Szatmárnémeti (RO) Nyíregyháza (HU) 10 év testvérvárosi kapcsolat

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szatmárnémeti (RO) Nyíregyháza (HU) 10 év testvérvárosi kapcsolat"

Átírás

1 Szatmárnémeti (RO) Nyíregyháza (HU) 10 év testvérvárosi kapcsolat Egy városok között aláírt, testvérvárosi szerződés lényegét és értelmét a szerződés mögöttes tartalommal való megtöltése határozza meg. Ennek a mögöttes tartalomnak a különböző társadalmi, gazdasági, kulturális kapcsolatok kialakításában, ezek fennartásában és állandó továbbfejlesztésében kell megnyilvánulnia, vagyis olyan közös akciókban, amelyeket mindkét város polgárai, gazdasági vállalatai, intézményei hasznosnak tartanak, igényelnek. Kapcsolataink krónikáját szemlélve megállapítható, hogy a testvérvérvárosi szerződés Szatmárnémeti és Nyíregyháza között már egy olyan helyzetet rögzített, amelyet számtalan előzetes kapcsolat, közös akció alakított az előző évek során: a vállalkozói szféra, a civil szervezetek, oktatási intézmények szintjein, amelyek kiterjedtek az önkormányzati intézmények közötti egyre intenzívebb kapcsolatok épülése felé. A kulturális- és tanintézmények, a gazdasági szektor, az önkormányzati intézmények kapcsolatai biztosították az iskolák és óvodák közös programjainak, kulturális kapcsolatoknak, a Kereskedelmi Kamarák, a válallkozói egyesületek kapcsolatainak kialakulást, fejlesztését és a mai szinten való működését. A fenti intézményes kapcsolatok később kibővültek a két megyeszékhely közös EU-finanszírozású pályázatokon való együttműködésével, amelyek által jelentős tömeg-rendezvények finanszírozása vált lehetővé, de közvetett módon olyan beruházásé is, mint amilyen a Szamos-töltésen megépítendő kerékpárút és más projektek. Határozottan kijelenthetjük, hogy Szatmárnémeti és Nyíregyháza kapcsolata az elmúlt 10 év alatt példaértékűvé fejlődött, igazolva azt, hogy azt a keretet, amit egy testvérvárosi szerződés jelent, polgáraink által igényelt tartalommal sikerült megtöltenünk, mindkét városban. Ilyés Gyula polgármester A 2004-es évtől áll rendelkezésre egy pontosabb kimutatás is, amelyet további kommentár nélkül bocsátunk, kronológiai sorrendben az érdeklődők rendelkezésére:

2 2004 július 15, Szatmárnémeti A MEGAKOM Consult nyíregyházi székhelyű cég irodát nyitott Szatmárnémetiben. A cég uniós támogatású pályázatok menedzsmentjére szakosodott. A megnyitón résztvett Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere is július, Szatmárnémeti Viorel Solschi alpolgármester úr találkozott a nyíregyházi Sóstó Rt. vezetőivel és egy együttműködési szerződést írtak alá, a nyíregyházi turisztikai központ modernizálása, működtetése érdekében szeptember 13, Szatmárnémeti a Romániai Tűzoltóság Napja, valamint a szatmárnémeti Tűzoltó Torony fennállásának 100.-ik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, melyet a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Someş Tűzoltócsoport szervezett, résztvettek nyíregyházi tűzoltóság képviselői, a kassai (Csehország) tűzoltóság képviselői, valamint a helyi közigazgatás képviselői: Valer Marian prefektus, a megyei tanács alelnökei Gheorghe Ciocan és Paula Mare, Szatmárnémeti polgármestere Ilyés Gyula és az alpolgármesterek: Viorel Solschi, valamint Gabriel Le október, Nyíregyháza Szatmárnémeti alpolgármestere, Vioprel Solschi úr látogatást tett a Nyíregyházi Ötvös Lóránd Kollégiumban, a Szatmárnémeti Mihai Eminescu Kollégium testvériskolájában. Az alpolgármestert elkísérte a szatmárnémeti kollégium három tanára is. A látogatás fő célja: tapasztalatcsere a következő területeken: a tanügy helyi költségvetésből való finanszírozásának módszerei, EU-s támogatás igénybevételének lehetőségei. A szatmárnémeti tanárok érdeklődtek az idegennyelvlaboratóriumok és multimédiás tantermek berendezése iránt is december 2, Szatmárnémeti Nyíregyháza M.J.V. Helyi Tanácsának hivatalos küldöttsége látogatást tett Szatmárnémetiben. A küldöttség, melyet Dévényi József tanácsos, az Európai Integrációs Bizottság elnöke vezetett, találkozott a szatmárnémeti tanácsosokkal. A látogatás célja a két testvérváros közötti kapcsolatok kiterjesztése és a tanácsosok közötti tapasztalatcsere volt március 4-6, Nyíregyháza Megrendezésre került a X.-ik Nemzetközi Idegenforgalmi, Utazási Szabadidő Kiállítás és Vásár Vakáció 2005 címmel. A kiállításon több ország is képviseltette magát, több mint 100 standdal: Magyarország, Románia, Lengyelország, Németország, Szlovákia, Cehország, Ukrajna, Anglia, Ecuador. Szatmár megyét és Szatmárnémeti városát a Szatmárnémeti Turisztikai Információs Ügynökség képviselte Fülöp Szabolcs programkoordinátor vezetésével.

3 2005 március, Nyíregyháza A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és az Informaţia Zilei szatmárnémeti napilap résztvett a nyíregyházi megyei tanács épületében megrendezett nemzetközi értekezleten. Az értekezlet témái voltak: hozzáférés az információkhoz, a médiával kapcsolatos problémák és az emberi jogok az Európai Unió szemszögéből. Két napon keresztül a meghívott 70 személy Magyarországról, Ukrajnából, Nagybritanniából, Romániából és Szlovákiából aktívan résztvett a megbeszéléseken. Az értekezleten jelen volt Christopher Long az Oxford egyetem külügyekkel foglalkozó igazgatója, Lord és Lady Slynn of Hadley egy európai törvényeket tanulmányozó alapítvány megalapítói, Niegel Bellingham igazgatóhelyettes, Nagybritannia magyarországi konzulátusának képviselője, számos ügyvéd, újságíró és lapkiadók munkatársai. Az értekezletet Nagybritannia magyarországi konzulátusa, az EuroClip Alapítvány és a Független Újságírásért Központ szervezte. Az értekezleten résztvettek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képviselői és az Informatia Zilei napilap egy szerkesztője május 7 - a Szatmárnémeti Városnapok alkalmával szimfónikus hangverseny Szatmárnémetiben a Nyíregyházi Szabolcsi Szimfonikus Zenekar előadásában május 4-15, Szatmárnémeti Városnapok alkalmával - Koncert Vivaldi - Évszakok a Nyíregyházi Kamarazenekar előadásában, helyszín: Római Katolikus Székesegyház, Szatmárnémeti, szervező: Dinu Lipatti Filharmónia 2006 február 18, Szatmárnémeti A Romániai Világtalanok (Nemlátók) Egyesületének Szatmárnémeti megyei kirendeltségének székhelyén megrendezésre került a Stratégiák 2007 nevezetű nemzetközi konferencia, melyen résztvettek az egyesület partnerei: a nyíregyházi Fogyatékkal élő Személyek Fóruma és a szlovákiai Cicero Testi Fogyatékkal élők Egyesülete és egyébb meghívottak. A találkozó része a fent említett azonos témájú programnak, melyet a nyíregyházi Fogyatékkal élő Személyek Fóruma szervezett és amelyben a szatmárnémeti szervezet partnerként szerepelt február 24, Nyíregyháza Nyíregyháza és Szatmárnémeti testvérvárosi kapcsolatának történelmében első alkalommal került megrendezésre a két város helyi Tanácsainak közös ünnepi ülése. Az eseményen Szatmárnémetit Ilyés Gyula

4 polgármester, Viorel Solschi és Gabriel Leş alpolgármesterek, valamint a Városi Tanács tagjai képviselték. A szatmárnémeti küldöttségben jelen voltak a helyi sajtó képviselői is. Az esemény házigazdái Csabai Lászlóné Nyíregyháza M.J.V. polgármestere, Giba Tamás, Mikó Dániel, Tukacs István alpolgármesterek és a városi tanácsosok voltak. Az ülés végén, Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere ajándékként átadta Nyíregyháza polgármesterének Szatmárnémeti M.J.V. díszzászlóját március 7, Nyíregyháza a szatmárnémeti ifjúsági futballcsapat baráti mérkőzéseket játszott a nyíregyházi ificsapattal március 24, Nyíregyháza Megrendezésre került a PRIMOM Üzleti Inkubátorház témájú szeminárium Nyíregyházán. Résztvevők Szatmárnémeti részéről: Szatmárnémeti polgármestere, Gabriel Leş projektvezető, Daniela Kincses, az Európai Integrációs Iroda főnöke, valamint Balvinsky Alexandru, Csillag Tiberiu, Koncz Andrea, Molnár Csaba és Túrós Loránd tanácsosok. A megbeszélés célja: a nyíregyházi és mátészalkai inkubátorházak bemutatása, az INTERREG III A program keretén belül benyújtott pályázat rövid ismertetése, valamint az üzleti inkubátorház létrehozásának fontossága április 2, Nyíregyháza - Április 2-án, nemzetközi kutyakiállítást tartottak Nyíregyházán, melyen több mint 400, különböző fajtához tartozó kutya köztük 63 német juhász mérte össze tudását különböző kategóriákba osztva. A Szatmárnémeti Német Juhász Klub elnöke Kiss Ferenc kitűnő eredményeket ért a versenyen. Baby osztály kan: I. díj Billy, tulajdonos Sabadus Maria; kölyök osztály kan: II. díj Rolland Black, tulajdonos Szűcs Csaba, III. díj Zamb de Bonanza, tulajdonos Kocsán Gábor; fiatal osztáy kan: II. díj Mark de Eldorado, tulajdonos Nyikora József; munka osztály kan: I. díj CAC, BOB, BOG, BIS Tehno de Bonanza, tulajdonos Kiss Ferenc; kölyök osztály szuka: I.díj HPJ Wia de Bonanza, tulajdonos Harkai Adrian, II. díj Wita de Bonanza, tulajdonos Kocsis István; fiatal osztály szuka: I. díj CAC Rea von Ursus, tulajdonos Kiss Ferenc; nyílt osztály: III. díj Greny von Bellisimo, tulajdonos Kocsis István; munka osztály: II. díj Res. CAC Afra von Acs Haus, tulajdonos Harkai Adrian május 27, Szatmárnémeti Szatmárnémeti Város Napjai alkalmával megrendezésre került első alkalommal a Testvérvárosok Kupája nevezetű minifutballtorna, melyen résztvettek: Nyíregyháza és Csenger (Magyarország) polgármesteri hivatalainak csapatai, Zutphen (Hollandia) polgármesteri hivatalának csapata és a házigazda, Szatmárnémeti polgármesteri hivatalának csapata. Helyszín: a szatmárnémeti testnevelésszakos középiskola sportterme.

5 2006 június 15-17, Szatmárnémeti - A szatmárnémeti 6-os számú óvoda tapasztalatcsere-programban vett részt a nyíregyházi Kincskereső Óvodában. Megbeszélésre kerültek a következő témák: pályázatok módszertana és az óvoda működése, az óvoda meglátogatása, illetve látogatás néhány óvodában a városból, városlátogatás, a gyerekek művészeti előadásának megtekintése, találkozó a gyerekek szüleivel és látogatás Ţara Oaşului-ban. Az eseményeken résztvettek a helyi hivatalos képviselők is augusztus 24, Nyíregyháza Megrendezésre került a Nyíregyháza és Szatmárnémeti gazdasági együttműködésének fejlesztése című pályázat konferenciája a PHARE-CBC program keretén belül. A találkozó, melyen résztvettek a polgármesterek, alpolgármesterek és néhány városi tanácsos, Sóstón került megrendezésre, Nyíregyházától 6 kilométerre. Szatmárnémetiből résztvettek: Ilyés Gyula polgármester, Viorel Solschi alpolgármester, néhány RMDSZ és liberális tanácsos, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának néhány alkalmazottja és a média képviselői. Nyíregyházát képviselték: Csabai Lászlóné polgármester, Giba Tamás alpolgármester és néhány városi tanácsos szeptember 7-10, Nyíregyháza Nyíregyháza M.J.V. megyei tanácsa 2006 szeptember 7-10 között nemzetközi találkozót szervezett Egyenlő esélyekkel Európában címmel, melyre meghívót kaptak a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szociális irodájának dolgozói és azon civil szervezetek képviselői, akik fogyatékkal élő személyek problémáival foglalkoznak. A találkozó célja az volt, hogy létrehozza a párbeszéd- és tapasztalatcsere lehetőségét a különböző, ilyen jellegű intézmény között a meghívott nyolc városból, melyek Nyíregyháza testvérvárosai. Ugyanebben az időszakban került megrendezésre a Nyírségi Ősz ünnepségsorozat, melynek keretén belül a meghívottak részt vehettek a Gyümölcs Karneválon. Az eseményen fellépett a szatmárnémeti Cununiţa néptánccsoport is december, Szatmárnémeti Nyíregyháza A Szatmárnémeti Megyei Tanfelügyelőség Lelki kapcsolatok címmel indított pályázatot a PHARE CBC RO-HU 2004 program keretén belül. Szatmárnémetiben a pályázat 2007 január 10.-én indult, Nyíregyházán pedig 2007 január 22.-én, projektpartner: Nyíregyháza M.J.V. Egyetemi

6 Kollégiuma. A pályázat fő célja: a határmenti együttműködések erősítése, a régiók közös történelmi és kulturális fejlődésének elősegítése, a határon átnyúló találkozók számának növelése az oktatók, fiatalok, felnőttek, kézművesek és művészek között április , Nyíregyháza Szatmárnémeti Innovációs és Üzleti Inkubátorház A Phare CBC RO-HU 2004 program keretében fininanszírozott projekt üzletemberek találkozója, találkozó Nyíregyházán, Szatmárnémeti fejlesztési lehetőségeinek megbeszélése, a gazdaság és kereskedelem dinamizálása az EU csatlakozást követően, határon átnyúló gazdasági kereskedelmi kapcsolatok a pályázatok tükrében, látogatás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál, román-magyar partnerkapcsolatok, idegenforgalmi fejlesztések megtekintése, magyar tapasztalat az Európai Uniós előcsatlakozási alapok lehívásáról, a strukturális alapokra való áttérésről május 9, Szatmárnémeti az Európa Napja alkalmával rendezett ünnepi eseménysorozaton résztvett Nyíregyháza M.J.V. küldöttsége is. Szervező: Szatmárnémeti M.J.V. Polgármesteri Hivatala, a Szatmárnémeti Európa Információs Központ május 26, Szatmárnémeti Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala megrendezte első alkalommal a Barátság Kupá -t minifutball sportágban. A versenyen résztvettek a magyarországi Nyíregyháza M.J.V. polgármesteri hivatalának csapata, a romániai Nagyvárad polgármesteri hivatal csapata és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának csapata. Meghívást kapott még az ukrajnai Beregszász (Beregovo) polgármesteri hivatalának csapata is, akik viszont nem jelentek meg, mivel nem kaptak román vízumot szeptember 11, Szatmárnémeti - Közel harminc régész vett részt a Megyei Múzeumban tartott régészeti konferencián, amelynek témája a szamosvölgyi régészeti kutatások volt. Egy PHARE projekt keretein belül a szatmárnémeti, zilahi, kolozsvári, nagybányai és nyíregyházi régészek közösen végeztek ásatásokat a határ innenső és túloldalán, s ezen munkák eredményeit mutatták be és értékelték ezen a konferencián. A közös munka során fémdetektoros kereséssel a régészek több fémleletre bukkantak,

7 amelyek közül érdekesebbeknek mondhatóak a bronzból készült ókori ékszerek és pénzérmék szeptember 13, Szatmárnémeti A Johann Ettinger német tannyelvű elméleti líceum látta vendégül egy héten keresztül a nyíregyházi (Magyarország) Zelk Zoltán és a wolfenbütteli (Németország) Grosse Schule iskolák küldöttségeit, a három iskola egy közös projektjének keretén belül. A pályázat alapjául szolgáltak a hagyományos sváb szokások, a cél ezek megismertetése a partnerekkel a helyi sváb közösség identitásának megismerése. A tevékenységeket a Szatmár Megyei Tanács támogatta. Szatmárnémeti, szeptember A Szatmárnémeti Unio Sportklub tekecsapata és a Nyiregyháza SK csapata barátságos selejtező mérkőzésen méri össze tudását Szatmárnémetiben április 21, Nyíregyháza Megrendezésre került a román-magyar régióban fellépő drogproblémák ügyét tárgyaló konferencia, melyet a Harc a problémák szabad mozgása ellen című határon átnyúló projekt keretén belül az Észak kelet Magyarországi Szenvedélybetegségeket Megelőző Egyesület és a szatmárnémeti Drogellenes Tanácsadási Központ, együtt szervezett. 2008, Nyíregyháza VAKÁCIÓ 2008 Nemzetközi Idegenforgalmi, Utazási Szabadidő Kiállítás és Vásár. Szatmárnémeti város standja, amelyet minden évben a Nyíregyházi Polgármesteri Hivatal térítésmentesen felajánl a városnak június 19, Nyíregyháza A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a kolozsvári Mőszaki Egyetem képviselői, valamint művészeti és szakmai intézmények igazgatói vettek részt a Szakmai Képzési Központ létrehozását

8 célzó EU-s pályázat zárókonferenciáján. A pályázat fő eredménye: egy 16, modern felszereléssel ellátott, műhelyekből álló szakmai képzőközpont létrehozása, mely hozzájárul mind a diákok, mind a felnőttek munkapiaci követelményeknek megfelelő képzéséhez november 6, Szatmárnémeti - Technológiai, Innovációs és Üzleti Központ Szatmárnémetiben Románia-Magyarország Phare CBC 2004 RO-2004/ Határon Átívelő Együttműködési Program keretén belül finanszírozott projekt - üzletemberek találkozója Szatmárnémetiben november 28-29, Nyíregyháza A Debreceni Orvostudományi Egyetem a nyíregyházi Gerontológiai problémákkal foglalkozó Tudományos Központ által konferenciát szervezett Szociális gerontológia elnevezéssel. A találkozó átfogó képet nyújtott az időskori problémákról, ezek szociális vetületeiről. A szatmárnémeti szociális iroda részéről két szakmunkatárs vett részt a találkozón január 7, Szatmárnémeti A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal székhelyén egy munkamegbeszélésre került sor, melyen résztvettek a nyíregyházi polgármesteri hivatal képviselői és a szatmárnémeti polgármesteri hivatal képviselői. A találkozó célja pályázati megbeszélés volt a Románia-Magyarország határon átnyúló együttműködési program keretén belül, a pályázat beadási határideje 2009 január 30 volt, időtartama 12 hónap és a vezető partner pedig Nyíregyháza M.J.V. Polgármesteri Hivatala január 30, Szatmárnémeti Két ország, egy cél, közös siker! Szatmárnemti M.J.V. Polgármesteri Hivatala két pályázatot nyújtott be a Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül: az első pályázat: Nyíregyháza és Szatmárnémeti testvérvárosi kapcsolatainak széleskörű fejlesztése Híd a jövőbe, partner: Szatmárnémeti, vezető partner: Nyíregyháza M.J.V. Polgármesteri Hivatala, cél: egy sor közös rendezvény megszervezése, a kultúra és társadalomvédelem területén, valamint tapasztalatcserék a klímaváltozás hatásainak csökkentése témakörben.

9 A második pályázat: Urbanisztikai tapasztalatcsere, a fenntartható, integrált fejlődés lehetősége, vezető partner: Szatmárnémeti, projekt partner: Nyíregyháza M.J.V. Polgármesteri Hivatala, célkitűzés: a két megye városairól összehasonlító urbanisztikai tanulmányok készítése, fejlesztési lehetőségek azonosítása, valamint egymás vonatkozó jogszabályainak tanulmányozása. Kerékpárút Szatmárnémeti és Vásárosnamény között: Ugyancsak 2009 január 30-án, a Nemzetközi Finanszírozású Projektek iroda munkatársainak küldöttsége látogatott el vásárosnaményi önkormányzathoz, Ilyés Gyula polgármester vezetésével, hogy előkészítsék a azt a projektkoncepciót, amely a Szamos folyó töltésén Szatmárnémeti és Vásárosnamény között kerékpárút megépítését tervezi, a Román- Magyar Határmenti Együttműködés keretében. A találkozón jelen voltak az érintett települések polgármesterei, az Román Országos Vízügyi Hatóság képviselője, a Vízügyi Igazgatóság munkatársai, Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság, a Szatmár Megyei Vízgazdálkodási Hivatal, valamint a Felső Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság képviselői. A határmenti együttműködés két lépcsős projekt: az első lépcsőben a projektkoncepciót kellett benyújtani, 2009 február 15-ig. Csak az itt kiválogatott és elfogadott projekt koncepciókat benyújtók, jogosultak a második lépcsőben a teljes projektet benyújtani a finanszírozás elneyerése érdekében március 6 8, Nyíregyháza - VAKÁCIÓ 14. Nemzetközi Idegenforgalmi, Utazási Szabadidő Kiállítás és Vásár, Meghívott testvér-, partnervárosok: - Rzeszów - Eperjes - Szatmárnémeti - Iserlohn - St.Pölten - Marmaris 2009 május 15, Nyíregyháza - Szatmárnémeti, Nagybánya, Presov (Eperjes, Szlovákia), Rzeszów (Lengyelország), Iserlohn (Németország) és St.Albans (Nagy Britannia) városok vezetői résztvettek május 15-én a Nyíregyháza Iserlohn 20 évvel ezelőtt parafált testvérvárosi kapcsolatának évfordulója alkalmával szervezett rendezvénysorozaton. A szatmárnémeti delegációt Ilyés Gyula polgármester vezette, aki rövid beszámolóban mutatta be Szatmárnémeti kulturális életének jelenlegi helyzetét, bemutatta a város kulturális koncepcióját, és kitért a nemzetközi kulturális együttműködési lehetőségekre. A szatmárnémeti delegációban részt vettek: Ilyés Gyula polgármester, Kereskényi Gábor alpolgármester, Szőcs Péter városi tanácsos, a Megyei Múzeum aligazgatója, Gheorghe Molnar a városi kultúrház igazgatója, Gergely Csaba és Tillinger István képzőművészek. A hivatalos programot a Városnapi Borfalu megnyitóünnepsége követte, ezt követően a testvérvárosok fiataljaiból álló

10 hagyományőrző együttesek Gálaestje következett, amelyen fellépett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Bokréta néptáncegyüttese, és a Szatmárnémeti Tanulók Háza Codrisorul néptáncegyüttese is május 30, Szatmárnémeti Szatmárnémeti M.J.V. Napjai - Barátság Kupa Minifutball résztvettek: a testvérvárosok Rzeszów, Kassa, Nyíregyháza küldöttségei, helyszín: Szatmárnémeti Sportklub, szervező: Szatmárnémeti M.J.V. Polgármesteri Hivatala 2009 április 23, Szatmárnémeti - Ilyés Gyula polgármester, hivatalában fogadta Csabai Lászlónét, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármesterét és Gajdos Istvánt, a kárpátaljai Beregszász város polgármesterét. A talákozó célja, az Európa Parlament és az Európai Tanács 1082/2006-os számú Szabályzatának értelmében, egy európai területi együttműködési csoportosulás létrehozása. A felek megbeszéléseket folyattak a partnerségi kapcsolat szerkezetét, és az együttműködési procedúrákat illető lépések megtételét illetően június 11-12, Nyíregyháza 2009 június 11 és 12-én Nyíregyházán került sor a ReGov hálózati programban résztvevő városok képviselőinek soros ülésére, amely a Regionális Kormányzás a Degradált Városrészek Tartós Fejlesztése érdekében projekt része. A találkozó témája ezúttal a romák és a városok társadalmi, gazdasági és kulturális életből kiszorult más rétegek integrációja volt. Szatmárnémetit a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának irodavezetője, a Szatmár Megye Prefektusának tanácsnoka és a Polgármesteri Hivatal tanácsnoka képviselte. A találkozón Nyíregyháza és Szatmárnémeti mellett részt vettek Budapest- Kőbánya, és Dortmund képviselői, David Froessler- a RegGov hálózat szakértője vezetésével július 3-5, Nyíregyháza - A Nyíregyháza város által rendezett térzene-ünnepen a város különböző helyszínein adott nagysikerű előadást Szatmárnémeti testvérváros képviseletében a Tanulók Háza köré tömörült bélteki és mezőpetri fiatalokból álló egyesített fúvószenekar és a Ion Slavici Főgimnázium mazsorettcsoportja. A szatmáriakon kívűl előadásokat tartottak még: az olaszországi Caldonezza-ból érkezett fúvószenekar, a lengyelországi Rzeszów-ból érkezett női fóvószenekar és mazsorettegyüttes, valamint a nyíregyházi fúvósegyüttes és a velük együtt fellépő Tűzmadár

11 mazsorett-csoport. A Mircea Câcu karmester vezette szatmári fiatalok produkcióját több alkalommal is nyíltszíni tapssal jutalmazta a közönség december 9, Szatmárnémeti - Ilyés Gyula polgármester, december 9-én fogadta a nyiregyházi Veterán Katonatisztek Egyesületének képviselőit, akik kétnapos látogatáson Szatmárnémetiben jártak, a helyi nyugalmazott katonatisztek egyesülete meghívásának eleget téve. A szatmárnémeti egyesület vezetője Mircea Blideran- nyugalmazott ezredes, fogadta a vendégeket, a látogatás célja partnerségi kapcsolatok kiépítése és ápolása volt. Az erről készitett egyezmény időszakonkénti találkozók, tapasztalatcserék megszervezését rögziti a két szervezet között.

NYíREGYHÁZA TELEFON: +36 42 524-520; FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRMESTERE. Előterjesztés

NYíREGYHÁZA TELEFON: +36 42 524-520; FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRMESTERE. Előterjesztés NYíREGYHÁZA TELEFON: +36 42 524-520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRMESTERE E-MAIl: KULTALPOLG@NYIREGYHAZA.HU 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. Ügyiratszám: PKAB- 136-2/2015. Ügyintéző

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyúléshezaz

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyúléshezaz Ügyiratszám: 59.863/2012/XIV. Ügyintéző: Véghné Sinkovicz Ágnes NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE -> 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-520, Fax: (42) 524-521 E-maii:

Részletesebben

A «Szociális vállalkozások az európai polgári kultúra

A «Szociális vállalkozások az európai polgári kultúra A «Szociális vállalkozások az európai polgári kultúra erősítése érdekében» című projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.2. pályázati típus Testvérvárosok

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

URBACT Információs Nap Budapest. Urbact Információs Nap 2011. december 14. Budapest

URBACT Információs Nap Budapest. Urbact Információs Nap 2011. december 14. Budapest URBACT Információs Nap Budapest URBACT RegGov Network Urbact = európai városok közötti tapasztalat-csere és tudás terjesztése a fenntartható városfejlesztés elősegítése érdekében Regional Governance of

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01 Projekt címe: Turizmus határok nélkül információs látogatóközpontok fejlesztése Nagyatádon és Križevciben Projekt rövid címe: ViNaK Projekt azonosító: HUHR/1101/1.2.2/2020 Vezető Kedvezményezett: Križevci

Részletesebben

III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum

III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum 2010. április 16-18. között rendezte meg a III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórumot a CESCI, a zentai Ci-Fi Civil Központ segítségével. A találkozónak

Részletesebben

Integrált roma program a nyíregyházi Huszár lakótelepen

Integrált roma program a nyíregyházi Huszár lakótelepen Integrált roma program a nyíregyházi Huszár Elıadó: Tóthné Csatlós Ildikó Budapest, 2009. október 5. Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, a nyíregyházi kistérség központja Lakosságszáma

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról Támogatás témája: Múzeumi gyűjtemények tárgyi és szellemi kulturális örökségünk című magyar-román

Részletesebben

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében Dr. Papp Csaba megyei jegyző Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 1 A megyei önkormányzat feladatai megyei szintű

Részletesebben

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan TÁMOP 4.2.1C-14/1/Konv-2015-0012 Völgyiné Nadabán Márta Miskolc MJV Önkormányzata, partner szintű

Részletesebben

MSZOSZ. A HVDSZ 2000 (Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete) a Hajdú-Bihar megyei Régió támogatója. Norway Grants 2009-2014

MSZOSZ. A HVDSZ 2000 (Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete) a Hajdú-Bihar megyei Régió támogatója. Norway Grants 2009-2014 MSZOSZ A HVDSZ 2000 (Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete) a Hajdú-Bihar megyei Régió támogatója Szociális párbeszéd továbbfejlesztése a munkavédelemben Norway Grants 2009-2014 Hajdú-Bihar:

Részletesebben

SZÜLŐFÖLD ALAP Önkormányzati Együttműködési és Informatikai Kollégiumának ülése 2008. szeptember 11.

SZÜLŐFÖLD ALAP Önkormányzati Együttműködési és Informatikai Kollégiumának ülése 2008. szeptember 11. SZÜLŐFÖLD ALAP Önkormányzati Együttműködési és Informatikai Kollégiumának ülése 2008. szeptember 11. A Szülőföld Alap Iroda Önkormányzati Együttműködési és Informatikai Kollégiuma a Miniszterelnöki Hivatal

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Testvértelepülések találkozója Szentpéterszeg, október

Szakmai beszámoló. Testvértelepülések találkozója Szentpéterszeg, október Szakmai beszámoló Testvértelepülések találkozója Szentpéterszeg, 2016. október 7-8-9. Az Európa a polgárokért program támogatásával 2016. október 7-8-9-én az Európa jövője Az euroszkepticizmus és az aktív

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Önkormányzatok megújuló energia használatának lehetőségei. Vámosi Gábor igazgató

Önkormányzatok megújuló energia használatának lehetőségei. Vámosi Gábor igazgató Önkormányzatok megújuló energia használatának lehetőségei Vámosi Gábor igazgató Energiaügynökségek Európában Energia Ügynökség Magyarországon Észak-Alföldi Régió Megyék (települések száma): - Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI CBC Program 2007-2013 bemutatása

A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI CBC Program 2007-2013 bemutatása A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI CBC Program 2007-2013 bemutatása Innovációs és Technológiai Transzfer irodák létrehozása a magyar-ukrán határtérségben c. projekt nyitókonferenciája Záhony,

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása az EU történelméről & sokszínűségéről az európai polgárság megerősítése az uniós

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 11275/2015. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város középtávú gyermek és ifjúsági koncepciójában foglaltak rövid távú megvalósítása érdekében a 2015-2016.

Részletesebben

Üzletember találkozó szeptember 12. Expo Arad. Szervező: Partnerek:

Üzletember találkozó szeptember 12. Expo Arad. Szervező: Partnerek: Üzletember találkozó 2014. szeptember 12. Expo Arad Szervező: Partnerek: Mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástehnikai nemzetközi vásár Állatkiállítás Hagyományos termékek szalon XXV. kiadás 2014.

Részletesebben

A Kisiparosok Kamarájának támogatása a Szatmár megyei kkv-k számára. Ing. dipl. Robert KNIL Kisiparosok Kamarája, Szatmárnémeti

A Kisiparosok Kamarájának támogatása a Szatmár megyei kkv-k számára. Ing. dipl. Robert KNIL Kisiparosok Kamarája, Szatmárnémeti A Kisiparosok Kamarájának támogatása a Szatmár megyei kkv-k számára Ing. dipl. Robert KNIL Kisiparosok Kamarája, Szatmárnémeti * PHARE CBC (2007-2008) Projekt lebonyolító F.S.T.N.C.I. * A Szatmár megyei

Részletesebben

A «A Polgárok Európai Éve találkozó Szihalmon» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «A Polgárok Európai Éve találkozó Szihalmon» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «A Polgárok Európai Éve találkozó Szihalmon» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok Ref # 1 Kapacitásépítő támogatási program az 5 950 000 USD 212 088 USD fő / önkormányzat ok Az 5.000 USD támogatással indított Kapacitásépítő támogatási program célja a demokrácia és civil társadalom eszményeinek

Részletesebben

Kárpát-medencei Területfejlesztési Nyári Egyetem A területi kohézió jövője Debrecen, 2010. július 26 augusztus 1.

Kárpát-medencei Területfejlesztési Nyári Egyetem A területi kohézió jövője Debrecen, 2010. július 26 augusztus 1. Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézetének Debreceni Osztálya PARADIGMAVÁLTÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSEKBEN Dr. habil. Béla Baranyi az MTA doktora tudományos

Részletesebben

A magyar-szlovák határ menti együttműködés lehetőségei KKV-k részére fókuszban a faipari és erdészeti vállalkozások

A magyar-szlovák határ menti együttműködés lehetőségei KKV-k részére fókuszban a faipari és erdészeti vállalkozások A magyar-szlovák határ menti együttműködés lehetőségei KKV-k részére fókuszban a faipari és erdészeti vállalkozások Nyerges Andrea Az MKIK Magyar-Szlovák Tagozatának titkára Szolnok, 2011. november 9.

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna

Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének Székhelyén Tárgy: Dél-Alföldi Turisztikai Klaszterbe

Részletesebben

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft.

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft. KÜM- 2005 SZKF Az EU kül- és biztonságpolitikájának és az atlanti gondolatnak a népszerűsítését segítő kommunikációs tevékenység támogatása című pályázat nyerteseinek névsora Támogatást nyert pályázók

Részletesebben

Regulation (EC) No. 1080/2006

Regulation (EC) No. 1080/2006 Irányító Hatóság Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 27-213 Európai kohéziós politika 27 és 213 között A. Stratégiai megközelítés: a kohéziós politika összekapcsolása a fenntartható

Részletesebben

Tartalmi összefoglaló

Tartalmi összefoglaló Tartalmi összefoglaló Összefogással a térség felzárkóztatásáért magyar ukrán területfejlesztési együttműködés második fázis című szeminárium 2007. április 16. Projekt kód: 2007/1/EC/21 Dátum: 2007. április

Részletesebben

A GUTS Projekt. Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek. Győr, Mobilis, 2013. junius.28.

A GUTS Projekt. Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek. Győr, Mobilis, 2013. junius.28. A GUTS Projekt Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek Győr, Mobilis, 2013. junius.28. 1 Az Integrált Városfejlesztési Stratégia megállapításai A közlekedésből származó káros anyag kibocsátás folyamatosan

Részletesebben

A kultúra és a művészet Beregszászi járásban való fejlesztésének 2014 2015. évekre szóló Programjáról

A kultúra és a művészet Beregszászi járásban való fejlesztésének 2014 2015. évekre szóló Programjáról Берегівська районна рада Закарпатської області Beregszászi Járási Tanács Kárpátalja Р І Ш Е Н Н Я 17-ої сесії VI скликання від 31.01. 2014р. 321 м.берегово _ VI _összehívású_17_ülésszaka 2014.01.31.én

Részletesebben

PANNON INNOVÁCIÓS ÉS KREATÍVIPARI KLASZTER PIKK

PANNON INNOVÁCIÓS ÉS KREATÍVIPARI KLASZTER PIKK PANNON INNOVÁCIÓS ÉS KREATÍVIPARI KLASZTER PIKK A klaszter menedzsment szervezete a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. Győr Szombathely Zalaegerszeg A Nyugat-dunántúli régióban

Részletesebben

Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC

Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC Civil Információs Centrum általában az Emberi Erőforrás Minisztérium szakmai partnere

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013 Mintaprojekt az elérhető Európai Uniós források felhasználásának elősegítéséért a hátrányos helyzetű lakosság fenntartható lakhatási körülményeinek és szociális helyzetének javítása érdekében Pécsett 2013.

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

EGYSÉGES FELNŐTTKÉPZÉS KÁRPÁT-MEDENCEI HÁLÓZATBAN

EGYSÉGES FELNŐTTKÉPZÉS KÁRPÁT-MEDENCEI HÁLÓZATBAN EGYSÉGES FELNŐTTKÉPZÉS KÁRPÁT-MEDENCEI HÁLÓZATBAN Miskolc, 2009. október 13. Molnár György igazgató Békéscsabai Regionális Képző Központ TÉMAKÖRÖK ELŐZMÉNYEK (2004-2009) IDŐSZERŰ FEJLESZTÉSEK JÖVŐKÉP ELŐZMÉNYEK

Részletesebben

Tájékoztatás a közötti Határmenti Programok keretében az ETT-k számára megnyíló lehetőségekről

Tájékoztatás a közötti Határmenti Programok keretében az ETT-k számára megnyíló lehetőségekről Tájékoztatás a 2014-2020 közötti Határmenti Programok keretében az ETT-k számára megnyíló lehetőségekről Shiraishi Renáta, Endrész Kinga Határmenti Gazdaságfejlesztési Főosztály Európai Területi Együttműködési

Részletesebben

Svájci-Magyar Együttműködési Program. Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap

Svájci-Magyar Együttműködési Program. Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap Svájci-Magyar Együttműködési Program Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap Alapadatok A Svájci-Magyar Együttműködési Program speciális allokációja (Keretmegállapodás) 237/2008. (IX. 26.) Korm.

Részletesebben

HUSKROUA/1001/039 An Issue to Share international youth cooperation programs which breach barriers along the Upper-Tisa region.

HUSKROUA/1001/039 An Issue to Share international youth cooperation programs which breach barriers along the Upper-Tisa region. HUSKROUA/1001/039 An Issue to Share international youth cooperation programs which breach barriers along the Upper-Tisa region. X. KÖZÖS ÜGYÜNK HATÁROKON ÁTÍVELŐ KÖRNYEZETI NEVELÉSI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM

Részletesebben

Ügyvezető igazgató. Mikrohitel Divízió

Ügyvezető igazgató. Mikrohitel Divízió SIKERES INKUBÁTORHÁZAK KELET-MAGYARORSZÁGON VÁLLALKOZÓI INKUBÁTORHÁZ ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT NYÍREGYHÁZA Elıadó: Zsukk István inkubátorház igazgató Kaposvár, 2009. június 17. A PRIMOM ALAPÍTVÁNY KEZDETEK

Részletesebben

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015.(V.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat közművelődési és közgyűjteményi feladatairól Kunszentmárton Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

7/2007. /V.7./ A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL

7/2007. /V.7./ A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 7/2007. /V.7./ RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL 2 Zomba község Önkormányzat Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 220-2 /2010. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

Civil szervezetekkel közösen megvalósított pályázati projektek

Civil szervezetekkel közösen megvalósított pályázati projektek Civil szervezetekkel közösen megvalósított pályázati projektek Év Cégneve Címe 2002 2003 Jó Szándék Horgász Horgász és e 3346 Bélapátfalva Petőfi S. u. 25 Széchenyi u. 12 Pályázat kiíró/támogató Európai

Részletesebben

Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013

Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 Emberi erőforr források közös k s használata és s fejlesztése se Munkaerő-piaci együttm ttműködési kezdeményez nyezések HU-SK 2008/01/1.6.2/0156

Részletesebben

ÉRENDRÉD KÖZSÉG 2015-ÖS ÉVI GAZDASÁGI-SZOCIÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMJA

ÉRENDRÉD KÖZSÉG 2015-ÖS ÉVI GAZDASÁGI-SZOCIÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMJA ÉRENDRÉD KÖZSÉG Függelék az 4 / 2015-ös számú Helyi Tanácsi Határozathoz ÉRENDRÉD KÖZSÉG 2015-ÖS ÉVI GAZDASÁGI-SZOCIÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMJA Sorsz ám A finanszírozás forrásai program (és intézkedés)

Részletesebben

MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTM

MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM 2007-2013 Közzététel dátuma: 2008. október 15. A pályázati felhívás hivatkozási száma: 2008/01 1 Pályázati felhívás hivatkozási

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82 Pályázati azonosító: 3508/01085. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Magyar Nemzeti Múzeum 3508/01085. számú pályázati azonosítóval jelölt pályázata 290.000,-

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

Első Nyírségi Fejlesztési Társaság 4400 Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009.

Első Nyírségi Fejlesztési Társaság 4400 Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. Első Nyírségi Fejlesztési Társaság 4400 Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. Egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámoló mérlege

Részletesebben

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Bevezetés A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága 2015-ben is megrendezi a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált Budapesten 2015. július 25-26-án, első

Részletesebben

A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

OTP Consulting Romania OTP Bank Romania. Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, április 4.

OTP Consulting Romania OTP Bank Romania. Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, április 4. OTP Consulting Romania OTP Bank Romania Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, 2008. április 4. A Nemzeti Stratégiai Referencia Kerethez kapcsolódó Operatív Programok Humánerőforrás-fejlesztési Operatív

Részletesebben

A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások. Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens FELADATOK

A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások. Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens FELADATOK A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens Magyarország legszebb konyhakertje Karcag, 2013. november 15. FELADATOK A politikai -, a szakmai-

Részletesebben

A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens

A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens Magyarország legszebb konyhakertje Karcag, 2013. november 15. FELADATOK A politikai -, a szakmai-

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A 2003-as Magyarország-Szlovákia Phare CBC Közös Kisprojekt Alapra

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A 2003-as Magyarország-Szlovákia Phare CBC Közös Kisprojekt Alapra PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2003-as Magyarország-Szlovákia Phare CBC Közös Kisprojekt Alapra melyet A VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság tesz közzé. 1. A pályázati felhívás

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 26181/2016. Tisztelt Közgyűlés! Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város középtávú gyermek és ifjúsági koncepciójában foglaltak rövid távú megvalósítása

Részletesebben

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011 KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011 KAPCSOLATAINK Magyarország Baranya Békés Heves Veszprém Zala Jász-Nagykun-Szolnok Csongrád Franciaország Svédország Maine-et-Loire Värmland

Részletesebben

A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek. Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19.

A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek. Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19. A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19. I. A Szilícium Mező program rövid bemutatása II. Az ÉAOP-1.1.2-2008-0013 pályázat eredményei

Részletesebben

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek költsége és témája Tárca neve: Vidékfejlesztési Minisztérium 4. január. - 4. június. Ország Miniszter és ok (név szerint) Más

Részletesebben

Tartalmi összefoglaló

Tartalmi összefoglaló 1 Tartalmi összefoglaló A jelen Egyezmény célja országaink kultúrájának kölcsönös megismertetése, a tudományos és kulturális intézmények, valamint kutatóintézetek közötti közvetlen kapcsolatok elősegítése,

Részletesebben

42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon?

42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? 42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? 2000. óta létezik az Európai Unió egységes kultúratámogató programja. A korábbi

Részletesebben

Jean Monnet tevékenységek

Jean Monnet tevékenységek Jean Monnet tevékenységek Nemzetközi pályázati lehetőségek a felsőoktatás fejlesztésében Európán belül és a világban 2014. november 3. Koós-Herold Zsuzsa A Jean Monnet tevékenységek fő célja az oktatás

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Kárpátaljai Nagyborzsova község és Komló Város Önkormányzata között

Részletesebben

North Hungarian Automotive Cluster

North Hungarian Automotive Cluster North Hungarian Automotive Cluster Alapítók Miskolci Egyetem Innovációmenedzsment Kooperációs Kutatási Központ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pannon Autóipari Klaszter 2 Az ImKKK

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére Előterjesztés 8. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére Tárgy: Pályázat előkészítése és benyújtása az Európa a polgárokért testvérvárosi találkozók programra Az

Részletesebben

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ CSELEKVÉSI TERVE 2015-2020.

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ CSELEKVÉSI TERVE 2015-2020. MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ CSELEKVÉSI TERVE 2015-2020. A koncepcióban megfogalmazott feladatok elvégzéséhez szükséges elkészíteni a cselekvési tervet, amely tartalmazza a felelősöket

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére

Részletesebben

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, 2015.01.30. és 2015.02.04.

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, 2015.01.30. és 2015.02.04. Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium Budapest, 2015.01.30. és 2015.02.04. A program áttekintése Legfontosabb változások, újdonságok A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program

Részletesebben

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26.

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Innovációs tevékenység célja Magasabb hozzáadott érték Versenyelőny Piacbővítés CSOMIÉP Kft. Legrand Zrt.

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG hirdet a Kulturális és tudományos keretből elnyerhető támogatásra. A felosztható keretösszeg: 3 millió Ft. 1. A 2012. évben megvalósítandó ünnepi rendezvényekre, eseményekre, kiemelten az irodalmi, történelmi,

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása K I V O N A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2015. június 24. napján tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: A szociális célú segítő

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I/65-1/2010/1 Tárgy: EGTC-s pályázatok benyújtása Üi.: Muntean Júlia Melléklet: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ

Részletesebben

Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében

Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében térségében a fenntarthatóság jegyében Alapadatok TÁMOP 3.2.13/12/1 Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában című felhívásra beadott pályázat. A pozitív támogatói

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása az EU történelméről & sokszínűségéről az európai polgárság megerősítése az uniós

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Gyömrő Város Önkormányzata 2230 Gyömrő Szabadság út 1. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-án 9.00 órakor megtartott rendes, nyílt testületi ülésének jegyzőkönyvéből.

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben. Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió

Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben. Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió Tartalom 1. Az ITD Hungary tevékenységérıl nagyon röviden

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 9-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 9-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 9-i ülésére 3. Tárgy: Testvérvárosi Találkozó támogatására irányuló pályázat benyújtásának jóváhagyása Az előterjesztést

Részletesebben

A Megyei Önkormányzat fejlesztéspolitikai feladatai visszatekintve a 2007-2013 közötti időszakra

A Megyei Önkormányzat fejlesztéspolitikai feladatai visszatekintve a 2007-2013 közötti időszakra A Megyei Önkormányzat fejlesztéspolitikai feladatai visszatekintve a 2007-2013 közötti időszakra Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A megyei önkormányzat feladatai

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

EU Compass projekt ismertetése 1.

EU Compass projekt ismertetése 1. EU Compass projekt ismertetése 1. Támogató alap: Magyarország- Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat benyújtás: 2010. 09. 15. Döntés: 2011. 03. 25. Szerződéskötés:

Részletesebben

Herzlich Willkommen. Üdvözöljük

Herzlich Willkommen. Üdvözöljük Herzlich Willkommen in der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer! Üdvözöljük a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamarában! Budapest, den 14. September 2010 1 DUIHK - Energiezirkel DUIHK -

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködése nemzetközi kapcsolatok kialakításában. Kiss Ágnes Temesvár 2012. szeptember 27.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködése nemzetközi kapcsolatok kialakításában. Kiss Ágnes Temesvár 2012. szeptember 27. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködése nemzetközi kapcsolatok kialakításában Kiss Ágnes Temesvár 2012. szeptember 27. MNVH feladatai Nemzetközi és térségközi kapcsolatok kialakítása Segítségnyújtás

Részletesebben

E E Pannonia. Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs

E E Pannonia. Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs E E Pannonia Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs Izrada zajedničkog akcijskog plana energetske učinkovitosti za pograničnu regiju EE Pannonia EE Pannonia Elaboration of joint energy

Részletesebben

- Az alapítók együttműködése az Önkormányzattal a 90-es évek végétől

- Az alapítók együttműködése az Önkormányzattal a 90-es évek végétől Klímavédelem és alkalmazkodás civil eszközökkel Boda Andrásné 2015. 01. 21. - Az Egyesület Megalakulása: 2009.01.05. (12 alapító taggal) - Az alapítók együttműködése az Önkormányzattal a 90-es évek végétől

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258.

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 TÉMAHÉT: 1848/49 ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. A

Részletesebben

TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOKKAL VALÓ FENNTARTHATÓ GAZDÁLKODÁS A TISZA-TÚR KÖZÉBEN

TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOKKAL VALÓ FENNTARTHATÓ GAZDÁLKODÁS A TISZA-TÚR KÖZÉBEN Intézmény logója Duna Régió Stratégia Projektfinanszírozási Konferencia Budapest, 2015. március 26. TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOKKAL VALÓ FENNTARTHATÓ GAZDÁLKODÁS A TISZA-TÚR KÖZÉBEN Pesel Antal gazdasági igazgatóhelyettes

Részletesebben

2011. április 7-i ülésére

2011. április 7-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 7-i ülésére Tárgy: Pályázati felhívás a dombóvári kisebbségi önkormányzatok részére elkülönített támogatási

Részletesebben

SZÜLŐ FÖLD ALAP IRODA EMLÉKEZTETŐ. a Szülőföld Alap Oktatási és Szakképzési kollégiumának március 21-i üléséről.

SZÜLŐ FÖLD ALAP IRODA EMLÉKEZTETŐ. a Szülőföld Alap Oktatási és Szakképzési kollégiumának március 21-i üléséről. SZÜLŐ FÖLD ALAP IRODA EMLÉKEZTETŐ a Szülőföld Alap Oktatási és Szakképzési kollégiumának 2007. március 21-i üléséről. A Szülőföld Alap Oktatási és Szakképzési Kollégiuma a Miniszterelnöki Hivatal épületében

Részletesebben

A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest.

A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest. A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest. Bevezetés III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivált a III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál Szervezőbizottság rendezi meg

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT könyvéből. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Városfejlesztési Al 1. A Közgyűlés tudomásul veszi a Polgármester tájékoztatóját, hogy az Önkormányzat költségvetésének végrehajtásáról szóló

Részletesebben

Környezetvédelmi Főigazgatóság

Környezetvédelmi Főigazgatóság Környezetvédelmi Főigazgatóság Főbiztos: Stavros Dimas Főigazgató: Mogens Peter Carl A igazgatóság: Kommunikáció, Jogi Ügyek & Polgári Védelem B igazgatóság: A Természeti Környezet Védelme Osztály: Természetvédelem

Részletesebben

Az EU Duna Régió Stratégia mint a területiség, összefogás szimbóluma Közép-Európában. Nádasi György Külügyminisztérium Sárvár, 2011. október 6.

Az EU Duna Régió Stratégia mint a területiség, összefogás szimbóluma Közép-Európában. Nádasi György Külügyminisztérium Sárvár, 2011. október 6. Az EU Duna Régió Stratégia mint a területiség, összefogás szimbóluma Közép-Európában Nádasi György Külügyminisztérium Sárvár, 2011. október 6. A Duna Régió Stratégia kezdetei Igény a tagállamok (8) és

Részletesebben

kapcsolatok erősítése Vácott

kapcsolatok erősítése Vácott Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése Vácott ÁROP 1.A.6 2013 2013 0017 0017 A pályázati konstrukció A Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése elnevezésű pályázat célja a közigazgatási

Részletesebben