TERRORELHÁRÍTÁSI KÖZPONT Budapest, Zách u. 4.; 1903 Budapest, Pf VERSENYKIÍRÁS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TERRORELHÁRÍTÁSI KÖZPONT. 1101 Budapest, Zách u. 4.; 1903 Budapest, Pf. 314. VERSENYKIÍRÁS"

Átírás

1 TERRORELHÁRÍTÁSI KÖZPONT 1101 Budapest, Zách u. 4.; 1903 Budapest, Pf VERSENYKIÍRÁS évi Budo és Küzdősport Gála, mely keretében megrendezésre kerül: - 1. BM pontszerző WAKO K1 Amatőr Full-contact verseny, - 2. BM pontszerző WKF tradícionális Karate Kata és Kumite verseny, - 3. BM pontszerző Knock down Kyokushin Karate Kata és Kumite verseny, - 4. Meghívásos Ju Jitsu Földharc verseny. A verseny időpontja: szeptember 14. (szombat) A verseny helyszíne: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ A Csarnok (Budapest, Dózsa György út 1.) A verseny célja: Rendvédelmi és fegyveres szervek küzdősportolóinak megmérkőzése, bajnoki címek eldöntése, a küzdősportok népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása, a rendvédelmi képzéshez kapcsolódó küzdősportokban versenyző állomány mozgósítása. Versenyzési, sportolási lehetőség biztosításával segíteni a Belügyminisztérium dolgozóinak és a meghívottaknak fizikai aktivitását, ezzel elősegítve az egészségmegőrzést és az egészségfejlesztést. A sportmozgalom közösségformáló erejének felhasználásával sportbarátságok, munkakapcsolatok kialakítása; a Minisztériumhoz, a rendvédelmi pályához való kötődés elősegítése, fegyveres testületek kapcsolatának megszilárdítása. Szolgálati, illetőleg munkahelyi feladatokra és a kötelező fizikai állapot-felmérésekre való felkészülés elősegítése a sport eszközrendszerével. A verseny rendezője: a Terrorelhárítási Központ az ORFK RSZKK és a Magyar Rendészeti Sportszövetség felkérése alapján.

2 Fővédnökök: Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Dr. Hende Csaba Honvédelmi Miniszter Dr. Simicskó István Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára Társfővédnökök : Dr. Leyrer Richárd MOB alelnök, Nem Olimpiai Sportágak Versenysportjáért Felelős Szakmai Tagozat vezető, WAKO alelnök, WAKO Europe elnök, Magyar Kick-box Sportági Országos Szakszövetség elnök Dr. Mészáros János Magyar Karate Szakszövetség elnök Védnökök: Hajdu János r. vezérőrnagy, TEK főigazgató Bodnár Zsolt r. dandártábornok, TEK főigazgató-helyettes Vincze P. Márton ORFK RSZKK Igazgató A verseny díszvendégei: Antal János 8 Dan, a shotokan karate hazai meghonosítója Bíró György 4 Dan Shotokan karate Bisztrony Csaba 6 Dan Wado-ryu karate, a Magyar Wado Szövetség elnöke Borza József 6 Dan Kyokushin karate, az Oyama Karate Kyokushin Hungary elnöke Furkó Kálmán 7 Dan, a kyokushin karate hazai meghonosítója, nyá. h. ezredes Gyebnár Ferenc 6 Dan Judo Kalmár Árpád 5 Dan Kyokushin karate, az MKSZ főtitkára Kecskés Sándor 5 Dan, a shotokan karate hazai meghonosítója Kelemen István 9 Dan Ju Jitsu, HJJ Kelemen-ryu alapítója, MJJSZ elnöke Kovács József nyá. r. ezredes, IJKA Európa elnöke Orehovszki Zoltán 5 Dan Kyokushin karate, bv. alezredes Rehák György Magyar Kick-Boksz Szövetség Muaythai és K-1 szakág-vezetője Simon Géza nyá. r. ezredes Főbírók, verseny elnökei: I. Galambos Péter úr, WAKO K1 Amatőr Full-contact főbírája II. Molnár Tamás úr, WKF tradícionális Karate Kata és Kumite Verseny főbírája III. Veres Károly úr, Knock down Kyokushin.Karate Kata és Kumite Verseny főbírája Horváth János úr, a Knock down Kyokushin.Karate Kata és Kumite Verseny elnöke IV. Ónodi István úr, Ju Jitsu Földharc Verseny főbírája Kovács Attila úr, Ju Jitsu Földharc Verseny elnöke Bírók: a Magyar Karate Szakszövetség, a Magyar Kickbox Szövetség és a Magyar Ju Jitsu Szövetség által delegált bírók.

3 Díjazás: I. helyezett: érem, oklevél, II-III. helyezettek: érem, oklevél, IV-VI. helyezett: oklevél Költségek: A résztvevők indulásukkal kapcsolatos költségeiket (pl. utazás) maguk állják. Információ: Szabó Szabolcs r. alez tel: / TEK Műveleti Igazgatóság Képzési Főosztály vezetője Névszerinti nevezés határideje: szeptember 09. (hétfő) óráig. A jelentkezés tartalmazza a versenyző nevét, versenyszámát, súlycsoportját, képviselt szerv megnevezését. Nevezés leadható: címre. Az induló személyazonossága, a nevezést leadó szervezeti egységgel fennálló munkaviszonya, szolgálati illetve tanulói, hallgatói jogviszonya ellenőrzésre kerül. Az induló személyazonosságát szolgálati vagy munkahelyi fényképes igazolvánnyal, vagy személyazonosító igazolványával és munkaviszonyát, hallgatói, tanulói jogviszonyát igazoló egyéb okirattal igazolja. A versenyen történő indulás feltétele a 30 napnál nem régebbi üzemorvosi, sportorvosi igazolás versenyezhet vagy alkalmas bejegyzéssel. Programtervezet: 7:00 8:45 Regisztráció Mérlegelés: 7:00 8:00 Budapesti versenyzők 8:00 8:45 Vidéki versenyzők Sorsolás 8:45 8:55 Technika értekezlet 8:55 9:05 Felkészülés az ünnepélyes megnyitóra, sorakozó 9:05 - Megnyitó Selejtező mérkőzések kb. 14:30 - Köszöntő Döntők kb. 17:00 - Gála Kihívásos mérkőzések, bemutatók 09:00 órától expo, termékbemutatók, rendvédelmi felszerelések kedvezményes vására.

4 Szabályrendszerek: I. WAKO K1 Amatőr Full-contact verseny WAKO hivatalos weboldalára feltöltött érvényes szabálykönyv alapján. A K1 rendszerű küzdelem során a versenyzők teljes erővel kivitelezett kéz- és lábtechnikák végrehajtásával igyekeznek találatokat elérni. Ennek során szabályos, amennyiben a támadó az ellenfelét megrendíti (leüti), vagy kiüti. A küzdelem, amelyet ökölvívó ringben vívnak, folyamatos, azt a vezető bíró csak sérülés esetén és szabálytalanságnál, ill. megrendítő erejű találatnál állítja meg. Öltözék A versenyeken a férfiak félmeztelenül küzdenek és rövidnadrágot viselnek. A női versenyzők ruházata felső részből (póló vagy top) és rövidnadrágból áll. Öv viselése tilos. Kötelező védőfelszerelések - 10 unciás, zárt box kesztyű, - kombinált sípcsont és lábfej védő, - fejvédő, - fogvédő, - szuszpenzor (nőknek is), amelyet csak a nadrág alatt lehet viselni. - bandázs - mellvédő, a női versenyzők számára A védőfelszereléseknek épnek, megfelelő méretűnek és állapotúaknak kell lenniük. Nem lehet rajtuk fém (csat, kapocs), vagy bármely sérülés okozására alkalmas rész. A mérkőzések időtartama 1. A mérkőzések időtartama menetenként kettő perc, a menetek között egyperces szünetekkel. 2. A mérkőzések a selejtezők során kettő-, a döntőben hárommenetesek. Találati felületek 1. Érvényes (pontot érően támadható) találati felületek: - Fej: az arc, a homlok, a fej oldalsó része. - Felsőtest: elöl a nyaktól lefelé az övig, oldalt a test középvonaláig. - A lábak boka feletti teljes felülete. 2. Érvénytelen, tiltott találati felületek: - a fejtető, - a tarkó, - a nyak, - a hát, a gerinc és a vesék, - a karok és a vállak,

5 Engedélyezett támadó felületek 1. Kéz: - az ököl elülső része, - a kézhát 2. Láb: - a talp, - lábél, - a lefeszített lábfej. A balta, a fordított köríves, valamint a fordulásos rúgásoknál csak a talp lehet a támadó felület, a sarok nem. - sípcsont - térd Engedélyezett technikák 1. Kéztechnikák: - box technikák - kézhátütés, fordulásos kézhátütés 2. Rúgások: - egyenes rúgás - hátsó egyenes rúgás - oldalsó rúgás - köríves rúgás - fordított köríves (sarok) rúgás - baltarúgás - fordulásos rúgások - ugró rúgások - térdrúgások, ugró térdrúgások 3. Lábsöprés: A lábsöprés csak abban az esetben értékelhető, ha - a technika az ellenfél lábfejére irányul és a lábsöprést végrehajtó versenyző a lábfejével támadott, - a megtámadott versenyző a lábsöprés következtében azonnal elesik, vagyis valamely testrésze - a lábán kívül- a talajt éri, - a támadó a lábsöprés végrehajtása alatt és után talpon marad és más testrészével nem érinti a talajt. 4. Clinch: A clinch (két kéz a tarkón) maximum 5 másodpercig tarthat, ez alatt a versenyző egy térdrúgást hajthat végre. Tiltott technikák és akciók 1. Tiltott technikák: - ütés belső és külső kézéllel - tenyeres ütés - támadás ujjal - alkaros ütés - könyökütés - dobások - a tekintettel nem kísért, ún. vak technikák

6 2. Tiltott akciók: - érvénytelen találati felületek támadása - támadás nem engedélyezett támadó felülettel - huzamosabb ideig érvényes lábtechnikák nélküli küzdés - vissza nem lépés a break vezényszó után - állj, vagy break utáni támadás - földre került ellenfél támadása (földre kerülés: amikor a versenyző valamely testrésze - a lábán kívül a talajt éri) - a kötelek közé szorult ellenfél támadása - az ellenfél kötélen kívülre történő nyomása - az öv szintje alá hajlás - a kötelek fogása, ill. kihasználása (lendület vételéhez) - fejelés - ütés vállal - lökés - fogás (a szabályos clinch - két kéz a tarkón - kivételével) - menekülés, - kifordulás, érvénytelen találati felület mutatása - szándékos földre kerülés - a fogvédő szándékos kiejtése, vagy kiköpése - szándékos és ismételt időhúzás - a ring engedély nélküli elhagyása a mérkőzés befejeződése előtt - passzivitás, a küzdelem szándékos elkerülése - bármely sportszerűtlen viselkedés - engedély nélküli beszéd küzdelem közben - a bírók, edzők, vezetők, rendezők elleni támadás a küzd_téren és azon kívül a verseny ideje alatt. 3. Tiltott akciónak számít a versenyző edzőinek, segédeinek, csapattagjainak, vezetőinek bármely sportszerűtlen viselkedése is. Az érvényes találat kritériumai 1. Érvényesnek, pontértékű az a találat, amely - engedélyezett, nem tiltott technika, amelyet - szabályosan, - kellő gyorsasággal és - teljes erővel hajtanak végre, - érvényes találati felületre irányul, - az érvényes találati felületet az érvényes támadó felülettel támadja, - a támadó és találati felületek érintkeznek egymással (contact), - a végrehajtás - beleértve az ugró ütések és rúgások esetén a földre érkezést is - nem jár egyensúlyvesztéssel (nem számít egyensúlyvesztésnek, ha a találattal elért versenyző ellenfelét - szabálytalanul fellöki) 2. A nem teljes erővel végrehajtott technikák érvénytelenek. 3. Érvényes találatot csak a felületek érintkezésének hangja alapján megítélni nem lehet, a bíróknak a találat megítéléséhez a támadó és a találati felületek találkozását feltétlenül látniuk kell.

7 Büntetések 1. Azt a versenyzőt, aki a felsorolt tiltott technikák és akciók valamelyikét elköveti, a vezető bíró büntetéssel sújtja. 2. A büntetések fokozatai a következők: - első szabálysértés: hivatalos figyelmeztetés (official warning) - második szabálysértés: 2. hivatalos figyelmeztetés és mínusz pont - harmadik szabálysértés: 3. hivatalos figyelmeztetés és mínusz pont - negyedik szabálysértés: leléptetés A büntetéseket általában a felsorolt fokozati sorrendben kell alkalmazni, azonban következő, különösen súlyos szabálytalanságok esetében, a fokozati sorrend betartása nem kötelező: - vak technikák alkalmazása, - állj és break utáni támadás, - a küzdelem szándékos elkerülése, - sportszerűtlen magatartás. Ezek esetében, indokolt helyzetben, a versenyző akár azonnal pontlevonással sújtható vagy le is léptethető. A bírók működése 1. A mérkőzések során egy vezető bíró (referee), három pontozó bíró (judge) működik közre. Öltözékük szürke nadrág, tengerészkék zakó, fehér ing, csokornyakkendő és sportcipő. A vezető bíró 1. A vezető bíró felelős a mérkőzés szabályok szerinti levezetéséért, a versenyzők biztonságáért, a bíráskodás rendjéért. Ennek során kötelessége megakadályozni, hogy egy versenyző szükségtelenül nagyarányú, kiütéses vereséget szenvedjen. 2. A vezető bíró, működése során három vezényszót használ: - a FIGHT vezényszó a küzdelem elindítására szolgál, - a STOP vezényszó, a küzdelem leállítására szolgál, - a BREAK vezényszó, az összeakaszkodott versenyzők szétválasztására szolgál, amelynek elhangzása után mindkét versenyző köteles a küzdelmet abbahagyni, egy lépést hátralépni, majd a küzdelmet külön vezényszó nélkül folytatni. A menetek pontozása 1. A pontozó bírók menetenként számolják a versenyzők által bevitt érvényes találatokat. Minden érvényes találat egy pontot ér. 2. A menetek végén az egyes menetekben elért találatok számát versenyzőnként összeadják és ebből az összegből levonják a kapott pontlevonások. Pontlevonás (mínusz pont) esetén a pontozó bírók három (3) pontot vonnak le az elért találatok összegéből. 3. A mérkőzés végén a pontozó bírók az egyes menetek során elért a pontlevonások figyelembe vételével meghatározott pontok összegét összeadják. A mérkőzést az nyeri, aki több pontot ért el. A győztes meghatározása a mérkőzés végén 1. A mérkőzést az nyeri, aki több pontot ért el. 2. Amennyiben ez a számérték mindkét versenyzőnél azonos, akkor a pontozó bírónak mindenféleképpen meg kell jelölnie a győztest, mert döntetlen eredmény nem születhet.

8 3. Azonos pontszám esetén, a győztes kijelölése a következők alapján történik, ebben a sorrendben: - melyik versenyző nyerte az utolsó menetet (akinek több pontja volt), Amennyiben az utolsó menet eredménye döntetlen volt akkor: - amelyik versenyző aktívabb, támadóbb volt, - amelyik versenyző többet rúgott, - amelyik versenyző hatékonyabban védekezett, - amelyik versenyző stílusa, technikája jobb volt. Leütés, rászámolás, kiütés 1. Leütés (knock-down) esetén a vezető bíró azonnal megállítja a küzdelmet és számolni kezdi a másodperceket. 2. A leütött versenyző ellenfelének a számolás megkezdése előtt a semleges sarokba kell mennie, különben a vezető bíró nem kezdheti el a számolást. 3. Felfüggeszti a számolás a vezető bíró, amennyiben a számolás közben a leütött versenyző ellenfele a semleges sarokból kijön, ill. folytatja azt, ha ismét visszatér. 4. A vezető bíró normál ütemben, hangosan másodpercenként egytől tízig számol és közben a kezével is mutatja a számokat. 5. A küzdelem nem folytatódhat addig, amíg a vezet_ bíró nyolcig el nem számolt, még akkor sem, ha a leütött versenyző már a 8. másodperc előtt küzdőképességet mutat, karjának küzdőállásban tartásával. 6. Ha a leütött versenyző a 8. másodpercben küzdőképességet mutat, akkor a nyolcadik másodperc után folytatódhat a küzdelem. 7. A leütött versenyzőnek legkésőbb a 9. másodpercben küzdőképességet kell mutatnia ahhoz, hogy a küzdelmet folytathassa. Amennyiben ez nem történik meg és a vezető bíró elszámolt tízig, az azt jelenti, hogy a leütött versenyző kiütéses vereséget szenvedett. 8. Amennyiben a leütött versenyző a 8. másodpercben küzdőképességet mutatott és a küzdelem újraindult, de közvetlenül utána a leütött versenyző ismételten elesik, akkor a vezet_ bíró a nyolcadik másodperctől folytatja a számolást. 9. Amennyiben a leütött versenyző a 9. másodpercben küzdőképességet mutatott és a küzdelem újraindult, de közvetlenül utána a leütött versenyző ismételten elesik, akkor a vezető bíró nem számol tovább, az a leütött versenyző kiütéses vereségét jelenti. 10. Amennyiben a vezet_ bíró elkezdte a számolást, a mérkőzést nem lehet feladni, sem a versenyző, sem pedig az edző részéről. Erre csak a küzdelem újraindulása után kerülhet sor legközelebb (amennyiben a leütött versenyzőt nem számolták ki). 11. A küzd_képesség megítélésénél a vezető bírónak a leütött versenyző teljes állapotára kell figyelnie, önmagában a karok küzdőállásban tartása nem feltétlenül jelenti a küzdőképesség meglétét. Segédek 1. Egy versenyzőnek legfeljebb két segéde (edző, másodedző) lehet egy mérkőzés folyamán. A küzdelem alatt a segédeknek minden kiegészítő felszerelést (vödör, palack, szék stb.) el kell távolítaniuk a ringből és annak széléről is. 2. A segédek közül csak az egyik léphet a ringbe a mérkőzés előtt, után és a szünetekben. 3. A segédek a küzdelem közben csak diszkrét módon adhatnak tanácsokat és a mérkőzés folyamán egyikük sem léphet fel a ring szélére. 4. A segéd feladhatja a mérkőzést a törölköző bedobásával, de csak akkor, ha a versenyzőre éppen nem számolnak rá. 5. A segédeket, a szabályokat sértő viselkedésükért a vezető bíró figyelmeztetheti és eltávolíthatja a küzdőtértől.

9 Súlycsoportok: Korosztály: férfi -70, -75, -80, -85, -90, -95 és +95 kg, női -60 és + 60 kg. férfi + 40 év felett lehetősége van az indulónak -80 vagy + 80 kg-ban indulni. Súlycsoportot minimum 4 fő induló megléte esetén indítunk. K1 Amatőr Full-contact Versenyben - mivel ez pontszerző BM verseny - kizárólag a Belügyminisztérium hivatásos, közalkalmazotti állománya és nyugdíjasai, valamint az oktatási intézmények tanárai és tanulói indulhatnak. (A tanulók eldönthetik, hogy oktatási intézményüket kívánják képviselni, vagy beiskolázó szervüket.)

10 II. WKF Karate Kata és Kumite Verseny WKF hivatalos weboldalára feltöltött érvényes szabálykönyv alapján a lent felsorolt módosításokkal: Kata (formagyakorlat) szabályok: Bármely stílusú kata bemutatható. Minden fordulóban más kata, de maximum 3 kata bemutatása kötelező. (Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a selejtező minden fordulójában más-más katát kell csinálni, de a döntőben akár ismételheti is a kedvencét.) Kata versenyszámok: 1. női kategória 2. női 40 év és feletti (senior) kategória 3. férfi kategória 4. férfi 40 év és feletti kategória Kumite (küzdelem) szabályok: A Magyar Karate Szakszövetség WKF szabálykönyve szerint : Kötelező védőfelszerelés kumite versenyszámban: fogvédő és WKF típusú kék-piros kesztyű (seiken védő) valamint a hölgyeknél mellvédő. Használható, de nem kötelező: férfiak esetében mélyvédő (suspenzor) EGYÉB VÉDŐFELSZERELÉS NEM HASZNÁLHATÓ! Kumite versenyszámok: 1. Női kategória kg kg Mérkőzésidő: 2 perc tiszta idő 2. Férfi kategória kg, kg, kg, kg Mérkőzésidő: 3 perc tiszta idő 3. Férfi 40 év és feletti kategória - 40 éves kortól kg, kg Mérkőzésidő: 2 perc tiszta idő Súlycsoportot minimum 4 fő induló megléte esetén indítunk. WKF tradícionális Karate Kata és Kumite Versenyben - mivel ez pontszerző BM verseny - kizárólag a Belügyminisztérium hivatásos, közalkalmazotti állománya és nyugdíjasai, valamint az oktatási intézmények tanárai és tanulói indulhatnak. (A tanulók eldönthetik, hogy oktatási intézményüket kívánják képviselni, vagy beiskolázó szervüket.)

11 III. Knock down Kyokushin Karate Kata és Kumite Verseny A Magyar Karate Szakszövetség Knock Down Kyokushin Versenyszabálykönyve (2. kiadás, Budapest, 2011.) kivonata alapján az alábbi módosításokkal Verseny rendszere - Knock Down kyokushin kumite verseny férfiak és nők, seniorok részére. - Kata verseny férfi és női kategóriában. Knock Down karate verseny rendszere lehet: - egyenes kieséses rendszerben (7 fő vagy több) - körmérkőzéses rendszerben (3-5 fő) - vegyes rendszerben (6 fő) Súlycsoportok: férfi -70, -80 és +80 kg, női -60 és +60 kg. Súlycsoportot minimum 3 fő induló megléte esetén indítunk! A versenyzők korcsoport beosztása: Senior korcsoportba lép a versenyző a 40. életév betöltését követő naptári év jan.1-jén. Korosztály: férfi +40 év (senior) felett lehetősége van az indulónak -80 vagy +80 kg-ban indulni. Az övfokozat szerinti indulás feltételei: - Kata kategóriában min. 8. kyu, - A kategóriában kyokushin kumitéban min. 4. kyu, - C kategóriában kyokushin kumitéban min. 8 kyu, - Senior kategóriában kyokushin kumitéban 8. kyu. Küzdőidők: Férfi és női A kategóriában 3 perc. Döntetlen esetén 2 perc hosszabbítás. Esetleges újabb döntetlen esetén mérlegelés. Súlykülönbség dönt, férfiaknál 5 kg, nőknél 3 kg (a könnyebb versenyző győz). Amennyiben nincs meg a szükséges súlykülönbség, 2 perc hosszabbításra kerül sor, mely után a bírák feltétlenül döntést hoznak. Férfi és női C kategóriában 2 perc. Döntetlen esetén 1 perc hosszabbítás. Esetleges újabb döntetlen esetén mérlegelés. Súlykülönbség dönt, férfiaknál 5 kg, nőknél 3 kg (a könnyebb versenyző győz). Amennyiben nincs meg a szükséges súlykülönbség, 1 perc hosszabbításra kerül sor, mely után a bírák feltétlenül döntést hoznak. Senior kategóriában 2 perc. Döntetlen esetén 2 perc hosszabbítás. Esetleges újabb döntetlen esetén mérlegelés. Súlykülönbség dönt, 5 kg. Amennyiben nincs meg a szükséges súlykülönbség, 2 perc hosszabbításra kerül sor, mely után a bírák feltétlenül döntést hoznak.

12 Védőfelszerelések - női A kat.: lábszárvédő, altestvédő, kosaras mellvédő, mely a solar plexust nem takarhatja (fogvédő megengedett), - női C kat.: lábszárvédő, fejvédő, altestvédő, kosaras mellvédő, mely a solar plexust nem takarhatja (fogvédő megengedett), - férfiak A kat.: herevédő (fogvédő megengedett), - férfiak C kat.: lábszárvédő, fejvédő, herevédő (fogvédő megengedett), - Senior : lábszárvédő, herevédő, (könyök- és térdvédő, valamint fogvédő megengedett). A versenyzés feltételei - Az MKSZ tagja - a szövetség által kibocsátott BUDO PASS-ban adott évre tagsági bélyeggel, hiteles övfokozati bejegyzéssel és hiteles sportegyesületi (klub) bejegyzéssel, érvényes övfokozati bejegyzéssel, valamint érvényes sportorvosi "Versenyezhet" pecséttel rendelkezik. Hat hónapon belüli fej-ko bejegyzés esetén a versenyző kumite versenyszámban nem indulhat. - A mérlegelési határidőn belül mérlegelt. - Tiszta karate-gi-vel és ápolt külsővel, rövid körmökkel jelenik meg. - Nevezése a versenykiírás szerinti időben történt. Fenti feltételek be nem tartása a versenyző kizárását eredményezi a versenyből. A csapatvezető felelőssége, hogy a megjelent versenyzője a szükséges feltételeknek megfeleljen. A kyokushin kumite és kata versenyszámokban tisztelettel és szeretettel várjuk más harcművészeti stílusok és küzdősportosok jelentkezését is. Kyokushin kumite versenyszabályok: Támadható a test teljes felülete, kivéve a gerinc, a lágyék, a térd szemből, kéztechnikákkal a fej és a nyak. Tiltott technikák (Hansoku Waza): - tilos a fej, arc és nyak támadása bármilyen kéztechnikával, - tilos az ellenfelet nyitott vagy zárt kézzel nyomni, támaszkodni, lökni, - tilos az ellenfélhez közel menni ütés nélkül, - tilos az ellenfél kezét, karját nyomni anélkül hogy támadást hajtanánk végre, - tilos ruhát fogni, rángatni az ellenfelet, - tilos az ellenfél kezét, karját, lábát fogni tovább, mint egy másodperc, - tilos a lágyék támadása, - tilos a gerinc támadása, - tilos a földre került ellenfelet kontakttal támadni, - tilos fejjel támadni, - tilos földről támadást indítani (kivéve védekező testhelyzet), - tilos a térdek támadása szemből, - tilos a nyak és a fej fogása, - tilos nők esetében a mell támadása, C kategóriában a fentieken túl: tilos a fej teljes erővel lábtechnikával történő támadása, fej csak oldalirányból, kontrolált, jelzett lábtechnikával támadható (max. bőr érintés engedélyezett).

13 Büntetések: Figyelmeztetés (chui) Chuit lehet ítélni - enyhe szabálysértésért, - ruha fogasért, - nyitott kézzel történı lökdösésért, - nyak vagy a fej fogásáért, - az ellenfél kezének, karjának, lábának fogásáért, ha az hosszabb idejű, mint egy másodperc, - passzív magatartásért, - menekülésért, - a mérkőzés területén bárminemű beszédért, - minden olyan esetben, amit a bírák úgy ítélnek meg. Intés (genten) Gentent lehet ítélni: - súlyos szabálysértésért, - ha a versenyző szabálytalan technikával sérülést okoz, de ellenfele folytatni tudja a versenyt, - ismételt szabálysértésért, - a fej és a nyak bármilyen kéztechnikával történt támadásáért, - a lágyék támadásáért, - a gerinc támadásáért, - a térd támadásáért, - dobásokért, melyeket ruhafogással hajtottak végre, - a nyak és a fej fogásáért, ha azt valamilyen technika követi, - földre került versenyző teljes erejű támadásáért, - minden olyan esetben, melyet a bírók úgy ítélnek meg, - 2 chui = 1 genten. Leléptetés (shikkaku) Shikkakut lehet ítélni: - szándékosan súlyos szabálysértésért, - ha a versenyző szándékosan szabálytalan technikával ellenfelének olyan súlyos sérülést okoz, hogy az nem tudja folytatni a versenyt, - ha a versenyző nem veszi figyelembe a vezetőbíró utasításait, - 4 chui = 2 genten = shikkaku, - ha a versenyző(k) magatartása ellenkezik a karate do szellemével, - ha a versenyző a szőnyegre szólítást követő 3 percen belül nem jelenik meg, a vezetőbíró Kikent és győztest hirdet, - minden olyan esetben, amelyet a bírók úgy ítélnek meg. Körmérkőzés során, shikkaku esetén a versenyző véglegesen kiesik. A küzdelem eldöntése: Teljes értékű (Ippon) győzelem: Ha egy versenyző a földre került vagy állva maradt ugyan egy vagy több szabályos, hatékony technikától és a mérkőzést 3 másodpercen belül nem tudja folytatni, a vezetőbíró Ippont hirdet. Ha a versenyző 3 másodpercen belül feláll, de olyan sérülést szenvedett, mely alkalmatlanná teszik őt a további küzdelemre, a vezetőbíró Ippont hirdet.

14 Ha egy versenyző feladja a küzdelmet, ellenfele Ipponnal győz. Ha egy versenyzőt leléptetnek, az ellenfele teljes értékű Ipponnal győz. Ha a versenyző saját technikájától, vagy védekezésétől sérül a keze, lába, és a küzdelmet nem tudja folytatni, az ellenfél ipponnal győz. Amennyiben szabályos jodan technikával elért IPPON eseten, ha versenyorvos tovább engedi a jodan találatot elszenvedett versenyzőt, folytathatja a küzdelmet körmérkőzés esetén. Amennyiben az orvos nem engedi a versenyzőt tovább, abban az esetben ez automatikusan fej-ko-t jelent. A fej-ko tényét a BUDO PASS-ban rögzíteni kell a verseny főbírójának aláírásával, a dátum megjelölésével a sportorvosi engedélyeknél. Ezzel a versenyezhet sportorvosi engedély az érvényét veszti. Félértékű (Wazaari) győzelem: Ha egy versenyző földre kerül egy vagy több szabályos, hatékony technikától, de a mérkőzést 3 másodpercen belül folytatni képes, a vezetőbíró Wazaarit hirdet. Ha egy versenyző nem kerül a földre valamely technikától ugyan, de megroggyan, a vezetőbíró Wazaarit ítélhet. Ha egy versenyző lábsöprés következtében a földre kerül, és ezt jó időben kontrollal végrehajtott valamilyen kéztechnika követi az érvényes testfelületre, a vezetőbíró Wazaarit ítélhet. Ha a versenyző saját technikájától, vagy védekezésétől sérül a keze, lába, és a küzdelmet folytatni tudja, az ellenfélnek a vezetőbíró Wazaarit ítélhet. Két Wazaari Awazate ippon győzelmet jelent. Győzelem bírói döntéssel: Teljes értékű Ippon vagy félértékű Wazaari nélkül is eldönthetik a bírók a mérkőzés kimenetelét a küzdőidő lejártával, ha az egyik versenyző magasabb szintű küzdőtechnikát, nagyobb kondíciót és jobb harci szellemet mutat be ellenfelénél. Győzelem bírói döntéssel csak a vezetőbíró, az oldalbírók többségi véleménye alapján hozható. Kata versenyszámok: női kategória férfi kategória Kata (formagyakorlat) szabályok: Minden fordulóban más kata, de maximum 3 kata bemutatása kötelező. A kata versenyt három fordulóban rendezik. Az első fordulóban kötelező katát kell bemutatni. A nevezettek létszámától függően a sorsolás megkezdése előtt a versenybíróság határoz az egyes fordulók létszámáról és azok menetéről. (16/8 ill. 8/4-es rendszerben). A második és a harmadik fordulóban szabadon választott katát kell bemutatni. Minden bemutatáskor új katát kell bemutatni. A bemutatás sorrendjét minden forduló előtt sorsolással kell meghatározni. A kata verseny végeredményét a versenyzők által a három fordulóban gyűjtött érvényes pontszámok összege dönti el.

15 Az első fordulóban kötelező katák bemutatása zajlik: I. csoport (8-5. kyu) II. csoport (4. kyu-tól) 1. PINAN SONO ICHI 1. YANTSU 2. PINAN SONO NI 2. TSUKI NO 3. PINAN SONO SAN 3. SAIHA 4. PINAN SONO YON 4. GEKISAI SHO 5. PINAN SONO GO 5. GEKISAI DAI Kötelező katák pontszáma: A hibátlan bemutatásért adott kiinduló érték 7.8 pont 8.8 pont A versenyző egyéniségéért adható jutalom pont: 0.2 pont 0.2 pont Maximum: 8.0 pont 9.0 pont A második (és harmadik) fordulóban szabadon választott katák bemutatása zajlik: I. csoport (8-5. kyu) II. csoport (4. kyu-tól) 1. YANTSU 1. SEIENCHIN 2. TSUKI NO 2. KANKU 3. SAIHA 3. SEIPAI 4. GEKISAI SHO 4. GARYU 5. GEKISAI DAI 5. SUSHIHO Szabadon választott katák pontszáma: A hibátlan bemutatásért adott kiinduló érték 8.8 pont 9.8 pont A versenyző egyéniségéért adható jutalom pont: 0.2 pont 0.2 pont Maximum: 9.0 pont 10.0 pont Minden hibáért pontot kell levonni a kiinduló értékből! Hibák Technikai hibák: - a technikák végrehajtása nem felel meg az előírt követelményeknek. Tartáshibák: - a végtagok, a törzs és a fej egymáshoz való viszonya, illetve az optimálistól való eltérésük. Kifejezésmód hibák: - tekintet, - arckifejezés, - a kata értelmezése.

16 Pontlevonás A bemutatáskor előforduló hibák mértékétől függően a következő három kategória figyelembe vételével kell a pontlevonást alkalmazni: Kis hiba: - levonás 0,1 pont, - majdnem hibátlan bemutatás, kis eltérés a helyes végrehajtástól. Közepes hiba: - levonás 0,2-0,3 pont, - jelentős eltérés a hibátlan bemutatástól. Amennyiben a hiba közelebb esik a kis hibához, a levonás 0,2 pont, ha az a durva hibához áll közelebb, a levonás 0,3 pont. Durva hiba: - levonás 0,4-0,5 pont, - nagy eltérések a hibátlan bemutatástól. Kizárás - a versenyzőt ki kell zárni, ha a katát megváltoztatja, - ha a bejelentettől eltérő katát mutat be, - ha felcseréli a technikák sorrendjét, irányát, - ha elesik, - ha abbahagyja a bemutatást. Knock-down Kyokushin Karate Kumite és Kata Versenyben - mivel ez pontszerző BM verseny - kizárólag a Belügyminisztérium hivatásos, közalkalmazotti állománya és nyugdíjasai, valamint az oktatási intézmények tanárai és tanulói indulhatnak. (A tanulók eldönthetik, hogy oktatási intézményüket kívánják képviselni, vagy beiskolázó szervüket.)

17 BM pontszerző versenyben indulásra jogosult szervek: Parlamenti államtitkárság Közigazgatási államtitkárság Nemzetközi Oktatási Központ Önkormányzati államtitkárság Kabinetfőnöki iroda Rendészeti Vezetőképző és Kutató Intézet BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola Miskolci Rendészeti Szakközépiskola Szegedi Rendészeti Szakközépiskola Körmendi Rendészeti Szakközépiskola ORFK központi és területi szervei Rendészeti-, Bűnügyi-, Gazdasági Főigazgatóság, Hivatal, Ellenőrzési Szolgálat és Humánigazgatási Szolgálat 19 megyei RFK + BRFK Készenléti Rendőrség Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság központi és területi szervei Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi és területi szervei Nemzeti Védelmi Szolgálat Terrorelhárítási Központ Alkotmányvédelmi Hivatal Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal BM pontszerző összetett csapatverseny értékelése: Az egyes súlycsoportokban, valamint kata versenyszámokban elért I-V. helyezés után járó pontok összeadása alapján történik. Pontegyenlőség esetén az előkelőbb helyezések száma dönt a csapatok között. (I.: 7 pont, II.:- 5 pont, III.: 4-4, IV: 3 pont, V.: 2-2 pont; körmérkőzés esetén: I.: 7pont, II.: 5 pont, III.: 4 pont, IV.: 3 pont, V.: 2 pont) A meghívásos Ju Jitsu Földharc Versenyre meghívott szervek: Magyar Honvédség Országgyűlési Őrség Nemzeti Adó- és Vámhivatal

18 IV. Ju Jitsu Földharc Verseny A Magyar Ju Jitsu Szövetség szabályrendszere alapján, amely a következő: A mérkőzés tatamiból kialakított küzdőtéren zajlik. A mérkőzés 1 db 4 perces alapmenetből áll, mely a küzdőidő lejártával, vagy feladással ér véget. Amennyiben feladás az alapmenetben nem történik, hosszabbításként 1 db 2 perces extramenetre kerül sor, ami feladással, vagy a küzdőidő lejártával ér véget. A mérkőzést egy vezetőbíró vezeti és egy segédbíró segíti munkáját. A vezetőbíró a mérkőzést bármikor megszakíthatja, ha a versenyzők egészsége károsodhat. A segédbíró a vezetőbírónak segítséget adhat vitás esetekben, de a döntés a vezetőbíróé. Az alapmenetben csak ipponnal lehet győzni. Ipponnak minősül bármilyen engedélyezett technikával az ellenfél feladásra kényszerítése, vagyis versenyző kopogással a tatami, saját maga, vagy az ellenfél többszöri, finom megütögetésével jelzi, hogy a küzdelmet feladja. Ipponnak minősül az is, ha kopogás hiányában (a versenyző akadályozva van lefogás, vagy eszméletvesztés miatt) a vezetőbíró megállítja a mérkőzést a sérülés elkerülése végett. Extramenet (csak hosszabbítás esetén): Amennyiben az első menetben nincs kihirdethető ippon (egyik fél sem adta fel a küzdelmet és a vezetőbíró sem szüntette be), két perces hosszabbítással, második menetre kerül sor, ahol ipponnal és pontozással is lehet győzni. A pontozás akciópontok (plusz pontok) és intések (mínusz pontok) megítélését jelenti. Egy akciópont adható előnypozíció tartós megszerzéséért, pl. lovagló ülés az ellenfél testén, vagy leszorításért 20 másodpercet meghaladó időtartamban. Leszorítás minden olyan helyzet, amelyben a versenyző az ellenfelét teljes kontroll alatt tartja, ha az a hátán fekszik. (A GUARD hanyatt fekve lábközt pozíció és HALFGUARD hanyatt fekve egyik bekulcsolt pozíció helyzetek nem minősülnek leszorításnak.) Amennyiben a második extramenet végén sincs ippon és pontozás alapján sincs kihirdethető versenyző, úgy a kisebb súlyút kell győztesnek megnevezni oly módon, hogy közvetlenül a menet után mérlegelésre kerül a sor, abban a ruházatban, amiben a küzdők a mérkőzésen részt vettek. A mérkőzés alap menetében kapott intés a meccset nem dönti el (mivel itt kizárólag ipponnal lehet győzni), viszont a versenyző automatikusan viszi tovább az extramenetbe. Ha a büntetőponton kívül semmilyen más nem születik az extramenetben, vagy a szerzett akciópontok aránya döntetlen, akkor a küzdő a mérkőzést az intésével szerzett mínusz pont miatt elveszti. (Pl. Ha mindkét versenyző szerez egy-egy akciópontot, akkor a kapott intés mínusz pontként számítandó, amely miatt a mérkőzés az ellenfél javára dől el. Ha a versenyző az extramenet során a meglévő intése mellé akciópontot is szerez, az nem kiegyenlíti, hanem felülírja a mínusz pontját, és ekkor a versenyző a mérkőzést a megszerzett akcióponttal nyeri. Ennek oka az, hogy az intésnél az akciópont súlyozottabban értékelendő. Az intés: mínusz 1 pont.

19 A versenyzők mindkét menetben meginthetőek az alábbi vétségek miatt: a) Passzivitás, szándékos menekülés, illetve az ellenfél kitolása a küzdőtérről. b) Sérülés okozása. c) Tiltott technika alkalmazása. Döntetlen: Nincs. Érvénytelen mérkőzés: a) Ha mindkét küzdőfél sorozatosan súlyos szabályt szeg. b) Ha mindkét küzdő a vezetőbíró többszöri figyelmeztetése és intés után is képtelen megfelelő hozzáállással harcolni. c) Amennyiben a vezetőbíró úgy ítéli meg, hogy egyik küzdő fél sem alkalmas a mérkőzés lefolytatására (pl. előző küzdelmek alatt szerzett sérülések miatt). Szabályos technikák: Vesefogás, övvel fojtás, hurkolás (ha az öv szabályosan megkötve a versenyző testén van). Tiltott technikák: a) Tenyérrel arcba nyúlás. (Fejre nyúlni csak oldalról a fej eltolása céljából szabad.) b) vitál-pont nyomások, támadások, mely alól csak a belső comb nyomása kivétel. c) Csípés, karmolás, harapás, hajhúzás. d) Kéz- és lábujjak feszítése, csavarása. e) Az ellenfélnek vagy egy testrészének (pl. fej) talajhoz ütése. f) A feszítéseket rángatni, rántani. g) Ruhából kibújni, az övet levenni, vagy a szándékosan vagy véletlenül lecsúszott, levett ruhadarabbal technikát végrehajtani. h) A torok, lágyék támadása kézzel. i) Ütni, rúgni, fejelni tilos! j) Tilos a gerinc feszítése (kivétel a giotin). Kizárás (diszkvalifikáció): A földharc verseny, illetve a küzdősportok szellemiségéhez nem méltó viselkedés. Pl. Szándékos szabálytalansággal sérülés okozása. Leléptetés: Az ellenfélen szándékosan tiltott technika alkalmazása, vagy mérkőzésről való távolmaradás. Amennyiben az egyik küzdőfél megsérül, a bíróknak és a hivatalosan kirendelt orvosnak kell dönteniük, hogy a mérkőzés folytatódhat-e. Az orvos nem adhat semmiféle kezelést a mérkőzés ideje alatt. Amennyiben egy versenyző megsérül, mert az ellenfele megszegett egy szabályt, a vezetőbíró pihenési időt kell, hogy biztosítson a sérült részére. Abban az esetben, ha a sérült állapota nem javul és a mérkőzés nem folytatható, az a versenyző, amelyik megszegte a szabályt, elveszíti a mérkőzést. Amennyiben a mérkőzés folytatását lehetetlenné tévő sérülés a sérült versenyző önhibája miatt következik be, a sérült versenyző elveszíti a mérkőzést.

20 Abban az esetben, ha a sérülés véletlenül következik be, amelyben mindkét versenyző vétlen, először el kell dönteni, hogy érvényes-e a mérkőzés. Sem versenyző, sem edző, vagy segéd nem nyújthat be óvást a vezetőbíró döntései, felszólításai ellen, de hivatalos tiltakozás nyújtható be írásban a szervező bizottsághoz a mérkőzést követő egy héten belül. Segítők: Egy küzdőnek maximum két segítője lehet, akiknek egységes sportöltözetben a kijelölt részen kell tartózkodniuk. A fősegítő adhat csak tanácsokat a versenyzőnek. A segítők nem érinthetik a küzdőfelületet és a versenyzőket a küzdelmek alatt. A segítők nem helyezhetnek el semmilyen tárgyat (törölköző stb.) a küzdőtér közelében a küzdelem ideje alatt. A bírónak figyelmeztetni kell bármely segítőt, aki megszegi fenti szabályokat. A versenyzők kötelező felszerelése: judo, ju-jitsu gi, melyek versenyzésre megfelelő állapotban vannak, tehát tiszta és szakadásmentes (kabát, nadrág, öv). Kötelező védőfelszerelés nincs, de fémbetét nélküli fog-, here- és ízületvédőt a versenyző használhat, melyet saját maga biztosít. Kontaktlencse és ékszer viselése tilos, hosszú hajat gumival össze kell fogni, csat nem használható! Körmöket rövidre kell vágni! Orvosi ellenőrzés: Minden résztvevőnek érvényes orvosi engedéllyel kell rendelkeznie, amit ellenőrzéskor be kell tudnia mutatni, kétséges esetekben a szervezőbizottság által kijelölt orvos véleménye felülírja a hozott orvosi igazolást. Egészségügyi ellátás: A mérkőzéseket felügyelő orvos semmilyen kezelést nem alkalmazhat a mérkőzés ideje alatt, természetesen a mérkőzés befejezését, vagy végleges megszakítását követően a szervezőbizottság szakértő egészségügyi személyzet jelenlétéről gondoskodik, azok a kijelölt helyen, kivételes esetekben a helyszínen, szakszerű kezelést nyújtanak. Bármilyen felmerülő probléma, amelyet a szabályrendszer nem részletez, a vezetőbíró egyszemélyes döntésével megoldható. Súlycsoportok: Korosztály: férfi -70, -75, -80, -85, -90, -95 és +95 kg, női -60 és + 60 kg. férfi + 40 év felett lehetősége van az indulónak -80 vagy + 80 kg-ban indulni. Súlycsoportot minimum 4 fő induló megléte esetén indítunk. A meghívásos Ju Jitsu Földharc Versenyben - mivel ez meghívásos, tehát nem pontszerző BM verseny indulhat a Belügyminisztérium, Honvédelmi Minisztérium, az Országgyűlési Őrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatásos, közalkalmazotti állománya és nyugdíjasai, valamint az oktatási intézményeik tanárai és tanulói. (A tanulók eldönthetik, hogy oktatási intézményüket kívánják képviselni, vagy beiskolázó szervüket.)

1044. Budapest. Megyeri út.13.

1044. Budapest. Megyeri út.13. VI. Meghívásos Ju Jitsu Földharc Verseny Versenykiírás 2010 október 02. (szombat) (Újpesti focipályánál a birkózócsarnokban ) 1044. Budapest. Megyeri út.13. Versenyinformációk Verseny: Védnök: Kiíró, rendező:

Részletesebben

BUDO- ÉS KÜZDŐSPORT GÁLA Budapest, szeptember 17.

BUDO- ÉS KÜZDŐSPORT GÁLA Budapest, szeptember 17. BUDO- ÉS KÜZDŐSPORT GÁLA Budapest, 2016. szeptember 17. TERRORELHÁRÍTÁSI KÖZPONT 1101 Budapest, Zách u. 4.; 1903 Budapest, Pf. 314. JÓVÁHAGYOM: VERSENYKIÍRÁS Hajdu János r. vezérőrnagy főigazgató 2016.

Részletesebben

2. A verseny rendezője: Sátoraljaújhelyi Kyokushin Karate Sportegyesület. 4. A verseny helye: Sátoraljaújhely, Városi Sportcsarnok (Liget tér 3.

2. A verseny rendezője: Sátoraljaújhelyi Kyokushin Karate Sportegyesület. 4. A verseny helye: Sátoraljaújhely, Városi Sportcsarnok (Liget tér 3. VERSENYKIÍRÁS X. ZEMPLÉN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt A B és C kategóriás meghívásos karate bajnokság 1. A verseny célja: a bajnoki cím eldöntése, a sportbaráti kapcsolatok mélyítése,

Részletesebben

Ideje: 2014. október 4.

Ideje: 2014. október 4. Nyílt KEMPO Magyar Kupa V. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: 2014. október 4. Szervezője: Pilisi Sport és Szabadidő Egyesület Főbírája: Hernádi Zoltán 4.dan Helye: Gubányi Károly Általános iskola

Részletesebben

2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA

2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA 2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság Sporttal a drogok ellen! A Sport legyen a szenvedélyed! 2017. MÁRCIUS 5. /VASÁRNAP/

Részletesebben

Kérdések és válaszok 10. kyu 1. Milyen versenyszámokban lehet kick-box versenyt rendezni?

Kérdések és válaszok 10. kyu 1. Milyen versenyszámokban lehet kick-box versenyt rendezni? Kérdések és válaszok 10. kyu 1. Milyen versenyszámokban lehet kick-box versenyt rendezni? a. küzdelmi versenyek b. formagyakorlat versenyek c. aero-kickboxing versenyek 2. Sorold fel a kick-box 6 küzdelmi

Részletesebben

I. Kiskun Kupa 2016. Február 20.

I. Kiskun Kupa 2016. Február 20. 2015-12-18 12:00:00 I. Kiskun Kupa 2016. Február 20. I. Kiskun Kupa I. Kiskun Kupa Kiskunfélegyháza, 2016. február 20. gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt A" B" és C" kategóriás meghívásos, nemzetközi,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS XI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS I.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 1. A verseny célja: A bajnoki cím eldöntése, a barátság mélyítése, a Kyokushin Karate népszerűsítése.

Részletesebben

Október 4. XIV.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG

Október 4. XIV.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG 2014-10-04 12:00:00 Október 4. XIV.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG XIV.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS

Részletesebben

JUBILEUMI PÉCSI IPPON SHOBU SHOTOKAN K ARATE KUPA 2015. MÁJUS 2.

JUBILEUMI PÉCSI IPPON SHOBU SHOTOKAN K ARATE KUPA 2015. MÁJUS 2. JUBILEUMI PÉCSI IPPON SHOBU SHOTOKAN K ARATE KUPA 2015 MÁJUS 2 A verseny megnevezése: A verseny célja: A verseny időpontja: A verseny helyszíne: A verseny rendezője: A verseny főszervezője: A verseny főbírója:

Részletesebben

Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny

Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében A Magyar Sport-jitsu Szövetség szakmai védnökségével Főbíró Hernádi Zoltán (5.

Részletesebben

XIII. Bicske. 2013. április 13., szombat 10:00. Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny

XIII. Bicske. 2013. április 13., szombat 10:00. Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Alapította a Dinamik Harcmûvészeti Közhasznú Sportegyesület, 1999-ben. Dinamik Harcmûvészeti XIII. Bicske Kupa Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Nyílt KEMPO Magyar Bajnokság gyermek és

Részletesebben

Kick-box light-contact övvizsga 3. kyu (barna öv egy piros keresztcsíkkal)

Kick-box light-contact övvizsga 3. kyu (barna öv egy piros keresztcsíkkal) 3. kyu (barna öv egy piros keresztcsíkkal) 14-16 év között 16 év felett fekvőtámasz 50 60 felülés 120 150 a, első köríves rúgás (t) + fordított köríves rúgás (f) + köríves rúgás (f) - hátsó csapott (t)

Részletesebben

XIII.NAGYKUN KUPA NEMZETKÖZI KYOKUSHIN BAJNOKSÁG október 26.

XIII.NAGYKUN KUPA NEMZETKÖZI KYOKUSHIN BAJNOKSÁG október 26. 2013-09-05 12:00:00 XIII.NAGYKUN KUPA NEMZETKÖZI KYOKUSHIN BAJNOKSÁG 2013. október 26. XIII.NAGYKUN KUPA NEMZETKÖZI KYOKUSHIN BAJNOKSÁG 2013. október 26. XIII.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: A verseny célja: XIV. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) IV. Nyílt WKF Egyéni Utánpótlás

Részletesebben

IX. J&S Speed kupa versenykiírása

IX. J&S Speed kupa versenykiírása 2011-03-22 08:26:54 Renmei Kyokushin Karate Sportegyesület 2011. évi Nemzetközi nyílt C kategóriás Felnőtt, Gyerek, Serdülő Kyokushin Kumite Utánpótlás,Felnőtt C, B, Kata Kyokushin Karate Verseny Renmei

Részletesebben

Magyar Kyokushin Karate Szervezet és a gas.hu által támogatott

Magyar Kyokushin Karate Szervezet és a gas.hu által támogatott Magyar Kyokushin Karate Szervezet és a gas.hu által támogatott gas.hu HUNGARIAN OPEN 2009 VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: Az MKKSZ bajnoki címének eldöntése A barátság ápolása a résztvevő klubok között

Részletesebben

XIII. DÉLVIDÉK KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI KEMPO BAJNOKSÁG

XIII. DÉLVIDÉK KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI KEMPO BAJNOKSÁG XIII. DÉLVIDÉK KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI KEMPO BAJNOKSÁG Rendezője: Fővédnök: Védnöke: Támogatói: Főbírája: Verseny helye: Fekete Harcos Önvédelmi SE. Semeniuk Szabolcs MTKKSZ Elnöke MAGYAR TRADICIONÁLIS KEMPO

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV A VERSENY CÉLJA: - az általános és középfokú oktatási intézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése, - a diákolimpiai címek eldöntése,

Részletesebben

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Szervezője: Rendezője: Fővédnöke: Főbírája: Helye: Újpalota Sportegyesület Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Bitvai Nándor Alpolgármester úr Hernádi Zoltán 4.Dan Károly Róbert Kereskedelmi

Részletesebben

WKF meghívásos, régiós karate verseny

WKF meghívásos, régiós karate verseny 1 WKF meghívásos, régiós karate verseny A verseny rendezője: SAKURA Karate S.E. A verseny célja: a karate sport népszerűsítése, a sportkapcsolatok építése A verseny ideje: 2017. február 25. Szombat A verseny

Részletesebben

Kyo.Hungária SE. I. Debrecen-Kyo Kupa versenykiírása évi Országos Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior Kyokushin Kata és Kumite Verseny

Kyo.Hungária SE. I. Debrecen-Kyo Kupa versenykiírása évi Országos Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior Kyokushin Kata és Kumite Verseny Kyo.Hungária SE I. Debrecen-Kyo Kupa versenykiírása 2012. évi Országos Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior Kyokushin Kata és Kumite Verseny A verseny célja: Tehetségek felkutatása, tehetséggondozás, A barátság

Részletesebben

WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG. 2010. május 15. Budapest. Sei-do full co. kumite. Kempo C full kumite. kata.

WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG. 2010. május 15. Budapest. Sei-do full co. kumite. Kempo C full kumite. kata. WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG 2010. május 15. Budapest Sei-do full co. kumite Kempo C full kumite kata fegyveres kata szinkron kata szinkron fegyveres kata semi contact light contact kick

Részletesebben

MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET

MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET Elnök: Kiss Attila Levelezési cím: 1143 Budapest, Ilka u. 44. Telefon: 20/943-0212 Fax: 1/630-2407 E-mail: bushido-se@bushido.hu www.bushido.hu Magyar

Részletesebben

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó VIII. BARÁTSÁG KUPA GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY 2010. BATTONYA M E G H Í V Ó A battonyai Barátság Sportegyesület meghív minden harcművész

Részletesebben

I. Kiskun Kupa. Kiskunfélegyháza, 2016. február 20. gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt

I. Kiskun Kupa. Kiskunfélegyháza, 2016. február 20. gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt I. Kiskun Kupa Kiskunfélegyháza, 2016. február 20. gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt A B és C kategóriás meghívásos, nemzetközi, pénzdíjas karatebajnokság Várható összdíjazás: 1,5 millió forint

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XVI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS XVI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS XVI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG 1. A verseny célja: A bajnoki cím eldöntése, a barátság mélyítése, a Kyokushin Karate népszerűsítése.

Részletesebben

Full contact B kategóriás versenyszabályok

Full contact B kategóriás versenyszabályok Indulási feltételek Full contact B kategóriás versenyszabályok Betöltött 14. életév és szülői beleegyezés, illetve betöltött 18. életév. Egyebekben a versenyzőknek és ruházatuknak meg kell felelniük az

Részletesebben

7x7, vagy 8x8 m-es tatami vagy pást Bírók száma: 1 vezető és 2 segédbíró, 1 jegyzőkönyvvezető és 1 időmérőbíró

7x7, vagy 8x8 m-es tatami vagy pást Bírók száma: 1 vezető és 2 segédbíró, 1 jegyzőkönyvvezető és 1 időmérőbíró Tatami sport *** Stop, Semi Contact / Pontfighting Mérkőzés helyszíne: 7x7, vagy 8x8 m-es tatami vagy pást Bírók száma: 1 vezető és 2 segédbíró, 1 jegyzőkönyvvezető és 1 időmérőbíró Technikák: Csak érintőlegesen

Részletesebben

2012. ÉVI JUBILEUMI FELNŐTT KNOCK-DOWN MAGYAR BAJNOKSÁGA 40 éves a Magyar Karate (1972-2012)

2012. ÉVI JUBILEUMI FELNŐTT KNOCK-DOWN MAGYAR BAJNOKSÁGA 40 éves a Magyar Karate (1972-2012) 2012-02-24 12:00:00 2012. ÉVI JUBILEUMI FELNŐTT KNOCK-DOWN MAGYAR BAJNOKSÁGA 40 éves a Magyar Karate (1972-2012) 2012. ÉVI JUBILEUMI FELNŐTT KNOCK-DOWN MAGYAR BAJNOKSÁGA 40 éves a Magyar Karate (1972-2012)

Részletesebben

DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB. Cím: H-2510 Dorog, Bécsi út 34 Számla szám: Adószám:

DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB. Cím: H-2510 Dorog, Bécsi út 34 Számla szám: Adószám: Dorog Kupa Nyílt bajnokság Kata, Önvédelem, Light-Contakt, Full-Contakt, Chikare-Kurabe, Submission Gi, Submission NoGi Felnőtt női, Felnőtt férfi, Gyermek és Junior korosztályok részére. Ideje: 2016.

Részletesebben

MKSZ 2014. ÉVI FULL CONTACT MAGYAR BAJNOKSÁG

MKSZ 2014. ÉVI FULL CONTACT MAGYAR BAJNOKSÁG MKSZ 2014. ÉVI FULL CONTACT MAGYAR BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: - a FULL CONTACT karate népszerűsítése, - a FULL CONTACT karate klubok és stílusszervezetek közötti barátság elmélyítése,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. SKS-SKDUN Karate Szövetség Magyar Bajnoksága. Nemes István 5. dan az SKS-SKDUN Karate Szövetség bírói bizottságának elnöke

VERSENYKIÍRÁS. SKS-SKDUN Karate Szövetség Magyar Bajnoksága. Nemes István 5. dan az SKS-SKDUN Karate Szövetség bírói bizottságának elnöke VERSENYKIÍRÁS A verseny elnevezése: A verseny célja: A verseny időpontja: A verseny helyszíne: A verseny rendezője: A verseny főbírája: A verseny fővédnöke: A verseny védnökei: SKS-SKDUN Karate Szövetség

Részletesebben

HARC A KÁBÍTÓSZER ELLEN, A GYERMEKEINKÉRT, A HOLNAPÉRT!

HARC A KÁBÍTÓSZER ELLEN, A GYERMEKEINKÉRT, A HOLNAPÉRT! 8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 6, Adószám:896360--20 E-mail:harcosokclubja@gmail.com, WWW.HARCOSOKCLUBJA.ELIVEPORT.COM HARC A KÁBÍTÓSZER ELLEN, A GYERMEKEINKÉRT, A HOLNAPÉRT! A Fightingsport-Hungary Kick

Részletesebben

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015 Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: V. MIGHTYFIST Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség, Sasok Sportegyesület Rendező: Szalay Gábor V.dan, Békássy Csaba V.dan

Részletesebben

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2013 évi RKSZ önvédelmi Magyar Kupa bajnoki címek eldöntése - a 2013. évi verseny évad megnyitása,

Részletesebben

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6 Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Agria Kempo Karate Sportegyesület Nagy Ferenc Jácint 2. Dan Márhoffer Márton 2. Dan Lévai László, Hanshi Papp Valér, Kyoshi A verseny

Részletesebben

III. Monor Kupa. Gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt "B" kategóriájú országos ITF Taekwon-Do verseny. Monor November 17.

III. Monor Kupa. Gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt B kategóriájú országos ITF Taekwon-Do verseny. Monor November 17. III. Monor Kupa Gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt "B" kategóriájú országos ITF Taekwon-Do verseny Monor 2012. November 17. Szeretettel meghívjuk a Monori Sportegyesület ITF Taekwon-Do szakosztály által

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015.

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

XX.JUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015. MÁJUS 3.

XX.JUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015. MÁJUS 3. XXJUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015 MÁJUS 3 A verseny megnevezése: A verseny célja: A verseny időpontja: A verseny helyszíne: A verseny rendezője: A verseny főszervezője: A verseny főbírója:

Részletesebben

BM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG

BM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG BM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG Budapest, 2015. június 04. 1. A verseny céljai: A 2015. évi BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA Versenyzési, sportolási lehetőség biztosításával segíteni a Belügyminisztérium

Részletesebben

XI. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII.

XI. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII. XI. Nemzetek Kupája Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE Harmat László VIII. Dan Nagymester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnöke VERSENYKIÍRÁS VERSENYIGAZGATÓ

Részletesebben

Magyar Kurayfat Kempo Alapítvány Versenyszabálykönyv

Magyar Kurayfat Kempo Alapítvány Versenyszabálykönyv Magyar Kurayfat Kempo Alapítvány Versenyszabálykönyv Tartalom I. Szervezés 1. Sportversenyek rendezésének indokai 2. Versenyek fajtái 3. A versenyrendezés feltételei 4. A verseny orvosa 5. Versenykiírás

Részletesebben

VIII. Esztergom-kertváros Kupa

VIII. Esztergom-kertváros Kupa VIII. Esztergom-kertváros Kupa Ideje: 2012.04.21. Nyílt Nemzetközi Harcművészeti Bajnokság Rendezője: Esztergom-kertvárosi Kempo Karate Klub Főbírája: Pokorni Gábor 4. Dan Verseny helye: 2500 Esztergom

Részletesebben

IX. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII.

IX. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII. IX. Nemzetek Kupája Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE Harmat László VIII. Dan Nagymester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnöke VERSENYIGAZGATÓ Kozák László

Részletesebben

XX. WKF Karate Diákolimpia

XX. WKF Karate Diákolimpia XX. WKF Karate Diákolimpia A verseny jellege: Nyílt WKF egyéni súlycsoportos országos verseny. Nyílt WKF egyéni utánpótlás országos verseny. A verseny célja: A WKF karate népszerűsítése a Diákolimpia versenyrendszerben.

Részletesebben

II. Gi Grappling Csapatbajnokság

II. Gi Grappling Csapatbajnokság II. Gi Grappling Csapatbajnokság Gyermek, Junior, Női és Férfi csapatok részére 2012 október 20. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5. - 1 - további információ a honlapunkon: www.globalgrappling.hu

Részletesebben

ASHIHARA KARATE OPEN EURASIAN CUP DUNAHARASZTI 2015. április 25.

ASHIHARA KARATE OPEN EURASIAN CUP DUNAHARASZTI 2015. április 25. 2015-01-04 12:00:00 A verseny szervezője: Kisdunamenti Ashihara Karate Egyesület (Dunaharaszti) A verseny célja: A Magyar Ashihara Karate Közhasznú Szövetség tagjainak, meghívott európai és ázsiai országok

Részletesebben

A bíróknak a helyszínen március 16-án 18 órakor kötelező bírói továbbképzés lesz! (Szállás és vacsora biztosított) A verseny után bírói

A bíróknak a helyszínen március 16-án 18 órakor kötelező bírói továbbképzés lesz! (Szállás és vacsora biztosított) A verseny után bírói VERSENYKIÍRÁS A verseny neve: A.J.K.A. I. Nyugati Nyílt Regionális Bajnokság A verseny célja: Versenylehetőség biztosítása az A.J.K.A. I. Shotokan Karate-Do Szövetség magyarországi klubjainak. A verseny

Részletesebben

2015. MÁRCIUS 22. (vasárnap) Vasas Sport Club (1139 Budapest Fáy u. 58. ) Gedó György Ökölvívó terem

2015. MÁRCIUS 22. (vasárnap) Vasas Sport Club (1139 Budapest Fáy u. 58. ) Gedó György Ökölvívó terem a MÖSZ által 2015.évre kiírt Régiók Közötti up.csapatbajnokság RÉGIÓS CSAPATTALÁLKOZÓ-jának VERSENYKIÍRÁSA Preambulum: A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumával mint

Részletesebben

A verseny megnevezése: Nyílt Nemzetközi egyéni kata, kumite karate verseny, gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztály részére.

A verseny megnevezése: Nyílt Nemzetközi egyéni kata, kumite karate verseny, gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztály részére. Goju Kupa 2016 A verseny megnevezése: Nyílt Nemzetközi egyéni kata, kumite karate verseny, gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztály részére. A verseny időpontja: 2016. Október 01. Szombat,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A 2012. évi BM Országos Atlétikai Bajnokságra

VERSENYKIÍRÁS. A 2012. évi BM Országos Atlétikai Bajnokságra 2012. ÉVI BM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG WEGLÁRZ IVÁN EMLÉKVERSENY BUDAPEST 2012. május 23. VERSENYKIÍRÁS A 2012. évi BM Országos Atlétikai Bajnokságra 1. A verseny céljai: - eldönteni az egyéni, csapat

Részletesebben

IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015

IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015 IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015 Verseny rendezője: Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportágiszervezet és a Kamion Kempo Klub Főszervező: Borbáth András 2. dan A verseny főbírája: Manhoffer Márton, 2. dan

Részletesebben

Grappling részletes szabályok

Grappling részletes szabályok Grappling részletes szabályok 1. Versenyszámok: Gi és NoGi. 2. Ruházat, felszerelés: Gi versenyszámban öv, kabát és nadrág. A kabát alatt passzos póló használható. NoGi számban passzos póló és rövidnadrág.

Részletesebben

IV. SPIRIT OPEN 2015 BUDAPEST

IV. SPIRIT OPEN 2015 BUDAPEST IV. SPIRIT OPEN 2015 BUDAPEST Verseny megnevezése: IV. SPIRIT OPEN Nyílt Taekwon-do Bajnokság 2015 Rendező szervezet: TKD Spirit Egyesület Rendező: Bírói kar vezetője: Szász Péter V.Dan Gombos Attila V.Dan

Részletesebben

A 2013. évi BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA. 2. A verseny jellege: egyéni, váltó és szervek közötti összesített pontverseny

A 2013. évi BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA. 2. A verseny jellege: egyéni, váltó és szervek közötti összesített pontverseny BM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG Debrecen, 2013. május 16. 1. A verseny céljai: A 2013. évi BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA Versenyzési, sportolási lehetőség biztosításával segíteni Belügyminisztérium

Részletesebben

2015. október 24. Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (Bvuss) 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.

2015. október 24. Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (Bvuss) 2040 Budaörs, Hársfa u. 6. A verseny megnevezése: Hungarian Open - Céghmester Kupa Ifjúsági, kadet, junior és U21 nemzetközi bajnokság Kvalifikációs verseny a 2016. évi korosztályos Európa Bajnokságra A verseny időpontja: 2015.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. A Mezőhegyesi és Magyarbánhegyesi ITF. Taekwon-do nevében szeretettel várjuk a Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt

M E G H Í V Ó. A Mezőhegyesi és Magyarbánhegyesi ITF. Taekwon-do nevében szeretettel várjuk a Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt M E G H Í V Ó A Mezőhegyesi és Magyarbánhegyesi ITF. Taekwon-do nevében szeretettel várjuk a Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt FUJI MAE KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI ITF TAEKWON-DO VERSENYRE, amely light contact

Részletesebben

III. Erzsébet Kupa. Versenykiírás

III. Erzsébet Kupa. Versenykiírás III. Erzsébet Kupa II. Sakura-Kai Nemzetközi Verseny Versenykiírás A verseny jellege: A verseny célja: Korosztályos, egyéni nemzetközi utánpótlás és haladó verseny Versenyzési lehetőség biztosítása az

Részletesebben

I. Global Kupa Nyílt Grappling Verseny 2012 május 26. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5.

I. Global Kupa Nyílt Grappling Verseny 2012 május 26. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5. I. Global Kupa Nyílt Grappling Verseny 2012 május 26. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5. - 1 - I. Global Kupa Nyílt Grappling Verseny Gi, NoGi és Combat Grappling versenyszámokban 2012

Részletesebben

Alba Regia SC Zen Bu Kan KEMPO Felnőtt Országos Bajnokság 2015 2015. május 23. szombat Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum

Alba Regia SC Zen Bu Kan KEMPO Felnőtt Országos Bajnokság 2015 2015. május 23. szombat Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum Versenykiírás Verseny rendezője: Csákvári Kempo HSE Főszervező: Takács Attila Kyoshi 5. Dan; Márhoffer Márton 2. Dan A verseny főbírója: Kormos László Renshi 3. Dan - a Magyar ZBK Kempo Sportági Szövetség

Részletesebben

KNOCK DOWN KARATE DIÁKOLIMPIA

KNOCK DOWN KARATE DIÁKOLIMPIA 2014-03-09 10:00:00 VERSENYKIÍRÁSA 2013-2014-es tanév Szentes A verseny célja - az általános- és középiskolai tanintézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése és a diákolimpiai" cím megszerzése,

Részletesebben

IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013.

IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013. IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: IV. Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

Nyílt Magyar Kempo Bajnokság 2012. www.kempomagyarbajnoksag.hu HARCOS KUPA. ( Gyermek, Ifjúsági korosztály )

Nyílt Magyar Kempo Bajnokság 2012. www.kempomagyarbajnoksag.hu HARCOS KUPA. ( Gyermek, Ifjúsági korosztály ) 2012. évi Nyílt KEMPO Magyar Bajnokság I. forduló ( Felnőtt korosztály ) HARCOS KUPA ( Gyermek, Ifjúsági korosztály ) A VERSENY CÉLJA: a Magyarországi Kempo Stílusok egységes versenyeztetése, a Felnőtt

Részletesebben

2015. március 28. Budapest

2015. március 28. Budapest TAEKWONDO DIÁKbajnokság és ENGRICH MARIANN Emlékverseny 2015. március 28. Budapest BHSE -TAEKWONDO FANATICS ENGRICH MARIANN 1964-1996 Eredményei: Év Sportág Szakág Esemény Eredmény 1992 Taekwondo WTF taekwondo

Részletesebben

2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE KNOCK-DOWN ORSZÁGOS DÖNTŐ. Szentes, 2015. március 08.

2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE KNOCK-DOWN ORSZÁGOS DÖNTŐ. Szentes, 2015. március 08. Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség Honkyokushin International Karate Organization 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE KNOCK-DOWN ORSZÁGOS DÖNTŐ Szentes, 2015. március 08. 1 2014/2015. TANÉVI

Részletesebben

Kyokushin & KyoNewaza. II. Hungarian Open International Knockdown Championships 2016

Kyokushin & KyoNewaza. II. Hungarian Open International Knockdown Championships 2016 Kyokushin & KyoNewaza II. Hungarian Open International Knockdown Championships 2016 B A Pro csoportokban Pro illetve Open kategóriában összesen 300.000,- Huf ( 1.000,- Euro )pénzdíjazással Global Kyokushin

Részletesebben

DREAM CUP WORLD OPEN KARATE VILÁGKUPA HUNGARY VERSENYKIÍRÁS

DREAM CUP WORLD OPEN KARATE VILÁGKUPA HUNGARY VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: - A Dream Cup World bajnoki címek eldöntése - A karate népszerűsítése - Minősítési pontok szerzése - Nemzetközi versenyzési lehetőség biztosítása - A barátság elmélyítése

Részletesebben

Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa.

Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa. Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa. Verseny ideje: 2012.április 28. (szombat) Verseny helyszíne: Siófok, 2-es számú Ált. Iskola. Kele u. 33. (Mentőállomás mellett) Verseny szervezője: Csima János 3.Dan. Nevezési

Részletesebben

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa 2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2014 évi RKSZ II. önvédelmi Nemzetkőzi Kupa bajnoki címek eldöntése - a Magyar és Nemzetkőzi

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite Magyar Bajnoki címek és Utánpótlás Bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite Magyar Bajnoki címek és Utánpótlás Bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: A verseny célja: XII. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság ( Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt ) II. Nyílt WKF Egyéni Utánpótlás

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Jóváhagyom! Budapest, 2013. augusztus 14. Bittmann Tibor tű. ezredes sk. BM OKF Humán Szolgálat szolgálatvezető VERSENYKIÍRÁS Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Felterjesztem! Pécs, 2013. augusztus 13-án Mácsai

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2015/2016 TANÉV

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2015/2016 TANÉV VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2015/2016 TANÉV A VERSENY CÉLJA: - az általános és középfokú oktatási intézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése, - a diákolimpiai címek eldöntése,

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA 2010. Mezőhegyes, 2010. november 27, szombat 10 óra MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk és várjuk az ITF Taekwon-do sportegyesületeket a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség 2010.évi Országos

Részletesebben

IMMAF világszervezet által felügyelt

IMMAF világszervezet által felügyelt 2015 2016 IMMAF világszervezet által felügyelt MAGYAR AMATŐR MMA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA képviselő szervezet: Magyar MMA Prémium Liga Az őszi Bajnoki szezon helyszínei és időpontjai: Első forduló: 2015

Részletesebben

XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny. 2015. április 25. Budapest

XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny. 2015. április 25. Budapest XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny 2015. április 25. Budapest Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség GoldStarS Sportegyesület

Részletesebben

ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság 2014. Ács Sánta Imre, Gombos Attila, Gera József

ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság 2014. Ács Sánta Imre, Gombos Attila, Gera József ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság 2014 CLUB DYNAMIC EGYESÜLET SZEGED-MAKÓ BUDO KLUB Ács Sánta Imre, Gombos Attila, Gera József Ács Sánta Imre: +36-30/9352008 (kis-malac@freemail.hu) Gombos Attila: +36-20/9240516

Részletesebben

Egy hatásos és pontos támadás kivitelezésének felismerése, amennyiben az ellenfelet ért találat szabályos küzdéstechnikával lett végrehajtva.

Egy hatásos és pontos támadás kivitelezésének felismerése, amennyiben az ellenfelet ért találat szabályos küzdéstechnikával lett végrehajtva. Harcosok klubja K-1 szabályrendszer. Minden mérkőzés három (3) darab, három (3) perces menetből áll. A pontok odaítélésének az alábbi elemeken kell alapulnia: Egy hatásos és pontos támadás kivitelezésének

Részletesebben

és senior korosztályok A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével!

és senior korosztályok A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! 2015. évi JÁSZ VIADAL Nyílt Sport Ju-Jitsu Jitsu Verseny Gyermek, Ifjúsági, Felnıtt és senior korosztályok oknak A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! A verseny időpontja: 2015. április

Részletesebben

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA. Kumite. Vizsgakérdések kumite bírók részére

MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA. Kumite. Vizsgakérdések kumite bírók részére MAGYAR KARATE SZAKSZÖVETSÉG BÍRÓI BIZOTTSÁGA Kumite Vizsgakérdések kumite bírók részére A vizsgakérdéseket és a vizsgalapot a vizsgabizottságnak kell átadni. Kérjük, a kérdéseket tartalmazó lapra ne írjon

Részletesebben

( Felnőtt korosztály ) ( Gyermek, Ifjúsági korosztály )

( Felnőtt korosztály ) ( Gyermek, Ifjúsági korosztály ) ( Felnőtt korosztály ) ( Gyermek, Ifjúsági korosztály ) A VERSENY CÉLJA: a Magyarországi Kempo Stílusok egységes versenyeztetése, a Felnőtt Magyar Bajnoki Cím kihirdetése, egy háromfordulós bajnoki rendszerben,

Részletesebben

IX. Ürömi Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával Kovács Margó Emlékverseny III. forduló

IX. Ürömi Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával Kovács Margó Emlékverseny III. forduló IX. Ürömi - Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával KOVÁCS MARGÓ EMLÉKVERSENY III. FORDULÓ ÜRÖM, 2014. március 30. A verseny jellege: A verseny célja: Meghívásos IKGA

Részletesebben

TAEKWONDO DIÁKOLIMPIA. 2014. április 05. Budapest

TAEKWONDO DIÁKOLIMPIA. 2014. április 05. Budapest TAEKWONDO DIÁKOLIMPIA 2014. április 05. Budapest BHSE -TAEKWONDO FANATICS OLYMPIC GAMES ENGRICH MARIANN 1964-1996 Eredményei: Év Sportág Szakág Esemény Eredmény 1992 Taekwondo WTF taekwondo Európa-bajnokság

Részletesebben

Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (Bvuss) 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.

Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (Bvuss) 2040 Budaörs, Hársfa u. 6. A verseny megnevezése: Hungarian Open Ifjúsági, kadet, junior és U21 nemzetközi karate bajnokság Kvalifikációs verseny a 2017. évi korosztályos Európa Bajnokságra A verseny időpontja: 2016. október 16.

Részletesebben

Magyar Bajnoki Döntő

Magyar Bajnoki Döntő VERSENYKIÍRÁS Magyar Bajnoki Döntő 2015. november. 07. 1. A verseny elnevezése: Magyar Bajnoki Döntő A verseny ideje: 2015. november 07. szombat A verseny helyszíne: 2030 Érd Fácánköz 1. Batthyányi tornacsarnok

Részletesebben

BUSHIDO KUPA november 21. szombat

BUSHIDO KUPA november 21. szombat 2009-10-22 11:18:35 BUSHIDO KUPA november 21. szombat BUSHIDO KUPA november 21. szombat BUSHIDO SPORTEGYESÜLET Elnök: Kiss Attila Levelezési cím: 1143 Budapest, Ilka u. 44. Telefon: 20/943-0212 Fax: 1/630-2407

Részletesebben

A nevezési lapon kérjük feltüntetni:

A nevezési lapon kérjük feltüntetni: Nyílt Sport Jitsu Gyermek,Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokság A verseny időpontja: 2013. november 2. (szombat), 10 óra A verseny helyszíne: Alcsútdobozi sportcsarnok, Alcsútdoboz József A. u. 5. A verseny

Részletesebben

2015/2016. Tanévi Ökölvívó Diákolimpia Országos Döntő Versenykiírás

2015/2016. Tanévi Ökölvívó Diákolimpia Országos Döntő Versenykiírás 1 2015/2016. Tanévi Ökölvívó Diákolimpia Országos Döntő Versenykiírás 1. Az országos döntő célja: Elősegíteni a tanulók testi fejlődését, a tehetségek kibontakozását és kiválasztását. Lehetőséget adni

Részletesebben

XIV. AMATŐR KÖZELHARC KÉZITUSA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS. Versenyidőpontja: 2015. június 13. szombat

XIV. AMATŐR KÖZELHARC KÉZITUSA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS. Versenyidőpontja: 2015. június 13. szombat XIV. AMATŐR KÖZELHARC KÉZITUSA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS Versenyidőpontja: 2015. június 13. szombat Versenyhelyszíne: Budapesti Honvéd Küzdősport Centrum Budapest XIII. ker. Tüzér u. 56. Versenyszámok Önvédelmi

Részletesebben

ZEN BU KAN KEMPO IV.Seregélyes Kupa

ZEN BU KAN KEMPO IV.Seregélyes Kupa Versenykiírás Verseny rendezője: Sárosdi Kempo SE. Főszervező: Renshi Koncz Gábor 3.DAN, Renshi Kordás István 3.DAN A verseny főbírója: Kormos László 3.DAN Szakmai fővédnök: Hanshi Lévai László 8.DAN A

Részletesebben

WTKA HUNGARY SEI-DO SHINKAI KARATE WORLD

WTKA HUNGARY SEI-DO SHINKAI KARATE WORLD WTKA HUNGARY SEI-DO SHINKAI KARATE WORLD Sei-do Shinkai HME - WTKA 1172 Budapest, Tura u.52. Feja Tibor tel.: +36/ 30 572-6367 wtka.hungary@gmail.com seido@citromail.hu; info@feja-gym.hu INTERCONTINENTÁLIS

Részletesebben

MAGYAR AMATŐR MUAYTHAI SPORTÁGI ORSZÁGOS SZAKSZÖVETSÉG AMATŐR MUAYTHAI VERSENYSZABÁLYZATA

MAGYAR AMATŐR MUAYTHAI SPORTÁGI ORSZÁGOS SZAKSZÖVETSÉG AMATŐR MUAYTHAI VERSENYSZABÁLYZATA MAGYAR AMATŐR MUAYTHAI SPORTÁGI ORSZÁGOS SZAKSZÖVETSÉG AMATŐR MUAYTHAI VERSENYSZABÁLYZATA Öltözék, megjelenés A versenyző rövidnadrág, / muaythai / oldalzseb nélkül és a fent írt védőfelszerelésben lép

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2017 március 3-5. INFO: A Világkupán 8 éves kortól vehetnek részt a nevezők. A FULL A és a Kevert Küzdelem szabályrendszerben csak a már 18. életévüket

Részletesebben

2014. október Mogyoród, Iskola utca

2014. október Mogyoród, Iskola utca A verseny megnevezése: Céghmester Kupa meghívásos ifjúsági, kadet, junior és U21 nemzetközi bajnokság kvalifikációs verseny a 2015. évi korosztályos Európa Bajnokságra A verseny időpontja: 2014. október

Részletesebben

MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET

MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET Elnök: Kiss Attila Levelezési cím: 1143 Budapest, Ilka u. 44. Telefon: 20/943-0212 Fax: 1/630-2407 E-mail: shidokan.hungary@gmail.com www.shidokan.eu

Részletesebben

XI. SZÉKELY TORONY MIKULÁS KUPA UTÁNPÓTLÁS WADO ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XI. SZÉKELY TORONY MIKULÁS KUPA UTÁNPÓTLÁS WADO ORSZÁGOS BAJNOKSÁG XI. SZÉKELY TORONY MIKULÁS KUPA UTÁNPÓTLÁS WADO ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Verseny célja: Évadzáró verseny. Motiváció biztosítása a sikeres és az eddigiekben kevésbé sikeres versenyzők a tovább versenyzéshez.

Részletesebben

Nyílt Sport-Jitsu Magyar Bajnokság

Nyílt Sport-Jitsu Magyar Bajnokság 2014. évi Nyílt Sport-Jitsu Magyar Bajnokság Gyermek, Ifjúsági, Felnőtt és senior korosztályoknak A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! A verseny időpontja: 2014. November 08. 09:00.óra

Részletesebben

I. Grappling Gi Csapatbajnokság

I. Grappling Gi Csapatbajnokság I. Grappling Gi Csapatbajnokság Junior és Felnıtt korosztály részére 2011 október 15. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5. - 1 - további információ a honlapunkon: www.tatamicentrum.hu

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2014/2015 TANÉV

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2014/2015 TANÉV VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2014/2015 TANÉV A VERSENY CÉLJA: - az általános és középfokú oktatási intézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése, - a diákolimpiai címek eldöntése,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS HKF Országos Bajnokság

VERSENYKIÍRÁS HKF Országos Bajnokság Országos Bajnokság II. forduló 2015. o k t ó b e r 10. T ö r ö k b á l i n t S p o r t c s a r n o k 1 A verseny elnevezése: Országos Bajnokság II. forduló A verseny ideje és helye: 2015. október 10. szombat

Részletesebben