ERNST 100 UTCAFESZTIVÁL szeptember A Nagymező utcában az Andrássy út és a Király utca között

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ERNST 100 UTCAFESZTIVÁL 2012. szeptember 15-16. A Nagymező utcában az Andrássy út és a Király utca között"

Átírás

1 ERNST 100 UTCAFESZTIVÁL szeptember A Nagymező utcában az Andrássy út és a Király utca között SZEPTEMBER 15., SZOMBAT 13:00 18:30, és 19:30 23:00 óra LÁTOGATÁS A TERÉZVÁROSI PLÉBÁNIATEMPLOM TORNYÁBA Az Ernst 100 fesztivál idejére a Plébánia különleges lehetőséget biztosít: a látogatók fel me hetnek az Ybl Miklós tervezte toronysisak körüli, korláttal körülvett párkányra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező utcákra. 14:00 órától folyamatosan, mindkét nap Nagymező utca, public art placc PUBLIC ART PROJEKTEK HITKA VIKTÓRIA: EFEMER K. Á. rengeteget változott azóta, hogy 20 éves korában elköltözött a Nagymező utcából. Alakította őt az élet. Felnőtté vált, felnevelt egy gyermeket, ma már nagymama. Hogyan változtak az emlékek a helyszínekkel párhuzamosan az elmúlt 40 év alatt? Mit jelent neki ma a Nagymező utca? Hitka Viktória munkája K. Á. egykori jelenének lenyomata. Felhívás eltárolt emlékeink előhívására, tudatos használatára. MERGE INVISIBLE: NEFELEJCS PROJEKTSOROZAT: ÁTMENETI ÁLLAPOT, SZÁMSOROK Az Orosz Richárd és Türkoglu Füsun Ipek alkotta csoport Számsorok című projektje a kiüresedésnek, a múlt adatokká silányulásának hangsúlyozásával hívja fel a figyelmet egy város változására, átalakulására. NAVRATIL JUDIT: GUMIKUTYAGUMI Még egy terézvárosi kutya sem képes arra, hogy összetakarítson maga után! De mi van, ha nem is kell takarítani? Navratil Judit munkáit a földön kell keresni OROSZ KLÁRA: URBAN GARDENS A Nagymező utcába költöző Urban Gardens relaxációra csábító üde színfolt, melyben érdemes megpihenni. SZABICS ÁGNES: TÚLÉLÉSI GYAKORLAT 45. Szabics Ágnes köztéri installációs sorozatában különböző épületek, terek zenei és képi leképezését valósítja meg. A centenárium alkalmából a művész az Ernst Múzeum épület részleteit használta fel a bejáratnál található installáció létrehozásához. Az épületről készített összemontírozott fotók kontúros rajza alig láthatóan, tapintható felület ként jelenik meg a kapu üvegfelületén. TAKÁCS SZILVIA: HORDOZHATÓ ÉS FESTHETŐ NAGYMEZŐ UTCAI HÁZAK ÉS FÁK Takács Szilvia részletgazdag domborműveket készít az épületről és a szomszédos házakról, fákról, melyeket a fesztivál látogatói maguk festhetnek ki.

2 15:00 19:00 óra COLORS OF THE WORLD SZECESSZIÓS ARCFESTÉS GYEREKEKNEK ÉS FELNŐTTEKNEK Murányi Orsolya hazánkban elsők között harcol azért, hogy ez az újfajta művészeti ág ne csupán az emberi testet láttassa, hanem az arra alkotott mű szépségét, megismételhetetlenségét és együttmozgását a vászonnal. 15:30 17:00 óra IRODALMI FELOLVASÁSOK Különleges irodalmi felolvasások színesítik a kétnapos fesztivált. Mindkét nap négy-négy író néz szembe egy tragikus végű kísérlettel, amelyre a múzeumalapító Ernst Lajos vagyona, majd élete is ráment. Közreműködik: Bódis Kriszta, Cserna-Szabó András, Kerékgyártó István és Darvasi László Moderátor: Fráter Zoltán 16:00 20:00 óra POP-UP PEST TÁRSASJÁTÉK A KULTÚRAKTÍV EGYESÜLET INTERAKTÍV, STRATÉGIAI ÉS VÁROSISMERETI ÉLŐ ÓRIÁS TÁRSASJÁTÉKA A játék során a résztvevők fákat ültethetnek, műemléki értékű épületek megóvásáért küzdhetnek, parcellát bérelhetnek a közösségi kertben, utcafesztivált szervezhetnek, és közben együtt gondolkodnak városfejlesztésről és közösségi életről. A város pedig folyamatosan változik A kultúraktív Egyesület élő társasjátékának vagány grafikáját Sirály Dóri készítette. 17:00 18:00 óra Ernst Múzeum, kiállítótér TÁRLATVEZETÉS AZ AJ VEJ-VEJ NEW YORK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSON KÉSZMAN JÓZSEF MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZ, A MŰCSARNOK VEZETŐ KURÁTORA TART TÁRLATVEZETÉST 17:00 18:00 óra KÖNYVKALAND IRODALMI GYERMEKPROGRAM A KönyvKaland (Passion to Read) nemzetközi kezdeményezés a könyvek és az olvasás szeretetét népszerűsíti a 3 9 éves gyerekek körében. A program során százezer ingyenes és személyre szóló könyv jut el a gyerekekhez. A fesztiválon a program szerzői olvassák fel saját műveiket, eközben a gyerekek a felolvasott művek inspirálta aszfaltkréta-rajzversenyen vehetnek részt. 18:00 19:30 óra Ernst Múzeum, kiállítótér AZ ERNST MÚZEUM MÚLTJA, JELENE ÉS JÖVŐJE KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS FRAZON ZSÓFIA, KESERÜ KATALIN, RÓKA ENIKŐ ÉS GULYÁS GÁBOR RÉSZVÉTELÉVEL MODERÁTOR: KÉSZMAN JÓZSEF

3 18:30 19:30 óra HANGFESTŐK GYERMEKKONCERT Az eddig főként a virtuóz gitárzenével ötvözött népdalfeldolgozásaikról ismert Hangfestők trió (Bartók Eszter ének, Sinha Róbert gitár, Vidák Róbert gitár) ezúttal egy gyerekeknek összeállított műsorral lép fel. A közönség bevonásával előadott számok tartalmas szórakozást ígérnek gyereknek-szülőnek egyaránt. 19:30 óra Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom A SZENT EFRÉM FÉRFIKÓRUS GOSPELKONCERTJE A 2002-ben megalakult, 15 fős együttest rendszeresen meghívják, hogy görög katolikus liturgiákon teljesítsen szolgálatot. Repertoárjukat időközben egyre szélesítették; ma már önálló koncertjeikkel gyakori vendégei Európa hangversenytermeinek és templomainak. 21:00 21:30 óra és környéke KÉPMÁS BÉKI ISTVÁN PERFORMANSZA Béki István költő, performer 1990-től folytat performanszművészeti tevékenységet. Művészetében Hajas Tiborral és a bécsi akcionistákkal érez rokonságot. Legfőbb eszköze saját teste, feszegetve annak fizikai teherbírását. Az utóbbi években többnyire K. Kabai Lóránttal közösen dolgozik. 21:30 22:00 óra és környéke KIFUTNI SEMERRE SZIRTES JÁNOS PERFORMANSZA, FE LUGOSSY LÁSZLÓ NARRÁCIÓJÁVAL A két ismert művész közös, távolsági performansza, amelyet a mezőszemerei alkotótelep során készítettek elő: kommandós és akciójelenetek, mártírhalált halt terroristák, művirágok és medvemancsok Szabad-e, kell-e még gondolkodni a történelem után, vagy mi mást tehetnénk? SZEPTEMBER 16., VASÁRNAP 10:00 11:00 óra KÖNYVKALAND IRODALMI GYERMEKPROGRAM A KönyvKaland (Passion to Read) nemzetközi kezdeményezés a könyvek és az olvasás szeretetét népszerűsíti a 3 9 éves gyerekek körében. A program során százezer ingyenes és személyre szóló könyv jut el a gyerekekhez. A fesztiválon a program szerzői olvassák fel saját műveiket, eközben a gyerekek a felolvasott művek inspirálta aszfaltkréta-rajzversenyen vehetnek részt.

4 10:00 13:00 óra (sátor) VASTAGMARGÓ KÖNYVCSEREBERE AZ ERNST 100 UTCAFESZTIVÁLON A könyvek és a hozzájuk kapcsolódó élmények összehozzák az embereket. Ennek kíván teret adni a Vastagmargó könyvcserebere. A játékszabályok a következők: a piacra látogató magával hozza azokat a könyveit, amelyek több példányban vannak meg otthon, vagy amelyekre már nincs szüksége. A piacon egy kártyát kap, amelyre fel van írva, hány könyvet hozott és ugyanannyival távozhat. Azokból a könyvekből válogathat, amiket a többiek hoztak. 10:00 16:00 óra CELLUX CSOPORT ÖKO-DESIGN, NEM CSAK GYEREKEKNEK A Cellux Csoport alapanyagai háztartási és városi hulladékok, eszközük az újrahasznosítás, elsődleges céljuk pedig a környezettudatos gondolkodás átadása. Itt és most az Ernst Múzeum és a Műcsarnok korábbi kiállításainak reklámmolinóiból készülnek különböző kötészeti eljárásokkal jegyzetfüzetek, melyek majd egy-egy kiállítás megtekintésénél ott lapulhatnak a látogatók zsebében. 10:00 18:00 óra COLORS OF THE WORLD SZECESSZIÓS ARCFESTÉS GYEREKEKNEK ÉS FELNŐTTEKNEK Murányi Orsolya hazánkban elsők között harcol azért, hogy ez az újfajta művészeti ág ne csupán az emberi testet láttassa, hanem az arra alkotott mű szépségét, megismételhetetlenségét és együttmozgását a vászonnal. 11:00 12:00 óra VACKA-DALOK RUTKAI BORI ÉS A HÉBE-HÓBA BANDA: VACKA DALOK 2008-ban kérte fel a Magyar Rádió Rutkai Borit (aki aktív képzőművészként és a Budapest Bár egyik énekeseként is ismert), és a Specko Jedno zenekart, hogy a Vacka Rádió mesesorozathoz, Gaál Zsuzsa verseire komponáljanak zenei kíséretet. Bori igazi gyereklelkülettel fordul a kicsik felé, bravúrosan és harmonikusan egyesíti az énekes-táncos előadói, bohóc- és persze óvónői szerepeket, segítségével a gyerekek szinte észrevétlenül válnak a mese és a koncert aktív részesévé. 12:00 12:30 óra RÖGVEST A MOMENTÁN TÁRSULAT ELŐADÁSA A Momentán Társulat 2003 óta sikerrel játszott előadása 100% improvizáció. Nincs megírt szöveg, nincsenek előre kidolgozott poénok, nincsenek beépített nézők. Minden jelenet a közönség ötletei alapján születik. Megszólalni nem kötelező. De érdemes.

5 13:00 13:30 óra A SZÍNEK KAPUJA A KORÉ COMPANY TÁNCELŐADÁSA GYEREKEKNEK A 2002-ben, Debrecenben alakult Koré Company jelenleg Budapesten, a Cökxpon szárnyai alatt működik, az alapító, Vida Virág vezetésével. A társulat ezúttal a gyerekek szó szerint színes fantáziavilágából meríti koreográfiájának ötletét és a gyerekek segítségével megpróbálja életre kelteni a színeket és a színek kapuját: a Szivárványt. A kapun átlépve mindenki esőcseppé válik, ahol már egyetlen lépés is segít, hogy közösen el tudjuk járni a színes esőtáncot. 14:00 18:00 óra POP-UP PEST TÁRSASJÁTÉK A KULTÚRAKTÍV EGYESÜLET INTERAKTÍV, STRATÉGIAI ÉS VÁROSISMERETI ÉLŐ ÓRIÁS TÁRSASJÁTÉKA A játék során a résztvevők fákat ültethetnek, műemléki értékű épületek megóvásáért küzdhetnek, parcellát bérelhetnek a közösségi kertben, utcafesztivált szervezhetnek, és közben együtt gondolkodnak városfejlesztésről és közösségi életről. A város pedig folyamatosan változik A kultúraktív Egyesület élő társasjátékának vagány grafikáját Sirály Dóri készítette. 14:00 14:30 óra RÖGVEST A MOMENTÁN TÁRSULAT ELŐADÁSA A Momentán Társulat 2003 óta sikerrel játszott előadása 100% improvizáció. Nincs megírt szöveg, nincsenek előre kidolgozott poénok, nincsenek beépített nézők. Minden jelenet a közönség ötletei alapján születik. Megszólalni nem kötelező. De érdemes. 14:30 15:30 óra TÓTH VIKTOR & BIRD FOOD MARKET JAZZ & HIP-HOP A szaksajtó szerint Tóth Viktor a fiatal jazz-zenész generáció egyik legtehetségesebb tagja. Szaxofonosként számos nemzetközileg is elismert zenésszel játszott együtt. A Bird Food Market formációban Orbán György nagybőgőssel és a Zubolyból is ismert Szarvas Dávid beatboxerrel dolgozik együtt, a jazz hangzását a hip-hop ritmusvilágával keverik egészen eredeti módon. 15:30 17:00 IRODALMI FELOLVASÁSOK AZ ERNST MÚZEUM CENTENÁRIUMA ALKALMÁBÓL Különleges irodalmi felolvasások színesítik a kétnapos fesztivált. Mindkét nap négy-négy író néz szembe egy tragikus végű kísérlettel, amelyre a múzeumalapító Ernst Lajos vagyona, majd élete is ráment. Közreműködik: Saly Noémi, Háy János, Kemény István és Szávai Géza Moderátor: Szörényi László

6 16:30 18:30, és 19:30 22:00 óra Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom LÁTOGATÁS A TERÉZVÁROSI PLÉBÁNIATEMPLOM TORNYÁBA Az Ernst 100 fesztivál idejére a Plébánia különleges lehetőséget biztosít: a látogatók fel me hetnek az Ybl Miklós tervezte toronysisak körüli, korláttal körülvett párkányra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező utcákra. 17:00 18:00 óra RUTKAI BORI ÉS A SPECKO JEDNO TÁNCOLÁSI ÉS GONDOLKODÁSI LEHETŐSÉG ALACSONY ÉS MAGAS EMBEREKNEK EGYARÁNT. A Specko Jedno név a szlovák všetko jedno (mindegy) és az angol special one (különleges) kifejezések ironikus összeolvasztásával jött létre. Rutkai Bori eredetileg videóművész és festő. Dalszövegei és festményei a mese és a realitás határterületein születnek. A zenekar tagjai: Rutkai Bori ének Mizsei Zoltán zongora Szesztay Dávid gitár Szerető Dániel basszusgitár Dudás Zsombor dob Németh Csaba ütőhangszerek 18:00 18:30 óra Nagymező utca, a Tivoli Színház bejárata előtt RADIOBALLET KORTÁRSTÁNC-ELŐADÁS Ujvári Milán koreográfus alkalmi projektekre összeálló társulata, a Radioballet speciális előadással készül az Ernst 100 Utcafesztiválra. 18:30 19:30 óra Ernst Múzeum, kiállítótér TÁRLATVEZETÉS AZ AJ VEJ-VEJ NEW YORK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSON BOROS LILI MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZ, A MŰCSARNOK KURÁTORA TART TÁRLATVEZETÉST 19:30 20:30 óra BËLGA KONCERT Az 1998-ban alapított népszerű, tabudöntögető szövegeiről is elhíresült együttes fellépése. A belga amatőrista, szinesztéziára törekvő, henokratikus (a henokrácia szó a heno teizmus és demokrácia szavak durva és laikus összevonásával keletkezett) zenekar, amely ma, 2012-ben is töretlenül és következetesen építi a közös jövő egyes tagokra eső részét, hogy később is jó legyen.

7 20:30 21:00 óra és környéke ÖRÖK RANGADÓ SZOMBATHY BÁLINT KÉPZŐMŰVÉSZ PERFORMANSZA Az előadás olyan népszerű fogalmakat ütköztet, amelyek versenyviszonyban álltak vagy állnak egymással (Fradi Újpest, Tesla Edison, Batman Spiderman, Mozart Salieri stb.). 21:00 22:00 óra LAJKÓ FÉLIX ÉS ZENEKARA KONCERT Egy ösztönös vajdasági hegedűvirtuóz, akinek minden koncertje felemelő esemény, a zene különleges ünnepe. Öntörvényű zenész, akinek a karrierje mögött mégis rengeteg tudatosság és munka van. Citerán tanult meg először játszani, és mostanában gyakran újra előveszi ezt a hangszert is. Saját szerzeményeiben mindig ott van a számára legfontosabb inspiráció: a természet.

különszám kisharsány nagyharsány palkonya szoborpark vylyan terasz 2 12. 08. 1-5. www.ordogkatlan.hu

különszám kisharsány nagyharsány palkonya szoborpark vylyan terasz 2 12. 08. 1-5. www.ordogkatlan.hu 5 különszám kisharsány nagyharsány palkonya szoborpark vylyan terasz 2 12. 08. 1-5. www.ordogkatlan.hu Beck Zoli Rutkai Bori Böröcz András Pintér Béla Társulata Ha egy ember álmodik, az csak egy álom,

Részletesebben

2014/4. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 14.

2014/4. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 14. 2014/4. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 14. 20 3Mk Zl hol bulizzunk? SZENTENDREI VÁROSI T Ö M EG KÖZLE KE DÉS I M Ú Z E U M 3000 négyzetméter fedett és 2000 négyzetméter szabadtéri kiállítási tér 5 állandó kiállítóterem

Részletesebben

MI N Ő S Í T E TT FE S Z T I VÁ L K I V Á L Ó WWW.ORDOGKATLAN.HU. VÉDNÖKÖK: CSEH TAMÁS és TÖRŐCSIK MARI

MI N Ő S Í T E TT FE S Z T I VÁ L K I V Á L Ó WWW.ORDOGKATLAN.HU. VÉDNÖKÖK: CSEH TAMÁS és TÖRŐCSIK MARI K MINŐSÍTÉSE I V Á L Ó A MAGYAR FESZTIVÁLSZÖVETSÉG ÁLTAL MI N Ő S Í T E TT FE S Z T I VÁ L WWW.ORDOGKATLAN.HU VÉDNÖKÖK: CSEH TAMÁS és TÖRŐCSIK MARI NAGY JÓZSEF BUKTA IMRE JIŘI MENZEL GRENCSÓ ISTVÁN NAP

Részletesebben

A költészet napján utcai versfelolvasást, lemezbemutató koncertet, irodalmi kávéházat, vetélkedőket tartanak Zala megyében.

A költészet napján utcai versfelolvasást, lemezbemutató koncertet, irodalmi kávéházat, vetélkedőket tartanak Zala megyében. Irodalmi kávéház, lemezbemutató koncert Zala megyében A költészet napján utcai versfelolvasást, lemezbemutató koncertet, irodalmi kávéházat, vetélkedőket tartanak Zala megyében. Keszthelyen a költészet

Részletesebben

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégeink!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégeink! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégeink! Tisztelettel köszöntök minden kedves érdeklődőt a Szegedi Tudományegyetemen! Az Őszi Kulturális Fesztivál minden évben jó alkalmat kínál az egyetemi vendégeskedésre.

Részletesebben

köszöntő www.kortarsfesztival.hu info@ kortarsfesztival.hu KORTÁRS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL 11. ALKALOMMAL SZÉKESFEHÉRVÁRON

köszöntő www.kortarsfesztival.hu info@ kortarsfesztival.hu KORTÁRS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL 11. ALKALOMMAL SZÉKESFEHÉRVÁRON KORTÁRS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL 11. ALKALOMMAL SZÉKESFEHÉRVÁRON A fesztivál célja, hogy Székesfehérvár sokszínű, sok műfajú kortárs művészeti életét, annak belföldi és nemzetközi kapcsolatrendszerét is a legjobb

Részletesebben

KAPOLCS BŰVÉSZETI NAPOK 2008 08. 01. A Szent László Gimnázium kiadványa

KAPOLCS BŰVÉSZETI NAPOK 2008 08. 01. A Szent László Gimnázium kiadványa KAPOLCS BŰVÉSZETI NAPOK 2008 magtárlap 08. 01. A Szent László Gimnázium kiadványa Kapolcs Shakespeare közkedvelt remekművét, a Szentivánéji álmot a Veszprémi Egyetemi Színpad fiatal színészei vittek színpadra.

Részletesebben

SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPE

SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPE SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPE PROGRAMFÜZET HÓDMEZŐVÁSÁRHELY 2015. AUGUSZTUS 19-23. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját ÁLLAMALAPÍTÓ SZENT ISTVÁN

Részletesebben

Szimbiózis Napok 2011

Szimbiózis Napok 2011 Szimbiózis Napok 2011 Program 2011. május 13 14. Helyszín: a Kossuth Klub Cím: Bp. VIII. ker. Múzeum u. 7. (a Kálvin térnél) A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 2011. MÁJUS 13. PÉNTEK Programjaink

Részletesebben

VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL 2011. JÚNIUS 3-4-5.

VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL 2011. JÚNIUS 3-4-5. VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL 2011. JÚNIUS 3-4-5. A REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL története lassú, de biztos fejlődést mutat minden tekintetben. Soha ennyi helyszín és program nem adatott meg a fesztivál

Részletesebben

VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL

VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL 2011/7. ESÔ ESETÉN: FEDETT HELYSZÍN INFO: PERIFERICRECORDS.COM TEL.. 06 30 814 2290 VIII. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL 2011. JÚNIUS 3 4 5. BP. IX. BAKÁTS TÉR RÁDAY U. KÁLVIN TÉR LÓNYAY UTCAI REFORMÁTUS GIMNÁZIUM

Részletesebben

MEGHÍVÓ dec. 21., 17h 4. ADVENT Családi Istentisztelet, Gyermekek Karácsonyi Műsora 2015. 1.oldal. Első Bécsi Magyarbál. Kedves Tagjaink és Barátaink!

MEGHÍVÓ dec. 21., 17h 4. ADVENT Családi Istentisztelet, Gyermekek Karácsonyi Műsora 2015. 1.oldal. Első Bécsi Magyarbál. Kedves Tagjaink és Barátaink! Kerekasztal Hírlevél 1.oldal Ausztria Magyar Szervezetek Kerekasztala Kedves Tagjaink és Barátaink! Hit, remény, szeretet szívünk felett, az éjszakából csupán a hit mécse világol. Tartson hát össze titeket,

Részletesebben

Kedves Vendégeink! Kedves Váciak!

Kedves Vendégeink! Kedves Váciak! Kedves Vendégeink! Kedves Váciak! Kerek évfordulóhoz érkezett a fesztivál. Nagy öröm számomra, hogy immáron a XX. Váci Világi Vigalomra invitálhatom Önöket. Július 27-28-29-én olyan kulturális és művészeti

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER

PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER KÖSZÖNTŐ 1032 BUDAPEST, SAN MARCO UTCA 81. TEL.: 388-2373 388-7370 KULTURKOZPONT@KULTURKOZPONT.HU Mindenütt jó, de legjobb otthon, tartja az ismert közmondás. Ekként

Részletesebben

CSABA PÉTER művészeti vezető és vezető karmester / Artistic Director & Chief Conductor. KESSELYÁK GERGELY karmester / Conductor

CSABA PÉTER művészeti vezető és vezető karmester / Artistic Director & Chief Conductor. KESSELYÁK GERGELY karmester / Conductor 70 ÉVES A MÁV SZIMFONIKUS ZENEKAR / MAV SYMPHONY ORCHESTRA IS 70 YEARS OLD ALAPÍTÁS ÉVE 1945 / FOUNDED IN 1945 A zenekar fővédnöke Dr. Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Részletesebben

2013/3. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 2013.

2013/3. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 2013. 2013/3. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 2013. 8. 2013. 8. hol bulizzunk? Dallamos Villamos menetrend 4 Békéscsaba A Magyar Dal Fővárosa 2013 6 Gyula programja 7 Zalaegerszeg programja 8 Eger programja 11 Sepsiszentgyörgy

Részletesebben

A MAGYAR KODÁLY TÁRSASÁG HÍREI. XXXV. évfolyam 2014/3

A MAGYAR KODÁLY TÁRSASÁG HÍREI. XXXV. évfolyam 2014/3 A MAGYAR KODÁLY TÁRSASÁG HÍREI XXXV. évfolyam 2014/3 A MAGYAR KODÁLY TÁRSASÁG HÍREI SZERKESZTI: Márkusné Natter-Nád Klára XXXV. évfolyam 2014/3 szeptember TARTALOM Kodály Zoltán szoboravatás Galyatetőn

Részletesebben

20 éves az Alkotó Muzsikusok Társasága

20 éves az Alkotó Muzsikusok Társasága 1 Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Művészeti Intézet Ének-zene Tanszék 20 éves az Alkotó Muzsikusok Társasága The 20th anniversary of the Society of Creative Musicians - szakdolgozat

Részletesebben

Tájékoztató füzet. 2014. szeptember 20., szombat, 10-18 óra KULTURÁLIS PIAC. Minden, ami kultúra, egy helyen, egy időben! & MÓDSZERTANI ROADSHOW

Tájékoztató füzet. 2014. szeptember 20., szombat, 10-18 óra KULTURÁLIS PIAC. Minden, ami kultúra, egy helyen, egy időben! & MÓDSZERTANI ROADSHOW Tájékoztató füzet Minden, ami kultúra, egy helyen, egy időben! 2014. szeptember 20., szombat, 10-18 óra KULTURÁLIS PIAC & MÓDSZERTANI ROADSHOW Vértes Agorája Tatabánya Szent Borbála tér 1. www.avertesagoraja.hu

Részletesebben

Kutyabajok: a harcban Amy húzta a rövidebbet

Kutyabajok: a harcban Amy húzta a rövidebbet XXIV/13 * 2015. április 3. péntek Fényképezőgéppel a motocrosspályák szélén 2. old. MINDEN ÓRÁBAN ELADUNK EGY INGATLANT AZ ÉV MINDEN EGYES MUNKANAPJÁN SEGÍTHETÜNK ÖNNEK IS? ÖnhÖz legközelebb Vácon, a FÖldVáry

Részletesebben

Legyenek a vendégeink, jó szórakozást! Dr. Bóth János Vác város polgármestere, országgyűlési képviselő

Legyenek a vendégeink, jó szórakozást! Dr. Bóth János Vác város polgármestere, országgyűlési képviselő Kedves Váciak! Tisztelt Vendégeink! Évről évre, július utolsó hétvégéjén idén már 17. alkalommal megszólalnak a fanfárok, és jelzik: kezdődnek a VÁCI VILÁGI VIGALOM eseményei. 1993-ban, a Közép-Európa

Részletesebben

Tartalom. Előszó...2 CIKKKK, alapító okirat. 3

Tartalom. Előszó...2 CIKKKK, alapító okirat. 3 Tartalom Előszó....2 CIKKKK, alapító okirat. 3 Bemutatjuk a CIKKKK tagszervezeteit - Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, Ajka. 6 - Helyiérték Egyesület, Balatonboglár....8 - Komáromi Zenész

Részletesebben

Villányi Tibor, a Gyôri Zsidó Hitközség elnöke

Villányi Tibor, a Gyôri Zsidó Hitközség elnöke 2014. május 15-19. GÖRÖG KATOLIKUS TEMPLOM Bálint Mihály u. 54. A rácok a Kossuth Lajos utca déli részének legrégebbi telkeit építették be, itt létesítették 1727-ben a gazdag rác kereskedôk a török idôk

Részletesebben

III.ÖRD GKATLAN fesztivál www.ordogkatlan.hu

III.ÖRD GKATLAN fesztivál www.ordogkatlan.hu III.ÖRD GKATLAN fesztivál www.ordogkatlan.hu 2010. augusztus 4-8. Bárka-kikötő Baranyában 5 NAP 5 HELYSZÍN Kisharsány Nagyharsány Palkonya Szoborpark Vylyan különszám Nagyharsány Szoborpark Palkonya Kisharsány

Részletesebben

ULTI. ÁPRILISI és MÁJUSI. programok az újságban. Három éves a Budapest Folk Fest. A38 Hajó a világ legjobb klubja! Gratulálunk! www.ujbudakulti.

ULTI. ÁPRILISI és MÁJUSI. programok az újságban. Három éves a Budapest Folk Fest. A38 Hajó a világ legjobb klubja! Gratulálunk! www.ujbudakulti. www.ujbudakulti.hu I N G Y E N E S K U L T U R Á L I S M A G A Z I N I. É V F O LYA M, 3. S Z Á M 2 0 12. Á P R I L I S M Á J U S ULTI Három éves a Budapest Folk Fest FONÓ BUDAI ZENEHÁZ 1116 BUDAPEST,

Részletesebben

2011. augusztus 27. szombat www.pozsonyipiknik.hu www.facebook.com/pozsonyipiknik

2011. augusztus 27. szombat www.pozsonyipiknik.hu www.facebook.com/pozsonyipiknik Már a harmadik! 2011. augusztus 27. szombat www.pozsonyipiknik.hu www.facebook.com/pozsonyipiknik 2 Támogatók Pozsonyi Piknik Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Polgár Krisztina EmléKAlap A logót

Részletesebben

2010. 03. 25-28. skemét

2010. 03. 25-28. skemét Kecskemét Művészeti fesztivál alkotó fiataloknak 2010. 03. 25-28. skemét Világzenei Együttlét A Kecskeméti Ifjúsági Otthon és az Eurokult Egyesület fesztiválkiadványa Kecskemét KÖSZÖNTŐ Színek és évek

Részletesebben

ÚJPESTI NAPLÓ. Ismét Városnapok! INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN!

ÚJPESTI NAPLÓ. Ismét Városnapok! INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2013. augusztus 26., VII. évf., 29. szám ÚJPESTI NAPLÓ VÁROSNAPI KÜLÖNSZÁM ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA WWW.UJPEST.HU Ismét Városnapok! Huszonegyedik alkalommal

Részletesebben

14.00 15.00 Belvárosi Cigányzenekar és Kalocsai Zsuzsa. 15.00 15.30 A megújult Szervita tér ünnepélyes átadása Bogányi Gergely zongorajátékával

14.00 15.00 Belvárosi Cigányzenekar és Kalocsai Zsuzsa. 15.00 15.30 A megújult Szervita tér ünnepélyes átadása Bogányi Gergely zongorajátékával 14.00 15.00 Belvárosi Cigányzenekar és Kalocsai Zsuzsa 15.00 15.30 A megújult Szervita tér ünnepélyes átadása Bogányi Gergely zongorajátékával 15.45 16.00 Népi hangszeres bemutató Népmûvészeti Egyesületek

Részletesebben

CSÍK ZENEKAR QUIMBY CIMBALIBAND ANIMA SOUND SYSTEM SZABÓ BALÁZS BANDÁJA PALYA BEA OCHO MACHO INTIM TORNA ILLEGÁL MUZSIKÁS EGYÜTTES BUDA FOLK BAND

CSÍK ZENEKAR QUIMBY CIMBALIBAND ANIMA SOUND SYSTEM SZABÓ BALÁZS BANDÁJA PALYA BEA OCHO MACHO INTIM TORNA ILLEGÁL MUZSIKÁS EGYÜTTES BUDA FOLK BAND 2015 a büki kultúr kúra Etno-Folk Forgatag Aratóünnep Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál Szent Mihály-napi Forgatag CSÍK ZENEKAR QUIMBY CIMBALIBAND ANIMA SOUND SYSTEM SZABÓ BALÁZS BANDÁJA PALYA BEA

Részletesebben