A MAGYAR ÜGYVÉDI KAMARA TISZTSÉGVISELİI Dr. Bánáti János

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A MAGYAR ÜGYVÉDI KAMARA TISZTSÉGVISELİI 2006-2010. Dr. Bánáti János"

Átírás

1 A MAGYAR ÜGYVÉDI KAMARA TISZTSÉGVISELİI Elnök: Elnökhelyettesek: Fıtitkár: Titkár: Fegyelmi fımegbízott: Fegyelmi megbízottak: Fegyelmi Bizottság elnöke: Dr. Bánáti János Dr. Asbóth Ede Dr. Csenterics Ferenc Dr. Fekete László Dr. Kovács Kázmér Dr. Sulyok Miklós Dr. Szőcs Andrea Dr. Gábor László Dr. Kiss Daisy Dr. Török Ferenc Dr. Csákabonyi Balázs Dr. Papp Géza Dr. Zimnic János Dr. Izsák Péter

2 DR. BÁNÁTI JÁNOS június 20-án született Budapesten. Egyetemi tanulmányait az ELTE Állam és Jogtudományi Karán 1967-ben summa cum laude eredménnyel végezte tıl 1969-ig a Budapesti 21. sz. Ügyvédi Munkaközösségben ügyvédjelölt, majd ugyanitt ügyvéd volt 1969-tıl 1990-ig. Ezen idıpont óta a Bánáti Ügyvédi Iroda tagja tıl 1984-ig a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségi tagja, 1984-tıl 1989-ig fegyelmi megbízottja, majd 1989-tıl 1992-ig fıtitkára ben a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökévé választották, mely tisztséget többszöri újraválasztás után márciusáig töltött be május 15-tıl a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke. A Kamarán kívüli tagságok, tisztségek: az Országos Igazságszolgáltatási Tanács tagja, a Felsıoktatási Tudományos Tanács tagja, a Magyar Jogász Egylet alelnöke, a Jogi Szakvizsga Bizottság elnöke, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának címzetes egyetemi tanára (büntetıeljárási jogot oktat), a Magyar Büntetıjogi Társaság elnökhelyettese, a Magyar Kriminológiai Társaság Igazgatóságának tagja, a Nemzetközi Bőnügyi Társaság Magyarországi tagozatának elnökségi tagja, a Magyar Jog Szerkesztıbizottságának tagja, a Pénz- és Tıkepiaci Választottbíróság elnökségi tagja, a Sport Állandó Választottbíróság tagja. Szakmai érdeklıdése a büntetıjog és büntetı eljárási jog felé irányul, e körben rendszeresen tart elıadásokat és publikál a témába vágó cikkeket, tanulmányokat, társszerzıje több büntetıeljárásjogi egyetemi tankönyvnek. Nyelvismeret: angol Kitüntetések: Kiváló ügyvédi munkáért Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje Szalay László díj Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztje Eötvös Károly díj 2006.

3 DR. CSENTERICS FERENC december 13-án született Pécsen ban fejezte be jogi tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen tól 1971-ig ügyvédjelöltként, majd 1991-ig ügyvédként a Váci Ügyvédi Munkaközösségben dolgozott tıl egyéni ügyvéd tól 1991-ig a Pest Megyei Ügyvédi Kamara titkára, 1991-tıl (és jelenleg is) a Pest Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségének tagja tıl a Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyezı Egyesületének elnöke, 2006-tól a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese.

4 DR. FEKETE LÁSZLÓ szeptember 18-án született Szennán. Általános és középiskoláit Kaposváron végezte, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett 1964-ben. Egyetemi tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte, a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara ösztöndíjával, 1969-ben diplomázott ben a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara vette fel tagjai sorába. Jelenleg a Kaposvári 7. sz. Ügyvédi Iroda tagjaként végzi ügyvédi tevékenységét ben a Kanadai Ügyvédi Kamara ösztöndíjával Ottawában dolgozott, 1995-ben a magyar ügyvédi delegáció tagjaként részt vett a Kanadában akkor induló, tartalmilag a közvetítésnek megfelelı, ADR program felkészítı tréningjében. Szakmai érdeklıdése a polgári jogi ügyek felé irányul, ezen belül gazdasági társaságok, intézmények, hatóságok képviseletét látja el, e mellett természetes személyek, állampolgárok ügyeiben is eljár. Rendszeresen publikál az Ügyvédek Lapja címő kiadványban, és szerkeszti a Somogy Megyei Kamara Prókátor címő szaklapját. A Pécsi Tudományegyetem Fıiskolai Karán a jogi asszisztens képzés beindítása óta Az ügyvédi és közjegyzıi jog tantárgy elıadója, mint megbízott oktató. Az Igazságügyi Minisztérium Jogi Szakvizsga Bizottsága tagja tól a Somogy megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagja, 1988-tól titkára, 1997 óta elnöke, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségi tagja. A brüsszeli székhelyő Európai Uniós Országok Ügyvédi Kamaráinak Szövetségében (CCBE) a Magyar Ügyvédi Kamarát képviselı ügyvédek egyike, a Fegyelmi ügyek Bizottságának munkájában vesz részt. Nyelvismeret: angol, német.

5 DR. KOVÁCS KÁZMÉR Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állami és Jogtudományi karán 1972-ben cum laude minısítéssel végzett. Ügyvédként az édesapja 1938-ban alapított irodáját vette át között a Budapesti Ügyvédi Kamara titkára volt, 1997 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, 2002-tıl a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségének is tagja, a Törvényelıkészítı Bizottság elnöke, tagja továbbá a Magyar Jogász Egylet Tudományos Bizottságának is óta a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese. Dr. Kovács Kázmér a Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyezı Egyesületének alelnöke, a Panaszbizottság elnöke. Dr. Kovács Kázmér számos tanulmányt és cikket írt szakmai folyóiratokban, önálló jogi rovata van az A2 autós szaklapban ban adták ki az általa írt Autós jogi kézikönyvet. Dr. Kovács Kázmér 1999 óta az egyedüli ügyvéd tagja a Bírósági Döntvények Tára szakfolyóirat szerkesztıbizottságának, amelyben az ország ítélıtábláinak polgári és gazdasági kollégiumvezetıivel közösen választják ki és teszik közzé a legfigyelemreméltóbb ítélıtáblai bírósági ítéleteket. Többször vett részt az Igazságügy Minisztérium, illetve a Pénzügyminisztérium által létrehozott különbözı eseti kodifikációs bizottságok munkájában. Dr. Kovács Kázmér és között felkért külsı munkatársként elıadott az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állami és Jogtudományi Kara Polgári Jogi tanszékén a nappali tagozatos hallgatóknak és a Jogi Továbbképzı Intézet posztgraduális jogászképzés keretében. Jelenleg is tagja az Igazságügyi Minisztérium Jogi Szakvizsga Bizottságának, és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állami és Jogtudományi kara Záróvizsga Bizottságának. Dr. Kovács Kázmért a szélesebb közvélemény elsısorban, mint a Magyar Autóklub Jogi Bizottságának elnökét ismeri, a széles sajtónyilvánosságot kapott közérdekő perek révén, irodája ugyanakkor elsısorban kiemelt gazdasági és biztosítási perekkel, valamint közlekedési büntetıügyekkel foglalkozik. Nyelvismeret: német Kitüntetések: 1998-ban Eötvös Károly díj, 1999-ben Köztársasági Elnöki aranyérem, 2000-ben Kiváló Ügyvédi Munkáért díj.

6 DR. SZŐCS ANDREA Szakmai pályafutását a Budapesti 25. sz. Ügyvédi Munkaközösségben kezdte meg, itt volt ügyvédjelölt, majd 1971-tıl 1975-ig ügyvéd tıl 1991-ig a 44. sz. Ügyvédi Munkaközösség tagja volt, ahonnan kiválva rövid társas viszony után 1993-ban újjáalapította a nagyapja testvére által alapított ügyvédi irodát, ahol jelenleg is dolgozik. Kamarai pályafutását fegyelmi jegyzıként kezdte, több cikluson át volt elnökségi tag, majd tól 1989-ig a Budapesti Ügyvédi Kamara titkára, ig elnökhelyettese tól a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese Szakmai érdeklıdése a magyar-, és nemzetközi családjog felé irányítja, de foglalkozik szellemi alkotások jogával kapcsolatos ügyekkel is. A jogi szakvizsga bizottság tagja, korábban az ELTE Büntetıjogi Tanszékén megbízott gyakorlatvezetı. A Kamarán kívüli tagságok, tisztségek: a Magyar Jogász Szövetség Családjogi Szakosztályának Titkára, a Magyar Ügyvédnık Egyesületének Elnöke, az Európai Jogásznık Egyesületének Elnökségi tagja, a Magyar Nıszövetség elnökségének tagja. Kitüntetések: Eötvös Károly díj, Kiváló Ügyvédi Munkáért díj. az Igazságügy Kiváló Dolgozója.

7 DR. GÁBOR LÁSZLÓ január 13-án született Budapesten, régi jogász famíliában. Jogi egyetemi tanulmányait Budapesten, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 1971-ben fejezte be április 1-tıl ügyvédjelölt a Budapesti 25. számú Ügyvédi Munkaközösségben. Szakvizsgái letétele után augusztus 15-tıl ugyanitt ügyvéd, majd 1993-ban egyik alapítója lett a Bárándy és Társai Ügyvédi Irodának, melynek jelenleg is tagja és irodavezetıje tıl a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottságának tagja tıl 1992-ig az Országos Ügyvédi Tanács választott titkára ben az Országos Ügyvédi Kamara fıtitkárává választották, három cikluson át, és jelenleg is a Magyar Ügyvédi Kamara fıtitkára. Szakmailag elıbb a büntetıjog és büntetıeljárási jog, késıbb a polgári és gazdasági jog érdekelte. Publikációi az ügyvédi önigazgatási jog témájában jelennek meg.

8 DR. KISS DAISY 1955-ben született Budapesten. A középiskolai tanulmányait 1970-tıl 1974-ig a Bartók Béla Zenemővészeti Szakközépiskolában végezte. Egyetemi tanulmányait 1980-ban fejeztem be az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán június 2-án bírói szakvizsgát tett szeptember 1-tıl október 30-ig a Pesti Központi Kerületi Bíróságon elıbb jegyzıkönyvvezetıként, majd fogalmazóként, végül július 8-tól a polgári ügyszakban elıbb beosztott, majd november 1-tıl csoportvezetı-helyettes bíróként dolgozott november 1-tıl a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságán tanácsos, március 15-tıl a Köztársasági Elnöki Hivatal Alkotmányügyi-, és Törvényelıkészítési Fıosztályának vezetıje október 1. napjától ügyvéd. Saját ügyvédi irodát alapított, amely ma már több taggal mőködik. Mint ügyvéd augusztus 3-ig állandó tanácsadója volt a Magyar Köztársaság elnökének, ben a Magyar Nemzeti Bank elnökének között fıtanácsadói feladatokat látott el a Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága volt elnöke mellett, között tagja az Állami Számvevıszék Elnöke mellett mőködı Tanácsadó Testületnek óta mediátor ben elıbb a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségi tagja, majd titkára lett, májusa óta a Magyar Ügyvédi Kamara titkára és teljes ülésének tagja. Rendszeresen publikál, több könyve jelent meg a polgári perjog és nemperes eljárások témájában. Az Állami Számvevıszék Kutató Intézetének külsıs kutatója ben a Jogtudományi Közlöny, ban a JogOK folyóirat szerkesztıje. Az 1985/86-os tanév óta az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán és az 1992/93-as tanév óta a Jogi Továbbképzı Intézetben, 2006 óta a Budapesti Ügyvédiskolában polgári eljárásjogot tanít, valamint önálló kurzusokat vezet a Bibó Szakkollégiumban, ahol 2002-tıl a Civilisztikai Mőhely vezetıje decemberében az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora az ELTE tiszteletbeli tanára címet adományozta részére. Tagja az Igazságügyi Minisztérium Jogi Szakvizsga Bizottságának. A Kamarán kívüli tagságok, tisztségek: az ELTE Állam-és Jogtudományi Kar Polgári Eljárásjogi Tanszéke mellett mőködı Tudományos Munkaközösség titkára (1985-tıl a Munkaközösség megszőnéséig), a Belpolitikai Kutatások Központja Jogelméleti Mőhelyének és a Központ Gazdasági, Jogi és Politikai Tanácsadó Irodájának vezetıje ( ), a Magyar Akkreditációs Bizottság Jogi és Igazgatási Albizottságának tagja, 2007-tıl a Magyar Jogász Egylet Polgári Eljárásjogi Szakosztályának elnöke. Kitüntetések: miniszteri dícséret, a Fıvárosi Bíróság elnökének dícsérete, kíváló munkáért kitüntetés, az igazságügyi törzsgárda bronz fokozata, és augusztus köztársasági elnöki elismerést (Aranyérem, és Emlékérem), augusztus 20. a Magyar köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetés.

9 DR. IZSÁK PÉTER 1946-ban született Szegeden ban tett ügyvédi szakvizsgát, ezután a Szegedi 5. számú Ügyvédi Munkaközösség tagja lett tıl a Délmagyarország Könyv- és Lapkiadó Vállalat, 1997-tıl a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem, 2000-tıl a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvosés Gyógyszerésztudományi Centrumának a jogtanácsosa. Jelenleg egyéni ügyvédként tevékenykedik óta oktat a Szegedi Tudományegyetem Polgári Jogi Tanszékén, illetve polgári jogból záróvizsga-bizottsági tag és elnök tıl 1990-ig a Szegedi Ügyvédi Kamara elnökségének tagja és egyben fegyelmi megbízottja tıl a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségének tagja, Fegyelmi Bizottságának tagja, 2006-tól a Magyar Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságának elnöke. A Kamarán kívüli tagságok, tisztségek: 2003-tól az Országos Rádió- és Televízió Testület panaszbizottságának tagja. Nyelvtudás: angol (társalgási szint)

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. 2015. február 1-től

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. 2015. február 1-től SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ SZEMÉLYES ADATOK Név Dr. Zakar András Cím 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. Telefon (+36 62) 544 385 E-mail zakar@juris.u-szeged.hu MUNKAHELYEK Nyugdíjas: 2015. február 1-től Főállásban:

Részletesebben

PÉCSI HATÁR R TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK XI.

PÉCSI HATÁR R TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK XI. PÉCSI HATÁR R TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK XI. Pécs 2010 PÉCSI HATÁR R TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK XI. TANULMÁNYOK QUO VADIS RENDVÉDELEM? SZABADSÁGJOGOK, TÁRSADALMI KÖTELEZETTSÉGEK ÉS A BIZTONSÁG CÍM TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁRÓL

Részletesebben

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya Széles Ivett hungarikum titkársági koordinátor Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Hungarikum Bizottság Titkársága Előzmények 2012. évi XXX.

Részletesebben

H/11929. vrszágg' Ü..L-S z UV Al. Az Országgyűlés /2013. ( ) OGY határozat a. (javaslat )

H/11929. vrszágg' Ü..L-S z UV Al. Az Országgyűlés /2013. ( ) OGY határozat a. (javaslat ) H/11929. vrszágg' Ü..L-S z UV Al AZ ORSZÁGGY ŰLÉS ELNÖKE Érkezett : 2013 SZEP1 0 9. Az Országgyűlés /2013. ( ) OGY határozat a (javaslat ) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elnökének

Részletesebben

A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusának 2012. évi ülésrendje és munkaterve

A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusának 2012. évi ülésrendje és munkaterve A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusának 2012. évi ülésrendje és munkaterve Elfogadva a Szenátus 170/2011. (XII.07.) sz. határozatával 2012. január 25. szerda 2. Az Apáczai Csere János Kar beszámolója

Részletesebben

Klinghammer István szakmai életrajza

Klinghammer István szakmai életrajza Klinghammer István szakmai életrajza Iskolák 1941. augusztus 10-én Budapesten született. Iskolai tanulmányait Budapesten végezte, majd az ELTE Apáczai Csere János Gimnáziumában érettségizett. 1959-ben

Részletesebben

Felsőfokú tanulmányok 1997. Kereskedelmi és Gazdasági Főiskola Szolnok Külgazdasági Szak külgazdasági szakos közgazdász

Felsőfokú tanulmányok 1997. Kereskedelmi és Gazdasági Főiskola Szolnok Külgazdasági Szak külgazdasági szakos közgazdász Szakmai önéletrajz Dr. Dióssy László Email: diossy@upcmail.hu Felsőfokú tanulmányok 1997. Kereskedelmi és Gazdasági Főiskola Szolnok Külgazdasági Szak külgazdasági szakos közgazdász 1983. Agrártudományi

Részletesebben

PÉCSI HATÁRİR TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK IV.

PÉCSI HATÁRİR TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK IV. TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK IV. Pécs, 2005 TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK IV. TANULMÁNYOK A HATÁRİRSÉG A MINİSÉG ÚTJÁN CÍMŐ TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁRÓL Szerkesztette: Hautzinger Zoltán Pécs, 2005 TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK

Részletesebben

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest,

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormám >:at Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat / / / Polgármesteri Hivatal g / ^ihf Vj >X)*\ Oktatási és Közművelődési Főosztály,

Részletesebben

Az Oktatási Hivatal által nyilvántartott szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-16) DÖNTÉSI LISTA

Az Oktatási Hivatal által nyilvántartott szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-16) DÖNTÉSI LISTA 1. NTP-SZKOLL-16-0001 PTE TTK Szentágothai Protestáns Magyarország Baranya Pécs Green UP! (Zöld PTE) 2 800 000 2. NTP-SZKOLL-16-0003 Robottechnikai Tehetséggondozás és szakmai közösségépítés az OE ROSZ-ban

Részletesebben

1998-2003 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar (Budapest), jogász 2005-2006 ULB Institut d'etudes européennes (Brüsszel), európai közösségi jog

1998-2003 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar (Budapest), jogász 2005-2006 ULB Institut d'etudes européennes (Brüsszel), európai közösségi jog Dr. Molnár Tamás adjunktus Karrier Felsőfokú végzettségek: 1998-2003 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar (Budapest), jogász 2005-2006 ULB Institut d'etudes européennes (Brüsszel), európai közösségi jog Korábbi

Részletesebben

Csíkszereda Marosvásárhely Kolozsvár. www.sapientia.ro

Csíkszereda Marosvásárhely Kolozsvár. www.sapientia.ro Csíkszereda Marosvásárhely Kolozsvár ALAPÍTÁS Sapientia Alapítvány (2000) - történelmi egyházak vezetői - értelmiségi csoportok Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (2001) - a magyar kormány támogatásával

Részletesebben

Magyar Tűzoltó Szövetség. 2006 évi. munkaterve

Magyar Tűzoltó Szövetség. 2006 évi. munkaterve Szám: 222/2006. MAGYAR TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG H-1101. Budapest, Kerepesi út 47-49. Telefon: 00 36 1 433-4001; BM-telefon: 26217 Fax: 00 36 1 433-4002; BM-fax: 26246 Web: www.mtsz-firefa.hu ; E-mail: office@mtsz-firefa.hu

Részletesebben

Magyarország első egyeteme

Magyarország első egyeteme Pécs 2000 éves mediterrán város a Mecsek hegység lábánál Baranya megye székhelye Lakosainak száma: több mint 160 ezer Nevezetességei: ókeresztény sírkamrák, a 150 éves török uralom legjelentősebb magyarországi

Részletesebben

Oktatói önéletrajz. Dr. Lukács János. Karrier. egyetemi docens. Gazdálkodástudományi Kar Pénzügyi Számvitel Tanszék. Felsőfokú végzettségek:

Oktatói önéletrajz. Dr. Lukács János. Karrier. egyetemi docens. Gazdálkodástudományi Kar Pénzügyi Számvitel Tanszék. Felsőfokú végzettségek: Dr. Lukács János egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Pénzügyi Számvitel Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1979-1983 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Tanár \"B\" 1990-1992 Pénzügyminisztérium,

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Jelentkezői adatok Jelentkező neve: Felvételi azonosító: Születési dátum: Anyja neve:

Részletesebben

..az időt okosan használni DR. GRABARITS ISTVÁN (1945-2012) A MAGYAR GYÓGYSZERÉSZTÖRTÉNETI TÁRSASÁG ALAPÍTÓ ELNÖKÉNEK ÉLETÚJA

..az időt okosan használni DR. GRABARITS ISTVÁN (1945-2012) A MAGYAR GYÓGYSZERÉSZTÖRTÉNETI TÁRSASÁG ALAPÍTÓ ELNÖKÉNEK ÉLETÚJA ..az időt okosan használni DR. GRABARITS ISTVÁN (1945-2012) A MAGYAR GYÓGYSZERÉSZTÖRTÉNETI TÁRSASÁG ALAPÍTÓ ELNÖKÉNEK ÉLETÚJA Az indíttatás, a gyerekévek A gyógyszerész úr szüleivel, 1946. Az egyetemi

Részletesebben

Iparjogvédelmi statisztikai adatok (2004-2008) SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. Magyar Szabadalmi Hivatal Budapest, 2009. február 17.

Iparjogvédelmi statisztikai adatok (2004-2008) SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. Magyar Szabadalmi Hivatal Budapest, 2009. február 17. Iparjogvédelmi statisztikai adatok (2004-2008) SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Magyar Szabadalmi Hivatal Budapest, 2009. február 7. www.mszh.hu Nemzetközi együttműködések keretében Magyarországot célzó iparjogvédelmi

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2010

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2010 Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2010 Dr. Dux László Felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2010. július 23. 30,3% Nem nyert felvételt Felvételt nyert 69,7% Összes

Részletesebben

2015. június 26-i rendes ülésére

2015. június 26-i rendes ülésére 38. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás megindításának jóváhagyása a Támasz

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

KITÜNTETÉSEK ÁTADÁSA E Ö T V Ö S K Á ROLY DÍJAS OK

KITÜNTETÉSEK ÁTADÁSA E Ö T V Ö S K Á ROLY DÍJAS OK KITÜNTETÉSEK ÁTADÁSA E Ö T V Ö S K Á ROLY DÍJAS OK A díjat az Elnökség 1999. február 19-i határozatával alapította. A kitüntetést az Elnökség azoknak a kollégáknak adományozza, akik kiemelkedő szakmai

Részletesebben

A felsőoktatási intézmények tehetséggondozó nyári táborainak támogatása (A pályázat kódja: NTP-FTNYT-MPA-12) Érvényes, befogadott pályázatok listája

A felsőoktatási intézmények tehetséggondozó nyári táborainak támogatása (A pályázat kódja: NTP-FTNYT-MPA-12) Érvényes, befogadott pályázatok listája (A pályázat : ) i -002 Nyíregyházi Főiskola Nyíregyháza Szabolcs- Szatmár- Bereg Természettudományi TDK nyári tábor -003 i Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar A szocialista városfejlesztés

Részletesebben

Főig: 260-01/2008. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kitüntetési Szabályzata

Főig: 260-01/2008. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kitüntetési Szabályzata Főig: 260-01/2008. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kitüntetési Szabályzata Budapest 2008 1 I. Általános elvek A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban (továbbiakban: FSZEK) az állami, fővárosi, intézményi kitüntetésekre,

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 17-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 17-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Város K I V O N A T Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 17-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 152/2015.(XII. 17.) KT. számú HATÁROZAT: Város Képviselő-testülete a évi városi rendezvénynaptárt

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának. a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának. a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának 1/2016.(01.13.) számú h a t á r o z a t a a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkatervéről A Kulturális

Részletesebben

B Í R Á I N A K N É V J E G Y Z É K E

B Í R Á I N A K N É V J E G Y Z É K E M A G Y A R K E R E S K E D E L M I É S I P A R K A M A R A M E L L E T T S Z E R V E Z E T T V Á L A S Z T O T T B Í R Ó S Á G A R B I T R A T I O N C O U R T A T T A C H E D T O T H E H U N G A R I A

Részletesebben

ÜGYELOSZTÁSI REND A SZEGEDI VÁROSI BÍRÓSÁGON 2013. ÉVI JANUÁR HÓ 1. NAPJÁTÓL

ÜGYELOSZTÁSI REND A SZEGEDI VÁROSI BÍRÓSÁGON 2013. ÉVI JANUÁR HÓ 1. NAPJÁTÓL I. ÜGYELOSZTÁSI REND A SZEGEDI VÁROSI BÍRÓSÁGON 2013. ÉVI JANUÁR HÓ 1. NAPJÁTÓL A Szegedi Városi Bíróság bírái büntető és civilisztikai ügyszakban ítélkeznek. Az adott ügyszakban beosztott bírák névsorát

Részletesebben

Oktatási Kulturális Sport és. 2015. január 20. Máté Antal polgármester

Oktatási Kulturális Sport és. 2015. január 20. Máté Antal polgármester ülés ideje: 2015. január 28. (szerda) 1. Előterjesztés városi rendezvényterv elfogadására Oktatási Kulturális Sport és Ifjúsági 2. A Református Egyházközség tájékoztatója a Nyírbátori Református Általános

Részletesebben

Oktatói önéletrajz. Dr. Molnár Bálint. Karrier. egyetemi docens. Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék. Felsőfokú végzettségek:

Oktatói önéletrajz. Dr. Molnár Bálint. Karrier. egyetemi docens. Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék. Felsőfokú végzettségek: Dr. Molnár Bálint egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1976-1981 Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Matematikus Tudományos fokozatok, címek::

Részletesebben

Ugyanebben az évben megalakul a Magyarországi Wing Chun Harcművészeti Egyesület, melynek vezetője Juhász Zoltán lesz.

Ugyanebben az évben megalakul a Magyarországi Wing Chun Harcművészeti Egyesület, melynek vezetője Juhász Zoltán lesz. Juhász Zoltán 1967ben született Szolnokon. 1981ben kezdett foglalkozni a harcművészetekkel. 19821989 között a Szolnoki Lakóterületi Tömegsport Egyesület Kung Fu szakosztályának tagja. Mestere Koronczy

Részletesebben

lat Kvassay Jenő, a hazai kultúrmérnöki intézmény megszervezője (1879) A Vízügyi Közlemények rövid tájékoztatója az olvasókhoz (1911)

lat Kvassay Jenő, a hazai kultúrmérnöki intézmény megszervezője (1879) A Vízügyi Közlemények rövid tájékoztatója az olvasókhoz (1911) Az MHT és s a vízügyi v szolgálat lat folyóiratainak rövid r törtt rténete Dr. Szlávik Lajos Ph.D. szerkesztő (Vízügyi Közlemények) Fejér László szerkesztőbizottsági tag (Hidrológiai Közlöny) Kvassay Jenő,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28.

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Baptista Teológiai Akadémia Alapító Okirata Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Magyarországi Baptista Egyház Országos Tanácsa a Baptista Teológiai Akadémia, mint egyházi alapítású főiskola alapító

Részletesebben

A Magyar Ügyvédi Kamara Elnökének 1/2015.10.22. sz. H A T Á R O Z A T A

A Magyar Ügyvédi Kamara Elnökének 1/2015.10.22. sz. H A T Á R O Z A T A 1/2015.10.22. sz. A Magyar Ügyvédi Kamara Elnöke a Budapesti Ügyvédi Kamara Alapszabályának 10. pontjában felsorolt ott főtitkári feladatokként megjelölt közfeladatok ellátására kijelöli dr. Bálint Szilvia

Részletesebben

Iskolánk tantestületének és oktatást-nevelést segítő dolgozóinak adatai 2013-2014-es tanév

Iskolánk tantestületének és oktatást-nevelést segítő dolgozóinak adatai 2013-2014-es tanév Iskolánk tantestületének és oktatástnevelést segítő dolgozóinak adatai 20132014es tanév 1. Pedagógus 1 Bessenyei György 2. Pedagógus 2 Tanítóképző Főiskola 3. Pedagógus 3 Eötvös József Tanítóképző Főiskola

Részletesebben

A Hivatal létszám és munkajogi adatai: A közigazgatási hivatalban közszolgálati jogviszonyban állók létszáma és összetétele besorolási osztály szerint

A Hivatal létszám és munkajogi adatai: A közigazgatási hivatalban közszolgálati jogviszonyban állók létszáma és összetétele besorolási osztály szerint A Hivatal létszám és munkajogi adatai: A közigazgatási hivatalban közszolgálati jogviszonyban állók létszáma és összetétele besorolási osztály szerint 26. 1.1. Baranya Somogy Tolna Dél-dunántúli régió

Részletesebben

BÍRÓSÁGI KÖZLÖNY TARTALOM AZ ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL ELNÖKÉNEK DÖNTÉSEI/4 UTASÍTÁS/4 HATÁROZAT/4 AZ ORSZÁGOS BÍRÓI TANÁCS DÖNTÉSEI/4 HATÁROZATOK/4

BÍRÓSÁGI KÖZLÖNY TARTALOM AZ ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL ELNÖKÉNEK DÖNTÉSEI/4 UTASÍTÁS/4 HATÁROZAT/4 AZ ORSZÁGOS BÍRÓI TANÁCS DÖNTÉSEI/4 HATÁROZATOK/4 TARTALOM AZ ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL ELNÖKÉNEK DÖNTÉSEI/4 UTASÍTÁS/4 7/2014. (VI. 20) OBH utasítás az ügyek ésszerű időn belül való elbírálásának biztosítása érdekében az eljáró ság kijelöléséről szóló

Részletesebben

Egyszerűsített nyilvántartás 2012 Hivatkozások: az 1996. évi LXXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról 18/2003. (VII.16.

Egyszerűsített nyilvántartás 2012 Hivatkozások: az 1996. évi LXXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról 18/2003. (VII.16. Egyszerűsített nyilvántartás 2012 Városi TV Szeged Nonprofit Kft. Székhelye: 6720 Szeged, Kiss Ernő u. 3. Adószáma: 21577165-2-06 Cégjegyzékszáma: 06-09-011600 Csongrád Megyei Bíróság Kölcsönös együttműködés,

Részletesebben

Városi TV Szeged Nonprofit Kft.

Városi TV Szeged Nonprofit Kft. Városi TV Szeged Nonprofit Kft. Székhelye: 6720 Szeged, Kiss Ernő u. 3. Adószáma: 21577165-2-06 Cégjegyzékszáma: 06-09-011600 Csongrád Megyei Bíróság Adásba helyezi a Fesztivál Fanfar-t Szerződéskötés

Részletesebben

S Z E M É L Y E S A D A T O K

S Z E M É L Y E S A D A T O K S Z A K M A I Ö N É L E T R A J Z S Z E M É L Y E S A D A T O K Név: Születési idő: Jelenlegi munkahely: Jelenlegi munkakör: Jelenlegi munkaviszonyának kezdete: Kmetty Zoltán PhD. 1982.11.25 ELTE- TÁTK

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ LEÁNY III-IV. KORCSOPORT Fonyódliget Erzsébet Tábor, 2014. május 21-22. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2013/2014. TANÉVI TELEKOM LEÁNY LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

Részletesebben

Helyi önkormányzatok. Tárgy jellege: előadás Kreditértéke: 3

Helyi önkormányzatok. Tárgy jellege: előadás Kreditértéke: 3 Helyi önkormányzatok Tárgy neve: Helyi önkormányzatok Szak: igazgatásszervező Neptun kódja: I 403 E Helye a mintatantervben: 3. szemeszter Meghirdetés: őszi Tárgy besorolása: kötelező Tárgy jellege: előadás

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. május 5. napján tartott nyílt ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. május 5. napján tartott nyílt ülésérıl J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. május 5. napján tartott nyílt ülésérıl Jelen vannak: dr. Ványai Éva, a Bizottság elnöke, képviselı

Részletesebben

Érvényes: 2012. szeptember 1-től. AJÁNLOTT TANTERV JOGÁSZ OSZTATLAN KÉPZÉS (Nappali tagozat)

Érvényes: 2012. szeptember 1-től. AJÁNLOTT TANTERV JOGÁSZ OSZTATLAN KÉPZÉS (Nappali tagozat) Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar FI 87515 Érvényes: 201 szeptember 1-től AJÁNLOTT TANTERV JOGÁSZ OSZTATLAN KÉPZÉS (Nappali tagozat) Ssz. Tárgykód Tárgy megnevezése Félév Órasz. Számonkérés Kredit

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS HATÁROZATA a

Részletesebben

1993-2003 PTE Állam- és Jogtudományi Kar; Jogi Informatikai Csoport; csoportvezető

1993-2003 PTE Állam- és Jogtudományi Kar; Jogi Informatikai Csoport; csoportvezető Dr. Balogh Zsolt György egyetemi docens Infokommunikációs Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1982-1987 Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Jogász 1991-1995 József Attila Tudományegyetem

Részletesebben

MEGHÍVÓ A Magyar Munkajogi Társaság Első Konferenciájára

MEGHÍVÓ A Magyar Munkajogi Társaság Első Konferenciájára MEGHÍVÓ A Magyar Munkajogi Társaság Első Konferenciájára 2016. június 2. (csütörtök) 10 óra Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar Aula Magna Budapest V. Egyetem tér 1-3. PROGRAM Regisztráció

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

Végzettségek. Végzettség Megszerzés időpontja Forrás

Végzettségek. Végzettség Megszerzés időpontja Forrás ÁLLAMBIZTONSÁGI SZOLGÁLATOK TÖRTÉNETI LEVÉLTÁRA Izsák Sándor Végzettségek Végzettség Megszerzés időpontja Forrás 4 polgári n. a. ÁBTL 2.8.2.1. 89 (Önéletrajz) Könyveladósegéd 1938 előtt ÁBTL 2.8.2.1. 89

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE Szeged, 2016. május 30. Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje 1 Munkakör, beosztás, szervezeti egység megnevezése MUNKÁLTATÓI JOGGAL

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2015/2016-os tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2015/2016-os tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2015/2016-os tanévben Augusztus Augusztus 17. Augusztus 18-19. Augusztus 24-25 Augusztus 24-25. Augusztus 26. Vezetőségi értekezlet Tantestületi alakuló

Részletesebben

2016. 01.22. online szavazás:

2016. 01.22. online szavazás: 2016. Online: MSSZ/01/2016. sz. E.H. : Az Elnökség 11 igen, 8 nem, és 2 tartózkodással elfogadta, hogy az elnökség felhatalmazza a mindenkori szövetségi kapitányt, hogy amennyiben megítélése szerint a

Részletesebben

Az ügyvédi titok védelmének egyes aktuális kérdései a cégek, mint megbízók szemszögébl

Az ügyvédi titok védelmének egyes aktuális kérdései a cégek, mint megbízók szemszögébl Az ügyvédi titok védelmének egyes aktuális kérdései a cégek, mint megbízók szemszögébl ACCE szeminárium 2012. június 1. Budapest dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán Baker & McKenzie International is a Swiss

Részletesebben

4/2015. április 27. Fizika szakcsoport tanulmányi felelős megválasztása

4/2015. április 27. Fizika szakcsoport tanulmányi felelős megválasztása A TTK HK HATÁROZATI TÁRA 2015. ÁPRILIS 27. 2015. JÚNIUS 2. 1/2015. április 27. Elnök megválasztása Rácz Tamás jelölte elnöknek Rákos Olivért, aki elfogadta a jelölést. Kis Enikő jelölte Kovács Szilviát,

Részletesebben

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén)

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén) BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján BALATONHENYE önkormányzat adóhatóságához I. Bejelentés jellege

Részletesebben

J e g y zőkönyv KUB-18/2011. (KUB-43/2010-2014.)

J e g y zőkönyv KUB-18/2011. (KUB-43/2010-2014.) KUB-18/2011. (KUB-43/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Külügyi és határon túli magyarok bizottságának 2011. június 14-én, kedden, 11 óra 33 perckor az Országház főemelet 55. számú tanácstermében

Részletesebben

Az épületgépészeti szakmák helyezettjei: Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő

Az épületgépészeti szakmák helyezettjei: Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara április végén hatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált, amely az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV)

Részletesebben

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új szervezeti struktúrája és tehetséggondozási feladatvállalásai

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új szervezeti struktúrája és tehetséggondozási feladatvállalásai Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új szervezeti struktúrája és tehetséggondozási feladatvállalásai Győr, 2012. október 27. Vezetési struktúra Kelemenné Papp Annamária: gazdasági főigazgató-helyettes

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ Az Önkormányzat 2013.évi költségvetési rendeletének megtárgyalása.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ Az Önkormányzat 2013.évi költségvetési rendeletének megtárgyalása. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.március 19.-én megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A T A 1./A Geszterédi

Részletesebben

Megújul a Magyar Földrajzi Társaság

Megújul a Magyar Földrajzi Társaság Megújul a Magyar Földrajzi Társaság Az on-line felmérés eredményeinek értékelése Készitette: Erőss Ágnes Mohai Andrea Zimay Krisztián MFT 2016. évi II. választmányi ülés és rendkívüli közgyűlés. 2016.

Részletesebben

Székesfehérvár művészete projektnyitó tanácskozás 2015. november 7. Székesfehérvári Városháza díszterme Program

Székesfehérvár művészete projektnyitó tanácskozás 2015. november 7. Székesfehérvári Városháza díszterme Program Székesfehérvár művészete projektnyitó tanácskozás 2015. november 7. Székesfehérvári Városháza díszterme Program 1. Témakör: Középkor 10.00-10.15. Dr. Marosi Ernő akadémikus, művészettörténész, MTA Bölcsészettudományi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjérıl szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján PÁTY KÖZSÉG önkormányzat adóhatóságához I. Bejelentés jellege

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Július 20. szerda. Bethlen Gábor sátor. Tusnádfürdő, 2016. július 20 22. Nemzetpolitikai Kutatóintézet szervezésében.

Július 20. szerda. Bethlen Gábor sátor. Tusnádfürdő, 2016. július 20 22. Nemzetpolitikai Kutatóintézet szervezésében. Bethlen Gábor sátor Nemzetpolitikai Kutatóintézet szervezésében Tusnádfürdő, 2016. július 20 22. Július 20. szerda 12:45 Megnyitó Szilágyi Péter Nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, ME Nemzetpolitikai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Előadó: Orfeusz Kft. ügyvezetője Véleményezte: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság

ELŐTERJESZTÉS. Előadó: Orfeusz Kft. ügyvezetője Véleményezte: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésének, 1. számú Az Orfeusz Kft. beszámolója a temető üzemeltetés feladatellátásáról - tárgyú napirendi pontjához.

Részletesebben

1. számú melléklet TÁJÉKOZTATÓ A BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK VÁLASZTÁSÁRÓL

1. számú melléklet TÁJÉKOZTATÓ A BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK VÁLASZTÁSÁRÓL 1. számú melléklet TÁJÉKOZTATÓ A BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK VÁLASZTÁSÁRÓL A Magyar Köztársaság Alkotmányának 46. (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök)

Részletesebben

Emlékeztető. az ELTE Kémiai Doktori Iskola Tanácsának 2005. június 7 i üléséről

Emlékeztető. az ELTE Kémiai Doktori Iskola Tanácsának 2005. június 7 i üléséről Emlékeztető az ELTE Kémiai Doktori Iskola Tanácsának 2005. június 7 i üléséről Jelen voltak: Dr. Inzelt György Dr. Horváth István Tamás Dr. Surján Péter Dr. Záray Gyula Dr. Hajós György Dr. Hudecz Ferenc

Részletesebben

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154)

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) 2010.12.08. Erdész János Témák Projekttel szembeni elvárások Projektszakaszok, elvégzett feladatok, eredménytermékek

Részletesebben

ÖNÉLETRAJZ. dr. Szőke Gergely László. szoke@ajk.pte.hu. Pécsi Tudományegyetem Adatvédelmi felelős

ÖNÉLETRAJZ. dr. Szőke Gergely László. szoke@ajk.pte.hu. Pécsi Tudományegyetem Adatvédelmi felelős ÖNÉLETRAJZ DR. SZŐKE GERGELY LÁSZLÓ SZEMÉLYES ADATOK NÉV E-MAIL CÍM dr. Szőke Gergely László szoke@ajk.pte.hu SZÜLETÉSI HELY, DÁTUM Pécs, 1981. július 25. MUNKAHELY, BEOSZTÁS Pécsi Tudományegyetem, Állam-

Részletesebben

K i v o n a t. Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 15-én megtartott rendkívüli, nyílt ülésén készült jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 15-én megtartott rendkívüli, nyílt ülésén készült jegyzőkönyvéből K i v o n a t Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 15-én megtartott rendkívüli, nyílt ülésén készült jegyzőkönyvéből Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete 10 igen (egyhangú)

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S. Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere. 2 db határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S. Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere. 2 db határozati javaslat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 9205-5/2015. Tárgy: Szeged MJV Önkormányzata Óvodák Igazgatósága igazgatói beosztásának

Részletesebben

Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve

Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve Január Február A Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkatervének elfogadása 2016. évi Rendezvénynaptár elfogadása Pécsi Leőwey Klára

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi információk 2015. A JELENTKEZÉS MÓDJA Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani.

Részletesebben

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság ügyelosztási rendje 2016. április hónaptól

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság ügyelosztási rendje 2016. április hónaptól A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság ügyelosztási rendje 2016. április hónaptól Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság Polgári ügyszak bírói száma, tárgyalóterme, tárgyalási napjai

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2016. január 26-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2016. január 26-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2016. január 26-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2016. (I.26.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2015/2016. tanév II. félévi ülés- és munkatervéről

Részletesebben

A HVB 3 igen szavazattal meghozza az alábbi határozatot: 3/2014. (V.20.) HVB határozat: Helyi Választási Biztosság póttagjának lemondása

A HVB 3 igen szavazattal meghozza az alábbi határozatot: 3/2014. (V.20.) HVB határozat: Helyi Választási Biztosság póttagjának lemondása 1. számú HVB jegyzőkönyv Készült: a HVB üléséről 2014. május 20-án 16:00-kor Jelen vannak: Antal Lászlóné HVB elnöke Síposné Ferge Katalin HVB elnök helyettes Beke Árpád HVB tag Urbánné Lengyel Zsuzsanna

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. június 13-án (hétfő) 16.00 órakor

M E G H Í V Ó. 2016. június 13-án (hétfő) 16.00 órakor Szám: /2016. M E G H Í V Ó Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13-án (hétfő) 16.00 órakor rendkívüli ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Ülés helye: Gyáli Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola 028327. Különös közzétételi lista

Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola 028327. Különös közzétételi lista Kétegyházi Márki Sándor Általános 028327 Különös közzétételi lista 2015/2016 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Szak Szakvizsga

Részletesebben

C/2. KÉRELEM. A társas vállalkozás neve és cégformája:... magyarországi fióktelepe(i):...

C/2. KÉRELEM. A társas vállalkozás neve és cégformája:... magyarországi fióktelepe(i):... Iktatószám: /2- C/2. KÉRELEM (Magyarországon fiókteleppel rendelkező társas vállalkozás által végzendő, valamint az EGTtagállamban székhellyel rendelkező vállalkozás által a határozatban elismertetni kívánt

Részletesebben

Tudományos díjak, ösztöndíjak, OTDK (Maximum 10 pont adható!) o OTDK I. hely: 5 pont o OTDK II. hely: 4 pont o OTDK III.

Tudományos díjak, ösztöndíjak, OTDK (Maximum 10 pont adható!) o OTDK I. hely: 5 pont o OTDK II. hely: 4 pont o OTDK III. Doktorandusz pályázatok pontozása 1. Tanulmányi eredmények (Maximum 30 pont adható!) A mesterképzés utolsó két év, év végi eredményének átlaga, mínusz 4, szorozva 30-cal. (Ez a kacifántos számítási modell

Részletesebben

Emlékeztető. az ELTE Kémiai Doktori Iskola Tanácsának 2006. március 17 i üléséről

Emlékeztető. az ELTE Kémiai Doktori Iskola Tanácsának 2006. március 17 i üléséről Emlékeztető az ELTE Kémiai Doktori Iskola Tanácsának 2006. március 17 i üléséről Jelen voltak: Dr. Inzelt György Dr. Horváth István Tamás Dr. Surján Péter Dr. Záray Gyula Dr. Hargittai Magdolna Dr. Keszei

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet Nyíregyházi Főiskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 22.12.2006 COM(2006) 916 végleges 2006/0300 (COD) Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE pénzügyi konglomerátumhoz tartozó hitelintézetek,

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. évi munkaterv - tervezete

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. évi munkaterv - tervezete MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. évi munkaterv - tervezete Január Ü L É S S Z Ü N E T 2016. február 10. (szerda) Az előkészítésért felelős szervezeti egység: Polgármesteri Hivatal Kabinet

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR * ÓRAREND-TANREND 2009/2010. tanév tavaszi szemeszter * JOGÁSZKÉPZÉS ESTI TAGOZAT JOGÁSZKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI BA KÉPZÉS

Részletesebben

Tárgy: Vezetői beosztásba történő kinevezés véleményezése

Tárgy: Vezetői beosztásba történő kinevezés véleményezése Előterjesztő megnevezése: polgármester Iktatószám: 01/54669/2016. Tárgy: Vezetői beosztásba történő kinevezés véleményezése Melléklet: 2 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési Iroda Véleményezésre

Részletesebben

Egyéb átvett pénzek: 6 476 16 178 22 654 17 699 4 955 OTKA, OMFB pályázatok 9 534 6 296 15 830 5 111 10 719 TÁMOP pályázatok 517 517 517 0

Egyéb átvett pénzek: 6 476 16 178 22 654 17 699 4 955 OTKA, OMFB pályázatok 9 534 6 296 15 830 5 111 10 719 TÁMOP pályázatok 517 517 517 0 Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki i Kar Ezer Ft-ban Személyi 5 213 236 608 44 003 285 824 282 907 2 917 Járulék 1 397 655 2 052 1 321 731 Dologi: 30 388 11 100 16 489 57 977 29 782 28 195

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2010. november 9-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2010. november 9-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2010. november 9-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 60/2010. (XI.9.) KT. sz. határozat Dr. Zsidai Ágnes Állam- és Jogelméleti Tanszékre benyújtott

Részletesebben

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSOK KÖRZETEINEK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 22/2012 (10.09.) számú Hivatalos Értesítő 2012.10.09. Tartalom Elnökségi határozatok... 3 2 Elnökségi határozatok 179/2012 (10.02.) számú határozat Szövetség Budapesti Társadalmi

Részletesebben

A MAGYAR ÜGYVÉDEK KÖLCSÖNÖS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLETE

A MAGYAR ÜGYVÉDEK KÖLCSÖNÖS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLETE Alapszabály 2.sz. melléklete Hatályos: 2014. november 26. A MAGYAR ÜGYVÉDEK KÖLCSÖNÖS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLETE SZOLGÁLTATÁSI BIZOTTSÁGÁNAK (KÁRRENDEZÉS) ÜGYRENDJE Alapszabály VIII. 8.1. pont 2 M Ü B S E Magyar

Részletesebben

2011. évi költségvetés teljesítése

2011. évi költségvetés teljesítése Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2011. évi költségvetés teljesítése /adatok ezer forintban/ MEGNEVEZÉS 2011. évi terv 2011. I-XII. hó Tény / Terv % Székház vásárlásra elkülönített pénzeszköz (XII.31)

Részletesebben

Albert József : Környezetszociológia

Albert József : Környezetszociológia 2 Minden jog, így különösen a sokszorosítás, terjesztés és fordítás joga fenntartva. A mű a kiadó írásbeli hozzájárulása nélkül részeiben sem reprodukálható, elektronikus rendszerek felhasználásával nem

Részletesebben

Szakmai beszámoló. a Magyar Sporttudományi Társaság XII. Országos Sporttudományi Kongresszusáról

Szakmai beszámoló. a Magyar Sporttudományi Társaság XII. Országos Sporttudományi Kongresszusáról Szakmai beszámoló a Magyar Sporttudományi Társaság XII. Országos Sporttudományi Kongresszusáról A Magyar Sporttudományi Társaság, valamint az egri Eszterházy Károly Főiskola közös megrendezésében került

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T Alapítás éve: 1992. Alapító határozat: 434/1992. (XII. 1.) sz. önko. hat. Módosító határozatok: 278/1995. (XII. 20.) sz. önko. hat. 185/1997. (XII. 9.) sz. önko. hat. 177/1998. (VI. 30.) sz. önko. hat.

Részletesebben

Református Óvodák XXV. Jubileumi Kárpát-medencei Szakmai Találkozója Pécs, 2016.április 15-16.

Református Óvodák XXV. Jubileumi Kárpát-medencei Szakmai Találkozója Pécs, 2016.április 15-16. De mindezeket egy és ugyanaz a Lélek cselekszi, osztogatván mindenkinek külön, a mint akarja. 1 Kor. 12,11 Református Óvodák XXV. Jubileumi Kárpát-medencei Szakmai Találkozója Pécs, 2016.április 15-16.

Részletesebben

ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKA-, RENDEZVÉNY-, ÉS FELADATELLÁTÁSI TERVE. A 2013 / 2014 es TANÉVRE

ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKA-, RENDEZVÉNY-, ÉS FELADATELLÁTÁSI TERVE. A 2013 / 2014 es TANÉVRE ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKA-, RENDEZVÉNY-, ÉS FELADATELLÁTÁSI TERVE A 2013 / 2014 es TANÉVRE A 2013/2014-es tanévben a szorgalmi idő Első tanítási nap: 2013. szeptember 2. (hétfő)

Részletesebben