A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 6. évfolyam 2. szám február Ára: 50 Ft

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 6. évfolyam 2. szám 2004. február Ára: 50 Ft"

Átírás

1 A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 6. évfolyam 2. szám Ára: 50 Ft

2 6. évfolyam 1. szám 2 Kedves Tanáraim, Diáktársaim! Végre megszületett a Mustár legújabb száma. S ez alkalommal egészen szórakoztatóra, viccesre sikeredett. Van benne mozi ajánló, rengeteg kép, élménybeszámolók... Jókedvcsinálónak: Levelet ír a tanyán egyedül élő öregember egyetlen fiának, Bubbának a börtönbe. Kedves Bubba! Nagy az én szomorúságom, mert azt hiszem az idén már nem fogom tudni bevetni a földet krumplival. Öreg vagyok én már ahhoz, hogy egy ekkora területet fölássak. Bárcsak itt lennél, tudom, te megcsinálnád helyettem. Üdvözöl: apád. Körülbelül egy hét múlva ezt a levelet kapja a gazda: Kedves Papa! Nehogy fölásd a kertet! Oda temettem a hullákat. Üdvözöl: Bubba. Másnap reggel FBI ügynökök szállják meg a birtokot, és felássák az egész területet. Miután egy holttestet sem találnak, elnézést kérnek az öregtől, majd távoznak. A gazda hamarosan újabb levelet kap: Kedves Papa! Most már elvetheted a krumplit. Az adott körülmények között ezt tudtam tenni. Üdvözöl: Bubba. Hát igen! Ez egy meglehetősen fárasztó vicc volt. Bocsánatot kérek mindenkitől, akit a kelleténél jobban lefárasztottam vele. Térjünk a lényegre! Nagyon jól sikerültek a Szalagavatók erről árulkodnak az újságban található képek és élménybeszámolók is. A gólyák beavatásával szintén ez a szám foglalkozik. (Mókás képek a 6. oldalon!) Azonban nem ez volt az egyetlen buli az elmúlt hónapokban. Gondoljatok csak a karácsonyi jótékonysági bálra, ahol az egyik legnagyobb attrakciót a sok izgalmat okozó tombola sorsolás jelentette. Erről is születtek képek:8. oldal. Az eddig megszokottól eltérően, ebben a számban nem egy tanárunkkal, hanem egy diáktársunkkal ismerkedhettek meg.(5. oldal) Úgyszintén a diákok voltak középpontban az iskolai Kazinczy-versenyen, ahol idén is akadtak, akik meglepetést okoztak a zsűrinek. A verseny résztvevői néhány jó tanácsot olvashatnak a 7. oldalon. Az utolsó oldalon az eseménynaptár 2. részét találhatjátok, mely mindenki számára fontos információkat tartalmaz. Bízom benne, hogy ez a szám is elnyeri tetszéseteket, s alig várjátok majd a következő Mustár megjelenését. Addig is jó olvasást kívánok mindenkinek! Búcsúzóul: Fizikaórán a tanárnő kihívja az asztalhoz Pistikét, mutassa be a voltmérőt. Pistike kimegy és rövid tanakodás után azt mondja: - Ica néni voltmérő, Voltmérő Ica néni. ok Felelős kiadó: Bodosi József Felelős szerkesztő: Enyedi Andrea Főszerkesztő: Oláh Katalin 12. a Szerkesztőbizottság: Csontos Ildikó 11.a Dömsödy Erika 12.a Pinczi Julianna 10.b Saly Renáta 10.a Toba Zoltán 14.a Koós Andrea 9.c 2004.február 6. évfolyam 2. szám Címlapfotó: Arató László Újságunkat a Fővárosi Ifjúsági Alap támogatja. Köszönjük!

3 6. évfolyam 1. szám 3 NEM Füstbe ment terv! IDBi és ODB December 12-én került sor az igazgató úrral kibővített IDB ülésre, az IDBire, melynek fő témája a dohányzás volt. Az ODB-n elfogadott javaslatot az igazgató úr némi kiegészítéssel, megvalósíthatónak találta. Ha elkészül a diákok felügyeleti beosztása, a dohányzásra alkalmas hely kijelölése, és újra működik a kártyarendszer, nincs akadálya az engedély újraindulásának. Ám hosszútávon csak akkor maradhat életben, ha a rend és a tisztaság tényleg fennmarad. Szóval, ha komolyan akarjátok, akkor nemcsak beszélni, hanem cselekedni is kell. Várom jelentkezéseteket a konkrét szervezési munkák elvégzésére. S ha már az udvarról van szó, az eddigiek folytatásaként (fenyő, cserjék, udvarrendezés) jöhet egy szép új pad is. Szó esett még a Tanul-lak új szabályzatáról, aminek kiegészítését az újság egy későbbi oldalán olvashatjátok, de a faliújságon is megtalálható. Januárban is sor került egy ODB megbeszélésre, ahol a fő téma a Madárkórház megmentése volt. Erről is lesz még szó a későbbiekben. Itt hangzottak el a Tanul-lak következő félévre szóló aktuális témái is. Remélem, az ODB titkárok mindenkit tájékoztattak, és én már csak emlékeztetlek titeket. Masznicsek Judit 11/1 IDB titkár Mercator movet mundum alapítvány Iskolánk alapítványától támogatást nyertek - belső pályázaton - a második félévben a meglévők kiegészítéseként - az alábbi programok: ausztriai sítábor ballagás tanirodai kiállítás jutalomkirándulás irodalmi versenyek Az alapítvány lehetőségeit bővítik a szülők, adójuk 1%-ának felajánlásával ban az alapítvány ,-Ft-tal támogatott bennünket, tanulókat, mint ahogy azt a részletes tájékoztatóban is olvashattuk, amit mindenki megkapott. Papírgyűjtés eredményei 10.a 806 kg 11.R1 349 kg 10.e 297 kg 9.c 294 kg 9.f (170kg), 10.d (74 kg), 10/1 (72 kg), 11,b (50kg), 9.b (32 kg), 11,.a (30 kg) DigiÉvkönyv fényképezés március 16-i héten. Ne hagyd ki, a humoros és kiscsoportos képeket se, mert ezek pótolhatatlanok. Jól jöhetnek még pl. 12-.ben. Mindenki nyilatkozhat, hogy fényképe felkerüljön-e az Internetre.

4 6. évfolyam 1. szám 4 Mint ahogyan a tv-ben is hallhattátok, van egy madárkórház a Hortobágyon, ami éppen bezárni készül kapuit, mert az állam nem képes finanszírozni a kiadásokat. Mindössze 10 millió Ft-ra lenne szükség a komoly eredményekkel rendelkező kórház megmentéséhez. Éppen ezért indult egy gyűjtés az iskolában, illetve más iskolákban, amiből már igen sok osztály kivette a részét. De ez nem azt jelenti, hogy már nem lehet gyűjteni, mert minden kis segítség jól jöhet, hiszen ismeritek a mondást: Sok kicsi sokra megy. Hadd mondjak többet arról, amiben esetleg segíteni tudnátok. A hortobágyi Madárkórház Alapítvány 1999 óta nyújt orvosi ellátást és szakszerű elhelyezést főként a védett madaraknak. Célja: Elsősorban a védett és a fokozottan védett madarak, illetve a nemzetközi konvenciók alá tartozó ritka fajok állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása és a gyógyulásuk után szabad természetbe való visszahelyezés a természetvédelmi területen. Röviden ennyi, ami érdekes lehet számotokra. Szeretném, ha segítenénk, ugyanis a mi dolgunk, hogy odafigyeljünk a környezetünkben egy ilyen fontos szervezetre. Segítsünk, hogy segíthessenek! Szeretném megköszönni, hogy legalább ennyien segítettetek A c b e f b Kraskovics Tünde a a KR R SR A tanárok 25000,-Ft-tal támogatták a madárkórház megmentését. Az összeget január 30- án átutaltuk. Reméljük, a segítség idejében érkezett. Utólag adta le támogatását: b K g / A gyűjtést márciusig folytatjuk, akkor utaljuk át a beérkező hozzájárulásokat. Mindenki segítségét köszönjük A szervezők: Némethyné dr. Fülep Katalin és Ecsenszkyné Pencz Rita Kaptunk egy levelet a Madárkórház Alapítványtól, melyben Baji Gál Erzsébet az alapítvány nevében köszönetet mond, amiért segítségetekkel továbbra is működőképes a kórház.. Cserébe meghívta segítőit a Madárkórházba. (a levelet a faliújságon elolvashatjátok.)

