A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 6. évfolyam 2. szám február Ára: 50 Ft

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 6. évfolyam 2. szám 2004. február Ára: 50 Ft"

Átírás

1 A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 6. évfolyam 2. szám Ára: 50 Ft

2 6. évfolyam 1. szám 2 Kedves Tanáraim, Diáktársaim! Végre megszületett a Mustár legújabb száma. S ez alkalommal egészen szórakoztatóra, viccesre sikeredett. Van benne mozi ajánló, rengeteg kép, élménybeszámolók... Jókedvcsinálónak: Levelet ír a tanyán egyedül élő öregember egyetlen fiának, Bubbának a börtönbe. Kedves Bubba! Nagy az én szomorúságom, mert azt hiszem az idén már nem fogom tudni bevetni a földet krumplival. Öreg vagyok én már ahhoz, hogy egy ekkora területet fölássak. Bárcsak itt lennél, tudom, te megcsinálnád helyettem. Üdvözöl: apád. Körülbelül egy hét múlva ezt a levelet kapja a gazda: Kedves Papa! Nehogy fölásd a kertet! Oda temettem a hullákat. Üdvözöl: Bubba. Másnap reggel FBI ügynökök szállják meg a birtokot, és felássák az egész területet. Miután egy holttestet sem találnak, elnézést kérnek az öregtől, majd távoznak. A gazda hamarosan újabb levelet kap: Kedves Papa! Most már elvetheted a krumplit. Az adott körülmények között ezt tudtam tenni. Üdvözöl: Bubba. Hát igen! Ez egy meglehetősen fárasztó vicc volt. Bocsánatot kérek mindenkitől, akit a kelleténél jobban lefárasztottam vele. Térjünk a lényegre! Nagyon jól sikerültek a Szalagavatók erről árulkodnak az újságban található képek és élménybeszámolók is. A gólyák beavatásával szintén ez a szám foglalkozik. (Mókás képek a 6. oldalon!) Azonban nem ez volt az egyetlen buli az elmúlt hónapokban. Gondoljatok csak a karácsonyi jótékonysági bálra, ahol az egyik legnagyobb attrakciót a sok izgalmat okozó tombola sorsolás jelentette. Erről is születtek képek:8. oldal. Az eddig megszokottól eltérően, ebben a számban nem egy tanárunkkal, hanem egy diáktársunkkal ismerkedhettek meg.(5. oldal) Úgyszintén a diákok voltak középpontban az iskolai Kazinczy-versenyen, ahol idén is akadtak, akik meglepetést okoztak a zsűrinek. A verseny résztvevői néhány jó tanácsot olvashatnak a 7. oldalon. Az utolsó oldalon az eseménynaptár 2. részét találhatjátok, mely mindenki számára fontos információkat tartalmaz. Bízom benne, hogy ez a szám is elnyeri tetszéseteket, s alig várjátok majd a következő Mustár megjelenését. Addig is jó olvasást kívánok mindenkinek! Búcsúzóul: Fizikaórán a tanárnő kihívja az asztalhoz Pistikét, mutassa be a voltmérőt. Pistike kimegy és rövid tanakodás után azt mondja: - Ica néni voltmérő, Voltmérő Ica néni. ok Felelős kiadó: Bodosi József Felelős szerkesztő: Enyedi Andrea Főszerkesztő: Oláh Katalin 12. a Szerkesztőbizottság: Csontos Ildikó 11.a Dömsödy Erika 12.a Pinczi Julianna 10.b Saly Renáta 10.a Toba Zoltán 14.a Koós Andrea 9.c 2004.február 6. évfolyam 2. szám Címlapfotó: Arató László Újságunkat a Fővárosi Ifjúsági Alap támogatja. Köszönjük!

3 6. évfolyam 1. szám 3 NEM Füstbe ment terv! IDBi és ODB December 12-én került sor az igazgató úrral kibővített IDB ülésre, az IDBire, melynek fő témája a dohányzás volt. Az ODB-n elfogadott javaslatot az igazgató úr némi kiegészítéssel, megvalósíthatónak találta. Ha elkészül a diákok felügyeleti beosztása, a dohányzásra alkalmas hely kijelölése, és újra működik a kártyarendszer, nincs akadálya az engedély újraindulásának. Ám hosszútávon csak akkor maradhat életben, ha a rend és a tisztaság tényleg fennmarad. Szóval, ha komolyan akarjátok, akkor nemcsak beszélni, hanem cselekedni is kell. Várom jelentkezéseteket a konkrét szervezési munkák elvégzésére. S ha már az udvarról van szó, az eddigiek folytatásaként (fenyő, cserjék, udvarrendezés) jöhet egy szép új pad is. Szó esett még a Tanul-lak új szabályzatáról, aminek kiegészítését az újság egy későbbi oldalán olvashatjátok, de a faliújságon is megtalálható. Januárban is sor került egy ODB megbeszélésre, ahol a fő téma a Madárkórház megmentése volt. Erről is lesz még szó a későbbiekben. Itt hangzottak el a Tanul-lak következő félévre szóló aktuális témái is. Remélem, az ODB titkárok mindenkit tájékoztattak, és én már csak emlékeztetlek titeket. Masznicsek Judit 11/1 IDB titkár Mercator movet mundum alapítvány Iskolánk alapítványától támogatást nyertek - belső pályázaton - a második félévben a meglévők kiegészítéseként - az alábbi programok: ausztriai sítábor ballagás tanirodai kiállítás jutalomkirándulás irodalmi versenyek Az alapítvány lehetőségeit bővítik a szülők, adójuk 1%-ának felajánlásával ban az alapítvány ,-Ft-tal támogatott bennünket, tanulókat, mint ahogy azt a részletes tájékoztatóban is olvashattuk, amit mindenki megkapott. Papírgyűjtés eredményei 10.a 806 kg 11.R1 349 kg 10.e 297 kg 9.c 294 kg 9.f (170kg), 10.d (74 kg), 10/1 (72 kg), 11,b (50kg), 9.b (32 kg), 11,.a (30 kg) DigiÉvkönyv fényképezés március 16-i héten. Ne hagyd ki, a humoros és kiscsoportos képeket se, mert ezek pótolhatatlanok. Jól jöhetnek még pl. 12-.ben. Mindenki nyilatkozhat, hogy fényképe felkerüljön-e az Internetre.

4 6. évfolyam 1. szám 4 Mint ahogyan a tv-ben is hallhattátok, van egy madárkórház a Hortobágyon, ami éppen bezárni készül kapuit, mert az állam nem képes finanszírozni a kiadásokat. Mindössze 10 millió Ft-ra lenne szükség a komoly eredményekkel rendelkező kórház megmentéséhez. Éppen ezért indult egy gyűjtés az iskolában, illetve más iskolákban, amiből már igen sok osztály kivette a részét. De ez nem azt jelenti, hogy már nem lehet gyűjteni, mert minden kis segítség jól jöhet, hiszen ismeritek a mondást: Sok kicsi sokra megy. Hadd mondjak többet arról, amiben esetleg segíteni tudnátok. A hortobágyi Madárkórház Alapítvány 1999 óta nyújt orvosi ellátást és szakszerű elhelyezést főként a védett madaraknak. Célja: Elsősorban a védett és a fokozottan védett madarak, illetve a nemzetközi konvenciók alá tartozó ritka fajok állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása és a gyógyulásuk után szabad természetbe való visszahelyezés a természetvédelmi területen. Röviden ennyi, ami érdekes lehet számotokra. Szeretném, ha segítenénk, ugyanis a mi dolgunk, hogy odafigyeljünk a környezetünkben egy ilyen fontos szervezetre. Segítsünk, hogy segíthessenek! Szeretném megköszönni, hogy legalább ennyien segítettetek A c b e f b Kraskovics Tünde a a KR R SR A tanárok 25000,-Ft-tal támogatták a madárkórház megmentését. Az összeget január 30- án átutaltuk. Reméljük, a segítség idejében érkezett. Utólag adta le támogatását: b K g / A gyűjtést márciusig folytatjuk, akkor utaljuk át a beérkező hozzájárulásokat. Mindenki segítségét köszönjük A szervezők: Némethyné dr. Fülep Katalin és Ecsenszkyné Pencz Rita Kaptunk egy levelet a Madárkórház Alapítványtól, melyben Baji Gál Erzsébet az alapítvány nevében köszönetet mond, amiért segítségetekkel továbbra is működőképes a kórház.. Cserébe meghívta segítőit a Madárkórházba. (a levelet a faliújságon elolvashatjátok.)

5 6. évfolyam 1. szám december 8-án születtem Budapesten. Negyedik éve járok a Dózsa György út 46. sz. alatti Nyitott Műterembe. Ott tanultam meg sok mindent a festésről, és a különböző technikákról. A műterem vezetője Ghyczy György grafikus és festőművész. Körülbelül en vagyunk, akik több-kevesebb rendszerességgel a műterembe járunk. Vannak közöttünk fiatalok és idősebbek, amatőrök és végzett képzőművészek. A műterem vezetője nem csak a fejlődésünkben segít, hanem közös kiállításokat is rendez festményeinkből. Az első kiállításom is egy ilyen rendezvény volt októberében. Ezt követte iskolánkban egy rajzverseny, amin közönségdíjat nyertem. A díjat március 25-én kaptam meg. Nem sokkal később, áprilisában részt vettem a II. Ifjúsági Művészeti Fesztiválon, ahol 250 jelölt közül válogattak ki, és ahol két képemet is kiállították. Immár rendszeres kiállítóként októberében, majd 2003 novemberében - újra a Nyitott Műterem művészeivel együtt rendezett kiállításon találtam magam. Ez utóbbin az a megtiszteltetés ért, hogy osztályfőnököm, és két tanárom is (Stéger János, Mikóné Lindner Mária, Kovács Dénes) eljött az ünnepélyes megnyitóra. A két kiállítás között az iskola benevezett egy Levelezéses Országos Tanulmányi Versenyre, amin 8-10 feladatot kellett teljesíteni, tetszőleges technikával. Az így elért pontszámok alapján 450 versenyző közül a 11. helyezést értem el. Jelenleg két pályázatra készülök. Az egyik címe: A világunk gyermekszemmel. Erre egy sorozatot készítek a Kodály Körönd négy oldaláról. A másik a La mia Italya című pályázat, amelyre tetszőleges technikával készített, Olaszországra emlékeztető képet kell leadni. Remélem sikerül tartani a szoros határidőket! Ez nem mindig megy könnyen, hiszen a festés mellett akadnak egyéb feladataim is, így az érettségi előtt egy évvel.

6 6. évfolyam 1. szám október 29. Szervezők: 11.a és a 11.K4. osztályfőnökök: Deák Erzsébet és Pataki Zsuzsanna A gólyabál napján szegény elsőseinknek ilyen gólya csőröket kellett viselniük, különben fenn állt annak a veszélye, hogy az órán a tanár pont az ő felkészültségükről kívánt meggyőződni. Ezzel még korántsem értek véget számukra a kínos pillanatok, ugyanis a bál során számos izgalmas feladattal kellett megbirkózniuk. Hmmm torta! Ezekért talán megérte lufit borotválni, krémest enni, wcpapírba bújni Fotó: Koós Andrea 9.c Azt hiszem a bál szervezői mindent megtettek, hogy ez a buli emlékezetes legyen iskolánk legifjabb tagjai számára.

7 6. évfolyam 1. szám 7 Kazinczy-verseny Idén is részt vettem az iskolai Kazinczy-versenyen. Ez alkalommal a zsűri tagjaként. Furcsa volt azok közt az emberek közt ülni, akik előtt tavaly még úgy izgultam. Teljesen átéreztem a versenyzők izgalmát. Ennek tudatában, remélem, elfogadtok tőlem néhány (tapasztalaton alapuló) tanácsot: -Ne morogjatok az orrotok alatt! Nyissátok ki a szátokat! Különben nem lehet érteni, mit mondotok, pedig lehet, hogy hibátlanul olvassátok fel a szöveget. -Fontos a testtartás is! Ne görnyedjetek össze! Húzzátok ki magatokat, hisz fontos a kiállás, ráadásul a hangotok is megváltozik, tisztább lesz. Ne hadarjatok! Akármennyire izgultok, próbáljátok nyugodtan, higgadtan felolvasni a szöveget. Tudom, ez nem könnyű feladat. S végül, de nem utolsó sorban: ne féljetek a ZSŰRI-től, hisz nap mint nap találkoztok velük. Nem ítélkeznek fölöttetek, hanem segíteni akarnak. Ki szeretnék hozni belőletek a legjobbat. De ehhez ti is kelletek. Fontos, hogy Te akard jól felolvasni a szöveget. A magabiztosság fél siker. Higygyétek el: ha valaki csak az irodalom 5-ért van itt, azt mindenki érzi. Remélem, ezekkel a tanácsokkal segíthettem. Most pedig szeretnék gratulálni a helyezetteknek: I. Farkas Éva 11.b és Kanalas Eszter 11.RV4 II. Zsíros Anita 12.RV3 és Huszár Mária 10.a III. Masznicsek Judit 11/1 és Károlyi Krisztina 10.b IV. Hosszú Anett 10.a és Rádler Alexandra 10.a A budapesti forduló versenyzői Gratulálok azoknak is, akik idén nem érték el, amit szerettek volna. Ne adjátok fel! Próbáljátok meg jövőre is, hisz sokat számít a tapasztalat. Sok sikert! OK

8 6. évfolyam 1. szám 8 Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy szebbé tegyük néhány diáktársunk karácsonyát. December 12-én ismét bált szervezett a 12.a. Ez azonban nem egy hagyományos buli volt. Kovács Dénes tanár úr a bál bevételét ( Ft) az osztályfőnökök segítségével szétosztotta, remélve, hogy ezzel az összeggel hozzájárulunk az ünnep meghittségéhez. Hisz a karácsony a SZERETET ünnepe. Sajnos, osztályonként csak kevés tanulót lephettünk meg. A bál szervezésében nagy segítséget nyújtott Szűcs Anita tanárnő és a Szász Party Service tanirodai gyakorló cég, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani. Éppúgy, mint azoknak a cégeknek, akik tombola ajándékokkal tették vonzóbbá a bált. Reméljük, az elkövetkezendő években is lesz olyan osztály, amelyik elvállalja ennek a bálnak a megszervezését, mert átérzi, milyen jó dolog adni. ok. Fotó: Koós Andrea 9.c

9 6. évfolyam 1. szám 9 Az idén is nagy volt az igény a közös iskolai ünnepélyre. A műsort osztály tekintette meg. Nagy ováció fogadta a meglepetést, a tanári kórust. Persze az osztályok azért nem felejtették el feldíszíteni a termeket, hiszen a karácsonyi hangulathoz ez elmaradhatatlan. Az évet a tanári ünnepély zárta, ahol a meghívott vendégek között sok ma már nyugdíjas pedagógus fogadta örömmel a szereplőket és a kórust. A tanári kórus itt is meglepetés volt. A műsor összeállította és a kórusokat betanította: Kovácsné Nagy Mária Fotó: Mészáros József, Pétersz Attila11/1 és Koós Andrea 9,c

10 6. évfolyam 1. szám január 15. XII. kerületi Művelődési ház. Tapskíséret az ünnepi köszöntő dalai alatt, ováció a prezentáció közben, fantasztikus fénytechnika az egész műsorban majd tűzijáték a keringő után. Az alsóbb évfolyamosokból álló 60 fős énekkar adta a keretet a végzősök tiszteletére rendezett ünnepi köszöntőnek. Ami már volt és reméljük mindig is lesz: az osztályok táncai, amik most is sok igyekezet és próba után, izgalommal tele jutottak el a színpadig és örvendeztették meg a szülőket., A Visszatekintés képekben című prezentáció az iskoláról és végzőseink elmúlt négy évéről szólt. A szalagok kitűzése után következett a zenés táncos műsor. A nyitó keringőt a 12.RV3 osztály táncolta. A táncot betanította Russzin Józsefné Görög tánccal folytatódott az est, amit a 12.R1 adott elő. Fotó: Arató László

11 6. évfolyam 1. szám 11 Angol keringőt táncolt a 12.KR2 és 12.RV4. A nézők sikongatva, fütyülve nézték az ezt követő táncparódiát, a 12.RV3 előadását. Bécsi keringőt táncolt a 12.RV4, és a 12.K2. Az irodalmi műsort összeállította és az énekkart betanította Kovácsné Nagy Mária A prezentáció a évi emlékkönyv és a 2003-as DigiÉvkönyv továbbá Arató László és Szántó Zoltán képeinek felhasználásával készült. Narrátor: Masznicsek Judit 11/1 Operátor: Vona László 11/1 Szerkesztette: Enyedi Andrea A fény és hangtechnikát valamint a dekorációt a Delta Technical Management cég (1101 Bp. Gép u ) biztosította Major Tibor vezetésével, akik Janek Tímea, Lehoczky Győző, Bednárik Gábor és Vass László 12.RV3 osztályos diákok barátaiként ajándékozták meg a végzősöket munkájukkal és profi eszközeikkel. A táncokat betanította: Bartalosné Fekete Éva

12 6. évfolyam 1. szám 12 Egy felejthetetlen este története Itt állunk a színpadon egy óriási kék függöny mögött. Szinte levegőt se m erünk venni. Hisz tudjuk, hogy több mint 500 kíváncsi szempár mered majd ránk, ha szétmegy a függöny. S ekkor megtörténik, hogy a függöny szétnyílik, s az iga zgató úr megkezdi ünnepi beszédét, amely után mindhárom osztály sietősen távozik a színpadról, hogy megkezdődhessen a sz a- lagtűzés. Szép lassan bevonul az első osztály. A színpad soha nem tűnt még ilyen távolinak,, a lépcső pedig ilyen m a- gasnak. Ezt az érzést csak fokozta, hogy az összes pillantás ránk szegez ődött. Majd elhangzott az első név, majd a m á- sodik, a harmadik..., és végül az utolsó. Ezen is túl vagyunk. Senki sem bo tlott meg a lépcsőn, senki sem törte össze m a- gát, amitől annyira féltünk. Az este azonban csak most kezdődik. Következő szám: az osztályprodukció. Vajon a di a- vetítés közben minden rendben lesz? Hol vannak a mikrofonok? Vajon mindenki emlékszik a szövegére? Igen mindenki emlékezett, s úgy tűnt a közönségnek te t- szett a mi kis bemutatónk. Mostmár ko n- centrálhatunk az éneklésre, ami nem kis feladat, figyelemben véve, hogy a beéne k- lendő terület a megszokott osztálytere m- nek durván 5-szöröse. Ráadásul a hallgatók száma is jóval több a megszokot tnál (ének tanár). Egyáltalán nem érzem úgy, hogy ha kinyitom a számat, bármilyen hang is kipréselődne rajta. És mégis. Sőt a többiek is énekelnek,, nem is rosszul! S a közönség tapsol. Valószínűleg nem a profi énekhangunk miatt. Sokkal inkább azért, mert mi állunk ott, akik miatt itt vannak. De ez mindegy. A lényeg, hogy nekünk szól a taps. Ez egy csodálatos érzés. Nagy megkönnyebbülés. Most jön csak a neheze: a keringő. Mindenki ka p- kodva próbálja magát belepaszírozni az általa választott esküvői ruhába, s a hozzá illő, úgyszintén kényelmes topá n- kába. Majd egy rövidke szünet után megkezdődnek a keringők. Furcsa é rzés itt állni a színpadon, esküvői ruhában, frakkban szüleink előtt, akik számára mi még mindig gyerekek vagyunk,. Ők emlékeznek arra az időre, amikor b abázni, kisautózni szerettünk volna. Felcsendül a keringő. De mi nem hallunk mást, csak: egy-két-há, négy-öt-hat, egy-két-há, négy-öt-hat, s közben csak mosolygunk, s mosolygunk. Egész jól sike rült a táncunk is. Minket is meglepetésként ért, amikor egyik pillanatról a másikra leoltották a villanyokat és a közönség az UV fény miatt csak lila ruhákat és kesztyűket l á- tott jobbra balra lengedezni. Gyönyörű volt. Nagyon élveztük. Majd a függöny bezárult, s mi vidáman elhagyhattuk a színpadot, szabad utat engedve a többi osztálynak. De a legnagyobb megpróbá l- tatása még hátra volt. Az osztálytánc. Volt, aki country-t táncolt, volt, aki twistelt, volt, aki rockyzott... Szóval a zenei kínálat igen változatos volt. A táncok pedig vidámak voltak. Legtöbbünk nagyon élvezte, amit csinált, s reméljük, ezt a közönség is ére zte, hisz ez sokat számít egy ilyen produkciónál. A tánco k- nak nagy sikere vol t. Így nem volt nehéz jókedvűen felvonulni a színpadra a csal á- di keringőhöz. Vendégeink mégegyszer láthattak bennünket csinosan kiöltözve, mi pedig mégegyszer élvezhe ttük a nekünk szóló tapsvihart. Azt hiszem ez az este jobban sikerült, mint ahogy azt gondoltuk volna. De azért mindenki örült, hogy vé g- re vége ennek az egésznek, s j öhet a buli! Volt, aki az osztályával, volt, aki a cs a- ládjával, s volt, aki a barátaival tö ltötte az est hátralevő részét. Abban azonban mindenki egyet értett, hogy ez egy felej t- hetetlen este volt! Ok

13 6. évfolyam 1. szám 13 A 12.c szalagtűzése A 12.b keringője 12.a country t{nca A 12.b: A csaj nem j{r egyedül Fiatal a ny{r és az akrobatikus rock & roll -Iskolai t{nccsoport-

14 Összesen 6. évfolyam 1. szám 14 Tanul-lak Tanterem szépségverseny pontozólap pillanatnyi állás osztály terem Általános dekoráció XI. XII. I. össz. Alkalmi dekoráció XI. XII. I. össz. Tisztaság XI. XII. I. 12.a a d b g f c b / b g a c a f a a RV K / R e RV / KV b c c R KR e d össz.

15 6. évfolyam 1. szám 15 Ezeket a sorokat érdemes tanulmányozni. Itt a változásokat gyűjtöttük csak ki. A teljes szabályzat a faliújságon tekinthető meg. Értékelési szempontok: Rend és tisztaság rombolásért, rendetlenségért mínusz pont adható Értékelései szempontok: a falak tisztasági, a padok tetejének állapota, padok belsejének, a táblának és a padlónak a tisztasága, tanári asztal rendezettsége. Ne legyenek régi dekoráció maradványai a falon, ablakon. Általános dekoráció Értékelései szempontok: a terem hangulata, függönyök állapota, virágok gondozottsága. Maximális pontot az a dekoráció érdemel, amelyik az iskolai, közintézményi jellegnek megfelelő (vagyis nem pop együtteseket és fehérneműreklámokat tartalmaz). Aktuális dekoráció (témáit és érvényességének időpontjait a DÖK határozza meg) Értékelései szempontok: a meghatározott téma szerinti dekoráció megléte és minősége. Értékelés módja: Havi egy, előre nem jelzett időpontban történő végigjárás, az aktuális dekorációra kijelölt határnapok között, kivéve a két határnapot, ami a dekoráció cseréjének időpontja. Aktuális dekoráció témái a II. félévben Január 15-ig karácsonyi dekoráció leszedése Február: mentsük meg az állatokat Március: Március 15. Április: EU csatlakozás Május: Diáknap, végzősöknek ballagás Ezentúl megörökítjük egy-egy osztály dekorációját. Most a 10.d jól sikerül osztálykirándulást felelevenítő aktuális dekorációját láthatjátok, ami decemberben egy kis karácsonyi hangulatot is kapott. Foto: Pétersz Attila 10/1

16 6. évfolyam 1. szám 16 : Horrorra akadva 3: Egy baráti társaság életét redesen felkavarják a gabonakörök, a halálos videókazetták és az őrült fényképészek. Rendező: David Zucker; szereplők: Charlie Sheen, Pamela Anderson, Denise Richards Honlap:www. Scarymovie. Com/sm3_home.html Kill Bill 2: A menyasszony bosszúhadjárata folytatódik. Utolsóként egy bizonyos Bill szerepel a halállistáján. A dörzsölt gengszter azonban tartogat még egy ászt a kabátujjában. Rendező: Quatin Tarantino; szereplők: Uma Thruman, David Carridine Honlap: www. Killbill.hu Shrek 2: A rokonlátogatás sosem egyszerű. Mikor azonban Shrek és Fiona (hercegnő) az esküvő után meglátogatják a hercegnő szüleit, elszabadul a pokol. Ráadásul egy gonosz Csizmás Kandúr is feltűnik a színen. Rendező: Kelly Asbury, Conrad Vernon Honlap: www. Shrek2. hu Yamakasi 2: A korábbi Yamakasicsapat szédületes, nagyvárosi akrobatái ismét jó oldalon használják páratlan falmászó tehetségüket. Rendező: Julien Seri; szereplők: Chau Belle Dihn, Malik Diouf, Williams Belle, Yann Hnautra Honlap: www. Us.imdb. com Csajok a csúcson 2: Inken, Lucy és Léna felnőttek, és Münchenben kutatnak kétségbeesetten albérlet után. A legjobb lenne olyat találni, ahol kedves,jó pasik laknak. Rendező: Peter Gersina; szereplők: Diana Amft, Jasmin Gerat, Karoline Herfurth Honlap: www. Constantin-film. De Pókember 2: Peter Parker az őrült tudóssal, dr.otto Octavianusszal veszi fel a harcot. A tudós egy rosszul sikerült kísérlet után csápos lénnyé mutálódik Rendező: Sam Raimi; szereplők: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco Honlap: http.// spiderman. Sonypictures. com

17 6. évfolyam 1. szám január 16-án lezajlott a végzős szakközepes osztályok várva várt eseménye, a Szalagavató bál. Láthattunk itt gyönyörű keringőket, vérbeli Country zenét, a 80-as éveket idéző rock & roll-t, de a modern táncok kedvelői sem szenvedtek hiányt a végzős osztályok jóvoltából. Ezeken kívül volt még két rocki. Az egyik, egy igazi nyári hangulatot idéző tánc volt Fiatal a nyár címmel, a másik pedig egy modernebb, pörgősebb, különböző akrobatikus elemekkel dúsítva. Ezeket a táncokat Zalay Tamás tanár úr külön tánccsoportja tanulta be és adta elő. A végzősökkel ellentétben nekünk a tánccsoportnak nem ez volt a fő fellépésünk, hanem a szalagavatót követő hétvégén megrendezett AMITA táncverseny, melyet Erzsébeten, a Csili Művelődési házban rendeztek január 24-én, szombaton. Iskolánkat két kategóriában képviseltük. Az egyik a szalagavatós táncok kategóriája volt, míg a másik a modern táncoké. A szalagavatós táncoknál a Fiatal a nyár -ral indultunk, délelőtt tíz órakor. A fellépést megelőzően különösebben nem izgultunk, hiszen legtöbbünknek nem ez volt az első táncversenye, és ismervén magunkat szinte teljesen biztosak voltunk abban, hogy nyerünk. Így is lett. Ebben a kategóriában elnyertük az első helyezést (az okleveleket és a díjat a földszinten, a portával szemben a vitrinben megtekinthetitek). Ebben a táncban hét pár vett részt, név szerint a következők: Csobán Katalin (10.a) Vincze Sándor (12.c), Báles Viktória (10.a) Toba Zoltán (14.a), Herczeg Nikolett (10.a) Széles Bence (13.a), Swajda Judit (10.a) Székely Tamás (régebbi tanuló), Takács Anett (10.a) Vizesi Attila (10.a), Pinczi Julianna (10.b) Rogányi Richárd (14.a), Csurgai Renáta (10.b) Vajda Mihály (9.c). Miután egy díjat már a zsebünkben tudtunk, volt elég időnk, hogy pihenjünk, mert az akrobatikus rockival mellyel a moderntánc kategóriában indultunk csak délután ötkor léptünk fel. Addig a legtöbben ott maradtunk, és nézegettük a többi résztvevő színvonalas vagy kevésbé színvonalas produkcióit, melyek között szerepelt többek között kán-kán, matróztánc, mazsorett, és voltak olyanok is, akik egyedül mutatták be tudásukat. Délután háromra megint együtt volt a csapat, mely időközben egy kicsit átalakult, mivel itt már csak négy pár volt. Név szerint: Sali Renáta (10.a) Toba Zoltán, Csurgai Renáta (10.b) Vincze Sándor (12.a), Pinczi Julianna (10.b) Rogányi Richárd (14.a), és Szőnyi Zsuzsanna (régebbi diák) Székely Tamás (régebbi diák). Megérkezésünket követően nem lóbáltuk a lábunkat, hanem gyors átöltözés után elkezdtünk bemelegíteni, mert itt már szükségünk volt az izmainkra és a fittségünkre. Elérkezett a színpadra lépés pillanata. Elnézvén a többi párt rájöttem, hogy nemcsak én vagyok az, aki izgatott a verseny miatt. Izgalmunk és félelmünk alaptalannak bizonyult, mivel sikerült a táncot tökéletesre teljesíteni. Ettől kezdve csak várnunk kellett az eredményhirdetésre, melyen legnagyobb örömünkre dobogós helyezést, a harmadik helyet értük el. A versenyt követően, távozóban, elnéztük a többi versenyzőt, és arról beszélgettünk, hogy mennyire irigyeljük őket. Ők már végeztek. Mehettek haza. Mi még nem, mivel nekünk még este tizenegykor és éjfélkor is volt egy fellépésünk a Budapesti Átrium Hayett szállodában. Rogányi Richárd 14.a

18 6. évfolyam 1. szám 18 Fiú egyéni: Csuka József 9.c Vincze Sándor 12.c Szentágotay Balázs 12.RV4 Páros: Csuka József 9.c Vincze Sándor 12.a Szentűgotay Balázs 12.RV4 Csorba István 12.c Juhász Krisztián 11.RV4 Fülöp Dániel 11.RV4 Lány egyéni: Balázs Izabella 14. Kraskovics Tünde 11/2 Nagy Katalin 9.a Gratulálunk! A szervezők Russzin Józsefné és Csík Ivett A fiatalabbak A nagyobbak

19 6. évfolyam 1. szám 19 FIÚK LÁNYOK ÉVFOLYAM I. 10.a 10.a/A 1 Lassan Péter Swajda Judit 2 Csányi István Báles Viktória 3 Sipos Tamás Herczeg Nikolett 4 Vizesi Attila Dávid Bernadett II. 9.d 10.a/B 1 Frey László Bazarszad Zsárgál 2 Zöld Balázs Haga Alexandra 3 Szabó Dániel Saly Renáta 4 Kovács László Balázs Enikő III. 9.e 9.g 1 Bíró György Kovács Lujza 2 Bagyin Gábor Merkl Andrea 3 Csőgör Gábor Mihályi Melinda 4 Galambos Péter Juhász Aranka FIÚK LÁNYOK évfolyam I. 12.a 11R1 1 Mészáros Ádám Sebők Nikolett 2 Szatyina István Szendrei Erika 3 Bárándi Tamás Roszinszki Anita 4 Varga Norbert Zsér Zsanett II 11.KR3 10/1 1 Horváth Beáta Besze Beáta 2 Rácz Zoltán Bagó Brigitta 3 Nagy István Hajóssy Katalin 4 Németh Richárd Setét Bernadett 5 Német Dániel (11K2) III. 12.RV4 11K2 1 Novodomszky Jenő Kincses Alexandra 2 Katona Gábor Fleisinger Helga 3 Szentner Krisztián Cseke Emőke 4 Chioreán András Tirpák Annamária 5 Vajda Bettina Idén a frissen megalakult Fővárosi Diákönkormányzatok Szövetségének Ügyvivő Testülete megszervezi az első írói pályázatát középiskolások számára, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy írói tehetségüket kibontakoztassák. A pályázat címe: A téma az utcán hever Novella vagy vers kategóriában lehet pályázni. A kategóriák első három helyezettje a Budapest poétája díjat kapja, könyvutalvány ,-Ft, ,-Ft ill ,-Ft kíséretében - kíséretében. A díjkiosztót a Költészet Napja alkalmából rendezett ünnepélyen tartják, ahol díjazott írásművek felolvasásra kerülnek. A pályázatok beküldési határideje: március 19. Max. 10 gépelt oldal! Egyéb információkért forduljatok Károssy Ágnes igazgató helyetteshez. Vaal leenntti inn nnaapp VVaal lleenntti iinn nnaa pp,,, vvaaggyy BBáál lli ii nntt nnaa pp méégg nn eem ppi iirrooss bbeettűűss üünnnneepp aa maaggyyaarr nnaappttáárraakkbbaann,,, ddee aa vvi ii-- rr áággbboo llttookkbbaann l kkeezzdd nnőőnni ii aa ffoorrggaal lloom,,, sszzeebbbbnnéél ll sszzeebbbb vvi iirráággccssookkrrookkaatt rraakknnaakk kki ii aa kki iirraakkaattookkbbaa,,, aamee-- llyyeekkrr l ee ppi iirrooss sszzí íívv kkeerrüül ll ddí ííss zzí íítt éé sskkéé nntt... AA VVaal lleenntti iinn nnaappi ii üünnnneeppssééggeekkeett 1111 éévvee ttaarrttjjuukk sszzáámoonn... TTaal lláánn meerrtt máárr aal lli iigg vváárrjjuukk aa ttaavvaasszz bbeekköö sszzöö nntt ééss éétt... Maaggaa aazz üünnnneepp eeggyy rrééggi ii ttöörrttéénneettrree vveezzeetthheettőő vvi iisssszzaa: : aa rróómaai ii bbi iirr oo ddaal lloombbaann ffeebb-- rruuáárr éénn JJuunnoo iisstteennaasssszzoonnyy i tti ii sszz tteel lleettéérree üünnnneeppeett sszzeerrvveezztteekk... Otttt iiss i aa ttaavvaasszz hhí íírr nnöö kkéé nneekk,,, aa ffi iiaa-- ttaal ll sszzeerreel llmeesseekk üünnnneeppéénneekk iissm i eerr ttéékk eel ll eezztt aa nnaappoott... KKrr... uu bbaann GGeel llaassi iiuuss ppááppaa eel llrr eenndd eel llttee,,, hhooggyy aazz aadddd iiggi i LLuupp eerr cc aal lli iiaa üünnnneepp hheel llyy eetttt eegg yy nnaa pppp aal ll kkoorráábbbbaann,,, ff eebbrr uuáárr éé nn,,, SS zzee nntt VV aal lleenntti iinnrr ee eeml lléé-- kkee zzzz ee nneekk... VVaal lleenntti ii nntt IIII... CCl llaauudd iiuuss i ccssáásszzáárr iiddee i jj éénn,,, aa IIIIII... SSzzáázzaaddbbaann bböörrttöönnöözzttéékk bbee,,, meerrtt aa kkeerreesszz-- ttéé nnyy vvaal lll lláásstt kköövveettttee... AA bböörrttöönnőőrr vvaakk kki iissl lláánnyyaa hhoorrddttaa bbee nneekki ii eennnni iivv aal llóójjáátt aa cceel lll lláábbaa ééss iil illyyeennkkoorr vvool lltt iiddőő i aarrrraa,,, hhooggyy aa kki iissl lláánnyytt vvi iiggaasszzttaal lljjaa vvaakkssáággaa mi iiaatttt,,, eerrőőssí íítteett ssee hhi iittéébbeenn... ÍÍggyy vvi iisssszzaaaaddttaa aa lláánnyy l llááttáá-- l ssáátt... VVaal llee nntti iinntt ffeebbrruuáárr éénn vvééggeezzttéékk kki ii... Haal lláál llaa eel llőőtttt üüzzeenneetteett kküül llddöötttt aa meeggggyyóóggyyí ííttoottttnnaakk -- AA ttee VVaal llee nntti iinnoodd -- aal llááí íírr ááss ssaal ll... ÍÍggyy vváál lltt aazz aal llááí íírrááss aazz eeggyymáásstt sszzeerreettőő ffi iiaattaal lloo kk,,, aazz eeggyymáássrraa sszzee-- rr eetteetttt eel ll ggoonnddool llóókk rröövvi iidd,,, őősszzi iinnttee üüzzeenneettéévvéé aazz eeggéésszz vvi iil lláá ggoo nn... Sztokanovics Gabriella 10.g forrás: Internet

20 6. évfolyam 1. szám 20 Február első hete Február 17. kedd Február 23. hétfő Február 24. kedd Február Március 12. péntek Április 7. szerda Április Április 27. kedd Április 30. péntek Május 4. kedd Május 7. péntek Május Május 14., 20. és 21. Május 24. Május 25. Május 24-től Június 4. péntek Június 9-től Június 15. kedd Június 24. csütörtök Szülői értekezlet a 12. évfolyamosok szülei számára Szülői értekezlet valamennyi évfolyamban 17 órától Általános fogadóóra 18 órától Téli sportnap menj korizni! Keresd Csík Ivett tanárnőt. Nevelési értekezlet nincs tanítás Sítábor Megemlékezés március 15-éről Megjelenés ünnepi öltözetben Diáknap Tavaszi szünet Diákparlament 9.35-től Tanári továbbképzés - Szünet Jutalomk ir ándulás Szakközepes ballagási ünnepély (11 óra) Szakiskolai tanulók ballagási ünnepélye (13 óra) Magyar és matematika írásbeli érettségi (8.00 óra) A többieknek 8.40-től rendes tanítás Angol, német és olasz, ill. spanyol írásbeli érettségi Írásbeli vizsga kereskedelmi és vállalkozási ismeretekből valamennyi szakma 12.évfolyamán és a technikus képzés 14. évfolyama számára (8.00 óra) A többieknek tól rendes tanítás A technikus képzés 14. évfolyamának nyelvi írásbeli vizsgája Szakmai gyakorlati és szóbeli vizsgák Pedagógusnap 12 órától Szóbeli érettségi vizsgák Utolsó tanítási nap Bizonyítványosztás 8.00 órától

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

A TANÉV FELADATAINAK ÜTEMEZÉSE

A TANÉV FELADATAINAK ÜTEMEZÉSE A TANÉV FELADATAINAK ÜTEMEZÉSE 1. Tanév előkészítése: 2015. augusztus 21-től augusztus 31-ig 2. Alakuló-értekezlet: 2015. augusztus 25. 8.00 óra (kedd) 3. Iskolai javítóvizsgák lebonyolítása 2015. augusztus

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

5. A tanév tervezett ütemterve

5. A tanév tervezett ütemterve 5. A tanév tervezett ütemterve A 2011/2012. tanév rendje A tanév első tanítási napja iskola művészeti iskola A tanév utolsó tanítási napja iskola - művészeti iskola Az első félév vége Az első félévi értesítő

Részletesebben

2012/2013. tanév rendje (kivonat)

2012/2013. tanév rendje (kivonat) 2012/2013. tanév rendje (kivonat) Első tanítási nap: Őszi szünet: Téli szünet: Első félév: Tavaszi szünet: Utolsó tanítási nap: Tanítási napok száma: 2012. szeptember 3. /hétfő/ 2012. október 29-től november

Részletesebben

Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap)

Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap) Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap) Feladat Határidő Felelős Javító- és osztályozó vizsgák augusztus 25. 8.00 Munkaközösségi értekezletek augusztus 26-27. Tanév-előkészítő nyitóértekezlet

Részletesebben

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve időpont program felelős Augusztus 24. Alakuló értekezlet 25. 8 00 Osztályozóvizsga Dr. Kapusiné Szigethi Emese 26. Szakalkalmazotti értekezlet 27.

Részletesebben

Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális szakiskola és Kollégium Diákönkormányzatának Szervezeti és működési szabályzata

Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális szakiskola és Kollégium Diákönkormányzatának Szervezeti és működési szabályzata Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális szakiskola és Kollégium Diákönkormányzatának Szervezeti és működési szabályzata Ezen Szervezeti és Működési Szabályzat a Kolping Katolikus Szakiskola Tanulói, tanulóközösségei

Részletesebben

2015/2016. tanév rendje

2015/2016. tanév rendje 2. sz. melléklet: 2015/2016. tanév rendje 2015/2016. tanév rendje Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) SZEPTEMBER 8.00 Ünnepélyes tanévnyitó (szakközépiskola

Részletesebben

Szeptember udvar osztályterem tantermek

Szeptember udvar osztályterem tantermek szept. 1. hétfő 1. óra 2-4. óra 5-7. óra Tóth Árpád Gimnázium Ünnepélyes tanévnyitó Osztályfőnöki óra Szeptember udvar osztályterem tantermek Várallyainé B.J szept. 1. hétfő 6-7. óra Első emelt szintű

Részletesebben

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap s z e p t e m b e r fő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap aug 31 1 2 3 4 5 6 1. szept. 1-6 tantestületi munkaközösségi ek évnyitó osztályfőnöki órák osztályfőnöki munkaközösség e 7 8 9 10 11

Részletesebben

A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE

A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE Szorgalmi időszak: Szakközépiskola nappali tagozat: 9-11. osztályok 2012. szeptember 3. - 2013. június 14. 12.B, G és a 13. A osztályok 2012. szeptember 3. - 2013.

Részletesebben

értekezlet a tanév feladatai

értekezlet a tanév feladatai dátum Augusztus 24. Augusztus 25. esemény Nevelőtestületi alakuló Javítóvizsgák (külön kiírás szerint) Augusztus 25.- 27. Munkaközösségi ek a tanév feladatai Augusztus 26. szerda 10.00 Előadás munka- és

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2013/2014

ESEMÉNYNAPTÁR 2013/2014 ESEMÉNYNAPTÁR 2013/2014 augusztus 22. 9:00 Alakuló értekezlet augusztus 23-26. 8:00 Javító-, és osztályozóvizsgák augusztus 29. 8:00 Tanévnyitó értekezlet szeptember 02. 8:00 A szorgalmi idő első napja

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre Hét Hónap, nap Eseménytervezet szeptember 1.hét 1. "A" hét 1. hétfő Első tanítási nap: munkavédelmi oktatás a 9.évfolyam számára 2. 2. kedd 3. 3. szerda Tanévnyitó

Részletesebben

HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV. December

HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV. December HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV December a hónap folyamán Történelem háziverseny harmadik fordulója a 9-10. évfolyam számára a második világháború témaköréből felelős: Hartmann Mónika Kirándulás a bécsi

Részletesebben

A 2014/2015-es tanév ütemterve

A 2014/2015-es tanév ütemterve A 2014/2015-es tanév ütemterve Tanévkezdés: Alakuló értekezlet: 2014. augusztus 25. Tanévnyitó ünnepély: 2014. 01. Első tanítási nap: 2014. 01. A tanév munkarendje: A tanév első napja: 2014. 01. Az első

Részletesebben

MUNKATERV 2014-15. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola

MUNKATERV 2014-15. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola MUNKATERV 2014-15 Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola 2014. SZEPTEMBER H 1 8 15 22 29 Évnyitó + 3. of óra Enapló ellenőrzése szept. 14-19. lengyel diákcsere

Részletesebben

A tanév tervezett ütemterve. A 2014/2015. tanév rendje. művészeti iskola. 2014.október 27-től október 31-ig 2014. december 22-től 2015.

A tanév tervezett ütemterve. A 2014/2015. tanév rendje. művészeti iskola. 2014.október 27-től október 31-ig 2014. december 22-től 2015. A tanév tervezett ütemterve A 2014/2015. tanév rendje A tanév első tanítási napja általános iskola művészeti iskola 2014. szeptember 1. A tanév utolsó tanítási napja általános iskola művészeti iskola Az

Részletesebben

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola 1149 Budapest, Egressy út 36.

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola 1149 Budapest, Egressy út 36. Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola 1149 Budapest, Egressy út 36. A tanévkezdés feladatai: Feladat ellátási terv a 2015/2016-os tanévre Javítóvizsgák:

Részletesebben

FORRAI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A MAGYARORSZÁGI METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN TANÉV RENDJE 2015/2016

FORRAI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A MAGYARORSZÁGI METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN TANÉV RENDJE 2015/2016 FORRAI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A MAGYARORSZÁGI METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN TANÉV RENDJE 2015/2016 SZEPTEMBER 5. Aug. 30. Évnyitó istentisztelet Szept. Évkezdet Pásztor Zsófia 7. 1 Szept.

Részletesebben

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről alapján. 1. A TANÉV A tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. A tanítási év első féléve

Részletesebben

A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS

A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS 17. (hétfő) 9:00 alakuló értekezlet 18-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 24-26. DIFER mérés 26. tankönyvek átvétele 27. 7:00 szakmai

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKLET. Éves munkaterv formalap

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKLET. Éves munkaterv formalap Tanév: 2013/2014 2013 36. hét B hét Szeptember 9:00 02. Tanévnyitó ünnepély 02. Első tanítási nap 3-4-5. Tankönyvek kiosztása, tanmenetek áttekintése 8:00-tól 9:00-14:00 Bokor Fekete Lászlóné 6-8. Nyelvparádé

Részletesebben

Szeptemberi októberi programok

Szeptemberi októberi programok Szeptemberi októberi programok Szeptember 17 én, 18 án iskolánkban papírgyűjtés volt. A felsőtagozat összesen 5623 kg papírt gyűjtött. A tavalyi évben többet gyűjtöttünk. Reméljük a következő tanévben

Részletesebben

Tanítási év helyi rendje 2015/2016

Tanítási év helyi rendje 2015/2016 Tanítási év helyi rendje 2015/2016 jogszabályi háttér: az emberi erőforrások minisztere 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete a 2015/2016. tanév rendjéről tanítási napok száma: 181 nap tanítás nélküli munkanapok

Részletesebben

Dátum t.n.s.sz. 1. H 1. Első tanítási nap Tanévnyitó ünnepség Szülők fóruma 1. évfolyam 1. évf. szülői értekezlet 5. évf.

Dátum t.n.s.sz. 1. H 1. Első tanítási nap Tanévnyitó ünnepség Szülők fóruma 1. évfolyam 1. évf. szülői értekezlet 5. évf. Szeptember Dátum s.sz. 1. H 1. Első tanítási nap Tanévnyitó ünnepség Szülők fóruma 1. évfolyam 1. évf. szülői értekezlet 5. évf. szülői értekezlet 8 00 17 00 17 30 17 00 BCSH, KGB, SzSzR ig. PI SZM 2.

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE Kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája 6000. Kecskemét, Forradalom u. 1. Tel.: 76/488-762 Fax.:76/508-309 E-mail: moraisk@keszeiskola.hu ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as

Részletesebben

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2012. augusztus 21. kedd 9 00 Alakuló értekezlet 2012. augusztus 22-24. szerda-péntek Gólyatábor ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2012. augusztus 24. péntek 9 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

Eseménynaptár 2014/2015

Eseménynaptár 2014/2015 Eseménynaptár 2014/2015 SZEPTEMBER 01. hétfő Tanévnyitó ünnepély 1. tanítási nap 8:00 óra 03. szerda Modul órák, szakköri foglalkozások megkezdése. Modul óra és szakkörvezetők 09. kedd Iskolavezetőségi

Részletesebben

Szakmódszertani iskolai gyakorlat

Szakmódszertani iskolai gyakorlat Dr. Makó Ferenc Bolyai János Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola 1134 Bp., Váci út 21. Tel.: 320-8233 Kapcsolattartó: Hegyesi László Első találkozó: 2014. szeptember 19. 8:45 igazgatói iroda előtt

Részletesebben

Különös közzétételi lista:

Különös közzétételi lista: Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. Nevelő oktató munkát segítők száma, szakképzettsége 3. Iskolai

Részletesebben

2014/2015. tanév ütemterve

2014/2015. tanév ütemterve 2014/2015. tanév ütemterve Augusztus 21. 8,00 Alakuló értekezlet. Munkaközösség-vezetők megbeszélése 26. 8,00 Javítóvizsgák Szeptember 1. 8,00 Tanévnyitó ünnepély 3. Tanévnyitó értekezlet 5. 8,00 VENI

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31.

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31. A tanév rendje 1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2015. szeptember 1. (kedd) A tanév első féléve: 2016. január 22. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek)

Részletesebben

A 2014-2015-ös tanév iskolai feladatainak ütemezése a Magyar László Gimnázium és Szakiskolában

A 2014-2015-ös tanév iskolai feladatainak ütemezése a Magyar László Gimnázium és Szakiskolában Dunaföldvári-Bölcskei-Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola Magyar László Gimnáziuma és Szakiskolája 7020 Dunaföldvár, Templom u. 5. Telefon/Fax: 75/541-269 OM 201167

Részletesebben

Első tanítási nap 2015. szeptember 1. Őszi szünet 2015. október 26. október 30. Téli szünet 2015. december 21. - 2015. december 31.

Első tanítási nap 2015. szeptember 1. Őszi szünet 2015. október 26. október 30. Téli szünet 2015. december 21. - 2015. december 31. Tanév rendje Tanévnyitó 2015. szeptember 1. (kedd) 8.00 óra Első tanítási nap 2015. szeptember 1. Őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2015. október 22. (csütörtök) Munkaszüneti nap 2015. október 23.

Részletesebben

A 2011/2012-ES TANÉV ÉVES PROGRAMTERVE

A 2011/2012-ES TANÉV ÉVES PROGRAMTERVE A 2011/2012-ES TANÉV ÉVES PROGRAMTERVE Összeállította és elfogadta: a Kastélydombi Általános Iskola nevelőtestülete 2011. augusztus 31. Szeptember 08.24. Alakuló értekezlet TÁMOP alakuló értekezlet Mochnács

Részletesebben

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény 4150 Püspökladány Bajcsy-Zs.u.3-5. MUNKATERVI

Részletesebben

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap s z e p t e m b e r fő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 1. szept. 1-7 8.00 Évnyitó utána 3 osztályfőnöki óra 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 2. szept. 8-14 a 12-es évfolyam

Részletesebben

ÉVES MUNKATERV 2014/2015

ÉVES MUNKATERV 2014/2015 ÉVES MUNKATERV 2014/2015 Összeállította: Molnár Péter tagiskola igazgató A tantestület elfogadta 2014. szeptember 5-én. Szeptember Naptári nap Esemény 1. Tanévnyitó ünnepség 5. Tanévnyitó értekezlet, munkaterv

Részletesebben

FORRAI MŰVÉSZETI ISKOLA A METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN 2015/2016 MUNKATERV

FORRAI MŰVÉSZETI ISKOLA A METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN 2015/2016 MUNKATERV FORRAI MŰVÉSZETI ISKOLA A METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN 2015/2016 MUNKATERV SZEPTEMBER 1 5. Évnyitó istentisztelet (aug. 30.) Évkezdet szept. 7 1 Szülői értekezlet szept. 9.17.30 Éves eszközigény leadása

Részletesebben

NAGYKANIZSAI SZC CSERHÁTI SÁNDOR SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA MUNKATERVE 2015/2016. TANÉV

NAGYKANIZSAI SZC CSERHÁTI SÁNDOR SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA MUNKATERVE 2015/2016. TANÉV NAGYKANIZSAI SZC CSERHÁTI SÁNDOR SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA MUNKATERVE 2015/2016. TANÉV Péterváriné Kiss Sarolta mb. igazgató A tanév rendje Első tanítási nap: 2015. szeptember 1. /kedd/n Utolsó

Részletesebben

Általános iskola: 181 tanítási nap Gimnázium: 180 tanítási nap. Szeptember. Tanítási napok száma: 22 nap

Általános iskola: 181 tanítási nap Gimnázium: 180 tanítási nap. Szeptember. Tanítási napok száma: 22 nap Általános iskola: 181 tanítási nap Gimnázium: 180 tanítási nap Szeptember Tanítási napok száma: 22 nap Feladatok Határidők Szervezők Tanévnyitó szentmise (Endrődi Lukács László 2014. 08. 31. 17-18.30 óra

Részletesebben

A 2012/2013-AS TANÉV RENDJE

A 2012/2013-AS TANÉV RENDJE A 2012/2013-AS TANÉV RENDJE A 3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelete, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2012. szeptember 3-től 2013. június 14-ig tart (182 tanítási nap). 1.

Részletesebben

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966 1. A tanév helyi rendje Az iskolai szorgalmi idő Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) Ballagás: 2016. június 17. A tanítási napok száma: 181 nap

Részletesebben

III. éves tanító szakos hallgatók beosztása VMT csoportos tanítási gyakorlat névsora B-TAKG017 2013/2014. tanév II. félév

III. éves tanító szakos hallgatók beosztása VMT csoportos tanítási gyakorlat névsora B-TAKG017 2013/2014. tanév II. félév Szakvezető: Szakter Zsuzsa Tantárgy: angol VMT Ideje: hétfő 10-12:35 óra Helye: 4. d osztály ANATABF.SZE Antal Anett angol BERTABF.SZE Bertalan Renáta Melinda angol DEETABF.SZE Deák Erzsébet angol KIVTAAF.SZE

Részletesebben

2012. augusztus Szakiskola

2012. augusztus Szakiskola 2012. augusztus Szakiskola Tanuló neve Osztály Tantárgy Terem Vizsgáztató tanár 24.aug 27.aug 28.aug Ajtai Krisztián Péter 09E Élelmiszer ismeret 9 Irházi Emőke 1.n. 9:00-10:00 Ajtai Krisztián Péter 09E

Részletesebben

Magyar László Gimnáziuma eseménynaptára a 2015-2016. tanévre

Magyar László Gimnáziuma eseménynaptára a 2015-2016. tanévre A Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium eseménynaptára a 2015-2016. tanévre Eseménynaptár 2015-2016. tanév Augusztus Aug. 17. 9 h Dátum Esemény Tantárgyfelosztás,

Részletesebben

Fontos tudnivalók a 2014/2015-ös tanévről

Fontos tudnivalók a 2014/2015-ös tanévről Fontos tudnivalók a 2014/2015-ös tanévről Oldal: 2 / 7 Székhelyünk: 2085 Pilisvörösvár, Fő utca 134. Telefon: (26) 374 457 (26) 611-477 Iskolaigazgató: Szakmai vezető: Iskolatitkár: Gazdasági vezető: Gazdasági

Részletesebben

A 2015/2016 tanév helyi rendje

A 2015/2016 tanév helyi rendje Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda A 2015/2016 tanév helyi rendje Szeptemberi programok Dátum, időpont Esemény, rendezvény Felelős(ök) Szeptember 1. 8 óra Szeptember 2. 16.30 óra

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2013/2014. tanév

A tanév helyi rendje 2013/2014. tanév 2. számú melléklet Ütemterv, naptári terv Szent György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola A tanév helyi rendje 2013/2014. tanév 47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet a tanév rendjéről alapján

Részletesebben

Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva.

Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Az iskola nyitvatartása: Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Az iskola szombaton, vasárnap és egyéb munkaszüneti napokon zárva tart, kivételt képez

Részletesebben

E S E M É N Y N A P T Á R

E S E M É N Y N A P T Á R A 2013/2014. tanév munkatervének melléklete SZÉKESFEHÉRVÁRI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM E S E M É N Y N A P T Á R 2013. augusztus 31.(szombat) 2012-2013. tanév augusztus 22. csütörtök 9.00 Alakuló és évnyitó

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató -1- -6- A TANÉV RENDJE A 2013/2014. tanévben 180 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2013. szeptember

Részletesebben

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV Dankó Pista Egységes Óvoda - Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 4235 Biri Mező Imre út 21. Tel/fax: 42-263-137 e-mail: info@dankop.hu, www.dankop.hu IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI

Részletesebben

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÉV RENDJE

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÉV RENDJE KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÉV RENDJE 2014-2015-ös TANÉV KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014-2015-ös TANÉV HÓNAP NAP ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK)

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKLET. Éves munkaterv formalap

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKLET. Éves munkaterv formalap Tanév: 2014/2015 2014 36. hét B hét Szeptember 01. Tanévnyitó ünnepély 9:00 01. Első tanítási nap 8:00-tól 01-05. Gólyahét 02-05. Tankönyvek kiosztása, tanmenetek áttekintése 9:00-14:00, Bokor Fekete Lászlóné,

Részletesebben

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK Név Osztály Vizsga Összeg 1. Pelyvás Lívia 11. C Német közép C 21 300 Ft 2. Farkas Gergı 12. A Angol alap C 14 200 Ft 3. Nemes Norbert Ferenc 12. B Angol közép C 21 300 Ft 4. Szabó Éva 12. B Angol közép

Részletesebben

I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben

I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben 6.1 A tanév rendje: 6.1.2. A szorgalmi idő az általános iskolában és a művészeti oktatásban: 2014. szeptember 1. (hétfő) 2015. június 15. (hétfő) Az első tanítási

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben Augusztus Augusztus 18. Augusztus 21. Augusztus 21-22 Augusztus 21-25. Augusztus 26. Augusztus 27. Augusztus 28. Vezetőségi értekezlet

Részletesebben

A 201Ő/201ő. tanév programja

A 201Ő/201ő. tanév programja 1. oldal Árpád Szakképz Iskola és Kollégium (Székesfehérvár, Seregélyesi út 88-90.) A 201Ő/201ő. tanév programja Készítette: Szereminé Hegedűs Krisztina igazgatóhelyettes Jóváhagyta: igazgató Program Alakuló

Részletesebben

Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium

Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium Munkaterve a 2013/2014. tanévre Fehérgyarmat, 2013. szeptember 2. 1 Készült az emberi erőforrások minisztere 47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelete

Részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak Beosztás a 2015. június 17 19 között tartandó záróvizsgára Bizottság száma : 23. sz. Terem szám:, B épület 537. terem Záróvizsga időpontja: 2015. június 17. 8. 00 órától Balázsi Éva Kata Béres Nikoletta

Részletesebben

2011/2012. Különös közzétételi lista: Végzettség Szakképesítés Tanított osztályok és tantárgyak Közoktatás vezető Szakértő

2011/2012. Különös közzétételi lista: Végzettség Szakképesítés Tanított osztályok és tantárgyak Közoktatás vezető Szakértő Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgy-felosztásához 2. Nevelő oktató munkát segítők száma, szakképzettsége 3. Iskolai

Részletesebben

az őszi érettségi vizsgára való jelentkezés határideje Jáky József Tagintézményben nevelőtestületi értekezlet avatási vetélkedő a 9.

az őszi érettségi vizsgára való jelentkezés határideje Jáky József Tagintézményben nevelőtestületi értekezlet avatási vetélkedő a 9. Időpont Szeptember 2. Szeptember első hetében: Szeptember 5. Szeptember 9. Szeptember 12. Szeptember 13. Szeptember 10-13. Szeptember második felében Szeptember 16-20 Szeptember 20. Szeptember 24. Szeptember

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Szo 2 V 3 H Tanévnyitó ünnepély 4 K Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére Pattantyús, Széchenyi 5 Sze 6 Cs 7 P 8 Sz 9 V 10 H Szülői értekezlet - Széchenyi 11 K Szülői értekezlet

Részletesebben

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT. 2014. november 10 - november 14.

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT. 2014. november 10 - november 14. TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT 2014. november 10 - november 14. A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT PROGRAMJA 2014. november 10 - november 14. November 10. hétfő 13 45 óra Megnyitó 14 00 óra Matematika verseny I. forduló

Részletesebben

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7.

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. KEDVES INTÉZMÉNYVEZETŐ! Egy ünnepi programfüzetet tart a kezében, amely a Váci Mihály Gimnázium fennállásának 50. évfordulója alkalmából színes, tartalmas,

Részletesebben

2015/2016. tanév rendje

2015/2016. tanév rendje Szeptember 1. K 08.00 Évnyitó 1. Cs Október Egészségnap 5 röv.óra 11.00-13.00, Operakaland okt.1-10.között 2. Sze 2. P Pályaválasztási kiállítás 3. Cs 3. Szo Pályaválasztási kiállítás 4. P 4. V 5. Szo

Részletesebben

Munkaprogram a 2015/2016-os tanévre

Munkaprogram a 2015/2016-os tanévre Munkaprogram a 2015/2016-os tanévre SZEPTEMBER A. HÉT (szept. 1-4.) Szept. 1. 8 óra Tanévnyitó (9. évfolyam) Szept. 2-4. 9-12 óra Diákgyűlések (évfolyamonként) 8-12 óra Osztályfőnöki órák (órarend, házirend,

Részletesebben

Intézményi Munkaterv 2013/2014-es tanév

Intézményi Munkaterv 2013/2014-es tanév Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma 4014 Debrecen, Mezőgazdász u. 1. Intézményi Munkaterv 2013/2014-es tanév Debrecen, 2013. szeptember 23. dr. Cserpák

Részletesebben

szeptember október 6 Szo 7 V 13 Szo gólyatábor 14 V gólyatábor 20 Szo 21 V 27 Szo 28 V 4 Szo 5 V V4 pályázat - Csehország, cserekapcsolat

szeptember október 6 Szo 7 V 13 Szo gólyatábor 14 V gólyatábor 20 Szo 21 V 27 Szo 28 V 4 Szo 5 V V4 pályázat - Csehország, cserekapcsolat szeptember 1 1 H A Veni Sancte 8:10 óra 2 2 K A 3 3 SZ A 4 4 CS A 5 5 P A 6 Szo 7 V 6 8 H B 7 9 K B 8 10 SZ B 9 11 CS B gólyatábor - szervezők 10 12 P B gólyatábor Diák-filmszemle 10-14 óráig 13 Szo gólyatábor

Részletesebben

2013/2014. tanév ütemterve

2013/2014. tanév ütemterve 2013/2014. tanév ütemterve Augusztus 21. 8,00 Alakuló értekezlet Munkaközösség-vezetők megbeszélése 27. 8,00 Írásbeli javítóvizsga 28. 8,00 Szóbeli javítóvizsga 31. 10,00 Tanévnyitó ünnepély, az iskola

Részletesebben

ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE

ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE 1. P 2. Szo 3. V 4. H 5. K 6. Sz 7. Cs 8. P 9. Szo 10. V 11. H 12. K 13. Sz 14. Cs 15. P 16. Szo 17. V 18. H 19. K 20. Sz Ünnep 21. Cs 22. P 23. Szo 24. V 25. H 26. K 27.

Részletesebben

Déri Miksa Tagintézménye MUNKAREND 2013/2014.

Déri Miksa Tagintézménye MUNKAREND 2013/2014. Szegedi Ipari Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézménye MUNKAREND 2013/20 Az emberi erőforrások minisztere 47/20 (VII. 4.) EMMI rendelete alapján. augusztus 2 26. 27-28-29. 29. Orvosi vizsgálat

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK Tagintézmény. Pék- cukrász OSZKTV Szakma Kiváló Tanulója. Lótenyésztő OSZKTV Szakma Kiváló Tanulója

VERSENYEREDMÉNYEK Tagintézmény. Pék- cukrász OSZKTV Szakma Kiváló Tanulója. Lótenyésztő OSZKTV Szakma Kiváló Tanulója VERSENYEREDMÉNYEK Tagintézmény 2003. Vadász-Ember Andrea 9/E birkózás Orbán Barbara 12/KÉ Gödri Zoltán 13/PC Szalai Dávid 13/PC Horváth Annamária 12/L Pacsi Terézia 12/L Boros Mónika 12/KÉ Takács Szelina

Részletesebben

A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája

A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája 1999-től kezdődően 13. alkalommal rendeztük meg a Jedlik Ányos fizikaversenyt, nyíregyházi országos döntővel. A 13 év alatt kb. 21

Részletesebben

HANSÁGI FERENC VENDÉGLÁTÓIPARI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKISKOLA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA SZEGED A 2010/2011-ES TANÉV PROGRAMJA

HANSÁGI FERENC VENDÉGLÁTÓIPARI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKISKOLA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA SZEGED A 2010/2011-ES TANÉV PROGRAMJA HANSÁGI FERENC VENDÉGLÁTÓIPARI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKISKOLA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA SZEGED A 2010/2011-ES TANÉV PROGRAMJA A KAPCSOLATTARTÁS FÓRUMAI - az iskolavezetıség ülései: minden héten kedden - a nevelıtestület

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbiakban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a tanfolyam kezdő napján, a megadott időpontban, a megadott teremben jelenjetek meg. Kérjük, hogy a tankönyvre mindenki hozzon

Részletesebben

s.szám törvényi iskolai egyéb augusztus

s.szám törvényi iskolai egyéb augusztus 1 Szo 2 V 3 H 4 K 5 SZ 6 CS 7 P 8 Szo 9 V 10 H 11 K 12 SZ 13 CS 14 P 15 Szo 16 V 17 H 18 K 19 SZ 20 CS 21 P 22 Szo 23 V 24 H 25 K 26 SZ 27 CS 28 P 29 Szo 30 V 31 H augusztus 1 1 K A 2 2 SZ A szeptember

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Készítette: apigyö képviselő-testülete és Oláhné Horváth Ildikó apigyö patronálója Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat

Részletesebben

16 K 17 Sze 18 Cs 19 P 20 Sz 21 V 22 H Széchenyi megemlékezés Rádiós műsor. Széchenyi matematika verseny 3-8. évf. 14.30-

16 K 17 Sze 18 Cs 19 P 20 Sz 21 V 22 H Széchenyi megemlékezés Rádiós műsor. Széchenyi matematika verseny 3-8. évf. 14.30- ESEMÉNYNAPTÁR 2014/2015 S Z E P T E M B E R 1 H Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére Pattantyús, Széchenyi 2 K Szülői értekezlet a második évfolyamosok részére

Részletesebben

Természettudományi munkaközösség. Versenyeredmények 2009/2010

Természettudományi munkaközösség. Versenyeredmények 2009/2010 Természettudományi munkaközösség Versenyeredmények 2009/2010 Természetfotó pályázat Őszi forduló I. helyezés: Szabó Fanni 7.b Ködbe burkolózva II. helyezés: Batki Viktória 8.e Fénysugár III. helyezés:

Részletesebben

Az Angol- Magyar Képző és Továbbképző Központ Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi és Nemzetközi Vendéglátó Szakközépiskola

Az Angol- Magyar Képző és Továbbképző Központ Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi és Nemzetközi Vendéglátó Szakközépiskola Az Angol- Magyar Képző és Továbbképző Központ Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi és Nemzetközi Vendéglátó Szakközépiskola 2012-2013 es tanév Munkaterve (A munkaterv a tanév eseményeinek megvalósításakor

Részletesebben

Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye. pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve

Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye. pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve 44 43 43 42 42 41 40 39 38 37 33 31 29 Sánta Zsombor 5. 5 óra Katona Irma Jelena

Részletesebben

Tanmenetek leadása a munkaközösség vezetőknek Szülői értekezlet 3. évfolyam

Tanmenetek leadása a munkaközösség vezetőknek Szülői értekezlet 3. évfolyam DÓZSA ÉVES ÜTEMTERV 2015-2016. TANÉV Augusztus 24. H 8 00 Alakuló értekezlet; Bakony Gaszt. tájékoztató 25. K Munkaközösségi foglalkozások mk.vezetők 16 00 Tantestületi kirándulás Töllné H. Erika 26. Sze

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

5.2 Az iskolai munka részletes ütemterve Zölddel jelöltük a még bizonytalan programokat és időpontokat

5.2 Az iskolai munka részletes ütemterve Zölddel jelöltük a még bizonytalan programokat és időpontokat 5.2 Az iskolai munka részletes ütemterve Zölddel jelöltük a még bizonytalan programokat és időpontokat Hónap Nap Óra Felelős Esemény aug. 29. 8.00- Szlovák Keresztényné P.Zs. Szept. 06-07. 01.h 8.00 Szlovák

Részletesebben

A TANÉV RENDJE és az ISKOLA MUNKATERVE 2015/2016.

A TANÉV RENDJE és az ISKOLA MUNKATERVE 2015/2016. Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola 4400 Nyíregyháza, Búza u. 1-3. Telefon: 42/512-330 Fax: 42/512-330 E-mail: s.muveszeti@chello.hu Weblap: www.muveszeti-nyh.sulinet.hu A TANÉV RENDJE és az ISKOLA MUNKATERVE

Részletesebben

Szeptember. Október. Dátum Program Felelősök Megjegyzés. 1. ó. tanévnyitó ünnepély 2-4. ó. osztályfőnöki óra,felsőben 5. óra szakóra, tankönyvosztás

Szeptember. Október. Dátum Program Felelősök Megjegyzés. 1. ó. tanévnyitó ünnepély 2-4. ó. osztályfőnöki óra,felsőben 5. óra szakóra, tankönyvosztás Szeptember Tanévnyitó Elsős szülői értekezlet Sándor Anita Nagyné Czoboly Mária,Péterné Csókási Beáta ó. tanévnyitó ünnepély 2-4. ó. osztályfőnöki óra,felsőben 5. óra szakóra, tankönyvosztás 15 - Elsősök

Részletesebben

A VÁSÁRHELYI PÁL ÉPÍTŐIPARI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI VÍZÜGYI SZAKKÖZÉPISKOLA 2013/2014. TANÉVI MUNKATERVE

A VÁSÁRHELYI PÁL ÉPÍTŐIPARI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI VÍZÜGYI SZAKKÖZÉPISKOLA 2013/2014. TANÉVI MUNKATERVE A VÁSÁRHELYI PÁL ÉPÍTŐIPARI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI VÍZÜGYI SZAKKÖZÉPISKOLA 2013/2014. TANÉVI MUNKATERVE KIEMELT CÉLKITŰZÉSEINK A NEVELÉS OKTATÁS TERÜLETÉN A 2013/2014. TANÉVBEN 1. A kompetenciaalapú oktatás

Részletesebben

2015/2016. tanév helyi rendje

2015/2016. tanév helyi rendje Salgótarjáni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolája 3100 Salgótarján, Zemlinszky Rezső út 4. OM azonosító: 203 048 (32) 412-504 (32) 510-290 http://www.ker-st.hu 2015/2016.

Részletesebben

HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLA MUNKATERVE. 2015/2016. tanév

HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLA MUNKATERVE. 2015/2016. tanév HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLA MUNKATERVE 2015/2016. tanév Készítette: biolológia-földrajz szakos tanár tanító Debrecen,2015. szeptember 2 ÖKO MUNKACSOPORT TAGJAI tanár Munkacsoport vezető tanító

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Általános tájékoztatók:... 3

Tartalomjegyzék. Általános tájékoztatók:... 3 OROSHÁZI TÁNCSICS MIHÁLY TEHETSÉGGONDOZÓ GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZÉKHELYINTÉZMÉNY Érettségi, szakmai és szintfelmérő vizsgák OROSHÁZA 2013-2014. 1 Tartalomjegyzék Általános

Részletesebben

A 2008/2009. tanévi munka menete Az oktatási és kulturális miniszter 17/2008. (V.9.) OKM rendelete a 2008/2009. tanév rendjéről alapján

A 2008/2009. tanévi munka menete Az oktatási és kulturális miniszter 17/2008. (V.9.) OKM rendelete a 2008/2009. tanév rendjéről alapján A 2008/2009. tanévi munka menete Az oktatási és kulturális miniszter 17/2008. (V.9.) OKM rendelete a 2008/2009. tanév rendjéről alapján 2008. augusztus 25. 9 óra: nevelőtestületi értekezlet - a tanév előkészítése

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

Lecsó fesztivál a Szt. István Általános Iskolában

Lecsó fesztivál a Szt. István Általános Iskolában 1. 1. Hétfő 2. 2. Kedd 3. 3. Szerda 4. 4. Csütörtök 5. 5. Péntek 6. Szombat 7. Vasárnap 6. 8. Hétfő 7. 9. Kedd 8. 10. Szerda 9. 11. Csütörtök 10. 12. Péntek 13. Szombat 14. Vasárnap 11. 15. Hétfő 12. 16.

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2011/2012. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2011/2012. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Cs Tanévnyitó ünnepély 2 P Diákvezetők megválasztása - Pattantyús 3 Szo 4 V 5 H Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére 6 K 7 Sze 8 Cs 9 P 10 Sz 11 V 12 H Szülői értekezlet

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2011-2012-es tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2011-2012-es tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben