GAZDI - CICA HOROSZKÓP

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GAZDI - CICA HOROSZKÓP"

Átírás

1 Kos (március 21.-április 20.) Kos macska Igazi kis bosszantó örökmozgók, akikre a vakmerőség és a kalandvágy jellemző, temperamentumos és aktív személyiségek, akik mind a 9 életüket igyekeznek kiélvezni. Szabadságvágyuk és élmény éhségük miatt keveset vannak a szerető családi fészekben, ehelyett inkább felfedezik a környéket vagy hosszabb túrákra indulnak. Néha tornádóként végigtombolnak a lakáson, ilyenkor csak a kaparásnyomok és szétcincált, széttépett darabkák jelzik útjukat. Ha dorombolós, ölben simogatható cicusra vágyunk, felejtsük el a Kos jegyében született macskákat. Magányos farkasként nem tűrik a túlzott szeretgetést, így könnyen kiereszthetik körmeiket gazdijukkal szemben is. Gyakran balhéznak össze a többi macskával, sőt a lakásban sem tűrnek meg más házi kedvencet. A legideálisabb gazdik az Oroszlánok és a Nyilasok, hisz ők erős személyiségükkel valamennyire kontrollálni tudják a kis vadócokat. Kos jegyű gazdi: A Kos szülött sportos, mozgékony alkat, és mindig sok programja akad. Nem mindennap van arra ideje, hogy hosszasan foglalkozzon cicájával. Ideális, ha kertes házban lakik, hiszen így a cica akkor sem unatkozik, ha éppen nélkülöznie kell a gazdi társaságát. Érdemes átgondolnia, hogy valóban felvállalja-e a cicatartást. Cicája: orosz kék macska. Kos jegyű cica: Önfejű, nagy vadász. Soha nem lesz lusta, mint Garfield, vagy cuki", mint Kitty. Megfogja, megeszi, odacsap, s ha valami nem tetszik, akkor lelép a szomszéd Öreg Hölgyhöz".

2 Bika (április 21.-május 20.) Bika macska Bátor és rendíthetetlen alkatú macskák, akik azonban egy rémes tulajdonság, a lustaság birtokosai is, így merészségük sokszor abból fakad, hogy lusták arrébb vonszolni magukat. Imádnak gazdijuk kedvében járni, hedonista alkatként szeretik a simizést, a fésülgetést és az apró falatkákat, az életük igazi gyönyöre a szundikálás. Nem tűrik viszont, ha bohócot próbálnak csinálni belőlük (például beöltöztetik), ilyenkor sértődötten továbbvonulnak és várják az engesztelést. Összességében szelíd, nyugodt, türelmes és felbosszanthatatlan állatok, így a kisgyerekes családok számára a Bika cicák a legideálisabbak, ám az egerészésre soha nem fogjuk őket rávenni. A nőstény macskák valódi gondoskodó anya típusok, akik az összes kicsinyüket féltve őrzik és etetgetik. Békét sugárzó alkatuk miatt a Bakok, a Rákok és a Szüzek ideális társai lehetnek a Bika cicák. Bika jegyű gazdi: Természetkedvelő alkat, szereti a zöldet és a friss levegőt. Ha kertje van, akkor szívesen kiül a hintaágyba, ölében a cicájával. Télen a házi kedvenc dorombolása mellett olvasgat a foteljében. A kötelességtudata is megvan ahhoz, hogy mindig a megfelelő gondoskodást nyújtsa állatkájának. A döntéseit átgondoltan hozza meg, nem hamarkodja el a cicatartást, s élethosszig aranyéletet biztosít kedvencének. Cicája: himalája cica. Bika jegyű cica: Kissé lusta, csak akkor csap oda, ha nagyon szükséges. Megfogja ugyan az egeret, de csak végszükség esetén eszi meg. Macskakajapárti. Hűséges, kedves, ragaszkodó.

3 Ikrek (május 21.-június 21.) Ikrek macska A legjátékosabb szőrmókok, igaz kis felfedezők, akik állandóan mozgásban vannak. Nyafogós típusok, ám a hiszti hátterében csak az áll, hogy a gazdi végre csakis velük törődjön. Lelkes, életrevaló kis csínytevők, akik szent küldetésüknek tartják, hogy mosolyt csaljanak a gazdájuk arcára. Kiemelkedően intelligens, kommunikatív állatok, igaz, hogy nem szeretnek bizonyos dolgokat, de a gazdijuknak még ezeket is megengedik. Mókamesterként az életükre és otthonukra is egy hatalmas játszótérként tekintenek, állandóan ugrabugrálnak, csúszkálnak, emiatt néha teljesen zakkantnak tűnnek, és kisebb-nagyobb károkat okoznak. Remekül kijönnek a többi cicával, sőt még a kutyusokkal is barátságot köthetnek. Összességében rendkívül elbűvölő és megnyerő személyiségek, hamar belopják magukat a macskaellenesek szívébe is. A tökéletes boldogság eléréshez egy Mérleg gazdi a legideálisabb, hisz vele remekül tud mókázni. Ikrek jegyű gazdi: Az Ikrek szülött mozgékony alkat, minden napra van programja. Problémát jelenthet, hogy nagyon kevés ideje van. Kiterjedt kapcsolatokat ápol, így nem sokat van otthon, hogy a cicával foglalkozzon. Ha viszont van egy megbízható családtag, aki a távollétei alatt is eteti a cicát, akkor belevághat az állattartásba! Feledékeny, így fel kell írnia, hogy mikor esedékesek az oltások, féreghajtás, bolhairtás és egyéb teendők. Cicája: sziámi macska. Ikrek jegyű cica: Karcsú, néha rossz evő, élénk cica, aki ha kevés a mozgástere, akkor a függönyre is felmászik". Garfield június 19-én született", Ikrek jegyű.

4 Rák (június 22.-július 22.) Rák macska Félénk, visszahúzódó, ingerlékeny típusok, akik tele vannak feszültséggel és érzelmi túlfűtöttséggel, mégis remekül alkalmazkodnak, jól tűrik a változatosságot. Szívós, kiszámíthatatlan természetük azonban feltűnő mélabúval, búskomorsággal párosulhat, hisz igazi töprengők, akik órák hosszat csak ücsörögnek és figyelik a körülöttük zajló eseményeket. Napközben imádnak otthon lenni, élvezik a gazdi szeretgetését, ám éjszaka egy egészen más személyiségük kell éltre és megkezdődik a potyázás. A hóbortok elviseléséhez egy művészlelkű Halak gazdi lehet a legideálisabb, de a független szellemű Skorpiókkal is jól megérthetik egymást. Rák jegyű gazdi: Cicáját a legjobb barátjának, sőt a családtagjának tekinti. Megosztja vele az életét, és minden búját-baját neki panaszolja el. Számon tartja a kedvenc macskaeledelét, és ebből jókora mennyiséget raktároz. Mivel a legszívesebben otthon tölti az idejét, így van alkalma arra, hogy babusgassa kedvencét. Állatkájának sohasem lesz hiánya a társaságban. Cicája: perzsa macska. Rák jegyű cica: Otthonülő, legjobban a puha párnák között vagy a meleg radiátoron szeret ücsörögni. Kedvence minden tengeri herkentyűs macskaeledel és a hal.

