Ár / Érték. Dr. Cseh Kálmán magánállatorvos keszovet@t-online.hu

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ár / Érték. Dr. Cseh Kálmán magánállatorvos keszovet@t-online.hu"

Átírás

1 Ár / Érték Dr. Cseh Kálmán magánállatorvos keszovet@t-online.hu

2 Add nekem a kockádat! Mit adsz érte?

3 az állatorvos nem járul hozzá a termelés gazdaságosságának növeléséhez, mégis alkalmazni kell Szükséges rossz az állatorvosok nem rendelkeznek olyan tudással, hozzáállással amely gazdasági eredményt produkál. Nem eredménycentrikus a szemléletünk. Aláírást adunk el. Sokszor nem is tudjuk, hogy melyik kapura hajtunk.

4 Szerződés

5 1. számú melléklet a Megbízási Szerződéshez: SZAKMAI IRÁNYELVEK SZABÁLYZATA (hatályos 1999 május 5-től) l.1. Nagylétszámú lóállomány állatorvosi ellátása A telepre kiadott állategészségügyi technológia betartatásának ellenőrzése A telep járványvédelmének felügyelete, a személy-, jármű-, és állatforgalom, a legelőkön átmenő forgalom szabályozása. Az alkalmi és kötelező fertőtlenítések előírása és a végrehajtás ellenőrzése. Az indokolt vakcinázások elvégzése. Gyógyszerek, vakcinák, vényköteles takarmánykiegészítők rendelése, szakszerű szállításuknak, tárolásuknak, felhasználásuknak az előírása és a végrehajtás ellenőrzése. Veszélyes anyagok (vakcina, gyógyszer, fecskendő, tű, stb.) maradékainak a környezetvédelmi szabályok szerinti szakszerű gyűjtésének, tárolásának előírása és ellenőrzése A hullakezelés előírásai betartásának ellenőrzése A takarmányozás szakszerűségének ellenőrzése. Igazolások kiállítása, nyilvántartások, jelentések elkészítése. Vizsgálati minták vétele, intézetbe küldése.

6 » Szállítás előtti vizsgálat elvégzése.» Konzultáció adandó témakörökben.» Betegvizsgálat, diagnosztika, gyógykezelés.» Az elhullott állatok kórboncolása.» 1. számú melléklet a Megbízási Szerződéshez: SZAKMAI IRÁNYELVEK SZABÁLYZATA (hatályos 1999 május 5-től) 1.2. Nagylétszámú tejhasznú szarvasmarhatelep állatorvosi ellátása A telepre kiadott állategészségügyi technológia betartatásának ellenőrzése. A telep járványvédelmének felügyelete, a személy-, jármű-, és állatforgalom, a legelőkön átmenő forgalom szabályozása. Az alkalmi és kötelező fertőtlenítések megszervezése és a végrehajtás ellenőrzése. Az indokolt vakcinázások elvégzése. Gyógyszerek, vakcinák, vényköteles takarmány-kiegészítők rendelése, szakszerű szállításuknak, tárolásuknak, felhasználásuknak az előírása és a végrehajtás ellenőrzése. Veszélyes anyagok (vakcina, gyógyszer, fecskendő, tű, stb.) maradékainak a környezetvédelmi szabályok szerinti szakszerű gyűjtésének, tárolásának, a megszervezése és ellenőrzése. A hullakezelés előírásai betartásának ellenőrzése. A takarmányozás szakszerűségének ellenőrzése. Igazolások kiállítása, nyilvántartások, jelentések elkészítése. Vizsgálati minták vétele, intézetbe küldése. Szállítás előtti vizsgálat elvégzése. Konzultáció adandó témakörökben. Betegvizsgálat, diagnosztika, gyógykezelés. Az elhullott állatok kórboncolása. Az állomány szaporodásbiológiai gondozása: involúciós vizsgálatok, kezelések végzése ivarzási ciklusok felügyelete, szükséges méh- és petefészek kezelések elvégzése ivarzásszinkronizálás inszeminálás, vemhességi vizsgálatok felügyelete, vagy - külön megállapodás alapján - elvégzése 16. Az állomány tőgyegészségügyi gondozása: a. tőgydiagnosztikai vizsgálatok végzése vagy irányítása és elemzése b. a minőségi tejtermelés célzott feladatainak meghatározása

7 1. számú melléklet a Megbízási Szerződéshez: SZAKMAI IRÁNYELVEK SZABÁLYZATA (hatályos 1999 május 5-től) 1.3. Nagylétszámú húshasznú szarvasmarha állomány állatorvosi ellátása A telepre kiadott állategészségügyi technológia betartatásának ellenőrzése A telep járványvédelmének felügyelete, a személy-, jármű-, és állatforgalom, a legelőkön átmenő forgalom szabályozása. Az alkalmi és kötelező fertőtlenítések megszervezése és a végrehajtás ellenőrzése. Az indokolt vakcinázások elvégzése. Gyógyszerek, vakcinák, vényköteles takarmány-kiegészítők rendelése, szakszerű szállításuknak, tárolásuknak, felhasználásuknak az előírása és a végrehajtás ellenőrzése. Veszélyes anyagok (vakcina, gyógyszer, fecskendő, tű, stb.) maradékainak a környezetvédelmi szabályok szerinti szakszerű gyűjtésének, tárolásának, a megszervezése és ellenőrzése. A hullakezelés előírásai betartásának ellenőrzése A takarmányozás szakszerűségének ellenőrzése. Igazolások kiállítása, nyilvántartások, jelentések elkészítése. Vizsgálati minták vétele, intézetbe küldése. Szállítás előtti vizsgálat elvégzése. Konzultáció adandó témakörökben. Betegvizsgálat, diagnosztika, gyógykezelés. Az elhullott állatok kórboncolása. Az állomány szaporodásbiológiai gondozása: involúciós vizsgálatok, kezelések végzése ivarzási ciklusok felügyelete, szükséges méh- és petefészek kezelések elvégzése

8 1. számú melléklet a Megbízási Szerződéshez: SZAKMAI IRÁNYELVEK SZABÁLYZATA (hatályos 1999 május 5-től) 1.4. Nagylétszámú juhállomány állatorvosi ellátása A telepre kiadott állategészségügyi technológia betartatásának ellenőrzése. A telep járványvédelmének felügyelete, a személy-, jármű-, és állatforgalom, a legelőkön átmenő forgalom szabályozása. Az alkalmi és kötelező fertőtlenítések megszervezése és a végrehajtás ellenőrzése. Az indokolt vakcinázások elvégzése. Gyógyszerek, vakcinák, vényköteles takarmány-kiegészítők rendelése, szakszerű szállításuknak, tárolásuknak, felhasználásuknak az előírása és a végrehajtás ellenőrzése. Veszélyes anyagok (vakcina, gyógyszer, fecskendő, tű, stb.) maradékainak a környezetvédelmi szabályok szerinti szakszerű gyűjtésének, tárolásának, a megszervezése és ellenőrzése. A hullakezelés előírásai betartásának ellenőrzése. A takarmányozás szakszerűségének ellenőrzése. Igazolások kiállítása, nyilvántartások, jelentések elkészítése. Vizsgálati minták vétele, intézetbe küldése. Szállítás előtti vizsgálat elvégzése. Konzultáció adandó témakörökben. Betegvizsgálat, diagnosztika, gyógykezelés. Az elhullott állatok kórboncolása. A kitrágyázások utáni fertőtlenítés elvégzésének ellenőrzése. Antiparazitás kezelések évközbeni elvégzése, rühösség elleni megelőző fürösztés ellenőrzése. 17.Téli preventív antiparazitás kezelés abrak etetéssel történő megszervezése, ellenőrzése. A pásztorkutyák antiparazitás kezelésének elvégzése negyedévente. Elletési szezon előtt az ellető juhászok kioktatása.

9 1. számú melléklet a Megbízási Szerződéshez: SZAKMAI IRÁNYELVEK SZABÁLYZATA (hatályos 1999 május 5-től) 1.5. Nagylétszámú sertéstelep állatorvosi ellátása A telepre kiadott állategészségügyi technológia betartatásának ellenőrzése. A telep járványvédelmének felügyelete, a személy-, jármű-, és állatforgalom, legelőkön átmenő forgalom szabályozása. Az alkalmi és kötelező fertőtlenítések megszervezése és a végrehajtás ellenőrzése. Az indokolt vakcinázások elvégzése. Gyógyszerek, vakcinák, vényköteles takarmánykiegészítők rendelése, szakszerű szállításuknak, tárolásuknak, felhasználásuknak az előírása és a végrehajtás ellenőrzése. Veszélyes anyagok (vakcina, gyógyszer, fecskendő, tű, stb.) maradékainak a környezetvédelmi szabályok szerinti szakszerű gyűjtésének, tárolásának, a megszervezése és ellenőrzése. hullakezelés előírásai betartásának ellenőrzése. A takarmányozás szakszerűségének ellenőrzése. Igazolások kiállítása, nyilvántartások, jelentések elkészítése. Vizsgálati minták vétele, intézetbe küldése. Szállítás előtti vizsgálat elvégzése. Konzultáció adandó témakörökben. Betegvizsgálat, diagnosztika, gyógykezelés. Az elhullott állatok kórboncolása. Az állomány szaporodásbiológiai gondozása

10 1. számú melléklet a Megbízási Szerződéshez: SZAKMAI IRÁNYELVEK SZABÁLYZATA (hatályos 1999 május 5-től) 1.6. Nagylétszámú baromfitelep állatorvosi ellátása A telepre kiadott állategészségügyi technológia betartatásának ellenőrzése. A telep járványvédelmének felügyelete, a személy-, jármű-, és állatforgalom, a legelőkön átmenő forgalom szabályozása. Az alkalmi és kötelező fertőtlenítések megszervezése és a végrehajtás ellenőrzése. Az indokolt vakcinázások elvégzése. Gyógyszerek, vakcinák, vényköteles takarmány-kiegészítők rendelése, szakszerű szállításuknak, tárolásuknak, felhasználásuknak az előírása és a végrehajtás ellenőrzése. Veszélyes anyagok (vakcina, gyógyszer, fecskendő, tő, stb.) maradékainak a környezetvédelmi szabályok szerinti szakszerű gyűjtésének, tárolásának, a megszervezése és ellenőrzése. A hullakezelés előírásai betartásának ellenőrzése. A takarmányozás szakszerűségének ellenőrzése. Igazolások kiállítása, nyilvántartások, jelentések elkészítése. Vizsgálati minták vétele, intézetbe küldése. Szállítás előtti vizsgálat elvégzése. Konzultáció adandó témakörökben. Betegvizsgálat, diagnosztika, gyógykezelés. Az elhullott állatok kórboncolása. A fogadóépületek takarításának, fertőtlenítésének elírása és ellenőrzése. Az előkészített fogadóépületek állathigiéniai ellenőrzése. A napos vagy előnevelt állomány fogadáskori vizsgálata. Úti- és 5 napon belüli elhullások intézeti diagnosztikai vizsgálatra küldése szükség szerint. A tenyésztojás szakszerű gyűjtésének, kezelésének és tárolásának folyamatos ellenőrzése.

11 Az igazi ajánlat Az állategészségügyi technológia kidolgozása. Élelmiszerbiztonság Mentesség elérése, fenntartása Gazdaságos termelés, költségtakarékosság A fentieken keresztül a jó minőségű árú folyamatos előállítása.

12 Az állatorvos megbecsültsége a Szakmai megítélés, - technológia. - (varázslások) - megfelelni az elvárásoknak * Élelmiszerbiztonság * Mentesség megtartása, mentesítés * Gazdaságos termelés, költségtakarékosság - hozzáállás nagyüzemben. Mankó, útmutató.

13

2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV

2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV 2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV...../2015. Kgy.sz. határozat 1.számú melléklete Ellenőrzési tervet megalapozó elemzések címei: - 2015. évi belső ellenőri munkaterv (2. számú melléklet) - Kockázatelemzés

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154)

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) 2010.12.08. Erdész János Témák Projekttel szembeni elvárások Projektszakaszok, elvégzett feladatok, eredménytermékek

Részletesebben

ESETTANULMÁNYOK 3-5 RESPIG auditban részt vett telep gazdasági szimulációjának bemutatása

ESETTANULMÁNYOK 3-5 RESPIG auditban részt vett telep gazdasági szimulációjának bemutatása ESETTANULMÁNYOK 3-5 RESPIG auditban részt vett telep gazdasági szimulációjának bemutatása SERTÉSAKADÉMIA 1.2.0 (Budapest, 2012. február 18.) Dr. Ózsvári László Sertés Akadémia 1.2.0. A telep 2 Az A telep

Részletesebben

IV/3. sz. melléklet: HR funkcionális specifikáció

IV/3. sz. melléklet: HR funkcionális specifikáció IV/3. sz. melléklet: HR funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2. 1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza azokat a minimális képességeket

Részletesebben

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése Magyar Vízilabda Szövetség részére Budapest, Margitsziget Hajós Alfréd Sportuszoda 1391 Budapest, Pf. 250 Tárgy: II. negyedéves előrehaladási jelentés 1 (Beadási határidő: 2014.január 8.) XII. Kerületi

Részletesebben

Kézfertőtlenítő szerek engedélyezése és hatásosságuk vizsgálata a Biocid rendelet alapján

Kézfertőtlenítő szerek engedélyezése és hatásosságuk vizsgálata a Biocid rendelet alapján Kézfertőtlenítő szerek engedélyezése és hatásosságuk vizsgálata a Biocid rendelet alapján Takács Tünde biológus Kézhigiénés Világnap, 2010. május 5. Néhány szó a biocid felülvizsgálatról A biocid termékek

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés. 2454-06 Kártevőirtás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. december 10.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés. 2454-06 Kártevőirtás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. december 10. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12.

Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12. Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12. MNB szerepe pénzügyi rendszer stabilitása a pénzforgalom szabályozása, zökkenőmentes lebonyolítása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S PÁPA VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE 176. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-025 Fax: 89/313-989 E-mail: jegyzo@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. DECEMBER 31-I ÜLÉSÉRE Tárgy: 2014. évi

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Komplex záróvizsga tételek

Komplex záróvizsga tételek Komplex záróvizsga tételek Mezőgazdasági mérnöki BSc. szak Mezőgazdasági vállalkozói szakirány és Mezőgazdasági vállalkozó és környezetgazdálkodási szakirány 1. a.) A szarvasmarha elletése, borjúnevelés

Részletesebben

Az egészségügyi továbbképzések-támogatott képzéseink

Az egészségügyi továbbképzések-támogatott képzéseink Az egészségügyi továbbképzések-támogatott képzéseink GYEMSZI-EFF Ridegné Cseke Irén főosztályvezető GYEMSZI-EFF Szakképzés Szervezési Főosztály FAT akkreditációs lajstromszám: 0372 Munkaügyi Központ nyilvántartási

Részletesebben

Dr. Flórián Ágnes főorvos 555 800/5811 reumatológus és fizioterápiás szakorvos

Dr. Flórián Ágnes főorvos 555 800/5811 reumatológus és fizioterápiás szakorvos Reumatológiai osztály Fekvőbeteg ellátás Osztályvezető Főorvos: Dr. Tamási László 555 800/5810 rehabilitációs belgyógyász, reumatológus, klinikai immunológus, mozgásszervi szakorvos Osztályvezető helyettes:

Részletesebben

A BIZOTTSÁG 2000. március 27-i 2000/273/EK HATÁROZATA

A BIZOTTSÁG 2000. március 27-i 2000/273/EK HATÁROZATA A BIZOTTSÁG 2000. március 27-i 2000/273/EK HATÁROZATA az építési termékek megfelelőségének a 89/106/EGK tanácsi irányelv 20. cikke (2) bekezdése szerinti, hét, iránymutatás nélküli európai műszaki engedély

Részletesebben

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak 1.1. A szakmai gyakorlat célja: A tantervi előírásoknak megfelelően a nappali

Részletesebben

Az ebek szervezett veszettség elleni védőoltása megszervezésének és elvégzésének szabályzata

Az ebek szervezett veszettség elleni védőoltása megszervezésének és elvégzésének szabályzata Az ebek szervezett veszettség elleni védőoltása megszervezésének és elvégzésének szabályzata Hatályos: 2008. szeptember 1.-től (Elfogadta a MÁOK Küldöttközgyűlése 2008. aug. 28.-án) Preambulum A Magyar

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész)

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/61 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA

1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA ÉVES ELLENŐRZÉSI JELENTÉS 3. sz. melléklet A NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY 2007. ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A 193/2003. (XI. 26.) KORMÁNYRENDELET 31. ALAPJÁN 1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT

Részletesebben

20 év tapasztalatai és az új Kbt. (eddig és ezután)

20 év tapasztalatai és az új Kbt. (eddig és ezután) Dr. Patay Géza ügyvéd 20 év tapasztalatai és az új Kbt. (eddig és ezután) 1026 Budapest, Pasaréti út 72. telefon: +36-1/ 200-5977 telefax: +36-1/ 200-5977 www.patay.hu Nagykorú! Nagy növésű! Átgondolt,

Részletesebben

ITIL alapú szolgáltatás menedzsement megvalósítása a KELER Zrt-ben

ITIL alapú szolgáltatás menedzsement megvalósítása a KELER Zrt-ben ITIL alapú szolgáltatás menedzsement megvalósítása a KELER Zrt-ben Schultz Péter AlphaNet Jungbauer József KELER 2006 Alphanet Computing Ltd. All rights reserved ITIL lépésről lépésre Témakörök KELER-ről

Részletesebben

EMELŐGÉPEK típusismertetése és igénybevételük feltételei: Emelőgépek 1. sz. melléklet

EMELŐGÉPEK típusismertetése és igénybevételük feltételei: Emelőgépek 1. sz. melléklet Gépi hajtású szintkülönbség kiegyenlítő OKJ:31582 06 0010 3101 18. életévét betöltötte, vagy szakmunkás, Sikeres kisgépkezelői tesztvizsga jegyzőkönyv A munkáltató írásos megbízása Kézi hajtású 18. életévét

Részletesebben

Kockázatkezelés és biztosítás

Kockázatkezelés és biztosítás Kockázatkezelés és biztosítás Dr. habil. Farkas Szilveszter PhD egyetemi docens, tanszékvezető Pénzügy Intézeti Tanszék Témák 1. Kockáztatott eszközök 2. Károkozó tényezők (vállalati kockázatok) 3. Holisztikus

Részletesebben

Termékkatalógus 2016.

Termékkatalógus 2016. Hasítókúp kínálatunk 70, 90, valamint 120 mm átmérőjű hasítókúpokból áll. Átmérő (mm) Hossz (mm) 70 220 90 250 120 300 Az összes kúp edzett, cserélhető véggel szerelt. A kúp anyaga: 20MnCr5 Póthegyek anyaga:

Részletesebben

TERMELÉSHEZ KÖTÖTT TEJHASZNÚ TEHÉNTARTÁS TÁMOGATÁS TÁJÉKOZTATÓ 2016

TERMELÉSHEZ KÖTÖTT TEJHASZNÚ TEHÉNTARTÁS TÁMOGATÁS TÁJÉKOZTATÓ 2016 TERMELÉSHEZ KÖTÖTT TEJHASZNÚ TEHÉNTARTÁS TÁMOGATÁS TÁJÉKOZTATÓ 2016 1. Vonatkozó rendelet: a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. (III.13.) FM rendelet (továbbiakban:

Részletesebben

(98/437/EK) (HL L 194, 10.7.1998, o. 39)

(98/437/EK) (HL L 194, 10.7.1998, o. 39) 1998D0437 HU 02.08.2001 001.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (1998. június 30.) az építési

Részletesebben

Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt. A kérelmező adatai. Családi neve: Utóneve(i): Születési helye: Születési ideje: Személyi azonosítója:

Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt. A kérelmező adatai. Családi neve: Utóneve(i): Születési helye: Születési ideje: Személyi azonosítója: Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt Szerv azonosítója: 104900 Szerv megnevezése: Polgármesteri Hivatal Dorog Eljáró ügyintéző: tel:33/431-299 Ügyintéző elérhetősége: e-mail:anyakonyv@dorog.hu Iktatószám:

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) "HUBERTUS" Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-060077, székhely: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1.., levelezési cím: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1..), mint a(z) Szekszárdi NÖVÉNY Zrt.

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

VI. fejezet (251. (2) bek.)

VI. fejezet (251. (2) bek.) (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítőben történő közzétételt kezdeményezi; c) az ajánlatkérő a Kbt. mely rendelkezése (, bekezdés, pont) alapján tartozik annak a hatálya

Részletesebben

Installation services of measuring equipment

Installation services of measuring equipment Installation services of measuring equipment Info Version 2 Url http://com.mercell.com/permalink/41900552.aspx External tender id 362131-2014 Tender type Contract Award Document type Contract award Procurement

Részletesebben

Feladatok a 2012/27/EU irányelv átültetésével kapcsolatban energetikai auditok

Feladatok a 2012/27/EU irányelv átültetésével kapcsolatban energetikai auditok Feladatok a 2012/27/EU irányelv átültetésével kapcsolatban energetikai auditok Hevesi Zoltán Ajtony helyettes államtitkár Irányítási rendszerek, auditok: milyen hasznunk lehet az ISO szabványok változásaiból?

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Műtéti szakasszisztens szakképesítés. 2464-06 Műtét előkészítése modul. 1. vizsgafeladat. 2013. február 07.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Műtéti szakasszisztens szakképesítés. 2464-06 Műtét előkészítése modul. 1. vizsgafeladat. 2013. február 07. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő A munkavégzés helye: a "Közalkalmazottak

Részletesebben

Kreditrendszerű óra- és vizsgaterv LOGISZTIKAI MŰSZAKI MENEDZSER-ASSZISZTENS SZAK. 2011/2012. tanév

Kreditrendszerű óra- és vizsgaterv LOGISZTIKAI MŰSZAKI MENEDZSER-ASSZISZTENS SZAK. 2011/2012. tanév Kreditrendszerű óra- és vizsgaterv LOGISZTIKAI MŰSZAKI MENEDZSER-ASSZISZTENS SZAK 2011/2012. tanév Ssz. LOGISZTIKAI MŰSZAKI MENEDZSER-ASSZISZTENS FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSI SZAK (NAPPALI TAGOZAT) Szemeszter

Részletesebben

Az MSZ EN ISO 19011:2012 szabvány változásai. Támpontok az auditorok értékeléséhez Előadó: Turi Tibor, az MSZT/MCS 901 szakértője

Az MSZ EN ISO 19011:2012 szabvány változásai. Támpontok az auditorok értékeléséhez Előadó: Turi Tibor, az MSZT/MCS 901 szakértője Az MSZ EN ISO 19011:2012 szabvány változásai. Támpontok az auditorok értékeléséhez Előadó: Turi Tibor, az MSZT/MCS 901 szakértője 1 Bemutatkozás 1992 - irányítási rendszerek bevezetése 1994 - auditorképző

Részletesebben

2012. évi belső ellenőrzési feladatok végrehajtása teljeskörüen az éves ellenőrzési tervben foglalt revizori napok felhasználásával megtörtént.

2012. évi belső ellenőrzési feladatok végrehajtása teljeskörüen az éves ellenőrzési tervben foglalt revizori napok felhasználásával megtörtént. I. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA 1. Az ellenőrzési tervben foglalt feladatok teljesítésének értékelése, a tervtől való eltérések indoka, a terven felüli ellenőrzések indokoltság

Részletesebben

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós Előadó: dr. Jakab Miklós Az önellenőrzés fogalma Az adózó önadózás esetén jogosult az önellenőrzésre elévülési időn belül, de arra nem kötelezhető. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az

Részletesebben

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Prémium Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Prémium Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Prémium Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés (Időszak: 2016.02.02-2016.06.30.) I. Vagyonkimutatás indulás: 02.02. Vége: 2016.06.30. Instrumentum Érték

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS A MÁV-GÉPÉSZET ZRT. 2010. ÉVI BÉRINTÉZKEDÉSEIRŐL ÉS A BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK FELTÉTELEIRŐL

MEGÁLLAPODÁS A MÁV-GÉPÉSZET ZRT. 2010. ÉVI BÉRINTÉZKEDÉSEIRŐL ÉS A BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK FELTÉTELEIRŐL MEGÁLLAPODÁS A MÁV-GÉPÉSZET ZRT. 2010. ÉVI BÉRINTÉZKEDÉSEIRŐL ÉS A BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK FELTÉTELEIRŐL A MÁV-GÉPÉSZET Zrt. és az aláíró szakszervezetek megállapodnak, hogy a Társaság 2010. évi bérintézkedéseit

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T Alapítás éve: 1992. Alapító határozat: 434/1992. (XII. 1.) sz. önko. hat. Módosító határozatok: 278/1995. (XII. 20.) sz. önko. hat. 185/1997. (XII. 9.) sz. önko. hat. 177/1998. (VI. 30.) sz. önko. hat.

Részletesebben

Dr. Bálint Antal állatorvos. Állati melléktermékek jogi szabályozása és a hatósági gyakorlat

Dr. Bálint Antal állatorvos. Állati melléktermékek jogi szabályozása és a hatósági gyakorlat Dr. Bálint Antal állatorvos Állati melléktermékek jogi szabályozása és a hatósági gyakorlat Az állati melléktermék kezelés rövid története Az állategészségügy rendezéséről szóló 1888. évi VII. törvénycikk

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

Az 57/2013. (II.27.) Korm. rendelet alapján a telepekről vezetett nyilvántartás. Üzemeltetésének. jogcíme. időtartama, műszalonként

Az 57/2013. (II.27.) Korm. rendelet alapján a telepekről vezetett nyilvántartás. Üzemeltetésének. jogcíme. időtartama, műszalonként Az 57/03. (II.7. Korm. rendelet alapján a telepekről vezetett nyilvántartás A jegyző által kiadott nyilvántartási szám 6/03. 0338/009 3/03. 0344/009 /03 0346/009 8/03 0348/009 3/03. 035/009 A bejegyzés

Részletesebben

Energiahordozók I. kommunikációs dosszié ENERGIAHORDOZÓK I. ANYAGMÉRNÖK ALAPKÉPZÉS HŐENERGIA-GAZDÁLKODÁSI SZAKIRÁNY TANTÁRGYI KOMMUNIKÁCIÓS DOSSZIÉ

Energiahordozók I. kommunikációs dosszié ENERGIAHORDOZÓK I. ANYAGMÉRNÖK ALAPKÉPZÉS HŐENERGIA-GAZDÁLKODÁSI SZAKIRÁNY TANTÁRGYI KOMMUNIKÁCIÓS DOSSZIÉ ENERGIAHORDOZÓK I. ANYAGMÉRNÖK ALAPKÉPZÉS HŐENERGIA-GAZDÁLKODÁSI SZAKIRÁNY TANTÁRGYI KOMMUNIKÁCIÓS DOSSZIÉ MISKOLCI EGYETEM MŰSZAKI ANYAGTUDOMÁNYI KAR TÜZELÉSTANI ÉS HŐENERGIA INTÉZETI TANSZÉK Miskolc,

Részletesebben

Lajos Zoltán mikrobiológus szakállatorvos DUO-BAKT Állatorvosi Mikrobiológiai Laboratórium

Lajos Zoltán mikrobiológus szakállatorvos DUO-BAKT Állatorvosi Mikrobiológiai Laboratórium AZ ANTIBIOTIKUM-TERÁPIA TERÁPIA ÁLTALÁNOS ELVEI ÁLLATKERTI ÁLLATOK KEZELÉSE SORÁN Lajos Zoltán mikrobiológus szakállatorvos DUO-BAKT Állatorvosi Mikrobiológiai Laboratórium ANTIBIOTIKUM-TERÁPIA Antibiotikumot

Részletesebben

Térképi adatbázisaink minősége a 3D-re készülvén. Joó Péter Sopron, 2013. július 11.

Térképi adatbázisaink minősége a 3D-re készülvén. Joó Péter Sopron, 2013. július 11. Térképi adatbázisaink minősége a 3D-re készülvén Joó Péter Sopron, 2013. július 11. Jogszabályi alapok a földmérési és térképészeti tevékenységről szóló 2012. évi XLVI. számú törvény új fogalmai (térképi

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016 április 28.-i ülésére Tárgy: Zirc város egyes belterületi utcáiban lévő csapadékvíz elvezető árkok, átereszek építési és felújítási

Részletesebben

biztosítási szolgáltatások

biztosítási szolgáltatások biztosítási szolgáltatások Közbeszerzési Értesítő száma: 00/19 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás; Szolgáltatás; Szolgáltatási kategória: 06 Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

2010_MEGF_NYILATK PROXYNET. CORVUS Telecom Kft. [ MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT ]

2010_MEGF_NYILATK PROXYNET. CORVUS Telecom Kft. [ MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT ] 2010_MEGF_NYILATK CORVUS Telecom Kft. Deák Bertalan ügyfélszolgálat vezető Készült: 2011.01.10. PROXYNET Internet szolgáltatás belső méréseken és ellenőrzéseken alapuló minőség és szolgáltatás, megfelelőség

Részletesebben

KÉSZÍTETTE: dr. Tölli Katalin aljegyző. ELLENŐRIZTE: Dr. Tószegi Ildikó osztályvezető. HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2009. november 1.

KÉSZÍTETTE: dr. Tölli Katalin aljegyző. ELLENŐRIZTE: Dr. Tószegi Ildikó osztályvezető. HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2009. november 1. 1/7 KÉSZÍTETTE: dr. Tölli Katalin aljegyző ELLENŐRIZTE: Dr. Tószegi Ildikó osztályvezető HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2009. november 1. I. Az osztályon ellátandó feladatokhoz tartozó munkakörök 1. osztályvezető

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens szakképesítés Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1.

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1. A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: YTONG Vékonyágyazatú falazóhabarcs 1.2 A gyártóra, forgalmazóra vonatkozó adatok Szállító: 1.2.1 Postacím:

Részletesebben

2016. MÁJUS BEVALLÁSI ÉS BEFIZETÉSI HATÁRIDŐK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓKNAK

2016. MÁJUS BEVALLÁSI ÉS BEFIZETÉSI HATÁRIDŐK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓKNAK 2016. MÁJUS BEVALLÁSI ÉS BEFIZETÉSI HATÁRIDŐK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓKNAK 1 2016. MÁJUS 12. EGYÉNI VÁLLALKOZÓK 1. ÁFA fizetésére nem kötelezett egyéni vállalkozó 2. ÁFA fizetésére kötelezett

Részletesebben

2004.12.14. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 367/23

2004.12.14. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 367/23 2004.12.14. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 367/23 A BIZOTTSÁG 2004/112/EK IRÁNYELVE (2004. december 13.) a veszélyes áruk közúti szállítása ellenőrzésének egységes eljárásáról szóló 95/50/EK tanácsi

Részletesebben

CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP Féléves jelentés 2016. FÉLÉVES JELENTÉS A Concorde-VM Abszolút Származtatott Befektetési Alap Féléves jelentése a 2014. évi XVI. törvény 6. számú melléklete

Részletesebben

Korrigendum - Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona - földgáz energia beszerzése

Korrigendum - Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona - földgáz energia beszerzése Korrigendum - Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona - földgáz energia beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/56 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Helyesbítés/2015 EUHL Eljárás fajtája:

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 90/2013. (V. 30.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. május 30-i nyilvános ülés napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. A Téti Kisfaludy Károly

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; 531 031, Fax 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 3. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az állattartás

Részletesebben

Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról

Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest, 2013.04.17. Tartalom Adatszolgáltatási

Részletesebben

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. I. negyedév) Budapest, 2004. július

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. I. negyedév) Budapest, 2004. július ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL (2004. I. negyedév) Budapest, 2004. július Évközi minta az egészségügyi bér- és létszámstatisztikából Vezet i összefoglaló Módszertan Táblázatok:

Részletesebben

Pogányné Bojtor Zsuzsanna az MWSzT elnöke

Pogányné Bojtor Zsuzsanna az MWSzT elnöke Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen Assisi Szent Ferenc Pogányné Bojtor Zsuzsanna az MWSzT elnöke www.williams.org.hu, http://eurowilliams.org

Részletesebben

A vizsgafeladat ismertetése: Szakharcászat, páncéltörő rakétatechnikai eszköz üzembentartás, páncéltörő rakétatechnikai ismeret.

A vizsgafeladat ismertetése: Szakharcászat, páncéltörő rakétatechnikai eszköz üzembentartás, páncéltörő rakétatechnikai ismeret. A vizsgafeladat ismertetése: Szakharcászat, páncéltörő rakétatechnikai eszköz üzembentartás, páncéltörő rakétatechnikai ismeret. Amennyiben a tétel kidolgozásához segédeszköz szükséges, annak használata

Részletesebben

2.) A szerződés tárgya: Tolna Város közigazgatási területén lévő közterületek fenntartása, ezen belül a zöldterületek és parkok fenntartása

2.) A szerződés tárgya: Tolna Város közigazgatási területén lévő közterületek fenntartása, ezen belül a zöldterületek és parkok fenntartása 1.) szerződések megnevezése (típusa): szolgáltatási szerződés 2.) A szerződés tárgya: Tolna Város közigazgatási területén lévő közterületek fenntartása, ezen belül a zöldterületek és parkok fenntartása

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 13. SZÁMÚ MELLÉKLET

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 13. SZÁMÚ MELLÉKLET A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 13. SZÁMÚ MELLÉKLET A JOGSZABÁLYBAN ELŐÍRT DOKUMENTUMOK NYILVÁNOSSÁGÁVAL KAPCSOLATOS REND, A TÁJÉKOZTATÁS FORMÁJA, A TÁJÉKOZTATÁS

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. Viola Óvoda Gyermekeiért Alapítvány (1042 Budapest, Viola utca 11-13.) KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2011. ÉV 1. Jogi helyzet, adatok Az alapítvány neve: Viola Óvoda Gyermekeiért

Részletesebben

A BIZOTTSÁG 2003. szeptember 12-i 2003/656/EK HATÁROZATA

A BIZOTTSÁG 2003. szeptember 12-i 2003/656/EK HATÁROZATA A BIZOTTSÁG 2003. szeptember 12-i 2003/656/EK HATÁROZATA az építési termékek megfelelőségének a 89/106/EGK tanácsi irányelv 20. cikke (2) bekezdése szerinti, hét, iránymutatás nélküli európai műszaki engedély

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT Nappali tagozatos hallgatóknak 2016.03.23 SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG

SZAKMAI GYAKORLAT Nappali tagozatos hallgatóknak 2016.03.23 SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG SZAKMAI GYAKORLAT Nappali tagozatos hallgatóknak 2016.03.23 SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG MI A SZAKMAI GYAKORLAT? Nftv: szakmai gyakorlat: felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, külső gyakorlóhelyen

Részletesebben

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 862 01 Munkavédelmi technikus

Részletesebben

Egy SLA kialakításának gyakorlata fókuszban a nehézségek megoldása. Előadó: Oroszi Norbert. KÜRT Rt. Információ Menedzsment www.kurt.hu 2005 KÜRT Rt.

Egy SLA kialakításának gyakorlata fókuszban a nehézségek megoldása. Előadó: Oroszi Norbert. KÜRT Rt. Információ Menedzsment www.kurt.hu 2005 KÜRT Rt. Egy SLA kialakításának gyakorlata fókuszban a nehézségek megoldása Előadó: Oroszi Norbert Feladat Szolgáltatási Szint Megállapodások elkészítése egy kereskedelmi banknál Mit mond az ITIL? Cél / Vízió

Részletesebben

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Feladatok I. Kapcsoltság vizsgálat II. Cégcsoport méret feltérképezés III. Transzferár

Részletesebben

Zöld Iroda a falakon túl A zöldülés lehetőségei irodaházakban. Nyílt Környezetvédelmi munkacsoport ülés 2016. június 22.

Zöld Iroda a falakon túl A zöldülés lehetőségei irodaházakban. Nyílt Környezetvédelmi munkacsoport ülés 2016. június 22. Zöld Iroda a falakon túl A zöldülés lehetőségei irodaházakban Nyílt Környezetvédelmi munkacsoport ülés 2016. június 22. TERVEZETT PROGRAM 9:00 9:30 Regisztráció 9:30 9:40 KÖVET Köszöntő Dr. Szigeti Tamás,

Részletesebben

31 341 02 0000 00 00 Raktáros Raktáros

31 341 02 0000 00 00 Raktáros Raktáros 09-06 A raktáros feladatai A 10/07 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről

Részletesebben

Egységes engedély bevezetése az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél Balatonalmádi, 2009.11.11

Egységes engedély bevezetése az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél Balatonalmádi, 2009.11.11 Egységes engedély bevezetése az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél Balatonalmádi, 2009.11.11 Alapinformációk a vállalatról Kft. formájában működő önálló vállalat Vállalat alapítás 1993 A törzstőke 100 millió

Részletesebben

L 19/34 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2005.1.21.

L 19/34 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2005.1.21. L 19/34 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2005.1.21. A BIZOTTSÁG 93/2005/EK RENDELETE (2005. január 19.) 1774/2002/EK európai parlamenti és tanácsi rendeletnek a halakból származó állati melléktermékek feldolgozása

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. a) A foglalkozásokon való részvétel: a TVSZ. előírásai az irányadóak

KÖVETELMÉNYEK. a) A foglalkozásokon való részvétel: a TVSZ. előírásai az irányadóak Szövegszerkesztés I. GP1004L. Kreditpont 2 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 0+2 Gyakorlati jegy Tantárgy oktatója és beosztása Veres Gabriella főiskolai docens a) A foglalkozásokon való részvétel: a TVSZ.

Részletesebben

1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs képviselő - a pályázó címe, telefonszáma, e-mail címe:

1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs képviselő - a pályázó címe, telefonszáma, e-mail címe: pályázati felhívás 1. számú melléklete ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKVÉDELMI TÁMOGATÁS 2016. PÁLYÁZATI ŰRLAP Általános feltételek: 1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs

Részletesebben

A termálvíz hasznosítást érintı vízvédelmi jogszabályok. Benkó Gabriella. Szentes, 2004.10.20

A termálvíz hasznosítást érintı vízvédelmi jogszabályok. Benkó Gabriella. Szentes, 2004.10.20 A termálvíz hasznosítást érintı vízvédelmi jogszabályok Benkó Gabriella Szentes, 2004.10.20 A vízvédelmi jogszabályok környezetvédelmi célkitőzésként fogalmazzák meg, hogy a Kvt.-ben meghatározott idıpontig

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60 % 315/2013.

Részletesebben

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám:

Részletesebben

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú 2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/13 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés; Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Kifizetési kérelem 2016.

Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Kifizetési kérelem 2016. Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások Kifizetési kérelem 2016. támogatási évtől Benyújtás helye: az MVH - igénylő lakóhelye illetve székhelye

Részletesebben

Laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus

Laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus. Laboratóriumi technikus A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. IV. negyedév) Budapest, 2005. április

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. IV. negyedév) Budapest, 2005. április ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL (2004. IV. negyedév) Budapest, 2005. április Évközi minta az egészségügyi bér- és létszámstatisztikából Vezet i összefoglaló Módszertan Táblázatok:

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése

Közhasznúsági jelentése 1089 Budapest, Vajda Péter u.25-31. Közhasznúsági jelentése 2010. Az Alapítvány adószáma: 18008003-1-42 Az Alapítvány nyilvántartási száma: 2464 Az Alapítvány KSH azonosítója: 264655-132 Az Alapítvány

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/73

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/73 Tájékoztató az eljárás eredményéről "Balatonboglár Város közigazgatási területén lévő strandok fenntartási, illetve ahhoz kötődő parkfenntartási feladatok ellátása-2015." tárgyban kiírt közbeszerzési eljárásban

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 40. heti ülésszakának napirendjére

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 40. heti ülésszakának napirendjére Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 202. évi 40. heti ülésszakának napirendjére 202. október 3. (szerda) Kezdési időpont: 4.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Elektron számlacsomag

Elektron számlacsomag 1) Pénzforgalmi ok kondíciói Mikro Elektron Profi Non profit Számlanyitás díja díjmentes díjmentes díjmentes díjmentes Számlán tartandó minimális összeg 0,- 7.000-Ft 7.000-Ft 0,- Számlavezetési díj: (minden

Részletesebben

VITAFORT ZRT SZAKMAI NAP 2016 06 02

VITAFORT ZRT SZAKMAI NAP 2016 06 02 VITAFORT ZRT SZAKMAI NAP 2016 06 02 Az ellés körüli időszak néhány kritikus tényezője 2 Energiahiány (NEB) Akut kalciumhiány ellési bénulás Alacsonyabb takarmányfelvétel Oltógyomor áthelyeződés Egyéb anyagforgalmi

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének E LŐTERJESZTÉS megbízási szerződések módosítására Készült: 2015. május 28-i ülésére Előterjesztő: Tisztelt Képviselő-testület! A KEOP-1.1.1./C/13-2013-0029 azonosító számú Szécsény kistérség hulladékgazdálkodási

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz IV. évfolyam Pénzügy és Számvitel Szak/Minden szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2014/2015. I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Pénzügyi-számviteli

Részletesebben

Nemzeti Akkreditáló Testület. MÓDOSÍTOTT RÉSZLETEZŐ OKIRAT (5) a NAT-1-1533/2011 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

Nemzeti Akkreditáló Testület. MÓDOSÍTOTT RÉSZLETEZŐ OKIRAT (5) a NAT-1-1533/2011 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület MÓDOSÍTOTT RÉSZLETEZŐ OKIRAT (5) a NAT-1-1533/2011 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 1 Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Európai Uniós támogatások pályázati roadshowja Széchenyi 2020 GINOP Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Halász Eszter projektmenedzser Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

a munkanélküliség megelőzése és kezelése Baranya megyében

a munkanélküliség megelőzése és kezelése Baranya megyében a munkanélküliség megelőzése és kezelése Baranya megyében Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/17 Tájékoztató az eljárás eredményéről; Baranya Megyei Munkaügyi Központ tájékoztatója az eljárás Beszerzés

Részletesebben

H A T Á R O Z A T I N D O K O L Á S

H A T Á R O Z A T I N D O K O L Á S Iktatószám: Tárgy: BOO/001/01651-0004/2015 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T Ózd Város Önkormányzatát (székhelye: 3600 Ózd, Városház tér 1., adószáma: 15726487-2-05) kötelezem, hogy

Részletesebben