National Geographic kiadványok július

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "National Geographic kiadványok - 2010. július"

Átírás

1 National Geographic kiadványok július Grand Canyon (Grand Canyon) Az űrből is látható kevés természeti képződmény egyike, a világörökség része. Amerika legnépszerűbb nemzeti parkját évente ötmilliónál is többen keresik fel. Azonban a náluk egymilliószor nagyobb szakadék peremén állva a látogatók a Grand Canyon köveinek, vizeinek és állatvilágának csak a töredékét pillanthatják meg. A tudomány igen kevéssé ismeri a kanyon állat- és növényvilágát vagy akár a kialakulásának körülményeit és idejét. Most különleges expedíció indul a nagy ismeretlenbe, hogy teljes 446 kilométeres hosszában bemutassa a Grand Canyont. Bónuszprogram: A Grand Canyon felfedezése Producer: Brian Armstrong Játékidő: 111 perc Kép: 16:9 DVD vonalkód: A Da Vinci-kód megfejtése (The Da Vinci Code) Titkos társaságok, gyilkos összeesküvések és döbbenetes kinyilatkoztatások története. De történelmileg mennyire hiteles A Da Vinci-kód, ez a bombasztikus sikerű regény? Vajon összeházasodott-e Jézus és Mária Magdolna, letteke gyerekeik, és a leszármazottaik tényleg közöttünk járnak? Igazán megalakult egy titkos szekta Krisztus vérvonalának védelmére, és Leonardo da Vinci valóban finom utalásokat rejtett el legismertebb festményein? A National Geographic-kal körberepülünk a Földön, hogy egy szenzációhajhász világba nyerjünk betekintést Bónuszprogram: Dekódolt üzenetek Rendező: Amy Doyle Játékidő: 67 perc Kép: 16:9 DVD vonalkód:

2 A fáraó átka A Tutanhamon rejtély (King Tut s Curse) Feltehetően ez minden idők egyik legrejtélyesebb története, mely az ősi Egyiptomból származik a híres ifjú uralkodó, Tutanhamon titka. Vajon miért halt meg olyan fiatalon? Talán meggyilkolták? Van e magyarázat arra a legendás átokra, amely állítólag mindazokat sújtja, akik évszázadok múlva felfedezték a sírját? Egy nemzetközi tudóscsapat most először alkalmazza a korszerű CT-szkenner technológiát, hogy feltárja az igazságot, igazából mi is történt 3000 évvel ezelőtt, és megfejtse Tutanhamon átkának rejtélyét. Producer: Brando Quilici Játékidő: 57 perc Felirat: magyar Kiadás éve: 2008 Kép: 16:9 DVD vonalkód: Indiai birodalmak (Empires of India) Bábur, Dzsingisz kán leszármazottja képtelen volt ellenállni India pompájának és decentralizált hatalmi viszonyainak. A közép-ázsiai herceg egy egész sor véres ütközetet vívott a XVI. század közepén, mígnem 1526-ban elfoglalta Delhit. Győzelme hihetetlen kincsekkel gazdagította és a Mogul Birodalom urává tette Báburt. Ez a birodalom 300 éven át, Robert Clive évi megérkezéséig létezett. Az ő tevékenysége nyomán született meg Brit-India, és jutottak az ország kincsei közöttük a pompás Koh-i-Noorgyémánt angol kézre. Játékidő: 61 perc Kép: 4:3 DVD vonalkód:

3 Az ismeretlen Dian Fossey (Dian Fossey) Dian élete a páratlan eltökéltség és bátorság meséje, melyet a "Gorillák a ködben" c. filmben vittek vászonra, és amelyet egy környezeti katasztrófa és tragikus meggyilkolása árnyékolt be. Dian a törékenység és a keménység különös egyvelege volt. Lángoló szenvedélye már-már beteges megszállottsággal párosult. A hegyi gorillák megmentéséért vívott küzdelme végül az életébe került, de olyan örökséget hagyott ránk, amely még a háború sújtotta Ruandában is tovább él. Dian Fossey-biográfia Producer és rendező: Jane-Marie Franklyn Játékidő: 61 perc Kép: 4:3 DVD vonalkód: Júdás evangéliuma (Lost Gospel of Judas) Iskarióti Júdás az egyik leggyűlöltebb ember a történelemben. Az apostol, aki elárulta Jézust. Iskarióti Júdás neve évszázadokon keresztül egyet jelentett a hűtlenséggel és az álnoksággal. Egy ősi evangélium, miután csaknem kétezer esztendőn át pihent Egyiptom homokjában, most egészen eltérően számol be Jézus utolsó napjairól, és kérdésessé teszi, hogy Iskarióti Júdás gonosz apostol lett volna. Csatlakozzunk a National Geographic-hoz és a bibliadetektívek csapatához, akik e különleges irat keletkezésére és sorsára igyekeznek fényt deríteni, miközben vallási szerepével és jelentésével is birokra kell kelniük. Bónuszprogram: A kódex eredetiség-vizsgálata Producer: James Barrat Játékidő: 99 perc Kép: 16:9 DVD vonalkód:

