ENDNOTE WEB POWERED BY THOMSON REUTERS WEB OF KNOWLEDGE SM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ENDNOTE WEB POWERED BY THOMSON REUTERS WEB OF KNOWLEDGE SM"

Átírás

1 QUICK REFERENCE GUIDE ENDNOTE WEB POWERED BY THOMSON REUTERS WEB OF KNOWLEDGE SM AZ ENDNOTE WEB ISMERTETÉSE Az EndNote Web egy webes hivatkozáskezelő alkalmazás, amely segítséget nyújt a kutatási cikkek írásában. Az EndNote Web használatával Ön: Gyorsan és egyszerűen gyűjtheti össze a hivatkozásokra vonatkozó információkat a különböző online adatforrásokból, pl. PubMed, Google Scholar és Web of Science helyekről. A hivatkozásokat saját, jelszóval védett könyvtárában tárolhatja, amelyhez bárhonnan hozzáférhet az interneten keresztül. Az együttműködés megkönnyítése érdekében a hivatkozásokat megoszthatja más EndNote Web felhasználókkal is. A MicrosoftWord programban a Cite While You Write (Írás közbeni idézés) lehetőséggel hivatkozásokat szúrhat be és cikkeket formázhat.

2 1 LÉPÉS: HOZZA LÉTRE ENDNOTE WEB KÖNYVTÁRÁT Ha Web of Knowledge felhasználó, akkor lépjen be a Web of Knowledge rendszerbe, és kattintson a My EndNote Web hivatkozásra az EndNote Web könyvtár megnyitásához. Ha nincs hozzáférése a Web of Knowledge rendszerhez, akkor a címen hozzon létre egy ingyenes fiókot. 2 LÉPÉS: TELEPÍTSE A BŐVÍTMÉNYEKET Amikor a regisztrációt követően először jelentkezik be EndNote Web-fiókjába, megjelenik a Getting Started with EndNote Web (Bevezetés az EndNote Web használatába) című útmutató, amelyben a hivatkozások gyűjtésében, rendszerezésében és formázásában segítséget nyújtó linkeket találhat. Az EndNote Web minden lehetőségének kihasználásához két bővítményt kell telepítenie: egyet az internetböngészőhöz, egyet pedig az online könyvtár Microsoft Word programhoz való kapcsolásához. Kattintson az oldal alján található Download Installers (Telepítők letöltése) hivatkozásra. Innen letöltheti a kívánt telepítőprogramokat, a Cite While You Write (Írás közbeni idézés) bővítményt Microsoft Word programhoz, valamint az EndNote Web eszköztárakat Internet Explorer (csak Windows) vagy Firefox (Windows vagy Macintosh) böngészőkhöz.

3 3 LÉPÉS: VEGYEN 1 FEL HIVATKOZÁSOKAT A KÖNYVTÁRÁBA Öt módszer van, amivel hivatkozásokat vehet fel a könyvtárába: Közvetlen exportálás, Capture (Rögzítés), Online Search (Online keresés), szövegfájl importálása és manuális felvétel. KÖZVETLEN EXPORTÁLÁS Egyes online erőforrások esetében, mint a Web of Knowledge esetében, a keresési eredményeket közvetlenül az EndNote Web könyvtárba mentheti az EndNote Web gomb segítségével. A hivatkozások automatikusan az Unfiled (Nem iktatott) mappába kerülnek. CAPTURE (RÖGZÍTÉS) Azon online erőforrások esetében, amelyeknél nincs gomb a Közvetlen exportáláshoz, használhatja az internetböngésző Capture (Rögzítés) bővítményét. A hivatkozások automatikusan az Unfiled (Nem iktatott) mappába kerülnek. A módszer használatakor célszerű leellenőrizni, hogy a bibliográfiai adatok megfelelően átkerültek-e.

