Tisztelt Partnereink! Intézetünk a nyári szünidőben is folyamatosan elérhető. Szakkönyvtárunk július 18 augusztus 21-ig zárva tart.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Partnereink! Intézetünk a nyári szünidőben is folyamatosan elérhető. Szakkönyvtárunk 2005. július 18 augusztus 21-ig zárva tart."

Átírás

1

2 Intézetünk hírei Közérdekű információk Tisztelt Partnereink! Intézetünk a nyári szünidőben is folyamatosan elérhető. Szakkönyvtárunk július 18 augusztus 21-ig zárva tart. A Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet pályázatot hirdet megyei szaktanácsadói feladatokra német nyelv alapfok, földrajz alap- és középfok ill. történelem középfok területeken. A részletes pályázati kiírást mellékeltük. Az aktuális diákkedvezményekről, a kedvezménynyújtó cégekről, az utazási és kulturális kedvezményekről a honlapon lehet tájékozódni. JOGSZABÁLYFIGYELŐ Magyar Közlöny Intézményvezetők rovata 69/2005. (IV. 19.) Korm. r. A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásainak általános szabályairól szóló 269/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet módosításáról (MK 51. szám o.) 80/2005. (IV. 28.) Korm. r. A közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény végrehajtásáról rendelkező 20/1997. (II. 13.) Korm. rendelet módosításáról (MK 56. szám o.) A rendelet 1. -a a nem állami, nem helyi önkormányzat által fenntartott közoktatási intézmények állami normatíva igénylésének rendjét határozza meg. A rendelet 2. -a: A központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmény által fenntartott közoktatási intézmény normatív hozzájárulásának és támogatásának igénylése, folyósítása, elszámolása és ellenőrzése. A rendelet a továbbiakban a pedagógusok és a tanulók számára az azonosító számok igényléséről rendelkezik: o április 1 június 15. között kell első alkalommal az intézményvezetőknek igényelniük a számokat. o október 31-ig az Iroda megküldi az intézményeknek.

3 o november 30-ig az intézmény átadja a pedagógusoknak, tanulóknak, illetve a kiskorú tanuló törvényes képviselőjének. 13/2005. (IV. 29.) OM r. A kiegészítő támogatás nemzetiségi iskolák fenntartására, az ECDL számítógép-kezelői vizsga és a nyelvvizsga díjára, valamint az érettségi és szakmai vizsgák lebonyolítására nyújtott támogatás igénylésének, folyósításának és elszámolásának rendjéről (MK 57. szám o.) A támogatást az a fenntartó igényelheti, amely forráshiány miatt nem tudja a nemzetiségi nyelvű vagy nemzetiségi kétnyelvű oktatást biztosítani, az alábbi feltételek meglétével: A nemzetiségi oktatás a tanulólétszám 90%-ára kiterjed, illetve több oktatási forma megléte esetén csak a nemzetiségi nyelvű oktatásban részt vevő tanulók után igényelhető. A támogatás felhasználható személyi és dologi juttatásokra. A támogatás mértéke a fenntartott intézmények számától függ. A támogatás igénylését a Magyar Államkincstár területileg illetékes területi igazgatóságához kell benyújtani a jogszabályban meghatározott dokumentumokkal. Az igénylés benyújtásának határideje: május 31. Az OM július 30-ig dönt a támogatás odaítéléséről. Az egyösszegű támogatás kifizetésére szeptember 5-ig kerül sor. A rendelet 6. -a a vizsgadíjak visszatérítéséről szól. A rendelet kiterjed a május júniusi vizsgaidőszakban érettségi vizsgát tett tanulókra. C típusú állami nyelvvizsga bizonyítvány: Ft ECDL bizonyítvány: Ft (számlával igazolt, max. összeg) Az intézmények a bemutatott nyelvvizsga bizonyítvány és az ECDL vizsgabizonyítvány összesítését a rendelet melléklete alapján végzik el, július 15-ig továbbítják a fenntartóhoz. Az önkormányzatok e rendelet melléklete alapján kitöltött fenntartói igényt július 31-ig továbbítják az Igazgatóságnak. Az önkormányzatok részére az egyösszegű támogatást szeptember 25-ig utalja az Igazgatóság. A kapott támogatást 30 napon belül kell eljuttatni a tanulókhoz. Érettségi és szakmai vizsgák lebonyolításának támogatása: 9. A fenntartó igényelheti az érettségi és a szakmai vizsgák lebonyolításához. Az előleg igénylését május 15-ig, a végleges elszámolást szeptember 30- ig kell elkészíteni a rendelet mellékletei alapján. A támogatás kifizetéséről az Igazgatóság gondoskodik júliusban illetve novemberben. A rendelet elérhető az OM honlapján:

4 A Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CXXXV. törvény 5. sz. mellékletének 7., 22., és 26. pontjához: Az oktatási miniszter közleménye a évi érettségi és szakmai vizsgák lebonyolítására nyújtott támogatás előlegének összegéről (MK 61. szám o.) Érettségi vizsga esetén a támogatási előleg: 1500 Ft/tantárgyi érettségi vizsga Szakmai vizsga esetén: 7000 Ft/vizsgázó Oktatási Közlöny 1016/2005. (II. 25.) Korm. határozat az Útravaló Ösztöndíjprogramról (OK 10. szám o.) Továbbképzések Tisztelt Intézményvezetők, kedves Kollégák! Ismételten felhívjuk figyelmüket Továbbképzési programajánlat 2005/2006. tanév című kiadványunkra. A programajánlatban szereplő valamennyi képzés támogatható a pedagógusok továbbképzésére biztosított központi céltámogatásból, valamint a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokra fordítható 720 Ft/tanuló, gyermek normatívából, óraszáma beszámít a pedagógusok számára előírt hétévenkénti 120 órás kötelező továbbképzésbe, és megtalálható az évente kétszer megjelenő (július, december) Oktatási Közlönyben január 12-től intézetünk akkreditált felnőttképző intézmény lett, ezért képzéseinken nem csak pedagógusok vehetnek részt, s a részvételi díjból az Szja-törvény alapján a magánszemélyek is visszaigényelhetik a képzési költség 30%-át (max Ft-ot). Lehetőség van arra is, hogy továbbképzéseinket kihelyezzük a megye kistérségeibe, városaiba vagy egy-egy iskolába/óvodába. Továbbképzéseinket az év bármely időszakában megszervezzük, amennyiben a szükséges csoportlétszám összejön, ezért a jelentkezéseket folyamatosan fogadja Kákonyi Ágnes továbbképzési felelős ( 96/ ) a fenti kiadványban található Jelentkezési lap -on intézetünk címén (Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet, 9021 Győr, Árpád út 32.). A Magyar Mozgókép- és Médiaoktatási Egyesület a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézettel együttműködve a 2005/2006-os tanévben is meghirdeti 2 féléves, 120 órás akkreditált mozgókép- és médiaismeret tanártovábbképző kurzusát. A kerettantervi (ill. az érettségi vizsgakövetelményekhez) illeszkedő képzés a következő részkurzusokból áll: filmtörténet, filmelmélet, médiaelmélet, film- és műsorelemzés,

5 mozgóképnyelvi gyakorlat és szakmódszertan. Előadók: Hartai László, Vágvölgyi András, Hilbert Anette, Hammer Ferenc, Kozák Zsuzsanna. A képzésekre heti egy napon kerül sor, összesen 21 alkalommal a tanév során. A tanúsítvány megszerzésének feltétele a rendszeres részvétel mellett a képzés végén sikeresen elkészített, mintegy oldal terjedelmű szakdolgozat. A képzés megfelelő számú jelentkező esetén 2005 szeptemberében indul Győrött, az MPI-ben. Részvételi díj: Ft, amely tartalmaz egy 15 filmből álló DVD-csomagot. A részvételi díj fizethető az akkreditált pedagógus-továbbképzésekre fordítható normatívából, ill. a pedagógiaiszakmai szolgáltatásokra rendelkezésre álló 720 Ft/tanuló, gyermek normatívából is. Részvételi szándékukat a Továbbképzési programajánlat a 2005/2006. tanévre c. kiadványunkban található Jelentkezési lap akkreditált továbbképzéshez c. adatlapunkon június 20-ig Telekes Annamária pedagógiai szakértőnek a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet címén (9002 Győr, Pf. 67, 96/ ) jelezzék. AZ EDQ REGIONÁLIS OKTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS 2004/2005. PROJEKT HÍREI A Holokauszt a kutatásban, oktatásban, nevelésben c. konferencia lebonyolításáért melyet április án Győrött, a Hotel Klastrom Barokk termében rendeztünk köszönetünket fejezzük ki a szeminárium szervezésében részt vállaló szaktanácsadóknak, igazgatóknak, tanároknak, valamint a programok lebonyolításában részt vett civil szervezeteknek, az érdeklődő diákoknak. A szakmai programon mintegy 70 hazai és külföldi tanár és tanító vett részt. Külön köszönetünket fejezzük ki az alábbi közreműködőknek: Kossuth Lajos Gimnázium, Mosonmagyaróvár diákszínjátszó csoportja és felkészítő tanárai Csatári Ákos megyei szaktanácsadó, Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos Gimnázium Mag. dr. Herbert Brettl, Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos Gimnázium Kiss Zoltán megyei szaktanácsadó, Győr, Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Győr emlékműsorban részt vevő tanulói és felkészítő tanárai Valamennyi EdQ képzésről információk és fényképek tekinthetők meg a (EdQ/Regionális továbbképzések/edq Akadémia) honlapon.

6 A Romanisches Sprachennetzwerk regionális projekt keretében jelenleg folyik a francia nyelvet tanító iskolák tevékenységét bemutató honlap készítése az Europa Büro irányításával. Kérjük az iskolákat és a francia nyelvet tanító tanárokat, hogy a regionális honlapra szánt írásos és képes anyagaikat június 20-ig elektronikus formában küldjék el Szirányi Ákosné regionális összekötő nevére az MPI-be: vagy CD-n/lemezen Székely János regionális összekötő címére a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumba. Statisztikai adatok a Dalton reformpedagógiai koncepcióról: o A 2004/2005-ös tanévben 17 iskola csatlakozott a projektmunkába az EdQ keretein belül. o 128 továbbképzési napon napi 8 órában vettek részt pedagógusok Dalton alap- és felépítő, valamint külföldi továbbképzéseken. o Új érdeklődő iskolák a 2004/2005-ös tanévben: 12 iskola tantestületéből összesen 25 fő vett részt az Első lépések a Dalton-pedagógiában 9 órás kompetenciafejlesztő tanfolyamon Információ kérhető: Gömöryné Mészey Zsuzsa megyei Dalton koordinátortól ( 20/ ). Tanulmányi versenyek Kedves tanulók, felkészítő tanárok! A 2004/2005-ös tanulmányi versenyévad lezárult, és ezúton kívánunk sok sikert a tanulóknak további életpályájuk sikeres megalapozásához. Ugyanakkor köszönetet mondunk a felkészítő tanárok áldozatkész munkájához, akik alapvetően hozzájárultak a tehetséges tanulók kiválasztásához, felkészüléséhez, gondozásához. Ebben az évben tértünk át fokozatosan az eredmények internetes közléséhez, és mivel ez a korszerű módszer bevált, a jövőben már alapvetően így kívánjuk megoldani az egyes fordulókba bekerült tanulók értesítését, az eredmények közlését, archiválását. A 2005/2006-os tanévre tartalmában egy felfrissített honlapot szeretnénk létrehozni, amelyen a mintafeladatok is egyre több versenynél megtalálhatók lesznek. Intézetünkben került megrendezésre május án a Tanulmányi Versenyfelelősök II. Győri Konferenciájára. A 3 napos rendezvény első napján került sor az Irinyi, Simonyi Zs., Kitaibel P., Mikola S., Bod P., Öveges J, közlekedési, az SZKTV és a Kozma L. országos szintig felmenő tanulmányi versenyek szakmai áttekintésére. A második napon a plenáris ülés után két szekcióban folytatódott a Tehetségfejlesztést támogató pedagógiai kultúra megvalósítása c. konferencia, melyen óvodapedagógusok, tanárok és

7 versenyszervezők vettek részt. A harmadik napon pedig az országos szintig felmenő Varga T., angol, német és történelem versenyek megbeszélése került napirendre. Megyénk három nagy hagyományokkal bíró nevesített középiskolai közismereti tanulmányi versenynek ad helyet. Ezzel országos összevetésben is kiemelkedő helyet vívott ki a határon belül és kívül élő magyarság tehetséges tanulóinak kiemelkedését elősegítő folyamatában. Ezt a munkát elismerve adta át a fent említett konferencia második napján Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke annak a három kollégának a Győr-Moson-Sopron Megyéért Emlékérmet, akik versenyszervezőként sokat tettek azért, hogy e versenyek még nagyon sokáig szolgálhassák a tehetségek kiemelkedését. Győr-Moson-Sopron Megyéért Emlékérmet kapott: A Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny szervezőmunkájáért Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium igazgatója, aki 1990 óta a gimnázium igazgatója, a verseny főszervezője. Jelentős érdeme volt abban, hogy az 1990-es évektől kezdve a határon túli versenyzők is állandó résztvevői az országos döntőknek; a határon túli regionális versenyek bírálóbizottságának munkájában évek óta részt vesz, tapasztalataival, tanácsaival segíti az ottani versenyek meggyökeresedését, zökkenőmentes lebonyolítását. Közvetlenségének, kiváló kommunikációs és szervezőkészségének köszönhetően 2004-től az általa vezetett intézmény az országos Öveges József Fizikaversenynek is otthont ad, így a humán jellegű, nyelvművelő verseny mellett a gimnázium egy reál jellegű megmérettetésnek is állandó helyszíne lesz. A Kitaibel Pál Biológia és Környezetvédelmi Verseny szervezőmunkájáért Hoczek László, a NYME Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola igazgatóhelyettese, aki 1993-tól versenybizottsági tagként, 1995-től közös társszervezőként végezte a nemzetközi és a hazai szervezés feladatait. A Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaverseny szervezőmunkájáért Nagy Márton, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) nyugalmazott tanára, akinek fő érdeme az, hogy Európában is példa nélküli tehetségkutató és -gondozó fizikaverseny-rendszert alakított ki (Mikola Sándor, Vermes Miklós és Fényes Imre versenyek). Ezek a versenyek képezik a Kárpátmedencei fizikus tehetséggondozás gerincét. A fizika országosan ismert és elismert oktatója 46 éve végzi tanári munkáját, fejt ki fáradhatatlan küzdelmet a fizikaoktatás javítása érdekében, szervezi a hazai tehetségkutató fizikaversenyeket. Munkája elismeréseként az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Oktatási Csoportjának elnökévé, később a Társulat alelnökévé, majd főtitkárává választották meg. Tanítást, tanulást segítő eszközök Az MPI szakkönyvtárának legújabb dokumentumai: o Könyvek:

8 1. Furákné Mózes Lilla: Játssz újra. Komárom: K-EMÖPI, Gordon Győri János: Tehetségpedagógiai módszerek 3. Dr. Göllesz Viktor: Gyógypedagógiai kórtan. Bp.: NTK, Kántor Lajos: Fellegek a város felett. Bp.: NTK, P. Miklós Tamás: Gyermek- és serdülőkorú szervezetek. Zánka: Gyermek- és Ifj. Szerv., Simon Mária: Válaszol az iskola. Bp.: OKI, 2004

9 o Tankönyvek: 1. Dr. Berend Mihály: Biológia II. a szakközépiskolák 10. évfolyama számára. Bp.: Műszaki, Virginia Evans: Enterprise 1. Express Publishing, Virginia Evans: Mission 1. Express Publishing, Elizabeth Gray: Welcome 3. Express Publishing, Hajdu Sándor: Matematika: Középiskola 11. Bp.: Műszaki, Horváth Zsuzsanna: Érettségi mintafeladatok és megoldások: Magyar nyelv. Bp.: Független Ped. Int., Venzislova Dikova: Deutsch ist in 1. Bp.: Klett, 2004 A megyei intézmények hírei Tanulmányi versenyek A TIT Pannon Egyesülete a Radnóti Miklós Általános Iskolával közösen szervezte meg a Kalmár László Országos Matematikai Verseny megyei döntőjét. A helyezettek: 5. osztály Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár 1. Szabó Zsolt Körzeti Általános Iskola, Szil 1. Kovács Franciska Kazinczy Ferenc Bodó László Gimnázium, Győr 2. Gróf Gábor Szent-Györgyi Albert Endrődy Józsefné Általános Iskola, Középiskola és Kollégium, Győr 3. Katona Kristóf Szabadhegyi Közoktatási Wöller Lászlóné Központ, Győr 3. Hontvári Gábor Kazinczy Ferenc Bodó László Gimnázium, Győr 3. Cseri Levente Móra Ferenc Általános Iskola, Mosonmagyaróvár Schnitzer Zsuzsanna

10 6. osztály Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár 1. Nagy Miklós Prohászka Ottokár Orsolyita Z. Szabó Imréné Közoktatási Központ, Győr 2. Németh Krisztián Gárdonyi Géza Miklósy Zoltán Tehetségfejlesztő Általános Iskola és Óvoda, Győr 3. Németh László Lackner Kristóf Általános Iskola, Sopron Rokob Margit 7. osztály Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár 1. Gőgös Balázs Révai Miklós Gimnázium, Csete Lajos Győr 2. Mészáros András Révai Miklós Gimnázium, Győr Zábrádiné Schmierer Emília 3. Domoszlai Péter Körzeti Általános Iskola, Győrsövényház Fehér Károly 8. osztály Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár 1. Gyebnár Gyula Bolyai János Általános Antal Imréné Iskola, Mosonmagyaróvár 1. Csermely Diána Szt. Orsolya Római Kotzmanek Istvánné Katolikus Általános Iskola, Sopron 1. Budafoki Richárd Gergely Révai Miklós Gimnázium, Győr Zábrádiné Schmierer Emília 2. Németh Mihály Kazinczy Ferenc Szigeti Béláné Gimnázium, Győr 3. Nagy Katalin Páli Szent Vince Katolikus Vargáné Horváth Éva Általános Iskola, Kapuvár 3. Kettinger Ádám Kazinczy Ferenc Szigeti Béláné Gimnázium, Győr Gratulálunk! A április 23-án lebonyolított jubileumi (10 éves) megyei angol nyelvű vers- és prózamondó verseny eredményei A verseny szervezője Pappné Kuster Klára angoltanár volt. A rendezvénynek a győri Petz Lajos Egészségügyi Középiskola és Kollégium adott otthont. Kötelező versként a tanulók József Attila Mama című versét, illetve a Dunánál c. vers egy-egy részletét adták elő, az emlékév tiszteletére. A rendezvényt Győr-Moson-Sopron Megye Közoktatási Közalapítványa támogatta. 7. évfolyam

11 Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár I. Görög Márió Radnóti Miklós Általános Iskola, Győr Juhászné Csordos Tünde II. Tarnóczy Álmos Piarista Ált. Isk. és Középisk., Kerekes Gyöngyi Mosonmagyaróvár Turbók Bence Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, Győr Baloghné Kalmár Zsuzsa Varga Júlia Marcalvárosi Közoktatási Bagdi Ferencné Központ, Győr III. Csokán Babett Révai Miklós Gimnázium, Győr Portörőné Mándli Szilvia IV. Balla Laura II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Győrújbarát Zaupper Anita 8. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár I. Dömötöri Kitti Radnóti Miklós Általános Komáromy Kinga Iskola, Győr II. Vági Zsófia Apor Vilmos Katolikus Szűcs István Iskolaközpont, Győr III. Burján Dóra Kodály Zoltán Általános Iskola, Baksa Péterné Győr IV. Balogh Máté II. Rákóczi Ferenc Általános Zaupper Anita Iskola, Győrújbarát V. Lengyel Máté Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közg. SZKI, Mosonmagyaróvár Mitterer Katalin 9. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár I. Varga Luca Krúdy Gyula Gimnázium, Szalay Emőke Idegenforgalmi, Vendéglátóipari SZKI és II. Nyári Barbara Péterfy Sándor Evangélikus Molnár Krisztina Oktatási Központ, Győr III. Kövecses Petra Révai Miklós Gimnázium, Győr Torda Béláné IV. Györkös Dóra Apor Vilmos Katolikus Máté Éva Iskolaközpont, Győr V. Jenőffy Zsuzsanna Piarista Ált. Isk. és Középisk., Mosonmagyaróvár Molnár Zsuzsanna

12 10. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár I. Galambos Zsófia Kossuth Lajos Gimnázium, Hohner Barbara Mosonmagyaróvár II. Ferenczy Eszter Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ, Győr Molnár Krisztina Gauder Eszter III. Matzkó Révai Miklós Gimnázium, Torda Béláné Angelika Győr IV. Grózer Bolyai János Általános Iskola, Mitterer Katalin Alexandra Informatikai és Közg. SZKI, Mosonmagyaróvár V. Mészáros Réka Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari SZKI és Szalay Emőke 11. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola Felkészítő tanár I. Lang Krisztina Révai Miklós Gimnázium, Dr. Kardos Károlyné Győr II. Váczy Eszter Pétery Sándor Evangélikus Molnár Krisztina Oktatási Központ, Győr III. Hokstok Révai Miklós Gimnázium, Torda Béláné Orsolya Győr IV. Borbás Apor Vilmos Katolikus Máté Éva Georgina Iskolaközpont, Győr Gratulálunk! A győri Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola által szervezett, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet támogatásával lebonyolított idegen nyelvi verseny döntőjének sorrendje, amelyen a megye évfolyamos szakközépiskolai tanulói vettek részt: Német nyelv 9. évfolyam, alapóraszám Helyezés, tanuló Iskola 1. Neszmélyi Noémi Handler Nándor Szakképző Iskola, Sopron 2. Vaczula Lénárd Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár 3. Timár Adrienn Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 4. Szeremlei Szilvia Handler Nándor Szakképző Iskola, Sopron 4. Nagy Nóra Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 5. Molnár Edina Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr

13 6. Kocsis Erika Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár 7. Gellér Viktória Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 8. Agócs Edina Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 9. Szakál Beatrix Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár 9. Horváth Eszter Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr Angol nyelv 9. évfolyam, alapóraszám Helyezés, tanuló Iskola 1. Kozma Noémi Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 2. Bedő Bianka Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 3. Dombi Dóra Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 4. Kovács Krisztina Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 5. Takács Viktória Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 6. Muszik Adrián Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár 7. Sallay Arnold Handler Nándor Szakképző Iskola, Sopron 8. Martina Brigitta Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 9. Behon Csilla Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 10. Kanzler Norbert Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 11. Szabó Pálma Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 12. Tóth Orsolya Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 13. Korom Adrienn Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 14. Edelmayer Petra Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár Német nyelv 9. évfolyam, nyelvi előkészítő Helyezés, tanuló Iskola 1. Prótár Eszter Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 2. Kocsis Márta Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 3. Polchmann Dorottya Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 4. Kiss Ambrus Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr

14 5. Farkas Orsolya Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 6. Lukácsi Tibor Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 6. Hima Hajnalka Hunyadi Mátyás Szakmunkásképző Intézet és Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár 7. Puzsa Patrícia Hunyadi Mátyás Szakmunkásképző Intézet és Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár Angol nyelv 9. évfolyam, nyelvi előkészítő Helyezés, tanuló Iskola 1. Szalai Klaudia Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 2. Halma Júlia Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 3. Szeitz Dániel Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 4. Kovács Alexandra Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 5. Csóka Ákos Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 6. Czeczeli Anita Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 7. Beregszászi Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Deborah Szakközépiskola, Győr 8. György Hajnalka Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 9. Regős Nóra Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr Német nyelv 10. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola 1. Molnár Alexandra Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 2. Kiss Réka Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 3. Halász Erzsébet Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 4. Csontos Alexandra Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 4. Horváth Rita Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 5. Bella Erika Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 6. Makai Tamás Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr

15 7. Rogus Barbara Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 7. Csanda Orsolya Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 9. Boros Adrienn Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 9. Szilágyi Melinda Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 10. Szántó Flóra Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 11. Hrotkó Erika Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Győr 12. Kovacsics Eszter Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 13. Horváth Babett Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 14. Ódor Eszter Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr Angol nyelv 10. évfolyam Helyezés, tanuló Iskola 1. Elek Doris Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 2. Bama Zsuzsa Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 3. Koródi Júlia Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 4. Varga Szabina Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 5. Impert Dóra Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 6. Bognár Lilla Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 7. Nedolász Anna Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 8. Kempf Anna Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és 9. Kelemen Alexandra Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 9. Bankó Evelin Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 13. Horváth Adrienn Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola, Győr 14. Varga Virág Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola és 15. Böröcz András Handler Nándor Szakképző Iskola, Sopron Álláskereső

16 Kecskés Gizella kolléganő Győr városban és környékén egyetemi végzettséggel magyar pedagógia szakos tanári állást keres általános és középiskolában. Elérhetősége: 70/ ; Hírek innen onnan Pályázati felhívások Válogatás a Pályázatfigyelő 2005/05. számának pályázati felhívásaiból: oldal Téma: A szakköri munka mint az innovatív gondolkodásra nevelés színtere. Beküldési határidő: október 17. Beküldési cím: Oktatási Minisztérium Közoktatás-fejlesztési és Értékelési Főosztálya, Budapest V., Szalay u Téma: Nemzetközi szakmai versenyeken való részvétel szakképző iskoláknak és magánszemélyeknek. További információ: Nemzeti Szakképzési Intézet Szaktanácsadási és Minőségfejlesztési Osztály, Magyar Szilvia Anna osztályvezető, 1/ , 14. oldal Téma: Kisebbségi intézmények átvételének és fenntartásának támogatása. Beadási határidő: november 2-ig folyamatos. Beadási cím: Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal, 1085 Budapest, Baross u vagy 1388 Budapest, Pf. 73, Téma: Kisebbségi koordinációs és intervenciós keretből rendezvénytámogatás. Benyújtási határidő: december 1-jéig folyamatos. Beadási cím: NEKH, 1085 Budapest, Baross u vagy 1388 Budapest, Pf. 73, Téma: A helyi önkormányzatok EU-s fejlesztési pályázatai saját forrás kiegészítésének támogatása. Beküldési határidő: folyamatosan, de legkésőbb október 31-ig. Részletes kiírás: oldal Téma: Dr. Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál. Nevezési határidő: július 15. Nevezési cím: Polgármesteri Hivatal, 6769 Pusztaszer, Kossuth Lajos u / , Téma: Kézművesek, népművészek, játékkészítők, iparművészek alkotásai és kiállítás. Jelentkezési határidő: június 30. Jelentkezési cím: Veszprém Megyei Közművelődési Intézet, 8200 Veszprém, Vár u. 6. Pf. 418.

17 19. oldal Téma: Brilliance Zöldprogram Beadási határidő: június 30-ig folyamatosan. Beadási cím: Brilliance Ipari Tisztítószer Gyártó Kft., 1756 Budapest, Pf. 77, 1211 Budapest, Gyepsor u. 1., Téma: A második világháború lakóhelyemen. Beadási határidő: szeptember 30. Beadási cím: Dr. Horváth Csaba alezredes, Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hadtörténelem Tanszék, 1581 Budapest, Pf / oldal Téma: Mensáros László nemzetközi vers- és prózamondó verseny. Jelentkezési határidő: szeptember 15. Jelentkezési cím: Magyar Versmondásért Alapítvány, 1201 Budapest, Hatvani u. 33. / 1/ , Téma: Vörösmarty Mihály nemzetközi vers- és prózamondó verseny. Jelentkezési határidő: szeptember 16. Jelentkezési cím: Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Középiskola, 75 Kápolnásnyék, Gárdonyi u. 9. / 22/ , Svertczkiné Czibik Klára. 21. oldal Téma: Lakóhelyi kutatás diákoknak és tanáraiknak: Embermentés és embermentők. Visszatérés és fogadtatás. Beadási határidő: szeptember 15. Beadási cím: Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. 1/ Válogatás a SANSZ májusi számából: 10. oldal Téma: Kedvezményes szállás, üdülési lehetőség. Beadási határidő: folyamatos. További információ: 20/ oldal Téma: Brilliance Zöldprogram. Beadási határidő: június 30-ig folyamatosan. Beadási cím: 1756 Budapest, Pf. 77., 1211 Budapest, Gyepsor u. 1. 1/ , Téma: Oh természet, oh dicső természet c. természetfotó pályázat. Beadási határidő: november 7. Beküldési cím: Földes Ferenc Gimnázium, 3525 Miskolc, Hősök tere 7., 19. oldal Téma: Embermentés és embermentők ill. Visszatérés és fogadtatás. Beadási határidő: szeptember 15. Beadási cím: Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. 1/ oldal Téma: A család egészséges fogaiért. Benyújtási határidő: június 30. Beadási cím: 1134 Budapest, Huba u. 10. / 1/ oldal

18 Téma: A szakköri munka, mint az innovatív gondolkodásra nevelés színtere. Beküldési határidő: október 17. Beküldési cím: Oktatási Minisztérium Közoktatás-fejlesztési és Értékelési Főosztály, Budapest V., Szalay u Levélcím: 1884 Budapest, Pf oldal Téma: East East program: Partnership beyond borders (kódszám: 404). Beküldési határidő: folyamatos. További információ: Aktuális pályázatok 404 East East program, Geszti Judit, Útravaló Nemzeti Ösztöndíjprogram Az Útravaló Nemzeti Ösztöndíjprogram a jó képességű, de hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulását és tanáraik közös munkáját segíti, hogy egyetlen tehetség se kallódjon el. Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet a 2005/2006-os tanévre a hátrányos helyzetű tanulók, valamint a természettudományok, a műszaki tudományok és a matematika területe iránt kiemelt érdeklődést mutató diákok támogatására. I. Hátrányos helyzetű tanulókat érintő ösztöndíjak Az Útravaló Nemzeti Ösztöndíjprogram első három eleme ösztöndíjjal támogatja a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolás és középiskolás diákokat, valamint az őket tanulmányaikban, pályaválasztásukban mentoráló tanáraikat. Ki számít hátrányos helyzetűnek? Hátrányos helyzetű tanuló: akit családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett, VAGY aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítanak. Halmozottan hátrányos helyzetű tanuló: akinek szülője legfeljebb az iskola nyolcadik évfolyamán folytatott tanulmányait fejezte be sikeresen ÉS a szülő a tanuló után rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult; az a tanuló, akit tartós nevelésbe vettek. Út a középiskolába A program célja azon diákok érettségit adó középiskolában való továbbtanulásának támogatása, akik 2005/2006-os tanévben kezdik a 7. vagy a 8. osztályt. A diákok havi ösztöndíja: Ft/hó 10 hónapon keresztül. A mentor tanárok ösztöndíja: tanulónként Ft/hó 10 hónapon keresztül, illetve a tanév végén egyszeri Ft/tanuló.

19 o Út az érettségihez A program célja azon diákok érettségiig való eljutásának támogatása, akik a 2005/2006-os tanévben a évfolyamon kezdik tanulmányaikat. A diákok havi ösztöndíja: Ft/hó 10 hónapon keresztül. A mentor tanárok ösztöndíja: tanulónként Ft/hó 10 hónapon keresztül, illetve a tanév végén Ft/tanuló. o Út a szakmához A program célja azon szakiskolában vagy szakközépiskolában tanuló diákok hiányszakmákra való beiskolázásának elősegítése, akik a 2005/2006-os tanévben a következő évfolyamokon kezdik meg tanulmányaikat: a szakiskola évfolyama a 13. évfolyam (első szakképzés, első szakképző évfolyama) a szakiskolai 11. szakképzési évfolyama A diákok havi ösztöndíja: Ft/hó 10 hónapon keresztül. A mentor tanárok ösztöndíja: tanulónként Ft/hó 10 hónapon keresztül, illetve a tanév végén egyszeri Ft/tanuló. II. Tehetséggondozást célzó program o Út a tudományhoz A program célja a természettudományok, a műszaki tudományok és a matematika területe iránt kiemelt érdeklődést mutató diákok tehetséggondozása. A programba az adott területen választott bármilyen kutatási, innovációs témával pályázhat egy-egy tanár és a vele közösen kutatómunkában részt venni szándékozó, a 2004/2005-ös tanévben gimnázium, szakközépiskola vagy szakiskola legalább 10. évfolyamán nappali tagozaton tanuló diákok csoportja. Egy projekt megvalósítására Ft és Ft közötti összeg nyerhető. A pályázatok postára adásának határideje: június 15. A pályázatot az alábbi címre kell küldeni: Tempus Közalapítvány, 1438 Budapest 70., Pf További információ, a pályázati felhívás és a pályázati dokumentációk elérhetők: Tempus Közalapítvány Útravaló Programiroda, 1134 Budapest, Váci út 37. VII. emelet, 1/ , 1/ , A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a magyar irodalom művelői számára Legszentebb vallás a haza s emberiség címmel. A pályázatot a szervezők a XIX. század fordulóján született magyar reformkorszak egyik legkiválóbb lírai költője, Vörösmarty Mihály halálának 150. évfordulója tiszteletére hirdetik meg. A Szózat költője Arany és Petőfi kortársaként, s a szabadságharc ismert tábornoka, Perczel Mór nevelőjeként a reformkor legfontosabb programjának a nemzeti felemelkedést tekintette. A pályázatnak tematikai, műfaji és stílusbeli megkötöttsége nincs, a meghirdetők azonban előnyben részesítik azokat a pályamunkákat, amelyek bemutatják Vörösmarty Mihály életét és korát, a honvédelem szerepét a magyar

20 történelemben, a honvédelem jelentőségét, a katonai erényeket, erkölcsöt és az önkéntes haderőt. A pályázatot kiírók tartalmi és terjedelmi megkötést nem tesznek. A Honvédelmi Minisztérium a kiemelkedő irodalmi alkotásokat külön- és nívódíjakkal jutalmazza, amelyek odaítélésére a meghirdetők által felkért szakmai zsűri tesz javaslatot. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség 2006-ban a legjobb pályaművekből válogatást jelentet meg. A pályázaton kizárólag eddig meg nem jelent alkotásokkal lehet részt venni. Az alkotásokat három példányban számítógépen vagy írógépen írt formában, jeligésen kérik beadni. (A jeligéhez tartozó nevet és címet külön borítékban a HM Honvéd Kulturális és Szolgáltató Kht. címére kell megküldeni.) A borítékra jól látható formában kérik ráírni: Legszentebb vallás a haza s emberiség. A jelige beküldési címe: HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Közhasznú Társaság, 1438 Budapest, Pf A pályázatok beküldési címe: Magyar Írószövetség, 1062 Budapest, Bajza u. 18. Beküldési határidő: augusztus 31. A pályázatok ünnepélyes értékelésére és a díjak átadására 2005 októberében kerül sor a Stefánia-palotában. A pályázattal kapcsolatban további információért az 1/ vagy az 1/ telefonszámon a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. munkatársaihoz lehet fordulni. Az MTA pályázati felhívása középiskolai tanárok részére A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára pályázatot hirdet középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) huzamosabb ideje (legalább öt éve) főállásban oktató pedagógusok érdemes tudományos munkásságának elismerésére. Pályázni lehet olyan tudományos munkával (monográfiával, nagyobb lélegzetű tanulmánnyal, kísérleti eljárási eredménnyel, forráskiadvánnyal stb.), amelynek hozama tényleges előrelépést jelent az adott kérdéskör alaposabb tudományos feltárása terén. A pályázatokhoz mellékelni kell a pályázó szakmai önéletrajzát, valamint a középiskola igazolását a tanári pályán eltöltött évekről. A pályamunkát a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárának címezve, illetékesség szerint az MTA Titkársága Természettudományi vagy Társadalomtudományi Főosztályának vezetőjéhez kell benyújtani (15 Budapest, Pf. 1000). A pályamunka beadási határideje: szeptember 30. A korábban elnyert díj birtokosa öt év után pályázhat ismételten. A benyújtott pályaművet a tudományterületileg illetékes akadémiai kutatóintézet vagy szakbizottság bírálja el. A pályadíjak odaítéléséről a bírálók értékelő véleménye alapján az MTA főtitkára dönt. Évente 12 pályadíj kerül kiosztásra. A pályadíj összege egyénenként százezer forint. A pályázat eredményéről a pályázók névre szóló értesítést kapnak. A pályadíj ünnepélyes átadására december közepén kerül sor, amelyről az MTA a sajtó útján tájékoztatja a szélesebb közvéleményt.

Intézetünk hírei. Közérdekű információk

Intézetünk hírei. Közérdekű információk Intézetünk hírei Közérdekű információk Intézményvezetők figyelmébe Intézetünk megkezdte jövő tanévi kínálatának összeállítását. A szakmai szolgáltatások széles spektrumából válogatva szeretnénk hasznos

Részletesebben

Intézetünk hírei. Közérdekű információk

Intézetünk hírei. Közérdekű információk Intézetünk hírei Közérdekű információk Emlékeztető a 005/006. tanév rendjéről szóló rendelet alapján: Február 6. A szakmai vizsgák írásbeli vizsgarészeinek kezdő napja Az FVM illetékességi körébe tartozó

Részletesebben

Intézetünk hírei. Közérdekű információk

Intézetünk hírei. Közérdekű információk Intézetünk hírei Közérdekű információk Emlékeztető a 200/2006. tanév rendjéről szóló rendelet alapján: Február 10. Értesítések megküldése a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumok és a 8 évfolyamos gimnáziumok egységes

Részletesebben

III. évfolyam 12. szám 2012. május 21-2012. június 3. I.1. Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 20126 2013. tanévre..3.

III. évfolyam 12. szám 2012. május 21-2012. június 3. I.1. Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 20126 2013. tanévre..3. III. évfolyam 12. szám 2012. május 21-2012. június 3. I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírások I.1. Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 20126 2013. tanévre..3.oldal 1.2. Kinél fessünk?

Részletesebben

2009. január HÍRLÁNC

2009. január HÍRLÁNC 2009. január HÍRLÁNC A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet 2008. december elsején létrehozott szervezeti struktúrája Igazgató: Budai Erzsébet telefon:

Részletesebben

III. évfolyam 3. szám 2012. január 16 2012. január 29.

III. évfolyam 3. szám 2012. január 16 2012. január 29. III. évfolyam 3. szám 2012. január 16 2012. január 29. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírások I.1. Pályázat Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére...3.oldal I.2. Pályázat

Részletesebben

Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja

Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja 2012. február Tolna Megyei Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja A tartalomból Bemutatkozik a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási

Részletesebben

Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet. Pedagógiai Hírkörkép. 2013. április

Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet. Pedagógiai Hírkörkép. 2013. április Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Hírkörkép Várjuk írásaikat! Hagyományainkhoz híven a 2012/2013. tanévben is szeretnénk hírt adni egy-egy közoktatási intézmény vagy civil szervezet sikeres munkájáról.

Részletesebben

Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja

Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja 2012. április Tolna Megyei Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja A tartalomból Bemutatkozik a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule... 4. oldal

Részletesebben

III. évfolyam 8. szám 2012. március 26-2012. április 8.

III. évfolyam 8. szám 2012. március 26-2012. április 8. III. évfolyam 8. szám 2012. március 26-2012. április 8. I. Pályázatok oktatási, kulturális és gyermekvédelmi intézmények számára Új kiírások I.1. Lehetőség a közösségi szolgálat támogatása érdekében.....4.oldal

Részletesebben

A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET 2014. ÉVI MUNKATERVE

A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET 2014. ÉVI MUNKATERVE A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET 2014. ÉVI MUNKATERVE Készítette: Széles Imre igazgató Győr, 2014. február 1. Helyzetelemzés, 2013. évi beszámoló Szakmai beszámolónk a 2013-as évben végzett

Részletesebben

III. évfolyam 4. szám 2012. január 30 2012. február 12.

III. évfolyam 4. szám 2012. január 30 2012. február 12. III. évfolyam 4. szám 2012. január 30 2012. február 12. I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírások I.1.Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja TÁMOP-3.4.2.A-11/1...3.oldal I.2. Pályázat

Részletesebben

Tartalom. KLIK Győri Tankerülete

Tartalom. KLIK Győri Tankerülete Tartalom BEVEZETŐ... 4 Csorna területén működő középfokú oktatási intézmények... 9 ARANY JÁNOS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA... 9 CSORNAI

Részletesebben

Tartalom. KLIK Győri Tankerülete

Tartalom. KLIK Győri Tankerülete Tartalom BEVEZETŐ... 4 Csorna területén működő középfokú oktatási intézmények... 9 ARANY JÁNOS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA... 9 CSORNAI

Részletesebben

ÚTJELZŐ. Vas megyei középiskolák tájékoztatója. Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ.

ÚTJELZŐ. Vas megyei középiskolák tájékoztatója. Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ. ÚTJELZŐ Vas megyei középiskolák tájékoztatója Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ Szombathely, 2013 A kiadvány a középfokú iskolák vezetőitől kapott tájékoztatás

Részletesebben

Hatások ellenhatások a nevelésben

Hatások ellenhatások a nevelésben 2009. november HÍRLÁNC A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet Hatások ellenhatások a nevelésben címmel 2009. november 24 25 26-án Lillafüreden, a Hotel

Részletesebben

Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja

Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja 2012. június Tolna Megyei Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja A tartalomból Bemutatkozik a 2. Számú Óvoda és Bölcsőde... 3. oldal Bemutatkozik a 2. Számú Óvoda

Részletesebben

Iskola- és pályaválasztási kiállítás. katalógusa 2008.

Iskola- és pályaválasztási kiállítás. katalógusa 2008. Iskola- és pályaválasztási kiállítás katalógusa 2008. Sulimix iskola- és pályaválasztási kiállítás katalógusa 2008 1 Sulimix Iskola- és pályaválasztási kiállítás katalógusa 2008. Szakmai szerkesztő: Kelédiné

Részletesebben

Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. B E S Z Á M O L Ó a 2010. évi munkaterv alapján ÖSSZEÁLLÍTOTTA:

Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. B E S Z Á M O L Ó a 2010. évi munkaterv alapján ÖSSZEÁLLÍTOTTA: Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet B E S Z Á M O L Ó a 2010. évi munkaterv alapján ÖSSZEÁLLÍTOTTA: SÁRIK ZOLTÁN IGAZGATÓ 2011. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ... 3 1. PEDAGÓGIAI,

Részletesebben

Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. B E S Z Á M O L Ó a 2011. évi munkaterv alapján ÖSSZEÁLLÍTOTTA:

Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. B E S Z Á M O L Ó a 2011. évi munkaterv alapján ÖSSZEÁLLÍTOTTA: FPH038/534 3 /2012. számú előterjesztés 1. számú melléklete Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet B E S Z Á M O L Ó a 2011. évi munkaterv alapján ÖSSZEÁLLÍTOTTA: SÁRIK ZOLTÁN

Részletesebben

Pályaválasztási tájékoztató Kiadvány. 2015/16 tanévre. Baranya megye

Pályaválasztási tájékoztató Kiadvány. 2015/16 tanévre. Baranya megye Pályaválasztási tájékoztató Kiadvány 2015/16 tanévre Baranya megye Tartalom I. fejezet... 5 Kedves Olvasó!... 5 Hova tovább? A közoktatás intézményei a 8. osztály után... 7 A felvételi eljárás ütemezése

Részletesebben

2014. évi munkaterv. Összeállította. Rigóczki Csaba igazgató

2014. évi munkaterv. Összeállította. Rigóczki Csaba igazgató 2014. évi munkaterv Összeállította Rigóczki Csaba igazgató TARTALOM Tartalom... 2 2013. évi Beszámoló... 3 Helyzetelemzés... 3 A feladatellátási területen működő köznevelési intézményhálózat... 6 Az intézet

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁT VÉGZETT TANULÓK TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEI HEVES MEGYÉBEN

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁT VÉGZETT TANULÓK TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEI HEVES MEGYÉBEN HEVES I NTÉZET PEDAGÓGI AI MEGYEI PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁT VÉGZETT TANULÓK TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEI HEVES MEGYÉBEN A 2014/2015-ÖS TANÉVBEN PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ Általános

Részletesebben

2011. december 5 2011. december 18.

2011. december 5 2011. december 18. 2011. december 5 2011. december 18. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Folyamatban lévő pályázatok I.1. V. Szakma Sztár Verseny...3.oldal I.2. Nevelési intézmények fejlesztése Új Széchényi

Részletesebben

2011. november 21 2011. december 4.

2011. november 21 2011. december 4. 2011. november 21 2011. december 4. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírás! I.1. V. Szakma Sztár Verseny..3.oldal Folyamatban lévő pályázatok I.2. Nevelési intézmények fejlesztése

Részletesebben

Kaposvári Egyetem Pedagógus-továbbképző és Szolgáltató Intézet 2013. április A TARTALOMBÓL

Kaposvári Egyetem Pedagógus-továbbképző és Szolgáltató Intézet 2013. április A TARTALOMBÓL A TARTALOMBÓL Tavaszvárás... 1 Szakmai programok... 2 Továbbképzések... 3 Versenynaptár... 5 Versenyeredmények... 6 Változás... 11 Pályázatok... 13 Program... 16 József Attila: Tavasz van! Gyönyörű! Tavasz

Részletesebben

2008. október HÍRLÁNC

2008. október HÍRLÁNC 2008. október HÍRLÁNC A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet VÁLTOZÁSOK MEGFELELÉSEK címmel országos konferenciát szervez. Tartalmi megújulások, tanulásszervezési,

Részletesebben

KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT SZEKSZÁRDI TANKERÜLET 2013

KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT SZEKSZÁRDI TANKERÜLET 2013 KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT SZEKSZÁRDI TANKERÜLET 2013 Elektronikus kiadvány Kiadja: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szekszárdi Tankerület Felelős kiadó: Gerzsei Péter 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Szeretettel köszöntjük kollégáinkat az új tanév kezdetén. 2007/2008. tanévi munkájukhoz sok szakmai sikert kívánunk!

Szeretettel köszöntjük kollégáinkat az új tanév kezdetén. 2007/2008. tanévi munkájukhoz sok szakmai sikert kívánunk! Intézetünk hírei Közérdekű információk Szeretettel köszöntjük kollégáinkat az új tanév kezdetén. 2007/2008. tanévi munkájukhoz sok szakmai sikert kívánunk! A Hírek e lapszámával postázott Pedagógiai-szakmai

Részletesebben

Pedagógiai Hírlevél. A FÖLD NAPJA április 22. április 11. Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 4. szám 2013. április.

Pedagógiai Hírlevél. A FÖLD NAPJA április 22. április 11. Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 4. szám 2013. április. Pedagógiai Hírlevél Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 4. szám 2013. április A FÖLD NAPJA április 22. Tartalomjegyzék Magunkról Újbudai Pedagógiai Napok Szakmai programok Versenyek Föld napja Versenyeredmények

Részletesebben