Felhasználói Kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói Kézikönyv"

Átírás

1 Felhasználói Kézikönyv Firmware verizó: 2.4.0

2 Tartalomjegyzék 1. Áttekintés Live Playback Keresés és lejátszás Képkimentés és videoexportálás Settings System / Device System / Network System / Users System / Time System / Storage System / Active connections Video /Sensor settings Video / Image settings Video /Video encoder Video / Motion detector Video / EPTZ Events / Detector list Events / Alarm events RTSP Hővédelem... 27

3 1. Áttekintés Az Intellio ILD kamerák tulajdonságait teljes körűen az Intellio Menedzsmentszoftveren keresztül használhatjuk ki. Regisztráljuk a kameránkat a szerveren, tegyük meg a szükséges beállításokat, majd figyeljük az élőképet vagy játszuk vissza a felvételeket a kliensen keresztül. A Menedzsmentszoftverről bővebb információt az intellio.eu címen talál. Az Intellio ILD kamerák rendelkeznek egy saját webes felülettel is, melyen keresztül elérhetőek a kamera beállításai, az élőkép és az S típusú kamerák esetén egy Playback felület, ahol az SD-kártyán tárolt felvételeket tudjuk visszajátszani. A webfelület különösen hasznos lehet a kamera felszerelésénél, mert a megfelelő képminőség beállítható úgy, hogy a kamerát egy laptopra csatlakoztatjuk. Ahhoz, hogy az Intellio ILD kamerák webes felületét használjuk, csak egy internetböngészőre van szükségünk. A támogatott böngészők: Internet Explorer 8 vagy újabb, Mozilla Firefox 6 vagy újabb, Google Chrome 15 vagy újabb. Amennyiben nincs telepítve számítógépünkre JAVA alkalmazás, a böngészőnk figyelmeztetést küld és megadja a letöltéshez szükséges paramétereket. Ha már telepítettük a JAVA programot, engedélyezzük böngészőnkben a használatát. A felületet a következőképpen érhetjük el: 1. A böngésző címsorába írjuk be a kamera IPcímét. 2. A bejelentkező felületen adjuk meg a felhasználónevet és a jelszót (alapértelmezett: admin/admin). 3. Bejelentkezés után megjelenik a kamera webes felülete, melyen elvégezhetjük a szükséges beállításokat. Amennyiben további információra van szüksége a kamerák IP-címével kapcsolatban, bővebb információt a wiki.intellio.hu oldalon tudhat meg.

4 Webes felületen a kamerabeállításokhoz a következő menü áll rendelkezésünkre: 1. Live A kamera élőképét tekinthetjük meg. 2. Playback Az SD-kártyán tárolt felvételeket játszhatjuk vissza. 3. Settings a) System: eszköz, hálózat, felhasználó és memóriakártyára történő tárolás beállításait érhetjük el, valamint megtekinthetjük az aktív kapcsolatokat. b) Video: a sensor és encoder settingset valamint a kép beállításokat és a mozgás érzékelő beállítasait érjük el itt. c) Events: A kamerán elhelyezett detektorok és ezek által regisztrált események listáját tekinthetjük meg. A webes felületen és menedzsmentszoftveren kívül az Intellio kamerák video stream-jét lehetőség van elérni szabványos RTSP felületen keresztül is. A kamera élőképét így is figyelemmel tudjuk kísérni.

5 Intellio Visus webfelület 2. Live Belépés után a kamera élőképe jelenik meg, amely a Live fülön található. Ezen a felületen kizárólag a kamera aktuális képe látható, melyet kitehetünk akár teljes képernyőre is a kép jobb alsó sarkában található ikon segítségével. A teljes képernyő nézetből ugyanezzel az ikonnal vagy az ESC billentyű lenyomásával léphetünk ki.

6 3. Playback A Playback felület csak az S típusú kamerák esetében érhető el. A Playback fülön találjuk azt a felületet, amelyen keresztül megkereshetjük, majd lejátszhatjuk a memóriakártyán vagy SMB-n tárolt felvételeket, illetve ha szükséges, ki is menthetjük azok részleteit a számítógépünkre. Amennyiben a tárolást kikapcsoltuk, de a tároló eszköz egyébként rendelkezésre áll, tudjuk azt csatlakoztatni a kamerához, tehát a felvételeket vissza lehet játszani kikapcsolt tárolás esetén is Keresés és lejátszás Az idővonal és a naptár segítségével tudunk keresni a felvételek között. Az idővonal a kamera képe alatt található fekete/szürke sáv. A szürke sávok jelzik azokat a részeket, ahol esemény történt. Az egér bal vagy jobb gombjának az idővonal felett történő lenyomásával tudunk navigálni az időben visszafelé (balra), illetve előre (jobbra). Az idővonal alatt, a két oldalon látható plusz illetve mínusz gombok szolgálnak az idővonalon látható időintervallum növelésére, csökkentésére. Ugyanezt a hatást érjük el az egér görgőjének az idővonal feletti használatával is. Az idővonal közepén láthatunk egy fehér, függőleges jelölést, mely mutatja, hogy éppen hol tartunk a lejátszásban, illetve ez alatt látható a lejátszás aktuális ideje. Erre az időpontkijelzésre kattintva egy naptár jelenik meg, melynek a segítségével kiválaszthatjuk a lejátszandó időszakot hónap és nap szerint. A Select gomb megnyomása után a kiválasztott nap eseményei jelennek meg az idővonalon. Ezen belül a fent leírtak szerint navigálhatunk.