5 Oroszlán (július 23.-augusztus 23.) Oroszlán macska Társas, extrovertált jelleműek leginkább az Oroszlán jegyében született cirmosok, akiknek lételemük, hogy a figyelem központjában legyenek. Akaratosság, uralkodni vágyás és követelőzés jellemző rájuk, csak néha zökkenek ki a méltóságteljes nyugalom pózából. A méltóságteljes megjelenésű kedvencek otthonukra, mint a várukra, felségterületükre tekintenek, így a konkurenseik tudtára adják féltékenységüket. A Kos az ideális gazda a kissé pökhendi cirmosok számára, hisz mindig egy lépéssel kedvence előtt jár, és nem hagyja magát irányítani. Oroszlán jegyű gazdi: Az Oroszlán gazdi igényes, nagy körültekintéssel választja ki a cicáját, akinek, szépnek és előkelőnek kell lennie. Nem hanyagolja el az állatot, foglalkozik vele, és mindenből a legjobbat veszi neki. Szívesen beszélget" a cicával, így igazi barátság alakulhat ki az állatkával. A teendők számontartása néha gondot jelenthet, ezért naplót kell vezetnie az oltásokról, gondozási feladatokról. Cicája: abesszin cica. Oroszlán jegyű cica: A macskák királya". Sokszor robusztus, vagy éppen arról híres, hogy a falu kiscicáinak 99% az ő küllemi jegyeit viseli. A házban plüss kedvenc, a harcban félelmetes. Nem ismer megalkuvást. Vagy a legjobb, vagy semmi!

6 Szűz (augusztus 24.-szeptember 23.) Szűz macska Imádnivalók és lusták - talán ez lenne a legrövidebb jellemzés, amit a Szűz cicákról adhatunk. Intelligensek, ám csöppet komor jelleműek, se nem utolsó sorban rendkívül nyűgösek, és finnyásak tudnak lenni, ha a vacsorájukról van szó. Nem szeretik a változásokat és kellemetlenségeket, sőt a gazdik örömére általában tisztaságszerető jellemek. Az egérfogás nem az ő kenyerük, a gyilkolás nem vonzza őket, inkább csak játszani szeretnek áldozataikkal. Ösztönösen ügyelek azonban arra, hogy környezetükben minden ideális legyen, így remek társak lehetnek vakoknak vagy halláskárosultaknak, hisz tisztában vannak gazdájuk helyzetével s alkalmazkodnak a körülményekhez. Az ideális gazda egy Szűz cica számára a Bak vagy Bika. Szűz jegyű gazdi: A Szűz gazdi lelkiismeretes és pontos. Soha nem felejtkezik el kis kedvencéről, nála mindig ugyanabban az időpontban van az etetés. A napirendet nagy tiszteletben tartja, nem szeret ettől eltérni. Mindig szem előtt tartja állatkája szükségleteit, a legkedveltebb macskaeledelt veszi meg számára. Különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a cica tápláléka megfelelő összetételű legyen. Cicája: balinéz cica. Szűz jegyű cica: Imád mosakodni, sohasem menne az alom mellé vagy a vetemény közepébe. Finnyás, válogatós és alapvetően cuki. Igazi aratási macska", szabadban kevés futkos belőlük. Hello Kitty és Mirr Murr is a Szűz jegyében született.

7 Mérleg (szeptember 24.-október 23.) Mérleg macska Lefegyverzőek és elragadóak, igazi kis hízelkedők a Mérleg jegyében született cicák. Imádják a gazdijukat, szinte mindig vele lennének, állandóan a nyomában járnak, nyaggatják egy kis szeretetért. Határozatlanok és bizonytalanok általában, így a szokásosnál több figyelemre és szeretetre van szükségük, hogy érezzék, hogy valóban tőrödnek velük. Viszonylag lusták, ám ha megbomlik a megszokott rend vagy a gazdijuk nincs a helyén, könnyen nyugtalanná válnak. Fontos számukra, hogy rokonszenves és megnyugtató közegben éljenek, ösztönösen törekednek a jó viszonyra mindenkivel legyen az családtag vagy egyéb házi kedvenc. Társfüggőségüket mutatja, hogy néha képesek az ajtóban megvárni a háziak hazaérkezést. Érzékeny, aggódó természetükhöz a Vízöntők és a Halak bizonyulhatnak ideális társnak, a Nyilasokkal azonban rendkívül rossz párosítást alkothatnak. Mérleg jegyű gazdi: A Mérleg lételeme az esztétikum, gyönyörű és elegáns macska való neki. Sokat morfondírozik, mielőtt belevág az állattartásba, de ha vállalja, akkor lelkiismeretes. Alaposan át kell gondolnia a döntést, hiszen kiterjedt kapcsolatai nem hagynak számára sok szabadidőt! Döntésébe kalkulálja bele, hogy az állattartás mellett nem tartózkodhat napokig távol. Cicája: tonkinéz cica. Mérleg jegyű cica: Imádja a puha, szép takarókat, alvóhelyeket. Élvezi, ha nyakörvet viselhet, nézegeti magát a tükörben. Gyakran beteges, problémás is lehet. A Mérleg jegyében lőtték ki az első macskát, Félixet az űrbe!

8 Skorpió (október 24.-november 22.) Skorpió macska Erős és határozott jellemű házi kedvencek, akik a saját lábukon is megállnak, ha gazdájuk kevés figyelmet szentel nekik. Leleményes, intelligens állatként imádják irányítani és megtéveszteni környezetüket. Rendkívül elszántak és kitartóak, nem adják fel egykönnyen, hisz ha valamit el akarnak érni, azt el is érik. Céljaik érdekében sokszor bevetik a hízelgést, alapvetően titkolózó, önfejű és körmönfont macskák. Imádják megőrjíteni gazdájukat, ám szívük legmélyén csak szeretetre és biztonságra vágynak, érezni akarják, hogy minden körülöttük forog. Született vadászok, akik imádnak kint kóborolni, a hideg és az eső sem állhat útjukban. A Skorpió cicák legfontosabb jellemzője azonban az, hogy egyfajta telepatikus kapcsolatot alakítanak ki, egyszerűen tudják, hogy mire gondol gazdájuk, mielőtt hívnánk, őket már ott vannak. Skorpió jegyű gazdi: A Skorpió az állattartásban is szélsőséges: vagy hallani sem akar a cicáról, vagy több macskája is van. Mindent megtesz, hogy a cica jól érezze magát, és egészséges maradjon. Képes arra, szeretetből, hogy az állat igényeit sokszor a saját érdekei elé helyezze. Meg kell találnia az arany középutat, így lesz harmonikus kapcsolata a cicájával. A Skorpió szülött gyakran cica mágnes", egyszerűen utána szegődnek a macskák. Cicája: burma macska. Skorpió jegyű cica: Ő a boszorkány macskája", néha 9 élete van. Eltűnik, majd hetek múlva visszatér. Saját titkai vannak.

9 Nyilas (november 23.-december 21.) Nyilas macska Örök vándorlók és kalandorok a Nyilas jegyében született macskák, akiket a végtelen energia és a korlátolt intelligencia jellemez, hisz inkább ösztöneik vezetik őket. Szerencsétlen típusba tartoznak, ám mégis végtelenül pozitívak, energetikusak és optimisták, nem véletlen, hogy öröm velük az élet. Aki mozgalmas életet él, annak kiváló társ lehet egy Nyilas cica, hisz gazdájukhoz rendkívül ragaszkodnak, de távollétében sem esnek kétségbe. Szabadságvágyuk miatt nem szeretik a korlátokat és a szigort, könnyen világgá szegődhetnek, ha sanyarúra fordul sorsuk. Felettébb nyílt állatok, akik hatalmas adagnyi szeretetet képesek adni, ám van bennük egy kevés távolságtartás, függetlenség, amihez szentül ragaszkodnak. Az ideális gazdijelölt a Nyilas jegy szülötte, hisz személyiségük hasonlósága miatt remekül megértik egymást. Nyilas jegyű gazdi: A Nyilas gazdi igazi állatbarát, több cicája van, és mindegyiket imádja. Sokszor megrögzött macskamentő. Imádja az utazásokat is, és nem mindig viheti magával állatkáját. Néha épp ezért nincs saját cicája - bár szeretne... Sok szabadságot szeretne adni a cicának, kertesház-párti. Egyetlen dolog bosszantja: ha a cica madarakra vadászik. Cicája: brit macska. Nyilas jegyű cica: Igazán nagy vadász, mindent felfal, ami kicsit is ehető és mozog, ezzel felborzolva a gazdik kedélyét.

10 Bak (december 22.-január 20.) Bak macska A Bak jegyében született cicusok igazi kis törtetők, aki a szociális ranglétrán való előrelépésüket tartják a legfontosabbnak, hogy ők lehessenek a gazdi abszolút kedvencei. Általában komoly és félénk személyiségűek, ritkán szórakoznak és játszanak a többi háziállattal, inkább önös céljaik és vágyaik elérésével tőrödnek. Ha uralkodó pozícióba kerülnek, onnantól kezdve viszont remek főnökök, igazi anya típusok, akik a többieket mindentől óvják. A gazdi figyelmének felkeltése érdekében imádnak szokatlan dolgokat csinálni, ám mivel félős alkatok, szívesen bújnak a szekrény mélyére vagy az ágy alatti rész rejtekébe. Igazi városi ragadozók, sőt a legtöbb kóbor macska is a Bak jegyében születik. A Bak macskához egy Szűz gazdi illik legjobban, aki tolerálja a kis szőrgombolyag feltűnési viszketegségét, ám egy Mérleggel vagy Bikával is kellemesen kijöhet. Furcsasága, melankolikus alkata azonban a Nyilasokat őrületbe kergetheti. Bak jegyű gazdi: A Bak kötelességtudó gazdi, bár nem könnyű rávenni az állattartásra. Nagyon átgondoltan dönt, mérlegeli a gondokat és az örömöket is. Sajnos rengeteget dolgozik, így kevés ideje jut a cicára. Csak akkor érdemes macskát tartania, ha van egy megbízható barát vagy családtag, aki részt vesz a feladatokban. Nagyon figyel a cicus egészségére. Cicája: thai macska. Bak jegyű cica: Alapos, akkurátus, nyugodt cica, aprólékos gonddal mosakszik. Nem kóborol el, imád a házban lenni, és nagyon szereti a meleg helyiségeket.

11 Vízöntő (január 21.-február 19.) Vízöntő macska Kiszámíthatatlan és őszinte háziállatok, aki igazi helyi vagánynak számítanak a többi macsek körében. Keresik a változatosságot, a kalandokat, mivel könnyen megunják magukat, vágynak az eredetiségre és szórakozásra. Független személyiségek, aki nem szeretnek mindig a gazdihoz bújni és dorombolni. A Vízöntő jegyű cirmosok imádják környezetüket figyelni és a természetben kóborolni, kedvencük a fogócska és a fára mászás. Kalandos természetük mellett azonban megbízhatóak, hűségesek és intelligensek, sőt különösen fogékonyak az emberek érzelmi állapotára. Ha játszani van kedvük, ne utasítsuk vissza, mert ha nem kapnak, kellő törődés könnyen eltávolodnak gondozójuktól, hisz sértve érzik magukat. Ideális gazdajelölt lehet a Bika illetve az Ikrek, mert ők megértik ezeket az állatokat. Vízöntő jegyű gazdi: Ön magával egyenrangúnak tekinti a cicát, nem az állatot látja benne, hanem igaz barátját. Macskája szükségletei ugyanolyan fontosak, mit a saját érdekei. Sajnos nehéz összeegyeztetnie mindennapi életét az állattartással. Sok barátja van, szinte minden napra jut egy-egy program, amin részt szeretne venni. Jó, ha nem egyedül vállalja a macskatartást. Cicája: karthauzi macska. Vízöntő jegyű cica: Öntörvényű, oda megy, ahová akar, s akkor, amikor akar - különben pokollá teszi a gazda életét. Általában a saját érdekeit tartja egyedül szem előtt.

12 Halak (február 20.-március 20.) Halak macska Igazán összetett és bonyolult jellemű állatok a Halak jegyében született macsekok, akiket főként a kettős személyiség jellemez. Egyszer elragadó és barátkozós állatok, máskor pedig rideg, zárkózott típusok. Bonyolult személyiségüket csak egy türelmes és rendkívül intelligens gazdi tudja csak igazán megérteni és tolerálni. A házi kedvencek közül a Halak jegyében születettek a legérzékenyebbek, legfigyelmesebbek, sőt remek alkalmazkodóképességükkel percek alatt felmérik a szituációt, így ennek megfelelően viszonyulnak gazdájukhoz. Különös tulajdonságuk, hogy kedvelik a vizet, imádják a pocsolyákat és az esős napokon való kóborlást, sőt a zenét is tudják élvezni. Az ideális gazdijelöltek a Rákok és a Skorpiók, hisz a Rákokat remek humoruk segíti élvezni a macska furcsaságait, míg a Skorpiókkal igazi mély lelki kötödést alakíthatnak ki. Halak jegyű gazdi: A Halak gazdi nem tervezgeti, hogy állatot tart. Egy szép napon meglát az utcán egy kóbor cicát, és a szárnyai alá veszi. Fokozatosan, tapasztalatok árán tanulja meg, hogy miként kell a cicát megfelelően gondozni. A kedélyállapota hullámzó, így az is változó, hogy mennyit foglalkozik a cicáival. Macskás néni" típus, sokszor a környék összes kóbor cicája az ő kertjébe költözik. Fokozatosan alakítja egyre macskabarátabbá a kertjét. Cicája: birman cica. Halak jegyű cica: Kicsit nehezen nevelhető, ha lakásban akarjuk tartani, de ha megszokta a rendet, akkor nagyon szeretetteljes. Kint tartva nem kifejezetten hűséges, megtörténhet, hogy néha lelép a szomszédba pár jó falatért.

Extrák az öntérképedhez

Extrák az öntérképedhez Extrák az öntérképedhez Nektár a Nagyoktól Nem érdemes figyelmen kívül hagyni a pszichológia alapjait sem, Tudományos alapokkal bíró felosztásról van itt szó, ha még nem ismernéd, feltétlen találkozz Vele,

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

Asztrológiai arcok. A Hold arc jellegzetessége

Asztrológiai arcok. A Hold arc jellegzetessége Asztrológiai arcok A következőkben részletesen is bemutatom ábrákkal a hét alaptípus jellegzetességeit, kezdve a bolygó jellegével, amely a legfontosabb asztrológiai analógiás jelentéseket tartalmazza,

Részletesebben

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely Az én Párom Albert-Bernáth Annamária 1 Copyright Theta Műhely Spirituálisan fejlett, fejlődni képes, és fejlődni akaró Férfi/Nő. Számomra hiteles a spirituális tudása, az Én tudásom is Neki, ezért kölcsönösen

Részletesebben

KORREKCIÓS SIMÍTÁS A IV. HÁZ SEGÍTSÉGÉVEL

KORREKCIÓS SIMÍTÁS A IV. HÁZ SEGÍTSÉGÉVEL Németh Ágnes: KORREKCIÓS SIMÍTÁS A IV. HÁZ SEGÍTSÉGÉVEL Minden asztrológus legnehezebb feladatának tekinti ellenőrizni, hogy a kapott születési adatok precízek-e. Ehhez gondolom mindegyikünknek meg van

Részletesebben

Cím: Krokodil Forrás: Programcsomag

Cím: Krokodil Forrás: Programcsomag Cím: Krokodil Forrás: Programcsomag Szöveg típusa: magyarázó Szöveg olvashatósága: könnyű Kérdések nehézsége: könnyű, közepesen nehéz, nehéz Javasolt felhasználás: 3 4. évfolyam. A folyópartok réme Szerencsére

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL MESTEREKRŐL Sok szó esik a régen élt és önmagát felismerő mesterekről, ám gyakran egyfajta misztikus ködbe burkolóznak bennünk, mintha elérhetetlenek, legendák volnának, amivé mi sosem válhatunk. Számtalan

Részletesebben

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni.

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni. Ajánlás A családtörténet feltárása hidat épít múlt és jövõ között, összeköti a nemzedékeket oly módon, ahogyan azt más emléktárgyak nem képesek. Azok a változások, melyek korunk szinte minden társadalmában

Részletesebben

Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek!

Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek! ! Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek! Bár Jó estét kívánok! helyett nem mondhatjuk azt, hogy százhuszonhárom ettől függetlenül számokkal bármit kifejezhetünk, beleértve az

Részletesebben

Debrecen Poétái. Debrecen Poétái. I.évfolyam 1.szám 2010 november. Ady Endre. Csokonai Vitéz Mihály. Kölcsey Ferenc. Arany János.

Debrecen Poétái. Debrecen Poétái. I.évfolyam 1.szám 2010 november. Ady Endre. Csokonai Vitéz Mihály. Kölcsey Ferenc. Arany János. Debrecen Poétái Ady Endre Csokonai Vitéz Mihály Kölcsey Ferenc Arany János Tóth Árpád I.évfolyam 1.szám 2010 november Készítette: 11.D Szerkesztők: Rabb Franciska, Nádró Veronika, Zámbó Gabriella, Olexa

Részletesebben

ÉS TE HOVA TARTOZOL? A tinik, mint pénzeszsákok: a blokknegyedi lázadók és társaik [11.3.2008] Forrás: www.transindex.hu

ÉS TE HOVA TARTOZOL? A tinik, mint pénzeszsákok: a blokknegyedi lázadók és társaik [11.3.2008] Forrás: www.transindex.hu ÉS TE HOVA TARTOZOL? A tinik, mint pénzeszsákok: a blokknegyedi lázadók és társaik [11.3.2008] Forrás: www.transindex.hu Hip-hophoz kötődő márkákkal rombolják azt a társadalmat, mely ezeket a brandeket

Részletesebben

Parfüm Horoszkóp Bakok Vízöntő

Parfüm Horoszkóp Bakok Vízöntő A Bakok talán mert a kemény tél szülöttei első látásra mindig keménynek és fagyosnak mutatkoznak. Tökéletes viselkedésük, úri modoruk és büszke tartásuk mögött azonban mindig ott rejtőzik az érzékenység

Részletesebben

A felelős állattartás néhány szabálya

A felelős állattartás néhány szabálya Tanuló neve: Dátum: A felelős állattartás néhány szabálya 1. Táplálás Egyetlen gyógyszer sem képes oly sok betegséget megelőzni, mintha olyan ételt eszünk, amilyenre szükségünk van. Gondoljunk csak arra,

Részletesebben

SZKB_207_09. Kell egy csapat! I.

SZKB_207_09. Kell egy csapat! I. SZKB_207_09 Kell egy csapat! I. diak09.indd 55 2006.12.09. 22:01:12 DIÁKMELLÉKLET KELL EGY CSAPAT! I. 7. ÉVFOLYAM 57 DIÁKMELLÉKLET D1 Feladatlap a csoportmunkához b) A táblázat második oszlopában szereplő

Részletesebben

A Bika, ha egy pohár borra szomjazik, két üveggel vesz, tehát nekünk

A Bika, ha egy pohár borra szomjazik, két üveggel vesz, tehát nekünk There are no translations available. Avagy mit mondanak a csillagok, kivel italozzunk... Kos (03. 21. - 04. 20.) Szeret és tud is sokat inni. Ám vigyázat: célja a mielőbbi berúgás! Megállításával vagy

Részletesebben

2016. A cselekvés éve, az érvényesülésért végbevitt tettek ideje

2016. A cselekvés éve, az érvényesülésért végbevitt tettek ideje 2016. A cselekvés éve, az érvényesülésért végbevitt tettek ideje TAVALYRÓL IDÉNRE: A SZELÍDSÉGBŐL AKARATOSSÁG LESZ. Az Óévünk sokkal harmonikusabb és jóakaratúbb volt, mint ami most következik szedjük

Részletesebben

Bűnmegelőzési tanácsok nyárra

Bűnmegelőzési tanácsok nyárra Benedek Elek: Reggeli dal (részlet) Fölkelt a méh is, döngicsél a réten, Zümmög a bogárka, röppenésre készen, Szárnyát szárítgatja meleg napsugárban, Megfürödvén előbb harmatos virágban. Dalolj madár,

Részletesebben

Kutyahoroszkóp. Mi az asztrológia és mi a horoszkóp? Mi a csillagjegy? Miért érdemes ismernem a kutyám horoszkópját?

Kutyahoroszkóp. Mi az asztrológia és mi a horoszkóp? Mi a csillagjegy? Miért érdemes ismernem a kutyám horoszkópját? KUTYAHOROSZKÓP www.kutyajogsi.net Fekete Katona Ágnes Kutyahoroszkóp Mi az asztrológia és mi a horoszkóp? Az asztrológia szó az aster (csillag) és a logos (beszéd) szavak összetételéből származik, így

Részletesebben

SZOLNOK VÁROSI ÓVODÁK

SZOLNOK VÁROSI ÓVODÁK SZOLNOK VÁROSI ÓVODÁK Rózsa úti tagóvoda Helyi pedagógiai program Szolnok 2010 Módosítás időpontja:2013.03.31. Érvénybe lépés ideje:2013.09. 1 Tartalom 1. HELYZETELEMZÉS 4 2. A SAJÁTOS PEDAGÓGIAI ARCULAT:

Részletesebben

PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA BÚZAVIRÁG TAGÓVODÁJÁNAK HELYI NEVELÉSI PROGRAMJA KÖRNYEZETTUDATOS SZEMLÉLETET ALAPOZÓ ÓVODAI NEVELÉSI KONCEPCIÓ

PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA BÚZAVIRÁG TAGÓVODÁJÁNAK HELYI NEVELÉSI PROGRAMJA KÖRNYEZETTUDATOS SZEMLÉLETET ALAPOZÓ ÓVODAI NEVELÉSI KONCEPCIÓ PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA BÚZAVIRÁG TAGÓVODÁJÁNAK HELYI NEVELÉSI PROGRAMJA KÖRNYEZETTUDATOS SZEMLÉLETET ALAPOZÓ ÓVODAI NEVELÉSI KONCEPCIÓ BÚZAVIRÁG TAGÓVODA Kaposvár 2009 107 1. AZ ÓVODA ADATAI: Az

Részletesebben

Őszi átváltozás a Feng Shui erejével!

Őszi átváltozás a Feng Shui erejével! Őszi átváltozás a Feng Shui erejével! "Egyedül csak a változás állandó, a jelen az erő helye." (Jeanne Ruland) Az őszbe forduló természet, sziporkázó színeivel emlékeztet bennünket arra, hogy eljött, illetve

Részletesebben

A BŐSÁRKÁNYI TÜNDÉRFÁTYOL ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A BŐSÁRKÁNYI TÜNDÉRFÁTYOL ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A BŐSÁRKÁNYI TÜNDÉRFÁTYOL ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Készítette: a Bősárkányi Tündérfátyol Óvoda nevelőtestülete Hatályos: 2013.szeptember 1. TARTALOM Tartalomjegyzék 2. 1.Bevezető 5. 1.2.Az óvodánk adatai

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Alsópáhoki Szivárvány Óvoda

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Alsópáhoki Szivárvány Óvoda PEDAGÓGIAI PROGRAM Alsópáhoki Szivárvány Óvoda Alsópáhok Fő u. 41. A gyermek fejlődése szempontjából döntő fontosságú, hogy érezze nemcsak szeretik, hanem olyannak szeretik, amilyen. (Hermann Alice) Készítette:

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA GYENESDIÁSI BÖLCSŐDE és ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2015. Készítette: VILÁGOS CSABÁNÉ Intézményvezető TARTALOMJEGYZÉK I. Jogszabályi háttér. 4 II. Intézményünk bemutatása... 6 1. Az óvoda jellemző adatai...

Részletesebben

SCHUMANN CHAMISSO. Frauenliebe und Leben. Asszonyszerelem, asszonysors

SCHUMANN CHAMISSO. Frauenliebe und Leben. Asszonyszerelem, asszonysors SCHUMANN CHAMISSO Frauenliebe und Leben Op. 42 Asszonyszerelem, asszonysors Frauenliebe und leben Asszonyszerelem, asszonysors Op.42 1. Mióta láttam őt, vaknak hiszem magam, Bárhová is nézek, csak őt látom;

Részletesebben

Az élet napos oldala

Az élet napos oldala Az élet napos oldala írta Mercz Tamás E-mail: mercz_tomi@hotmail.com Első rész Minden kicsiben kezdődik el A fűnyíró idegesítő berregő motorhangja teljesen betölti szobám zegzugait. Zúg a rikítóan kék

Részletesebben

PESTERZSÉBETI. 1202. Budapest, Mártírok útja 205/b. PEDAGÓGIAI PROGRAM. Budapest, 2015.

PESTERZSÉBETI. 1202. Budapest, Mártírok útja 205/b. PEDAGÓGIAI PROGRAM. Budapest, 2015. PESTERZSÉBETI 1202. Budapest, Mártírok útja 205/b. PEDAGÓGIAI PROGRAM Budapest, 2015. Az óvodai pedagógiai program törvényi és jogszabályi háttere: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben.

Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben. Üdvözöljük a Your Dance online tánciskola világában. Élmények iskolája az otthonodban, élmények az életedben. Élmények Minden ember számára fontosak az élmények, ahogy Önnek is, hiszen egy jó élmény örök

Részletesebben

P. Tilmann Beller LÁNYKÉRDÉSEK

P. Tilmann Beller LÁNYKÉRDÉSEK LÁNYKÉRDÉSEK Tilmann atya válaszol P. Tilmann Beller LÁNYKÉRDÉSEK P. Tilmann Beller LÁNYKÉRDÉSEK Családakadémia-Óbudavár Egyesület Óbudavár, 2006 Ezt a kis füzetet Tilmann atya készítette Weeber Orsi,

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Szervezz szülinapot lépésről lépésre

Szervezz szülinapot lépésről lépésre Szervezz szülinapot lépésről lépésre Írta: Oláh Éva info@szulinapiotletek.hu Szülinapi parti-szervezés lépései Egyszer azt olvastam, hogy akinek gyereke van, annak az nem a legfontosabb dolog, hanem az

Részletesebben

Bogáncs Állatmenhely 8900 Zalaegerszeg, Csilla d l Nyitva tartás: hétf t l-vasárnapig 1000-1400

Bogáncs Állatmenhely 8900 Zalaegerszeg, Csilla d l Nyitva tartás: hétf t l-vasárnapig 1000-1400 BAMBI: ALISA: született 2007. december 1. született 2008. március 1. szuka ivartalanított szuka Roti keverék. Játékos kölyök. Vizslakeverék. Kamaszkorát éli, nagyon eleven és játékos. BIKFIC: már gazdára

Részletesebben

A Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány bemutatása

A Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány bemutatása A Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány bemutatása A legnagyobb jó, amit a másik emberért tehetünk nem az, ha megosztjuk vele a gazdagságunkat, hanem ha elétárjuk a sajátját. (Benjamin Disareli) Palkovicsné

Részletesebben

A spanyol agarak tragédiájától...

A spanyol agarak tragédiájától... A spanyol agarak tragédiájától... WWW.GALGO-IN-NOT.DE WWW.GREYHOUND-IN-NEED.COM...a családi kedvenc létig Hogy történhetett ez meg? Évszázadok óta csodálja az ember az agarak eleganciáját. Sokakat vonz

Részletesebben

PAJKOS NEVELÉSI PROGRAM

PAJKOS NEVELÉSI PROGRAM PAJKOS NEVELÉSI PROGRAM PAJKOS ÓVODA 1119 BUDAPEST, PAJKOS U. 35. Az intézmény OM azonosítója: 034459 Intézményvezető: Csályiné Schön Mária Ph Legitimációs eljárás Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma:

Részletesebben

KÉRDŐIV. A leíró jelzők csoportja 15 X 4 sorból áll. Gondolj magadra és karikázz be két szót minden egyes sorban, mely téged leginkább jellemez!

KÉRDŐIV. A leíró jelzők csoportja 15 X 4 sorból áll. Gondolj magadra és karikázz be két szót minden egyes sorban, mely téged leginkább jellemez! "frain INC; INTERP RSZONÁllS M lyiségjegy ÉS STílUS KÉRDŐIV KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A jegyzék segítségével meg tudjuk határozni a domináns stílusjegyeinket, melyekkel nap mint nap hatással vagyunk környezetünkre,

Részletesebben

Kell-e óvoda minden gyereknek?

Kell-e óvoda minden gyereknek? 2010 február 19. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A következő hetekben sok családban lesz akkut téma, hogy melyik óvodába menjen a gyerek. Amelyik közel van?

Részletesebben

Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója. Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába.

Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója. Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába. Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába. A tanító néni kedves mosolya bátorított minket, az első "o" betűnél még ő

Részletesebben

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla!

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla! ÚJ LAKÁSBAN Kedves Csilla! Képzeld el! Új lakásban lakom! Ez a legszebb ház a környéken! Egy mesés társasházban, gyönyörű lakásban élek! Képzeld el! Van benne egy csendes hálószoba, világos nappali szoba,

Részletesebben

A változó jegyek a mindennapi életben

A változó jegyek a mindennapi életben Gázmár László: A változó jegyek a mindennapi életben Március közepén hívott fel Dr. Janák Lajos, hogy tartsak egy rövid előadást a Fészekben. Hirtelen, a Neptunusz tartós, Halak-béli uralmára, meg a világ

Részletesebben

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET gyerekeknek Ferrádi Hádi, a kis versenyautó Ismersz olyan meséket, amiben versenyautók vagy sportkocsik szerepelnek? Ismered például Villám McQueent?

Részletesebben

Kálmán Eszter SZINASZTRIA. Kapcsolatok az asztrológia tükrében

Kálmán Eszter SZINASZTRIA. Kapcsolatok az asztrológia tükrében Kálmán Eszter SZINASZTRIA Kapcsolatok az asztrológia tükrében Előszó Önmagunkra a kapcsolataink tükrében látunk rá a legjobban: kik vagyunk valójában, mi a Sorsunk, mikor, kivel mi a feladatunk. Mind olyan

Részletesebben

Kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde

Kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde Kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde Az aranyalma a népmesében az újjászületés, a megváltás, valamilyen jó cselekedet jutalma, csodatévő hatása van. Az alma a néphagyományban az egészség, az összetartozás

Részletesebben

Készítette: Vajda Péter

Készítette: Vajda Péter Készítette: Vajda Péter A Salvia nemzetséghez csaknem 1000 faj tartozik, de egyik sem hasonló a "látnokzsályához", a Salvia divinorumhoz. Ahogy a hivatalos magyar neve sugallja ("jósmenta", "látnokzsálya"),

Részletesebben

A honszeretet újraértelmezése

A honszeretet újraértelmezése A honszeretet újraértelmezése Magyarország leírása I. ÉRZELMEINK REHABILITÁLÁSA A honszeretet: tömeglelki jelenség A honszeretet: örömérzésünk kifejezése A honszeretet: aktivitásra sarkalló érzelem A honszeretet

Részletesebben

Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com)

Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com) Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com) Wednesday, April 27, 2011 Néhány egyszerű példa azzal kapcsolatosan, hogy egy átlagos lakásban milyen elektromos sugárzás

Részletesebben

A három testőr visszatér

A három testőr visszatér A három testőr visszatér Az erdei gyümölcsök összefognak az egészségért! Ebben a cikkünkben három gyümölcskoncentrátummal avagy elixírrel szeretnénk megismertetni a gyógyulni vágyókat, melyek a központi

Részletesebben

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk 12 A NYERŐ ÉNKÉP Egy országnak, egy iparágnak, egy cégnek, egy szervezetnek, egy terméknek, vagy egy személynek, mind van hírneve és imázsa. Nagyon fontos az, hogy mint cég, vagy személy, milyennek látnak

Részletesebben

Bringások, nyeregbe! Kellékek két kerékhez. NAPTÁRI HÉT: 16. ÉRVÉNYES: 2011. április 20-tól május 31-ig. 02 Női kerékpáros mez

Bringások, nyeregbe! Kellékek két kerékhez. NAPTÁRI HÉT: 16. ÉRVÉNYES: 2011. április 20-tól május 31-ig. 02 Női kerékpáros mez Városi kerekezők, hétvégi túrázók, sportkerékpározók, figyelem! A kerékpározás jóval több, mint a közlekedés egyik formája: egyszerre jelent élményt, kikapcsolódást és egészséges életformát. Egy szabályt

Részletesebben

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Tartalom Bemutatkozás... 3 Motiváció... 3 Diákbizottság... 4 Hunya Gréta - Alelnök és tudományos bizottsági tag... 4 Szalay

Részletesebben

A SZŐNYEGVÁLASZTÁS 10 SZEMPONTJA

A SZŐNYEGVÁLASZTÁS 10 SZEMPONTJA Bognár Mariann: A SZŐNYEGVÁLASZTÁS 10 SZEMPONTJA Általában igaz, hogy a szőnyeget hosszú időre választja. Ezzel tartósan meghatározza otthonának hangulatát, a hazaérkezés pillanatát. Ha jól választ, minden

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

KÖRZETI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA. Rábatamási, 2012.

KÖRZETI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA. Rábatamási, 2012. KÖRZETI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Rábatamási, 2012. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 1.1. GYERMEKKÉPÜNK 1.2. ÓVODAKÉPÜNK 1.3. PEDAGÓGUSKÉPÜNK: ÓVÓNŐI ATTITŰD 2. BEMUTATKOZÁS 2.1. AZ ÓVODA

Részletesebben

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Horváth Szabolcs Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Lenni Egy kis tréning sosem árthat meg, Így egy rossz papíron nevezlek, Téged, kit oly nagyon kedvellek, S el nem engedlek. De látod, így néz ki szobám,

Részletesebben

A TULIPÁNOS ÓVODA INTEGRÁLT NEVELÉSI PROGRAMJA 2013.

A TULIPÁNOS ÓVODA INTEGRÁLT NEVELÉSI PROGRAMJA 2013. A TULIPÁNOS ÓVODA INTEGRÁLT NEVELÉSI PROGRAMJA 2013. Gyomaendrőd Tartalomjegyzék I. Bevezetés 4. 1. Az óvoda adatai 5. 2. Az óvoda bemutatása 6. II. Az integráció elméleti megközelítése 7. 1. Gondolatok

Részletesebben

Edd minden nap! www.ingyenesmagazin.hu 3

Edd minden nap! www.ingyenesmagazin.hu 3 Edd minden nap! Spenót tojással ez lehetne az a tökéletes étel, amit a szervezetünk sohasem unna meg, hisz fogyasztásával csak lassítanánk a csontritkulás folyamatán. A spenót és a tojás mellett azonban

Részletesebben

GAZDÁT KERESŐ VÉDENCEINK 2012. Június 30-944 29 19

GAZDÁT KERESŐ VÉDENCEINK 2012. Június 30-944 29 19 BUKSI-MUKSI Kb.10 hónapos tacskó keverék kan. Kiegyensúlyozott, kerek világú kutya, okos kobakkal. Kedves, játékos, gyerekbarát. Kertben figyelmes, jól jelző, de feleslegesen ugat. Kutyákkal barátságos,

Részletesebben

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés V i c z i á n Á k o s Halálos haszonszerzés Nem is emlékszem, hogy mikor aludtam ilyen jót, igaz nem volt több hat óránál, de ennyit ritkán alszom. Nyújtózkodtam egy hatalmasat, majd felkeltem az ágyból,

Részletesebben

Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói

Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói Aki gyerekkel utazik az tudja, hogy a legfontosabb nekünk szülőknek, hogy a kicsik jól érezzék magukat, mert akkor nekünk is

Részletesebben

GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA

GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA A TARTALOMBÓL: OSZTÁLYUNK BEMUTATKOZÁSA KVÍZ KÉPEK MINDENNAPJAINKBÓL GONOSZKÓP PROGRAMJAINK 2016. ÉV I. ÉVFOLYAM, I. SZÁM RÓLUNK... Osztályunk a 11/G, szakma után itt

Részletesebben

BABAÁPOLÁS. Oilatum Bõrápolási tanácsadó kicsiknek és nagyoknak! Komplex bôrlágyító kezelés

BABAÁPOLÁS. Oilatum Bõrápolási tanácsadó kicsiknek és nagyoknak! Komplex bôrlágyító kezelés BABAÁPOLÁS Oilatum Bõrápolási tanácsadó kicsiknek és nagyoknak! Tartalom Ekcémás kisbabák és gyermekek bôrápolásáról Ekcémás kisbabák és gyermekek bôrápolásáról 3 A lényeg a bôrlágyítás 4 Trükkök, hogy

Részletesebben

LEGYEN KEDVENCE JÓ FORMÁBAN! NAPLÓ A TULAJDONOSOKNAK

LEGYEN KEDVENCE JÓ FORMÁBAN! NAPLÓ A TULAJDONOSOKNAK LEGYEN KEDVENCE JÓ FORMÁBAN! NAPLÓ A TULAJDONOSOKNAK Kedvence egészsége érdekében úgy döntött, hogy segít neki elérni az ideális testsúlyát. Minden segítséget megkap ehhez állatorvosától és a rendelő munkatársaitól,

Részletesebben

NICK BRUEL ROSSZ CICA. Rossz Cica! Boldog szülinapot, New York Times bestsellersorozat

NICK BRUEL ROSSZ CICA. Rossz Cica! Boldog szülinapot, New York Times bestsellersorozat NICK BRUEL ROSSZ Boldog szülinapot, Rossz Cica! CICA OLVASNI JÓ! 6 New York Times bestsellersorozat Könyvmolyképző Kiadó 2014 2. TarTalomjegyzék Első fejezet Jó reggelt, Cica! 5 Második fejezet Cica első

Részletesebben

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ...

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ... 2. munkalap: ÉRTÉKEIM - 1. Dátum:... - 2. oldal - Mindennapi NLP A most következő feladattal megismerheted az alapvető értékeidet. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 3. levelét.

Részletesebben

Állatkerti foglalkozások. Óvodásoknak

Állatkerti foglalkozások. Óvodásoknak Állatkerti foglalkozások Óvodásoknak Az állatkert az élmények kertje Élménygyűjtő séták az állatkertben Vannak, akik már megtapasztalták, milyen izgalmas úgy érkezni egy állatkerti látogatásra, hogy ott

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND 02.06. 02.07. 02.08. 02.09. 02.11. -II.-III. A hermetikus asztrológia 2. Az energiák funkciójuk szerinti elhelyezkedése - légzőgyakorlatok A test csatornái - légzőgyakorlatok - a 7 világhoz tartozó 02.13.

Részletesebben

Mi lesz veled. A Nyíregyháza környéki tanyavilág lakói hagyományosan

Mi lesz veled. A Nyíregyháza környéki tanyavilág lakói hagyományosan Mi lesz veled *» * A Nyíregyháza környéki tanyavilág lakói hagyományosan evangélikusok, a gyerekek közül sokan most is a városi evangélikus iskolákba járnak. A fiatalok viszont már a közeli megyeszékhelyen

Részletesebben

ERKÖLCSTAN 1-4. évfolyam Apáczai Kiadó

ERKÖLCSTAN 1-4. évfolyam Apáczai Kiadó ERKÖLCSTAN 1-4. évfolyam Apáczai Kiadó Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM SZENT BENEDEK KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA 9500 CELLDÖMÖLK, JÓZSEF A. U. 1. OKTATÁSI AZONOSÍTÓ: 036589

PEDAGÓGIAI PROGRAM SZENT BENEDEK KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA 9500 CELLDÖMÖLK, JÓZSEF A. U. 1. OKTATÁSI AZONOSÍTÓ: 036589 PEDAGÓGIAI PROGRAM SZENT BENEDEK KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA 9500 CELLDÖMÖLK, JÓZSEF A. U. 1. OKTATÁSI AZONOSÍTÓ: 036589 Tartalom 1. Az iskola nevelési programja... 4 1.1 A nevelő-oktató munka pedagógiai

Részletesebben

2014. október - november hónap

2014. október - november hónap 2014. október - november hónap Téma: A Lélek gyümölcse 5. hét Szeretet 2014. szeptember 30., kedd Tapasztald meg Isten szeretetét Ige: Drágának tartalak, és becsesnek (Ézsaiás 43,4) Max Lucado: Értékes

Részletesebben

ISTEN TENYERÉN Református hit- és erkölcstan munkafüzet egyházi iskolák 1. osztályos tanulói részére

ISTEN TENYERÉN Református hit- és erkölcstan munkafüzet egyházi iskolák 1. osztályos tanulói részére Ára: 960 Ft RP-001/2MFEI Hittan 1 Iskolai Munkafuzet Borito.indd All Pages 2014.07.04. 10:26:12 ISTEN TENYERÉN Református hit- és erkölcstan munkafüzet egyházi iskolák 1. osztályos tanulói részére TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Tanterv az erkölcstan 1-4.

Tanterv az erkölcstan 1-4. Tanterv az erkölcstan 1-4. Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak a fejlesztése,

Részletesebben

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1106 Budapest, Keresztúri út 8/A +36-1-264-4555 terjesztes@dunakiado.hu LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1. Oroszlánok és sasok LEGO Legends of Chima minifigurás foglalkoztató Sok

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből Mary Jo Putney: Egy hamis hölgy Budapest, General Press 2012. Lady Kiri Lawford mindent megtesz, hogy tökéletes úrinőként tagja lehessen az előkelő angol társaságnak, indiai gyökereit

Részletesebben

Itt van az ősz és a kullancsok?

Itt van az ősz és a kullancsok? Itt van az ősz és a kullancsok? Ahogy lassan, de annál biztosabban beköszöntenek a hidegebb napok, biztos Benned is felmerül a kérdés, meddig is ajánlott a kullancsok elleni védekezés. Kullancsok jelenlétére

Részletesebben

JELENTÉS. a Mackós Óvoda 2013/2014. nevelési évi partneri igény -, elégedettség, elégedetlenség mérésének eredményeiről. 2014.

JELENTÉS. a Mackós Óvoda 2013/2014. nevelési évi partneri igény -, elégedettség, elégedetlenség mérésének eredményeiről. 2014. Mackós Óvoda 1126 Budapest Németvölgyi út 46. tel/fax:35-60-528 e-mail: postmaster@mackosovoda.axelero.net honlap: www.mackosovoda.hu OM azonosító: 034482 JELENTÉS a Mackós Óvoda 2013/2014. nevelési évi

Részletesebben

Jegyzőkönyv Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Vezetőségi Ülés

Jegyzőkönyv Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Vezetőségi Ülés Jegyzőkönyv Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Vezetőségi Ülés Időpont: 2015. november 7. 15:00 Helyszín: 6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 74. Melléklet: Jelenléti ív Szavazati joggal jelenlevők száma:

Részletesebben

Csató Zsuzsa. Tordas

Csató Zsuzsa. Tordas Csató Zsuzsa Tordas Széltében-hosszában hatalmas, többemeletes, új, vöröstéglás épület, óriási, földtől plafonig érő ablakokkal. Körülötte frissen zöldellő park, tisztaság, jó levegő, rend. A nyitott kaput

Részletesebben

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Szerző: Koródi Sándor 2010. Hogyan teremtheted meg életedben valóban azokat a tapasztalatokat, amikre igazán a szíved mélyén vágysz? Ebből a könyvből és a hozzá tartozó

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető!

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető! 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

Akár 8 hónapon át tartó védelem a kullancsok és bolhák ellen.

Akár 8 hónapon át tartó védelem a kullancsok és bolhák ellen. trnd Projektmenetrend Foresto nyakörv: Akár 8 hónapon át tartó védelem a kullancsok és bolhák ellen. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/foresto trnd kapcsolattartód: suzanne@trnd.hu Teszteljük kutyánkkal

Részletesebben

NAGYVÁROSI ÁLLATTARTÁS

NAGYVÁROSI ÁLLATTARTÁS NAGYVÁROSI ÁLLATTARTÁS DR. FODOR KINGA állatorvos, egyetemi adjunktus SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI KAR 2011. április 27. DEFINÍCIÓK Nagyváros a lakosság száma 100 000 feletti de ebben az értelemben

Részletesebben

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV Kedves páciensem, kérem, válaszoljon részletesen minden kérdésre, mielőtt a tanácsadást elkezdenénk. Eljövetelének motivációja: barátok, ismerősök ajánlása önálló kezdeményezés

Részletesebben

A melléknevek képzése

A melléknevek képzése A melléknevek képzése 1 ) Helyezkedjen el kényelmesen, először mesélni fogunk... Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a magyar nyelv, benne sok szóval, kifejezéssel és szabállyal, amelyeket persze

Részletesebben

SZKA_209_22. Maszkok tánca

SZKA_209_22. Maszkok tánca SZKA_209_22 Maszkok tánca diákmelléklet maszkok tánca 9. évfolyam 207 Diákmelléklet 22/1 AUSZTRÁLIA TOTÓ Jelöld X-szel azokat a válaszokat, amiket helyesnek tartasz! Hány millió négyzetkilométer Ausztrália

Részletesebben

Buzsáki Gábor: Az életed kiszámolható!

Buzsáki Gábor: Az életed kiszámolható! Minden jog fenntartva 2015 www.asztropatika.hu 1 Ha egy problémával sokat foglalkozol, előbb-utóbb rátalálsz a megoldásra! Pontosan úgy, ahogyan ez lassan már 20 éve velem is történt a személyes tanácsadásaim

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 3

MagyarOK 1.: munkalapok 3 1. Mi a tárgy neve? kártyák telefon lámpa számítógép / laptop kulcs pénz igazolvány toll nyomtató asztal szék szemüveg könyv kávéfőző bögre buszjegy papír zsebkendő mobiltelefon ceruza Szita Szilvia és

Részletesebben

METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben)

METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben) METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben) Cégünket, a VARIMET Kft.-t 2005-ben alapítottuk. Főként lakatos munkákkal foglalkozunk,

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Lektorálatlan összegyűjtött változat A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA Farkas Mayer Zsó: Torkos (Fotó: Fetykó Judit) Farkas koma nem volt rest Piroska mamájához

Részletesebben

Gyerekszoba - pszichológus szemmel

Gyerekszoba - pszichológus szemmel Gyerekszoba - pszichológus szemmel A babaváró családok egyik legfontosabb problémája, hogy milyen legyen a gyerekszoba, hogyan, milyen bútorokat válasszanak, milyen tapétát, függönyt vagy kiságyat vásároljanak.

Részletesebben

A vágy titokzatos tárgya

A vágy titokzatos tárgya Fehér Dorottya A vágy titokzatos tárgya Tallér Edina: A húsevõ. Kalligram, Pozsony, 2010 Tallér Edina könyve már a fedőlapját tekintve is figyelmet ébreszt: borítóján vérvörös harisnyába bújtatott, a talajon

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára

FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára Zingo játékszabály és használati útmutató FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5+ 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára Játssz a kedvenc Zingo

Részletesebben

1991. évi LXIV. törvény a Gyermek jogairól szóló, New Yorkban, 1989. november 20-án kelt Egyezmény kihirdetéséről (A Magyar Köztársaság megerősítő okiratának letétbe helyezése az Egyesült Nemzetek Főtitkáránál,

Részletesebben

LVASNI JÓ Holly Webb

LVASNI JÓ Holly Webb OLVASNI JÓ! 6 Holly Webb HOLLY WEBB Cirmos barátra vágyik Sophy Williams rajzaival Könyvmolyképző Kiadó Szeged, 2011 3 Sophie-nak 5 Elsô fejezet Ma is a tanya felé megyünk? kérdezte reménykedve Rosie a

Részletesebben

Régi módszer, jó módszer...

Régi módszer, jó módszer... Régi módszer, jó módszer... A kukorica a pontycentrikus hazai hazai horgászat máig kiemelkedő jelentőségű csalija.. Régebben a filléres és a lófogú kukoricát kedvelték. A filléresnek onnan a neve, hogy

Részletesebben

FÉNYHÁLÓ Spirituális Magazin TEREMTÉSEINK TISZTA ÍGÉRETE

FÉNYHÁLÓ Spirituális Magazin TEREMTÉSEINK TISZTA ÍGÉRETE Szeretettel köszöntelek kedves Olvasó! 2015. XI / 31. szám November hónap - érzésem szerint - a letisztulást, az átláthatóságot, és az elcsendesedést hozza el számunkra, amire szükségünk is van, hiszen

Részletesebben

GAZDÁT KERESŐ VÉDENCEINK 2012. Szeptember 30 944 29 19

GAZDÁT KERESŐ VÉDENCEINK 2012. Szeptember 30 944 29 19 BUKSI-MUKSI Fagyi kb 1.5 éves drótszőrű tacskó keverék kan kutya. Más kutyákkal általában barátságos, cicákat egyenlőre nem bántja.nagyon jókedvű, mókás fazon. Pórázon szépen sétál már, gyerekek mellé

Részletesebben

Pille. Fekete Andrea - Pille Oldal 1

Pille. Fekete Andrea - Pille Oldal 1 Szerelem első látásra, mármint beleszeretni egy fajtába úgy, hogy az elmondva szinte már giccses, pedig igaz. Egészen 21 éves koromig nem rendelkeztem komoly kutyás múlttal, ha csak azt nem nevezzük annak,

Részletesebben