Ver: 1.403/1.072 ( ) A Szakképzési Centrumok megalakulásával megváltoztattuk a szoftver fantázia nevét is, így általánosabb:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ver: 1.403/1.072 (2015.07.27) A Szakképzési Centrumok megalakulásával megváltoztattuk a szoftver fantázia nevét is, így általánosabb:"

Átírás

1 TAN-once!!! KIK-nec frissítések 2015 Ver: 1.403/1.072 ( ) A Szakképzési Centrumok megalakulásával megváltoztattuk a szoftver fantázia nevét is, így általánosabb: TAN-once Fonetikusan: Tanonc TAN tanügy, tanügyi igazgatás, tanügyi dokumentumok, tanulás, tanár, tanító once azonnal, egyszer re (angol) A szoftver megtartotta funkcionalitását, használhatóságát. Minden intézményrendszer megtalálja benne a számára fontos, használható modulokat. A további együttműködés reményében kellemes nyári vakációt kívánok valamennyi felhasználónak! Üdvözlettel: Rózsa György RooR Kft. Ver: 1.402/1.072 ( ) A szakképző intézmények július 1.- i hatállyal kiváltak a KLIK ből. Természetesen az adatok továbbra is rendelkezésre állnak. A szoftver alkalmas a Szakképzési Centrumok információs rendszerének kezelésére is. Ha továbbra is igénylik a szolgáltatásokat, kérem telefonon jelezzenek, Üdvözlettel: Rózsa György Ver: 1.374/1.071 ( ) Változtak a szerződések közül: - megbízási, - vállalkozói, - bérleti, - tanulmányi Ver: 1.368/1.068 ( ) A KOMLEX vizsgák megbízási szerződései elkészültek. Elkészült az 1.sz melléklet is. A következő frissítésben kész lesz a 2.sz melléklet is. Ver: 1.359/1.068 ( ) Elkészült a 315/2013 (VIII 28.) korm.rendelet alapján a komplex vizsgáztatás díjazásának algoritmusa, és javításra került a 100/1997 (VI 13.) korm.rendelet szerint érettségi vizsga elszámolási algoritmusa.

2 (itt kizárólag a megjelenítő listák igazodnak a tankerület által támasztott követelményekhez) A megbízott kiválasztása után kategóriát választunk (a vizsga időtartamára vonatkozóan) Utána értelemszerűen kitöltjük a táblázatot. Nyomtatjuk a megbízási szerződést és nyomtatjuk az 1.sz mellékletet, mely egy-egy vizsgáztatás feladatot tartalmaz. A 2.sz mellékletet a vizsgák lezárása után nyomtatjuk. Ez a teljesítésigazolás: Itt is készíthető a beküldendő összesített lista az általános lekérdező menüpont alatt. A korm.rendelet szerint 100 Ft-ra kerekítve. Formája a TK. által kiadott nyomtatvánnyal megegyező!

3 A listák exportálása után a Szakmai mappában megtaláljuk az elkészített excel táblát. mely tetszés szerint formázható, tovább feldolgozható. Ver: 1.345/1.065 ( ) A régi érettségi és szakmai vizsgáztatás megbízási szerződései mellett új alapokon nyugvó megbízási szerződések és elszámolási rendszer lehetősége között választhatunk. Az eljárást a szolnoki tankerület kérésére dolgoztuk ki. 1. paraméterek A tanév rendjéből adódó paraméterek bekerültek az intézményi adatok közé (változtatható) 2. Érettségi/szakmai vizsgák tantárgyi (Bővíthető)

4 3. Az érettségi űrlapon egyszerűen elkészíthető, választható a különböző tevékenységek Az elszámolás a hatályos tv.- nek megfelelően történik. Nyomtatható a feladat-részletező tábla a megbízási szerződés 1.sz mellékleteként és a teljesítésigazolás a vizsgák elmúltával Az általános lekérdezőben összesített listát kaphatunk az intézmény teljes vizsgatevékenységének elszámolásáról, mely excelbe exportálható

5 Hamarosan elkészül a szakmai vizsgáztatás-elszámolás modul is! Ver: 1.339/1.064 ( ) A számlák nál azonnal elkészíthető a tárgyi eszköz nyilvántartásba vétele:.és nyomtatható is: Hogy mely eszközöket kell nyilvántartásba venni, a TK határozza meg. A pedagógiai szakszolgálatok speciális helyzete miatt lehetővé tettük a munkába járás gk.-val menüpontban a kézi bevitelt (ilyenkor nincs havi időelszámolás)

6 Ver: 1.333/1.062 ( ) 1. Ösztöndíjasok listája független az OM azonosítótól 2. Utalványrendelet: kerekítési hiba javítása szakfeladatra szétosztásnál Ver: 1.331/1.062 ( ) Bővült a gyors bérlista adatszolgáltatás miatt Ver: 1.329/1.062 ( ) Készpénz (ellátmány) elszámolás A készpénzes számlák forintra kiszámolt értékeket tartalmaznak. A fizetés szabályai szerint 5 Ft ra kerekített összeget fizetünk. Ha a Tankerületnek beküldjük a számlákat, és az utalványrendeleteken nem az 5 Ft ra kerekített összeget tüntetjük fel, az elszámolásunk hibás értéket mutat. Ennek kiküszöbölésére bevezettük a készpénzelszámolási űrlapot. Készpénz-elszámolási lista nyomtatása Felvett ellátmány összege Ft

7 Felvett ellátmány Számla összege Számla kerekített összege Maradvány (befizetendő)

8 Szakiskolai ösztöndíj rendszer II. A fejléc mezőire kattintva változtathatjuk a sorrendet Diák (névsor) Osztály+Diák Szakma+Oszt+Diák Váltás OM azonosító Adóazonosító HASZNOS TIPP!!! Ha egy mezőbe hosszabb szöveget szeretnénk írni, de a mező viszonylag kicsi, átláthatatlan, a mezőn állva nyomjuk meg nagyításhoz, szerkesztéshez a Shift + F2 billentyűkombinációt! Pl: előzetes köváll: Ez a funkció bármely szerkeszthető mezőre érvényes! Ver: 1.326/1.062 ( ) Elkészült az automatikus, összesített szakiskolai ösztöndíj rendszer! A Vevők/Diákok menüpont: Kiegészült! Lehetőség van a tételes, tanulónkénti ösztöndíj-elszámolásra a már korábban ismertetett módon

9 Fő képernyő menüpontjai megváltoztak: Új megoldás a szakiskolai ösztöndíj elszámoló és tervező rendszer! Belépve a felületre először válasszuk a Szakiskolai ösztöndíj tervező t! A tanuló osztályba-, és szakmába sorolásával, és az aktuális tanulmányi átlag megadásával bepipálódnak a kiszámolt hónapokra az ösztöndíj összegei. Az összesített kifizetendő automatikusan kitöltődik. Nyomtatható a havonkénti utalási lista

10 és az összesített utalványrendelet a mellékelt lista alapján Ver: 1.324/1.061 ( ) Munkavállalók menüpont: Választható a További jogviszony ban foglalkoztatott dolgozó Pályázatok menüpont: A pályázatok menüpontban ki kell választani az utaló számlaszámot és a szakfeladat kódot. MACIKA és egyéb (szakiskolai ösztöndíjak)

11 Átalakult az Általános lekérdező menüpont: Keretbe kerültek az általánostól eltérő lekérdezések. Külön színnel jelöljük a szűréshez választható mezőket Az ösztöndíjak vonatkozásában itt van lehetőség 1 db utalványrendeletet nyomtatni az ösztöndíjak utalási listájához! (Összegzett utalványrendelet.) Továbbra is megmaradt a tételes utalványrendelet. Ez az Utalványrendelet egyösszegben tartalmazza az utalandó (készpénzben kifizetendő) ösztöndíj összegét. Még egy kis türelmet kérünk! Hamarosan elkészül az egyszerűen kezelhető, előre paraméterezhető szakiskolai ösztöndíjak előállítását végző eljárás!

12 Ver: 1.321/1.059 ( ) A munkavállalók menüben különféle gyorslisták nyomtathatók: Kijelölhetjük a munkavállalók csoportjait akár tagintézményenként is A kiválasztásnak megfelelően névsorokat nyomtathatunk a legfontosabb adatokkal. Választhatunk évet (előző év csak december), tagintézményt

13 A legfontosabb béradatokról lehet listát készíteni (alapbér, összes bér, levonás, utalt összeg) Ver: 1.317/1.059 ( ) Az ösztöndíj menüpontban egyéni ösztöndíjak utalványrendeletei elkészíthetők. Az általános lekérdező részben az ösztöndíjak táblázatos formában nyomtathatók: Hamarosan elkészül az automatizált szakiskolai ösztöndíj utalás! Ahol ezeket az ikonokat látod, gyorskeresés a rekordok között az egér scroll kerekével. Ver: 1.316/1.059 ( ) A szerződések (pl. megbízási szerződés) az intézmények tankerületi kívánalmainak megfelelően jelennek meg. (Ceglédi Tankerület)

14 Az elkövetkezőkben ezzel a fejléccel jelennek meg a szerződések. A munkavállalók tagintézményi besorolására nyílt lehetőség: Készülőben az új Szakiskolai ösztöndíj egyszerűsített változata! Ver: 1.311/1.057 ( ) Alapvetően megváltozott az előzetes kötelezettség vállalás kitöltő felülete: A részletező felületen soronként tüntethetjük fel igényléseinket, összegszerűen. Így megváltozott a nyomtatási képe is:

15 Részletező felület! Könnyebb feldolgozás Többletfeladat elrendelés: Választható az előző évi megbízási szerződések alapján számított órabér, hiszen a megbízási szerződések az előző naptári évben kötettek: Minden ablakot a -el lehet bezárni. A szoftver ezután rákérdez, hogy mentse e az adatokat: ha nem, törli az utoljára bevitt tételt. Ha már ezt a tételt követi egy másik tétel, (hálózatos formában másvalaki már vett fel új tételt) a következő üzenetet kapjuk: Többen kérték, hogy egyeztetés céljából legyen lista a szállítókról:

16 A törzsadatok KEZDETI felvitelére szolgál az importálás excel táblából menüpont. Utána csak tudatosan lehet használni az importálási lehetőségeket. Ezért alaphelyzetben a gombok tiltottak. + több, apró, hasznos javítás a felhasználó kérésére. Ver: 1.295/1.056 ( ) Formai és egyéb javítások, egyszerűsítések Ver: 1.289/1.056 ( ) MÓDOSÍTÁS! Lehetőség van egy napra többféle %-os elszámolásra. Ugyanazon napra beszúrhatunk új %-os elszámolást, akár többet is! + jellel. A jel törli az adott sor elszámolását. Ver: 1.288/1.056 ( ) Teljesítési jegyzőkönyvek:

17 Elszámolt napok, %, kiszámolt összeg % -os összesítés Óradíj, számolás módja Számfejtendő összeg A Többletfeladat elrendelése menüpontban Többletfeladat nyomtatás Ver: 1.285/1.056 ( ) Fő fejlesztés: Többletfeladat elrendelése menüponthoz kapcsolódik. Azokban az intézményekben, ahol nincs KIR3 vagy KIRA végpont, a számfejtés a Tankerületben történik. Ahhoz hogy az intézményeknél keletkezett többletfeladatok elszámolhatók legyenek, az intézményeknek (%-os pótlékok, egyéb nem rendszeres juttatások) Teljesítési jegyzőkönyvet kell készíteniük, melynek tartalmaznia kell a munkavállalóknak dátum szerinti munkavégzését, az elszámolás módját, kiszámítását, a teljesítés igazolását. Törzsadat változások: Az intézményi törzsbe bekerülnek új paraméterek (automatikusan) Munkavállaló törzs:

18 Pedagógusok esetén ki kell tölteni!!! E frissítéssel minden pedagógusnak 22 óra automatikusan beíródik. Többletfeladat elrendelése: A baloldali mezőben a szokásos többletfeladat elrendelése történik. Vagy.. A jobboldali mezőben egy mini számfejtéssel számoljuk ki a számfejtendő járandóságot. Választhatunk az elszámolási módok közül: ha a megbízási szerződés szerinti óradíjjal akarunk számolni, ki kell választani a szerződést, mely tartalmazza az óradíjat. Egyéb esetekben az intézményi törzs paraméterei szerint számolunk. Példa:

19 A példában pedagógusnak számolunk el többletfeladatot. Törvény szerint Elszámolás képlete Az elrendelt feladatok időtartama, %-a (választható) Összege A teljesítési jegyzőkönyvek nyomtatványai a következő (hétfői) frissítéssel lesznek elérhetők! Ver: 1.281/1.055 ( ) Minden szerződésen szerepel A megbízási szerződésen szerepel a terhelendő szakfeladat:

20 Nem rendszeres és Rendszeres kifizetések: Kiszámítja a járulék alapot és járulékot: és feltünteti mind a köt.vállon, mind az utalványrendeleten: Új kötelezettség az Ösztöndíj Ebben a menüben rögzítjük a különféle ösztöndíjakat: Macika, Szakiskolai ösztöndíj stb. A kedvezményezettet (diákokat) a Vevő törzsből válogatjuk ki. Ahhoz, hogy a tanulókat az iskolában szokásos módon azonosíthassuk, fel kell venni az osztály-, és szakma törzset: ez a számfejtés a Nem rendszeres számfejtés mintájára működik. Nyomtatása az általános lekérdező menüpontban érhető el:

21 Szakmánként, osztályokként összesítve nyomtat: A pályázat kiválasztásával határozzuk meg az ösztöndíj típusát. Ezeket az ösztöndíj-típusokat listázhatjuk! Ver: 1.269/1.054 ( ) Ha hálózatban több gépen dolgoznak, a feldolgozás éve azonos kell, hogy legyen minden gépen!!!!! (mivel minden gépen ugyanabba az adatbázisba dolgozunk, előfordulhat, hogy az előző évi sorszámot kapjuk új rekordként.) Ver: 1.258/1.052 ( ) A BÉR modulban kisebb javítás A költségfelosztásban választható a Rehabilitációs foglalkoztatott Ver: 1.254/1.051 ( ) A BÉR modulban kisebb javítás Ver: 1.247/1.049 ( ) A szakfeladat szerinti bontás alapját alá kell támasztani, hogy mi alapján végezzük a bontást (légköbméter, négyzetméter, létszám, stb az alapító okiratban foglaltak szerint). Ezért a szakfeladat megosztások táblázatát bővítettük:

22 PL: ha légköbméter alapján bontunk, beírjuk a légköbmétereket szakfeladat szerint, és megnyomjuk a narancssárga Százalék gombot, akkor a szoftver kiszámolja a százalékos bontást. (A Mértékegység gomb megnyomása másolja a mértékegységeket). Így bármilyen felosztást automatizálhatunk. Ez a felosztás alátámasztásként megjelenik az utalványrendeleten is, nem kell külön excel táblákat csatolni a beküldendő dokumentumokhoz. 1. ábra részlet az utalványrendeletről Hamarosan kész a bérösszesítő is! Ver: 1.246/1.048 ( ) A szakfeladatbontás megkönnyítése érdekében szakfeladat-sablonokat lehet definiálni: Ha Szakfeladat szétosztás utáni ablakra duplán kattintunk:

23 előre elkészíthetjük a felosztást, így később csak választani kell. Ha üresen hagyjuk, az alapértelmezett szakfeladatra történik a felosztás. A régebbi szakfeladatbontások újra számolhatók. Ver: 1.243/1.047 ( ) Módosítás: Az előzetes kötelezettségvállalási lapon fel kell tüntetni a PARTNERT és a költségfelosztást! Ver: 1.237/1.046 ( ) Módosítás: A munkavállalói törzsben: jogviszony vége; oktatási azonosító felvitele Új lekérdezések, szűrések a munkavállalói törzsben

24 Ver: 1.236/1.045 ( ) Módosítás: A megbízási szerződésben a banki nap alapértelmezett: 60 nap VÁLTOZTATHATÓ! Ver: 1.234/1.045 ( ) Módosítás: A megbízási szerződésben a banki nap 15 napról 60-ra VISSZAVÁLTOZOTT!!! Az utalások mappában a küldendő file név kiegészült a küldés időpontjával, így egy nap több file is küldhető. (az előző nem íródik felül) Például: Ver: 1.233/1.042 ( )!!! BÉR - BÉR BÉR!!! 4. kiegészítés Figyelhetjük a bérek felhasználását %-osan! Módosítás: A megbízási szerződésben a banki nap 60 napról 15-re változott, és törlésre került az 1.pont utolsó mondata. Ver: 1.225/1.042 ( )!!! BÉR - BÉR BÉR!!! 3. kiegészítés Fejlesztés:

25 Duplán kattintva Szerkeszthető tábla nyílik: Egyénileg állítható! Ha számolt adatok nem egyeznek meg a bérjegyzék adataival (téves MÁK számolás). az adatokat felülírhatjuk, ha kipipáljuk a Kézi kitöltés t. Ver: 1.222/1.041 ( )!!! BÉR - BÉR BÉR!!! 2. kiegészítés Fejlesztés:

26 Személyi kedvezmény megadása: 2014 ben a minimálbér 5%-a (5075 Ft) Szakszervezet tagdíjat vonjon e? (nyilatkozat alapján!) Javítás: a GYED-ből is von nyugdíjjárulékot! Nyomon követhető a havi feldolgozottság. A dolgozók lezárt állapotát figyeli. Az éves bérfelhasználást/bérmaradványt követhetjük nyomon. Ver: 1.217/1.039 ( )!!! BÉR - BÉR BÉR!!! 1. A évi bérek tervezésénél, és a évi bérek elszámolásának mizériájának elkerülése érdekében lehetőséget biztosítunk a bérek bérjegyzékből történő gyors, pontos rögzítésére (a MÁK os KIR3 program erre képtelen) és minden szempont szerinti lekérdezésére. Figyelemmel kísérhetjük adott pillanatban a bérfelhasználást %-osan. Mivel minden hónapban, minden dolgozó, minden bérelemét tároljuk, ezért minden bérelem egyénileg és összesítve is lekérdezhető. Bővült a Munkavállalók törzs:

27 Az állandó béradatok kitöltése után választjuk a jogviszonyt és a családi adókedvezmény lehetőségeit. Gyorsabb adatbevitel érdekében válasszuk a Bér előkészítés menüpontot: Mivel a munkavállalói törzs tartalmaz tanulói adatokat (MACIKA), vagy pl. érettségi elnökök adatait (külsősök), ezért ezen a felületen sokkal gyorsabban dolgozhatunk. Akinek nincs rendszeres bére itt pipálhatjuk. Az állandó bérelemeket bármikor, általában évente egyszer (szeptember) kell változtatni. Az adatbeviteli felület:

28 1. Hónap választás 2. Dolgozók bérének generálása, utána: Kiszámol 3. Számolt adatok Kiegészítő bérelemek A Lezár/Felold gomb az ellenőrzöttséget jelölheti a szokásos sárga színnel: Szerkesztéshez bármikor feloldható! A Lezár mind gombbal az adott hónap adatainak bevitelét zárhatjuk le. A menüpontban az előre beállított évi tervhez viszonyítva látjuk az egyes bérelemek %-os teljesülését, figyelhetjük a még rendelkezésre álló bérelemeket:

29 A lekérdezések, táblák, nyomtatványok fejlesztés alatt, hamarosan elérhető lesz! Ver: 1.211/1.038 ( ) Ha megbízási szerződésekben a kifizetendő összeget beírjuk, (a számfejtés után) és az iktatószámhoz a számfejtési jegyzék számát ( ) szintén beírjuk, akkor a beküldés a KIK-nec menüponton belül az utalási jegyzék nyomtatása során megkeletkezik az utalási excel tábla. Pl: érettségi vizsgáztatási díjak utalása Ver: 1.213/1.038 ( ) A közmunka-program keretében dolgozók munkába járását teljes egészében a munkáltató fizeti. Lehetőség van a munkáltatót terhelő kötelezettség (%-os) állítására A szerződés-mintákban javításra került: Vállalkozási: PTK szerint re lett javítva az eredeti hivatkozás

30 Ver: 1.208/1.038 ( ) Az utazási költségtérítés nyomtatványon (gépkocsival) nyomtatásra kerül, hogy mely napokon közlekedett a munkavállaló lakóhelye és az intézmény között. Ver: 1.207/1.038 ( ) Megszünt az Üres nyomtatványtár mappa, helyette Igazolások nyomógomb. A tankerületek ide helyezik a mindenki számára fontos iratokat, igazolásokat. Ver: 1.206/1.038 ( ) A megbízási szerződésben javításra került: Szakmai vizsgáztatást is lehet választani, a bruttó összeg 100 Ft-ra kerekítve. Ver: 1.204/1.038 ( ) A szerződés-mintákban javításra került: Megbízási: PTK szerint re lett javítva az eredeti hivatkozás Ver: 1.203/1.038 ( ) Az űrlapokon és a törzsben javításra került: Kötelezettségvállaló helyett Szakmai igazoló ( A köt.váll. lapokon is javítva. Itt megjelent a lap alján az ellenjegyző aláírásának helye is. ) A szerződések általános részben a szöveg megjelenése: sorkizárt (esztétikusabb) Ver: 1.201/1.038 ( ) Átutalásos számlák kötelezettségvállalási lapokon a kezdő és záró dátumok javítása. Ver: 1.199/1.038 ( ) Exportálás Word be most már teljes magyar ékezettel jelennek meg a jelentések. Ha az űrlapokon ügyintézőt választok, helyesen nem az alapértelmezett ügyintéző jelenik meg a kötelezettségvállalások űrlapon. Ver: 1.198/1.038 ( ) ÚJ szerződésminták alapján!!!!!

31 Ver: 1.196/1.037 ( ) Előzetes kötelezettségvállalások (Éves is) exportálása excel fáljba. A tankerületnek elküldhető (hamarosan kérik), illetve a KIK-nec tankerületi verziójában közvetlenül lekérdezhető a tankerület központi gépén intézményenként. Megkönnyíti a tervezést, nyomon követhető a kötelezettségek teljesülése, a még rendelkezésre álló forrás. az Előzetes kötváll. export ra kattintva keletkezik meg az excel tábla. Utána az előzetes kötváll mappában nézhetjük meg a keletkezett adatokat, illetve tovább dolgozhatunk vele. Export fájloknál (pl. szerződések) nem jelentek meg az ékezetes betűk. A konvertálás lehetővé teszi Word ben a szerződések tetszőleges alakítását. Ver: 1.192/1.037 ( ) STRUKTÚRAMÓDOSÍTÁS!!!

32 Vevők törzs kiegészül: Ha az adószám van kitöltve a bérleti szerződéseken képviseletében eljáró adatai vannak, tehát a bérbevevő cég, vállalkozó. Egyéb esetben magánszemély. A pénzösszeg bevitelénél lehet negatív számlát is kiállítani. Egyéb kisebb javítások. Ver: 1.191/1.036 ( ) Elkészült az ELECTRA rendszerhez (csoportos utaláshoz), a számfejtett tételeket exportáló kiegészítés. A beküldés a KIKnek menüpontban a képernyőkép kiegészült az utalások mappája menüponttal.

33 A kísérőjegyzék nyomtatásakor ebbe a mappába kerülnek azok az excel állományok, melyeket ben el kell küldeni a tankerülethez. Ekkor először kinyomtatódik a számfejtett utalások lista, melyet személyesen, vagy postai úton kell a tankerülethez eljuttatni. A továbbiak változatlanok. Ha belépünk az utalások mappába: Itt találjuk a küldendő táblázatokat KIKazonosító_X_dátum_ügyintéző.xls fájlokat. Ha X=U, akkor ide az utiköltség-elszámolások kerülnek; Ha X=K, akkor ide a kiküldetési elszámolások kerülnek; Ha X=M, akkor ide a megbízási szerződések nem rendszeresben való elszámolások kerülnek. FONTOS!!!!! Ezen esetekben a beazonosítás végett minden esetben külső bizonylatszámként a számfejtés során keletkezett jegyzékszámot kell beírni a szoftverbe! Ver: 1.188/1.036 ( ) Megbízási szerződés nyomtatásban költségtérítés helyett költséghányad kifejezés Rendszeres és nem rendszeres kifizetéseknél meg lehet adni az időszakot (-tól ig) Ver: 1.187/1.036 ( ) Munkavállalók adatai importálása során a hosszú cellákat kihagyta.

34 Max: egy cellában 50 karakter lehet. Ver: 1.186/1.036 ( ) Struktúramódosítás! Minden munkafolyamatnál lehet hivatkozni az előzetes kötelezettség-vállalásokra. Ez a kapcsoló lehetővé teszi, hogy csak az aktuális évben keletkezett előzetes köt.vállokra lehessen hivatkozni. Ver: 1.185/1.035 ( ) Bérleti szerződés: ha van adószáma a bérlőnek, akkor VÁLLALKOZÓ egyébként MAGÁNSZEMÉLY Ver: 1.184/1.035 ( ) Apróbb, de fontos hibajavítások: (beküldés rendezettsége) Ver: 1.182/1.035 ( ) Az előző évi kötelezettség-vállalás is választható minden munkafolyamat során. Mivel az előző évben nem tároltuk az előzetes kötelezettség-vállalás összegét, ezért azt ott javítani szükséges! Ver: 1.181/1.035 ( ) Beküldés KIK-nec menüpontban (Hálózati verzió) választható: 1. az alapértelmezett ügyintéző által készített dokumentumok beküldése

35 2. más, kiválasztott ügyintéző által készített dokumentumok beküldése 3. összes ügyintéző által készített dokumentumok beküldése

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek Fatömegbecslési jegyzőkönyvek ERDŐGAZDÁLKODÁS/FAHASZNÁLAT/FATÖMEGBECSLÉSI JEGYZŐKÖNYVEK A fatömegbecslési jegyzőkönyvek erdőrészlethez kapcsolódnak. Egy erdőrészlethez több jegyzőkönyv készíthető. Egy

Részletesebben

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát.

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. KULCS BÉR 2008 MÁRCIUS/4 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a

Részletesebben

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 UTALÁSOK

Részletesebben

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek Fatömegbecslési jegyzőkönyvek ERDŐGAZDÁLKODÁS/FAHASZNÁLAT/FATÖMEGBECSLÉSI JEGYZŐKÖNYVEK A fatömegbecslési jegyzőkönyvek erdőrészlethez kapcsolódnak. Egy erdőrészlethez több jegyzőkönyv készíthető. Egy

Részletesebben

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával 6. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése A záróvizsga-jegyzőkönyveketa Karok többsége a jegyzőkönyvkészítésre Dr. Tánczos László által kifejlesztett Access alkalmazás használatával készíti el. A záróvizsga-jegyzőkönyv

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA A törzsadatok kialakítására a következő sorrendet javasoljuk: 1.) Rovattörzs kialakítása: elsődleges fontosságú, mivel a kötelezettségvállalás a rovatok

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

SAP HR Általános lekérdező Ad-hoc-query

SAP HR Általános lekérdező Ad-hoc-query Tranzakció neve: S_PHO_48000513 Ad-hoc query A használathoz célszerű a Favoritok/tranzakció beszúrása menüponttal a favoritok közé felvenni. 1. oldal, összesen: 18 A tranzakció elindítása után a következő

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

TGV HUMAN PARTNERS KFT. Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 20)

TGV HUMAN PARTNERS KFT. Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 20) Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 20) 320-6500 Veerrzzi ióóss vváál lttoozzáássookk 13.23 2019.04.05 adatbázis 13.044 1908-A-s lap adónem összesen sor kerekítési korrekciós mező feladása miatt

Részletesebben

A köznevelési intézmények körzethatárainak KIR adatbejelentő rendszere

A köznevelési intézmények körzethatárainak KIR adatbejelentő rendszere A köznevelési intézmények körzethatárainak KIR adatbejelentő rendszere Oktatási Hivatal Készült: 2017. év Tartalom Bevezető... 3 Bejelentkezés... 3 Köznevelési intézmények körzethatárainak rögzítése, módosítása...

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.12) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva:

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni.

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni. Leírás a Kompakt ZOLL v5 vámszoftverben elérhető környezetvédelmi termékdíj jelentéshez tartozó modulról. A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést,

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

HACCP KCAL PRO. Online adminisztrációs szolgáltatás. Szolgáltatási Specifikáció v 1.0

HACCP KCAL PRO. Online adminisztrációs szolgáltatás. Szolgáltatási Specifikáció v 1.0 HACCP KCAL PRO Online adminisztrációs szolgáltatás Szolgáltatási Specifikáció v 1.0 Szolgáltatási jellemzők A szolgáltatás használatával lehetőség nyílik különböző élelmiszer alapanyagok tápanyag tulajdonságai,

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Atlon 2 Utasbiztosítási Rendszer

Atlon 2 Utasbiztosítási Rendszer Atlon 2 Utasbiztosítási Rendszer (újdonságok) Megújult az Atlon Utasbiztosítási rendszer felülete. Ez a dokumentum röviden összefoglalja a változásokat és újdonságokat. Reméljük, hogy a fejlesztés nyomán

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben:

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben: CobraConto.Net v0.36 verzió Újdonságok a CC-Net-ben: Számlakészítés Adószám A Program működése: A program automatikusan beemeli az adószámot a számlára, EU-s ügylet esetén az EU-s adószámot, ha nem talál

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PRECÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez 3. EXCEL adatkapcsolat (mod. 2009.07.) Ügyviteli nyilvántartások és EXCEL formátumú

Részletesebben

Technikai információk fejlesztőknek

Technikai információk fejlesztőknek Technikai információk fejlesztőknek Különbségek a Java-s nyomtatványkitöltő program és az Abev2006 között 1. A mezőkód kijelzés bekapcsolása a Szerviz/Beállítások ablakban érhető el. 2. Az xml állományok

Részletesebben

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu R E N D E L Ő I A D M I N I S Z T R Á C I Ó S P R O G R A M K I E G É S Z Í T É S S Z Á M L Á Z Á S I M O D U L K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa 2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. Által{nos leír{s Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének

Részletesebben

Cafetéria nyilvántartás

Cafetéria nyilvántartás A cafetéria nyilvántartás segíti a személyre szóló, éves cafetéria keret tervezését, havi bontásban nyilvántartásba veszi a tervezett juttatásokat, valamint megjeleníti a számfejtett juttatásokat. A programban

Részletesebben

5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése

5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése 5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése A záróvizsga-jegyzőkönyveket a VIK kivételével az előző félévekhez hasonlóan, a jegyzőkönyvkészítésre Dr. Tánczos László által kifejlesztett Access alkalmazás használatával

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Óvoda- és iskolatej program Véglegesítés dátuma: 2017. január 31. Oldal: 1 / 9 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Országgyűlési képviselők évi választása A JELÖLTAJÁNLÁSOK ELLENŐRZÉSE (JER) Felhasználói útmutató 2. rész. Ajánlóívek leadása, ajánlásellenőrzés

Országgyűlési képviselők évi választása A JELÖLTAJÁNLÁSOK ELLENŐRZÉSE (JER) Felhasználói útmutató 2. rész. Ajánlóívek leadása, ajánlásellenőrzés A JELÖLTAJÁNLÁSOK ELLENŐRZÉSE (JER) Felhasználói útmutató 2. rész Ajánlóívek leadása, ajánlásellenőrzés 1.0 verzió Készült: 2014. február 17. Készítette: IdomSoft Zrt. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3

Részletesebben

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE Felhasználói dokumentáció verzió 1.0. Budapest, 2012. Változáskezelés Változás Verzió Dátum Pont Cím Oldal 1.1. 2013.07.10. 3.2. Üzenetküldés 7. Kiadás: 2012.09.04. Verzió:

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA. Segédlet a felület használatához. Online adatnyilvántartó rendszer

CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA. Segédlet a felület használatához. Online adatnyilvántartó rendszer VIII. CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA Segédlet a felület használatához Online adatnyilvántartó rendszer Tartalomjegyzék 1. Belépés www.hunvolley.info 2 2. 11-es felület/ Összeállítás megadás jegyzőkönyvhöz

Részletesebben

Cafeteria - KIRA interfész

Cafeteria - KIRA interfész Cafeteria - KIRA interfész Előfeltételek a KIRA interfészen történő feladáshoz: A következő adatokat kell feltölteni, ill. interfészen átemelni a Wintiszt rendszerből, ahhoz, hogy a KIRA feladást el lehessen

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

Szakértő díjjegyzék összeállító program

Szakértő díjjegyzék összeállító program Szakértő díjjegyzék összeállító program Általános tájékoztató Szakértőknek csak a 3/1986. (II. 21.) IM rendelet (a továbbiakban: Díjrendelet) szerinti díjakat lehet elszámolni, korábbi tapasztalatok alapján

Részletesebben

Az egészségügyi intézmények árinformációi statisztikai adatszolgáltatás programjának (ArindexStat-2017) felhasználói leírása

Az egészségügyi intézmények árinformációi statisztikai adatszolgáltatás programjának (ArindexStat-2017) felhasználói leírása Az egészségügyi intézmények árinformációi statisztikai adatszolgáltatás programjának (ArindexStat-2017) felhasználói leírása A program az egészségügyi árinformáció OSAP 1477 statisztikai adatszolgáltatás

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék 1. A dimsql.ini fájl beállítása... 3 2. Védelmi kódok megadása... 4

Részletesebben

KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ

KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ Forrás Akadémia GriffSoft Informatikai Zrt. 1041 Budapest, Görgey Artúr utca 69-71. Telefon: +36-1/450-2200, +36-62/549-100 Fax: +36-1/239-0056, +36-62/401-417 Web:

Részletesebben

Útmutató a Adatlap a közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez

Útmutató a Adatlap a közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez Útmutató a Adatlap a 2018.02.01-2018.08.31. közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez FIGYELEM!!! TECHNIKAI FELTÉTEL: Az Excel tábla megfelelő futtatásához a Visual

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv DokiRex.SQL Betegnyilvántartó szoftver (továbbiakban: program) Felhasználói kézikönyv Számlázás modul Kézikönyv és vonatkozó induló program verzió: [v16.1.xx] Az ahol az xx tetszőleges köztes alverzió

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések)

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések) Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.17.08) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

Online adatszolgáltatás beállítása a kettős, egyszeres könyvelés programban és a számlázóprogramban (UJEGYKE, UJEGYSZ, UJVSZ)

Online adatszolgáltatás beállítása a kettős, egyszeres könyvelés programban és a számlázóprogramban (UJEGYKE, UJEGYSZ, UJVSZ) Online adatszolgáltatás beállítása a kettős, egyszeres könyvelés programban és a számlázóprogramban (UJEGYKE, UJEGYSZ, UJVSZ) 1. Menüpont A Kettős könyvelés (UJEGYKE) programban az online adatszolgáltatáshoz

Részletesebben

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun15 programot!

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun15 programot! MUN.151231_M29 Ez a program a munkáltatói adó-megállapítás elkészítéséhez (15M29) szükséges programokat tartalmazza. (A program verziója: 151231_M29). Ahol nincs olyan dolgozó, aki kérte a munkáltatói

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

Átutalási csomag karbantartó modul

Átutalási csomag karbantartó modul Átutalási csomag karbantartó modul 1. Bevezetés... 2 2. Új átutalási csomag felvitele... 2 2.1. Új tétel felvitele... 4 2.2. Átutalási csomag tétel törlése... 8 2.3. Bankszámlaszám módosítása... 8 2.4.

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.15.27) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről: A legújabb verziója az 1.118 (6) az internetről letölthető a levél végén található link segítségével Változások,

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás - vevő-szállító nyilvántartás programban (UJVSZ)

Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás - vevő-szállító nyilvántartás programban (UJVSZ) Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás - vevő-szállító nyilvántartás programban (UJVSZ) 1. Menüpont A Számlázás - vevő szállító nyilvántartás (UJVSZ) programban az online adatszolgáltatáshoz kapcsolódó

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek Partnerek modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Új partner felvitele... 4 3. Az új partner felvitele ablak és a kijelölt partner adatainak módosítása ablak menüpontjai 6 3.1. Kapcsolatok menüpont... 6 o Kedvezmények

Részletesebben

Országos Rendezési Tervkataszter

Országos Rendezési Tervkataszter TeIR Országos Rendezési Tervkataszter Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 3 2. LEKÉRDEZÉSEK... 3 2.1 TERV ELLÁTOTTSÁG LEKÉRDEZÉS... 4 2.1.1. Kördiagram... 5 2.1.2.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Minimálbér és szolgálati idő számító program 2015 évi program 2.0.0.29 verzió Felhasználói kézikönyv 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés, általános információk... 3 2. Tárgyévi programról... 4 3. Program telepítése...

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása a Neptunban manuálisan... 3 3 Feladatok kiadása a Neptunban

Részletesebben

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁST, Főkönyv, Készlet, Univerzális számlázó modult érintő változásokról

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Polár lekérdezés segédletek

Polár lekérdezés segédletek Cikktörzs lekérdezések 1. kiadás Tartalomjegyzék 1. Készletérték lekérdezése főcsoportra rendezve...3 1.1. Tételes lekérdezés....3 1.2. Összegfokos lekérdezés....4 1.3. Nemzeti Dohányboltok esetén....4

Részletesebben

Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén)

Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén) Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén) A Servantes XLBér és Főkönyv program összeköthető egymással többek között - olyan szempontból,

Részletesebben

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható.

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható. Letiltás rögzítése A Személyi adatokban, a Levonások/Letiltások/Jöv. gomb segítségével rögzíthetőek letiltások és levonások az adott személyekhez. A felrögzített letiltásokról a program analitikát vezet,

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések Személyi jellegű sablonok létrehozása Egy adott személy (név és adóazonosító kombináció) részére egyszer kell és lehet bizonylatot felvinni üres sablonra. Ezt követően bizonylat

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Az elszámolási felülethez való hozzáféréshez kérjük, nyissa meg a Pályázati portálthttps://csaladihaz2016.nfsi.hu/ majd a Lakosságnak BELÉPÉS gombra kattintva, az ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben