E L Ő T E R J E S Z T É S

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S"

Átírás

1 Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/161-9/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 14-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2007. április 1- május 31.) Előadó: Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vettek: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Jurics Imréné sajtóreferens

2 2 ESEMÉNYEK Április 3. A váci Egyházmegye Otthon Szociális Szolgáltató Nevelőszülői és Helyettes Szülői Hálózat nevelőszülőinél tett látogatást Talabér Márta alelnök a Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatójának, Jungvert Valériának és dr. Radovits Tiborné gyermekvédelmi szakreferensnek a társaságában. Az egyházi fenntartású nevelőszülői hálózat Veszprém megyéből is vállal gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló gyermekeket, fiatal felnőtteket. A látogatásra az együttműködési szerződés előkészítéseként került sor. Április 4. A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság székhelyén tartott ülésén megvitatta a régió marketingtervét, tájékozódott a turisztikai szakállamtitkárság előterjesztésében a várható pályázati kiírásokról, érintve a RIB saját hatáskörben kiírt pályázati felhívását is. A bizottság munkájában részt vett Veiland László a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője, a RIB tagja. Április 6. A Balaton- törvény tervezetével kapcsolatos vitafórumon vettem részt Zalahalápon. Várpalotán, a Nagy Gyula Galériában nyílott meg Sáska Tibor festőművész kiállítása, melyen a megyei önkormányzatot Talabér Márta alelnök képviselte. Április 11. A Megyeháza Szent István termében nyitottam meg a Tudomány a sportoló nemzetért konferenciasorozat Veszprémi előadásait. Az előadók a sportélet olyan kiemelkedő elméleti szakemberei voltak, mint Dr. Nádori László professzor emeritus, Mocsai Lajos európai mesteredző. Az előadások témái az alábbiak voltak: Veszprém megye sportja, jövője; sportolók felkészítése a sportorvos szemszögéből; kistérségek sportolási lehetőségei; egészségnevelés, drogprevenció szerepe; testnevelő tanárok szerepe és helyzete a sportra a drogprevencióra nevelésben; áttekintés az EU országai fiatalságának sportolási szokásairól. A rendezvény a Válaszd a sportot, sportolj a drog helyett megyei akció kiemelkedő eseménye volt. A rendezvényen részt vett Talabér Márta alelnök. Április Tizedik alkalommal rendeztük meg a Megyefutást. Ebben az esztendőben Más, mint másutt, Másnak térkép e táj. Elnevezésű rendezvényünkön Veszprém megye természeti és építészeti szépségeire kívántuk felhívni a figyelmet. A futás 3 napon át, 53 települést- köztük a 14 várost érintett és összesen 2500 diák, fiatal csatlakozott hozzánk. A futáshoz kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdettünk. A lengyelországi Tarnow-ban meghirdetett Kisművész pályázat eredményhirdetése már megtörtént. A pályázaton sok Veszprém megyei diákot díjaztak. A két rajzpályázat eredményhirdetésére június 5-én kerül sor a Megyeháza Szent István termében. Április 12. Jelen voltam a székesfehérvári KEOP programmal kapcsolatos konferencián. A Megyei Turisztikai Hivatal sajtótájékoztatóján a szakintézmény vezetőjével együtt tájékoztattam a média képviselőit a X. Veszprém Megyei Utazás Kiállítás és kísérőrendezvényei előkészületeiről, részleteiről.

3 3 Április 13. Megnyitottam a Megyei Turisztikai Hivatal által szervezett, a Megyeházán, mintegy 100 érdeklődő részvételével lebonyolított turisztikai konferenciát. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Magyar Turizmus Zrt. szakemberei (a hálózati igazgató, az ausztriai és belgiumi képviseletvezetők) adtak részletes tájékoztatást a főbb küldő területeket és a hazai forgalmat érintő tendenciákról, várakozásokról. Prezentációt tartott az Utazás kiállítás résztvevőjeként is Maine-et Loire megye és Saumur városa, valamint a díszvendég Észak Magyarország régió. A Sárváron megrendezett Egészségturisztikai Konferencián vett részt Pálfy Sándor alelnök. Veszprém Megyei Jogú Város és Saumur önkormányzatai közötti együttműködési megállapodás megerősítésének ünnepélyes aláírásán vett részt Talabér Márta alelnök Veszprém Megyei Jogú Város, Székesfehérvár, Esztergom és Tata városok közötti Királyi Városok című integrált regionális turisztikai fejlesztés együttműködési megállapodásának aláírásán Talabér Márta alelnök vett részt. Darcsi István - Donát Tamás: Zovko c. könyvének bemutatóján vett részt Talabér Márta alelnök. Ülésezett a Veszprém Megyei Önkormányzatok a Közbiztonságért Közalapítvány Kuratóriuma. A testület évi tevékenysége elismeréséül Az év Veszprém megyei rendőre díjat Csizmadia Gábor rendőr alezredesnek a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság Közbiztonsági Szervek, Közrendvédelmi Osztálya vezetőjének ítélte oda, amely elismerést április 21-én ünnepélyes állománygyűlés keretében dr. Bartalus Antallal, a kuratórium elnökével együtt adtam át. Április A veszprémi Pannon Egyetemen került megrendezésre a Megyei Turisztikai Hivatal bonyolításában a X. Veszprém Megyei Utazás kiállítás, melyet Porga Gyula, a megyeszékhely alpolgármesterével együtt köszöntöttünk, a szakmai megnyitót Pál Béla, a parlament Sport és Turisztikai Bizottságának alelnöke mondta. A jubileumi rendezvénysorozaton 131 kiállító mutatta be ajánlatait a mintegy nyolcezer érdeklődőnek. Jelen voltak testvérmegyéink közül a romániai Kovászna megyéből, a szlovákiai Nyitra megyéből, a franciaországi Maine-et Loire megye és Saumur városa és kiemelkedően attraktív kiállítóként az olaszországi Pordenone megyéből érkezett szakemberek. Április 16. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság. Április 17. Ülést tartott a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi, a Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus, az Oktatási, Ifjúsági és Sport, valamint az Egészségügyi Bizottság. Április 18. Ülést tartott a Ügyrendi, valamint a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság. Fogadtam Japán magyarországi nagykövetét. Részt vettem a Tapolca Televízió élő adásában. Talabér Márta alelnök megnyitotta a Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Szakszolgálat által nyolcadik alkalommal megrendezett Veszprém megyei Óvodapedagógiai Napot.

4 4 Együttes ülését tartotta a Veszprém Megye Idegenforgalmáért Közalapítvány új összetételű kuratóriuma és felügyelő bizottsága. Elfogadta a évi költségvetési beszámolót, a közhasznúsági jelentést. Megállapította a közalapítvány évi költségvetését és a korábbi gyakorlatnak megfelelően döntött a települési, kistérségi marketing eszközök támogatására irányuló pályázati kiírásról. Április Balatonvilágoson került sor a Lakásotthonok Országos Szakmai Egyesülete a Gyermekekért évi országos konferenciájára. A lakásotthonokban folyó szakmai munka minden területére kiterjedt a konferencia programja, végén záródokumentumot fogadtak el, melyet a szakminisztériumnak is megküldtek. Április19. A megyei közgyűlés soron következő ülését vezettem. A megyei kórház E épületének nagy tanácstermében tartották meg a XVIII. Csolnoky Ferenc Emlékülést. Hagyományosan az ülés alkalmával kerülnek átadásra az Emlékbizottság által adományozott Csolnoky Ferenc emlékérmek, melyet idén dr. Szabó Éva osztályvezető főorvos, Óvári Mária rendelőintézeti asszisztens és Prof. Dr. Nagy Attila osztályvezető főorvos kaptak. Április 20. Részt vettem a Kisebbségi Szakmai Tanácsadó Testület első ülésén. A Veszprémi Örmény Kisebbségi Önkormányzat és az Örmény Kultúrájáért Alapítvány rendezésében a Megyeházán ünnepi megemlékezést tartottak az örmény népirtás 92. évfordulója tiszteletére. Az emlékműsort Pálfy Sándor alelnök nyitotta meg. Április A 9. alkalommal megrendezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Turisztikai Napok és Utazás Kiállításon megyénk kínálatát turisztikai hivatalunk szakemberei mutatták be. A félszáz kiállító ajánlatát hatezer érdeklődő kísérte figyelemmel. Április 21. Jelen voltam a tihanyi kálvária 80 éves évfordulóján. Balatonfüredi Rendőrkapitányság rendőrnapi ünnepségén a megyei önkormányzatot Pálfy Sándor alelnök képviselte. Április 22. A Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat az örmény népirtás 92. évfordulójára rendezett megemlékezésén Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt. Április 23. Ülését tartotta a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testülete. Április Ausztriába utaztam, ahol meghosszabbítottuk az együttműködési megállapodást. Április Hátrányos helyzet és gyermekvédelem, 10 éves a gyermekvédelmi törvény címmel Budapesten a Millenáris Park Fogadó épületében rendezett országos gyermekvédelmi konferenciát Budapest Főváros Önkormányzatának Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata.

