E L Ő T E R J E S Z T É S

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S"

Átírás

1 Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/161-9/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 14-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2007. április 1- május 31.) Előadó: Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vettek: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Jurics Imréné sajtóreferens

2 2 ESEMÉNYEK Április 3. A váci Egyházmegye Otthon Szociális Szolgáltató Nevelőszülői és Helyettes Szülői Hálózat nevelőszülőinél tett látogatást Talabér Márta alelnök a Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatójának, Jungvert Valériának és dr. Radovits Tiborné gyermekvédelmi szakreferensnek a társaságában. Az egyházi fenntartású nevelőszülői hálózat Veszprém megyéből is vállal gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló gyermekeket, fiatal felnőtteket. A látogatásra az együttműködési szerződés előkészítéseként került sor. Április 4. A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság székhelyén tartott ülésén megvitatta a régió marketingtervét, tájékozódott a turisztikai szakállamtitkárság előterjesztésében a várható pályázati kiírásokról, érintve a RIB saját hatáskörben kiírt pályázati felhívását is. A bizottság munkájában részt vett Veiland László a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője, a RIB tagja. Április 6. A Balaton- törvény tervezetével kapcsolatos vitafórumon vettem részt Zalahalápon. Várpalotán, a Nagy Gyula Galériában nyílott meg Sáska Tibor festőművész kiállítása, melyen a megyei önkormányzatot Talabér Márta alelnök képviselte. Április 11. A Megyeháza Szent István termében nyitottam meg a Tudomány a sportoló nemzetért konferenciasorozat Veszprémi előadásait. Az előadók a sportélet olyan kiemelkedő elméleti szakemberei voltak, mint Dr. Nádori László professzor emeritus, Mocsai Lajos európai mesteredző. Az előadások témái az alábbiak voltak: Veszprém megye sportja, jövője; sportolók felkészítése a sportorvos szemszögéből; kistérségek sportolási lehetőségei; egészségnevelés, drogprevenció szerepe; testnevelő tanárok szerepe és helyzete a sportra a drogprevencióra nevelésben; áttekintés az EU országai fiatalságának sportolási szokásairól. A rendezvény a Válaszd a sportot, sportolj a drog helyett megyei akció kiemelkedő eseménye volt. A rendezvényen részt vett Talabér Márta alelnök. Április Tizedik alkalommal rendeztük meg a Megyefutást. Ebben az esztendőben Más, mint másutt, Másnak térkép e táj. Elnevezésű rendezvényünkön Veszprém megye természeti és építészeti szépségeire kívántuk felhívni a figyelmet. A futás 3 napon át, 53 települést- köztük a 14 várost érintett és összesen 2500 diák, fiatal csatlakozott hozzánk. A futáshoz kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdettünk. A lengyelországi Tarnow-ban meghirdetett Kisművész pályázat eredményhirdetése már megtörtént. A pályázaton sok Veszprém megyei diákot díjaztak. A két rajzpályázat eredményhirdetésére június 5-én kerül sor a Megyeháza Szent István termében. Április 12. Jelen voltam a székesfehérvári KEOP programmal kapcsolatos konferencián. A Megyei Turisztikai Hivatal sajtótájékoztatóján a szakintézmény vezetőjével együtt tájékoztattam a média képviselőit a X. Veszprém Megyei Utazás Kiállítás és kísérőrendezvényei előkészületeiről, részleteiről.

