Felhasználói Kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói Kézikönyv"

Átírás

1 Felhasználói Kézikönyv Firmware verizó: 2.4.0

2 Tartalomjegyzék 1. Áttekintés Live Playback Keresés és lejátszás Képkimentés és videoexportálás Settings System / Device System / Network System / Users System / Time System / Storage System / Active connections Video /Sensor settings Video / Image settings Video /Video encoder Video / Motion detector Video / EPTZ Events / Detector list Events / Alarm events RTSP Hővédelem... 27

3 1. Áttekintés Az Intellio ILD kamerák tulajdonságait teljes körűen az Intellio Menedzsmentszoftveren keresztül használhatjuk ki. Regisztráljuk a kameránkat a szerveren, tegyük meg a szükséges beállításokat, majd figyeljük az élőképet vagy játszuk vissza a felvételeket a kliensen keresztül. A Menedzsmentszoftverről bővebb információt az intellio.eu címen talál. Az Intellio ILD kamerák rendelkeznek egy saját webes felülettel is, melyen keresztül elérhetőek a kamera beállításai, az élőkép és az S típusú kamerák esetén egy Playback felület, ahol az SD-kártyán tárolt felvételeket tudjuk visszajátszani. A webfelület különösen hasznos lehet a kamera felszerelésénél, mert a megfelelő képminőség beállítható úgy, hogy a kamerát egy laptopra csatlakoztatjuk. Ahhoz, hogy az Intellio ILD kamerák webes felületét használjuk, csak egy internetböngészőre van szükségünk. A támogatott böngészők: Internet Explorer 8 vagy újabb, Mozilla Firefox 6 vagy újabb, Google Chrome 15 vagy újabb. Amennyiben nincs telepítve számítógépünkre JAVA alkalmazás, a böngészőnk figyelmeztetést küld és megadja a letöltéshez szükséges paramétereket. Ha már telepítettük a JAVA programot, engedélyezzük böngészőnkben a használatát. A felületet a következőképpen érhetjük el: 1. A böngésző címsorába írjuk be a kamera IPcímét. 2. A bejelentkező felületen adjuk meg a felhasználónevet és a jelszót (alapértelmezett: admin/admin). 3. Bejelentkezés után megjelenik a kamera webes felülete, melyen elvégezhetjük a szükséges beállításokat. Amennyiben további információra van szüksége a kamerák IP-címével kapcsolatban, bővebb információt a wiki.intellio.hu oldalon tudhat meg.

4 Webes felületen a kamerabeállításokhoz a következő menü áll rendelkezésünkre: 1. Live A kamera élőképét tekinthetjük meg. 2. Playback Az SD-kártyán tárolt felvételeket játszhatjuk vissza. 3. Settings a) System: eszköz, hálózat, felhasználó és memóriakártyára történő tárolás beállításait érhetjük el, valamint megtekinthetjük az aktív kapcsolatokat. b) Video: a sensor és encoder settingset valamint a kép beállításokat és a mozgás érzékelő beállítasait érjük el itt. c) Events: A kamerán elhelyezett detektorok és ezek által regisztrált események listáját tekinthetjük meg. A webes felületen és menedzsmentszoftveren kívül az Intellio kamerák video stream-jét lehetőség van elérni szabványos RTSP felületen keresztül is. A kamera élőképét így is figyelemmel tudjuk kísérni.

5 Intellio Visus webfelület 2. Live Belépés után a kamera élőképe jelenik meg, amely a Live fülön található. Ezen a felületen kizárólag a kamera aktuális képe látható, melyet kitehetünk akár teljes képernyőre is a kép jobb alsó sarkában található ikon segítségével. A teljes képernyő nézetből ugyanezzel az ikonnal vagy az ESC billentyű lenyomásával léphetünk ki.

6 3. Playback A Playback felület csak az S típusú kamerák esetében érhető el. A Playback fülön találjuk azt a felületet, amelyen keresztül megkereshetjük, majd lejátszhatjuk a memóriakártyán vagy SMB-n tárolt felvételeket, illetve ha szükséges, ki is menthetjük azok részleteit a számítógépünkre. Amennyiben a tárolást kikapcsoltuk, de a tároló eszköz egyébként rendelkezésre áll, tudjuk azt csatlakoztatni a kamerához, tehát a felvételeket vissza lehet játszani kikapcsolt tárolás esetén is Keresés és lejátszás Az idővonal és a naptár segítségével tudunk keresni a felvételek között. Az idővonal a kamera képe alatt található fekete/szürke sáv. A szürke sávok jelzik azokat a részeket, ahol esemény történt. Az egér bal vagy jobb gombjának az idővonal felett történő lenyomásával tudunk navigálni az időben visszafelé (balra), illetve előre (jobbra). Az idővonal alatt, a két oldalon látható plusz illetve mínusz gombok szolgálnak az idővonalon látható időintervallum növelésére, csökkentésére. Ugyanezt a hatást érjük el az egér görgőjének az idővonal feletti használatával is. Az idővonal közepén láthatunk egy fehér, függőleges jelölést, mely mutatja, hogy éppen hol tartunk a lejátszásban, illetve ez alatt látható a lejátszás aktuális ideje. Erre az időpontkijelzésre kattintva egy naptár jelenik meg, melynek a segítségével kiválaszthatjuk a lejátszandó időszakot hónap és nap szerint. A Select gomb megnyomása után a kiválasztott nap eseményei jelennek meg az idővonalon. Ezen belül a fent leírtak szerint navigálhatunk.

7 A keresett esemény könnyebb megtalálását szolgálja az idővonal fölé helyezett egérkurzornál megjelenő kis kép. Amennyiben olyan időpontot vizsgálunk, ahol nem volt felvétel, a No data felirat jelenik meg. Ha beállítottuk a lejátszás idejét, használhatjuk az ilyenkor szokásos funkciókat. A lejátszás gombot megtaláljuk az idővonal bal oldalán, a lejátszás sebességét szabályozó lenyíló menüvel együtt. A Stop gomb akkor jelenik meg, ha a lejátszás éppen zajlik. Itt is használhatjuk a teljes képernyő funkciót, melynek ikonja a jobb alsó sarokban található Képkimentés és videoexportálás Lehetőségünk nyílik arra is, hogy a fontosabb részleteket kimentsük a számítógépünkre, legyen szó akár állóképről, akár egy videorészletről. A képkimentés és a videoexport ikonokat az idővonal jobb oldalán találjuk. A floppy ikonra klikkelve megjelenik a képexportálás párbeszédablaka. Ezen a felületen tudjuk beállítani, hogy hová és milyen néven történjen a mentés. Az a kép kerül elmentésre, amelyet éppen látunk, a formátuma pedig JPEG lesz.

8 A videó exportálásához a filmszalag ikonra kell klikkelni. Ekkor az egér bal gombjának lenyomásával az idővonalon megjelöljük az exportálni kívánt felvétel elejét, majd ugyanígy a végét. A kijelölést egy áttetsző szürke sáv fogja jelölni, a videó hosszának feltüntetésével. Amint megtörtént a kijelölés, felugrik a videoexportálás párbeszédablaka. Itt még finomra tudjuk hangolni a kiválasztott idősáv kezdetének és végének idejét. (hó/nap/év óra:perc, AM-délelőtt vagy PM-délután). A Browse gombbal kiválaszthatjuk, melyik könyvtárba szeretnénk menteni az AVI formátumú videót, illetve azt, hogy milyen néven. Az exportálás attól függően, hogy milyen hosszú a videó akár több percet is igénybe vehet. A mentés folyamatát az Export gomb lenyomása után megjelenő állapotsávon kísérhetjük figyelemmel. A kiexportált videó megtekintéséhez Intellio Video Codec telepítése szükséges! Így a felvétel a Windows Media Player lejátszóval megtekinthető.

9 4. Settings A Settings menüpont alatt tudjuk beállítani a kamera optimális működéséhez szükséges paramétereket System / Device A Device adatlapon a kamera alapadatai szerepelnek, ezek a következők: MAC address: a kamera MAC-címe, Product name: kamera típus, Firmware build: kamera firmware száma, Alarm manager (available, not available): az alarm menedzserszolgáltatás állapota, I/O manager: az I/O menedzser-szolgáltatás állapota, Name: kamera neve (módosítható), Description: leírás (módosítható). A módosítható adatok a Change settings gombra klikkelve megváltoztathatóak.

10 Upgrade firmware A kameraszoftver frissítését szintén a Device menüpont alatt tudjuk elvégezni. Kattintsunk az Upload firmware gombra, majd válasszuk ki a feltölteni kívánt.rce fájlt. Ezek után kattintsunk az OK gombra. Néhány percig eltart, amíg a fájl feltöltése megtörténik. Ennek befejeztét egy felugró üzenet jelezni fogja. Ekkor a kamera újraindul és 1-2 perc után újra üzemképes állapotba kerül, immár az új firmware-el. Ez idő alatt ne áramtalanítsuk a kamerát! Restart A kamera ezzel a gombbal újraindítható. Restore default Ezzel a gombbal visszaállíthatjuk a kamerát a gyári beállításokra, az IP-címet kivéve. Az IP-cím nem változik.

11 4.2. System / Network A Network menüpontban a hálózati beállítások érhetőek el. Beállíthatunk statikus vagy dinamikus IP-címet a kamerához. Alapértelmezett DNS: System / Users A Users menüpontban a felhasználók adatainak karbantartását végezhetjük el. Alapértelmezett felhasználó az admin. Add user: új felhasználót adhatunk hozzá. Delete: adott felhasználó törlése. Modify: a felhasználó adatainak módosítása. Új felhasználó felvitelénél kétféle jogosultságot állíthatunk be: Admin: Yes Admin: No a felhasználó adminisztrátorjogokkal rendelkezik. a felhasználó csak a Live és Playback funkciókhoz fér hozzá, a kamera beállításait nem tudja módosítani.

12 4.4. System / Time Ez a menüpont a kamera idejének beállítására szolgál. A Current Time felirat alatt találhatjuk a kamera éppen aktuális idejét (nap-hó-év óra:perc:másodperc). A jobb oldalon található ikonra ( ) klikkelve tudjuk manuálisan állítani a dátumot és az órát. Lehetőség van NTP szerverek használatára is, ezt a Change settings gomb lenyomása után megjelenő párbeszédablakban tudjuk engedélyezni/tiltani. Ezt a lehetőséget csak abban az esetben használjuk, ha a kamera nincs regisztrálva Intellio szerverre. Alapértelmezett értékek a következők: Enabled: No Server addresses: time1.google.com 1.pool.ntp.org 2.pool.ntp.org 3.pool.ntp.org

13 4.5. System / Storage A Storage beállítások csak az S típusú kamerák esetében érhetőek el. SD kártyára történő tárolás: A Storage Type résznél válasszuk ki az SD Card gombot, majd eggyel feljebb azt, hogy a primary vagy a secondary encoder képeit szeretnénk-e eltárolni. Ha megvagyunk a beállításokkal kapcsoljuk be a tárolást. Off nem történik tárolás az SD-kártyára On a tárolás megkezdődik az SD-kártyán. Az SD kártya írási kapacitása véges, ezért az encoder cél bitrátáját nem érdemes 10 Mbps fölé beállítani. A beállítások aktiválásához az Apply changes gombra kell kattintani.

14 SMB tárolás: Windows operációs rendszerünkben osszunk meg egy mappát. A Storage Type résznél válasszuk ki a Windows Share gombot, majd eggyel feljebb azt, hogy a primary vagy a secondary encoder képeit szeretnénk-e eltárolni. Adjuk meg a számítógép IP címét vagy domain nevét, majd a megosztott mappa elérési útját. A Capacity csúszka segítségével állítsuk be, hogy hány GigaByte-nyi helyet szánunk a tárolásra. Amennyiben a számítógépünk jelszóval védett, válasszuk az Anonymous: No lehetőséget és adjuk meg a felhasználó nevünket és a jelszavunkat. A jelszó kis- és nagybetűket valamint számokat tartalmazhat. Esetenként előfordulhat, hogy a Samba szerver leáll, meghibásodik. Ezt az Unmounted felirat jelzi a Status kijelzésnél. Ilyenkor az a megoldás, ha újraindítjuk a számítógépet. A Status részen a következő állapotokról tájékozódhatunk: Sikeres volt-e a tároló eszköz csatlakoztatása (Mounted) vagy sem (Unmounted) Van-e jogosultsági probléma a fájlrendszeren: fájl írás (Write), fájl létrehozás (Create), fájl törlés (Remove) Mennyi fájlt tudunk még tárolni az SD kártyára, illetve figyelmeztet, ha olyan fájlok foglalják a tárhelyet, amelyek nem lejátszhatóak. Tárolás közben hány képet dobott el a kamera

15 Az állapotok kijelzése probléma esetén piros színnel történik. Ha nem áll fenn probléma, az állapot kijelzés zöld színű lesz. SD-kártya formázása: Az SD-kártya megformázását a Format fülre átlépve tehetjük meg. A tárolásnak kikapcsolt állapotban kell lennie. A Format SD Card gombra kattintás után egy figyelmeztetést kapunk, melynek alkalmával lehetőségünk nyílik a formatálás visszavonására vagy elindítására. Amennyiben a YES gombot választjuk, a formázás elindul. Az állapotsávon nyomonkövethetjük, a formázás státuszát. A formázás minden adatot töröl az SD-kártyáról! 4.6. System / Active connections Ennek a menüpontnak a segítségével megtekinthetjük, hogy az adott kamerát milyen IPcímekről monitorozzák, mely szerverekre van beregisztrálva, illetve tájékozódhatunk a képátvitellel kapcsolatos adatokról. A táblázat oszlopainak értelmezése: IP A szerver IP-címe, amely kiépítette a kapcsolatot a kamerával Buffered count Csomagok száma jelenleg a bufferben Buffered size Hány byte-nyi adat van jelenleg a bufferben Total sent A TCP-kapcsolat működési ideje alatt összesen hány csomagot küldött ki Total dropped A TCP-kapcsolat működési ideje alatt hány csomagot dobtunk el Uptime Adott TCP-kapcsolat mennyi ideje él (nap:óra:perc:másodperc)

16 4.7. Video /Sensor settings A video beállításoknál a beállító felület felett megjelenik az élőkép is, melynek segítségével nyomon tudjuk követni a beállítások következményeit. A full képernyős ikon itt is ugyan úgy használható, mint a Live menüpont esetében. A szenzor beállításainál három paramétert tudunk állítani. Az első a Framerate Limit, melynek engedélyezésével, meghatározhatjuk, hogy maximum mekkora fps-el küldjön képeket a kamera. Tiltás esetén a felbontástól függő legmagasabb fps-el fog működni. A második az Aspect Ratio, mellyel a képarányt állítjuk. 4:3 normál képarány 16:9 szélesvásznú képarány A harmadik az Economy mode: Az ECO mód bekapcsolásával alacsonyabb lesz a képsebesség, azonban csökken a fogyasztás, ezzel csökken a hőtermelés, és megnő az a hőmérséklet tartomány, melyben a kamerát működtetni lehet. Erre vonatkozóan a kamera adatlapján részletes információ olvasható. On -ra kapcsolva csökkenthetjük a kamera fogyasztás-igényét.