5 5 A programon Veszprém megye képviseletében többek között részt vett Sándor Tamás irodavezető, dr. Radovits Tiborné gyermekvédelmi szakreferens és Jungvert Valéria a Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója. Április 24. A Touirnform Szövetség országos közgyűlésén, Budapesten Veiland László a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője és Balajthy Zsuzsanna információs referens vett részt. A jelenlévők beszámolót hallhattak a évi tevékenységről, az idei tervekről. A Közép- Dunántúli régió képviseletében ismét az elnökség tagjává választották Balajthy Zsuzsannát. Április 26. Részt vettem a Védelmi Bizottság ülésén. Finn szakemberekből álló csoport tett látogatást a Megyeházán, ahol Talabér Márta alelnök fogadta őket, és adott tájékoztatást a megyei önkormányzat által működtetett gyermekvédelmi és szociális szakellátórendszer működéséről. A 10 fős delegáció ezt követően megtekintette a Csecsemő és Fogyatékos Személyek Otthonát, délután a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szociális intézményrendszerével ismerkedtek. Április 27. Részt vettem a Tapolca Expo megnyitóján. A Thuri György Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Várpalota Gimnáziumáért Alapítvány közös rendezésében tartották meg a Thuri Gálát. A gálán a megyei önkormányzatot Talabér Márta alelnök és Galambos Szilvia tanácsnok képviselte. Április A Wunsiedeli Ifjúsági Kör közgyűlésén Göndör József ifjúsági és sport referens és Háhn Károlyné tolmács vett részt. A közgyűlésen búcsúztatták Ralf Grigoleitet, aki 16 éven át volt elnök. A találkozón megbeszélésre került sor a két régióban folyó ifjúsági projektekről dr. Peter Seisser elnökkel és Gerhard Hanske Hivatal igazgatóval. Az elmúlt két projekt Az ifjúságbarát Önkormányzat és a Válaszd a sportot, sportolj a drog helyett dokumentációja átadásra került számukra. Április 28. A Porva, Csesznek és Dudar településeket érintő No Motor Rally elnevezésű, a természetjáró turizmusra, a Bakony jelentős területére kiterjedő események porvai programját Talabér Márta alelnök nyitotta meg, Veiland László turisztikai hivatalvezető társaságában. A Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet és Szakszolgálat szervezésében került sor az Országos angol nyelvi verseny döntőjére a Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban. A versenyt Stolár Mihály megyei képviselő nyitotta meg, a díjakat Talabér Márta alelnök adta át a győzteseknek. Május 3. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az ez évi Tűzoltó-napi ünnepségét tartotta a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Kossuth termében. Az ünnepségen számos kitüntetést és elismerést adtak át. Az Év megyei tűzoltója kitüntetést az ajkai tűzoltó-parancsnokság főtörzsőrmesterének, Frómann Ferencnek én adtam át. A rendezvényen részt vett Talabér Márta alelnök. A Balatonfüreden megrendezésre került Kamara-Kisosz turisztikai-vendéglátóipari szezonnyitó programon, valamint a Hoventa szakkiállításon Veiland László turisztikai hivatalvezető vett részt.