4 ONLINE SEARCH (ONLINE KERESÉS) Az EndNote Web felületén keresztül sok könyvtári katalógusban és adatbázisban kereshet. Kattintson a Collect (Gyűjtés) fülre, majd az Online Search (Online keresés) parancsra. Válasszon ki egy olyan erőforrást, amelyhez van hozzáférése (egyesek védettek). Végezze el a keresést. Jelölje meg a kívánt hivatkozásokat, majd a legördülő menüben adja hozzá őket a könyvtárához. SZÖVEGFÁJL IMPORTÁLÁSA A sima szövegfájlban lévő hivatkozások importálásához a fájlban lévő adatoknak gépileg olvasható címkézéssel kell rendelkezniük. Kattintson az Import References (Hivatkozások importálása) pontra a Collect (Gyűjtés) lapon. Böngésző segítségével válassza ki a szövegfájlt. Válassza ki azt az importálási szűrőt, amely formája megfelel azon adatbáziséhoz, ahol létrehozta a fájlt. Kattintson az Import (Importálás) gombra. MANUÁLIS FELVÉTEL Hivatkozás manuális felvétele: Kattintson a New Reference (Új hivatkozás) pontra a Collect (Gyűjtés) lapon. Válassza ki a megfelelő hivatkozástípust. Adja meg az egyes mezőkben a bibliográfiai adatokat.

5 4 LÉPÉS: 1HIVATKOZÁSOK RENDSZEREZÉSE ÉS MEGOSZTÁSA GROUPS (CSOPORTOK) LÉTREHOZÁSA Alapértelmezés szerint az EndNote Web a hivatkozásokat a Unfiled (Nem iktatott) mappába helyezi. Akár 500 csoportot hozhat létre, hogy hivatkozásait úgy rendszerezhesse, ami leginkább segíti a munkáját. Az Organize (Rendszerezés) lapon kattintson a Manage My Groups (Csoportok kezelése) lehetőségre. Kattintson a New Group (Új csoport) gombra. Adjon nevet az új csoportnak. Megjegyzés: Egy hivatkozást több csoportban is elhelyezhet. A mappa ikonra kattintva megtekintheti, hogy a hivatkozás épp melyik csoport(ok)ban található. DUPLA HIVATKOZÁSOK ELTÁVOLÍTÁSA Előfordulhat, hogy egy bejegyzés többször is szerepel a könyvtárában. Ezek megkereséséhez és törléséhez használja az Organize (Rendszerezés) lap Find Duplicates (Dupla példányok keresése) lehetőségét. Az EndNote Web összeveti az Author (Szerző), Year (Év), Title (Cím) és Reference Type (Hivatkozástípus) mezőket a dupla példányok keresésekor. HIVATKOZÁSOK MEGOSZTÁSA MÁS ENDNOTE WEB FELHASZNÁLÓKKAL Kattintson a megosztani kívánt csoport mellett a Manage Sharing (Megosztás kezelése) gombra. Adja meg azoknak az címét, akikkel meg kívánja osztani a hivatkozásokat. Megjegyzés: Mindenkinek, akivel megosztja a csoportot, rendelkeznie kell EndNote Web-fiókkal a hivatkozások megtekintéséhez. Azt az címet adja meg, amelyet az EndNote Web eléréséhez használnak. Válassza ki, hogy csak olvasási, vagy írási-olvasási jogokat ad a kollégáinak. Az írási-olvasási jogosultsággal rendelkező felhasználók hivatkozásokat adhatnak hozzá és törölhetnek a csoportban A csak olvasási jogosultsággal rendelkező felhasználók csak megtekinteni tudják a hivatkozásokat. Kattintson az Apply (Alkalmaz) pontra. A megosztott csoportok mellett megjelenik a megosztás ikonja. Ha más felhasználók osztanak meg Önnel egy csoportot, akkor az a Groups Shared by Others (Mások által megosztott csoportok) cím alatt jelenik meg. A könyv és ceruza ikonja azt jelzi, hogy hivatkozásokat adhat hozzá és törölhet is a csoportban. Ha nem látható ikon, akkor csak olvasási jogosultsága van.

6 1 5 LÉPÉS: A CITE WHILE YOU WRITE (ÍRÁS KÖZBENI IDÉZÉS) HASZNÁLATA Szúrjon be hivatkozásokat és formázza az idézeteket és bibliográfiákat közvetlenül a Word programba történő beíráskor. 2. FORMÁZZA ÚJRA AZ EGÉSZ DOKUMENTUMOT és a bibliográfiát egyetlen kattintással. Több száz stílus közül választhat. 1. KERESSEN ÉS VÁLASSZON IDÉZETEKET, majd illessze be őket a szövegébe. 3. SZERKESSZE AZ IDÉZETEKET, igy egyéb adatokat adhat hozzá, mint pl. az oldalszám, vagy csoportosítson több hivatkozást egyetlen idézetben.

7 INFORMÁCIÓK AZ ENDNOTE DESKTOP FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA HOZZA LÉTRE ENDNOTE WEB KÖNYVTÁRÁT AZ ENDNOTE ASZTALI ALKALMAZÁSBAN Hozza létre EndNote Web könyvtárát, és töltse le a bővítményeket a Preferences (Beállítások) menüből. Ha Ön X5 felhasználó, akkor a fiókja úgy lesz beállítva, hogy a fájlcsatolmányokat online is tárolhatja. HIVATKOZÁSOK ÁTVITELE AZ ENDNOTE ASZTALI ALKALMAZÁSBA, ÉS VISSZA 1. Az EndNote asztali alkalmazásban kattintson a Transfer (Átvitel) hivatkozásra az EndNote Web Groups (Csoportok) panelén. 2. Válassza ki a csoportot és az átvitel irányát. Átviheti az adatokat a webes alkalmazásból az asztali alkalmazásba (és meghatározhatja, hogy engedélyezi-e a dupla példányokat, vagy sem), illetve az asztali alkalmazásból a webes rendszerbe (amelyben megjeleníthetők a hivatkozások (Showing References), a könyvtár összes hivatkozása (All References in Library) vagy egy csoport összes hivatkozása (All References in a Group)). 3. Kattintson a Transfer (Átvitel) parancsra HIVATKOZÁSOK IDÉZÉSE A WEBRŐL ÉS AZ ASZTALI ALKALMAZÁSBÓL A Cite While You Write (Írás közbeni idézés) kompatibilis az EndNote Web rendszerrel és az EndNote asztali alkalmazással is. Kezdjen el írni egy dokumentumot az egyik termék könyvtárának segítségével, majd átléphet a másikba a Preferences (Beállítások) segítségével.

8 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK 1. MI A KÜLÖNBSÉG AZ ENDNOTE WEB KÖNYVTÁRAK VERZIÓI KÖZÖTT? Az EndNote Web egyetlen termék, ami különböző lehetőségeket kínál a felhasználóknak a hozzáférési szintjüktől függően. A következő táblázatban a különböző fióktípusok összegzése látható. HA ÖN EGY LOGO HIVATKOZÁSOK FÁJLCSATOLMÁNYOK CITE WHILE YOU WRITE EndNote X5 felhasználó Akár Engedélyezett Minden ENDNOTE WEB ENDNOTE X5 is tárolható bibliográfiai (1 GB tárterület) stílus és szűrő ENDNOTE WEB ENDNOTE X4 Web of Knowledge VAGY ENDNOTE WEB X3 Akár Nincs Minden OF KNOWLEDGE SM EndNote X2-4 ENDNOTE WEB ENDNOTE X5 is tárolható fájlcsatolmány bibliográfiai felhasználó ENDNOTE WEB ENDNOTE X2 stílus és szűrő ENDNOTE WEB ENDNOTE X4 ENDNOTE WEB ENDNOTE X3 ENDNOTE WEB ENDNOTE X2 ResearcherID felhasználó ENDNOTE WEB RESEARCHERID Akár Nincs Korlátozott VAGY elveszítette is tárolható fájlcsatolmány bibliográfiai az intézményi ENDNOTE WEB THOMSON REUTERS stílus és szűrő Web of Knowledge hozzáférését (diplomázás vagy állásváltás miatt) 2. MI A BARANGOLÓ HOZZÁFÉRÉS? WEB OF KNOWLEDGE FELHASZNÁLÓK Ha olyan számítógépről hozza létre az EndNote Web könyvtárat, amely az intézménye ismert IP-tartományában található, akkor 1 éves barangoló hozzáférést kap a könyvtárához. Ez azt jelenti, hogy bárhonnan elérheti a fiókját, ahol van internet-hozzáférés. A barangolás megújításához egyszerűen csak lépjen be a fiókjára egy olyan számítógépről, amely a szervezete ismert IP tartományán belül található. ENDNOTE DESKTOP FELHASZNÁLÓK Ha EndNote asztali fiókból hozza létre az EndNote Web könyvtárat, akkor 2 éves barangoló hozzáférést kap a könyvtárához. A barangolás megújításához használja az EndNote asztali alkalmazás Preferences (Beállítások) menüjét. 3. MIÉRT EGYEDI AZ ENDNOTE ASZTALI ALKALMAZÁSA? Könyvtár korlátlan kapacitása: Csatolmányok: legfeljebb 25 csatolmány hivatkozásonként; PDF fájlok megtekintése és kommentezése az EndNote kezelőfelületen keresztül Formázás: a stíluslehetőségek módosítása, hogy vezérelni tudja a mezők megjelenését a Term Lists (Kifejezéslisták) segítségével Frissítések: keressen hivatkozásfrissítéseket egyetlen kattintással vesse össze a nyomtatás előtti cikket a végleges, kiadott változattal Science részleg központi irodái Amerika Philadelphia Európa, Közel-Kelet és Afrika London Ázsia és Csendes-óceáni térség Szingapúr Tokió Az irodák teljes listája megtalálható a következő oldalon: science.thomsonreuter.com/contact S SR Copyright 2012 Thomson Reuters Minden jog fenntartva.