3 3 Április 13. Megnyitottam a Megyei Turisztikai Hivatal által szervezett, a Megyeházán, mintegy 100 érdeklődő részvételével lebonyolított turisztikai konferenciát. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Magyar Turizmus Zrt. szakemberei (a hálózati igazgató, az ausztriai és belgiumi képviseletvezetők) adtak részletes tájékoztatást a főbb küldő területeket és a hazai forgalmat érintő tendenciákról, várakozásokról. Prezentációt tartott az Utazás kiállítás résztvevőjeként is Maine-et Loire megye és Saumur városa, valamint a díszvendég Észak Magyarország régió. A Sárváron megrendezett Egészségturisztikai Konferencián vett részt Pálfy Sándor alelnök. Veszprém Megyei Jogú Város és Saumur önkormányzatai közötti együttműködési megállapodás megerősítésének ünnepélyes aláírásán vett részt Talabér Márta alelnök Veszprém Megyei Jogú Város, Székesfehérvár, Esztergom és Tata városok közötti Királyi Városok című integrált regionális turisztikai fejlesztés együttműködési megállapodásának aláírásán Talabér Márta alelnök vett részt. Darcsi István - Donát Tamás: Zovko c. könyvének bemutatóján vett részt Talabér Márta alelnök. Ülésezett a Veszprém Megyei Önkormányzatok a Közbiztonságért Közalapítvány Kuratóriuma. A testület évi tevékenysége elismeréséül Az év Veszprém megyei rendőre díjat Csizmadia Gábor rendőr alezredesnek a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság Közbiztonsági Szervek, Közrendvédelmi Osztálya vezetőjének ítélte oda, amely elismerést április 21-én ünnepélyes állománygyűlés keretében dr. Bartalus Antallal, a kuratórium elnökével együtt adtam át. Április A veszprémi Pannon Egyetemen került megrendezésre a Megyei Turisztikai Hivatal bonyolításában a X. Veszprém Megyei Utazás kiállítás, melyet Porga Gyula, a megyeszékhely alpolgármesterével együtt köszöntöttünk, a szakmai megnyitót Pál Béla, a parlament Sport és Turisztikai Bizottságának alelnöke mondta. A jubileumi rendezvénysorozaton 131 kiállító mutatta be ajánlatait a mintegy nyolcezer érdeklődőnek. Jelen voltak testvérmegyéink közül a romániai Kovászna megyéből, a szlovákiai Nyitra megyéből, a franciaországi Maine-et Loire megye és Saumur városa és kiemelkedően attraktív kiállítóként az olaszországi Pordenone megyéből érkezett szakemberek. Április 16. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság. Április 17. Ülést tartott a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi, a Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus, az Oktatási, Ifjúsági és Sport, valamint az Egészségügyi Bizottság. Április 18. Ülést tartott a Ügyrendi, valamint a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság. Fogadtam Japán magyarországi nagykövetét. Részt vettem a Tapolca Televízió élő adásában. Talabér Márta alelnök megnyitotta a Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Szakszolgálat által nyolcadik alkalommal megrendezett Veszprém megyei Óvodapedagógiai Napot.

4 4 Együttes ülését tartotta a Veszprém Megye Idegenforgalmáért Közalapítvány új összetételű kuratóriuma és felügyelő bizottsága. Elfogadta a évi költségvetési beszámolót, a közhasznúsági jelentést. Megállapította a közalapítvány évi költségvetését és a korábbi gyakorlatnak megfelelően döntött a települési, kistérségi marketing eszközök támogatására irányuló pályázati kiírásról. Április Balatonvilágoson került sor a Lakásotthonok Országos Szakmai Egyesülete a Gyermekekért évi országos konferenciájára. A lakásotthonokban folyó szakmai munka minden területére kiterjedt a konferencia programja, végén záródokumentumot fogadtak el, melyet a szakminisztériumnak is megküldtek. Április19. A megyei közgyűlés soron következő ülését vezettem. A megyei kórház E épületének nagy tanácstermében tartották meg a XVIII. Csolnoky Ferenc Emlékülést. Hagyományosan az ülés alkalmával kerülnek átadásra az Emlékbizottság által adományozott Csolnoky Ferenc emlékérmek, melyet idén dr. Szabó Éva osztályvezető főorvos, Óvári Mária rendelőintézeti asszisztens és Prof. Dr. Nagy Attila osztályvezető főorvos kaptak. Április 20. Részt vettem a Kisebbségi Szakmai Tanácsadó Testület első ülésén. A Veszprémi Örmény Kisebbségi Önkormányzat és az Örmény Kultúrájáért Alapítvány rendezésében a Megyeházán ünnepi megemlékezést tartottak az örmény népirtás 92. évfordulója tiszteletére. Az emlékműsort Pálfy Sándor alelnök nyitotta meg. Április A 9. alkalommal megrendezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Turisztikai Napok és Utazás Kiállításon megyénk kínálatát turisztikai hivatalunk szakemberei mutatták be. A félszáz kiállító ajánlatát hatezer érdeklődő kísérte figyelemmel. Április 21. Jelen voltam a tihanyi kálvária 80 éves évfordulóján. Balatonfüredi Rendőrkapitányság rendőrnapi ünnepségén a megyei önkormányzatot Pálfy Sándor alelnök képviselte. Április 22. A Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat az örmény népirtás 92. évfordulójára rendezett megemlékezésén Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt. Április 23. Ülését tartotta a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testülete. Április Ausztriába utaztam, ahol meghosszabbítottuk az együttműködési megállapodást. Április Hátrányos helyzet és gyermekvédelem, 10 éves a gyermekvédelmi törvény címmel Budapesten a Millenáris Park Fogadó épületében rendezett országos gyermekvédelmi konferenciát Budapest Főváros Önkormányzatának Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata.

5 5 A programon Veszprém megye képviseletében többek között részt vett Sándor Tamás irodavezető, dr. Radovits Tiborné gyermekvédelmi szakreferens és Jungvert Valéria a Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója. Április 24. A Touirnform Szövetség országos közgyűlésén, Budapesten Veiland László a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője és Balajthy Zsuzsanna információs referens vett részt. A jelenlévők beszámolót hallhattak a évi tevékenységről, az idei tervekről. A Közép- Dunántúli régió képviseletében ismét az elnökség tagjává választották Balajthy Zsuzsannát. Április 26. Részt vettem a Védelmi Bizottság ülésén. Finn szakemberekből álló csoport tett látogatást a Megyeházán, ahol Talabér Márta alelnök fogadta őket, és adott tájékoztatást a megyei önkormányzat által működtetett gyermekvédelmi és szociális szakellátórendszer működéséről. A 10 fős delegáció ezt követően megtekintette a Csecsemő és Fogyatékos Személyek Otthonát, délután a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szociális intézményrendszerével ismerkedtek. Április 27. Részt vettem a Tapolca Expo megnyitóján. A Thuri György Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Várpalota Gimnáziumáért Alapítvány közös rendezésében tartották meg a Thuri Gálát. A gálán a megyei önkormányzatot Talabér Márta alelnök és Galambos Szilvia tanácsnok képviselte. Április A Wunsiedeli Ifjúsági Kör közgyűlésén Göndör József ifjúsági és sport referens és Háhn Károlyné tolmács vett részt. A közgyűlésen búcsúztatták Ralf Grigoleitet, aki 16 éven át volt elnök. A találkozón megbeszélésre került sor a két régióban folyó ifjúsági projektekről dr. Peter Seisser elnökkel és Gerhard Hanske Hivatal igazgatóval. Az elmúlt két projekt Az ifjúságbarát Önkormányzat és a Válaszd a sportot, sportolj a drog helyett dokumentációja átadásra került számukra. Április 28. A Porva, Csesznek és Dudar településeket érintő No Motor Rally elnevezésű, a természetjáró turizmusra, a Bakony jelentős területére kiterjedő események porvai programját Talabér Márta alelnök nyitotta meg, Veiland László turisztikai hivatalvezető társaságában. A Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Szakszolgálat szervezésében került sor az Országos angol nyelvi verseny döntőjére a Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban. A versenyt Stolár Mihály megyei képviselő nyitotta meg, a díjakat Talabér Márta alelnök adta át a győzteseknek. Május 3. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az ez évi Tűzoltó-napi ünnepségét tartotta a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Kossuth termében. Az ünnepségen számos kitüntetést és elismerést adtak át. Az Év megyei tűzoltója kitüntetést az ajkai tűzoltó-parancsnokság főtörzsőrmesterének, Frómann Ferencnek én adtam át. A rendezvényen részt vett Talabér Márta alelnök. A Balatonfüreden megrendezésre került Kamara-Kisosz turisztikai-vendéglátóipari szezonnyitó programon, valamint a Hoventa szakkiállításon Veiland László turisztikai hivatalvezető vett részt.

6 6 Veszprémben az Életöröm Idősek Otthona szállodai részlegének megnyitóján a Turisztikai Hivatal munkatársa, Balajthy Zsuzsa vett részt. Május 4. A HEMO színháztermében rendezte meg a Harmónia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény éves növendékgáláját. Az ünnepséget Talabér Márta alelnök köszöntötte. Május 5. A Veszprémi Tavaszi Tárlat 2007-re kiírt pályázatára beérkezett alkotásokból nyílt kiállítás a Művészetek Házában. A megyei önkormányzat nevében Talabér Márta alelnök köszöntötte a kiállító művészeket és vendégeket. A megyei önkormányzat által felajánlott különdíjat Somogyi Győző festőművésznek adta át. Május Kaposváron, a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett Országos Tourinform Találkozón Balajthy Zsuzsanna a Turisztikai Hivatal információs referense vett részt. Az értekezleten Lamperth Mónika az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium minisztere a Turizmus fejlesztési lehetőségei a régiókban címmel tartott előadást. Újvári Ágnes Magyar Turizmus Zrt. hálózati igazgatója értékelte a évi munkát, és ismertette a évi feladatokat. A programon jelen volt Dr. Róna Iván Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. A rendezvényen megyénk irodái közül köszöntötték a 10 éve működő balatonfüredi, balatonkenesei, balatonvilágosi, pápai, révfülöpi és tihanyi Tourinformot. Május 9. Vezetésemmel egyeztető megbeszélést folytattunk a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet főigazgatójával és gazdasági igazgatójával az intézmény likviditási helyzetéről, a megyei közgyűlésen is felmerült gazdálkodási anomáliákról, az intézményt érintő aktuális kérdésekről, fejlesztésekről. A megbeszélésen részt vettek még többek között Pálfy Sándor alelnök és dr. Zsédenyi Imre, megyei főjegyző. Május 11. Rendkívüli KDRFT ülésen vettem részt. Május 12. A XVI. Gizella Napok Művészeti Fesztivál keretében a IX. Veszprémi Játékok - Nemzetközi Gyermekművészeti Fesztivál magyarországi döntőjének díjkiosztó ünnepségén a megyei önkormányzat különdíját Talabér Márta alelnök adta át. A Veszprémi Érsekségen Szent Imre herceg születésének ezredik évfordulója tiszteletére rendezett szentmisén és ünnepségen a megyei önkormányzatot Talabér Márta alelnök képviselte. A veszprémi Mestermű Galériában nyílott meg Bojtor Károly festőművész kiállítása, melyen a megyei önkormányzat nevében ünnepi köszöntőt mondott Talabér Márta alelnök. A kiállítás alkalmából adták át a Bojtor Károly-emlékdíjat, melyet ebben az évben Raffay Béla szobrászművésznek ítélt oda a Bojtor Károly Alapítvány kuratóriuma. Május 14. Együttes ülést tartott a sümegi Közoktatási Intézményi Társulási Tanács a város Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Bizottságával. Az ülés napirendjén a Kisfaludy-Ramassetter Középiskola, Kollégium, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Nevelési Tanácsadó átszervezéséhez kapcsolódó döntések előkészítése szerepelt.

7 7 Május 15. Egyeztető tárgyaláson vettem részt Debreczenyi Jánossal, a Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterével. Május Ülést tartott az Ügyrendi Bizottság. Május Wunsiedel és Veszprém Megyei Önkormányzat közötti együttműködés 10 éves évfordulója alkalmából szerződésmegújításra került sor. A Veszprém megyei delegációt vezettem. A delegáció tagjai voltak Talabér Márta alelnök, dr. Zsédenyi Imre főjegyző, dr. Hermann István és Horváth László tanácsnokok. Tarnowban járt Somfai Tamás, Göndör József, a MÖH dolgozói, Szántó Ferenc a Lesencetomaj Fogyatékosok Otthona igazgatója és Pék József tolmács. A delegáció tárgyalt az OHP (Ifjúsági Munka alapítvány) igazgatójával a nyári cseréről, majd felkerestük a fogyatékosok napközis foglalkoztatóját. Ez az intézmény jelezte, hogy a testvérkapcsolat erősítése érdekében ezen a területen is együttműködést szeretne. A delegációt fogadta Dorota Skrzyniarz asszony a városi tanács alelnöke. A Kisművész rajzpályázat díjait átvettük a Tarnowi magyarbarátok egyesületétől. Május Kovászna megye meghívásának tett eleget a megyei önkormányzat, ahol Pálfy Sándor alelnök előadást tartott a Gasztronómia a turizmusban ülésszak keretein belül Veszprém megye turizmusáról a VII. Háromszéki Turisztikai Napokon. Lehetősége nyílt megismerkedni és megbeszélést folytatni Dr. Demeter János elnökkel, valamint Vajda Lajos alelnökkel. Május 19. Csopakon ötödik alkalommal került megrendezésre a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyei nyugdíjas érdekvédelmi szövetségek által létrehozott Közép-dunántúli Regionális Nyugdíjas Találkozó. A rendezvényt Talabér Márta alelnök nyitotta meg. Olaszfaluban, a II. Bakonyi Pásztortalálkozón Talabér Márta alelnök köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Május 20. A Pannon Egyetem Aulájában Kodály Zoltán halálának 40., születésének 125. évfordulója tiszteletére Jubileumi Kodály Zoltán Emléknap-ot rendezett a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet és a veszprémi Pannon Egyetem. Az esti emlékhangversenyen Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt. Május 21. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési Bizottság. Sajtótájékoztatót tartottam a Laczkó Dezső Múzeum (az Év múzeuma 2006.) elismerés kapcsán V. Dr. Fodor Zsuzsa igazgatónővel. Budapesten tartotta ülését az IHSZ-Megyék Idegenforgalmi Szövetsége Egyesület, jóváhagyta a évi tevékenységét, pénzügyi beszámolót. Megvitatta a megyék turisztikai tevékenységét, kijelölte a évi feladatokat. A közgyűlés munkájában megyénket a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője képviselte. Talabér Márta alelnök vezetésével megtartotta alakuló ülését a Megyeházán a Veszprém Megyei Szociálpolitikai Kerekasztal. Ez a szakmai fórum hivatott elősegíteni a magasabb színvonalú, tartalmasabb szakmai munkát a megyét behálózó szociális ellátórendszerben. A

8 8 Kerekasztal tagjai a szociális intézményeket fenntartó önkormányzatok, civil, és egyházi, érdekképviseleti szervezetek vezetői. Május 22. Ülését tartotta a Veszprém Megyei Német Önkormányzat testülete. Május 23. Nevemben Talabér Márta alelnök írta alá a három reprezentatív megyei nyugdíjas szervezet jelen lévő vezetőivel, Bogdán Kálmánnal, Deák Tiborral, Czingler Sándorral és Makrai Lászlóval a Veszprém Megyei Önkormányzat, illetve a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Szövetsége, és a Nyugdíjasok Veszprém Megyei Képviselete között a megyei közgyűlés 81/2007. (IV. 19.) MÖK határozatával jóváhagyott közötti időszakra vonatkozó együttműködési megállapodást. Talabér Márta alelnök vezetésével ülést tartott a szakképzés fejlesztési Konzorciumi Tanács. Május 24. Megye-város egyeztető megbeszélésen vettem részt, amelyen a következő napirendeket és témákat tárgyaltuk: 1./ A Megyei Jogú Város a háziorvosi ügyelet megszervezésének lehetőségét vetette fel a megyei kórházban. Ezzel kapcsolatban elvi megállapodás született az ügyelet megyei kórházban való ellátása ügyében, azonban a felmerült költségeket feladatarányosan megosztanánk a két szervezet között. Június 15-ig kell elvégezni azokat a számításokat, amely alapján a személyi, tárgyi és pénzügyi feltételek megteremtődhetnek. 2./ A Veszprém Megyei Jogú Város ingatlancserét ajánlott 3 ingatlanunk vonatkozásában a város értékkompenzációval, azaz az elcserélt ingatlanok azonos értéket képviselnének. A Megyei Jogú Város a konkrét ajánlatát írásban teszi meg, amely jelenleg még nem érkezett meg hozzánk, de annak megvizsgálása után mindenképpen közgyűlési előterjesztés szükséges a cserék vonatkozásában, amelynek tartalmára vonatkozóan jelenleg semmilyen tájékoztatót nem tudtam adni a közgyűlés felé. 3./ A Megyei Jogú Város a közoktatási intézményeink átalakításával, megszüntetésével kapcsolatos intézkedéseinket támogatta. 4./ A Veszprém Megyei Önkormányzat kérte, hogy a kötelező hajléktalanok szállásával kapcsolatos kötelezettségben működjünk együtt, pontosabban jeleztük, hogy szolgáltatást vásárolnánk a város intézményétől és ezzel oldanánk meg a feladat ellátását. A város elviekben hozzájárult ehhez és a következő ülésre készítjük elő ezen megállapodást. 5./ A Vár u. 6. sz. alatti ingatlanunk önálló fűtés megteremtése érdekében kértük, hogy a város járuljon hozzá, hogy szolgalmi jogot alapíthassunk a vezeték átvitelére a ő tulajdonukban lévő ingatlanon, amihez a hozzájárulást megkaptuk. 6./ A Megyei Jogú Város kérte, hogy az illetékhivatal átadásával kapcsolatos bérleti és ingóság eladási szerződéseket bocsássuk rendelkezésre, egyben bejelentette, hogy igényt tart a vagyon létrehozásában való arányban a bérleti díjra és a vételárra. Június 15-ig kerül megvizsgálásra a szerződések alapján a város igénye, amelynek teljesítésétől előzetesen nem zárkóztunk el. 7./ A város részére jeleztük az onkológiai beruházásunk állását és ismételten kértük a fogorvosok város által történő elhelyezését a járóbeteg intézményünkből. Kérelmünket a város a következő ülésre megvizsgálja. 8./ A Megyei Jogú Város a városi művelődési központban filharmóniai koncertek szervezésével kíván foglalkozni a megye településeire is kiterjesztően. Kérte, hogy egy fő

9 9 bérét viseljük a feladat ellátása érdekében. A következő ülésre kerül előkészítésre a konkrét javaslat. A Magyar Honvédség 1. logisztikai és támogató zászlóalj megszüntetése alkalmából rendezett búcsúztatáson voltam jelen. A megyei közgyűlés 42/2007. (IV. 19.) MÖK határozatának 3. pontja alapján általam összehívott egyeztető megbeszélésre került sor Pálfy Sándor alelnök vezetésével, a Megyeháza Egry József termében a megyében működő Tüdőgondozók, az azokat fenntartó önkormányzatok és a farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet képviselőinek részvételével. A tárgyalás során több olyan további egyeztetést igénylő kérdés merült fel, melyek összehangolt megoldása a megyében működő Tüdőgondozók működését ésszerűbbé teheti, a farkasgyepűi intézmény szakmai felügyelete mellett. Május 25. Részt vettem a KDRFT ülésén, melyet Székesfehérváron tartottunk. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mesterlevél - átadó ünnepségén a megyei önkormányzat nevében Pálfy Sándor alelnök mondott köszöntőt. Május 26. Fővédnöke voltam a Polányi Pünkösdnek. Május 29. Ülését tartotta a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testülete. Május 31. Az amerikai nagykövetet fogadtuk a Városházán Debrecenyi János polgármesterrel. A Veszprém Megye Idegenforgalmáért Közalapítvány kuratóriuma ülésén elbírálta a pályázati felhívására beérkezett, a települések, kistérségek marketing tevékenységének támogatására irányuló pályamunkákat, melyekre összesen kétmillió forint értékben biztosított vissza nem térítendő támogatást. A nyertes pályázókkal a szerződéskötés folyamatban van. Veszprém, május 31. Lasztovicza Jenő s. k.

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/21-17/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Szám: 02/145-10/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. június 18-ai ülésére

Szám: 02/145-10/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. június 18-ai ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/145-10/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/225-22/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/267-28/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/144-23/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/207-9/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/16-8/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/349-6/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Szám:02/114-10/2008. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. április 24-i ülésére

Szám:02/114-10/2008. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. április 24-i ülésére Szám:02/114-10/2008 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L İ T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/193-14/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/13-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285-12/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/228-22/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/193-10/2010 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Szám: 02/22-18/2008. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. február 21-i ülésére

Szám: 02/22-18/2008. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. február 21-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/22-18/2008 E L İ T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 14/427-20/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/211-7/2014. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

53-32/2011. ikt sz Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

53-32/2011. ikt sz Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 53-32/2011. ikt sz Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére Szám: 02/225-14/2008. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELÕTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/273-12/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVI. (XLIV.) évfolyam 3. szám 2006. június 20. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 45/2006. (VI. 15.) MÖK határozat: Bőle Károlyné megbízásáról a Faller Jenő Szakképző

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. JÚNIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. JÚNIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. JÚNIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 184-15/2011. MELLÉKLET: 6 DB TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. február 12.-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. február 12.-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. február 12.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2006. december 6.-tól 2007. január 26.-ig) Előadó:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. szeptember 13-án 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:,

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. NOVEMBER 22-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. NOVEMBER 22-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. NOVEMBER 22-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 131-19 /2007. MELLÉKLETEK: 8 DB TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

53-103/2011. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

53-103/2011. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 53-103/2011. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba a megyei közgyűlés elnöke Dr. Zsédenyi Imre főjegyző. Jelen voltak:

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba a megyei közgyűlés elnöke Dr. Zsédenyi Imre főjegyző. Jelen voltak: JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2002. február 14-én 10.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. október 29-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. október 29-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. október 29-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2007. szeptember 1. - október 19.) Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

53-54/2011. ikt sz Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

53-54/2011. ikt sz Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 53-54/2011. ikt sz Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben