A versenykiírás. IV. Pikantó Lecsó- és Fröccs Fesztivál Tata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A versenykiírás. IV. Pikantó Lecsó- és Fröccs Fesztivál Tata"

Átírás

1 IV. Pikantó Lecsó- és Fröccs Fesztivál Tata a u g u s z t u s 1 1. s z o m b a t A versenykiírás Az esemény célja a főzni szerető közösségek megmérettetése lecsófőző és ügyességi verseny keretében. A megmérettetésen a csapatok egyéni ötleteik alapján készítik el lecsó-mesterművüket a verseny és a részvételi szabályok betartásával. A főzés időtartama alatt a csapatok különböző egyéni és csapatversenyeken vesznek részt, melyeken értékes pontokat gyűjthetnek csapatuk számára. A pontozási rendszer úgy került kialakításra, hogy bár az ügyességi feladatokban is lehet pontokat gyűjteni, súlyozottan mégis a legjobb lecsót készítők közül kerüljön ki a verseny győztese, aki a használt Polski Fiat 126p-t kapja fődíjul, illetve a győztes csapat kapitányát 2012 Lecsó királyává avatjuk. A versenyen összesen 120 pont szerezhető. Az augusztus 8-ig beérkezett nevezések alapján történik a maximum hat fős csapatok felvétele a versenyre, melynek nevezési díját legkésőbb a helyszíni regisztrációkor be kell fizetni a REGISZTRÁCIÓS PONTNÁL, ahol minden csapattag aláírásával igazolja, hogy saját felelősségre vesz részt a versenyen. A regisztrációs díjat augusztus 5-ig befizetők Turay Pincészet egy üveg fehér borát kapják ajándékba, jégbe hűtve, a Rendezvény helyszínén. A nevezési díj Forint-, amely a következőket tartalmazza: - 1 üveg pálinka az Agárdi Pálinkafőzdéből, - italkupon Forint értékben, amely a rendezvény területén, illetve a rendezvény után a Pikantó étteremben használhatók fel kizárólag italvásárlásra legkésőbb az aznapi étteremzárásig. A kuponok készpénzre nem válthatók. - 4 kg lecsópaprika - 2 kg paradicsom - 1 kg vöröshagyma, - 1 darab görögdinnye, - a főzéshez szükséges tűzifa, - tűztér, - 1 db sörasztal és 2 db sörpad.

2 Az előkészítéshez és az elkészítéshez szükséges eszközöket, edényzetet a versenyzőknek kell magukkal hozni. Segítségképpen ilyenek a vágódeszka, kések, fakanál, merőkanál, vízhordó edények, tálak, bogrács-bográcsállvány, etc. A verseny menete A csapatok az előzetes nevezés után legkésőbb a helyszínen befizetik a nevezési díjat, megnevezik a csapatkapitányt aki kapitányi pólót kap megkülönböztetésül, illetve a csapatok jelölik a készítendő lecsójukat a négy meghirdetett lecsó kategória egyikébe. Ekkor történik a főzőhely számának kihúzása is, illetve a csapatok megkapják a főzéshez szükséges anyagokat, a dinnyét, a pálinkát, az italkuponokat, valamint a karszalagokat. A karszalagokat félreértések elkerülése végett a regisztrációkor felragasztjuk. A versenyt GONG szó indítja, addig még az előkészítést sem szabad elkezdeni! Ebbe beletartozik a tűzrakás, hagymapucolás stb. is, erre a zsűri külön fog figyelni! A GONG elhangzása után a csapatoknak kettő óra áll rendelkezésre, hogy elkészítsék a lecsót. Tálalás a regisztrációnál kapott időpontban. A főzés ideje alatt különböző programokon lehet és kell is részt venni, hiszen értékes pontokat és Fröccs csomagokat lehet nyerni. Lecsó kategóriák: 1. Hagyományos lecsó hús nélkül 2. Hagyományos lecsó hússal 3. Különleges lecsó hús nélkül 4. Különleges lecsó hússal Hagyományos lecsó: sertészsírral bele tartozik a szalonna, illetve az abból kiolvasztott zsiradék- hagyma, paprika és paradicsom felhasználásával készített étel. Ízesítéséhez só, cukor, fokhagyma, valamint szárított és zöld fűszerek használhatók. Készítéséhez a szalonnán kívül hús nem használható fel! Különleges lecsó: nem feltétlenül sertészsírral például olívaolajjal, vajjal etc.-, a hagymán, paprikán és a paradicsomon kívül más zöldségek és/vagy gyümölcsök és egyéb jelleget adó anyagok felhasználásával készített étel. Készítéséhez a szalonnán kívül csak tojás illetve tejtermékek használhatók fel.

3 A hagyományos lecsó hússal készítésénél a hagyományos lecsó hús nélkül kategóriánál leírtakon felül, illetve a különleges lecsó hússal készítésénél a különleges lecsó hús nélkül kategóriánál leírtakon felül a készítéshez bármilyen hús és húskészítmény felhasználható. Hús (a Magyar Élelmiszerkönyv nyomán, egyszerűsítve): Az emlősállatok, madárfajok és halak emberi fogyasztásra alkalmasnak minősített, természetes alkotórészüket képező, vagy hozzájuk kötődő vázizomzata. Ezen kívül húsnak minősülnek még a következők: szív, nyelv, gyomor, máj, vér, zúza, végtagok izomzata etc. Húskészítmény: a húsnál leírtakból valamilyen eljárással készített húsipari termék (kolbász etc.) Tálalás Pontozás Az értékelés szempontjai egy adag a kiosztott, számozott mélytányérban, illetve egy adag a csapatok által hozott edényben (miegyébben), a verseny-tányérral együtt kell leadni zsűrizésre tálalás időeltolással történik, melynek időpontját a főzőhely kihúzásakor kapják meg a versenyzők - LECSÓ PONTOK (négyszeres súlyozással!): - A kitálalt étel állaga 1-5 pont íze/ íz harmónia 1-5 pont MAX. 40 PONT - LECSÓ PLUSZ PONTOK (kétszeres súlyozással!) díjazzuk az ötletességet (tálalás etc.), 1-5 pont a főzőhelyek tisztaságát, 1-5 pont a csapat indulóját és a megjelenését 1-5 pont MAX 30 PONT - ÜGYESSÉGI VERSENYEK HagymapuCCColás, célba dobás (max)10 pont Teszt max 10 pont Kreatív meglepetés-játékok : Játék pont/ 2. 7 pont/ 3. 3 pont játék pont/ 2. 7 pont/ 3. 3 pont játék pont/ 2. 7 pont/ 3. 3 pont játék pont/ 2. 7 pont/ 3. 3 pont MAX 50 PONT Az így elérhető legmagasabb pontszám 130

4 Ügyességi játékok Dinnyefaragás: a kiosztott dinnye egyik felén sorszám, míg a másikon tetszőleges téma művészi ábrázolása a cél. A legjobbat dinnyelikőrrel és egy eredeti késkészlettel jutalmazzuk. 5+5 pont HagymapuCCColás kosárba dobás konzerv-célba dobás (Egy csapatból három játékos szükségeltetik hozzá, közülük 2 fő 20 db hagymát pucol, majd a tökéletesen megpucolt hagymákat beledobják a zsákba. A zsák mellett a harmadik játékos áll, ő fog a konzervdobozokra célozni. Amennyit ledob, annyi pont a csapat jutalma. A pontokon kívül a legjobban teljesítő csapat (holtverseny esetén az összes azonos első helyezést érő pontszámot elért csapat) Fröccs csomagot kap (1 üveg Kősziklás bor, 1 üveg szóda, 6 műanyag pohár) (ledobott konzervdoboz X 0,5 pont) 10 pont Kispolszki teszt 10 pont Kreatív MEGLEPETÉS-játékok : - 1. Játék pont/ 2. 7 pont/ 3. 3 pont - 2. játék pont/ 2. 7 pont/ 3. 3 pont - 3. játék pont/ 2. 7 pont/ 3. 3 pont - 4. játék pont/ 2. 7 pont/ 3. 3 pont Egyéb játékok (ízelítőül ) Asszonycipelő verseny, egyéni játék időre, feketelaciskodás mamával a háton: férfi alul - nő felül 66-os pozícióban. Ha ti vagytok a leggyorsabbak, feltöltünk benneteket egy Fröccs csomaggal! (1 üveg Kősziklás fehérbor +1 szóda + 6 műanyag pohár). Szögbeverő verseny, szintén egyéni játék. Az összes csapat egyszerre játszik!!! Csapatonként csak 1 ember vehet rajta részt. A játékosok sorba állnak (mint az oviban ) Körönként mindeni egyet üt a szögre. A játék addig tart, amíg az első szög bé nem üttetik. Hogy igazságosak legyünk, a körben utolsó játékosnak is lehetősége van próbálkozni. Holtverseny esetén az első helyezettek között új kör indul. Nehezítés: beütésenként 1x2 cl kiváló minőségű mocsai szigorított ízű pálinkát kell meginni. Egy rönk felállítva, 1 ember üt egyszerre.

5 Házirend (Fontos tudnivalók, kérések, követendő előírások) A IV. Pikantó Lecsó- és Fröccs Fesztivált (továbbiakban a Rendezvény ) mindenki saját felelősségére látogatja. 14. életévüket be nem töltött gyermekek csak nagykorú kísérővel léphetnek be a Rendezvény területére, és csak nagykorú kísérővel tartózkodhatnak ott, valamint a gyermekjátékokban való részvétel kizárólag szülői felügyelet mellett megengedett. Felhívjuk a főzőcsapatok figyelmét, hogy a hús- és romlandó árúról a vásárlási számlát, bizonylatot hozzák magukkal, mivel azt a NÉBIH, az ÁNTSZ, valamint a Fogyasztóvédelem részéről bárkitől kérhetik közegészségügyi ellenőrzés címén! Kérünk mindenkit a tűz-, balesetvédelmi és higiéniai szabályok betartására! A szervezők nem vállalnak felelősséget a személyekben, vagy anyagi értékekben esetlegesen keletkező károkért. A büfékben 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal nem szolgálunk ki. Kérjük, hogy a keletkező hulladékot az erre a célra kihelyezett műanyag zsákokba tegyék! Dohányárut csak 18. életévét betöltött személy részére értékesíthetünk a vonatkozó törvények értelmében, ezért kérjük, hogy ne vegye tolakodásnak, ha kétes esetben kollégáink vásárláskor elkérik a személyi igazolványt! Kérjük az érintetteket, hogy csak az erre a célra kialakított dohányzó helyeken dohányozzanak! A látogatók kötelesek az alapvető magatartási normáknak megfelelni. Ittas 1, agresszív viselkedés a Rendezvény területén belül és kívül nem megengedett. A Rendezvény területén szándékosan, illetve a látogató egyértelmű felelőtlenségéből fakadóan károkat okozni szigorúan tilos. A Szervezők a kárt okozó személy(ek) ellen azonnali jogi lépéseket kezdeményezhetnek, az okozott kár megtérítésének céljából. A Szervezők a Látogatók biztonságának és egészségének védelmében, szakképzett elsősegélynyújtó szolgáltatást biztosít. A biztonsági őrök és orvosok útmutatásai a Rendezvény sikeres lebonyolítását szolgálják. Mindenkinek jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást, a versenyzőknek pedig sok sikert kívánunk! A Szervezők 1 Ittasság (0,5-1,5 ezrelékes véralkoholszint): alkoholszagú lehelet, kipirult arc, nedvesen csillogó szem, vérbő kötőhártya. A pulzus és a légzés szapora, a vérnyomás emelkedett. Bőséges verejtékezés és megnövekedett mennyiségű vizelet kiválasztása jellemző. A kedélyállapot emelkedett, az ittas személy általános eufóriát érez, hevesen gesztikulál és bőbeszédű.

6 Menetrend A főzéshez szükséges anyagok miegyebek- átvétele, főzőhely számának kihúzása, hely elfoglalása, vidámság kezdete kb Megnyitó-felvonulás, folytatólagos, csoportosan elkövetett vidámkodás kb Gongszó!!! Főzés állj! Az utolsó versenyző is eldobja a fakanalat A zsűri visszavonul hűvös rejtekébe, tanácskozik, majd ítéletet eredményt hirdet.

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott!

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott! Kedves Meghívott! Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL Az önkéntes majálisra csapatok nevezését várjuk. A csapatok képviselhetik településüket, települési önkéntes szervezetüket, települési polgárőr

Részletesebben

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó Tervezett program: 2014. szeptember 18. csütörtök: 10:00 Ünnepélyes megnyitó, 11:00 Horgászhelyek

Részletesebben

I. Karcagi Szent Miklós-napi disznótoros-és pálinka verseny

I. Karcagi Szent Miklós-napi disznótoros-és pálinka verseny I. Karcagi Szent Miklós-napi disznótoros-és pálinka verseny Versenykiírás Versenyek A verseny kiírója Rendezők: Fővédnökök: A verseny célja Időpont A verseny kezdete Helyszín Hagyományos, házi disznótorosok

Részletesebben

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Pétanque Federation H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 2015. évi Triplett válogató verseny

Részletesebben

Bocuse d Or Hungary döntő 2016

Bocuse d Or Hungary döntő 2016 Bocuse d Or Hungary döntő 2016 Versenyszabályzat Az alábbiakban a verseny hivatalos szabályai és előírásai olvashatók. Tudnivalók a Bocuse d Or Hungary döntőről 1 Tartalomjegyzék 2. A SZERVEZŐBIZOTTSÁG...3

Részletesebben

IV. Illéssy Gasztro Kupa

IV. Illéssy Gasztro Kupa IV. Illéssy Gasztro Kupa - országos ételművészeti verseny - Tisztelt Versenyzők, Kollégák és Diákok! Öt érzékkel áldotta meg a jó Isten alkotó bölcsessége az embert. Kétségtelen, hogy közülük az ízlésnek

Részletesebben

I. GYÁLI TAVASZVÁRÓ LÁBAS-PARTY. FŐZŐ ÉS SÜTEMÉNYKÉSZÍTŐ VERSENY A TAVASZVÁRÁS BŰVÖLETÉBEN Weinbrenner Gábor emlékkupa GYÁL, 2015. MÁRCIUS 28.

I. GYÁLI TAVASZVÁRÓ LÁBAS-PARTY. FŐZŐ ÉS SÜTEMÉNYKÉSZÍTŐ VERSENY A TAVASZVÁRÁS BŰVÖLETÉBEN Weinbrenner Gábor emlékkupa GYÁL, 2015. MÁRCIUS 28. I. GYÁLI TAVASZVÁRÓ LÁBAS-PARTY FŐZŐ ÉS SÜTEMÉNYKÉSZÍTŐ VERSENY A TAVASZVÁRÁS BŰVÖLETÉBEN Weinbrenner Gábor emlékkupa GYÁL, 2015. MÁRCIUS 28. 2 Bevezető A téli időszak elmúltával véget értek a hagyományos

Részletesebben

GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21.

GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21. GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21. Túrakiírás A túra rendezője: Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ Várpalota A túra (rajt) helyszíne: Várpalota Thury Vár A túra időpontja:

Részletesebben

III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny. 2011. Tavaszi forduló. Versenyszabályzat

III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny. 2011. Tavaszi forduló. Versenyszabályzat III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny 2011. Tavaszi forduló Versenyszabályzat I. A versenykiírás általános szabályai és a részvétel feltételei A versenyen részt vehet, aki Magyarországon a tárgyévre

Részletesebben

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA Ügyességi verseny A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége meghirdeti a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán Budapest Főváros X kerület Kőbányai Önkormányzat Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán 2016 JÚNI 23-2U6S SZENT L 1$32 ÁSZLÓ Č% 1< 1 25 KŐBÁNYA, TÉR

Részletesebben

VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA

VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA A verseny időpontja: 2011. június 10. A verseny helyszíne:

Részletesebben

II. Illéssy Gasztro Kupa

II. Illéssy Gasztro Kupa II. Illéssy Gasztro Kupa - országos ételművészeti verseny - Tisztelt Versenyzők, Kollégák és Diákok! Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani,

Részletesebben

I P A (C)IPA by 1974 MAGYAR SZEKCIÓ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERVEZETEINEK VIII. PÜNKÖSD KIRÁLYÁNAK SZAKÁCSA FŐZŐ-, ÉS CUKRÁSZA SÜTEMÉNYSÜTŐ VERSENY

I P A (C)IPA by 1974 MAGYAR SZEKCIÓ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERVEZETEINEK VIII. PÜNKÖSD KIRÁLYÁNAK SZAKÁCSA FŐZŐ-, ÉS CUKRÁSZA SÜTEMÉNYSÜTŐ VERSENY I P A (C)IPA by 1974 MAGYAR SZEKCIÓ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERVEZETEINEK VIII. PÜNKÖSD KIRÁLYÁNAK SZAKÁCSA FŐZŐ-, ÉS CUKRÁSZA SÜTEMÉNYSÜTŐ VERSENY ŐREGTÓ KLUB HOTEL PARKJA TATA, FÁKLYA U. 4. 2012. 05. 25 27. 2

Részletesebben

Univer24 2016 Az úszás ünnepe RENDEZVÉNY KIÍRÁS. V3 FINAL verzió, 2015. december 1.

Univer24 2016 Az úszás ünnepe RENDEZVÉNY KIÍRÁS. V3 FINAL verzió, 2015. december 1. Univer24 2016 Az úszás ünnepe RENDEZVÉNY KIÍRÁS V3 FINAL verzió, 2015. december 1. 1. Univer24 2016 Az úszás ünnepe Az Univer24 (a továbbiakban Univer24 vagy Rendezvény) egy úszó és vízilabdázó legendák

Részletesebben

Univer24 Az úszás ünnepe. Rendezvény Kiírás

Univer24 Az úszás ünnepe. Rendezvény Kiírás Univer24 Az úszás ünnepe Rendezvény Kiírás 1. Univer24 Az úszás ünnepe Az Univer24 (a továbbiakban Univer24 vagy Rendezvény) egy úszó és vízilabdázó legendák jelenlétével támogatott, több száz úszó tömegrendezvényével

Részletesebben

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27.

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. FIGYELEM! Ez a versenyszabályzat eltér a korábban kiadott vagy más versenyeken használt versenyszabályzatoktól, erre a versenyre

Részletesebben

Tartalom. A játék célja. Szerző: Sid Sackson Kiadta: Ravensburger 1997. 1 figura (Lang-Tsu) 1 játéktábla forgó műanyag koronggal. 6 játékos jelölőkő

Tartalom. A játék célja. Szerző: Sid Sackson Kiadta: Ravensburger 1997. 1 figura (Lang-Tsu) 1 játéktábla forgó műanyag koronggal. 6 játékos jelölőkő Szerző: Sid Sackson Kiadta: Ravensburger 1997 Tartalom 1 játéktábla forgó műanyag koronggal 1 figura (Lang-Tsu) 1 időt jelzőkő 6 játékos jelölőkő 100 bankjegy 64 célkártya 1 dzsunka 16 esemény kártya A

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓS/NEVEZÉS I DÍJAK, HATÁRIDŐK

REGISZTRÁCIÓS/NEVEZÉS I DÍJAK, HATÁRIDŐK VERSENYKIÍRÁS TUDÁS ÚTJA FÉLMARATON Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) Félmaratoni Budapest Bajnokság "Akadémiai 6-os" TÁV, IDŐPONT, HELYSZÍN Távok: Félmaraton: 21,1 km "Akadémiai 6-os:

Részletesebben

V. ZALAEGERSZEGI FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓ GYAKORLATI TANULMÁNYI VERSENY 2013. MÁRCIUS 3. APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁMK 8900 ZALAEGERSZEG, APÁCZAI TÉR 5.

V. ZALAEGERSZEGI FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓ GYAKORLATI TANULMÁNYI VERSENY 2013. MÁRCIUS 3. APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁMK 8900 ZALAEGERSZEG, APÁCZAI TÉR 5. V. ZALAEGERSZEGI FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓ GYAKORLATI TANULMÁNYI VERSENY 2013. MÁRCIUS 3. APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁMK 8900 ZALAEGERSZEG, APÁCZAI TÉR 5. SZERVEZŐ ÉS FŐVÉDNÖK ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Tartalomjegyzék ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. Hatályos: 2016. március 1 jétől

TARTALOMJEGYZÉK. Tartalomjegyzék ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. Hatályos: 2016. március 1 jétől TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos: 2016. március 1 jétől Tartalomjegyzék ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK I. Az ALAPÍTVÁNY ADATAI II. FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK 1., Önkéntes tevékenység

Részletesebben

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat -

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - A vetélkedő szervezője: A Ki miben mindentudós? országos középiskolai vetélkedősorozat (továbbiakban Vetélkedő) szervezője Mindentudás Egyeteme Kht.

Részletesebben

XXXII. Villamosenergia-ipari horgásztalálkozó

XXXII. Villamosenergia-ipari horgásztalálkozó XXXII. Villamosenergia-ipari horgásztalálkozó Pécs-Malomvölgy-2 fotó: Fésüs Barna Versenykiírás A találkozó időpontja: 2014. július 4-6. A találkozó helye: Pécs A találkozó rendezője: Pannon Hőerőmű Zrt.

Részletesebben

21. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó. Versenykiírás és Tájékoztató

21. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó. Versenykiírás és Tájékoztató 21. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó Versenykiírás és Tájékoztató Szeged, 2010. 06. 25-27. 21. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó versenykiírás és tájékoztató A találkozó rendezője: Villamosenergia-ipar

Részletesebben

III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/

III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/ III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/ az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, a Magyar Olimpiai Bizottság és az EMMI SE támogatásával, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai

Részletesebben

Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok!

Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok! 2 Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok! Örömteli tisztelettel köszöntöm a sportolókat, szervezőket, kedves vendégeinket a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya nevében a Belügyminisztérium

Részletesebben

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ IV. KORCSOPORT FIÚ 2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2015/2016. TANÉVI XVII. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó sport népszerűsítése a középiskolák

Részletesebben

Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY

Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY 1. A verseny célja: Verseny- és játéklehetőség biztosítása a sportágak versenyszámait megismerő, különös tekintettel a hátrányos helyzetű települések

Részletesebben

A programban való részvétel értékes nyereményeket ígér a résztvevő intézményeknek. Ami talán a legfontosabb az, hogy ebben a versenyben mindenki nyer.

A programban való részvétel értékes nyereményeket ígér a résztvevő intézményeknek. Ami talán a legfontosabb az, hogy ebben a versenyben mindenki nyer. Tisztelt Intézményvezető! Tárgy: versenyfelhívás papírhulladék gyűjtő versenyre A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. az oktatási-nevelési intézményekkel karöltve, több éve sikeresen dolgozik azon, hogy

Részletesebben

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt 2015/2016-os

Részletesebben

III. Orgovány Kupa Nyílt Országos Ju-Jitsu Csapatverseny Versenykiírás 2008 május 24. Általános Iskola Sportcsarnoka Orgovány, Kossuth Lajos u. 62. további információ a honlapunkon: www.tatamicentrum.hu

Részletesebben

KERETTYE TERMÁL KUPA

KERETTYE TERMÁL KUPA Tisztelt Sportvezető! Bázakerettye Község Önkormányzata nevében szeretnénk meghívni Önt és csapatát a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő KERETTYE TERMÁL KUPA kispályás labdarúgó torna és családi nap

Részletesebben

STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS MAGYAR KUPA NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A 2016. VERSENYÉVADRA

STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS MAGYAR KUPA NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A 2016. VERSENYÉVADRA STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS MAGYAR KUPA NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A 2016. VERSENYÉVADRA Budapest, 2015. október. 6. oldal 1 I. A verseny célja A Magyar Darts Szövetség (a továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE ÁLTALÁNOS ISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb

Részletesebben

H Á Z I R E N D. I. A házirendet szabályozó jogszabályok

H Á Z I R E N D. I. A házirendet szabályozó jogszabályok 1 H Á Z I R E N D I. A házirendet szabályozó jogszabályok 2011. évi CXC. törvény a köznevelésről 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és köznevelési intézmények

Részletesebben

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1.

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2005 november 26. Kecskemét, Városi

Részletesebben

I. Fejezet. Bevezető rendelkezés 1.

I. Fejezet. Bevezető rendelkezés 1. Boconád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (II. 23.) sz. önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról és igénybevételéről Boconád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete,

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM. Bérleményi Tagkollégium, ELTE Nagytétényi úti Kollégium Hallgatói Önkormányzat. NUK-TKollHÖK elnök. toth.balazs@hok.bmf.

ÓBUDAI EGYETEM. Bérleményi Tagkollégium, ELTE Nagytétényi úti Kollégium Hallgatói Önkormányzat. NUK-TKollHÖK elnök. toth.balazs@hok.bmf. Összeállította: Tóth Balázs NUK-TKollHÖK elnök A TTNY napok a Nagytétényi úti Kollégium legnagyobb és legnevesebb rendezvénye. Minden kollégista, legyen az OE-s, ELTE-s, BME-s, várva várja ezt a pár napot,

Részletesebben

OKÉS. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny 2013. Országos Közétkeztetői Szakácsversenyt hirdet.

OKÉS. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny 2013. Országos Közétkeztetői Szakácsversenyt hirdet. OKÉS Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny 2013 Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatal (NÉBIH) közreműködésével a közétkeztetési szolgáltatás nyújtásában tevékenykedő

Részletesebben

Kémia Tanulmányi Verseny

Kémia Tanulmányi Verseny HAGIT 5 PRÓBA Hagyomány unkhoz híven ebben az évben is folytatjuk a HAGIT 5 PRÓBÁT a 7-8. osztályos fiúk és lányok számára ( 2000 és azután születettek). Jelentkezni lehet iskolánként, nemenként három-három

Részletesebben

I. Carpmania Bojlis Kupa

I. Carpmania Bojlis Kupa I. Carpmania Bojlis Kupa ahol a méret a lényeg Helye: Ideje: Díja: Lőrintei Nagy -Tó 2011. szeptember 05. 13 00 szeptember 10. 08 00 (115 óra) 99.000,- Ft, (49.500,- Ft/Fő) Felhívjuk a figyelmet, hogy

Részletesebben

A pályázat beküldésének ideje a Szervező szerverére történő beérkezés percpontosságú időpontja.

A pályázat beküldésének ideje a Szervező szerverére történő beérkezés percpontosságú időpontja. 1. A Játék elnevezése, szervezője: A promóciós játék elnevezése: Legyél Te az új Syoss Gloss Sensation arca (a továbbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarország Kft. székhely: 1113 Budapest,

Részletesebben

Á ő ő ő ő ő ő ű ó ó ő ó ő ő ó ő ő ő ő ó ő ó ő ő ő ő ő ü ő ő ó ő ó ő ő ő ó ó ő ő ű ő ó ő ó ő ő ő ő ő ű ő ü ó ű ő ó Á ó ő ő ó ü ő ő ó ő ő ü ő ő ü ó ő ő ó ó ü ő ü ő ő ő ő ő ó ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató M E G O L D Ó L A

Részletesebben

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ VERSENYKIÍRÁS Rendezvény ideje, helyszíne: A találkozó időpontja: 2016. június 17-19. A találkozó helye: Paks, Füzes-tavak A találkozó szervezője: MVM ATOMIX Kft A találkozó fővédnöke: Szücs Gábor Atomix

Részletesebben

Eurocar 98 Humano IT Rali a Kamionfényező Kupáért. a Heves Megyei Autósport Szövetség közreműködésével. Abasár, 2009. Szeptember 12. 13.

Eurocar 98 Humano IT Rali a Kamionfényező Kupáért. a Heves Megyei Autósport Szövetség közreműködésével. Abasár, 2009. Szeptember 12. 13. Eurocar 98 Humano IT Rali a Kamionfényező Kupáért a Heves Megyei Autósport Szövetség közreműködésével Abasár, 2009. Szeptember 12. 13. Rali- Túra Bajnokság 6. futama LADA KUPA BMW KUPA STK KUPA MNASZ Országos

Részletesebben

UEFA GRASSROOTS FESZTIVÁLOK SZERVEZÉSE

UEFA GRASSROOTS FESZTIVÁLOK SZERVEZÉSE UEFA GRASSROOTS FESZTIVÁLOK SZERVEZÉSE A FESZITVÁL A csapatok száma és a rendelkezésre álló infrastruktúra határozza meg a fesztivál méretét. A csapatok száma határozza meg a pályák számát, szervezésüket

Részletesebben

Torna. B kategória. A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg.

Torna. B kategória. A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. B KATEGÓRIA B KATEGÓRIA Torna B kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése

Részletesebben

62. VASUTASNAPI VERSENYKIÍRÁSOK

62. VASUTASNAPI VERSENYKIÍRÁSOK VOKE Vasutas Mővelıdési Ház 7621 Pécs, dr. Váradi A. u. 7/2. 62. VASUTASNAPI VERSENYKIÍRÁSOK A MÁV Zrt. megbízásából a VOKE pécsi Vasutas Mővelıdési Ház megszervezi és megrendezi a 62 Vasutasnap területi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BENEVEZETT TELEPÜLÉSEK SZÁMÁRA

TÁJÉKOZTATÓ A BENEVEZETT TELEPÜLÉSEK SZÁMÁRA TÁJÉKOZTATÓ A BENEVEZETT TELEPÜLÉSEK SZÁMÁRA Tisztelt Kapcsolattartó! Már csak néhány nap és kezdetét veszi Siófokon a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja. 2016. június 2án

Részletesebben

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok I. Verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a régió atlétikai szakosztályában

Részletesebben

A DIÁKIGAZGATÓ-VÁLASZTÁS MENETE, SZABÁLYAI

A DIÁKIGAZGATÓ-VÁLASZTÁS MENETE, SZABÁLYAI A DIÁKIGAZGATÓ-VÁLASZTÁS MENETE, SZABÁLYAI I. A DIÁKIGAZGATÓ-VÁLASZTÁS MENETE 1. Általános rendelkezések A kampány rendezői: a 11. évfolyam tanulói. (A 2015-2016. tanévben az évfolyamváltás miatt két kampány

Részletesebben

Sűrített levegő és alkalmazási lehetőségei PNEUMOBIL VERSENY 2008, 2009

Sűrített levegő és alkalmazási lehetőségei PNEUMOBIL VERSENY 2008, 2009 Sűrített levegő és alkalmazási lehetőségei PNEUMOBIL VERSENY 2008, 2009 Tartalom Rexroth Pneumobil Célok Csapatok, versenyszámok, értékelés Műszaki feltételek Szerkezeti kivitelek Motorok Elért teljesítmények

Részletesebben

A BM 2010/2011. TANÉVI ORSZÁGOS TANINTÉZETI TEREPFUTÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA. 2011. április 08. S z e g e d

A BM 2010/2011. TANÉVI ORSZÁGOS TANINTÉZETI TEREPFUTÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA. 2011. április 08. S z e g e d A BM 2010/2011. TANÉVI ORSZÁGOS TANINTÉZETI TEREPFUTÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2011. április 08. S z e g e d S z e g e d i R e n d é s z e t i S z a k k ö z é p i s k o l a Telefon: +36 62 559 577; +36

Részletesebben

V. Laurel kupa - Versenykiírás -

V. Laurel kupa - Versenykiírás - V. Laurel kupa - Versenykiírás - Rendezés Verseny szervezője Magyar Bowling Szövetség megbízásából Brunswick-FiveX Verseny elnevezése Egyéni pontszerző verseny Helyszín Fivex Bowling Center Székesfehérvár

Részletesebben

Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, Sóstói út 24. 4400 l./ A bajnokság célja: Nyíregyháza Város 2013-2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

Részletesebben

Földváry Károly Általános Iskola Házirend. Bevezetés

Földváry Károly Általános Iskola Házirend. Bevezetés Földváry Károly Általános Iskola Házirend A házirend tartalma: Bevezetés 1. Általános rendelkezések 2. A gyermekek jogai az iskolában. 3. A gyermekek kötelességei az iskolában. 4. A tanulói jutalmazás

Részletesebben

AZ INTERNATIONAL TAEKWON-DO FEDERATION BÍRÓI SZABÁLYZATA

AZ INTERNATIONAL TAEKWON-DO FEDERATION BÍRÓI SZABÁLYZATA AZ INTERNATIONAL TAEKWON-DO FEDERATION BÍRÓI SZABÁLYZATA 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. CIKKELY: CÉLKITŰZÉS... 3 2. CIKKELY: ALKALMAZÁS... 3 3. CIKKELY: BÍRÓI TESTÜLET... 3 4. CIKKELY: A PÁSTOKRA FELÜGYELŐ BÍRÓI

Részletesebben

IV. Kecske Kupa Csapatverseny tájékoztató

IV. Kecske Kupa Csapatverseny tájékoztató IV. Kecske Kupa Csapatverseny tájékoztató A verseny helyszíne: Kodály Zoltán Ének-Zenei Gimnázium, Szakközépiskola és Ált. Isk. Kecskemét, Dózsa Gy. u. 22. Parkolás az iskola mellett lévő SZIL-COOP áruház

Részletesebben

Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc. Iskolai rendtartás

Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc. Iskolai rendtartás Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc Iskolai rendtartás Az iskolai rendtartás rögzíti a tanulók jogait és kötelességeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának

Részletesebben

26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok

26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok 26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok 1) Résztvevők: A versenyen induló csapatokat a Versenykiírásban részletezettek szerint három kategóriába soroljuk: (1). MEFOB kategória (egy felsőoktatási

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok!

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! KÖSZÖNTŐ Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! A 2015/2016-os tanévben is töretlen lelkesedéssel dolgozunk a Diákolimpia versenyrendszerének minél színvonalasabb szervezésén. Nagy öröm számunkra,

Részletesebben

III. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

III. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2014. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

A tanyagondnoki szolgálatról

A tanyagondnoki szolgálatról 1 Zalalövő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2010.(III.25.) számú önkormányzati rendelete A tanyagondnoki szolgálatról Zalalövő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanuló középiskolások rendészeti

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI IFJÚSÁGI SAKK CSAPATBAJNOKSÁG

MAGYAR NEMZETI IFJÚSÁGI SAKK CSAPATBAJNOKSÁG Magyar Sakkszövetség 1055. Budapest, Falk Miksa u. 10. MAGYAR NEMZETI IFJÚSÁGI SAKK CSAPATBAJNOKSÁG 2013. 1. A bajnokság célja: a nevelőegyesületek közötti erőviszonyok felmérése, FIDE értékszám módosítása

Részletesebben

Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA

Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA A sportág alapvetően a légfegyverek korlátozott torkolati energiája és a relatíve nagy céltávolságok

Részletesebben

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás Magyar Kupa Mesterfokú-bajnokság Versenysport kategória 06. évi versenykiírás RITMIKUS GIMNASZTIKA MRGSZ Preambulum A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség célja az egyesületekkel együttműködve megteremteni

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Az IRM 2010. évi Országos Atlétikai Bajnokságára

VERSENYKIÍRÁS. Az IRM 2010. évi Országos Atlétikai Bajnokságára 2010. ÉVI IRM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG BUDAPEST 2010. június 10. VERSENYKIÍRÁS Az IRM 2010. évi Országos Atlétikai Bajnokságára 1. A verseny célja: Sportolási lehetőség biztosítása, az országos bajnoki

Részletesebben

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat Versenykiírás A DCS TUNING GROUP bemutatja autós és gokart versenyzők részére a szlalomverseny sorozatát a Hungaroring felső depójában 2008. évben. A verseny hivatalos neve: szlalomverseny sorozat. A versenyek

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Az egészséges ember számára megfogalmazott táplálkozási ajánlások érvényesek a különböző sporttevékenységet végzők számára is. Kiegyensúlyozott

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009 (III.

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009 (III. 1 EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009 (III. 27.) számú rendelete a közterületek rendeltetéstől eltérő használatának szabályozásáról. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Magyar

Részletesebben

MEGYEI I/B-OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I/B-OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2009/2010.

MEGYEI I/B-OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I/B-OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2009/2010. Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (PMLSZ) Postacím: 1364 Budapest, Postafiók 301.; Székhely: 1052 Budapest, Városház utca 7.; E-mail: versenyiroda@pmlsz.hu; jb-iroda@pmlsz.hu; nyiab-iroda@pmlsz.hu; Telefon/fax:

Részletesebben

Házirend. Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI

Házirend. Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI 2015 Házirend Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI OM azonosító: 100534 1153 Budapest, Bocskai u. 70 Hatályos: 2015. szeptember 1. TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. Adatok...

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANULMÁNYI VERSENYEK

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANULMÁNYI VERSENYEK HEVES MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANULMÁNYI VERSENYEK 2013/2014. TANÉV TARTALOMJEGYZÉK MEGYEI SZERVEZÉSŰ VERSENYEK Komplex anyanyelvi és matematikai verseny 4. évfolyamosoknak 5.o. Környezetismereti

Részletesebben

A pályázat beküldésének ideje a Szervező szerverére történő beérkezés percpontosságú időpontja.

A pályázat beküldésének ideje a Szervező szerverére történő beérkezés percpontosságú időpontja. 1. A Játék elnevezése, szervezője: A promóciós játék elnevezése: SK looks 2016 Élvezze az önmegvalósítás szépségét! (a továbbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarország Kft. székhely: 1113

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpársport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok

Részletesebben

I. European Carp Masters Cup (ECMC) Európai Pontyfogó Kupa versenyszabályzata

I. European Carp Masters Cup (ECMC) Európai Pontyfogó Kupa versenyszabályzata I. European Carp Masters Cup (ECMC) Európai Pontyfogó Kupa versenyszabályzata I. Általános: 1) A verseny hivatalos elnevezése: European Carp Masters Cup / ECMC (a továbbiakban: Nemzetközi Pontyfogó Verseny

Részletesebben

Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK

Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK 2016. Április 1. Péntek - Érkezés 14:00 Regisztráció kezdete Helyszín: Danubius Nemzeti Hajós

Részletesebben

FODISZ DIÁKSPORT VERSENYEK RENDEZÉSÉNEK ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI

FODISZ DIÁKSPORT VERSENYEK RENDEZÉSÉNEK ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI FODISZ DIÁKSPORT VERSENYEK RENDEZÉSÉNEK ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI Érvényes: 2015. június 29-től Elfogadva a FODISZ elnökségének 25-D/2015 (VI.29.) sz. határozatával. 1 Bevezető A FODISZ elnöksége e szabályzatnak

Részletesebben

I. Mérkőzések. I.1.1. A mérkőzést a torna előre felkért játékvezetői vezetik.

I. Mérkőzések. I.1.1. A mérkőzést a torna előre felkért játékvezetői vezetik. A nevezéssel az induló csapatok, illetve a részvétellel a torna valamennyi résztvevője elfogadja a jelen torna szabályzatot és a részvételi feltételeket (ld. a www.ugyvedfoci.hu oldalon). I.1. Játékvezető

Részletesebben

XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság

XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság Ez évben a XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság - V. Baranta Nemzeti Bajnokság 2011.

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE ALSZÖVETSÉGE A tagja H-1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (36-1) 46 06 805 Adószám: 18170366-2-42 1) 46 06 806 Bankszámlaszám: teke@tekesport.hu 11714006-20422347

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl. 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Polgármesterétıl. 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek a 2014. évi mezıgazdasági startmunka

Részletesebben

TÁROLÓI KAPACITÁS ÁRVERÉSI SZABÁLYZAT

TÁROLÓI KAPACITÁS ÁRVERÉSI SZABÁLYZAT TÁROLÓI KAPACITÁS ÁRVERÉSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 2 2. SZABÁLYZAT CÉLJA, TÁRGYA, HATÁLYA 2 3. FOGALMAK 2 4. AZ ÁRVERÉS MENETE 5 4. 1. Az árverés meghirdetése 5 4. 2. A regisztráció folyamata

Részletesebben

Bevezető rendelkezések

Bevezető rendelkezések Mád község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013.(XII.18.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásáról Mád Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Perczel MENET 2015. A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát.

Perczel MENET 2015. A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát. Perczel MENET 2015 A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát. A rendezvény célja: A magyar hősök emléknapja alkalmából lehetőséget

Részletesebben

Házirend 2013. Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola. Jóváhagyta a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy

Házirend 2013. Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola. Jóváhagyta a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy 2013. Házirend VIK Középiskola Házirend Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola Jóváhagyta a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy VIK Középiskola 1078 Budapest,

Részletesebben

LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA

LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA A sportág alapvetően a légfegyverek korlátozott torkolati energiája és a relatíve nagy céltávolságok ellentétére épül. Az alacsony torkolati energia miatt

Részletesebben

PERESZTEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T É N E K./2014(...) önkormányzati rendelete

PERESZTEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T É N E K./2014(...) önkormányzati rendelete PERESZTEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T É N E K./2014(...) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Pereszteg Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

OKÉS. A verseny témája: Téli ünnepváró ételek a modern gasztronómia jegyében. A nevezést a mellékelt nevezési lapon kell 2014.

OKÉS. A verseny témája: Téli ünnepváró ételek a modern gasztronómia jegyében. A nevezést a mellékelt nevezési lapon kell 2014. OKÉS Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny 2014 A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) támogatásával az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők

Részletesebben

TÁRGYALÁSI SZIMULÁCIÓ

TÁRGYALÁSI SZIMULÁCIÓ EU NEGOTIATION MOOT TÁRGYALÁSI SZIMULÁCIÓ NYÁRI EGYETEM ÉS CSAPATVERSENY 2008. Téma: a 2007-2013 Költségvetési Keretmegállapodás felülvizsgálata I. A verseny leírása EU NEGOTIATION MOOT Tárgyalási szimuláció

Részletesebben

Jelentkezési lap. Legyél te Magyarország. 1. Nevező magánszemély adatai

Jelentkezési lap. Legyél te Magyarország. 1. Nevező magánszemély adatai Legyél te Magyarország NetMiniszterelnöke! Jelentkezési lap Az érvényes nevezési anyagnak tartalmaznia kell a nevező által kitöltött és aláírással hitelesített nevezési lapot és a hozzá tartozó, tartalmilag

Részletesebben

Hegyesd község Önkormányzata képviselőtestülete 7/2004. (VII.1.) rendelete

Hegyesd község Önkormányzata képviselőtestülete 7/2004. (VII.1.) rendelete Hegyesd község Önkormányzata képviselőtestülete 7/2004. (VII.1.) rendelete a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárdhulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról 2 Hegyesd község Önkormányzata

Részletesebben

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu HÁZIREND Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu A Házirend egységes együttműködési szabályzat tanulók, tanárok és szülők számára,

Részletesebben

COOL-TÚRA 2010. 2. évf., 3. szám. Kistörő Adrienn és Hódosné Tatár Ildikó Cool-túra vetélkedő szervező

COOL-TÚRA 2010. 2. évf., 3. szám. Kistörő Adrienn és Hódosné Tatár Ildikó Cool-túra vetélkedő szervező A B E R E N T E I Á M K D I Á K J A I N A K L A P J A 2. évf., 3. szám COOL-TÚRA 2010 Idén 5. alkalommal került sor a berentei kezdeményezésű Cool-túra vetélkedőre. A nyelvművelés tematikájú írásbeli feladatsort

Részletesebben

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 Versenykiírás A XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 1. A bajnokság neve: XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2. A bajnokság

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről

TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről (Az egyes VOLÁN társaságok által alkalmazott Utazási feltételek részletes

Részletesebben

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Magyar Autómodell Bajnokság Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK Érvényes: 2008-tól ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1/10 ELEKTROMOS VERSENYEK MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Összeállította: az MMSZ

Részletesebben

Megyei DSSZE vezetői. B.-A.-Z. Megye DSB körzeteinek elnökei

Megyei DSSZE vezetői. B.-A.-Z. Megye DSB körzeteinek elnökei Megyei DSSZE vezetői B.-A.-Z. Megye DSB körzeteinek elnökei Körzet Név Levelezési cím Elérhetőségek E-mail cím Megyei elnök Fazekas Miklósné 3530 Miskolc, Szent István u. 39. 30/535-6672 fazildi@hotmail.com

Részletesebben