoldalára szerelhető, kárpitozott párnával ellátott félkör elemek (103, 203 típusok) a kialakított kompozíciók még esztétikusabb befejezését teszik lehetővé. Az új 45 -os csatlakozó elemek még változatosabb és kifinomultabb összeállítások létrehozását teszik lehetővé. A rendszer egy másik újdonsága egy rendkívül könnyű és áthelyezhető kiegészítő asztal. Az asztallap pácolt és lakkozott felületű rétegeltlemezből készül, a fém vázszerkezet krómozott, festett fehér (RAL 9003), vagy fekete (RAL 9005) felülettel rendelhető. New system components (103 and 203) with an upholstered cushion fixed to the side will provide an even more tasteful ending to your arrangement. A new 45 degree linking unit allows even more varied and advanced combinations. Another new product is an incredibly light and mobile small table with lacquered plywood top. Its frame is finished in chrome and white (RAL 9003) or black (RAL 9005) paint.

22 Kreatív szabadság Freedom of creation Hozza létre saját összeállítását az egyes alapelemekből, kreáljon saját ülőgarnitúrát, tervezze meg önállóan saját irodája stílusát! Most ez könnyebb, mint gondolná. Bemutatunk néhány típust a legkedveltebb összeállítások közül, melyek létrehozhatóak a Magnes II rendszerrel. Szeretnénk felszabadítani kreatív képességeit és megajándékozni az alkotás örömével, ezért kérjük látogasson el a honlapunkra, ahol tervező alkalmazásunk segítségével önállóan kipróbálhatja az ülőgarnitúrában rejlő lehetőségeket, és könnyedén saját Magnes II kompozíciót állíthat össze. A belsőépítészek és tervezők figyelmébe ajánljuk a speciális színminta kollekciónkat, melyben különleges kárpit kínálatunkat gyűjtöttük össze. A számtalan, nem mindennapi szövettípus melyekből néhány típust a lentebbi képeken is megtekinthet biztosan segítségére lesz eredeti megoldások megalkotására, még a legnagyobb kihívásokat támasztó feladatok kivitelezésekor is. Make a composition of single components, create your own arrangement or design your office yourself. Now it s much easier than you would have thought. We have presented a few most popular arrangements offered by Magnes II below. Still, we encourage you to try out the system s potential yourself using the application available at get carried away by the joy of creation and compose your own Magnes II. If you are an architect, please remember about the special pattern book of unconventional finishes the so called Project Finishes. The several dozen of unlimited fabric collections, including a few as remarkable as those in the photos below, are bound to help you create original arrangements for even the most demanding customer. Magnes II 101 ( Monochrome Stripe Plus MXS01 Piano Smarty Plus SZW03 + CUZ29 Eton Stripe Plus SZV01 College + SZU02 Savile Row Mole)

23

24 Mindig a jó helyen Always in its place A Magnes II ülőbútor tervezésekor meggyőződésünk volt, hogy számtalan helyen egyedülálló megoldást kínáló rendszert hozunk létre. Nem csalódtunk. Bemutatunk néhány olyan kivitelezést, mely e kivételes képességű termék segítségével jött létre. Iskolák, irodák, klinikák, egyetemek és bankok. A Magnes II mindenhol tökéletesen megállta a helyét. Köszönjük a Magnes II ülésekbe vetett bizalmát és számítunk az Ön további együttműködésére. When designing the Magnes II system we believed it would be indispensable in a number of places. It hasn t failed our expectations. We are presenting selected projects in which that remarkable product was used: schools, offices, clinics, universities and banks. The system has worked perfectly well in all of those places always in its place. Thank you for trusting Magnes II sofas. We are looking forward to being your partner in the future. Nemzetközi Oktatási Központ; Kielnarowa, Lengyelország International Education Centre; Kielnarowa, Poland BN Office Solution Oktatási, Idegenforgalmi és Kulturális Központ; Stronie Śląskie, Lengyelország Education, Tourism and Cultural Centre; Stronie Slaskie, Poland MPC BN Office Solution Partner

25 Kárpáti Trója Régészeti skanzen; Trzcinica, Lengyelország Karpacka Troja open-air archaeological museum; Trzcinica, Poland BN Office Solution Menedzseri Tanulmányok Intézete; Brünn, Cseh Köztársaság Institute of Managerial Studies; Brno, Czech Republic TOKA s.r.o. BN Office Solution Partner

26 Nemzetközi Kerámia Központ; Bolesławiec, Lengyelország International Centre of Ceramics; Boleslawiec, Poland Mebelland BN Office Solution Partner Siemacha Egyesület; Krakkó, Lengyelország Siemacha Association; Krakow, Poland Studio Kwadrat BN Office Solution Partner

27 Anyák és Gyermekek Független Egészségügyi Ellátási és Gondozó Csoportja; Opoly, Lengyelország Independent Specialised Health Care Centre for Women and Children; Opole, Poland Sigma BN Office Solution Partner Ian Mikardo Főiskola; London, Egyesült Királyság Ian Mikardo High School; London, United Kingdom Warings + BN Office Solution

28 Lowestoft Sixth Form College; Lowestoft, Egyesült Királyság Lowestoft Sixth Form College; Lowestoft, United Kingdom Malcom Andrew Office Solutions + BN Office Solution Queens University; Belfast, Írország Queens University; Belfast, Ireland Alpha Office Furniture BN Office Solution Partner

29 Vajdasági Szt. Lajos Szakorvosi Gyermekkórház; Krakkó, Lengyelország St. Louis Regional Specialised Children s Hospital; Krakow, Poland Studio Kwadrat BN Office Solution Partner Történeti- és Természettudományi Múzeum és Rezervátum; Krzemionki, Lengyelország Archaeology and Nature Museum and Reserve; Krzemionki, Poland emgie Mebel BN Office Solution Partner

30 Elemválaszték Product range A Magnes II egy elasztikus rendszer. Nagyszerűen illik nagy és kis terekhez is. A Magnes II család ülőbútorokból, asztalokból, kétoldalú fotelekből és még sok más elemből áll. A Magnes II maximális funkcionalitást nyújt minimális mennyiségű részelem mellett. Az ülőbútorok illetve asztalok szerkezete kétoldalt laminált bútorlapból készül. A stabil és szilárd szerkezeti elemek biztosítják a hosszú távú felhasználást, míg a kárpitozáshoz használt anyagok garantálják a kényelmet. A sokféle szövet változatos, gazdag színvilága segít megvalósítani a belsőépítész minden ötletét. Magnes II is a flexible system. It is perfect both for large spaces and smaller interiors. The Magnes II line includes seats, tables, two-sided armchairs and other components maximizing functionality with a minimal number of elements. The structure of Magnes II seats is made of laminated on both sides chipboard. The stable and solid structure ensures long-term usability with the upholstered elements making the seat exceptionally comfortable. The varied, bold colors of the upholstery materials allow the interior designer to realize any vision. Magnes II 100 Magnes II 101 Magnes II 103 ÜLÉSMAGASSÁG seat 67 x 50 cm 67 x 76 cm 85 x 50 cm 44 cm 78 cm 44 cm ÜLÉSMAGASSÁG ÜLÉSMAGASSÁG 44 cm 44 cm 44 cm seat seat Magnes II 110 ÜLÉSMAGASSÁG seat 67 x 56 cm 67 cm 44 cm Magnes II 111 ÜLÉSMAGASSÁG seat 67 x 81 cm 78 cm 44 cm Magnes II 501 ÜLÉSMAGASSÁG seat 67 x 126 cm 78 cm 44 cm

31 Magnes II 200 Magnes II 201 Magnes II 203 ÜLÉSMAGASSÁG seat 133 x 50 cm 133 x 76 cm 152 x 50 cm 44 cm 78 cm 44 cm ÜLÉSMAGASSÁG ÜLÉSMAGASSÁG 44 cm 44 cm 44 cm seat seat Magnes II 210 ÜLÉSMAGASSÁG seat 133 x 56 cm 67 cm 44 cm Magnes II 211 Magnes II 502 ÜLÉSMAGASSÁG seat 133 x 81 cm 133 x 126 cm 78 cm 78 cm ÜLÉSMAGASSÁG 44 cm 44 cm seat Magnes II 450 ÜLÉSMAGASSÁG seat 61 x 50 cm 44 cm 44 cm Magnes II 490 W ÜLÉSMAGASSÁG seat Magnes II 490 Z 82 x 50 cm 57 x 50 cm 44 cm 44 cm ÜLÉSMAGASSÁG 44 cm 44 cm seat Magnes II 580 ZD ÜLÉSMAGASSÁG seat 126 x 50 cm 44 cm 44 cm Magnes II 600 / 601 SZÉLESSÉG x MÉLYSÉG ÍRÓLAP MÉRETE WRITING TABLET dimensions 22,5 x 50 cm 71 cm 28 x 54,5 cm Magnes II x 31 cm 53,6 cm

32 BN OFFICE SOLUTION Copyright BN Office Solution

Több mint egy ok a DECSA termékek választása mellett More than one reason to choose Decsa Products EVAPORATIVE COOLING

Több mint egy ok a DECSA termékek választása mellett More than one reason to choose Decsa Products EVAPORATIVE COOLING Több mint egy ok a DECSA termékek választása mellett More than one reason to choose Decsa Products EVAPORATIVE COOLING Evaporatív hűtés Evaporative Cooling EVAPORATIVE COOLING 40 ÉV FEJLŐDÉSE A TERVEZÉSTŐL

Részletesebben

Nagyon kellemes dolog nagykövetnek lenni Magyarországon Interjú őexcellenciája Roland Galharague-val, Franciaország magyarországi nagykövetével

Nagyon kellemes dolog nagykövetnek lenni Magyarországon Interjú őexcellenciája Roland Galharague-val, Franciaország magyarországi nagykövetével Nagyon kellemes dolog nagykövetnek lenni Magyarországon Interjú őexcellenciája Roland Galharague-val, Franciaország magyarországi nagykövetével It is very pleasant to be an ambassador in Hungary Interview

Részletesebben

Az év támogatottja program 2011-12. Charity of the Year Programme 2011-12

Az év támogatottja program 2011-12. Charity of the Year Programme 2011-12 Az év támogatottja program 2011-12 Charity of the Year Programme 2011-12 1 Az év támogatottja programról Tartalom Table of contents Az év támogatottja programot Magyarországon 2003-ban hagyományteremtő

Részletesebben

A próféták hazatérnek V.

A próféták hazatérnek V. A próféták hazatérnek V. értékesítéssel egybekötött kiállítás Out of mind/az elmén túl Sárközy Pál / Werner Hornung 2010. február 8 26. A kiállítást megnyitja Rubik Ernô építész 2010. február 7-én, vasárnap

Részletesebben

ÚJ TÍPUSÚ TURIZMUS, ÚJ TÍPUSÚ TURIZMUS MARKETING A NEW TYPES OF TOURISM AND TOURISM MARKETING IN THE POST-INDUSTRIAL WORLD POST-INDUSZTRIÁLIS KORBAN

ÚJ TÍPUSÚ TURIZMUS, ÚJ TÍPUSÚ TURIZMUS MARKETING A NEW TYPES OF TOURISM AND TOURISM MARKETING IN THE POST-INDUSTRIAL WORLD POST-INDUSZTRIÁLIS KORBAN ÁRVA LÁSZLÓ ÚJ TÍPUSÚ TURIZMUS, ÚJ TÍPUSÚ TURIZMUS MARKETING A POST-INDUSZTRIÁLIS KORBAN LÁSZLÓ ÁRVA NEW TYPES OF TOURISM AND TOURISM MARKETING IN THE POST-INDUSTRIAL WORLD Szolnoki Főiskola 2012 ÚJ TÍPUSÚ

Részletesebben

A parlamenti karácsonynak szép hagyománya van Interjú Kövér László úrral, az Országgyűlés elnökével

A parlamenti karácsonynak szép hagyománya van Interjú Kövér László úrral, az Országgyűlés elnökével A parlamenti karácsonynak szép hagyománya van Interjú Kövér László úrral, az Országgyűlés elnökével A nice tradition of Christmas in the Parliament Interview with László Kövér, Speaker of the Parliament

Részletesebben

Látom a munkám eredményét és ez nap, mint nap sikerélményt jelent Seeing the results of my work gives me a sense of achievement day by day.

Látom a munkám eredményét és ez nap, mint nap sikerélményt jelent Seeing the results of my work gives me a sense of achievement day by day. Fogadószoba Látom a munkám eredményét és ez nap, mint nap sikerélményt jelent Seeing the results of my work gives me a sense of achievement day by day. Mártha Imre, bármely hihetetlen, egész fiatalon az

Részletesebben

A telc nyelvvizsga levélírás feladata irányított fogalmazás, amely a feladatban megadott helyzet rögzített szempontok alapján történő megoldását

A telc nyelvvizsga levélírás feladata irányított fogalmazás, amely a feladatban megadott helyzet rögzített szempontok alapján történő megoldását Általános útmutató a telc English B2 levélírás (writing) feladatának megoldáshoz A telc nyelvvizsga levélírás feladata irányított fogalmazás, amely a feladatban megadott helyzet rögzített szempontok alapján

Részletesebben

Sri Nisargadatta Maharaj I AM THAT, magyarul: Én Az vagyok

Sri Nisargadatta Maharaj I AM THAT, magyarul: Én Az vagyok most important in your life -- yourself. Of your personal universe you are the centre -- without knowing the centre what else can you know? Q: But how can I know myself? To know myself I must be away from

Részletesebben

K O K E S C H Á D Á M. Paksi Képtár Art Gallery Paks

K O K E S C H Á D Á M. Paksi Képtár Art Gallery Paks K O K E S C H Á D Á M Paksi Képtár Art Gallery Paks Prosek Zoltán MINTASZERÛ VISZONY AN EXEMPLARY RELATIONSHIP Az érzékszerveinkkel felfogott valóság nem más, mint jelzések [signal] sokasága, amelyek azonban

Részletesebben

Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra...

Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra... 2008. SZEPTEMBER szeptember 26. évfolyam 7. szám 1 September 2008 Volume SEPTEMBER 26, Issue 20087. A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség Lapja Newsletter of the Hungarian American Association of Washington

Részletesebben

Angol-magyar szójegyzék és nyelvtani összefoglaló

Angol-magyar szójegyzék és nyelvtani összefoglaló Intermediate Bel v 7/3/03 11:14 AM Page b 1 the edition Great Clarendon Street, Oxford OX2 6DP Oxford University Press is a department of the University of Oxford. It furthers the University s objective

Részletesebben

DIPLOMÁK MENKYO - TAGSÁG Nemzetközi RAJI Budóiskola ; Jaff RAJI iskolaalapító tanár (Head-Instructor) ALL about MENKYO MEMBERSHIP CERTIFICATES

DIPLOMÁK MENKYO - TAGSÁG Nemzetközi RAJI Budóiskola ; Jaff RAJI iskolaalapító tanár (Head-Instructor) ALL about MENKYO MEMBERSHIP CERTIFICATES EUROPE HONBU DOJO 7 rue André Désilles 35000 RENNES France membership@ecoledebudo.com www.aikido-jaffraji.com DIPLOMÁK MENKYO - TAGSÁG Nemzetközi RAJI Budóiskola ; Jaff RAJI iskolaalapító tanár (Head-Instructor)

Részletesebben

Sri Nisargadatta Maharaj I AM THAT, magyarul: Én Az vagyok

Sri Nisargadatta Maharaj I AM THAT, magyarul: Én Az vagyok Q: You seem to take for granted that there can be a dream without a dreamer and that I identify myself with the dream of my own sweet will. But I am the dreamer and the dream too. Who is to stop dreaming?

Részletesebben

Setting the Pace from New Europe. State of the art project at TVK. Massive developments at INA. Records at Slovnaft. Friss lendület az Új Európából

Setting the Pace from New Europe. State of the art project at TVK. Massive developments at INA. Records at Slovnaft. Friss lendület az Új Európából Winter / Tél 2005 2006 MOL Group s Business Magazine A MOL-csoport üzleti magazinja Setting the Pace from New Europe Friss lendület az Új Európából State of the art project at TVK Aranykönyvbe illô beruházás

Részletesebben

For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life.

For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life. VOLUME 89. No. 4. OCTOBER-NOVEMBER-DECEMBER 2010. 89. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2010. OKTÓBER-NOVEMBER-DECEMBER Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen,

Részletesebben

VOLUME 89. No. 1-2. JANUARY - JUNE 2010 89. ÉVFOLYAM 1-2. SZÁM 2010. JANUÁR - JÚNIUS

VOLUME 89. No. 1-2. JANUARY - JUNE 2010 89. ÉVFOLYAM 1-2. SZÁM 2010. JANUÁR - JÚNIUS VOLUME 89. No. 1-2. JANUARY - JUNE 2010 89. ÉVFOLYAM 1-2. SZÁM 2010. JANUÁR - JÚNIUS Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem, hogy őrizd meg őket a gonosztól. Szenteld meg őket az igazsággal:

Részletesebben

A két férfihoz kapcsolódni is könnyű, hiszen mindannyian voltunk fiatalok és sikerre éhesek. Bár én még most is fiatal vagyok és sikerre éhes.

A két férfihoz kapcsolódni is könnyű, hiszen mindannyian voltunk fiatalok és sikerre éhesek. Bár én még most is fiatal vagyok és sikerre éhes. Dear Reader: Ez egy DM-levél, a jó levél pedig minden ízében érződjön levélnek. On a beautiful late spring afternoon, twenty-five years ago, two young men graduated from the same college. They were very

Részletesebben

TAMÁSINÉ DSUPIN BORBÁLA A NÉPI JÁTÉKOK ÉS A MOZGÁS RELÁCIÓJA, ÉS FUNKCIÓJA A 3-7 ÉVES GYERMEKEK SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉSÉBEN

TAMÁSINÉ DSUPIN BORBÁLA A NÉPI JÁTÉKOK ÉS A MOZGÁS RELÁCIÓJA, ÉS FUNKCIÓJA A 3-7 ÉVES GYERMEKEK SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉSÉBEN TAMÁSINÉ DSUPIN BORBÁLA A NÉPI JÁTÉKOK ÉS A MOZGÁS RELÁCIÓJA, ÉS FUNKCIÓJA A 3-7 ÉVES GYERMEKEK SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉSÉBEN JYVÄSKYLÄ 2010 A NÉPI JÁTÉKOK ÉS A MOZGÁS RELÁCIÓJA, ÉS FUNKCIÓJA A 3-7 ÉVES GYERMEKEK

Részletesebben

The Lost Archive DLC

The Lost Archive DLC The Lost Archive DLC William: Akkor eggyet értünk, érd el a célod és gyere ki onnan! So we're in agreement. Reach your goal, then get out of there. 01 Pap: Az úr az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves

Részletesebben

than goulash! There is more to Hungarian GRAMMAR COURSE FOR BEGINNERS by László Ragoncsa

than goulash! There is more to Hungarian GRAMMAR COURSE FOR BEGINNERS by László Ragoncsa There is more to Hungarian than goulash! by László Ragoncsa GRAMMAR COURSE FOR BEGINNERS Copyright 2010, László Ragoncsa, THERE IS MORE TO HUNGARIAN THAN GOULASH! ALL RIGHTS RESERVED. PREFACE This is the

Részletesebben

Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek

Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek a regionális kutatások periodikus kiadványa, az észak-magyarországi regionális fejlesztés szakmai folyóirata Megjelenik félévenként az Észak-magyarországi Regionális

Részletesebben

3. Az eredet és minőség közötti kapcsolat az eredetjelzett termékek problémája

3. Az eredet és minőség közötti kapcsolat az eredetjelzett termékek problémája A hagyományos magyar élelmiszerek fogyasztói magatartásának vizsgálata Popovics Anett 1, Gyenge Balázs 2 1 FVM Agrármarketing Centrum Kht., 2 SZIE Gödöllő, Marketing Intézet A hagyományos élelmiszer meghatározásának

Részletesebben

Monor. www.monor.hu. Monor Város Önkormányzatának kiadványa Jó itt élni! Monor

Monor. www.monor.hu. Monor Város Önkormányzatának kiadványa Jó itt élni! Monor Monor www.monor.hu Jó itt élni! A Great Place to Live! 1 Monor Város Önkormányzatának kiadványa Mayor s Foreword Polgármesteri köszöntő Photography is the art of the moment. Each photo is an uncompromising,

Részletesebben

An invitation to grow with us. Grant Thornton Magyarországon

An invitation to grow with us. Grant Thornton Magyarországon An invitation to grow with us Grant Thornton Magyarországon Tartalomjegyzék 4 IB Grant Thornton Magyarországon 5 Rólunk 6 Helyismeret, globális csapat 9 Márkaértékeink 10 Megkülönböztető ismérveink 13

Részletesebben

42. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2009. áp ri lis 2., csütörtök TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 7335, Ft

42. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2009. áp ri lis 2., csütörtök TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 7335, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2009. áp ri lis 2., csütörtök 42. szám Ára: 7335, Ft TARTALOMJEGYZÉK Oldal 66/2009. (IV. 2.) Korm. ren de let A kí sér le ti és egyéb tu do má nyos cé lok

Részletesebben

Canada Without Shadows I am a Romani Woman. Kanada Bizo Uchalipe. Me Sem Romni

Canada Without Shadows I am a Romani Woman. Kanada Bizo Uchalipe. Me Sem Romni Canada Without Shadows I am a Romani Woman red tree & chirikli collective the witness project Kanada Bizo Uchalipe Me Sem Romni Testimonies, lives and dreams of five Hungarian Romani women in Toronto Canada

Részletesebben

Anyag és szellem viszonyáról két új ház kapcsán

Anyag és szellem viszonyáról két új ház kapcsán P Á H O LY L O D G E Patartics Zorán Cságoly Ferenc Bujnovszky Tamás ÉPÍTÉSZ / ARCHITECT SZÖVEG / TEXT FOTÓ / PHOTOS TERVEZÉS / ARCHITECTURE HORVÁTH ÉS PATARTICS ÉPÍTÉSZ IRODA KFT. ÉPÍTÉSZ FELELÔS TERVEZÔ

Részletesebben

A szociális párbeszéd kibővítése különböző szinteken. Enhancing social dialogue at various levels

A szociális párbeszéd kibővítése különböző szinteken. Enhancing social dialogue at various levels A szociális párbeszéd kibővítése különböző szinteken Enhancing social dialogue at various levels 1 Jelen kiadvány a Szociális párbeszéd szélesítése a különböző szinteken, a LIGA Szakszervezetek 2012/0104596

Részletesebben

Elméleti tanulmányok / Theoretical Studies THE THEORETICAL BASES OF KNOWLEDGE MANAGEMENT

Elméleti tanulmányok / Theoretical Studies THE THEORETICAL BASES OF KNOWLEDGE MANAGEMENT Elméleti tanulmányok / Theoretical Studies THE THEORETICAL BASES OF KNOWLEDGE MANAGEMENT Dr. Márta B. ERDŐS Dr. Gábor JUHÁSZ Dr. Péter GARAI Absztrakt A XX. század második felére a tudás a termelés meghatározó

Részletesebben