E L Ő T E R J E S Z T É S

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S"

Átírás

1 Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/161-9/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 14-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2007. április 1- május 31.) Előadó: Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vettek: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Jurics Imréné sajtóreferens

2 2 ESEMÉNYEK Április 3. A váci Egyházmegye Otthon Szociális Szolgáltató Nevelőszülői és Helyettes Szülői Hálózat nevelőszülőinél tett látogatást Talabér Márta alelnök a Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatójának, Jungvert Valériának és dr. Radovits Tiborné gyermekvédelmi szakreferensnek a társaságában. Az egyházi fenntartású nevelőszülői hálózat Veszprém megyéből is vállal gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló gyermekeket, fiatal felnőtteket. A látogatásra az együttműködési szerződés előkészítéseként került sor. Április 4. A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság székhelyén tartott ülésén megvitatta a régió marketingtervét, tájékozódott a turisztikai szakállamtitkárság előterjesztésében a várható pályázati kiírásokról, érintve a RIB saját hatáskörben kiírt pályázati felhívását is. A bizottság munkájában részt vett Veiland László a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője, a RIB tagja. Április 6. A Balaton- törvény tervezetével kapcsolatos vitafórumon vettem részt Zalahalápon. Várpalotán, a Nagy Gyula Galériában nyílott meg Sáska Tibor festőművész kiállítása, melyen a megyei önkormányzatot Talabér Márta alelnök képviselte. Április 11. A Megyeháza Szent István termében nyitottam meg a Tudomány a sportoló nemzetért konferenciasorozat Veszprémi előadásait. Az előadók a sportélet olyan kiemelkedő elméleti szakemberei voltak, mint Dr. Nádori László professzor emeritus, Mocsai Lajos európai mesteredző. Az előadások témái az alábbiak voltak: Veszprém megye sportja, jövője; sportolók felkészítése a sportorvos szemszögéből; kistérségek sportolási lehetőségei; egészségnevelés, drogprevenció szerepe; testnevelő tanárok szerepe és helyzete a sportra a drogprevencióra nevelésben; áttekintés az EU országai fiatalságának sportolási szokásairól. A rendezvény a Válaszd a sportot, sportolj a drog helyett megyei akció kiemelkedő eseménye volt. A rendezvényen részt vett Talabér Márta alelnök. Április Tizedik alkalommal rendeztük meg a Megyefutást. Ebben az esztendőben Más, mint másutt, Másnak térkép e táj. Elnevezésű rendezvényünkön Veszprém megye természeti és építészeti szépségeire kívántuk felhívni a figyelmet. A futás 3 napon át, 53 települést- köztük a 14 várost érintett és összesen 2500 diák, fiatal csatlakozott hozzánk. A futáshoz kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdettünk. A lengyelországi Tarnow-ban meghirdetett Kisművész pályázat eredményhirdetése már megtörtént. A pályázaton sok Veszprém megyei diákot díjaztak. A két rajzpályázat eredményhirdetésére június 5-én kerül sor a Megyeháza Szent István termében. Április 12. Jelen voltam a székesfehérvári KEOP programmal kapcsolatos konferencián. A Megyei Turisztikai Hivatal sajtótájékoztatóján a szakintézmény vezetőjével együtt tájékoztattam a média képviselőit a X. Veszprém Megyei Utazás Kiállítás és kísérőrendezvényei előkészületeiről, részleteiről.

3 3 Április 13. Megnyitottam a Megyei Turisztikai Hivatal által szervezett, a Megyeházán, mintegy 100 érdeklődő részvételével lebonyolított turisztikai konferenciát. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Magyar Turizmus Zrt. szakemberei (a hálózati igazgató, az ausztriai és belgiumi képviseletvezetők) adtak részletes tájékoztatást a főbb küldő területeket és a hazai forgalmat érintő tendenciákról, várakozásokról. Prezentációt tartott az Utazás kiállítás résztvevőjeként is Maine-et Loire megye és Saumur városa, valamint a díszvendég Észak Magyarország régió. A Sárváron megrendezett Egészségturisztikai Konferencián vett részt Pálfy Sándor alelnök. Veszprém Megyei Jogú Város és Saumur önkormányzatai közötti együttműködési megállapodás megerősítésének ünnepélyes aláírásán vett részt Talabér Márta alelnök Veszprém Megyei Jogú Város, Székesfehérvár, Esztergom és Tata városok közötti Királyi Városok című integrált regionális turisztikai fejlesztés együttműködési megállapodásának aláírásán Talabér Márta alelnök vett részt. Darcsi István - Donát Tamás: Zovko c. könyvének bemutatóján vett részt Talabér Márta alelnök. Ülésezett a Veszprém Megyei Önkormányzatok a Közbiztonságért Közalapítvány Kuratóriuma. A testület évi tevékenysége elismeréséül Az év Veszprém megyei rendőre díjat Csizmadia Gábor rendőr alezredesnek a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság Közbiztonsági Szervek, Közrendvédelmi Osztálya vezetőjének ítélte oda, amely elismerést április 21-én ünnepélyes állománygyűlés keretében dr. Bartalus Antallal, a kuratórium elnökével együtt adtam át. Április A veszprémi Pannon Egyetemen került megrendezésre a Megyei Turisztikai Hivatal bonyolításában a X. Veszprém Megyei Utazás kiállítás, melyet Porga Gyula, a megyeszékhely alpolgármesterével együtt köszöntöttünk, a szakmai megnyitót Pál Béla, a parlament Sport és Turisztikai Bizottságának alelnöke mondta. A jubileumi rendezvénysorozaton 131 kiállító mutatta be ajánlatait a mintegy nyolcezer érdeklődőnek. Jelen voltak testvérmegyéink közül a romániai Kovászna megyéből, a szlovákiai Nyitra megyéből, a franciaországi Maine-et Loire megye és Saumur városa és kiemelkedően attraktív kiállítóként az olaszországi Pordenone megyéből érkezett szakemberek. Április 16. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság. Április 17. Ülést tartott a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi, a Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus, az Oktatási, Ifjúsági és Sport, valamint az Egészségügyi Bizottság. Április 18. Ülést tartott a Ügyrendi, valamint a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság. Fogadtam Japán magyarországi nagykövetét. Részt vettem a Tapolca Televízió élő adásában. Talabér Márta alelnök megnyitotta a Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Szakszolgálat által nyolcadik alkalommal megrendezett Veszprém megyei Óvodapedagógiai Napot.

4 4 Együttes ülését tartotta a Veszprém Megye Idegenforgalmáért Közalapítvány új összetételű kuratóriuma és felügyelő bizottsága. Elfogadta a évi költségvetési beszámolót, a közhasznúsági jelentést. Megállapította a közalapítvány évi költségvetését és a korábbi gyakorlatnak megfelelően döntött a települési, kistérségi marketing eszközök támogatására irányuló pályázati kiírásról. Április Balatonvilágoson került sor a Lakásotthonok Országos Szakmai Egyesülete a Gyermekekért évi országos konferenciájára. A lakásotthonokban folyó szakmai munka minden területére kiterjedt a konferencia programja, végén záródokumentumot fogadtak el, melyet a szakminisztériumnak is megküldtek. Április19. A megyei közgyűlés soron következő ülését vezettem. A megyei kórház E épületének nagy tanácstermében tartották meg a XVIII. Csolnoky Ferenc Emlékülést. Hagyományosan az ülés alkalmával kerülnek átadásra az Emlékbizottság által adományozott Csolnoky Ferenc emlékérmek, melyet idén dr. Szabó Éva osztályvezető főorvos, Óvári Mária rendelőintézeti asszisztens és Prof. Dr. Nagy Attila osztályvezető főorvos kaptak. Április 20. Részt vettem a Kisebbségi Szakmai Tanácsadó Testület első ülésén. A Veszprémi Örmény Kisebbségi Önkormányzat és az Örmény Kultúrájáért Alapítvány rendezésében a Megyeházán ünnepi megemlékezést tartottak az örmény népirtás 92. évfordulója tiszteletére. Az emlékműsort Pálfy Sándor alelnök nyitotta meg. Április A 9. alkalommal megrendezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Turisztikai Napok és Utazás Kiállításon megyénk kínálatát turisztikai hivatalunk szakemberei mutatták be. A félszáz kiállító ajánlatát hatezer érdeklődő kísérte figyelemmel. Április 21. Jelen voltam a tihanyi kálvária 80 éves évfordulóján. Balatonfüredi Rendőrkapitányság rendőrnapi ünnepségén a megyei önkormányzatot Pálfy Sándor alelnök képviselte. Április 22. A Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat az örmény népirtás 92. évfordulójára rendezett megemlékezésén Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt. Április 23. Ülését tartotta a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testülete. Április Ausztriába utaztam, ahol meghosszabbítottuk az együttműködési megállapodást. Április Hátrányos helyzet és gyermekvédelem, 10 éves a gyermekvédelmi törvény címmel Budapesten a Millenáris Park Fogadó épületében rendezett országos gyermekvédelmi konferenciát Budapest Főváros Önkormányzatának Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata.

5 5 A programon Veszprém megye képviseletében többek között részt vett Sándor Tamás irodavezető, dr. Radovits Tiborné gyermekvédelmi szakreferens és Jungvert Valéria a Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója. Április 24. A Touirnform Szövetség országos közgyűlésén, Budapesten Veiland László a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője és Balajthy Zsuzsanna információs referens vett részt. A jelenlévők beszámolót hallhattak a évi tevékenységről, az idei tervekről. A Közép- Dunántúli régió képviseletében ismét az elnökség tagjává választották Balajthy Zsuzsannát. Április 26. Részt vettem a Védelmi Bizottság ülésén. Finn szakemberekből álló csoport tett látogatást a Megyeházán, ahol Talabér Márta alelnök fogadta őket, és adott tájékoztatást a megyei önkormányzat által működtetett gyermekvédelmi és szociális szakellátórendszer működéséről. A 10 fős delegáció ezt követően megtekintette a Csecsemő és Fogyatékos Személyek Otthonát, délután a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szociális intézményrendszerével ismerkedtek. Április 27. Részt vettem a Tapolca Expo megnyitóján. A Thuri György Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Várpalota Gimnáziumáért Alapítvány közös rendezésében tartották meg a Thuri Gálát. A gálán a megyei önkormányzatot Talabér Márta alelnök és Galambos Szilvia tanácsnok képviselte. Április A Wunsiedeli Ifjúsági Kör közgyűlésén Göndör József ifjúsági és sport referens és Háhn Károlyné tolmács vett részt. A közgyűlésen búcsúztatták Ralf Grigoleitet, aki 16 éven át volt elnök. A találkozón megbeszélésre került sor a két régióban folyó ifjúsági projektekről dr. Peter Seisser elnökkel és Gerhard Hanske Hivatal igazgatóval. Az elmúlt két projekt Az ifjúságbarát Önkormányzat és a Válaszd a sportot, sportolj a drog helyett dokumentációja átadásra került számukra. Április 28. A Porva, Csesznek és Dudar településeket érintő No Motor Rally elnevezésű, a természetjáró turizmusra, a Bakony jelentős területére kiterjedő események porvai programját Talabér Márta alelnök nyitotta meg, Veiland László turisztikai hivatalvezető társaságában. A Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Szakszolgálat szervezésében került sor az Országos angol nyelvi verseny döntőjére a Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban. A versenyt Stolár Mihály megyei képviselő nyitotta meg, a díjakat Talabér Márta alelnök adta át a győzteseknek. Május 3. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az ez évi Tűzoltó-napi ünnepségét tartotta a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Kossuth termében. Az ünnepségen számos kitüntetést és elismerést adtak át. Az Év megyei tűzoltója kitüntetést az ajkai tűzoltó-parancsnokság főtörzsőrmesterének, Frómann Ferencnek én adtam át. A rendezvényen részt vett Talabér Márta alelnök. A Balatonfüreden megrendezésre került Kamara-Kisosz turisztikai-vendéglátóipari szezonnyitó programon, valamint a Hoventa szakkiállításon Veiland László turisztikai hivatalvezető vett részt.

6 6 Veszprémben az Életöröm Idősek Otthona szállodai részlegének megnyitóján a Turisztikai Hivatal munkatársa, Balajthy Zsuzsa vett részt. Május 4. A HEMO színháztermében rendezte meg a Harmónia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény éves növendékgáláját. Az ünnepséget Talabér Márta alelnök köszöntötte. Május 5. A Veszprémi Tavaszi Tárlat 2007-re kiírt pályázatára beérkezett alkotásokból nyílt kiállítás a Művészetek Házában. A megyei önkormányzat nevében Talabér Márta alelnök köszöntötte a kiállító művészeket és vendégeket. A megyei önkormányzat által felajánlott különdíjat Somogyi Győző festőművésznek adta át. Május Kaposváron, a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett Országos Tourinform Találkozón Balajthy Zsuzsanna a Turisztikai Hivatal információs referense vett részt. Az értekezleten Lamperth Mónika az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium minisztere a Turizmus fejlesztési lehetőségei a régiókban címmel tartott előadást. Újvári Ágnes Magyar Turizmus Zrt. hálózati igazgatója értékelte a évi munkát, és ismertette a évi feladatokat. A programon jelen volt Dr. Róna Iván Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. A rendezvényen megyénk irodái közül köszöntötték a 10 éve működő balatonfüredi, balatonkenesei, balatonvilágosi, pápai, révfülöpi és tihanyi Tourinformot. Május 9. Vezetésemmel egyeztető megbeszélést folytattunk a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet főigazgatójával és gazdasági igazgatójával az intézmény likviditási helyzetéről, a megyei közgyűlésen is felmerült gazdálkodási anomáliákról, az intézményt érintő aktuális kérdésekről, fejlesztésekről. A megbeszélésen részt vettek még többek között Pálfy Sándor alelnök és dr. Zsédenyi Imre, megyei főjegyző. Május 11. Rendkívüli KDRFT ülésen vettem részt. Május 12. A XVI. Gizella Napok Művészeti Fesztivál keretében a IX. Veszprémi Játékok - Nemzetközi Gyermekművészeti Fesztivál magyarországi döntőjének díjkiosztó ünnepségén a megyei önkormányzat különdíját Talabér Márta alelnök adta át. A Veszprémi Érsekségen Szent Imre herceg születésének ezredik évfordulója tiszteletére rendezett szentmisén és ünnepségen a megyei önkormányzatot Talabér Márta alelnök képviselte. A veszprémi Mestermű Galériában nyílott meg Bojtor Károly festőművész kiállítása, melyen a megyei önkormányzat nevében ünnepi köszöntőt mondott Talabér Márta alelnök. A kiállítás alkalmából adták át a Bojtor Károly-emlékdíjat, melyet ebben az évben Raffay Béla szobrászművésznek ítélt oda a Bojtor Károly Alapítvány kuratóriuma. Május 14. Együttes ülést tartott a sümegi Közoktatási Intézményi Társulási Tanács a város Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Bizottságával. Az ülés napirendjén a Kisfaludy-Ramassetter Középiskola, Kollégium, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Nevelési Tanácsadó átszervezéséhez kapcsolódó döntések előkészítése szerepelt.