5 6. évfolyam 1. szám december 8-án születtem Budapesten. Negyedik éve járok a Dózsa György út 46. sz. alatti Nyitott Műterembe. Ott tanultam meg sok mindent a festésről, és a különböző technikákról. A műterem vezetője Ghyczy György grafikus és festőművész. Körülbelül en vagyunk, akik több-kevesebb rendszerességgel a műterembe járunk. Vannak közöttünk fiatalok és idősebbek, amatőrök és végzett képzőművészek. A műterem vezetője nem csak a fejlődésünkben segít, hanem közös kiállításokat is rendez festményeinkből. Az első kiállításom is egy ilyen rendezvény volt októberében. Ezt követte iskolánkban egy rajzverseny, amin közönségdíjat nyertem. A díjat március 25-én kaptam meg. Nem sokkal később, áprilisában részt vettem a II. Ifjúsági Művészeti Fesztiválon, ahol 250 jelölt közül válogattak ki, és ahol két képemet is kiállították. Immár rendszeres kiállítóként októberében, majd 2003 novemberében - újra a Nyitott Műterem művészeivel együtt rendezett kiállításon találtam magam. Ez utóbbin az a megtiszteltetés ért, hogy osztályfőnököm, és két tanárom is (Stéger János, Mikóné Lindner Mária, Kovács Dénes) eljött az ünnepélyes megnyitóra. A két kiállítás között az iskola benevezett egy Levelezéses Országos Tanulmányi Versenyre, amin 8-10 feladatot kellett teljesíteni, tetszőleges technikával. Az így elért pontszámok alapján 450 versenyző közül a 11. helyezést értem el. Jelenleg két pályázatra készülök. Az egyik címe: A világunk gyermekszemmel. Erre egy sorozatot készítek a Kodály Körönd négy oldaláról. A másik a La mia Italya című pályázat, amelyre tetszőleges technikával készített, Olaszországra emlékeztető képet kell leadni. Remélem sikerül tartani a szoros határidőket! Ez nem mindig megy könnyen, hiszen a festés mellett akadnak egyéb feladataim is, így az érettségi előtt egy évvel.

6 6. évfolyam 1. szám október 29. Szervezők: 11.a és a 11.K4. osztályfőnökök: Deák Erzsébet és Pataki Zsuzsanna A gólyabál napján szegény elsőseinknek ilyen gólya csőröket kellett viselniük, különben fenn állt annak a veszélye, hogy az órán a tanár pont az ő felkészültségükről kívánt meggyőződni. Ezzel még korántsem értek véget számukra a kínos pillanatok, ugyanis a bál során számos izgalmas feladattal kellett megbirkózniuk. Hmmm torta! Ezekért talán megérte lufit borotválni, krémest enni, wcpapírba bújni Fotó: Koós Andrea 9.c Azt hiszem a bál szervezői mindent megtettek, hogy ez a buli emlékezetes legyen iskolánk legifjabb tagjai számára.

7 6. évfolyam 1. szám 7 Kazinczy-verseny Idén is részt vettem az iskolai Kazinczy-versenyen. Ez alkalommal a zsűri tagjaként. Furcsa volt azok közt az emberek közt ülni, akik előtt tavaly még úgy izgultam. Teljesen átéreztem a versenyzők izgalmát. Ennek tudatában, remélem, elfogadtok tőlem néhány (tapasztalaton alapuló) tanácsot: -Ne morogjatok az orrotok alatt! Nyissátok ki a szátokat! Különben nem lehet érteni, mit mondotok, pedig lehet, hogy hibátlanul olvassátok fel a szöveget. -Fontos a testtartás is! Ne görnyedjetek össze! Húzzátok ki magatokat, hisz fontos a kiállás, ráadásul a hangotok is megváltozik, tisztább lesz. Ne hadarjatok! Akármennyire izgultok, próbáljátok nyugodtan, higgadtan felolvasni a szöveget. Tudom, ez nem könnyű feladat. S végül, de nem utolsó sorban: ne féljetek a ZSŰRI-től, hisz nap mint nap találkoztok velük. Nem ítélkeznek fölöttetek, hanem segíteni akarnak. Ki szeretnék hozni belőletek a legjobbat. De ehhez ti is kelletek. Fontos, hogy Te akard jól felolvasni a szöveget. A magabiztosság fél siker. Higygyétek el: ha valaki csak az irodalom 5-ért van itt, azt mindenki érzi. Remélem, ezekkel a tanácsokkal segíthettem. Most pedig szeretnék gratulálni a helyezetteknek: I. Farkas Éva 11.b és Kanalas Eszter 11.RV4 II. Zsíros Anita 12.RV3 és Huszár Mária 10.a III. Masznicsek Judit 11/1 és Károlyi Krisztina 10.b IV. Hosszú Anett 10.a és Rádler Alexandra 10.a A budapesti forduló versenyzői Gratulálok azoknak is, akik idén nem érték el, amit szerettek volna. Ne adjátok fel! Próbáljátok meg jövőre is, hisz sokat számít a tapasztalat. Sok sikert! OK

8 6. évfolyam 1. szám 8 Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy szebbé tegyük néhány diáktársunk karácsonyát. December 12-én ismét bált szervezett a 12.a. Ez azonban nem egy hagyományos buli volt. Kovács Dénes tanár úr a bál bevételét ( Ft) az osztályfőnökök segítségével szétosztotta, remélve, hogy ezzel az összeggel hozzájárulunk az ünnep meghittségéhez. Hisz a karácsony a SZERETET ünnepe. Sajnos, osztályonként csak kevés tanulót lephettünk meg. A bál szervezésében nagy segítséget nyújtott Szűcs Anita tanárnő és a Szász Party Service tanirodai gyakorló cég, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani. Éppúgy, mint azoknak a cégeknek, akik tombola ajándékokkal tették vonzóbbá a bált. Reméljük, az elkövetkezendő években is lesz olyan osztály, amelyik elvállalja ennek a bálnak a megszervezését, mert átérzi, milyen jó dolog adni. ok. Fotó: Koós Andrea 9.c

9 6. évfolyam 1. szám 9 Az idén is nagy volt az igény a közös iskolai ünnepélyre. A műsort osztály tekintette meg. Nagy ováció fogadta a meglepetést, a tanári kórust. Persze az osztályok azért nem felejtették el feldíszíteni a termeket, hiszen a karácsonyi hangulathoz ez elmaradhatatlan. Az évet a tanári ünnepély zárta, ahol a meghívott vendégek között sok ma már nyugdíjas pedagógus fogadta örömmel a szereplőket és a kórust. A tanári kórus itt is meglepetés volt. A műsor összeállította és a kórusokat betanította: Kovácsné Nagy Mária Fotó: Mészáros József, Pétersz Attila11/1 és Koós Andrea 9,c

10 6. évfolyam 1. szám január 15. XII. kerületi Művelődési ház. Tapskíséret az ünnepi köszöntő dalai alatt, ováció a prezentáció közben, fantasztikus fénytechnika az egész műsorban majd tűzijáték a keringő után. Az alsóbb évfolyamosokból álló 60 fős énekkar adta a keretet a végzősök tiszteletére rendezett ünnepi köszöntőnek. Ami már volt és reméljük mindig is lesz: az osztályok táncai, amik most is sok igyekezet és próba után, izgalommal tele jutottak el a színpadig és örvendeztették meg a szülőket., A Visszatekintés képekben című prezentáció az iskoláról és végzőseink elmúlt négy évéről szólt. A szalagok kitűzése után következett a zenés táncos műsor. A nyitó keringőt a 12.RV3 osztály táncolta. A táncot betanította Russzin Józsefné Görög tánccal folytatódott az est, amit a 12.R1 adott elő. Fotó: Arató László

11 6. évfolyam 1. szám 11 Angol keringőt táncolt a 12.KR2 és 12.RV4. A nézők sikongatva, fütyülve nézték az ezt követő táncparódiát, a 12.RV3 előadását. Bécsi keringőt táncolt a 12.RV4, és a 12.K2. Az irodalmi műsort összeállította és az énekkart betanította Kovácsné Nagy Mária A prezentáció a évi emlékkönyv és a 2003-as DigiÉvkönyv továbbá Arató László és Szántó Zoltán képeinek felhasználásával készült. Narrátor: Masznicsek Judit 11/1 Operátor: Vona László 11/1 Szerkesztette: Enyedi Andrea A fény és hangtechnikát valamint a dekorációt a Delta Technical Management cég (1101 Bp. Gép u ) biztosította Major Tibor vezetésével, akik Janek Tímea, Lehoczky Győző, Bednárik Gábor és Vass László 12.RV3 osztályos diákok barátaiként ajándékozták meg a végzősöket munkájukkal és profi eszközeikkel. A táncokat betanította: Bartalosné Fekete Éva

12 6. évfolyam 1. szám 12 Egy felejthetetlen este története Itt állunk a színpadon egy óriási kék függöny mögött. Szinte levegőt se m erünk venni. Hisz tudjuk, hogy több mint 500 kíváncsi szempár mered majd ránk, ha szétmegy a függöny. S ekkor megtörténik, hogy a függöny szétnyílik, s az iga zgató úr megkezdi ünnepi beszédét, amely után mindhárom osztály sietősen távozik a színpadról, hogy megkezdődhessen a sz a- lagtűzés. Szép lassan bevonul az első osztály. A színpad soha nem tűnt még ilyen távolinak,, a lépcső pedig ilyen m a- gasnak. Ezt az érzést csak fokozta, hogy az összes pillantás ránk szegez ődött. Majd elhangzott az első név, majd a m á- sodik, a harmadik..., és végül az utolsó. Ezen is túl vagyunk. Senki sem bo tlott meg a lépcsőn, senki sem törte össze m a- gát, amitől annyira féltünk. Az este azonban csak most kezdődik. Következő szám: az osztályprodukció. Vajon a di a- vetítés közben minden rendben lesz? Hol vannak a mikrofonok? Vajon mindenki emlékszik a szövegére? Igen mindenki emlékezett, s úgy tűnt a közönségnek te t- szett a mi kis bemutatónk. Mostmár ko n- centrálhatunk az éneklésre, ami nem kis feladat, figyelemben véve, hogy a beéne k- lendő terület a megszokott osztálytere m- nek durván 5-szöröse. Ráadásul a hallgatók száma is jóval több a megszokot tnál (ének tanár). Egyáltalán nem érzem úgy, hogy ha kinyitom a számat, bármilyen hang is kipréselődne rajta. És mégis. Sőt a többiek is énekelnek,, nem is rosszul! S a közönség tapsol. Valószínűleg nem a profi énekhangunk miatt. Sokkal inkább azért, mert mi állunk ott, akik miatt itt vannak. De ez mindegy. A lényeg, hogy nekünk szól a taps. Ez egy csodálatos érzés. Nagy megkönnyebbülés. Most jön csak a neheze: a keringő. Mindenki ka p- kodva próbálja magát belepaszírozni az általa választott esküvői ruhába, s a hozzá illő, úgyszintén kényelmes topá n- kába. Majd egy rövidke szünet után megkezdődnek a keringők. Furcsa é rzés itt állni a színpadon, esküvői ruhában, frakkban szüleink előtt, akik számára mi még mindig gyerekek vagyunk,. Ők emlékeznek arra az időre, amikor b abázni, kisautózni szerettünk volna. Felcsendül a keringő. De mi nem hallunk mást, csak: egy-két-há, négy-öt-hat, egy-két-há, négy-öt-hat, s közben csak mosolygunk, s mosolygunk. Egész jól sike rült a táncunk is. Minket is meglepetésként ért, amikor egyik pillanatról a másikra leoltották a villanyokat és a közönség az UV fény miatt csak lila ruhákat és kesztyűket l á- tott jobbra balra lengedezni. Gyönyörű volt. Nagyon élveztük. Majd a függöny bezárult, s mi vidáman elhagyhattuk a színpadot, szabad utat engedve a többi osztálynak. De a legnagyobb megpróbá l- tatása még hátra volt. Az osztálytánc. Volt, aki country-t táncolt, volt, aki twistelt, volt, aki rockyzott... Szóval a zenei kínálat igen változatos volt. A táncok pedig vidámak voltak. Legtöbbünk nagyon élvezte, amit csinált, s reméljük, ezt a közönség is ére zte, hisz ez sokat számít egy ilyen produkciónál. A tánco k- nak nagy sikere vol t. Így nem volt nehéz jókedvűen felvonulni a színpadra a csal á- di keringőhöz. Vendégeink mégegyszer láthattak bennünket csinosan kiöltözve, mi pedig mégegyszer élvezhe ttük a nekünk szóló tapsvihart. Azt hiszem ez az este jobban sikerült, mint ahogy azt gondoltuk volna. De azért mindenki örült, hogy vé g- re vége ennek az egésznek, s j öhet a buli! Volt, aki az osztályával, volt, aki a cs a- ládjával, s volt, aki a barátaival tö ltötte az est hátralevő részét. Abban azonban mindenki egyet értett, hogy ez egy felej t- hetetlen este volt! Ok

13 6. évfolyam 1. szám 13 A 12.c szalagtűzése A 12.b keringője 12.a country t{nca A 12.b: A csaj nem j{r egyedül Fiatal a ny{r és az akrobatikus rock & roll -Iskolai t{nccsoport-

14 Összesen 6. évfolyam 1. szám 14 Tanul-lak Tanterem szépségverseny pontozólap pillanatnyi állás osztály terem Általános dekoráció XI. XII. I. össz. Alkalmi dekoráció XI. XII. I. össz. Tisztaság XI. XII. I. 12.a a d b g f c b / b g a c a f a a RV K / R e RV / KV b c c R KR e d össz.

15 6. évfolyam 1. szám 15 Ezeket a sorokat érdemes tanulmányozni. Itt a változásokat gyűjtöttük csak ki. A teljes szabályzat a faliújságon tekinthető meg. Értékelési szempontok: Rend és tisztaság rombolásért, rendetlenségért mínusz pont adható Értékelései szempontok: a falak tisztasági, a padok tetejének állapota, padok belsejének, a táblának és a padlónak a tisztasága, tanári asztal rendezettsége. Ne legyenek régi dekoráció maradványai a falon, ablakon. Általános dekoráció Értékelései szempontok: a terem hangulata, függönyök állapota, virágok gondozottsága. Maximális pontot az a dekoráció érdemel, amelyik az iskolai, közintézményi jellegnek megfelelő (vagyis nem pop együtteseket és fehérneműreklámokat tartalmaz). Aktuális dekoráció (témáit és érvényességének időpontjait a DÖK határozza meg) Értékelései szempontok: a meghatározott téma szerinti dekoráció megléte és minősége. Értékelés módja: Havi egy, előre nem jelzett időpontban történő végigjárás, az aktuális dekorációra kijelölt határnapok között, kivéve a két határnapot, ami a dekoráció cseréjének időpontja. Aktuális dekoráció témái a II. félévben Január 15-ig karácsonyi dekoráció leszedése Február: mentsük meg az állatokat Március: Március 15. Április: EU csatlakozás Május: Diáknap, végzősöknek ballagás Ezentúl megörökítjük egy-egy osztály dekorációját. Most a 10.d jól sikerül osztálykirándulást felelevenítő aktuális dekorációját láthatjátok, ami decemberben egy kis karácsonyi hangulatot is kapott. Foto: Pétersz Attila 10/1

16 6. évfolyam 1. szám 16 : Horrorra akadva 3: Egy baráti társaság életét redesen felkavarják a gabonakörök, a halálos videókazetták és az őrült fényképészek. Rendező: David Zucker; szereplők: Charlie Sheen, Pamela Anderson, Denise Richards Honlap:www. Scarymovie. Com/sm3_home.html Kill Bill 2: A menyasszony bosszúhadjárata folytatódik. Utolsóként egy bizonyos Bill szerepel a halállistáján. A dörzsölt gengszter azonban tartogat még egy ászt a kabátujjában. Rendező: Quatin Tarantino; szereplők: Uma Thruman, David Carridine Honlap: www. Killbill.hu Shrek 2: A rokonlátogatás sosem egyszerű. Mikor azonban Shrek és Fiona (hercegnő) az esküvő után meglátogatják a hercegnő szüleit, elszabadul a pokol. Ráadásul egy gonosz Csizmás Kandúr is feltűnik a színen. Rendező: Kelly Asbury, Conrad Vernon Honlap: www. Shrek2. hu Yamakasi 2: A korábbi Yamakasicsapat szédületes, nagyvárosi akrobatái ismét jó oldalon használják páratlan falmászó tehetségüket. Rendező: Julien Seri; szereplők: Chau Belle Dihn, Malik Diouf, Williams Belle, Yann Hnautra Honlap: www. Us.imdb. com Csajok a csúcson 2: Inken, Lucy és Léna felnőttek, és Münchenben kutatnak kétségbeesetten albérlet után. A legjobb lenne olyat találni, ahol kedves,jó pasik laknak. Rendező: Peter Gersina; szereplők: Diana Amft, Jasmin Gerat, Karoline Herfurth Honlap: www. Constantin-film. De Pókember 2: Peter Parker az őrült tudóssal, dr.otto Octavianusszal veszi fel a harcot. A tudós egy rosszul sikerült kísérlet után csápos lénnyé mutálódik Rendező: Sam Raimi; szereplők: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco Honlap: http.// spiderman. Sonypictures. com

17 6. évfolyam 1. szám január 16-án lezajlott a végzős szakközepes osztályok várva várt eseménye, a Szalagavató bál. Láthattunk itt gyönyörű keringőket, vérbeli Country zenét, a 80-as éveket idéző rock & roll-t, de a modern táncok kedvelői sem szenvedtek hiányt a végzős osztályok jóvoltából. Ezeken kívül volt még két rocki. Az egyik, egy igazi nyári hangulatot idéző tánc volt Fiatal a nyár címmel, a másik pedig egy modernebb, pörgősebb, különböző akrobatikus elemekkel dúsítva. Ezeket a táncokat Zalay Tamás tanár úr külön tánccsoportja tanulta be és adta elő. A végzősökkel ellentétben nekünk a tánccsoportnak nem ez volt a fő fellépésünk, hanem a szalagavatót követő hétvégén megrendezett AMITA táncverseny, melyet Erzsébeten, a Csili Művelődési házban rendeztek január 24-én, szombaton. Iskolánkat két kategóriában képviseltük. Az egyik a szalagavatós táncok kategóriája volt, míg a másik a modern táncoké. A szalagavatós táncoknál a Fiatal a nyár -ral indultunk, délelőtt tíz órakor. A fellépést megelőzően különösebben nem izgultunk, hiszen legtöbbünknek nem ez volt az első táncversenye, és ismervén magunkat szinte teljesen biztosak voltunk abban, hogy nyerünk. Így is lett. Ebben a kategóriában elnyertük az első helyezést (az okleveleket és a díjat a földszinten, a portával szemben a vitrinben megtekinthetitek). Ebben a táncban hét pár vett részt, név szerint a következők: Csobán Katalin (10.a) Vincze Sándor (12.c), Báles Viktória (10.a) Toba Zoltán (14.a), Herczeg Nikolett (10.a) Széles Bence (13.a), Swajda Judit (10.a) Székely Tamás (régebbi tanuló), Takács Anett (10.a) Vizesi Attila (10.a), Pinczi Julianna (10.b) Rogányi Richárd (14.a), Csurgai Renáta (10.b) Vajda Mihály (9.c). Miután egy díjat már a zsebünkben tudtunk, volt elég időnk, hogy pihenjünk, mert az akrobatikus rockival mellyel a moderntánc kategóriában indultunk csak délután ötkor léptünk fel. Addig a legtöbben ott maradtunk, és nézegettük a többi résztvevő színvonalas vagy kevésbé színvonalas produkcióit, melyek között szerepelt többek között kán-kán, matróztánc, mazsorett, és voltak olyanok is, akik egyedül mutatták be tudásukat. Délután háromra megint együtt volt a csapat, mely időközben egy kicsit átalakult, mivel itt már csak négy pár volt. Név szerint: Sali Renáta (10.a) Toba Zoltán, Csurgai Renáta (10.b) Vincze Sándor (12.a), Pinczi Julianna (10.b) Rogányi Richárd (14.a), és Szőnyi Zsuzsanna (régebbi diák) Székely Tamás (régebbi diák). Megérkezésünket követően nem lóbáltuk a lábunkat, hanem gyors átöltözés után elkezdtünk bemelegíteni, mert itt már szükségünk volt az izmainkra és a fittségünkre. Elérkezett a színpadra lépés pillanata. Elnézvén a többi párt rájöttem, hogy nemcsak én vagyok az, aki izgatott a verseny miatt. Izgalmunk és félelmünk alaptalannak bizonyult, mivel sikerült a táncot tökéletesre teljesíteni. Ettől kezdve csak várnunk kellett az eredményhirdetésre, melyen legnagyobb örömünkre dobogós helyezést, a harmadik helyet értük el. A versenyt követően, távozóban, elnéztük a többi versenyzőt, és arról beszélgettünk, hogy mennyire irigyeljük őket. Ők már végeztek. Mehettek haza. Mi még nem, mivel nekünk még este tizenegykor és éjfélkor is volt egy fellépésünk a Budapesti Átrium Hayett szállodában. Rogányi Richárd 14.a

18 6. évfolyam 1. szám 18 Fiú egyéni: Csuka József 9.c Vincze Sándor 12.c Szentágotay Balázs 12.RV4 Páros: Csuka József 9.c Vincze Sándor 12.a Szentűgotay Balázs 12.RV4 Csorba István 12.c Juhász Krisztián 11.RV4 Fülöp Dániel 11.RV4 Lány egyéni: Balázs Izabella 14. Kraskovics Tünde 11/2 Nagy Katalin 9.a Gratulálunk! A szervezők Russzin Józsefné és Csík Ivett A fiatalabbak A nagyobbak

19 6. évfolyam 1. szám 19 FIÚK LÁNYOK ÉVFOLYAM I. 10.a 10.a/A 1 Lassan Péter Swajda Judit 2 Csányi István Báles Viktória 3 Sipos Tamás Herczeg Nikolett 4 Vizesi Attila Dávid Bernadett II. 9.d 10.a/B 1 Frey László Bazarszad Zsárgál 2 Zöld Balázs Haga Alexandra 3 Szabó Dániel Saly Renáta 4 Kovács László Balázs Enikő III. 9.e 9.g 1 Bíró György Kovács Lujza 2 Bagyin Gábor Merkl Andrea 3 Csőgör Gábor Mihályi Melinda 4 Galambos Péter Juhász Aranka FIÚK LÁNYOK évfolyam I. 12.a 11R1 1 Mészáros Ádám Sebők Nikolett 2 Szatyina István Szendrei Erika 3 Bárándi Tamás Roszinszki Anita 4 Varga Norbert Zsér Zsanett II 11.KR3 10/1 1 Horváth Beáta Besze Beáta 2 Rácz Zoltán Bagó Brigitta 3 Nagy István Hajóssy Katalin 4 Németh Richárd Setét Bernadett 5 Német Dániel (11K2) III. 12.RV4 11K2 1 Novodomszky Jenő Kincses Alexandra 2 Katona Gábor Fleisinger Helga 3 Szentner Krisztián Cseke Emőke 4 Chioreán András Tirpák Annamária 5 Vajda Bettina Idén a frissen megalakult Fővárosi Diákönkormányzatok Szövetségének Ügyvivő Testülete megszervezi az első írói pályázatát középiskolások számára, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy írói tehetségüket kibontakoztassák. A pályázat címe: A téma az utcán hever Novella vagy vers kategóriában lehet pályázni. A kategóriák első három helyezettje a Budapest poétája díjat kapja, könyvutalvány ,-Ft, ,-Ft ill ,-Ft kíséretében - kíséretében. A díjkiosztót a Költészet Napja alkalmából rendezett ünnepélyen tartják, ahol díjazott írásművek felolvasásra kerülnek. A pályázatok beküldési határideje: március 19. Max. 10 gépelt oldal! Egyéb információkért forduljatok Károssy Ágnes igazgató helyetteshez. Vaal leenntti inn nnaapp VVaal lleenntti iinn nnaa pp,,, vvaaggyy BBáál lli ii nntt nnaa pp méégg nn eem ppi iirrooss bbeettűűss üünnnneepp aa maaggyyaarr nnaappttáárraakkbbaann,,, ddee aa vvi ii-- rr áággbboo llttookkbbaann l kkeezzdd nnőőnni ii aa ffoorrggaal lloom,,, sszzeebbbbnnéél ll sszzeebbbb vvi iirráággccssookkrrookkaatt rraakknnaakk kki ii aa kki iirraakkaattookkbbaa,,, aamee-- llyyeekkrr l ee ppi iirrooss sszzí íívv kkeerrüül ll ddí ííss zzí íítt éé sskkéé nntt... AA VVaal lleenntti iinn nnaappi ii üünnnneeppssééggeekkeett 1111 éévvee ttaarrttjjuukk sszzáámoonn... TTaal lláánn meerrtt máárr aal lli iigg vváárrjjuukk aa ttaavvaasszz bbeekköö sszzöö nntt ééss éétt... Maaggaa aazz üünnnneepp eeggyy rrééggi ii ttöörrttéénneettrree vveezzeetthheettőő vvi iisssszzaa: : aa rróómaai ii bbi iirr oo ddaal lloombbaann ffeebb-- rruuáárr éénn JJuunnoo iisstteennaasssszzoonnyy i tti ii sszz tteel lleettéérree üünnnneeppeett sszzeerrvveezztteekk... Otttt iiss i aa ttaavvaasszz hhí íírr nnöö kkéé nneekk,,, aa ffi iiaa-- ttaal ll sszzeerreel llmeesseekk üünnnneeppéénneekk iissm i eerr ttéékk eel ll eezztt aa nnaappoott... KKrr... uu bbaann GGeel llaassi iiuuss ppááppaa eel llrr eenndd eel llttee,,, hhooggyy aazz aadddd iiggi i LLuupp eerr cc aal lli iiaa üünnnneepp hheel llyy eetttt eegg yy nnaa pppp aal ll kkoorráábbbbaann,,, ff eebbrr uuáárr éé nn,,, SS zzee nntt VV aal lleenntti iinnrr ee eeml lléé-- kkee zzzz ee nneekk... VVaal lleenntti ii nntt IIII... CCl llaauudd iiuuss i ccssáásszzáárr iiddee i jj éénn,,, aa IIIIII... SSzzáázzaaddbbaann bböörrttöönnöözzttéékk bbee,,, meerrtt aa kkeerreesszz-- ttéé nnyy vvaal lll lláásstt kköövveettttee... AA bböörrttöönnőőrr vvaakk kki iissl lláánnyyaa hhoorrddttaa bbee nneekki ii eennnni iivv aal llóójjáátt aa cceel lll lláábbaa ééss iil illyyeennkkoorr vvool lltt iiddőő i aarrrraa,,, hhooggyy aa kki iissl lláánnyytt vvi iiggaasszzttaal lljjaa vvaakkssáággaa mi iiaatttt,,, eerrőőssí íítteett ssee hhi iittéébbeenn... ÍÍggyy vvi iisssszzaaaaddttaa aa lláánnyy l llááttáá-- l ssáátt... VVaal llee nntti iinntt ffeebbrruuáárr éénn vvééggeezzttéékk kki ii... Haal lláál llaa eel llőőtttt üüzzeenneetteett kküül llddöötttt aa meeggggyyóóggyyí ííttoottttnnaakk -- AA ttee VVaal llee nntti iinnoodd -- aal llááí íírr ááss ssaal ll... ÍÍggyy vváál lltt aazz aal llááí íírrááss aazz eeggyymáásstt sszzeerreettőő ffi iiaattaal lloo kk,,, aazz eeggyymáássrraa sszzee-- rr eetteetttt eel ll ggoonnddool llóókk rröövvi iidd,,, őősszzi iinnttee üüzzeenneettéévvéé aazz eeggéésszz vvi iil lláá ggoo nn... Sztokanovics Gabriella 10.g forrás: Internet

20 6. évfolyam 1. szám 20 Február első hete Február 17. kedd Február 23. hétfő Február 24. kedd Február Március 12. péntek Április 7. szerda Április Április 27. kedd Április 30. péntek Május 4. kedd Május 7. péntek Május Május 14., 20. és 21. Május 24. Május 25. Május 24-től Június 4. péntek Június 9-től Június 15. kedd Június 24. csütörtök Szülői értekezlet a 12. évfolyamosok szülei számára Szülői értekezlet valamennyi évfolyamban 17 órától Általános fogadóóra 18 órától Téli sportnap menj korizni! Keresd Csík Ivett tanárnőt. Nevelési értekezlet nincs tanítás Sítábor Megemlékezés március 15-éről Megjelenés ünnepi öltözetben Diáknap Tavaszi szünet Diákparlament 9.35-től Tanári továbbképzés - Szünet Jutalomk ir ándulás Szakközepes ballagási ünnepély (11 óra) Szakiskolai tanulók ballagási ünnepélye (13 óra) Magyar és matematika írásbeli érettségi (8.00 óra) A többieknek 8.40-től rendes tanítás Angol, német és olasz, ill. spanyol írásbeli érettségi Írásbeli vizsga kereskedelmi és vállalkozási ismeretekből valamennyi szakma 12.évfolyamán és a technikus képzés 14. évfolyama számára (8.00 óra) A többieknek tól rendes tanítás A technikus képzés 14. évfolyamának nyelvi írásbeli vizsgája Szakmai gyakorlati és szóbeli vizsgák Pedagógusnap 12 órától Szóbeli érettségi vizsgák Utolsó tanítási nap Bizonyítványosztás 8.00 órától

Bezerédj István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, Kereskedelmi Szakiskola

Bezerédj István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, Kereskedelmi Szakiskola tagozat kód: 11 tagozat megn.: szakközépiskola: 4 középiskolai évf. + a szakképző évfolyam(ok); kerettantervekre épülő helyi tanterv; kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport; a tagozaton

Részletesebben

A tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Első tanítási nap tanévnyitó az első órában.

A tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Első tanítási nap tanévnyitó az első órában. A 2016-2017. tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Időpont Esemény 2016. 08.31. Tanévnyitó értekezlet. (nevelőtestület) 2016. 09. 01. Első tanítási nap tanévnyitó az első órában. 2016. 09. 05-ig Jelentkezés

Részletesebben

Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 5123 Jászárokszállás, Deák Ferenc u. 59. Tel.: 57/433-313 Fax.: 57/433-314, e-mail: jaszdeak@gmail.com Éves munkaterv a 2015/16-os tanévre

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

A TANÉV FELADATAINAK ÜTEMEZÉSE

A TANÉV FELADATAINAK ÜTEMEZÉSE A TANÉV FELADATAINAK ÜTEMEZÉSE 1. Tanév előkészítése: 2015. augusztus 21-től augusztus 31-ig 2. Alakuló-értekezlet: 2015. augusztus 25. 8.00 óra (kedd) 3. Iskolai javítóvizsgák lebonyolítása 2015. augusztus

Részletesebben

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve időpont program felelős Augusztus 24. Alakuló értekezlet 25. 8 00 Osztályozóvizsga Dr. Kapusiné Szigethi Emese 26. Szakalkalmazotti értekezlet 27.

Részletesebben

A 2016/2017-ES TANÉV RENDJE

A 2016/2017-ES TANÉV RENDJE A 2016/2017-ES TANÉV RENDJE 1. SZORGALMI IDŐSZAK Első tanítási nap 2016. szeptember 1. Utolsó tanítási nap 2017. június 15. Első félév vége 2017. január 20. A 12. osztályosok utolsó tanítási napja 2017.

Részletesebben

5. A tanév tervezett ütemterve

5. A tanév tervezett ütemterve 5. A tanév tervezett ütemterve A 2011/2012. tanév rendje A tanév első tanítási napja iskola művészeti iskola A tanév utolsó tanítási napja iskola - művészeti iskola Az első félév vége Az első félévi értesítő

Részletesebben

A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE

A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE Szorgalmi időszak: Szakközépiskola nappali tagozat: 9-11. osztályok 2012. szeptember 3. - 2013. június 14. 12.B, G és a 13. A osztályok 2012. szeptember 3. - 2013.

Részletesebben

Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap)

Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap) Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap) Feladat Határidő Felelős Javító- és osztályozó vizsgák augusztus 25. 8.00 Munkaközösségi értekezletek augusztus 26-27. Tanév-előkészítő nyitóértekezlet

Részletesebben

értekezlet a tanév feladatai

értekezlet a tanév feladatai dátum Augusztus 24. Augusztus 25. esemény Nevelőtestületi alakuló Javítóvizsgák (külön kiírás szerint) Augusztus 25.- 27. Munkaközösségi ek a tanév feladatai Augusztus 26. szerda 10.00 Előadás munka- és

Részletesebben

A 2016/17-es tanév tanulmányi időbeosztása hónap nap óra esemény megjegyzés 1. csütörtök. 7:45 Évnyitó megjelenés iskolai egyenruhában 12.

A 2016/17-es tanév tanulmányi időbeosztása hónap nap óra esemény megjegyzés 1. csütörtök. 7:45 Évnyitó megjelenés iskolai egyenruhában 12. A 2016/17-es tanév tanulmányi időbeosztása hónap nap óra esemény megjegyzés 1. 7:45 Évnyitó megjelenés iskolai 12. 17:00 Szülői értekezlet 22-23. (24.) - Tanulmányi osztálykirándulások 23. OKTV jelentkezés

Részletesebben

Szeptember udvar osztályterem tantermek

Szeptember udvar osztályterem tantermek szept. 1. hétfő 1. óra 2-4. óra 5-7. óra Tóth Árpád Gimnázium Ünnepélyes tanévnyitó Osztályfőnöki óra Szeptember udvar osztályterem tantermek Várallyainé B.J szept. 1. hétfő 6-7. óra Első emelt szintű

Részletesebben

A napközis munkaközösség munkaterve a 2016/2017-es tanévre

A napközis munkaközösség munkaterve a 2016/2017-es tanévre A napközis munkaközösség munkaterve a 2016/2017-es tanévre A munkaközösségem 28 fővel az iskola két épületében tevékenykedik (Nádasdy épület, Fő utcai épület), a következő felosztásban. Jelenleg 3 hely

Részletesebben

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap s z e p t e m b e r fő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap aug 31 1 2 3 4 5 6 1. szept. 1-6 tantestületi munkaközösségi ek évnyitó osztályfőnöki órák osztályfőnöki munkaközösség e 7 8 9 10 11

Részletesebben

A Széchenyi István Gimnázium éves munkarendje 2012/2013 Feladat Felelős Időpont

A Széchenyi István Gimnázium éves munkarendje 2012/2013 Feladat Felelős Időpont Feladat Felelős Időpont Alakuló értekezlet Szabó Miklós augusztus 24. 9,00 Javító-és osztályozó vizsgák Szabó Miklós augusztus 27. 9,00 Munkaközösségi értekezletek munkaközösség-vezetők augusztus 27-31.

Részletesebben

5. A szorgalmi idő rendje

5. A szorgalmi idő rendje 5. A szorgalmi idő rendje A 2013/14. tanév első tanítási napja: utolsó tanítási napja: az iskola utolsó, befejező évfolyamán az utolsó tanítási nap: az I. félév: a félévi értesítők kiosztása: 2013. szeptember

Részletesebben

2015/2016. tanév rendje

2015/2016. tanév rendje 2. sz. melléklet: 2015/2016. tanév rendje 2015/2016. tanév rendje Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) SZEPTEMBER 8.00 Ünnepélyes tanévnyitó (szakközépiskola

Részletesebben

2012/2013. tanév rendje (kivonat)

2012/2013. tanév rendje (kivonat) 2012/2013. tanév rendje (kivonat) Első tanítási nap: Őszi szünet: Téli szünet: Első félév: Tavaszi szünet: Utolsó tanítási nap: Tanítási napok száma: 2012. szeptember 3. /hétfő/ 2012. október 29-től november

Részletesebben

HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV. December

HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV. December HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV December a hónap folyamán Történelem háziverseny harmadik fordulója a 9-10. évfolyam számára a második világháború témaköréből felelős: Hartmann Mónika Kirándulás a bécsi

Részletesebben

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap s z e p t e m b e r fő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap aug 29 aug 30 aug 31 1 2 3 4 szept. 1-4 alakuló 9.00 pót- és osztályozó vizsgák 10.00 munkaközösségi ek évnyitó osztályfőnöki órák 5

Részletesebben

2016/17 Köznevelés Köznevelési program megvalósításának felelőse Szept Okt.

2016/17 Köznevelés Köznevelési program megvalósításának felelőse Szept Okt. 29 H 30 K 31 Sze Szept 1 Cs évnyitó-szülői értekezlet 5. osztályban 2 P oszt.kir./tanítás nélküli munkanap 3 Szo oszt.kir. 4 V 5 H 6 K 7 Sze 8 Cs 9 P 10 Szo 11 V 12 H Hermann Ottó tanösvény az iskolánkban

Részletesebben

Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola MUNKANAPTÁR 2016/2017. TANÉV. Első tanítási nap szeptember 1.

Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola MUNKANAPTÁR 2016/2017. TANÉV. Első tanítási nap szeptember 1. Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola MUNKANAPTÁR 2016/2017. TANÉV Tanév rendje Tanévnyitó ünnepség 2016. szeptember 1. (csütörtök) 8.00 óra Első tanítási nap 2016. szeptember

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre Hét Hónap, nap Eseménytervezet szeptember 1.hét 1. "A" hét 1. hétfő Első tanítási nap: munkavédelmi oktatás a 9.évfolyam számára 2. 2. kedd 3. 3. szerda Tanévnyitó

Részletesebben

Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium

Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium 5123 Jászárokszállás, Deák Ferenc u. 59. Tel.: 57/433-313 Fax.: 57/433-314, e-mail: jaszdeak@gmail.com Éves munkaterv a 2016/17-es tanévre

Részletesebben

Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális szakiskola és Kollégium Diákönkormányzatának Szervezeti és működési szabályzata

Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális szakiskola és Kollégium Diákönkormányzatának Szervezeti és működési szabályzata Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális szakiskola és Kollégium Diákönkormányzatának Szervezeti és működési szabályzata Ezen Szervezeti és Működési Szabályzat a Kolping Katolikus Szakiskola Tanulói, tanulóközösségei

Részletesebben

A tanév szervezési feladatai

A tanév szervezési feladatai 1. Szorgalmi idő A tanév szervezési feladatai Esemény Időpont Felelős a befejező évfolyamon A tanév utolsó napja Első félév vége Szülők értesítése a tanulmányi eredményekről 2. Rendkívüli munkanapok Munkanap

Részletesebben

Naptári terv 2012/2013.

Naptári terv 2012/2013. Naptári terv 2012/2013. A szorgalmi idő első tanítási napja szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2013. június 14. (péntek). A tanítási napok száma száznyolcvanegy nap. A szorgalmi idő első féléve

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE AUGUSZTUS 22. alakuló értekezlet 22-23. DIFER mérés 23-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 25. szakmai továbbképzés: Lovasberény 29. tankönyvek átvétele

Részletesebben

SZEPTEMBER

SZEPTEMBER AUGUSZTUS 1. hétfő 2. kedd 3. szerda 4. csütörtök 5. péntek 6. szombat 7. vasárnap 8. hétfő 9. kedd 10. szerda 11. csütörtök 12. péntek 13. szombat 14. vasárnap 15. hétfő 16. kedd 17. szerda 18. csütörtök

Részletesebben

A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS

A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS 17. (hétfő) 9:00 alakuló értekezlet 18-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 24-26. DIFER mérés 26. tankönyvek átvétele 27. 7:00 szakmai

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2016/17.

A tanév helyi rendje 2016/17. A tanév helyi rendje 2016/17. Az énekkari próbák rendje: : 13.50-14-30 : 13.50-14.30. Szeptember 1. 7. 6. 5-8. 12. 17. 24. 26. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1. évfolyam szülői értekezletek:17.00 Tűzriadó próba

Részletesebben

Eseménynaptár 2014/2015

Eseménynaptár 2014/2015 Eseménynaptár 2014/2015 SZEPTEMBER 01. hétfő Tanévnyitó ünnepély 1. tanítási nap 8:00 óra 03. szerda Modul órák, szakköri foglalkozások megkezdése. Modul óra és szakkörvezetők 09. kedd Iskolavezetőségi

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2013/2014

ESEMÉNYNAPTÁR 2013/2014 ESEMÉNYNAPTÁR 2013/2014 augusztus 22. 9:00 Alakuló értekezlet augusztus 23-26. 8:00 Javító-, és osztályozóvizsgák augusztus 29. 8:00 Tanévnyitó értekezlet szeptember 02. 8:00 A szorgalmi idő első napja

Részletesebben

6.1. Tanítási napok és szünetek

6.1. Tanítási napok és szünetek 6. A TANÉV RENDJE 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2016. szeptember 1. (csütörtök) A tanév első féléve: 2017. január 20. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2017. január

Részletesebben

Általános Iskola. Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért. Bogyiszló Eredmények

Általános Iskola. Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért. Bogyiszló Eredmények Általános Iskola Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért Bogyiszló 2009.02.18. Eredmények Helyezés/Név Osztály D1 D2 Idő Fiú (6) 1 Bencze Máté Márk 1.oszt. 4:24 4:24 2 Végh

Részletesebben

A tanév tervezett ütemterve. A 2014/2015. tanév rendje. művészeti iskola. 2014.október 27-től október 31-ig 2014. december 22-től 2015.

A tanév tervezett ütemterve. A 2014/2015. tanév rendje. művészeti iskola. 2014.október 27-től október 31-ig 2014. december 22-től 2015. A tanév tervezett ütemterve A 2014/2015. tanév rendje A tanév első tanítási napja általános iskola művészeti iskola 2014. szeptember 1. A tanév utolsó tanítási napja általános iskola művészeti iskola Az

Részletesebben

Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ÉVES MUNKATERVE 2016/2017

Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ÉVES MUNKATERVE 2016/2017 Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ÉVES MUNKATERVE 2016/2017 Készítette: Kovács Tibor intézményvezető helyettes Időpont Esemény Felelős 08.29. Vezetői értekezlet 08.30. Javítóvizsga

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015/2016. TANÉV MUNKATERVE O K T Ó B E R

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015/2016. TANÉV MUNKATERVE O K T Ó B E R S Z E P T E M B E R 1 K Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap 7 H Szülői értekezlet - Széchenyi Szülői közösségi értekezlet 8 K Szülői értekezlet Pattantyús Művészetis szülői értekezlet Szülői közösségi

Részletesebben

A 2014/2015-es tanév ütemterve

A 2014/2015-es tanév ütemterve A 2014/2015-es tanév ütemterve Tanévkezdés: Alakuló értekezlet: 2014. augusztus 25. Tanévnyitó ünnepély: 2014. 01. Első tanítási nap: 2014. 01. A tanév munkarendje: A tanév első napja: 2014. 01. Az első

Részletesebben

Tanítási nap Dátum Naptári nap Óra Feladat

Tanítási nap Dátum Naptári nap Óra Feladat Tanítási nap Dátum Naptári nap Óra Feladat 2016.08.22 hétfő 2016.08.23 kedd 2016.08.24 szerda 2016.08.25 csütörtök 2016.08.26 péntek 2016.08.27 szombat 2016.08.28 vasárnap 2016.08.29 hétfő 2016.08.30 kedd

Részletesebben

VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL. sok-sok tánccal....és a gólyaesküvel.

VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL. sok-sok tánccal....és a gólyaesküvel. Jeles napok 113 VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL énekléssel sok-sok tánccal...és a gólyaesküvel. 114 A szalagavatót minden évben nagy várakozás előzi meg, mind a diákok, mind a tanárok részéről. Így történt ez

Részletesebben

Általános iskola: 181 tanítási nap Gimnázium: 180 tanítási nap. Szeptember. Tanítási napok száma: 22 nap

Általános iskola: 181 tanítási nap Gimnázium: 180 tanítási nap. Szeptember. Tanítási napok száma: 22 nap Általános iskola: 181 tanítási nap Gimnázium: 180 tanítási nap Szeptember Tanítási napok száma: 22 nap Feladatok Határidők Szervezők Tanévnyitó szentmise (Endrődi Lukács László 2014. 08. 31. 17-18.30 óra

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. A 9. osztályosok tudásszintjének felmérése az első tanórán angol és német nyelvből egységes feladatlappal SZMK ülés

ESEMÉNYNAPTÁR. A 9. osztályosok tudásszintjének felmérése az első tanórán angol és német nyelvből egységes feladatlappal SZMK ülés ESEMÉNYNAPTÁR Augusztus 27. Alakuló értekezlet Az órarend és tantárgyfelosztás véglegesítése 27. Gólyatábor 27-28. Munkaközösségi megbeszélések 28-29. Javító, osztályozó és különbözeti vizsgák 29. Munkaközösségi

Részletesebben

M U N K A T E R V. a 2009/2010. tanév. II. félév JELKY ANDRÁS SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM B A J A PETŐFI S. U. 1. Baja, 2010 január 18.

M U N K A T E R V. a 2009/2010. tanév. II. félév JELKY ANDRÁS SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM B A J A PETŐFI S. U. 1. Baja, 2010 január 18. JELKY ANDRÁS SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM B A J A PETŐFI S. U. 1. M U N K A T E R V a 2009/2010. tanév II. félév Baja, 2010 január 18. Királyné Koszter Mária A 2009/2010. tanév munkaterve Az iskola működési

Részletesebben

Szeptemberi októberi programok

Szeptemberi októberi programok Szeptemberi októberi programok Szeptember 17 én, 18 án iskolánkban papírgyűjtés volt. A felsőtagozat összesen 5623 kg papírt gyűjtött. A tavalyi évben többet gyűjtöttünk. Reméljük a következő tanévben

Részletesebben

Tanítási év helyi rendje 2015/2016

Tanítási év helyi rendje 2015/2016 Tanítási év helyi rendje 2015/2016 jogszabályi háttér: az emberi erőforrások minisztere 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete a 2015/2016. tanév rendjéről tanítási napok száma: 181 nap tanítás nélküli munkanapok

Részletesebben

A 2011/2012-ES TANÉV ÉVES PROGRAMTERVE

A 2011/2012-ES TANÉV ÉVES PROGRAMTERVE A 2011/2012-ES TANÉV ÉVES PROGRAMTERVE Összeállította és elfogadta: a Kastélydombi Általános Iskola nevelőtestülete 2011. augusztus 31. Szeptember 08.24. Alakuló értekezlet TÁMOP alakuló értekezlet Mochnács

Részletesebben

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény 4150 Püspökladány Bajcsy-Zs.u.3-5. MUNKATERVI

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE Kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája 6000. Kecskemét, Forradalom u. 1. Tel.: 76/488-762 Fax.:76/508-309 E-mail: moraisk@keszeiskola.hu ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as

Részletesebben

2012. augusztus Szakiskola

2012. augusztus Szakiskola 2012. augusztus Szakiskola Tanuló neve Osztály Tantárgy Terem Vizsgáztató tanár 24.aug 27.aug 28.aug Ajtai Krisztián Péter 09E Élelmiszer ismeret 9 Irházi Emőke 1.n. 9:00-10:00 Ajtai Krisztián Péter 09E

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKLET. Éves munkaterv formalap

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKLET. Éves munkaterv formalap Tanév: 2013/2014 2013 36. hét B hét Szeptember 9:00 02. Tanévnyitó ünnepély 02. Első tanítási nap 3-4-5. Tankönyvek kiosztása, tanmenetek áttekintése 8:00-tól 9:00-14:00 Bokor Fekete Lászlóné 6-8. Nyelvparádé

Részletesebben

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről alapján. 1. A TANÉV A tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. A tanítási év első féléve

Részletesebben

A 2014-2015-ös tanév iskolai feladatainak ütemezése a Magyar László Gimnázium és Szakiskolában

A 2014-2015-ös tanév iskolai feladatainak ütemezése a Magyar László Gimnázium és Szakiskolában Dunaföldvári-Bölcskei-Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola Magyar László Gimnáziuma és Szakiskolája 7020 Dunaföldvár, Templom u. 5. Telefon/Fax: 75/541-269 OM 201167

Részletesebben

Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Eseménynaptár 2016/2017 SZEPTEMBER 01. Tanévnyitó ünnepély 1. tanítási

Részletesebben

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola 1149 Budapest, Egressy út 36.

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola 1149 Budapest, Egressy út 36. Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola 1149 Budapest, Egressy út 36. A tanévkezdés feladatai: Feladat ellátási terv a 2015/2016-os tanévre Javítóvizsgák:

Részletesebben

FORRAI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A MAGYARORSZÁGI METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN TANÉV RENDJE 2015/2016

FORRAI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A MAGYARORSZÁGI METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN TANÉV RENDJE 2015/2016 FORRAI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A MAGYARORSZÁGI METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN TANÉV RENDJE 2015/2016 SZEPTEMBER 5. Aug. 30. Évnyitó istentisztelet Szept. Évkezdet Pásztor Zsófia 7. 1 Szept.

Részletesebben

ÉVES MUNKATERV 2014/2015

ÉVES MUNKATERV 2014/2015 ÉVES MUNKATERV 2014/2015 Összeállította: Molnár Péter tagiskola igazgató A tantestület elfogadta 2014. szeptember 5-én. Szeptember Naptári nap Esemény 1. Tanévnyitó ünnepség 5. Tanévnyitó értekezlet, munkaterv

Részletesebben

MUNKATERV 2014-15. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola

MUNKATERV 2014-15. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola MUNKATERV 2014-15 Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola 2014. SZEPTEMBER H 1 8 15 22 29 Évnyitó + 3. of óra Enapló ellenőrzése szept. 14-19. lengyel diákcsere

Részletesebben

NAPTÁRI ÜTEMTERV. 2015/2016-os tanévre. Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Szakképző Iskola. Augusztus

NAPTÁRI ÜTEMTERV. 2015/2016-os tanévre. Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Szakképző Iskola. Augusztus NAPTÁRI ÜTEMTERV 2015/2016-os tanévre Augusztus Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Szakképző Iskola Tantestületi alakuló értekezlet Határidő: augusztus 24. (hétfő) 8.00 óra Helye: Trefort Ágoston

Részletesebben

Első tanítási nap 2015. szeptember 1. Őszi szünet 2015. október 26. október 30. Téli szünet 2015. december 21. - 2015. december 31.

Első tanítási nap 2015. szeptember 1. Őszi szünet 2015. október 26. október 30. Téli szünet 2015. december 21. - 2015. december 31. Tanév rendje Tanévnyitó 2015. szeptember 1. (kedd) 8.00 óra Első tanítási nap 2015. szeptember 1. Őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2015. október 22. (csütörtök) Munkaszüneti nap 2015. október 23.

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

2013 / tanév programjai

2013 / tanév programjai 2013 / 2014. tanév programjai Augusztus 26. hétfő Alakuló értekezlet 27. kedd Munkaközösségi értekezletek 29. csütörtök Osztályfőnöki értekezlet 30. péntek Nevelőtestületi értekezlet Szeptember 01. vasárnap

Részletesebben

FORRAI MŰVÉSZETI ISKOLA A METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN 2015/2016 MUNKATERV

FORRAI MŰVÉSZETI ISKOLA A METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN 2015/2016 MUNKATERV FORRAI MŰVÉSZETI ISKOLA A METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN 2015/2016 MUNKATERV SZEPTEMBER 1 5. Évnyitó istentisztelet (aug. 30.) Évkezdet szept. 7 1 Szülői értekezlet szept. 9.17.30 Éves eszközigény leadása

Részletesebben

Különös közzétételi lista:

Különös közzétételi lista: Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. Nevelő oktató munkát segítők száma, szakképzettsége 3. Iskolai

Részletesebben

Szakmódszertani iskolai gyakorlat

Szakmódszertani iskolai gyakorlat Dr. Makó Ferenc Bolyai János Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola 1134 Bp., Váci út 21. Tel.: 320-8233 Kapcsolattartó: Hegyesi László Első találkozó: 2014. szeptember 19. 8:45 igazgatói iroda előtt

Részletesebben

35/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a 2014/2015. tanév rendjéről AUGUSZTUS

35/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a 2014/2015. tanév rendjéről AUGUSZTUS 35/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a 2014/2015. tanév rendjéről 21. csütörtök AUGUSZTUS 9.00 Munkakezdés Pedagógusok 9.00 Vezetői értekezlet Vezetőség 11 Írásbeli javítóvizsga beosztás szerint Vág u. 22.

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje Időpont AUGUSZTUS 16-17. 9 00 Vezetői 22. 8 00 Munkaközösségi Alakuló megbeszélések 25. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer Mónika 29-31. 8 00 Tanév előkészítése Iskolavezetés

Részletesebben

VESZPRÉMI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM GÖNCZY PÁL SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA MUNKATERV TANÉV

VESZPRÉMI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM GÖNCZY PÁL SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA MUNKATERV TANÉV VESZPRÉMI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM GÖNCZY PÁL SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA MUNKATERV 2016-17 TANÉV 2016-17-es tanév rendje Első tanítási nap: 2016. szeptember 01. (csütörtök) Utolsó tanítási nap: 2017.

Részletesebben

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV Dankó Pista Egységes Óvoda - Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 4235 Biri Mező Imre út 21. Tel/fax: 42-263-137 e-mail: info@dankop.hu, www.dankop.hu IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI

Részletesebben

Dátum t.n.s.sz. 1. H 1. Első tanítási nap Tanévnyitó ünnepség Szülők fóruma 1. évfolyam 1. évf. szülői értekezlet 5. évf.

Dátum t.n.s.sz. 1. H 1. Első tanítási nap Tanévnyitó ünnepség Szülők fóruma 1. évfolyam 1. évf. szülői értekezlet 5. évf. Szeptember Dátum s.sz. 1. H 1. Első tanítási nap Tanévnyitó ünnepség Szülők fóruma 1. évfolyam 1. évf. szülői értekezlet 5. évf. szülői értekezlet 8 00 17 00 17 30 17 00 BCSH, KGB, SzSzR ig. PI SZM 2.

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31.

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31. A tanév rendje 1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2015. szeptember 1. (kedd) A tanév első féléve: 2016. január 22. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek)

Részletesebben

2014/2015. tanév ütemterve

2014/2015. tanév ütemterve 2014/2015. tanév ütemterve Augusztus 21. 8,00 Alakuló értekezlet. Munkaközösség-vezetők megbeszélése 26. 8,00 Javítóvizsgák Szeptember 1. 8,00 Tanévnyitó ünnepély 3. Tanévnyitó értekezlet 5. 8,00 VENI

Részletesebben

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966 1. A tanév helyi rendje Az iskolai szorgalmi idő Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) Ballagás: 2016. június 17. A tanítási napok száma: 181 nap

Részletesebben

III. éves tanító szakos hallgatók beosztása VMT csoportos tanítási gyakorlat névsora B-TAKG017 2013/2014. tanév II. félév

III. éves tanító szakos hallgatók beosztása VMT csoportos tanítási gyakorlat névsora B-TAKG017 2013/2014. tanév II. félév Szakvezető: Szakter Zsuzsa Tantárgy: angol VMT Ideje: hétfő 10-12:35 óra Helye: 4. d osztály ANATABF.SZE Antal Anett angol BERTABF.SZE Bertalan Renáta Melinda angol DEETABF.SZE Deák Erzsébet angol KIVTAAF.SZE

Részletesebben

Fontos tudnivalók a 2014/2015-ös tanévről

Fontos tudnivalók a 2014/2015-ös tanévről Fontos tudnivalók a 2014/2015-ös tanévről Oldal: 2 / 7 Székhelyünk: 2085 Pilisvörösvár, Fő utca 134. Telefon: (26) 374 457 (26) 611-477 Iskolaigazgató: Szakmai vezető: Iskolatitkár: Gazdasági vezető: Gazdasági

Részletesebben

A 2012/2013-AS TANÉV RENDJE

A 2012/2013-AS TANÉV RENDJE A 2012/2013-AS TANÉV RENDJE A 3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelete, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2012. szeptember 3-től 2013. június 14-ig tart (182 tanítási nap). 1.

Részletesebben

NAGYKANIZSAI SZC CSERHÁTI SÁNDOR SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA MUNKATERVE 2015/2016. TANÉV

NAGYKANIZSAI SZC CSERHÁTI SÁNDOR SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA MUNKATERVE 2015/2016. TANÉV NAGYKANIZSAI SZC CSERHÁTI SÁNDOR SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA MUNKATERVE 2015/2016. TANÉV Péterváriné Kiss Sarolta mb. igazgató A tanév rendje Első tanítási nap: 2015. szeptember 1. /kedd/n Utolsó

Részletesebben

A Csömöri Mátyás Király Általános Iskola munkaterve

A Csömöri Mátyás Király Általános Iskola munkaterve A Csömöri Mátyás Király Általános Iskola munkaterve Szeptember 1. 1. csütörtök A hét 8.00 Tanévnyitó ünnepély. Első tanítási nap: 1. 3 óra; 2-8. 4 óra. Szülői értekezlet 1. évfolyam. 2. 2. péntek ----

Részletesebben

2016. augusztus. Havi bontásban intézményi munkaterv. Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium /2017-es tanév ütemterve 1 1 H 2 K.

2016. augusztus. Havi bontásban intézményi munkaterv. Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium /2017-es tanév ütemterve 1 1 H 2 K. Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium - 2016/2017-es tanév ütemterve 1 Havi bontásban intézményi munkaterv 1 H 2 K 3 Sz 4 Cs 5 P 6 Szo 7 V 8 H 9 K 10 Sz 11 Cs 12 P 13 Szo 14 V 15 H 16 K 17 Sz

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Szo 2 V 3 H Tanévnyitó ünnepély 4 K Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére Pattantyús, Széchenyi 5 Sze 6 Cs 7 P 8 Sz 9 V 10 H Szülői értekezlet - Széchenyi 11 K Szülői értekezlet

Részletesebben

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2012. augusztus 21. kedd 9 00 Alakuló értekezlet 2012. augusztus 22-24. szerda-péntek Gólyatábor ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2012. augusztus 24. péntek 9 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

A TANÉV RENDJE 2016/2017.

A TANÉV RENDJE 2016/2017. A TANÉV RENDJE 2016/2017. AUGUSZTUS SZEPTEMBER OKTÓBER 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Hétfő 1 8 15 22 29 Hétfő 5 12 19 26 Hétfő 3 10 17 24 31 Kedd 2 9 16 23 30 Kedd 6 13 20 27 Kedd 4 11 18 25 Szerda 3 10 17 24 31 Szerda

Részletesebben

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK Név Osztály Vizsga Összeg 1. Pelyvás Lívia 11. C Német közép C 21 300 Ft 2. Farkas Gergı 12. A Angol alap C 14 200 Ft 3. Nemes Norbert Ferenc 12. B Angol közép C 21 300 Ft 4. Szabó Éva 12. B Angol közép

Részletesebben

2016/2017 tanév rendje

2016/2017 tanév rendje 2016/2017 tanév rendje 2016/2017. tanév rendjéről a 12/2016. EMMI rendelete alapján 2016. augusztus 23. kedd Gólyatáboros szülői értekezlet 2016. augusztus 24-26. sz - cs - p Gólyatábor - Révfülöp 2016.

Részletesebben

Magyar László Gimnáziuma eseménynaptára a 2015-2016. tanévre

Magyar László Gimnáziuma eseménynaptára a 2015-2016. tanévre A Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium eseménynaptára a 2015-2016. tanévre Eseménynaptár 2015-2016. tanév Augusztus Aug. 17. 9 h Dátum Esemény Tantárgyfelosztás,

Részletesebben

2016/2017. tanévi ütemterv

2016/2017. tanévi ütemterv 2016/2017. tanévi ütemterv Tanítási napok száma hét 1. 2016. aug.. 22. hétfő 2. 2016. aug.. 23. kedd Tankönyvárusítás 3. 2016. aug.. 24. szerda Tankönyvárusítás 4. 2016. aug.. 25. csütörtök Alakuló értekezlet

Részletesebben

KONTAWIG Műszaki és Üzlettudományi Szakképző Iskola MUNKATERV. 2014/2015. tanév

KONTAWIG Műszaki és Üzlettudományi Szakképző Iskola MUNKATERV. 2014/2015. tanév KONTAWIG Műszaki és Üzlettudományi Szakképző Iskola MUNKATERV 2014/2015. tanév A 2014/2015. tanév munkarendje Tanévnyitó: Első tanítási nap: 2014. szeptember 01., 8 00 óra (felelős: Jakab Sándor - 7 30

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u /2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u /2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

A 2015/2016 tanév helyi rendje

A 2015/2016 tanév helyi rendje Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda A 2015/2016 tanév helyi rendje Szeptemberi programok Dátum, időpont Esemény, rendezvény Felelős(ök) Szeptember 1. 8 óra Szeptember 2. 16.30 óra

Részletesebben

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák A 2012/2013-as tanév helyi rendje 2012. augusztus augusztus 22-24. augusztus 27. augusztus 28. augusztus 29. Gólyatábor 9. évfolyam Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító-

Részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak Beosztás a 2015. június 17 19 között tartandó záróvizsgára Bizottság száma : 23. sz. Terem szám:, B épület 537. terem Záróvizsga időpontja: 2015. június 17. 8. 00 órától Balázsi Éva Kata Béres Nikoletta

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató -1- -6- A TANÉV RENDJE A 2013/2014. tanévben 180 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2013. szeptember

Részletesebben

MUNKATERV. 2012/2013-as tanév a 2012/2013. tanév rendje alapján (3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelet) Készítette: Kató Gábor igazgató

MUNKATERV. 2012/2013-as tanév a 2012/2013. tanév rendje alapján (3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelet) Készítette: Kató Gábor igazgató MUNKATERV 2012/2013-as tanév a 2012/2013. tanév rendje alapján (3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelet) Készítette: Kató Gábor igazgató 2 MUNKATERV 2012-2013. TANÉV A szorgalmi idő első tanítási napja: 2012. szeptember

Részletesebben

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő Oldal 1 Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb 2006.11.25. 98-99-ben születettek Nincs szintidő 1. Atyi Ádám 98 006 37.49 2. Ujlakán Kálmán 98 006 40.89 4. Nagy Balázs 98 006 43.91 3. Varga Márton

Részletesebben

Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva.

Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Az iskola nyitvatartása: Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Az iskola szombaton, vasárnap és egyéb munkaszüneti napokon zárva tart, kivételt képez

Részletesebben

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT. 2014. november 10 - november 14.

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT. 2014. november 10 - november 14. TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT 2014. november 10 - november 14. A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT PROGRAMJA 2014. november 10 - november 14. November 10. hétfő 13 45 óra Megnyitó 14 00 óra Matematika verseny I. forduló

Részletesebben

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7.

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. KEDVES INTÉZMÉNYVEZETŐ! Egy ünnepi programfüzetet tart a kezében, amely a Váci Mihály Gimnázium fennállásának 50. évfordulója alkalmából színes, tartalmas,

Részletesebben

Eseménynaptár 2016/2017

Eseménynaptár 2016/2017 Eseménynaptár 2016/2017 A tanítási év A 2016/2017 tanévben a tanítási év első tanítási napja: 2016. szeptember 1. (csütörtök) utolsó tanítási napja: 2017. június 15. (csütörtök). Az iskola utolsó, befejező

Részletesebben