A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 6. évfolyam 2. szám február Ára: 50 Ft

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 6. évfolyam 2. szám 2004. február Ára: 50 Ft"

Átírás

1 A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 6. évfolyam 2. szám Ára: 50 Ft

2 6. évfolyam 1. szám 2 Kedves Tanáraim, Diáktársaim! Végre megszületett a Mustár legújabb száma. S ez alkalommal egészen szórakoztatóra, viccesre sikeredett. Van benne mozi ajánló, rengeteg kép, élménybeszámolók... Jókedvcsinálónak: Levelet ír a tanyán egyedül élő öregember egyetlen fiának, Bubbának a börtönbe. Kedves Bubba! Nagy az én szomorúságom, mert azt hiszem az idén már nem fogom tudni bevetni a földet krumplival. Öreg vagyok én már ahhoz, hogy egy ekkora területet fölássak. Bárcsak itt lennél, tudom, te megcsinálnád helyettem. Üdvözöl: apád. Körülbelül egy hét múlva ezt a levelet kapja a gazda: Kedves Papa! Nehogy fölásd a kertet! Oda temettem a hullákat. Üdvözöl: Bubba. Másnap reggel FBI ügynökök szállják meg a birtokot, és felássák az egész területet. Miután egy holttestet sem találnak, elnézést kérnek az öregtől, majd távoznak. A gazda hamarosan újabb levelet kap: Kedves Papa! Most már elvetheted a krumplit. Az adott körülmények között ezt tudtam tenni. Üdvözöl: Bubba. Hát igen! Ez egy meglehetősen fárasztó vicc volt. Bocsánatot kérek mindenkitől, akit a kelleténél jobban lefárasztottam vele. Térjünk a lényegre! Nagyon jól sikerültek a Szalagavatók erről árulkodnak az újságban található képek és élménybeszámolók is. A gólyák beavatásával szintén ez a szám foglalkozik. (Mókás képek a 6. oldalon!) Azonban nem ez volt az egyetlen buli az elmúlt hónapokban. Gondoljatok csak a karácsonyi jótékonysági bálra, ahol az egyik legnagyobb attrakciót a sok izgalmat okozó tombola sorsolás jelentette. Erről is születtek képek:8. oldal. Az eddig megszokottól eltérően, ebben a számban nem egy tanárunkkal, hanem egy diáktársunkkal ismerkedhettek meg.(5. oldal) Úgyszintén a diákok voltak középpontban az iskolai Kazinczy-versenyen, ahol idén is akadtak, akik meglepetést okoztak a zsűrinek. A verseny résztvevői néhány jó tanácsot olvashatnak a 7. oldalon. Az utolsó oldalon az eseménynaptár 2. részét találhatjátok, mely mindenki számára fontos információkat tartalmaz. Bízom benne, hogy ez a szám is elnyeri tetszéseteket, s alig várjátok majd a következő Mustár megjelenését. Addig is jó olvasást kívánok mindenkinek! Búcsúzóul: Fizikaórán a tanárnő kihívja az asztalhoz Pistikét, mutassa be a voltmérőt. Pistike kimegy és rövid tanakodás után azt mondja: - Ica néni voltmérő, Voltmérő Ica néni. ok Felelős kiadó: Bodosi József Felelős szerkesztő: Enyedi Andrea Főszerkesztő: Oláh Katalin 12. a Szerkesztőbizottság: Csontos Ildikó 11.a Dömsödy Erika 12.a Pinczi Julianna 10.b Saly Renáta 10.a Toba Zoltán 14.a Koós Andrea 9.c 2004.február 6. évfolyam 2. szám Címlapfotó: Arató László Újságunkat a Fővárosi Ifjúsági Alap támogatja. Köszönjük!

3 6. évfolyam 1. szám 3 NEM Füstbe ment terv! IDBi és ODB December 12-én került sor az igazgató úrral kibővített IDB ülésre, az IDBire, melynek fő témája a dohányzás volt. Az ODB-n elfogadott javaslatot az igazgató úr némi kiegészítéssel, megvalósíthatónak találta. Ha elkészül a diákok felügyeleti beosztása, a dohányzásra alkalmas hely kijelölése, és újra működik a kártyarendszer, nincs akadálya az engedély újraindulásának. Ám hosszútávon csak akkor maradhat életben, ha a rend és a tisztaság tényleg fennmarad. Szóval, ha komolyan akarjátok, akkor nemcsak beszélni, hanem cselekedni is kell. Várom jelentkezéseteket a konkrét szervezési munkák elvégzésére. S ha már az udvarról van szó, az eddigiek folytatásaként (fenyő, cserjék, udvarrendezés) jöhet egy szép új pad is. Szó esett még a Tanul-lak új szabályzatáról, aminek kiegészítését az újság egy későbbi oldalán olvashatjátok, de a faliújságon is megtalálható. Januárban is sor került egy ODB megbeszélésre, ahol a fő téma a Madárkórház megmentése volt. Erről is lesz még szó a későbbiekben. Itt hangzottak el a Tanul-lak következő félévre szóló aktuális témái is. Remélem, az ODB titkárok mindenkit tájékoztattak, és én már csak emlékeztetlek titeket. Masznicsek Judit 11/1 IDB titkár Mercator movet mundum alapítvány Iskolánk alapítványától támogatást nyertek - belső pályázaton - a második félévben a meglévők kiegészítéseként - az alábbi programok: ausztriai sítábor ballagás tanirodai kiállítás jutalomkirándulás irodalmi versenyek Az alapítvány lehetőségeit bővítik a szülők, adójuk 1%-ának felajánlásával ban az alapítvány ,-Ft-tal támogatott bennünket, tanulókat, mint ahogy azt a részletes tájékoztatóban is olvashattuk, amit mindenki megkapott. Papírgyűjtés eredményei 10.a 806 kg 11.R1 349 kg 10.e 297 kg 9.c 294 kg 9.f (170kg), 10.d (74 kg), 10/1 (72 kg), 11,b (50kg), 9.b (32 kg), 11,.a (30 kg) DigiÉvkönyv fényképezés március 16-i héten. Ne hagyd ki, a humoros és kiscsoportos képeket se, mert ezek pótolhatatlanok. Jól jöhetnek még pl. 12-.ben. Mindenki nyilatkozhat, hogy fényképe felkerüljön-e az Internetre.

4 6. évfolyam 1. szám 4 Mint ahogyan a tv-ben is hallhattátok, van egy madárkórház a Hortobágyon, ami éppen bezárni készül kapuit, mert az állam nem képes finanszírozni a kiadásokat. Mindössze 10 millió Ft-ra lenne szükség a komoly eredményekkel rendelkező kórház megmentéséhez. Éppen ezért indult egy gyűjtés az iskolában, illetve más iskolákban, amiből már igen sok osztály kivette a részét. De ez nem azt jelenti, hogy már nem lehet gyűjteni, mert minden kis segítség jól jöhet, hiszen ismeritek a mondást: Sok kicsi sokra megy. Hadd mondjak többet arról, amiben esetleg segíteni tudnátok. A hortobágyi Madárkórház Alapítvány 1999 óta nyújt orvosi ellátást és szakszerű elhelyezést főként a védett madaraknak. Célja: Elsősorban a védett és a fokozottan védett madarak, illetve a nemzetközi konvenciók alá tartozó ritka fajok állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása és a gyógyulásuk után szabad természetbe való visszahelyezés a természetvédelmi területen. Röviden ennyi, ami érdekes lehet számotokra. Szeretném, ha segítenénk, ugyanis a mi dolgunk, hogy odafigyeljünk a környezetünkben egy ilyen fontos szervezetre. Segítsünk, hogy segíthessenek! Szeretném megköszönni, hogy legalább ennyien segítettetek A c b e f b Kraskovics Tünde a a KR R SR A tanárok 25000,-Ft-tal támogatták a madárkórház megmentését. Az összeget január 30- án átutaltuk. Reméljük, a segítség idejében érkezett. Utólag adta le támogatását: b K g / A gyűjtést márciusig folytatjuk, akkor utaljuk át a beérkező hozzájárulásokat. Mindenki segítségét köszönjük A szervezők: Némethyné dr. Fülep Katalin és Ecsenszkyné Pencz Rita Kaptunk egy levelet a Madárkórház Alapítványtól, melyben Baji Gál Erzsébet az alapítvány nevében köszönetet mond, amiért segítségetekkel továbbra is működőképes a kórház.. Cserébe meghívta segítőit a Madárkórházba. (a levelet a faliújságon elolvashatjátok.)

5 6. évfolyam 1. szám december 8-án születtem Budapesten. Negyedik éve járok a Dózsa György út 46. sz. alatti Nyitott Műterembe. Ott tanultam meg sok mindent a festésről, és a különböző technikákról. A műterem vezetője Ghyczy György grafikus és festőművész. Körülbelül en vagyunk, akik több-kevesebb rendszerességgel a műterembe járunk. Vannak közöttünk fiatalok és idősebbek, amatőrök és végzett képzőművészek. A műterem vezetője nem csak a fejlődésünkben segít, hanem közös kiállításokat is rendez festményeinkből. Az első kiállításom is egy ilyen rendezvény volt októberében. Ezt követte iskolánkban egy rajzverseny, amin közönségdíjat nyertem. A díjat március 25-én kaptam meg. Nem sokkal később, áprilisában részt vettem a II. Ifjúsági Művészeti Fesztiválon, ahol 250 jelölt közül válogattak ki, és ahol két képemet is kiállították. Immár rendszeres kiállítóként októberében, majd 2003 novemberében - újra a Nyitott Műterem művészeivel együtt rendezett kiállításon találtam magam. Ez utóbbin az a megtiszteltetés ért, hogy osztályfőnököm, és két tanárom is (Stéger János, Mikóné Lindner Mária, Kovács Dénes) eljött az ünnepélyes megnyitóra. A két kiállítás között az iskola benevezett egy Levelezéses Országos Tanulmányi Versenyre, amin 8-10 feladatot kellett teljesíteni, tetszőleges technikával. Az így elért pontszámok alapján 450 versenyző közül a 11. helyezést értem el. Jelenleg két pályázatra készülök. Az egyik címe: A világunk gyermekszemmel. Erre egy sorozatot készítek a Kodály Körönd négy oldaláról. A másik a La mia Italya című pályázat, amelyre tetszőleges technikával készített, Olaszországra emlékeztető képet kell leadni. Remélem sikerül tartani a szoros határidőket! Ez nem mindig megy könnyen, hiszen a festés mellett akadnak egyéb feladataim is, így az érettségi előtt egy évvel.

6 6. évfolyam 1. szám október 29. Szervezők: 11.a és a 11.K4. osztályfőnökök: Deák Erzsébet és Pataki Zsuzsanna A gólyabál napján szegény elsőseinknek ilyen gólya csőröket kellett viselniük, különben fenn állt annak a veszélye, hogy az órán a tanár pont az ő felkészültségükről kívánt meggyőződni. Ezzel még korántsem értek véget számukra a kínos pillanatok, ugyanis a bál során számos izgalmas feladattal kellett megbirkózniuk. Hmmm torta! Ezekért talán megérte lufit borotválni, krémest enni, wcpapírba bújni Fotó: Koós Andrea 9.c Azt hiszem a bál szervezői mindent megtettek, hogy ez a buli emlékezetes legyen iskolánk legifjabb tagjai számára.

7 6. évfolyam 1. szám 7 Kazinczy-verseny Idén is részt vettem az iskolai Kazinczy-versenyen. Ez alkalommal a zsűri tagjaként. Furcsa volt azok közt az emberek közt ülni, akik előtt tavaly még úgy izgultam. Teljesen átéreztem a versenyzők izgalmát. Ennek tudatában, remélem, elfogadtok tőlem néhány (tapasztalaton alapuló) tanácsot: -Ne morogjatok az orrotok alatt! Nyissátok ki a szátokat! Különben nem lehet érteni, mit mondotok, pedig lehet, hogy hibátlanul olvassátok fel a szöveget. -Fontos a testtartás is! Ne görnyedjetek össze! Húzzátok ki magatokat, hisz fontos a kiállás, ráadásul a hangotok is megváltozik, tisztább lesz. Ne hadarjatok! Akármennyire izgultok, próbáljátok nyugodtan, higgadtan felolvasni a szöveget. Tudom, ez nem könnyű feladat. S végül, de nem utolsó sorban: ne féljetek a ZSŰRI-től, hisz nap mint nap találkoztok velük. Nem ítélkeznek fölöttetek, hanem segíteni akarnak. Ki szeretnék hozni belőletek a legjobbat. De ehhez ti is kelletek. Fontos, hogy Te akard jól felolvasni a szöveget. A magabiztosság fél siker. Higygyétek el: ha valaki csak az irodalom 5-ért van itt, azt mindenki érzi. Remélem, ezekkel a tanácsokkal segíthettem. Most pedig szeretnék gratulálni a helyezetteknek: I. Farkas Éva 11.b és Kanalas Eszter 11.RV4 II. Zsíros Anita 12.RV3 és Huszár Mária 10.a III. Masznicsek Judit 11/1 és Károlyi Krisztina 10.b IV. Hosszú Anett 10.a és Rádler Alexandra 10.a A budapesti forduló versenyzői Gratulálok azoknak is, akik idén nem érték el, amit szerettek volna. Ne adjátok fel! Próbáljátok meg jövőre is, hisz sokat számít a tapasztalat. Sok sikert! OK

8 6. évfolyam 1. szám 8 Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy szebbé tegyük néhány diáktársunk karácsonyát. December 12-én ismét bált szervezett a 12.a. Ez azonban nem egy hagyományos buli volt. Kovács Dénes tanár úr a bál bevételét ( Ft) az osztályfőnökök segítségével szétosztotta, remélve, hogy ezzel az összeggel hozzájárulunk az ünnep meghittségéhez. Hisz a karácsony a SZERETET ünnepe. Sajnos, osztályonként csak kevés tanulót lephettünk meg. A bál szervezésében nagy segítséget nyújtott Szűcs Anita tanárnő és a Szász Party Service tanirodai gyakorló cég, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani. Éppúgy, mint azoknak a cégeknek, akik tombola ajándékokkal tették vonzóbbá a bált. Reméljük, az elkövetkezendő években is lesz olyan osztály, amelyik elvállalja ennek a bálnak a megszervezését, mert átérzi, milyen jó dolog adni. ok. Fotó: Koós Andrea 9.c

9 6. évfolyam 1. szám 9 Az idén is nagy volt az igény a közös iskolai ünnepélyre. A műsort osztály tekintette meg. Nagy ováció fogadta a meglepetést, a tanári kórust. Persze az osztályok azért nem felejtették el feldíszíteni a termeket, hiszen a karácsonyi hangulathoz ez elmaradhatatlan. Az évet a tanári ünnepély zárta, ahol a meghívott vendégek között sok ma már nyugdíjas pedagógus fogadta örömmel a szereplőket és a kórust. A tanári kórus itt is meglepetés volt. A műsor összeállította és a kórusokat betanította: Kovácsné Nagy Mária Fotó: Mészáros József, Pétersz Attila11/1 és Koós Andrea 9,c

10 6. évfolyam 1. szám január 15. XII. kerületi Művelődési ház. Tapskíséret az ünnepi köszöntő dalai alatt, ováció a prezentáció közben, fantasztikus fénytechnika az egész műsorban majd tűzijáték a keringő után. Az alsóbb évfolyamosokból álló 60 fős énekkar adta a keretet a végzősök tiszteletére rendezett ünnepi köszöntőnek. Ami már volt és reméljük mindig is lesz: az osztályok táncai, amik most is sok igyekezet és próba után, izgalommal tele jutottak el a színpadig és örvendeztették meg a szülőket., A Visszatekintés képekben című prezentáció az iskoláról és végzőseink elmúlt négy évéről szólt. A szalagok kitűzése után következett a zenés táncos műsor. A nyitó keringőt a 12.RV3 osztály táncolta. A táncot betanította Russzin Józsefné Görög tánccal folytatódott az est, amit a 12.R1 adott elő. Fotó: Arató László

11 6. évfolyam 1. szám 11 Angol keringőt táncolt a 12.KR2 és 12.RV4. A nézők sikongatva, fütyülve nézték az ezt követő táncparódiát, a 12.RV3 előadását. Bécsi keringőt táncolt a 12.RV4, és a 12.K2. Az irodalmi műsort összeállította és az énekkart betanította Kovácsné Nagy Mária A prezentáció a évi emlékkönyv és a 2003-as DigiÉvkönyv továbbá Arató László és Szántó Zoltán képeinek felhasználásával készült. Narrátor: Masznicsek Judit 11/1 Operátor: Vona László 11/1 Szerkesztette: Enyedi Andrea A fény és hangtechnikát valamint a dekorációt a Delta Technical Management cég (1101 Bp. Gép u ) biztosította Major Tibor vezetésével, akik Janek Tímea, Lehoczky Győző, Bednárik Gábor és Vass László 12.RV3 osztályos diákok barátaiként ajándékozták meg a végzősöket munkájukkal és profi eszközeikkel. A táncokat betanította: Bartalosné Fekete Éva

12 6. évfolyam 1. szám 12 Egy felejthetetlen este története Itt állunk a színpadon egy óriási kék függöny mögött. Szinte levegőt se m erünk venni. Hisz tudjuk, hogy több mint 500 kíváncsi szempár mered majd ránk, ha szétmegy a függöny. S ekkor megtörténik, hogy a függöny szétnyílik, s az iga zgató úr megkezdi ünnepi beszédét, amely után mindhárom osztály sietősen távozik a színpadról, hogy megkezdődhessen a sz a- lagtűzés. Szép lassan bevonul az első osztály. A színpad soha nem tűnt még ilyen távolinak,, a lépcső pedig ilyen m a- gasnak. Ezt az érzést csak fokozta, hogy az összes pillantás ránk szegez ődött. Majd elhangzott az első név, majd a m á- sodik, a harmadik..., és végül az utolsó. Ezen is túl vagyunk. Senki sem bo tlott meg a lépcsőn, senki sem törte össze m a- gát, amitől annyira féltünk. Az este azonban csak most kezdődik. Következő szám: az osztályprodukció. Vajon a di a- vetítés közben minden rendben lesz? Hol vannak a mikrofonok? Vajon mindenki emlékszik a szövegére? Igen mindenki emlékezett, s úgy tűnt a közönségnek te t- szett a mi kis bemutatónk. Mostmár ko n- centrálhatunk az éneklésre, ami nem kis feladat, figyelemben véve, hogy a beéne k- lendő terület a megszokott osztálytere m- nek durván 5-szöröse. Ráadásul a hallgatók száma is jóval több a megszokot tnál (ének tanár). Egyáltalán nem érzem úgy, hogy ha kinyitom a számat, bármilyen hang is kipréselődne rajta. És mégis. Sőt a többiek is énekelnek,, nem is rosszul! S a közönség tapsol. Valószínűleg nem a profi énekhangunk miatt. Sokkal inkább azért, mert mi állunk ott, akik miatt itt vannak. De ez mindegy. A lényeg, hogy nekünk szól a taps. Ez egy csodálatos érzés. Nagy megkönnyebbülés. Most jön csak a neheze: a keringő. Mindenki ka p- kodva próbálja magát belepaszírozni az általa választott esküvői ruhába, s a hozzá illő, úgyszintén kényelmes topá n- kába. Majd egy rövidke szünet után megkezdődnek a keringők. Furcsa é rzés itt állni a színpadon, esküvői ruhában, frakkban szüleink előtt, akik számára mi még mindig gyerekek vagyunk,. Ők emlékeznek arra az időre, amikor b abázni, kisautózni szerettünk volna. Felcsendül a keringő. De mi nem hallunk mást, csak: egy-két-há, négy-öt-hat, egy-két-há, négy-öt-hat, s közben csak mosolygunk, s mosolygunk. Egész jól sike rült a táncunk is. Minket is meglepetésként ért, amikor egyik pillanatról a másikra leoltották a villanyokat és a közönség az UV fény miatt csak lila ruhákat és kesztyűket l á- tott jobbra balra lengedezni. Gyönyörű volt. Nagyon élveztük. Majd a függöny bezárult, s mi vidáman elhagyhattuk a színpadot, szabad utat engedve a többi osztálynak. De a legnagyobb megpróbá l- tatása még hátra volt. Az osztálytánc. Volt, aki country-t táncolt, volt, aki twistelt, volt, aki rockyzott... Szóval a zenei kínálat igen változatos volt. A táncok pedig vidámak voltak. Legtöbbünk nagyon élvezte, amit csinált, s reméljük, ezt a közönség is ére zte, hisz ez sokat számít egy ilyen produkciónál. A tánco k- nak nagy sikere vol t. Így nem volt nehéz jókedvűen felvonulni a színpadra a csal á- di keringőhöz. Vendégeink mégegyszer láthattak bennünket csinosan kiöltözve, mi pedig mégegyszer élvezhe ttük a nekünk szóló tapsvihart. Azt hiszem ez az este jobban sikerült, mint ahogy azt gondoltuk volna. De azért mindenki örült, hogy vé g- re vége ennek az egésznek, s j öhet a buli! Volt, aki az osztályával, volt, aki a cs a- ládjával, s volt, aki a barátaival tö ltötte az est hátralevő részét. Abban azonban mindenki egyet értett, hogy ez egy felej t- hetetlen este volt! Ok

13 6. évfolyam 1. szám 13 A 12.c szalagtűzése A 12.b keringője 12.a country t{nca A 12.b: A csaj nem j{r egyedül Fiatal a ny{r és az akrobatikus rock & roll -Iskolai t{nccsoport-

14 Összesen 6. évfolyam 1. szám 14 Tanul-lak Tanterem szépségverseny pontozólap pillanatnyi állás osztály terem Általános dekoráció XI. XII. I. össz. Alkalmi dekoráció XI. XII. I. össz. Tisztaság XI. XII. I. 12.a a d b g f c b / b g a c a f a a RV K / R e RV / KV b c c R KR e d össz.

15 6. évfolyam 1. szám 15 Ezeket a sorokat érdemes tanulmányozni. Itt a változásokat gyűjtöttük csak ki. A teljes szabályzat a faliújságon tekinthető meg. Értékelési szempontok: Rend és tisztaság rombolásért, rendetlenségért mínusz pont adható Értékelései szempontok: a falak tisztasági, a padok tetejének állapota, padok belsejének, a táblának és a padlónak a tisztasága, tanári asztal rendezettsége. Ne legyenek régi dekoráció maradványai a falon, ablakon. Általános dekoráció Értékelései szempontok: a terem hangulata, függönyök állapota, virágok gondozottsága. Maximális pontot az a dekoráció érdemel, amelyik az iskolai, közintézményi jellegnek megfelelő (vagyis nem pop együtteseket és fehérneműreklámokat tartalmaz). Aktuális dekoráció (témáit és érvényességének időpontjait a DÖK határozza meg) Értékelései szempontok: a meghatározott téma szerinti dekoráció megléte és minősége. Értékelés módja: Havi egy, előre nem jelzett időpontban történő végigjárás, az aktuális dekorációra kijelölt határnapok között, kivéve a két határnapot, ami a dekoráció cseréjének időpontja. Aktuális dekoráció témái a II. félévben Január 15-ig karácsonyi dekoráció leszedése Február: mentsük meg az állatokat Március: Március 15. Április: EU csatlakozás Május: Diáknap, végzősöknek ballagás Ezentúl megörökítjük egy-egy osztály dekorációját. Most a 10.d jól sikerül osztálykirándulást felelevenítő aktuális dekorációját láthatjátok, ami decemberben egy kis karácsonyi hangulatot is kapott. Foto: Pétersz Attila 10/1

16 6. évfolyam 1. szám 16 : Horrorra akadva 3: Egy baráti társaság életét redesen felkavarják a gabonakörök, a halálos videókazetták és az őrült fényképészek. Rendező: David Zucker; szereplők: Charlie Sheen, Pamela Anderson, Denise Richards Honlap:www. Scarymovie. Com/sm3_home.html Kill Bill 2: A menyasszony bosszúhadjárata folytatódik. Utolsóként egy bizonyos Bill szerepel a halállistáján. A dörzsölt gengszter azonban tartogat még egy ászt a kabátujjában. Rendező: Quatin Tarantino; szereplők: Uma Thruman, David Carridine Honlap: www. Killbill.hu Shrek 2: A rokonlátogatás sosem egyszerű. Mikor azonban Shrek és Fiona (hercegnő) az esküvő után meglátogatják a hercegnő szüleit, elszabadul a pokol. Ráadásul egy gonosz Csizmás Kandúr is feltűnik a színen. Rendező: Kelly Asbury, Conrad Vernon Honlap: www. Shrek2. hu Yamakasi 2: A korábbi Yamakasicsapat szédületes, nagyvárosi akrobatái ismét jó oldalon használják páratlan falmászó tehetségüket. Rendező: Julien Seri; szereplők: Chau Belle Dihn, Malik Diouf, Williams Belle, Yann Hnautra Honlap: www. Us.imdb. com Csajok a csúcson 2: Inken, Lucy és Léna felnőttek, és Münchenben kutatnak kétségbeesetten albérlet után. A legjobb lenne olyat találni, ahol kedves,jó pasik laknak. Rendező: Peter Gersina; szereplők: Diana Amft, Jasmin Gerat, Karoline Herfurth Honlap: www. Constantin-film. De Pókember 2: Peter Parker az őrült tudóssal, dr.otto Octavianusszal veszi fel a harcot. A tudós egy rosszul sikerült kísérlet után csápos lénnyé mutálódik Rendező: Sam Raimi; szereplők: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco Honlap: http.// spiderman. Sonypictures. com

17 6. évfolyam 1. szám január 16-án lezajlott a végzős szakközepes osztályok várva várt eseménye, a Szalagavató bál. Láthattunk itt gyönyörű keringőket, vérbeli Country zenét, a 80-as éveket idéző rock & roll-t, de a modern táncok kedvelői sem szenvedtek hiányt a végzős osztályok jóvoltából. Ezeken kívül volt még két rocki. Az egyik, egy igazi nyári hangulatot idéző tánc volt Fiatal a nyár címmel, a másik pedig egy modernebb, pörgősebb, különböző akrobatikus elemekkel dúsítva. Ezeket a táncokat Zalay Tamás tanár úr külön tánccsoportja tanulta be és adta elő. A végzősökkel ellentétben nekünk a tánccsoportnak nem ez volt a fő fellépésünk, hanem a szalagavatót követő hétvégén megrendezett AMITA táncverseny, melyet Erzsébeten, a Csili Művelődési házban rendeztek január 24-én, szombaton. Iskolánkat két kategóriában képviseltük. Az egyik a szalagavatós táncok kategóriája volt, míg a másik a modern táncoké. A szalagavatós táncoknál a Fiatal a nyár -ral indultunk, délelőtt tíz órakor. A fellépést megelőzően különösebben nem izgultunk, hiszen legtöbbünknek nem ez volt az első táncversenye, és ismervén magunkat szinte teljesen biztosak voltunk abban, hogy nyerünk. Így is lett. Ebben a kategóriában elnyertük az első helyezést (az okleveleket és a díjat a földszinten, a portával szemben a vitrinben megtekinthetitek). Ebben a táncban hét pár vett részt, név szerint a következők: Csobán Katalin (10.a) Vincze Sándor (12.c), Báles Viktória (10.a) Toba Zoltán (14.a), Herczeg Nikolett (10.a) Széles Bence (13.a), Swajda Judit (10.a) Székely Tamás (régebbi tanuló), Takács Anett (10.a) Vizesi Attila (10.a), Pinczi Julianna (10.b) Rogányi Richárd (14.a), Csurgai Renáta (10.b) Vajda Mihály (9.c). Miután egy díjat már a zsebünkben tudtunk, volt elég időnk, hogy pihenjünk, mert az akrobatikus rockival mellyel a moderntánc kategóriában indultunk csak délután ötkor léptünk fel. Addig a legtöbben ott maradtunk, és nézegettük a többi résztvevő színvonalas vagy kevésbé színvonalas produkcióit, melyek között szerepelt többek között kán-kán, matróztánc, mazsorett, és voltak olyanok is, akik egyedül mutatták be tudásukat. Délután háromra megint együtt volt a csapat, mely időközben egy kicsit átalakult, mivel itt már csak négy pár volt. Név szerint: Sali Renáta (10.a) Toba Zoltán, Csurgai Renáta (10.b) Vincze Sándor (12.a), Pinczi Julianna (10.b) Rogányi Richárd (14.a), és Szőnyi Zsuzsanna (régebbi diák) Székely Tamás (régebbi diák). Megérkezésünket követően nem lóbáltuk a lábunkat, hanem gyors átöltözés után elkezdtünk bemelegíteni, mert itt már szükségünk volt az izmainkra és a fittségünkre. Elérkezett a színpadra lépés pillanata. Elnézvén a többi párt rájöttem, hogy nemcsak én vagyok az, aki izgatott a verseny miatt. Izgalmunk és félelmünk alaptalannak bizonyult, mivel sikerült a táncot tökéletesre teljesíteni. Ettől kezdve csak várnunk kellett az eredményhirdetésre, melyen legnagyobb örömünkre dobogós helyezést, a harmadik helyet értük el. A versenyt követően, távozóban, elnéztük a többi versenyzőt, és arról beszélgettünk, hogy mennyire irigyeljük őket. Ők már végeztek. Mehettek haza. Mi még nem, mivel nekünk még este tizenegykor és éjfélkor is volt egy fellépésünk a Budapesti Átrium Hayett szállodában. Rogányi Richárd 14.a

18 6. évfolyam 1. szám 18 Fiú egyéni: Csuka József 9.c Vincze Sándor 12.c Szentágotay Balázs 12.RV4 Páros: Csuka József 9.c Vincze Sándor 12.a Szentűgotay Balázs 12.RV4 Csorba István 12.c Juhász Krisztián 11.RV4 Fülöp Dániel 11.RV4 Lány egyéni: Balázs Izabella 14. Kraskovics Tünde 11/2 Nagy Katalin 9.a Gratulálunk! A szervezők Russzin Józsefné és Csík Ivett A fiatalabbak A nagyobbak

19 6. évfolyam 1. szám 19 FIÚK LÁNYOK ÉVFOLYAM I. 10.a 10.a/A 1 Lassan Péter Swajda Judit 2 Csányi István Báles Viktória 3 Sipos Tamás Herczeg Nikolett 4 Vizesi Attila Dávid Bernadett II. 9.d 10.a/B 1 Frey László Bazarszad Zsárgál 2 Zöld Balázs Haga Alexandra 3 Szabó Dániel Saly Renáta 4 Kovács László Balázs Enikő III. 9.e 9.g 1 Bíró György Kovács Lujza 2 Bagyin Gábor Merkl Andrea 3 Csőgör Gábor Mihályi Melinda 4 Galambos Péter Juhász Aranka FIÚK LÁNYOK évfolyam I. 12.a 11R1 1 Mészáros Ádám Sebők Nikolett 2 Szatyina István Szendrei Erika 3 Bárándi Tamás Roszinszki Anita 4 Varga Norbert Zsér Zsanett II 11.KR3 10/1 1 Horváth Beáta Besze Beáta 2 Rácz Zoltán Bagó Brigitta 3 Nagy István Hajóssy Katalin 4 Németh Richárd Setét Bernadett 5 Német Dániel (11K2) III. 12.RV4 11K2 1 Novodomszky Jenő Kincses Alexandra 2 Katona Gábor Fleisinger Helga 3 Szentner Krisztián Cseke Emőke 4 Chioreán András Tirpák Annamária 5 Vajda Bettina Idén a frissen megalakult Fővárosi Diákönkormányzatok Szövetségének Ügyvivő Testülete megszervezi az első írói pályázatát középiskolások számára, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy írói tehetségüket kibontakoztassák. A pályázat címe: A téma az utcán hever Novella vagy vers kategóriában lehet pályázni. A kategóriák első három helyezettje a Budapest poétája díjat kapja, könyvutalvány ,-Ft, ,-Ft ill ,-Ft kíséretében - kíséretében. A díjkiosztót a Költészet Napja alkalmából rendezett ünnepélyen tartják, ahol díjazott írásművek felolvasásra kerülnek. A pályázatok beküldési határideje: március 19. Max. 10 gépelt oldal! Egyéb információkért forduljatok Károssy Ágnes igazgató helyetteshez. Vaal leenntti inn nnaapp VVaal lleenntti iinn nnaa pp,,, vvaaggyy BBáál lli ii nntt nnaa pp méégg nn eem ppi iirrooss bbeettűűss üünnnneepp aa maaggyyaarr nnaappttáárraakkbbaann,,, ddee aa vvi ii-- rr áággbboo llttookkbbaann l kkeezzdd nnőőnni ii aa ffoorrggaal lloom,,, sszzeebbbbnnéél ll sszzeebbbb vvi iirráággccssookkrrookkaatt rraakknnaakk kki ii aa kki iirraakkaattookkbbaa,,, aamee-- llyyeekkrr l ee ppi iirrooss sszzí íívv kkeerrüül ll ddí ííss zzí íítt éé sskkéé nntt... AA VVaal lleenntti iinn nnaappi ii üünnnneeppssééggeekkeett 1111 éévvee ttaarrttjjuukk sszzáámoonn... TTaal lláánn meerrtt máárr aal lli iigg vváárrjjuukk aa ttaavvaasszz bbeekköö sszzöö nntt ééss éétt... Maaggaa aazz üünnnneepp eeggyy rrééggi ii ttöörrttéénneettrree vveezzeetthheettőő vvi iisssszzaa: : aa rróómaai ii bbi iirr oo ddaal lloombbaann ffeebb-- rruuáárr éénn JJuunnoo iisstteennaasssszzoonnyy i tti ii sszz tteel lleettéérree üünnnneeppeett sszzeerrvveezztteekk... Otttt iiss i aa ttaavvaasszz hhí íírr nnöö kkéé nneekk,,, aa ffi iiaa-- ttaal ll sszzeerreel llmeesseekk üünnnneeppéénneekk iissm i eerr ttéékk eel ll eezztt aa nnaappoott... KKrr... uu bbaann GGeel llaassi iiuuss ppááppaa eel llrr eenndd eel llttee,,, hhooggyy aazz aadddd iiggi i LLuupp eerr cc aal lli iiaa üünnnneepp hheel llyy eetttt eegg yy nnaa pppp aal ll kkoorráábbbbaann,,, ff eebbrr uuáárr éé nn,,, SS zzee nntt VV aal lleenntti iinnrr ee eeml lléé-- kkee zzzz ee nneekk... VVaal lleenntti ii nntt IIII... CCl llaauudd iiuuss i ccssáásszzáárr iiddee i jj éénn,,, aa IIIIII... SSzzáázzaaddbbaann bböörrttöönnöözzttéékk bbee,,, meerrtt aa kkeerreesszz-- ttéé nnyy vvaal lll lláásstt kköövveettttee... AA bböörrttöönnőőrr vvaakk kki iissl lláánnyyaa hhoorrddttaa bbee nneekki ii eennnni iivv aal llóójjáátt aa cceel lll lláábbaa ééss iil illyyeennkkoorr vvool lltt iiddőő i aarrrraa,,, hhooggyy aa kki iissl lláánnyytt vvi iiggaasszzttaal lljjaa vvaakkssáággaa mi iiaatttt,,, eerrőőssí íítteett ssee hhi iittéébbeenn... ÍÍggyy vvi iisssszzaaaaddttaa aa lláánnyy l llááttáá-- l ssáátt... VVaal llee nntti iinntt ffeebbrruuáárr éénn vvééggeezzttéékk kki ii... Haal lláál llaa eel llőőtttt üüzzeenneetteett kküül llddöötttt aa meeggggyyóóggyyí ííttoottttnnaakk -- AA ttee VVaal llee nntti iinnoodd -- aal llááí íírr ááss ssaal ll... ÍÍggyy vváál lltt aazz aal llááí íírrááss aazz eeggyymáásstt sszzeerreettőő ffi iiaattaal lloo kk,,, aazz eeggyymáássrraa sszzee-- rr eetteetttt eel ll ggoonnddool llóókk rröövvi iidd,,, őősszzi iinnttee üüzzeenneettéévvéé aazz eeggéésszz vvi iil lláá ggoo nn... Sztokanovics Gabriella 10.g forrás: Internet

20 6. évfolyam 1. szám 20 Február első hete Február 17. kedd Február 23. hétfő Február 24. kedd Február Március 12. péntek Április 7. szerda Április Április 27. kedd Április 30. péntek Május 4. kedd Május 7. péntek Május Május 14., 20. és 21. Május 24. Május 25. Május 24-től Június 4. péntek Június 9-től Június 15. kedd Június 24. csütörtök Szülői értekezlet a 12. évfolyamosok szülei számára Szülői értekezlet valamennyi évfolyamban 17 órától Általános fogadóóra 18 órától Téli sportnap menj korizni! Keresd Csík Ivett tanárnőt. Nevelési értekezlet nincs tanítás Sítábor Megemlékezés március 15-éről Megjelenés ünnepi öltözetben Diáknap Tavaszi szünet Diákparlament 9.35-től Tanári továbbképzés - Szünet Jutalomk ir ándulás Szakközepes ballagási ünnepély (11 óra) Szakiskolai tanulók ballagási ünnepélye (13 óra) Magyar és matematika írásbeli érettségi (8.00 óra) A többieknek 8.40-től rendes tanítás Angol, német és olasz, ill. spanyol írásbeli érettségi Írásbeli vizsga kereskedelmi és vállalkozási ismeretekből valamennyi szakma 12.évfolyamán és a technikus képzés 14. évfolyama számára (8.00 óra) A többieknek tól rendes tanítás A technikus képzés 14. évfolyamának nyelvi írásbeli vizsgája Szakmai gyakorlati és szóbeli vizsgák Pedagógusnap 12 órától Szóbeli érettségi vizsgák Utolsó tanítási nap Bizonyítványosztás 8.00 órától

A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 7. évfolyam 3. szám 2005. március Ára: 50 Ft

A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 7. évfolyam 3. szám 2005. március Ára: 50 Ft A Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola diáklapja 7. évfolyam 3. szám Ára: 50 Ft Mi indulunk A digitális iskola címért. Ne maradj ki Te sem! Az egyéni kategóriában meghirdetett versenyen

Részletesebben

Türr István Gazdasági Szakközépiskola. Évkönyve 2008/2009.

Türr István Gazdasági Szakközépiskola. Évkönyve 2008/2009. Türr István Gazdasági Szakközépiskola Évkönyve 2008/2009. Türr István Gazdasági Szakközépiskola Évkönyve 2008/2009. Baja, 2009. Türr István Gazdasági Szakközépiskola 2008/2009. Évkönyve Az anyagot gyűjtötte

Részletesebben

MÁTYÁS HÍRLEVÉL AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

MÁTYÁS HÍRLEVÉL AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK MÁTYÁS HÍRLEVÉL ORSZÁGOS EREDMÉNYEINK (folyt.) Mohácsi Martin 3.c Kvalitas Extra szövegfeld. 7. Sallai Zoé 3.c Kvalitas Extra szövegfeld. 10. Sándor Barbara 4.b Kvalitas Extra szövegfeld.

Részletesebben

Rövid iskolatörténet

Rövid iskolatörténet 55. szám Jubileumi ünnepség December 17-én fél tizenkettőkor a zsúfolásig megtelt aulában Révay Lili köszöntötte a Bolyai János Gimnázium alapításának 20. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepség vendégeit,

Részletesebben

Nagybajom város ingyenes lapja V. évfolyam 2. szám 2008. július. Református hittantábor

Nagybajom város ingyenes lapja V. évfolyam 2. szám 2008. július. Református hittantábor Bajomi Krónika Nagybajom város ingyenes lapja V. évfolyam 2. szám 2008. július Laki Dominika diákolimpiai bajnok! Erdélyi kirándulás Református hittantábor Majális Nemzetközi konferencia és fesztivál 2

Részletesebben

Vándorkiállítás Szabó Magda írónõ emlékére

Vándorkiállítás Szabó Magda írónõ emlékére Vándorkiállítás Szabó Magda írónõ emlékére 2 KEREPESI VÉLEMÉNY 2009. JANUÁR Ünnepség a Faluházban a Magyar Kultúra Napja alkalmából Vándorkiállítás Szabó Magda írónõ emlékére Turcsányi Béla festõmûvész

Részletesebben

HÍREK. Advent 2014 Testületi ülés Szavalóverseny Baktay hírek Paella recept ÖKO-nap Haraszti világbajnok

HÍREK. Advent 2014 Testületi ülés Szavalóverseny Baktay hírek Paella recept ÖKO-nap Haraszti világbajnok DUNAHARASZTI HÍREK XXIII. évfolyam - 2014. december - Dunaharaszti Város Önkormányzatának Lapja Advent 2014 Testületi ülés Szavalóverseny Baktay hírek Paella recept ÖKO-nap Haraszti világbajnok 2 Dunaharaszti

Részletesebben

Március 15. Az előadással célunk volt, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy az ilyen

Március 15. Az előadással célunk volt, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy az ilyen A Terplán Zénó Műszaki És Közgazdasági Szakképzõ Iskola Diákújságja 2011. május VIII. évfolyam 1. szám Március 15. Amárcius 15-dikei ünnepséget ebben a tanévben a 9. ny osztály rendezte. A próbák jó hangulatban

Részletesebben

Bölcsőde Bölcsődénk szerepel az Iránytű szakmai folyóiratban. Farsangi vigassággal búcsúztattuk a telet, pirosba öltöztünk a Dóri Ház lakóiért.

Bölcsőde Bölcsődénk szerepel az Iránytű szakmai folyóiratban. Farsangi vigassággal búcsúztattuk a telet, pirosba öltöztünk a Dóri Ház lakóiért. ANK H Í R L E V É L 2013/ 2. szám Tartalom: Intézményi egységek rövid hírei: Intézményvezetés Beszámolunk a II. SNI Szépíró verseny megyei döntőjéről. Megtartottuk a Szak alkalmazotti értekezletet. Mi

Részletesebben

XXI. évfolyam I. szám. 2011. január. A szeretet ünnepén

XXI. évfolyam I. szám. 2011. január. A szeretet ünnepén XXI. évfolyam I. szám Előfizetve: 100 Ft Árusoknál: 150 Ft 2011. január A szeretet ünnepén A karácsonyi ünnepek előtt az emberek már 2-3 héttel nézegetik a fenyőfákat. Én is megvettem a miénket, pedig

Részletesebben

Közmeghallgatás. Hernád Község Önkormányzatának és civil szervezeteinek lapja

Közmeghallgatás. Hernád Község Önkormányzatának és civil szervezeteinek lapja Hernád Község Önkormányzatának és civil szervezeteinek lapja 6. évfolyam, 2012. április Hernád éves közmeghallgatása idén február 20-ra esett, melyen Zsírosné Pallaga Mária polgármester asszony beszámolt

Részletesebben

Éle tké pe k. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk!

Éle tké pe k. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk! 2 0 1 2. Á P R I L I S Éle tké pe k Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk! A HÚSVÉT VARÁZSA - RÉGEN Húsvét közeledtével,

Részletesebben

VOLUNTAS. 10 perc. az öltözőben 20. oldal. exkluzív. parlamenti ifjúsági nap 2. oldal. a szerencsés 13 3. oldal

VOLUNTAS. 10 perc. az öltözőben 20. oldal. exkluzív. parlamenti ifjúsági nap 2. oldal. a szerencsés 13 3. oldal exkluzív VOLUNTAS A KAPOsváRI TánCsICs mihály gimnázium lapja 7 Xl. ÉvfOlyAm, 2. szám 7 2009. november parlamenti ifjúsági nap 2. oldal a szerencsés 13 3. oldal 10 perc Kitüntették Dr. Miklós Endréné tanárnőt

Részletesebben

Januártól szelektív hulladékszállítás Pedagógusok köszöntése

Januártól szelektív hulladékszállítás Pedagógusok köszöntése - Pomázi Polgár Pomáz Város Önkormányzatának Lapja XXIV. évfolyam, 7. szám, 2015. július Ingyenes Januártól szelektív hulladékszállítás Pedagógusok köszöntése Csata László emlékére HIRDETÉS ASZTALOS! Vállal:

Részletesebben

Bevezető. Iskolánk az 50. évforduló alkalmából jubileumi évkönyvet adott ki.

Bevezető. Iskolánk az 50. évforduló alkalmából jubileumi évkönyvet adott ki. Iskolánk az 50. évforduló alkalmából jubileumi évkönyvet adott ki. Bevezető Fogadják szeretettel a 2009/2010-es iskolai évkönyvünket! Iskolánk ebben a tanévben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját.

Részletesebben

Tájékoztató testületi ülésekről

Tájékoztató testületi ülésekről A DESZKI FALUNKÉRT EGYESÜLET LAPJA www.falunkert.hu XXV. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2015. JANUÁR Falukarácsony 2014. Az év vége természetesen a Karácsony és a Szilveszter jegyében telt. Karácsonyozott az iskola,

Részletesebben

Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja

Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja 2 0 1 1. D E C E M B E R Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja Régen volt? Hogy is volt? Események karácsonyig Múlt......és jelen Karácsonyra

Részletesebben

ANK H Í R L E V É L. 2012. január. Tartalom: Intézményi egységek rövid hírei:

ANK H Í R L E V É L. 2012. január. Tartalom: Intézményi egységek rövid hírei: ANK H Í R L E V É L 2012. január Tartalom: Intézményi egységek rövid hírei: Intézményvezetés Felismerjük és gondozzuk a tehetségeket, kezeljük az agressziót, már alkalmazzuk a pedagógiai mérés-értékelést!

Részletesebben

KFG Hírlevél 4. szám - 2013. október

KFG Hírlevél 4. szám - 2013. október Köszöntő Kedves Olvasók! A KFG Hírlevél második évfolyamának első számát ajánljuk figyelmükbe, melyben hírt adunk a nyár és a tanévből eddig eltelt két hónap eseményeiről. Bemutatjuk szeptembertől itt

Részletesebben

Városi majális - jó időben, jó helyen, sok jó ladányival!

Városi majális - jó időben, jó helyen, sok jó ladányival! A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT lapja XXV. évfolyam 7. szám 2014. május 14. Ingyenes Városi majális - jó időben, jó helyen, sok jó ladányival! Már a reggeli órákban elkezdődtek a programok az idei Városi Majálison.

Részletesebben

hirmondo2010_12.qxd 2010.12.02. 15:06 Page 1

hirmondo2010_12.qxd 2010.12.02. 15:06 Page 1 hirmondo2010_12.qxd 2010.12.02. 15:06 Page 1 hirmondo2010_12.qxd 2010.12.02. 15:06 Page 2 Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselõ-testületének ülésérõl jelentjük Gyöngyöstarján Község Önkormányzatának

Részletesebben

SZABOLCS HÍRADÓ. Ballagás. Fásítási program Pusztaszabolcson. "Ember lenni mindig, minden körülményben."

SZABOLCS HÍRADÓ. Ballagás. Fásítási program Pusztaszabolcson. Ember lenni mindig, minden körülményben. SZABOLCS HÍRADÓ ÁRA:120Ft PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉLETI ÉS KULTÚRÁLIS LAPJA XXI. ÉVFOLYAM 2011. ÁPRILIS Fásítási program Pusztaszabolcson Folytatódik a nagyszabású fásítási program, amelyet

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 201 4. július 1 0. rendkívüli képviselő-testületi ülés. képviselő-testületi ülés

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 201 4. július 1 0. rendkívüli képviselő-testületi ülés. képviselő-testületi ülés ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Tiszakürt Község Önkormányzat képviselő testülete meg tárgyalta és elfogadta a szóbeli előterjesztést, Tiszakürt Község Megyei Településfejlesztési Részprogram keretében szereplő projektek

Részletesebben

Reneszánsz kavalkád a Zrínyiben

Reneszánsz kavalkád a Zrínyiben «Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjainak lapja» «2008/2009-es tanév 1. szám» Kecskemét Reneszánsz kavalkád a Zrínyiben 2008. november 10. és 14. között a Zrínyi iskola épülete reneszánsz programoknak

Részletesebben

XVIII. évfolyam 4. szám Nyíracsád havonta megjelenő lapja 2009. június KEDVES ZILAHI ENIKŐ ÚTRAVALÓ

XVIII. évfolyam 4. szám Nyíracsád havonta megjelenő lapja 2009. június KEDVES ZILAHI ENIKŐ ÚTRAVALÓ XVIII. évfolyam 4. szám Nyíracsád havonta megjelenő lapja 2009. június Iskolai ballagás Június 13-án került sor az Ady Endre Általános Iskola nyolcadikosainak ballagására. A búcsúzó ünnepségen sok szülő,

Részletesebben

Fadd Nagyközség Önkormányzatának kiadványa

Fadd Nagyközség Önkormányzatának kiadványa Fadd Nagyközség Önkormányzatának kiadványa 2015. március ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a március 15-én (vasárnap) 17 órakor a faddi Művelődési Házban tartandó ünnepi

Részletesebben

Karácsonyi szeretethimnusz

Karácsonyi szeretethimnusz Karácsonyi szeretethimnusz Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező. Ha

Részletesebben

Kedves Olvasóink! Hogyan szavazunk? Önkormányzati választás 2006. október 1. Megyei közgyûlésbe jelölt: Zsadányi Lászlóné

Kedves Olvasóink! Hogyan szavazunk? Önkormányzati választás 2006. október 1. Megyei közgyûlésbe jelölt: Zsadányi Lászlóné Kedves Olvasóink! A HERNÁDI, ÚJHARTYÁNI, ÚJLENGYELI ÖNKORMÁNYZATOK LAPJA XVI. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2006. szeptember ÁRA: 80 Ft A 2Falu ezen száma nagyrészt a választásokról szól. Még olyan megjegyzést is hallottunk,

Részletesebben

200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében.

200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében. XVI. évfolyam 2009. december 10. 200. szám 200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében. Reméljük, hogy minden számban talált valami olyat, ami érdekelte. A Hírmondó

Részletesebben

F A I R MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ. KÖZMEGHALLGATÁS Farmos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Farmosi Információk Riportok

F A I R MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ. KÖZMEGHALLGATÁS Farmos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Farmosi Információk Riportok F A I R Farmosi Információk Riportok Lakossági közéleti tájékoztató XXVI. évfolyam 1-2. szám 2014. január-február MEGHÍVÓ Farmos Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját március 14-én

Részletesebben