7 7 Május 15. Egyeztető tárgyaláson vettem részt Debreczenyi Jánossal, a Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterével. Május Ülést tartott az Ügyrendi Bizottság. Május Wunsiedel és Veszprém Megyei Önkormányzat közötti együttműködés 10 éves évfordulója alkalmából szerződésmegújításra került sor. A Veszprém megyei delegációt vezettem. A delegáció tagjai voltak Talabér Márta alelnök, dr. Zsédenyi Imre főjegyző, dr. Hermann István és Horváth László tanácsnokok. Tarnowban járt Somfai Tamás, Göndör József, a MÖH dolgozói, Szántó Ferenc a Lesencetomaj Fogyatékosok Otthona igazgatója és Pék József tolmács. A delegáció tárgyalt az OHP (Ifjúsági Munka alapítvány) igazgatójával a nyári cseréről, majd felkerestük a fogyatékosok napközis foglalkoztatóját. Ez az intézmény jelezte, hogy a testvérkapcsolat erősítése érdekében ezen a területen is együttműködést szeretne. A delegációt fogadta Dorota Skrzyniarz asszony a városi tanács alelnöke. A Kisművész rajzpályázat díjait átvettük a Tarnowi magyarbarátok egyesületétől. Május Kovászna megye meghívásának tett eleget a megyei önkormányzat, ahol Pálfy Sándor alelnök előadást tartott a Gasztronómia a turizmusban ülésszak keretein belül Veszprém megye turizmusáról a VII. Háromszéki Turisztikai Napokon. Lehetősége nyílt megismerkedni és megbeszélést folytatni Dr. Demeter János elnökkel, valamint Vajda Lajos alelnökkel. Május 19. Csopakon ötödik alkalommal került megrendezésre a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyei nyugdíjas érdekvédelmi szövetségek által létrehozott Közép-dunántúli Regionális Nyugdíjas Találkozó. A rendezvényt Talabér Márta alelnök nyitotta meg. Olaszfaluban, a II. Bakonyi Pásztortalálkozón Talabér Márta alelnök köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Május 20. A Pannon Egyetem Aulájában Kodály Zoltán halálának 40., születésének 125. évfordulója tiszteletére Jubileumi Kodály Zoltán Emléknap-ot rendezett a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet és a veszprémi Pannon Egyetem. Az esti emlékhangversenyen Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt. Május 21. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési Bizottság. Sajtótájékoztatót tartottam a Laczkó Dezső Múzeum (az Év múzeuma 2006.) elismerés kapcsán V. Dr. Fodor Zsuzsa igazgatónővel. Budapesten tartotta ülését az IHSZ-Megyék Idegenforgalmi Szövetsége Egyesület, jóváhagyta a évi tevékenységét, pénzügyi beszámolót. Megvitatta a megyék turisztikai tevékenységét, kijelölte a évi feladatokat. A közgyűlés munkájában megyénket a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője képviselte. Talabér Márta alelnök vezetésével megtartotta alakuló ülését a Megyeházán a Veszprém Megyei Szociálpolitikai Kerekasztal. Ez a szakmai fórum hivatott elősegíteni a magasabb színvonalú, tartalmasabb szakmai munkát a megyét behálózó szociális ellátórendszerben. A

8 8 Kerekasztal tagjai a szociális intézményeket fenntartó önkormányzatok, civil, és egyházi, érdekképviseleti szervezetek vezetői. Május 22. Ülését tartotta a Veszprém Megyei Német Önkormányzat testülete. Május 23. Nevemben Talabér Márta alelnök írta alá a három reprezentatív megyei nyugdíjas szervezet jelen lévő vezetőivel, Bogdán Kálmánnal, Deák Tiborral, Czingler Sándorral és Makrai Lászlóval a Veszprém Megyei Önkormányzat, illetve a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Szövetsége, és a Nyugdíjasok Veszprém Megyei Képviselete között a megyei közgyűlés 81/2007. (IV. 19.) MÖK határozatával jóváhagyott közötti időszakra vonatkozó együttműködési megállapodást. Talabér Márta alelnök vezetésével ülést tartott a szakképzés fejlesztési Konzorciumi Tanács. Május 24. Megye-város egyeztető megbeszélésen vettem részt, amelyen a következő napirendeket és témákat tárgyaltuk: 1./ A Megyei Jogú Város a háziorvosi ügyelet megszervezésének lehetőségét vetette fel a megyei kórházban. Ezzel kapcsolatban elvi megállapodás született az ügyelet megyei kórházban való ellátása ügyében, azonban a felmerült költségeket feladatarányosan megosztanánk a két szervezet között. Június 15-ig kell elvégezni azokat a számításokat, amely alapján a személyi, tárgyi és pénzügyi feltételek megteremtődhetnek. 2./ A Veszprém Megyei Jogú Város ingatlancserét ajánlott 3 ingatlanunk vonatkozásában a város értékkompenzációval, azaz az elcserélt ingatlanok azonos értéket képviselnének. A Megyei Jogú Város a konkrét ajánlatát írásban teszi meg, amely jelenleg még nem érkezett meg hozzánk, de annak megvizsgálása után mindenképpen közgyűlési előterjesztés szükséges a cserék vonatkozásában, amelynek tartalmára vonatkozóan jelenleg semmilyen tájékoztatót nem tudtam adni a közgyűlés felé. 3./ A Megyei Jogú Város a közoktatási intézményeink átalakításával, megszüntetésével kapcsolatos intézkedéseinket támogatta. 4./ A Veszprém Megyei Önkormányzat kérte, hogy a kötelező hajléktalanok szállásával kapcsolatos kötelezettségben működjünk együtt, pontosabban jeleztük, hogy szolgáltatást vásárolnánk a város intézményétől és ezzel oldanánk meg a feladat ellátását. A város elviekben hozzájárult ehhez és a következő ülésre készítjük elő ezen megállapodást. 5./ A Vár u. 6. sz. alatti ingatlanunk önálló fűtés megteremtése érdekében kértük, hogy a város járuljon hozzá, hogy szolgalmi jogot alapíthassunk a vezeték átvitelére a ő tulajdonukban lévő ingatlanon, amihez a hozzájárulást megkaptuk. 6./ A Megyei Jogú Város kérte, hogy az illetékhivatal átadásával kapcsolatos bérleti és ingóság eladási szerződéseket bocsássuk rendelkezésre, egyben bejelentette, hogy igényt tart a vagyon létrehozásában való arányban a bérleti díjra és a vételárra. Június 15-ig kerül megvizsgálásra a szerződések alapján a város igénye, amelynek teljesítésétől előzetesen nem zárkóztunk el. 7./ A város részére jeleztük az onkológiai beruházásunk állását és ismételten kértük a fogorvosok város által történő elhelyezését a járóbeteg intézményünkből. Kérelmünket a város a következő ülésre megvizsgálja. 8./ A Megyei Jogú Város a városi művelődési központban filharmóniai koncertek szervezésével kíván foglalkozni a megye településeire is kiterjesztően. Kérte, hogy egy fő

9 9 bérét viseljük a feladat ellátása érdekében. A következő ülésre kerül előkészítésre a konkrét javaslat. A Magyar Honvédség 1. logisztikai és támogató zászlóalj megszüntetése alkalmából rendezett búcsúztatáson voltam jelen. A megyei közgyűlés 42/2007. (IV. 19.) MÖK határozatának 3. pontja alapján általam összehívott egyeztető megbeszélésre került sor Pálfy Sándor alelnök vezetésével, a Megyeháza Egry József termében a megyében működő Tüdőgondozók, az azokat fenntartó önkormányzatok és a farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet képviselőinek részvételével. A tárgyalás során több olyan további egyeztetést igénylő kérdés merült fel, melyek összehangolt megoldása a megyében működő Tüdőgondozók működését ésszerűbbé teheti, a farkasgyepűi intézmény szakmai felügyelete mellett. Május 25. Részt vettem a KDRFT ülésén, melyet Székesfehérváron tartottunk. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mesterlevél - átadó ünnepségén a megyei önkormányzat nevében Pálfy Sándor alelnök mondott köszöntőt. Május 26. Fővédnöke voltam a Polányi Pünkösdnek. Május 29. Ülését tartotta a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testülete. Május 31. Az amerikai nagykövetet fogadtuk a Városházán Debrecenyi János polgármesterrel. A Veszprém Megye Idegenforgalmáért Közalapítvány kuratóriuma ülésén elbírálta a pályázati felhívására beérkezett, a települések, kistérségek marketing tevékenységének támogatására irányuló pályamunkákat, melyekre összesen kétmillió forint értékben biztosított vissza nem térítendő támogatást. A nyertes pályázókkal a szerződéskötés folyamatban van. Veszprém, május 31. Lasztovicza Jenő s. k.

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-9/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Veszprém Megyei Önkormányzat Közgy lésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/185-31/2007. E L T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285-12/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-23/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/91-23/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés és bizottságai

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D

16. sz. melléklet C Í M R E N D 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím rövid neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/16-5/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS. 2009. I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS. 2009. I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2009. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2009. február 20. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/207-9/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 47. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 07/205-2008, 07/217-2008, 07/225-2008, 07/231-2008

Részletesebben

Szám:02/225-29/2008. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére

Szám:02/225-29/2008. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám:02/225-29/2008 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı F.M. Közgyőlése 385/2008. (XII.18.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2009. I. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta és elfogadta a közgyőlés 2009. I. félévi üléstervét, amely

Részletesebben

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban

Részletesebben

Szám: 02/22-18/2008. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. február 21-i ülésére

Szám: 02/22-18/2008. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. február 21-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/22-18/2008 E L İ T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg.

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg. 6/2007. (II. 22.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. július 1-jei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Intézményeinek Kincstára elnevezésű költségvetési szervet alapít.

Részletesebben

módosított Előirányzat megnevezése eredeti

módosított Előirányzat megnevezése eredeti 8/2006. (VI.20.) rendelet 1. sz. melléklete (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban 2006. évi 2006. évi Elő-

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére Tárgy: Előadó : Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2007. június 18 - augusztus 31-ig) Ottó

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV 2015. január 28. (szerda) 1. Az önkormányzat 2015. évi költségvetése (első olvasat) 2. A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-4 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-4 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-4 /2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Beszámoló a polgármester és az alpolgármester fontosabb

Részletesebben

Tisztelt Képviselő- Testület!

Tisztelt Képviselő- Testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Beszámoló a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság 2011. évi munkájáról Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Elő- 2003. évi 2003. évi 2003. évi 2003. évi teljesítés irányzat Előirányzat

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére Szám: 02/225-26/2008. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E lőterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Ügyrendi és Érdekképviseleti Bizottság 2015. május 26. (kedd) 17,00 óra Gazdasági, Turisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2015. május 22. (péntek) 9,00 óra Emberi Kapcsolatok

Részletesebben

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/228-22/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-25/2009. E LŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat Előirányzat megnevezése KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 2003. évi tény 1. sz. melléklet adatok ezer forintban 2004. évi teljesítés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2007. május 21-i ülésére Tárgy: 2007. évi Díszpolgári cím és Pro Urbe Emlékérem kitüntetési javaslatokat véleményező előkészítő bizottság

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK Együttműködő V.M.J.V. Egyesített Bölcsődéje - Módszertani Bölcsőde Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonprofit Kft. Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT Gazdasági és Területrendezési Bizottsága Szám: 02/228-2/2007. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére Tárgy: A Veszprém Megyei

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/16-8/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

11/2007. (II. 22.) MÖK

11/2007. (II. 22.) MÖK 11/2007. (II. 22.) MÖK határozat A Veszprém megyei egészségügyi ellátórendszer struktúra-átalakításának támogatása, az intézményi átalakítások megkezdése céljából a Veszprém megyei önkormányzati fenntartású

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2014. ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2014. ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2014. ÉV 2014. január 29. (szerda) 1.) Az önkormányzat 2014. évi költségvetése (első olvasat) 2.) A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére 78-3/2015/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/225-11/2008. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVI. (XLIV.) évfolyam 6. szám 2006. október 19. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 106/2006. (X. 12.) MÖK határozat: A szavazatszámláló bizottság elnökének megválasztásáról

Részletesebben

2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosítására (szükség esetén)

2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosítására (szükség esetén) Melléklet a 200/2015. (VI.26.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2015. szeptember 25. NAPIREND 1. Elnöki jelentés 2. Javaslat a Heves Megyei

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 40.253-6/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 28- án, a Sopron, Ferenczy János u. 2. szám alatt tartott rendkívüli

Részletesebben

3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu

3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu 3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu 23. számú napirend J A V A S L A T EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2006. II. negyedévi feladattervére A Tisztségviselők

Részletesebben

Működés 61 543. Működés 6 000. Működési költségek támogatása. Működés 2 000. Pályamunkák finanszírozása. Működés 1 200

Működés 61 543. Működés 6 000. Működési költségek támogatása. Működés 2 000. Pályamunkák finanszírozása. Működés 1 200 2007. Kimutatás A Megyei Önkormányzat támogató által az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 15/A & (1) bekezdésében meghatározott, az államháztartás alrendszeréből nyújtott, nem normatív, céljellegű,

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 1.sz. melléklet 1 A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 01 Megyei Önkormányzat 01 Megyei Közgyűlés és Hivatala bizottságainak működésével kapcsolatos kiadások 12 Önkormányzat

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

Ügyiratszám: JKAB/74-4/2015. Ügyintéző: Faragóné/Bné M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését

Ügyiratszám: JKAB/74-4/2015. Ügyintéző: Faragóné/Bné M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: JKAB/74-4/2015. Ügyintéző:

Részletesebben

1./ Előterjesztés az E.ON Energiatermelő Kft, az E.O.N Hungaria Zrt., az E.ON TITÁSZ Zrt.,

1./ Előterjesztés az E.ON Energiatermelő Kft, az E.O.N Hungaria Zrt., az E.ON TITÁSZ Zrt., NYíREGYHÁZA MEGYEI JOG Ú VÁROS KÖZGYŰlÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ETIKAI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐl MEGHívó MÓDOsíTOTT! Tisztelettel meghívom Önt a Jogi, Ügyrendi és Etikai Bizottság 2015. március 23-án, (hétfőn)

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. december 17-ei ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. december 17-ei ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285-7/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011

KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011 KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA KÜLKAPCSOLATOK TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ 2011 KAPCSOLATAINK Magyarország Baranya Békés Heves Veszprém Zala Jász-Nagykun-Szolnok Csongrád Franciaország Svédország Maine-et-Loire Värmland

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága 2010. június 1-én, a kaposvári Polgármesteri

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 18-i ülése 18. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 18-i ülése 18. sz. napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. szeptember 18-i ülése 18. sz. napirendi pontja Javaslat közoktatási feladatellátási megállapodások megkötésére Előadó: dr. Puskás Imre,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Somogy Megyei Közgyűlés 2015. évi munkatervének módosításáról

ELŐTERJESZTÉS a Somogy Megyei Közgyűlés 2015. évi munkatervének módosításáról SOMOGY MEGYEI JEGYZŐ SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE Ügyiratszám: SMÖ/275/2015. ELŐTERJESZTÉS a Somogy Megyei Közgyűlés 2015. évi munkatervének módosításáról A közgyűlés 49/2014.(XII.12.) közgyűlési határozatával

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2008. június 23- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2008. június 23- i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. június 23- i ülésére Tárgy: A Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola sajátos nevelési igényű tanulóira vonatkozó társulási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. november 27.-i ülésére Tárgy: Városi Zeneiskola alapító okiratának módosítása és a Bakonynána, mint tagozat csatlakozásának

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/676-6/2011. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2015. évi fejlesztési forrás felhasználásáról

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2015. évi fejlesztési forrás felhasználásáról Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2015. évi fejlesztési forrás felhasználásáról A Balaton Fejlesztési Tanács 2015. február 19-n határozta meg a rendelkezésére álló 70 millió

Részletesebben

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai 1. 2010. év január 6-án, az Európai Bizottság Szociális, Foglalkoztatási és Antidiszkriminációs Bizottságának megkeresésére kérdőívet töltött ki és küldött

Részletesebben

I. A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI

I. A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI I. A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 1/2015. (I. 29.) az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről 2/2015. (I. 26.) Kaposvár Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 70/2005. (XII. 15.)

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Bordás Géza elnök köszönti a meghívott vendégeket, a megyei önkormányzat munkatársait és a képviselőket.

Jegyzőkönyv. Bordás Géza elnök köszönti a meghívott vendégeket, a megyei önkormányzat munkatársait és a képviselőket. Jegyzőkönyv Készült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Cigány Kisebbség Területi Kisebbségi Önkormányzat 2008. július 3-i ülésén, melyre a Megyeháza Rákóczi termében került sor. Jelen vannak: A testület tagjai

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÉVES ELLENŐRZÉSI TERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÉVES ELLENŐRZÉSI TERVE 170/2008. (XI. 13.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2009. évre szóló éves ellenőrzési tervet a melléklet szerint elfogadja. Határidő: Felelős: 2009. január 01-től folyamatos

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2008. december 18-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2008. december 18-i ülésére [Ide írhatja a szöveget] PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 E-mail: polgarmester@papa.hu 141. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2008. december

Részletesebben

Összefoglaló. A Bizottság az ülés napirendjét 3 egybehangzó igen szavazattal elfogadta.

Összefoglaló. A Bizottság az ülés napirendjét 3 egybehangzó igen szavazattal elfogadta. 03-3/9-17/2014. Összefoglaló az Oktatási és Kulturális Bizottság 2014. július 18-án megtartott rendkívüli üléséről Helyszín: Városháza, Pécs, Széchenyi tér 1. I. em. 126. Jelen vannak: Lengvárszky Attila

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e A L S Ó N E M E S A P Á T I Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 149-7/2013/ANA. Tartalom: HATÁROZATOK KÓD 60/2013.(VI.28.)

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére 5. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: A 2014. évi munkaterv jóváhagyása A tárgykört rendező

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/3-18/2015 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-i nyílt üléséről Napirend:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/566-9/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2016.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 17/2008. (IX. 5.) MNÖ határozatot

JEGYZŐKÖNYV. 17/2008. (IX. 5.) MNÖ határozatot JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat testületének 2008. szeptember 5-én 14 30 órai kezdettel Veszprémben, a Német Házban (Thököly u. 11.) megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

K I V O N A T. Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottsága úgy dönt, hogy mai ülésének napirendjét a következőképpen határozza meg:

K I V O N A T. Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottsága úgy dönt, hogy mai ülésének napirendjét a következőképpen határozza meg: K I V O N A T Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság 2015. szeptember 23-án (szerda) 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében (1211. Budapest, Szent Imre tér 10. fsz. 5.) megtartott nyílt

Részletesebben

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-4/2009. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET!

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-4/2009. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/148-4/2009. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb

Részletesebben

157/2002. (XII.12.) Képviselőtestületi határozat. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestülete 2003. évi munkatervét az alábbiak szerint fogadja el:

157/2002. (XII.12.) Képviselőtestületi határozat. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestülete 2003. évi munkatervét az alábbiak szerint fogadja el: 157/2002. (XII.12.) Képviselőtestületi határozat. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestülete 2003. évi munkatervét az alábbiak szerint fogadja el: Január: 1. Az önkormányzat gazdasági ciklusprogramjának meghatározása

Részletesebben

A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE

A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE 1. függelék a./2011. (.) önkormányzati rendelethez A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE DR. ÁLDOZÓ TAMÁS 8500 Pápa, Fenyves u. 4. Telefonszám: 30/256-1475 aldozo.tamas@gmail.com Pápa Város Önkormányzata, 89/515-000

Részletesebben

POLGÁRMESTER J A V A S L A T. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 2009. II. félévi M U N K A T E R V É R E

POLGÁRMESTER J A V A S L A T. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 2009. II. félévi M U N K A T E R V É R E Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata POLGÁRMESTER J A V A S L A T Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. II. félévi M U N K A T E R V É R E Készítette: Ábrahámné Turner

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. április 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. április 23-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 1. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 1. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 1. számú napirendi pontja Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Előadó: dr. Puskás Imre,

Részletesebben

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ Közgyűlés 2012. 07. 07. - Az MNOÖ-intézmények igazgatói pályázatainak nyertesei LdU LdU Aktuell Aktuell 2012. 2012. április június

Részletesebben

Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága, Veszprém, Kossuth u. 10.

Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága, Veszprém, Kossuth u. 10. 186/2009. (XII. 17.) MÖK határozat I. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdése g) pontja és a költségvetési szervek jogállásáról

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. november 26-án 13 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/21-28/2007. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

2. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 631-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2010. október 28-i nyilvános ülésére

2. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 631-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2010. október 28-i nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 631-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2010. október 28-i nyilvános ülésére Tárgy: Polgármesteri összeférhetetlenség megszüntetéséhez hozzájárulás kérése

Részletesebben

10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. Ughy Jenőné jegyző Önkormányzati és Igazgatási Iroda Farkas Hajnalka önkormányzati ügyintéző

10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. Ughy Jenőné jegyző Önkormányzati és Igazgatási Iroda Farkas Hajnalka önkormányzati ügyintéző 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2014. december 19-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. első félévi munkaterve

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. első félévi munkaterve Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. első félévi munkaterve A Képviselő-testület elfogadta 438/2012. (XII. 20.) Kt. számú határozatával. JANUÁR 2013. január 12-én 10.00 órakor

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/21-17/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21-22-én tartja a Hotel

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 14/320-9/2011 ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben