BORKÖNYV

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "WWW.SOPRONIBORHAZ.HU BORKÖNYV"

Átírás

1 Soproni Borház S O P R O N I BORKÖNYV

2 A Soproni borvidék A Soproni borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő-tó déli partján és a Soproni-hegység lankáin terül el. A borvidék teljes területe kb ha, amelyből kb ha területen termelnek szőlőt. A szőlőtermesztés hagyománya egészen a római időkig nyúlik vissza. A legnagyobb részben vörösbort készítenek, elsősorban a kékfrankos szőlőfajtából, de számos nemzetközi fajta is meghonosodott a borvidéken. Sopron bora jellemzően közepes testű és alkoholtartalmú, friss, jó savtartalommal rendelkezik. A soproni szőlőművesekre használt gyakori kifejezés a poncichter, németes írásmódban Ponzichter. A kifejezés a német Bohnenzüchter (babtermelő) szóból A kékfrankos legendája származik, mivel a helyi borosgazdák a szőlő- és bortermesztési tevékenységüket a szőlősorok közé ültetett zöldségek termesztésével egészítették ki. A legfőbb zöldség a bab volt, de előfordult a paradicsom, a burgonya és a káposzta is. A zöldségek eladásából származó plusz bevétel gazdaságosabbá tette a termelést, miközben a szőlő művelését nem akadályozta. A poncichter megnevezést nem alkalmazzák hivatalosan, nem társadalmi vagy vagyoni kategória, minden bortermeléssel foglalkozó gazdát így neveztek. A kifejezés már használatban volt a 19. században is, de vélhetően jóval korábban keletkezett. A soproni borosgazdák ma is büszkén vállalják poncichter őseiket. Napóleon katonái 1809 májusában foglalták el Sopron városát. A helyieknek beszállásoltatási kötelezettségük volt, napi háromszori érkezést és bort kellett biztosítani a katonáknak. Természetesen a franciák nem elégedtek meg a napi kb. 1 liter előírt bormennyiséggel, ezért igényüket a Buschenschankokban (kimérésekben) próbálták kielégíteni. A részeg katonák randalírozása egyaránt sok gondot okozott a soproniaknak és a francia katonai vezetésnek is, ezért este 9 óra után megtiltották a borkimérést. Ennek ellenére is állandóak voltak a rendbontások. A megszállás ideje alatt összesen több mint liter bort kellett a franciáknak átadni, sőt ezen felül hadisarcként is vittek magukkal az italból. Ezt a mennyiséget a soproniak a környékbeli gazdákra előírt beszolgáltatási kötelezettséggel tudták csak fedezni. A kékfrankos név eredetét ebből az időből származó helyi történet magyarázza. Amikor a franciák a poncichterektől bort vásároltak, frankkal fizettek. Viszont kétféle frank is forgalomban volt, ezek közül a poncichterek csak a kék színű frankot fogadták el. A történet csak legenda, hiszen abban az időben még mindig a fehérborok termelése dominált a borvidéken, a kékfrankos fajtát bár valóban ismerték, tömeges telepítése csak a filoxéra-vészt követően történt meg. A francia csapatok 1809 novemberében hagyták el Sopront, a helyi gazdák és szőlőik már néhány év múlva ki is heverték a megszállás által okozott károkat.

3 Soproni Borház és Zsindelyes Pálinkaház A 300 éves pincében megkóstolhatja a Soproni Borvidék legjobb borait. Egy helyben ülve körbejárhatja az egyik leghíresebb borvidéket, észrevétlenül megismerve a borászat eszközeit, titkait. A Soproni Borház kizárólag a Történelmi Soproni Borvidék borait kínálja vendégeinek. Közel 100 féle minőségi soproni bort kínálunk. Széles, és a térségben egyedi borkínálatunkból különböző borkóstolók is összeállíthatók igény szerint. Vendégünk közel 20 soproni pincészet borai közül válogathat, igényelhet borkóstolót, vagy egy adott pincészet borait kóstolhatja végig. Mindezek mellé étlapunkról választhat hidegtálaink illetve frissensültjeink közül. Csoportos vendégeink számára, előzőleg egyeztetéssel egységes és egyedi ételeket is elkészítünk. Az ódon pince falai között a Soproni Borvidék legnemesebb nedüi mellet megsimerhetik a Zsindelyes pálinkák különleges ízvilágait is. A Zsindelyes az országban megtermő gyümölcsök közül szinte mindenből kifőz valami finomat, legyen az barack, cseresznye, málna, birs, bodza, meggy vagy éppen feketeribizli. A Zsindelyes termékcsalád különlegessége, hogy az acéltartályos pihentetés után még 3 hónapot fahordóban érlelődik a Kajszibarack-, Besztercei Szilva-, Szabolcsi Almaés az Ó Törkölypálinka, amelynek köszönhetően rendkívül kellemes színt, illatot és zamatot kap. A termékcsalád tagjai közül is kiemelkedik az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggy, amely számos hazai és nemzetközi díjat nyert. Külön kiemelendő, hogy Földrajzi Árujelző Oltalom alatt áll az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinka (amelyet csak a Zsindelyes Pálinkafőzde állíthat elő és forgalmazhat), a Szabolcsi Jonagold Ágyas Almapálinka és a Szatmári Ágyas Szilvapálinka.

4 Töltl Pincészet Ft/palack Ft/palack Töltl Kékfrankos 2009 A Töltl Pincészet festői környezetben, a Fertő-hanság Nemzeti Park tájvédelmi körzetében található. A család immár fél évezrede borászkodik. A bor illatát a fűszerek gazdagsága jellemzi, melyhez telt ízek és bársonyos kerekség társul. A nagyfahordós érlelés következtében tökéletes a harmónia. Töltl Zweigelt 2009 A bor, mint a gazdája igazi egyéniség, jellegzetes fűszeres, izgalmas világa könynyen felismerhető. Meleg, kedves illata a szedret idézi. Ízvilágában is a szedres gyümölcsösség uralkodik, a kakaó és a gyömbér pikáns jegyei kíséretében. Közepes testű bor Ft/palack Ft/palack 300 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Töltl Kékfrankos rosé 2010 Friss, gyümölcsös illatú bor, szamócás, málnás ízjegyekkel, harmónikus savgerinccel. A tavasz beköszöntével válik a meleg nyári esték nélkülözhetetlen kísérőjévé. Szigorúan jól behűtve fogyasszuk!

5 Töltl Pinot blanc 2010 Ritka ültetvény errefelé, egyébként világfajta, a chardonnay unokatestvére, érdemes megkóstolni. Sűrű szövésű, karakteres, tiszta szerkezetű, száraz fehérbor, friss savakkal, a fajtára jellemző fűszeres illatokkal és ízjegyekkel Ft/palack Ft/palack Kimért borok Töltl vörös (Kékfrankos) Töltl fehér (Pinot Blanc) 130 Ft/dl 130 Ft/dl Fröccsök vörös vagy fehér Kisfröccs 1 dl bor, 1 dl szóda Hosszúlépés 1 dl bor, 2 dl szóda Nagyfröccs 2 dl bor, 1 dl szóda Lakó-fröccs 1 dl bor, 4 dl szóda Viceházmester 2 dl bor, 3 dl szóda Házmester 3 dl bor, 2 dl szóda Háziúr 4 dl bor, 1 dl szóda Távolugrás 1 dl bor, 9 dl szóda Polgármester 6 dl bor, 4 dl szóda Krúdy-fröccs (nem tévedés) amely az író-ötletgazda szerint csupán megvicceli a bort: 9 dl bor, 1 dl szóda 160 Ft 190 Ft 290 Ft 250 Ft 350 Ft 450 Ft 550 Ft 400 Ft 900 Ft Ft

6 Gangl Pince Ft/palack Ft/palack Gangl Kékfrankos 2007 A Gangl család szőlész-borász múltja másfél évszázadra tekint vissza. A bor csillogó rubinszínű, enyhén fűszeres illat, piros ribizlivel. Tartalmas, gyümölcsös bor lekerekedett savakkal, érezhetően elegáns fahordós érleléssel. Gangl Merlot 2005 A Merlot az egész világon ismert, világfajtának tekinthető vörösborszőlő, nemzetközi besorolás szerint a nagy kékszőlőfajták egyike. Szájban érett, lekváros jegyeket viselő harmonikus bor, szép szerkezettel. 260 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Gangl Merlot 2006 Gránitvörös, mély színárnyalatú bor. Illatvilágában mák, tea aromák bukkannak elő. Ízében vörösbogyós gyümölcsök alkotnak kifogástalan egyensúlyt. Teste nem túl vastag, ám jellegzetes zamatai ezt kompenzálják.

7 Gangl Sauvignon blanc 2010 A Sauvignon Blanc kiemelkedően népszerű, ropogós, száraz, aromatikus és világszerte kiválóan elkülöníthető borokat termő fajta. A bor reduktív módon készült, klasszikus zöld egzotikus illat (csalán, bürök). Ízében erőteljesen zamatos és rendkívül frissítő. Sajttal tökéletes. 260 Ft/dl Ft/palack Ft/palack

8 Hermann Pince Ft/palack Ft/palack Hermann Kékfrankos 2007 A Hermann Pince egy olyan családi vállalkozás, amelyben a fő hangsúly az oltványtermelésben és szőlő szaporító alapanyag nagykereskedelmi forgalmazásán van. Hagyományos eljárással készített, közepesen testes, bíborszínű, kis tölgyfahordós érlelésű bor. Tipikus soproni kékfrankos. Hermann Zweigelt 2007 A Zweigelt egy Ausztriából származó szőlőfajta, amely a Kékfrankos és a Szent Lőrinc fajták kereszteződéséből jött létre. A bor hagyományos eljárással készült, kiváló tanninokkal rendelkező, bíborszínű, kis tölgyfahordóban érlelt, könnyedén gyümölcsös Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Hermann Cabernet sauvignon 2007 Mély színű, testes vörösbor a fajta minden szépségével és a kishordós érlelés eleganciájával. Illatában és ízében fekete ribizli és cseresznye a fő jellemzője.

9 Cousin Vin Pincészet Ft/palack Ft/palack Cousin Vin Mosolygós Zöld veltelini 2010 Egy mosoly megnevettet. Egy mosoly összeköt. Egy mosoly elbűvöl. Egy mosoly megigéz. Egy mosoly legyőz minden akadályt. Egy mosoly elsimít minden viszályt. Egy mosoly mindent elmond. Cousin Vin Szívesen Kékfrankos Rozé 2010 Vannak szavak, melyek megszépítik az életet. Némi kedvességgel megváltoztatjuk a világot. Legyen akár csak egy kifejezés, amitől jobban érezzük magunkat. Ezért kínáljuk Önnek így ezt a bort. Szívesen Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Cousin Vin Örökség Kékfrankos 2010 Az ősz elmúltával mindig szegényebbek leszünk. Hisz elveszítjük azt, amiért egész évben dolgoztunk. Távoztakor, azonban mégis ránk hagyja csodás kincseit, melyek ünneppé változtatják a hétköznapokat. Ez a mi örökségünk.

10 Ákos Pince Ft/palack Ft/palack Ákos Bonus Cuvée 2007 A svájci Baselban élő borász, Ákos István házasítása, amelynek összetevői: 40% Cabernet Sauvignon, 40% Syrah és 20% Merlot. Üde, gyümölcsös vörösbor, elegáns hordóhasználattal, hosszú, tartalmas utóízzel. Ákos Kékfrankos klasszikus 2007 Mély bíborszín, közepesnél intenzívebb illat, érett szilvával, meggyel, fűszerekkel. Száraz bor, közepes savakkal, alkohollal, komplex ízekkel. Fiatalos, lendületes, gyümölcsös kékfrankos a hétköznapokra is! Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ákos Királyleányka 2010 A biodinamika szellemében dolgozó borász intenzív, mézes gyümölcsös illatú és ízvilágú fehérbora határozott és elegáns savakkal, fűszeres, hosszú lecsengéssel. Finom, harmonikus testes bor, amely akár aperitifnak is kiváló!

11 Ákos Merlot 2006 Szép sötétvörös, testes, lágy, teljes zamatú, gyümölcsös, kissé vaníliás, feketeribizlis, szilvás tónusú, bársonyosan csersavas, száraz minőségi vörösbor. Kellemesen fanyar, fűszeres, közepes lecsengésű Merlot Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ákos Réthly Cuvée 2007 A bort Ákos István dédapja iránti tiszteletből készítette el Cabernet sauvignon, Syrah és Merlot szőlőfajtákból. Réthly Antal meteorológus, egyetemi tanár, a földrajzi tudományok professzora volt, akinek több évtizedes megfigyelései most, a klímaváltozás kapcsán kerültek középpontba. Ákos Soproni Cuvée 2006 Kékfrankos, Merlot, Syrah és Zweigelt házasításából készült kézműves bor. Színe közepesen piros, illatában animális jegyeket és gyümölcsösséget magán hordozó bor, amely érett tanninjaival ínyencek kedvence lehet! Ft/palack Ft/palack

12 4.700 Ft/palack Ft/palack Ákos Zweigelt 2008 Rubinszín, fűszeres-finom illat, jóleső meggyességgel-málnássággal. Közepes test, barátságos, nem hivalkodó tanninnal, amely a szájban tiszta, gyümölcsös, száraz ízekkel és korrekt lecsengéssel párosul.

13 Pfneiszl Pincészet Pfneiszl Impression Rouge 2005 A soproni Pfneiszl Pincészet teljes egészében családi vállalkozás, melyet Birgit és Katrin Pfneiszl vezet. A bor illatában és ízében is rendkívül gyümölcsös, hűvös, fűszeres, melyet kellő savak és közepes tanninok kísérnek némi csokoládés lecsengéssel Ft/palack Ft/palack 390 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Pfneiszl Kékfrankos Újra Együtt 2010 Az első palack Újra Együtt bor 2004 május elsején hagyta el a pincét, pontosan azon a napon, amikor Magyarország az Európai Unió tagjává vált. A bor málnás-meggyes gyümölcsössége szépen egészül ki a fajta fűszeres jegyeivel. Friss, üde, harmonikus kísérő minden alkalomra. Pfneiszl Sparkelina Rosé 2010 Igazi trendi habzóbor. Könnyed, szájban a piros bogyós gyümölcsöket robbantó különlegesség. Mi mást kívánhatna az ember egy forró napon, mint egy 100% Shirazból készült, málna illatú, citrusos zamatú, finoman pezsgő, laza frissítőt? Ft/palack Ft/palack

14 Jandl Pince Ft/palack Ft/palack Jandl Cabernet franc 2006 A Jandl Pincészet alapítói egy fertőrákosi poncichter család, akik több évszázadnyi borász tapasztalattal rendelkeznek őseik révén. A bor érett fekete bogyós gyümölcsök és bodzára emlékeztető illatokkal tárul a fogyasztó elé, ízében pedig kellemes sav társul alkohol-tannin egyensúllyal. Jandl Kékfrankos 2009 A Jandl Soproni Kékfrankos gyümölcshangsúlyos bor. Sokrétű, illatában és ízében is málna, ribizli dominál. Fűszeres, zamatos vörösbor, amelyet élvezet inni. Markáns, jó savkészlet jellemzi Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Jandl Missió 2008 Kékfrankos, egészen sötét bíborszínű, intenzív illattal rendelkező vörösbor. Szájban uralkodó a cserzőanyag, emellett a bor finoman savhangsúlyos, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízvilággal.

15 Jandl Syrah 2007 Közepesen mélybíbor színű vörösbor. Elegáns fás illat, leginkább cseresznye és egy kis cherry ízesítésű pipadohány jellemzi ezt a bort. Íze friss, amely gyümölcsösséggel és kellemes savakkal társul, érett finom tanninnal kiegészülve Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Jandl Syrah rosé 2010 A bor színe hagymahéjra emlékeztet, jellemzője a frissesség, gyümölcsösség. Elegáns savai még kívánatosabbá teszik. Aperitifként is fogyasztható, illik a legtöbb ételhez, amely igazi könnyed frissítő hatású rosébor. Jandl Visio 2007 A pincészet első cuvée bora, amely es évjáratú Cabernet Franc és Merlot házasításából jött létre fele - fele arányban. Gyümölcsös, közepes testű, fiatalos, száraz vörösbor, közepes savgerinccel Ft/palack Ft/palack

16 1.820 Ft/palack Ft/palack Jandl Zöldveltelini 2010 Sárgás-zöld színű, borsra, zöldpaprikára emlékeztető illatú, igazi zöld bor. Ez a fehérbor a természet gyöngyöző eleganciáját, üde tisztaságát és mókás bájait hordozza minden cseppjében. Igazi borivó nem elégedhet meg belőle egy pohárral.

17 Lővér Pince Lővér Balfi présház Syrah siller 2008 A Lővér Pincéhez 85 hektár szőlő tartozik, az ültetvényeket a legjobb dűlőkbe telepítették, jellemzően ernyő művelésmóddal. Syrah siller? Akinek több kell egy rosénál! Érettebb illat és ízjegyek, jó felépítéssel, lendületes savakkal Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Lővér Balfi Présház Kékfrankos 2007 Az érett gyümölcsök fűszereit - Nagymama szilvalekvárja - koncentráltan hordozó bor tökéletes gömbölyűségben tölti ki érzékszerveinket. Erőteljes, nehéz ételekhez, esti beszélgetésekhez fogyasszuk! Lővér Balfi Présház Shiraz 2006 A Shiraz (Syrah) perzsa eredetű, Európába Franciaország közvetítésével került nemes szőlőfajta. A Shiraz fajta jellegzetes feketeszeder illatát és ízét izgalmasan rafinálja a kisfahordós érlelés. Ízében pörkölt aromák is felsejlenek, mély színű testes bor komplex összhatással Ft/palack Ft/palack

18 2.210 Ft/palack Ft/palack Lővér Győri Püspökségi Chardonnay 2009 A Chardonnay világszerte ismert szőlőfajta, amelyet a világ minden szőlő és bortermelő országában termesztik. Kristálytiszta szín, dúsgazdag, közepesen intenzív illatok, gyümölcsösen-barackosan friss ízjegyek. Finom savérzetű bor. Lővér Kékfrankos rosé 2009 A klasszikus rosé! Színében a vöröshagymahéj eleganciájával, rózsa tulipán illatok finomságával és a lebegő savak könnyedségével! Érett szamócás jelleg, élénk, de nem üde savakkal kiegészítve Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Lővér Sauvignon blanc 2009 A teljes érésben szüretelt szőlőből készült bor tömeges megjelenését a csalán illatok, ízek uralják. Érdekessége az új kisfahordó vaníliássága. Száraz bor, közepes savak, közepesnél intenzívebb alkohol, átlagos komplexitás.

19 Lővér Zöld veltelini 2008 A zöld veltelini a Soproni Borvidék fő fehérszőlő fajtája. Valószínűleg osztrák eredetű, a sógorok országuk egynegyedén termesztik ezt a fajtát. Intenzív, friss illatában a virágok és a zöld borsra emlékeztető fűszerek, ízében a citrus gyümölcseivel találkozunk Ft/palack (0,5 l) Ft/palack Ft/palack Ft/palack Lővér Zöld velelini Ausbruch 2007 (édes) Édes, kései szüretelésű bor, amely mézes, aszalt sárgahúsú gyümölcsökre emlékeztető illatú és ízvilágú, melyet a fajtára jellemző kesernyés ízvilág egészít ki. Az édes bor természetes cukortartalma harmóniában áll a savakkal.

20 Pálos Pince Ft/palack Ft/palack Pálos Kékfrankos 2006 Minőségi, száraz vörösbor, a Fertő tóparti ültetvény termése, hagyományos tölgyfahordós érlelés után került palackba. Rubinvörös színű, kellemesen gyümölcsös, meggyre emlékeztető zamatú, gazdag ízharmónia jellemzi. Pálos Cabernet sauvignon 2007 Kishordós érlelésű, mély színű, jellegzetes illatú, magas extrakttartalmú, hosszú ízű, bársonyos bor. Kellemes sav-alkoholtannin egyensúly kávéval-csokoládéval, minden árnyalata tökéletesen érett szőlőre és kiváló hordóra utal. 480 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Pálos Kékfrankos 2004 Hagyományos eljárással készült nagyhordós, majd kishordós érlelésű, jellegzetes rubinvörös színű, szilvalekváros illat, érett ízvilággal, gazdag tannintartalommal rendelkező, magas extrakttartalmú, testes bor. Dekantálása ajánlott.

21 Pálos Pinot noir 2007 A szőlő Burgundia fő fajtája (Fekete herceg). Rubinvörös színű, pirosbogyós gyümölcsökre (meggyre) emlékeztető illattal és zamatanyagokkal rendelkező harmonikus bor. Erdei gyümölcsökkel készült nagyvad és szárnyas ételek tökéletes kísérője Ft/palack Ft/palack

22 Sterlik Pince Ft/palack Ft/palack Sterlik Kékfrankos rosé 2010 Családi borászat, amely 25 éves múltra tekint vissza. A rosé halvány hagymahéj színű, éretlen alma, málna illattal. Reduktív eljárással készült. Harapnivalóan intenzív gyümölcsös zamatvilága, maradék széndioxid tartalma, hangsúlyos, határozott savak segítenek a bornak üde, friss íz élményt biztosítani. Sterlik Éjszaka 2009 Éjszaka leple alatt szüretelt és a hajnali hidegben feldolgozott szőlőből hagyományos eljárással készült, tölgyfahordóban érlelt bor. Különlegességét az éjszaka hűvös hőmérsékletének köszönhetően megőrzött gyümölcsös, intenzív zamatával, szép határozott savaival és testességével éri el Ft/palack Ft/palack 390 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Sterlik Zenit 2010 (félédes) Reduktív eljárással készült. Illata az érett mediterrán gyümölcsökre emlékeztet, melyet egy édes ízérzet határozott savgerincre ültetve egységes szép borként mutat be. A félédes borok kedvelőinek kötelező tétel!

23 Sterlik Zöldveltelini 2010 Reduktív eljárással készült bor. Illata intenzív és arról árulkodik, hogy ízében a citrom és a hajnali rét kavalkádja jelenik meg, mely mögött borsos fűszerek és sós mineralitás bújik meg. Határozott savakkal rendelkező bor! Ft/palack Ft/palack

24 Iváncsics Pince Ft/palack Ft/palack Iváncsics Kései Zöld veltelini 2006 (édes) A borászat kis családi, de annál sikeresebb vállalkozás. A kései szüretelésű szőlőből készült bor közepes aranysárga színű, amely hasonló arányú virágos illattal párosul. Elegáns szerkezetű, jó savakkal bíró mézes, gyümölcsös, enyhén minerális, édes bor. Iváncsics Merlot rosé 2010 Halvány lazacszín, illatában erdei szamóca és málna tárul a fogyasztó elé. Szájban meggy és málna öltözteti fel a szép savgerincet. Laza, könnyű, a közepesnél hosszabb lecsengés. A kevés maradék cukor elegánssá teszi az utóízt Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Iváncsics Cabernet sauvignon 2007 Közepes rubinszínű és illatintenzitású, csipkebogyós jegyekkel kiegészülő száraz vörösbor. Jól felépített gyümölcsös ízvilágú, szánkban selymes ízlelésű, amelynek savai szépen lekerekednek, kimondottan hosszú lecsengéssel.

25 Iváncsics Kékfrankos 2007 A Soproni Borvidék Fertő tóra néző domboldalain termelt szőlőből, hagyományos feldolgozással és ászokhordós érleléssel készült vörösbor. A kiváló termőhely és fajta, a hozzáértő gondoskodás eredménye ez a karakteres színben és cserzőanyagban gazdag vörösbor Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Iváncsics Pinot noir 2007 Bíbor szín rubin reflexekkel. Meleg illatában fűszeresség sejlik fel, amelyet némi gombás illat is elkísér. Kiegyensúlyozott szerkezet, harmonikus ízek jellemzik. A fűszeres tanninok szinte beleolvadnak az élénk, piros gyümölcsös összképbe.

26 Roll Pincészet Ft/palack Ft/palack Roll Kékfrankos 2008 Igazi soproni családi vállalkozás. A bor közepesen intenzív, rubinszínű, illatában piros bogyós gyümölcsök jelennek meg, melyet némi fűszeresség egészít ki. Savai lendületesek, közepes testtel és alkoholtartalommal rendelkezik. Roll Pinot noir 2008 Halvány rubinszínű. Illatában piros bogyós gyümölcsök, csipkebogyó, cseresznye és kevés cukorkásság. Ízében is a piros bogyós gyümölcsök vezetik, cseresznye és egy behízelgő édes karakter fogad. Bársonyos, sima felszínű, jó ivású kerek bor Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Roll Cabernet sauvignon 2008 Élénk, kökényre, feketecseresznyére, ribizlire emlékeztető illat, amelyet hasonló kirobbanással követ a korty, hála először a rengeteg gyümölcsaromának, majd a savaknak és a karakteres tanninszerkezetnek, amelyek idővel átveszik a kortyot.

27 Ferenczy Pincze Ferenczy Kékfrankos 2005 A család szőlőterületei a Fertő tó partján és a Soproni hegység lábánál találhatók. Közepesen intenzív, bíbor színű, krémesdohányos illatú kékfrankos, vörös húsú gyümölcsökkel. Utóíze hosszú, fűszeres jegyekkel, pörkölési aromával Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ferenczy Pannónia 2005 A bort gazdag, gyümölcsös illat jellemzi. Meggy, szilva és szeder sejlik fel. Szájban édes fűszerek, kávé, érett meggy érződik. Kiegyensúlyozott, jól szerkesztett, kellemes bor, melyben a kékfrankos gyümölcsei kiválóan harmonizálnak a cabernet sauvignon tanninjaival. Ferenczy Don Carlos (félédes gyöngyözőbor) Egy igazi különlegesség a nyári lugasokban és teraszokon. A savak és a maradékcukor egyensúlya kiváló frissítőt varázsol ebből a gyöngyözőborból Ft/palack Ft/palack

28 Luka Pincészet Ft/palack Ft/palack Luka Cabernet sauvignon 2009 A család szőlőtermesztéssel kapcsolatos hagyománya évszázadokra tekint vissza. Ültetvényeik a Fertőrákos - Balf közötti dombsoron találhatók. A csúcsbor érett gyümölcsök és tanninok egyvelege, elegáns, kerek savszerkezettel, ahogy az egy soproni vörösbortól elvárható. Luka Merlot 2009 Luka Enikő Merlot-ja mindössze egyhektáros területről származik a Harmlerdűlőből, amely Fertőrákos és Balf között helyezkedik el. Illatában fűszerek és áfonya, a szájban lágy, könnyed hűvösség. Az eleganciájával hódít Ft/palack Ft/palack

29 Taschner Bor- és Pezsgőház Taschner Irsai Olivér 2010 Taschner Kurt családi, ősi hagyományokat követve készíti borait. A bor tükrösen csillogó, világossárga színe zöldes reflexekkel szól a szemhez, illatával tudatunkba robban: harsogó bodzára, tavaszi kerti virágokra emlékeztető illatait ízében is megtartja Ft/palack Ft/palack 260 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Taschner Chardonnay pezsgő 2007 (brut nature) Egy tradicionális eljárással készült pezsgő, amely selyemszál finomságú buboréklabdáival, forrástiszta illattal együtt érkezik, ízben, ásványokban fürdik a gyümölcs leve a robbanásig feszült palackban, a szabadulást figyelve, mikor szusszanhat végre egy nagyot. Taschner Édes2 Kékfrankosból és Zweigeltből készült félédes vörösbor. A bor gyümölcsössége és illatgazdagsága olyan harmóniát teremt, amely biztos sikert garantál meghitt, nyugodt, romantikus vacsorákhoz, édes kettesben. 270 Ft/dl Ft/palack Ft/palack

30 3.090 Ft/palack Ft/palack Taschner Fidelissima Cuvée 2006 Minőségi száraz vörösbor. Fidelissima ez a bor a soproni ember lelkiségét rejti magában: a hűséget. Kóstolja meg a bort, merüljön el a soproni ember lelkében és érezze át ezt a határtalan ragaszkodást a szülőföldhöz, a hagyományokhoz, a borvidékhez, az ezeréves hazához és Európához. Taschner Rosé 2010 A bor barackvirág színű, vastag koronájú. Illatában a málna és a frissen szedett eper sejlik fel. Íze egyenes: az epres jelleget érett egres íz és citrusos jegyek egészítik ki. Hömpölygő savai és gazdag beltartalmi értéke hosszú, véget nem érő élményt nyújtanak Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Taschner Fehér Egykoron a Sáni név a soproni régióban nagyon elterjedt volt, amely a Johannes (János) becézett formája. A kávéházak teraszán dolgozó pincérfiúkat is így hívták. Fogyasszák hát a Sánit úgy, mintha barátaikkal beszélgetve egy kellemes teraszon üldögélnének.

31 Taschner Zweigelt 2007 A Zweigelt borvidékünkön a második helyet foglalja el a Kékfrankos után. A Kékfrankosnál kicsit könnyebb, színvilága lilás, rubintos színű, csersavdús, ízében aszalt gyümölcsökre emlékeztet. Igazi férfias bor! Ft/palack Ft/palack

32 Vincellér 270 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Vincellér Chardonnay 2009 A társaság első borát 1986-ban készítette három volt állami gazdasági dolgozó. Ekkor még csak bérelt pincében a saját szőlő feldolgozás volt a cél ben megalakult a Vincellér MPS Kkt ban megvásárolták a fertőbozi Széchenyi Pincét. A Chardonnay halvány zöldessárga színű, friss, intenzíven gyümölcsös aromájú, üde, szomjoltó száraz fehérbor. Vincellér Kései Zenit 2008 (édes) Balfon, a Fertő tó közvetlen szomszédságában található Mittlere-Steiner dűlő termése. A túlérett, töppedt és aszús szemek együttes feltárása és feldolgozása az egzotikus gyümölcsökön túl érdekes sós - ásványos ízjegyekkel teszi a bort még emlékezetesebbé. 610 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Vincellér Kékfrankos classic 2006 Gyümölcsös és fűszeres illatkavalkád. Érett, ropogós cigánymeggy, őrölt feketebors, némi dohány. Szájban szép ászkolási jegyek (a bor fahordós érlelése pince hőmérsékleten), nemes palackbukéval kiegészülve.

33 Vincellér Kékfrankos Rosé 2009 Színe közepesen rózsaszín, illatintenzitása nem hivalkodó, eperrel és cseresznyével. Száraz bor, közepesnél intenzívebb savakkal, enyhe pezsgéssel. Ízében piros bogyós gyümölcsökkel és málnával is találkozhatunk, igazi üdítő bor! Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Vincellér Zöld veltelini 2009 Kifejezetten borsos, citrusos illatú és ízvilágú bor. Borsosságával, gyümölcseivel tipikus Zöld veltelini. Szájban jó ízű, közepesen testes, arányos struktúrájú, korrekt, hibátlan igazi soproni fehérbor.

34 Weninger Pince 390 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Weninger Cserszegi fűszeres 2010 A borászatnak Balf, a Fertő tó déli csücskénél található, csendes falucska ad otthont. Franz Reinhard Weninger meggyőződése, hogy borai egyediségét a természeti erők adott konstellációja hozza létre. A fehérbor virágos, gyümölcsös illattal, lendületes savakkal rendelkezik. Weninger Kékfrankos Sopron 2007 Nagyon karakteres, harmonikus ital, amely nem rejti véka alá származási helyét. A talaj harmadidőszak előtti kőzetei pikáns ízeket, az ásványok és a sók pedig fiatalos lendületet kölcsönöznek a bornak. Gyümölcsös, klasszikus stílusú, összetéveszthetetlenül Sopron környéki kékfrankos, finom, fűszeres aromavilággal Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Weninger Pannónia 2010 Házasítás az egykori Pannónia területéről: Chardonnay és Sauvignon blanc a Balaton északi partjáról, Cserszegi fűszeres és Zenit Sopronból. Üde, kifejezetten citrusos, határozott savakkal bíró fehérbor, amely kifejezetten üdítő jellegű!

35 Weninger Kékfrankos Balf hónapon át kishordóban érlelődött. Illata meggyes, borsos. Szájban kellemes soproni savak, egész szájat betöltő fűszeresség jelenik meg, amely gyümölcsös aromákkal párosul. Utóize gazdag, fűszeres Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Weninger Kékfrankos Spern Steiner 2007 A Kékfrankos nagyon komoly és izgalmas oldalát mutatja meg ebben a borban. Mély rubinszín, intenzívebb, érett szilvás, meggyes illatok. Száraz bor, közepesnél magasabb savak és alkohol, élénk tannin, komplex ízek jellemzik ezt a csúcsbort. Weninger Frettner % Merlot, 28 % Syrah, 16 % Kékfrankos házasításából létrejött bor. Illatában a málna dominál és egy kis dohány. Szájban friss gyümölcsök jelentkeznek, cseresznye, málna és érett kökény. Jó savgerinc, érett tannin jellemzi Ft/palack Ft/palack

36 390 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Weninger Sopron Cuvée 2008 Weningerék és a Volt Fesztivál szerint: Mindenhol jó, de a legjobb Sopron! Elkészítették azt a Túró Rudis borukat, amelyben nem a szőlőfajta a legérdekesebb (Merlot és Syrah), hanem a termőhely. Céljuk az volt, hogy egy gyümölcsös, könnyed, érthető, jól iható bor kerüljön a palackba, egyszóval így képzelik a tipikus sopronit. Weninger Syrah 2006 Különleges illat, nem kedveskedő, inkább megfejtendő, benne zöldfűszerek (rozmaring és szurokfű), fekete bogyósok és bőr. Kóstolva szikárabb, feszes karakter, a dűlő markáns mineralitása és a soproni savak viszik a prímet. Dekantálása ajánlott Ft/palack Ft/palack

37 Italok Rövid italok, párlatok 2cl 4cl Zwack Maximilian Tokaji Párlat 490 Ft 980 Ft Bacardi 210 Ft 420 Ft Smirnoff Vodka 290 Ft 580 Ft Zwack Unicum 260 Ft 520 Ft Zwack Unicum Next 260 Ft 520 Ft Jagermaister 360 Ft 720 Ft Gordon s Gin 300 Ft 600 Ft Jameson 550 Ft 1dl Martini (Dry/Bianco) 450 Ft Sörök Soproni 0,5l Soproni Szűz 0,5l Soproni Démon 0,5l Üdítők Cola 0,2l Cola light 0,2l Fanta Sprite Gyömbér Tonic Energiaital Naturaqua szénsavas ásványvíz 0,33l Naturaqua szénsavmentes ásványvíz 0,33l Almalé (Next) Őszilé (Next) Narancslé (Next) Szóda Szőlőlé Taschner szőlőlé, fehér Taschner szőlőlé, vörös Zöldike szőlőlé, fehér Kávék Presszó Melange Cappucino Latte üveg 350 Ft 350 Ft 390 Ft üveg 260 Ft 260 Ft 260 Ft 260 Ft 260 Ft 260 Ft 550 Ft 260 Ft 260 Ft 1 dl 100 Ft 100 Ft 100 Ft 30 Ft 180 Ft 180 Ft 180 Ft 270 Ft 290 Ft 290 Ft 370 Ft

WWW.SOPRONIBORHAZ.HU BORKÖNYV

WWW.SOPRONIBORHAZ.HU BORKÖNYV S O P R O N I BORKÖNYV A Soproni Borvidék A kékfrankos legendája A Soproni Borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő-tó déli partján és a Soproni-hegység lankáin terül

Részletesebben

Ft / palack. Eberhardt Pincészet Minőségi Száraz Fehérbor Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Eberhardt Pincészet

Ft / palack. Eberhardt Pincészet Minőségi Száraz Fehérbor Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Eberhardt Pincészet Fehérborok Ft / palack Mohácsi Sauvignon Blanc 0,75 2006. 1500,- Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Mohácsi Olaszrizling 0,75 2005. 1500,- Finom gyümölcsös, viszont

Részletesebben

A feltüntetett árak Forintban értendők. Árainkra 10 % szervízdíjat számolunk fel!

A feltüntetett árak Forintban értendők. Árainkra 10 % szervízdíjat számolunk fel! Borlap A feltüntetett árak Forintban értendők. Árainkra 10 % szervízdíjat számolunk fel! EGRI KORONA BORHÁZ BORAI FEHÉRBOROK EGRI CSILLAG 2013 Száraz minőségi fehérbor A Kárpát-medencére és a borvidékre

Részletesebben

Borlap. Montenegrói Gurman Étterem

Borlap. Montenegrói Gurman Étterem Borlap Montenegrói Gurman Étterem Fehérborok Krstac Nemzeti, kiváló minőségű száraz fehérbor. A krstač nevű szőlőfajtát a podgoricai borvidékeken termesztik. Nevét különleges alakjáról kapta mely keresztre

Részletesebben

borszőlők vörös fajták:

borszőlők vörös fajták: Flora-Pack Kertészet 2400 Dunaújváros Venyimi út 28. borszőlők fehér fajták: Bianca Chardonnay Cserszegi fűszeres Irsai Olivér Leányka Nemes olasz rizling Olasz rizling Ottonel muskotály Rizlingszilváni

Részletesebben

ALKOHOLMENTES ITALOK

ALKOHOLMENTES ITALOK ALKOHOLMENTES ITALOK ÜDÍTŐ Coca Cola Next őszibarack 50% Next alma 50% Cappy ananász 100 % Next narancs 50% Cappy narancs 100 % Szóda 10,- 1dl ÜVEGES ÜDÍTŐ Coca Cola 240,- 0,2l Coca Cola light 240,- 0,2l

Részletesebben

Kvassay Pincészet. Zöldveltelini: Királyleányka: Kékfrankos rosé:

Kvassay Pincészet. Zöldveltelini: Királyleányka: Kékfrankos rosé: Kvassay Pincészet Zöldveltelini: Friss arany szín, hűvös és üde. Bors, muskotály, mangó és körte, mögötte ásványok, zöld jegyek és élénk sav a korty elejétől a hosszú lecsengésig. Reduktív, friss, penge.

Részletesebben

Szőlőbirtok és pincészet. Badacsonyi borvidék

Szőlőbirtok és pincészet. Badacsonyi borvidék Szőlőbirtok és pincészet Badacsonyi borvidék A kis hegy, ahol nagy élmények várnak A Káptalantóti határában emelkedő 217 méter magas Sabar-hegy, a Balaton-felvidék hegyeinek talán legkisebbike, adottságait

Részletesebben

pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft.

pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft. pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft. Tokaj Furmint 2009 Száraz Szamorodni 2008 Egészségesen szüretelt és

Részletesebben

LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. T A R T A L O M. 1 1. S z á m T á r g y O l d a l. Közlemény

LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. T A R T A L O M. 1 1. S z á m T á r g y O l d a l. Közlemény LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M 1 1. S z á m T á r g y O l d a l Közlemény Az Országos Főállatorvos 2/2015. számú határozata --------------------------------

Részletesebben

2012. május 16-ai rendezvény: Bor és Étel

2012. május 16-ai rendezvény: Bor és Étel A BORkultúra szabadegyetem május 16-ai rendezvényének témája a Bor és Étel volt. Meghívott előadóink Kovács János, Venesz díjas mesterszakács; Győrffy Zoltán, a Dél- Dunántúli Borturisztikai Klaszter Klasztermenedzsere

Részletesebben

Pelle Pince, Manna cuvée 2013 9.900.- Furmint, Sárgamuskotály. Igazi Manna!!!

Pelle Pince, Manna cuvée 2013 9.900.- Furmint, Sárgamuskotály. Igazi Manna!!! Édes fehérborok - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar, Domain Aszú 6 puttonyos 2003 Furmint, Hárslevelű. Amit egy 6 puttonyos Aszúnak tudni kell 0,1l/5.400.- Királyudvar, Esszencia 2000 0,02l/2.600.- Furmint,

Részletesebben

BGB/BAUER, VILLÁNY JACKFALL BORMANUFAKTÚRA, VILLÁNY

BGB/BAUER, VILLÁNY JACKFALL BORMANUFAKTÚRA, VILLÁNY JACKFALL BORMANUFAKTÚRA, VILLÁNY BGB/BAUER, VILLÁNY Tótágas (fehér) 2012/2013 Könnyű, jól iható, lendületes fehérbor chardonnay és zenit közreműködésével. BGB Rose 2013 Gyümölcsös, selymes savkészlet,

Részletesebben

A hagyományokat szem előtt tartva, mégis a kor igényeihez igazítva alakítottuk ki sallangoktól mentesen az új logót. Új Logó

A hagyományokat szem előtt tartva, mégis a kor igényeihez igazítva alakítottuk ki sallangoktól mentesen az új logót. Új Logó Címer A család címere szolgált alapul az arculati koncepció kialakításánál. A griff nagysága és ereje 100 sasénak felel meg a bestiáriumok szerint. A magas hegyekben levő aranybányákat őrzi, fészkét is

Részletesebben

Borháló. A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE

Borháló. A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE A BOR - ÉTEL PÁROSÍTÁS kis KÉZIKÖNYVE ÉTVÁGYGERJESZTŐNEK (APERITIFNEK): Bor jellege Leginkább száraz borok, 1. Nagy és Nagy Irsai Olivér borpárlatok. Könnyű, légies 2. Frittmann Cserszegi Fűszeres fehérborok:

Részletesebben

Étvágygerjesztő italok 3 cl Zwack Unicum 40% Jägermeister 35% Kosher Szilvapálinka 40% 300,- Kosher Barackpálinka 40% Kalinka Vodka 37,5% Tequila 38% Martini 16% 160,- 5 cl 500,- 640,- 640,- 260,- 550,-

Részletesebben

VILLÁNY termékleírás. 607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja

VILLÁNY termékleírás. 607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja Beérkezés dátuma (NN/HH/ÉÉÉÉ) [a Bizottság tölti ki!] Lapok száma (beleértve ezt a lapot) 32 A kérelem nyelve Magyar Az akta száma: [a Bizottság tölti ki!] A kérelmező A jogi vagy természetes személy neve

Részletesebben

99. 235. 239. 425. 379. 199. 599. 425. 339. 79. 2399. 79. 219. Cafetero 2in1 10x18 gr. Cafetero 3in1 10x18 gr. Cheetos

99. 235. 239. 425. 379. 199. 599. 425. 339. 79. 2399. 79. 219. Cafetero 2in1 10x18 gr. Cafetero 3in1 10x18 gr. Cheetos Cafetero 3in1 10x18 gr Cafetero 2in1 10x18 gr 99. 425. (2361 Ft/kg) 425. (1932 Ft/kg) 235. (1306 Ft/kg) Nescafe 3in1 10x18 gr classic 379. (1516 Ft/kg) 239. (1328 Ft/kg) 199. (2584 Ft/kg) (1980 Ft/kg)

Részletesebben

Nagykereskedelmi árlista

Nagykereskedelmi árlista Jackfall Bormanufaktúra, Villány Tótágas (fehér) 2012 Könnyű, jól iható, lendületes fehérbor chardonnay és zenit közreműködésével. Chardonnay 2011 Hordós erjesztésű chardonnay komoly testtel, és vaníliás

Részletesebben

Balaton. Balatonfüred. Badacsony

Balaton. Balatonfüred. Badacsony Etyek Budai borvidék Ft Etyeki Kúria pincészet Kúria White 13 dry 0.75 3.200 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery. WINERY Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.com www.kovacsnimrodwinery.com Tel: +36 36 537 232 / Fax: +36 36 537 233 H-3300 Eger, Verőszala u.

Részletesebben

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI 2011-ES PALACKOS BORLAP www.lsimon.hu ZÖLDIKE 2011 ZÖLD VELTELINI MIN SÉGI SZÁRAZ FEHÉRBOR A zöldike sárgászöld szín, vaskos cs r pintyféle. A hím szárnya és farkának tövi

Részletesebben

Duna Borrégió eredetvédelmi rendszere. Keresztes József titkár, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa Lakitelek, 2012. február 23.

Duna Borrégió eredetvédelmi rendszere. Keresztes József titkár, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa Lakitelek, 2012. február 23. Duna Borrégió eredetvédelmi rendszere Keresztes József titkár, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa Lakitelek, 2012. február 23. Izsáki OEM Monori OEM Kunsági OEM Csongrádi OEM Duna OEM/OFJ Duna-Tisza

Részletesebben

BORkultúra szabadegyetem H Í R L E V É L 2 0 1 1 / 2.

BORkultúra szabadegyetem H Í R L E V É L 2 0 1 1 / 2. 2011. november 16-ai rendezvény: Újborok kóstolója A új tanév második BORkultúra szabadegyetem estéjén a szekszárdi újborok kóstolója volt a téma. Az estét Módos Ernő, a PTE IGYK címzetes docense nyitotta

Részletesebben

Borászati alapismeretek

Borászati alapismeretek Borászati alapismeretek A szőlő fejlődésének és érésének menete Fürttisztulás Gyors bogyónövekedés Zsendülés Teljes (fiziológiai) érettség Túlérés Technológiai érettség Fogyasztási érettség A szőlőbogyó

Részletesebben

Fehér borok. White wines / Weissweine

Fehér borok. White wines / Weissweine borlap Fehér borok White wines / Weissweine Bukolyi Családi Birtok Egri Rajnai Rizling - Ház bora 2011 félszáraz/ semi-arid/ semi-ariden 0,75l 2950 Huf 395 Huf/dl Nem véletlen, hogy épp ezt a fehér bort

Részletesebben

Borlap Wine Card Weinkarte

Borlap Wine Card Weinkarte Etyek Budai borvidék Ft Etyeki Kúria pincészet Kúria White 13 dry 0.75 3.200 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

999 Ft/palack. Borvásár. Érvényes: 2015. október 8 28. **** **** *** ***

999 Ft/palack. Borvásár. Érvényes: 2015. október 8 28. **** **** *** *** Borvásár Érvényes: 2015. október 8 28. örökös bajnok sommelier Balogh-fazekas Árpád bor beszerző /palack Borissza Tokaji Édes Szamorodni Bodvin-Orosz Gábor pincészete 0,5 l, 1 998 Ft/l Tiffán Villányi

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

Ü d v ö z ö l j ü k T ó t h F e r e n c p i n c é s z e t é n e k h o n l a pj á n!

