tiszta forrás T-MARKT Szakáruház Logisztika Kft Pomáz, Határ u Pf 7. Tel.: ; Fax:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "tiszta forrás T-MARKT Szakáruház Logisztika Kft. 2013 Pomáz, Határ u. 8-14. Pf 7. Tel.: 06-26-525-500; Fax: 06-26-525-520"

Átírás

1 Iránytû kiadvány T-MARKT Szakáruház Logisztika Kft Pomáz, Határ u Pf 7. Tel.: ; Fax: Internet: Internet:

2 Az emberi szervezet működésére a táplálék, a víz és a levegő gyakorolja a legnagyobb hatást. Táplálék nélkl hetekig is fenn tudja tartani magát az ember, de víz nélkl másfél nap alatt elpusztul. Napi 3 liter tiszta ivóvíz szkséges a szervezetnknek az anyagcsere folyamatok egészséges működéséhez. Az egészséges ivóvíz Kristálytiszta ivóvizet a főzéshez is Az igényes emberek ma már ásványvizet isznak. Teszik ezt azért, mert tudják, hogy a vezetékes víz elsősorban frdésre, WC öblítésre, kocsimosásra való. Létezik az ásványvíznél jobb megoldás is az ivóvíz előállítására. A Tiszta Forrás háztartási ivóvíztisztító berendezések az ásványvíznél is tisztább vizet állítanak elő a kívánt mennyiségben, így főzésre is tiszta vizet használhat. 2. A víz pótolhatatlan jelentőségű az ember és a többi élőlény számára. Erről bővebben olvashat a 3. számú irodalomban.

3 Honnan származik a víz A víz a Nap hatására elpárolog a tengerből, felhőkké alakul, a szél a szárazföld felé fújja, ahol a hegyeknél történő hirtelen emelkedéstől lehl és kicsapódnak a párából a vízcseppek amelyek lepotyognak a földre. A földre érés közben a szegény vízcseppek a levegőből, az autók, épletek felleteiről viszik magukkal a piszkot. Felszívódnak a talajban, ahol újabb szennyeződéseket vehetnek fel, például műtrágyát, rléket, vegyszereket. Útközben a víz igyekszik megszabadulni a hozzáragadt szennyeződésektől a kőzet és talajrétegeken történő áthaladáskor. A víz a talajban is mozog ameddig egy on keresztl ki nem lép és a patakokba, folyókba gyűlve elindul a kiindulási helyére a tengerekbe, óceánokba. 3.

4 De hiszen tisztítják a vizet, nem? Dr. Michael Colgan a Föld egyik legnevesebb és legismertebb táplálkozástudományi szaktekintélye könyvében (1) részletesen ír például a víztisztítás megbízhatóságáról az USA-ban: De hiszen tisztítják a vizet, nem? Nem! A vízművek mindentt csak bizonyos minimum-szabványnak megfelelőem kezelik a vizet. Készleteinket azonban több mint kölönféle vegyi anyag szennyezi. Rendkívl nehéz és költséges valamennyit kivonni a jelenleg használt, elavult és gyengén finanszírozott tisztítórendszerekkel. A Természetvédelmi Tanács (Natural Resources Defence Council) friss jelentése szerint víztisztító zemeink több mint kétharmada elavult. A vízgyi mérnökök vonakodnak bevallani ezeket a gondokat. Megteszik, amire a rendelkezéskre álló eszközökkel képesek. Egy átlagos víztisztító zem mintegy vegyi anyag jelenlétét képes vizsgálni, és ennek nagyjából a felét, kb. 20-at próbál meg kiszűrni. (A teljesítmény 60 ezerből 20.) A fennmaradó féle vegyszer akadálytalanul bejuthat a szervezetnkbe. Sokszor még az is ottmarad, amit megpróbálnak eltávolítani. A vízművek ráadásul még mérgező anyagokat is adagolnak a vízhez, például klórt és alumíniumot, olyan vegyi anyagokat, amelyeknek a szervezetnkben semmi keresnivalójuk. A klórozás a járványok megelőzésének elavult módszere. 4.

5 Ötven évvel ezelőtt alkalmazták először, de mérgező voltával a tudósok már akkoriban is tisztában voltak. A klór reakcióba lép a vízben véletlenszerűen megmaradt szerves hulladékokkal, és trihalometán nevű veszélyes anyag képződik. Ez közismerten rákkeltő anyag. Az ipar rengeteg festéket, színezéket, műtrágyát, gyomirtó szert, növényvédő szert, rovarirtó szert, mosó- tisztítószert, gyógyszert, élelmiszeradalékot, illatosító anyagot és még sok minden mást állít elő. Ezek önmagukban is lehetnek testidegen anyagok, mérgek, de az előállításuk nagyon sok melléktermékkel is jár, amelyek közl sok kikerl a környezetbe, és közvetve jut el hozzánk, pl. az ivóvízzel vagy egyszerűen a belélegzett levegővel. A mai korban az emberi testnek megterhelő kémiai anyagokkal is meg kell kzdenie, és legalább támogatnunk kell abban, hogy ezt a munkát el tudja végezni. 5.

6 Nagyzemi víztisztítás A kitermelt víz a szennyeződések eltávolítása és fertőtlenítés után kerl a csőhálózatokba, onnan pedig emberi fogyasztásra. Valójában ez a tisztítás sok szennyeződést eltávolít, de újakat is ad hozzá, pl. Klórt, és ezzel a kezeléssel egy mesterséges vizet állít elő. Ez a mesterséges víz nagyon megfelelő öntözésre, ipari folyamatokhoz, a lakossági felhasználásra, de ivásra nem ideális. Ezért a legtöbb ember nagyon bölcsen, nem is iszik mesterséges vizet, hanem a természet által megszűrt ásványvizeket fogyasztja, de többnyire a tisztított csapvízzel főznk. A kutatások szerint azonban a szervezet szkségleteinek még ennél is jobban megfelel a fordított ozmózis elvén működő házi víztisztító berendezéssel készített, az ásványvíznél is jobb minőségű, kristálytiszta ivóvíz. 6.

7 Miért jó Önnek a Tiszta Forrás víztisztító által előállított kristálytiszta ivóvíz? A tiszta víz oldószer, méregtelenítő hatásával kioldja a méreganyagokat a testszövetekből. A naponta elfogyasztott 2-3 liter tiszta víz segít karbantartani a test ph értékét. Javítva az immunrendszert és lassítja az öregedést! Lúgosítja a szervezetet, és segít megszabadulni a zsírszövetektől. A gerekek testének 85%-a víz, ezért csecsemők, kisgyermekek fejlődése szempontjából nagyon előnyös ez a kristálytiszta ivóvíz. Ez a fajta ivóvíz elősegíti a fogyókúra hatékonyságát. A kristálytiszta víz fogyasztása nagyon előnyös a magas vérnyomásban szenvedő betegeknek, akiknek nátriumszegény diétán kell élnik. Javítja az ételek, házi dítőitalok, kávé, tea, befőtt ízét. Hosszantartó jégkocka készíthető a tisztított vízből. Kiváló kávéfőzőkbe, vasalókba, gépkocsi hűtőkbe, akkumulátorokhoz, helyettesíti az ioncserélt vizet. Háziállatainknak is ezt a kristálytiszta ivóvizet adhatjuk. Akváriumokba is kitűnően alkalmazható. Tisztított vízzel öntözött növények tovább élnek és tovább virágoznak. Az ivóvízautómaták kényelmesen és azonnal szolgáltatnak tisztított, hideg vagy forró vizet. 7.

8 A legjobb ivóvíztisztisztási eljárás A Tiszta Forrás víztisztító berendezés a szennyező anyagoktól nagyrészt megszabadított mesterséges vizet tovább tisztítva, állítja elő az emberi test igényeihez legjobban illeszkedő kristálytiszta ivóvizet. Az alkalmazott technológia átlagosan 99%-os hatásfokkal távolítja el a szennyező anyagokat, de sok anyagnál ez az érték eléri a 99.9%-ot. A 60-as éveken vezették be az Egyeslt Államok haditengerészeti és szárazföldi egységeinél ezt a kristálytiszta ivóvizet előállító berendezést. Az eltelt 40 évben a technológia fejlődésével olcsóbb lett az előállítása, ami lehetővé tette ennek az eredetileg haditechnikai eszköznek a lakossági felhasználását is. A Fordított Ozmózis technológia minden eddig ismert szűrési eljárásnál jobb vízminőséget és hosszabb szűrő élettartamot biztosít. Mint az alábbi ábrán is látható a Tiszta Forrás víztisztító (RO) szűrési hatásfoka szer jobb, mint a hagyományos csapra szerelhető vízszűrőké (CF). A legjobb szűrési hatásfokot a fordított ozmózis eljárással kapjuk (az ábrán sötétítve). 8.

9 Miért jó Önnek ha tiszta vizet iszik? A kristálytiszta ivóvíz nem tartalmaz veszélyes baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus radioaktív és rákkeltő anyagokat. Saját kontrollunk van a vízminőségre, így állandóan kellemes ízű, kristálytiszta az ivóvíz a vízvezetékrendszer meghibásodása vagy véletlen vízszennyezés esetén is. Mindig a megfelelő mennyiségben rendelkezésre álló - készléktől fggően napi liter - az emberi test igényeinek legjobban megfelelő friss kristálytiszta ivóvizet állít elő. Nem szennyezzk a környezetet kirlt ásványvizes palackokkal. Egy liter kristálytiszta ivóvíz a szűrőköltséggel-, a csatornaés vízdíjjal egytt is kevesebb, mint 5 Ft-ba kerl. Ez az oka, hogy egy négy tagú, ásványvizet fogyasztó család esetén a készlék ára általában egy éven bell megtérl. Az ábrán az E30M készlék látható 9.

10 A víz szerepe az emberi testben Az újszlöttek testének kb %-át víz képezi. A felnőttek testének kb %-a víz, pl. egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz. Egy ember évente több, mint 1000 liter folyadékot megiszik és a veséken naponta 180 liter testnedv folyik át. A víz szerepe az emberi testben létfontosságú. A víz legfontosabb feladatai a szervezetben: Szállítja a tápanyagokat a sejtekhez. Eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges anyagokat. Párásítja a levegőt amit belélegznk. Rugalmassá teszi az izleteket a csontok összekapcsolásához. A legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot víz alkotja. Továbbítja a szervezet összehangolt működéséhez szkséges homeopatikus információkat. (lásd: 4., 5. irodalom) 10.

11 Kell-e ásványi anyag az ivóvízbe? Az emberi testben a víz funkcióinak egyikéhez sem szkséges az ásványok vagy egyéb oldott anyagok jelenléte a vízben. Azonban mind a vezetékes víz, mind az ásványvizek dúsítva vannak kalciummal, magnéziummal hidrogén-karbonáttal és egyéb hasznos ásványi anyagokkal. Szervezetnknek valóban szksége van ásványi anyagokra, de azt a vízből nem- vagy csak nagyon kis mértékben képes felhasználni. Csak a szerves kötésű ásványi anyagokat képes felhasználni az emberi test. Tehát elsősorban az ételekből jutunk hozzá az ásványi anyag szkségletnkhöz, esetleg kis részében a táplálkozás során elfogyasztott vízből. Másrészt ja megvizsgáljuk a vizek ásványi anyag tartalmát, kiderl, hogy a szkséges mennyiségnek csak egy kis töredékét tartalmazzák, amit feltétlenl ki kell egészíteni a táplálékból származó okból. 11.

12 A napi szkségletek adatai csak tájékoztatási értékek, az ásványvízben tartalmazott mennyiségek irányértékek, amik az ásványvíz márkájától fggően változhatnak. Részletesebb adatokat a weboldalon talál. Az ember élete során ásványok formájában 200 kg kőzetet iszik meg, ami csak keresztlmegy a testén. A vízben oldott ásványi anyagok nem mérgezőek, nincs közvetlen negatív hatásuk, de feleslegesen terheli szervezetnket az átutazó anyag. A Tiszta Forrás víztisztító berendezések által előállított tiszta víz kalciumtartalma maximum 5 mg/liter, kevesebb, mint a szokásos ásványvizek kalciumtartalmának egy tizede. Segítse szervezetét azzal, hogy nem terheli felesleges anyagokkal! Fogyasszon kristálytiszta ivóvizet! 12.

13 Ha Ön szereti az ásványvíz ízét! Tény, hogy ez a nagy tisztaságú víz teljesen ízetlen, ezért első kóstolásra furcsa lehet azoknak, akik az ásványi anyagokban bővelkedő ásványvizeket szokták meg. Néha találkozunk olyan érdeklődőkkel, akik szeretnék kiváltani az ásványvizet erre a kényelmes és takarékos megoldásra, de ragaszkodnak a már megszokott ásványvíz ízéhez. Megoldás: fel lehet szerelni a készléket egy visszasózó patronnal, amellyel ásványvíz ízűvé alakítjuk a kristálytiszta ivóvizet. Ennek a megoldásnak a legpraktikusabb módja, ha egy dupla karos csappal szereljk fel víztisztítónkat. Így főzéshez, kávé, tea készítéséhez, öntözéshez használhatjuk a tiszta vizet, iváshoz pedig választhatjuk az ásványvízhez hasonló ízű visszasózott tisztított vizet. 13.

14 A tiszta víz és a bioenergia A Tiszta Forrás berendezések felszerelhetők egy életenergia modullal, amely a már megtisztított vizet bioenergia regeneráló információval programozza fel. Tény az, hogy a vízmolekulák nem csak jég formájában, hanem folyékony állapotban is kristályszerkezetbe rendeződnek. Ezeket a molekula méretű víz kristályokat a mai modern technológiával már fényképezni is lehet. (4. sz. irodalom) Sőt, a kristályszerkezet, mint egy lelki röntgen megmutatja, hogy milyen program van a vízben. A klönböző (mesterséges és természetes) okból eredő vizek kristályszerkezete és tárolt programja is klönböző, és az örökölt és továbbított program tartalmának megfelelő hatással van az élő szervezetekre. A víztisztító a ként használt vízből törli az örökölt programot, ideálissá téve azt a gyógyító programok befogadására. A bioenergetizáló modul ezt a tiszta vizet képes megváltoztatni úgy, hogy egy optimális, mindenki számára előnyös kristályszerkezetet és bioenergia programot hoz létre. A megfelelő képességgel rendelkező természetgyógyászok ezt a modult képesek átprogramozni, így ez a kezelt víz egyedi egészséggyi problémák kezelésében is segítséget nyújthat. A modult egyszerűen a tartály csövére kívlről kell ráhúzni. 14.

15 Az ivóvízről jogszabály is rendelkezik Magyarországon a 201/2001. (X.25) kormányrendelet szabályozza az ivóvíz minőségi követelményeit és a vízminőség ellenőrzés rendjét. A rendelet sok egyéb anyag megengedett határértéke mellett kötelezően előírja, hogy az ivóvíz minimális kalciumszintje (CaO) 50 mg/liter legyen. Ez alatt a víz törvényesen nem tekinthető ivóvíznek. Ugyanakkor a kalcium szint pontos és részletes megkötése mellett a törvény nem szabályozza nagyon sok veszélyes szennyezőanyag vizsgálatát (lásd Dr. Colgan-tól idézett sorokat), sőt ezekhez az anyagokhoz a víz tisztításához irányadó elfogadható határértékek sincsenek rögzítve. Tény, hogy az EU vízminőségi előírásai a víz kalciumszintjét minimum 0 mg/literben határozzák meg május 1-től Magyarország is az EU tagja, így azóta az úniós előírások nálunk is érvényesek, tehát ezután mindenki jogszabályi harmóniában fogyaszthatja az ásványi anyagoktól mentes tisztított ivóvizet. Az E30 víztisztító készlékek ÁNTSZ engedélyének adatai: Iktatószám: OKI-6025/2009, Kelt: Budapest, szeptember 14. Ez az engedély csak a visszasózó patronnal és UV-lámpával felszerelt készlékekre vonatkozik. 15.

16 A fordított ozmózis elve A Tiszta Forrás víztisztító működése a természetből jól ismert folyamat, az ozmózis elvén alapul. Az ozmózis folymatában a membrán átengedi az oldószert, de nem engedi át az oldott anyagot. Addig hígul a nagyobb koncentrációjú oldat ameddig kiegyenlítődik a két oldal koncentrációja. A fordított ozmózis során alkalmazott ellennyomás segítségével az oldószert préseljk át a membránon és ez lesz a tisztított víz. A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja tisztított vízre és a szennyezőanyagokban feldúsult maradékra. A molekulaméretű szűrőként funkcionáló ozmózis membránon csak a tiszta víz képes átjutni, a szennyezőanyagokat tartalmazó hulladék víz a szennyvízelvezetőbe távozik. A tisztított víz mennyiségének aránya fgg a vízminőségtől és a készlék felépítésétől: 1:2 aránytól 1:10 arányig terjedhet. 16.

17 A berendezés szíve a membrán Az ozmózis membrán nagyon kicsi nyílásokat tartalmaz, amelyen keresztl nagyrészt csak a tiszta vízmolekulák tudnak átjutni, minden egyéb anyag kívl marad. Az ábrán az ozmózis membrán nyílásának méretét láthatják egy baktériumhoz ill. vírushoz viszonyítva. A vegyileg rendkívl stabil, baktériumálló membrán előállítására csak néhány gyártó képes a világon. Ha a membránnyílást 1 cm-re nagyítanánk, a vírusok mérete 1-4 méterig terjedne. A legkisebb baktérium 20 méteres, a legnagyobb 100 méteres átmérőjű lenne. 17.

18 A készlék felépítése A legegyszerűbb fordított ozmózis alapelvű víztisztító berendezések 3 fokozatúak: előszűrő, membrán, utószűrő. A három fokozat feladatai: Előszűrő: Membrán: Utószűrő: eltávolítja a lebegő szennyeződéseket, rozsdát stb. eltávolítja a maradék szennyeződést aktívszén szűrő a kijövő víz illatának és ízének javítására 18.

19 A továbbfejlesztett Tiszta Forrás víztisztító berendezések 5 szűrőfokozatot tartalmaznak, lényegesen megnövelve a szűrési hatékonyságot és a membrán élettartamát. Az egyes típusokba beépített szivattyú a nyomás növelésével tovább emeli a membrán szűrési hatékonyságát Előszűrő: mechanikus szűrő eltávolítja a lebegő szennyeződéseket, homokot, rozsdát, stb. 2. Előszűrő: aktívszén szűrő eltávolítja a kémiai szennyeződéseket, klórt, gyógyszerszármazékokat, műtrágyát, megkímélve a rendszer szívét az ozmózismembránt 3. Előszűrő: mechanikus szűrő, ami eltávolítja a lebegő szennyeződéseket és a legfontosabb feladata, hogy az előző szűrőből kijövő szénport felfogja annak membránba jutása előtt 4. Membrán: eltávolítja a maradék molekuláris szennyeződéseket, vírusokat és baktériumokat 5. Utószűrő: aktív szén szűrő a kijövő víz illatának és ízének javítására 19.

20 A Tiszta Forrás berendezések széles választéka A Tiszta Forrás víztisztító berendezések az élet minden terletén használhatók: - Hordozható, csapra szerelhető E30H típus utazáshoz vagy személyi használatra. - Beépíthető E30S és E30 típus lakásokba, nyaralókba, irodákba. - Asztali E30D- vagy földön álló E30M tisztító hűtő-fűtő automata lakásokba, irodákba l/nap kapacitás felett egyedi megrendelésre tudunk szállítani ipari kapacitású víztisztító berendezéseket is. 20.

21 Hordozható E30H típus Pillanatok alatt a vízcsapra szerelhető, egyszerű felépítésű víztisztító berendezés. A hordozható típus elegendő egy kisebb háztartás ivóvíz és főzési igényeinek ellátására, de huzamosabb zemeltetése kényelmetlen lehet, mert akadályozza a csap használatát. Nagyon célszerű azoknak, akik gyakran utaznak és nem akarnak lemondani a tiszta ivóvízről a lakásuktól távol sem. Szűrőfokozatok: 3 lépcsős Kapacitás: max. 25 l/nap Súly: 1 kg 21.

22 A beépíthető TF20 és TF30 A legnépszerűbb az automatikusan működő mosogatószekrénybe építhető, klön tároló tartállyal és csappal ellátott berendezés. A készlet tartozéka a felszereléshez szkséges összes alkatrész, és kb. egy órai munkával felszerelhető. A beépíthető modellek egyszerű, mechanikus zárószeleppel (E30S)-, illetve elektronikus vezérlésű és nyomásfokozó szivattyús kivitelben (E30) készlnek. Ezek a berendezések a legideálisabbak otthoni használatra. A készlékekre utólag felszerelhető a kútvízhez szkséges UVlámpás fertőtlenítést berendezés. E30S szűrőfokozatok: 5 lépcsős Kapacitás: max. 190 l/nap Súly: 5 kg E30 Premium E30 Standard E30 szűrőfokozatok: 5 lépcső Kapacitás: max. 190 l/nap Súly: 9 kg 22.

23 Az asztali E30D és földön álló E30M típus A földön álló E30M készléket irodákba, zletekbe, áruházakba ajánljuk, ahol sok embernek kell biztosítani frissítő hideg vizet, vagy forró vizet teához illetve kávéhoz. Természetesen a készlék a család kényelmét és egészségét is kiválóan szolgálja. E30M szűrőfokozatok: 5 lépcsős Kapacitás: max. 190 l/nap Súly: 27 kg E30 Magnum Ahol kevesebb a hely ott lehet alkalmazni a kisebb méretű E30D asztali hideg és meleg vizet szolgáltató kiegészítő berendezést. A készlék nem tartalmaz szűrőrendszert, így egy E30S, vagy E30 berendezéssel egytt használható. E30 Dispenser 23.

24 Hogyan lesz Önnek Tiszta Forrás víztisztitó berendezése? Ön kiválasztja azt a készléket, amelyik megfelel az elvárásainak. Szerelőnk vagy partnernk a megbeszélt időpontban megjelenik Önöknél és beszereli a készléket. Így folymatosan biztosítva lesz Önnek és családjának a kristálytiszta ivóvíz. A saját adatbázisunkban regisztráljuk az értékesítést és a készlékre jellemző szűrőcsere időpont előtt értesítjk Önt vagy partnernket, aki a készléket karbantartja és utánvéttel postázzuk a cserélendő szűrőket. A víztisztítókra 3 év garanciát vállalunk a szűrőcsere kivételével. A berendezéshez szkséges szűrőket, alkatrészeket folymatosan biztosítjuk. 24.

25 Folyamatosan garantált minőségű kristálytiszta ivóvíz Az elő-, és utószűrőket rendszerint 6-12 havonta, az ozmózisszűrőt a vízminőségtől fggően havonta kell cserélni. Értékesítnk olyan vízminőség mérésére szolgáló műszert, amellyel folyamatosan ellenőrízhető a szűrők állapota és saját kontrollja alatt tarthatja a család ivóvízét. 25.

26 Milyen készlékre van szkségem? E30 S típus A leggyakrabban választott készléktípus, amely vezetékes vízre szinte mindenhol alkalmazható. Nincs benne nyomásfokozó szivattyú, így megköveteli, hogy leglább 3 bar-os bemenő víznyomás biztosítva legyen. Ezt a nyomást a vezetékes vízműnek biztosítania kell. A négy utas zárószelepnek köszönhetően víztakarékos, mert a tartály feltöltésekor lezárja a membránt tisztító vízáramot. E30 típus Nyomásfokozóval és vezérlő elektronikával felszerelt változat. Akár egy bar bemenő víznyomással is használható és gyorsan képes nagy tisztaságú vizet előállítani. További előnye az automatikus szűrőöblítési funkció, amely növeli a membrán élettartamát és javítja a víz minőségét. Ezt a készléket ajánljuk, ha a kútvizet szeretnék tisztítani, de vezetékes vízhez is használható. E30 M típus Földön álló ivóvíz automata, amely magában foglalja a szűrő-, a hűtő-, és a fűtőrendszert, így azonnal képes forró-, szobahőmérsékletű- és hűtött tisztított vizet szolgáltatni. Helyigény: 45 cm mély, 42 cm szél., 130 cm mag. E30 D típus Ha nincs a földön hely, így a konyhapultra vagy az asztalra szeretnék elhelyezni a készléket, akkor ez a készlék a megoldás. Mivel a helyszűke miatt nem tartalmaz szűrőket, a pultba kell péíteni egy E30S, vagy egy E30 típust, és ebbe a dispenser-be kell kötni a megisztított vizet. Helyigény: 45 cm mély, 42 cm szél., 70 cm mag. E30 H típus Miniatrizált model, mely kifejezetten sokat utazó embereknek lett kifejlesztve, akik útjuk során sem szeretnének lemondani a nagy tisztaságú fordított ozmózis vízről. A kis mérethez képest nagy mennyiségű vizet állít elő. 26.

27 Felhasznált irodalom (1) Dr. Michael Colgan: Gyógyír az ezredfordulóra Személyre szabott táplálkozási és testedzési programajánlat (Fitt Print Kft. Budapest 1996.) (2) Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegség-ipar futószalagján (Free Choice Kft 2003.) Ft. (3) Dr. F. Batmanghelidj: A Tested Vízért Kiált Nem beteg vagy, csupán szomjazik minden sejted. A szomjúságot ne gyógyszerekkel kezeld! (Mandala-Véda Könyvkiadó 2002.) Ft. (4) Masaru Emoto: A Víz Rejtett Bölcsessége A gondolatok, a szavak és az érzelmek teremtõ erejének látható bizonyítékai. (Édesvíz Kiadó 2005.) Ft. (5) Masaru Emoto: A Víz Üzenetei A gondolatok, a szavak és az érzelmek teremtõ erejének látható bizonyítékai. (Víztérítõ Kiadó 2003.) Ft. (6) Thorwald Dethlefsen: Út a Teljességhez A betegség jelentése és jelentõsége (Magyar Könyvklub 1991.) Ft. (7) Rdiger Dahlke: A Lélek Nyelve a Betegség A kórképek értelmezése és a betegség adta esély. (Magyar Könyvklub 1996.) Ft. Tekintse meg bõvebb könyvajánlatunkat a 27.

28 Kristálytiszta ivóvíz literenként 5 Ft-ért? Ennyit megér az egészség. A tiszta ivóvíz pótolhatatlan feltétele az egészséges életnek! Vásároljon Ön is R.O. ivóvíztisztítót! 10 éve több Magyarországi háztartásban működnek víztisztítóink. Amennyiben szeretné megtudni, hogy milyen minőségű víz folyik az Ön otthonában a csapból, szívesen meglátogatjuk és műszeres mérésekkel megmutatjuk Önnek a klönbséget vízés víz között. Ez a szolgáltatásunk ingyenes és kötelezettségmentes. Kérjen időpontot most a tanácsadótól! Az Ön tanácsadója: Ennek a fzetnek a teljes tartalma a T-Markt Szakáruház Kft. szerzői jogvédelme alatt áll. A fzet tartalmának részben vagy egészben történő, engedély nélkli másolása, más célra történő felhasználása TILOS! Ára: 300 Ft

Háztartási RO rendszerek

Háztartási RO rendszerek Háztartási RO rendszerek Bázis Plus típusú mosogatópult alá szerelhető víztisztító berendezés A fenti ár tartalmazza a szállítás és beszerelés költségét is. A berendezést az alábbi tartozékokkal szállítjuk.

Részletesebben

Használati utasítás OZMÓZIS E30 STANDARD (E30 S) víztisztító berendezések használati utasítása

Használati utasítás OZMÓZIS E30 STANDARD (E30 S) víztisztító berendezések használati utasítása Használati utasítás Ezek a típusú készülékek szobahõmérsékletû tiszta ivóvizet szolgáltatnak amelyet egy - a mosogatóra utólag felszerelt - külön csap segítségével lehet kiengedni. A készüléket általában

Részletesebben

0BEgy forrásból nem folyik kétféle víz szól a régi

0BEgy forrásból nem folyik kétféle víz szól a régi 0BEgy forrásból nem folyik kétféle víz szól a régi mondás. Amennyiben közelebbről megnézzük a csapból folyó vizet, jobban tennénk, ha otthonunkban valóban egyfajta vizet használnánk a főzésre és szomjunk

Részletesebben

ÁRAJÁNLAT. Ballonos vízautomaták üzemeltetésére

ÁRAJÁNLAT. Ballonos vízautomaták üzemeltetésére ÁRAJÁNLAT Ballonos vízautomaták üzemeltetésére Az ajánlat csak tájékoztató jellegű, internetes és egyéb felhasználása csak a szerző engedélyével lehetséges! Roska Miklós 06-20-7714410 Cégismertető A ClearWater

Részletesebben

A csapvíz is lehet egészséges és jóízű?

A csapvíz is lehet egészséges és jóízű? A csapvíz is lehet egészséges és jóízű? Dr. Radnai Ferenc 2/14/2014 1 Szennyezők a fogyasztási helyen A szennyezők forrása Elégtelen tisztítás Másodlagos szennyezés Szennyezők típusa Oldott anyagok Biológiai

Részletesebben

espring. Tiszta víz az egészséges életért

espring. Tiszta víz az egészséges életért espring. Tiszta víz az egészséges életért Az espring Víztisztító Rendszer a víz ízét, illatát és tisztaságát nagy mértékben képes javítani. Mindannyian tudjuk, hogy a víz nélkülözhetetlen az élethez. De

Részletesebben

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA www.evp.hu A víz az élet forrása: víz nélkül nincs, és nem is lehetséges egészséges élet. A víz lehetővé teszi a vérkeringést, segíti a sejtek működését és a test méregtelenítését,

Részletesebben

Hydro BG. green. Bioszféra Montreál/Kanada. Fenntarthatóság a tökéletességben. Szűrőágyas vízelvezető rendszer.

Hydro BG. green. Bioszféra Montreál/Kanada. Fenntarthatóság a tökéletességben. Szűrőágyas vízelvezető rendszer. Hydro BG Bioszféra Montreál/Kanada Fenntarthatóság a tökéletességben green Szűrőágyas vízelvezető rendszer. Szűrőágyas folyóka green A FILCOTEN green kiszűri a szerves és szervetlen szennyeződéseket a

Részletesebben

Életünk és a víz. Kiss Miklós www.vizinform.hu. Kiss Miklós 1

Életünk és a víz. Kiss Miklós www.vizinform.hu. Kiss Miklós 1 Életünk és a víz Kiss Miklós www.vizinform.hu Kiss Miklós 1 Víz,ha csak életünkhöz lenne szükséges rádde magad vagy az élet! Nincs arra szó, mily fenséges enyhülést ad csodás üdeséged. Hajdan volt erőnk,

Részletesebben

TAKARÍTSA MEG EGY NYARALÁS ÁRÁT MINDEN ÉVBEN!

TAKARÍTSA MEG EGY NYARALÁS ÁRÁT MINDEN ÉVBEN! A napkollektor TAKARÍTSA MEG EGY NYARALÁS ÁRÁT MINDEN ÉVBEN! A meleg víz előállítása az egyik legállandóbb háztartási kiadás. Ez a költség az egyetlen amelyet ellentétben a fűtéssel és a légkondicionálással-

Részletesebben

Elszívóasztalok és vágóasztalok

Elszívóasztalok és vágóasztalok Tartalomjegyzék Elszívóasztalok és vágóasztalok Csiszolóasztal elszíváshoz 76 Hegesztőasztal elszíváshoz 77 Tavolex-asztal 78 Oktató-hegesztőasztal 79 Kézi vágóasztal 80 Filter-Table 81 Elszívóasztalok

Részletesebben

WF-100 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 0.001. TFC-membrán áteresztő képessége. Memo 0.0001 TISZTA VÍZ. Az optimális működéshez szükséges víznyomás: 3-6 bar

WF-100 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 0.001. TFC-membrán áteresztő képessége. Memo 0.0001 TISZTA VÍZ. Az optimális működéshez szükséges víznyomás: 3-6 bar Memo Termék típusa Vásárlás napja WF-100 Név Cím Tel REVERSE OSMOSIS SYSTEM 15 TFC-membrán áteresztő képessége Homok, hajszál, szemcsés aktív szén 100 Spóratok, őrölt liszt, vörös vértestek, szénpor 10

Részletesebben

www.family-friss.hu Ionizált lúgos víz Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4/a

www.family-friss.hu Ionizált lúgos víz Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4/a www.family-friss.hu Ionizált lúgos víz Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4/a Mit tehetünk az egészségünkért egy kiváló víz segítségével? Nem szükséges vagy az életben, maga az élet vagy Egy átlagos emberi

Részletesebben

Kereskedelmi és Szolgáltató KFT. E g y ü t t a z e g é s z s é g ü g y j ö v ő j é é r t! ADÓSZÁM 12322187-2-13 Alapítva:1997

Kereskedelmi és Szolgáltató KFT. E g y ü t t a z e g é s z s é g ü g y j ö v ő j é é r t! ADÓSZÁM 12322187-2-13 Alapítva:1997 f uture - Med Kereskedelmi és Szolgáltató KFT. E g y ü t t a z e g é s z s é g ü g y j ö v ő j é é r t! F U T U R E M E D K f t. 2 3 1 0 S Z I G E T S Z E N T M I K L Ó S A K Á C F A K R T. 1 7 / B TELEFON/FAX

Részletesebben

Öt végzetes hiba mely elkövethető vízszűrő berendezés beszerzésekor.

Öt végzetes hiba mely elkövethető vízszűrő berendezés beszerzésekor. Öt végzetes hiba mely elkövethető vízszűrő berendezés beszerzésekor. Hasznos tanácsok, tippek! Egy anyag, mely segít Önnek kiigazodni az víztisztítók piacán. Mire kell feltétlenül odafigyelnie az otthonában

Részletesebben

Mit garantálunk biztosan a készülékkel? Az AQUA FORCE új, hatékony, speciális és környezetbarát vízszűrős, ablak - és felülettisztító berendezést!

Mit garantálunk biztosan a készülékkel? Az AQUA FORCE új, hatékony, speciális és környezetbarát vízszűrős, ablak - és felülettisztító berendezést! A Taképszolg Kft bemutatja: Az AQUA FORCE új, hatékony, speciális és környezetbarát vízszűrős, ablak - és felülettisztító berendezést! Ajánljuk Önnek is, amennyiben: Irodája, üzlethelyisége, lakóépülete

Részletesebben

Lakossági ózongenerátorok

Lakossági ózongenerátorok Lakossági ózongenerátorok AQUTOS ózonos-víz előállító mikrogenerátor. A legkompaktabb ózongenerátor. A generátort könnyen, szerszám nélkül lehet a vízhálózathoz csatlakoztatni, használata, működtetése

Részletesebben

ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK SEGÍTÉSÉRE, mint hozzá is intézett kárelhárító, nyilvános közérdekű bejelentés, a Ptk. 484-487. alapján IVÓVÍZTISZTÍTÁS

ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK SEGÍTÉSÉRE, mint hozzá is intézett kárelhárító, nyilvános közérdekű bejelentés, a Ptk. 484-487. alapján IVÓVÍZTISZTÍTÁS ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK SEGÍTÉSÉRE, mint hozzá is intézett kárelhárító, nyilvános közérdekű bejelentés, a Ptk. 484-487. alapján IVÓVÍZTISZTÍTÁS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK felkérése a vízminőség javítás ürügyén

Részletesebben

YaraLiva TM CALCINIT 15.5% N + 26,5% CaO

YaraLiva TM CALCINIT 15.5% N + 26,5% CaO Yara Mono Műtrágyák YaraLiva TM CALCINIT 15.5% N + 26,5% CaO 100%-ban vízoldható kalcium-nitrát, 5 kg, 2 kg Összes nitrogén tartalom: 15,5% Nitrát-nitrogén tartalom: 14,4% Ammónia nitrogén: 1,1% Kalcium

Részletesebben

Mi az ÓZON és hogyan hat?

Mi az ÓZON és hogyan hat? Mi az ÓZON és hogyan hat? Az ÓZON egy háromatomos oxigén molekula. Az ÓZON, kémiailag nagyon aktív instabil gáz. Ha baktériummal, vagy szagmolekulával találkozik, azonnal kölcsönhatásba lép azokkal. Ez

Részletesebben

A természetes megoldás asztma, allergia, penész és szennyezett levegő ellen

A természetes megoldás asztma, allergia, penész és szennyezett levegő ellen A természetes megoldás asztma, allergia, penész és szennyezett levegő ellen A probléma a belélegzett levegővel kezdődik, még a saját otthonában is! Időnk mintegy 90 %-át valahol belső térben töltjük, ahol

Részletesebben

VÍZTISZTÍTÓ RENDSZER A BELÉPESI PONTON

VÍZTISZTÍTÓ RENDSZER A BELÉPESI PONTON VÍZTISZTÍTÓ A BELÉPESI PONTON IVÓVÍZ TISZTÍTÓ ALAP TECHNOLÓGIA Az épületbe belépő víz minősége és biztonsága életbe vágóan fontos, különösen akkor, ha a vízminőség nem elégíti ki a követelmenyeket, vagy

Részletesebben

RESIDENT OTTHONI KLÍMA

RESIDENT OTTHONI KLÍMA RESIDENT OTTHONI KLÍMA Toshiba fix fordulatos flexi készülék, otthoni alkalmazásra. Elegáns, kompakt fali készülék, harmonikusan illeszkedik bármilyen stílusú otthonba. Nagy teljesítményű, precíz, nagyon

Részletesebben

SPA. Víztisztító Csaptelepek

SPA. Víztisztító Csaptelepek SPA Víztisztító Csaptelepek Újdonság az otthoni víztisztításban! Tiszta víz a csapból! A SPA víztisztító csaptelepek kifolyócsövébe elhelyezett filter semlegesíti az egészségre ártalmas klórt, megszűri

Részletesebben

Sűrített levegő tartályok

Sűrített levegő tartályok tartályok Tartálytérfogat: 90 10.000 liter www.kaeser.com tartályok Kiváló minőségű horganyzás sokkal hosszabb élettartam! Minden egy kézből A sűrített levegő tartályoknak, mint tároló- és puffereszközöknek

Részletesebben

HydroModul. rendszerek. HydroModul rendszerek. Gyerekjáték összerakni. www.bwt.hu

HydroModul. rendszerek. HydroModul rendszerek. Gyerekjáték összerakni. www.bwt.hu HydroModul rendszerek HydroModul rendszerek Gyerekjáték összerakni www.bwt.hu HydroMODUL univerzális megoldás ivóvízhálózatok és fűtési hálózatok 1. csatlakozó: pl.: Infinity M Az ivóvízrendszer korróziómentes

Részletesebben

JÉGKOCKA, JÉGPEHELY KÉSZÍTÕK ÉS ADAGOLÓK

JÉGKOCKA, JÉGPEHELY KÉSZÍTÕK ÉS ADAGOLÓK JÉGKOCKA, JÉGPEHELY KÉSZÍTÕK ÉS ADAGOLÓK JÉGKOCKA KÉSZÍTÕK JÉGKOCKA KÉSZÍTÕGÉPEK BEÉPÍTETT TÁROLÓVAL Az ICE-O-Matic Önálló Jégkocka Készítõgép több méret / teljesítmény választékot kínál a Kis Irodai /

Részletesebben

Termálvíz gyakorlati hasznosítása az Észak-Alföldi régióban

Termálvíz gyakorlati hasznosítása az Észak-Alföldi régióban NNK Környezetgazdálkodási,Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Iroda: 4031 Debrecen Köntösgátsor 1-3. Tel.: 52 / 532-185; fax: 52 / 532-009; honlap: www.nnk.hu; e-mail: nnk@nnk.hu Némethy

Részletesebben

Biztonság, tisztaság és gazdaságosság

Biztonság, tisztaság és gazdaságosság 3M TM Környezetvédelmi termékek Szorbensek Biztonság, tisztaság és gazdaságosság Típusok, kiszerelések: A 3M széles választékot kínál a különbözõ típusú és formájú szorbensekbõl, így kiválasztható az alkalmazáshoz,

Részletesebben

Szabadonálló gázüzemű főzőüst

Szabadonálló gázüzemű főzőüst A 700XP sorozat több, mint 100 modellt foglal magába. Minden készülékek nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban

Részletesebben

BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS

BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK o A gépet kizárólag szakképzett személy használhatja. o Figyelmesen olvassa el a jelen használati utasítást; az itt leírt eljárások

Részletesebben

Franke SORTER konyhai szelektív szeméttároló rendszer

Franke SORTER konyhai szelektív szeméttároló rendszer Franke SORTER konyhai szelektív szeméttároló rendszer Minden európai ország szabályozza a hulladékkezelést cél az, hogy a háztartásokban keletkező hulladék egyre nagyobb arányban újrafeldolgozható legyen.

Részletesebben

Az én vizem! Vízszűrő rendszer. Szerelési és használati útmutató

Az én vizem! Vízszűrő rendszer. Szerelési és használati útmutató Az én vizem! Vízszűrő rendszer Szerelési és használati útmutató Az én vizem! TARTALOMJEGYZÉK Tartozékok 5 Előkészületek 6 Szerelési útmutató 8 Karbantartás 10 Távollét 10 Szűrőcsere 11 A komponensek kapacitása

Részletesebben

z ö ld le s ze k.h u

z ö ld le s ze k.h u Aki szeret néha kiszakadni a városi, civilizált és a technika minden csodájával telített életkörülmények közül és a szereti a vízi élet, a kempingezés vadregényes élményét, annak is szüksége van energiára.

Részletesebben

1. tudáskártya. Mi az energia? Mindnyájunknak szüksége van energiára! EnergiaOtthon

1. tudáskártya. Mi az energia? Mindnyájunknak szüksége van energiára! EnergiaOtthon 1. tudáskártya Mi az energia? Az embereknek energiára van szükségük a mozgáshoz és a játékhoz. Ezt az energiát az ételből nyerik. A növekedéshez is energiára van szükséged. Még alvás közben is használsz

Részletesebben

SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 PREMIUM

SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 PREMIUM SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 PREMIUM FORDÍTOTT OZMÓZIS ELVÉN MŰKÖDŐ IVÓVÍZ TISZTÍTÓ BERENDEZÉSEKHEZ I. Bevezetés II. Beépítés III. Használat és karbantartás Tartalom: oldal Fontos figyelmeztetések 1.

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

Csapat neve: 1. Elrejtettük az ábrában 10 olyan élőlény nevét, amelyik részt vesz a felszíni vizek tisztításában. Keresd meg őket!

Csapat neve: 1. Elrejtettük az ábrában 10 olyan élőlény nevét, amelyik részt vesz a felszíni vizek tisztításában. Keresd meg őket! Csapat neve: 1. Elrejtettük az ábrában 10 olyan élőlény nevét, amelyik részt vesz a felszíni vizek tisztításában. Keresd meg őket! K R E V Í R I L O É S U L Y O M T Q A W N K L Á Z U I I T V S K Á Á D

Részletesebben

54 850 01 0010 54 04 Környezetvédelmi

54 850 01 0010 54 04 Környezetvédelmi A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

TA R T SU K M E G A V I L ÁG OT JÓ I L L ATÁ B A N! B E M U TAT K O Z Á S Az amerikai LLC cég FRESH PRODUCTS innovatív szagtalanító és légfrissítő termékcsaládot Európában FRE PRO néven forgalmazzuk. A

Részletesebben

Radioaktív hulladékok kezelése az atomerőműben

Radioaktív hulladékok kezelése az atomerőműben Radioaktív kezelése az atomerőműben 1 Elter Enikő, Feil Ferenc MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Tartalom Célok, feladatmegosztás Hulladékkezelési koncepciók Koncepció megvalósítás folyamata A kis és közepes aktivitású

Részletesebben

Az egészséges élet innen kezdődik

Az egészséges élet innen kezdődik Az egészséges élet innen kezdődik Természetes baktériumölő hatóanyag Az ózont (O 3 ) erős oxidáló hatóanyagként tartják számon. Oxidációs folyamatai révén, amelyek a sejtek membránját pusztítják, megsemmisíti

Részletesebben

Plazma elektron spray ionizáló rendszer

Plazma elektron spray ionizáló rendszer Plazma elektron spray ionizáló rendszer tartalom Ismertetés 2... Fő funkciók 5... Jellemzők 7... Üzemmódok és alkalmazás 9... Tesztek és tanúsítványok 10... Technikai adatok 12... Csomagolás 13... 1. Ismertetés

Részletesebben

Mi a bioszén? Hogyan helyettesíthetjük a foszfor tartalmú műtrágyákat

Mi a bioszén? Hogyan helyettesíthetjük a foszfor tartalmú műtrágyákat Bioszén, a mezőgazdaság új csodafegyvere EU agrár jogszabály változások a bioszén és komposzt termékek vonatkozásában Mi a bioszén? Hogyan helyettesíthetjük a foszfor tartalmú műtrágyákat A REFERTIL projekt

Részletesebben

series Használati utasítás

series Használati utasítás series Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit hozza létre a vízben. Ezek az apró

Részletesebben

CSEPPENKÉNT PAZARLUNK

CSEPPENKÉNT PAZARLUNK CSEPPENKÉNT PAZARLUNK Célok: Értessük meg a gyerekekkel, hogy víz egy véges, korlátozott természeti kincs Gondolkodjunk el azon, hogy mindennap jelentős mennyiségű vizet pazarolunk el. A tanulók érezzék

Részletesebben

GRUNDFOS MQ. A nyugalom kora. Az új házi vízellátó rendszer

GRUNDFOS MQ. A nyugalom kora. Az új házi vízellátó rendszer GRUNDFOS MQ A nyugalom kora Az új házi vízellátó rendszer MQ: kompakt szivattyú házi vízellátási feladatokhoz A Grundfos MQ egy kompakt szivattyú és nyomásfokozó egység kifejezetten házi vízellátási, valamint

Részletesebben

"Tévhitek a vízről és az ásványvizekről"

Tévhitek a vízről és az ásványvizekről "Tévhitek a vízről és az ásványvizekről" A büdösödő csapvízre az ember úgy reagált, hogy egyszerűen mást kezdett inni. Először az üdítők váltak népszerűvé, de ezek mesterséges színezékeket, tartósítószereket,

Részletesebben

1. feladat. 2. feladat. tapasztalatok: 3. feladat. tapasztalatok: 4. feladat származási hely:

1. feladat. 2. feladat. tapasztalatok: 3. feladat. tapasztalatok: 4. feladat származási hely: 1. feladat K R E V Í R I L O É S U L Y O M T Q A W N K L Á Z U I I T V S K Á Á D V G Y É K É N Y B U U K S W I N Z J Í Y W E R N I O C A V Ü F E Y Ö U C C L F R T Z U I J K L S V É L O R E C Ó B E R Z

Részletesebben

Országh József. Idézet Országh József írásaiból! Szerkesztette Lakatos Attila /vízügyi mérnök / I. Ivóvizünk és a vízszennyezés (Országh József)

Országh József. Idézet Országh József írásaiból! Szerkesztette Lakatos Attila /vízügyi mérnök / I. Ivóvizünk és a vízszennyezés (Országh József) Országh József Született Budapesten, 1937 március 21-én Nős, 3 gyermek. 1955. Technikusi diploma a Kandó Kálmán Villamos Ipari Főiskolán. 1955-56. Hallgató a Budapesti Műszaki Egyetem Villamos mérnöki

Részletesebben

Medencevíz kezelési útmutató. Figyelmesen tanulmányozza át a kezelési útmutatót és kövesse az utasításokat pontosan!

Medencevíz kezelési útmutató. Figyelmesen tanulmányozza át a kezelési útmutatót és kövesse az utasításokat pontosan! Medencevíz kezelési útmutató Figyelmesen tanulmányozza át a kezelési útmutatót és kövesse az utasításokat pontosan! FONTOS 2. EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZAT A MEDENCE VÍZET RENDSZERESEN VEGYSZERESEN KEZELNI KELL

Részletesebben

A GEOTERMIKUS ENERGIA

A GEOTERMIKUS ENERGIA A GEOTERMIKUS ENERGIA Mi is a geotermikus energia? A Föld keletkezése óta létezik Forrása a Föld belsejében keletkező hő Nem szennyezi a környezetet A kéreg 10 km vastag rétegében 6 10 26 Joule mennyiségű

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

J O R C PURO GRAND kondenzátum kezelő és víz - tisztító berendezés Szerelési & kezelési utasítások.

J O R C PURO GRAND kondenzátum kezelő és víz - tisztító berendezés Szerelési & kezelési utasítások. J O R C PURO GRAND kondenzátum kezelő és víz - tisztító berendezés Szerelési & kezelési utasítások. PURO GRAND kondenzátum kezelőt kifejezetten sűrített levegő rendszerek olajtartalmú kondenzeinek kezelésére,

Részletesebben

természetes tisztaság

természetes tisztaság szennyvíz természetes tisztaság A BIOROCK egy egyedülálló kompakt szennyvíztisztító berendezés, mely áram és energia nélkül működik. egyszerű használat Egyedülálló rendszer, a háztartási és kommunális

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

SMARTWINCH csörlőgép baromfitartáshoz

SMARTWINCH csörlőgép baromfitartáshoz SMARTWINCH csörlőgép baromfitartáshoz Kezelési utasítás és műszaki tájékoztató Verzió : 01/hun POULTRY-TECH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. H-2943 Bábolna, Pf.: 37. Tel. 06 20 388 5550, 5543 Tel. 06 96

Részletesebben

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Kovács Ildikó dietetikus Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát program Diabétesz 2007. Életmód és kezelés Budapest, 2006. június 2. Cukorbetegek étrendje

Részletesebben

Az Ivóvízminőség-javító program technológiai vonatkozásai. Licskó István Laky Dóra és László Balázs BME VKKT

Az Ivóvízminőség-javító program technológiai vonatkozásai. Licskó István Laky Dóra és László Balázs BME VKKT Az Ivóvízminőség-javító program technológiai vonatkozásai Licskó István Laky Dóra és László Balázs BME VKKT Arzén Ammónium ion Bór Fluorid Vas Mangán Nitrit??? Metán Szén-dioid Célkomponensek Lehetséges

Részletesebben

A TERMÉSZETES HŰTÉS. Gépek vesznek körül bennünket. egyre bonyolultabbak, egyre több energiát emésztenek

A TERMÉSZETES HŰTÉS. Gépek vesznek körül bennünket. egyre bonyolultabbak, egyre több energiát emésztenek Gépek vesznek körül bennünket. Egyre több van belőlük, egyre bonyolultabbak, egyre több energiát emésztenek fel. Már el is felejtettük, hogy az emberek már akkor is tudtak hűvös környezetet teremteni maguk

Részletesebben

BCG tömítő- és tisztítóanyagok

BCG tömítő- és tisztítóanyagok BCG tömítő- és tisztítóanyagok 4001024 BCG 24 Folyékony tömítőanyag napi 30 liter vízveszteségig fűtőberendezésekhez, 1 liter 14 740 Ft 4002524 kazánokhoz, csővezetékekhez, radiátorokhoz, padlófűtési rendszerekhez.

Részletesebben

Andreae Standard szűrők: Javasolt légáramlási 0,5-1m/s sebesség Nyomáscsökkenés:

Andreae Standard szűrők: Javasolt légáramlási 0,5-1m/s sebesség Nyomáscsökkenés: Termékkatalógus Andreae Standard szűrők: 65 mm 0,5-1m/s Nyomáscsökkenés: 0.5 m/s 13 Pa 0,75 m/s 30 Pa 1,0 m/s 56 Pa Javasolt maximális 130 Pa nyomáscsökkenés (250 Pa a végső határ) Hatékonyság 0,75 m/s

Részletesebben

Másodfokon is elvérzett a szentkirályszabadjai reptér

Másodfokon is elvérzett a szentkirályszabadjai reptér Másodfokon is elvérzett a szentkirályszabadjai reptér A szentkirályszabadjai repülőtér előzetes vizsgálati eljárásában másodfokon is elutasította a környezetvédelmi hatóság a Buda West Airport Zrt. engedélykérelmét

Részletesebben

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

és tartalom ZUHANY AZONNAL OKOS HŐMÉRŐ KÉT TARTÁLY, DUPLA KOMFORT Új, egyedi olasz stílusú vízmelegítő tőlünk: -21% -51% -60% CSAK 27 cm mély!

és tartalom ZUHANY AZONNAL OKOS HŐMÉRŐ KÉT TARTÁLY, DUPLA KOMFORT Új, egyedi olasz stílusú vízmelegítő tőlünk: -21% -51% -60% CSAK 27 cm mély! TERMÉKCSALÁD Stílus és design italiano és tartalom Új, egyedi olasz stílusú vízmelegítő tőlünk: CSAK 27 cm mély! HEATING FELFŰTÉSI TIME IDŐ l. l. Időmegtakarítás Time saving Időmegtakarítás Time saving

Részletesebben

Készüljön fel a nyaralásra a Citroënnel!

Készüljön fel a nyaralásra a Citroënnel! www.citroen.hu Készüljön fel a nyaralásra a Citroënnel! Nyári szerviz- és tartozékajánlatok 5 évnél idősebb gépjárművek számára 2013. június 3-tól augusztus 31-ig Tartalékoljon a nyaralásra Akciós klímatisztítás

Részletesebben

Mélységi víz tisztítására alkalmas komplex technológia kidolgozása biológiai ammónium- mentesítés alkalmazásával

Mélységi víz tisztítására alkalmas komplex technológia kidolgozása biológiai ammónium- mentesítés alkalmazásával 2. Junior szimpózium 2011. december 9. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mélységi víz tisztítására alkalmas komplex technológia kidolgozása biológiai ammónium- mentesítés alkalmazásával Készítette:

Részletesebben

A komposztálás és annak talaj és növényvédelmi vonatkozásai. 2011.04.16. Alsóörs

A komposztálás és annak talaj és növényvédelmi vonatkozásai. 2011.04.16. Alsóörs A komposztálás és annak talaj és növényvédelmi vonatkozásai 2011.04.16. Alsóörs A növénytermesztés során a növények tápanyagot vonnak el a talajból. A tápanyagot a nagyüzemekben műtrágyával vagy/és szerves

Részletesebben

Macskatápok. Adult Cat

Macskatápok. Adult Cat A szokásos előfordulás mellett minden termékben fehérjéhez kapcsolt formában is megtalálhatók a főbb ásványi anyagok ezzel biztosítva a teljes beépülést. Több termék tartalmazza a nélkülözhetetlen kondroitin-szulfátot

Részletesebben

Lótuszvirág effektuson alapuló öntisztuló felületek képzésére alkalmas vízbázisú bevonat

Lótuszvirág effektuson alapuló öntisztuló felületek képzésére alkalmas vízbázisú bevonat Lótuszvirág effektuson alapuló öntisztuló felületek képzésére alkalmas vízbázisú bevonat Nanocolltech Kft. Jól ismert, hogy a lótuszvirág levelét és virágát a víz és más folyadékok nem nedvesítik, olyan

Részletesebben

A tápoldatozás gépei a gyakorlatban

A tápoldatozás gépei a gyakorlatban A tápoldatozás gépei a gyakorlatban A tápoldat keverőgép részei Törzsoldatok készítése 1- A tartály kalcium tartalmú műtrágyák, nitrátok, kelátok. 2- B tartály szulfátok, foszfortartalmú műtrágyák, salétrom

Részletesebben

gyártott konyha higiéniai termékek bemutatása és felhasználási javaslata.

gyártott konyha higiéniai termékek bemutatása és felhasználási javaslata. Konyha higiénia Az Evm Zrt által Az Evm Zrt által gyártott konyha higiéniai termékek bemutatása és felhasználási javaslata. 1.Fázis: Zsírtalanítás és fertőtlenítés egy fázisú mosogató és fertőtlenítőszerrel.

Részletesebben

Takarítási megoldások a nem takarító személyzet részére Ápolók, egészségügyi asszisztensek, műtősegédek, műtőasszisztensek

Takarítási megoldások a nem takarító személyzet részére Ápolók, egészségügyi asszisztensek, műtősegédek, műtőasszisztensek Takarítási megoldások a nem takarító személyzet részére Ápolók, egészségügyi asszisztensek, műtősegédek, műtőasszisztensek Ki takarítja a kezelő asztalt? Ki takarítja a kezelő asztalt? o Ápolók o Egészségügyi

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási

Részletesebben

KÉSZ ÉPÍTŐ ÉS SZERELŐ ZRT.

KÉSZ ÉPÍTŐ ÉS SZERELŐ ZRT. / 4 oldal Tartalomjegyzék:./ Célmeghatározás 2./ Területi érvényesség 3./ Fogalom meghatározások 4./ Eljárás 5./ Kapcsolódó dokumentációk jegyzéke 6./ Dokumentálás Készítette: Kővári Tímea Jóváhagyta:

Részletesebben

200 L/Nap telj. Hordozható RO Ivóvíztisztító, kivehetı tartállyal 1. R-50ND Max. 200 L/N telj. (nyomásf. nélkül,dupla O-győrős szőrıh) 1 47 250

200 L/Nap telj. Hordozható RO Ivóvíztisztító, kivehetı tartállyal 1. R-50ND Max. 200 L/N telj. (nyomásf. nélkül,dupla O-győrős szőrıh) 1 47 250 KISVÁROS Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Ivó- és fürdıvíz technológiák A Coolpex kizárólagos magyarországi forgalmazója Székhely: 1202 Bp., Nagyvárad u. 26. E-mail: info@kisvaros.hu TEL: + 36-20/47-00-594

Részletesebben

1. Az alacsony liquid szint veszélyei

1. Az alacsony liquid szint veszélyei 1. Az alacsony liquid szint veszélyei A dupla alsó fűtőszálas patronok (BDC, BVC) esetén, ha a folyadékunk szintje a porlasztón található lyukak alá csökken, akkor a porlasztó folyadékellátása nem lesz

Részletesebben

TARTALMAZ-E ÓLMOT AZ ÁLTALUNK FOGYASZTOTT IVÓVÍZ?

TARTALMAZ-E ÓLMOT AZ ÁLTALUNK FOGYASZTOTT IVÓVÍZ? TARTALMAZ-E ÓLMOT AZ ÁLTALUNK FOGYASZTOTT IVÓVÍZ? INFORMÁCIÓ CSEPPEK A közbeszédben és sokszor sajnos a hírekben is téves információk és alaptalan rémhírek keringenek, így joggal merülhet fel fogyasztóinkban

Részletesebben

SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 STANDARD

SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 STANDARD SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 STANDARD FORDÍTOTT OZMÓZIS ELVÉN MÛKÖDÕ IVÓVÍZ TISZTÍTÓ BERENDEZÉSEKHEZ I. Bevezetés II. Beépítés III. Használat és karbantartás Tartalom: oldal Fontos figyelmeztetések

Részletesebben

Biológiai szennyvíztisztítók

Biológiai szennyvíztisztítók SC típusú Biológiai szennyvíztisztítók tervezése, szállítása, szerelése és üzemeltetése saválló acélból 2-től 20.000 főig Házi szennyvíztisztítók 2-200 fő részére Felhasználható napi 200 litertől 15 m

Részletesebben

LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN!

LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN! LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN! A FOLYAMATOSAN NÖVEKVÕ LEVEGÕSZENNYEZÉSSEL EGYENES ARÁNYBAN NÖVEKSZIK A LÉGÚTI BETEGSÉGEKBEN SZENVEDÕK SZÁMA, KÜLÖNÖSEN A GYEREKEKNÉL. HASZNÁLD A TERMÉSZET EREJÉT //

Részletesebben

Kézi gőztisztító. Használati utasítás. Modellszám: PSC-001A

Kézi gőztisztító. Használati utasítás. Modellszám: PSC-001A Kézi gőztisztító Használati utasítás Modellszám: PSC-001A Az Ön biztonsága érdekében, kérjük, hogy a használat előtt alaposan olvassa el a használati útmutatót és fordítson figyelmet a biztonsági szempontokra.

Részletesebben

OASE TÓTECHNIKA TÓTECHNIKAI ÁRLISTA 2010. T-Markt Szakáruház Kft.

OASE TÓTECHNIKA TÓTECHNIKAI ÁRLISTA 2010. T-Markt Szakáruház Kft. OASE TÓTECHNIKA TÓTECHNIKAI ÁRLISTA 2010 T-Markt Szakáruház Kft. 2013 Pomáz, Határ út 8-14. Tel.:+36-26-525-500; Fax:+36-26-525-520 Szaküzlet:1237 Budapest, Templom u.29. Tel./Fax:+36-1-421-4050 tmarkt@tmarkt.hu;

Részletesebben

Elszívórendszerek mobil

Elszívórendszerek mobil Tartalomjegyzék Elszívórendszerek mobil Elszívóberendezés egyszer használatos szűrő SmartMaster 6 ProfiMaster 7 MaxiFil 8 Hegesztési füstszűrő, gurítható 9 MiniFil 11 Elszívóberendezés tisztítható szűrő

Részletesebben

TANÚSÍTVÁNY. Augsburg, 2003. február 22. az Institut für Wasser- und Umweltverbesserung felkérése. Kelt: 2003. február 17. vízkezelő berendezés

TANÚSÍTVÁNY. Augsburg, 2003. február 22. az Institut für Wasser- und Umweltverbesserung felkérése. Kelt: 2003. február 17. vízkezelő berendezés TANÚSÍTVÁNY Megbízás: az Institut für Wasser- und Umweltverbesserung felkérése Kelt: 2003. február 17. Tárgy: vízkezelő berendezés Típus: beépíthető készülék, méret: ¾ col Nr. 7883 Feladat: különböző vizek

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS VÍZGAZDÁLKODÁS. 9. évfolyam. a. növényhatározás a Kisnövényhatározó segítségével. a. vegyszer fogalma, vegyszerhasználat szabályai

KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS VÍZGAZDÁLKODÁS. 9. évfolyam. a. növényhatározás a Kisnövényhatározó segítségével. a. vegyszer fogalma, vegyszerhasználat szabályai KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS VÍZGAZDÁLKODÁS 9. évfolyam Első félév 1. Ismertesse a terepi munka szabályait. a. növényhatározás a Kisnövényhatározó segítségével 2. A laboratórium rendje, szabályai b. tűz és baleset

Részletesebben

13+1 fontos tanács leendő kerttulajdonosoknak

13+1 fontos tanács leendő kerttulajdonosoknak 13+1 fontos tanács leendő kerttulajdonosoknak Kertépítés, házépítés előtt áll? Akkor tanácsaink Önnek szólnak. Több mint 10 éves szakmai múltunk alatt sok mindennel találkoztunk már, ezekből igyekeztünk

Részletesebben

1. www.summatrade.hu

1. www.summatrade.hu 1. www.summatrade.hu TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... Az érzékelő ismertetése és működési módja... Az érzékelő telepítése... A vezérlő automata programozása... A z érzékelő és a vezérlő összekötése... Műszaki

Részletesebben

Felületi párologtató ENERGIAHATÉKONY HŰTÉS VÍZZEL! Felületi párologtató az elszívott levegő adiabatikus hűtésére CONDAIR SH2

Felületi párologtató ENERGIAHATÉKONY HŰTÉS VÍZZEL! Felületi párologtató az elszívott levegő adiabatikus hűtésére CONDAIR SH2 Felületi párologtató ENERGIAHATÉKONY HŰTÉS VÍZZEL! Felületi párologtató az elszívott levegő adiabatikus hűtésére CONDAIR SH2 Condair SH2 Mentes a nemkívánatos üvegszáltól és cellulóztól Szabadalmaztatott

Részletesebben

Zöld tanúsítvány - egy támogatási mechanizmus az elektromos energia előállítására a megújuló energiaforrásokból

Zöld tanúsítvány - egy támogatási mechanizmus az elektromos energia előállítására a megújuló energiaforrásokból Zöld tanúsítvány - egy támogatási mechanizmus az elektromos energia előállítására a megújuló energiaforrásokból Maria Rugina cikke ICEMENBERG, Romania A zöld tanúsítvány rendszer egy olyan támogatási mechanizmust

Részletesebben

REACH Regisztráció, Kiértékelés, Engedélyezés és Korlátozás vegyszerekre.

REACH Regisztráció, Kiértékelés, Engedélyezés és Korlátozás vegyszerekre. REACH Regisztráció, Kiértékelés, Engedélyezés és Korlátozás vegyszerekre. Higany feltisztító készlet Egy készlet ami segít a véletlenül kiömlött higany feltisztításában.. Elsődleges vegyi anyag (EQP) Az

Részletesebben

A SZENNYVÍZISZAPRA VONATKOZÓ HAZAI SZABÁLYOZÁS TERVEZETT VÁLTOZTATÁSAI. Domahidy László György főosztályvezető-helyettes Budapest, 2013. május 30.

A SZENNYVÍZISZAPRA VONATKOZÓ HAZAI SZABÁLYOZÁS TERVEZETT VÁLTOZTATÁSAI. Domahidy László György főosztályvezető-helyettes Budapest, 2013. május 30. A SZENNYVÍZISZAPRA VONATKOZÓ HAZAI SZABÁLYOZÁS TERVEZETT VÁLTOZTATÁSAI Domahidy László György főosztályvezető-helyettes Budapest, 2013. május 30. BKSZT Tartalom Előzmények, új körülmények Tervezett jogszabály

Részletesebben

2. Pneumatikus rendszer elvi felépítése, elemei

2. Pneumatikus rendszer elvi felépítése, elemei 2. Pneumatikus rendszer elvi felépítése, elemei A sűrített levegő útja az előállításától a fogyasztóig Az előzőekben már definiáltuk, hogy számunkra a pneumatika a sűrített levegővel történő vezérlést

Részletesebben

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből TIENS KARDI Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal A világ legtisztább vizeiből Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal Ez

Részletesebben

+ + + Blanke DIBA-LINE + lineáris lefolyórendszer. Blanke DIBA-LINE + lineáris lefolyórendszer elônyei

+ + + Blanke DIBA-LINE + lineáris lefolyórendszer. Blanke DIBA-LINE + lineáris lefolyórendszer elônyei Lineáris lefolyórendszer 80 80 + lineáris lefolyórendszer A + a tökéletes megoldás épített zuhanyzók vízelvezetésének megoldására. A lefolyórendszer beépítése gyors és egyszerû. Beépítési magassága igen

Részletesebben

Ipari porszívók. Model VHW310 VHW310 AD VHW310 AU. Cikkszám 4041100304 4041100305 4041100306. Bemenő oldali hepa szűrés. L-porosztályú szűrő

Ipari porszívók. Model VHW310 VHW310 AD VHW310 AU. Cikkszám 4041100304 4041100305 4041100306. Bemenő oldali hepa szűrés. L-porosztályú szűrő A -es modell a tökéletes megoldás a gyógyszeripar, élelmiszeripar, vegyipar, csomagolóipar és az OEM által támasztott követelményekre ott, ahol kis terület áll rendelkezésre. A 1,5kW-os oldalcsatornás

Részletesebben

ÉLELMISZERBIZTONSÁG Egyes hormonhatású anyagok állattenyészésben való felhasználásának tilalma Élelmiszerjog, élelmiszerbiztonsági eljárások

ÉLELMISZERBIZTONSÁG Egyes hormonhatású anyagok állattenyészésben való felhasználásának tilalma Élelmiszerjog, élelmiszerbiztonsági eljárások Az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet megbízásából készült ÉLELMISZERBIZTONSÁG Egyes hormonhatású anyagok állattenyészésben való felhasználásának tilalma Élelmiszerjog, élelmiszerbiztonsági

Részletesebben

Cash Flow Navigátor. Tanácsadó Kft. Toalett kaizen. Tel.: +36 30 650 7588 info@cashflownavigator.hu Skype: nfeher01

Cash Flow Navigátor. Tanácsadó Kft. Toalett kaizen. Tel.: +36 30 650 7588 info@cashflownavigator.hu Skype: nfeher01 Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. Toalett kaizen Tel.: +36 30 650 7588 info@cashflownavigator.hu Skype: nfeher01 Projekt háttér Egy 800+ fő létszámot foglalkoztató termelővállalatnál már a kis és nagy

Részletesebben

JProducts Limited. ames. Használati utasítás. Ultrahangos tisztító

JProducts Limited. ames. Használati utasítás. Ultrahangos tisztító ames JProducts Limited Ultrahangos tisztító Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit

Részletesebben

CSAPVÍZ. kvíz rejtvény játék

CSAPVÍZ. kvíz rejtvény játék CSPVÍZ kvíz rejtvény játék Villámkérdések 2 3 Karikázd be a jó megoldást! Itt a tó. Hol a tó 1. Melyek azok az anyagok, amelyek mindhárom halmazállapotban megtalálhatóak a földön nitrogén víz higany 2.

Részletesebben