MEGHÍVÓ. Train the Trainer Tréner Alapképzés. szervezésében megvalósuló. FAT akkreditált képzési programjára

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MEGHÍVÓ. Train the Trainer Tréner Alapképzés. szervezésében megvalósuló. FAT akkreditált képzési programjára"

Átírás

1 MEGHÍVÓ a és a szervezésében megvalósuló Train the Trainer Tréner Alapképzés FAT akkreditált képzési programjára

2 AZ EGYETLEN IGAZI TANULÁS: A LÉNYÜNKBEN SZUNNYADÓ TUDÁSNAK TEVÉKENNYÉ ÉBRESZTÉSE WEÖRES SÁNDOR A HEXOLUT CONSULTING és a VENIENS CONSULTING szakemberei által kifejlesztett alapfokú trénerképző abban nyújt támogatást, hogy a szakmát még nem ismerő, vagy önmagukat fejleszteni kívánó trénerjelöltek a rendelkezésre álló időben a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjtsék a szakmai fejlődésük előmozdításához, a tapasztalaton alapuló ismeretanyaguk bővítéséhez. 12 NAPOS INTENZÍV KÉPZÉS A GAZDAG SZAKMAI ÉLMÉNYANYAGON ALAPULÓ, INTENZÍV SAJÁT ÉLMÉNYŰ PROGRAM során, széles tréneri eszköztárral és szakmailag magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező trénerektől sajátíthatják el a résztvevők a TRÉNERI SZAKMA alapjait. A 12 napos képzés minden nap intenzív 10 kontaktóra képzést jelent (1 kontaktóra nettó 50 perc 120 óra összesen). A KÉPZÉS ELSŐDLEGES CÉLJA: a tapasztalattal még nem rendelkező leendő trénereket megalapozottan elindítani egyéni, szakmai fejlődési útjukon. A KÉPZÉSEN RÉSZTVEVŐK: - a saját élményen keresztül megismerik és megértik a tréningek működésének folyamatát, - a saját élményből kiindulva behatóan megismernek és megkapnak egy gazdag tréneri eszköztárat, mind az indoor, mind pedig az outdoor módszertani repertoárból, - a megélt gyakorlatokról és a módszertanok egészéről részletes leírásokat kapnak, - megtanulják, milyen keretrendszerben érdemes gondolkodni a fejlődés és változás egyéni-, csoportos-, szervezeti elakadásai kapcsán, - megismerik a készségfejlesztés lényegét, területeit és várható hatásait, valamint határait a szélesebben értelmezett szervezetfejlesztés irányába, - megismerkednek a tapasztalati tanuláson alapuló tréningmódszertan logikájával, - megtanulják, hogyan keretezzenek, hogyan jelöljék ki a tréning célokat a felkérés alapján, hogyan építsenek fel egy tréning forgatókönyvet, hogyan válasszák meg a tréningeszközöket, hogyan alkalmazzák azokat, és hogyan vonják le a fejlesztési tanulságokat, - a program kiemelt fókuszában a tréneri szerep összetevőinek, határainak megértése áll.

3 Train the Trainer Tréner Alapképzés A PROGRAM FELÉPÍTÉSE: A program tematikájának felépítése során a saját, és a szakma azon szakembereinek véleményére alapoztunk, akik hosszú ideje trénerként dolgoznak és visszaemlékezve a pályájuk kezdetére meg tudták fogalmazni akkori legfontosabb igényüket, elvárásukat. Minden blokk 70%-ban saját élmény, 30%-ban fejlesztő rátekintés tréneri szempontból a saját élményre, a tréneri szerepre. Az így összeállított programot az alábbi ütemezésben valósítjuk meg: I. MODUL NYITÁS, MÓDSZERTANI ALAPOZÁS Helyszín: Dobogókő Walden Hotel*** Időpont: április (3 nap) Fókusz: Indítás, saját élményű bevezetés a tréningek módszertanába; önismeret, csoportdinamika, csoportkohézió, csoportfejlődés. II. MODUL TRÉNERI ESZKÖZTÁRAK (1) Helyszín: Tata Öreg-tó Hotel** Időpont: április (3 nap) Fókusz: Együttműködés-fejlesztési eszköztárak: kommunikáció, csapatépítés, csoportszerepek, együttműködési elakadások, versengés, bizalom. III. MODUL TRÉNERI ESZKÖZTÁRAK (2) Helyszín: Bakonybél Hotel Bakony*** Időpont: május (3 nap) Fókusz: Készségfejlesztési eszköztárak: a vezetői készségek összetett fejlesztése (vezetői szerep, vezetői funkciók, vezetői elakadások, delegálás stb.). VI. MODUL INTEGRÁLÁS, KITEKINTÉS, ELŐRETEKINTÉS Helyszín: Siófok Hotel Panoráma**** Időpont: június 1-3. (3 nap) Fókusz: Módszertani ismeretek, a fejlődés természete és kapcsolata a tréningekkel, szervezetfejlesztési kitekintés. Csoportdinamika, ellenállások kezelése, változásvezetés.

4 A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA: - olyan leendő trénerek, akik az indulás pillanatában vannak, kevés saját élménnyel, kevés tréning tapasztalattal rendelkeznek, - olyan vállalati belső trénerek, akik intenzív képzés keretében, rövid idő alatt szeretnék a lehető legtöbb saját élményt megszerezni és globális képet kapni a tréningek világáról, - humán erőforrás szakos felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók, aki a képzésszervezés területén vagy tréneri pályán szeretnének elhelyezkedni, - olyan személyek, akik a tréningek területén dolgozva kívánják fejleszteni módszertani ismereteiket, eszköztárukat. Érintett absztrakciós síkok: - Sajátélmény egyéni szinten - Sajátélmény csoport szinten - Kitekintés szervezeti szintre - Képzési, fejlesztési eszköztárak - Tréning folyamat működése - A tréneri szerep - Praktikus meggondolások A tapasztalatok alapján a képzés nagyon jól megalapozza az elindulást a tréneri pályán! Ugyanakkor még sok személyes vonatkozású építkezés vár a résztvevőkre, az alapokat rakjuk le! A trénerek minden jelentkezővel előzetes interjút készítenek. A részvétel véglegesítésére az interjút követően kerül sor. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: - A tréning során különböző kategóriákba sorolt helyszíneket mutatunk be a résztvevőknek. - A résztvevők gyakorlattal találkoznak a képzés során, és a tréneri eszköztáruk fejlesztése érdekében a gyakorlatok tréneri útmutatással kiegészített részletes leírását, valamint a szükséges elméleti és szakmai háttéranyagot a képzés végén CD-n megkapják! - Jelen program a Train the Trainer Tréner Alapképzés tavaszi változata, amely különleges élményanyagot biztosít az esetleges szélsőséges időjárási viszonyok lehetőségének figyelembe vételével. Az outdoor eszköztár építése hangsúlyos a programban. A 2012 TAVASZÁN INDULÓ CSOPORT VÁRHATÓ LÉTSZÁMA: 8-12 fő.

5 RÉSZVÉTELI DÍJ: A képzés részvételi díja Ft + 0 Ft ÁFA/fő/12 nap. A képzés a Hexolut Consulting Kft. által regisztráltatott, PL-3592 számon akkreditált, Train the Trainer Tréner Alapképzés keretében valósul meg, ezért a részvételi díjat ÁFA nem terheli! A részvételi díj magában foglalja: - a 12 napos (96 óra törzsrész + 24 óra kiegészítő) képzés teljes képzési díját, - a képzés kiosztásra kerülő anyagait, a teljes gyakorlat- és háttéranyag gyűjteményt, - naponta felszolgált frissítőket (kávé, tea és ásványvíz), - a képzés elvégzéséről szóló Tanúsítvány kiállításának díját. A részvételi díj NEM tartalmazza az utazási költségeket (egyéni), valamint a szálláshelyeken történő egyéni fogyasztás költségeit, valamint a bentlakásos tréningek egyéni szállás és étkezési költségeit (összesen a 12 napra vetítve kb Ft/fő)! Kedvezmények (a részvételi díjból): - 10% kedvezmény az ugyanazon cégtől érkező 2. jelentkezőnek, - 10% kedvezmény SZMT tagoknak, - 20% kedvezmény felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók részére (iskolalátogatási igazolás szükséges). A kedvezmények nem összevonhatóak! A KIKÉPZŐK: Szonda Tamás A Hexolut alapító ügyvezetője, vezető trénere óta vezet csoportokat, szakterülete a szervezetek fejlesztése az emberek fejlesztése révén, a vezetőfejlesztés, valamint a csapatépítés és együttműködés-fejlesztés. Kutatási területe a vezetés kihívásainak való megfelelés, az egyéni készségek és képességek fejleszthetősége a professzionális vezetés elérése érdekében. Rabi Sándor A Veniens Consulting alapító ügyvivője, vezető tanácsadója/trénere. Fő tevékenységi- és kutatási területe az összetett, kis- és középvállalati szervezetfejlesztés. Pszichológus végzettséget szerzett, csoportanalízis képzésben való részvétele kompetenciát biztosít a szervezeti elakadások feltárásában, megértésében. Munkája során gyakran használ tréning eszközöket a szervezet és a vezetés fejlesztéséhez.

6 REFERENCIÁK: Referenciaként négy teljesen különböző területről (civil, egyéni, egyéni, nagyvállalati) érkezett korábbi résztvevő észrevételeit mutatjuk be az elvégzett képzéssel kapcsolatban: Úgyis mint magánember, úgyis mint egy civil szervezet vezetője csak pozitív véleményt tudok formálni a Hexolut Veniens által szervezett tréner alapképzésről. A csoportok működését, dinamikáját érintő szakmai tudás és kapott élményanyag sokat segít egy közösség vezetésében, de nagy mértékben hozzájárult személyes önfeltáró, vezetői készségem további fejlődéséhez is. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek! Thész Gábor Kuratóriumi elnök Perintparti Alapítvány Ha egy mondatban szeretném megfogalmazni mit jelentett számomra a képzés, így tudom leírni: A legjobb start a tréneri pályán, ahol élmények és tudatosításuk által több lehetsz emberileg és jobb lehetsz szakmailag!" Szalai Anett Pályakezdő egyéni tréner, aki a gyógyszeripar irányából módosított a tréneri pályára Úgy gondolom, hogy életem során hol tudatosan, hol intuitív módon mindig egy-egy téglát próbáltam elhelyezni az élet nagy építőjátékában, hogy azzá válljak, amire hivatott vagyok, így nagyon nagy várakozással és kíváncsisággal csatlakoztam a Train the Trainer alapképzéshez 2011 őszén. Elképzeléseimet/várakozásaimat is felülmúlva egy olyan élményben volt részem, ahol az elméleti anyagok mellett lehetőségem volt a saját bőrömön is megtapasztalni a feladatokat illetve módszereket, mely számomra a magabiztosság kezdeti csíráit teremtette meg. Hálás vagyok a trénereknek, amiért hagytak szabadon formálódni és megmutatták azt a szemléletet, amit szeretnék én is a jövőben magaménak tudni. Ez az intenzív formába gyúrt, igen magas színvonalú és minőségű képzés túlmutatva már az elméleti síkon, a számos gyakorlati feladatoknak köszönhetően, egy olyan alappillért fektet le, mely a magabiztos tudás alapját képezheti, így ajánlom mindazon leendő tréner társaimnak, aki igen rövid idő alatt óriási mennyiségű tudást, tapasztalatot szeretnének megszerezni. Domonicsné Anikó Pályakezdő egyéni tréner, aki a közszolgálat irányából építkezik a tréneri pálya felé A mindennapjaimban a képzések, tréningek szervezésével foglalkozom. A tréning elvégzésével egy teljesen új látószög nyílt meg előttem, ami a tréningek szervezésén túl a lebonyolításba is betekintést eredményezett. Ezen felül a csoportdinamikai tudás is nagyon hasznos, megkönnyíti a multi-környezetben való tevékenységem. A tréning tematika szerves részét képezte a személyközi és intézményi kommunikáció ezzel az elsajátított tudással könnyebben abszolválom a mindennapi kihívásokat. Németh Ákos Képzési koordinátor Mecedes-Benz Manufacturing Hungary

7 JELENTKEZÉS: Jelentkezési határidő: március 20.! Jelentkezéshez kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapot töltse ki és ben scannelt formában küldje el a címre vagy faxon a számra. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: Rabi Sándor vezető tréner A program a Hexolut Consulting és a Veniens Consulting közös szervezésében kerül megrendezésre. Cím: 1119 Budapest, Etele út 57. Cím: 6723 Szeged, Felső Tisza-part Tel/fax: (1) Tel: 20 / Honlap: Honlap: Várjuk szeretettel évi tavaszi nyílt trénerképző programunkon! Szonda Tamás és Rabi Sándor a képzés felelős trénerei

Train the Trainer. Tréneri Alapismeretek és Tréneri Kompetenciafejlesztés képzés AZ EGYETLEN IGAZI TANULÁS: A LÉNYÜNKBEN SZUNNYADÓ

Train the Trainer. Tréneri Alapismeretek és Tréneri Kompetenciafejlesztés képzés AZ EGYETLEN IGAZI TANULÁS: A LÉNYÜNKBEN SZUNNYADÓ Train the Trainer Tréneri Alapismeretek és Tréneri Kompetenciafejlesztés képzés A program céljai és tartalmi áttekintése AZ EGYETLEN IGAZI TANULÁS: A LÉNYÜNKBEN SZUNNYADÓ TUDÁSNAK TEVÉKENNYÉ ÉBRESZTÉSE

Részletesebben

Vének, Véneki pihenőház 2010. október 7-8-9.

Vének, Véneki pihenőház 2010. október 7-8-9. Tanítani a Taníthatatlant Bevezetés az élménypedagógiába 30 órás, akkreditált pedagógus továbbképzés Alapítási és indítási engedélyezési száma: OKM-4/84/2009 Felnőttképzési nyílvántartási szám:00285-2008

Részletesebben

Belső tréner/oktató képzés

Belső tréner/oktató képzés Belső tréner/oktató képzés Oktatás-módszertani továbbképzés 2010. Belső tréner/oktató képzés Az elmúlt egy év során egyértelműen kirajzolódott egy tendencia, amit a gazdasági válság tovább erősített, ez

Részletesebben

Csapatépítés, csapatépítő tréning - TÖLTSE LE!

Csapatépítés, csapatépítő tréning - TÖLTSE LE! Csapatépítés, csapatépítő tréning - TÖLTSE LE! Csapatépítésben, csapatépítő játékokban is hasznos, értékes tudást ad a Konfliktuskezelés-Mesterfokon ingyenes e-mailtréning: http://konfliktusmegoldas.hu/

Részletesebben

KANOA Group. Trénerképzés 2015. www.kanoagroup.com

KANOA Group. Trénerképzés 2015. www.kanoagroup.com KANOA Group Trénerképzés 2015 A KANOA Group Hungary tréningintézete 2015 áprilisában nyílt trénerképző akadémiát indít! A több éve, meghívásos formában már sikeresen működő képzést most kiterjesztjük,

Részletesebben

CIVIL SZERVEZETEK KAPACITÁSFEJLESZTÉSE

CIVIL SZERVEZETEK KAPACITÁSFEJLESZTÉSE Felnőttképzési nyilv.tart.sz: 00980-2008, programakkreditációs lajstromszám: PL-3132 intézményi akkreditációs lajstromszám: AL-2220 CIVIL SZERVEZETEK KAPACITÁSFEJLESZTÉSE SZERVEZETI ÉS PROJEKTMENEDZSMENT

Részletesebben

Szakmai beszámoló az FSZK Nonprofit Kft. 2013. évi felnőttképzési tevékenységéről

Szakmai beszámoló az FSZK Nonprofit Kft. 2013. évi felnőttképzési tevékenységéről Szakmai beszámoló az FSZK Nonprofit Kft. 2013. évi felnőttképzési tevékenységéről I. Előzmények A 2001. évi CI. Felnőttképzési törvény előírásai szerint az FSZK Nonprofit Kft. 2013. évi Éves Képzési Tervét

Részletesebben

Hírlevél / Április-Május 2013

Hírlevél / Április-Május 2013 Hírlevél / Április-Május 2013 Képzés & Szervezetfejlesztés & Képzési tanácsadás, duális képzés A jövő most kezdődik. Szeretem, ha életemnek széles margója van. / Henry David Thoreau: Walden Nyílt programjaink

Részletesebben

Hírlevél / Március Április 2013

Hírlevél / Március Április 2013 Hírlevél / Március Április 2013 Képzés & Szervezetfejlesztés & Képzési tanácsadás, duális képzés A jövő most kezdődik. Minden tél szívében rejtezik egy vibráló tavasz, és minden éj leple mögött ott vár

Részletesebben

Tudásprogram. Önkormányzati. Polgármester Akadémia Képviselők képzése Tapasztalatcsere Program

Tudásprogram. Önkormányzati. Polgármester Akadémia Képviselők képzése Tapasztalatcsere Program Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusokon keresztül Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatásával HU-0142/NA/2008/-3/ÖP-4 Önkormányzati Tudásprogram Polgármester Akadémia Képviselők képzése Tapasztalatcsere

Részletesebben

TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001

TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 azonosító számú, A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése című kiemelt projekt keretében Alternatív vitakezelési módokat bemutató szakmai

Részletesebben

Coach-7 COACHING? A TRÉNING

Coach-7 COACHING? A TRÉNING Coach-7 COACHING? Akármilyen területen is tevékenykedünk, manapság egyre gyakrabban hallhatjuk a coaching kifejezést, bármit is jelentsen az éppen adott tevékenység viszonylatában. Mivel az élet vagy a

Részletesebben

Hírlevél / December-Január 2012/ 2013

Hírlevél / December-Január 2012/ 2013 Hírlevél / December-Január 2012/ 2013 Egyedi programok A jövő most kezdődik. / Képzés & Szervezetfejlesztés Ha hallgatsz, hallgass szeretetből. Ha beszélsz, beszélj szeretetből. Ha figyelmeztetsz, figyelmeztess

Részletesebben

TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAM 2012/2013

TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAM 2012/2013 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ nyilvántartási száma: 05-0062-05 Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-2180 TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAM 2012/2013 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. o 1. fejezet: Önkéntesek a szervezetben o 4. o 2. fejezet: Az önkéntesekre vonatkozó szervezeti irányelvek. o 6. fejezet: Képzés o 24

TARTALOMJEGYZÉK. o 1. fejezet: Önkéntesek a szervezetben o 4. o 2. fejezet: Az önkéntesekre vonatkozó szervezeti irányelvek. o 6. fejezet: Képzés o 24 2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezető o 1. fejezet: Önkéntesek a szervezetben o 4 o 2. fejezet: Az önkéntesekre vonatkozó szervezeti irányelvek és az önkéntes szerződés o 8 o 3. fejezet: Önkéntesek toborzása o 12

Részletesebben

Hírlevél. Képzés különszám

Hírlevél. Képzés különszám Hírlevél Képzés különszám Köszöntő...2 Miért előnyös a Koragyermekkori program képzéseit választani?...3 Képzéstípusok...3 Mikor és hol lesznek a továbbképzések?...4 Mikor és hogyan lehet jelentkezni?...4

Részletesebben

KEY módszer. Módszertani leírás

KEY módszer. Módszertani leírás KEY módszer Módszertani leírás A módszertani kiadvány a TPPA/2013/03/26 KRAFT - Kreatív, fejlesztő, gyakorlatorientált módszerek az egyéni fejlesztésben című projekt keretében a Revita Alapítvány, a Förderverein

Részletesebben

Bokodi Márta - Jankóné Lindmayer Anna - Kopornyik Zoltán - Krepelka Ágnes - Sárosi Béla - Strehli-Klotz Georgina

Bokodi Márta - Jankóné Lindmayer Anna - Kopornyik Zoltán - Krepelka Ágnes - Sárosi Béla - Strehli-Klotz Georgina Bokodi Márta - Jankóné Lindmayer Anna - Kopornyik Zoltán - Krepelka Ágnes - Sárosi Béla - Strehli-Klotz Georgina Záró tanulmány a rendvédelmi vezetővé/mestervezetővé képzés eszköz és módszertanának gyakorlati

Részletesebben

A pedagógusok felkészítése oktató- nevelőmunkájukban alkalmazható, tehetségeket támogató pedagógiai módszerekre Helyzetelemzés, képzési feladatok

A pedagógusok felkészítése oktató- nevelőmunkájukban alkalmazható, tehetségeket támogató pedagógiai módszerekre Helyzetelemzés, képzési feladatok A pedagógusok felkészítése oktató- nevelőmunkájukban alkalmazható, tehetségeket támogató pedagógiai módszerekre Helyzetelemzés, képzési feladatok Bevezetés Mielőtt a tehetséggondozásra felkészítő pedagógusképzés

Részletesebben

Telepítési Csomag Kézikönyv önkéntes programok szociális intézményekben történõ elindításához

Telepítési Csomag Kézikönyv önkéntes programok szociális intézményekben történõ elindításához HEFOP -2.2.1.-06/1-2006-12-0020/4.0. BEFOGADÓ INTÉZMÉNYEK. A SZOCIÁLIS SZEKTOR FEJLESZTÉSE ÖNKÉNTES PROGRAMOK SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEKBE TÖRTÉNÕ INTEGRÁLÁSÁN KERESZTÜL. Alcím: Szociális szakemberek és önkéntesek

Részletesebben

3+ Megmutatni Megmozgatni Megtartani:

3+ Megmutatni Megmozgatni Megtartani: 3+ Megmutatni Megmozgatni Megtartani: Ifjúsági civil szervezetek humánerőforrásfejlesztése TARTALOM Bevezetés 3 Képzések 4 Szakmai gyakorlat 9 Bemutató projektek 10 Esetek, helyzetek 16 Hatása az Egyesekre

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FEFI Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ projekt keretében megvalósuló Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely

Részletesebben

A MATT HUMÁN TANÁCSADÓ KFT. FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ BEMUTATKOZÓ ANYAGA

A MATT HUMÁN TANÁCSADÓ KFT. FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ BEMUTATKOZÓ ANYAGA A MATT HUMÁN TANÁCSADÓ KFT. FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ BEMUTATKOZÓ ANYAGA 2011. 1 BEMUTATKOZÁS A MATT Humán Tanácsadó Kft. 2005-ben jött létre, munkatársait azonban több mint 12 éves közös

Részletesebben

Jó gyakorlatok. Hajdú-Bihar megyében. 25 jó gyakorlat. Együttműködés az élethosszig tartó tanulásért. Népfőiskolai Füzetek 5.

Jó gyakorlatok. Hajdú-Bihar megyében. 25 jó gyakorlat. Együttműködés az élethosszig tartó tanulásért. Népfőiskolai Füzetek 5. Jó gyakorlatok Hajdú-Bihar megyében Együttműködés az élethosszig tartó tanulásért 25 jó gyakorlat Népfőiskolai Füzetek 5. Amikor az elvetett mag táptalajra talál Hosszú évek óta tudatosan alkalmazzák,

Részletesebben

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja A K I T A R T Á S A Z, A M I E L Ő R E V I S Z A kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Támogató szolgálatának referencia intézményi pályázati programjának eredményei, tapasztalatai,

Részletesebben

BŰNMEGELŐZÉSI SZAKEMBEREK ÉS ÖNKÉNTESEK KÉPZÉSE

BŰNMEGELŐZÉSI SZAKEMBEREK ÉS ÖNKÉNTESEK KÉPZÉSE A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA TÁMOP 5.6.2-10/1-2010-0001 KIEMELT PROJEKT BŰNMEGELŐZÉSI SZAKEMBEREK ÉS ÖNKÉNTESEK KÉPZÉSE ALPROJEKT A TÁRSADALMI

Részletesebben

Az informatikai piac és az informatikus hallgatók kapcsolata napjainkban

Az informatikai piac és az informatikus hallgatók kapcsolata napjainkban TECHNOLÓGIÁK A GYAKORLATBAN Az informatikai piac és az informatikus hallgatók kapcsolata napjainkban Kérdések és válaszok Bodáné Paróczai Bernadett Expert Training Kft. 2009 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék...

Részletesebben

Az ActionCOACH egy kicsit más!

Az ActionCOACH egy kicsit más! Pénzes péntek, avagy a vállalkozásfejlesztés éjszakája 2009. április Vállalkozóknak és jövendőbeli coachoknak Az üzleti életben is vannak évszakok, s ha itt a tél, biztos, hogy a tavasz jön! A legjobb

Részletesebben

Remélem hasznos, a mindennapi munkájuk során is használható olvasnivalót kínálunk Önöknek!

Remélem hasznos, a mindennapi munkájuk során is használható olvasnivalót kínálunk Önöknek! ELŐSZÓ Jelen kiadványunk, amit kezében tart a kedves Olvasó a Khetanipe A Romák Összefogásáért Egyesület szerepét hívatott bemutatni az elmúlt 2 évben megvalósított, mára pedig sikeresen befejeződött innovatív

Részletesebben

A FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT

A FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT A FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT KÉPZÉSI FELHÍVÁST TESZ KÖZZÉ Jelentkezés a Nonprofit Kft. és a által a TÁMOP 5.4.5-11/1-2012-0001 azonosítószámú, A fizikai és info-kommunikációs

Részletesebben