6 6 Veszprémben az Életöröm Idősek Otthona szállodai részlegének megnyitóján a Turisztikai Hivatal munkatársa, Balajthy Zsuzsa vett részt. Május 4. A HEMO színháztermében rendezte meg a Harmónia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény éves növendékgáláját. Az ünnepséget Talabér Márta alelnök köszöntötte. Május 5. A Veszprémi Tavaszi Tárlat 2007-re kiírt pályázatára beérkezett alkotásokból nyílt kiállítás a Művészetek Házában. A megyei önkormányzat nevében Talabér Márta alelnök köszöntötte a kiállító művészeket és vendégeket. A megyei önkormányzat által felajánlott különdíjat Somogyi Győző festőművésznek adta át. Május Kaposváron, a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett Országos Tourinform Találkozón Balajthy Zsuzsanna a Turisztikai Hivatal információs referense vett részt. Az értekezleten Lamperth Mónika az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium minisztere a Turizmus fejlesztési lehetőségei a régiókban címmel tartott előadást. Újvári Ágnes Magyar Turizmus Zrt. hálózati igazgatója értékelte a évi munkát, és ismertette a évi feladatokat. A programon jelen volt Dr. Róna Iván Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. A rendezvényen megyénk irodái közül köszöntötték a 10 éve működő balatonfüredi, balatonkenesei, balatonvilágosi, pápai, révfülöpi és tihanyi Tourinformot. Május 9. Vezetésemmel egyeztető megbeszélést folytattunk a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet főigazgatójával és gazdasági igazgatójával az intézmény likviditási helyzetéről, a megyei közgyűlésen is felmerült gazdálkodási anomáliákról, az intézményt érintő aktuális kérdésekről, fejlesztésekről. A megbeszélésen részt vettek még többek között Pálfy Sándor alelnök és dr. Zsédenyi Imre, megyei főjegyző. Május 11. Rendkívüli KDRFT ülésen vettem részt. Május 12. A XVI. Gizella Napok Művészeti Fesztivál keretében a IX. Veszprémi Játékok - Nemzetközi Gyermekművészeti Fesztivál magyarországi döntőjének díjkiosztó ünnepségén a megyei önkormányzat különdíját Talabér Márta alelnök adta át. A Veszprémi Érsekségen Szent Imre herceg születésének ezredik évfordulója tiszteletére rendezett szentmisén és ünnepségen a megyei önkormányzatot Talabér Márta alelnök képviselte. A veszprémi Mestermű Galériában nyílott meg Bojtor Károly festőművész kiállítása, melyen a megyei önkormányzat nevében ünnepi köszöntőt mondott Talabér Márta alelnök. A kiállítás alkalmából adták át a Bojtor Károly-emlékdíjat, melyet ebben az évben Raffay Béla szobrászművésznek ítélt oda a Bojtor Károly Alapítvány kuratóriuma. Május 14. Együttes ülést tartott a sümegi Közoktatási Intézményi Társulási Tanács a város Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Bizottságával. Az ülés napirendjén a Kisfaludy-Ramassetter Középiskola, Kollégium, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Nevelési Tanácsadó átszervezéséhez kapcsolódó döntések előkészítése szerepelt.

7 7 Május 15. Egyeztető tárgyaláson vettem részt Debreczenyi Jánossal, a Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterével. Május Ülést tartott az Ügyrendi Bizottság. Május Wunsiedel és Veszprém Megyei Önkormányzat közötti együttműködés 10 éves évfordulója alkalmából szerződésmegújításra került sor. A Veszprém megyei delegációt vezettem. A delegáció tagjai voltak Talabér Márta alelnök, dr. Zsédenyi Imre főjegyző, dr. Hermann István és Horváth László tanácsnokok. Tarnowban járt Somfai Tamás, Göndör József, a MÖH dolgozói, Szántó Ferenc a Lesencetomaj Fogyatékosok Otthona igazgatója és Pék József tolmács. A delegáció tárgyalt az OHP (Ifjúsági Munka alapítvány) igazgatójával a nyári cseréről, majd felkerestük a fogyatékosok napközis foglalkoztatóját. Ez az intézmény jelezte, hogy a testvérkapcsolat erősítése érdekében ezen a területen is együttműködést szeretne. A delegációt fogadta Dorota Skrzyniarz asszony a városi tanács alelnöke. A Kisművész rajzpályázat díjait átvettük a Tarnowi magyarbarátok egyesületétől. Május Kovászna megye meghívásának tett eleget a megyei önkormányzat, ahol Pálfy Sándor alelnök előadást tartott a Gasztronómia a turizmusban ülésszak keretein belül Veszprém megye turizmusáról a VII. Háromszéki Turisztikai Napokon. Lehetősége nyílt megismerkedni és megbeszélést folytatni Dr. Demeter János elnökkel, valamint Vajda Lajos alelnökkel. Május 19. Csopakon ötödik alkalommal került megrendezésre a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyei nyugdíjas érdekvédelmi szövetségek által létrehozott Közép-dunántúli Regionális Nyugdíjas Találkozó. A rendezvényt Talabér Márta alelnök nyitotta meg. Olaszfaluban, a II. Bakonyi Pásztortalálkozón Talabér Márta alelnök köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Május 20. A Pannon Egyetem Aulájában Kodály Zoltán halálának 40., születésének 125. évfordulója tiszteletére Jubileumi Kodály Zoltán Emléknap-ot rendezett a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet és a veszprémi Pannon Egyetem. Az esti emlékhangversenyen Talabér Márta alelnök mondott köszöntőt. Május 21. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési Bizottság. Sajtótájékoztatót tartottam a Laczkó Dezső Múzeum (az Év múzeuma 2006.) elismerés kapcsán V. Dr. Fodor Zsuzsa igazgatónővel. Budapesten tartotta ülését az IHSZ-Megyék Idegenforgalmi Szövetsége Egyesület, jóváhagyta a évi tevékenységét, pénzügyi beszámolót. Megvitatta a megyék turisztikai tevékenységét, kijelölte a évi feladatokat. A közgyűlés munkájában megyénket a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője képviselte. Talabér Márta alelnök vezetésével megtartotta alakuló ülését a Megyeházán a Veszprém Megyei Szociálpolitikai Kerekasztal. Ez a szakmai fórum hivatott elősegíteni a magasabb színvonalú, tartalmasabb szakmai munkát a megyét behálózó szociális ellátórendszerben. A

