ENDNOTE WEB POWERED BY THOMSON REUTERS WEB OF KNOWLEDGE SM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ENDNOTE WEB POWERED BY THOMSON REUTERS WEB OF KNOWLEDGE SM"

Átírás

1 QUICK REFERENCE GUIDE ENDNOTE WEB POWERED BY THOMSON REUTERS WEB OF KNOWLEDGE SM AZ ENDNOTE WEB ISMERTETÉSE Az EndNote Web egy webes hivatkozáskezelő alkalmazás, amely segítséget nyújt a kutatási cikkek írásában. Az EndNote Web használatával Ön: Gyorsan és egyszerűen gyűjtheti össze a hivatkozásokra vonatkozó információkat a különböző online adatforrásokból, pl. PubMed, Google Scholar és Web of Science helyekről. A hivatkozásokat saját, jelszóval védett könyvtárában tárolhatja, amelyhez bárhonnan hozzáférhet az interneten keresztül. Az együttműködés megkönnyítése érdekében a hivatkozásokat megoszthatja más EndNote Web felhasználókkal is. A MicrosoftWord programban a Cite While You Write (Írás közbeni idézés) lehetőséggel hivatkozásokat szúrhat be és cikkeket formázhat.

2 1 LÉPÉS: HOZZA LÉTRE ENDNOTE WEB KÖNYVTÁRÁT Ha Web of Knowledge felhasználó, akkor lépjen be a Web of Knowledge rendszerbe, és kattintson a My EndNote Web hivatkozásra az EndNote Web könyvtár megnyitásához. Ha nincs hozzáférése a Web of Knowledge rendszerhez, akkor a címen hozzon létre egy ingyenes fiókot. 2 LÉPÉS: TELEPÍTSE A BŐVÍTMÉNYEKET Amikor a regisztrációt követően először jelentkezik be EndNote Web-fiókjába, megjelenik a Getting Started with EndNote Web (Bevezetés az EndNote Web használatába) című útmutató, amelyben a hivatkozások gyűjtésében, rendszerezésében és formázásában segítséget nyújtó linkeket találhat. Az EndNote Web minden lehetőségének kihasználásához két bővítményt kell telepítenie: egyet az internetböngészőhöz, egyet pedig az online könyvtár Microsoft Word programhoz való kapcsolásához. Kattintson az oldal alján található Download Installers (Telepítők letöltése) hivatkozásra. Innen letöltheti a kívánt telepítőprogramokat, a Cite While You Write (Írás közbeni idézés) bővítményt Microsoft Word programhoz, valamint az EndNote Web eszköztárakat Internet Explorer (csak Windows) vagy Firefox (Windows vagy Macintosh) böngészőkhöz.

3 3 LÉPÉS: VEGYEN 1 FEL HIVATKOZÁSOKAT A KÖNYVTÁRÁBA Öt módszer van, amivel hivatkozásokat vehet fel a könyvtárába: Közvetlen exportálás, Capture (Rögzítés), Online Search (Online keresés), szövegfájl importálása és manuális felvétel. KÖZVETLEN EXPORTÁLÁS Egyes online erőforrások esetében, mint a Web of Knowledge esetében, a keresési eredményeket közvetlenül az EndNote Web könyvtárba mentheti az EndNote Web gomb segítségével. A hivatkozások automatikusan az Unfiled (Nem iktatott) mappába kerülnek. CAPTURE (RÖGZÍTÉS) Azon online erőforrások esetében, amelyeknél nincs gomb a Közvetlen exportáláshoz, használhatja az internetböngésző Capture (Rögzítés) bővítményét. A hivatkozások automatikusan az Unfiled (Nem iktatott) mappába kerülnek. A módszer használatakor célszerű leellenőrizni, hogy a bibliográfiai adatok megfelelően átkerültek-e.

4 ONLINE SEARCH (ONLINE KERESÉS) Az EndNote Web felületén keresztül sok könyvtári katalógusban és adatbázisban kereshet. Kattintson a Collect (Gyűjtés) fülre, majd az Online Search (Online keresés) parancsra. Válasszon ki egy olyan erőforrást, amelyhez van hozzáférése (egyesek védettek). Végezze el a keresést. Jelölje meg a kívánt hivatkozásokat, majd a legördülő menüben adja hozzá őket a könyvtárához. SZÖVEGFÁJL IMPORTÁLÁSA A sima szövegfájlban lévő hivatkozások importálásához a fájlban lévő adatoknak gépileg olvasható címkézéssel kell rendelkezniük. Kattintson az Import References (Hivatkozások importálása) pontra a Collect (Gyűjtés) lapon. Böngésző segítségével válassza ki a szövegfájlt. Válassza ki azt az importálási szűrőt, amely formája megfelel azon adatbáziséhoz, ahol létrehozta a fájlt. Kattintson az Import (Importálás) gombra. MANUÁLIS FELVÉTEL Hivatkozás manuális felvétele: Kattintson a New Reference (Új hivatkozás) pontra a Collect (Gyűjtés) lapon. Válassza ki a megfelelő hivatkozástípust. Adja meg az egyes mezőkben a bibliográfiai adatokat.

5 4 LÉPÉS: 1HIVATKOZÁSOK RENDSZEREZÉSE ÉS MEGOSZTÁSA GROUPS (CSOPORTOK) LÉTREHOZÁSA Alapértelmezés szerint az EndNote Web a hivatkozásokat a Unfiled (Nem iktatott) mappába helyezi. Akár 500 csoportot hozhat létre, hogy hivatkozásait úgy rendszerezhesse, ami leginkább segíti a munkáját. Az Organize (Rendszerezés) lapon kattintson a Manage My Groups (Csoportok kezelése) lehetőségre. Kattintson a New Group (Új csoport) gombra. Adjon nevet az új csoportnak. Megjegyzés: Egy hivatkozást több csoportban is elhelyezhet. A mappa ikonra kattintva megtekintheti, hogy a hivatkozás épp melyik csoport(ok)ban található. DUPLA HIVATKOZÁSOK ELTÁVOLÍTÁSA Előfordulhat, hogy egy bejegyzés többször is szerepel a könyvtárában. Ezek megkereséséhez és törléséhez használja az Organize (Rendszerezés) lap Find Duplicates (Dupla példányok keresése) lehetőségét. Az EndNote Web összeveti az Author (Szerző), Year (Év), Title (Cím) és Reference Type (Hivatkozástípus) mezőket a dupla példányok keresésekor. HIVATKOZÁSOK MEGOSZTÁSA MÁS ENDNOTE WEB FELHASZNÁLÓKKAL Kattintson a megosztani kívánt csoport mellett a Manage Sharing (Megosztás kezelése) gombra. Adja meg azoknak az címét, akikkel meg kívánja osztani a hivatkozásokat. Megjegyzés: Mindenkinek, akivel megosztja a csoportot, rendelkeznie kell EndNote Web-fiókkal a hivatkozások megtekintéséhez. Azt az címet adja meg, amelyet az EndNote Web eléréséhez használnak. Válassza ki, hogy csak olvasási, vagy írási-olvasási jogokat ad a kollégáinak. Az írási-olvasási jogosultsággal rendelkező felhasználók hivatkozásokat adhatnak hozzá és törölhetnek a csoportban A csak olvasási jogosultsággal rendelkező felhasználók csak megtekinteni tudják a hivatkozásokat. Kattintson az Apply (Alkalmaz) pontra. A megosztott csoportok mellett megjelenik a megosztás ikonja. Ha más felhasználók osztanak meg Önnel egy csoportot, akkor az a Groups Shared by Others (Mások által megosztott csoportok) cím alatt jelenik meg. A könyv és ceruza ikonja azt jelzi, hogy hivatkozásokat adhat hozzá és törölhet is a csoportban. Ha nem látható ikon, akkor csak olvasási jogosultsága van.

6 1 5 LÉPÉS: A CITE WHILE YOU WRITE (ÍRÁS KÖZBENI IDÉZÉS) HASZNÁLATA Szúrjon be hivatkozásokat és formázza az idézeteket és bibliográfiákat közvetlenül a Word programba történő beíráskor. 2. FORMÁZZA ÚJRA AZ EGÉSZ DOKUMENTUMOT és a bibliográfiát egyetlen kattintással. Több száz stílus közül választhat. 1. KERESSEN ÉS VÁLASSZON IDÉZETEKET, majd illessze be őket a szövegébe. 3. SZERKESSZE AZ IDÉZETEKET, igy egyéb adatokat adhat hozzá, mint pl. az oldalszám, vagy csoportosítson több hivatkozást egyetlen idézetben.

7 INFORMÁCIÓK AZ ENDNOTE DESKTOP FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA HOZZA LÉTRE ENDNOTE WEB KÖNYVTÁRÁT AZ ENDNOTE ASZTALI ALKALMAZÁSBAN Hozza létre EndNote Web könyvtárát, és töltse le a bővítményeket a Preferences (Beállítások) menüből. Ha Ön X5 felhasználó, akkor a fiókja úgy lesz beállítva, hogy a fájlcsatolmányokat online is tárolhatja. HIVATKOZÁSOK ÁTVITELE AZ ENDNOTE ASZTALI ALKALMAZÁSBA, ÉS VISSZA 1. Az EndNote asztali alkalmazásban kattintson a Transfer (Átvitel) hivatkozásra az EndNote Web Groups (Csoportok) panelén. 2. Válassza ki a csoportot és az átvitel irányát. Átviheti az adatokat a webes alkalmazásból az asztali alkalmazásba (és meghatározhatja, hogy engedélyezi-e a dupla példányokat, vagy sem), illetve az asztali alkalmazásból a webes rendszerbe (amelyben megjeleníthetők a hivatkozások (Showing References), a könyvtár összes hivatkozása (All References in Library) vagy egy csoport összes hivatkozása (All References in a Group)). 3. Kattintson a Transfer (Átvitel) parancsra HIVATKOZÁSOK IDÉZÉSE A WEBRŐL ÉS AZ ASZTALI ALKALMAZÁSBÓL A Cite While You Write (Írás közbeni idézés) kompatibilis az EndNote Web rendszerrel és az EndNote asztali alkalmazással is. Kezdjen el írni egy dokumentumot az egyik termék könyvtárának segítségével, majd átléphet a másikba a Preferences (Beállítások) segítségével.

8 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK 1. MI A KÜLÖNBSÉG AZ ENDNOTE WEB KÖNYVTÁRAK VERZIÓI KÖZÖTT? Az EndNote Web egyetlen termék, ami különböző lehetőségeket kínál a felhasználóknak a hozzáférési szintjüktől függően. A következő táblázatban a különböző fióktípusok összegzése látható. HA ÖN EGY LOGO HIVATKOZÁSOK FÁJLCSATOLMÁNYOK CITE WHILE YOU WRITE EndNote X5 felhasználó Akár Engedélyezett Minden ENDNOTE WEB ENDNOTE X5 is tárolható bibliográfiai (1 GB tárterület) stílus és szűrő ENDNOTE WEB ENDNOTE X4 Web of Knowledge VAGY ENDNOTE WEB X3 Akár Nincs Minden OF KNOWLEDGE SM EndNote X2-4 ENDNOTE WEB ENDNOTE X5 is tárolható fájlcsatolmány bibliográfiai felhasználó ENDNOTE WEB ENDNOTE X2 stílus és szűrő ENDNOTE WEB ENDNOTE X4 ENDNOTE WEB ENDNOTE X3 ENDNOTE WEB ENDNOTE X2 ResearcherID felhasználó ENDNOTE WEB RESEARCHERID Akár Nincs Korlátozott VAGY elveszítette is tárolható fájlcsatolmány bibliográfiai az intézményi ENDNOTE WEB THOMSON REUTERS stílus és szűrő Web of Knowledge hozzáférését (diplomázás vagy állásváltás miatt) 2. MI A BARANGOLÓ HOZZÁFÉRÉS? WEB OF KNOWLEDGE FELHASZNÁLÓK Ha olyan számítógépről hozza létre az EndNote Web könyvtárat, amely az intézménye ismert IP-tartományában található, akkor 1 éves barangoló hozzáférést kap a könyvtárához. Ez azt jelenti, hogy bárhonnan elérheti a fiókját, ahol van internet-hozzáférés. A barangolás megújításához egyszerűen csak lépjen be a fiókjára egy olyan számítógépről, amely a szervezete ismert IP tartományán belül található. ENDNOTE DESKTOP FELHASZNÁLÓK Ha EndNote asztali fiókból hozza létre az EndNote Web könyvtárat, akkor 2 éves barangoló hozzáférést kap a könyvtárához. A barangolás megújításához használja az EndNote asztali alkalmazás Preferences (Beállítások) menüjét. 3. MIÉRT EGYEDI AZ ENDNOTE ASZTALI ALKALMAZÁSA? Könyvtár korlátlan kapacitása: Csatolmányok: legfeljebb 25 csatolmány hivatkozásonként; PDF fájlok megtekintése és kommentezése az EndNote kezelőfelületen keresztül Formázás: a stíluslehetőségek módosítása, hogy vezérelni tudja a mezők megjelenését a Term Lists (Kifejezéslisták) segítségével Frissítések: keressen hivatkozásfrissítéseket egyetlen kattintással vesse össze a nyomtatás előtti cikket a végleges, kiadott változattal Science részleg központi irodái Amerika Philadelphia Európa, Közel-Kelet és Afrika London Ázsia és Csendes-óceáni térség Szingapúr Tokió Az irodák teljes listája megtalálható a következő oldalon: science.thomsonreuter.com/contact S SR Copyright 2012 Thomson Reuters Minden jog fenntartva.

RENDSZERGAZDAI használati útmutató. v1.3

RENDSZERGAZDAI használati útmutató. v1.3 l RENDSZERGAZDAI használati útmutató v1.3 Kedves Kollégák! Tisztelt Olvasó! A rendszergazdai használati útmutató segítséget nyújt Önnek az OK! Könyvek rendszerének beállításához és mindennapi használatához.

Részletesebben

Web of Science SM QUICK REFERENCE GUIDE MI A WEB OF SCIENCE? General Search

Web of Science SM QUICK REFERENCE GUIDE MI A WEB OF SCIENCE? General Search T TMTMTt QUICK REFERENCE GUIDE Web of Science SM MI A WEB OF SCIENCE? Az adatbázis lehetővé teszi, hogy több mint 12 000 folyóiratban és 120 000 konferenciakiadványban kereshessen a természet- és társadalomtudományok,

Részletesebben

Közoktatási Dokumentumportál

Közoktatási Dokumentumportál Közoktatási Dokumentumportál Kft. v1.0 [ DOKUMENTUMTÁR A ZUGLÓI KÖZOKTATÁSI ÉS EGYÉB INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA] Felhasználói Kézikönyv Dokumentumtár a zuglói közoktatási és egyéb intézmények számára Oktatási

Részletesebben

FreeAgent GoFlex Home Felhasználói útmutató

FreeAgent GoFlex Home Felhasználói útmutató FreeAgent GoFlex Home Felhasználói útmutató FreeAgent GoFlex Home felhasználói útmutató 2011 Seagate Technology LLC. Minden jog fenntartva. A Seagate, a Seagate Technology, a Wave logó és a FreeAgent a

Részletesebben

Az Office 365 használata iphone-on vagy ipaden

Az Office 365 használata iphone-on vagy ipaden Az Office 365 használata iphone-on vagy ipaden Rövid útmutató az első lépésekhez E-mailek megtekintése Beállíthatja, hogy iphone-ján vagy ipadjén e-maileket tudjon küldeni és fogadni Office 365-fiókján

Részletesebben

Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára

Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára Vakbarát tananyag Szerző: Herczeg Lajos, Mali Attila Kiadja az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány Copyright 2014. Minden

Részletesebben

AZ ADOBE ACROBAT 9 STANDARD HASZNÁLATA

AZ ADOBE ACROBAT 9 STANDARD HASZNÁLATA AZ ADOBE ACROBAT 9 STANDARD HASZNÁLATA Copyright 2009 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe Acrobat 9 Standard for Windows a termék használata If this guide is distributed with software

Részletesebben

Az ADOBE ACROBAT. X STANDARD használata

Az ADOBE ACROBAT. X STANDARD használata Az ADOBE ACROBAT X STANDARD használata Jogi közlemények A jogi közlemények a http://help.adobe.com/hu_hu/legalnotices/index.html oldalon olvashatók. iii Tartalom 1. fejezet: Újdonságok Újdonságok (Acrobat

Részletesebben

CA Clarity PPM. Alapszintű felhasználói útmutató. Release 14.1.00

CA Clarity PPM. Alapszintű felhasználói útmutató. Release 14.1.00 CA Clarity PPM Alapszintű felhasználói útmutató Release 14.1.00 A jelen dokumentáció, amely beágyazott súgórendszereket és elektronikusan terjesztett dokumentumokat (továbbiakban: Dokumentáció ) tartalmaz,

Részletesebben

NetOffice. felhasználói kézikönyv

NetOffice. felhasználói kézikönyv NetOffice felhasználói kézikönyv 2 Üdvözöljük Általános tudnivalók Az alábbiakban a NetOffice 4.4 kézikönyvét olvashatja. Mivel a rendszer fejlesztése folyamatosan zajlik, elképzelhetô, hogy egyes funkciók

Részletesebben

GATEWAY SZÁMÍTÓGÉP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

GATEWAY SZÁMÍTÓGÉP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GATEWAY SZÁMÍTÓGÉP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalom Fejezet 1: A súgó használata................................... 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta.......................... 2 A Gateway-webhely

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK-ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség-ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

Google Drive használata

Google Drive használata Google Drive használata WEB: https://drive.google.com/ A Google Drive egy ún. felhő-alapú szolgáltatás, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez tartozó adathordozón (pl.

Részletesebben

VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája. Bevezető útmutató

VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája. Bevezető útmutató VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája Bevezető útmutató A szerzői jogok védelme Ez a kézikönyv a Paul Smith Computer Services tulajdonát képezi, bárminemű másolása, terjesztése, felhasználása kizárólag

Részletesebben

WD My Cloud EX4. Személyes felhő tároló. Felhasználói útmutató

WD My Cloud EX4. Személyes felhő tároló. Felhasználói útmutató WD My Cloud EX4 Személyes felhő tároló Felhasználói útmutató WD szerviz és támogatás Ha bármilyen problémája támad, kérjük, mielőtt visszaküldi a terméket, tegye lehetővé számunkra, hogy megpróbáljuk megoldani

Részletesebben

SuliX programcsalád. Tanári kézikönyv

SuliX programcsalád. Tanári kézikönyv SuliX programcsalád Tanári kézikönyv A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel járt el, ennek ellenére nem zárható ki hibák, tévedések előfordulásat. '

Részletesebben

Az ADOBE ACROBAT. XI használata

Az ADOBE ACROBAT. XI használata Az ADOBE ACROBAT XI használata Újdonságok Ha többet szeretne tudni, tekintse meg ezeket az ajánlott erőforrásokat az interneten. PDF exportálása Word, Excel és Powerpoint formátumba Adobe TV (2012. okt.

Részletesebben

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

E-Build Projektkezelő 3.2. verzió

E-Build Projektkezelő 3.2. verzió 3.2. verzió Felhasználói kézikönyv E-Build Kft. 2006. Tartalom 1 A Felhasználói kézikönyv tartalma...5 2 Az E-Build Kft. elérhetőségei...5 3 Az E-Build Projektkezelő áttekintés...5 4 Újdonságok...6 5 Segítség

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Kaspersky Anti-Virus 6.0 SOS MP4 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 6. 0, 4. K A R B A N T A R T Á S I C S O M A G, 1. K R I T I K U S J A V Í T Á S Tisztelt Kaspersky Anti-Virus

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Norton 360TM Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse

Részletesebben

Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató

Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató Az érintőképernyő használata A Kindle készülék használatához, könyvek, magazinok és újságok olvasásához csak néhány egyszerű lépés elsajátítására van szüksége.

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia M2 D2303/D2305/D2306

Használati útmutató. Xperia M2 D2303/D2305/D2306 Használati útmutató Xperia M2 D2303/D2305/D2306 Tartalomjegyzék Első lépések...6 A használati útmutatóról...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A telefon első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google

Részletesebben

DYMO Label Software felhasználói kézikönyv. 7.6 változat

DYMO Label Software felhasználói kézikönyv. 7.6 változat DYMO Label Software felhasználói kézikönyv 7.6 változat Copyright 2004-2006 DYMO Corporation. Minden jog fenntartva. 7.6 verzió, átdolgozva 07/06. Ezen dokumentum vagy szoftver egyetlen része sem reprodukálható

Részletesebben

NetIQ imanager 2.7.7. Telepítési útmutató. September 2013

NetIQ imanager 2.7.7. Telepítési útmutató. September 2013 NetIQ imanager 2.7.7 Telepítési útmutató September 2013 Jogi közlemény JELEN DOKUMENTUM ÉS A DOKUMENTUMBAN LEÍRT SZOFTVER HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEIT EGY LICENCSZERZŐDÉS, ILLETVE TITOKTARTÁSI SZERZŐDÉS HATÁROZZA

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Beépített összetevők: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware ESET Personal Firewall ESET Antispam A NOD32 technológiaúj generációja Felhasználói útmutató we protect your digital worlds tartalomjegyzék

Részletesebben

Médiatár. Részletes felhasználói kézikönyv

Médiatár. Részletes felhasználói kézikönyv Médiatár Részletes felhasználói kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1. Áttekintés... 4 Fôbb jellemzôk áttekintése... 5 Médiatár teljes funkcionalitásához szükséges alaplépések összefoglalása...

Részletesebben

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012.

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. - 2 - SZOFTVER FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS EZ EGY SPECIÁLIS SZERZŐDÉS ÖN, MINT FELHASZNÁLÓ (AKÁR MAGÁNSZEMÉLY,

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

SUSE Linux Enterprise Desktop

SUSE Linux Enterprise Desktop SUSE Linux Enterprise Desktop 10 SP2 2008. április 10. KDE felhasználói kézikönyv www.novell.com KDE felhasználói kézikönyv Minden tartalom a Novell, Inc. szerzői jogi védelme alatt áll. Szerzői jogi megjegyzés

Részletesebben