17 4.8. Lens control Ebben a menüben a beépített, távvezérelhető objektívet tartalmazó kamerák optikáit lehet vezérelni. Iris control: Auto: automatikusan nyitja-zárja az íriszt, Always open: nyitva tartja. Zoom: A gombot folyamatosan nyomva tartva növelhető, a gombot használva csökkenthető. A zoom állításának befejeztével a kamera automatikusan keresi meg az optimális fókuszt. Focus: A a jelre kattintva távolra, jel segítségével közelre fókuszálhatunk. Auto focus: automatikusan keresi meg az optimális képélességet Video / Image settings Ezen a beállító felületen a képminőségen tudunk változtatni. A Day és Night profile-on belül 6 paraméter állítható: - Brightness fényerősség - Contrast kontraszt - Gamma a kép sötét és világos részeinek átmenetén állíthatunk - Sharpness élesség - Nois filter zajszűrés - Saturation színtelítettség

18 A Night profile beállítások segítségével külön beállításokat adhatunk meg az éjszakai üzemmódhoz. Ezek a beállítások akkor lépnek érvénybe, ha a profil engedélyezve van és a kamera éjjeli üzemmódba vált át. A profil használata nélkül az általános beállítások lesznek érvényben mind az éjjeli, mind a nappali üzemmódban. A General fülön találunk minden egyéb képbeállítási lehetőséget. - Iris control az iris automatikusan működjön vagy mindig nyitva legyen - Maximum gain a beállított értéknél nem lehet nagyobb a digitális erősítés - Maximum exposure a beállított értéknél nem exponálhat hosszabban a kamera - Day/Night mode nappali és éjszakai üzömmód között válthatunk manuálisan vagy automatikusan is. - Day/Night threshold meg tudjuk adni a kamerának, hogy a nappali vagy az éjszakai módot részesítse előnyben automatikus váltás esetén. - Day/Night timeout a beállított másodperccel tudjuk késleltetni a day/night váltást - Operation Mode

19 o Min gain a képvezérlés a lehető legalacsonyabb értéken tartja a gaint, így az expozíciós idő hosszú lesz, a kép pedig kevésbé zajos o Min expo a képvezérlés a lehető legrövidebb expozíciós időt állítja be, a gain értékét viszont megemeli, a gyors mozgások nem lesznek elmosódottak o Antiflicker az expozíciós időt csak azokra az értékekre állítja be, ahol mesterséges fény esetén nem hullámzik a kamera képe, beltérre ajánlott ezt használni - Horizontal flip vízszintes tükrözés tiltása vagy engedélyezése - Vertical flip függőleges tükrözés tiltása vagy engedélyezése - Color balance beállíthatjuk, hogy a kép színei melegebbek vagy inkább hidegebbek legyenek A WDR funkció bekapcsolásával különösen akkor érünk el jobb képminőséget, ha a kamera képe tartalmaz erősen beégett és túl sötét részeket egyaránt. A Backlight Compensation-t akkor érdemes használni, ha a kamera képen vannak fontos és kevésbé fontos részletek. Engedélyezzük a BLC-t, majd az élőképen maszkoljuk ki a számunkra fontos képrészletet. Az Apply changes gomb lenyomása után a kimaszkolt területre optimalizálódik a képvezérlés, így azt tökéletesen fogjuk látni. A maszkon kívül eső területek beéghatnek vagy befagyhatnak.

20 Több maszkot is felvehetünk egy képre. Az egyes maszkokat a Delete selected area gombbal tudjuk törölni. Ha a beállításokat vissza akarjuk állítani alapértékekre, használjuk az oldal alján található Restore Default gombot.

21 4.10. Video /Video encoder A Video encoder menüpont választásakor megjelennek a videoenkóderrel kapcsolatos funkciók, ezek felett továbbra is látható az élő kamerakép. Primary és secondary encoder beállításai annyiban különböznek egymástól, hogy a secondary felbontása fix. - Resolution Felbontások között tudunk váltani. - Alarm Buffer Itt tudjuk engedélyezni vagy tiltani a pre/post alarm bufferek. A PreAlarm Size csúszkával az esemény előtt letárolt képek mennyiségét tudjuk állítani, míg a PostAlarm Size csúszkával az esemény után letárolt képek számát adhatjuk meg. - H264 encoder beállításai Iframe Interval csúszkával az I frame-ek sűrűségét állítjuk be. Target Bitrate csúszkával a sávszélesség nagyságát határozzuk meg.

22 - Framerate Control A csökkentett fps funkció beállításait tudjuk szabályozni. A framerate controlt lehet engedélyezni és tiltani. Tiltás esetén függetlenül az itt található egyéb beállításoktól mindig full fps-el megy a kamera. Mode: Be tudjuk állítani azt is, hogy az fps csak mozgásra, csak riasztásra, vagy mozgásra és riasztásra egyaránt megváltozzon. Normal fps: A beállított fps-t kell elérnie mozgás vagy riasztás esetén. Reduced fps: Ha nincs mozgás vagy risztás, ezzel az fps-el küld képeket a kamera. A full fps a sensor settingsben beállított értéknek felel meg, ha nincs beállítva semmi, akkor az aktuális felbontás maximális fps értéke számít. A módosítások érvénybe léptetéséhez kattintsunk az Apply changes gombra. A Restore default gomb lenyomásával visszaállíthatjuk az alapértelmezett beállításokat.

23 4.11. Video / Motion detector A mozgásérzékelő megfelelő beállítása igen fontos lépés az események hiánytalan rögzítése és a tárhely-takarékosság szempontjából. A mozgásérzékelők a kamerában találhatók és ezek vezérlik a képküldést. Fedjük le a számunkra fontos területet a zöld sokszög maszkkal. Több ilyen sokszöget is készíthetünk, ezek együttesen alkotják a Maszk 1-et. Ezután ne felejtsük el megnyomni az Apply changes gombot. Állítsuk be az Érzékenységet (Sensitivity). Az érzékenység a maszkolt területekre lesz érvényes. Az alacsony érték kevésbé érzékennyé, a magasabb érték érzékenyebbé teszi a mozgásérzékelést. Állítsuk be a Méretet (Motion percent). Az érzékenység a maszkolt területekre lesz érvényes. A Kicsi érték a kisebb elmozdulásokat, a Nagy érték csak a nagyobb elmozdulásokat fogja észlelni. Az Add mask gomb segítségével készítsünk annyi maszkot ahány szükséges. Több maszk megadásával különböző érzékenységet és méretet tudunk megadni. Delete mask gombbal egy egész maszkot törlünk, míg a Delete selected area az aktuálisan kijelölt zöld sokszöget törli a maszkon belül.

24 4.12. Video / EPTZ Ahhoz, hogy az EPTZ funkciót használni tudjuk, előbb engedélyeznünk kell. A Settings fülön válasszuk a Yes gombot és mentsük el a változtatásokat az Apply changes gombbal. A Control fülön találjuk az EPTZ irányító felületét: bal oldalon a nyilakat, jobb oldalon egy pointer pad-ot. Először a + gombbal nagyítsunk bele a képbe, majd a nyilak vagy a pointer pad segítségével mozogjunk a képen belül. Ha a teljes képet szeretnénk látni, a - gombbal szüntessük meg a nagyítást. Auto home position A kép egy bizonyos pontjára automatikusan visszaállíthatjuk az EPTZ ablakot a beállított idő letelte után. Ezt hívjuk auto home position-nek. Menjünk át a settings fülre és állítsuk az Auto home position-t On-ra, majd az alatta lévő csúszka segítségével határozzuk meg, hogy mennyi idő elteltével ugorjon vissza a home position-re a kép. Lehetőségünk van rá, hogy ezt a pozíciót mi magunk határozzuk meg. A Control fülön Irányítsuk a képet a megfigyelni kívánt területre, majd nyomjuk le a Save Current gombot. Amennyiben nem használjuk az EPTZ-t, a beállított idő leteltével erre a pozícióra fog visszaállni a kép, és a rögzítés is erről a területről történik.

25 A ikon lenyomásával bármikor visszaállhatunk a home position-re várakozás nélkül. A Default Position gombbal visszaállíthatjuk az alapértelmezett home positiont, mely a teljes képet mutatja, nagyítás nélkül Events / Detector list A kamerán elhelyezett detektorok listáját tekinthetjük meg. Az első oszlopban láthatjuk a detektor nevét, míg a második oszlop a detektor típusát mutatja. A detektorok kalibrálását a menedzsmentszoftveren keresztül tehetjük meg Events / Alarm events Az Alarm events menüpontban a kamera által tárolt riasztási eseményeket kérdezhetjük le. A menüpont választásakor megjelenik az utolsó 64 riasztási esemény.

26 RTSP streaming 5. RTSP Az Intellio kamerák video stream-jét lehetőség van elérni szabványos RTSP felületen keresztül is. Ehhez a VLC lejátszó program használatát javasoljuk. A program ingyenesen letölthető innen: A program elindítása után válasszuk a Media/Open Network Stream menüpontot, majd a felugró párbeszédablakba írjuk be az RTSP URL-ek egyikét. Majd kattitntsunk a Play gombra. Kis idő elteltével létrejön a kapcsolat és betölt a kamera élőképe. RTSP URL címek: Primary encoder képe: rtsp://kamera_ip/primary (pl.: rtsp:// /primary) Secondary encoder képe: rtsp://kamera_ip/secondary (pl.: rtsp:// /secondary) Az alábbi beállításokat javasoljuk a VLC program optimális működéséhez: RTP/RTSP/SDP (Live555 demuxer) H264 level: 4-5 H264 profile: high Using RTSP over RTP (TCP)

27 Intellio Visus egyéb tulajdonságai 6. Hővédelem Az Intellio Visus kamerák átlagos belső működési hőmérséklete 56 C, amennyiben a kamera szobahőmérsékleten van. Ilyenkor a box kamera fémháza körülbelül 40 C. A kamerák belső hőmérséklete nagyban függ a környezeti változásoktól, valamint a kameraház tulajdonságaitól is. Éppen ezért javasoljuk, hogy kültérre a kamerákat hűthető (ventillátorral szerelt) kameraházba helyezzék el. Az Intellio Visus kamerákat azonban úgy alakították ki, hogy az extrém hőség se tegyen bennük kárt. A kamerák hővédelme három lépcsős: első lépésben a felbontás felezés történik (81 C belső hőmérséklet felett) második lépésben a képsebesség korlátozása 1 képkockára másodpercenként (82 C belső hőmérséklet felett) végső esetben a kamera szoftver ideiglenes leállítása (83 C belső hőmérséklet felett) A kamerák belső hőmérsékletét az Intellio Client programban tudjuk nyomonkövetni, ehhez kapcsoljuk be élőképen vagy felvételen az OSD Temperature layerét. A kép bal felső sarokában meg fog jelenni egy kis kijelző az aktuális hőmérséklettel és az esetleges hővédelmi szintek bekapcsolásáról is itt tájékozódhatunk.

Firmware verizó: 3.2.0. H-1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113., HUNGARY email: sales@intellio.eu tel.: +36 1 220 4279 fax: +36 1 221 9216

Firmware verizó: 3.2.0. H-1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113., HUNGARY email: sales@intellio.eu tel.: +36 1 220 4279 fax: +36 1 221 9216 Firmware verizó: 3.2.0 Tartalomjegyzék 1.Áttekintés... 3 2.Live... 5 3.Playback/Events... 6 3.1.Keresés és lejátszás (Video Storage)... 7 3.2.Képkimentés és videoexportálás... 10 4.Settings... 12 4.1.System

Részletesebben

ivms-4200 kliensszoftver

ivms-4200 kliensszoftver ivms-4200 kliensszoftver Felhasználói segédlet v1.02 2012.11.21. HU 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Bevezető... 2 2.1. Felhasználás... 2 2.2. Hardverigény... 2 3. Használat... 3 3.1. Vezérlőpult... 3 3.2.

Részletesebben

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video)

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video) felületének használati útmutatója Élő kép (Live Video) Belépés után rögtön látható a kamera élő képe, váltható a stream minősége (a beállításoktól függően), valamint a képre jobb kattintással előhozható

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Firmware verzió: 4.2.1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Áttekintés... 3 1.1. Alapértelmezett IP cím... 4 1.2. Menü áttekintése... 5 2. Élőkép... 6 2.1. Teljes képernyő mód...

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv A dokumentáció a DELTON KFT. szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

PC kártya és a szoftver telepítése, indítása után ( ID, jelszó : admin, admin)

PC kártya és a szoftver telepítése, indítása után ( ID, jelszó : admin, admin) PC kártya és a szoftver telepítése, indítása után ( ID, jelszó : admin, admin) Mozgásérzékelés beállítása Jobb klikk a beállítandó videó képén (pl: Channel1),a Channel configuration (videó csatorna konfigurációs

Részletesebben

ASM USB Kamera használati útmutató

ASM USB Kamera használati útmutató ASM USB Kamera használati útmutató Rendszerkövetelmény: -IBM PC vagy kompatibilis PC / laptop -USB port -Windows 2000/xp/win7 operációs rendszerek -Ajánlott felbontás: 1024x768 A program Windows 2000 operációs

Részletesebben

RIEL Elektronikai Kft v1.0

RIEL Elektronikai Kft v1.0 DeskCamera v1.6.1 1. DESKCAMERA A DeskCamera segítségével lehetőség nyílik a számítógép monitorán megjelenő képet rögzítő (NVR, DVR) segítségével rögzíteni. 1.1. TECHNIKAI ADATOK Maximális monitor szám:

Részletesebben

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD Telepítői Segédlet 2016.08.03. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta!

Részletesebben

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 Telepítői Segédlet 2016.08.02. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta! Megj.: A termékek teljes leírását, minősítését és a szükséges szoftvereket a következő

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

CAMLAND Beruházás-megfigyelő

CAMLAND Beruházás-megfigyelő 2016 CAMLAND Beruházás-megfigyelő Felhasználói útmutató Készítette: GeoVision Hungária Kft. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Vezérlőpult... 3 Kamera adatlap... 4 Nézetek kezelése... 6 Felhasználók...

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet Thermo1 Graph Felhasználói segédlet A Thermo Graph program a GIPEN Thermo eszközök Windows operációs rendszeren működő grafikus monitorozó programja. A program a telepítést követően azonnal használható.

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

Wi-Fi karóra kamera használati utasítás - CW-Y30

Wi-Fi karóra kamera használati utasítás - CW-Y30 Wi-Fi karóra kamera használati utasítás - CW-Y30 Az Y-30 karóra kamera maximum 1280x720 pixeles felbontás mellett alkalmas videó felvételek rögzítésére, valamint azok élő megtekintésére mobiltelefonon

Részletesebben

Belépés a rendszerbe. Gyors menü

Belépés a rendszerbe. Gyors menü Belépés a rendszerbe A menübe lépéshez szükséges alapértelmezett DVR Azonosító /Device ID/: 000000, megadott Jelszó /Password/ nélkül. A rendszer biztonságos használata érdekében az adminisztrátor felhasználónak

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt Internetkonfigurációs követelmények Annak érdekében, hogy csatlakoztatni tudja a Hozzáférési Pontját a Hozzáférési Pont Kezelőhöz, a következő konfigurációs paramétereket kell beállítania a számítógépe

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

Guarding Vision Beállítása

Guarding Vision Beállítása Guarding Vision Beállítása Rögzítő beállítása: 1. Beállítások Hálózat Platform-hozzáférés. 1. Engedélyezze a platform hozzáférést 2. Ha a Server Address mezőben más cím olvasható, az Egyedi (Custom) engedélyezése

Részletesebben

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR PC-s visszatekintő program használati utasítása Tartalomjegyzék Hogyan kell kivenni a memóriakártyát? 3 Szoftver installálás 3 Az adatok visszanyerése 5 Az adatok megjelenése

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezeto partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Főbb jellemzők ADATLAP ILD-310E-BL TÍPUSÚ HÁLÓZATI CSŐKAMERA FEDÉLZETI INTELLIGENCIÁVAL 75 IR LED* IR-megvilágítás 110 méterig

Főbb jellemzők ADATLAP ILD-310E-BL TÍPUSÚ HÁLÓZATI CSŐKAMERA FEDÉLZETI INTELLIGENCIÁVAL 75 IR LED* IR-megvilágítás 110 méterig Főbb jellemzők 75 IR LED* IR-megvilágítás 110 méterig Infrafényerő-szabályozás 1,3 MPix WDR szenzor Sávszélesség-menedzsment Pre- és post-alarm Kamerariasztási állapot kiváltása Detektorok rangsorolása

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Felhasználói Útmutató. Center V2

Felhasználói Útmutató. Center V2 Felhasználói Útmutató Center V2 Verzió: v8.5 Készült: Budapest, 2012 Riarex Kft. megbízásából - 1 - Riarex Kft. 1.3 A Center V2 képernyője 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 15 17 17 18 19 20 21 22 1-1

Részletesebben

HF-DVR 1004 H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR 1004 H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR 1004 H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Általános jellemzők Fejlett H.264 tömörítés. A továbbfejlesztett szűrőnek köszönhetően 30%-os adatmennyiség csökkenés. 4xD1 valós rögzítés. Egyidejűleg

Részletesebben

Rövid útmutató P2P IP kamerákhoz

Rövid útmutató P2P IP kamerákhoz HU Rövid útmutató P2P IP kamerákhoz CIKKSZÁM: CR728W Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! A rövid útmutató segítségével az alapbeállítások végezhetők el IP kamerájához. További

Részletesebben

ű s z a k i F e j l e s z t ő, G y á r t ó é s K e r e s k e d e l m i K f t. StP Walk-DVR Telepítési és Használati útmutató

ű s z a k i F e j l e s z t ő, G y á r t ó é s K e r e s k e d e l m i K f t. StP Walk-DVR Telepítési és Használati útmutató M ű s z a k i F e j l e s z t ő, G y á r t ó é s K e r e s k e d e l m i K f t. StP Telepítési és Használati útmutató s H-1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Tel.: +36 1 410-0556 Fax: +36 1 414-0913 E-mail:

Részletesebben

ROUTER beállítás otthon

ROUTER beállítás otthon ROUTER beállítás otthon 1 Tartalom TP LINK router internet kapcsolatának beállítása... 3 WI-FI beállítás... 5 LinkSys router internet kapcsolatának beállítása... 6 WI-FI beállítás... 8 2 TP LINK router

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

CMS videó megjelenítő szoftver használata

CMS videó megjelenítő szoftver használata CMS videó megjelenítő szoftver használata Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítőhöz mellékelt CMS szoftver használatát mutatja be. Nem tér ki az

Részletesebben

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés WordPress segédlet Bevezető A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (Content Management System - CMS), amely legnagyobb előnye az egyszerű telepítés és a letisztult kezelhetőség és a változatos

Részletesebben

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry Glover Electric kft. www.visiotech.hu Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian Windows mobile Android IPhone Blackberry 1.Symbian Operációs Rendszer 1. Először telepítenie kell a

Részletesebben

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Kapcsolódás vezeték nélküli routerrel (távoli vezérlés)... 5 Android:... 5 ios:...

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

OCSP Stapling. Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10)

OCSP Stapling. Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10) OCSP Stapling Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. OCSP Stapling támogatással rendelkező webszerverek...

Részletesebben

Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához

Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához V 1.3 A támogatott operációs rendszerekhez tartozó leírás hamarosan bıvülni fog, jelenleg a következı leírásokat tartalmazza: Windows XP, Windows Vista,

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Gyökértanúsítványok telepítése Windows Mobile operációs rendszerekre

Gyökértanúsítványok telepítése Windows Mobile operációs rendszerekre Gyökértanúsítványok telepítése Windows Mobile operációs rendszerekre Windows Mobile 2003 / 2003 SE / WM 5 / WM6 rendszerekre 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A Windows

Részletesebben

CE52-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv

CE52-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv CE52-24/F(C) Központi vezérlő Kezelési kézikönyv KIJELZŐ A főoldal megjelenése: Szám Megnevezés Leírás 1 Üzemmód Ha a beltéri egység üzemel, az aktuális üzemmódot jelzi ki. 2 Ha a beltéri egységek több

Részletesebben

E-Freight beállítási segédlet

E-Freight beállítási segédlet E-Freight beállítási segédlet Az E-Freight rendszer működéséhez szükséges programok és beállítások v08 A legújabb verzióért kérjük, olvassa be az alábbi kódot: 1. Támogatott böngészők Az E-Freight az Internet

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

Internet Explorer használati útmutató IP kamerához

Internet Explorer használati útmutató IP kamerához Internet Explorer használati útmutató IP kamerához Verzió:V5.1.38.5 Biztonsági információk Ez az útmutató segít biztosítani az eszköz veszélytelen beüzemelését és megfelelő használatát. Kérjük, hogy figyelmesen

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L0201B1255A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Office 365 bevezetés 0.2 (3) verzió Állatorvostudományi Egyetem AB.ATE.O365 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. AZ ÚJ LEVELEZŐRENDSZER WEBES FELÜLETE... 3 2.1.1. Beállítások...

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

CE53-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv

CE53-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv CE53-24/F(C) Központi vezérlő Kezelési kézikönyv KIJELZŐ A főoldal megjelenése: Szám Megnevezés Leírás 1 Üzemmód Ha a beltéri egység üzemel, az aktuális üzemmódot jelzi ki. 2 Ha a beltéri egységek több

Részletesebben

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv HD 1080P Headset-stílusú hordható kamera felhasználói kézikönyv 1. Bekapcsolás /Indítás /Megállítás 2. Mód 3. Lencse 4. MIC 5. Jelző fény 6. USB/Áram port 7. TF kártyanyílás Első rész: Bemutatás Ez a termék

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÖNKORMÁNYZATOK ÉS

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Kamera. Hálózati Bullet kamera. magyar. Gyors üzemelési útmutató

Kamera. Hálózati Bullet kamera. magyar. Gyors üzemelési útmutató Kamera Hálózati Bullet kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD4212F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4212FWD-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4224F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4232FWD-(I)(Z)(H)(S)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató. A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk:

Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató. A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk: Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk: A sikeres belépés után az alábbi oldal jelenik meg: A második lépés a zenei

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt.

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. TP-Link TL-WR740N TP-Link TL-WR740N Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják hívását: Technikai

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

Rövid kezelési útmutató (segédlet) EVD-04/100A1HC

Rövid kezelési útmutató (segédlet) EVD-04/100A1HC (segédlet) Bekapcsolás A rögzítő bekapcsolása után kb. 40 mp. után üzemkész a rendszer. Bejelentkezés a rendszerbe A rögzítő elindulása után a menübe való belépéshez be kell jelentkezni egy felhasználónévvel

Részletesebben

Felhasználói és telepítői útmutató

Felhasználói és telepítői útmutató INTELLIO MOBIL KLIENS 3 Felhasználói és telepítői útmutató 1 Tartalom 1 (IMC3) ismertetése...3 2 Telepítés...3 2.1 Intellio Video Gateway...3 2.1.1 Intellio Video Gateway telepítése...3 2.2 IMC3 telepítése...4

Részletesebben

Kamera. Hálózati kocka kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati kocka kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati kocka kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L0201B1273A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

Hálózati projektor használati útmutató

Hálózati projektor használati útmutató Hálózati projektor használati útmutató Tartalomjegyzék Előkészületek...3 Projektor csatlakoztatása a számítógéphez...3 Vezetékes kapcsolat... 3 A projektor távvezérlése LAN-on keresztül...5 Támogatott

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Az alapértelmezett felhasználói név az "abc", a jelszó pedig "123". Ez célszerű megváltoztatni a felhasználónevet és a jelszót az első használat.

Az alapértelmezett felhasználói név az abc, a jelszó pedig 123. Ez célszerű megváltoztatni a felhasználónevet és a jelszót az első használat. 2. A program alapműködése: 2.1. Program indítás (bejelentkezés) Kattints a Start > Program > Access Control > Access Control, vagy az asztalon lévő ikonra, akkor megnyílik a belépés ablak az alábbiak szerint:

Részletesebben

Használati utasítás.

Használati utasítás. Lotus Notes Naptár Windows telefonra Használati utasítás. Írta: Varga Róbert 1 http://www.robertwpapps.uw.hu Bevezetés: Ezt az alkalmazást a fejlesztő saját használatra írta a teljesség igénye nélkül.

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD4312F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4312FWD-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4324F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4332FWD-(I)(Z)(H)(S)

Részletesebben

Tisztelt Felhasználó!

Tisztelt Felhasználó! Tisztelt Felhasználó! Az alábbiakban az NB termékek 3D modelljeinek generálása, használata kerül bemutatásra. A webes felület használatához regisztráció nem szükséges! Tartalomjegyzék Belépés... 2 Szükséges

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger)

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) szoftveres, PKCS#12 formátumú tanúsítvány átalakításához 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. CSPChanger

Részletesebben

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén 1(10) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Az Outlook

Részletesebben

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tanulók számára A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ 2017. TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...4 Bejelentkezés a rendszerbe...4 Jelszó módosítása...4 Tájékozódás a távoktatási portálon...5 A személyes nyitólap...5

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

Procontrol Device Detector. Felhasználói leírás

Procontrol Device Detector. Felhasználói leírás Procontrol Device Detector Felhasználói leírás Létrehozás dátuma: 2010.10.26 14:45 1. oldal, összesen: 9 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Ismerkedés a programmal... 4 Készülék lista... 5 Funkció menü...

Részletesebben

Sunell HDVI mobil alkalmazás Felhasználói útmutató

Sunell HDVI mobil alkalmazás Felhasználói útmutató Sunell HDVI mobil alkalmazás Felhasználói útmutató 1.oldal 1. Bevezető Ez a dokumentum azt mutatja be, hogyan lehet egyszerűen lépésről-lépésre beállítani és használni a Sunell Hibrid DVR-ekhez fejlesztett

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v

SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v1.1 2017.12.29 Tartalom 1. Menüpontok, toolbar... 3 1.1. Menüpontok... 3 1.2. Toolbar... 4 2. Idővonal... 4 2.1. Új bejegyzések... 5 2.2. Bejegyzések funkciói...

Részletesebben