III. Miskolci Szalon-czukor Időpont: december Helyszín: Miskolc belvárosa

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "III. Miskolci Szalon-czukor Időpont: 2012. december 1-23. Helyszín: Miskolc belvárosa"

Átírás

1 III. Miskolci Szalon-czukor Időpont: december Helyszín: Miskolc belvárosa Kellemesen nosztalgikus hangulatú rendezvény Miskolc belvárosában zenei és kulturális eseményekkel, családi programokkal, hagyományőrző és kézműves vásárral Szaloncukor a hungarikum édesség Tudta Ön, hogy a szaloncukor (vagy régiesen írva szalon-czukor) magyar édesség? Neve a német salonzuckerl szóból ered, Jókai még szalonczukkedlinek nevezte. A magyar cukrászok a francia honban divatos, a kis méretű becsomagolt édességek alapötletét felhasználva, az Osztrákmagyar Monarchiára jellemző, egyedi töltelékű cukorkákat készítettek és ezeket különböző ízletes csokoládéba mártották. A csokimázas, a kezdetektől is rojtos szélű papírba csomagolt cukorka a XIX. század közepén jelent meg először hazánkban ben Hegyesi József "magyar-franczia szakács és vállalkozó" már 17 féle különböző szaloncukorreceptet említ, A legújabb házi czukrászat című kézikönyvében. Igen nagy becsben tartották ezt az édességet Erdélyben és a Felvidéken is, ott a tájra jellemző különleges fajtái alakultak ki. Sokan meg sem ették, évekig őrizgették az újabb és újabb ünnepre. Mások csak a papírjára vigyáztak, abba csomagolták a következő évben a saját maguk főzte szaloncukrot. A szaloncukrot az egész világon ismerik, de igazán csak Magyarországon népszerű csemege. Évi 5-6 ezer tonnányit eszünk meg, és 6,5 milliárd forintot költünk erre a hungarikumra. A csomagolásul szolgáló papírok színei, formái, annak rojtozása is hungaricum. A magyar karácsonyfákon általában a szaloncukor, az egyetlen édesség. Karácsonyi vásár Időpont: november december 23. Helyszín: Miskolc, Széchenyi utca (Centrum Villanyrendőr) Program: Több, mint 30 különböző ajándék- és édességárus, valamint mesterség bemutatókat is tartó kézműves várja az érdeklődőket advent minden napján. A Centrum előtt Téli gasztrosziget működik forró italokkal, pálinkával és a különleges Miskolczi kolbásszal. Téli ízek kertje Időpont: november december 23. Helyszín: Miskolc, Villanyrendőr, Szinva terasz Program: Az adventi hangulat fontos kellékei a hideg téli utcán elfogyasztott melegítő ételek és italok. A Szinva patak partján felállított faházakban krumplilángost, Miskolczi kolbászt, kürtős kalácsot, sült gesztenyét és fahéjas almát, valamint forró italokat és szívmelegítő pálinkákat lehet majd kóstolni.

2 I. Hunnia Bor Rangolás Időpont: december 1. (szombat) óra Helyszín: Miskolc, Városháza új épület Program: A Magyarországon egyedülálló borverseny a kereskedelmi forgalomban, a miskolci áruházak polcain található borokat kívánja tesztelni. Fehér, vörös és édes kategóriában, magyar szőlő fajtákból készült borok versenyeznek a helyi borbírálók kegyeiért. A kategória győztes borok megkapják a Hunnia Bor Rangolás legjobb bora 2012" címet. I. Avasi Borszalon Időpont: december 1. (szombat) óra Helyszín: Miskolc, Városháza új aula Program: A sikeres májusi Avasi Borangolás folytatásaként hagyományindító adventi boros rendezvényre várják a szervezők a Miskolciakat. A Borszalon keretében a Borangolás borászatainak borait kóstolhatják meg újra az érdeklődők. A borok mellett ízletes sajtok és borkorcsolyák is színesítik a rendezvényt. A Mikulás kesztyűje - mesejáték Időpont: december 4 és 5, 10 órakor Helyszín: Miskolc, Művészetek Háza Program: A Polgármesteri Hivatal szervezésében - az óvodák előzetes jelentkezése alapján - várjuk az óvodásokat egy jókedvű Mikulás partira, ajándékozással. Találkozhatnak a gyerekek Micimackóval és megismerkedhetnek a Mikulás legendájával a Miskolci Musical és Dalszínház Egyesület előadásában. Miskolciak Karácsonya Időpont: december (Nyitva hétfőtől péntekig 15:00 18:00 óra, szombaton 10:00-13:00 óra) Helyszín: Miskolc, Széchenyi utca (Villanyrendőr) Program: Az elmúlt évben már sikert aratott a város civil szervezeteinek, nonprofit cégeinek, egyházi és városi oktatási intézményeinek a bemutatkozása. A karácsonyvárás időszakában most is várják a miskolciakat saját készítésű ajándékokkal, műsorokkal és leginkább őszinte szeretettel. Céljuk egy pici örömet, karácsonyi hangulatot lopni a sétáló,vásárló emberek szívébe, hogy hazatérve átadhassák szeretteiknek azt. Adventi gyertyagyújtás Időpont: december 2., 9., 16., 23. (vasárnaponként) 16:00 óra Helyszín: Miskolc, Szent István tér Program: Advent négy vasárnapján hagyományosan közös gyertyagyújtásra gyűlnek össze a Miskolciak város koszorújánál, a Szent István téren. Az elmúlt évhez hasonlóan minden alkalommal az ünnepség egy-egy üzenet köré szerveződik a város egyházi iskoláinak közreműködésével.

3 2012.december 2. Az első gyertya meggyújtásának üzenete: a segítségnyújtás. Felépül a Mézeskalács ház, ahol minden adventi vasárnap karácsonyi ajándékokat gyűjtenek a rászoruló miskolci családoknak. A gyertyagyújtási szertartás alatt a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola szolgál. Dr. Zsiga Marcell alpolgármester megosztja velünk ünnepi gondolatait az adományozásról, és a segítségnyújtásról, majd meggyújtja az első gyertyát december 9. A második gyertya meggyújtásának üzenete: az ajándékozás. A gyerekek megismerkedhetnek Szent Miklós püspök történetével, aki ajándékot ad a térre kilátogató gyermekeknek. A gyertyagyújtási szertartás alatt a Fráter György Katolikus Gimnázium és a Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola szolgál. Sebestyén László országgyűlési képviselő beszél az ajándékozás szépségéről és meggyújtja a második gyertyát december 16. A harmadik gyertya meggyújtásának üzenete: a család. Jézus születésének története elevenedik meg a térre varázsolt élő betlehemben. A gyertyagyújtási szertartás alatt az Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola szolgál. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a család jelentőségéről beszél és meggyújtja a harmadik gyertyát december 23. A negyedik gyertya meggyújtás üzenete: a szeretet átadása. A Betlehemből, a Születés Templomából érkező lánggal gyullad meg az utolsó gyertya, amit kis mécsesekben bárki hazavihet, átadhatja barátainak, hogy fénye beragyogja a karácsonyt, őrködjön szerettei felett. A gyertyagyújtási szertartás alatt a Lévay József Református Gimnázium és a Balázs Győző Református Líceum szolgál. Dr. Kriza Ákos Miskolc MJV polgármestere mondja el ünnepi gondolatait a szeretet erejéről, majd meggyújtja az utolsó gyertyát. Városházi Szalon-czukor Időpont: december 7., 14., 21., (péntek) 19:00 óra Helyszín: Miskolc, Városháza díszterme Program: Ez év őszén adták át a felújított Városháza dísztermét, amely új helyszínéül szolgál a házasságkötéseknek, városi rendezvényeknek és kulturális programoknak is. Az adventi időszak három péntek estéjén

4 jótékonysági koncertekkel várják az érdeklődőket a kamara kórushangversenytől a latin gitárestig. - A karácsony hangjai (december 7., péntek - 19:00 óra) Klasszikus és népszerű karácsonyi dallamok Forgács Péter és a Kontraszt Duó (Zsekov Éva Mónika és Bekes Anna hegedűművészek) előadásában. Zongorán közreműködik Tóth Nikoletta. Támogatott: Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete - Latin Strings együttes koncertje (december 14., péntek - 19:00 óra) Közreműködik: Ördög Krisztián fuvola, Tímár Krisztián gitár, Kovács Zoltán - gitár, ének. Támogatott: Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete - Karácsonyi fények (december 21., péntek 19.00) Közreműködik: a miskolci Egressy-Erkel Ifjúsági Kórus Támogatott: Miskolci Családsegítő Központ A koncertekre a belépés ingyenes, az adományokat a helyszínen az egyes alkalmakkor a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete, a Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete és a Miskolci Családsegítő Központ köszönettel fogadja. Szalon-czukor színpad Időpont: december 1., 8., 15., 22. (szombat) Helyszín: Miskolc, Szinva terasz Program: A Szinva patakon felállított színpadon bábjátékokat, családi programokat láthatnak az érdeklődők. Esténként a hangulatról zenekarok gondoskodnak - más-más műfajt bemutatva - a népzenétől a jazzen át a rockig. Italokkal és ételekkel a Téli ízek kertje várja a látogatókat. A rendezvény emblematikus édessége, a szaloncukor sem marad el egyetlen alkalommal sem. December 1. (szombat) 18:00 18:30 Erkel Fúvós Zenekar 18:30 20:00 Miskolc Dixieland Band December 8. (szombat) 16:30 16:50 Egressy Rézfúvós zenekar 17:00 17:50: "A székely menyecske meg az ördög" - bábjáték Fabók Mariann előadásában 18:00 20:00 Esztenás együttes + táncház December 15. (szombat) 17:00 17:50: A suszter manói - a Kalamajka Bábszínház előadása 18:00 18:20 Egressy Kórus 19:00 20:30 Bíborszél koncert December 22. (szombat) 17:00 18:00 Számadó zenekar 18:00 18:30 Kisharang csengettyű együttes 19:00 20:30 JAZZ KARÁCSONY - Miskolci Smoothjazz Band koncertje Egyéb terezett események - Avasi kilátó karácsonyi díszkivilágítása.

5 - Az épületek adventi fényfestése a Szinva teraszon. - A város adventi karácsonyfái, feldíszített élő fenyők a Szent István téren. A kisebb fákat a város óvodái díszítik. - Adventi Miskolczi Vásár. Szervezők: - Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft. - Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. - Miskolci Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztálya - Miskolc Holding Marketing és Kommunikációs Munkatársak BELVÁROSI SZILVESZTER MISKOLCON, A HŐSÖK TERÉN december december órától 19.00: KLUSTERS :GREENBEETZ 21.00: ANNA AND THE BARBIES élő koncert 21.50: GAEBRIEL BLAISE & THE MËD ANGELS 22.00: ELEKTRÓGER PARTY Dj BORDEE-val 22.45: PÉTERFY BORI & LOVE BAND élő koncert 24:00 Himnusz, újévi köszöntő 00.15: ÚJÉVI UTCABÁL, VIDEO DISCO Dj BORDEE-val január óráig Újévi köszöntő a Szent István téren Január 1-jén, órakor Közreműködik a Miskolc Dixieland Band

6 Újévi köszöntőt mond: Dr. Kriza Ákos Miskolc MJV Polgármestere

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012. 12. 3. - 2012. 12. 9. /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012. 12. 3. - 2012. 12. 9. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012. 12. 3. - 2012. 12. 9. / 2012. november 29. - december 19. Mikulásvonat járatok (LÁEV kisvasút) minden nap, menetrend szerint 2012. november 29. - december

Részletesebben

KULTURÁLIS ESEMÉNYEK 2013. MISKOLC A SZERVEZŐK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KULTURÁLIS ESEMÉNYEK 2013. MISKOLC A SZERVEZŐK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK! KULTURÁLIS ESEMÉNYEK 2013. MISKOLC A SZERVEZŐK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK! január 24-április 2. Borsod 2050 kiállítás és műhelymegbeszélések A kiállítás a borsodi régió és Miskolc ipari, természeti

Részletesebben

Programfüzet. 2011. november 27.- december 31.

Programfüzet. 2011. november 27.- december 31. Programfüzet 2011. november 27.- december 31. Tisztelt mezőtúri polgárok! Az év talán egyik legmozgalmasabb hónapja december, amikor a városunkban működő civil szervezetek, intézmények, gazdasági társaságok

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. Hatvanéves az egressy. rendhagyó kiállítással és gálaműsorral is készül a jubileumra az egressy béni zeneiskola.

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. Hatvanéves az egressy. rendhagyó kiállítással és gálaműsorral is készül a jubileumra az egressy béni zeneiskola. A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban építőművész a múzsa-díjas Ferencz istván építész kapta a tizenegyedik alkalommal odaítélt Miskolci Múzsa díjat.

Részletesebben

KARÁCSONYI ILLATOK A BUDAPESTI VÖRÖSMARTY TÉREN ÉS A BAZILIKÁNÁL

KARÁCSONYI ILLATOK A BUDAPESTI VÖRÖSMARTY TÉREN ÉS A BAZILIKÁNÁL ADVENTI VÁSÁROK KARÁCSONYI ILLATOK A BUDAPESTI VÖRÖSMARTY TÉREN ÉS A BAZILIKÁNÁL A Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ (BFTK) híven a már 15 évre visszatekintő, de folyamatosan gazdagodó hagyományokhoz,

Részletesebben

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2015. második félév

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2015. második félév Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2015. második félév Elérhetőségeink Vigadó Kulturális és Civil Központ 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 65-67. 06-29/413-212, 410-409 Művelődési Ház 2200 Monor,

Részletesebben

2014. november 26- december 31. Adventi Programfüzet 2014.

2014. november 26- december 31. Adventi Programfüzet 2014. 2014. november 26- december 31. Adventi Programfüzet 2014. Tisztelt Mezőtúri Polgárok! Ismét eltelt egy év, újra az adventi készülődés és karácsonyi hangulat jellemzi napjainkat. Nemcsak a szeretteinknek

Részletesebben

TÉL GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ. www.gyor.hu

TÉL GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ. www.gyor.hu 2014 TÉL GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ www.gyor.hu GYŐR PROGRAMAJÁNLÓ 2014 TÉL 2 A RENDEZVÉNYEK SZERVEZŐI 1 GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA +3 9 500 100 www.gyor.hu 2 DR. KOVÁCS PÁL MEGYEI KÖNYVTÁR ÉS KÖZÖSSÉGI

Részletesebben

november 29 december 31.

november 29 december 31. november 29 december 31. 2013 Köszöntő Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Gyerekek! Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban

Részletesebben

Kedves Vendégek! Ádvent Óbudán. 12 & # e /H C e /H e C e. & # e C e a H C H. œ œ œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ Œ. œ œ œ œ 4. & # a H a H a H C e C e

Kedves Vendégek! Ádvent Óbudán. 12 & # e /H C e /H e C e. & # e C e a H C H. œ œ œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ Œ. œ œ œ œ 4. & # a H a H a H C e C e Ádvent Óbudán 12 & # e /H C e /H e C e 8 œ œ œ œ œ œ œ œ w œ œ œ œ œ œ œ Œ Su - tyo - rog a le - ve - gő, Gryllus Dániel - Lackfi János & # e C e a H C H œ œ œ œ œ œ Œ œ œ œ œ œ Œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ Ö

Részletesebben

ADVENTTŐL VÍZKERESZTIG

ADVENTTŐL VÍZKERESZTIG Programfüzet ADVENTTŐL VÍZKERESZTIG Szentendrén 2012 Tartalom Adventus domini 4 Népek karácsonya 6 Álom hava beköszöntött 8 Interjúk 12 Karácsonyfa díszítés 14 Művészetet karácsonyra! 16 Adventi vásár

Részletesebben

Időjóslat Az előrejelzés szerint nem lesz fehér karácsonyunk, de reméljük, hogy ez még változni fog.

Időjóslat Az előrejelzés szerint nem lesz fehér karácsonyunk, de reméljük, hogy ez még változni fog. Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Év végi programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel ehhez igyekszünk

Részletesebben

MÁRIA DEBRECENI. Újévi koncertre készül a 40 éves Kodály Kórus 2011. DEC. 8. 2012. JAN. 9.

MÁRIA DEBRECENI. Újévi koncertre készül a 40 éves Kodály Kórus 2011. DEC. 8. 2012. JAN. 9. DEBRECENI 2011. DEC. 8. 2012. JAN. 9. MÁRIA Új magyar musical Debrecenben Ősbemutatót tart a Csokonai Színház a Főnix Csarnokban Újévi koncertre készül a 40 éves Kodály Kórus jegy/infó: www.kulturalom.hu

Részletesebben

Kecskemét Megyei Jogú Város 2014-es rendezvényterve

Kecskemét Megyei Jogú Város 2014-es rendezvényterve KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 6000 KECSKEMÉT, DEÁK F. TÉR I. TEL.: +36 76/503-880 Kecskemét Megyei Jogú Város 2014-es rendezvényterve XXIX. Kecskeméti Tavaszi

Részletesebben

BEMUTATJA FEBRUÁR 20-23. MISKOLC BELVÁROS. Minden szabadtéri program ingyenes! WWW.FACEBOOK.COM/MISKOLCIKOCSONYAFARSANG

BEMUTATJA FEBRUÁR 20-23. MISKOLC BELVÁROS. Minden szabadtéri program ingyenes! WWW.FACEBOOK.COM/MISKOLCIKOCSONYAFARSANG A ING YEN ES! BEMUTATJA FEBRUÁR 20-23. MISKOLC BELVÁROS Minden szabadtéri program ingyenes! WWW.KOCSONYAFESZT.HU WWW.MISKOLCIKOCSONYAFARSANG.HU WWW.FACEBOOK.COM/MISKOLCIKOCSONYAFARSANG FŐTÁMOGATÓ: FŐSZERVEZŐ:

Részletesebben

Móri rendezvénynaptár 2011. Kedves Látogatóink!

Móri rendezvénynaptár 2011. Kedves Látogatóink! Kedves Látogatóink! Szerencsére egyre többen tudják városszerte, hogy a Lamberg-kastélyban mindig történik valami, ezért érdemes ide betérni! A gyönyörû mûemlék épületben mosolygós kollégák, érdekes állandó

Részletesebben

Két nappal a világvége elõtt

Két nappal a világvége elõtt Rövid hírek Két nappal a világvége elõtt 1% Segítsük a helyi szervezeteket! Kérjük a térségben lakó, illetve ide kötõdõ adófizetõ állampolgárokat, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-át ajánlják fel a helyben

Részletesebben

HIBRID MOZDONY JÁR LILLAFÜREDRE

HIBRID MOZDONY JÁR LILLAFÜREDRE Villamosbeszerzés Programsorozat Távhôszámla VII. ÉVFOLYAM 46. SZÁM Térítésmentes 2010. NOVEMBER 20. Az önkormányzat és az MVK Zrt. november 15-én a Fõvárosi Bírósághoz fordult jogorvoslatért. Írásunk

Részletesebben

vízkeresztig Szentendrén

vízkeresztig Szentendrén 2013 Adventtől vízkeresztig Szentendrén Készíts betlehemet! Sok kisgyermek szemében a karácsony nem szól másról, csak az ajándékokról, melyeket a Jézuska hoz. A borító belső oldalain lévő kivágható betlehemmel

Részletesebben

ÚJPESTI NAPLÓ. Kezdődik a Karácsonyi Vásár! INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN!

ÚJPESTI NAPLÓ. Kezdődik a Karácsonyi Vásár! INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2011. november 24., V. évf., 42. szám ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA Kezdődik a Karácsonyi Vásár! Zséda november 26-án, szombaton 18 órakor lép

Részletesebben

2012 DECEMBER 1-23. FŐ TÉR PROGRAMFÜZET WWW.ADVENTOBUDAN.HU

2012 DECEMBER 1-23. FŐ TÉR PROGRAMFÜZET WWW.ADVENTOBUDAN.HU ADVENT ÓBUDÁN 2012 DECEMBER 1-23. FŐ TÉR PROGRAMFÜZET WWW.ADVENTOBUDAN.HU 2 Karácsonyi játékgyűjtés! 3 Tisztelt Látogatóink! Adományával legyen Ön is részese a karácsonyi örömszerzésnek! Az a gyerek, aki

Részletesebben

Ünnepváró hangulatban ÚJPESTI NAPLÓ. INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2010. december 3., IV. évf., 46. szám

Ünnepváró hangulatban ÚJPESTI NAPLÓ. INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2010. december 3., IV. évf., 46. szám INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2010. december 3., IV. évf., 46. szám ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA www.ujpest.hu FOTÓ: VHORVÁTH DÁVID Ünnepváró hangulatban Nagyon sokan voltak

Részletesebben

Miskolci Napló. Majorettekkel. Rombúcsúztató strandparti. érkezett meg a Mikulás Miskolcra. Elkezdték a munkát Tapolcán. Digitális Miskolc.

Miskolci Napló. Majorettekkel. Rombúcsúztató strandparti. érkezett meg a Mikulás Miskolcra. Elkezdték a munkát Tapolcán. Digitális Miskolc. Digitális Miskolc 2013 a fordulat éve volt Miskolcon Karácsony megmutatja a szeretet erejét 9. oldal December 21-ig lehet jelent kezni a Digitális Miskolc laptoppályázatra. Részletes tud nivalók négyoldalas

Részletesebben

ÚJPESTI NAPLÓ. Sportban és tanulásban is az elsők INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! Újpesti Karácsonyi Vásár

ÚJPESTI NAPLÓ. Sportban és tanulásban is az elsők INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! Újpesti Karácsonyi Vásár INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2012. november 29., VI. évf., 40. szám ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA WWW.UJPEST.HU Újpesti Karácsonyi Vásár december 6 24. Sportban és tanulásban

Részletesebben

Nyerges u. - Barackos út üdülõövezeti ingatlan 7146 ~6762 11.240,- ~76.004.880,- 100.000,-

Nyerges u. - Barackos út üdülõövezeti ingatlan 7146 ~6762 11.240,- ~76.004.880,- 100.000,- Cím Övezeti besorolás Alapterület Telekalakítás Induló (licit) ár Induló (licit) ár Pályázati biztosíték (Szentendre) m 2 utáni várható Ft/m 2 alapterület Cseresznyés u. teteje üdülõövezeti ingatlan 3069

Részletesebben

2009. November 2. évfolyam 9. szám. önkormányzat. Advent Salgótarjánban In memoriam T. Pataki László Élelmiszeradomány a rászorulóknak.

2009. November 2. évfolyam 9. szám. önkormányzat. Advent Salgótarjánban In memoriam T. Pataki László Élelmiszeradomány a rászorulóknak. 2009. November 2. évfolyam 9. szám önkormányzat Advent Salgótarjánban In memoriam T. Pataki László Élelmiszeradomány a rászorulóknak Beköszöntő Tisztelt Olvasók! Kedves Salgótarjániak! Az elmúlt hetekben

Részletesebben

E S E M É N Y N A P T Á R

E S E M É N Y N A P T Á R 2015 ESEMÉNYNAPTÁR JANUÁR Január 1. Újévi hangverseny Hagyományos újévköszöntő hangverseny, közreműködik a Budapest Jazz Orchestra, a Soproni Szimfonikus Zenekar, Urbán Orsolya (ének), Farkas Gábor Gábriel

Részletesebben

FŐTÉR AVATÓ - 2010. december 18.

FŐTÉR AVATÓ - 2010. december 18. Megjelenik negyedévente ingyenesen www.muza.hu FŐTÉR AVATÓ - 2010. december 18. 2010. november 1 - december 31. KÖSZÖNTŐ Tisztelt Látogatóink! Az év végéhez közeledve a Művészetek Háza Gödöllő korszerűsítése

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. KésZenlét a tél előtt. bevetésre készek az ave Miskolc. a város 4. oldal

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. KésZenlét a tél előtt. bevetésre készek az ave Miskolc. a város 4. oldal A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban sikeres Kútfúrás befejeződött a tervezett geotermikus rendszer első kistokaji visszasajtoló kútjának a fúrása. a

Részletesebben

TOURINFORM - EGER, 3300 Eger, Bajcsy-Zs. u. 9. Tel:36/517 715 Fax:36/518 815 eger@tourinform.hu

TOURINFORM - EGER, 3300 Eger, Bajcsy-Zs. u. 9. Tel:36/517 715 Fax:36/518 815 eger@tourinform.hu TOURINFORM - EGER, 3300, Bajcsy-Zs. u. 9. Tel:36/517 715 Fax:36/518 815 eger@tourinform.hu 2009. évi programok A rendezvénynaptár összeállítása a szervezőktől bekért információk, valamint a települések

Részletesebben