Szösszenetek a Hortobágyi Nemzeti Park 2014/2015-ös tanév vetélkedőiből

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szösszenetek a Hortobágyi Nemzeti Park 2014/2015-ös tanév vetélkedőiből"

Átírás

1 Szösszenetek a Hortobágyi Nemzeti Park 2014/2015-ös tanév vetélkedőiből A 2014/2015-ös tanévben a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság különböző szervezetekkel együttműködve az alábbi vetélkedőket hirdette meg és bonyolította le. Vetélkedőinken összesen 2515 gyermek vett részt. Köszönjük szépen minden gyermeknek, felkészítő pedagógusnak, szülőnek, intézménynek a lelkiismeretes munkáját. 1. Játékos Hortobágy vetélkedő természetismeret és néprajz témában A 38 óvodás csoport 3 feladatlapon és két alkotáson keresztül versenyzett egymással. A vetélkedőt hármas holtversenyben a Madarász Imre Egyesített Óvoda (Karcag) Napraforgó csoportja és a Bárczay Anna Városi Óvoda (Téglás) Szivárvány és Margaréta csoportja nyerte meg, jutalmuk egy Hortobágyi kirándulás. Feladat az egyik forduló kérdései közül: Különbségkereső: Néhány alkotás (rajz és kollázs technika vegyesen):

2 2. Hímzett kötény, kiscsizma óvodai néptáncverseny A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság harmadik alkalommal rendezte meg a Hímzett kötény, kiscsizma elnevezésű óvodai néptáncversenyét. A felhívásra 11 csoport jelentkezett, melyből az április 28-án megrendezésre kerülő döntőn 10 résztvevő mutatta be produkcióját. A rendezvénynek, mely a Tánc Világnapjához kapcsolódott, a Fórum Bevásárlóközpont adott otthont. A zsűri tagjai: Antal Dóra (Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola táncművészeti tagozatának mesternője), Tóthné Pásztor Ágnes (Hajdú Táncegyüttes), Hercz Vilmos (Debreceni Népi Együttes). A versenyen arany minősítést kaptak: Babits Utcai Óvoda (Debrecen) Gyöngybokréta csoport, felkészítő pedagógus: Szilágyi Judit Gyermekeink a Hagyományainkért Alapítvány (Hajdúnánás) Fuszulyka csoport, felkészítő pedagógus: Ilyés Ilona Madarász Imre Egyesített Óvoda Táncsics krt-i Óvodája (Karcag) - Bíborka csoport, felkészítő pedagógus: Kunné Nánási Mónika Néhány kép a döntőről:

3 3. A pásztorok viselt dolgai néprajzi vetélkedő A vetélkedőt 4-5. osztályos tanulóknak hirdette meg a HNPI. Felhívásunkra 34 db 3 fős csapat jelentkezett. A versenyt a Balmazújvárosi Református Általános Iskola Bojtárok csapata nyerte meg. Felkészítő pedagógus: Földesiné Tóth Erika. Feladat az egyik forduló kérdései közül: Kösd össze a rajzokat a megfelelő névvel! elshogüdgáyelnő mekégúst. avsaló A 2 fordulós feladatlap eredményei alapján a 10 legjobb csapat került be a döntőbe, melyet április 25-én rendeztük meg Hortobágyon, a Kihajtás napján. Néhány kép a döntőről:

4 4. Csodálatos Vadvilág Ezt a versenyt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. közösen hirdette meg alsó (3-4. osztályosok) és felső (6-7. osztályosok) tagozatos iskolások számára. A vetélkedőre 134 db 3 fős csapat jelentkezett. Az alsósok közül a versenyt a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola Zöld csajok csapata nyerte meg. Felkészítő pedagógus: Jeneiné Árva Erzsébet. A felsősök győztese: Lónyay Menyhért Általános Iskola Tiszabezdédi Tagintézménye, Jómadarak csapata. Felkészítő pedagógus: Oláh Katalin Zsuzsanna. Az alsósok egyik feladatlapjának kérdése: 5 állatfaj testrészei összekeveredtek. Mondjátok meg, hogy melyik ez az öt. Néhány kép a döntőről, melyet május én rendeztünk meg a Debreceni Állatkert területén:

5 5. A Mi Hortobágyunk A vetélkedőt 6. osztályos tanulóknak hirdette meg három hortobágyi cég, (Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt). Felhívásunkra 86 db 3 fős csapat jelentkezett. A versenyt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Hunyadi Tagiskola (Berettyóújfalu) A nagy sömmi csapata nyerte meg. Felkészítő pedagógus: Pelbárt Viola. Feladat az egyik forduló kérdései közül: A Hortobágyi Nemzeti Park számos nemzetközi cím és elismerés birtokosa. Ezek közül kiválasztottuk az 5 legfontosabbat. Végezzetek kutatást, mert adataink összekeveredtek! Vezessétek a logót és a kulcsmondatot a címekhez. Használjatok színeket! Létesítésük fő célja a Föld nagy ökoszisztéma-típusait reprezentáló, kiemelkedően értékes területek védelme, és a rajtuk tapasztalható emberi és természetes folyamatok megfigyelése. Hivatalos nevén az Egyezmény a nemzetközi jelentőségű vizes területekről, különösen, mint a vízimadarak élőhelyeiről, a természetvédelmi államközi megállapodások legrégebbike. A Hortobágy egy olyan, a pásztorközösségek által megművelt kultúrtáj, mely az ember és a természet kétezer éves, hagyományos és kíméletes földhasználaton alapuló, harmonikus együttműködésének kiemelkedő példája. Az Európai Bizottság indította útjára a projektet, amely az európai kontinens természeti, kulturális és szellemi örökségének sokszínűségét hivatott bemutatni a turisták számára. Hortobágyi Csillagoségboltpark Kiváló Európai Desztinációk EDEN Bioszféra-rezervátum Nemzetközi elismerések UNESCO Világörökség kultúrtáj, kulturális kategória Sötét Égbolt Park lett a Hortobágyi Csillagoségbolt-park. Ez egy olyan terület, ahol éjszakánként szinte teljesen fényszennyezéstől mentesen tárulhat a látogatók elé a csillagos égbolt látványa Ramsari Egyezmény 1979.

6 Néhány kép a döntőről: 6. Tisza-tavi Ki mit tud? A vetélkedőt 6. osztályos tanulóknak hirdette meg hat Tisza-tavi szervezet (Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság, Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság, Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft., Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Tisza-tavi Területfejlesztési Önkormányzati Társulás). Felhívásunkra 113 db 3 fős csapat jelentkezett. A versenyt a Mérai sügérek (Tarnaméra) csapata nyerte meg. Felkészítő pedagógus: Juhászné Zaja Mónika. Feladat az egyik forduló kérdései közül: Fejtsétek meg a rejtvényt! 1. Közismert neve a sneci. 2. Táplálékszerzéskor áldozatát kitartóan üldözi. 3. Pikkelyei aprók, színe az aranysárgától a feketéig változó. 4. Területe ötszöröse a Velencei-tóénak. 5. A halak testhőmérséklete ilyen. 6. Itt ömlik a Dunába a Tisza. 7. A folyó egyetlen természetes szigete a Tisza-tó szakaszán. 8. Ilyen hal a süllő

7 Megfejtés: Néhány kép a döntőről:

8 7. Az alföldi erdők élővilága A vetélkedőt felső osztályos tanulóknak hirdette meg a HNPI. Felhívásunkra 43 db 3 fős csapat jelentkezett. A versenyt a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája Csudi Csajok csapata nyerte meg. Felkészítő pedagógus: Szélesné Mészáros Ágnes. Feladat az egyik forduló kérdései közül: Néhány, a ligeterdőkben vagy azok környékén előforduló fajt láthattok az alábbi árnyképeken. Találjátok ki, hogy melyik árnykép mögött melyik faj bújt el, írjátok az árnykép alá a faj nevét. Majd egészítsétek ki az adott faj tollát ábrázoló kép sorszámával (könnyítésül a tollaknál megadunk néhány betűt)... 1, gy cs a _.. 2, f_k e ly _.. 3, _ a _ cs _

9 .. 4, m _ cs b _ ly A beküldött munkák és a feladatlap összpontszáma alapján 11 csapat került a döntőbe, melyet május 12-én rendeztünk meg a Hortobágyi Vadasparkban. Néhány kép a döntőről:

10 8. Ízekre szedve Föld Világnapi alkotópályázat az ízeltlábúakról A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság az "Ízekre szedve" alkotópályázatot 4 kategóriában hirdette meg (óvodás, általános iskolás alsó tagozat, általános iskolás felső tagozat és középiskolás korosztály), melyre összesen 196 alkotás érkezett be. Az első 3 helyezés mellett, a nemzeti park 20 különdíjat osztott ki. Néhány díjazott alkotás: 9. Állati jó - A számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon alkotópályázat Az Állati jó - A számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon című rajzpályázatra 328 pályamunka érkezett be, melyek közül 4 kategóriában (óvodás, általános iskolás alsó tagozat, általános iskolás felső tagozat és középiskolás korosztály) 37 rajzot emelt ki a szakmai zsűri. A díjak átadására az október végén megrendezett Darufesztiválon került sor a Hortobágyi Látogatóközpontban. Néhány kép a díjátadóról és néhány díjazott alkotás:

11 10. Titokzatos sün-történetek mese-és képregényíró pályázat A Vadonleső Program, valamint a tíz hazai nemzeti park igazgatóság több más szervezővel egyetemben A KELETI SÜN ÉVE alkalmából Titokzatos sün-történetek címmel mese- és képregényíró pályázatot hirdetett. A Hortobágyi Nemzeti Parkhoz beérkezett pályaművek közül a következő versenyzők érték el a legjobb eredményt: Meseíró pályázat: I. helyezett: Nemes Tekla Luca, Szolnok II. helyezett: Mikó Emese, Hosszúpályi III. helyezett: Molnár Vivien, Debrecen Képregényíró pályázat: I. helyezett: Hankószki Fanni Regina, Nagykálló II. helyezett: Gyalai Liza, Tiszavárkony III. helyezett (ek): Harcsa Réka, Szajol és Kormány Adrienn/Németh Dominika, Tahitótfalu Mind a meseíró, mind a képregényíró pályázat első 3 helyezettjének különdíja volt, hogy november 25-re meghívást kapott Budapestre, a Magyar Természettudományi Múzeumban tartott gálaműsorra, ahol a 10 nemzeti park nyertes képregényei és a meseíró verseny nyertes meséit neves előadóművészek, zenészek mutatták be saját feldolgozásukban. Néhány kép a gáláról:

12 Vetélkedőinkről, táborainkról, továbbá szakmai programjainkról érdeklődhet elérhetőségeinken: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Oktatási és Turisztika Osztály 4024 Debrecen, Sumen u Honlap: Tel.: 30/

1. Táncművészeti ág: moderntánc, balett, társastánc, néptánc tanszak: táncművészeti főiskola

1. Táncművészeti ág: moderntánc, balett, társastánc, néptánc tanszak: táncművészeti főiskola I. Pedagógusok iskolai végzettsége 1. Táncművészeti ág: moderntánc, balett, társastánc, néptánc tanszak: táncművészeti főiskola 2. Képző - és Iparművészeti ág: grafika, fotó-videó tanszak: tanárképző főiskola,

Részletesebben

Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014

Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014 Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014 A Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei óvodák, általános- és középiskolák körében négy kategóriában

Részletesebben

A 2013/2014. TANÉV EREDMÉNYEI

A 2013/2014. TANÉV EREDMÉNYEI A 2013/2014. TANÉV EREDMÉNYEI WEÖRES SÁNDOR ORSZÁGOS GYERMEKSZÍNJÁTSZÓ FESZTIVÁL Iskolánk gyermekszínjátszó csoportja, a FELLEGHAJTÓ TÁRSASÁG az országos minősítő versenyen EZÜST MINŐSÍTÉST szerzett. Produkciójukkal

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Tegyünk az egészségért!

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Tegyünk az egészségért! XXII. évfolyam, 2014. május 31. 5. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE Tegyünk az egészségért! Felelősek vagyunk magunkért és másokért. Így van ez az egészség védelmében

Részletesebben

SPORT Kovács Raul 2. a osztályos tanulónk a Mc Donald s. Várhelyi Krisztina 2. b osztályos tanuló 2011. DARMSTADT

SPORT Kovács Raul 2. a osztályos tanulónk a Mc Donald s. Várhelyi Krisztina 2. b osztályos tanuló 2011. DARMSTADT A nyári úszóversenyeken Konrád Kitti 2. a osztályos tanuló remekelt. -Dél-Alföldi Régiós Úszóversenyen Gyulán III. helyezést ért el 50 méteres gyorsúszásban. -A 2011. július 9-10. között Hódmezővásárhelyen

Részletesebben

Pedagógiai Hírlevél. PEDAGÓGUS EST 2014. június 6. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági Park támogatásával vacsora, zene, tánc, tombola

Pedagógiai Hírlevél. PEDAGÓGUS EST 2014. június 6. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági Park támogatásával vacsora, zene, tánc, tombola Pedagógiai Hírlevél Újbudai Pedagógiai Intézet 20. évfolyam 5. szám 2014. május Ó, Istenem, de csoda volna, ha az erdő megsokasodna, még erdőbb lenne, csupa gyémánt, és én ott állnék benne némán. Egy madár

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Ezzel a segítséggel hatalmasat lépett előre Kisújszállás

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Ezzel a segítséggel hatalmasat lépett előre Kisújszállás XXII. évfolyam, 2014. április 5. 3. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE Ezzel a segítséggel hatalmasat lépett előre Kisújszállás Nagyon szép nap ez a mai mondtam április

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM

SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM MUNKAKÖZÖSSÉGI BESZÁMOLÓK 2008/2009-es tanév Beszámoló a történelem szakos tanárok munkaközösségének munkájáról 2008-2009 I. A Fényesebb a láncnál a kard című kistérségi vetélkedő

Részletesebben

Pedagógiai Hírlevél. Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 5. szám 2013. május MADARAK ÉS FÁK NAPJA

Pedagógiai Hírlevél. Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 5. szám 2013. május MADARAK ÉS FÁK NAPJA Pedagógiai Hírlevél Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 5. szám 2013. május MADARAK ÉS FÁK NAPJA AJÁNDÉK PEDAGÓGUS NAPRA PEDAGÓGUS EST 2013. június 7. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Bíró Gyula intézményvezető Herczeg Imréné mkv. Ballai Józsefné mkv. 2008.

BESZÁMOLÓ. Bíró Gyula intézményvezető Herczeg Imréné mkv. Ballai Józsefné mkv. 2008. BESZÁMOLÓ Móricz Zsigmond Általános iskola és Óvoda 2007/2008 tanévben végzett feladatokról Bíró Gyula intézményvezető Herczeg Imréné mkv. Ballai Józsefné mkv. 2008. Tudni már unalmas. Csak tanulni érdekes.

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 2313-2/2011., 2380-2/2011., 2379-2/2011. 14. T Á J É K O Z T A

Részletesebben

MEZÔFAL. Köszönet a pedagógusoknak A Pedagógus nap alkalmából

MEZÔFAL. Köszönet a pedagógusoknak A Pedagógus nap alkalmából Az én falum - Mezôfalva 1 Az én falum MEZÔFAL ALVA Információs és közéleti havilap 2008. június Tartalom Ilyen még nem volt! 2. oldal Megköthetõ a szerzõdés 3. oldal Elismerés a kiváló munkáért 3. oldal

Részletesebben

Éle tké pe k. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk!

Éle tké pe k. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk! 2 0 1 2. Á P R I L I S Éle tké pe k Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk! A HÚSVÉT VARÁZSA - RÉGEN Húsvét közeledtével,

Részletesebben

Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja

Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja 2 0 1 1. D E C E M B E R Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja Régen volt? Hogy is volt? Események karácsonyig Múlt......és jelen Karácsonyra

Részletesebben

Május 2-10. TAGINTÉZMÉNYBEN

Május 2-10. TAGINTÉZMÉNYBEN Május 2-10. Székhelyintézmény SÁRKÁNYREPTETÉS A József Attila székhelyintézmény Comenius iskolai együttműködése hat évre tekint vissza, mely során több európai országgal hoztak létre projekttermékeket.

Részletesebben

Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja

Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja 2011. október Tolna Megyei Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja A tartalomból BEMUTATKOZIK a paksi Deák Ferenc Általános Iskola Tehetségpont BEMUTATKOZIK a paksi

Részletesebben

MAKÓI HÍREK. 2011. február 18. XIV. évfolyam 7. szám. Makó város hírei

MAKÓI HÍREK. 2011. február 18. XIV. évfolyam 7. szám. Makó város hírei MAKÓI HÍREK A MAKóI ÖNKORMÁNyZAT INFORMÁCIóS HETILAPJA 2011. február 18. XIV. évfolyam 7. szám Újabb, a makoveczi egységet képviselő épület a belvárosban A rekonstrukciót négy részre bontotta az önkormányzat.

Részletesebben

XIII. évfolyam 2. szám 2012. június 11. 1. oldal

XIII. évfolyam 2. szám 2012. június 11. 1. oldal XIII. évfolyam 2. szám 2012. június 11. 1. oldal XIII. évfolyam 2. szám 2012. június 11. 2. oldal Vakáció előtt... Amíg a gyermekek és a fiatalok örömüket lelik a tanulásban, addig egész életükben folytatni

Részletesebben

Beszámoló 2010/2011. tanév

Beszámoló 2010/2011. tanév Beszámoló 2010/2011. tanév 0 Magyar-kút ÁMK 2091 Etyek,Magyar utca 2. /Fax: (22) 597 040 (22) 597 041 e-mail: isketyek@mailbox.hu Etyek Község Önkormányzata Tárgy: ÁMK éves beszámoló Képviselő-testület

Részletesebben

Magyarországi Falumegújítási Díj a falumegújítás egyes területein elért kiemelkedő teljesítményért 2009.

Magyarországi Falumegújítási Díj a falumegújítás egyes területein elért kiemelkedő teljesítményért 2009. 2010. Július Magyarországi Falumegújítási Díj a falumegújítás egyes területein elért kiemelkedő teljesítményért 2009. A Közép-dunántúli régióban a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági, valamint a Földművelésügyi

Részletesebben

MÉLTÓN EMLÉKEZTÜNK 1848-49 ESEMÉNYEIRE. 6. oldal

MÉLTÓN EMLÉKEZTÜNK 1848-49 ESEMÉNYEIRE. 6. oldal 2 DOR OG O ÖNK RM Á N TÁ NYZ K YM FOL V É 6. Z 4. S ÁM ÁP 15. RIL IS 20 Y VÁN D KI MÉLTÓN EMLÉKEZTÜNK 1848-49 ESEMÉNYEIRE 2-3. oldal Megtisztítottuk a Királykutat Kézműves tárlat Küzdjünk a rák ellen!

Részletesebben

Köszöntjük otthonunkat, Földest!

Köszöntjük otthonunkat, Földest! 2010. I. negyedév KÖZÉLETI LAP VI. évfolyam, I.szám Településünk 231 éve nyerte vissza önállóságát. Az 1764-től 1779. április 14-ig tartott pereskedésnek köszönhető, hogy Földes kuriális nemesi község

Részletesebben

Díjat alapított az önkormányzat

Díjat alapított az önkormányzat XXIV. évf. 6. (205.) szám 2015. június Napisten hava hhoonnl llaapp: : wwwwwwwww...l lleeetttaaavvveeerrrttteeesss...hhhuuu -- - bbl lloogg: :: hhhttttttppp: ::/ /// //l lleeetttaaahhhi iirrreeekkk...bbbl

Részletesebben

A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve

A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve 2013/2014. tanév Az Egry József Középiskola, Szakiskola és Kollégium évkönyve ~ 2013/2014. tanév ~ Írták: az iskola tanárai. Összeállította

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Aranykönyve 2013.

Szekszárd Megyei Jogú Város Aranykönyve 2013. Szekszárd Megyei Jogú Város Aranykönyve 2013. I. Önkormányzat, közigazgatás Január 5. A Szent István-házzal szemközti parkos területen felavatták a 2. világháború után városunkban és a megyében letelepült

Részletesebben

Pedagógiai Hírlevél. A FÖLD NAPJA április 22. április 11. Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 4. szám 2013. április.

Pedagógiai Hírlevél. A FÖLD NAPJA április 22. április 11. Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 4. szám 2013. április. Pedagógiai Hírlevél Újbudai Pedagógiai Intézet 19. évfolyam 4. szám 2013. április A FÖLD NAPJA április 22. Tartalomjegyzék Magunkról Újbudai Pedagógiai Napok Szakmai programok Versenyek Föld napja Versenyeredmények

Részletesebben

és a KDNP helyi szervezete Bibliát adott át a város középiskoláinak, amelyek értéke megközelítőleg

és a KDNP helyi szervezete Bibliát adott át a város középiskoláinak, amelyek értéke megközelítőleg Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának lapja Megjelenik hetente, ingyenesen, Kiskunfélegyháza közigazgatási területén 2008. április 18. XVII. évfolyam 15. szám Bibliákat kaptak a középiskolák Igényes

Részletesebben

Szép időben fesztiváloztunk

Szép időben fesztiváloztunk Csongrádi Hírek III. évfolyam 52. szám 2013. május Szép időben fesztiváloztunk kéthetente megjelenő közéleti magazin www.csongrad.hu A tartalomból: Csongrád számokban Nemrég jelentek meg a részletes adatok

Részletesebben

Sikerek a Szent György Görögkatolikus Általános Iskolában

Sikerek a Szent György Görögkatolikus Általános Iskolában Sikerek a Szent György Görögkatolikus Általános Iskolában Ügyes matekos Az általános iskola tanulói számára a tavasz a megmérettetés időszaka. A hagyományosan vagy az aktualitás jegyében megrendezett versenyek

Részletesebben

Köszöntjük településünket, Földest!

Köszöntjük településünket, Földest! 2009. II. negyedév Közéleti lap V. évfolyam 1. szám Köszöntjük településünket, Földest! Marossárpatak: Marosvásárhely és Szászrégen városok között, a Maros bal partján fekszik. A község nagy része a Maros,

Részletesebben