Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézet HÁTTÉRDOKUMENTUM VALIDÁCIÓS ELJÁRÁSHOZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézet HÁTTÉRDOKUMENTUM VALIDÁCIÓS ELJÁRÁSHOZ"

Átírás

1 Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézet HÁTTÉRDOKUMENTUM VALIDÁCIÓS ELJÁRÁSHOZ A kari validációs eljárás során megjelenő kompetenciák egy részét a jelentkezők formális oktatásban szerezhették meg. A korábbi, illetve párhuzamos képzések esetében ha az a Debreceni Egyetemen történt nem szükségszerű a korábbi ismeretek bizonyítása, illetve a korábbi ismeretek bizonyítása a megszerzett végzettség, illetve elvégzett kurzus igazolásával is történhet. 1/. Szociális munka alapszakon (BA) történő továbbtanulás esetén - a Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzésben szerzett végzettséggel és szakképzettséggel rendelkező hallgatónak külön eljárás alkalmazása nélkül el kell ismerni 90 kredit értékben a korábban szerzett ismereteit. - Be nem fejezett szakképzésben szerzett ismeretek a szakindítás során rögzített beszámítási feltételek szerint maximum 90 kredit értékig ismerhetők el. /. Szociális munka felsőoktatási szakképzésben történő továbbtanulás esetén - a korábban befejezett, vagy be nem fejezett Szociális munka alapszakon (BA) szerzett ismeretek a megszerzett ismeretek arányában, de legfeljebb a szakképzettség megszerzéséhez szükséges ismeretek kreditértékének kétharmadáig ismerhetők el. 3/. Egészségügyi szociális munka mesterképzésben történő továbbtanulás esetén - ha a jelölt korábban a 9/0 (VIII. 4.) SzCsM rendeletben meghatározott szociális alapvizsgát tett és szociális alapvégzettséggel nem rendelkezik, az eljárás során el kell ismerni a szociális munka I II és a szociálpolitika I II kiegyenlítő moduloknak megfelelő ismeretet 0 kredit értékben; - ha a jelölt Ápolás és betegellátás, valamint Egészségügyi gondozás és prevenció alapszakon, vagy annak szakirányán végzett és kéri korábbi ismereteinek elismerését, a mesterképzés ismereteiből el kell ismerni az egészségtudományi ismeretek c. kurzus ismereteit 9 kredit értékben; - ha a jelölt korábban a 9/0 (VIII. 4.) SzCsM rendeletben meghatározott szociális szakvizsgát tett, az eljárás során a mesterképzés kötelezően tanulmányterületeiből el kell ismerni 1 kreditnek megfelelő ismeretet; - ha a jelölt korábban Alkalmazott szociális gerontológia szakirányú továbbképzésben szerzett végzettséget és szakképzettséget, a mesterszakon való továbbtanulás esetén el kell ismerni számára a kötelezően tárgyak terhére 5 kredit értékben ismeretet (gerontológia, szociális munka idősekkel, közösségi gondozás, esélyegyenlőség és társadalmi integráció, pszichiátriai betegellátás).

2 4/. Szociális munka és szociális gazdaság mesterképzésben való továbbtanulás esetén - ha a jelölt korábban a 9/0 (VIII. 4.) SzCsM rendeletben meghatározott szociális alapvizsgát tett és szociális alapvégzettséggel nem rendelkezik, az eljárás során el kell ismerni a szociális munka I II és a szociálpolitika I II kiegyenlítő moduloknak megfelelő ismeretet 0 kredit értékben; - ha a jelölt Munkaerőpiaci tanácsadó szakirányú továbbképzési szakon szerzett végzettséget és szakképzettséget, akkor el kell ismerni számára 18 kredit értékű korábban megszerzett ismeretet; - ha a jelölt Közösségi animátor szakirányú továbbképzési szakon szervett végzettséget és szakképzettséget, akkor el kell ismerni számára a mesterképzésben1 kredit értékű ismeretet. - ha a jelölt Interdiszciplináris közösségi munka szakirányú továbbképzési szakon szerzett szakképzettséget, akkor a mesterképzésben a kérelme alapján el kell neki ismerni 15 kredit értékű ismeretet. 5/. Alkalmazott szociális gerontológia szakirányú továbbképzési szakon történő továbbtanulás esetén - ha a jelölt korábban Egészségügyi szociális munka mesterképzésben részesült és korábban megszerzett ismereteinek elismerését kéri, akkor el kell ismerni számára a szakképzésben megszerezhető ismeretek kötelező, kötelezően és szabadon kurzusaiból 17 kredit értékben ismereteket. Amennyiben a mesterképzésben a szociális munka módszerei, az időspolitika és a gerontológia at teljesítette (szakmaspecifikus modul), abban az esetben további 18 kredit ismerhető el a korábbi tanulmányokból. 6/. Közösségi animátor szakirányú továbbképzési szakon történő továbbtanulás esetén - ha a jelölt korábban Egészségügyi szociális munka mesterképzésben részesült és korábban megszerzett ismereteinek elismerését kéri, akkor el kell ismerni számára a szakképzésben megszerezhető ismeretekből 3 kredit értékben ismereteket. - ha a jelölt korábban Szociális munka és szociális gazdaság mesterképzésben részesült és korábban megszerzett ismereteinek elismerését kéri, akkor el kell ismerni számára a szakképzésben megszerezhető ismeretek kötelező, kötelezően és szabadon kurzusaiból 5 kredit értékben ismereteket. 7/. Addiktológiai konzultáns szakirányú továbbképzési szakon történő továbbtanulás esetén - ha a jelölt korábban Egészségügyi szociális munka mesterképzésben részesült és korábban megszerzett ismereteinek elismerését kéri, akkor el kell ismerni számára a szakképzésben megszerezhető ismeretek kötelező, kötelezően és szabadon kurzusaiból kredit értékben ismereteket.

3 8/. Munkaerőpiaci tanácsadó szakirányú továbbképzési szakon való továbbtanulás esetén - ha a jelölt korábban Szociális munka és szociális gazdaság mesterképzésben szerzett végzettséget és szakképzettséget, akkor erre irányuló kérelme alapján elismerhető neki a megszerezhető ismeretek kötelező, kötelezően és szabadon kurzusaiból 5 kredit. - ha a jelölt korábban Egészségügyi szociális munka mesterképzésben részesült és korábban megszerzett ismereteinek elismerését kéri, akkor el kell ismerni számára a szakképzésben megszerezhető ismeretek kötelezően és szabadon kurzusaiból 15 kredit. - Ha a jelölt korábban szociális alapvizsgát tett, el kell számára ismerni 10 kredit értékben a korábban szerzett ismereteit. 9/. Interdiszciplináris közösségi munka szakirányú továbbképzés szakon történő továbbtanulás esetén - ha a jelölt korábban Szociális munka és szociális gazdaság mesterképzésben szerzett végzettséget és szakképzettséget, akkor erre irányuló kérelme alapján elismerhető neki megszerezhető ismeretek kötelező, kötelezően és szabadon kurzusaiból 15 kredit 10/. Terepgyakorlat vezetés szakirányú továbbképzési szakon való továbbtanulás esetén - Ha a jelölt korábban szociális munka alapszakon, vagy szociálpedagógia alapszakon szerzett végzettséget és szakképzettséget, akkor el kell ismerni számára 30 kreditet a képzés szakmai alapozó ismeretei köréből. - Ha a jelölt korábban szociális alapvizsgát tett, vagy egészségügyi szociális munka, vagy szociális gazdaság mesterszakon szerzett végzettséget és szakképzettséget, akkor számára a korábbi tanulmányai szerint el kell ismerni 30 kreditet a mellékelt táblázat szerint. 11/. Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó szakirányú továbbképzési szakon való továbbtanulás esetén - Ha a jelölt korábban fogyatékosok szociális ellátása témában szerzett szociális szakvizsgát, el kell ismerni számára 14 kredit értékben a korábban szerzett ismereteit. - Ha a jelölt korábban szociális alapvizsgát tett, el kell ismerni a kérelme alapján 10 kredit értékű ismeretet. - Ha a jelölt korábban szociális munka és szociális gazdaság mesterképzésben szerzett végzettséget és szakképzettséget, el kell ismerni számára a korábban megszerzett ismeretei alapján 18 kredit értékben az ismereteit. - Ha a jelölt korábban egészségügyi szociális munka mesterképzésben szerzett végzettséget és szakképzettséget, el kell ismerni számára a korábban megszerzett ismeretei alapján 18 kredit értékben az ismereteit. - Ha a jelölt korábban munkaerőpiaci tanácsadó szakirányú továbbképzési szakon szerzett végzettséget és szakképzettséget, el kell ismerni számára a korábban megszerzett ismeretei alapján 18 kredit értékben az ismereteit. - Ha a jelölt korábban iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szakon szerzett végzettséget és szakképzettséget, el kell ismerni számára a korábban megszerzett ismeretei alapján 18 kredit értékben az ismereteit.

4 - Ha a jelölt korábban szociális munka alapképzésben szerzett végzettséget és szakképzettséget, el kell ismerni számára a korábban megszerzett ismeretei alapján 4 kredit értékben az ismereteit. - Ha a jelölt korábban egészségügyi gondozás és prevenció alapképzésben szerzett végzettséget és szakképzettséget, el kell ismerni számára a korábban megszerzett ismeretei alapján 10 kredit értékben az ismereteit. 1/. Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szakon való továbbtanulás esetén - Ha a jelölt korábban szociális munka felsőoktatási szakképzés ifjúságsegítő szakirányán szerzett végzettséget és szakképzettséget, el kell ismerni számára a korábban megszerzett ismeretei alapján 4 kredit értékben az ismereteit. - Ha a jelölt korábban szociális szakvizsgát tett gyermekjóléti ellátás, vagy gyermekvédelem területén, akkor el kell ismerni számára a korábban megszerzett ismeretei alapján 8 kredit értékben az ismereteit. - Ha a jelölt korábban egészségügyi szociális munka mesterképzésben, kisebbségi esélyegyenlőségi tanácsadó szakirányú továbbképzésben végzett, vagy szociális szakvizsgát tett fogyatékos ellátás területén, akkor el kell ismerni számára a korábban megszerzett ismeretei alapján 3 kredit értékben az ismereteit. Minden további esetben a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Validációs rendje szerint kell eljárni.

5 Kreditbeszámítás rendje A besorolási szakon történő továbbtanulás esetén beszámítható kreditek száma 90 kredit (szakindítási engedély szerint). Szociális munka asszisztens szakirányú továbbképzési szak (Szociális munka asszisztens szakirány) Óra Kredit Szociális munka alapszak (BA) Valamennyi felsőoktatási szakképzés közös kompetencia modulja Kommunikációs ismeretek 3 Elméleti pszichológia III 3 Szakmai és pénzügyi 3 Informatika I. 3 információfeldolgozási alapismeretek Munkaerő-piaci ismeretek 3 Társadalom és szociálpolitika IV 3 Idegen nyelvi alapszintű ismeretek 3 Szaknyelv I. 3 3 Képzési terület szerinti közös modul Társadalomismeret I II. 4 6 Magyar társadalom I - II 4 6 Társadalom és szociálpolitika 3 Társadalom és szociálpolitika II. 3 Pszichológia I.-II. + 6 Óra Elméleti pszichológia I 3 Elméleti pszichológia II 3 Jogi ismeretek 3 Jogi ismeretek I 3 Kredit Kutatásmódszertani alapismeretek 3 Kvalitatív és kvantitatív 3 módszerek a szociológiában I. Szakképzési modul Szociális munka speciális helyzetű 5 6 Szociális munka V. 5 6 csoportokkal Szakmai készségfejlesztés I III 6 6 Szakmai készségfejlesztés I III. Alkalmazott pszichológia I II. Krit köv 6 Krit. köv 6 Szociális és igazgatási eljárások 4 5 Jogi ismeretek II. Jogi ismeretek a szociális munkában I. 1 3 Szociális munka elmélete és gyakorlata I II III Szociális munka gyakorlata I III. Szociális munka I II A szociális munka családokkal A szociális munka családokkal Jó gyakorlatok és technikák a 3 Szociális munka gyakorlat V szociális munkában A szociális munka adminisztrációja Közösségek szervezése I.-II. 4 5 Szociális munka III. 5 Szociális munka IV. A szociális projektmunka alapjai I.-II. 4 5 Szociális munka VI. Kvalitatív és kvantitatív módszerek a szociológiában II. 3 3 TEAM és szervezési ismeretek Gazdasági és menedzsment ismeretek III. Összesen

6 Szociális munka asszisztens szakirányú továbbképzési szak (Ifjúságsegítő szakirány) Óra Kredit Szociális munka alapszak (BA) Valamennyi felsőoktatási szakképzés közös kompetencia modulja Kommunikációs ismeretek 3 Elméleti pszichológia III 3 Szakmai és pénzügyi 3 Informatika I. 3 információfeldolgozási alapismeretek Munkaerő-piaci ismeretek 3 Társadalom és szociálpolitika 3 IV. Idegen nyelvi alapszintű ismeretek 3 Szaknyelv I. 3 3 Képzési terület szerinti közös modul Társadalomismeret I II. 4 6 Magyar társadalom I - II 4 6 Társadalom- és szociálpolitika 3 Társadalom és szociálpolitika II. 3 Pszichológia I.-II. + 6 Óra Elméleti pszichológia I 3 Elméleti pszichológia II 3 Jogi ismeretek 3 Jogi ismeretek I 3 Kutatásmódszertani alapismeretek 3 Kvalitatív és kvantitatív 3 módszerek a szociológiában I. Szakképzési modul Ifjúságsegítő munka 5 6 Szociális munka V. 5 6 Speciális fejlesztő módszerek és tanulást segítő technikák Ifjúságsegítő munka szakmai készségfejlesztés I III Gyermekvédelmi és igazgatási eljárások Szociális munka elmélete és gyakorlata I II III. A pedagógia alapjai 4 5 Segítő kapcsolatok pszichológiája Egészségfejlesztés II. 6 6 Szakmai készségfejlesztés I III. Alkalmazott pszichológia I II. 3 3 Jogi ismeretek a szociális munkában I Szociális munka gyakorlata I III. Szociális munka I III. Kredit 3 3 Krit Krit. köv. köv A szabadidő pedagógia I.-II Szociális munka gyakorlat V. 5 7 Információszolgáltatás és hálózatépítés Az ifjúsági projektmunka alapjai I.-II Szociális munka VI. Kvalitatív és kvantitatív módszerek a szociológiában II. 3 3 Ifjúsági munka közművelődési Gazdasági és menedzsment intézményekben ismeretek III. Összesen

7 3/. Egészségügyi szociális munka mesterképzésen történő továbbtanulás esetén a beszámítás módja Egészségügyi szociális munka mesterszak Szociális alapvizsga EKTT Szociálpolitika A szociális alapvizsga oklevél bemutatása esetén ismeretek I. EKTT Szociálpolitika ismeretek II. EKTT Szociális munka ismeretek I. EKTT Szociális munka ismeretek II. Egészségügyi szociális munka mesterszak EKEE-1-4 Egészségtudományi ismeretek I. EKEE-1-05 Egészségtudományi ismeretek V. EKPT-104-N 3 Egészségpszichológia és mentálhigiéné I. III. Ápolás és betegellátás, egészségügyi gondozás és prevenció Az oklevél bemutatása esetén Egészségügyi szociális munka mesterszak Szociális szakvizsga EKTT-130- Gerontológia és klinikai geriátria I. Idősek szociális ellátása témakörben szerzett szociális szakvizsga oklevél bemutatása esetén EKTT Gerontológia és klinikai geriátria II. EKTT Szociális munka idősekkel EKTT Szociális munka idősekkel II. Egészségügyi szociális munka mesterszak Alkalmazott szociális gerontológia Gerontológia és EKTT Alkalmazott klinikai geriátria gerontológiai ismeretek I. I EKTT-130- EKTT-130- EKTT-13- EKTT Gerontológia és klinikai geriátria II. 3 Szociális munka idősekkel I. 4 Szociális munka idősekkel II. 3 Közösségi gondozás és team munka I. Közösségi Gondozás és team munka II. 5 Esélyegyenlőség és társadalmi integráció EKTT-160- EKTT-134- EKTT-134- EKTT-13- EKTT-16- EKTT-16- EKTT-173- EKTT-164- EKTT Alkalmazott gerontológiai ismeretek II 4 Szociális munka módszerei I. 4 Szociális munka módszerei II. Projekt tervezés és team munka Szükségletfelmérés és szolgáltatástervezés Időspolitika

8 EKPT Pszichiátriai betegellátás EKTT-167- Mentálisan hanyatló idősek gondozása 4/. Szociális munka és szociális gazdaság mesterképzésben történő továbbtanulás esetén a beszámítás módja Szociális munka és szociális gazdaság Szociális alapvizsga mesterszak EKTT Szociálpolitika ismeretek I. EKTT Szociálpolitika ismeretek II. EKTT Szociális munka ismeretek I. EKTT Szociális munka ismeretek II. A szociális alapvizsga oklevél bemutatása esetén Szociális munka és szociális gazdaság mesterszak Munkaerőpiaci tanácsadó szakirányú továbbképzési szak EKTT Szociális gazdaság és szociális munka EKPT-148- EKPT Szervezeti stratégiák, szervezetfejlesztés EKTT-09 5 Munkaügyi kapcsolatok EKTT-10-5 Munkajog EKTT-09- EKTT-07-5 Szociális gazdaság, szociális szövetkezet 5 Munkaügyi kapcsolatok 5 Felmérés, tervezés, erőforrás allokáció Szociális munka és szociális gazdaság mesterszak Közösségi animátor szakirányú továbbképzési szak EKTT Szociális gazdaság és szociális munka EKTT-10-5 Szociális gazdaság, szociális szövetkezet kurzus EKTT Önkéntesség és civil társadalom EKTT Projektmenedzsment EKTT-15 Menedzsment, vezetési ismeretek EKTT-16 3 Projekt menedzsment Szociális munka és szociális gazdaság mesterszak Interdiszciplináris közösségi munka szakirányú továbbképzési szak kurzus EKTT Település és területfejlesztés I II. EKTT Projektmenedzsment EKTT Pályázatírás technikái I II. EKTT Nonprofit EKTT-174 Civil szervezetek joga szervezetek joga EKTT Személyügyi ismeretek EKEI Emberi erőforrás menedzsment

9 5/. Alkalmazott szociális gerontológia kurzusban elfogadható ismeretek Alkalmazott szociális gerontológia szakirányú Egészségügyi szociális munka mesterszak továbbképzési szak Gerontológia szakmai modul teljesítése esetén EKTT Alkalmazott gerontológiai EKTT-130- Gerontológia és klinikai geriátria I. EKTT-160- EKTT-16- EKTT-16- EKTT-161- ismeretek I 4 Alkalmazott gerontológiai ismeretek II 4 Szociális munka módszerei I. 4 Szociális munka módszerei II. Időspolitika EKTT-130- EKTT-134- EKTT Gerontológia és klinikai geriátria II. 3 Szociális munka idősekkel I. 4 Szociális munka idősekkel II. Egyéb tárgyak ismeretek beszámítása EKTT-173- Projekt tervezés és team munka EKTT-13-3 Közösségi gondozás és team munka I. EKTT-164- Szükségletfelmérés és szolgáltatástervezés EKTT-165 Mentális zavarok időskorban EKTT-167- Mentálisan hanyatló idősek gondozása EKTT-17 Alkalmazott EKTT-13- EKPT-106- Közösségi Gondozás és team munka II. 3 Pszichiátriai betegellátás EKTT-1-1 Alkalmazott kutatásmódszertan I. kutatásmódszertan EKEI-154 Minőségbiztosítás EKTT-16 Minőségbiztosítás szociális és egészségügyi rendszerekben kurzus Bármely a mesterképzésben felvett, de a korábbiakban be nem számított kurzus

10 6/. Közösségi animátor szakirányú továbbképzési szakon történő továbbtanulás esetén Közösségi animátor szakirányú továbbképzési szak Szociális munka és szociális gazdaság mesterszak EKTT-10-5 Szociális gazdaság, szociális szövetkezet EKTT Szociális gazdaság és szociális munka EKTT Önkéntesség és civil társadalom EKTT Nonprofit szervezetek joga EKPT Szervezeti ismeretek EKTT-15 Menedzsment, EKTT Projektmenedzsment vezetési ismeretek EKTT-03 5 Magyar táradalom EKTT-139 Európai gazdaság és szociálpolitikai ismeretek EKTT-17 3 Projekt EKTT Projektmenedzsment menedzsment EKPT Szervezeti stratégiák, szervezetfejlesztés Közösségi animátor szakirányú továbbképzési szak Egészségügyi szociális munka mesterszak EKTT-1 5 Közösségi munka módszerei EKTT-13 5 Közösségi gondozás és team munka I II. EKTT-13 5 Szükségletfelmérés és szolgáltatástervezés közösségi módszerei kurzus EKVM Szociális környezet és epidemiológia EKTT-03 5 Magyar táradalom EKTT Esélyegyenlőség és EKTT-17 3 Projekt menedzsment társadalmi integráció EKTT Projektmenedzsment

11 7/. Addiktológiai konzultáns szakirányú továbbképzési szakon történő továbbtanulás esetén Addiktológiai konzultáns szakirányú továbbképzési Egészségügyi szociális munka mesterszak szak EKTT-1 Az alacsonyküszöbű szolgáltatások és a EKTT-13 3 Közösségi gondozás és team munka I közösségi ellátás módszertana EKPT-14 Kockázati magatartások EKPT-105 Deviancia és magatartászavarok EKPT Biopolitika és EKTT-11 3 Egészségpolitika prevenció EKTT-19 3 Jogi ismeretek EKTT-13 Egészségügyi és EKPT-10 5 Konzultáció elmélete és gyakorlata - 6 Szabadon kredit szociális jog EKTT-15 3 Szociális munka kliensei és módszerei Bármely a mesterképzésben teljesített és fentebb beszámításra nem került tárgy, ismeret 8/. Munkaerőpiaci tanácsadó szakirányú továbbképzési szakon való továbbtanulás esetén Munkaerőpiaci tanácsadó szakirányú továbbképzési Szociális alapvizsga szak EKTT-03-5 Magyar társadalom A szociális alapvizsga oklevél bemutatása esetén EKTT-04-5 Foglalkoztatáspolitika Munkaerőpiaci tanácsadó szakirányú Szociális munka és szociális gazdaság mesterszak továbbképzési szak EKTT-09 5 Munkaügyi kapcsolatok EKTT-10-5 Szociális gazdaság, EKTT Szociális gazdaság és szociális munka szociális szövetkezet EKTT-09-5 Munkaügyi EKPT Munkajog EKTT-07- kapcsolatok 5 Felmérés, tervezés, erőforrás allokáció EKTT-03 5 Magyar társadalom EKPT Szervezeti stratégiák, szervezetfejlesztés EKTT-139 Európai gazdaság és szociálpolitikai ismeretek

12 Munkaerőpiaci tanácsadó szakirányú Egészségügyi szociális munka mesterszak továbbképzési szak Bármely máshol be nem számított ismeret EKTT-05 5 Egyéni esetmunka álláskeresőkkel I. EKTT-15 3 Szociális munka kliensei és módszerei EKTT-03 5 Magyar társadalom EKTT Esélyegyenlőség és társadalmi integráció 9/. Interdiszciplináris közösségi munka szakirányú továbbképzés szakon történő továbbtanulás esetén Interdiszciplináris közösségi munka szakirányú Szociális munka és szociális gazdaság mesterszak továbbképzési szak EKTT-174 Civil szervezetek joga EKTT Nonprofit szervezetek joga EKPT Szervezeti ismeretek EKTT Pályázatírás EKTT Projektmenedzsment technikái I - II EKTT-184 Projekttervezés és team munka EKEI Emberi erőforrás menedzsment EKPT Szervezeti stratégiák, szervezetfejlesztés - 4 Szabadon Bármely a mesterképzésben teljesített és máshol be nem számított kurzus 10/. Terepgyakorlat vezetés szakirányú továbbképzési szakon való továbbtanulás esetén Terepgyakorlat - vezetés szakirányú továbbképzési szak Szociális munka és szociálpedagógia alapszakok, egészségügyi szociális munka, vagy szociális munka és szociális gazdaság mesterszak, szociális munka mesterszak EKTT Szociális munka ismeretek I II. EKTT-51 5 Szociális és igazgatási eljárások ESM A szociális projektmunka alapjai II. EKSM Jó gyakorlatok és technikák a szociális munkában EKPT Szakmai készségfejlesztés I II. tárgyak A fenti képzések elvégzését igazoló oklevél bemutatása esetén. Bármely a nevezett képzésekben teljesített és máshol be nem számított kurzus

13 11/. Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó szakirányú továbbképzési szakon való továbbtanulás esetén Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó Szociális szakvizsga - 4 Speciális csoportok társadalmi helyzete A (fogyatékos) szociális szakvizsga oklevél bemutatása esetén - 4 Speciális csoportok társadalmi helyzete - 6 Szociálpolitika és ágazati szociálpolitikák A szociális alapvizsga oklevél bemutatása, vagy annak előfeltételei teljesülése esetén Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó Szociális alapvizsga - 4 Speciális A szociális alapvizsga oklevél bemutatása esetén csoportok társadalmi helyzete - 6 Szociálpolitika és ágazati szociálpolitikák Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó Kód Kredit Tárgy neve - 4 Szabadon - 4 EU esélyegyenlőségi jog és politika - 4 Munkaügyi kapcsolatok - 6 Szociálpolitika és ágazati szociálpolitikák Szociális munka és szociális gazdaság mesterszak EKTT-138- N EKPT-148- EKTT-137- N 3 Európai Uniós politikák 5 Munkajog Európai gazdaság és szociálpolitikai ismeretek

14 Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó Kód Kredit Tárgy neve - 4 Szabadon - 4 EU esélyegyenlőségi jog és politika - 4 Munkahelyi kisebbségvédelem és esélyegyenlőségi ismeretek - 6 Szociálpolitika és ágazati szociálpolitikák Egészségügyi szociális munka mesterszak EKTT-133- N EKTT-133- N EKTT-137- N 5 Esélyegyenlőség és társadalmi integráció 5 Esélyegyenlőség és társadalmi integráció Európai gazdaság és szociálpolitikai ismeretek Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó szakirányú továbbképzési szak Kód Kredit Tárgy neve - 4 Szabadon - 6 Szociálpolitika és ágazati szociálpolitikák Munkaerőpiaci tanácsadó szakirányú továbbképzési szak EKTT-04-5 Foglalkoztatáspolitika - 4 Pályaorientáció EKPT Pályaismeret, pályaorientáció - 4 Munkaügyi kapcsolatok EKTT-09-5 Munkaügyi kapcsolatok Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó szakirányú továbbképzési szak Kód Kredit Tárgy neve - 4 Szabadon - 5 Kommunikáció és konfliktusok - 4 Inkluzív nevelés és pedagógiai kérdései - 4 Cigány gyermekek az iskolában - 5 Szociális és felnőttképzések rendszere Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szak - 3 Kommunikáció - 3 Inkluzív nevelés - 4 Cigány gyermekek az iskolában (4 kredit) - 4 Köznevelés rendszere

15 Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó szakirányú továbbképzési szak Kód Kredit Tárgy neve - 4 Szabadon - 6 Szociálpolitika és ágazati szociálpolitikák Szociális munka alapszak - Szabadon EKTT Társadalom- és szociálpolitika I. 6 Szociálpolitika és ágazati szociálpolitikák - 4 Speciális csoportok társadalmi helyzete - 4 Munkaügyi kapcsolatok 5 Kommunikáció és konfliktusok EKTT EKTT-115- EKTT Társadalom- és szociálpolitika IV. 4 Szociális munka speciális helyzetű csoportokkal 4 Ágazati szociálpolitikák Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó szakirányú továbbképzési szak Egészségügyi gondozás és prevenció alapszak Védőnő szakirány Kód Kredit Tárgy neve - 4 Szabadon - Szabadon - 6 Kisebbségszociológia EF053 Etnoszociológia 1/. Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szakon való továbbtanulás esetén Tantárgy neve Összes kreditje Köznevelés rendszere 4 Gyermekjólét és gyermekvédelem 8 Inkluzív nevelés 3 Beszámítandó Felsőoktatási szakképzés Ifjúságsegítő szakirány Szociális szakvizsga a két terület egyikén Egészségügyi szociális munka Kisebbségi-esélyegyenlőségi Fogyatékos területen szerzett szociális szakvizsga Nyíregyháza, 4. április 14. Intézetigazgató

Debreceni Egyetem. Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar (DE-EK) MEGHIRDETETT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEK

Debreceni Egyetem. Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar (DE-EK) MEGHIRDETETT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEK Debreceni Egyetem Debreceni Egyetem Egészségügyi ar (DE-E) MEGHIRDETETT SZAIRÁNYÚ TOVÁBBÉPZÉSE addiktológiai konzultáns i idő Irányszám i 90 000 Ft 3 5 < 30 havonta Nyíregyháza ORVOS Részvétel feltétele:

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Jelentkezői adatok Jelentkező neve: Felvételi azonosító: Születési dátum: Anyja neve:

Részletesebben

VÉGZİS HALLGATÓK KREDITELLENİRZÉSE PEDAGÓGIA SZAK. Név: Neptun kód: Szakirány / specializáció: 1. ALAPOZÓ ISMERETEK (összesen 20 kredit)

VÉGZİS HALLGATÓK KREDITELLENİRZÉSE PEDAGÓGIA SZAK. Név: Neptun kód: Szakirány / specializáció: 1. ALAPOZÓ ISMERETEK (összesen 20 kredit) VÉGZİS HALLGATÓK KREDITELLENİRZÉSE PEDAGÓGIA SZAK Név: Neptun kód: Szakirány / specializáció: 1. ALAPOZÓ ISMERETEK (összesen 20 kredit) BTAT101BA Filozófiatörténet 2 BTNR103BA Kulturális antropológia 2

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2010

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2010 Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2010 Dr. Dux László Felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2010. július 23. 30,3% Nem nyert felvételt Felvételt nyert 69,7% Összes

Részletesebben

- Csecsemő- és kisgyermeknevelő adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások

- Csecsemő- és kisgyermeknevelő adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Csecsemő- és kisgyermeknevelő adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Gazdálkodási és menedzsment adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Kommunikáció és média adatlap mintatanterv:

Részletesebben

Általános Szociális Munkás Szak 2003. Levelező

Általános Szociális Munkás Szak 2003. Levelező Általános Szociális Munkás Szak 2003. Levelező MINTATANTERV A tantárgy jegy, I. O513L ismeretek I. kollokvium 15 0 3 köt. I. 8092L Filozófia jegy 10 0 3 köt. I. 2504L Közgazdasági ismeretek kollokvium

Részletesebben

MARKETING MESTERKÉPZÉSI SZAK. Az SZTE Gazdaságtudományi Karára Marketing mesterképzési szakra felvételt nyerhetnek:

MARKETING MESTERKÉPZÉSI SZAK. Az SZTE Gazdaságtudományi Karára Marketing mesterképzési szakra felvételt nyerhetnek: MARKETING MESTERKÉPZÉSI SZAK Az SZTE Gazdaságtudományi Karára Marketing mesterképzési szakra felvételt nyerhetnek: a.) Akik az alábbi alapképzési szakok valamelyikén szereztek diplomát - kereskedelem és

Részletesebben

Általános Szociális Munkás Szak 2003. Nappali

Általános Szociális Munkás Szak 2003. Nappali Általános Szociális Munkás Szak 2003. Nappali MINTATANTERV Javasolt jegy, I. O513 Állam- és jogtudományi ismeretek I. kollokvium 28 0 3 köt. I. 8092 Filozófia (K) jegy 28 0 3 köt. I. 2504 Közgazdasági

Részletesebben

Szak neve: Egészségfejlesztő mentálhigiénikus, pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzés

Szak neve: Egészségfejlesztő mentálhigiénikus, pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzés EGÉSZSÉGFEJLESZTŐ MENTÁLHIGIÉNIKUS, PEDAGÓGUS SZAKVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS KREDIT ALAPÚ MINTATANTERVE A 2002/2003-AS TANÉVTŐL, FELMENŐ RENDSZERBEN Szak : Egészségfejlesztő mentálhigiénikus,

Részletesebben

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, 2009.10.01-től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex)

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, 2009.10.01-től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex) Nyelvvizsga szótár Korábbi elnevezés alapfokú (A vagy B vagy C típusú) középfokú (A vagy B vagy C típusú) felsőfokú (A vagy B vagy C típusú) egynyelvű vagy kétnyelvű általános szakmai vagy szaknyelvi Új

Részletesebben

Társadalomismeret képzési ág (BA) Informatikus könyvtáros alapszak. 2015-től fölvett hallgatóknak

Társadalomismeret képzési ág (BA) Informatikus könyvtáros alapszak. 2015-től fölvett hallgatóknak Társadalomismeret képzési ág (BA) Informatikus könyvtáros alapszak 2015-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga k = kötelező tanegység

Részletesebben

Neveléstudományi mesterszak az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán

Neveléstudományi mesterszak az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán Neveléstudományi mesterszak az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán 2015. január 30. Dr. Szabolcs Éva egyetemi tanár, szakfelelős Neveléstudományi Intézet nevelestudomany@ppk.elte.hu 120 kredit, 4 félév

Részletesebben

Tájékoztató a VÁLLALKOZÁSI MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ. modulzáró és szakmai vizsgáról és a szakképesítés vizsgáztatási követelményeiről

Tájékoztató a VÁLLALKOZÁSI MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ. modulzáró és szakmai vizsgáról és a szakképesítés vizsgáztatási követelményeiről BGE Oktatási Igazgatóság Felnőttképzési Főosztály 1149 Budapest Buzogány u. 10-12. Intézmény nyilvántartásba vételi száma: E/000650/2014 Képzés nyilvántartási száma: E-000650/2014/A011 Tájékoztató a VÁLLALKOZÁSI

Részletesebben

PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSI SZAKOK

PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSI SZAKOK NYF-BTMK FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSI SZAKOK Tagozat Irány-száma Gazdasági idegen nyelvű menedzser N 1 < 10 100 000 Bármelyik két érettségi Idegennyelvi kommunikátor N 1 < 10 100 000 Bármelyik két érettségi Moderátor

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet Nyíregyházi Főiskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

felsőfokú szakképzések szakirányú továbbképzések informatikai alapszakok informatikai mesterszakok informatikai doktori iskola

felsőfokú szakképzések szakirányú továbbképzések informatikai alapszakok informatikai mesterszakok informatikai doktori iskola felsőfokú szakképzések szakirányú továbbképzések informatikai alapszakok informatikai mesterszakok informatikai doktori iskola Általános rendszergazda WEB - programozó Informatika tanár Társadalom-informatikai

Részletesebben

Vizuális- és környezetkultúra tanári szak mesterképzés A VIZUÁLIS- ÉS KÖRNYEZETKULTÚRA TANÁR SZAK BEMUTATÁSA UTOLJÁRA INDÍTVA 2016. 09.01.

Vizuális- és környezetkultúra tanári szak mesterképzés A VIZUÁLIS- ÉS KÖRNYEZETKULTÚRA TANÁR SZAK BEMUTATÁSA UTOLJÁRA INDÍTVA 2016. 09.01. kultúra szak mesterképzés A VIZUÁLIS- ÉS KÖRNYEZETKULTÚRA TANÁR SZAK BEMUTATÁSA UTOLJÁRA INDÍTVA 2016. 09.01. Célkitűzések: A képzés célja a Képi ábrázolás alapképzésben (Ba) vagy más, a szaktel kompatibilis

Részletesebben

A PSZICHOLÓGIA MESTERKÉPZÉS TANTERVE 2014-től (nappali tagozat) 1

A PSZICHOLÓGIA MESTERKÉPZÉS TANTERVE 2014-től (nappali tagozat) 1 A PSZICHOLÓGIA MESTERKÉPZÉS TANTERVE 2014-től (nappali tagozat) 1 ALAPOZÓ ISMERETEK, SZAKMAI TÖRZSANYAG PSZM-201 Fejlődéspszichológia előadás koll 4 3 1 PSZM-103 Kognitív pszichológia előadás koll 4 3

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi információk 2015. A JELENTKEZÉS MÓDJA Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani.

Részletesebben

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ 013/014. tanév CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELŐ felsőoktatási szakképzés NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Benedek Elek Pedagógiai Kar Sopron Szerkesztők: Dr. Patyi Gábor oktatási dékánhelyettes

Részletesebben

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS. Településüzemeltető szakirányú továbbképzésre

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS. Településüzemeltető szakirányú továbbképzésre JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS Településüzemeltető szakirányú továbbképzésre 1. A képzés tervezett kezdési időpontja, az oktatás helye: 2014. október 17. Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Gödöllő, Páter Károly

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2009

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2009 Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2009 Dr. Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár Oktatási és Kulturális Minisztérium 2009. július 24. Nem nyert felvételt 26% Felvételt nyert 74%

Részletesebben

- andragógia. - anglisztika. - biológia. - csecsemő- és kisgyermeknevelő. - ének-zene. - fizika. - földrajz

- andragógia. - anglisztika. - biológia. - csecsemő- és kisgyermeknevelő. - ének-zene. - fizika. - földrajz - andragógia adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások záróvizsga témakörök - anglisztika adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások záróvizsga témakörök - biológia adatlap mintatanterv: pdf/

Részletesebben

Egészségügyi Kar. Felsőoktatási szakképzés Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés

Egészségügyi Kar. Felsőoktatási szakképzés Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés Egészségügyi Kar Felsőoktatási szakképzés Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés Alapképzések Ápolás és betegellátás szak o Ápoló szakirány o Mentőtiszt szakirány o Szülésznő szakirány Egészségügyi

Részletesebben

ELTE Társadalomtudományi Kar. Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mesterképzési szak

ELTE Társadalomtudományi Kar. Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mesterképzési szak ELTE Társadalomtudományi Kar Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mesterképzési szak Tagozat: nappali, levelező Képzési idő: 4 félév Választható szakirányok: Egészségpolitika tervezés és elemzés;

Részletesebben

Mintatantervek a felsőfokú alapképzés (BA/BSc) nappali és távoktatási tagozatos hallgatói számára a 2006/2007. tanévtől

Mintatantervek a felsőfokú alapképzés (BA/BSc) nappali és távoktatási tagozatos hallgatói számára a 2006/2007. tanévtől PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR ZALAEGERSZEGI INTÉZETE H-8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/A. Mintatantervek a felsőfokú alapképzés (BA/BSc) nappali és távoktatási tagozatos hallgatói számára a 2006/2007.

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz IV. évfolyam Pénzügy és Számvitel Szak/Minden szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2014/2015. I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Pénzügyi-számviteli

Részletesebben

Árpád-házi Szent Piroska Szakképző Iskola (201558) TANTÁRGYFELOSZTÁSA a 2013/2014. tanévre

Árpád-házi Szent Piroska Szakképző Iskola (201558) TANTÁRGYFELOSZTÁSA a 2013/2014. tanévre Árpád-házi Szent Piroska Szakképző Iskola (201558) TANTÁRGYFELOSZTÁSA a 2013/2014. tanévre Ssz. 1. Pedagógus neve gyakorlati oktatásvezető Pedagógus végzettsége Általános szociális munkás Oktatott tanegység

Részletesebben

13. EGÉSZSÉGPOLITIKA, TERVEZÉS ÉS FINANSZÍROZÁS MESTERKÉPZÉSI SZAK

13. EGÉSZSÉGPOLITIKA, TERVEZÉS ÉS FINANSZÍROZÁS MESTERKÉPZÉSI SZAK A 4.2 pontban felsorolt alapképzési szakokról érkező hallgatónak a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek felsőoktatási törvényben meghatározott összevetése alapján korábbi tanulmányai szerint

Részletesebben

Hitéleti. Kapacitás min. < max.

Hitéleti. Kapacitás min. < max. Hitéleti AOF Mester Saját vizsgák Vizsgaidőpontok PTE F58544 PTE KPVK NTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE: 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1. Telefon: (74) 528 300 Fax: (74) 528 301 FELVÉTELVEL KAPCSOLATOS EGYÉB ELÉRHETŐSÉG:

Részletesebben

1.3.5.3. SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM, GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA

1.3.5.3. SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM, GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA 1.3.5.3. SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM, GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA 2009 1.3.5.3. sz. Egyetemi szabályzat A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA

Részletesebben

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak 1.1. A szakmai gyakorlat célja: A tantervi előírásoknak megfelelően a nappali

Részletesebben

MKTB-N/MA Mintatanterv / nappali tagozatos Munkaügyi és Társadalombiztosítási Igazgatási Mesterképzési Szak. Számonkérés. Javasolt félév.

MKTB-N/MA Mintatanterv / nappali tagozatos Munkaügyi és Társadalombiztosítási Igazgatási Mesterképzési Szak. Számonkérés. Javasolt félév. MKTB-N/MA Mintatanterv / nappali tagozatos Munkaügyi és Társadalombiztosítási Igazgatási Mesterképzési Szak Megnevezés MKTB. szakértı 1. félév tanóraszám Számonkérés Javasolt félév Kredit Tanulmányi elıfeltétel/ef

Részletesebben

SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK. gazdasági és jogi szakfordító és lektor (A/anyanyelv/ és B/idegen nyelv/ megnevezése)

SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK. gazdasági és jogi szakfordító és lektor (A/anyanyelv/ és B/idegen nyelv/ megnevezése) TANEGYSÉGLISTA Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelezőtanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

MESTERKÉPZÉS (2-4 FV) ALAPKÉPZÉS EGY-EGY KÉPZÉSI ÁGA (6-8 FV)

MESTERKÉPZÉS (2-4 FV) ALAPKÉPZÉS EGY-EGY KÉPZÉSI ÁGA (6-8 FV) Gyógypedagógia mesterképzési szak az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon Dr. Márkus Eszter főiskolai docens, oktatási dékánhelyettes oktatas@barczi.elte.hu ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar

Részletesebben

AGRÁRMÉRNÖK MESTERKÉPZÉSI SZAK. Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: mezőgazdasági mérnöki alapképzési szak.

AGRÁRMÉRNÖK MESTERKÉPZÉSI SZAK. Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: mezőgazdasági mérnöki alapképzési szak. BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN Meghirdetett mesterképzések esetében A alábbiakban kizárólag a jelen Tájékoztatóban meghirdetett mesterképzési szakokra vonatkozó egyes bemeneti követelményeket

Részletesebben

Tanegységlista Történelem alapszak (BA), régészet szakirány. 2011-től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista Történelem alapszak (BA), régészet szakirány. 2011-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista Történelem alapszak (BA), régészet szakirány 2011-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga k = kötelező tanegység kv =

Részletesebben

Szakképzés Helyzetjelentés a ráépített szakokkal kapcsolatban. 2015. Február 06.

Szakképzés Helyzetjelentés a ráépített szakokkal kapcsolatban. 2015. Február 06. Szakképzés Helyzetjelentés a ráépített szakokkal kapcsolatban 2015. Február 06. Szakképzés Szakosodás: különleges szakterület kiválasztása és az ezzel kapcsolatos szakismeretek megszerzése specialistává

Részletesebben

Kommunikáció és médiatudomány alapszak (BA) levelező tagozat

Kommunikáció és médiatudomány alapszak (BA) levelező tagozat ommunikáció és médiatudomány alapszak (BA) levelező tagozat (2009 szeptemberétől) LBG_M8802 FÉLÉVE I. ALAPOZÓ MODUL r. Óra I. II. III. IV. V. VI. Előfeltétel Társadalom- és művelődéstörténet 2 2 LBP_AD177G3

Részletesebben

Érvényes: 2015/2016. tanévtől. Média-, mozgókép- és kommunikációtanár

Érvényes: 2015/2016. tanévtől. Média-, mozgókép- és kommunikációtanár Mintatanterv kód: ME20+NE22_2015OAN Mintatanterv média-, mozgókép- és kommunikációtanár - német nyelv és kultúra tanára szakos hallgatók számára (nappali tagozat) Önálló képzési szakasz 10 féléves képzésben

Részletesebben

1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17.

1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17. 1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17. 1. Intézményi alapadatok OM azonosító: 036396 Intézmény neve, címe:

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola. Intézményi Tájékoztató a 2005-2006. tanévre. Internetes kiadás

Nyíregyházi Főiskola. Intézményi Tájékoztató a 2005-2006. tanévre. Internetes kiadás Nyíregyházi Főiskola Intézményi Tájékoztató a 2005-2006. tanévre Internetes kiadás Könyv CD melléklet Tartalom Rektori köszöntő Hogyan használja ezt a CD-t? Tanácsok az Acrobat Reader használatához Tanulmányi

Részletesebben

Az osztatlan tanárképzés. ELTE BTK 2014. szeptember 1.

Az osztatlan tanárképzés. ELTE BTK 2014. szeptember 1. Az osztatlan tanárképzés ELTE BTK 2014. szeptember 1. A bölcsész tanár tudásának rétegei Szaktudományok Szakmai és általános kommunikáció Szakpedagógiák Neveléstudomány KÖZÖS TANÁRKÉPZÉS 180 kredit, 3

Részletesebben

A bölcsészkari intézkedési terv sarokpontjai. DPR intézményi szakmai fórum 2011. október 17. Szalai Mónika kari alumni koordinátor (BTK PIKO)

A bölcsészkari intézkedési terv sarokpontjai. DPR intézményi szakmai fórum 2011. október 17. Szalai Mónika kari alumni koordinátor (BTK PIKO) A bölcsészkari intézkedési terv sarokpontjai DPR intézményi szakmai fórum 2011. október 17. Szalai Mónika kari alumni koordinátor (BTK PIKO) célok 1. Képzés-, és tananyagfejlesztés 2. Karrier tanácsadás

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT Nappali tagozatos hallgatóknak 2016.03.23 SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG

SZAKMAI GYAKORLAT Nappali tagozatos hallgatóknak 2016.03.23 SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG SZAKMAI GYAKORLAT Nappali tagozatos hallgatóknak 2016.03.23 SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG MI A SZAKMAI GYAKORLAT? Nftv: szakmai gyakorlat: felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, külső gyakorlóhelyen

Részletesebben

Festetics Kristóf ÁMK Pókaszepetk Óvoda iskola átmenet segítő mikro-csoport

Festetics Kristóf ÁMK Pókaszepetk Óvoda iskola átmenet segítő mikro-csoport Festetics Kristóf ÁMK Pókaszepetk Óvoda iskola átmenet segítő mikro-csoport Tagjai: Célok: Szocializációs különbségek csökkentése Óvoda és iskola nevelési stratégiájának, módszertanának egymáshoz való

Részletesebben

Kreditrendszerű óra- és vizsgaterv LOGISZTIKAI MŰSZAKI MENEDZSER-ASSZISZTENS SZAK. 2011/2012. tanév

Kreditrendszerű óra- és vizsgaterv LOGISZTIKAI MŰSZAKI MENEDZSER-ASSZISZTENS SZAK. 2011/2012. tanév Kreditrendszerű óra- és vizsgaterv LOGISZTIKAI MŰSZAKI MENEDZSER-ASSZISZTENS SZAK 2011/2012. tanév Ssz. LOGISZTIKAI MŰSZAKI MENEDZSER-ASSZISZTENS FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSI SZAK (NAPPALI TAGOZAT) Szemeszter

Részletesebben

Drámapedagógia területen pedagógus szakvizsgára felkészítõ szakirányú továbbképzési szak

Drámapedagógia területen pedagógus szakvizsgára felkészítõ szakirányú továbbképzési szak Drámapedagógia területen pedagógus szakvizsgára felkészítõ szakirányú továbbképzési szak 4 féléves, pedagógus szakvizsgára felkészítõ, szakvizsgával záruló szakirányú továbbképzés Kreditérték: 120 kredit

Részletesebben

SZAKLEÍRÁSOK, MINTATANTERVEK

SZAKLEÍRÁSOK, MINTATANTERVEK SZAKLEÍRÁSOK, MINTATANTERVEK CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELŐ felsőoktatási szakképzés 014/015. tanév NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Benedek Elek Pedagógiai Kar Sopron CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELŐ felsőoktatási

Részletesebben

a matematika alapképzési (Bachelor) szak INDÍTÁSÁRA I. Adatlap

a matematika alapképzési (Bachelor) szak INDÍTÁSÁRA I. Adatlap I. Adatlap 3. Az indítandó alapszak megnevezése matematika alapképzési szak 4. Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése alapokleveles matematikus 5. Az indítani tervezett szakirány(ok) megnevezése

Részletesebben

Pedagógiai szakszolgálatban dolgozó szakemberek gyógypedagógus szakvizsgát adó továbbképzésének teljes körű szervezése és lebonyolítása - korrigendum

Pedagógiai szakszolgálatban dolgozó szakemberek gyógypedagógus szakvizsgát adó továbbképzésének teljes körű szervezése és lebonyolítása - korrigendum Pedagógiai szakszolgálatban dolgozó szakemberek gyógypedagógus szakvizsgát adó továbbképzésének teljes körű szervezése és lebonyolítása - korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/118 Pedagógiai szakszolgálatban

Részletesebben

Korszerű Oktatás Bolognai Rendszerben, HEFOP támogatással - KOBOR -

Korszerű Oktatás Bolognai Rendszerben, HEFOP támogatással - KOBOR - A felsőoktatás rendszer szintű változásához kapcsolódó rövid ciklusú képzések HEFOP-..-08/.-008-06-0009/.0 Korszerű Oktatás Bolognai Rendszerben, HEFOP támogatással - KOBOR - Összefoglaló adatok: Kurzusok

Részletesebben

Gyógypedagógia BA (AL)_2011 (GYPL-B_2011)

Gyógypedagógia BA (AL)_2011 (GYPL-B_2011) https://web7.etr.u-szeged.hu/etr/viewer/indexsafe?$afe=vmlldvyl0... 1 of 9 013.04.09. 1:15 A Tantervi követelmények fogalmairól itt olvashatsz Jelmagyarázat: MK - mérföldkő; TT/KPR - tantárgy vagy becsatolt

Részletesebben

A műszaki és humán szakterület szakmai pedagógusképzésének és képzők hálózatának fejlesztése

A műszaki és humán szakterület szakmai pedagógusképzésének és képzők hálózatának fejlesztése A műszaki és humán szakterület szakmai pedagógusképzésének és képzők hálózatának fejlesztése TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0002 PROJEKT ZÁRÓKONFERENCIA 2015.10.13. 1 TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0002 A műszaki

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Logisztika. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Logisztika. tanulmányokhoz IV. évfolyam Számvitel szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Logisztika tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Logisztika Tanszék: Vállalkozás és Emberi

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 / 2017. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

ÚJ KOMPLEX OKJ KÉPZÉSEK VÁRHATÓ VIZSGAIDŐPONTJAI 2014.

ÚJ KOMPLEX OKJ KÉPZÉSEK VÁRHATÓ VIZSGAIDŐPONTJAI 2014. ÚJ KOMPLEX OKJ KÉPZÉSEK VÁRHATÓ VIZSGAIDŐPONTJAI 201 neve Bérügyintéző (K) 141020 51 344 01 2013-11-23 2014-07-13 Ingatlanközvetítő (K) 141118 52 341 02 2014-03-29 2014-10-11 Közbeszerzési referens (K)

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) ESZTÉTIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A SZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A SZAKRÓL: A mesterképzési szak megnevezése:

TANEGYSÉGLISTA (MA) ESZTÉTIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A SZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A SZAKRÓL: A mesterképzési szak megnevezése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelezı tanegység kv = kötelezıen választható

Részletesebben

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN Az alábbiakban kizárólag a jelen Tájékoztatóban meghirdetett mesterképzési szakokra vonatkozó egyes bemeneti követelményeket

Részletesebben

Nyíregyházi Fıiskola KTI Európai Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolája. Különös közzétételi lista

Nyíregyházi Fıiskola KTI Európai Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolája. Különös közzétételi lista Nyíregyházi Fıiskola KTI Európai Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolája Különös közzétételi lista 2011 1 Iskolai osztályok száma, az egyes osztályokban a tanulók létszáma. 1/13. évfolyam Osztály Szakképzı

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 11. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1)

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

TANÁRI MESTER SZAK SZAKKÉPZETTSÉGEK BEMENETI KÖVETELMÉNYEI Tanári mesterszak 2-3 féléves képzés (Előzményként elfogadott szakok)

TANÁRI MESTER SZAK SZAKKÉPZETTSÉGEK BEMENETI KÖVETELMÉNYEI Tanári mesterszak 2-3 féléves képzés (Előzményként elfogadott szakok) TANÁRI MESTER SZAK SZAKKÉPZETTSÉGEK BEMENETI KÖVETELMÉNYEI Tanári mesterszak 2-3 féléves képzés (Előzményként elfogadott szakok) Fizikatanár a bemenethez feltétel nélkül elfogadott szak: Fizikatanári főiskolai

Részletesebben

SZOCIOLÓGIA ALAPKÉPZÉSI SZAK

SZOCIOLÓGIA ALAPKÉPZÉSI SZAK SZOCIOLÓGIA ALAPKÉPZÉSI SZAK Indított szakirányok: szociológia Képzési terület, képzési ág: társadalomtudományi, szociális Képzési ciklus: alap Képzési forma (tagozat): nappali A szakért felelős kar: Bölcsészettudományi

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154)

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) 2010.12.08. Erdész János Témák Projekttel szembeni elvárások Projektszakaszok, elvégzett feladatok, eredménytermékek

Részletesebben

GEODÉZIAI TERVEZŐI JOGOSULTSÁG KREDITKÖVETELMÉNYEI A FŐISKOLAI OKLEVÉL MEGSZERZÉSÉNEK IDŐPONTJÁTÓL FÜGGŐEN

GEODÉZIAI TERVEZŐI JOGOSULTSÁG KREDITKÖVETELMÉNYEI A FŐISKOLAI OKLEVÉL MEGSZERZÉSÉNEK IDŐPONTJÁTÓL FÜGGŐEN A Magyar Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai Tagozatának állásfoglalása a GD-T teljes jogkörű tervező jogosultsági kérelmekkel kapcsolatosan A minősítésékor vizsgálandó szakmai követelmények: 1.)

Részletesebben

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT (MS2103)

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT (MS2103) ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT (MS2103) EGER ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT (Elfogadva a Szenátus 6/2013. (II. 6.) sz. határozatával) (Utolsó módosítás 2015. november

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola SZENÁTUSÁNAK HATÁROZATAI

Apor Vilmos Katolikus Főiskola SZENÁTUSÁNAK HATÁROZATAI Vác, 2011. nov. 29. Ikt. szám: 6-1/2011. A Szenátus létszáma: 12 fő Jelenlévő szenátustagok száma: 12 fő A Szenátus határozatképes. SZH 11.11.29./1. A szenátus a felsőoktatásról szóló 2005.évi CXXXIX.

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR SZOCIÁLIS MUNKA ALAPSZAK TÁJÉKOZTATÓ 2015.

DEBRECENI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR SZOCIÁLIS MUNKA ALAPSZAK TÁJÉKOZTATÓ 2015. DEBRECENI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR SZOCIÁLIS MUNKA ALAPSZAK TÁJÉKOZTATÓ 2015. A szociális munka alapképzés Nyíregyházán 1990-ben indult az általános szociális munkás képzés. A képzés indítása óta több

Részletesebben

Turizmus-vendéglátás BA szak

Turizmus-vendéglátás BA szak Turizmus-vendéglátás BA szak A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik a közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek

Részletesebben

Kihívások a műszaki szakemberképzésben. Előadó dr. Rádli Katalin főosztályvezető-helyettes Oktatási és Kulturális Minisztérium

Kihívások a műszaki szakemberképzésben. Előadó dr. Rádli Katalin főosztályvezető-helyettes Oktatási és Kulturális Minisztérium Kihívások a műszaki szakemberképzésben Előadó dr. Rádli Katalin főosztályvezető-helyettes Oktatási és Kulturális Minisztérium Jogszabályi keret 1. A felsőoktatásról szóló CXXXIX. törvény képzési szerkezet

Részletesebben

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28.

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Baptista Teológiai Akadémia Alapító Okirata Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Magyarországi Baptista Egyház Országos Tanácsa a Baptista Teológiai Akadémia, mint egyházi alapítású főiskola alapító

Részletesebben

PÁLYÁZATI ŰRLAP KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERTÁR KÜLSŐ KÉPZŐHELY RÉSZÉRE

PÁLYÁZATI ŰRLAP KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERTÁR KÜLSŐ KÉPZŐHELY RÉSZÉRE BEADANDÓ EGY NYOMTATOTT ÉS EGY ELEKTRONIKUS PÉLDÁNYBAN PÁLYÁZATI ŰRLAP KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERTÁR KÜLSŐ KÉPZŐHELY RÉSZÉRE PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMRE TÖRTÉNŐ SZAKKÉPZŐ HELLYÉ MINŐSÍTÉSHEZ Kérjük, hogy a megpályázott

Részletesebben

Frissdiplomások 2012

Frissdiplomások 2012 Frissdiplomások 2012 Diplomás Pályakövetési Rendszer Intézményi adatfelvétel a 2007-ben, 2009- ben illetve 2011-ben végzettek körében Módszertani összefoglaló Készítette: Veroszta Zsuzsanna PhD 2013 március

Részletesebben

Az ökoiskolai hálózat kiterjesztése (SH/4/5 projekt)

Az ökoiskolai hálózat kiterjesztése (SH/4/5 projekt) Ökoiskola Címátadó Ünnepség Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Budapest, 2014. január 25. Az ökoiskolai hálózat kiterjesztése (SH/4/5 projekt) Könczey Réka http://www.ofi.hu/sh45 Az előadás vázlata

Részletesebben

Anti-korrupciós képzések a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Türingiai-magyar vegyesbizottság antikorrupciós

Anti-korrupciós képzések a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Türingiai-magyar vegyesbizottság antikorrupciós A haza szolgálatában Anti-korrupciós képzések a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Türingiai-magyar vegyesbizottság antikorrupciós szemináriuma dr. Rigó Attila Szakmai projektvezető Budapest, 2013. november

Részletesebben

A Hivatal létszám és munkajogi adatai: A közigazgatási hivatalban közszolgálati jogviszonyban állók létszáma és összetétele besorolási osztály szerint

A Hivatal létszám és munkajogi adatai: A közigazgatási hivatalban közszolgálati jogviszonyban állók létszáma és összetétele besorolási osztály szerint A Hivatal létszám és munkajogi adatai: A közigazgatási hivatalban közszolgálati jogviszonyban állók létszáma és összetétele besorolási osztály szerint 26. 1.1. Baranya Somogy Tolna Dél-dunántúli régió

Részletesebben

M i n i s z t e r i r e n d e l e t

M i n i s z t e r i r e n d e l e t --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Szám: 16.417-4/2007-SZMM M i n i s z t e r i r

Részletesebben

41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet

41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet 41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet az emberi erőforrások minisztere ágazatába tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 37/2013. (V. 28.) EMMI rendelet módosításáról A szakképzésről

Részletesebben

SZENT GERGELY NÉPFŐISKOLA 2015/16. tanév, II. szemeszter

SZENT GERGELY NÉPFŐISKOLA 2015/16. tanév, II. szemeszter M-01 A tehetséggondozás elméleti és gyakorlati alapjai Képzési program neve: A tehetséggondozás elméleti és gyakorlati alapjai Képzési program száma: MK201516/M-01/2016 Képző Intézmény: Drs. Egri Tímea

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN Az alábbiakban kizárólag a jelen Tájékoztatóban meghirdetett mesterképzési szakokra vonatkozó egyes bemeneti követelményeket

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁGI KAR

SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁGI KAR SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁGI KAR MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK SZAKISMERTETŐJE 2010. 1. Az alapképzési szak megnevezése: Műszaki menedzser 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és

Részletesebben

(Figyelem! A kurzusok meghirdetése a mindenkori személyi állománytól függ.)

(Figyelem! A kurzusok meghirdetése a mindenkori személyi állománytól függ.) Mintatanterv anglisztika BA mellékszakos (minor) végzettséggel rendelkező, illetve nem angol szakos diplomával rendelkező angoltanári mesterszakos hallgatók számára (4+1, illetve 2+2+1 félév; teljesítendő:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 165. szám 41517 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ:

Részletesebben

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest,

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormám >:at Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat / / / Polgármesteri Hivatal g / ^ihf Vj >X)*\ Oktatási és Közművelődési Főosztály,

Részletesebben

Innováció és gazdaságfejlesztés

Innováció és gazdaságfejlesztés Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Az innováció és a megújuló energia kérdései 2010. November 23. Innováció és gazdaságfejlesztés (Regionális energetikai stratégia) DR. NYIRY ATTILA

Részletesebben

POLITOLÓGIA ALAPKÉPZÉSI SZAK

POLITOLÓGIA ALAPKÉPZÉSI SZAK POLITOLÓGIA ALAPKÉPZÉSI SZAK Indított szakirányok: - Képzési terület, képzési ág: társadalomtudomány Képzési ciklus: alap Képzési forma (tagozat): nappali A szakért felelős kar: Bölcsészettudományi Kar

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS 10. sz. napirendi pont A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács 2009. évi költségvetésének megtárgyalása Elıadó: Gaszné dr. Szekér Erzsébet

Részletesebben

Kihívások és teljesítménymérés a műszaki képzésben (Óbudai Egyetem)

Kihívások és teljesítménymérés a műszaki képzésben (Óbudai Egyetem) Kihívások és teljesítménymérés a műszaki képzésben (Óbudai Egyetem) (a Budapesti Műszaki Főiskola jogutódja) Dr. Palásti Kovács Béla Kihívások Hallgatói létszám és finanszírozás A hallgatók hozott (meglévő)

Részletesebben

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN Az alábbiakban kizárólag a jelen Tájékoztatóban meghirdetett mesterképzési szakokra vonatkozó egyes bemeneti követelményeket

Részletesebben

Hittanár-nevelőtanár BTHBV50* ÓSZBV15* ÓSZBV17* BTHBV56. _ sz 0 BTHBV51* ÚSZBV35* ÚSZBV37* BTHBV58 DOERV11* DOERV20* DOERV17* DOERV19.

Hittanár-nevelőtanár BTHBV50* ÓSZBV15* ÓSZBV17* BTHBV56. _ sz 0 BTHBV51* ÚSZBV35* ÚSZBV37* BTHBV58 DOERV11* DOERV20* DOERV17* DOERV19. Mintatanterv kód: HI22+ME20_2015ON Mintatanterv hittanár-nevelőtanár - média-, mozgókép- és kommunikációtanár szakos hallgatók számára (nappali tagozat) Önálló képzési szakasz 10 féléves képzésben (4 félév,

Részletesebben

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20.

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20. Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola székhelye: 7143 Őcsény, Perczel Mór utca 1. Tel: 74/496-782 e-mail: amk.ocseny@altisk-ocseny.sulinet.hu Ikt.sz.: /2015. OM: 036345 Ügyintéző: Ősze Józsefné Ügyintézés

Részletesebben

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. IV. negyedév) Budapest, 2005. április

ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL. (2004. IV. negyedév) Budapest, 2005. április ÉVKÖZI MINTA AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉR- ÉS LÉTSZÁMSTATISZTIKÁBÓL (2004. IV. negyedév) Budapest, 2005. április Évközi minta az egészségügyi bér- és létszámstatisztikából Vezet i összefoglaló Módszertan Táblázatok:

Részletesebben

Tantárgyi program 2014/2015. tanév, 1. félév

Tantárgyi program 2014/2015. tanév, 1. félév Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Vállalkozás és Emberi Erőforrás Intézeti Tanszék Tantárgyi program 2014/2015. tanév, 1. félév Emberi erőforrás alapszak Nappali tagozat Gazdálkodás

Részletesebben

POLITOLÓGIA ALAPKÉPZÉSI SZAK

POLITOLÓGIA ALAPKÉPZÉSI SZAK Képzési terület, képzési ág: Képzési ciklus: Képzési forma (tagozat): A szakért felelős kar: Képzési idő: POLITOLÓGIA ALAPKÉPZÉSI SZAK társadalomtudomány alap nappali Bölcsészettudományi Kar 6 félév Az

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T Alapítás éve: 1992. Alapító határozat: 434/1992. (XII. 1.) sz. önko. hat. Módosító határozatok: 278/1995. (XII. 20.) sz. önko. hat. 185/1997. (XII. 9.) sz. önko. hat. 177/1998. (VI. 30.) sz. önko. hat.

Részletesebben