8 8 Kerekasztal tagjai a szociális intézményeket fenntartó önkormányzatok, civil, és egyházi, érdekképviseleti szervezetek vezetői. Május 22. Ülését tartotta a Veszprém Megyei Német Önkormányzat testülete. Május 23. Nevemben Talabér Márta alelnök írta alá a három reprezentatív megyei nyugdíjas szervezet jelen lévő vezetőivel, Bogdán Kálmánnal, Deák Tiborral, Czingler Sándorral és Makrai Lászlóval a Veszprém Megyei Önkormányzat, illetve a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Szövetsége, és a Nyugdíjasok Veszprém Megyei Képviselete között a megyei közgyűlés 81/2007. (IV. 19.) MÖK határozatával jóváhagyott közötti időszakra vonatkozó együttműködési megállapodást. Talabér Márta alelnök vezetésével ülést tartott a szakképzés fejlesztési Konzorciumi Tanács. Május 24. Megye-város egyeztető megbeszélésen vettem részt, amelyen a következő napirendeket és témákat tárgyaltuk: 1./ A Megyei Jogú Város a háziorvosi ügyelet megszervezésének lehetőségét vetette fel a megyei kórházban. Ezzel kapcsolatban elvi megállapodás született az ügyelet megyei kórházban való ellátása ügyében, azonban a felmerült költségeket feladatarányosan megosztanánk a két szervezet között. Június 15-ig kell elvégezni azokat a számításokat, amely alapján a személyi, tárgyi és pénzügyi feltételek megteremtődhetnek. 2./ A Veszprém Megyei Jogú Város ingatlancserét ajánlott 3 ingatlanunk vonatkozásában a város értékkompenzációval, azaz az elcserélt ingatlanok azonos értéket képviselnének. A Megyei Jogú Város a konkrét ajánlatát írásban teszi meg, amely jelenleg még nem érkezett meg hozzánk, de annak megvizsgálása után mindenképpen közgyűlési előterjesztés szükséges a cserék vonatkozásában, amelynek tartalmára vonatkozóan jelenleg semmilyen tájékoztatót nem tudtam adni a közgyűlés felé. 3./ A Megyei Jogú Város a közoktatási intézményeink átalakításával, megszüntetésével kapcsolatos intézkedéseinket támogatta. 4./ A Veszprém Megyei Önkormányzat kérte, hogy a kötelező hajléktalanok szállásával kapcsolatos kötelezettségben működjünk együtt, pontosabban jeleztük, hogy szolgáltatást vásárolnánk a város intézményétől és ezzel oldanánk meg a feladat ellátását. A város elviekben hozzájárult ehhez és a következő ülésre készítjük elő ezen megállapodást. 5./ A Vár u. 6. sz. alatti ingatlanunk önálló fűtés megteremtése érdekében kértük, hogy a város járuljon hozzá, hogy szolgalmi jogot alapíthassunk a vezeték átvitelére a ő tulajdonukban lévő ingatlanon, amihez a hozzájárulást megkaptuk. 6./ A Megyei Jogú Város kérte, hogy az illetékhivatal átadásával kapcsolatos bérleti és ingóság eladási szerződéseket bocsássuk rendelkezésre, egyben bejelentette, hogy igényt tart a vagyon létrehozásában való arányban a bérleti díjra és a vételárra. Június 15-ig kerül megvizsgálásra a szerződések alapján a város igénye, amelynek teljesítésétől előzetesen nem zárkóztunk el. 7./ A város részére jeleztük az onkológiai beruházásunk állását és ismételten kértük a fogorvosok város által történő elhelyezését a járóbeteg intézményünkből. Kérelmünket a város a következő ülésre megvizsgálja. 8./ A Megyei Jogú Város a városi művelődési központban filharmóniai koncertek szervezésével kíván foglalkozni a megye településeire is kiterjesztően. Kérte, hogy egy fő

9 9 bérét viseljük a feladat ellátása érdekében. A következő ülésre kerül előkészítésre a konkrét javaslat. A Magyar Honvédség 1. logisztikai és támogató zászlóalj megszüntetése alkalmából rendezett búcsúztatáson voltam jelen. A megyei közgyűlés 42/2007. (IV. 19.) MÖK határozatának 3. pontja alapján általam összehívott egyeztető megbeszélésre került sor Pálfy Sándor alelnök vezetésével, a Megyeháza Egry József termében a megyében működő Tüdőgondozók, az azokat fenntartó önkormányzatok és a farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet képviselőinek részvételével. A tárgyalás során több olyan további egyeztetést igénylő kérdés merült fel, melyek összehangolt megoldása a megyében működő Tüdőgondozók működését ésszerűbbé teheti, a farkasgyepűi intézmény szakmai felügyelete mellett. Május 25. Részt vettem a KDRFT ülésén, melyet Székesfehérváron tartottunk. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mesterlevél - átadó ünnepségén a megyei önkormányzat nevében Pálfy Sándor alelnök mondott köszöntőt. Május 26. Fővédnöke voltam a Polányi Pünkösdnek. Május 29. Ülését tartotta a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testülete. Május 31. Az amerikai nagykövetet fogadtuk a Városházán Debrecenyi János polgármesterrel. A Veszprém Megye Idegenforgalmáért Közalapítvány kuratóriuma ülésén elbírálta a pályázati felhívására beérkezett, a települések, kistérségek marketing tevékenységének támogatására irányuló pályamunkákat, melyekre összesen kétmillió forint értékben biztosított vissza nem térítendő támogatást. A nyertes pályázókkal a szerződéskötés folyamatban van. Veszprém, május 31. Lasztovicza Jenő s. k.

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-9/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Veszprém Megyei Önkormányzat Közgy lésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/185-31/2007. E L T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 218/2009. (XII. 17.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. ÉVI MUNKATERVE 2010. január 28. (csütörtök) 1. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának megbízása Véleményezi:

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 212/2008. (XII. 4.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. ÉVI MUNKATERVE február 19. (csütörtök) 1. Egyetértés a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatóhelyettesének

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285-12/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-23/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/91-23/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/99-4/2009. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E LŐTERJ E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés és bizottságai

Részletesebben

20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról

20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról 20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról Túrkeve Város Képviselő-testülete a két ülés között végzett munkáról szóló tájékoztatót elfogadja. Erről értesülnek:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-23/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2006. I. félévi M U N K A T E R V E 2006. február 17. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D

16. sz. melléklet C Í M R E N D 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím rövid neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 80/2016. (XII. 15.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2017. ÉVI MUNKATERVE 2017. február (csütörtök) 1. Döntés a Dr. Komjáthy László Díj 2017. évi adományozásáról (zárt

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/207-9/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi munka

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi munka BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 2012. évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2012. évi munkatervét a 11/2012. (II. 8.) számú határozatával elfogadta

Részletesebben

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére Tárgy: Előadó : Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2007. június 18 - augusztus 31-ig) Ottó

Részletesebben

Szám:02/225-29/2008. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére

Szám:02/225-29/2008. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám:02/225-29/2008 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/16-5/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

37-30/2015. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József ELNÖKI JELENTÉS

37-30/2015. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 2. sz. napirendi pont 37-30/2015. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József ELNÖKI JELENTÉS a két ülés között történt főbb eseményekről, átruházott

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 47. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

módosított Előirányzat megnevezése eredeti

módosított Előirányzat megnevezése eredeti 8/2006. (VI.20.) rendelet 1. sz. melléklete (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban 2006. évi 2006. évi Elő-

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 07/205-2008, 07/217-2008, 07/225-2008, 07/231-2008

Részletesebben

Szám: 02/22-18/2008. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. február 21-i ülésére

Szám: 02/22-18/2008. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2008. február 21-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/22-18/2008 E L İ T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/154-18/2010. Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg.

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. 58/2008. (IV. 24.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. június 15-ei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Tapolca környéki intézményei gazdasági irodája elnevezésű költségvetési

Részletesebben

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg.

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg. 6/2007. (II. 22.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. július 1-jei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Intézményeinek Kincstára elnevezésű költségvetési szervet alapít.

Részletesebben

Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének évi munkaterve

Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének évi munkaterve Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének 2016. évi munkaterve (Tervezet) I. A Vas Megyei Közgyűlés 2016. évben kiemelt figyelmet fordít: az Integrált Területfejlesztési Program felülvizsgálatára a Területi

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2010. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2010. február 5. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Elő- 2003. évi 2003. évi 2003. évi 2003. évi teljesítés irányzat Előirányzat

Részletesebben

Elő terjesztés. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 28-i ülésére

Elő terjesztés. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 28-i ülésére Szám: 02/172-8/2007. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Elő terjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/228-22/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS. 2009. I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS. 2009. I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2009. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2009. február 20. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve (Tervezet) A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít:

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve (Tervezet) A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: A Vas Megyei Közgyűlés 2017. évi munkaterve (Tervezet) I. A Vas Megyei Közgyűlés 2017. évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: az Integrált Területfejlesztési Program felülvizsgálatára a Területi

Részletesebben

4. A Képviselő-testület évi munkaterve december 15. ELŐTERJESZTÉS

4. A Képviselő-testület évi munkaterve december 15. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 15-ei ülésére 4. napirend Tárgya: A Képviselő-testület 2017. évi munkaterve Előadó: Tabányi Pál polgármester Melléklet: Munkaterv-javaslat

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-4 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-4 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/153-4 /2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Beszámoló a polgármester és az alpolgármester fontosabb

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma 1.sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról ezer forintban 2004. évi 2004. évi utolsó Előirányzat megnevezése Változás módosított

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 253/2011. (XII. 29.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. ÉVI MUNKATERVE 2012. február 16. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

2005. február 1. Az Önkormányzat évi költségvetésének elfogadása Városi Kincstár Valamennyi bizottság 2. Jelentés a folyamatos határidejű határo

2005. február 1. Az Önkormányzat évi költségvetésének elfogadása Városi Kincstár Valamennyi bizottság 2. Jelentés a folyamatos határidejű határo BALATONFÜRED VÁROS Képviselő-testületének 2005. évi munkaterve 2005. február 1. Az Önkormányzat 2005. évi költségvetésének elfogadása Városi Kincstár Valamennyi bizottság 2. Jelentés a folyamatos határidejű

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1.sz. melléklet Előirányzat száma KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat megnevezése 2004. évi eredeti Változás ezer forintban 2004. évi

Részletesebben

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı F.M. Közgyőlése 385/2008. (XII.18.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2009. I. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta és elfogadta a közgyőlés 2009. I. félévi üléstervét, amely

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2013. ÉV 2013. január 30. (szerda) 1.1. Az önkormányzat 2013. évi költségvetése (első olvasat) 1.2. Önkormányzat intézményeinél biztosított gyermekétkeztetés

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

Előadó: Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke

Előadó: Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke Nyíregyháza Közgyűlése március 27-én (pénteken) 10 órai kezdettel tartja soron következő ülését a városháza Krúdy Termében. A testület napirendjén egyebek mellett szerepel a megyei fenntartású kórházak

Részletesebben

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület február 7--i ülésére

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület február 7--i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1 Szám: 1/205- /2013. Pékné dr. Csefkó Judit E L Ő T E R J E SZ T É S A Képviselő-testület 2013. február 7--i ülésére Tárgy:

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat Előirányzat megnevezése KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 2003. évi tény 1. sz. melléklet adatok ezer forintban 2004. évi teljesítés

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV 2015. január 28. (szerda) 1. Az önkormányzat 2015. évi költségvetése (első olvasat) 2. A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének ÉVI MUNKATERVE, ÜLÉSTERVE

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének ÉVI MUNKATERVE, ÜLÉSTERVE Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. ÉVI MUNKATERVE, ÜLÉSTERVE 2019. január 31. Polgármesteri Hivatal Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér 1. 1. Balatonkenese Város Önkormányzata

Részletesebben

4. A Képviselő testület évi munkaterve december 14. ELŐTERJESZTÉS

4. A Képviselő testület évi munkaterve december 14. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december 14-ei ülésére 4. napirend Tárgya: A Képviselő-testület 2018. évi munkaterve Előadó: Tabányi Pál polgármester Készítette: Kákonyiné

Részletesebben

Tisztelt Képviselő- Testület!

Tisztelt Képviselő- Testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Beszámoló a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság 2011. évi munkájáról Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

Képviselő-testületének évi munkaterve

Képviselő-testületének évi munkaterve BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 2015. évi munkaterve

Részletesebben

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke 75/2012. (XII. 20.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megyei közgyűlés 2013. évi munkatervét a mellékletben foglaltak szerint állapítja meg. Határidő: folyamatos, illetve 2013.

Részletesebben

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 26-ai ülésére

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. március 26-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. évi munkaterve Popovics György,

Részletesebben

51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

K I V O N A T. A Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-én tartott ülése jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. A Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-én tartott ülése jegyzőkönyvéből. elektronikus példány K I V O N A T A Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én tartott ülése jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület TISZALÖK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/16-8/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban 1.sz.melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2004. évi utolsó módosított Változás ezer forintban 2004.

Részletesebben

Működés 61 543. Működés 6 000. Működési költségek támogatása. Működés 2 000. Pályamunkák finanszírozása. Működés 1 200

Működés 61 543. Működés 6 000. Működési költségek támogatása. Működés 2 000. Pályamunkák finanszírozása. Működés 1 200 2007. Kimutatás A Megyei Önkormányzat támogató által az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 15/A & (1) bekezdésében meghatározott, az államháztartás alrendszeréből nyújtott, nem normatív, céljellegű,

Részletesebben

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint

Részletesebben

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta.

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta. 2 Tisztelt Közgyűlés! Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2007. (II.9.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SzMSz) 9. -a értelmében a közgyűlés féléves

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/154-21/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Ügyrendi és Érdekképviseleti Bizottság 2015. május 26. (kedd) 17,00 óra Gazdasági, Turisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2015. május 22. (péntek) 9,00 óra Emberi Kapcsolatok

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Babits Emil Hofferné Hanich Erika Kovács Attila Oszvald József Ruppert Báláné Scheer József Schindler László Tihanyiné Baki Zsuzsanna

JEGYZŐKÖNYV. Babits Emil Hofferné Hanich Erika Kovács Attila Oszvald József Ruppert Báláné Scheer József Schindler László Tihanyiné Baki Zsuzsanna JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Német Kisebbségi Önkormányzat testületének 2007. március 14-én 10.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott alakuló üléséről.

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből

HATÁROZAT KIVONAT május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből Iktatószám: T-128/2007. 06/2007. I. a HATÁROZAT KIVONAT 2007. május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből 256/2007. (V.10.) B-L.Ö.h. 22 igen szavazattal, egyhangúlag tárgyalásra elfogadta

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata az írásban kiküldött napirendet elfogadta.

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata az írásban kiküldött napirendet elfogadta. Jegyzőkönyv Készült a Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Kaposvár, Fő utca 63- szám alatt 2012. március 27-én 9.00-kor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: a csatolt

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 1.sz. melléklet 1 A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 01 Megyei Önkormányzat 01 Megyei Közgyűlés és Hivatala bizottságainak működésével kapcsolatos kiadások 12 Önkormányzat

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÉVES ELLENŐRZÉSI TERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÉVES ELLENŐRZÉSI TERVE 170/2008. (XI. 13.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2009. évre szóló éves ellenőrzési tervet a melléklet szerint elfogadja. Határidő: Felelős: 2009. január 01-től folyamatos

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága 2015. április 15.-én, a kaposvári Polgármesteri

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK Együttműködő V.M.J.V. Egyesített Bölcsődéje - Módszertani Bölcsőde Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonprofit Kft. Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete

Részletesebben

A Veszprém Megyei Német Önkormányzat évi határozatok

A Veszprém Megyei Német Önkormányzat évi határozatok A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2008. évi határozatok 1/2008. (II. 1.) MNÖ határozat: Napirend elfogadásáról 2/2008. (II. 1.) MNÖ határozat: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2008. évi költségvetésének

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2016. ÉV 2016. január 27. (szerda) 1. Az önkormányzat 2016. évi költségvetése (első olvasat) 2. A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 40.253-6/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Horvát Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 28- án, a Sopron, Ferenczy János u. 2. szám alatt tartott rendkívüli

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVI. (XLIV.) évfolyam 6. szám 2006. október 19. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 106/2006. (X. 12.) MÖK határozat: A szavazatszámláló bizottság elnökének megválasztásáról

Részletesebben

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-25/2009. E LŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/279-10/2016 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. december

Részletesebben

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve. A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít:

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve. A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: A Vas Megyei Közgyűlés 2019. évi munkaterve I. A Vas Megyei Közgyűlés 2019. évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: az Integrált Területfejlesztési Program aktualizálására; a Területi Operatív

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT Gazdasági és Területrendezési Bizottsága Szám: 02/228-2/2007. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére Tárgy: A Veszprém Megyei

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete december 12-ei ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete december 12-ei ülésére Tárgy: Békés Város Képviselő-testületének 2013. I. félévi munkaterve Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Véleményező bizottság: Valamennyi bizottság Sorszám: III/9. Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Ügyiratszám: 02/266-8/2016 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: elnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Gazdasági, Turisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2016. szeptember 12. (hétfő) 16,00 óra Pénzügyi Ellenőrző Bizottság 2016. szeptember 13. (kedd) 17,00 óra Emberi Kapcsolatok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 22-i ülésére Tárgy: Zirci Nevelési Tanácsadóval kapcsolatos megállapodás felmondása Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától 2017. augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól 1 Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2017. ÉV 2017. január 25. (szerda) 1. Az önkormányzat 2017. évi költségvetése (első olvasat) 2.A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága 2017. április 19-én, a kaposvári Polgármesteri

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/102-3/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben