Szatmárnémeti (RO) Nyíregyháza (HU) 10 év testvérvárosi kapcsolat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szatmárnémeti (RO) Nyíregyháza (HU) 10 év testvérvárosi kapcsolat"

Átírás

1 Szatmárnémeti (RO) Nyíregyháza (HU) 10 év testvérvárosi kapcsolat Egy városok között aláírt, testvérvárosi szerződés lényegét és értelmét a szerződés mögöttes tartalommal való megtöltése határozza meg. Ennek a mögöttes tartalomnak a különböző társadalmi, gazdasági, kulturális kapcsolatok kialakításában, ezek fennartásában és állandó továbbfejlesztésében kell megnyilvánulnia, vagyis olyan közös akciókban, amelyeket mindkét város polgárai, gazdasági vállalatai, intézményei hasznosnak tartanak, igényelnek. Kapcsolataink krónikáját szemlélve megállapítható, hogy a testvérvérvárosi szerződés Szatmárnémeti és Nyíregyháza között már egy olyan helyzetet rögzített, amelyet számtalan előzetes kapcsolat, közös akció alakított az előző évek során: a vállalkozói szféra, a civil szervezetek, oktatási intézmények szintjein, amelyek kiterjedtek az önkormányzati intézmények közötti egyre intenzívebb kapcsolatok épülése felé. A kulturális- és tanintézmények, a gazdasági szektor, az önkormányzati intézmények kapcsolatai biztosították az iskolák és óvodák közös programjainak, kulturális kapcsolatoknak, a Kereskedelmi Kamarák, a válallkozói egyesületek kapcsolatainak kialakulást, fejlesztését és a mai szinten való működését. A fenti intézményes kapcsolatok később kibővültek a két megyeszékhely közös EU-finanszírozású pályázatokon való együttműködésével, amelyek által jelentős tömeg-rendezvények finanszírozása vált lehetővé, de közvetett módon olyan beruházásé is, mint amilyen a Szamos-töltésen megépítendő kerékpárút és más projektek. Határozottan kijelenthetjük, hogy Szatmárnémeti és Nyíregyháza kapcsolata az elmúlt 10 év alatt példaértékűvé fejlődött, igazolva azt, hogy azt a keretet, amit egy testvérvárosi szerződés jelent, polgáraink által igényelt tartalommal sikerült megtöltenünk, mindkét városban. Ilyés Gyula polgármester A 2004-es évtől áll rendelkezésre egy pontosabb kimutatás is, amelyet további kommentár nélkül bocsátunk, kronológiai sorrendben az érdeklődők rendelkezésére:

2 2004 július 15, Szatmárnémeti A MEGAKOM Consult nyíregyházi székhelyű cég irodát nyitott Szatmárnémetiben. A cég uniós támogatású pályázatok menedzsmentjére szakosodott. A megnyitón résztvett Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere is július, Szatmárnémeti Viorel Solschi alpolgármester úr találkozott a nyíregyházi Sóstó Rt. vezetőivel és egy együttműködési szerződést írtak alá, a nyíregyházi turisztikai központ modernizálása, működtetése érdekében szeptember 13, Szatmárnémeti a Romániai Tűzoltóság Napja, valamint a szatmárnémeti Tűzoltó Torony fennállásának 100.-ik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, melyet a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Someş Tűzoltócsoport szervezett, résztvettek nyíregyházi tűzoltóság képviselői, a kassai (Csehország) tűzoltóság képviselői, valamint a helyi közigazgatás képviselői: Valer Marian prefektus, a megyei tanács alelnökei Gheorghe Ciocan és Paula Mare, Szatmárnémeti polgármestere Ilyés Gyula és az alpolgármesterek: Viorel Solschi, valamint Gabriel Le október, Nyíregyháza Szatmárnémeti alpolgármestere, Vioprel Solschi úr látogatást tett a Nyíregyházi Ötvös Lóránd Kollégiumban, a Szatmárnémeti Mihai Eminescu Kollégium testvériskolájában. Az alpolgármestert elkísérte a szatmárnémeti kollégium három tanára is. A látogatás fő célja: tapasztalatcsere a következő területeken: a tanügy helyi költségvetésből való finanszírozásának módszerei, EU-s támogatás igénybevételének lehetőségei. A szatmárnémeti tanárok érdeklődtek az idegennyelvlaboratóriumok és multimédiás tantermek berendezése iránt is december 2, Szatmárnémeti Nyíregyháza M.J.V. Helyi Tanácsának hivatalos küldöttsége látogatást tett Szatmárnémetiben. A küldöttség, melyet Dévényi József tanácsos, az Európai Integrációs Bizottság elnöke vezetett, találkozott a szatmárnémeti tanácsosokkal. A látogatás célja a két testvérváros közötti kapcsolatok kiterjesztése és a tanácsosok közötti tapasztalatcsere volt március 4-6, Nyíregyháza Megrendezésre került a X.-ik Nemzetközi Idegenforgalmi, Utazási Szabadidő Kiállítás és Vásár Vakáció 2005 címmel. A kiállításon több ország is képviseltette magát, több mint 100 standdal: Magyarország, Románia, Lengyelország, Németország, Szlovákia, Cehország, Ukrajna, Anglia, Ecuador. Szatmár megyét és Szatmárnémeti városát a Szatmárnémeti Turisztikai Információs Ügynökség képviselte Fülöp Szabolcs programkoordinátor vezetésével.

3 2005 március, Nyíregyháza A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és az Informaţia Zilei szatmárnémeti napilap résztvett a nyíregyházi megyei tanács épületében megrendezett nemzetközi értekezleten. Az értekezlet témái voltak: hozzáférés az információkhoz, a médiával kapcsolatos problémák és az emberi jogok az Európai Unió szemszögéből. Két napon keresztül a meghívott 70 személy Magyarországról, Ukrajnából, Nagybritanniából, Romániából és Szlovákiából aktívan résztvett a megbeszéléseken. Az értekezleten jelen volt Christopher Long az Oxford egyetem külügyekkel foglalkozó igazgatója, Lord és Lady Slynn of Hadley egy európai törvényeket tanulmányozó alapítvány megalapítói, Niegel Bellingham igazgatóhelyettes, Nagybritannia magyarországi konzulátusának képviselője, számos ügyvéd, újságíró és lapkiadók munkatársai. Az értekezletet Nagybritannia magyarországi konzulátusa, az EuroClip Alapítvány és a Független Újságírásért Központ szervezte. Az értekezleten résztvettek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képviselői és az Informatia Zilei napilap egy szerkesztője május 7 - a Szatmárnémeti Városnapok alkalmával szimfónikus hangverseny Szatmárnémetiben a Nyíregyházi Szabolcsi Szimfonikus Zenekar előadásában május 4-15, Szatmárnémeti Városnapok alkalmával - Koncert Vivaldi - Évszakok a Nyíregyházi Kamarazenekar előadásában, helyszín: Római Katolikus Székesegyház, Szatmárnémeti, szervező: Dinu Lipatti Filharmónia 2006 február 18, Szatmárnémeti A Romániai Világtalanok (Nemlátók) Egyesületének Szatmárnémeti megyei kirendeltségének székhelyén megrendezésre került a Stratégiák 2007 nevezetű nemzetközi konferencia, melyen résztvettek az egyesület partnerei: a nyíregyházi Fogyatékkal élő Személyek Fóruma és a szlovákiai Cicero Testi Fogyatékkal élők Egyesülete és egyébb meghívottak. A találkozó része a fent említett azonos témájú programnak, melyet a nyíregyházi Fogyatékkal élő Személyek Fóruma szervezett és amelyben a szatmárnémeti szervezet partnerként szerepelt február 24, Nyíregyháza Nyíregyháza és Szatmárnémeti testvérvárosi kapcsolatának történelmében első alkalommal került megrendezésre a két város helyi Tanácsainak közös ünnepi ülése. Az eseményen Szatmárnémetit Ilyés Gyula

4 polgármester, Viorel Solschi és Gabriel Leş alpolgármesterek, valamint a Városi Tanács tagjai képviselték. A szatmárnémeti küldöttségben jelen voltak a helyi sajtó képviselői is. Az esemény házigazdái Csabai Lászlóné Nyíregyháza M.J.V. polgármestere, Giba Tamás, Mikó Dániel, Tukacs István alpolgármesterek és a városi tanácsosok voltak. Az ülés végén, Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere ajándékként átadta Nyíregyháza polgármesterének Szatmárnémeti M.J.V. díszzászlóját március 7, Nyíregyháza a szatmárnémeti ifjúsági futballcsapat baráti mérkőzéseket játszott a nyíregyházi ificsapattal március 24, Nyíregyháza Megrendezésre került a PRIMOM Üzleti Inkubátorház témájú szeminárium Nyíregyházán. Résztvevők Szatmárnémeti részéről: Szatmárnémeti polgármestere, Gabriel Leş projektvezető, Daniela Kincses, az Európai Integrációs Iroda főnöke, valamint Balvinsky Alexandru, Csillag Tiberiu, Koncz Andrea, Molnár Csaba és Túrós Loránd tanácsosok. A megbeszélés célja: a nyíregyházi és mátészalkai inkubátorházak bemutatása, az INTERREG III A program keretén belül benyújtott pályázat rövid ismertetése, valamint az üzleti inkubátorház létrehozásának fontossága április 2, Nyíregyháza - Április 2-án, nemzetközi kutyakiállítást tartottak Nyíregyházán, melyen több mint 400, különböző fajtához tartozó kutya köztük 63 német juhász mérte össze tudását különböző kategóriákba osztva. A Szatmárnémeti Német Juhász Klub elnöke Kiss Ferenc kitűnő eredményeket ért a versenyen. Baby osztály kan: I. díj Billy, tulajdonos Sabadus Maria; kölyök osztály kan: II. díj Rolland Black, tulajdonos Szűcs Csaba, III. díj Zamb de Bonanza, tulajdonos Kocsán Gábor; fiatal osztáy kan: II. díj Mark de Eldorado, tulajdonos Nyikora József; munka osztály kan: I. díj CAC, BOB, BOG, BIS Tehno de Bonanza, tulajdonos Kiss Ferenc; kölyök osztály szuka: I.díj HPJ Wia de Bonanza, tulajdonos Harkai Adrian, II. díj Wita de Bonanza, tulajdonos Kocsis István; fiatal osztály szuka: I. díj CAC Rea von Ursus, tulajdonos Kiss Ferenc; nyílt osztály: III. díj Greny von Bellisimo, tulajdonos Kocsis István; munka osztály: II. díj Res. CAC Afra von Acs Haus, tulajdonos Harkai Adrian május 27, Szatmárnémeti Szatmárnémeti Város Napjai alkalmával megrendezésre került első alkalommal a Testvérvárosok Kupája nevezetű minifutballtorna, melyen résztvettek: Nyíregyháza és Csenger (Magyarország) polgármesteri hivatalainak csapatai, Zutphen (Hollandia) polgármesteri hivatalának csapata és a házigazda, Szatmárnémeti polgármesteri hivatalának csapata. Helyszín: a szatmárnémeti testnevelésszakos középiskola sportterme.

5 2006 június 15-17, Szatmárnémeti - A szatmárnémeti 6-os számú óvoda tapasztalatcsere-programban vett részt a nyíregyházi Kincskereső Óvodában. Megbeszélésre kerültek a következő témák: pályázatok módszertana és az óvoda működése, az óvoda meglátogatása, illetve látogatás néhány óvodában a városból, városlátogatás, a gyerekek művészeti előadásának megtekintése, találkozó a gyerekek szüleivel és látogatás Ţara Oaşului-ban. Az eseményeken résztvettek a helyi hivatalos képviselők is augusztus 24, Nyíregyháza Megrendezésre került a Nyíregyháza és Szatmárnémeti gazdasági együttműködésének fejlesztése című pályázat konferenciája a PHARE-CBC program keretén belül. A találkozó, melyen résztvettek a polgármesterek, alpolgármesterek és néhány városi tanácsos, Sóstón került megrendezésre, Nyíregyházától 6 kilométerre. Szatmárnémetiből résztvettek: Ilyés Gyula polgármester, Viorel Solschi alpolgármester, néhány RMDSZ és liberális tanácsos, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának néhány alkalmazottja és a média képviselői. Nyíregyházát képviselték: Csabai Lászlóné polgármester, Giba Tamás alpolgármester és néhány városi tanácsos szeptember 7-10, Nyíregyháza Nyíregyháza M.J.V. megyei tanácsa 2006 szeptember 7-10 között nemzetközi találkozót szervezett Egyenlő esélyekkel Európában címmel, melyre meghívót kaptak a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szociális irodájának dolgozói és azon civil szervezetek képviselői, akik fogyatékkal élő személyek problémáival foglalkoznak. A találkozó célja az volt, hogy létrehozza a párbeszéd- és tapasztalatcsere lehetőségét a különböző, ilyen jellegű intézmény között a meghívott nyolc városból, melyek Nyíregyháza testvérvárosai. Ugyanebben az időszakban került megrendezésre a Nyírségi Ősz ünnepségsorozat, melynek keretén belül a meghívottak részt vehettek a Gyümölcs Karneválon. Az eseményen fellépett a szatmárnémeti Cununiţa néptánccsoport is december, Szatmárnémeti Nyíregyháza A Szatmárnémeti Megyei Tanfelügyelőség Lelki kapcsolatok címmel indított pályázatot a PHARE CBC RO-HU 2004 program keretén belül. Szatmárnémetiben a pályázat 2007 január 10.-én indult, Nyíregyházán pedig 2007 január 22.-én, projektpartner: Nyíregyháza M.J.V. Egyetemi

6 Kollégiuma. A pályázat fő célja: a határmenti együttműködések erősítése, a régiók közös történelmi és kulturális fejlődésének elősegítése, a határon átnyúló találkozók számának növelése az oktatók, fiatalok, felnőttek, kézművesek és művészek között április , Nyíregyháza Szatmárnémeti Innovációs és Üzleti Inkubátorház A Phare CBC RO-HU 2004 program keretében fininanszírozott projekt üzletemberek találkozója, találkozó Nyíregyházán, Szatmárnémeti fejlesztési lehetőségeinek megbeszélése, a gazdaság és kereskedelem dinamizálása az EU csatlakozást követően, határon átnyúló gazdasági kereskedelmi kapcsolatok a pályázatok tükrében, látogatás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál, román-magyar partnerkapcsolatok, idegenforgalmi fejlesztések megtekintése, magyar tapasztalat az Európai Uniós előcsatlakozási alapok lehívásáról, a strukturális alapokra való áttérésről május 9, Szatmárnémeti az Európa Napja alkalmával rendezett ünnepi eseménysorozaton résztvett Nyíregyháza M.J.V. küldöttsége is. Szervező: Szatmárnémeti M.J.V. Polgármesteri Hivatala, a Szatmárnémeti Európa Információs Központ május 26, Szatmárnémeti Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala megrendezte első alkalommal a Barátság Kupá -t minifutball sportágban. A versenyen résztvettek a magyarországi Nyíregyháza M.J.V. polgármesteri hivatalának csapata, a romániai Nagyvárad polgármesteri hivatal csapata és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának csapata. Meghívást kapott még az ukrajnai Beregszász (Beregovo) polgármesteri hivatalának csapata is, akik viszont nem jelentek meg, mivel nem kaptak román vízumot szeptember 11, Szatmárnémeti - Közel harminc régész vett részt a Megyei Múzeumban tartott régészeti konferencián, amelynek témája a szamosvölgyi régészeti kutatások volt. Egy PHARE projekt keretein belül a szatmárnémeti, zilahi, kolozsvári, nagybányai és nyíregyházi régészek közösen végeztek ásatásokat a határ innenső és túloldalán, s ezen munkák eredményeit mutatták be és értékelték ezen a konferencián. A közös munka során fémdetektoros kereséssel a régészek több fémleletre bukkantak,

7 amelyek közül érdekesebbeknek mondhatóak a bronzból készült ókori ékszerek és pénzérmék szeptember 13, Szatmárnémeti A Johann Ettinger német tannyelvű elméleti líceum látta vendégül egy héten keresztül a nyíregyházi (Magyarország) Zelk Zoltán és a wolfenbütteli (Németország) Grosse Schule iskolák küldöttségeit, a három iskola egy közös projektjének keretén belül. A pályázat alapjául szolgáltak a hagyományos sváb szokások, a cél ezek megismertetése a partnerekkel a helyi sváb közösség identitásának megismerése. A tevékenységeket a Szatmár Megyei Tanács támogatta. Szatmárnémeti, szeptember A Szatmárnémeti Unio Sportklub tekecsapata és a Nyiregyháza SK csapata barátságos selejtező mérkőzésen méri össze tudását Szatmárnémetiben április 21, Nyíregyháza Megrendezésre került a román-magyar régióban fellépő drogproblémák ügyét tárgyaló konferencia, melyet a Harc a problémák szabad mozgása ellen című határon átnyúló projekt keretén belül az Észak kelet Magyarországi Szenvedélybetegségeket Megelőző Egyesület és a szatmárnémeti Drogellenes Tanácsadási Központ, együtt szervezett. 2008, Nyíregyháza VAKÁCIÓ 2008 Nemzetközi Idegenforgalmi, Utazási Szabadidő Kiállítás és Vásár. Szatmárnémeti város standja, amelyet minden évben a Nyíregyházi Polgármesteri Hivatal térítésmentesen felajánl a városnak június 19, Nyíregyháza A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a kolozsvári Mőszaki Egyetem képviselői, valamint művészeti és szakmai intézmények igazgatói vettek részt a Szakmai Képzési Központ létrehozását

8 célzó EU-s pályázat zárókonferenciáján. A pályázat fő eredménye: egy 16, modern felszereléssel ellátott, műhelyekből álló szakmai képzőközpont létrehozása, mely hozzájárul mind a diákok, mind a felnőttek munkapiaci követelményeknek megfelelő képzéséhez november 6, Szatmárnémeti - Technológiai, Innovációs és Üzleti Központ Szatmárnémetiben Románia-Magyarország Phare CBC 2004 RO-2004/ Határon Átívelő Együttműködési Program keretén belül finanszírozott projekt - üzletemberek találkozója Szatmárnémetiben november 28-29, Nyíregyháza A Debreceni Orvostudományi Egyetem a nyíregyházi Gerontológiai problémákkal foglalkozó Tudományos Központ által konferenciát szervezett Szociális gerontológia elnevezéssel. A találkozó átfogó képet nyújtott az időskori problémákról, ezek szociális vetületeiről. A szatmárnémeti szociális iroda részéről két szakmunkatárs vett részt a találkozón január 7, Szatmárnémeti A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal székhelyén egy munkamegbeszélésre került sor, melyen résztvettek a nyíregyházi polgármesteri hivatal képviselői és a szatmárnémeti polgármesteri hivatal képviselői. A találkozó célja pályázati megbeszélés volt a Románia-Magyarország határon átnyúló együttműködési program keretén belül, a pályázat beadási határideje 2009 január 30 volt, időtartama 12 hónap és a vezető partner pedig Nyíregyháza M.J.V. Polgármesteri Hivatala január 30, Szatmárnémeti Két ország, egy cél, közös siker! Szatmárnemti M.J.V. Polgármesteri Hivatala két pályázatot nyújtott be a Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül: az első pályázat: Nyíregyháza és Szatmárnémeti testvérvárosi kapcsolatainak széleskörű fejlesztése Híd a jövőbe, partner: Szatmárnémeti, vezető partner: Nyíregyháza M.J.V. Polgármesteri Hivatala, cél: egy sor közös rendezvény megszervezése, a kultúra és társadalomvédelem területén, valamint tapasztalatcserék a klímaváltozás hatásainak csökkentése témakörben.

9 A második pályázat: Urbanisztikai tapasztalatcsere, a fenntartható, integrált fejlődés lehetősége, vezető partner: Szatmárnémeti, projekt partner: Nyíregyháza M.J.V. Polgármesteri Hivatala, célkitűzés: a két megye városairól összehasonlító urbanisztikai tanulmányok készítése, fejlesztési lehetőségek azonosítása, valamint egymás vonatkozó jogszabályainak tanulmányozása. Kerékpárút Szatmárnémeti és Vásárosnamény között: Ugyancsak 2009 január 30-án, a Nemzetközi Finanszírozású Projektek iroda munkatársainak küldöttsége látogatott el vásárosnaményi önkormányzathoz, Ilyés Gyula polgármester vezetésével, hogy előkészítsék a azt a projektkoncepciót, amely a Szamos folyó töltésén Szatmárnémeti és Vásárosnamény között kerékpárút megépítését tervezi, a Román- Magyar Határmenti Együttműködés keretében. A találkozón jelen voltak az érintett települések polgármesterei, az Román Országos Vízügyi Hatóság képviselője, a Vízügyi Igazgatóság munkatársai, Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság, a Szatmár Megyei Vízgazdálkodási Hivatal, valamint a Felső Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság képviselői. A határmenti együttműködés két lépcsős projekt: az első lépcsőben a projektkoncepciót kellett benyújtani, 2009 február 15-ig. Csak az itt kiválogatott és elfogadott projekt koncepciókat benyújtók, jogosultak a második lépcsőben a teljes projektet benyújtani a finanszírozás elneyerése érdekében március 6 8, Nyíregyháza - VAKÁCIÓ 14. Nemzetközi Idegenforgalmi, Utazási Szabadidő Kiállítás és Vásár, Meghívott testvér-, partnervárosok: - Rzeszów - Eperjes - Szatmárnémeti - Iserlohn - St.Pölten - Marmaris 2009 május 15, Nyíregyháza - Szatmárnémeti, Nagybánya, Presov (Eperjes, Szlovákia), Rzeszów (Lengyelország), Iserlohn (Németország) és St.Albans (Nagy Britannia) városok vezetői résztvettek május 15-én a Nyíregyháza Iserlohn 20 évvel ezelőtt parafált testvérvárosi kapcsolatának évfordulója alkalmával szervezett rendezvénysorozaton. A szatmárnémeti delegációt Ilyés Gyula polgármester vezette, aki rövid beszámolóban mutatta be Szatmárnémeti kulturális életének jelenlegi helyzetét, bemutatta a város kulturális koncepcióját, és kitért a nemzetközi kulturális együttműködési lehetőségekre. A szatmárnémeti delegációban részt vettek: Ilyés Gyula polgármester, Kereskényi Gábor alpolgármester, Szőcs Péter városi tanácsos, a Megyei Múzeum aligazgatója, Gheorghe Molnar a városi kultúrház igazgatója, Gergely Csaba és Tillinger István képzőművészek. A hivatalos programot a Városnapi Borfalu megnyitóünnepsége követte, ezt követően a testvérvárosok fiataljaiból álló

10 hagyományőrző együttesek Gálaestje következett, amelyen fellépett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Bokréta néptáncegyüttese, és a Szatmárnémeti Tanulók Háza Codrisorul néptáncegyüttese is május 30, Szatmárnémeti Szatmárnémeti M.J.V. Napjai - Barátság Kupa Minifutball résztvettek: a testvérvárosok Rzeszów, Kassa, Nyíregyháza küldöttségei, helyszín: Szatmárnémeti Sportklub, szervező: Szatmárnémeti M.J.V. Polgármesteri Hivatala 2009 április 23, Szatmárnémeti - Ilyés Gyula polgármester, hivatalában fogadta Csabai Lászlónét, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármesterét és Gajdos Istvánt, a kárpátaljai Beregszász város polgármesterét. A talákozó célja, az Európa Parlament és az Európai Tanács 1082/2006-os számú Szabályzatának értelmében, egy európai területi együttműködési csoportosulás létrehozása. A felek megbeszéléseket folyattak a partnerségi kapcsolat szerkezetét, és az együttműködési procedúrákat illető lépések megtételét illetően június 11-12, Nyíregyháza 2009 június 11 és 12-én Nyíregyházán került sor a ReGov hálózati programban résztvevő városok képviselőinek soros ülésére, amely a Regionális Kormányzás a Degradált Városrészek Tartós Fejlesztése érdekében projekt része. A találkozó témája ezúttal a romák és a városok társadalmi, gazdasági és kulturális életből kiszorult más rétegek integrációja volt. Szatmárnémetit a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának irodavezetője, a Szatmár Megye Prefektusának tanácsnoka és a Polgármesteri Hivatal tanácsnoka képviselte. A találkozón Nyíregyháza és Szatmárnémeti mellett részt vettek Budapest- Kőbánya, és Dortmund képviselői, David Froessler- a RegGov hálózat szakértője vezetésével július 3-5, Nyíregyháza - A Nyíregyháza város által rendezett térzene-ünnepen a város különböző helyszínein adott nagysikerű előadást Szatmárnémeti testvérváros képviseletében a Tanulók Háza köré tömörült bélteki és mezőpetri fiatalokból álló egyesített fúvószenekar és a Ion Slavici Főgimnázium mazsorettcsoportja. A szatmáriakon kívűl előadásokat tartottak még: az olaszországi Caldonezza-ból érkezett fúvószenekar, a lengyelországi Rzeszów-ból érkezett női fóvószenekar és mazsorettegyüttes, valamint a nyíregyházi fúvósegyüttes és a velük együtt fellépő Tűzmadár

11 mazsorett-csoport. A Mircea Câcu karmester vezette szatmári fiatalok produkcióját több alkalommal is nyíltszíni tapssal jutalmazta a közönség december 9, Szatmárnémeti - Ilyés Gyula polgármester, december 9-én fogadta a nyiregyházi Veterán Katonatisztek Egyesületének képviselőit, akik kétnapos látogatáson Szatmárnémetiben jártak, a helyi nyugalmazott katonatisztek egyesülete meghívásának eleget téve. A szatmárnémeti egyesület vezetője Mircea Blideran- nyugalmazott ezredes, fogadta a vendégeket, a látogatás célja partnerségi kapcsolatok kiépítése és ápolása volt. Az erről készitett egyezmény időszakonkénti találkozók, tapasztalatcserék megszervezését rögziti a két szervezet között.

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyúléshezaz

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyúléshezaz Ügyiratszám: 59.863/2012/XIV. Ügyintéző: Véghné Sinkovicz Ágnes NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE -> 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-520, Fax: (42) 524-521 E-maii:

Részletesebben

A Kisiparosok Kamarájának támogatása a Szatmár megyei kkv-k számára. Ing. dipl. Robert KNIL Kisiparosok Kamarája, Szatmárnémeti

A Kisiparosok Kamarájának támogatása a Szatmár megyei kkv-k számára. Ing. dipl. Robert KNIL Kisiparosok Kamarája, Szatmárnémeti A Kisiparosok Kamarájának támogatása a Szatmár megyei kkv-k számára Ing. dipl. Robert KNIL Kisiparosok Kamarája, Szatmárnémeti * PHARE CBC (2007-2008) Projekt lebonyolító F.S.T.N.C.I. * A Szatmár megyei

Részletesebben

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében Dr. Papp Csaba megyei jegyző Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 1 A megyei önkormányzat feladatai megyei szintű

Részletesebben

A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI CBC Program 2007-2013 bemutatása

A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI CBC Program 2007-2013 bemutatása A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI CBC Program 2007-2013 bemutatása Innovációs és Technológiai Transzfer irodák létrehozása a magyar-ukrán határtérségben c. projekt nyitókonferenciája Záhony,

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról Támogatás témája: Múzeumi gyűjtemények tárgyi és szellemi kulturális örökségünk című magyar-román

Részletesebben

Integrált roma program a nyíregyházi Huszár lakótelepen

Integrált roma program a nyíregyházi Huszár lakótelepen Integrált roma program a nyíregyházi Huszár Elıadó: Tóthné Csatlós Ildikó Budapest, 2009. október 5. Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, a nyíregyházi kistérség központja Lakosságszáma

Részletesebben

A «Szociális vállalkozások az európai polgári kultúra

A «Szociális vállalkozások az európai polgári kultúra A «Szociális vállalkozások az európai polgári kultúra erősítése érdekében» című projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.2. pályázati típus Testvérvárosok

Részletesebben

Első Nyírségi Fejlesztési Társaság 4400 Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009.

Első Nyírségi Fejlesztési Társaság 4400 Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. Első Nyírségi Fejlesztési Társaság 4400 Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. Egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámoló mérlege

Részletesebben

A magyar-szlovák határ menti együttműködés lehetőségei KKV-k részére fókuszban a faipari és erdészeti vállalkozások

A magyar-szlovák határ menti együttműködés lehetőségei KKV-k részére fókuszban a faipari és erdészeti vállalkozások A magyar-szlovák határ menti együttműködés lehetőségei KKV-k részére fókuszban a faipari és erdészeti vállalkozások Nyerges Andrea Az MKIK Magyar-Szlovák Tagozatának titkára Szolnok, 2011. november 9.

Részletesebben

Kárpát-medencei Területfejlesztési Nyári Egyetem A területi kohézió jövője Debrecen, 2010. július 26 augusztus 1.

Kárpát-medencei Területfejlesztési Nyári Egyetem A területi kohézió jövője Debrecen, 2010. július 26 augusztus 1. Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézetének Debreceni Osztálya PARADIGMAVÁLTÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSEKBEN Dr. habil. Béla Baranyi az MTA doktora tudományos

Részletesebben

Regulation (EC) No. 1080/2006

Regulation (EC) No. 1080/2006 Irányító Hatóság Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 27-213 Európai kohéziós politika 27 és 213 között A. Stratégiai megközelítés: a kohéziós politika összekapcsolása a fenntartható

Részletesebben

A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése

A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése Pető Csilla Parlamenti képviselő Nagyvárad 2009 decembere A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése A). Parlamenti tevékenység B). Területi

Részletesebben

MSZOSZ. A HVDSZ 2000 (Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete) a Hajdú-Bihar megyei Régió támogatója. Norway Grants 2009-2014

MSZOSZ. A HVDSZ 2000 (Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete) a Hajdú-Bihar megyei Régió támogatója. Norway Grants 2009-2014 MSZOSZ A HVDSZ 2000 (Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete) a Hajdú-Bihar megyei Régió támogatója Szociális párbeszéd továbbfejlesztése a munkavédelemben Norway Grants 2009-2014 Hajdú-Bihar:

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

A GUTS Projekt. Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek. Győr, Mobilis, 2013. junius.28.

A GUTS Projekt. Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek. Győr, Mobilis, 2013. junius.28. A GUTS Projekt Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek Győr, Mobilis, 2013. junius.28. 1 Az Integrált Városfejlesztési Stratégia megállapításai A közlekedésből származó káros anyag kibocsátás folyamatosan

Részletesebben

Svájci-Magyar Együttműködési Program. Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap

Svájci-Magyar Együttműködési Program. Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap Svájci-Magyar Együttműködési Program Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap Alapadatok A Svájci-Magyar Együttműködési Program speciális allokációja (Keretmegállapodás) 237/2008. (IX. 26.) Korm.

Részletesebben

Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC

Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC Civil Információs Centrum általában az Emberi Erőforrás Minisztérium szakmai partnere

Részletesebben

A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. NYILVIÍNOS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. NYILVIÍNOS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGIÍRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. lk/o sz.: I. 341-812008. E/oodó: Opauszki Zoltán Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66)

Részletesebben

Ügyvezető igazgató. Mikrohitel Divízió

Ügyvezető igazgató. Mikrohitel Divízió SIKERES INKUBÁTORHÁZAK KELET-MAGYARORSZÁGON VÁLLALKOZÓI INKUBÁTORHÁZ ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT NYÍREGYHÁZA Elıadó: Zsukk István inkubátorház igazgató Kaposvár, 2009. június 17. A PRIMOM ALAPÍTVÁNY KEZDETEK

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködése nemzetközi kapcsolatok kialakításában. Kiss Ágnes Temesvár 2012. szeptember 27.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködése nemzetközi kapcsolatok kialakításában. Kiss Ágnes Temesvár 2012. szeptember 27. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködése nemzetközi kapcsolatok kialakításában Kiss Ágnes Temesvár 2012. szeptember 27. MNVH feladatai Nemzetközi és térségközi kapcsolatok kialakítása Segítségnyújtás

Részletesebben

HÍRLEVÉL. I V. é v f o l y a m 1. s z á m 2 0 1 4. m á r c i u s

HÍRLEVÉL. I V. é v f o l y a m 1. s z á m 2 0 1 4. m á r c i u s I V. é v f o l y a m 1. s z á m 2 0 1 4. m á r c i u s HÍRLEVÉL A TARTALOMBÓL: Kihívások és lehetőségek a felsőoktatásban 1 A 10. MELLearN Konferencia programja 2 MELLearN hírek 4 A MELLearN Felsőoktatási

Részletesebben

Beadott pályázatok 2008. évben: NCA-Orsz-O8-0072 Működési költségre pályáztunk és nyertünk 300. 000 Ft- t.

Beadott pályázatok 2008. évben: NCA-Orsz-O8-0072 Működési költségre pályáztunk és nyertünk 300. 000 Ft- t. Zeneszalon Alapítvány 2008. évi szakmai beszámolója 2008-ban folytatódott a Chopin koncertsorozat az MTA-ban. A Zeneszalon Alapítvány közönségszervezésben segített biztosítani a koncertek látogatottságát.

Részletesebben

EGYSÉGES FELNŐTTKÉPZÉS KÁRPÁT-MEDENCEI HÁLÓZATBAN

EGYSÉGES FELNŐTTKÉPZÉS KÁRPÁT-MEDENCEI HÁLÓZATBAN EGYSÉGES FELNŐTTKÉPZÉS KÁRPÁT-MEDENCEI HÁLÓZATBAN Miskolc, 2009. október 13. Molnár György igazgató Békéscsabai Regionális Képző Központ TÉMAKÖRÖK ELŐZMÉNYEK (2004-2009) IDŐSZERŰ FEJLESZTÉSEK JÖVŐKÉP ELŐZMÉNYEK

Részletesebben

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013 Mintaprojekt az elérhető Európai Uniós források felhasználásának elősegítéséért a hátrányos helyzetű lakosság fenntartható lakhatási körülményeinek és szociális helyzetének javítása érdekében Pécsett 2013.

Részletesebben

A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest.

A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest. A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest. Bevezetés III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivált a III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál Szervezőbizottság rendezi meg

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére

Részletesebben

Beszámoló a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok tevékenységéről, hálózatuk aktuális helyzetéről

Beszámoló a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok tevékenységéről, hálózatuk aktuális helyzetéről Beszámoló a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok tevékenységéről, hálózatuk aktuális helyzetéről A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok és az NDI kapcsolata Az NDI feladata, hogy az országban található összes

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82 Pályázati azonosító: 3508/01085. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Magyar Nemzeti Múzeum 3508/01085. számú pályázati azonosítóval jelölt pályázata 290.000,-

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ 1/656-1/2015/I Üi.: Varga Erika Tárgy: Farkas Éva Erzsébet polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

A civil társadalom erősítése. A civilbarát önkormányzatok és. kapacitásépítése és helyi szintű együttműködések fejlesztése

A civil társadalom erősítése. A civilbarát önkormányzatok és. kapacitásépítése és helyi szintű együttműködések fejlesztése A kedvezményezett neve 1. Aranyeső 2. Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 3. Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 4. Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 5. MAGOSFA Környezeti nevelési és Ökoturisztikai 6. DemNet

Részletesebben

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok Ref # 1 Kapacitásépítő támogatási program az 5 950 000 USD 212 088 USD fő / önkormányzat ok Az 5.000 USD támogatással indított Kapacitásépítő támogatási program célja a demokrácia és civil társadalom eszményeinek

Részletesebben

MEGHÍVÓ TURISZTIKAI SZAKMAI KONFERENCIÁRA

MEGHÍVÓ TURISZTIKAI SZAKMAI KONFERENCIÁRA MEGHÍVÓ TURISZTIKAI SZAKMAI KONFERENCIÁRA Nyíregyháza Megyei Jogú Város, és a Nyíregyházi Főiskola tudományos turisztikai konferenciát szervez 2010. május 20-21-én Nyíregyházán a Városháza Krúdy termében

Részletesebben

Határon átnyúló foglalkoztatási együttműködések Győr-Moson-Sopron megyében

Határon átnyúló foglalkoztatási együttműködések Győr-Moson-Sopron megyében Határon átnyúló foglalkoztatási együttműködések Győr-Moson-Sopron megyében A munkaerőpiac jellemzői 2010. IV. negyedév Megnevezés Országos Gy-M-S megye Foglalkoztatottak száma (fő)* Vas megye Zala megye

Részletesebben

A Keresztényekért Alapítvány 2009. évi aktivitásai

A Keresztényekért Alapítvány 2009. évi aktivitásai A Keresztényekért Alapítvány 2009. évi aktivitásai Egy civil szervezet éves tevékenységének számbavételekor többirányú munkáról számolhatunk be, melynek során az alapítvány alapító okiratának megfelelően,

Részletesebben

A MAGYAR TUDOMÁNY NAPJA ERDÉLYBEN 2012

A MAGYAR TUDOMÁNY NAPJA ERDÉLYBEN 2012 PROGRAMFÜZET A MAGYAR TUDOMÁNY NAPJA ERDÉLYBEN 2012 3. Matematika és informatika alkalmazásokkal Szervezők: Erdélyi Múzeum-Egyesület Matematikai és Informatikai Szakosztály Kolozsvári Akadémiai Bizottság

Részletesebben

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása K I V O N A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2015. június 24. napján tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: A szociális célú segítő

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

AZ IGAZGATÓ BESZÁMOLÓJA

AZ IGAZGATÓ BESZÁMOLÓJA AZ IGAZGATÓ BESZÁMOLÓJA Az elmúlt három hónap a Regionális Központ új épületén folyó munkálatok befejezése és az épület felszerelésének jegyében telt el. Megtörtént az épület műszaki ellenőrzése, hivatalos

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÓ. Negyedik pályázati felhívás HURO/1001

ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÓ. Negyedik pályázati felhívás HURO/1001 ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÓ Negyedik pályázati felhívás HURO/1001 Információs nap célja Pályázati felhívás általános ismertetése; Források hatékony felhasználásának elősegítése; Gyakorlati tanácsadás; Kommunikációs

Részletesebben

A kultúra és a művészet Beregszászi járásban való fejlesztésének 2014 2015. évekre szóló Programjáról

A kultúra és a művészet Beregszászi járásban való fejlesztésének 2014 2015. évekre szóló Programjáról Берегівська районна рада Закарпатської області Beregszászi Járási Tanács Kárpátalja Р І Ш Е Н Н Я 17-ої сесії VI скликання від 31.01. 2014р. 321 м.берегово _ VI _összehívású_17_ülésszaka 2014.01.31.én

Részletesebben

MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE

MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE SAJTÓANYAG 8. SZÁM - 2014. szeptember MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE Közeledve az Aqua-add projekt megvalósításának utolsó hónapjaihoz, 2014. szeptember 23-26

Részletesebben

Herzlich Willkommen. Üdvözöljük

Herzlich Willkommen. Üdvözöljük Herzlich Willkommen in der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer! Üdvözöljük a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamarában! Budapest, den 14. September 2010 1 DUIHK - Energiezirkel DUIHK -

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/1999. (XI. 26) r e n d e l e t e BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATAIRÓL 1

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/1999. (XI. 26) r e n d e l e t e BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATAIRÓL 1 BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/1999. (XI. 26) r e n d e l e t e BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATAIRÓL 1 A közművelődéshez való jog gyakorlása közérdek, a közművelődési

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A 2003-as Magyarország-Szlovákia Phare CBC Közös Kisprojekt Alapra

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A 2003-as Magyarország-Szlovákia Phare CBC Közös Kisprojekt Alapra PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2003-as Magyarország-Szlovákia Phare CBC Közös Kisprojekt Alapra melyet A VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság tesz közzé. 1. A pályázati felhívás

Részletesebben

megyei fejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Koncepció (munkaanyag) 2.0 2013. szeptember

megyei fejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Koncepció (munkaanyag) 2.0 2013. szeptember megyei fejlesztés 2.0 Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Koncepció (munkaanyag) 2013. szeptember meghatározottság Megyei fejlesztés 2.0 Megyei helyzet Nemzeti stratégia EU tematikus célok

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013

Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 Emberi erőforr források közös k s használata és s fejlesztése se Munkaerő-piaci együttm ttműködési kezdeményez nyezések HU-SK 2008/01/1.6.2/0156

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben. Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió

Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben. Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió Tartalom 1. Az ITD Hungary tevékenységérıl nagyon röviden

Részletesebben

A magyar tannyelvű oktatás és anyanyelvű művelődés helyzete a segesvári szórványban

A magyar tannyelvű oktatás és anyanyelvű művelődés helyzete a segesvári szórványban A magyar tannyelvű oktatás és anyanyelvű művelődés helyzete a segesvári szórványban A lakosság etnikai összetétele 30000 25000 20000 15000 Románok Magyarok Szászok 10000 5000 0 1910 1930 1948 2002 2011

Részletesebben

INNOVÁCIÓS KLUB PÓDIUMBESZÉLGETÉS. FATÉR MÁRTA Technológia- és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda K+F projektvezető Székesfehérvár, 2012. április 5.

INNOVÁCIÓS KLUB PÓDIUMBESZÉLGETÉS. FATÉR MÁRTA Technológia- és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda K+F projektvezető Székesfehérvár, 2012. április 5. INNOVÁCIÓS KLUB PÓDIUMBESZÉLGETÉS FATÉR MÁRTA Technológia- és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda K+F projektvezető Székesfehérvár, 2012. április 5. Technológiai- és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda Mi a

Részletesebben

Jelentkező Döntős Helyezés Kitaibel Pál Verseny 1 11. OSZTV 1 9. Kitaibel Pál Verseny 1 1. OSZTV 1 11. KV területi verseny 1 3. Kitaibel Pál Verseny

Jelentkező Döntős Helyezés Kitaibel Pál Verseny 1 11. OSZTV 1 9. Kitaibel Pál Verseny 1 1. OSZTV 1 11. KV területi verseny 1 3. Kitaibel Pál Verseny A nyíregyházi Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakközépiskolában jelenleg 489 diák tanul, és 35 pedagógus végzi oktató nevelő munkáját. Iskolánkban négy tagozat működik. Az építészet

Részletesebben

E redm ények és lehetős ég ek a ha tá rm enti eg yüttm űk ödés ben

E redm ények és lehetős ég ek a ha tá rm enti eg yüttm űk ödés ben E redm ények és lehetős ég ek a ha tá rm enti eg yüttm űk ödés ben V eres C s illa V á ti N onprofit K ft. H a jdús zobos zló, 2011. 02. 10. ETE programok Határon átnyúló együttműködési programok 1. P

Részletesebben

TRANSPORT LEARNING Képzések önkormányzatoknak, civil szervezeteknek. 1. szám 2012. január. Tartalom. Kedves Olvasó! Szolgáltatásaink dióhéjban...

TRANSPORT LEARNING Képzések önkormányzatoknak, civil szervezeteknek. 1. szám 2012. január. Tartalom. Kedves Olvasó! Szolgáltatásaink dióhéjban... TRANSPORT LEARNING Képzések önkormányzatoknak, fejlesztési ügynökségeknek, szakmai és civil szervezeteknek istockphoto Tartalom Kedves Olvasó! Szolgáltatásaink dióhéjban... 2 Tudásbázis létrehozása Európa

Részletesebben

A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek. Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19.

A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek. Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19. A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19. I. A Szilícium Mező program rövid bemutatása II. Az ÉAOP-1.1.2-2008-0013 pályázat eredményei

Részletesebben

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft.

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft. KÜM- 2005 SZKF Az EU kül- és biztonságpolitikájának és az atlanti gondolatnak a népszerűsítését segítő kommunikációs tevékenység támogatása című pályázat nyerteseinek névsora Támogatást nyert pályázók

Részletesebben

Csomafáy Ferenc. Romániában az Országos Statisztikai Hivatal közlése szerint 2013 márciusában az elõzõ hónaphoz képest 4,1%-kal növekedett a névleges

Csomafáy Ferenc. Romániában az Országos Statisztikai Hivatal közlése szerint 2013 márciusában az elõzõ hónaphoz képest 4,1%-kal növekedett a névleges 68 Gazdasági hírek CSOMAFÁY FERENC Zöld Ipari Innováció Kolozsváron, 2013. április 3-án a Napoca Szállóban tartották meg a Zöld Ipari Innováció programmal kapcsolatos értekezletet. A rendezvény szervezõi

Részletesebben

A járás lakossága jogi képzésének 2015 2017. évi Programja. 1. A járás lakossága jogi képzésének 2015 2017. évi Programját (mellékelve).

A járás lakossága jogi képzésének 2015 2017. évi Programja. 1. A járás lakossága jogi képzésének 2015 2017. évi Programját (mellékelve). Берегівська районна рада Закарпатської області Beregszászi Járási Tanács Kárpátalja Р І Ш Е Н Н Я 24-ої сесії VI скликання від 14.01. 2015р. 418 м.берегово _ VI _összehívású_24_ülésszaka 2015.01.14.én

Részletesebben

A M A G Y A R H Y P E R T O N I A T Á R S A S Á G I I. T A V A S Z I K O N G R E S S Z U S A

A M A G Y A R H Y P E R T O N I A T Á R S A S Á G I I. T A V A S Z I K O N G R E S S Z U S A MEGHÍVÓ A Hypertonia Világnapja alkalmából rendezett II. Tavaszi Kongresszusunk idején, a Magyar Hypertonia Társaság 2015. május 17 én 10.00 órára Közgyűlést hív össze. A Közgyűlés helye: Mercure Budapest

Részletesebben

InoPlaCe projekt. Regionális Módszertani és Információs Nap. Győr, 2012. október 31.

InoPlaCe projekt. Regionális Módszertani és Információs Nap. Győr, 2012. október 31. InoPlaCe projekt Regionális Módszertani és Információs Nap Győr, 2012. október 31. A projekt célkitűzései Átfogó cél: A közép-európai térség versenyképességének és innovációs potenciáljának erősítése Konkrét

Részletesebben

ZEMPLÉN EURÓRÉGIÓ ALAPÍTÓ OKIRAT

ZEMPLÉN EURÓRÉGIÓ ALAPÍTÓ OKIRAT ZEMPLÉN EURÓRÉGIÓ ALAPÍTÓ OKIRAT A szlovák és magyar határmenti kistérségek, mikrorégiók, városok, térség-, terület-, és gazdaságfejlesztési szervezetek és együttműködő partnereik /1. sz. melléklet/ létrehozzák

Részletesebben

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek költsége és témája Tárca neve: Vidékfejlesztési Minisztérium 4. január. - 4. június. Ország Miniszter és ok (név szerint) Más

Részletesebben

Még lehet jelentkezni a Legjobb Munkahely Felmérésbe! A legnagyobb múltú elkötelezettségmérésben érdemes részt venni

Még lehet jelentkezni a Legjobb Munkahely Felmérésbe! A legnagyobb múltú elkötelezettségmérésben érdemes részt venni News From Aon Médakapcsolatok: Hering Orsolya orsolya.hering@hewitt.com 06-20-978-5080 Azonnal közölhető Még lehet jelentkezni a Legjobb Munkahely Felmérésbe! A legnagyobb múltú elkötelezettségmérésben

Részletesebben

42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon?

42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? 42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? 2000. óta létezik az Európai Unió egységes kultúratámogató programja. A korábbi

Részletesebben

TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOKKAL VALÓ FENNTARTHATÓ GAZDÁLKODÁS A TISZA-TÚR KÖZÉBEN

TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOKKAL VALÓ FENNTARTHATÓ GAZDÁLKODÁS A TISZA-TÚR KÖZÉBEN Intézmény logója Duna Régió Stratégia Projektfinanszírozási Konferencia Budapest, 2015. március 26. TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOKKAL VALÓ FENNTARTHATÓ GAZDÁLKODÁS A TISZA-TÚR KÖZÉBEN Pesel Antal gazdasági igazgatóhelyettes

Részletesebben

CREST Forrásközpont. KÜLDETÉSÜNK A CREST Forrásközpont missziója hozzájárulni a romániai civil szféra fenntartható fejlodéséhez.

CREST Forrásközpont. KÜLDETÉSÜNK A CREST Forrásközpont missziója hozzájárulni a romániai civil szféra fenntartható fejlodéséhez. CREST Forrásközpont KIK VAGYUNK A CREST Forrásközpont egy 1998-ban alakult nonprofit szervezet, mely azzal a küldetéssel jött létre, hogy hozzájáruljon a romániai civil szféra fenntartható fejlodéséhez.

Részletesebben

KAPTÁRKŐ TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET. Közhasznúsági jelentés a 2008. évről

KAPTÁRKŐ TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET. Közhasznúsági jelentés a 2008. évről KAPTÁRKŐ TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET Közhasznúsági jelentés a 2008. évről Közhasznúsági jelentés 1. Számviteli beszámoló - egyszerűsített beszámoló mérlege és eredménykimutatása 2. oldal 2.

Részletesebben

MEGHÍVÓ. 2011. március 18. Kora gyermekkori intervenció, mint rés a közoktatás ellátórendszerében. Nyíregyházi Főiskola. Mindenkinek becsengettek!

MEGHÍVÓ. 2011. március 18. Kora gyermekkori intervenció, mint rés a közoktatás ellátórendszerében. Nyíregyházi Főiskola. Mindenkinek becsengettek! MEGHÍVÓ 2011. március 18. Nyíregyházi Főiskola 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/B www.mbcs.hu Mindenkinek becsengettek! Kora gyermekkori intervenció, mint rés a közoktatás ellátórendszerében Tisztelettel

Részletesebben

Helyi önkormányzatok fejlesztési eszközei Magyarországon Uniós forrásokhoz való hozzáférés lehetőségei a 2014-2020-as időszakban

Helyi önkormányzatok fejlesztési eszközei Magyarországon Uniós forrásokhoz való hozzáférés lehetőségei a 2014-2020-as időszakban Helyi önkormányzatok fejlesztési eszközei Magyarországon Uniós forrásokhoz való hozzáférés lehetőségei a 2014-2020-as időszakban Németh Mónika Miniszterelnökség Nemzetközi Főosztály 1 2012 Partnerségi

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2014-2020. Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2014-2020. Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2014-2020 Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal Tematika Felkészülés a 2014-2020-as időszakra Gazdaságfejlesztési és Innovációs

Részletesebben

ALUMNI HÍRLEVÉL. II. évfolyam, 5. szám. 2014. november 6-án, az Edutus Főiskola, turizmusvendéglátást. éves diákjaival és néhány

ALUMNI HÍRLEVÉL. II. évfolyam, 5. szám. 2014. november 6-án, az Edutus Főiskola, turizmusvendéglátást. éves diákjaival és néhány ALUMNI HÍRLEVÉL II. évfolyam, 5. szám 2014. december Látogatás a Liszt Ferenc repülőtéren A tartalomból: Tudomány Napja 1 Pályaválasztási Kiállítás 1 Látogatás a Liszt Ferenc repülőtéren Tudomány napja

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére Tárgy: Pályázat előkészítése és benyújtása az Európa a polgárokért testvérvárosi találkozók programra

Részletesebben

Az Európai Unió kohéziós politikája. Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar

Az Európai Unió kohéziós politikája. Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Az Európai Unió kohéziós politikája Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Kohéziós politika az elnevezés néhány év óta használatos korábban: regionális politika, strukturális politika

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN Miben különböznek a nemzetközi programok? 1. Idegen nyelv használata 2. Konzorciumépítés

Részletesebben

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00-

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00- . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek elszámolt költsége és témája Tárca, szerv neve: Oktatási és Kulturális Minisztérium (Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma)

Részletesebben

5 Postakocsi térségi, innovatív turisztikai fejlesztési program Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013

5 Postakocsi térségi, innovatív turisztikai fejlesztési program Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 5 Postakocsi térségi, innovatív turisztikai fejlesztési program Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 5 POSTAKOCSI PROJEKT VÁRHATÓ EREDMÉNYEI Gyarmati- Litter Tímea projekt

Részletesebben

ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és. Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás. 2013. Szeptember 25-27.

ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és. Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás. 2013. Szeptember 25-27. ÖKOINDUSTRIA 2013 ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás 2013. Szeptember 25-27. SYMA Rendezvényközpont 1146 Budapest, Dózsa György

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött Körösök Völgye Natúrpark Egyesület (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.) Körös-Maros Nemzeti Park (5040 Szarvas, Anna-liget) Dél-alföldi Regionális Marketing

Részletesebben

Javaslat az Esélyegyenlőségi Tanács létrehozására

Javaslat az Esélyegyenlőségi Tanács létrehozására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE KO.: 1388-3/2007. Javaslat az Esélyegyenlőségi Tanács létrehozására Összeállította: Tóth Józsefné vezető főtanácsos, esélyegyenlőségi referens Egyeztetve: Dr.

Részletesebben

A H i p H o p I n t e r n a t i o n a l H u n g a r y

A H i p H o p I n t e r n a t i o n a l H u n g a r y BEMUTATKOZÁS A H i p H o p I n t e r n a t i o n a l H u n g a r y A Hip Hop International Hungary alapítóinak sikerült először megszerezniük az MTV zenés tv-csatornán közelmúltban futott, népszerű America

Részletesebben

51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

CTPE-CHIHUAHUA ÉS TÖRPE SPÁNIEL TENYÉSZTŐK KYNOLÓGIAI

CTPE-CHIHUAHUA ÉS TÖRPE SPÁNIEL TENYÉSZTŐK KYNOLÓGIAI Pályázni lehet: Év Derby kutyája Év Felnőtt Kutyája Év Veterán kutyája Év Minor Puppy / Puppy kutyája Év Tenyésztője címre A 2015. év Derby kutyája címre nevezni lehet minden olyan kutyát, amely 2014ben

Részletesebben

működtetésének, csapatok Humánszolgáltatások határozat Mátészalkai Idősekért Közalapítvány REND-TEAM Polgárőr Egyesület Aádám Jenő Pedagógus Énekkar

működtetésének, csapatok Humánszolgáltatások határozat Mátészalkai Idősekért Közalapítvány REND-TEAM Polgárőr Egyesület Aádám Jenő Pedagógus Énekkar Sorszám Döntéshozó testület Döntés száma 1. Város 34/2007. (III.07.) i MTK szakosztályok 13.500.000,-Ft működtetésének, csapatok versenyeztetésének, sportingatlanok fenntartásának támogatása/ 2. Város

Részletesebben

2011. évi rendezvényeken való részvételének beszámolója

2011. évi rendezvényeken való részvételének beszámolója Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete Nefelejcs Fogyatékos Személyek Nappali Ellátást Nyújtó Intézmény 2011. évi rendezvényeken való részvételének beszámolója Január 2011. január

Részletesebben

Az NFT 2-ről röviden

Az NFT 2-ről röviden Tájékoztató a DAOP és az NFT II. aktuális állapotáról, tervezett pályázati lehetőségeiről Mohl Péter DARFT Kht. Az NFT 2-ről röviden NFT 2 (2007-13) 22,3 Mrd EURO 1) Gazdaságfejlesztés OP 674 Mrd Ft 2)

Részletesebben

ITDH Euro Info Központ szolgáltatásai dr. Kerekes György EIC háttér Alapította: Európai Bizottság, Vállalkozási Ipari Főigazgatóság Cél: Európai Unió területén működő kkv-k hatékony piaci szereplésének

Részletesebben

PROGRAM. Aktív időskor Generációk egészsége. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma. Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8.

PROGRAM. Aktív időskor Generációk egészsége. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma. Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8. PROGRAM Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma Aktív időskor Generációk egészsége Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8. 1 2 PROGRAM 2012. november 6. (kedd) Az Egészséges Városok

Részletesebben

Mindenkinek eredményes V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciát kívánok!

Mindenkinek eredményes V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciát kívánok! Médiatámogatói együttműködés V. Magyarországi Klímacsúcs 2013. szeptember 12. Jövőnk a víz Budapest Meghívom Önöket a Klíma Klub szervezésében az V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciára!

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat ZALAEGERSZEGI VÁROSI DIÁKÖNKORMÁNYZAT Szervezeti és Működési Szabályzat Módosította a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat Képviselőtestülete, a Zalaegerszegi Városi Diákparlament jóváhagyásával Zalaegerszeg

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Gyömrő Város Önkormányzata 2230 Gyömrő Szabadság út 1. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-án 9.00 órakor megtartott rendes, nyílt testületi ülésének jegyzőkönyvéből.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. augusztus 26-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. augusztus 26-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 178/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. augusztus 26-ai ülésére Tárgy: Javaslat a Nyitott Képzések Egyesülettel kötött Együttműködési

Részletesebben

Tisztelt Leendő Kiállítók!

Tisztelt Leendő Kiállítók! Tisztelt Tagtársaim! Kedves Fémipari Vállalkozók! Országos Fémipari Ipartestület V. sz. hírlevele 2014. november 15-én Lipóton tartottuk meg az OFI Gazdasági Fórumát. Ez alkalommal több olyan téma került

Részletesebben

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

: + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014.

: + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014. : + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014. XIV. MATASZ Kupa Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Verseny Szeged, 2013. augusztus 30. szeptember

Részletesebben

Mellékelten küldjük a Magyar Szociológiai Társaság Kárpát-medencei Társadalomtudományi Szakosztálya 2010-2012-ben végzett munkájáról szóló beszámolót.

Mellékelten küldjük a Magyar Szociológiai Társaság Kárpát-medencei Társadalomtudományi Szakosztálya 2010-2012-ben végzett munkájáról szóló beszámolót. Magyar Szociológiai Társaság 1014 Budapest, Országház u. 30. Paksi Veronika titkár részére Tárgy: szakosztályi beszámoló Tisztelt Titkár Asszony! Mellékelten küldjük a Magyar Szociológiai Társaság Kárpát-medencei

Részletesebben

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011 KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011 KAPCSOLATAINK Magyarország Baranya Békés Heves Veszprém Zala Jász-Nagykun-Szolnok Csongrád Franciaország Svédország Maine-et-Loire Värmland

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

Magyarország aktualizált konvergencia programja 2009-2012

Magyarország aktualizált konvergencia programja 2009-2012 Magyarország aktualizált konvergencia programja 2009-2012 2010.02.03 Az Európai Uniós tagságból adódó jogszabályi követelményeknek megfelelve a tagállamok minden évben aktualizált stabilitási, illetve

Részletesebben

4. Tárogatós Világtalálkozó. Vay Ádám Kastélymúzeum. 2010. június 30. július 11.

4. Tárogatós Világtalálkozó. Vay Ádám Kastélymúzeum. 2010. június 30. július 11. 4. Tárogatós Világtalálkozó Vaja Vay Ádám Kastélymúzeum 2010. június 30. július 11. 12 A találkozó védnökei: Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkára Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben