FELELŐSSÉGTELJES SZÓRAKOZÁS TIPPEK A FELELŐSSÉGTELJES SZERENCSEJÁTÉKHOZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FELELŐSSÉGTELJES SZÓRAKOZÁS TIPPEK A FELELŐSSÉGTELJES SZERENCSEJÁTÉKHOZ"

Átírás

1 FELELŐSSÉGTELJES SZÓRAKOZÁS TIPPEK A FELELŐSSÉGTELJES SZERENCSEJÁTÉKHOZ HU

2

3 Üdvözli Önt az ADMIRAL Felelősségteljes szerencsejáték-szolgáltatóként nagy súlyt fektetünk arra, hogy vendégeink jól érezzék magunkat, és kellemes szórakozást biztosítsunk játéktermeinkben. Tudjuk, hogy a szerencsejátékok és a fogadás kockázatokkal járnak. Az itt leírt információkkal abban szeretnénk segíteni, hogy vendégeink a megfelelő ismeretek birtokában vehessék igénybe szolgáltatásainkat. Ebben a tájékoztatóban szeretnénk bemutatni, hogyan valósul meg nálunk a felelősségteljes szerencsejáték. tippeket adni a felelősségteljes szerencsejátékhoz. konkrét lépéseket bemutatni, amelyekkel Ön kontrollálhatja a játékkal kapcsolatos viselkedését. olyan személyek és tanácsadó intézmények elérhetőségét megadni, akikhez fordulhat. Köszöntjük Önt vendégeink körében, és jó szórakozást kívánunk szolgáltatásaink igénybevételéhez!

4 Vállaljuk a felelősséget Növeljük vendégeink felelősségérzetét azáltal, hogy tevőlegesen tájékoztatjuk őket a játékban való részvétel lehetséges kockázatairól. Modern és biztonságos regisztrációs rendszer segítségével maradéktalanul biztosítjuk a fiatalkorúak védelmét. Az ADMIRAL-jelzőrendszer segíti az esetlegesen veszélyeztetett vendégek korai felismerését. Vendégeink speciálisan képzett munkatársainkhoz is fordulhatnak. Az ADMIRAL-kártya Az automata-szalonba való belépéshez és a játékautomata aktiválásához ADMIRAL-kártya szükséges. Így biztosítjuk, hogy csak regisztrált vendégeink vehessenek részt a szerencsejátékban. Az ADMIRAL-kártyával való visszaélést PIN-kóddal akadályozzuk meg, és vendégeink adatait, amelyeket központilag tárolunk, nem lehet kiolvasni a kártyáról. Kérjük, Ön is segítsen a visszaélések megelőzésében azzal, hogy PIN-kódját nem adja át másnak, illetve a kártya elveszítését vagy ellopását azonnal bejelenti a legközelebbi játéktermünkben. Ez a modern, biztonságos beléptető és ellenőrző rendszer képezi az ADMIRAL-jelzőrendszer alapját.

5 Jelzőrendszerünk Az ADMIRAL-jelzőrendszer segít abban, hogy a játékban való részvétel gyakorisága és intenzitása alapján idejekorán felismerjük az esetlegesen problémás viselkedést. Ezeket az információkat ellenőrizzük, és szükség esetén idejében felhívjuk a vendég figyelmét a játékban való további részvétel lehetséges kockázataira. A szerencsejátékkal kapcsolatos problémák bárkit érinthetnek. A különösen nehéz életkörülmények azzal járhatnak, hogy egyes vendégeink elveszítik az uralmukat a játékkal kapcsolatos viselkedésük felett. Ezért fontos nekünk, hogy minden rendszeresen hozzánk járó vendégünkkel tanácsadói beszélgetéseket folytassunk. Tanácsadói beszélgetések A tanácsadói beszélgetéseket speciálisan képzett munkatársak folytatják, akik minden vendéget tájékoztatnak a kockázatokról, és az esetlegesen veszélyeztetett vendégeknek segítenek abban, hogy átgondolják viselkedésüket és visszataláljanak a kontrollált játékhoz, vagy mellőzzék a játékot és szakember segítségét vegyék igénybe. Képzett munkatársaink egyaránt rendelkezésére állnak a közvetlenül és a közvetve érintetteknek is.

6 Tippek a felelősségteljes szerencsejátékhoz Annak érdekében, hogy a játék csak játék legyen, kérjük, kövesse az alábbi tippeket* : Mielőtt játszana, határozzon meg egy összeget, és azt sose lépje túl! Sose játsszon kölcsönkért pénzzel! Sose játsszon olyan pénzzel, amit más célra szánt (pl. lakbérre, szerelőre, gyermekének ajándékra, )! Döntse el előre, hogy mennyi ideig akar játszani, és sose játsszon tovább! Sose használja a szerencsejátékot kellemetlen érzések pl. harag, szomorúság, unalom vagy stressz leküzdésére! Sose játsszon krízishelyzetekben! Ne játsszon olyankor, amikor ezzel társasági vagy munkaköri kötelezettségeit hanyagolná el! Tartson szüneteket! Ha úgy érzi, hogy elveszíti az uralmát a játékkal kapcsolatos viselkedése felett, forduljon képzett munkatársainkhoz! Keressen megfelelő segítséget tanácsadó szervezetnél (címek ld. az utolsó előtti oldalon)! Tartsa uralma alatt saját viselkedését, és ne hagyja, hogy a viselkedése uralja Önt! Ezek a tippek természetesen a felelősségteljes fogadásra is vonatkoznak. * Grüsser S., Albrecht U.(2007). Rien ne va plus - wenn Glücksspiele Leiden schaffen. Bern.

7 Önteszt Szeretné tudni, hogyan áll Ön a játékkal? Ha az alábbi kérdések közül legalább egyre Igen a válasza, akkor át kell gondolnia a játékkal kapcsolatos viselkedését. Kérjük, ne feledje, hogy a szerencsejátékkal kapcsolatos problémák a környezetére is káros hatással vannak, és vegye komolyan a kérdések megválaszolását! 1. Előfordul néha, hogy feltétlenül játszania kell, bár eredetileg egyáltalán nem tervezte? 2. Előfordult már, hogy megpróbálta abbahagyni a játékot, és nem sikerült? 3. Többször elmulasztott már megbeszélt időpontokat/ találkozókat a játék miatt? 4. Leginkább akkor megy játszani, ha unatkozik/stresszes/ szomorú? 5. Vannak anyagi gondjai a játékra költött pénz miatt? 6. Vannak családi problémái amiatt, hogy gyakran játszik? 7. Amikor a játékra gondol, érez testi tüneteket, mint pl. erős, gyors szívdobogást, izzadást a tenyerében, belső bizsergést? 8. Szenved a szerencsejátékkal kapcsolatos viselkedésétől? 9. Úgy véli, hogy képes lenne a játék rendszerét feltörni? 10. Gyakran forognak a gondolatai számkombinációk, nyeremények, ill. a veszteség megtérítése körül? 11. Próbálja a játékszenvedélyét titkolni? Az önteszt természetesen a helyes fogadásra is vonatkozik. Igen Nem Grüsser S., Albrecht U.(2007). Rien ne va plus - wenn Glücksspiele Leiden schaffen. Bern.

8 Lehetőségek önszabályozásra Szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a játékkal kapcsolatos viselkedését szabályozza. Munkatársaink személyesen is készséggel adnak felvilágosítást a különböző lehetőségekről. Önkéntes látogatási megállapodás: Önnek lehetősége van arra, hogy korlátozza, havonta hányszor látogatja játéktermeinket. Mi ügyelünk arra, hogy ezt a maximális gyakoriságot ne lépje túl. Önkéntes letiltás: Egy Ön által meghatározott időtartamra mellőzheti a szerencsejátékot. Ez idő alatt nem léphet be automata-szalonjainkba. Az önkéntes látogatási megállapodáshoz ill. önkéntes letiltáshoz szükséges űrlapok megtalálhatók bármelyik ADMIRAL-játékteremben munkatársainknál vagy online az alábbi címen:

9 Kit sújthat a szerencsejátékfüggőség? A szerencsejáték-függőség alapjában véve bárkit sújthat. Főleg a szokatlanul nehéz életkörülmények vezethetnek valamilyen függőség kialakulásához. Ha Ön évek óta kontrolláltan vesz részt szerencsejátékban, akkor is függővé válhat. A függőség uralja a mindennapokat, és teljesen rabul ejti az embert. Ez a megbetegedés nem csak egy embert sújt, hanem mindig kihat a környezetére is. A függőség végső soron a választási lehetőség elveszítése. Mit tehet Ön? Ha úgy érzi, hogy elveszíti az uralmát a játékkal kapcsolatos viselkedése felett, vegye komolyan ezeket a jeleket. Kérje szakember tanácsát és segítségét! Ne feledje azt se, hogy az önkéntes letiltás hatékony segítség lehet, ha a játékkal kapcsolatos viselkedése problémás, viszont szerencsejáték-függőség esetén nem helyettesíti a terápiát. A következő oldalon megadjuk néhány tanácsadó és terápiás intézmény elérhetőségeit. Munkatársaink igény esetén további, Önhöz közel található intézményeket is tudnak ajánlani. Mit tehet Ön mint hozzátartozó? Ha azt gyanítja, hogy a környezetében valakit sújt ez a probléma, ne habozzon, kérje szakember tanácsát. A fenti önteszt kérdései segíthetnek felismerni az érintettek veszélyeztetettségére utaló jeleket. A függőségekkel foglalkozó tanácsadó intézmények szakemberei hasznos tippeket adhatnak az érintettekkel való bánásmódhoz.

10 Gyors segítség érintetteknek és hozzátartozóknak Bécsi Orvosi Egyetem telefonos segélyszolgálata szerencsejáték-függőknek és hozzátartozóknak Tel.: (8:00-18:00 óráig, egész Ausztriából ingyenes) Sürgős esetekben Tel.: +43 (0) (éjjel-nappal) Ambuláns Kezelőintézet, Játékfüggők Kezelése Siebenbrunnengasse 21/DG, 1050 Wien Tel.: (+43) (0) Anton Proksch Intézet Függőségek Terápiás Központja Gräfin Zichy Straße 6, 1230 Wien Tel.: +43 (0) Tanácsadó Függőknek, Bécsújhely Lange Gasse 18, 2700 Wiener Neustadt Tel.: +43 (0) Wagner-Jauregg Tartományi Ideggyógyászati Klinika Wagner-Jauregg-Weg 15, 4020 Linz Tel.: +43 (0) Sigmund Freud Tartományi Ideggyógyászati Klinika - Függőségek Ambulanciája Wagner-Jauregg Platz 1, 8053 Graz Tel.: +43 (0) De La Tour Játékfüggőség-Ambulancia Nikolaigasse 39, 9500 Villach Tel.: +43 (0) Burgenlandi Pszichoszociális Szolgálat Franz Liszt Gasse 1/Top III, 7000 Eisenstadt Tel.: +43 (0) A címen megtalálhatja az Ön közelében levő intézmények további elérhetőségeit.

11 Impresszum: ADMIRAL Casinos & Entertainment AG Wiener Straße Gumpoldskirchen AUSTRIA Ukoliko su u ovoj brošuri nazivi vezani za osobe navedeni samo u ženskom ili samo u muškom obliku, oni se na isti način odnose i na muškarce i na žene.

12

SZABADULJON MEG A JÁTÉKSZENVEDÉLYTŐL! Kézikönyv az önálló felépüléshez

SZABADULJON MEG A JÁTÉKSZENVEDÉLYTŐL! Kézikönyv az önálló felépüléshez SZABADULJON MEG A JÁTÉKSZENVEDÉLYTŐL! Kézikönyv az önálló felépüléshez Kaliforniai Egyetem, Los Angeles Szerencsejátékkal kapcsolatos Tanulmányi Program Problémás Szerencsejáték Irodája Alkohol és Drogellenes

Részletesebben

Befektetési útmutató. Miért adja ki az ESMA ezt az útmutatót? Mi az ESMA?

Befektetési útmutató. Miért adja ki az ESMA ezt az útmutatót? Mi az ESMA? 2012 Október 19 Befektetési útmutató Mi az ESMA? Az ESMA az Európai Értékpapír-piaci Hatóság nevének rövidítése. Ez a hatóság az Európai Unió független szabályozó hatósága, amelynek irodái Párizsban találhatók.

Részletesebben

NEVELŐSZÜLŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés

NEVELŐSZÜLŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés NEVELŐSZÜLŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése NEVELŐSZÜLŐ Feladatok és tevékenységek Sokan

Részletesebben

A GYERMEKEK JOGAINAK BIZTOSÍTÁSA

A GYERMEKEK JOGAINAK BIZTOSÍTÁSA Előszó 3 1. oldal A GYERMEKEK JOGAINAK BIZTOSÍTÁSA Útmutató az alternatív gondoskodásban dolgozó szakemberek részére www.coe.int/children Építsük Európát a gyermekekkel a gyermekekért! SOS NEMZETKÖZI GYERMEKFALVAK

Részletesebben

Magyar Máltai Szeretetszolgálat F o g a d ó P s z i c h o s z o c i á l i s S z o l g á l a t KIMONDHATÓ.?! Számítógép Játékgép Szerencsejáték

Magyar Máltai Szeretetszolgálat F o g a d ó P s z i c h o s z o c i á l i s S z o l g á l a t KIMONDHATÓ.?! Számítógép Játékgép Szerencsejáték Magyar Máltai Szeretetszolgálat F o g a d ó P s z i c h o s z o c i á l i s S z o l g á l a t KIMONDHATÓ.?! Számítógép Játékgép Szerencsejáték 4. 2 Miért játszunk? játszunk? Mertvágyunkakikapcsolódásra,aszabadságra,az

Részletesebben

KIMONDHATÓ.?! f ü g gőség I N T ERNE T-

KIMONDHATÓ.?! f ü g gőség I N T ERNE T- Magyar Máltai Szeretetszolgálat F o g a d ó P s z i c h o s z o c i á l i s S z o l g á l a t Civilizációs áldás vagy ártalom? 2 Függeni a hálón és a hálótól 4 Facebook függőség 8 Online kockázatok és

Részletesebben

Prediktív (előrejelző) teszt az öröklött rákbetegségek kiszűrésére

Prediktív (előrejelző) teszt az öröklött rákbetegségek kiszűrésére 16 Prediktív (előrejelző) teszt az öröklött rákbetegségek kiszűrésére Az információt közreadta a Genetikai Érdekvédő Csoport (Genetic Interest Group), az Egyesült Királyság betegszervezeteinek szövetsége,

Részletesebben

HOGYAN FIGYELJÜNK GYERMEKÜNKRE?

HOGYAN FIGYELJÜNK GYERMEKÜNKRE? HOGYAN FIGYELJÜNK GYERMEKÜNKRE? Útmutató szülők és gyermekgondozók számára www.ogyei.hu www.gyermekbantalmazas.hu Miért állítottuk össze ezt az útmutatót? Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI)

Részletesebben

sww.shell.com/codeofconduct sww.shell.com/codeofconduct SHELL CODE OF CONDUCT

sww.shell.com/codeofconduct sww.shell.com/codeofconduct SHELL CODE OF CONDUCT sww.shell.com/codeofconduct sww.shell.com/codeofconduct SHELL CODE OF CONDUCT SHELL ETIKAI KÓDEX Mit kell tennünk ahhoz, hogy a Shell Általános Üzleti Alapelveinek megfelelően járjunk el? MORÁL ÉS MEGFELELÉS

Részletesebben

1. AZ ÖNKÉNTESSÉG FOGALMA, HELYE A TÁRSADALOMBAN

1. AZ ÖNKÉNTESSÉG FOGALMA, HELYE A TÁRSADALOMBAN "Az önkéntesek fantasztikus újítók. Ezért lelkünk rajta,ha nem vesszük munkájukat komolyan. De ne felejtsük el, mindannyian sokat tanulhatunk egymástól." Elisabeth Hoodless (1997), Igazgató, Community

Részletesebben

KIMONDHATÓ.?! Magyar Máltai Szeretetszolgálat F o g a d ó P s z i c h o s z o c i á l i s S z o l g á l a t

KIMONDHATÓ.?! Magyar Máltai Szeretetszolgálat F o g a d ó P s z i c h o s z o c i á l i s S z o l g á l a t A visszaesés és megelőzése KIMONDHATÓ.?! Magyar Máltai Szeretetszolgálat F o g a d ó P s z i c h o s z o c i á l i s S z o l g á l a t 6. Visszaesés Ennyi idő, küzdelem, szenvedés után újra inni, (drogozni,

Részletesebben

Gyermekjóléti szociális segítő munka

Gyermekjóléti szociális segítő munka 1/79. TÁMOP 5.4.1. Szociális és gyermekvédelmi szabályozó rendszer kidolgozása pillér Gyermekjóléti szociális segítő munka Készült a TÁMOP 5.4.1.-08/1-2009-0002 projekt azonosító számú A szociális szolgáltatások

Részletesebben

Együtt élni a Parkinson-kórral Segítség a gondozóknak

Együtt élni a Parkinson-kórral Segítség a gondozóknak Együtt élni a Parkinson-kórral Segítség a gondozóknak A Parkinson-kórról szóló információs sorozat 6. füzetében arról lesz szó, hogy a beteg családtagjai, gondozói mennyire fontos szerepet játszanak a

Részletesebben

Üzleti magatartási kódex. Egységes. honeywell

Üzleti magatartási kódex. Egységes. honeywell Üzleti magatartási kódex Egységes honeywell Vezérigazgatónk levele Kedves Munkatársaink! Miközben a Honeywell folyamatosan növekszik, töretlenül összpontosítanunk kell céljainkra, valamint elkötelezetten

Részletesebben

Mi a prediktív (előrejelző) genetikai teszt?

Mi a prediktív (előrejelző) genetikai teszt? 16 Egészségügyi Minisztérium www.eum.hu Országos Egészségbiztosítási Pénztár www.oep.hu Mi a prediktív (előrejelző) genetikai teszt? A humángenetikai törvény (2008. évi XXI. törvény): A humángenetikai

Részletesebben

HUNGARIAN Social Care for Adults Szociális Gondozás Felnőttek Részére

HUNGARIAN Social Care for Adults Szociális Gondozás Felnőttek Részére HUNGARIAN Social Care for Adults Szociális Gondozás Felnőttek Részére Devon County Council Felnőtt és Közösségi Szolgáltatás A felnőtt és közösségi szolgáltatás a Devon megyei önkormányzat szolgáltatásainak

Részletesebben

AZ ASEA MUTATJA AZ UTAT

AZ ASEA MUTATJA AZ UTAT ÚT A SIKERHEZ* AZ ASEA MUTATJA AZ UTAT A hálózati marketing történelmében fontos szerepet játszott számtalan olyan személy, akik túlteljesítették saját elvárásaikat, és óriási sikereket értek el bármiféle

Részletesebben

Nyíregyházi Kosár Közösség ÖNKÉNTES KÉZIKÖNYV

Nyíregyházi Kosár Közösség ÖNKÉNTES KÉZIKÖNYV Kedves Önkéntes! Nyíregyházi Kosár Közösség ÖNKÉNTES KÉZIKÖNYV (tervezet) A kezedben tartott kézikönyv célja, hogy segítse a Kosár Önkénteseket (továbbiakban: önkéntesek) eligazodni a Nyíregyházi Kosár

Részletesebben

A mentálhigiénés szemlélet érvényesülése a jogászok munkájában

A mentálhigiénés szemlélet érvényesülése a jogászok munkájában A mentálhigiénés szemlélet érvényesülése a jogászok munkájában Szerző: Balláné dr. Illés Ivett 2014. december 2. Gerinczy András gondolatai (Tomcsányi, 1999.) a mentálhigiénés szemléletű jogászokról, a

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. o 1. fejezet: Önkéntesek a szervezetben o 4. o 2. fejezet: Az önkéntesekre vonatkozó szervezeti irányelvek. o 6. fejezet: Képzés o 24

TARTALOMJEGYZÉK. o 1. fejezet: Önkéntesek a szervezetben o 4. o 2. fejezet: Az önkéntesekre vonatkozó szervezeti irányelvek. o 6. fejezet: Képzés o 24 2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezető o 1. fejezet: Önkéntesek a szervezetben o 4 o 2. fejezet: Az önkéntesekre vonatkozó szervezeti irányelvek és az önkéntes szerződés o 8 o 3. fejezet: Önkéntesek toborzása o 12

Részletesebben

Tartalomjegyzék TEENDŐK TITKOLT TERHESSÉG ESETÉN 3 FOGALOMTÁR 27

Tartalomjegyzék TEENDŐK TITKOLT TERHESSÉG ESETÉN 3 FOGALOMTÁR 27 1 Tartalomjegyzék TEENDŐK TITKOLT TERHESSÉG ESETÉN 3 FOGALOMTÁR 27 HASZNÁLAT - TÚLHASZNÁLAT - FÜGGŐSÉG, AVAGY GYERMEKJÓLÉTISEN A SZÁMÍTÓGÉPRŐL ÉS AZ INTERNETRŐL 47 AJÁNLÁS KÖZÖSSÉGI HIGIÉNÉS KÉRDÉSEK MEGOLDÁSÁRA

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A jelent ÁSZF tartalmazza a Kreatív Puzzle Játék webáruházban (továbbiakban Webáruház) történő vásárlás jogi feltételeit, valamint a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet szerinti

Részletesebben

IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT DAGANATOS BETEGEK SZÁMÁRA HOGYAN LEHET AZ ONKOLÓGUSUKTÓL A LEGTÖBBET MEGTUDNI

IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT DAGANATOS BETEGEK SZÁMÁRA HOGYAN LEHET AZ ONKOLÓGUSUKTÓL A LEGTÖBBET MEGTUDNI IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT DAGANATOS BETEGEK SZÁMÁRA HOGYAN LEHET AZ ONKOLÓGUSUKTÓL A LEGTÖBBET MEGTUDNI www.esmo.org/patients/ A következő szervezetek segítségével készült: IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT

Részletesebben

Játék vagy függőség? A játékszenvedély veszélyeztette ifjúság

Játék vagy függőség? A játékszenvedély veszélyeztette ifjúság Galán Anita: Játék vagy függőség? A játékszenvedély veszélyeztette ifjúság Bevezetés Úgy kezdődik, mint egy egyszerű játék szól a holland önsegítő csoportok jelmondata (Veér Erőss, 2000). Azonban nem mindig

Részletesebben

ÜZLETI VISELKEDÉSI ÉS ETIKAI SZABÁLYZAT

ÜZLETI VISELKEDÉSI ÉS ETIKAI SZABÁLYZAT ÜZLETI VISELKEDÉSI ÉS ETIKAI SZABÁLYZAT Üzenet a vezérigazgatótól A Belden munkatársai részére: Igazán büszke vagyok arra, hogy megismertethetem Önökkel a Belden Üzleti Viselkedési és Etikai Szabályzatát.

Részletesebben

Autizmus-specifikus foglalkoztatás módszertani kézikönyve. (kivonat)

Autizmus-specifikus foglalkoztatás módszertani kézikönyve. (kivonat) Autizmus-specifikus foglalkoztatás módszertani kézikönyve (kivonat) Az Ökumenikus Segélyszervezet Tandem programja által támogatott a Kék Paradicsom majorságban kialakított új szolgáltatás bemutatása,

Részletesebben

Befektetési szolgáltatásokról szóló további információ. Befektetési szolgáltatások

Befektetési szolgáltatásokról szóló további információ. Befektetési szolgáltatások Befektetési szolgáltatásokról szóló további információ Befektetési szolgáltatások Bevezetés A DEGIRO a Befektetési szolgáltatásokról szóló további információkban részletesen ismerteti az Önnel kötött Ügyfélszerződésben

Részletesebben

Milyen elônyt nyújt Önnek a SASSZEM-KEZELÉS az összes többi, hagyományos lézerkezeléshez képest?

Milyen elônyt nyújt Önnek a SASSZEM-KEZELÉS az összes többi, hagyományos lézerkezeléshez képest? Klinikánk kizárólag a hagyományos lézerkezeléseknél korszerűbb, bizonyítottan élesebb látást nyújtó SASSZEM-KEZELÉS -t végzi. Hazánkban egyedül az OPTIK + rendelkezik a SASSZEM-KEZELÉS -hez szükséges valamennyi

Részletesebben

MI TÖRTÉNT MA A SULIBAN? SZÜLŐI KÉZIKÖNYV

MI TÖRTÉNT MA A SULIBAN? SZÜLŐI KÉZIKÖNYV 1 MI TÖRTÉNT MA A SULIBAN? SZÜLŐI KÉZIKÖNYV Ez a kézikönyv a szülőknek és minden felnőttnek szól, akik tenni szeretnének a gyermekek közötti erőszak csökkentéséért KIADÓ: UNICЕF Bеlgrád, Szerb Köztársaság

Részletesebben