Ü d v ö z ö l j ü k T ó t h F e r e n c p i n c é s z e t é n e k h o n l a pj á n! B o r á s z at T u r i z m u s Pa rt n e r e k galéria b emutatkoz ás Ü d v ö z ö l j ü k T ó t h F e r e n c p i n c é s z e t é n e k h o n l a pj á n! Tóth Ferenc pincészetét, az Egri Borvárat bátran

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010

KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010 2010 KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010 A közelgõ karácsony alkalmából engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljuk a Balaton Borgaléria ünnepi borkínálatát. Kérjük, tekintse meg összeállításunkat és válassza ki

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. 2014. január 23.-i érzékszervi bírálat Bírálatról készült jegyzőkönyv 1./ Borok mintaszáma: BBBB 81/2014. Termékleírás szerinti

Részletesebben

HunDeszt Pálinkaverseny 2007. aranyérmes pálinkák

HunDeszt Pálinkaverseny 2007. aranyérmes pálinkák HunDeszt Pálinkaverseny 2007. aranyérmes pálinkák Agárdi Pálinkafőzde Kft. Bock Syrah Törkölypálinka (40%) arany Agárdi Pálinkafőzde Kft. Cigánymeggy Pálinka (40%) arany Agárdi Pálinkafőzde Kft. Erdei

Részletesebben

Fehér borok. White wines / Weissweine

Fehér borok. White wines / Weissweine Fehér borok White wines / Weissweine Bukolyi Családi Birtok Eger Cottage Fehér 2013 3.300 Huf 440 Huf/dl Fiatalos megjelenés, szép beltartalom. Ez a két fogalom ritkán cseng egybe. Ennek a házasított fehérbornak

Részletesebben

Akciós borok 6os -kartonban

Akciós borok 6os -kartonban Akciós borok 6os -kartonban Az árak 6 db vásárlására vonatkoznak EGERVIN Maradék készlet kiárusítása pal. ár Egri Merlot száraz 0,75 500 Betét nélküli Egri Merlot félédes 0.75 500 Betét nélküli Egri Cabernet

Részletesebben

A Badacsonyi borvidék adottságai, jelene és jövője. Vulkánok völgye Óriások völgye Tapolcai medence

A Badacsonyi borvidék adottságai, jelene és jövője. Vulkánok völgye Óriások völgye Tapolcai medence A Badacsonyi borvidék adottságai, jelene és jövője Vulkánok völgye Óriások völgye Tapolcai medence A szőlőtermesztés a tanúhegyek lankáin folyik Szent György-hegy Csobánc (Keszi-hegy) Jellegzetes kalap

Részletesebben

Dreher Classic 0,5 l pal., dob. Dreher bak 0,5 l Arany Ászok

Dreher Classic 0,5 l pal., dob. Dreher bak 0,5 l Arany Ászok Miller 0,33 l Dreher Classic pal., dob. Dreher bak Arany Ászok dob., Arany Ászok félbarna, pal., Kőbányai sör pal., dob. Pilsner Urquell Neuberg, dob., Kőbányai sör 2 l, PET Arany Ászok 1,5 l PET Rocky

Részletesebben

Bort hordok árlista - érvényes 2014. dec. 10. Csomagolás Kiszerelés Bolti ár

Bort hordok árlista - érvényes 2014. dec. 10. Csomagolás Kiszerelés Bolti ár 10 Laczkó György 1000 Mátrai Olaszrizling száraz fehér OEM bor Palack 0,75 liter 760,00 10 Laczkó György 1001 Mátrai Muskotály félédes fehér OEM bor Palack 0,75 liter 760,00 10 Laczkó György 1002 Mátrai

Részletesebben

Gösser. palack 0,5 l

Gösser. palack 0,5 l Soproni Gösser Soproni szűz Gösser natur zitrone, pal. Soproni Fekete Démon Amstel Heineken Maspex Olympos Kft. Bols Hungary Kft. 309. (2472 Ft/kg) La Festa 3 in 1 kávéspecialitás classico, 10 x 15 gr.

Részletesebben

EGER BIRTOK & BORÁSZAT. Világot látott Eger. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.

EGER BIRTOK & BORÁSZAT. Világot látott Eger. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery. BIRTOK & BORÁSZAT Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.com Borainkat megtalálja: MAGYARORSZÁG Monarchia Borszaküzlet 1052 Budapest, Haris köz

Részletesebben

Ásványvizek, gyógyvizek, szódavizek:

Ásványvizek, gyógyvizek, szódavizek: Ásványvizek, gyógyvizek, szódavizek: Theodora Kékkúti ásványvíz * 0,33l.... 320 Ft Szentkirályi * 0,25l... 350 Ft Szentkirályi * 0,75l... 650 Ft Kimért szódavíz * 1dl.... 65 Ft Üveges szódavíz * 1l....

Részletesebben

Hedvig Petróczki Sales manager

Hedvig Petróczki Sales manager BEMUTATKOZÁS A Hungary s Aurum Wine Trading company a magas minőségű magyar vörös és fehér borok kereskedelmével foglalkozó üzleti vállalkozás. Tulajdonosai, egy magyar-szlovák származású nemzetközi tapasztalatokkal

Részletesebben

2014 legjobb. magyar borai. A VinCE Magazin vaktesztjei szerint

2014 legjobb. magyar borai. A VinCE Magazin vaktesztjei szerint A VinCE Magazin vaktesztjei szerint 2014 legjobb magyar borai A VinCE Magazin hónapról hónapra teszteli a frissen piacra kerülő tételeket, illetve egy-egy TEMATIKUS teszten bizonyos szőlőfajta vagy borstílus

Részletesebben

Szent Tamás. Szent Tamás 2011

Szent Tamás. Szent Tamás 2011 Szent Tamás Dűlőszelekcióink abból a célból készülnek, hogy a történelmileg kiemelt dűlők egyedi karaktere kifejezésre kerüljön. A talaj ízben és illatban mindent felülír, a borkészítési mód nem eredményezhet

Részletesebben

a részletekre! Figyeljünk Újdonságok Caroline Gilby MW

a részletekre! Figyeljünk Újdonságok Caroline Gilby MW Caroline Gilby MW az Egyesült Királyságból közel két évtizede foglalkozik a közép-európai térség boraival, kezdetben borvásárlóként, majd borszakíróként. Rendszeresen bírál a Decanter World Wine Díjon,

Részletesebben

Borok ~ Weine ~ Wines

Borok ~ Weine ~ Wines Borok ~ Weine ~ Wines Palackos borok Helyben fogyasztva Elvitelre (flaschen / bottled 0,75 l) 1 üveg 1 dl 1 üveg Irsai Olivér 2011 (száraz) 1.400.- 190.- 1.100.- Muscat Ottonel 2010 (félédes) 1.200.- 170.-

Részletesebben

A Duna Borrégió hungarikumai

A Duna Borrégió hungarikumai A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok szerepe a területi fejlődésben és fejlesztésben című konferencia A Duna Borrégió hungarikumai Készítette: Féja Fruzsina GTK-GVAM II.évfolyam 2014 Főbb pontok: Hungarikum

Részletesebben

Karácsony 2012. Év végi kedvezményes ajánlat cégeknek

Karácsony 2012. Év végi kedvezményes ajánlat cégeknek Karácsony 2012 Év végi kedvezményes ajánlat cégeknek Állítsa velünk össze karácsonyi ajándékcsomagjait, amelyeket: a legjobb kedvezménnyel, szakértő segítséggel, egyedi csomagolásban, előre összekészítve,

Részletesebben

Karácsonyi csomagok. Ajánlatunk

Karácsonyi csomagok. Ajánlatunk Karácsonyi csomagok 2011 Ajánlatunk Megrendeléseket az alábbi telefonszámon ill. e-mail címen várjuk: +36-70-313-9792, +36-30-226-89-64 info@gourmethungary.com Gourmet a konyhában 1. csomag: Vegyes tokaji

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Bírálatról készült jegyzőkönyv OEM-es borok. november 24.-i érzékszervi bírálat 1./ Borok mintaszáma: BBBB 1135/. Termékleírás szerinti

Részletesebben

Borlap Wine Card Weinkarte

Borlap Wine Card Weinkarte Etyek Budai borvidék Etyeki Kúria pincészet Kúria White 14 dry 0.75 l 3.200 Ft 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

OEM édes fehér tokaji borkülönlegesség

OEM édes fehér tokaji borkülönlegesség Adventi kedvezményes ajánlat 2016 KARÁCSONY 6 -os kartonban kedv szerint összeválogatva! Blanc de Pinot noir 15 1.270 Ft száraz Pinot noir fehérbor Friss fűszeres illatok és ízek, harmonikus szárazanyag,

Részletesebben

Így kívánunk - előre is - stressz-mentes, boldog karácsonyi készülődést és szép, meghitt, ínycsiklandó ünnepeket! Vylyan. Legendás hármas...

Így kívánunk - előre is - stressz-mentes, boldog karácsonyi készülődést és szép, meghitt, ínycsiklandó ünnepeket! Vylyan. Legendás hármas... Lassan, de biztosan közeleg a karácsony, a vele járó készülődéssel, ajándékkereséssel együtt. Hogy még időben, nyugodtan tudjon válogatni szeretteinek - s természetesen magának is néhány ötlettel és meglepetéssel

Részletesebben

Tanuljunk meg bort bírálni!

Tanuljunk meg bort bírálni! BOR kultúra Szabad EGYETEM SZEKSZÁRD Tanuljunk meg bort bírálni! A Borkultúra SzabadEgyetem 2013. januári programját Módos Ernő, a PTE Illyés Gyula Kar címzetes főiskolai docense moderálta. A borbírálás,

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

Szlovák Étterem 5600 Békéscsaba Kossuth tér 10. 66/458-275 06/30 /9670-513 email cím: aranykonyhakkt@gmail.com É T L A P. Levesek

Szlovák Étterem 5600 Békéscsaba Kossuth tér 10. 66/458-275 06/30 /9670-513 email cím: aranykonyhakkt@gmail.com É T L A P. Levesek É T L A P Levesek Csontleves cérnametélttel (csészében) 400,- Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal (csészében) 500,- Orjaleves csigatésztával (csészében) 600,- Bográcsgulyás 900,- Babgulyás 900,- Készételek

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

Térképezzük fel a kakaó ízét

Térképezzük fel a kakaó ízét Térképezzük fel a kakaó ízét Térképezzük fel a kakaó izét Csakúgy, mint a bornál, a csokoládé egyedi íze a kakaóbab termőterülettel erősen befolyásolja. A kakaóbab íze függ a termőföld minőségétől, a termelés

Részletesebben

Legendás Hármas... 3. Pinot rá!... 5. Édeset az Édesnek!... 6. Különös házasságok 3-as... 7. Kincsesláda... 9. Pinot vertikális...

Legendás Hármas... 3. Pinot rá!... 5. Édeset az Édesnek!... 6. Különös házasságok 3-as... 7. Kincsesláda... 9. Pinot vertikális... 2013 Egyre rövidülnek a nappalok és a hőmérő higanyszála is egyre lejjebb kúszik, s a beköszöntő hideg máris eszünkbe juttatta a telet. Nincs is már olyan nagyon messze a Karácsony, ha a vele járó készülődésre,

Részletesebben

Aranytőke Borszemle 2012. Április 20.-21.

Aranytőke Borszemle 2012. Április 20.-21. Aranytőke Borszemle 2012. Április 20.-21. A borok értékelése a Nemzetközi Szőlészeti és Borászat Hivatal (OIV) által javasolt 100 pontos módszer szerint történt. Nyolc bíráló bizottság minősítette a borokat,

Részletesebben

Országos pálinka- és törkölypálinka- verseny. Versenyző Érem Gyümölcskategória Elnevezés Évjárat. Cac. 135022 Szilva - Lepotica

Országos pálinka- és törkölypálinka- verseny. Versenyző Érem Gyümölcskategória Elnevezés Évjárat. Cac. 135022 Szilva - Lepotica Versenyző Érem Gyümölcskategória Elnevezés Évjárat Cac. 135022 Szilva - Lepotica Takács László arany Cacanska Lepotica Szilva Szomolyai 131002 Cseresznye - fekete arany Szomolyai fekete csresznye Birskörte

Részletesebben

100 évesek lettünk. Nyitva tartás Hétfő - Vasárnap 12.00 23.00. Konyhafőnök: Kozma Péter

100 évesek lettünk. Nyitva tartás Hétfő - Vasárnap 12.00 23.00. Konyhafőnök: Kozma Péter Anno 1913 100 évesek lettünk 1913-ban, néhány esztendővel azután, hogy Gundel Károly átvette városligeti vendéglője bérletét, elhatározta, hogy a szomszédságban családi jellegű éttermet nyit az Állatkert

Részletesebben

Borász neve Irsz Cím Bor neve Évjárat Kat. Pont Érem

Borász neve Irsz Cím Bor neve Évjárat Kat. Pont Érem Borok rangsora - Eger 2017.05.04. 1 / 5 Egri Korona Borház Kft. 3395 Hrsz.:0183/5 Egri Shiraz 2014 3 / 9 96 Nagy Aranyérem Gecse István 3352 Árpád u. 25. Debrői Hárslevelű 3. 2016 1 / 4 90,2 Aranyérem

Részletesebben

borkod bor megnevezése évjarat kategória érem név pontszám 52 Villányi cuvée 2009 Vörös bor Nagy Aranyérem VINATUS PINCÉSZET 95,4 24 Rozé 2012 Rosé

borkod bor megnevezése évjarat kategória érem név pontszám 52 Villányi cuvée 2009 Vörös bor Nagy Aranyérem VINATUS PINCÉSZET 95,4 24 Rozé 2012 Rosé borkod bor megnevezése évjarat kategória érem név pontszám 52 Villányi cuvée 2009 Vörös bor Nagy Aranyérem VINATUS PINCÉSZET 95,4 24 Rozé 2012 Rosé bor Nagy Aranyérem Günzer Zoltán 95,2 216 Sárga muskotály

Részletesebben

Mátrai Sauvignon sauvignon blanc 2010 fehér száraz Blanc. olaszrizling, rajnai 2009 fehér félszáraz rizling. vörös száraz

Mátrai Sauvignon sauvignon blanc 2010 fehér száraz Blanc. olaszrizling, rajnai 2009 fehér félszáraz rizling. vörös száraz BORÁSZAT MINTA MEGNEVEZÉSE FAJTA / FAJTÁK ÉVJÁRA T SZÍN KATEG ÓRIA KÜLÖNLEGES TULAJDONSÁG pontszám min sítés Babits Pincészet Tokaji Halfarka sárgamuskotály 2008 fehér száraz 76,2 bronz Bárdos és Fia Pincészet

Részletesebben

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI KÖZÉPKATEGÓRIA száraz/félszáraz fehérborok első három helyezettje 1. helyezett és Az MTA Bora 2015 cím nyertese Petrányi Pince Csopaki Olaszrizling

Részletesebben

Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 2008 2008 2008 BOLYKI PINCÉSZET ÉS SZŐLŐBIRTOK BOLYKI ÉS BOLYKI 2009

Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 2008 2008 2008 BOLYKI PINCÉSZET ÉS SZŐLŐBIRTOK BOLYKI ÉS BOLYKI 2009 2012 TAVASZ Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 Prestige Reserve Medaillon d'or BOCK BORÁSZAT BOCK MAGNIFICO BOCK CUVÉE BOCK CABERNET SAUVIGNON SELECTION BOLYKI PINCÉSZET

Részletesebben

2015. április 10. Egerszólát. 2015-ben X. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke borszemle.

2015. április 10. Egerszólát. 2015-ben X. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke borszemle. ARANYTŐKE BORSZEMLE 2015 2015. április 10. Egerszólát 2015-ben X. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke borszemle. A borok értékelése a Nemzetközi Szőlészeti és Borászat Hivatal (OIV) által javasolt

Részletesebben

I. OPTIMUM AJÁNLATUNK:

I. OPTIMUM AJÁNLATUNK: Tisztelt Hölgyem/Uram! Mókus Sörkert étel és ital ajánlata rendezvényekre: Tányérszerviz esetén: 25 fő felett az étlapról választott egyfajta ételsor árából 10% kedvezményt adunk. Svédasztalos rendezvény

Részletesebben

Wine Island borcsalád

Wine Island borcsalád Wine Island borcsalád Szigetcsépi Rajnai Rizling száraz minôségi fehérbor A Rajnai Rizling sárgászöld színe, finom fûszeres illata és zamata, kellemes savtartalma a legmagasabb igényeket is kielégíti.

Részletesebben

Etyek Budai borvidék. Hernyák pincészet Etyek. Etyeki Kúria pincészet. Rókusfalvy pincészet - Etyek. Kertész családi pincészet Etyek

Etyek Budai borvidék. Hernyák pincészet Etyek. Etyeki Kúria pincészet. Rókusfalvy pincészet - Etyek. Kertész családi pincészet Etyek Etyek Budai borvidék Hernyák pincészet Etyek Etyeki Kúria pincészet Kúria White 16 dry 0.75 l 3.200 Ft 10.70 Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet. Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja

607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet. Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja Beérkezés dátuma (NN/HH/ÉÉÉÉ) [a Bizottság tölti ki!] Lapok száma (beleértve ezt a lapot) 18 A kérelem nyelve Magyar Az akta száma: [a Bizottság tölti ki!] 607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet

Részletesebben

2011/2. 1051 Budapest, Roosevelt tér 9.

2011/2. 1051 Budapest, Roosevelt tér 9. 2011/2 1051 Budapest, Roosevelt tér 9. Tisztelt Klubtagok! Az idei elsô félév lassan végéhez közeledik, bár még három szép hangverseny és két borkóstolós vacsoraest hátravan. A trónörökösök (akik talán

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. 2013.március 8.-iérzékszervi bírálat Bírálatról készült jegyzőkönyv 1./ Borok mintaszáma: BBBB 227/2013. Termékleírás szerinti megnevezése:balatonfüred-csopaki

Részletesebben

7 + 1 AKCIÓ! A részletekről érdeklődjön üzletkötőinknél! 119. 139. 149. 119. 149. 119. 149. Ottakringer doboz, palack, 0,5 l. Szalon sör palack, 0,5 l

7 + 1 AKCIÓ! A részletekről érdeklődjön üzletkötőinknél! 119. 139. 149. 119. 149. 119. 149. Ottakringer doboz, palack, 0,5 l. Szalon sör palack, 0,5 l Ottakringer doboz, palack, Szalon sör palack, 139. (278 Ft/l) 119. (238 Ft/l) 149. (298 Ft/l) 119. (238 Ft/l) 7 + 1 AKCIÓ! A részletekről érdeklődjön üzletkötőinknél! Radler bodza palack, Radler citrom

Részletesebben

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 100 PORTUGIESER 2014 Vörös bor 88 Aranyérem AGANCSOS PINCÉSZET

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 100 PORTUGIESER 2014 Vörös bor 88 Aranyérem AGANCSOS PINCÉSZET borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 100 PORTUGIESER 2014 Vörös bor 88 Aranyérem AGANCSOS PINCÉSZET 102 MERLOT 2013 Vörös bor 85.7 Ezüstérem AGANCSOS PINCÉSZET 103 CAPITALIS 2013 Vörös bor 82.5

Részletesebben

186 CUVÉE 7 2011 Vörös bor 95.3 Nagy Aranyérem SAUSKA PINCÉSZET. 86 GRANDIOR MERLOT BOCOR 2012 Vörös bor 95 Nagy Aranyérem GÜNZER TAMÁS PINCÉSZETE

186 CUVÉE 7 2011 Vörös bor 95.3 Nagy Aranyérem SAUSKA PINCÉSZET. 86 GRANDIOR MERLOT BOCOR 2012 Vörös bor 95 Nagy Aranyérem GÜNZER TAMÁS PINCÉSZETE borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 166 BOCK CUVÉE 2012 Vörös bor 95.5 Nagy Aranyérem BOCK BORÁSZAT 186 CUVÉE 7 2011 Vörös bor 95.3 Nagy Aranyérem SAUSKA PINCÉSZET 86 GRANDIOR MERLOT BOCOR

Részletesebben

Borháló Rétköz Karácsonyi Csomagajánlatok

Borháló Rétköz Karácsonyi Csomagajánlatok Borháló Rétköz Karácsonyi Csomagajánlatok Cezar Natur Brut évjáratos, limitált sorszámú nyerspezsgő 1996 (0.75L) Adjunk okot az ünneplésre. Annyi apró siker szegélyezi utunkat, hogy néha érdemes megállni

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

termékleírás. 607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet. Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja

<Neszmély OEM> termékleírás. 607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet. Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja 607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet Beérkezés dátuma (NN/HH/ÉÉÉÉ) [a Bizottság tölti ki!] Lapok száma (beleértve ezt a lapot) 19 Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja A

Részletesebben

ETYEK-BUDA TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV

ETYEK-BUDA TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV Etyek-Buda változatok: Etyek-Budai oltalom alatt álló eredetmegjelölés ETYEK-BUDA TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV 1 /24 II. A BOROK LEÍRÁSA II/1. Szőlőből készült termékek kategóriái: bor Bortípusok: fehérbor, rozébor,

Részletesebben

MAGYAR BOROK. Bor megnevezése Űrtartalom / Pincészet Borvidék Cukor Szín Borbolt ár

MAGYAR BOROK. Bor megnevezése Űrtartalom / Pincészet Borvidék Cukor Szín Borbolt ár MAGYAR BOROK Bor megnevezése Űrtartalom / Pincészet Borvidék Cukor Szín Borbolt ár Badacsonyi Olaszrizling"Fröccsnek.."2012 0,75L Borbély Családi Pincészet Badacsony száraz fehér 1 500 Ft Badacsonyi Szürkebarát

Részletesebben

Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja

Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja Lapok száma (beleértve ezt a lapot) 18 Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja A kérelem nyelve Magyar A kérelmező A jogi vagy természetes személy neve 1. Bükki Borvidék Hegyközségi

Részletesebben

949 Ft/palack **** *** *** Vylyan Villányi Kakas Rosé Portugieser, Cuvée. Szeremley Rizling

949 Ft/palack **** *** *** Vylyan Villányi Kakas Rosé Portugieser, Cuvée. Szeremley Rizling GAZDAG BORVÁLASZTÉK MINDEN IGÉNYRE ÉS ALKALOMRA KIZÁRÓLAG NÁLUNK KIZÁRÓLAG NÁLUNK Gere Attila Villányi Filigrán Cuvée 0,75 l, 1 265 Ft/l Színében érett rubin és gránát árnyalat látható, mely érettség illatában

Részletesebben

Destillata 2009 - Magyar érmek 2009. március 16. Utolsó frissítés 2009. március 16.

Destillata 2009 - Magyar érmek 2009. március 16. Utolsó frissítés 2009. március 16. Destillata 2009 - Magyar érmek 2009. március 16. Utolsó frissítés 2009. március 16. A 2009-es ausztriai Destillata ismét sikereresen zárult a magyar résztvevõknek, az Agárdi pálinkafõzde elnyerte a legjobb

Részletesebben

termékleírás TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV

<Duna-Tisza közi OFJ> termékleírás <OFJ> TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV Duna-Tisza közi Oltalom alatt álló földrajzi jelzés TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV 1/16 II. A BOROK LEÍRÁSA II/1. Szőlőből készült termékek kategóriái: bor. Típusai: fehér fajta és küvé borok, rozé fajta és

Részletesebben

999 Ft BORVÁSÁR KEDVEZMÉNYES ÁRON! AUCHAN TÖBB MINT PONT PONT MINŐSÉGI BOR MAGYAR PINCÉSZETTŐL. Gere Attila Filigrán Cuvée. Bock Kupola Cuvée 2013

999 Ft BORVÁSÁR KEDVEZMÉNYES ÁRON! AUCHAN TÖBB MINT PONT PONT MINŐSÉGI BOR MAGYAR PINCÉSZETTŐL. Gere Attila Filigrán Cuvée. Bock Kupola Cuvée 2013 AUCHAN BORVÁSÁR BORKIVÁLÓSÁGOK KÖNYVÉNEK AJÁNLÁSÁVAL Keresse a 2. oldalon TÖBB MINT 500 80 Érvényes: 2014. október 10 22. között. MINŐSÉGI BOR MAGYAR PINCÉSZETTŐL KEDVEZMÉNYES ÁRON! Gere Attila Filigrán

Részletesebben

Borvidéki terv. Balatonfelvidéki Borvidék

Borvidéki terv. Balatonfelvidéki Borvidék Borvidéki terv Balatonfelvidéki Borvidék A 2007/2008 borpiaci évtől érvényes borvidéki követelményrendszer a szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállítási támogatásához A Borvidéki terv a Hegyközségekről

Részletesebben

Borvidékek tájolása. Borkóstolás alaptételei:

Borvidékek tájolása. Borkóstolás alaptételei: Borvidékek tájolása 1. Ászár Neszményi borvidék 2. Badacsonyi borvidék 3. Balatonboglári borvidék 4. Balaton felvidéki borvidék 5. Balatonfüred Csopaki borvidék 6. Balaton mellék borvidék 7. Bükk aljai

Részletesebben

Borvidéki terv. Szekszárd Borvidék

Borvidéki terv. Szekszárd Borvidék Borvidéki terv Szekszárd Borvidék A 2007/2008 borpiaci évtől érvényes borvidéki követelményrendszer a szőlő szerkezetátalakítási és átállítási támogatásához A Borvidéki terv a Hegyközségekről szóló 1994.

Részletesebben

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal Jó Étvágyat Kíván Bock József tulajdonos Nemes Barbara executive chef Várdai József chef Érvényes 2014.

Részletesebben

PE.AC. Szőlészeti Borászati K Olasz rizling késői szüret Olasz rizling 2012 Badacsony Fehér bor /édes 92 Aranyérem

PE.AC. Szőlészeti Borászati K Olasz rizling késői szüret Olasz rizling 2012 Badacsony Fehér bor /édes 92 Aranyérem Bornév Fajta Évjárat Termőhely ategória1 ategória2 Pontszám Érem Név szüret Zeus 2011 Badacsony Fehér bor /édes 95,8 Champion Borbély Családi Pincészet késői szüret 2012 Badacsony Fehér bor /édes Nagy

Részletesebben

XIV. KUNSÁGI BORVERSENY VÉGEREDMÉNY TERMELŐNKÉNTI LISTA Jánoshalma, április 20.

XIV. KUNSÁGI BORVERSENY VÉGEREDMÉNY TERMELŐNKÉNTI LISTA Jánoshalma, április 20. termelő termőhely fajta évjárat érem Aranyhegyi Szövetkezet Ceglédberceli Cserszegi fűszeres 2011 ezüst BCE Szőlészeti és Borászati Intézet Kecskeméti Kutató Állomás Kecskemét- Katonatelep Olasz rizling

Részletesebben

Vacsorai menüajánlatunk: 1. Menü

Vacsorai menüajánlatunk: 1. Menü Vacsorai menüajánlatunk: 1. Menü 2. Menü Éjféli grill terasz 3. Menü Sós sütemény Marhapörkölt főtt burgonyával Desszert asztal Éjféli grill terasz 100 Fő-ig 7500.-Ft/fő 100-150 Fő között 7200.-Ft/fő 150

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Bírálatról készült jegyzőkönyv OEM-es borok 2016. június 23.-i érzékszervi bírálat 1./ Borok mintaszáma: BBBB 873/2016. Termékleírás

Részletesebben

Szent György-napi Borverseny Siklós Eredmény lista 2012

Szent György-napi Borverseny Siklós Eredmény lista 2012 Heumann Pincészet Villányi Borosso Cuvée 2009 96,5 Champion Blum Pince Villányi Cabernet franc 2006 96,4 Nagy Aranyérem Riczu Stier Pincészet Olasz rizling 2011 95 Nagy Aranyérem Janus Borház Villányi

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. 2013. április 18.-i érzékszervi bírálat Bírálatról készült jegyzőkönyv 1./ Borok mintaszáma: BBBB 379/2013. Termékleírás szerinti

Részletesebben

Szent György-napi Borverseny Siklós Eredmény lista 2014.

Szent György-napi Borverseny Siklós Eredmény lista 2014. Brunyai Családi Pincészet Korty.hu 2013 96.0 Champion Müller János Merlot 2009 95.8 Nagy Aranyérem Riczu Stier Pincészet Rosé Cuvée 2013 95.3 Nagy Aranyérem Maczkó Róbert Chardonnay 2013 95.0 Nagy Aranyérem

Részletesebben

Dubai Lászlóné (Kecel) szőlő arany. Etl Csaba (Agárd) Irsai Olivér szőlő ezüst

Dubai Lászlóné (Kecel) szőlő arany. Etl Csaba (Agárd) Irsai Olivér szőlő ezüst T.G.- Virágdekor Szakképző Iskola és Kollégium Kárpát-medencei Pálinka, Párlatverseny és Gasztrofesztivál 2014 október 13-19. Kecel Pálinkaverseny eredményei: Arany minősítés: 47 db Ezüst minősítés: 71

Részletesebben