tiszta forrás T-MARKT Szakáruház Logisztika Kft Pomáz, Határ u Pf 7. Tel.: ; Fax:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "tiszta forrás T-MARKT Szakáruház Logisztika Kft. 2013 Pomáz, Határ u. 8-14. Pf 7. Tel.: 06-26-525-500; Fax: 06-26-525-520"

Átírás

1 Iránytû kiadvány T-MARKT Szakáruház Logisztika Kft Pomáz, Határ u Pf 7. Tel.: ; Fax: Internet: Internet:

2 Az emberi szervezet működésére a táplálék, a víz és a levegő gyakorolja a legnagyobb hatást. Táplálék nélkl hetekig is fenn tudja tartani magát az ember, de víz nélkl másfél nap alatt elpusztul. Napi 3 liter tiszta ivóvíz szkséges a szervezetnknek az anyagcsere folyamatok egészséges működéséhez. Az egészséges ivóvíz Kristálytiszta ivóvizet a főzéshez is Az igényes emberek ma már ásványvizet isznak. Teszik ezt azért, mert tudják, hogy a vezetékes víz elsősorban frdésre, WC öblítésre, kocsimosásra való. Létezik az ásványvíznél jobb megoldás is az ivóvíz előállítására. A Tiszta Forrás háztartási ivóvíztisztító berendezések az ásványvíznél is tisztább vizet állítanak elő a kívánt mennyiségben, így főzésre is tiszta vizet használhat. 2. A víz pótolhatatlan jelentőségű az ember és a többi élőlény számára. Erről bővebben olvashat a 3. számú irodalomban.

3 Honnan származik a víz A víz a Nap hatására elpárolog a tengerből, felhőkké alakul, a szél a szárazföld felé fújja, ahol a hegyeknél történő hirtelen emelkedéstől lehl és kicsapódnak a párából a vízcseppek amelyek lepotyognak a földre. A földre érés közben a szegény vízcseppek a levegőből, az autók, épletek felleteiről viszik magukkal a piszkot. Felszívódnak a talajban, ahol újabb szennyeződéseket vehetnek fel, például műtrágyát, rléket, vegyszereket. Útközben a víz igyekszik megszabadulni a hozzáragadt szennyeződésektől a kőzet és talajrétegeken történő áthaladáskor. A víz a talajban is mozog ameddig egy on keresztl ki nem lép és a patakokba, folyókba gyűlve elindul a kiindulási helyére a tengerekbe, óceánokba. 3.

4 De hiszen tisztítják a vizet, nem? Dr. Michael Colgan a Föld egyik legnevesebb és legismertebb táplálkozástudományi szaktekintélye könyvében (1) részletesen ír például a víztisztítás megbízhatóságáról az USA-ban: De hiszen tisztítják a vizet, nem? Nem! A vízművek mindentt csak bizonyos minimum-szabványnak megfelelőem kezelik a vizet. Készleteinket azonban több mint kölönféle vegyi anyag szennyezi. Rendkívl nehéz és költséges valamennyit kivonni a jelenleg használt, elavult és gyengén finanszírozott tisztítórendszerekkel. A Természetvédelmi Tanács (Natural Resources Defence Council) friss jelentése szerint víztisztító zemeink több mint kétharmada elavult. A vízgyi mérnökök vonakodnak bevallani ezeket a gondokat. Megteszik, amire a rendelkezéskre álló eszközökkel képesek. Egy átlagos víztisztító zem mintegy vegyi anyag jelenlétét képes vizsgálni, és ennek nagyjából a felét, kb. 20-at próbál meg kiszűrni. (A teljesítmény 60 ezerből 20.) A fennmaradó féle vegyszer akadálytalanul bejuthat a szervezetnkbe. Sokszor még az is ottmarad, amit megpróbálnak eltávolítani. A vízművek ráadásul még mérgező anyagokat is adagolnak a vízhez, például klórt és alumíniumot, olyan vegyi anyagokat, amelyeknek a szervezetnkben semmi keresnivalójuk. A klórozás a járványok megelőzésének elavult módszere. 4.

5 Ötven évvel ezelőtt alkalmazták először, de mérgező voltával a tudósok már akkoriban is tisztában voltak. A klór reakcióba lép a vízben véletlenszerűen megmaradt szerves hulladékokkal, és trihalometán nevű veszélyes anyag képződik. Ez közismerten rákkeltő anyag. Az ipar rengeteg festéket, színezéket, műtrágyát, gyomirtó szert, növényvédő szert, rovarirtó szert, mosó- tisztítószert, gyógyszert, élelmiszeradalékot, illatosító anyagot és még sok minden mást állít elő. Ezek önmagukban is lehetnek testidegen anyagok, mérgek, de az előállításuk nagyon sok melléktermékkel is jár, amelyek közl sok kikerl a környezetbe, és közvetve jut el hozzánk, pl. az ivóvízzel vagy egyszerűen a belélegzett levegővel. A mai korban az emberi testnek megterhelő kémiai anyagokkal is meg kell kzdenie, és legalább támogatnunk kell abban, hogy ezt a munkát el tudja végezni. 5.

6 Nagyzemi víztisztítás A kitermelt víz a szennyeződések eltávolítása és fertőtlenítés után kerl a csőhálózatokba, onnan pedig emberi fogyasztásra. Valójában ez a tisztítás sok szennyeződést eltávolít, de újakat is ad hozzá, pl. Klórt, és ezzel a kezeléssel egy mesterséges vizet állít elő. Ez a mesterséges víz nagyon megfelelő öntözésre, ipari folyamatokhoz, a lakossági felhasználásra, de ivásra nem ideális. Ezért a legtöbb ember nagyon bölcsen, nem is iszik mesterséges vizet, hanem a természet által megszűrt ásványvizeket fogyasztja, de többnyire a tisztított csapvízzel főznk. A kutatások szerint azonban a szervezet szkségleteinek még ennél is jobban megfelel a fordított ozmózis elvén működő házi víztisztító berendezéssel készített, az ásványvíznél is jobb minőségű, kristálytiszta ivóvíz. 6.

7 Miért jó Önnek a Tiszta Forrás víztisztító által előállított kristálytiszta ivóvíz? A tiszta víz oldószer, méregtelenítő hatásával kioldja a méreganyagokat a testszövetekből. A naponta elfogyasztott 2-3 liter tiszta víz segít karbantartani a test ph értékét. Javítva az immunrendszert és lassítja az öregedést! Lúgosítja a szervezetet, és segít megszabadulni a zsírszövetektől. A gerekek testének 85%-a víz, ezért csecsemők, kisgyermekek fejlődése szempontjából nagyon előnyös ez a kristálytiszta ivóvíz. Ez a fajta ivóvíz elősegíti a fogyókúra hatékonyságát. A kristálytiszta víz fogyasztása nagyon előnyös a magas vérnyomásban szenvedő betegeknek, akiknek nátriumszegény diétán kell élnik. Javítja az ételek, házi dítőitalok, kávé, tea, befőtt ízét. Hosszantartó jégkocka készíthető a tisztított vízből. Kiváló kávéfőzőkbe, vasalókba, gépkocsi hűtőkbe, akkumulátorokhoz, helyettesíti az ioncserélt vizet. Háziállatainknak is ezt a kristálytiszta ivóvizet adhatjuk. Akváriumokba is kitűnően alkalmazható. Tisztított vízzel öntözött növények tovább élnek és tovább virágoznak. Az ivóvízautómaták kényelmesen és azonnal szolgáltatnak tisztított, hideg vagy forró vizet. 7.

8 A legjobb ivóvíztisztisztási eljárás A Tiszta Forrás víztisztító berendezés a szennyező anyagoktól nagyrészt megszabadított mesterséges vizet tovább tisztítva, állítja elő az emberi test igényeihez legjobban illeszkedő kristálytiszta ivóvizet. Az alkalmazott technológia átlagosan 99%-os hatásfokkal távolítja el a szennyező anyagokat, de sok anyagnál ez az érték eléri a 99.9%-ot. A 60-as éveken vezették be az Egyeslt Államok haditengerészeti és szárazföldi egységeinél ezt a kristálytiszta ivóvizet előállító berendezést. Az eltelt 40 évben a technológia fejlődésével olcsóbb lett az előállítása, ami lehetővé tette ennek az eredetileg haditechnikai eszköznek a lakossági felhasználását is. A Fordított Ozmózis technológia minden eddig ismert szűrési eljárásnál jobb vízminőséget és hosszabb szűrő élettartamot biztosít. Mint az alábbi ábrán is látható a Tiszta Forrás víztisztító (RO) szűrési hatásfoka szer jobb, mint a hagyományos csapra szerelhető vízszűrőké (CF). A legjobb szűrési hatásfokot a fordított ozmózis eljárással kapjuk (az ábrán sötétítve). 8.

9 Miért jó Önnek ha tiszta vizet iszik? A kristálytiszta ivóvíz nem tartalmaz veszélyes baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus radioaktív és rákkeltő anyagokat. Saját kontrollunk van a vízminőségre, így állandóan kellemes ízű, kristálytiszta az ivóvíz a vízvezetékrendszer meghibásodása vagy véletlen vízszennyezés esetén is. Mindig a megfelelő mennyiségben rendelkezésre álló - készléktől fggően napi liter - az emberi test igényeinek legjobban megfelelő friss kristálytiszta ivóvizet állít elő. Nem szennyezzk a környezetet kirlt ásványvizes palackokkal. Egy liter kristálytiszta ivóvíz a szűrőköltséggel-, a csatornaés vízdíjjal egytt is kevesebb, mint 5 Ft-ba kerl. Ez az oka, hogy egy négy tagú, ásványvizet fogyasztó család esetén a készlék ára általában egy éven bell megtérl. Az ábrán az E30M készlék látható 9.

10 A víz szerepe az emberi testben Az újszlöttek testének kb %-át víz képezi. A felnőttek testének kb %-a víz, pl. egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz. Egy ember évente több, mint 1000 liter folyadékot megiszik és a veséken naponta 180 liter testnedv folyik át. A víz szerepe az emberi testben létfontosságú. A víz legfontosabb feladatai a szervezetben: Szállítja a tápanyagokat a sejtekhez. Eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges anyagokat. Párásítja a levegőt amit belélegznk. Rugalmassá teszi az izleteket a csontok összekapcsolásához. A legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot víz alkotja. Továbbítja a szervezet összehangolt működéséhez szkséges homeopatikus információkat. (lásd: 4., 5. irodalom) 10.

11 Kell-e ásványi anyag az ivóvízbe? Az emberi testben a víz funkcióinak egyikéhez sem szkséges az ásványok vagy egyéb oldott anyagok jelenléte a vízben. Azonban mind a vezetékes víz, mind az ásványvizek dúsítva vannak kalciummal, magnéziummal hidrogén-karbonáttal és egyéb hasznos ásványi anyagokkal. Szervezetnknek valóban szksége van ásványi anyagokra, de azt a vízből nem- vagy csak nagyon kis mértékben képes felhasználni. Csak a szerves kötésű ásványi anyagokat képes felhasználni az emberi test. Tehát elsősorban az ételekből jutunk hozzá az ásványi anyag szkségletnkhöz, esetleg kis részében a táplálkozás során elfogyasztott vízből. Másrészt ja megvizsgáljuk a vizek ásványi anyag tartalmát, kiderl, hogy a szkséges mennyiségnek csak egy kis töredékét tartalmazzák, amit feltétlenl ki kell egészíteni a táplálékból származó okból. 11.

12 A napi szkségletek adatai csak tájékoztatási értékek, az ásványvízben tartalmazott mennyiségek irányértékek, amik az ásványvíz márkájától fggően változhatnak. Részletesebb adatokat a weboldalon talál. Az ember élete során ásványok formájában 200 kg kőzetet iszik meg, ami csak keresztlmegy a testén. A vízben oldott ásványi anyagok nem mérgezőek, nincs közvetlen negatív hatásuk, de feleslegesen terheli szervezetnket az átutazó anyag. A Tiszta Forrás víztisztító berendezések által előállított tiszta víz kalciumtartalma maximum 5 mg/liter, kevesebb, mint a szokásos ásványvizek kalciumtartalmának egy tizede. Segítse szervezetét azzal, hogy nem terheli felesleges anyagokkal! Fogyasszon kristálytiszta ivóvizet! 12.

13 Ha Ön szereti az ásványvíz ízét! Tény, hogy ez a nagy tisztaságú víz teljesen ízetlen, ezért első kóstolásra furcsa lehet azoknak, akik az ásványi anyagokban bővelkedő ásványvizeket szokták meg. Néha találkozunk olyan érdeklődőkkel, akik szeretnék kiváltani az ásványvizet erre a kényelmes és takarékos megoldásra, de ragaszkodnak a már megszokott ásványvíz ízéhez. Megoldás: fel lehet szerelni a készléket egy visszasózó patronnal, amellyel ásványvíz ízűvé alakítjuk a kristálytiszta ivóvizet. Ennek a megoldásnak a legpraktikusabb módja, ha egy dupla karos csappal szereljk fel víztisztítónkat. Így főzéshez, kávé, tea készítéséhez, öntözéshez használhatjuk a tiszta vizet, iváshoz pedig választhatjuk az ásványvízhez hasonló ízű visszasózott tisztított vizet. 13.

14 A tiszta víz és a bioenergia A Tiszta Forrás berendezések felszerelhetők egy életenergia modullal, amely a már megtisztított vizet bioenergia regeneráló információval programozza fel. Tény az, hogy a vízmolekulák nem csak jég formájában, hanem folyékony állapotban is kristályszerkezetbe rendeződnek. Ezeket a molekula méretű víz kristályokat a mai modern technológiával már fényképezni is lehet. (4. sz. irodalom) Sőt, a kristályszerkezet, mint egy lelki röntgen megmutatja, hogy milyen program van a vízben. A klönböző (mesterséges és természetes) okból eredő vizek kristályszerkezete és tárolt programja is klönböző, és az örökölt és továbbított program tartalmának megfelelő hatással van az élő szervezetekre. A víztisztító a ként használt vízből törli az örökölt programot, ideálissá téve azt a gyógyító programok befogadására. A bioenergetizáló modul ezt a tiszta vizet képes megváltoztatni úgy, hogy egy optimális, mindenki számára előnyös kristályszerkezetet és bioenergia programot hoz létre. A megfelelő képességgel rendelkező természetgyógyászok ezt a modult képesek átprogramozni, így ez a kezelt víz egyedi egészséggyi problémák kezelésében is segítséget nyújthat. A modult egyszerűen a tartály csövére kívlről kell ráhúzni. 14.

15 Az ivóvízről jogszabály is rendelkezik Magyarországon a 201/2001. (X.25) kormányrendelet szabályozza az ivóvíz minőségi követelményeit és a vízminőség ellenőrzés rendjét. A rendelet sok egyéb anyag megengedett határértéke mellett kötelezően előírja, hogy az ivóvíz minimális kalciumszintje (CaO) 50 mg/liter legyen. Ez alatt a víz törvényesen nem tekinthető ivóvíznek. Ugyanakkor a kalcium szint pontos és részletes megkötése mellett a törvény nem szabályozza nagyon sok veszélyes szennyezőanyag vizsgálatát (lásd Dr. Colgan-tól idézett sorokat), sőt ezekhez az anyagokhoz a víz tisztításához irányadó elfogadható határértékek sincsenek rögzítve. Tény, hogy az EU vízminőségi előírásai a víz kalciumszintjét minimum 0 mg/literben határozzák meg május 1-től Magyarország is az EU tagja, így azóta az úniós előírások nálunk is érvényesek, tehát ezután mindenki jogszabályi harmóniában fogyaszthatja az ásványi anyagoktól mentes tisztított ivóvizet. Az E30 víztisztító készlékek ÁNTSZ engedélyének adatai: Iktatószám: OKI-6025/2009, Kelt: Budapest, szeptember 14. Ez az engedély csak a visszasózó patronnal és UV-lámpával felszerelt készlékekre vonatkozik. 15.

16 A fordított ozmózis elve A Tiszta Forrás víztisztító működése a természetből jól ismert folyamat, az ozmózis elvén alapul. Az ozmózis folymatában a membrán átengedi az oldószert, de nem engedi át az oldott anyagot. Addig hígul a nagyobb koncentrációjú oldat ameddig kiegyenlítődik a két oldal koncentrációja. A fordított ozmózis során alkalmazott ellennyomás segítségével az oldószert préseljk át a membránon és ez lesz a tisztított víz. A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja tisztított vízre és a szennyezőanyagokban feldúsult maradékra. A molekulaméretű szűrőként funkcionáló ozmózis membránon csak a tiszta víz képes átjutni, a szennyezőanyagokat tartalmazó hulladék víz a szennyvízelvezetőbe távozik. A tisztított víz mennyiségének aránya fgg a vízminőségtől és a készlék felépítésétől: 1:2 aránytól 1:10 arányig terjedhet. 16.

17 A berendezés szíve a membrán Az ozmózis membrán nagyon kicsi nyílásokat tartalmaz, amelyen keresztl nagyrészt csak a tiszta vízmolekulák tudnak átjutni, minden egyéb anyag kívl marad. Az ábrán az ozmózis membrán nyílásának méretét láthatják egy baktériumhoz ill. vírushoz viszonyítva. A vegyileg rendkívl stabil, baktériumálló membrán előállítására csak néhány gyártó képes a világon. Ha a membránnyílást 1 cm-re nagyítanánk, a vírusok mérete 1-4 méterig terjedne. A legkisebb baktérium 20 méteres, a legnagyobb 100 méteres átmérőjű lenne. 17.

18 A készlék felépítése A legegyszerűbb fordított ozmózis alapelvű víztisztító berendezések 3 fokozatúak: előszűrő, membrán, utószűrő. A három fokozat feladatai: Előszűrő: Membrán: Utószűrő: eltávolítja a lebegő szennyeződéseket, rozsdát stb. eltávolítja a maradék szennyeződést aktívszén szűrő a kijövő víz illatának és ízének javítására 18.

19 A továbbfejlesztett Tiszta Forrás víztisztító berendezések 5 szűrőfokozatot tartalmaznak, lényegesen megnövelve a szűrési hatékonyságot és a membrán élettartamát. Az egyes típusokba beépített szivattyú a nyomás növelésével tovább emeli a membrán szűrési hatékonyságát Előszűrő: mechanikus szűrő eltávolítja a lebegő szennyeződéseket, homokot, rozsdát, stb. 2. Előszűrő: aktívszén szűrő eltávolítja a kémiai szennyeződéseket, klórt, gyógyszerszármazékokat, műtrágyát, megkímélve a rendszer szívét az ozmózismembránt 3. Előszűrő: mechanikus szűrő, ami eltávolítja a lebegő szennyeződéseket és a legfontosabb feladata, hogy az előző szűrőből kijövő szénport felfogja annak membránba jutása előtt 4. Membrán: eltávolítja a maradék molekuláris szennyeződéseket, vírusokat és baktériumokat 5. Utószűrő: aktív szén szűrő a kijövő víz illatának és ízének javítására 19.

20 A Tiszta Forrás berendezések széles választéka A Tiszta Forrás víztisztító berendezések az élet minden terletén használhatók: - Hordozható, csapra szerelhető E30H típus utazáshoz vagy személyi használatra. - Beépíthető E30S és E30 típus lakásokba, nyaralókba, irodákba. - Asztali E30D- vagy földön álló E30M tisztító hűtő-fűtő automata lakásokba, irodákba l/nap kapacitás felett egyedi megrendelésre tudunk szállítani ipari kapacitású víztisztító berendezéseket is. 20.

21 Hordozható E30H típus Pillanatok alatt a vízcsapra szerelhető, egyszerű felépítésű víztisztító berendezés. A hordozható típus elegendő egy kisebb háztartás ivóvíz és főzési igényeinek ellátására, de huzamosabb zemeltetése kényelmetlen lehet, mert akadályozza a csap használatát. Nagyon célszerű azoknak, akik gyakran utaznak és nem akarnak lemondani a tiszta ivóvízről a lakásuktól távol sem. Szűrőfokozatok: 3 lépcsős Kapacitás: max. 25 l/nap Súly: 1 kg 21.

22 A beépíthető TF20 és TF30 A legnépszerűbb az automatikusan működő mosogatószekrénybe építhető, klön tároló tartállyal és csappal ellátott berendezés. A készlet tartozéka a felszereléshez szkséges összes alkatrész, és kb. egy órai munkával felszerelhető. A beépíthető modellek egyszerű, mechanikus zárószeleppel (E30S)-, illetve elektronikus vezérlésű és nyomásfokozó szivattyús kivitelben (E30) készlnek. Ezek a berendezések a legideálisabbak otthoni használatra. A készlékekre utólag felszerelhető a kútvízhez szkséges UVlámpás fertőtlenítést berendezés. E30S szűrőfokozatok: 5 lépcsős Kapacitás: max. 190 l/nap Súly: 5 kg E30 Premium E30 Standard E30 szűrőfokozatok: 5 lépcső Kapacitás: max. 190 l/nap Súly: 9 kg 22.

23 Az asztali E30D és földön álló E30M típus A földön álló E30M készléket irodákba, zletekbe, áruházakba ajánljuk, ahol sok embernek kell biztosítani frissítő hideg vizet, vagy forró vizet teához illetve kávéhoz. Természetesen a készlék a család kényelmét és egészségét is kiválóan szolgálja. E30M szűrőfokozatok: 5 lépcsős Kapacitás: max. 190 l/nap Súly: 27 kg E30 Magnum Ahol kevesebb a hely ott lehet alkalmazni a kisebb méretű E30D asztali hideg és meleg vizet szolgáltató kiegészítő berendezést. A készlék nem tartalmaz szűrőrendszert, így egy E30S, vagy E30 berendezéssel egytt használható. E30 Dispenser 23.

24 Hogyan lesz Önnek Tiszta Forrás víztisztitó berendezése? Ön kiválasztja azt a készléket, amelyik megfelel az elvárásainak. Szerelőnk vagy partnernk a megbeszélt időpontban megjelenik Önöknél és beszereli a készléket. Így folymatosan biztosítva lesz Önnek és családjának a kristálytiszta ivóvíz. A saját adatbázisunkban regisztráljuk az értékesítést és a készlékre jellemző szűrőcsere időpont előtt értesítjk Önt vagy partnernket, aki a készléket karbantartja és utánvéttel postázzuk a cserélendő szűrőket. A víztisztítókra 3 év garanciát vállalunk a szűrőcsere kivételével. A berendezéshez szkséges szűrőket, alkatrészeket folymatosan biztosítjuk. 24.

25 Folyamatosan garantált minőségű kristálytiszta ivóvíz Az elő-, és utószűrőket rendszerint 6-12 havonta, az ozmózisszűrőt a vízminőségtől fggően havonta kell cserélni. Értékesítnk olyan vízminőség mérésére szolgáló műszert, amellyel folyamatosan ellenőrízhető a szűrők állapota és saját kontrollja alatt tarthatja a család ivóvízét. 25.

26 Milyen készlékre van szkségem? E30 S típus A leggyakrabban választott készléktípus, amely vezetékes vízre szinte mindenhol alkalmazható. Nincs benne nyomásfokozó szivattyú, így megköveteli, hogy leglább 3 bar-os bemenő víznyomás biztosítva legyen. Ezt a nyomást a vezetékes vízműnek biztosítania kell. A négy utas zárószelepnek köszönhetően víztakarékos, mert a tartály feltöltésekor lezárja a membránt tisztító vízáramot. E30 típus Nyomásfokozóval és vezérlő elektronikával felszerelt változat. Akár egy bar bemenő víznyomással is használható és gyorsan képes nagy tisztaságú vizet előállítani. További előnye az automatikus szűrőöblítési funkció, amely növeli a membrán élettartamát és javítja a víz minőségét. Ezt a készléket ajánljuk, ha a kútvizet szeretnék tisztítani, de vezetékes vízhez is használható. E30 M típus Földön álló ivóvíz automata, amely magában foglalja a szűrő-, a hűtő-, és a fűtőrendszert, így azonnal képes forró-, szobahőmérsékletű- és hűtött tisztított vizet szolgáltatni. Helyigény: 45 cm mély, 42 cm szél., 130 cm mag. E30 D típus Ha nincs a földön hely, így a konyhapultra vagy az asztalra szeretnék elhelyezni a készléket, akkor ez a készlék a megoldás. Mivel a helyszűke miatt nem tartalmaz szűrőket, a pultba kell péíteni egy E30S, vagy egy E30 típust, és ebbe a dispenser-be kell kötni a megisztított vizet. Helyigény: 45 cm mély, 42 cm szél., 70 cm mag. E30 H típus Miniatrizált model, mely kifejezetten sokat utazó embereknek lett kifejlesztve, akik útjuk során sem szeretnének lemondani a nagy tisztaságú fordított ozmózis vízről. A kis mérethez képest nagy mennyiségű vizet állít elő. 26.

27 Felhasznált irodalom (1) Dr. Michael Colgan: Gyógyír az ezredfordulóra Személyre szabott táplálkozási és testedzési programajánlat (Fitt Print Kft. Budapest 1996.) (2) Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegség-ipar futószalagján (Free Choice Kft 2003.) Ft. (3) Dr. F. Batmanghelidj: A Tested Vízért Kiált Nem beteg vagy, csupán szomjazik minden sejted. A szomjúságot ne gyógyszerekkel kezeld! (Mandala-Véda Könyvkiadó 2002.) Ft. (4) Masaru Emoto: A Víz Rejtett Bölcsessége A gondolatok, a szavak és az érzelmek teremtõ erejének látható bizonyítékai. (Édesvíz Kiadó 2005.) Ft. (5) Masaru Emoto: A Víz Üzenetei A gondolatok, a szavak és az érzelmek teremtõ erejének látható bizonyítékai. (Víztérítõ Kiadó 2003.) Ft. (6) Thorwald Dethlefsen: Út a Teljességhez A betegség jelentése és jelentõsége (Magyar Könyvklub 1991.) Ft. (7) Rdiger Dahlke: A Lélek Nyelve a Betegség A kórképek értelmezése és a betegség adta esély. (Magyar Könyvklub 1996.) Ft. Tekintse meg bõvebb könyvajánlatunkat a 27.

28 Kristálytiszta ivóvíz literenként 5 Ft-ért? Ennyit megér az egészség. A tiszta ivóvíz pótolhatatlan feltétele az egészséges életnek! Vásároljon Ön is R.O. ivóvíztisztítót! 10 éve több Magyarországi háztartásban működnek víztisztítóink. Amennyiben szeretné megtudni, hogy milyen minőségű víz folyik az Ön otthonában a csapból, szívesen meglátogatjuk és műszeres mérésekkel megmutatjuk Önnek a klönbséget vízés víz között. Ez a szolgáltatásunk ingyenes és kötelezettségmentes. Kérjen időpontot most a tanácsadótól! Az Ön tanácsadója: Ennek a fzetnek a teljes tartalma a T-Markt Szakáruház Kft. szerzői jogvédelme alatt áll. A fzet tartalmának részben vagy egészben történő, engedély nélkli másolása, más célra történő felhasználása TILOS! Ára: 300 Ft

Öt végzetes hiba mely elkövethető vízszűrő berendezés beszerzésekor.

Öt végzetes hiba mely elkövethető vízszűrő berendezés beszerzésekor. Öt végzetes hiba mely elkövethető vízszűrő berendezés beszerzésekor. Hasznos tanácsok, tippek! Egy anyag, mely segít Önnek kiigazodni az víztisztítók piacán. Mire kell feltétlenül odafigyelnie az otthonában

Részletesebben

ÉLELMISZER vagy ÉLELMISZERIPARI TERMÉK?

ÉLELMISZER vagy ÉLELMISZERIPARI TERMÉK? Ha egy békát forró vízbe dobunk, az állat hanyatt homlok menekül. Ha azonban egy hideg vízzel teli fazékba tesszük, és lassan kezdjük el melegíteni, a béka megfő anélkül, hogy bármilyen menekülési reakciót

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM TILOS, SZABAD, KELL. ...a felszín alatti vizek védelmérõl KÁRMENTESÍTÉSI PROGRAM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM TILOS, SZABAD, KELL. ...a felszín alatti vizek védelmérõl KÁRMENTESÍTÉSI PROGRAM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM TILOS, SZABAD, KELL...a felszín alatti vizek védelmérõl KÁRMENTESÍTÉSI PROGRAM TILOS, SZABAD, KELL...a felszín alatti vizek védelmérõl (A 219/2004. (VII. 21.) Korm.

Részletesebben

ez egy álomszerű világ.

ez egy álomszerű világ. Amikor a levegő megváltoztatja az életünk minőségét, ez egy álomszerű világ. Samsung Érzékekre hangolva A környezettudatosság jegyében alkotta meg a Samsung új környezetbarát légkondicionálóját. Ezen környezettudatos

Részletesebben

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÁS GYERMEKKORBAN

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÁS GYERMEKKORBAN VÉDŐNŐ XXI. évfolyam 1. szám melléklete Szerző: Helik Gabriella Szerkesztő: Csordás Ágnes EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÁS GYERMEKKORBAN GYERMEKKORBAN MEGELŐZHETŐ FELNŐTTKORI MEGBETEGEDÉSEK Impresszum A kiadvány a

Részletesebben

Exluzív interjú Malcolm Harbourral, az EP fogyasztóvédelmi bizottsága elnökével Különbséget kell tennünk minőség és biztonság között

Exluzív interjú Malcolm Harbourral, az EP fogyasztóvédelmi bizottsága elnökével Különbséget kell tennünk minőség és biztonság között OR SZÁ GOS FO GYASZ TÓ VÉ DEL MI ÚJ SÁG Tud ni va lók - hí rek - ese mé nyek http://www.akontroll.hu VIII. év fo lyam 4. szám 2011. április Könnyítettek az örökbefogadáson 3. oldal Tudatosan vásároljunk

Részletesebben

. Houston..egy kis problémánk adódott! . Mi ez a lúgosítás mizéria? . A lúgosítás tényleg annyira fontos? . A Testtolvajok éjszakája. . Elsavasodtam!

. Houston..egy kis problémánk adódott! . Mi ez a lúgosítás mizéria? . A lúgosítás tényleg annyira fontos? . A Testtolvajok éjszakája. . Elsavasodtam! . Houston..egy kis problémánk adódott!. Mi ez a lúgosítás mizéria?. A lúgosítás tényleg annyira fontos?. A Testtolvajok éjszakája. Elsavasodtam!. Dugjuk a fejünket a homokba, gyerekek!. Nem beteg vagy,

Részletesebben

201/2001. (X. 25.) KORM. RENDELET AZ IVÓVÍZ MINŐSÉGI KÖVETELMÉNYEIRŐL ÉS AZ ELLENŐRZÉS RENDJÉRŐL. A rendelet hatálya

201/2001. (X. 25.) KORM. RENDELET AZ IVÓVÍZ MINŐSÉGI KÖVETELMÉNYEIRŐL ÉS AZ ELLENŐRZÉS RENDJÉRŐL. A rendelet hatálya 201/2001. (X. 25.) KORM. RENDELET AZ IVÓVÍZ MINŐSÉGI KÖVETELMÉNYEIRŐL ÉS AZ ELLENŐRZÉS RENDJÉRŐL A Kormány a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45. -a (7) bekezdésének k) pontjában kapott

Részletesebben

ÚJ OTTHONI TERMÉKCSALÁD MÉG NAGYOBB HATÉKONYSÁG MÉG TÖBB MEGTAKARÍTÁS 2014-2015

ÚJ OTTHONI TERMÉKCSALÁD MÉG NAGYOBB HATÉKONYSÁG MÉG TÖBB MEGTAKARÍTÁS 2014-2015 ÚJ OTTHONI TERMÉKCSALÁD MÉG NAGYOBB HATÉKONYSÁG MÉG TÖBB MEGTAKARÍTÁS 2014-2015 ÚJ OTTHONI LEVEGŐ-LEVEGŐ HŐSZIVATTYÚ 2014 / 2015 2 Jobb élet, jobb világ : a Panasonic Csoport új szlogenje jól tükrözi a

Részletesebben

MELYIK KERT VÉGÉBE? Radioaktív hulladékok és környezetünk 2. kiadás

MELYIK KERT VÉGÉBE? Radioaktív hulladékok és környezetünk 2. kiadás MELYIK KERT VÉGÉBE? Radioaktív hulladékok és környezetünk 2. kiadás Kiadja: Energia Klub Környezetvédelmi Egyesület 2000 példányban 1462 Budapest, Pf. 735 www.energiaklub.hu level@energiaklub.hu A kiadvány

Részletesebben

Miért hal ki naponta több* állatfaj? Miért fenyeget bennünket

Miért hal ki naponta több* állatfaj? Miért fenyeget bennünket . FEJEZET Zelenák Adrián és Krassován Krisztina A környezettudatos ember Bevezetô, avagy miért kell odafigyelnünk környezetünkre? Miért hal ki naponta több* állatfaj? Miért fenyeget bennünket globális

Részletesebben

Hogyan készítsünk környezeti jelentést? Skwarek Kristóf Éri Vilma Steve Brookes

Hogyan készítsünk környezeti jelentést? Skwarek Kristóf Éri Vilma Steve Brookes Skwarek Kristóf Éri Vilma Steve Brookes Budapest, 2002. június Készült a Tetra Alapítvány támogatásával. Tetra Alapítvány Budapest, 2002. június TARTALOM 1. BEVEZETŐ...1 1.1. A környezeti jelentésről...1

Részletesebben

Versengő egészségbiztosítás megteremtése Magyarországon

Versengő egészségbiztosítás megteremtése Magyarországon II. évfolyam (2007) 1. szám 37 73. oldal http://www.kormanyzas.hu Versengő egészségbiztosítás megteremtése Magyarországon SZALAI ÁKOS NAGY BALÁZS SZALAI PÉTER Magyarország azon országok közé tartozik,

Részletesebben

A Grapefruit mag kivonat

A Grapefruit mag kivonat A Grapefruit mag kivonat Miért a Grape Vital terméket válassza? TOP 4 Az egyetlen eredeti Grapefruit mag kivonat koncentrátum a világon, amely 1. vírus, 2. baktérium, 3. gombaölő és 4. sporicid* hatással

Részletesebben

Amit egy állattenyésztőnek a trágyával kapcsolatban tudni kell

Amit egy állattenyésztőnek a trágyával kapcsolatban tudni kell Amit egy állattenyésztőnek a trágyával kapcsolatban tudni kell Bevezetés Az iparszerű mezőgazdasági termelés egyre jelentősebb környezetterhelő hatása, illetve a társadalom környezet iránti érzékenységének

Részletesebben

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA VALÓ NEVELÉS PROGRAMJÁNAK KIDOLGOZÁSA, BEVEZETÉSE

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA VALÓ NEVELÉS PROGRAMJÁNAK KIDOLGOZÁSA, BEVEZETÉSE NKI BABAY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SPORTISKOLA EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA VALÓ NEVELÉS PROGRAMJÁNAK KIDOLGOZÁSA, BEVEZETÉSE NAGYATÁD, 2010. JÚNIUS 30. Készítette: Horváth Attiláné Szilágyiné Dorcsi Gabriella

Részletesebben

1. fejezet HUMÁN EGÉSZSÉGKOCKÁZAT BECSLÉSE

1. fejezet HUMÁN EGÉSZSÉGKOCKÁZAT BECSLÉSE 1. fejezet HUMÁN EGÉSZSÉGKOCKÁZAT BECSLÉSE 19 20 Tartalomjegyzék 1. Általános bevezetõ...25 1.1. Elõzmények...25 1.2. Általános alapelvek...27 2. Expozícióbecslés...29 2.1. Bevezetõ...29 2.1.1. A mért

Részletesebben

Jó cuccok? Információk a pult alól Útmutató hétköznapi termékekhez

Jó cuccok? Információk a pult alól Útmutató hétköznapi termékekhez Jó cuccok? Információk a pult alól Útmutató hétköznapi termékekhez Worldwatch Institute Tudatos Vásárlók Egyesülete J Ó C U C C O K? Információk a pult al ól Útmu tató hétköznapi termékekhez Kiadványunk

Részletesebben

MUNKAANYAG. Borók Rita. Fényképezőgépek tartozékai (elemek, akkumulátorok, töltők stb. ) A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Borók Rita. Fényképezőgépek tartozékai (elemek, akkumulátorok, töltők stb. ) A követelménymodul megnevezése: Borók Rita Fényképezőgépek tartozékai (elemek, akkumulátorok, töltők stb. ) A követelménymodul megnevezése: A fotótermékek főbb jellemzői A követelménymodul száma: 0009-06 A tartalomelem azonosító száma

Részletesebben

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon? Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?...gyakorlati útmutató azoknak, akik nem akarják, hogy leveleik ártatlanul a Spam mappában vagy a

Részletesebben

Forradalom a Föld megmentéséért

Forradalom a Föld megmentéséért TERUO HIGA Forradalom a Föld megmentéséért Effektív mikroorganizmusokkal (EM) oldjuk meg Földünk problémáit TERUO HIGA Forradalom a Föld megmentéséért Effektív mikroorganizmusokkal (EM) oldjuk meg Földünk

Részletesebben

A légkondicionáló berendezések jellemzői, a megfelelő készülék kiválasztásának fontossága

A légkondicionáló berendezések jellemzői, a megfelelő készülék kiválasztásának fontossága Brusztné Kunvári Enikő A légkondicionáló berendezések jellemzői, a megfelelő készülék kiválasztásának fontossága A követelménymodul megnevezése: A műszaki cikkek(villamossági, világítástechnikai, elektrotechnikai,

Részletesebben

Török Bálint Zoltán nyá. tű. alezredes

Török Bálint Zoltán nyá. tű. alezredes ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI KAR KATONAI MŰSZAKI DOKTORI ISKOLA Török Bálint Zoltán nyá. tű. alezredes A veszélyes anyagok szállítása során bekövetkező balesetek felszámolásához

Részletesebben

Az információhoz való hozzáférés szabályozása és annak érvényesülése a környezetvédelemben

Az információhoz való hozzáférés szabályozása és annak érvényesülése a környezetvédelemben Az információhoz való hozzáférés szabályozása és annak érvényesülése a környezetvédelemben Készült a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából. 2008. szeptember 30. Előszó Az információhoz

Részletesebben

IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT DAGANATOS BETEGEK SZÁMÁRA HOGYAN LEHET AZ ONKOLÓGUSUKTÓL A LEGTÖBBET MEGTUDNI

IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT DAGANATOS BETEGEK SZÁMÁRA HOGYAN LEHET AZ ONKOLÓGUSUKTÓL A LEGTÖBBET MEGTUDNI IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT DAGANATOS BETEGEK SZÁMÁRA HOGYAN LEHET AZ ONKOLÓGUSUKTÓL A LEGTÖBBET MEGTUDNI www.esmo.org/patients/ A következő szervezetek segítségével készült: IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT

Részletesebben

A szén-dioxid a környezet barátja is lehet

A szén-dioxid a környezet barátja is lehet A szén-dioxid a környezet barátja is lehet Talán meglepő, de a globális felmelegedésért az üvegház gázok közt első helyen felelőssé tett szén-dioxidot sok esetben éppen a környezet védelmében vetik be.

Részletesebben

Villamos energiatermelés nap - és szélenergiával

Villamos energiatermelés nap - és szélenergiával Villamos energiatermelés nap - és szélenergiával Szemlélet és technológiai-alap formáló TANANYAG Magyarország- Szlovákia a Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében Megújuló Szakképzés-

Részletesebben

ÖN KONYHÁT ÜZEMELTET ÉS HŰTŐT KELL VÁSÁROLNIA? AZ ÖNNEK LEGMEGFELELŐBB HŰTŐT TUDJA KIVÁLASZTANI. Mert elromlott a hűtője? Vagy mert kinőtte a régit?

ÖN KONYHÁT ÜZEMELTET ÉS HŰTŐT KELL VÁSÁROLNIA? AZ ÖNNEK LEGMEGFELELŐBB HŰTŐT TUDJA KIVÁLASZTANI. Mert elromlott a hűtője? Vagy mert kinőtte a régit? ÖN KONYHÁT ÜZEMELTET ÉS HŰTŐT KELL VÁSÁROLNIA? Mert elromlott a hűtője? Vagy mert kinőtte a régit? KELL? Igen! Mert Ön sem szokott csak úgy hűtőt vásárolni. Leginkább csak akkor, amikor KELL! Ha új hűtőt

Részletesebben

Szakmai továbbképzés

Szakmai továbbképzés Szakmai továbbképzés Éghető gázok, gőzök, ködök, éghető és robbanóképes porok, valamint nem éghető, de robbanóképes porok által okozott veszélyek ipari technológiákban Szakmai továbbképzés (3. kiadás)

Részletesebben