7 A keresett esemény könnyebb megtalálását szolgálja az idővonal fölé helyezett egérkurzornál megjelenő kis kép. Amennyiben olyan időpontot vizsgálunk, ahol nem volt felvétel, a No data felirat jelenik meg. Ha beállítottuk a lejátszás idejét, használhatjuk az ilyenkor szokásos funkciókat. A lejátszás gombot megtaláljuk az idővonal bal oldalán, a lejátszás sebességét szabályozó lenyíló menüvel együtt. A Stop gomb akkor jelenik meg, ha a lejátszás éppen zajlik. Itt is használhatjuk a teljes képernyő funkciót, melynek ikonja a jobb alsó sarokban található Képkimentés és videoexportálás Lehetőségünk nyílik arra is, hogy a fontosabb részleteket kimentsük a számítógépünkre, legyen szó akár állóképről, akár egy videorészletről. A képkimentés és a videoexport ikonokat az idővonal jobb oldalán találjuk. A floppy ikonra klikkelve megjelenik a képexportálás párbeszédablaka. Ezen a felületen tudjuk beállítani, hogy hová és milyen néven történjen a mentés. Az a kép kerül elmentésre, amelyet éppen látunk, a formátuma pedig JPEG lesz.

8 A videó exportálásához a filmszalag ikonra kell klikkelni. Ekkor az egér bal gombjának lenyomásával az idővonalon megjelöljük az exportálni kívánt felvétel elejét, majd ugyanígy a végét. A kijelölést egy áttetsző szürke sáv fogja jelölni, a videó hosszának feltüntetésével. Amint megtörtént a kijelölés, felugrik a videoexportálás párbeszédablaka. Itt még finomra tudjuk hangolni a kiválasztott idősáv kezdetének és végének idejét. (hó/nap/év óra:perc, AM-délelőtt vagy PM-délután). A Browse gombbal kiválaszthatjuk, melyik könyvtárba szeretnénk menteni az AVI formátumú videót, illetve azt, hogy milyen néven. Az exportálás attól függően, hogy milyen hosszú a videó akár több percet is igénybe vehet. A mentés folyamatát az Export gomb lenyomása után megjelenő állapotsávon kísérhetjük figyelemmel. A kiexportált videó megtekintéséhez Intellio Video Codec telepítése szükséges! Így a felvétel a Windows Media Player lejátszóval megtekinthető.

9 4. Settings A Settings menüpont alatt tudjuk beállítani a kamera optimális működéséhez szükséges paramétereket System / Device A Device adatlapon a kamera alapadatai szerepelnek, ezek a következők: MAC address: a kamera MAC-címe, Product name: kamera típus, Firmware build: kamera firmware száma, Alarm manager (available, not available): az alarm menedzserszolgáltatás állapota, I/O manager: az I/O menedzser-szolgáltatás állapota, Name: kamera neve (módosítható), Description: leírás (módosítható). A módosítható adatok a Change settings gombra klikkelve megváltoztathatóak.

10 Upgrade firmware A kameraszoftver frissítését szintén a Device menüpont alatt tudjuk elvégezni. Kattintsunk az Upload firmware gombra, majd válasszuk ki a feltölteni kívánt.rce fájlt. Ezek után kattintsunk az OK gombra. Néhány percig eltart, amíg a fájl feltöltése megtörténik. Ennek befejeztét egy felugró üzenet jelezni fogja. Ekkor a kamera újraindul és 1-2 perc után újra üzemképes állapotba kerül, immár az új firmware-el. Ez idő alatt ne áramtalanítsuk a kamerát! Restart A kamera ezzel a gombbal újraindítható. Restore default Ezzel a gombbal visszaállíthatjuk a kamerát a gyári beállításokra, az IP-címet kivéve. Az IP-cím nem változik.

11 4.2. System / Network A Network menüpontban a hálózati beállítások érhetőek el. Beállíthatunk statikus vagy dinamikus IP-címet a kamerához. Alapértelmezett DNS: System / Users A Users menüpontban a felhasználók adatainak karbantartását végezhetjük el. Alapértelmezett felhasználó az admin. Add user: új felhasználót adhatunk hozzá. Delete: adott felhasználó törlése. Modify: a felhasználó adatainak módosítása. Új felhasználó felvitelénél kétféle jogosultságot állíthatunk be: Admin: Yes Admin: No a felhasználó adminisztrátorjogokkal rendelkezik. a felhasználó csak a Live és Playback funkciókhoz fér hozzá, a kamera beállításait nem tudja módosítani.

12 4.4. System / Time Ez a menüpont a kamera idejének beállítására szolgál. A Current Time felirat alatt találhatjuk a kamera éppen aktuális idejét (nap-hó-év óra:perc:másodperc). A jobb oldalon található ikonra ( ) klikkelve tudjuk manuálisan állítani a dátumot és az órát. Lehetőség van NTP szerverek használatára is, ezt a Change settings gomb lenyomása után megjelenő párbeszédablakban tudjuk engedélyezni/tiltani. Ezt a lehetőséget csak abban az esetben használjuk, ha a kamera nincs regisztrálva Intellio szerverre. Alapértelmezett értékek a következők: Enabled: No Server addresses: time1.google.com 1.pool.ntp.org 2.pool.ntp.org 3.pool.ntp.org

13 4.5. System / Storage A Storage beállítások csak az S típusú kamerák esetében érhetőek el. SD kártyára történő tárolás: A Storage Type résznél válasszuk ki az SD Card gombot, majd eggyel feljebb azt, hogy a primary vagy a secondary encoder képeit szeretnénk-e eltárolni. Ha megvagyunk a beállításokkal kapcsoljuk be a tárolást. Off nem történik tárolás az SD-kártyára On a tárolás megkezdődik az SD-kártyán. Az SD kártya írási kapacitása véges, ezért az encoder cél bitrátáját nem érdemes 10 Mbps fölé beállítani. A beállítások aktiválásához az Apply changes gombra kell kattintani.

14 SMB tárolás: Windows operációs rendszerünkben osszunk meg egy mappát. A Storage Type résznél válasszuk ki a Windows Share gombot, majd eggyel feljebb azt, hogy a primary vagy a secondary encoder képeit szeretnénk-e eltárolni. Adjuk meg a számítógép IP címét vagy domain nevét, majd a megosztott mappa elérési útját. A Capacity csúszka segítségével állítsuk be, hogy hány GigaByte-nyi helyet szánunk a tárolásra. Amennyiben a számítógépünk jelszóval védett, válasszuk az Anonymous: No lehetőséget és adjuk meg a felhasználó nevünket és a jelszavunkat. A jelszó kis- és nagybetűket valamint számokat tartalmazhat. Esetenként előfordulhat, hogy a Samba szerver leáll, meghibásodik. Ezt az Unmounted felirat jelzi a Status kijelzésnél. Ilyenkor az a megoldás, ha újraindítjuk a számítógépet. A Status részen a következő állapotokról tájékozódhatunk: Sikeres volt-e a tároló eszköz csatlakoztatása (Mounted) vagy sem (Unmounted) Van-e jogosultsági probléma a fájlrendszeren: fájl írás (Write), fájl létrehozás (Create), fájl törlés (Remove) Mennyi fájlt tudunk még tárolni az SD kártyára, illetve figyelmeztet, ha olyan fájlok foglalják a tárhelyet, amelyek nem lejátszhatóak. Tárolás közben hány képet dobott el a kamera

15 Az állapotok kijelzése probléma esetén piros színnel történik. Ha nem áll fenn probléma, az állapot kijelzés zöld színű lesz. SD-kártya formázása: Az SD-kártya megformázását a Format fülre átlépve tehetjük meg. A tárolásnak kikapcsolt állapotban kell lennie. A Format SD Card gombra kattintás után egy figyelmeztetést kapunk, melynek alkalmával lehetőségünk nyílik a formatálás visszavonására vagy elindítására. Amennyiben a YES gombot választjuk, a formázás elindul. Az állapotsávon nyomonkövethetjük, a formázás státuszát. A formázás minden adatot töröl az SD-kártyáról! 4.6. System / Active connections Ennek a menüpontnak a segítségével megtekinthetjük, hogy az adott kamerát milyen IPcímekről monitorozzák, mely szerverekre van beregisztrálva, illetve tájékozódhatunk a képátvitellel kapcsolatos adatokról. A táblázat oszlopainak értelmezése: IP A szerver IP-címe, amely kiépítette a kapcsolatot a kamerával Buffered count Csomagok száma jelenleg a bufferben Buffered size Hány byte-nyi adat van jelenleg a bufferben Total sent A TCP-kapcsolat működési ideje alatt összesen hány csomagot küldött ki Total dropped A TCP-kapcsolat működési ideje alatt hány csomagot dobtunk el Uptime Adott TCP-kapcsolat mennyi ideje él (nap:óra:perc:másodperc)

