BORKÖNYV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "WWW.SOPRONIBORHAZ.HU BORKÖNYV"

Átírás

1 Soproni Borház S O P R O N I BORKÖNYV

2 A Soproni borvidék A Soproni borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő-tó déli partján és a Soproni-hegység lankáin terül el. A borvidék teljes területe kb ha, amelyből kb ha területen termelnek szőlőt. A szőlőtermesztés hagyománya egészen a római időkig nyúlik vissza. A legnagyobb részben vörösbort készítenek, elsősorban a kékfrankos szőlőfajtából, de számos nemzetközi fajta is meghonosodott a borvidéken. Sopron bora jellemzően közepes testű és alkoholtartalmú, friss, jó savtartalommal rendelkezik. A soproni szőlőművesekre használt gyakori kifejezés a poncichter, németes írásmódban Ponzichter. A kifejezés a német Bohnenzüchter (babtermelő) szóból A kékfrankos legendája származik, mivel a helyi borosgazdák a szőlő- és bortermesztési tevékenységüket a szőlősorok közé ültetett zöldségek termesztésével egészítették ki. A legfőbb zöldség a bab volt, de előfordult a paradicsom, a burgonya és a káposzta is. A zöldségek eladásából származó plusz bevétel gazdaságosabbá tette a termelést, miközben a szőlő művelését nem akadályozta. A poncichter megnevezést nem alkalmazzák hivatalosan, nem társadalmi vagy vagyoni kategória, minden bortermeléssel foglalkozó gazdát így neveztek. A kifejezés már használatban volt a 19. században is, de vélhetően jóval korábban keletkezett. A soproni borosgazdák ma is büszkén vállalják poncichter őseiket. Napóleon katonái 1809 májusában foglalták el Sopron városát. A helyieknek beszállásoltatási kötelezettségük volt, napi háromszori érkezést és bort kellett biztosítani a katonáknak. Természetesen a franciák nem elégedtek meg a napi kb. 1 liter előírt bormennyiséggel, ezért igényüket a Buschenschankokban (kimérésekben) próbálták kielégíteni. A részeg katonák randalírozása egyaránt sok gondot okozott a soproniaknak és a francia katonai vezetésnek is, ezért este 9 óra után megtiltották a borkimérést. Ennek ellenére is állandóak voltak a rendbontások. A megszállás ideje alatt összesen több mint liter bort kellett a franciáknak átadni, sőt ezen felül hadisarcként is vittek magukkal az italból. Ezt a mennyiséget a soproniak a környékbeli gazdákra előírt beszolgáltatási kötelezettséggel tudták csak fedezni. A kékfrankos név eredetét ebből az időből származó helyi történet magyarázza. Amikor a franciák a poncichterektől bort vásároltak, frankkal fizettek. Viszont kétféle frank is forgalomban volt, ezek közül a poncichterek csak a kék színű frankot fogadták el. A történet csak legenda, hiszen abban az időben még mindig a fehérborok termelése dominált a borvidéken, a kékfrankos fajtát bár valóban ismerték, tömeges telepítése csak a filoxéra-vészt követően történt meg. A francia csapatok 1809 novemberében hagyták el Sopront, a helyi gazdák és szőlőik már néhány év múlva ki is heverték a megszállás által okozott károkat.

3 Soproni Borház és Zsindelyes Pálinkaház A 300 éves pincében megkóstolhatja a Soproni Borvidék legjobb borait. Egy helyben ülve körbejárhatja az egyik leghíresebb borvidéket, észrevétlenül megismerve a borászat eszközeit, titkait. A Soproni Borház kizárólag a Történelmi Soproni Borvidék borait kínálja vendégeinek. Közel 100 féle minőségi soproni bort kínálunk. Széles, és a térségben egyedi borkínálatunkból különböző borkóstolók is összeállíthatók igény szerint. Vendégünk közel 20 soproni pincészet borai közül válogathat, igényelhet borkóstolót, vagy egy adott pincészet borait kóstolhatja végig. Mindezek mellé étlapunkról választhat hidegtálaink illetve frissensültjeink közül. Csoportos vendégeink számára, előzőleg egyeztetéssel egységes és egyedi ételeket is elkészítünk. Az ódon pince falai között a Soproni Borvidék legnemesebb nedüi mellet megsimerhetik a Zsindelyes pálinkák különleges ízvilágait is. A Zsindelyes az országban megtermő gyümölcsök közül szinte mindenből kifőz valami finomat, legyen az barack, cseresznye, málna, birs, bodza, meggy vagy éppen feketeribizli. A Zsindelyes termékcsalád különlegessége, hogy az acéltartályos pihentetés után még 3 hónapot fahordóban érlelődik a Kajszibarack-, Besztercei Szilva-, Szabolcsi Almaés az Ó Törkölypálinka, amelynek köszönhetően rendkívül kellemes színt, illatot és zamatot kap. A termékcsalád tagjai közül is kiemelkedik az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggy, amely számos hazai és nemzetközi díjat nyert. Külön kiemelendő, hogy Földrajzi Árujelző Oltalom alatt áll az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinka (amelyet csak a Zsindelyes Pálinkafőzde állíthat elő és forgalmazhat), a Szabolcsi Jonagold Ágyas Almapálinka és a Szatmári Ágyas Szilvapálinka.

4 Töltl Pincészet Ft/palack Ft/palack Töltl Kékfrankos 2009 A Töltl Pincészet festői környezetben, a Fertő-hanság Nemzeti Park tájvédelmi körzetében található. A család immár fél évezrede borászkodik. A bor illatát a fűszerek gazdagsága jellemzi, melyhez telt ízek és bársonyos kerekség társul. A nagyfahordós érlelés következtében tökéletes a harmónia. Töltl Zweigelt 2009 A bor, mint a gazdája igazi egyéniség, jellegzetes fűszeres, izgalmas világa könynyen felismerhető. Meleg, kedves illata a szedret idézi. Ízvilágában is a szedres gyümölcsösség uralkodik, a kakaó és a gyömbér pikáns jegyei kíséretében. Közepes testű bor Ft/palack Ft/palack 300 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Töltl Kékfrankos rosé 2010 Friss, gyümölcsös illatú bor, szamócás, málnás ízjegyekkel, harmónikus savgerinccel. A tavasz beköszöntével válik a meleg nyári esték nélkülözhetetlen kísérőjévé. Szigorúan jól behűtve fogyasszuk!

5 Töltl Pinot blanc 2010 Ritka ültetvény errefelé, egyébként világfajta, a chardonnay unokatestvére, érdemes megkóstolni. Sűrű szövésű, karakteres, tiszta szerkezetű, száraz fehérbor, friss savakkal, a fajtára jellemző fűszeres illatokkal és ízjegyekkel Ft/palack Ft/palack Kimért borok Töltl vörös (Kékfrankos) Töltl fehér (Pinot Blanc) 130 Ft/dl 130 Ft/dl Fröccsök vörös vagy fehér Kisfröccs 1 dl bor, 1 dl szóda Hosszúlépés 1 dl bor, 2 dl szóda Nagyfröccs 2 dl bor, 1 dl szóda Lakó-fröccs 1 dl bor, 4 dl szóda Viceházmester 2 dl bor, 3 dl szóda Házmester 3 dl bor, 2 dl szóda Háziúr 4 dl bor, 1 dl szóda Távolugrás 1 dl bor, 9 dl szóda Polgármester 6 dl bor, 4 dl szóda Krúdy-fröccs (nem tévedés) amely az író-ötletgazda szerint csupán megvicceli a bort: 9 dl bor, 1 dl szóda 160 Ft 190 Ft 290 Ft 250 Ft 350 Ft 450 Ft 550 Ft 400 Ft 900 Ft Ft

6 Gangl Pince Ft/palack Ft/palack Gangl Kékfrankos 2007 A Gangl család szőlész-borász múltja másfél évszázadra tekint vissza. A bor csillogó rubinszínű, enyhén fűszeres illat, piros ribizlivel. Tartalmas, gyümölcsös bor lekerekedett savakkal, érezhetően elegáns fahordós érleléssel. Gangl Merlot 2005 A Merlot az egész világon ismert, világfajtának tekinthető vörösborszőlő, nemzetközi besorolás szerint a nagy kékszőlőfajták egyike. Szájban érett, lekváros jegyeket viselő harmonikus bor, szép szerkezettel. 260 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Gangl Merlot 2006 Gránitvörös, mély színárnyalatú bor. Illatvilágában mák, tea aromák bukkannak elő. Ízében vörösbogyós gyümölcsök alkotnak kifogástalan egyensúlyt. Teste nem túl vastag, ám jellegzetes zamatai ezt kompenzálják.

7 Gangl Sauvignon blanc 2010 A Sauvignon Blanc kiemelkedően népszerű, ropogós, száraz, aromatikus és világszerte kiválóan elkülöníthető borokat termő fajta. A bor reduktív módon készült, klasszikus zöld egzotikus illat (csalán, bürök). Ízében erőteljesen zamatos és rendkívül frissítő. Sajttal tökéletes. 260 Ft/dl Ft/palack Ft/palack

8 Hermann Pince Ft/palack Ft/palack Hermann Kékfrankos 2007 A Hermann Pince egy olyan családi vállalkozás, amelyben a fő hangsúly az oltványtermelésben és szőlő szaporító alapanyag nagykereskedelmi forgalmazásán van. Hagyományos eljárással készített, közepesen testes, bíborszínű, kis tölgyfahordós érlelésű bor. Tipikus soproni kékfrankos. Hermann Zweigelt 2007 A Zweigelt egy Ausztriából származó szőlőfajta, amely a Kékfrankos és a Szent Lőrinc fajták kereszteződéséből jött létre. A bor hagyományos eljárással készült, kiváló tanninokkal rendelkező, bíborszínű, kis tölgyfahordóban érlelt, könnyedén gyümölcsös Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Hermann Cabernet sauvignon 2007 Mély színű, testes vörösbor a fajta minden szépségével és a kishordós érlelés eleganciájával. Illatában és ízében fekete ribizli és cseresznye a fő jellemzője.

9 Cousin Vin Pincészet Ft/palack Ft/palack Cousin Vin Mosolygós Zöld veltelini 2010 Egy mosoly megnevettet. Egy mosoly összeköt. Egy mosoly elbűvöl. Egy mosoly megigéz. Egy mosoly legyőz minden akadályt. Egy mosoly elsimít minden viszályt. Egy mosoly mindent elmond. Cousin Vin Szívesen Kékfrankos Rozé 2010 Vannak szavak, melyek megszépítik az életet. Némi kedvességgel megváltoztatjuk a világot. Legyen akár csak egy kifejezés, amitől jobban érezzük magunkat. Ezért kínáljuk Önnek így ezt a bort. Szívesen Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Cousin Vin Örökség Kékfrankos 2010 Az ősz elmúltával mindig szegényebbek leszünk. Hisz elveszítjük azt, amiért egész évben dolgoztunk. Távoztakor, azonban mégis ránk hagyja csodás kincseit, melyek ünneppé változtatják a hétköznapokat. Ez a mi örökségünk.

10 Ákos Pince Ft/palack Ft/palack Ákos Bonus Cuvée 2007 A svájci Baselban élő borász, Ákos István házasítása, amelynek összetevői: 40% Cabernet Sauvignon, 40% Syrah és 20% Merlot. Üde, gyümölcsös vörösbor, elegáns hordóhasználattal, hosszú, tartalmas utóízzel. Ákos Kékfrankos klasszikus 2007 Mély bíborszín, közepesnél intenzívebb illat, érett szilvával, meggyel, fűszerekkel. Száraz bor, közepes savakkal, alkohollal, komplex ízekkel. Fiatalos, lendületes, gyümölcsös kékfrankos a hétköznapokra is! Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ákos Királyleányka 2010 A biodinamika szellemében dolgozó borász intenzív, mézes gyümölcsös illatú és ízvilágú fehérbora határozott és elegáns savakkal, fűszeres, hosszú lecsengéssel. Finom, harmonikus testes bor, amely akár aperitifnak is kiváló!

11 Ákos Merlot 2006 Szép sötétvörös, testes, lágy, teljes zamatú, gyümölcsös, kissé vaníliás, feketeribizlis, szilvás tónusú, bársonyosan csersavas, száraz minőségi vörösbor. Kellemesen fanyar, fűszeres, közepes lecsengésű Merlot Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ákos Réthly Cuvée 2007 A bort Ákos István dédapja iránti tiszteletből készítette el Cabernet sauvignon, Syrah és Merlot szőlőfajtákból. Réthly Antal meteorológus, egyetemi tanár, a földrajzi tudományok professzora volt, akinek több évtizedes megfigyelései most, a klímaváltozás kapcsán kerültek középpontba. Ákos Soproni Cuvée 2006 Kékfrankos, Merlot, Syrah és Zweigelt házasításából készült kézműves bor. Színe közepesen piros, illatában animális jegyeket és gyümölcsösséget magán hordozó bor, amely érett tanninjaival ínyencek kedvence lehet! Ft/palack Ft/palack

12 4.700 Ft/palack Ft/palack Ákos Zweigelt 2008 Rubinszín, fűszeres-finom illat, jóleső meggyességgel-málnássággal. Közepes test, barátságos, nem hivalkodó tanninnal, amely a szájban tiszta, gyümölcsös, száraz ízekkel és korrekt lecsengéssel párosul.

13 Pfneiszl Pincészet Pfneiszl Impression Rouge 2005 A soproni Pfneiszl Pincészet teljes egészében családi vállalkozás, melyet Birgit és Katrin Pfneiszl vezet. A bor illatában és ízében is rendkívül gyümölcsös, hűvös, fűszeres, melyet kellő savak és közepes tanninok kísérnek némi csokoládés lecsengéssel Ft/palack Ft/palack 390 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Pfneiszl Kékfrankos Újra Együtt 2010 Az első palack Újra Együtt bor 2004 május elsején hagyta el a pincét, pontosan azon a napon, amikor Magyarország az Európai Unió tagjává vált. A bor málnás-meggyes gyümölcsössége szépen egészül ki a fajta fűszeres jegyeivel. Friss, üde, harmonikus kísérő minden alkalomra. Pfneiszl Sparkelina Rosé 2010 Igazi trendi habzóbor. Könnyed, szájban a piros bogyós gyümölcsöket robbantó különlegesség. Mi mást kívánhatna az ember egy forró napon, mint egy 100% Shirazból készült, málna illatú, citrusos zamatú, finoman pezsgő, laza frissítőt? Ft/palack Ft/palack

14 Jandl Pince Ft/palack Ft/palack Jandl Cabernet franc 2006 A Jandl Pincészet alapítói egy fertőrákosi poncichter család, akik több évszázadnyi borász tapasztalattal rendelkeznek őseik révén. A bor érett fekete bogyós gyümölcsök és bodzára emlékeztető illatokkal tárul a fogyasztó elé, ízében pedig kellemes sav társul alkohol-tannin egyensúllyal. Jandl Kékfrankos 2009 A Jandl Soproni Kékfrankos gyümölcshangsúlyos bor. Sokrétű, illatában és ízében is málna, ribizli dominál. Fűszeres, zamatos vörösbor, amelyet élvezet inni. Markáns, jó savkészlet jellemzi Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Jandl Missió 2008 Kékfrankos, egészen sötét bíborszínű, intenzív illattal rendelkező vörösbor. Szájban uralkodó a cserzőanyag, emellett a bor finoman savhangsúlyos, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízvilággal.

15 Jandl Syrah 2007 Közepesen mélybíbor színű vörösbor. Elegáns fás illat, leginkább cseresznye és egy kis cherry ízesítésű pipadohány jellemzi ezt a bort. Íze friss, amely gyümölcsösséggel és kellemes savakkal társul, érett finom tanninnal kiegészülve Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Jandl Syrah rosé 2010 A bor színe hagymahéjra emlékeztet, jellemzője a frissesség, gyümölcsösség. Elegáns savai még kívánatosabbá teszik. Aperitifként is fogyasztható, illik a legtöbb ételhez, amely igazi könnyed frissítő hatású rosébor. Jandl Visio 2007 A pincészet első cuvée bora, amely es évjáratú Cabernet Franc és Merlot házasításából jött létre fele - fele arányban. Gyümölcsös, közepes testű, fiatalos, száraz vörösbor, közepes savgerinccel Ft/palack Ft/palack

16 1.820 Ft/palack Ft/palack Jandl Zöldveltelini 2010 Sárgás-zöld színű, borsra, zöldpaprikára emlékeztető illatú, igazi zöld bor. Ez a fehérbor a természet gyöngyöző eleganciáját, üde tisztaságát és mókás bájait hordozza minden cseppjében. Igazi borivó nem elégedhet meg belőle egy pohárral.

17 Lővér Pince Lővér Balfi présház Syrah siller 2008 A Lővér Pincéhez 85 hektár szőlő tartozik, az ültetvényeket a legjobb dűlőkbe telepítették, jellemzően ernyő művelésmóddal. Syrah siller? Akinek több kell egy rosénál! Érettebb illat és ízjegyek, jó felépítéssel, lendületes savakkal Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Lővér Balfi Présház Kékfrankos 2007 Az érett gyümölcsök fűszereit - Nagymama szilvalekvárja - koncentráltan hordozó bor tökéletes gömbölyűségben tölti ki érzékszerveinket. Erőteljes, nehéz ételekhez, esti beszélgetésekhez fogyasszuk! Lővér Balfi Présház Shiraz 2006 A Shiraz (Syrah) perzsa eredetű, Európába Franciaország közvetítésével került nemes szőlőfajta. A Shiraz fajta jellegzetes feketeszeder illatát és ízét izgalmasan rafinálja a kisfahordós érlelés. Ízében pörkölt aromák is felsejlenek, mély színű testes bor komplex összhatással Ft/palack Ft/palack

18 2.210 Ft/palack Ft/palack Lővér Győri Püspökségi Chardonnay 2009 A Chardonnay világszerte ismert szőlőfajta, amelyet a világ minden szőlő és bortermelő országában termesztik. Kristálytiszta szín, dúsgazdag, közepesen intenzív illatok, gyümölcsösen-barackosan friss ízjegyek. Finom savérzetű bor. Lővér Kékfrankos rosé 2009 A klasszikus rosé! Színében a vöröshagymahéj eleganciájával, rózsa tulipán illatok finomságával és a lebegő savak könnyedségével! Érett szamócás jelleg, élénk, de nem üde savakkal kiegészítve Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Lővér Sauvignon blanc 2009 A teljes érésben szüretelt szőlőből készült bor tömeges megjelenését a csalán illatok, ízek uralják. Érdekessége az új kisfahordó vaníliássága. Száraz bor, közepes savak, közepesnél intenzívebb alkohol, átlagos komplexitás.

19 Lővér Zöld veltelini 2008 A zöld veltelini a Soproni Borvidék fő fehérszőlő fajtája. Valószínűleg osztrák eredetű, a sógorok országuk egynegyedén termesztik ezt a fajtát. Intenzív, friss illatában a virágok és a zöld borsra emlékeztető fűszerek, ízében a citrus gyümölcseivel találkozunk Ft/palack (0,5 l) Ft/palack Ft/palack Ft/palack Lővér Zöld velelini Ausbruch 2007 (édes) Édes, kései szüretelésű bor, amely mézes, aszalt sárgahúsú gyümölcsökre emlékeztető illatú és ízvilágú, melyet a fajtára jellemző kesernyés ízvilág egészít ki. Az édes bor természetes cukortartalma harmóniában áll a savakkal.

20 Pálos Pince Ft/palack Ft/palack Pálos Kékfrankos 2006 Minőségi, száraz vörösbor, a Fertő tóparti ültetvény termése, hagyományos tölgyfahordós érlelés után került palackba. Rubinvörös színű, kellemesen gyümölcsös, meggyre emlékeztető zamatú, gazdag ízharmónia jellemzi. Pálos Cabernet sauvignon 2007 Kishordós érlelésű, mély színű, jellegzetes illatú, magas extrakttartalmú, hosszú ízű, bársonyos bor. Kellemes sav-alkoholtannin egyensúly kávéval-csokoládéval, minden árnyalata tökéletesen érett szőlőre és kiváló hordóra utal. 480 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Pálos Kékfrankos 2004 Hagyományos eljárással készült nagyhordós, majd kishordós érlelésű, jellegzetes rubinvörös színű, szilvalekváros illat, érett ízvilággal, gazdag tannintartalommal rendelkező, magas extrakttartalmú, testes bor. Dekantálása ajánlott.

21 Pálos Pinot noir 2007 A szőlő Burgundia fő fajtája (Fekete herceg). Rubinvörös színű, pirosbogyós gyümölcsökre (meggyre) emlékeztető illattal és zamatanyagokkal rendelkező harmonikus bor. Erdei gyümölcsökkel készült nagyvad és szárnyas ételek tökéletes kísérője Ft/palack Ft/palack

22 Sterlik Pince Ft/palack Ft/palack Sterlik Kékfrankos rosé 2010 Családi borászat, amely 25 éves múltra tekint vissza. A rosé halvány hagymahéj színű, éretlen alma, málna illattal. Reduktív eljárással készült. Harapnivalóan intenzív gyümölcsös zamatvilága, maradék széndioxid tartalma, hangsúlyos, határozott savak segítenek a bornak üde, friss íz élményt biztosítani. Sterlik Éjszaka 2009 Éjszaka leple alatt szüretelt és a hajnali hidegben feldolgozott szőlőből hagyományos eljárással készült, tölgyfahordóban érlelt bor. Különlegességét az éjszaka hűvös hőmérsékletének köszönhetően megőrzött gyümölcsös, intenzív zamatával, szép határozott savaival és testességével éri el Ft/palack Ft/palack 390 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Sterlik Zenit 2010 (félédes) Reduktív eljárással készült. Illata az érett mediterrán gyümölcsökre emlékeztet, melyet egy édes ízérzet határozott savgerincre ültetve egységes szép borként mutat be. A félédes borok kedvelőinek kötelező tétel!

23 Sterlik Zöldveltelini 2010 Reduktív eljárással készült bor. Illata intenzív és arról árulkodik, hogy ízében a citrom és a hajnali rét kavalkádja jelenik meg, mely mögött borsos fűszerek és sós mineralitás bújik meg. Határozott savakkal rendelkező bor! Ft/palack Ft/palack

24 Iváncsics Pince Ft/palack Ft/palack Iváncsics Kései Zöld veltelini 2006 (édes) A borászat kis családi, de annál sikeresebb vállalkozás. A kései szüretelésű szőlőből készült bor közepes aranysárga színű, amely hasonló arányú virágos illattal párosul. Elegáns szerkezetű, jó savakkal bíró mézes, gyümölcsös, enyhén minerális, édes bor. Iváncsics Merlot rosé 2010 Halvány lazacszín, illatában erdei szamóca és málna tárul a fogyasztó elé. Szájban meggy és málna öltözteti fel a szép savgerincet. Laza, könnyű, a közepesnél hosszabb lecsengés. A kevés maradék cukor elegánssá teszi az utóízt Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Iváncsics Cabernet sauvignon 2007 Közepes rubinszínű és illatintenzitású, csipkebogyós jegyekkel kiegészülő száraz vörösbor. Jól felépített gyümölcsös ízvilágú, szánkban selymes ízlelésű, amelynek savai szépen lekerekednek, kimondottan hosszú lecsengéssel.

25 Iváncsics Kékfrankos 2007 A Soproni Borvidék Fertő tóra néző domboldalain termelt szőlőből, hagyományos feldolgozással és ászokhordós érleléssel készült vörösbor. A kiváló termőhely és fajta, a hozzáértő gondoskodás eredménye ez a karakteres színben és cserzőanyagban gazdag vörösbor Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Iváncsics Pinot noir 2007 Bíbor szín rubin reflexekkel. Meleg illatában fűszeresség sejlik fel, amelyet némi gombás illat is elkísér. Kiegyensúlyozott szerkezet, harmonikus ízek jellemzik. A fűszeres tanninok szinte beleolvadnak az élénk, piros gyümölcsös összképbe.

26 Roll Pincészet Ft/palack Ft/palack Roll Kékfrankos 2008 Igazi soproni családi vállalkozás. A bor közepesen intenzív, rubinszínű, illatában piros bogyós gyümölcsök jelennek meg, melyet némi fűszeresség egészít ki. Savai lendületesek, közepes testtel és alkoholtartalommal rendelkezik. Roll Pinot noir 2008 Halvány rubinszínű. Illatában piros bogyós gyümölcsök, csipkebogyó, cseresznye és kevés cukorkásság. Ízében is a piros bogyós gyümölcsök vezetik, cseresznye és egy behízelgő édes karakter fogad. Bársonyos, sima felszínű, jó ivású kerek bor Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Roll Cabernet sauvignon 2008 Élénk, kökényre, feketecseresznyére, ribizlire emlékeztető illat, amelyet hasonló kirobbanással követ a korty, hála először a rengeteg gyümölcsaromának, majd a savaknak és a karakteres tanninszerkezetnek, amelyek idővel átveszik a kortyot.

27 Ferenczy Pincze Ferenczy Kékfrankos 2005 A család szőlőterületei a Fertő tó partján és a Soproni hegység lábánál találhatók. Közepesen intenzív, bíbor színű, krémesdohányos illatú kékfrankos, vörös húsú gyümölcsökkel. Utóíze hosszú, fűszeres jegyekkel, pörkölési aromával Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ferenczy Pannónia 2005 A bort gazdag, gyümölcsös illat jellemzi. Meggy, szilva és szeder sejlik fel. Szájban édes fűszerek, kávé, érett meggy érződik. Kiegyensúlyozott, jól szerkesztett, kellemes bor, melyben a kékfrankos gyümölcsei kiválóan harmonizálnak a cabernet sauvignon tanninjaival. Ferenczy Don Carlos (félédes gyöngyözőbor) Egy igazi különlegesség a nyári lugasokban és teraszokon. A savak és a maradékcukor egyensúlya kiváló frissítőt varázsol ebből a gyöngyözőborból Ft/palack Ft/palack

28 Luka Pincészet Ft/palack Ft/palack Luka Cabernet sauvignon 2009 A család szőlőtermesztéssel kapcsolatos hagyománya évszázadokra tekint vissza. Ültetvényeik a Fertőrákos - Balf közötti dombsoron találhatók. A csúcsbor érett gyümölcsök és tanninok egyvelege, elegáns, kerek savszerkezettel, ahogy az egy soproni vörösbortól elvárható. Luka Merlot 2009 Luka Enikő Merlot-ja mindössze egyhektáros területről származik a Harmlerdűlőből, amely Fertőrákos és Balf között helyezkedik el. Illatában fűszerek és áfonya, a szájban lágy, könnyed hűvösség. Az eleganciájával hódít Ft/palack Ft/palack

29 Taschner Bor- és Pezsgőház Taschner Irsai Olivér 2010 Taschner Kurt családi, ősi hagyományokat követve készíti borait. A bor tükrösen csillogó, világossárga színe zöldes reflexekkel szól a szemhez, illatával tudatunkba robban: harsogó bodzára, tavaszi kerti virágokra emlékeztető illatait ízében is megtartja Ft/palack Ft/palack 260 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Taschner Chardonnay pezsgő 2007 (brut nature) Egy tradicionális eljárással készült pezsgő, amely selyemszál finomságú buboréklabdáival, forrástiszta illattal együtt érkezik, ízben, ásványokban fürdik a gyümölcs leve a robbanásig feszült palackban, a szabadulást figyelve, mikor szusszanhat végre egy nagyot. Taschner Édes2 Kékfrankosból és Zweigeltből készült félédes vörösbor. A bor gyümölcsössége és illatgazdagsága olyan harmóniát teremt, amely biztos sikert garantál meghitt, nyugodt, romantikus vacsorákhoz, édes kettesben. 270 Ft/dl Ft/palack Ft/palack

30 3.090 Ft/palack Ft/palack Taschner Fidelissima Cuvée 2006 Minőségi száraz vörösbor. Fidelissima ez a bor a soproni ember lelkiségét rejti magában: a hűséget. Kóstolja meg a bort, merüljön el a soproni ember lelkében és érezze át ezt a határtalan ragaszkodást a szülőföldhöz, a hagyományokhoz, a borvidékhez, az ezeréves hazához és Európához. Taschner Rosé 2010 A bor barackvirág színű, vastag koronájú. Illatában a málna és a frissen szedett eper sejlik fel. Íze egyenes: az epres jelleget érett egres íz és citrusos jegyek egészítik ki. Hömpölygő savai és gazdag beltartalmi értéke hosszú, véget nem érő élményt nyújtanak Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Taschner Fehér Egykoron a Sáni név a soproni régióban nagyon elterjedt volt, amely a Johannes (János) becézett formája. A kávéházak teraszán dolgozó pincérfiúkat is így hívták. Fogyasszák hát a Sánit úgy, mintha barátaikkal beszélgetve egy kellemes teraszon üldögélnének.

31 Taschner Zweigelt 2007 A Zweigelt borvidékünkön a második helyet foglalja el a Kékfrankos után. A Kékfrankosnál kicsit könnyebb, színvilága lilás, rubintos színű, csersavdús, ízében aszalt gyümölcsökre emlékeztet. Igazi férfias bor! Ft/palack Ft/palack

32 Vincellér 270 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Vincellér Chardonnay 2009 A társaság első borát 1986-ban készítette három volt állami gazdasági dolgozó. Ekkor még csak bérelt pincében a saját szőlő feldolgozás volt a cél ben megalakult a Vincellér MPS Kkt ban megvásárolták a fertőbozi Széchenyi Pincét. A Chardonnay halvány zöldessárga színű, friss, intenzíven gyümölcsös aromájú, üde, szomjoltó száraz fehérbor. Vincellér Kései Zenit 2008 (édes) Balfon, a Fertő tó közvetlen szomszédságában található Mittlere-Steiner dűlő termése. A túlérett, töppedt és aszús szemek együttes feltárása és feldolgozása az egzotikus gyümölcsökön túl érdekes sós - ásványos ízjegyekkel teszi a bort még emlékezetesebbé. 610 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Vincellér Kékfrankos classic 2006 Gyümölcsös és fűszeres illatkavalkád. Érett, ropogós cigánymeggy, őrölt feketebors, némi dohány. Szájban szép ászkolási jegyek (a bor fahordós érlelése pince hőmérsékleten), nemes palackbukéval kiegészülve.

33 Vincellér Kékfrankos Rosé 2009 Színe közepesen rózsaszín, illatintenzitása nem hivalkodó, eperrel és cseresznyével. Száraz bor, közepesnél intenzívebb savakkal, enyhe pezsgéssel. Ízében piros bogyós gyümölcsökkel és málnával is találkozhatunk, igazi üdítő bor! Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Vincellér Zöld veltelini 2009 Kifejezetten borsos, citrusos illatú és ízvilágú bor. Borsosságával, gyümölcseivel tipikus Zöld veltelini. Szájban jó ízű, közepesen testes, arányos struktúrájú, korrekt, hibátlan igazi soproni fehérbor.

34 Weninger Pince 390 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Weninger Cserszegi fűszeres 2010 A borászatnak Balf, a Fertő tó déli csücskénél található, csendes falucska ad otthont. Franz Reinhard Weninger meggyőződése, hogy borai egyediségét a természeti erők adott konstellációja hozza létre. A fehérbor virágos, gyümölcsös illattal, lendületes savakkal rendelkezik. Weninger Kékfrankos Sopron 2007 Nagyon karakteres, harmonikus ital, amely nem rejti véka alá származási helyét. A talaj harmadidőszak előtti kőzetei pikáns ízeket, az ásványok és a sók pedig fiatalos lendületet kölcsönöznek a bornak. Gyümölcsös, klasszikus stílusú, összetéveszthetetlenül Sopron környéki kékfrankos, finom, fűszeres aromavilággal Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Weninger Pannónia 2010 Házasítás az egykori Pannónia területéről: Chardonnay és Sauvignon blanc a Balaton északi partjáról, Cserszegi fűszeres és Zenit Sopronból. Üde, kifejezetten citrusos, határozott savakkal bíró fehérbor, amely kifejezetten üdítő jellegű!

35 Weninger Kékfrankos Balf hónapon át kishordóban érlelődött. Illata meggyes, borsos. Szájban kellemes soproni savak, egész szájat betöltő fűszeresség jelenik meg, amely gyümölcsös aromákkal párosul. Utóize gazdag, fűszeres Ft/palack Ft/palack Ft/palack Ft/palack Weninger Kékfrankos Spern Steiner 2007 A Kékfrankos nagyon komoly és izgalmas oldalát mutatja meg ebben a borban. Mély rubinszín, intenzívebb, érett szilvás, meggyes illatok. Száraz bor, közepesnél magasabb savak és alkohol, élénk tannin, komplex ízek jellemzik ezt a csúcsbort. Weninger Frettner % Merlot, 28 % Syrah, 16 % Kékfrankos házasításából létrejött bor. Illatában a málna dominál és egy kis dohány. Szájban friss gyümölcsök jelentkeznek, cseresznye, málna és érett kökény. Jó savgerinc, érett tannin jellemzi Ft/palack Ft/palack

36 390 Ft/dl Ft/palack Ft/palack Weninger Sopron Cuvée 2008 Weningerék és a Volt Fesztivál szerint: Mindenhol jó, de a legjobb Sopron! Elkészítették azt a Túró Rudis borukat, amelyben nem a szőlőfajta a legérdekesebb (Merlot és Syrah), hanem a termőhely. Céljuk az volt, hogy egy gyümölcsös, könnyed, érthető, jól iható bor kerüljön a palackba, egyszóval így képzelik a tipikus sopronit. Weninger Syrah 2006 Különleges illat, nem kedveskedő, inkább megfejtendő, benne zöldfűszerek (rozmaring és szurokfű), fekete bogyósok és bőr. Kóstolva szikárabb, feszes karakter, a dűlő markáns mineralitása és a soproni savak viszik a prímet. Dekantálása ajánlott Ft/palack Ft/palack

37 Italok Rövid italok, párlatok 2cl 4cl Zwack Maximilian Tokaji Párlat 490 Ft 980 Ft Bacardi 210 Ft 420 Ft Smirnoff Vodka 290 Ft 580 Ft Zwack Unicum 260 Ft 520 Ft Zwack Unicum Next 260 Ft 520 Ft Jagermaister 360 Ft 720 Ft Gordon s Gin 300 Ft 600 Ft Jameson 550 Ft 1dl Martini (Dry/Bianco) 450 Ft Sörök Soproni 0,5l Soproni Szűz 0,5l Soproni Démon 0,5l Üdítők Cola 0,2l Cola light 0,2l Fanta Sprite Gyömbér Tonic Energiaital Naturaqua szénsavas ásványvíz 0,33l Naturaqua szénsavmentes ásványvíz 0,33l Almalé (Next) Őszilé (Next) Narancslé (Next) Szóda Szőlőlé Taschner szőlőlé, fehér Taschner szőlőlé, vörös Zöldike szőlőlé, fehér Kávék Presszó Melange Cappucino Latte üveg 350 Ft 350 Ft 390 Ft üveg 260 Ft 260 Ft 260 Ft 260 Ft 260 Ft 260 Ft 550 Ft 260 Ft 260 Ft 1 dl 100 Ft 100 Ft 100 Ft 30 Ft 180 Ft 180 Ft 180 Ft 270 Ft 290 Ft 290 Ft 370 Ft

Borlap Wine Card Weinkarte

Borlap Wine Card Weinkarte Etyek Budai borvidék Ft Etyeki Kúria pincészet Kúria White 13 dry 0.75 3.200 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

999 Ft BORVÁSÁR KEDVEZMÉNYES ÁRON! AUCHAN TÖBB MINT PONT PONT MINŐSÉGI BOR MAGYAR PINCÉSZETTŐL. Gere Attila Filigrán Cuvée. Bock Kupola Cuvée 2013

999 Ft BORVÁSÁR KEDVEZMÉNYES ÁRON! AUCHAN TÖBB MINT PONT PONT MINŐSÉGI BOR MAGYAR PINCÉSZETTŐL. Gere Attila Filigrán Cuvée. Bock Kupola Cuvée 2013 AUCHAN BORVÁSÁR BORKIVÁLÓSÁGOK KÖNYVÉNEK AJÁNLÁSÁVAL Keresse a 2. oldalon TÖBB MINT 500 80 Érvényes: 2014. október 10 22. között. MINŐSÉGI BOR MAGYAR PINCÉSZETTŐL KEDVEZMÉNYES ÁRON! Gere Attila Filigrán

Részletesebben

Hedvig Petróczki Sales manager

Hedvig Petróczki Sales manager BEMUTATKOZÁS A Hungary s Aurum Wine Trading company a magas minőségű magyar vörös és fehér borok kereskedelmével foglalkozó üzleti vállalkozás. Tulajdonosai, egy magyar-szlovák származású nemzetközi tapasztalatokkal

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.600.- 100% sárgamuskotályból készült, dűlőszelektált késői szüretű édes bor. 0,5l/16.000.- A botritiszes fürtök válogatása

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI KÖZÉPKATEGÓRIA száraz/félszáraz fehérborok első három helyezettje 1. helyezett és Az MTA Bora 2015 cím nyertese Petrányi Pince Csopaki Olaszrizling

Részletesebben

a részletekre! Figyeljünk Újdonságok Caroline Gilby MW

a részletekre! Figyeljünk Újdonságok Caroline Gilby MW Caroline Gilby MW az Egyesült Királyságból közel két évtizede foglalkozik a közép-európai térség boraival, kezdetben borvásárlóként, majd borszakíróként. Rendszeresen bírál a Decanter World Wine Díjon,

Részletesebben

Hogyan készül a pálinka?

Hogyan készül a pálinka? Ej, te sokat dicsőített pálinka, Szerelem tüzével vagy átitatva. Ha iszom, kereshetem a lábamat, Mindent feje tetejére állítasz! Hogyan készül a pálinka?.a pálinka készítéséhez kizárólag Magyarországon

Részletesebben

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery. WINERY Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.com www.kovacsnimrodwinery.com Tel: +36 36 537 232 / Fax: +36 36 537 233 H-3300 Eger, Verőszala u.

Részletesebben

Kóstolás feltételei Megfelelő környezet Borospohár: alakja, tartása Megfelelő hőmérséklet: a borok ideális fogyasztási hőmérséklete:

Kóstolás feltételei Megfelelő környezet Borospohár: alakja, tartása Megfelelő hőmérséklet: a borok ideális fogyasztási hőmérséklete: Debreceni Egyetem 2014/15. tavaszi félév Kurzusvezető: dr. Juhász Erika, tanszékvezető főiskolai docens, Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Andragógia Tanszék Borkóstolás szabályai a száraztól haladjunk

Részletesebben

Amit a kőszegi borról tudni kell

Amit a kőszegi borról tudni kell Berzsenyi Dániel Főiskola Természettudományi Kar Műszaki Tanszék Amit a kőszegi borról tudni kell Konzulens: Prof. dr. Nowinszky László Egyetemi tanár Készítette: Horváth Balázs Háztartásökonómia-életvitel

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HÍRES BORVIDÉKEI. Mészáros Gabriella Rohály Gábor Varga István

MAGYARORSZÁG HÍRES BORVIDÉKEI. Mészáros Gabriella Rohály Gábor Varga István MAGYARORSZÁG HÍRES BORVIDÉKEI Mészáros Gabriella Rohály Gábor Varga István A BORKULTÚRA KÖZPONT KIADVÁNYAI MAGYARORSZÁG HÍRES BORVIDÉKEI Mészáros Gabriella Rohály Gábor Varga István Eger, 2012 Lektorálta:

Részletesebben

hírlevél Az eredményeket tekintve a korábbi évekhez Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerük módszerében Az idei tavasz mérlege: 6 nemzetközi borverseny,

hírlevél Az eredményeket tekintve a korábbi évekhez Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerük módszerében Az idei tavasz mérlege: 6 nemzetközi borverseny, hírlevél veritas az in vino veritas borkereskedés havilapja 2014. viii. évfolyam június csányi Pincészet H-7773 Villány, Ady fasor 2. Telefon: +36/72-492-141; Fax: +36/72-492-009 E-mail: villany@csanyipince.hu

Részletesebben

BOROZÓ. Pécsi. Teszt: CABERNET FRANC DUPLACSAVAR: BEMUTATJUK: PLUSZ: Hetényi Jánossal a Fabro Pincében

BOROZÓ. Pécsi. Teszt: CABERNET FRANC DUPLACSAVAR: BEMUTATJUK: PLUSZ: Hetényi Jánossal a Fabro Pincében Pécsi BOROZÓ A Pannon Borrégió ingyenes gasztronómiai és bormagazinja 2013. tél Teszt: CABERNET FRANC BEMUTATJUK: Lajvér Avantgarde Pincészet, Szekszárd Szabó Zoltán, Hosszúhetény Bölcskei és nagyharsányi

Részletesebben

Bor Hír. Bor Hírlap. Ingyenes. Bor, gasztronómia, turizmus, életmód. II. /19. szám www.borhirlap.hu. 2008. március

Bor Hír. Bor Hírlap. Ingyenes. Bor, gasztronómia, turizmus, életmód. II. /19. szám www.borhirlap.hu. 2008. március Ingyenes 2008. március II. /19. szám www.borhirlap.hu Bor, gasztronómia, turizmus, életmód Bor Hír Wenschitz Domori Zotter Valrhona Amedei Lindt Gyulai Praliné ÍzLelő Chocolate & Wine Shop ÍzLelő Csokoládé

Részletesebben

Szétszabdaltságba zárva

Szétszabdaltságba zárva Badacsony Szétszabdaltságba zárva A Balaton-felvidék, amely egykoron a híres Zalai borvidék része volt, mind mennyiségben, mind minõségben jelentõs hányadát adta az országos fehérbortermelésnek. Az utóbbi

Részletesebben

BOROZÓ. Pécsi. Teszt: ROZÉ. DUPLACSAVAR: Sebestyén Csaba a Kistücsökben. BEMUTATJUK: Keller Pince, Villány Somogyi Pince, Pécs Szekszárdi Fuxli

BOROZÓ. Pécsi. Teszt: ROZÉ. DUPLACSAVAR: Sebestyén Csaba a Kistücsökben. BEMUTATJUK: Keller Pince, Villány Somogyi Pince, Pécs Szekszárdi Fuxli Pécsi BOROZÓ A Pannon Borrégió ingyenes gasztronómiai és bormagazinja 2012. nyár DUPLACSAVAR: Sebestyén Csaba a Kistücsökben Teszt: ROZÉ BEMUTATJUK: Keller Pince, Villány Somogyi Pince, Pécs Szekszárdi

Részletesebben

Kedves Olvasó! A tapasztalatszerzéshez sok sikert kívánnak. A szerzők

Kedves Olvasó! A tapasztalatszerzéshez sok sikert kívánnak. A szerzők Kedves Olvasó! A bor napjainkra divatos termékké, a kulturált és mérsékletes borfogyasztás a gasztrokultúra szerves részévé vált. Egyre többen vannak az olyan igényes fogyasztók, akik ismerik a neves borászatok

Részletesebben

MINŐSÉGI BORTURIZMUS A PÉCSI BORVIDÉKEN

MINŐSÉGI BORTURIZMUS A PÉCSI BORVIDÉKEN MINŐSÉGI BORTURIZMUS A PÉCSI BORVIDÉKEN A KEDVES OLVASÓ! A Pécs-Mecseki Borút kiadványát tartja a kezében. A prospektusunk célja borútunk minősített szolgáltatóinak a bemutatása és annak elérése, hogy

Részletesebben

Bor- és itallap. Wine & drinks. Weine und Getränke

Bor- és itallap. Wine & drinks. Weine und Getränke Bor- és itallap Wine & drinks Weine und Getränke A Ház borai pohárban/glass of wines Szekszárdi Civilis Cuvée (fehér) 2011 / white wine (0,15 l) 760 HUF Mátrai Muscat Cuvée félédes 2012 / semi-sweet Borpalota

Részletesebben

Alkoholtartalmú italok 1. rész: borok. Dr. Buzás Gizella Szakáruismeret könyve alapján készítette Friedrichné Irmai Tünde

Alkoholtartalmú italok 1. rész: borok. Dr. Buzás Gizella Szakáruismeret könyve alapján készítette Friedrichné Irmai Tünde Alkoholtartalmú italok 1. rész: borok Dr. Buzás Gizella Szakáruismeret könyve alapján készítette Friedrichné Irmai Tünde Az alkoholtartalmú italok 1,2-80 % mennyiségben tartalmaznak etil-alkoholt (C 2

Részletesebben

Üveges Cappy gyümölcslevek 0,2 l

Üveges Cappy gyümölcslevek 0,2 l üdítők ásványvizek Üveges szénsavas üdítők 0,2 l Coca-cola Coca-cola Light Coca-cola Zero Fanta narancs Fanta citrom Fanta vadmálna Kinley tonic Kinley gyömbér Sprite Üveges Cappy gyümölcslevek 0,2 l Őszibarack

Részletesebben

BORKURÍR. II. évfolyam I. szám 2011. TAVASZ

BORKURÍR. II. évfolyam I. szám 2011. TAVASZ B A L A T O N B O R K U L T Ú R A BORKURÍR II. évfolyam I. szám 2011. TAVASZ 2011. tavasz 2-3 beköszöntő A balatoni borok kis- és nagykereskedése a Balaton Borrégió borászatainak legszélesebb álasztéká

Részletesebben

Az in vino veritas borkereskedés havil apja 2014. viii. é vfolyam július. ahol a napfény horgonyt vet

Az in vino veritas borkereskedés havil apja 2014. viii. é vfolyam július. ahol a napfény horgonyt vet veritas Hírlevél Az in vino veritas borkereskedés havil apja 2014. viii. é vfolyam július Dél-Balaton: ahol a napfény horgonyt vet származó hungarikum, a Királyleányka, és a feltehetően Ausztriából származó

Részletesebben

Gasztronómiai utazás a Vértes-Gerecse vidékén

Gasztronómiai utazás a Vértes-Gerecse vidékén Gasztronómiai utazás a Vértes-Gerecse vidékén A Móri és a Neszmélyi Borvidék jellegzetes szőlői Receptek jegyzéke: A Móri Borvidékre leginkább jellemző az Ezerjó. Hungarikum. Ritka lombozatot nevel, bőtermő,

Részletesebben

3 400 HUF 850 HUF Bujdosó Pincészet. 3 900 HUF 950 HUF Borpalota Borászat és Szőlőbirtok

3 400 HUF 850 HUF Bujdosó Pincészet. 3 900 HUF 950 HUF Borpalota Borászat és Szőlőbirtok Borok FEHÉRBOROK / WHITE WINES Balatonboglári Irsai Olivér Kapitány 2014 3 400 HUF 850 HUF Bujdosó Pincészet Élénk zöldfehér szín, muskotályos, virágos rétre emlékeztető intenzív illat jellemzi. Zamataiban

Részletesebben

hírlevél veritas A világfi, a borász és a zongorista Liszkay Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot és

hírlevél veritas A világfi, a borász és a zongorista Liszkay Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot és veritas hírlevél az in vino veritas borkereskedés havilapja 2014. viii. évfolyam február www..com Borász a zongoránál Egyedi zongoraestek, Privát borvacsorák Liszkay Pincészet és BorKúria 8273 Monoszló,

Részletesebben

Hírlap. Bor, pálinka, gasztronómia, utazás, wellness, elit sportok

Hírlap. Bor, pálinka, gasztronómia, utazás, wellness, elit sportok Bor 2015. nyár Hírlap VIII. /82. szám www.borhirlap.hu Bor, pálinka, gasztronómia, utazás, wellness, elit sportok Bor és Életmód A főváros új gasztrokülönlegessége, a Panificio Il Basilico kézműves olasz-magyar

Részletesebben