GAZDI - CICA HOROSZKÓP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GAZDI - CICA HOROSZKÓP"

Átírás

1 Kos (március 21.-április 20.) Kos macska Igazi kis bosszantó örökmozgók, akikre a vakmerőség és a kalandvágy jellemző, temperamentumos és aktív személyiségek, akik mind a 9 életüket igyekeznek kiélvezni. Szabadságvágyuk és élmény éhségük miatt keveset vannak a szerető családi fészekben, ehelyett inkább felfedezik a környéket vagy hosszabb túrákra indulnak. Néha tornádóként végigtombolnak a lakáson, ilyenkor csak a kaparásnyomok és szétcincált, széttépett darabkák jelzik útjukat. Ha dorombolós, ölben simogatható cicusra vágyunk, felejtsük el a Kos jegyében született macskákat. Magányos farkasként nem tűrik a túlzott szeretgetést, így könnyen kiereszthetik körmeiket gazdijukkal szemben is. Gyakran balhéznak össze a többi macskával, sőt a lakásban sem tűrnek meg más házi kedvencet. A legideálisabb gazdik az Oroszlánok és a Nyilasok, hisz ők erős személyiségükkel valamennyire kontrollálni tudják a kis vadócokat. Kos jegyű gazdi: A Kos szülött sportos, mozgékony alkat, és mindig sok programja akad. Nem mindennap van arra ideje, hogy hosszasan foglalkozzon cicájával. Ideális, ha kertes házban lakik, hiszen így a cica akkor sem unatkozik, ha éppen nélkülöznie kell a gazdi társaságát. Érdemes átgondolnia, hogy valóban felvállalja-e a cicatartást. Cicája: orosz kék macska. Kos jegyű cica: Önfejű, nagy vadász. Soha nem lesz lusta, mint Garfield, vagy cuki", mint Kitty. Megfogja, megeszi, odacsap, s ha valami nem tetszik, akkor lelép a szomszéd Öreg Hölgyhöz".

2 Bika (április 21.-május 20.) Bika macska Bátor és rendíthetetlen alkatú macskák, akik azonban egy rémes tulajdonság, a lustaság birtokosai is, így merészségük sokszor abból fakad, hogy lusták arrébb vonszolni magukat. Imádnak gazdijuk kedvében járni, hedonista alkatként szeretik a simizést, a fésülgetést és az apró falatkákat, az életük igazi gyönyöre a szundikálás. Nem tűrik viszont, ha bohócot próbálnak csinálni belőlük (például beöltöztetik), ilyenkor sértődötten továbbvonulnak és várják az engesztelést. Összességében szelíd, nyugodt, türelmes és felbosszanthatatlan állatok, így a kisgyerekes családok számára a Bika cicák a legideálisabbak, ám az egerészésre soha nem fogjuk őket rávenni. A nőstény macskák valódi gondoskodó anya típusok, akik az összes kicsinyüket féltve őrzik és etetgetik. Békét sugárzó alkatuk miatt a Bakok, a Rákok és a Szüzek ideális társai lehetnek a Bika cicák. Bika jegyű gazdi: Természetkedvelő alkat, szereti a zöldet és a friss levegőt. Ha kertje van, akkor szívesen kiül a hintaágyba, ölében a cicájával. Télen a házi kedvenc dorombolása mellett olvasgat a foteljében. A kötelességtudata is megvan ahhoz, hogy mindig a megfelelő gondoskodást nyújtsa állatkájának. A döntéseit átgondoltan hozza meg, nem hamarkodja el a cicatartást, s élethosszig aranyéletet biztosít kedvencének. Cicája: himalája cica. Bika jegyű cica: Kissé lusta, csak akkor csap oda, ha nagyon szükséges. Megfogja ugyan az egeret, de csak végszükség esetén eszi meg. Macskakajapárti. Hűséges, kedves, ragaszkodó.

3 Ikrek (május 21.-június 21.) Ikrek macska A legjátékosabb szőrmókok, igaz kis felfedezők, akik állandóan mozgásban vannak. Nyafogós típusok, ám a hiszti hátterében csak az áll, hogy a gazdi végre csakis velük törődjön. Lelkes, életrevaló kis csínytevők, akik szent küldetésüknek tartják, hogy mosolyt csaljanak a gazdájuk arcára. Kiemelkedően intelligens, kommunikatív állatok, igaz, hogy nem szeretnek bizonyos dolgokat, de a gazdijuknak még ezeket is megengedik. Mókamesterként az életükre és otthonukra is egy hatalmas játszótérként tekintenek, állandóan ugrabugrálnak, csúszkálnak, emiatt néha teljesen zakkantnak tűnnek, és kisebb-nagyobb károkat okoznak. Remekül kijönnek a többi cicával, sőt még a kutyusokkal is barátságot köthetnek. Összességében rendkívül elbűvölő és megnyerő személyiségek, hamar belopják magukat a macskaellenesek szívébe is. A tökéletes boldogság eléréshez egy Mérleg gazdi a legideálisabb, hisz vele remekül tud mókázni. Ikrek jegyű gazdi: Az Ikrek szülött mozgékony alkat, minden napra van programja. Problémát jelenthet, hogy nagyon kevés ideje van. Kiterjedt kapcsolatokat ápol, így nem sokat van otthon, hogy a cicával foglalkozzon. Ha viszont van egy megbízható családtag, aki a távollétei alatt is eteti a cicát, akkor belevághat az állattartásba! Feledékeny, így fel kell írnia, hogy mikor esedékesek az oltások, féreghajtás, bolhairtás és egyéb teendők. Cicája: sziámi macska. Ikrek jegyű cica: Karcsú, néha rossz evő, élénk cica, aki ha kevés a mozgástere, akkor a függönyre is felmászik". Garfield június 19-én született", Ikrek jegyű.

4 Rák (június 22.-július 22.) Rák macska Félénk, visszahúzódó, ingerlékeny típusok, akik tele vannak feszültséggel és érzelmi túlfűtöttséggel, mégis remekül alkalmazkodnak, jól tűrik a változatosságot. Szívós, kiszámíthatatlan természetük azonban feltűnő mélabúval, búskomorsággal párosulhat, hisz igazi töprengők, akik órák hosszat csak ücsörögnek és figyelik a körülöttük zajló eseményeket. Napközben imádnak otthon lenni, élvezik a gazdi szeretgetését, ám éjszaka egy egészen más személyiségük kell éltre és megkezdődik a potyázás. A hóbortok elviseléséhez egy művészlelkű Halak gazdi lehet a legideálisabb, de a független szellemű Skorpiókkal is jól megérthetik egymást. Rák jegyű gazdi: Cicáját a legjobb barátjának, sőt a családtagjának tekinti. Megosztja vele az életét, és minden búját-baját neki panaszolja el. Számon tartja a kedvenc macskaeledelét, és ebből jókora mennyiséget raktároz. Mivel a legszívesebben otthon tölti az idejét, így van alkalma arra, hogy babusgassa kedvencét. Állatkájának sohasem lesz hiánya a társaságban. Cicája: perzsa macska. Rák jegyű cica: Otthonülő, legjobban a puha párnák között vagy a meleg radiátoron szeret ücsörögni. Kedvence minden tengeri herkentyűs macskaeledel és a hal.

5 Oroszlán (július 23.-augusztus 23.) Oroszlán macska Társas, extrovertált jelleműek leginkább az Oroszlán jegyében született cirmosok, akiknek lételemük, hogy a figyelem központjában legyenek. Akaratosság, uralkodni vágyás és követelőzés jellemző rájuk, csak néha zökkenek ki a méltóságteljes nyugalom pózából. A méltóságteljes megjelenésű kedvencek otthonukra, mint a várukra, felségterületükre tekintenek, így a konkurenseik tudtára adják féltékenységüket. A Kos az ideális gazda a kissé pökhendi cirmosok számára, hisz mindig egy lépéssel kedvence előtt jár, és nem hagyja magát irányítani. Oroszlán jegyű gazdi: Az Oroszlán gazdi igényes, nagy körültekintéssel választja ki a cicáját, akinek, szépnek és előkelőnek kell lennie. Nem hanyagolja el az állatot, foglalkozik vele, és mindenből a legjobbat veszi neki. Szívesen beszélget" a cicával, így igazi barátság alakulhat ki az állatkával. A teendők számontartása néha gondot jelenthet, ezért naplót kell vezetnie az oltásokról, gondozási feladatokról. Cicája: abesszin cica. Oroszlán jegyű cica: A macskák királya". Sokszor robusztus, vagy éppen arról híres, hogy a falu kiscicáinak 99% az ő küllemi jegyeit viseli. A házban plüss kedvenc, a harcban félelmetes. Nem ismer megalkuvást. Vagy a legjobb, vagy semmi!

6 Szűz (augusztus 24.-szeptember 23.) Szűz macska Imádnivalók és lusták - talán ez lenne a legrövidebb jellemzés, amit a Szűz cicákról adhatunk. Intelligensek, ám csöppet komor jelleműek, se nem utolsó sorban rendkívül nyűgösek, és finnyásak tudnak lenni, ha a vacsorájukról van szó. Nem szeretik a változásokat és kellemetlenségeket, sőt a gazdik örömére általában tisztaságszerető jellemek. Az egérfogás nem az ő kenyerük, a gyilkolás nem vonzza őket, inkább csak játszani szeretnek áldozataikkal. Ösztönösen ügyelek azonban arra, hogy környezetükben minden ideális legyen, így remek társak lehetnek vakoknak vagy halláskárosultaknak, hisz tisztában vannak gazdájuk helyzetével s alkalmazkodnak a körülményekhez. Az ideális gazda egy Szűz cica számára a Bak vagy Bika. Szűz jegyű gazdi: A Szűz gazdi lelkiismeretes és pontos. Soha nem felejtkezik el kis kedvencéről, nála mindig ugyanabban az időpontban van az etetés. A napirendet nagy tiszteletben tartja, nem szeret ettől eltérni. Mindig szem előtt tartja állatkája szükségleteit, a legkedveltebb macskaeledelt veszi meg számára. Különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a cica tápláléka megfelelő összetételű legyen. Cicája: balinéz cica. Szűz jegyű cica: Imád mosakodni, sohasem menne az alom mellé vagy a vetemény közepébe. Finnyás, válogatós és alapvetően cuki. Igazi aratási macska", szabadban kevés futkos belőlük. Hello Kitty és Mirr Murr is a Szűz jegyében született.

7 Mérleg (szeptember 24.-október 23.) Mérleg macska Lefegyverzőek és elragadóak, igazi kis hízelkedők a Mérleg jegyében született cicák. Imádják a gazdijukat, szinte mindig vele lennének, állandóan a nyomában járnak, nyaggatják egy kis szeretetért. Határozatlanok és bizonytalanok általában, így a szokásosnál több figyelemre és szeretetre van szükségük, hogy érezzék, hogy valóban tőrödnek velük. Viszonylag lusták, ám ha megbomlik a megszokott rend vagy a gazdijuk nincs a helyén, könnyen nyugtalanná válnak. Fontos számukra, hogy rokonszenves és megnyugtató közegben éljenek, ösztönösen törekednek a jó viszonyra mindenkivel legyen az családtag vagy egyéb házi kedvenc. Társfüggőségüket mutatja, hogy néha képesek az ajtóban megvárni a háziak hazaérkezést. Érzékeny, aggódó természetükhöz a Vízöntők és a Halak bizonyulhatnak ideális társnak, a Nyilasokkal azonban rendkívül rossz párosítást alkothatnak. Mérleg jegyű gazdi: A Mérleg lételeme az esztétikum, gyönyörű és elegáns macska való neki. Sokat morfondírozik, mielőtt belevág az állattartásba, de ha vállalja, akkor lelkiismeretes. Alaposan át kell gondolnia a döntést, hiszen kiterjedt kapcsolatai nem hagynak számára sok szabadidőt! Döntésébe kalkulálja bele, hogy az állattartás mellett nem tartózkodhat napokig távol. Cicája: tonkinéz cica. Mérleg jegyű cica: Imádja a puha, szép takarókat, alvóhelyeket. Élvezi, ha nyakörvet viselhet, nézegeti magát a tükörben. Gyakran beteges, problémás is lehet. A Mérleg jegyében lőtték ki az első macskát, Félixet az űrbe!

8 Skorpió (október 24.-november 22.) Skorpió macska Erős és határozott jellemű házi kedvencek, akik a saját lábukon is megállnak, ha gazdájuk kevés figyelmet szentel nekik. Leleményes, intelligens állatként imádják irányítani és megtéveszteni környezetüket. Rendkívül elszántak és kitartóak, nem adják fel egykönnyen, hisz ha valamit el akarnak érni, azt el is érik. Céljaik érdekében sokszor bevetik a hízelgést, alapvetően titkolózó, önfejű és körmönfont macskák. Imádják megőrjíteni gazdájukat, ám szívük legmélyén csak szeretetre és biztonságra vágynak, érezni akarják, hogy minden körülöttük forog. Született vadászok, akik imádnak kint kóborolni, a hideg és az eső sem állhat útjukban. A Skorpió cicák legfontosabb jellemzője azonban az, hogy egyfajta telepatikus kapcsolatot alakítanak ki, egyszerűen tudják, hogy mire gondol gazdájuk, mielőtt hívnánk, őket már ott vannak. Skorpió jegyű gazdi: A Skorpió az állattartásban is szélsőséges: vagy hallani sem akar a cicáról, vagy több macskája is van. Mindent megtesz, hogy a cica jól érezze magát, és egészséges maradjon. Képes arra, szeretetből, hogy az állat igényeit sokszor a saját érdekei elé helyezze. Meg kell találnia az arany középutat, így lesz harmonikus kapcsolata a cicájával. A Skorpió szülött gyakran cica mágnes", egyszerűen utána szegődnek a macskák. Cicája: burma macska. Skorpió jegyű cica: Ő a boszorkány macskája", néha 9 élete van. Eltűnik, majd hetek múlva visszatér. Saját titkai vannak.

9 Nyilas (november 23.-december 21.) Nyilas macska Örök vándorlók és kalandorok a Nyilas jegyében született macskák, akiket a végtelen energia és a korlátolt intelligencia jellemez, hisz inkább ösztöneik vezetik őket. Szerencsétlen típusba tartoznak, ám mégis végtelenül pozitívak, energetikusak és optimisták, nem véletlen, hogy öröm velük az élet. Aki mozgalmas életet él, annak kiváló társ lehet egy Nyilas cica, hisz gazdájukhoz rendkívül ragaszkodnak, de távollétében sem esnek kétségbe. Szabadságvágyuk miatt nem szeretik a korlátokat és a szigort, könnyen világgá szegődhetnek, ha sanyarúra fordul sorsuk. Felettébb nyílt állatok, akik hatalmas adagnyi szeretetet képesek adni, ám van bennük egy kevés távolságtartás, függetlenség, amihez szentül ragaszkodnak. Az ideális gazdijelölt a Nyilas jegy szülötte, hisz személyiségük hasonlósága miatt remekül megértik egymást. Nyilas jegyű gazdi: A Nyilas gazdi igazi állatbarát, több cicája van, és mindegyiket imádja. Sokszor megrögzött macskamentő. Imádja az utazásokat is, és nem mindig viheti magával állatkáját. Néha épp ezért nincs saját cicája - bár szeretne... Sok szabadságot szeretne adni a cicának, kertesház-párti. Egyetlen dolog bosszantja: ha a cica madarakra vadászik. Cicája: brit macska. Nyilas jegyű cica: Igazán nagy vadász, mindent felfal, ami kicsit is ehető és mozog, ezzel felborzolva a gazdik kedélyét.

10 Bak (december 22.-január 20.) Bak macska A Bak jegyében született cicusok igazi kis törtetők, aki a szociális ranglétrán való előrelépésüket tartják a legfontosabbnak, hogy ők lehessenek a gazdi abszolút kedvencei. Általában komoly és félénk személyiségűek, ritkán szórakoznak és játszanak a többi háziállattal, inkább önös céljaik és vágyaik elérésével tőrödnek. Ha uralkodó pozícióba kerülnek, onnantól kezdve viszont remek főnökök, igazi anya típusok, akik a többieket mindentől óvják. A gazdi figyelmének felkeltése érdekében imádnak szokatlan dolgokat csinálni, ám mivel félős alkatok, szívesen bújnak a szekrény mélyére vagy az ágy alatti rész rejtekébe. Igazi városi ragadozók, sőt a legtöbb kóbor macska is a Bak jegyében születik. A Bak macskához egy Szűz gazdi illik legjobban, aki tolerálja a kis szőrgombolyag feltűnési viszketegségét, ám egy Mérleggel vagy Bikával is kellemesen kijöhet. Furcsasága, melankolikus alkata azonban a Nyilasokat őrületbe kergetheti. Bak jegyű gazdi: A Bak kötelességtudó gazdi, bár nem könnyű rávenni az állattartásra. Nagyon átgondoltan dönt, mérlegeli a gondokat és az örömöket is. Sajnos rengeteget dolgozik, így kevés ideje jut a cicára. Csak akkor érdemes macskát tartania, ha van egy megbízható barát vagy családtag, aki részt vesz a feladatokban. Nagyon figyel a cicus egészségére. Cicája: thai macska. Bak jegyű cica: Alapos, akkurátus, nyugodt cica, aprólékos gonddal mosakszik. Nem kóborol el, imád a házban lenni, és nagyon szereti a meleg helyiségeket.

11 Vízöntő (január 21.-február 19.) Vízöntő macska Kiszámíthatatlan és őszinte háziállatok, aki igazi helyi vagánynak számítanak a többi macsek körében. Keresik a változatosságot, a kalandokat, mivel könnyen megunják magukat, vágynak az eredetiségre és szórakozásra. Független személyiségek, aki nem szeretnek mindig a gazdihoz bújni és dorombolni. A Vízöntő jegyű cirmosok imádják környezetüket figyelni és a természetben kóborolni, kedvencük a fogócska és a fára mászás. Kalandos természetük mellett azonban megbízhatóak, hűségesek és intelligensek, sőt különösen fogékonyak az emberek érzelmi állapotára. Ha játszani van kedvük, ne utasítsuk vissza, mert ha nem kapnak, kellő törődés könnyen eltávolodnak gondozójuktól, hisz sértve érzik magukat. Ideális gazdajelölt lehet a Bika illetve az Ikrek, mert ők megértik ezeket az állatokat. Vízöntő jegyű gazdi: Ön magával egyenrangúnak tekinti a cicát, nem az állatot látja benne, hanem igaz barátját. Macskája szükségletei ugyanolyan fontosak, mit a saját érdekei. Sajnos nehéz összeegyeztetnie mindennapi életét az állattartással. Sok barátja van, szinte minden napra jut egy-egy program, amin részt szeretne venni. Jó, ha nem egyedül vállalja a macskatartást. Cicája: karthauzi macska. Vízöntő jegyű cica: Öntörvényű, oda megy, ahová akar, s akkor, amikor akar - különben pokollá teszi a gazda életét. Általában a saját érdekeit tartja egyedül szem előtt.

12 Halak (február 20.-március 20.) Halak macska Igazán összetett és bonyolult jellemű állatok a Halak jegyében született macsekok, akiket főként a kettős személyiség jellemez. Egyszer elragadó és barátkozós állatok, máskor pedig rideg, zárkózott típusok. Bonyolult személyiségüket csak egy türelmes és rendkívül intelligens gazdi tudja csak igazán megérteni és tolerálni. A házi kedvencek közül a Halak jegyében születettek a legérzékenyebbek, legfigyelmesebbek, sőt remek alkalmazkodóképességükkel percek alatt felmérik a szituációt, így ennek megfelelően viszonyulnak gazdájukhoz. Különös tulajdonságuk, hogy kedvelik a vizet, imádják a pocsolyákat és az esős napokon való kóborlást, sőt a zenét is tudják élvezni. Az ideális gazdijelöltek a Rákok és a Skorpiók, hisz a Rákokat remek humoruk segíti élvezni a macska furcsaságait, míg a Skorpiókkal igazi mély lelki kötödést alakíthatnak ki. Halak jegyű gazdi: A Halak gazdi nem tervezgeti, hogy állatot tart. Egy szép napon meglát az utcán egy kóbor cicát, és a szárnyai alá veszi. Fokozatosan, tapasztalatok árán tanulja meg, hogy miként kell a cicát megfelelően gondozni. A kedélyállapota hullámzó, így az is változó, hogy mennyit foglalkozik a cicáival. Macskás néni" típus, sokszor a környék összes kóbor cicája az ő kertjébe költözik. Fokozatosan alakítja egyre macskabarátabbá a kertjét. Cicája: birman cica. Halak jegyű cica: Kicsit nehezen nevelhető, ha lakásban akarjuk tartani, de ha megszokta a rendet, akkor nagyon szeretetteljes. Kint tartva nem kifejezetten hűséges, megtörténhet, hogy néha lelép a szomszédba pár jó falatért.

Állati Hírek - Állatkórházi Online Magazin

Állati Hírek - Állatkórházi Online Magazin Állati Hírek - Állatkórházi Online Magazin Havonta megjelenő online magazin 2011. év, 6. szám december-január A hónap betege Grillázs, a megkínzott cica ASKA Az ASKA kutyák karácsonya Akció Eukanuba Iams

Részletesebben

101 kérdés, amit a cicája megkérdezne a dokitól, ha beszélni tudna. Dr. BRUCE FOGLE. Lalla Ward illusztrációival

101 kérdés, amit a cicája megkérdezne a dokitól, ha beszélni tudna. Dr. BRUCE FOGLE. Lalla Ward illusztrációival 101 kérdés, amit a cicája megkérdezne a dokitól, ha beszélni tudna Dr. BRUCE FOGLE Lalla Ward illusztrációival UNIKUM KÖNYVEK, 1994 A mű eredeti címe: 101 Question Your Cat Would Ask Its Vet - If Your

Részletesebben

ONLINE. Kutya-macska barátság e Kutyák nyári fürdőzése. www.hazikedvencek.hu. 3. évfolyam 2. szám 2012. nyár

ONLINE. Kutya-macska barátság e Kutyák nyári fürdőzése. www.hazikedvencek.hu. 3. évfolyam 2. szám 2012. nyár 3. évfolyam 2. szám 2012. nyár A felelős állatbarátok magazinja ONLINE www.hazikedvencek.hu Kutya-macska barátság e Kutyák nyári fürdőzése e Macskafajták e Állattartási szabályok e Az óvilági csíkos mókus

Részletesebben

Imolai Judit Asztrológus Telefon: 20/9462293 E-mail: info@astrologia.hu

Imolai Judit Asztrológus Telefon: 20/9462293 E-mail: info@astrologia.hu 2013. - a Hold Éve Az érzelmek és a lélek éve lesz 2013., a saját hozzáállásunk határozhatja meg az ügyeink sikereit és a világ sorsát is. Nagy a felelősségünk. Mit akarunk tehát bevonzani? A 2013. esztendő

Részletesebben

VAS JULIANNA KUTYAVILÁG. A menhelyi kutyák lélektana

VAS JULIANNA KUTYAVILÁG. A menhelyi kutyák lélektana VAS JULIANNA KUTYAVILÁG A menhelyi kutyák lélektana Kutyavilág A menhelyi kutyák lélektana A kutya évezredek óta szimbiózisban él az emberrel, és ez alatt az idő alatt a kutyalélek már-már emberivé fejlődött.

Részletesebben

Hétköznapi szerepeink fogságában

Hétköznapi szerepeink fogságában Aranyos Zsolt Hétköznapi szerepeink fogságában Előadások címei: Színház az egész világ Szerepek az iskolában Kamaszkori szerepek Szerepek a szexualitásban Szerepek a munkahelyen Szerepek a családban Szerepek

Részletesebben

Elbûvölô Elbûvölô macskák Elbûvölô macskák Elbûvölô macskák

Elbûvölô Elbûvölô macskák Elbûvölô macskák Elbûvölô macskák Elbûvölô Elbûvölô macskák Elbûvölô macskák Elbûvölô macskák Elbûvölô macskák A macskák fajtái, származásuk a macskák viselkedése és élettana hogyan tartsunk macskát? Általános iskolai segédanyag Elbûvölô

Részletesebben

I. fejezet Kutyavásárlás előtt

I. fejezet Kutyavásárlás előtt I. fejezet Kutyavásárlás előtt Szeretnék egy kiskutyát! sokszor hallani ilyen vagy hasonló kijelentést. Nincs is ezzel baj, hiszen fantasztikus dolog a kutyázás. Sok leendő kutyatartó viszont nincs tisztában

Részletesebben

KEDVES ÚJDONSÜLT RETRIEVER GAZDI!

KEDVES ÚJDONSÜLT RETRIEVER GAZDI! KEDVES ÚJDONSÜLT RETRIEVER GAZDI! Kérjük, olvassa el és alaposan fontolja meg az itt leírtakat! Az elválás a kölyökkutya számára nem könnyű,de sokat tehetünk azért, hogy hamar feldolgozza a stresszt és

Részletesebben

KUTYAVILÁG KUTYAVILÁG. Kutyavilág KUTYAVILÁG KUTYAVILÁG. A kutyák származása és rokonaik Hogyan mûködik a kutya teste? A kutya és az ember

KUTYAVILÁG KUTYAVILÁG. Kutyavilág KUTYAVILÁG KUTYAVILÁG. A kutyák származása és rokonaik Hogyan mûködik a kutya teste? A kutya és az ember KUTYAVILÁG KUTYAVILÁG Kutyavilág KUTYAVILÁG KUTYAVILÁG A kutyák származása és rokonaik Hogyan mûködik a kutya teste? A kutya és az ember Általános iskolai segédanyag 1 Kutyavilág Tisztelt Tanárok! A kutyák

Részletesebben

A Baba lelki fejlődése újszülött kortól 3 éves korig

A Baba lelki fejlődése újszülött kortól 3 éves korig A Baba lelki fejlődése újszülött kortól 3 éves korig írta: Vida Ágnes babapszichológus Újszülött Az újszülöttkor teljesen felhőtlen a baba számára: 6 hetes korig szinte úgy érzi, mintha egy lenne az édesanyjával.

Részletesebben

Hermann Gmeiner professzor és Josef von Ferenczy mondott üdvözlô beszédet a gyermekfalu megnyitásakor.

Hermann Gmeiner professzor és Josef von Ferenczy mondott üdvözlô beszédet a gyermekfalu megnyitásakor. BATTONYA A TÖRTÉNET KÉPEKBEN 1983 1984 1986 ÉV TÖRTÉNET Sok lelkes, segítôkész ember munkájának köszönhetôen itt, Battonyán kezdett épülni az elsô magyarországi SOS Gyermekfalu. 2009 Megépülhettek a családi

Részletesebben

Manapság elsődlegesen társak vagy barátok, de megfelel, mint a család őrző kutyája. Ugatnak, ha valaki közeleg, de ha a tulajdonos ismerőse jön, majd

Manapság elsődlegesen társak vagy barátok, de megfelel, mint a család őrző kutyája. Ugatnak, ha valaki közeleg, de ha a tulajdonos ismerőse jön, majd Shar Pei Felépítés: Az első kérdés, amit egy leendő tulajdonos feltesz, hogy milyenek lesznek. A válaszok legalább annyira eltérőek, mint a kutyák. Az eddigi tulajdonosok úgy vélekednek, hogy intelligens,

Részletesebben

KISOKOS. Segédlet új kuvasztulajdonosoknak. (MEOE Hungária Kuvasz klub)

KISOKOS. Segédlet új kuvasztulajdonosoknak. (MEOE Hungária Kuvasz klub) KISOKOS Segédlet új kuvasztulajdonosoknak (MEOE Hungária Kuvasz klub) Kedves Új Kuvasztulajdonos! Hadd gratuláljak elsõként, hogy ezt a nagyszerû magyar pásztorkutyát választotta. Egyúttal azt kívánom,

Részletesebben

www.ferficsabitas.com Bemutatja: Tippek és trükkök férfiak elcsábításához és megtartásához

www.ferficsabitas.com Bemutatja: Tippek és trükkök férfiak elcsábításához és megtartásához A www.ferficsabitas.com Bemutatja: Tippek és trükkök férfiak elcsábításához és megtartásához Az alábbiakat a www.ferficsabitas.com jóvoltából olvasod. Ha még többet szeretnél megtudni álmaid férfijának

Részletesebben

A védikus asztrológia kézikönyve

A védikus asztrológia kézikönyve A védikus asztrológia kézikönyve Gauranga Das A védikus asztrológia kézikönyve Lál Kiadó LEKTORÁLTA Banyár Magdolna Németh Orsolya Tóth Gábor BORÍTÓTERV Magyar Zsuzsanna Tárkányi Szabolcs SZÁMÍTÓGÉPES

Részletesebben

USER MANUAL A CICÁMHOZ

USER MANUAL A CICÁMHOZ és az Állatmentő Sereg Macskamentés bemutatja USER MANUAL A CICÁMHOZ Készítette: Pintér Attila (Macska-fogó) 2015. március 22. Mi ez? Miben segí t neked? Ez pontosan az, ami: egy használati utasítás a

Részletesebben

Irta: Dr. Fekete Barbara Szakmailag ellenőrizte: Dr. Fekete Karolina Illusztrálta: Haui József Borítóterv: Tyihák Katalin Szerkesztette: Rácz Sándor

Irta: Dr. Fekete Barbara Szakmailag ellenőrizte: Dr. Fekete Karolina Illusztrálta: Haui József Borítóterv: Tyihák Katalin Szerkesztette: Rácz Sándor Irta: Dr. Fekete Barbara Szakmailag ellenőrizte: Dr. Fekete Karolina Illusztrálta: Haui József Borítóterv: Tyihák Katalin Szerkesztette: Rácz Sándor Dávid Ildikó Kricskovics Zsuzsanna Kiadás éve: 2008

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT.

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A demokrácia szó az ógörög (demokratia) szóból származik, jelentése a nép uralma. A szó töve a (démosz) nép szó, a (kratein) jelentése uralkodni, a (ia) pedig egy képző. A demokrácia lényege, hogy a közösség

Részletesebben

Nem érted, hogy adott motivációs eszközre miért reagálnak

Nem érted, hogy adott motivációs eszközre miért reagálnak 1. Könyvünk abban segít, hogy minél pontosabban fel tudd mérni az egyes ügyfélcsoportokat, és az így nyert információkat pénzre is tudd váltani. Nem állítjuk, hogy az egyes ügyféltípusokon belül mindenkit

Részletesebben

10 KÖLTSÉGES HIBA, ami megkeseríti a kutyás életed

10 KÖLTSÉGES HIBA, ami megkeseríti a kutyás életed 10 KÖLTSÉGES HIBA, ami megkeseríti a kutyás életed Kedves olvasó Kutyát nevelni nehéz feladat, bárki bármit mond. Mint az élet minden területén, itt is követünk el hibákat. Összefoglaltuk Neked a legköltségesebbeket,

Részletesebben

Vásárlási tanácsadó az olcsokutya.uw.hu alapján

Vásárlási tanácsadó az olcsokutya.uw.hu alapján Vásárlási tanácsadó az olcsokutya.uw.hu alapján 2010 Köszönjük, hogy ellátogatott hozzánk kiskutyavásárlási szándékával. Kérem, hogy olvassa el, mielött kiskutyát vásárolna tőlünk. Mindig arra törekszünk,

Részletesebben

www.kismamablog.hu A baba fejlődése 1-4 éves korig

www.kismamablog.hu A baba fejlődése 1-4 éves korig A baba fejlődése 1-4 éves korig Gyermeked 13 hónapos Az "átlagos" baba ebben a korban kezd el járni. A folyamat viszonylag lassúnak tűnhet: először csak 1-1 lépést tesz az egyik kapaszkodótól a másikig

Részletesebben

[2] [4] [6] [08] [10] [11] A szeretet három fajtája. A magány hatása az emberi szervezetre

[2] [4] [6] [08] [10] [11] A szeretet három fajtája. A magány hatása az emberi szervezetre 2014 Évfolyam III #23 [2] FiatalOK [4] A Te egészséged [6] A Te családod [08] Lelkünk [10] Tudomány világában [11] Gyerek sarok A szeretet három fajtája... A magány hatása az emberi szervezetre Hogyan

Részletesebben

ÜRES FÉSZEK SZINDRÓMA

ÜRES FÉSZEK SZINDRÓMA Egészségesnek lenni annyit jelent, hogy jó kapcsolatban vagyok Istennel, a teremtett világgal, önmagammal és embertársaimmal! Csertáné Bohn Judit: ÜRES FÉSZEK SZINDRÓMA Az egyéni és családi élet szakaszai

Részletesebben

DESMOND MORRIS MIÉRT CSINÁLJA? A MACSKA Nélkülözhetetlen útmutató a macskák viselkedéséhez

DESMOND MORRIS MIÉRT CSINÁLJA? A MACSKA Nélkülözhetetlen útmutató a macskák viselkedéséhez DESMOND MORRIS MIÉRT CSINÁLJA? A MACSKA Nélkülözhetetlen útmutató a macskák viselkedéséhez Fordította Nemes Ágnes EURÓPA KÖNYVKIADÓ BUDAPEST 1990 Kötetünk az alábbi kiadvány alapján készült: Desmond Morris:

Részletesebben

Virágok, csokrok, ruhák, dekoráció

Virágok, csokrok, ruhák, dekoráció Virágok, csokrok, ruhák, dekoráció "Bizony mondom, elmúlik e világ. És bizony mondom, megmaradok én. S bizony, ha két szív egy ütemre dobban, Az egy-ütemben ott dobbanok én." (Reményik Sándor: Egy Hymen-hírre)

Részletesebben

Születési horoszkóp és aszcendensszámítás

Születési horoszkóp és aszcendensszámítás Születési horoszkóp és aszcendensszámítás Gyermeked születési helye: Budapest Gyermeked születési ideje: 2005.07.18. 20:40 Születési jegy: Rák Aszcendens: Bak A Rák napjegyrıl általában A Rák élete az

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tokeleteselet.hu Tartalomjegyzék Előszó... 4 Ki vagyok én, és miért osztom az észt?... 5 Hogyan használd?... 6 Miért vagyunk itt?... 8 Megéri változtatni?...

Részletesebben

Az iskola nem pótolhatja a szülõket. Adómentes iskolakezdési támogatás. Gyermekeink õszi ruhatára. Kismamanapló: Sírni hagyni?

Az iskola nem pótolhatja a szülõket. Adómentes iskolakezdési támogatás. Gyermekeink õszi ruhatára. Kismamanapló: Sírni hagyni? Ingyenes magazin l I. évfolyam 1. szám l 2006. augusztus Az iskola nem pótolhatja a szülõket Adómentes iskolakezdési támogatás Gyermekeink õszi ruhatára Kismamanapló: Sírni hagyni? Az unoka nem a mi gyerekünk!

Részletesebben