16 4.7. Video /Sensor settings A video beállításoknál a beállító felület felett megjelenik az élőkép is, melynek segítségével nyomon tudjuk követni a beállítások következményeit. A full képernyős ikon itt is ugyan úgy használható, mint a Live menüpont esetében. A szenzor beállításainál három paramétert tudunk állítani. Az első a Framerate Limit, melynek engedélyezésével, meghatározhatjuk, hogy maximum mekkora fps-el küldjön képeket a kamera. Tiltás esetén a felbontástól függő legmagasabb fps-el fog működni. A második az Aspect Ratio, mellyel a képarányt állítjuk. 4:3 normál képarány 16:9 szélesvásznú képarány A harmadik az Economy mode: Az ECO mód bekapcsolásával alacsonyabb lesz a képsebesség, azonban csökken a fogyasztás, ezzel csökken a hőtermelés, és megnő az a hőmérséklet tartomány, melyben a kamerát működtetni lehet. Erre vonatkozóan a kamera adatlapján részletes információ olvasható. On -ra kapcsolva csökkenthetjük a kamera fogyasztás-igényét.

17 4.8. Lens control Ebben a menüben a beépített, távvezérelhető objektívet tartalmazó kamerák optikáit lehet vezérelni. Iris control: Auto: automatikusan nyitja-zárja az íriszt, Always open: nyitva tartja. Zoom: A gombot folyamatosan nyomva tartva növelhető, a gombot használva csökkenthető. A zoom állításának befejeztével a kamera automatikusan keresi meg az optimális fókuszt. Focus: A a jelre kattintva távolra, jel segítségével közelre fókuszálhatunk. Auto focus: automatikusan keresi meg az optimális képélességet Video / Image settings Ezen a beállító felületen a képminőségen tudunk változtatni. A Day és Night profile-on belül 6 paraméter állítható: - Brightness fényerősség - Contrast kontraszt - Gamma a kép sötét és világos részeinek átmenetén állíthatunk - Sharpness élesség - Nois filter zajszűrés - Saturation színtelítettség

18 A Night profile beállítások segítségével külön beállításokat adhatunk meg az éjszakai üzemmódhoz. Ezek a beállítások akkor lépnek érvénybe, ha a profil engedélyezve van és a kamera éjjeli üzemmódba vált át. A profil használata nélkül az általános beállítások lesznek érvényben mind az éjjeli, mind a nappali üzemmódban. A General fülön találunk minden egyéb képbeállítási lehetőséget. - Iris control az iris automatikusan működjön vagy mindig nyitva legyen - Maximum gain a beállított értéknél nem lehet nagyobb a digitális erősítés - Maximum exposure a beállított értéknél nem exponálhat hosszabban a kamera - Day/Night mode nappali és éjszakai üzömmód között válthatunk manuálisan vagy automatikusan is. - Day/Night threshold meg tudjuk adni a kamerának, hogy a nappali vagy az éjszakai módot részesítse előnyben automatikus váltás esetén. - Day/Night timeout a beállított másodperccel tudjuk késleltetni a day/night váltást - Operation Mode

19 o Min gain a képvezérlés a lehető legalacsonyabb értéken tartja a gaint, így az expozíciós idő hosszú lesz, a kép pedig kevésbé zajos o Min expo a képvezérlés a lehető legrövidebb expozíciós időt állítja be, a gain értékét viszont megemeli, a gyors mozgások nem lesznek elmosódottak o Antiflicker az expozíciós időt csak azokra az értékekre állítja be, ahol mesterséges fény esetén nem hullámzik a kamera képe, beltérre ajánlott ezt használni - Horizontal flip vízszintes tükrözés tiltása vagy engedélyezése - Vertical flip függőleges tükrözés tiltása vagy engedélyezése - Color balance beállíthatjuk, hogy a kép színei melegebbek vagy inkább hidegebbek legyenek A WDR funkció bekapcsolásával különösen akkor érünk el jobb képminőséget, ha a kamera képe tartalmaz erősen beégett és túl sötét részeket egyaránt. A Backlight Compensation-t akkor érdemes használni, ha a kamera képen vannak fontos és kevésbé fontos részletek. Engedélyezzük a BLC-t, majd az élőképen maszkoljuk ki a számunkra fontos képrészletet. Az Apply changes gomb lenyomása után a kimaszkolt területre optimalizálódik a képvezérlés, így azt tökéletesen fogjuk látni. A maszkon kívül eső területek beéghatnek vagy befagyhatnak.

20 Több maszkot is felvehetünk egy képre. Az egyes maszkokat a Delete selected area gombbal tudjuk törölni. Ha a beállításokat vissza akarjuk állítani alapértékekre, használjuk az oldal alján található Restore Default gombot.

21 4.10. Video /Video encoder A Video encoder menüpont választásakor megjelennek a videoenkóderrel kapcsolatos funkciók, ezek felett továbbra is látható az élő kamerakép. Primary és secondary encoder beállításai annyiban különböznek egymástól, hogy a secondary felbontása fix. - Resolution Felbontások között tudunk váltani. - Alarm Buffer Itt tudjuk engedélyezni vagy tiltani a pre/post alarm bufferek. A PreAlarm Size csúszkával az esemény előtt letárolt képek mennyiségét tudjuk állítani, míg a PostAlarm Size csúszkával az esemény után letárolt képek számát adhatjuk meg. - H264 encoder beállításai Iframe Interval csúszkával az I frame-ek sűrűségét állítjuk be. Target Bitrate csúszkával a sávszélesség nagyságát határozzuk meg.

22 - Framerate Control A csökkentett fps funkció beállításait tudjuk szabályozni. A framerate controlt lehet engedélyezni és tiltani. Tiltás esetén függetlenül az itt található egyéb beállításoktól mindig full fps-el megy a kamera. Mode: Be tudjuk állítani azt is, hogy az fps csak mozgásra, csak riasztásra, vagy mozgásra és riasztásra egyaránt megváltozzon. Normal fps: A beállított fps-t kell elérnie mozgás vagy riasztás esetén. Reduced fps: Ha nincs mozgás vagy risztás, ezzel az fps-el küld képeket a kamera. A full fps a sensor settingsben beállított értéknek felel meg, ha nincs beállítva semmi, akkor az aktuális felbontás maximális fps értéke számít. A módosítások érvénybe léptetéséhez kattintsunk az Apply changes gombra. A Restore default gomb lenyomásával visszaállíthatjuk az alapértelmezett beállításokat.

23 4.11. Video / Motion detector A mozgásérzékelő megfelelő beállítása igen fontos lépés az események hiánytalan rögzítése és a tárhely-takarékosság szempontjából. A mozgásérzékelők a kamerában találhatók és ezek vezérlik a képküldést. Fedjük le a számunkra fontos területet a zöld sokszög maszkkal. Több ilyen sokszöget is készíthetünk, ezek együttesen alkotják a Maszk 1-et. Ezután ne felejtsük el megnyomni az Apply changes gombot. Állítsuk be az Érzékenységet (Sensitivity). Az érzékenység a maszkolt területekre lesz érvényes. Az alacsony érték kevésbé érzékennyé, a magasabb érték érzékenyebbé teszi a mozgásérzékelést. Állítsuk be a Méretet (Motion percent). Az érzékenység a maszkolt területekre lesz érvényes. A Kicsi érték a kisebb elmozdulásokat, a Nagy érték csak a nagyobb elmozdulásokat fogja észlelni. Az Add mask gomb segítségével készítsünk annyi maszkot ahány szükséges. Több maszk megadásával különböző érzékenységet és méretet tudunk megadni. Delete mask gombbal egy egész maszkot törlünk, míg a Delete selected area az aktuálisan kijelölt zöld sokszöget törli a maszkon belül.

24 4.12. Video / EPTZ Ahhoz, hogy az EPTZ funkciót használni tudjuk, előbb engedélyeznünk kell. A Settings fülön válasszuk a Yes gombot és mentsük el a változtatásokat az Apply changes gombbal. A Control fülön találjuk az EPTZ irányító felületét: bal oldalon a nyilakat, jobb oldalon egy pointer pad-ot. Először a + gombbal nagyítsunk bele a képbe, majd a nyilak vagy a pointer pad segítségével mozogjunk a képen belül. Ha a teljes képet szeretnénk látni, a - gombbal szüntessük meg a nagyítást. Auto home position A kép egy bizonyos pontjára automatikusan visszaállíthatjuk az EPTZ ablakot a beállított idő letelte után. Ezt hívjuk auto home position-nek. Menjünk át a settings fülre és állítsuk az Auto home position-t On-ra, majd az alatta lévő csúszka segítségével határozzuk meg, hogy mennyi idő elteltével ugorjon vissza a home position-re a kép. Lehetőségünk van rá, hogy ezt a pozíciót mi magunk határozzuk meg. A Control fülön Irányítsuk a képet a megfigyelni kívánt területre, majd nyomjuk le a Save Current gombot. Amennyiben nem használjuk az EPTZ-t, a beállított idő leteltével erre a pozícióra fog visszaállni a kép, és a rögzítés is erről a területről történik.

25 A ikon lenyomásával bármikor visszaállhatunk a home position-re várakozás nélkül. A Default Position gombbal visszaállíthatjuk az alapértelmezett home positiont, mely a teljes képet mutatja, nagyítás nélkül Events / Detector list A kamerán elhelyezett detektorok listáját tekinthetjük meg. Az első oszlopban láthatjuk a detektor nevét, míg a második oszlop a detektor típusát mutatja. A detektorok kalibrálását a menedzsmentszoftveren keresztül tehetjük meg Events / Alarm events Az Alarm events menüpontban a kamera által tárolt riasztási eseményeket kérdezhetjük le. A menüpont választásakor megjelenik az utolsó 64 riasztási esemény.

26 RTSP streaming 5. RTSP Az Intellio kamerák video stream-jét lehetőség van elérni szabványos RTSP felületen keresztül is. Ehhez a VLC lejátszó program használatát javasoljuk. A program ingyenesen letölthető innen: A program elindítása után válasszuk a Media/Open Network Stream menüpontot, majd a felugró párbeszédablakba írjuk be az RTSP URL-ek egyikét. Majd kattitntsunk a Play gombra. Kis idő elteltével létrejön a kapcsolat és betölt a kamera élőképe. RTSP URL címek: Primary encoder képe: rtsp://kamera_ip/primary (pl.: rtsp:// /primary) Secondary encoder képe: rtsp://kamera_ip/secondary (pl.: rtsp:// /secondary) Az alábbi beállításokat javasoljuk a VLC program optimális működéséhez: RTP/RTSP/SDP (Live555 demuxer) H264 level: 4-5 H264 profile: high Using RTSP over RTP (TCP)

27 Intellio Visus egyéb tulajdonságai 6. Hővédelem Az Intellio Visus kamerák átlagos belső működési hőmérséklete 56 C, amennyiben a kamera szobahőmérsékleten van. Ilyenkor a box kamera fémháza körülbelül 40 C. A kamerák belső hőmérséklete nagyban függ a környezeti változásoktól, valamint a kameraház tulajdonságaitól is. Éppen ezért javasoljuk, hogy kültérre a kamerákat hűthető (ventillátorral szerelt) kameraházba helyezzék el. Az Intellio Visus kamerákat azonban úgy alakították ki, hogy az extrém hőség se tegyen bennük kárt. A kamerák hővédelme három lépcsős: első lépésben a felbontás felezés történik (81 C belső hőmérséklet felett) második lépésben a képsebesség korlátozása 1 képkockára másodpercenként (82 C belső hőmérséklet felett) végső esetben a kamera szoftver ideiglenes leállítása (83 C belső hőmérséklet felett) A kamerák belső hőmérsékletét az Intellio Client programban tudjuk nyomonkövetni, ehhez kapcsoljuk be élőképen vagy felvételen az OSD Temperature layerét. A kép bal felső sarokában meg fog jelenni egy kis kijelző az aktuális hőmérséklettel és az esetleges hővédelmi szintek bekapcsolásáról is itt tájékozódhatunk.

Sunell IP Kamerák Beüzemelése

Sunell IP Kamerák Beüzemelése Sunell IP Kamerák Beüzemelése 1.oldal Tartalomjegyzék 1. Kamera villamos beüzemelése: 1.1. Tápcsatlakozás...3.oldal 1.2. Ethernet csatlakoztatása...3.oldal 1.3. POE Switch csatlakoztatása...4.oldal 1.4.

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás

IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás Dokumentum verzió szám: v2.3 HUN TARTALOM 1. 2. 3. Termék bemutatása... 5 1.1 Termék összegzése... 5 1.2 Termék használhatósága... 5

Részletesebben

Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN. Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK

Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN. Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Termék bemutatása... 5 2.1 Termék összegzése... 5 2.2 Termék használhatósága...

Részletesebben

CPD-505 Kérem, alaposan olvassa el az utasításokat, mielőtt elkezdené a műveleteket!

CPD-505 Kérem, alaposan olvassa el az utasításokat, mielőtt elkezdené a műveleteket! CPD-505 Kérem, alaposan olvassa el az utasításokat, mielőtt elkezdené a műveleteket! 1 http://www.cpcamcctv.hu Figyelmeztetés! Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt. A helytelen

Részletesebben

ÚTMUTATÓ a TechSon TCIP IP-kamerákhoz

ÚTMUTATÓ a TechSon TCIP IP-kamerákhoz ÚTMUTATÓ a TechSon TCIP IP-kamerákhoz Vonatkozó típusok: 230WDRMDN 220MDN 213WDRMDN D220DN LD220MDN D213WDRMDN LD213WDRMDN LPro213WDRMDN Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Használat előtt, kérjük,

Részletesebben

KPD672 H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre!

KPD672 H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre! KPD672 H.264 DVR Felhasználói kézikönyv Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre! Biztonsági előírások Figyelmeztetés Áramütés veszélye! Figyelmeztetés: Áramütés kockázatának

Részletesebben

KPD674 4cs. H.264 DVR

KPD674 4cs. H.264 DVR Bozsák Tamás KPD674 4cs. H.264 DVR Felhasználói kézikönyv Ver.: 0.98 Firmware: 1025-1011-1011-1012 Video Viewer: 0.1.6.7 Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre! Biztonsági

Részletesebben

GPRO 6516ADF. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0

GPRO 6516ADF. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0 GPRO 6516ADF 16 csatornás H.264 DVR Felhasználói kézikönyv ver. 1.0 2 TB! Ajánlott típusok: Western Digital Black, Blue Seagate (kizárólag 7200rpm) HDD Bozsák Tamás DVR firmware: V4.00.R10.08400018.0 A

Részletesebben

16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER

16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER AVC787 V1.2 1 AV TECH AVC787 16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER 8/16 CSATORNA AVC787 V1.2 2 Köszönjük, hogy elolvassa, mielőtt a készüléket üzembe helyezi Először is, szeretnénk elismerésünket

Részletesebben

16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER

16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER AVC787 V1.2 1 AV TECH AVC787 16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER 8/16 CSATORNA AVC787 V1.2 2 Köszönjük, hogy elolvassa, mielőtt a készüléket üzembe helyezi Először is, szeretnénk elismerésünket

Részletesebben

USB kulcs. 1-1ábra. alarm shop

USB kulcs. 1-1ábra. alarm shop A V8.2 digitális megfigyelő és rögzítő rendszer bemutatása A leírás bemutatja a V8.2 digitális megfigyelő és rögzítő rendszer alapvető tulajdonságait és az előző verzió óta kifejlesztett újdonságokat.

Részletesebben

GPRO 6516HDM. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0

GPRO 6516HDM. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0 GPRO 6516HDM 16 csatornás H.264 DVR Felhasználói kézikönyv ver. 1.0 2 TB! Ajánlott típusok: Western Digital Black, Blue Seagate (kizárólag 7200rpm) HDD Bozsák Tamás DVR firmware: V4.00.R10.08400053 A DVR

Részletesebben

AverMedia AverDiGi EB1304 NET. Felhasználói leírás

AverMedia AverDiGi EB1304 NET. Felhasználói leírás AverMedia AverDiGi EB1304 NET Felhasználói leírás Ez az eszköz megfelel a FCC szabályzat 15. részében foglalt rendelkezéseknek. A működtetésre vonatkozó két alapvető feltétel: (1) az eszköz nem okozhat

Részletesebben

DIGI-LAN SECURITY hálózati kamera, W-LAN

DIGI-LAN SECURITY hálózati kamera, W-LAN Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 DIGI-LAN SECURITY hálózati kamera, W-LAN Megrend. szám: 75 10 09 A szerelés előtt ellenőrizzük a szállítás teljességét a Szállítás tartalma

Részletesebben

Bevezető. A rendszer alapvetően két, különálló részre osztható: a helyi videomegfigyelés, illetve a távoli hozzáférés rendszerére.

Bevezető. A rendszer alapvetően két, különálló részre osztható: a helyi videomegfigyelés, illetve a távoli hozzáférés rendszerére. Bevezető Bevezető A Geovision digitális megfigyelő- és rögzítő rendszer egy olyan továbfejlesztett, személyi számítógép alapú szolgáltatás, mely segítségével folymatosan vagy akár időzítve kezelhetjük,

Részletesebben

http://www.metroman.hu/

http://www.metroman.hu/ HU 10" LCD MONITOR BEÉPÍTETT 4CSATORNÁS H.264 LAN DVR + 4 X IR LED KAMERA SZETT CIKKSZÁM: DL1004N + 4XC137 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméketet vásárolta! FIGYELEM! A készülék SATA HDD merevlemezt

Részletesebben

SANAN SA-220x sorozat. Felhasználói Kézikönyv

SANAN SA-220x sorozat. Felhasználói Kézikönyv SANAN SA-220x sorozat Felhasználói Kézikönyv 1. FEJEZET: FŐBB FUNKCIÓK LISTÁJA A rendszer többnyelvű menüvel rendelkezik. Az alaprendszer a következő nyelveket tartalmazza: Kínai, Angol, Holland, Magyar,

Részletesebben

SEC-CAM - AHD Megapixel Rögzítők. Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN

SEC-CAM - AHD Megapixel Rögzítők. Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN SEC-CAM - AHD Megapixel Rögzítők Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN TARTALOMJEGYZÉK 1. A termék bemutatása... 4 1.1 Termék áttekintése... 4 1.2 16102-Előlap/Hátlap... 4 1.3 4101, 8101 Előlap/Hátlap...

Részletesebben

Használati utasítás. Magyar

Használati utasítás. Magyar Használati utasítás Magyar Ez a tájékoztató a következő Y-cam termékekre vonatkozik: Y-cam Black S/SD Y-cam Knight S/SD Y-cam White S/SD Y-cam Bullet A tájékoztatóban felsorolt szolgáltatások és műveletek

Részletesebben

AVC782, AVC781, AVC760, AVC761, AVC782A MPEG-4 DVR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

AVC782, AVC781, AVC760, AVC761, AVC782A MPEG-4 DVR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AVC782, AVC781, AVC760, AVC761, AVC782A MPEG-4 DVR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Olvassa végig a felhasználói útmutatót használat előtt és őrizze meg a későbbi beállításokhoz. A modell aktuális külső megjelenése

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV (hu)

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV (hu) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV (hu) EVOLVE Detective Felhasználói kézikönyv DIGITÁLIS MEGFIGYELŐ ÉS RÖGZITŐ EGYSÉG Üdvözöljük Ez a felhasználói kézikönyv útmutatóként szolgál a berendezés telepítéséhez és kezeléséhez;

Részletesebben

SAMSUNG TECHWIN SRD-450. Négycsatornás, digitális képrögzítő Kivonatos felhasználói kézikönyv

SAMSUNG TECHWIN SRD-450. Négycsatornás, digitális képrögzítő Kivonatos felhasználói kézikönyv SAMSUNG TECHWIN SRD-450 Négycsatornás, digitális képrögzítő Kivonatos felhasználói kézikönyv A képrögzítő kicsomagolása Távolítsa el a csomagolóanyagokat, és helyezze a képrögzítőt biztonságos, sík felületre,

Részletesebben

GPRO6304D. 4 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0. DVR firmware: V2.62.R07 Webrec Control: 1.1.0.76 Bozsák Tamás

GPRO6304D. 4 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0. DVR firmware: V2.62.R07 Webrec Control: 1.1.0.76 Bozsák Tamás GPRO6304D 4 csatornás H.264 DVR Felhasználói kézikönyv ver. 1.0 DVR firmware: V2.62.R07 Webrec Control: 1.1.0.76 Bozsák Tamás A DVR használatba vétele előtt kérjük, olvassa át figyelmesen a felhasználói

Részletesebben

Digitális Videómegfigyelő Rendszer. Felhasználói kézikönyv. Verzió : GUI-3 1. kiadás : 2009. június 1. Köszönet

Digitális Videómegfigyelő Rendszer. Felhasználói kézikönyv. Verzió : GUI-3 1. kiadás : 2009. június 1. Köszönet Digitális Videómegfigyelő Rendszer Felhasználói kézikönyv A kép eltérő lehet a specifikációnak és a modellnek megfelelően. Ezen kézikönyv tartalmát szerzői jogok és számítógépes programokra vonatkozó jogok

Részletesebben

IDENTIVISION IIP- IP NVR rögzítők. Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN

IDENTIVISION IIP- IP NVR rögzítők. Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN IDENTIVISION IIP- IP NVR rögzítők Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN TARTALOMJEGYZÉK 1. A termék bemutatása...4 1.1 Termék áttekintése...4 2. Alapműveletek...4 2.1 Bejelentkezés...4 2.2 Plug&Play

Részletesebben

4 (8) csatornás MPEG-4 TRIPLEX DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ EST 4120S, EST8120S. telepítői leírás. Ver 1.1

4 (8) csatornás MPEG-4 TRIPLEX DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ EST 4120S, EST8120S. telepítői leírás. Ver 1.1 4 (8) csatornás MPEG-4 TRIPLEX DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ EST 4120S, EST8120S telepítői leírás Ver 1.1 Biztonsági figyelmeztetések Elkerülendő az áramütés veszélyét, ne távolítsuk el a készülék fedelét. A

Részletesebben

AVD715, AVD717 MPEG-4 DVR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

AVD715, AVD717 MPEG-4 DVR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AVD715, AVD717 MPEG-4 DVR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nagy tárolókapacitású modell CD íróval A modell aktuális külső megjelenése eltérhet a képen látható modelltől. 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS

Részletesebben

Központi Felügyeleti Program (CMS) Felhasználói Kézikönyv

Központi Felügyeleti Program (CMS) Felhasználói Kézikönyv Központi Felügyeleti Program (CMS) Felhasználói Kézikönyv Kérjük olvassa át az útmutatót figyelmessen és őrizze meg késöbbi használat céljából. Verzió: 0119 JOGI INFORMÁCIÓK Ezen dokumentumnak vagy bármilyen

Részletesebben

N szériás. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

N szériás. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv N szériás Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv TechSon N szériás, digitális analóg, IP- és hibrid videorögítőkhöz V2.0 Minden jog fenntartva Ez a kézikönyv a 4/8/16/24/32 csatornás, N szériás

Részletesebben