4 A maja civilizáció születése (Dawn of the Maya) Az ősi maja birodalom korai időszakát hosszú időn át a mitológia ködébe vesző primitív korszaknak gondolták. Most azonban az új, lélegzetelállító felfedezések elénk tárnak egy hatalmas uralkodók által irányított kultúrát, amely virágzó városokat és lenyűgöző piramisokat hozott létre. Megismerjük a kor kifinomult művészetét, az ősi írásbeliséget és annak történetét, hogyan emelkedett fel a világ egyik leghatalmasabb és legrejtélyesebb civilizációja! Bónuszprogram: Királyi vérfürdő a majáknál Játékidő: 104 perc Felirat: magyar Kiadás éve: 2008 Kép: 16:9 DVD vonalkód: Nofertiti és az eltűnt dinasztia (Nefertiti & the Lost Dynasty) Az ókori Egyiptomot több mint 3000 esztendeje szétszakították. Nofertiti, a tökéletes, és férje, Ehnaton, a radikális uralkodó akik alapjaiban rengették meg Egyiptomot és megreformálták a civilizációt. Leváltották a régi kormányt, a régi vallást, a régi fővárost, sőt, a régi isteneket is. A végén pedig eltűntek, az egész családjukkal együtt Mi történhetett velük? A vita évtizedek óta folyik. Egy National Geographic szponzorálta nemzetközi csapat a történelem során mindössze második ízben egy, a komputer-tomográfiát hívta segítségül, hogy a Királyok Völgyében a rejtélyes királyi család nyomára bukkanjon. Bónuszprogram: Egyiptom titkos kincsei, Producer: Brando Quilici Játékidő: 81 perc Felirat: magyar Kiadás éve: 2008 Kép: 16:9 DVD vonalkód:

5 A stressz Egy gyilkos portréja (Stress: Portrait of a Killer) Az elmúlt évtizedek kutatási egyre közelebb vittek bennünket a stressz működésének a megértéséhez. Vajon hogyan hat a testünkre? Hogyan befolyásolja társadalmi státuszunk a stresszre való hajlamunkat? Az afrikai szavannák páviánjainak tanulmányozásától a Stanford University idegtudományi laboratóriumában folyó kísérletekig a tudósok azt kutatják, milyen halálos is lehet a stressz. Az eredmények bebizonyítják, hogy mélyen a testünk belsejében fejti ki hatását: zsugorítja az agyunkat, zsírlerakódást okoz a hasunkon, sőt a kromoszómáinkat is károsítja. A felfedezések megrajzolják e gyilkos portréját, és igazolják, hogy a stressz nem csupán lelkiállapot, hanem nagyon is kézzelfogható és veszélyes ellenség. Producer: John Hemingway Játékidő: 58 perc Kép: 16:9 DVD vonalkód: Angkorvat fénykora (Glories of Angkor Wat) A kőtemplomok városa, a hatalmas kiterjedésű Angkor több mint 500 éve elnéptelenedett ben egy fiatal francia természetbúvár, Henri Mouhot azért érkezett Délkelet-Ázsiába, hogy új állatfajokat kutasson fel, de ehelyett erre az elveszett városra akadt. A dzsungel mélyén egymás után újabb és újabb templomokra lelt, és nem tudott betelni egész Ázsia legmegigézőbb és legromantikusabb romjaival. A tudósok ekkor találták meg egy, a XIII. században élt kínai követ naplóját, amely Angkor fénykorát ecseteli egy elképesztően gazdag, nyüzsgő metropoliszét, nagyhatalmú hercegekkel és egzotikus szokásokkal. Játékidő: 59 perc Kép: 4:3 DVD vonalkód:

6 A nagy Inka felkelés (Great Inca Rebellion) A nagy Inka felkelés olyan bizonyítékokat tár elénk, amelyek megrengetik az Inka Birodalom végnapjairól alkotott elképzeléseinket. A hagyományos nézet szerint a hatalmas inkákat spanyol hódítók egy kis csapata törölte el a föld színéről. Az új bizonyítékok azonban egy egészen eltérő történetet sugallnak. A csatákban elpusztultak maradványai és a közelmúltban előkerült dokumentumok mind arra utalnak, hogy az indián zsoldosok ezreivel kötött katonai szövetség ellenére is sok-sok évbe tellett, mire a spanyolok meg tudták dönteni az Inka Birodalmat. Chavín és a perui civilizáció eredete Huaca de la Luna (Holdpiramis) Túcume a piramisok városa Kutatás Vilcabamba, az inkák utolsó fővárosa után Kerámia képeskönyv Játékidő: 103 perc Kép: 16:9 DVD vonalkód: Az emberiség családfája (The Human Family Tree) Csatlakozzunk Spencer Wells genetikushoz és a National Geographic csapatához, akik végigkísérik az őspopuláció kirajzását Afrika szívéből a világ legtávolabbi szegleteibe. A legmodernebb tudomány és a génjeikben egyedi mutációkat őrző New York-i lakosok jóvoltából megismerhetjük e vándorlás részleteit. Azon túl, hogy választ kapunk néhány izgalmas kérdésre kik vagyunk és honnan jöttünk?, Az emberiség családfája a szomszédainkról, de még az önmagunkról kialakított képünket is alaposan átformálja. Producer: Chad Cohen Játékidő: 60 perc Kép: 16:9 DVD vonalkód:

7 Szélsőséges világegyetem 1. - Legyőzni a végső határokat - Útmutató csillagok (Known Universe: To the Extremes / Star Gates) A parányi Földről nézve szinte lehetetlen felfogni és megérteni a világegyetem méreteit és az azt működtető erők nagyságát. A National Geographic lebilincselő, új sorozata most mégis megpróbálkozik e lenyűgöző dimenzió bemutatásával szemléletes hasonlatok, látványos számítógépes grafikák és a legújabb kutatási eredmények segítségével. Legyőzni a végső határokat: miként keletkezett és miként fog elpusztulni a Föld, vagy hogy annak idején miként bontakozott ki az a csodálatos jelenség, amelyet életnek nevezünk Útmutató csillagok: Mit jelentettek a csillagok a korai emberek számára? Miként hagyatkoztak a holdciklusokra vadászataik időpontjának kiválasztásánál? Miként készítettek naptárakat a csillagok járása alapján? Bónuszprogram: Útmutató csillagok Producer: Christine Johnson Játékidő: 109 perc Kép: 16:9 DVD vonalkód:

National Geographic DVD ajándék állatkerti belépőjeggyel. DVD ismertető

National Geographic DVD ajándék állatkerti belépőjeggyel. DVD ismertető National Geographic DVD ajándék állatkerti belépőjeggyel DVD ismertető TARTALOMJEGYZÉK NATIONAL GEOGRAPHIC - KALAND / FELFEDEZÉS 30 év válogatott filmjei 3 30 év válogatott filmjei 2. rész 4 Darwin titkos

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Ismeretterjesztő filmek Történelem, kultúrtörténet, politika 1. VIII. Henrik. Egy zsarnok arcképe (2009) DVD 2527/1-2 Rend.: David Sington Időtartam:

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Ismeretterjesztő filmek Természet világa Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Állati szerelmek (2007) DVD 2788 Rend.: Laurent Charbonnier Időtartam: 82 perc Az állatok számára a hódítás nem

Részletesebben

Csendes percek. A Gyermek

Csendes percek. A Gyermek Ajánlás Ajánlás Az Úr Jézus a legnagyobb egyszerűségben és szegénységben lépett a világba. Tudta, hogy hol vannak a. márványpaloták és porfür-oszlopok; de lemondott róluk, és megelégedett egy istállóval.

Részletesebben

Dan Brown: A Da Vinci-kód A keresztenyseg hitelessege. 1. A Da Vinci kod botranyos allitasai es hatasa

Dan Brown: A Da Vinci-kód A keresztenyseg hitelessege. 1. A Da Vinci kod botranyos allitasai es hatasa Dan Brown: A Da Vinci-kód A keresztenyseg hitelessege "A Da Vinci Code" 2006 majusatol kerul a mozikba Tom Hanks foszereplesevel. A tortenet alapjaul szolgalo konyv a bestseller listakon van evek ota.

Részletesebben

DÁTUM IDŐ CÍM LEÍRÁS!

DÁTUM IDŐ CÍM LEÍRÁS! DÁTUM IDŐ CÍM LEÍRÁS! 2012. december 1. Szombat 6:00 Földi édenkertek 24/20. rész: Alaszka A sorozat Földünk máig paradicsomi békében élő édenkertjeibe kalauzolja el a nézőket. A délkelet-alaszkai partvidéken

Részletesebben

Prémium Utazások Kft. 2014. M ködési engedély száma U-001343

Prémium Utazások Kft. 2014. M ködési engedély száma U-001343 Prémium Utazások Kft. 2014. M ködési engedély száma U-001343 2014 2015 Sétáljon itt! Strandoljon itt! www.go-thailand.hu RÓLUNK A go... utazási iroda Magyarországon a go Thailand, a go Dubai és a go Espana

Részletesebben

Felfedezőút a Bibliában

Felfedezőút a Bibliában Felfedezőút a Bibliában JÚLIUS Philip Yancey & Tim Stafford szövegének fordítása. Saját használatra JÚLIUS 3-4 ÚJRAKEZDÉS (Folyt.) Nehémiás 8 - A gyász örömre fordul: Országos ünnepség 8,12 Ekkor elment

Részletesebben

50 biztos tipp Európa Atlantisza mellett: (Forrás: dr. Móczár István Európa Atlantisza 103 című könyvében bővített változatban)

50 biztos tipp Európa Atlantisza mellett: (Forrás: dr. Móczár István Európa Atlantisza 103 című könyvében bővített változatban) 50 biztos tipp Európa Atlantisza mellett: (Forrás: dr. Móczár István Európa Atlantisza 103 című könyvében bővített változatban) Lektorálta: dr. Pásztor József Szerkesztette: dr. Móczár István Utolsó módosítás:

Részletesebben

A civilizáción túl. Az emberiség következő nagy kalandja. Daniel Quinn

A civilizáción túl. Az emberiség következő nagy kalandja. Daniel Quinn Az emberiség következő nagy kalandja Mi lenne, ha társadalmi megoldásainkat egyszer szándékosan a kreatív káosz tűzében kovácsolnánk ki? 2 Rennie-nek, Hap Veerkamp-nak és C.J. Harper-nek, külön köszönet

Részletesebben

A Szent Grál és környéke esszégyűjtemény

A Szent Grál és környéke esszégyűjtemény 1 Czike László A Szent Grál és környéke esszégyűjtemény Vác, 2003. december 2 Csillagközi mag a földi grálban (esszé Jim Marrs könyvéről) 1. Bevezetés A titkos uralom -hoz Most Jim Marrs könyvéről, A titkos

Részletesebben

Egy nagy átverés az egész!

Egy nagy átverés az egész! Előszó Történik, néha olyan dolog az emberrel, amely egész életének irányt szab. Velem ez kora gyermekkoromban megtörtént. Nem tudom, miért pont velem. Talán a véletlen, talán a sors, talán valaki más?

Részletesebben

I. Fejezet. Tyanai Apollónius és a Názáreti Jézus

I. Fejezet. Tyanai Apollónius és a Názáreti Jézus Emil Bock I. Fejezet Tyanai Apollónius és a Názáreti Jézus Az Evangéliumok világa, mint általában Krisztus világa, csendes világ. De olyan értelemben csendes, mint a gabonaszem világa, melyet a földbe

Részletesebben

ISAAC ASIMOV nyomán ALAPÍTVÁNY GYŐZELME DAVID BRIN

ISAAC ASIMOV nyomán ALAPÍTVÁNY GYŐZELME DAVID BRIN NNCL445-34Bv1.0 David Brin Az Alapítvány győzelme MÁSODIK ALAPÍTVÁNY-TRILÓGIA Megjelent: Gregory Benford: Az Alapítvány félelme Greg Bear: Alapítvány és káosz ISAAC ASIMOV nyomán ALAPÍTVÁNY GYŐZELME DAVID

Részletesebben

A K É TA R C Ú E G Y I P T O M 2 0 1 0

A K É TA R C Ú E G Y I P T O M 2 0 1 0 A K É TA R C Ú E G Y I P T O M 2 0 1 0 E G Y I P T O M T Ö R T É N E L M E Mélységes mély a múltnak kútja, írta Thomas Mann. Egyiptomra gondolva, pedig kiegészíthetjük, hogy feneketlen. Az egyiptomi civilizáció

Részletesebben

AZ EGYIPTOMIAK VILÁGKÉPE

AZ EGYIPTOMIAK VILÁGKÉPE AZ EGYIPTOMIAK VILÁGKÉPE KOMPLEMENTÁRIS GONDOLKODÁS ÉS A RÉSZESSÉG TÖRVÉNYE Az egyiptomi gondolkodást sokan logikátlannak találják, holott csupán arról van szó, hogy nem könnyű megérteni sem az Európán

Részletesebben

Tartalomjegyzék 2008/ 1. áprilisi szám 1. Csíkszentmihályi: A fejlődés útjai II. - A kezünkben lévő hatalmas erő felelősséget kíván tőlünk - 2.

Tartalomjegyzék 2008/ 1. áprilisi szám 1. Csíkszentmihályi: A fejlődés útjai II. - A kezünkben lévő hatalmas erő felelősséget kíván tőlünk - 2. Tartalomjegyzék 2008/ 1. áprilisi szám 1. Csíkszentmihályi: A fejlődés útjai II. - A kezünkben lévő hatalmas erő felelősséget kíván tőlünk - 2. Az isteni mátrix - Az Univerzum aktív résztvevői vagyunk

Részletesebben

Afrikai birodalmak. több etnikai csoport feletti ellenőrzés

Afrikai birodalmak. több etnikai csoport feletti ellenőrzés Afrikai birodalmak Búr Gábor habil. egyetemi docens Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar burgabor@gmail.com Afrika: törzsek, államok, királyságok németül ezzel a címmel jelent meg az idén

Részletesebben

Teremtés és megváltás Mózes első könyve

Teremtés és megváltás Mózes első könyve Bibliatanulmányok Teremtés és megváltás Mózes első könyve Írta: Arthur J. Ferch 2006. október, november, december Copyright Arthur J. Ferch, 2006 Copyright Élet és Egészség Könyvkiadó, 2006 Felelõs kiadó:

Részletesebben

VÍZ LÁSZLÓ: A TORINÓI HALOTTI LEPEL ÉS KORÁNAK MEGHATÁROZÁSA

VÍZ LÁSZLÓ: A TORINÓI HALOTTI LEPEL ÉS KORÁNAK MEGHATÁROZÁSA VÍZ LÁSZLÓ: A TORINÓI HALOTTI LEPEL ÉS KORÁNAK MEGHATÁROZÁSA Midőn Edessa királya a mindenség királyát ismerte fel benned nem jogarod és seregeid láttán, hanem mert puszta szavaddal számtalan csodát műveltél

Részletesebben

- 44 - Ehnaton fáraó

- 44 - Ehnaton fáraó - 44 - A pályaválasztási teszt, folyamatosan aktualizálható az újabb és újabb hirdetések mentén, trendek és irányvonalak számolhatóak a változásokból, mely a most iskola választás előtt állók segítségére

Részletesebben

KÉRDÉSEK A KEZDETHEZ A TEREMTÉS LOGIKÁJA. Prof. Werner Gitt elõ- és utószavával. dr. Jeszenszky Ferenc okleveles fizikus ajánlásával EVANGÉLIUMI KIADÓ

KÉRDÉSEK A KEZDETHEZ A TEREMTÉS LOGIKÁJA. Prof. Werner Gitt elõ- és utószavával. dr. Jeszenszky Ferenc okleveles fizikus ajánlásával EVANGÉLIUMI KIADÓ DON BATTEN (SZERK.) KEN HAM JONATHAN SARFATI CARL WIELAND KÉRDÉSEK A KEZDETHEZ A TEREMTÉS LOGIKÁJA Prof. Werner Gitt elõ- és utószavával dr. Jeszenszky Ferenc okleveles fizikus ajánlásával EVANGÉLIUMI

Részletesebben

Ve t é s é s Ara t á s

Ve t é s é s Ara t á s Eva n g é liu m i fo lyó ira t Ve t é s é s Ara t á s A teljes Írás Istentõl ihletett... (2 Timóteus 3,16) 2 0 0 6 /3 4 4. é vfo lya m 3. s zá m Írás a Bibliába Ez a könyv a könyvek könyve, Szegény ember

Részletesebben

Paul Brunton: A felsőbbrendű Én 1. A felsőbbrendű Én. Paul Brunton * * *

Paul Brunton: A felsőbbrendű Én 1. A felsőbbrendű Én. Paul Brunton * * * Paul Brunton: A felsőbbrendű Én 1 A felsőbbrendű Én Paul Brunton * * * Paul Brunton: The Quest of the Overself Published by Rider of Vauxhall Bridge Road London SW1V 2SA Copyright Paul Brunton 1970. Minden

Részletesebben

Acta Historica Hungarica Turiciensia XXIV. évfolyam 1. szám A Zürichi Magyar Történelmi Egyesület 58. sz. kiadványa

Acta Historica Hungarica Turiciensia XXIV. évfolyam 1. szám A Zürichi Magyar Történelmi Egyesület 58. sz. kiadványa UNGARISCH HISTORISCHER VEREIN ZÜRICH Acta Historica Hungarica Turiciensia XXIV. évfolyam 1. szám A Zürichi Magyar Történelmi Egyesület 58. sz. kiadványa A Zürichi Magyar Történelmi Egyesület kiadványa

Részletesebben

Biacsi Dávid SJ beszélgetése Henri Boulad jezsuita atyával

Biacsi Dávid SJ beszélgetése Henri Boulad jezsuita atyával A TARTALOMBÓL: Az út a lehetetlen maga.............. 2 Biblia és régészet.................... 4 Az Ószövetség nem Isten igéje........ 7 Iszlám és Nyugat.................... 8 Végsõ kisemmizésünk és likvidálásunk

Részletesebben

FRANZ BARDON ÉLETE 2. rész

FRANZ BARDON ÉLETE 2. rész FRANZ BARDON ÉLETE 2. rész Franz Bardon egy tizennégy éves fiú alakjában érkezett a Földre, hogy Viktor Bardon nevű apjának szellemi mentora lehessen. Viktor Bardon tisztánlátó volt, de valódi mester iránymutatása

Részletesebben

A felsőbbrendű Én. Paul Brunton * * * Paul Brunton: The Quest of the Overself Published by Rider of Vauxhall Bridge Road London SW1V 2SA

A felsőbbrendű Én. Paul Brunton * * * Paul Brunton: The Quest of the Overself Published by Rider of Vauxhall Bridge Road London SW1V 2SA A felsőbbrendű Én Paul Brunton * * * Paul Brunton: The Quest of the Overself Published by Rider of Vauxhall Bridge Road London SW1V 2SA Copyright Paul Brunton 1970. Tau Benső út-ikalauz könytárából! http://www.tau.hu

Részletesebben

Miről lesz szó? Áltörténet-írás, források, kutatási módszerek. Láng Benedek Lang@filozofia.bme.hu St. ép fsz 15. A Da Vinci-kód nem tudományos munka

Miről lesz szó? Áltörténet-írás, források, kutatási módszerek. Láng Benedek Lang@filozofia.bme.hu St. ép fsz 15. A Da Vinci-kód nem tudományos munka Miről lesz szó? Áltörténet-írás, források, kutatási módszerek Láng Benedek Lang@filozofia.bme.hu St. ép fsz 15. a történész mesterségéről, módszertanáról, azaz hogy milyen forrásokból, milyen eszközökkel

Részletesebben

Minden új kornak van egy új tanítója is

Minden új kornak van egy új tanítója is Minden új kornak van egy új tanítója is Ragyogó fény fogja körül a Földet, a szeretet sugarainak a fénye, azokból a magas lényekből kisugárzó szeretetnek, akik a Föld evolúcióját kísérik. Isteni lényekek,

Részletesebben