Cite While You Write a Microsoft Word programmal

Cite While You Write a Microsoft Word programmal Cite While You Write a Microsoft Word programmal A cikkek írása során az EndNote Web Cite While You Write bővítménye segítségével beszúrhat hivatkozásokat, és formázhatja őket, valamint a bibliográfiákat

Részletesebben

Bibliográfia gyorsan és könnyen - EndNote Webbel

Bibliográfia gyorsan és könnyen - EndNote Webbel Bibliográfia gyorsan és könnyen - EndNote Webbel Tóth Szász Enikő Customer Education Specialist eniko.szasz@thomsonreuters.com http://www.endnote.com/ EndNote Web - Web-alapú hivatkozásrendező INPUT Adatbázisokból

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása Rövid útmutató az első lépésekhez A biztonságos hozzáférésnek, megosztásnak és fájltárolásnak köszönhetően bárhonnan hatékonyan dolgozhat. Jelentkezzen be az Office 365-előfizetésébe, majd az appindítón

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Mappák megosztása a GroupWise-ban

Mappák megosztása a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Mappák megosztása a GroupWise-ban Amennyiben a feladataink végzése szükségessé teszi, lehetővé tehetjük, hogy a GroupWise rendszerben tárolt személyes mappáinkat, az ott található tételeket

Részletesebben

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és mobileszközökről

Részletesebben

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet Hogyan mentsünk ki oldalakat, fejezeteket az elektronikus könyvekből? 1. Nyissuk meg az Egyetemi Könyvtár weboldalát (www.ek.szte.hu ), és kattintsunk

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

Hozzávalók keresése és csatolása

Hozzávalók keresése és csatolása Hozzávalók keresése és csatolása VUE támogatja digitális tartalmak hozzáadását saját gépről, WEB-ről, távoli rendszerekből, mint az FTP oldalak, digitális forrásokból és Google szerverekről. A tartalmak

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

MEGÚJÍTOTT GIROLOCK_CA TANÚSÍTVÁNYCSERE

MEGÚJÍTOTT GIROLOCK_CA TANÚSÍTVÁNYCSERE MEGÚJÍTOTT GIROLOCK_CA TANÚSÍTVÁNYCSERE Technikai segédlet webes alkalmazás használata esetén 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefon: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458 www.giro.hu Készítette

Részletesebben

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és

Részletesebben

Zimbra levelező rendszer

Zimbra levelező rendszer Zimbra levelező rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Email... 5 Társalgás, nézetek, és keresés...

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára Norton Family TM Getting Started 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára A Norton Family használatához először szokásos felhasználói fiókokat kell létrehozni a gyereknek minden általa használt

Részletesebben

A Microsoft Publisher 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését.

A Microsoft Publisher 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Első lépések A Microsoft Publisher 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. A gyorselérési eszköztár Gyakran használt parancsait

Részletesebben

GIROLOCK2 ROOT_CA ÉS ÜZEMI CA TANÚSÍTVÁNY IMPORTÁLÁSI SEGÉDLET

GIROLOCK2 ROOT_CA ÉS ÜZEMI CA TANÚSÍTVÁNY IMPORTÁLÁSI SEGÉDLET GIROLOCK2 ROOT_CA ÉS ÜZEMI CA TANÚSÍTVÁNY IMPORTÁLÁSI SEGÉDLET 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefon: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458 www.giro.hu Készítette GIRO Zrt. A jelen dokumentum tartalma

Részletesebben

GroupWise Naptár közzétételi gazda felhasználó

GroupWise Naptár közzétételi gazda felhasználó GroupWise 8 Naptár közzétételi gazda felhasználó 8 2008. október 17. Áttekintés Novell GroupWise Naptár közzétételi gazda felhasználó Gyorskalauz www.novell.com The Novell GroupWise Naptár közzétételi

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

Baár-Madas Elektronikus Tanúsítvány

Baár-Madas Elektronikus Tanúsítvány Baár-Madas Elektronikus Tanúsítvány Az alábbi dokumentum a Baár-Madas Református Gimnázium és Kollégium által használt Elektronikus tanúsítvány telepítéséhez ad útmutatót, Microsoft Windows 7 és Microsoft

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

Linux Linux rendszeren a Wine segédprogram segítségével telepíthető az Adobe Digital Editions.

Linux Linux rendszeren a Wine segédprogram segítségével telepíthető az Adobe Digital Editions. Az EBSCO dokumentumszolgáltatótól vásárolt e könyvek online és letöltött PDF változatban használhatóak. Kizárólag a kfki.hu domain névvel rendelkező gépekről érhetők el, egyidejűleg 1 felhasználó számára.

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Operációs rendszer A Nintex Workflow 2007 szoftvert Microsoft Windows Server 2003 vagy 2008 alá kell telepíteni. Böngésző kliens Microsoft Internet Explorer 6.x, de a Microsoft Internet

Részletesebben

A WorldShip frissítése önálló vagy munkacsoporthoz tartozó munkaállomásra

A WorldShip frissítése önálló vagy munkacsoporthoz tartozó munkaállomásra TELEPÍTÉS ELŐTTI TEENDŐK: Ez a dokumentum a WorldShip alkalmazás WorldShip DVD-ről való frissítését ismerteti. A WorldShip alkalmazást az internetről is telepítheti. Keresse fel a következő weblapot, majd

Részletesebben

Guarding Vision Beállítása

Guarding Vision Beállítása Guarding Vision Beállítása Rögzítő beállítása: 1. Beállítások Hálózat Platform-hozzáférés. 1. Engedélyezze a platform hozzáférést 2. Ha a Server Address mezőben más cím olvasható, az Egyedi (Custom) engedélyezése

Részletesebben

A Távmenedzsment szolgáltatás használata

A Távmenedzsment szolgáltatás használata A Távmenedzsment szolgáltatás használata ÚTMUTATÓ Önkormányzatok részére 2018. február 09. A Távmenedzsment szolgáltatás használata ÚTMUTATÓ Önkormányzatok részére Tartalomjegyzék I. Általános tájékoztató...

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

A Zotero hivatkozáskezelő program bemutatása. Mátyás Melinda

A Zotero hivatkozáskezelő program bemutatása. Mátyás Melinda A Zotero hivatkozáskezelő program bemutatása Mátyás Melinda Mire használható a Zotero? A Zotero egy ingyenes hivatkozáskezelő program Különböző internetes oldalakról, adatbázisokból tudjuk kinyerni a megjelenített

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 SZE SPECIFIKUS IT ISMERETEK ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE A feladat megoldása során valamely Windows Operációs rendszer használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma Academic Search

Részletesebben

A VHOPE és a VHOPE könyvtárfájlok telepítése

A VHOPE és a VHOPE könyvtárfájlok telepítése A VHOPE és a VHOPE könyvtárfájlok telepítése 1. lépés, telepítse a VHOPE-t A VHOPE alkalmazást telepíteni kell számítógépére ahhoz, hogy használhassa az ezen az USB pendrive-on található prezentációs anyagot.

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi

iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi ii iseries: Client Access Express - Mielőtt elkezdi Tartalom Rész 1. Client Access Express - Mielőtt elkezdi.................

Részletesebben

Windows mappaműveletek

Windows mappaműveletek Windows mappaműveletek Windows 7 / 10 Források: http://www.akonyv.hu/windows_elemei/windows_7_mappa_allomany_es_lemezkezeles_minta.pdf http://www2.akg.hu/info/erettsegi/szobeli/10.html Windows Intéző felépítése

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE

STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE Megjegyzések STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE 1. A konkurrens hálózati verzió telepítése két részből áll: a) szerver telepítés, és b) munkaállomás telepítés minden kliensen. Ezzel szemben,

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Tartalomjegyzék 1 MEGJEGYZÉS a.hu domainnel regisztrált ÜGYFELEK számára... 2 2 Bejelentkezés az O365 fiókba... 3 2.1 Az adminisztrátor felhasználói

Részletesebben

Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak (P1 csomag) 1. útmutató Saját Office 365-fiók regisztrálása és az első lépések

Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak (P1 csomag) 1. útmutató Saját Office 365-fiók regisztrálása és az első lépések Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak (P1 csomag) 1. útmutató Saját Office 365-fiók regisztrálása és az első lépések Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak 1 1. útmutató:

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról 1. MicroSigner alkalmazásra történő átállás ismertetése A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (Szövetség) 2016. december 1-jével

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A szoftver/hardver

Részletesebben

Gyorskalauz a Novell Filr 2.0 Web alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Novell Filr 2.0 Web alkalmazáshoz Gyorskalauz a Novell Filr 2.0 Web alkalmazáshoz 2016. február Gyorskalauz A dokumentum bevezetést nyújt a Novell Filr rendszer használatához, valamint ismerteti a fontosabb fogalmakat és tevékenységeket.

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Rendszerkezelési útmutató

Rendszerkezelési útmutató Rendszerkezelési útmutató Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800-646-4633 (800-MiniMed) 818.576.5555 www.minimed.com Képviselet az Európai Unióban: Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató)

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) A szolgáltatás új funkciójának segítségével számlaadatait, számlakivonatát, tranzakció történetét tárolhatja offline módon és áttöltheti azt

Részletesebben

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőt. (Start menü > Internet

Részletesebben

Űrlapok és kedvencek. Rendszergazdai kézikönyv. 5,2 Verzió augusztus

Űrlapok és kedvencek. Rendszergazdai kézikönyv. 5,2 Verzió augusztus Űrlapok és kedvencek 5,2 Verzió Rendszergazdai kézikönyv 2017. augusztus www.lexmark.com Tartalom 2 Tartalom Változtatások előzményei...3 Áttekintés...4 Alkalmazás konfigurálása...5 Az Embedded Web Server

Részletesebben

MOME WiFi hálózati kapcsolat beállítása 2010. február 25.

MOME WiFi hálózati kapcsolat beállítása 2010. február 25. MOME WiFi hálózati kapcsolat beállítása 2010. február 25. A MOME wifi hálózatában három hálózati azonosító (SSID) került beállításra: 1. SSID: guest Titkosítatlan hálózati forgalom, szabad csatlakozási

Részletesebben

Minták és ismertetők változat 7 alváltozat 5. Munkaerő-felvételi példa oktatóanyag az IBM Process Designer alkalmazáshoz

Minták és ismertetők változat 7 alváltozat 5. Munkaerő-felvételi példa oktatóanyag az IBM Process Designer alkalmazáshoz Minták és ismertetők változat 7 alváltozat 5 Munkaerő-felvételi példa oktatóanyag az IBM Process Designer alkalmazáshoz ii Munkaerő-felvételi példa PDF-könyvek és az információközpont A PDF-könyveket nyomtatásra

Részletesebben

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása 15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! A laborgyakorlat során a Microsoft Internet Explorer beállításait fogjuk konfigurálni. Az

Részletesebben

melyet a következő linken tehet meg. https://my.tnt.com/mytnt/registration/register.do?resplang=hu&respcountry=hu

melyet a következő linken tehet meg. https://my.tnt.com/mytnt/registration/register.do?resplang=hu&respcountry=hu Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi rövid útmutató tató reményeink szerint segítséget fog nyújtani Önnek, hogy megtegye első lépéseit a megújult webes alapú, elektronikus fuvarlevél kitöltő alkalmazásunk használatában.

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Google Cloud Print útmutató

Google Cloud Print útmutató Google Cloud Print útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a Használati útmutatóban a megjegyzéseket végig a következő módon használjuk: A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRODIRECT SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ ÜGYFELEKENEK Verzió: v1.04 Dátum: 2018. január 5. Készítette: A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Program megnyitása Indítsuk el valamelyik tanult módszerrel a 2007-es verziót. Figyeljük meg, hogy most más felületet kapunk, mint az eddigi megszokott Office

Részletesebben

Minerva felhasználói útmutató

Minerva felhasználói útmutató ELMS INFORMATIKA ZRT. Minerva felhasználói útmutató Budapest, 2011. Kiadás: 2011.09.26. Verzió: 1.0 Oldalszám: 1 / 10 Tartalom 1. A Minerva keretrendszer használata... 3 1.2 Belépés... 3 1.3 Jelszóváltoztatás...

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Parancsok megtalálása a menüszalagon Minden menüszalaglapon csoportok vannak, és a csoportok összetartozó parancsokat tartalmaznak.

Parancsok megtalálása a menüszalagon Minden menüszalaglapon csoportok vannak, és a csoportok összetartozó parancsokat tartalmaznak. Első lépések A Microsoft Excel 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Parancsok felvétele a gyorselérési eszköztárra Kedvenc parancsait

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén 1(10) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Az Outlook

Részletesebben

kommunikáció Megoldások

kommunikáció Megoldások Információ és kommunikáció Megoldások Megoldások Információ és kommunikáció 1. A címsorba gépelje be a http://www.nbc.com címet! A Kedvencek hozzáadása panelen kattintunk a létrehozás gombra! Kattintsunk

Részletesebben

JLR EPC. Gyors kezdés útmutatója. Tartalom. Hungry Version 2.0. Lépésenkénti gyakorlati útmutató Képernyős útmutató

JLR EPC. Gyors kezdés útmutatója. Tartalom. Hungry Version 2.0. Lépésenkénti gyakorlati útmutató Képernyős útmutató JLR EPC Gyors kezdés útmutatója Tartalom Lépésenkénti gyakorlati útmutató.....2-7 Képernyős útmutató........8-10 Hungry Version 2.0 JLR EPC Gyors kezdés útmutatója 1. Az alkalmazásba való belépés Nyissa

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára Windows operációs rendszeren Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára A termék értékesítésének befejezése miatt a dokumentáció nem kerül frissítésre a továbbiakban. A termék nem támogatja az SHA-256 kriptográfiai

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe)

Ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe) (eesztconnect.exe) A csatlakozás műszaki megvalósításának ellenőrzése az EESZT működtetője által rendelkezésre bocsájtott ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe) futtatásával, az alkalmazás sikeres futtatását

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8, valamint Windows 2003 operációs rendszeren, PFX fájlban található

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

EBSCO PUBLISHING. Hogyan működik? 2012. október 2.

EBSCO PUBLISHING. Hogyan működik? 2012. október 2. EBSCO PUBLISHING e-könyvek az EBSCOhost-on Hogyan működik? 2012. október 2. 1. Általános információ az e-könyvekről 2. Hogyan tölthetők le az e-könyvek? 3. A My EBSCOhost személyes mappa létrehozása 4.

Részletesebben

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése A digitális aláírásból (tanúsítványból) két fajta létezik! Egyik az úgynevezett hardveres tanúsítvány, amelynél az ügyfél rendelkezik fizikailag egy

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben