Tisztelt Partnereink! Intézetünk a nyári szünidőben is folyamatosan elérhető. Szakkönyvtárunk július 18 augusztus 21-ig zárva tart.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Partnereink! Intézetünk a nyári szünidőben is folyamatosan elérhető. Szakkönyvtárunk 2005. július 18 augusztus 21-ig zárva tart."

Átírás

1

2 Intézetünk hírei Közérdekű információk Tisztelt Partnereink! Intézetünk a nyári szünidőben is folyamatosan elérhető. Szakkönyvtárunk július 18 augusztus 21-ig zárva tart. A Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet pályázatot hirdet megyei szaktanácsadói feladatokra német nyelv alapfok, földrajz alap- és középfok ill. történelem középfok területeken. A részletes pályázati kiírást mellékeltük. Az aktuális diákkedvezményekről, a kedvezménynyújtó cégekről, az utazási és kulturális kedvezményekről a honlapon lehet tájékozódni. JOGSZABÁLYFIGYELŐ Magyar Közlöny Intézményvezetők rovata 69/2005. (IV. 19.) Korm. r. A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásainak általános szabályairól szóló 269/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet módosításáról (MK 51. szám o.) 80/2005. (IV. 28.) Korm. r. A közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény végrehajtásáról rendelkező 20/1997. (II. 13.) Korm. rendelet módosításáról (MK 56. szám o.) A rendelet 1. -a a nem állami, nem helyi önkormányzat által fenntartott közoktatási intézmények állami normatíva igénylésének rendjét határozza meg. A rendelet 2. -a: A központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmény által fenntartott közoktatási intézmény normatív hozzájárulásának és támogatásának igénylése, folyósítása, elszámolása és ellenőrzése. A rendelet a továbbiakban a pedagógusok és a tanulók számára az azonosító számok igényléséről rendelkezik: o április 1 június 15. között kell első alkalommal az intézményvezetőknek igényelniük a számokat. o október 31-ig az Iroda megküldi az intézményeknek.

3 o november 30-ig az intézmény átadja a pedagógusoknak, tanulóknak, illetve a kiskorú tanuló törvényes képviselőjének. 13/2005. (IV. 29.) OM r. A kiegészítő támogatás nemzetiségi iskolák fenntartására, az ECDL számítógép-kezelői vizsga és a nyelvvizsga díjára, valamint az érettségi és szakmai vizsgák lebonyolítására nyújtott támogatás igénylésének, folyósításának és elszámolásának rendjéről (MK 57. szám o.) A támogatást az a fenntartó igényelheti, amely forráshiány miatt nem tudja a nemzetiségi nyelvű vagy nemzetiségi kétnyelvű oktatást biztosítani, az alábbi feltételek meglétével: A nemzetiségi oktatás a tanulólétszám 90%-ára kiterjed, illetve több oktatási forma megléte esetén csak a nemzetiségi nyelvű oktatásban részt vevő tanulók után igényelhető. A támogatás felhasználható személyi és dologi juttatásokra. A támogatás mértéke a fenntartott intézmények számától függ. A támogatás igénylését a Magyar Államkincstár területileg illetékes területi igazgatóságához kell benyújtani a jogszabályban meghatározott dokumentumokkal. Az igénylés benyújtásának határideje: május 31. Az OM július 30-ig dönt a támogatás odaítéléséről. Az egyösszegű támogatás kifizetésére szeptember 5-ig kerül sor. A rendelet 6. -a a vizsgadíjak visszatérítéséről szól. A rendelet kiterjed a május júniusi vizsgaidőszakban érettségi vizsgát tett tanulókra. C típusú állami nyelvvizsga bizonyítvány: Ft ECDL bizonyítvány: Ft (számlával igazolt, max. összeg) Az intézmények a bemutatott nyelvvizsga bizonyítvány és az ECDL vizsgabizonyítvány összesítését a rendelet melléklete alapján végzik el, július 15-ig továbbítják a fenntartóhoz. Az önkormányzatok e rendelet melléklete alapján kitöltött fenntartói igényt július 31-ig továbbítják az Igazgatóságnak. Az önkormányzatok részére az egyösszegű támogatást szeptember 25-ig utalja az Igazgatóság. A kapott támogatást 30 napon belül kell eljuttatni a tanulókhoz. Érettségi és szakmai vizsgák lebonyolításának támogatása: 9. A fenntartó igényelheti az érettségi és a szakmai vizsgák lebonyolításához. Az előleg igénylését május 15-ig, a végleges elszámolást szeptember 30- ig kell elkészíteni a rendelet mellékletei alapján. A támogatás kifizetéséről az Igazgatóság gondoskodik júliusban illetve novemberben. A rendelet elérhető az OM honlapján:

4 A Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CXXXV. törvény 5. sz. mellékletének 7., 22., és 26. pontjához: Az oktatási miniszter közleménye a évi érettségi és szakmai vizsgák lebonyolítására nyújtott támogatás előlegének összegéről (MK 61. szám o.) Érettségi vizsga esetén a támogatási előleg: 1500 Ft/tantárgyi érettségi vizsga Szakmai vizsga esetén: 7000 Ft/vizsgázó Oktatási Közlöny 1016/2005. (II. 25.) Korm. határozat az Útravaló Ösztöndíjprogramról (OK 10. szám o.) Továbbképzések Tisztelt Intézményvezetők, kedves Kollégák! Ismételten felhívjuk figyelmüket Továbbképzési programajánlat 2005/2006. tanév című kiadványunkra. A programajánlatban szereplő valamennyi képzés támogatható a pedagógusok továbbképzésére biztosított központi céltámogatásból, valamint a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokra fordítható 720 Ft/tanuló, gyermek normatívából, óraszáma beszámít a pedagógusok számára előírt hétévenkénti 120 órás kötelező továbbképzésbe, és megtalálható az évente kétszer megjelenő (július, december) Oktatási Közlönyben január 12-től intézetünk akkreditált felnőttképző intézmény lett, ezért képzéseinken nem csak pedagógusok vehetnek részt, s a részvételi díjból az Szja-törvény alapján a magánszemélyek is visszaigényelhetik a képzési költség 30%-át (max Ft-ot). Lehetőség van arra is, hogy továbbképzéseinket kihelyezzük a megye kistérségeibe, városaiba vagy egy-egy iskolába/óvodába. Továbbképzéseinket az év bármely időszakában megszervezzük, amennyiben a szükséges csoportlétszám összejön, ezért a jelentkezéseket folyamatosan fogadja Kákonyi Ágnes továbbképzési felelős ( 96/ ) a fenti kiadványban található Jelentkezési lap -on intézetünk címén (Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet, 9021 Győr, Árpád út 32.). A Magyar Mozgókép- és Médiaoktatási Egyesület a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézettel együttműködve a 2005/2006-os tanévben is meghirdeti 2 féléves, 120 órás akkreditált mozgókép- és médiaismeret tanártovábbképző kurzusát. A kerettantervi (ill. az érettségi vizsgakövetelményekhez) illeszkedő képzés a következő részkurzusokból áll: filmtörténet, filmelmélet, médiaelmélet, film- és műsorelemzés,

5 mozgóképnyelvi gyakorlat és szakmódszertan. Előadók: Hartai László, Vágvölgyi András, Hilbert Anette, Hammer Ferenc, Kozák Zsuzsanna. A képzésekre heti egy napon kerül sor, összesen 21 alkalommal a tanév során. A tanúsítvány megszerzésének feltétele a rendszeres részvétel mellett a képzés végén sikeresen elkészített, mintegy oldal terjedelmű szakdolgozat. A képzés megfelelő számú jelentkező esetén 2005 szeptemberében indul Győrött, az MPI-ben. Részvételi díj: Ft, amely tartalmaz egy 15 filmből álló DVD-csomagot. A részvételi díj fizethető az akkreditált pedagógus-továbbképzésekre fordítható normatívából, ill. a pedagógiaiszakmai szolgáltatásokra rendelkezésre álló 720 Ft/tanuló, gyermek normatívából is. Részvételi szándékukat a Továbbképzési programajánlat a 2005/2006. tanévre c. kiadványunkban található Jelentkezési lap akkreditált továbbképzéshez c. adatlapunkon június 20-ig Telekes Annamária pedagógiai szakértőnek a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet címén (9002 Győr, Pf. 67, 96/ ) jelezzék. AZ EDQ REGIONÁLIS OKTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS 2004/2005. PROJEKT HÍREI A Holokauszt a kutatásban, oktatásban, nevelésben c. konferencia lebonyolításáért melyet április án Győrött, a Hotel Klastrom Barokk termében rendeztünk köszönetünket fejezzük ki a szeminárium szervezésében részt vállaló szaktanácsadóknak, igazgatóknak, tanároknak, valamint a programok lebonyolításában részt vett civil szervezeteknek, az érdeklődő diákoknak. A szakmai programon mintegy 70 hazai és külföldi tanár és tanító vett részt. Külön köszönetünket fejezzük ki az alábbi közreműködőknek: Kossuth Lajos Gimnázium, Mosonmagyaróvár diákszínjátszó csoportja és felkészítő tanárai Csatári Ákos megyei szaktanácsadó, Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos Gimnázium Mag. dr. Herbert Brettl, Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos Gimnázium Kiss Zoltán megyei szaktanácsadó, Győr, Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Győr emlékműsorban részt vevő tanulói és felkészítő tanárai Valamennyi EdQ képzésről információk és fényképek tekinthetők meg a (EdQ/Regionális továbbképzések/edq Akadémia) honlapon.

6 A Romanisches Sprachennetzwerk regionális projekt keretében jelenleg folyik a francia nyelvet tanító iskolák tevékenységét bemutató honlap készítése az Europa Büro irányításával. Kérjük az iskolákat és a francia nyelvet tanító tanárokat, hogy a regionális honlapra szánt írásos és képes anyagaikat június 20-ig elektronikus formában küldjék el Szirányi Ákosné regionális összekötő nevére az MPI-be: vagy CD-n/lemezen Székely János regionális összekötő címére a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumba. Statisztikai adatok a Dalton reformpedagógiai koncepcióról: o A 2004/2005-ös tanévben 17 iskola csatlakozott a projektmunkába az EdQ keretein belül. o 128 továbbképzési napon napi 8 órában vettek részt pedagógusok Dalton alap- és felépítő, valamint külföldi továbbképzéseken. o Új érdeklődő iskolák a 2004/2005-ös tanévben: 12 iskola tantestületéből összesen 25 fő vett részt az Első lépések a Dalton-pedagógiában 9 órás kompetenciafejlesztő tanfolyamon Információ kérhető: Gömöryné Mészey Zsuzsa megyei Dalton koordinátortól ( 20/ ). Tanulmányi versenyek Kedves tanulók, felkészítő tanárok! A 2004/2005-ös tanulmányi versenyévad lezárult, és ezúton kívánunk sok sikert a tanulóknak további életpályájuk sikeres megalapozásához. Ugyanakkor köszönetet mondunk a felkészítő tanárok áldozatkész munkájához, akik alapvetően hozzájárultak a tehetséges tanulók kiválasztásához, felkészüléséhez, gondozásához. Ebben az évben tértünk át fokozatosan az eredmények internetes közléséhez, és mivel ez a korszerű módszer bevált, a jövőben már alapvetően így kívánjuk megoldani az egyes fordulókba bekerült tanulók értesítését, az eredmények közlését, archiválását. A 2005/2006-os tanévre tartalmában egy felfrissített honlapot szeretnénk létrehozni, amelyen a mintafeladatok is egyre több versenynél megtalálhatók lesznek. Intézetünkben került megrendezésre május án a Tanulmányi Versenyfelelősök II. Győri Konferenciájára. A 3 napos rendezvény első napján került sor az Irinyi, Simonyi Zs., Kitaibel P., Mikola S., Bod P., Öveges J, közlekedési, az SZKTV és a Kozma L. országos szintig felmenő tanulmányi versenyek szakmai áttekintésére. A második napon a plenáris ülés után két szekcióban folytatódott a Tehetségfejlesztést támogató pedagógiai kultúra megvalósítása c. konferencia, melyen óvodapedagógusok, tanárok és

7 versenyszervezők vettek részt. A harmadik napon pedig az országos szintig felmenő Varga T., angol, német és történelem versenyek megbeszélése került napirendre. Megyénk három nagy hagyományokkal bíró nevesített középiskolai közismereti tanulmányi versenynek ad helyet. Ezzel országos összevetésben is kiemelkedő helyet vívott ki a határon belül és kívül élő magyarság tehetséges tanulóinak kiemelkedését elősegítő folyamatában. Ezt a munkát elismerve adta át a fent említett konferencia második napján Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke annak a három kollégának a Győr-Moson-Sopron Megyéért Emlékérmet, akik versenyszervezőként sokat tettek azért, hogy e versenyek még nagyon sokáig szolgálhassák a tehetségek kiemelkedését. Győr-Moson-Sopron Megyéért Emlékérmet kapott: A Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny szervezőmunkájáért Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium igazgatója, aki 1990 óta a gimnázium igazgatója, a verseny főszervezője. Jelentős érdeme volt abban, hogy az 1990-es évektől kezdve a határon túli versenyzők is állandó résztvevői az országos döntőknek; a határon túli regionális versenyek bírálóbizottságának munkájában évek óta részt vesz, tapasztalataival, tanácsaival segíti az ottani versenyek meggyökeresedését, zökkenőmentes lebonyolítását. Közvetlenségének, kiváló kommunikációs és szervezőkészségének köszönhetően 2004-től az általa vezetett intézmény az országos Öveges József Fizikaversenynek is otthont ad, így a humán jellegű, nyelvművelő verseny mellett a gimnázium egy reál jellegű megmérettetésnek is állandó helyszíne lesz. A Kitaibel Pál Biológia és Környezetvédelmi Verseny szervezőmunkájáért Hoczek László, a NYME Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola igazgatóhelyettese, aki 1993-tól versenybizottsági tagként, 1995-től közös társszervezőként végezte a nemzetközi és a hazai szervezés feladatait. A Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaverseny szervezőmunkájáért Nagy Márton, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) nyugalmazott tanára, akinek fő érdeme az, hogy Európában is példa nélküli tehetségkutató és -gondozó fizikaverseny-rendszert alakított ki (Mikola Sándor, Vermes Miklós és Fényes Imre versenyek). Ezek a versenyek képezik a Kárpátmedencei fizikus tehetséggondozás gerincét. A fizika országosan ismert és elismert oktatója 46 éve végzi tanári munkáját, fejt ki fáradhatatlan küzdelmet a fizikaoktatás javítása érdekében, szervezi a hazai tehetségkutató fizikaversenyeket. Munkája elismeréseként az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Oktatási Csoportjának elnökévé, később a Társulat alelnökévé, majd főtitkárává választották meg. Tanítást, tanulást segítő eszközök Az MPI szakkönyvtárának legújabb dokumentumai: o Könyvek:

8 1. Furákné Mózes Lilla: Játssz újra. Komárom: K-EMÖPI, Gordon Győri János: Tehetségpedagógiai módszerek 3. Dr. Göllesz Viktor: Gyógypedagógiai kórtan. Bp.: NTK, Kántor Lajos: Fellegek a város felett. Bp.: NTK, P. Miklós Tamás: Gyermek- és serdülőkorú szervezetek. Zánka: Gyermek- és Ifj. Szerv., Simon Mária: Válaszol az iskola. Bp.: OKI, 2004

9 o Tankönyvek: 1. Dr. Berend Mihály: Biológia II. a szakközépiskolák 10. évfolyama számára. Bp.: Műszaki, Virginia Evans: Enterprise 1. Express Publishing, Virginia Evans: Mission 1. Express Publishing, Elizabeth Gray: Welcome 3. Express Publishing, Hajdu Sándor: Matematika: Középiskola 11. Bp.: Műszaki, Horváth Zsuzsanna: Érettségi mintafeladatok és megoldások: Magyar nyelv. Bp.: Független Ped. Int., Venzislova Dikova: Deutsch ist in 1. Bp.: Klett, 2004 A megyei intézmények hírei Tanulmányi versenyek A TIT Pannon Egyesülete a Radnóti Miklós Általános Iskolával közösen szervezte meg a Kalmár László Országos Matematikai Verseny megyei döntőjét. A helyezettek: 5. osztály Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár 1. Szabó Zsolt Körzeti Általános Iskola, Szil 1. Kovács Franciska Kazinczy Ferenc Bodó László Gimnázium, Győr 2. Gróf Gábor Szent-Györgyi Albert Endrődy Józsefné Általános Iskola, Középiskola és Kollégium, Győr 3. Katona Kristóf Szabadhegyi Közoktatási Wöller Lászlóné Központ, Győr 3. Hontvári Gábor Kazinczy Ferenc Bodó László Gimnázium, Győr 3. Cseri Levente Móra Ferenc Általános Iskola, Mosonmagyaróvár Schnitzer Zsuzsanna

10 6. osztály Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár 1. Nagy Miklós Prohászka Ottokár Orsolyita Z. Szabó Imréné Közoktatási Központ, Győr 2. Németh Krisztián Gárdonyi Géza Miklósy Zoltán Tehetségfejlesztő Általános Iskola és Óvoda, Győr 3. Németh László Lackner Kristóf Általános Iskola, Sopron Rokob Margit 7. osztály Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár 1. Gőgös Balázs Révai Miklós Gimnázium, Csete Lajos Győr 2. Mészáros András Révai Miklós Gimnázium, Győr Zábrádiné Schmierer Emília 3. Domoszlai Péter Körzeti Általános Iskola, Győrsövényház Fehér Károly 8. osztály Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár 1. Gyebnár Gyula Bolyai János Általános Antal Imréné Iskola, Mosonmagyaróvár 1. Csermely Diána Szt. Orsolya Római Kotzmanek Istvánné Katolikus Általános Iskola, Sopron 1. Budafoki Richárd Gergely Révai Miklós Gimnázium, Győr Zábrádiné Schmierer Emília 2. Németh Mihály Kazinczy Ferenc Szigeti Béláné Gimnázium, Győr 3. Nagy Katalin Páli Szent Vince Katolikus Vargáné Horváth Éva Általános Iskola, Kapuvár 3. Kettinger Ádám Kazinczy Ferenc Szigeti Béláné Gimnázium, Győr Gratulálunk! A április 23-án lebonyolított jubileumi (10 éves) megyei angol nyelvű vers- és prózamondó verseny eredményei A verseny szervezője Pappné Kuster Klára angoltanár volt. A rendezvénynek a győri Petz Lajos Egészségügyi Középiskola és Kollégium adott otthont. Kötelező versként a tanulók József Attila Mama című versét, illetve a Dunánál c. vers egy-egy részletét adták elő, az emlékév tiszteletére. A rendezvényt Győr-Moson-Sopron Megye Közoktatási Közalapítványa támogatta. 7. évfolyam

11 Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár I. Görög Márió Radnóti Miklós Általános Iskola, Győr Juhászné Csordos Tünde II. Tarnóczy Álmos Piarista Ált. Isk. és Középisk., Kerekes Gyöngyi Mosonmagyaróvár Turbók Bence Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, Győr Baloghné Kalmár Zsuzsa Varga Júlia Marcalvárosi Közoktatási Bagdi Ferencné Központ, Győr III. Csokán Babett Révai Miklós Gimnázium, Győr Portörőné Mándli Szilvia IV. Balla Laura II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Győrújbarát Zaupper Anita 8. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár I. Dömötöri Kitti Radnóti Miklós Általános Komáromy Kinga Iskola, Győr II. Vági Zsófia Apor Vilmos Katolikus Szűcs István Iskolaközpont, Győr III. Burján Dóra Kodály Zoltán Általános Iskola, Baksa Péterné Győr IV. Balogh Máté II. Rákóczi Ferenc Általános Zaupper Anita Iskola, Győrújbarát V. Lengyel Máté Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közg. SZKI, Mosonmagyaróvár Mitterer Katalin 9. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár I. Varga Luca Krúdy Gyula Gimnázium, Szalay Emőke Idegenforgalmi, Vendéglátóipari SZKI és II. Nyári Barbara Péterfy Sándor Evangélikus Molnár Krisztina Oktatási Központ, Győr III. Kövecses Petra Révai Miklós Gimnázium, Győr Torda Béláné IV. Györkös Dóra Apor Vilmos Katolikus Máté Éva Iskolaközpont, Győr V. Jenőffy Zsuzsanna Piarista Ált. Isk. és Középisk., Mosonmagyaróvár Molnár Zsuzsanna

12 10. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár I. Galambos Zsófia Kossuth Lajos Gimnázium, Hohner Barbara Mosonmagyaróvár II. Ferenczy Eszter Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ, Győr Molnár Krisztina Gauder Eszter III. Matzkó Révai Miklós Gimnázium, Torda Béláné Angelika Győr IV. Grózer Bolyai János Általános Iskola, Mitterer Katalin Alexandra Informatikai és Közg. SZKI, Mosonmagyaróvár V. Mészáros Réka Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari SZKI és Szalay Emőke 11. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár I. Lang Krisztina Révai Miklós Gimnázium, Dr. Kardos Károlyné Győr II. Váczy Eszter Pétery Sándor Evangélikus Molnár Krisztina Oktatási Központ, Győr III. Hokstok Révai Miklós Gimnázium, Torda Béláné Orsolya Győr IV. Borbás Apor Vilmos Katolikus Máté Éva Georgina Iskolaközpont, Győr Gratulálunk! A győri Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola által szervezett, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet támogatásával lebonyolított idegen nyelvi verseny döntőjének sorrendje, amelyen a megye évfolyamos szakközépiskolai tanulói vettek részt: Német nyelv 9. évfolyam, alapóraszám Helyezés, tanuló Iskola 1. Neszmélyi Noémi Handler Nándor Szakképző Iskola, Sopron 2. Vaczula Lénárd Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár 3. Timár Adrienn Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 4. Szeremlei Szilvia Handler Nándor Szakképző Iskola, Sopron 4. Nagy Nóra Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 5. Molnár Edina Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr

13 6. Kocsis Erika Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár 7. Gellér Viktória Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 8. Agócs Edina Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 9. Szakál Beatrix Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár 9. Horváth Eszter Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr Angol nyelv 9. évfolyam, alapóraszám Helyezés, tanuló Iskola 1. Kozma Noémi Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 2. Bedő Bianka Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 3. Dombi Dóra Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 4. Kovács Krisztina Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 5. Takács Viktória Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 6. Muszik Adrián Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár 7. Sallay Arnold Handler Nándor Szakképző Iskola, Sopron 8. Martina Brigitta Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 9. Behon Csilla Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 10. Kanzler Norbert Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 11. Szabó Pálma Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 12. Tóth Orsolya Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 13. Korom Adrienn Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 14. Edelmayer Petra Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár Német nyelv 9. évfolyam, nyelvi előkészítő Helyezés, tanuló Iskola 1. Prótár Eszter Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 2. Kocsis Márta Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 3. Polchmann Dorottya Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 4. Kiss Ambrus Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr

14 5. Farkas Orsolya Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 6. Lukácsi Tibor Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 6. Hima Hajnalka Hunyadi Mátyás Szakmunkásképző Intézet és Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár 7. Puzsa Patrícia Hunyadi Mátyás Szakmunkásképző Intézet és Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár Angol nyelv 9. évfolyam, nyelvi előkészítő Helyezés, tanuló Iskola 1. Szalai Klaudia Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 2. Halma Júlia Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 3. Szeitz Dániel Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 4. Kovács Alexandra Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 5. Csóka Ákos Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 6. Czeczeli Anita Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 7. Beregszászi Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Deborah Szakközépiskola, Győr 8. György Hajnalka Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 9. Regős Nóra Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr Német nyelv 10. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola 1. Molnár Alexandra Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 2. Kiss Réka Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 3. Halász Erzsébet Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 4. Csontos Alexandra Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 4. Horváth Rita Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 5. Bella Erika Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 6. Makai Tamás Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr

15 7. Rogus Barbara Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 7. Csanda Orsolya Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 9. Boros Adrienn Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 9. Szilágyi Melinda Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 10. Szántó Flóra Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 11. Hrotkó Erika Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 12. Kovacsics Eszter Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 13. Horváth Babett Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 14. Ódor Eszter Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr Angol nyelv 10. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola 1. Elek Doris Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 2. Bama Zsuzsa Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 3. Koródi Júlia Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 4. Varga Szabina Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 5. Impert Dóra Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 6. Bognár Lilla Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 7. Nedolász Anna Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 8. Kempf Anna Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 9. Kelemen Alexandra Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 9. Bankó Evelin Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 13. Horváth Adrienn Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 14. Varga Virág Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 15. Böröcz András Handler Nándor Szakképző Iskola, Sopron Álláskereső

16 Kecskés Gizella kolléganő Győr városban és környékén egyetemi végzettséggel magyar pedagógia szakos tanári állást keres általános és középiskolában. Elérhetősége: 70/ ; Hírek innen onnan Pályázati felhívások Válogatás a Pályázatfigyelő 2005/05. számának pályázati felhívásaiból: oldal Téma: A szakköri munka mint az innovatív gondolkodásra nevelés színtere. Beküldési határidő: október 17. Beküldési cím: Oktatási Minisztérium Közoktatás-fejlesztési és Értékelési Főosztálya, Budapest V., Szalay u Téma: Nemzetközi szakmai versenyeken való részvétel szakképző iskoláknak és magánszemélyeknek. További információ: Nemzeti Szakképzési Intézet Szaktanácsadási és Minőségfejlesztési Osztály, Magyar Szilvia Anna osztályvezető, 1/ , 14. oldal Téma: Kisebbségi intézmények átvételének és fenntartásának támogatása. Beadási határidő: november 2-ig folyamatos. Beadási cím: Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal, 1085 Budapest, Baross u vagy 1388 Budapest, Pf. 73, Téma: Kisebbségi koordinációs és intervenciós keretből rendezvénytámogatás. Benyújtási határidő: december 1-jéig folyamatos. Beadási cím: NEKH, 1085 Budapest, Baross u vagy 1388 Budapest, Pf. 73, Téma: A helyi önkormányzatok EU-s fejlesztési pályázatai saját forrás kiegészítésének támogatása. Beküldési határidő: folyamatosan, de legkésőbb október 31-ig. Részletes kiírás: oldal Téma: Dr. Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál. Nevezési határidő: július 15. Nevezési cím: Polgármesteri Hivatal, 6769 Pusztaszer, Kossuth Lajos u / , Téma: Kézművesek, népművészek, játékkészítők, iparművészek alkotásai és kiállítás. Jelentkezési határidő: június 30. Jelentkezési cím: Veszprém Megyei Közművelődési Intézet, 8200 Veszprém, Vár u. 6. Pf. 418.

17 19. oldal Téma: Brilliance Zöldprogram Beadási határidő: június 30-ig folyamatosan. Beadási cím: Brilliance Ipari Tisztítószer Gyártó Kft., 1756 Budapest, Pf. 77, 1211 Budapest, Gyepsor u. 1., Téma: A második világháború lakóhelyemen. Beadási határidő: szeptember 30. Beadási cím: Dr. Horváth Csaba alezredes, Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hadtörténelem Tanszék, 1581 Budapest, Pf / oldal Téma: Mensáros László nemzetközi vers- és prózamondó verseny. Jelentkezési határidő: szeptember 15. Jelentkezési cím: Magyar Versmondásért Alapítvány, 1201 Budapest, Hatvani u. 33. / 1/ , Téma: Vörösmarty Mihály nemzetközi vers- és prózamondó verseny. Jelentkezési határidő: szeptember 16. Jelentkezési cím: Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Középiskola, 75 Kápolnásnyék, Gárdonyi u. 9. / 22/ , Svertczkiné Czibik Klára. 21. oldal Téma: Lakóhelyi kutatás diákoknak és tanáraiknak: Embermentés és embermentők. Visszatérés és fogadtatás. Beadási határidő: szeptember 15. Beadási cím: Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. 1/ Válogatás a SANSZ májusi számából: 10. oldal Téma: Kedvezményes szállás, üdülési lehetőség. Beadási határidő: folyamatos. További információ: 20/ oldal Téma: Brilliance Zöldprogram. Beadási határidő: június 30-ig folyamatosan. Beadási cím: 1756 Budapest, Pf. 77., 1211 Budapest, Gyepsor u. 1. 1/ , Téma: Oh természet, oh dicső természet c. természetfotó pályázat. Beadási határidő: november 7. Beküldési cím: Földes Ferenc Gimnázium, 3525 Miskolc, Hősök tere 7., 19. oldal Téma: Embermentés és embermentők ill. Visszatérés és fogadtatás. Beadási határidő: szeptember 15. Beadási cím: Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. 1/ oldal Téma: A család egészséges fogaiért. Benyújtási határidő: június 30. Beadási cím: 1134 Budapest, Huba u. 10. / 1/ oldal

18 Téma: A szakköri munka, mint az innovatív gondolkodásra nevelés színtere. Beküldési határidő: október 17. Beküldési cím: Oktatási Minisztérium Közoktatás-fejlesztési és Értékelési Főosztály, Budapest V., Szalay u Levélcím: 1884 Budapest, Pf oldal Téma: East East program: Partnership beyond borders (kódszám: 404). Beküldési határidő: folyamatos. További információ: Aktuális pályázatok 404 East East program, Geszti Judit, Útravaló Nemzeti Ösztöndíjprogram Az Útravaló Nemzeti Ösztöndíjprogram a jó képességű, de hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulását és tanáraik közös munkáját segíti, hogy egyetlen tehetség se kallódjon el. Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet a 2005/2006-os tanévre a hátrányos helyzetű tanulók, valamint a természettudományok, a műszaki tudományok és a matematika területe iránt kiemelt érdeklődést mutató diákok támogatására. I. Hátrányos helyzetű tanulókat érintő ösztöndíjak Az Útravaló Nemzeti Ösztöndíjprogram első három eleme ösztöndíjjal támogatja a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolás és középiskolás diákokat, valamint az őket tanulmányaikban, pályaválasztásukban mentoráló tanáraikat. Ki számít hátrányos helyzetűnek? Hátrányos helyzetű tanuló: akit családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett, VAGY aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítanak. Halmozottan hátrányos helyzetű tanuló: akinek szülője legfeljebb az iskola nyolcadik évfolyamán folytatott tanulmányait fejezte be sikeresen ÉS a szülő a tanuló után rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult; az a tanuló, akit tartós nevelésbe vettek. Út a középiskolába A program célja azon diákok érettségit adó középiskolában való továbbtanulásának támogatása, akik 2005/2006-os tanévben kezdik a 7. vagy a 8. osztályt. A diákok havi ösztöndíja: Ft/hó 10 hónapon keresztül. A mentor tanárok ösztöndíja: tanulónként Ft/hó 10 hónapon keresztül, illetve a tanév végén egyszeri Ft/tanuló.

19 o Út az érettségihez A program célja azon diákok érettségiig való eljutásának támogatása, akik a 2005/2006-os tanévben a évfolyamon kezdik tanulmányaikat. A diákok havi ösztöndíja: Ft/hó 10 hónapon keresztül. A mentor tanárok ösztöndíja: tanulónként Ft/hó 10 hónapon keresztül, illetve a tanév végén Ft/tanuló. o Út a szakmához A program célja azon szakiskolában vagy szakközépiskolában tanuló diákok hiányszakmákra való beiskolázásának elősegítése, akik a 2005/2006-os tanévben a következő évfolyamokon kezdik meg tanulmányaikat: a szakiskola évfolyama a 13. évfolyam (első szakképzés, első szakképző évfolyama) a szakiskolai 11. szakképzési évfolyama A diákok havi ösztöndíja: Ft/hó 10 hónapon keresztül. A mentor tanárok ösztöndíja: tanulónként Ft/hó 10 hónapon keresztül, illetve a tanév végén egyszeri Ft/tanuló. II. Tehetséggondozást célzó program o Út a tudományhoz A program célja a természettudományok, a műszaki tudományok és a matematika területe iránt kiemelt érdeklődést mutató diákok tehetséggondozása. A programba az adott területen választott bármilyen kutatási, innovációs témával pályázhat egy-egy tanár és a vele közösen kutatómunkában részt venni szándékozó, a 2004/2005-ös tanévben gimnázium, szakközépiskola vagy szakiskola legalább 10. évfolyamán nappali tagozaton tanuló diákok csoportja. Egy projekt megvalósítására Ft és Ft közötti összeg nyerhető. A pályázatok postára adásának határideje: június 15. A pályázatot az alábbi címre kell küldeni: Tempus Közalapítvány, 1438 Budapest 70., Pf További információ, a pályázati felhívás és a pályázati dokumentációk elérhetők: Tempus Közalapítvány Útravaló Programiroda, 1134 Budapest, Váci út 37. VII. emelet, 1/ , 1/ , A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a magyar irodalom művelői számára Legszentebb vallás a haza s emberiség címmel. A pályázatot a szervezők a XIX. század fordulóján született magyar reformkorszak egyik legkiválóbb lírai költője, Vörösmarty Mihály halálának 150. évfordulója tiszteletére hirdetik meg. A Szózat költője Arany és Petőfi kortársaként, s a szabadságharc ismert tábornoka, Perczel Mór nevelőjeként a reformkor legfontosabb programjának a nemzeti felemelkedést tekintette. A pályázatnak tematikai, műfaji és stílusbeli megkötöttsége nincs, a meghirdetők azonban előnyben részesítik azokat a pályamunkákat, amelyek bemutatják Vörösmarty Mihály életét és korát, a honvédelem szerepét a magyar

20 történelemben, a honvédelem jelentőségét, a katonai erényeket, erkölcsöt és az önkéntes haderőt. A pályázatot kiírók tartalmi és terjedelmi megkötést nem tesznek. A Honvédelmi Minisztérium a kiemelkedő irodalmi alkotásokat külön- és nívódíjakkal jutalmazza, amelyek odaítélésére a meghirdetők által felkért szakmai zsűri tesz javaslatot. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség 2006-ban a legjobb pályaművekből válogatást jelentet meg. A pályázaton kizárólag eddig meg nem jelent alkotásokkal lehet részt venni. Az alkotásokat három példányban számítógépen vagy írógépen írt formában, jeligésen kérik beadni. (A jeligéhez tartozó nevet és címet külön borítékban a HM Honvéd Kulturális és Szolgáltató Kht. címére kell megküldeni.) A borítékra jól látható formában kérik ráírni: Legszentebb vallás a haza s emberiség. A jelige beküldési címe: HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Közhasznú Társaság, 1438 Budapest, Pf A pályázatok beküldési címe: Magyar Írószövetség, 1062 Budapest, Bajza u. 18. Beküldési határidő: augusztus 31. A pályázatok ünnepélyes értékelésére és a díjak átadására 2005 októberében kerül sor a Stefánia-palotában. A pályázattal kapcsolatban további információért az 1/ vagy az 1/ telefonszámon a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. munkatársaihoz lehet fordulni. Az MTA pályázati felhívása középiskolai tanárok részére A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára pályázatot hirdet középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) huzamosabb ideje (legalább öt éve) főállásban oktató pedagógusok érdemes tudományos munkásságának elismerésére. Pályázni lehet olyan tudományos munkával (monográfiával, nagyobb lélegzetű tanulmánnyal, kísérleti eljárási eredménnyel, forráskiadvánnyal stb.), amelynek hozama tényleges előrelépést jelent az adott kérdéskör alaposabb tudományos feltárása terén. A pályázatokhoz mellékelni kell a pályázó szakmai önéletrajzát, valamint a középiskola igazolását a tanári pályán eltöltött évekről. A pályamunkát a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárának címezve, illetékesség szerint az MTA Titkársága Természettudományi vagy Társadalomtudományi Főosztályának vezetőjéhez kell benyújtani (15 Budapest, Pf. 1000). A pályamunka beadási határideje: szeptember 30. A korábban elnyert díj birtokosa öt év után pályázhat ismételten. A benyújtott pályaművet a tudományterületileg illetékes akadémiai kutatóintézet vagy szakbizottság bírálja el. A pályadíjak odaítéléséről a bírálók értékelő véleménye alapján az MTA főtitkára dönt. Évente 12 pályadíj kerül kiosztásra. A pályadíj összege egyénenként százezer forint. A pályázat eredményéről a pályázók névre szóló értesítést kapnak. A pályadíj ünnepélyes átadására december közepén kerül sor, amelyről az MTA a sajtó útján tájékoztatja a szélesebb közvéleményt.

II. GYŐRI ORSZÁGOS KONFERENCIÁJA A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET

II. GYŐRI ORSZÁGOS KONFERENCIÁJA A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET ÉS A PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE TEHETSÉGGONDOZÓK ÉS VERSENYSZERVEZŐK MUNKACSOPORTJÁNAK II. GYŐRI ORSZÁGOS KONFERENCIÁJA 2005. május 18 20.

Részletesebben

Tisztelt Partnereink! Intézetünk a nyári szünidőben is folyamatosan elérhető. Szakkönyvtárunk 2005. július 18 augusztus 21-ig zárva tart.

Tisztelt Partnereink! Intézetünk a nyári szünidőben is folyamatosan elérhető. Szakkönyvtárunk 2005. július 18 augusztus 21-ig zárva tart. Intézetünk hírei Közérdekű információk Tisztelt Partnereink! Intézetünk a nyári szünidőben is folyamatosan elérhető. Szakkönyvtárunk 005. július 18 augusztus 1-ig zárva tart. A Győr-Moson-Sopron Megyei

Részletesebben

GIMNÁZIUM I. Név Osztály Iskola Felkészítő tanár Összesen Helyezés Megjegyzés

GIMNÁZIUM I. Név Osztály Iskola Felkészítő tanár Összesen Helyezés Megjegyzés GIMNÁZIUM I. 1. Kovács András 10. Révai Győr 5 4 7 1 7 24 2. Stelczer Ádám 10. Révai Győr 7 0 3 5 5 20 3. Góger Szabolcs 9. Szent Orsolya Sopron Márk Tímea 7 3 5 0 4 19 4. Szaksz Bence 9. Kazinczy Győr

Részletesebben

OKTV országos döntő angol nyelv Kováts Tímea 12.b 2. helyezés. fizika Frigyes Tamás 12.b. Kovács Péter. kémia Takács Gergő 12.c Mag Zsuzsa 12.

OKTV országos döntő angol nyelv Kováts Tímea 12.b 2. helyezés. fizika Frigyes Tamás 12.b. Kovács Péter. kémia Takács Gergő 12.c Mag Zsuzsa 12. OKTV országos döntő angol nyelv Kováts Tímea 12.b 2. helyezés OKTV második forduló matematika Barna Mátyás 12.b Frigyes Tamás 12.b fizika Frigyes Tamás 12.b Kovács Péter 12.b kémia Takács Gergő 12.c Mag

Részletesebben

OH Tanügy-igazgatási és Területi Koordinációs Főosztály Az Oktatási Hivatal által nyilvántartott kerettantervek 2011.07.05.

OH Tanügy-igazgatási és Területi Koordinációs Főosztály Az Oktatási Hivatal által nyilvántartott kerettantervek 2011.07.05. 1. 6380/2005. Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium (1056 Budapest, Irányi u. 19-23.) Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium Alternatív Kerettanterve négy os 9-12. jóváhagyás (11779-3/2005. sz. miniszteri

Részletesebben

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója 1. Az intézmény neve: EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIM- NÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2. Címe, telefonszáma: 3300 EGER, IFJÚSÁG

Részletesebben

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ Kecskeméti Katona József Gimnázium Becsület és dicsőség az érdemesnek! 6000 Kecskemét, Dózsa György u. 3. Telefon: 76/481-583 www.kjg.hu OM azonosító: 027944 A 2016-2017. tanévben

Részletesebben

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR TANÉV

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR TANÉV Dankó Pista Egységes Óvoda - Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 4235 Biri Mező Imre út 21. Tel/fax: 42-263-137 e-mail: info@dankop.hu, www.dankop.hu KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI

Részletesebben

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280 Kedves Tanuló! Bizonyára nehéz feladat előtt állsz, hiszen döntened kell arról, hogy milyen iskolában akarsz tanulni az elkövetkezendő néhány évben. Tájékoztatónkkal szeretnénk számodra segítséget nyújtani,

Részletesebben

OM azonosító: 200951

OM azonosító: 200951 Hunyadi János Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola 6440 Jánoshalma, Béke tér 11. E-mail: hunyadi.kir@gmail.com Honlap: www.hunyadi.janoshalma.hu Tel.: 06-77/501-180 Fax:06-77/501-180 FELVÉTELI

Részletesebben

Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei forduló Csermák Dávid 7.b 9. helyezés

Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei forduló Csermák Dávid 7.b 9. helyezés OKTV második forduló matematika Boncz Ádám 11.b biológia Csőkör Katalin 12.b Arany Dániel Matematika verseny döntő Milotai Zoltán 9.c OÁTV német nyelv megyei forduló Pauer László 7.a Czencz Máté 8.a Szöllősi

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája OM azonosító száma: /002

Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája OM azonosító száma: /002 Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája OM azonosító száma: 203052/002 Cím: 6724 Szeged, Kodály tér 1. Telefonszám: 62/550-486 Fax: 62/550-486 E-mail: isktitkar@kossuthzs-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

Bezerédj István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, Kereskedelmi Szakiskola

Bezerédj István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, Kereskedelmi Szakiskola tagozat kód: 11 tagozat megn.: szakközépiskola: 4 középiskolai évf. + a szakképző évfolyam(ok); kerettantervekre épülő helyi tanterv; kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport; a tagozaton

Részletesebben

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV Dankó Pista Egységes Óvoda - Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 4235 Biri Mező Imre út 21. Tel/fax: 42-263-137 e-mail: info@dankop.hu, www.dankop.hu IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI

Részletesebben

Beiskolázási nyílt napok a Békés megyei középiskolákban

Beiskolázási nyílt napok a Békés megyei középiskolákban Beiskolázási nyílt napok a megyei középiskolákban Település Intézmény neve, címe Képzés típusa Nyílt nap Farkas Közoktatási Intézmény 5630, Hőzső u. 39. Farkas Közoktatási Intézmény 5630, Hőzső u. 39.

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58836/2009. CÍM: Dr. Simon István alpolgármester Dr. Dobos József jegyző

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58836/2009. CÍM: Dr. Simon István alpolgármester Dr. Dobos József jegyző Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58836/2009. CÍM: ELŐTERJESZTÉS A TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉGŰ HÁZIORVOSI KÖRZETEKRŐL ÉS KÖRZETHATÁROKRÓL SZÓLÓ 26/2002.(VI.28.)

Részletesebben

Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár. Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár LANGWEST ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ TANULMÁNYI VERSENY

Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár. Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár LANGWEST ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ TANULMÁNYI VERSENY CSODÁT VIRÁGZIK A JELEN REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS E - VERSMONDÓ KATEGÓRIA Fekete Kiara Mercédesz 6.a 2. Simonné Varga Katalin ANYANYELVI JÁTÉKOK JÁTÉKOS ANYANYELV ORSZÁGOS DÖNTŐ Takács Noémi Nagy Nelli

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

Arany János Országos Irodalom Verseny: Implom József Országos Helyesírási Verseny: 31. Kárpátmedencei irodalmi. pályázat:

Arany János Országos Irodalom Verseny: Implom József Országos Helyesírási Verseny: 31. Kárpátmedencei irodalmi. pályázat: Implom József Országos Helyesírási Verseny: Arany János Országos Irodalom Verseny: Rab Fanni 9.b 9. helyezett Zay János 7. helyezett Csóka Nikoletta 9.e I Boda Nikolett 11.d IV. helyezett (Antal Andrea)

Részletesebben

Az V. Ábrahám Örzse Emlékverseny döntőjébe bejutott tanulók

Az V. Ábrahám Örzse Emlékverseny döntőjébe bejutott tanulók Az V. Ábrahám Örzse Emlékverseny döntőjébe bejutott tanulók I. kategória: 3 fő sorszám név pontszám iskola felkészítő tanár 1 Fenyődi Anna Sophie 76 Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola,

Részletesebben

A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2010/2011. TANÉVBEN

A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2010/2011. TANÉVBEN A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2010/2011. TANÉVBEN A Bolyai Matematika Csapatverseny Pest megyei fordulójának eredményei: V.A osztály 7. hely, (220 induló csapat) csapattagok:

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

A évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák

A évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák A 2016. évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák A B C 1. Emelt szintű írásbeli érettségi vizsga 2. magyar nyelv és irodalom Középszintű érettségi írásbeli vizsga magyar nyelv és irodalom, magyar mint

Részletesebben

MATEMATIKA VERSENYEREDMÉNYEINK

MATEMATIKA VERSENYEREDMÉNYEINK MATEMATIKA VERSENYEREDMÉNYEINK VERSENY NÉV (OSZTÁLY) HELYEZÉS FELKÉSZÍTŐ TANÁR Varga Tamás Országos Varga Dániel 7.A megyei 4.helyezés Balázsfi Enikő 7.A megyei 5.helyezés Wischy Dávid 8.A megyei 2.helyezés

Részletesebben

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály Iskola neve Iskola város helyezés pontszám Tanuló neve Kálvin Téri Általános Iskola 1. 46 Sass Boglárka Kálvin Téri Általános Iskola 2. 40 Horváth Petra Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola Tiszacsege

Részletesebben

Kedves Tanuló! A 2017/2018-as tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító:

Kedves Tanuló! A 2017/2018-as tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: Kedves Tanuló! Bizonyára nehéz feladat előtt állsz, hiszen döntened kell arról, hogy milyen iskolában akarsz tanulni az elkövetkezendő néhány évben. Tájékoztatónkkal szeretnénk számodra segítséget nyújtani,

Részletesebben

Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16

Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16 Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16 5.-6. Kiss Fanni Kovács Debóra 21:14 Kiss Fanni 5.-6.

Részletesebben

Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny. Kecskemét Városi Döntő

Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny. Kecskemét Városi Döntő Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny Kecskemét Városi Döntő 2012. 02. 04. 60 m-es síkfutás Molnár Ivett 1997. KARC 8:14 I. Fricska Zoé 1997. KARC 8:21 II. Varga Fanni 1998. KARC 8:66 III. Gálig Emese

Részletesebben

Budapest, 2012. április 21. Vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek I. forduló 2012. április 4.

Budapest, 2012. április 21. Vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek I. forduló 2012. április 4. 1. Golovics Milán Kecskemét 3 4 1 3 7 5 5 5 4 37 4 4 3 3 2 3 4 3 26 4 4 2 3 5 3 6 2 29 92 2. Boros Klaudia Miskolc 3 2 2 2 9 4 5 5 4 36 2 4 4 2 2 1 4 4 23 4 4 2 4 4 3 6 2 29 88 3. Tóth Gergő János Debrecen

Részletesebben

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője 1980-as évek: a tömegoktatás következménye a tehetségvédelem újraéledése (nemzetközi, hazai) Megalakul a Tehetség Világtanács (1975), majd az Európai

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 035282) Györgyi Albert) Az iskola dolga, hogy megtanítsa vélünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

Arany János Programokról. 2013. augusztus 22. Dr. Polonkai Mária c. egyetemi docens Arany János Programok szakmai vezetője

Arany János Programokról. 2013. augusztus 22. Dr. Polonkai Mária c. egyetemi docens Arany János Programok szakmai vezetője Arany János Programokról 2013. augusztus 22. Dr. Polonkai Mária c. egyetemi docens Arany János Programok szakmai vezetője Az Arany János Programokról Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Nemzeti Tehetségfejlesztési

Részletesebben

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY 2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ III. korcsoport - FIÚ EGYÉNI (1995-1996) Hely Név Szül Település Iskola Megye 48 Horváth Ákos 1995 Püspökladány Ált. Isk., Előkészítő Szakiskola, AMI,

Részletesebben

TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0104. Iskola neve Iskola címe Elérhetősége Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola, Általános Iskola és Óvoda

TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0104. Iskola neve Iskola címe Elérhetősége Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola, Általános Iskola és Óvoda 2. sz. melléklet: BEMU Partnerlista 1. Lehetséges partnerintézményi körfeltérképezése A lehetséges partnerek keresését elsősorban Békés megye középiskoláira terjesztettük ki, de minden TÁMOP pályázaton

Részletesebben

TERVEZET! OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER OKM-11767/2006. Tárgy: a 2006/2007. tanév rendjéről szóló 4/2006. (II. 24.) OM rendelet módosítása

TERVEZET! OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER OKM-11767/2006. Tárgy: a 2006/2007. tanév rendjéről szóló 4/2006. (II. 24.) OM rendelet módosítása OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER OKM-11767/2006. TERVEZET! Tárgy: a 2006/2007. tanév rendjéről szóló 4/2006. (II. 24.) OM rendelet módosítása 2006. november Tartalmi összefoglaló A 2006/2007. tanév rendjéről

Részletesebben

MAGYARORSZÁGI SZLOVÁKOKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA

MAGYARORSZÁGI SZLOVÁKOKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA MAGYARORSZÁGI SZLOVÁKOKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Az ösztöndíj-pályázat (a továbbiakban Ösztöndíj ) részletes szabályait a Magyarországi Szlovákokért Közhasznú Alapítvány (a továbbiakban

Részletesebben

Az iskola a 2014/2015. tanévre a következő osztályokba hirdet felvételt: Az általános iskola 8. osztályát befejezettek számára

Az iskola a 2014/2015. tanévre a következő osztályokba hirdet felvételt: Az általános iskola 8. osztályát befejezettek számára Intézmény neve: Egri Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3. Telefon/fax: (36) 515-020, 313-765 E-mail: egrikossuthtitkarsag@gmail.com Honlap: www.kossuthzsuzsa.hu

Részletesebben

9. évfolyam. 10. évfolyam

9. évfolyam. 10. évfolyam 9. évfolyam 09. évfolydiák ford. Term. föld. Ter. elem. Gyak 1. Szuda Ágnes 2. Gyüre Noémi 3. Boros János Mátyás 4. Simon Áron 5. Gelencsér Orsolya 6. Bakos Bence 7. Ambrus Hunor 8. Dzama Demjén László

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Fadd Nagyközség Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet roma tanulók/hallgatók részére tanulmányi sikerességük előmozdításának támogatására Fadd Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Azonosító, cím Szakmai tartalom Keret, támogatott pályázatok száma, intenzitás Benyújtási határidő

Azonosító, cím Szakmai tartalom Keret, támogatott pályázatok száma, intenzitás Benyújtási határidő Azonosító, cím Szakmai tartalom Keret, támogatott pályázatok száma, intenzitás Benyújtási határidő A tehetségsegítő programokban korábban vagy jelenleg részt vevő tehetséges fiatalok kortárs tehetségsegítővé

Részletesebben

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2 ANGOL Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka Március 26. Igazgatási épület 312 14.45 Baligács László angol B2 B2 Ferenc Baráth Norbert angol B2 B2 Berencsik Szabolcs angol B2 B2 Bódis Tamás angol B2 B2

Részletesebben

Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium 9700 Szombathely, Zrínyi Ilona utca 12. OM azonosító: 036742

Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium 9700 Szombathely, Zrínyi Ilona utca 12. OM azonosító: 036742 Horváth Boldizsár i és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium 9700 Szombathely, Zrínyi Ilona utca 12. OM azonosító: 036742 Elérhetőségek: Web: http://www.hbsz.sulinet.hu E-mail: akta@hbsz.sulinet.hu

Részletesebben

3. II. kcs. 50m fiú gyorsúszás. 4. II. kcs. 50m lány gyorsúszás. 5. I. kcs. 50m fiú hátúszás

3. II. kcs. 50m fiú gyorsúszás. 4. II. kcs. 50m lány gyorsúszás. 5. I. kcs. 50m fiú hátúszás Jegyzőkönyv 1. I. kcs. 50m fiú gyorsúszás 1. Bordás Levente 2005 Kodály 00:37,44 2. Takács Dani 2004 Móra 00:38,38 3. Fekete Máté 2004 Móra 00:44,79 4. Zuppán Zsolt 2004 Móra 00:49,87 5. Kerpics Martin

Részletesebben

Lábtoll-labda Diákolimpia Országos Döntő V-VII. korcsoport Újszász, április iskola, 95 versenyző V. korcsoport Fiú hármas (8)

Lábtoll-labda Diákolimpia Országos Döntő V-VII. korcsoport Újszász, április iskola, 95 versenyző V. korcsoport Fiú hármas (8) Lábtoll-labda Diákolimpia Országos Döntő V-VII. korcsoport Újszász, 2011. április 15. 21 iskola, 95 versenyző V. korcsoport Fiú hármas (8) 1. Baranyai Benett, Lukács Márton, Péntek Bence Batthyány Lajos

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest II. korcsoport "A" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest II. korcsoport A kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Szombathely Zrínyi Ilona Ált. Isk. 35,900 36,600 37,700 110,200 2 Nagykanizsa Zrínyi Miklós-Bolyai János Ált. Isk. 37,500 35,800 36,100 109,400 3 Veszprém Simonyi Zsigmond Ének-Zenei

Részletesebben

II. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY

II. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY CSOKOLÁDÉ ÉS FESZTIVÁL RAJZPÁLYÁZAT VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL Pozsa Panna Eszter 7.a III. Felsős Szilvásiné Bodnár Tímea BENDEGÚZ GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI AKADÉMIA XVI. NYELVÉSZ TANULMÁNYI ORSZÁGOS

Részletesebben

Kisfaludy Napok 2011. Győr Moson Sopron Megyei Középiskolák Művészeti Fesztiválja ARANY OKLEVELEK KÉPZŐMŰVÉSZET

Kisfaludy Napok 2011. Győr Moson Sopron Megyei Középiskolák Művészeti Fesztiválja ARANY OKLEVELEK KÉPZŐMŰVÉSZET Kisfaludy Napok 2011. Moson Sopron Megyei Középiskolák Művészeti Fesztiválja ARANY OKLEVELEK KÉPZŐMŰVÉSZET TÓTH MÁRTON BOGNÁR ZSÓFIA Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakképző Iskola és

Részletesebben

Versenyeredmények 2013-2014-es tanév

Versenyeredmények 2013-2014-es tanév Versenyeredmények 2013-2014-es tanév Gárdonyi Géza területi matematikaverseny (Ács) A versenyen évfolyamonként egy-egy tanuló vett részt. 4. évfolyam Nagy Adél 6. évfolyam Kocsis Anett 8. évfolyam Kelemen

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁS 2016/ OSZTÁLYOSOKNAK ÉS A SZÜLŐKNEK

PÁLYAVÁLASZTÁS 2016/ OSZTÁLYOSOKNAK ÉS A SZÜLŐKNEK PÁLYAVÁLASZTÁS 2016/2017. 8. OSZTÁLYOSOKNAK ÉS A SZÜLŐKNEK 2016.10.20. A középfokú iskoláknak, kollégiumoknak nyilvánosságra kell hozniuk honlapjukon a felvételi tájékoztatójukat. 2016.10.31. Az általános

Részletesebben

HERMAN OTTÓ GIMNÁZIUM VERSENYEREDMÉNYEK 09/10. OKTV eredmények

HERMAN OTTÓ GIMNÁZIUM VERSENYEREDMÉNYEK 09/10. OKTV eredmények OKTV eredmények Verseny megnevezése Helyezés Tanuló neve Osztálya Felkészítő tanár Spanyol nyelvi OKTV I. kategória 4. Képes Zita 12/2 Baena Moreno Francisco José Fizika OKTV II. kategória 5. Kaposvári

Részletesebben

Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája

Részletesebben

2006/2007. TANÉVI TORNA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ Pápa, március

2006/2007. TANÉVI TORNA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ Pápa, március Országos Elődöntő I-II. korcsoport B kategória leány Csapatbajnokság Csapat neve: Ugrás Gerenda Talaj Össz pont Helyezés Batthyány Kázmér Ált. Iskola Siklós 47,8 46,9 47,15 141,85 I. Köztársaság Téri Ált.

Részletesebben

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium?

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) Szekszárdi I. Béla Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont Ökoiskola, Madárbarát Iskola, Mentoráló intézmény

Részletesebben

2007/2008-as tanév Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

2007/2008-as tanév Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum 2007/2008-as tanév Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Országos versenyszervező: OFI OPKM 1089 Budapest, Könyves Kálmán körút 40. 06-1-323-55-00 Honlap: www.opkm.hu

Részletesebben

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák!

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! A Felső- Szabolcsi Iskolaszövetség angol nyelvi szóbeli versenye

Részletesebben

Baloghné Illés Orsolya Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanár, Ayres, TSMT I. terapeuta

Baloghné Illés Orsolya Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanár, Ayres, TSMT I. terapeuta Nagy Eszter Oligofrén pedagógia- szurdopedagógia szakos tanár Tárogató Óvoda Micimackó Óvoda - Győri Mosolyvár Óvoda Micimackó Tagóvodája Győrszentiván: Váci Mihály Általános Iskola Jelencsics Beáta Szakvizsgázott

Részletesebben

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola reál munkaközösségének éves munkaterve

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola reál munkaközösségének éves munkaterve A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola reál munkaközösségének éves munkaterve (2016/2017. tanév) Készítette:.. Horváth Bernadett tanár Jóváhagyta:.. Szántó Zoltán intézményvezető Fertőszentmiklós,

Részletesebben

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának 2009. április 15-i ülésére

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának 2009. április 15-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának Elnöke Szám: 719/2009. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának 2009. április

Részletesebben

NÉV HELYEZÉS VERSENY MEGNEVEZÉSE Török Dorina, Horváth Csenge, Csizmadia Virág, Erlitz Rebeka 7.c megyei 13. Bolyai Matematikai Csapatverseny

NÉV HELYEZÉS VERSENY MEGNEVEZÉSE Török Dorina, Horváth Csenge, Csizmadia Virág, Erlitz Rebeka 7.c megyei 13. Bolyai Matematikai Csapatverseny NÉV HELYEZÉS VERSENY MEGNEVEZÉSE Török Dorina, Horváth Csenge, Csizmadia Virág, Erlitz Rebeka 7.c megyei 13. Bolyai Matematikai Csapatverseny Varga Judit, Erős Valentin, Pásztor Balázs, Szilágyi Gábor

Részletesebben

Kiadási főcsoport bontásban Kötelezettséggel terhelt pénzmaradvány 1 Anya- Csecsemő- és Gyermekotthon 0 2 Családsegítő Szolgálat 4.248 3.239 788 221 3 Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat 0 4 Egyesített

Részletesebben

A Soproni Széchenyi István Gimnázium felvételi tájékoztatója. I. Hat évfolyamos képzés

A Soproni Széchenyi István Gimnázium felvételi tájékoztatója. I. Hat évfolyamos képzés A Soproni Széchenyi István Gimnázium felvételi tájékoztatója Az iskola OM azonosítója: 030694 Cím: 9400 Sopron, Templom utca 26. Tel: 99/505-390 E-mail cím: iroda@szig.sopron.hu Honlapunk címe: http://szig.sopron.hu

Részletesebben

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás)

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) 1. A felvételi vizsgák jelentkezési határideje: 2014. december 9. (kedd)-ig jelentkezés a hat és a négy, illetve öt évfolyamos képzésre jelentkezők

Részletesebben

Természettudományi munkaközösség. Versenyeredmények 2009/2010

Természettudományi munkaközösség. Versenyeredmények 2009/2010 Természettudományi munkaközösség Versenyeredmények 2009/2010 Természetfotó pályázat Őszi forduló I. helyezés: Szabó Fanni 7.b Ködbe burkolózva II. helyezés: Batki Viktória 8.e Fénysugár III. helyezés:

Részletesebben

Továbbtanulási statisztikák

Továbbtanulási statisztikák Továbbtanulási statisztikák 2008-2016 megnevezés 2007/2008. 2008/2009. 2009/2010 2010/2011. Átlag % % % % % % % % Gimnázium 30 39 29 39 38 34 29 38 34 Szakközépiskola 58 51 49 54 38 42 48 35 47 Szakiskola

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy július 6-án 9 órakor a megadott teremben jelenjetek meg. Aki még nem fizetett tandíjat, kérjük, hogy vagy a teljes

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

1. A tanulók április 13-ig adhatják le a tantárgy és a felkészülési szint megválasztásával kapcsolatos döntésüket.

1. A tanulók április 13-ig adhatják le a tantárgy és a felkészülési szint megválasztásával kapcsolatos döntésüket. AZ EMELT ÉS KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGIRE FELKÉSZÍTŐ FAKULTÁCIÓKKAL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK A 2015/2016. TANÉVBEN a 11. A, a 11.B, a 11.C és a 11.D OSZTÁLYBA LÉPŐKNEK 1. A tanulók április 13-ig adhatják

Részletesebben

A Projektben beszerzett eszközök, és érintett intézmények

A Projektben beszerzett eszközök, és érintett intézmények A Projektben beszerzett eszközök, és érintett intézmények A projekt során a város 47 oktatási intézményében valósult meg az informatikai infrastruktúra javítása, melynek során beszerzésre kerültek a következő

Részletesebben

Gimnáziumi (4,5,6,8 évf.), szakközépiskolai, szakiskolai Adatlap

Gimnáziumi (4,5,6,8 évf.), szakközépiskolai, szakiskolai Adatlap Gimnáziumi (4,5,6,8 évf.), szakközépiskolai, szakiskolai Adatlap Intézmény neve: Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola 1. Általános felvételi eljárásban felvételi

Részletesebben

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium?

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) Az I. Béla Gimnázium Tehetséggondozó Középiskola Tehetségpont Ökoiskola, Madárbarát Iskola, Pénziránytű

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 2012. évi őszi érettségi vizsgákról

BESZÁMOLÓ a 2012. évi őszi érettségi vizsgákról KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL OKTATÁSI F OSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2012. évi őszi érettségi vizsgákról A 2012. évi őszi vizsgaidőszakban a 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet 11. (4) bekezdésben foglaltak

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDESI KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: 2915-2/2014. 12. E LŐTERJESZTÉS

Részletesebben

TANULMÁNYI VERSENY. Emlékeztek? 2. évfolyam

TANULMÁNYI VERSENY. Emlékeztek? 2. évfolyam TANULMÁNYI VERSENY Tisztelt Kollégák, Szülők! Iskolánk ez évben először, március 11-én rendezte meg a NAPRAKÉSZ elnevezésű, tanulmányi versenyt. Nagy szeretettel és örömmel fogadtuk iskolánkban a versenyen

Részletesebben

KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ 2014/2015. tanév

KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ 2014/2015. tanév KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ 2014/2015. tanév Intézményi rangsor felterjesztése Intézmény neve: Szegedi Tudományegyetem Címe: 6722 Szeged, Dugonics tér 13. Kar neve: Természettudományi és Informatikai Kar Rangso

Részletesebben

Név Végzettség szintje Szakképzettségek

Név Végzettség szintje Szakképzettségek Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettségei Név Végzettség szintje Szakképzettségek 1 Aradi Katalin Judit egyetem 2 Barna Judit mesterfokozat MA 3 Benkovich András egyetem 4 Bíró Adrienn egyetem

Részletesebben

Tárgy: Tájékoztató a munkaerőpiaci esélynövelés programjának 2006. évi megvalósulásáról a megyei fenntartású közoktatási intézményekben.

Tárgy: Tájékoztató a munkaerőpiaci esélynövelés programjának 2006. évi megvalósulásáról a megyei fenntartású közoktatási intézményekben. Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Művelődési, Kisebbségi, Ifjúsági és Sport Bizottságának Elnöke Szám. 125/2007. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Művelődési, Kisebbségi,

Részletesebben

Általános Iskola. Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért. Bogyiszló Eredmények

Általános Iskola. Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért. Bogyiszló Eredmények Általános Iskola Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért Bogyiszló 2009.02.18. Eredmények Helyezés/Név Osztály D1 D2 Idő Fiú (6) 1 Bencze Máté Márk 1.oszt. 4:24 4:24 2 Végh

Részletesebben

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13) AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV Cím: 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM kód: 029264 Telefon: 46/562-289; 46/366-620 E-mail: titkarsag@avasi.hu Honlap: www.avasi.hu I. A 2014/2015.

Részletesebben

KÉPZŐMŰVÉSZET 1. lista

KÉPZŐMŰVÉSZET 1. lista KÉPZŐMŰVÉSZET 1. lista BABOS ZSÓFIA ENYINGI VERA ATALA GECSEI KRISZTIÁN KOVÁCS ÁGNES Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakközépiskola Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Kossuth Lajos Ipari Szakképző

Részletesebben

Tanulmányi versenyek eredménye tanév Verseny megnevezése Forduló Helyezés Tanuló neve Évfolyam Felkészítő tanár

Tanulmányi versenyek eredménye tanév Verseny megnevezése Forduló Helyezés Tanuló neve Évfolyam Felkészítő tanár Tanulmányi ek eredménye 2013-2014. tanév Verseny megnevezése Forduló Helyezés Tanuló neve Évfolyam Felkészítő tanár Simonyi Zs. Helyesíró Verseny iskolai 2. Gulyás Anna 5. Madarasi 1. Fábián Zsombor 6.

Részletesebben

Családok Európai Éve 2014.

Családok Európai Éve 2014. A TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT KÖRÖSÖK VIDÉKE EGYESÜLET BÉKÉSCSABA 48. MAGYAR NYELV HETE BÉKÉS MEGYÉBEN 2014. április 7-19. Családok Európai Éve 2014. Társadalmi felelősségvállalási pályázati kollégiuma

Részletesebben

Az észak-alföldi MENTORÁLÓ INTÉZMÉNYI címet elnyert nevelési-oktatási és pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmények

Az észak-alföldi MENTORÁLÓ INTÉZMÉNYI címet elnyert nevelési-oktatási és pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmények Köznevelés az iskolában projekt TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 Az észak-alföldi MENTORÁLÓ INTÉZMÉNYI címet elnyert nevelési-oktatási és pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmények Intézmény neve

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. 62/564-364 Iktatószám: 23924-49//2016. Előadó: dr. Antal Anikó 564-223 Tárgy:

Részletesebben

2008/2009. TANÉVI ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ

2008/2009. TANÉVI ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ 2008/2009. TANÉVI V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ Helyszín: DEBRECEN Időpont: 2008. szeptember 24. A Versenybíróság elnöke: Benéné Lipcsey Irén FIÚ V-VI. KORCSOPORT (1990-1991-1992-1993-ban /

Részletesebben

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma:

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma: 029743 Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8. Telefonszám: 62/548-936 Fax: 62/548-936 E-mail: rmgszeged@gmail.com Honlap: www.radnoti-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

14 óra. 1. Végh Janka Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea. 2. Papp Máté Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea

14 óra. 1. Végh Janka Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea. 2. Papp Máté Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea Erzsébet királyné emlékére rendezett vers- és prózamondó verseny Elődöntő I. kategória- 2013. november 12. kedd NÉV ISKOLA FELKÉSZÍTŐ 14 óra 1. Végh Janka Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea

Részletesebben

Szakgimnázium A évfolyamon közismereti (érettségire felkészítő) és szakmai alapozó képzés folyik a vendéglátásturisztika

Szakgimnázium A évfolyamon közismereti (érettségire felkészítő) és szakmai alapozó képzés folyik a vendéglátásturisztika GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZC HALLER JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA, SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA Cím 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15. Telefon: 96/ 213-222 E-mail: haller.mosonvar@gmail.com Honlap:/ http//www.halleriskola.hu

Részletesebben

TEHETSÉGGONDOZÁS. Győr-Moson-Sopron megye. Európai Szociális Alap

TEHETSÉGGONDOZÁS. Győr-Moson-Sopron megye. Európai Szociális Alap ktatáskutató és Fejlesztő Intézet ÁP-3.1.1-11/1-2012-0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz EHESÉGGNDZÁS -oson- megye Európai Szociális Alap -oson- megye Pedagógiai Szakszolgálat

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 54/2015. (III.26.) határozata

Részletesebben

A 2010/2011-es tanév versenyeredményei

A 2010/2011-es tanév versenyeredményei 3. sz. melléklet A 2010/2011-es tanév versenyeredményei Szorobán 2. évfolyam Nyíri Bence megyei 3. hely országos 7. hely Bartha Dorottya megyei 2. hely országos 7. hely Felkészítő tanár: Szegváriné Balpataki

Részletesebben

Matematika 6.és 8. évfolyamon verseny eredménye. Tanuló neve Évfolyam Kategória Felkészítı pedagógus neve Iskola neve Helyezés

Matematika 6.és 8. évfolyamon verseny eredménye. Tanuló neve Évfolyam Kategória Felkészítı pedagógus neve Iskola neve Helyezés Várkonyi Zsombor 6 1 Veres Sándor Matematika 6.és 8. évfolyamon verseny eredménye Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvő Virág Levente 6 1 Szeıkéné Tanai Éva Óbudai Harrer Pál 2 1 Lengyel Balázs

Részletesebben

Versenyek és eredmények a 2014/2015-ös tanévben

Versenyek és eredmények a 2014/2015-ös tanévben Versenyek és eredmények a 2014/2015-ös tanévben Országos helyezések Megyei és területi helyezések 1-15-ig Városi helyezések 1-5-ig Házi helyezések 1-3-ig Egyéni eredmények Tantárgy Forduló A verseny megnevezése

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail: info@pok.suli.hu

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Zirc város középiskolai tanulmányi ösztöndíja 2016. II. félévi pályázati döntéséről

Részletesebben

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iskolai versenyek Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iványi Martin 5.a I. Knotz Lászlóné Sági Márton Matematika verseny 5. évfolyam II. Buzás Istvánné Fekete Zsombor III. Buzás Istvánné Lakatos

Részletesebben

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium (Térségi Integrált Szakképző Központ)

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium (Térségi Integrált Szakképző Központ) Közoktatási Intézmények Tolna Megyei Intézményfenntartó Központ Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium (Térségi Integrált Szakképző Központ) Székhely: 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14.

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 2011/2012. tanév. felső tagozat

VERSENYEREDMÉNYEK. 2011/2012. tanév. felső tagozat VERSENYEREDMÉNYEK 2011/2012. tanév felső tagozat MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Vers- és prózamondó (vers 5-6.o.) Jáger Anett 5.d 1. 9. Králusz Tamás 5.c 2. Csánky Nóra 5.a 3. Harsányi Pandora 5.d 3. Vers- és

Részletesebben

A szakdolgozat/diplomamunka védés beosztása

A szakdolgozat/diplomamunka védés beosztása NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM, GEOINFORMATIKAI KAR 8000 Székesfehérvár, Pirosalma u. 1-3. 8002 Székesfehérvár, Pf. 52. Email: ep@geo.info.hu +36 22 516 528 Fax: +36 22 516 521 http://www.geo.info.hu OKTATÁSI

Részletesebben