Ver: 1.403/1.072 ( ) A Szakképzési Centrumok megalakulásával megváltoztattuk a szoftver fantázia nevét is, így általánosabb:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ver: 1.403/1.072 (2015.07.27) A Szakképzési Centrumok megalakulásával megváltoztattuk a szoftver fantázia nevét is, így általánosabb:"

Átírás

1 TAN-once!!! KIK-nec frissítések 2015 Ver: 1.403/1.072 ( ) A Szakképzési Centrumok megalakulásával megváltoztattuk a szoftver fantázia nevét is, így általánosabb: TAN-once Fonetikusan: Tanonc TAN tanügy, tanügyi igazgatás, tanügyi dokumentumok, tanulás, tanár, tanító once azonnal, egyszer re (angol) A szoftver megtartotta funkcionalitását, használhatóságát. Minden intézményrendszer megtalálja benne a számára fontos, használható modulokat. A további együttműködés reményében kellemes nyári vakációt kívánok valamennyi felhasználónak! Üdvözlettel: Rózsa György RooR Kft. Ver: 1.402/1.072 ( ) A szakképző intézmények július 1.- i hatállyal kiváltak a KLIK ből. Természetesen az adatok továbbra is rendelkezésre állnak. A szoftver alkalmas a Szakképzési Centrumok információs rendszerének kezelésére is. Ha továbbra is igénylik a szolgáltatásokat, kérem telefonon jelezzenek, Üdvözlettel: Rózsa György Ver: 1.374/1.071 ( ) Változtak a szerződések közül: - megbízási, - vállalkozói, - bérleti, - tanulmányi Ver: 1.368/1.068 ( ) A KOMLEX vizsgák megbízási szerződései elkészültek. Elkészült az 1.sz melléklet is. A következő frissítésben kész lesz a 2.sz melléklet is. Ver: 1.359/1.068 ( ) Elkészült a 315/2013 (VIII 28.) korm.rendelet alapján a komplex vizsgáztatás díjazásának algoritmusa, és javításra került a 100/1997 (VI 13.) korm.rendelet szerint érettségi vizsga elszámolási algoritmusa.

2 (itt kizárólag a megjelenítő listák igazodnak a tankerület által támasztott követelményekhez) A megbízott kiválasztása után kategóriát választunk (a vizsga időtartamára vonatkozóan) Utána értelemszerűen kitöltjük a táblázatot. Nyomtatjuk a megbízási szerződést és nyomtatjuk az 1.sz mellékletet, mely egy-egy vizsgáztatás feladatot tartalmaz. A 2.sz mellékletet a vizsgák lezárása után nyomtatjuk. Ez a teljesítésigazolás: Itt is készíthető a beküldendő összesített lista az általános lekérdező menüpont alatt. A korm.rendelet szerint 100 Ft-ra kerekítve. Formája a TK. által kiadott nyomtatvánnyal megegyező!

3 A listák exportálása után a Szakmai mappában megtaláljuk az elkészített excel táblát. mely tetszés szerint formázható, tovább feldolgozható. Ver: 1.345/1.065 ( ) A régi érettségi és szakmai vizsgáztatás megbízási szerződései mellett új alapokon nyugvó megbízási szerződések és elszámolási rendszer lehetősége között választhatunk. Az eljárást a szolnoki tankerület kérésére dolgoztuk ki. 1. paraméterek A tanév rendjéből adódó paraméterek bekerültek az intézményi adatok közé (változtatható) 2. Érettségi/szakmai vizsgák tantárgyi (Bővíthető)

4 3. Az érettségi űrlapon egyszerűen elkészíthető, választható a különböző tevékenységek Az elszámolás a hatályos tv.- nek megfelelően történik. Nyomtatható a feladat-részletező tábla a megbízási szerződés 1.sz mellékleteként és a teljesítésigazolás a vizsgák elmúltával Az általános lekérdezőben összesített listát kaphatunk az intézmény teljes vizsgatevékenységének elszámolásáról, mely excelbe exportálható

5 Hamarosan elkészül a szakmai vizsgáztatás-elszámolás modul is! Ver: 1.339/1.064 ( ) A számlák nál azonnal elkészíthető a tárgyi eszköz nyilvántartásba vétele:.és nyomtatható is: Hogy mely eszközöket kell nyilvántartásba venni, a TK határozza meg. A pedagógiai szakszolgálatok speciális helyzete miatt lehetővé tettük a munkába járás gk.-val menüpontban a kézi bevitelt (ilyenkor nincs havi időelszámolás)

6 Ver: 1.333/1.062 ( ) 1. Ösztöndíjasok listája független az OM azonosítótól 2. Utalványrendelet: kerekítési hiba javítása szakfeladatra szétosztásnál Ver: 1.331/1.062 ( ) Bővült a gyors bérlista adatszolgáltatás miatt Ver: 1.329/1.062 ( ) Készpénz (ellátmány) elszámolás A készpénzes számlák forintra kiszámolt értékeket tartalmaznak. A fizetés szabályai szerint 5 Ft ra kerekített összeget fizetünk. Ha a Tankerületnek beküldjük a számlákat, és az utalványrendeleteken nem az 5 Ft ra kerekített összeget tüntetjük fel, az elszámolásunk hibás értéket mutat. Ennek kiküszöbölésére bevezettük a készpénzelszámolási űrlapot. Készpénz-elszámolási lista nyomtatása Felvett ellátmány összege Ft

7 Felvett ellátmány Számla összege Számla kerekített összege Maradvány (befizetendő)

8 Szakiskolai ösztöndíj rendszer II. A fejléc mezőire kattintva változtathatjuk a sorrendet Diák (névsor) Osztály+Diák Szakma+Oszt+Diák Váltás OM azonosító Adóazonosító HASZNOS TIPP!!! Ha egy mezőbe hosszabb szöveget szeretnénk írni, de a mező viszonylag kicsi, átláthatatlan, a mezőn állva nyomjuk meg nagyításhoz, szerkesztéshez a Shift + F2 billentyűkombinációt! Pl: előzetes köváll: Ez a funkció bármely szerkeszthető mezőre érvényes! Ver: 1.326/1.062 ( ) Elkészült az automatikus, összesített szakiskolai ösztöndíj rendszer! A Vevők/Diákok menüpont: Kiegészült! Lehetőség van a tételes, tanulónkénti ösztöndíj-elszámolásra a már korábban ismertetett módon

9 Fő képernyő menüpontjai megváltoztak: Új megoldás a szakiskolai ösztöndíj elszámoló és tervező rendszer! Belépve a felületre először válasszuk a Szakiskolai ösztöndíj tervező t! A tanuló osztályba-, és szakmába sorolásával, és az aktuális tanulmányi átlag megadásával bepipálódnak a kiszámolt hónapokra az ösztöndíj összegei. Az összesített kifizetendő automatikusan kitöltődik. Nyomtatható a havonkénti utalási lista

10 és az összesített utalványrendelet a mellékelt lista alapján Ver: 1.324/1.061 ( ) Munkavállalók menüpont: Választható a További jogviszony ban foglalkoztatott dolgozó Pályázatok menüpont: A pályázatok menüpontban ki kell választani az utaló számlaszámot és a szakfeladat kódot. MACIKA és egyéb (szakiskolai ösztöndíjak)

11 Átalakult az Általános lekérdező menüpont: Keretbe kerültek az általánostól eltérő lekérdezések. Külön színnel jelöljük a szűréshez választható mezőket Az ösztöndíjak vonatkozásában itt van lehetőség 1 db utalványrendeletet nyomtatni az ösztöndíjak utalási listájához! (Összegzett utalványrendelet.) Továbbra is megmaradt a tételes utalványrendelet. Ez az Utalványrendelet egyösszegben tartalmazza az utalandó (készpénzben kifizetendő) ösztöndíj összegét. Még egy kis türelmet kérünk! Hamarosan elkészül az egyszerűen kezelhető, előre paraméterezhető szakiskolai ösztöndíjak előállítását végző eljárás!

12 Ver: 1.321/1.059 ( ) A munkavállalók menüben különféle gyorslisták nyomtathatók: Kijelölhetjük a munkavállalók csoportjait akár tagintézményenként is A kiválasztásnak megfelelően névsorokat nyomtathatunk a legfontosabb adatokkal. Választhatunk évet (előző év csak december), tagintézményt

13 A legfontosabb béradatokról lehet listát készíteni (alapbér, összes bér, levonás, utalt összeg) Ver: 1.317/1.059 ( ) Az ösztöndíj menüpontban egyéni ösztöndíjak utalványrendeletei elkészíthetők. Az általános lekérdező részben az ösztöndíjak táblázatos formában nyomtathatók: Hamarosan elkészül az automatizált szakiskolai ösztöndíj utalás! Ahol ezeket az ikonokat látod, gyorskeresés a rekordok között az egér scroll kerekével. Ver: 1.316/1.059 ( ) A szerződések (pl. megbízási szerződés) az intézmények tankerületi kívánalmainak megfelelően jelennek meg. (Ceglédi Tankerület)

14 Az elkövetkezőkben ezzel a fejléccel jelennek meg a szerződések. A munkavállalók tagintézményi besorolására nyílt lehetőség: Készülőben az új Szakiskolai ösztöndíj egyszerűsített változata! Ver: 1.311/1.057 ( ) Alapvetően megváltozott az előzetes kötelezettség vállalás kitöltő felülete: A részletező felületen soronként tüntethetjük fel igényléseinket, összegszerűen. Így megváltozott a nyomtatási képe is:

15 Részletező felület! Könnyebb feldolgozás Többletfeladat elrendelés: Választható az előző évi megbízási szerződések alapján számított órabér, hiszen a megbízási szerződések az előző naptári évben kötettek: Minden ablakot a -el lehet bezárni. A szoftver ezután rákérdez, hogy mentse e az adatokat: ha nem, törli az utoljára bevitt tételt. Ha már ezt a tételt követi egy másik tétel, (hálózatos formában másvalaki már vett fel új tételt) a következő üzenetet kapjuk: Többen kérték, hogy egyeztetés céljából legyen lista a szállítókról:

16 A törzsadatok KEZDETI felvitelére szolgál az importálás excel táblából menüpont. Utána csak tudatosan lehet használni az importálási lehetőségeket. Ezért alaphelyzetben a gombok tiltottak. + több, apró, hasznos javítás a felhasználó kérésére. Ver: 1.295/1.056 ( ) Formai és egyéb javítások, egyszerűsítések Ver: 1.289/1.056 ( ) MÓDOSÍTÁS! Lehetőség van egy napra többféle %-os elszámolásra. Ugyanazon napra beszúrhatunk új %-os elszámolást, akár többet is! + jellel. A jel törli az adott sor elszámolását. Ver: 1.288/1.056 ( ) Teljesítési jegyzőkönyvek:

17 Elszámolt napok, %, kiszámolt összeg % -os összesítés Óradíj, számolás módja Számfejtendő összeg A Többletfeladat elrendelése menüpontban Többletfeladat nyomtatás Ver: 1.285/1.056 ( ) Fő fejlesztés: Többletfeladat elrendelése menüponthoz kapcsolódik. Azokban az intézményekben, ahol nincs KIR3 vagy KIRA végpont, a számfejtés a Tankerületben történik. Ahhoz hogy az intézményeknél keletkezett többletfeladatok elszámolhatók legyenek, az intézményeknek (%-os pótlékok, egyéb nem rendszeres juttatások) Teljesítési jegyzőkönyvet kell készíteniük, melynek tartalmaznia kell a munkavállalóknak dátum szerinti munkavégzését, az elszámolás módját, kiszámítását, a teljesítés igazolását. Törzsadat változások: Az intézményi törzsbe bekerülnek új paraméterek (automatikusan) Munkavállaló törzs:

18 Pedagógusok esetén ki kell tölteni!!! E frissítéssel minden pedagógusnak 22 óra automatikusan beíródik. Többletfeladat elrendelése: A baloldali mezőben a szokásos többletfeladat elrendelése történik. Vagy.. A jobboldali mezőben egy mini számfejtéssel számoljuk ki a számfejtendő járandóságot. Választhatunk az elszámolási módok közül: ha a megbízási szerződés szerinti óradíjjal akarunk számolni, ki kell választani a szerződést, mely tartalmazza az óradíjat. Egyéb esetekben az intézményi törzs paraméterei szerint számolunk. Példa:

19 A példában pedagógusnak számolunk el többletfeladatot. Törvény szerint Elszámolás képlete Az elrendelt feladatok időtartama, %-a (választható) Összege A teljesítési jegyzőkönyvek nyomtatványai a következő (hétfői) frissítéssel lesznek elérhetők! Ver: 1.281/1.055 ( ) Minden szerződésen szerepel A megbízási szerződésen szerepel a terhelendő szakfeladat:

20 Nem rendszeres és Rendszeres kifizetések: Kiszámítja a járulék alapot és járulékot: és feltünteti mind a köt.vállon, mind az utalványrendeleten: Új kötelezettség az Ösztöndíj Ebben a menüben rögzítjük a különféle ösztöndíjakat: Macika, Szakiskolai ösztöndíj stb. A kedvezményezettet (diákokat) a Vevő törzsből válogatjuk ki. Ahhoz, hogy a tanulókat az iskolában szokásos módon azonosíthassuk, fel kell venni az osztály-, és szakma törzset: ez a számfejtés a Nem rendszeres számfejtés mintájára működik. Nyomtatása az általános lekérdező menüpontban érhető el:

21 Szakmánként, osztályokként összesítve nyomtat: A pályázat kiválasztásával határozzuk meg az ösztöndíj típusát. Ezeket az ösztöndíj-típusokat listázhatjuk! Ver: 1.269/1.054 ( ) Ha hálózatban több gépen dolgoznak, a feldolgozás éve azonos kell, hogy legyen minden gépen!!!!! (mivel minden gépen ugyanabba az adatbázisba dolgozunk, előfordulhat, hogy az előző évi sorszámot kapjuk új rekordként.) Ver: 1.258/1.052 ( ) A BÉR modulban kisebb javítás A költségfelosztásban választható a Rehabilitációs foglalkoztatott Ver: 1.254/1.051 ( ) A BÉR modulban kisebb javítás Ver: 1.247/1.049 ( ) A szakfeladat szerinti bontás alapját alá kell támasztani, hogy mi alapján végezzük a bontást (légköbméter, négyzetméter, létszám, stb az alapító okiratban foglaltak szerint). Ezért a szakfeladat megosztások táblázatát bővítettük:

22 PL: ha légköbméter alapján bontunk, beírjuk a légköbmétereket szakfeladat szerint, és megnyomjuk a narancssárga Százalék gombot, akkor a szoftver kiszámolja a százalékos bontást. (A Mértékegység gomb megnyomása másolja a mértékegységeket). Így bármilyen felosztást automatizálhatunk. Ez a felosztás alátámasztásként megjelenik az utalványrendeleten is, nem kell külön excel táblákat csatolni a beküldendő dokumentumokhoz. 1. ábra részlet az utalványrendeletről Hamarosan kész a bérösszesítő is! Ver: 1.246/1.048 ( ) A szakfeladatbontás megkönnyítése érdekében szakfeladat-sablonokat lehet definiálni: Ha Szakfeladat szétosztás utáni ablakra duplán kattintunk:

23 előre elkészíthetjük a felosztást, így később csak választani kell. Ha üresen hagyjuk, az alapértelmezett szakfeladatra történik a felosztás. A régebbi szakfeladatbontások újra számolhatók. Ver: 1.243/1.047 ( ) Módosítás: Az előzetes kötelezettségvállalási lapon fel kell tüntetni a PARTNERT és a költségfelosztást! Ver: 1.237/1.046 ( ) Módosítás: A munkavállalói törzsben: jogviszony vége; oktatási azonosító felvitele Új lekérdezések, szűrések a munkavállalói törzsben

24 Ver: 1.236/1.045 ( ) Módosítás: A megbízási szerződésben a banki nap alapértelmezett: 60 nap VÁLTOZTATHATÓ! Ver: 1.234/1.045 ( ) Módosítás: A megbízási szerződésben a banki nap 15 napról 60-ra VISSZAVÁLTOZOTT!!! Az utalások mappában a küldendő file név kiegészült a küldés időpontjával, így egy nap több file is küldhető. (az előző nem íródik felül) Például: Ver: 1.233/1.042 ( )!!! BÉR - BÉR BÉR!!! 4. kiegészítés Figyelhetjük a bérek felhasználását %-osan! Módosítás: A megbízási szerződésben a banki nap 60 napról 15-re változott, és törlésre került az 1.pont utolsó mondata. Ver: 1.225/1.042 ( )!!! BÉR - BÉR BÉR!!! 3. kiegészítés Fejlesztés:

25 Duplán kattintva Szerkeszthető tábla nyílik: Egyénileg állítható! Ha számolt adatok nem egyeznek meg a bérjegyzék adataival (téves MÁK számolás). az adatokat felülírhatjuk, ha kipipáljuk a Kézi kitöltés t. Ver: 1.222/1.041 ( )!!! BÉR - BÉR BÉR!!! 2. kiegészítés Fejlesztés:

26 Személyi kedvezmény megadása: 2014 ben a minimálbér 5%-a (5075 Ft) Szakszervezet tagdíjat vonjon e? (nyilatkozat alapján!) Javítás: a GYED-ből is von nyugdíjjárulékot! Nyomon követhető a havi feldolgozottság. A dolgozók lezárt állapotát figyeli. Az éves bérfelhasználást/bérmaradványt követhetjük nyomon. Ver: 1.217/1.039 ( )!!! BÉR - BÉR BÉR!!! 1. A évi bérek tervezésénél, és a évi bérek elszámolásának mizériájának elkerülése érdekében lehetőséget biztosítunk a bérek bérjegyzékből történő gyors, pontos rögzítésére (a MÁK os KIR3 program erre képtelen) és minden szempont szerinti lekérdezésére. Figyelemmel kísérhetjük adott pillanatban a bérfelhasználást %-osan. Mivel minden hónapban, minden dolgozó, minden bérelemét tároljuk, ezért minden bérelem egyénileg és összesítve is lekérdezhető. Bővült a Munkavállalók törzs:

27 Az állandó béradatok kitöltése után választjuk a jogviszonyt és a családi adókedvezmény lehetőségeit. Gyorsabb adatbevitel érdekében válasszuk a Bér előkészítés menüpontot: Mivel a munkavállalói törzs tartalmaz tanulói adatokat (MACIKA), vagy pl. érettségi elnökök adatait (külsősök), ezért ezen a felületen sokkal gyorsabban dolgozhatunk. Akinek nincs rendszeres bére itt pipálhatjuk. Az állandó bérelemeket bármikor, általában évente egyszer (szeptember) kell változtatni. Az adatbeviteli felület:

28 1. Hónap választás 2. Dolgozók bérének generálása, utána: Kiszámol 3. Számolt adatok Kiegészítő bérelemek A Lezár/Felold gomb az ellenőrzöttséget jelölheti a szokásos sárga színnel: Szerkesztéshez bármikor feloldható! A Lezár mind gombbal az adott hónap adatainak bevitelét zárhatjuk le. A menüpontban az előre beállított évi tervhez viszonyítva látjuk az egyes bérelemek %-os teljesülését, figyelhetjük a még rendelkezésre álló bérelemeket:

29 A lekérdezések, táblák, nyomtatványok fejlesztés alatt, hamarosan elérhető lesz! Ver: 1.211/1.038 ( ) Ha megbízási szerződésekben a kifizetendő összeget beírjuk, (a számfejtés után) és az iktatószámhoz a számfejtési jegyzék számát ( ) szintén beírjuk, akkor a beküldés a KIK-nec menüponton belül az utalási jegyzék nyomtatása során megkeletkezik az utalási excel tábla. Pl: érettségi vizsgáztatási díjak utalása Ver: 1.213/1.038 ( ) A közmunka-program keretében dolgozók munkába járását teljes egészében a munkáltató fizeti. Lehetőség van a munkáltatót terhelő kötelezettség (%-os) állítására A szerződés-mintákban javításra került: Vállalkozási: PTK szerint re lett javítva az eredeti hivatkozás

30 Ver: 1.208/1.038 ( ) Az utazási költségtérítés nyomtatványon (gépkocsival) nyomtatásra kerül, hogy mely napokon közlekedett a munkavállaló lakóhelye és az intézmény között. Ver: 1.207/1.038 ( ) Megszünt az Üres nyomtatványtár mappa, helyette Igazolások nyomógomb. A tankerületek ide helyezik a mindenki számára fontos iratokat, igazolásokat. Ver: 1.206/1.038 ( ) A megbízási szerződésben javításra került: Szakmai vizsgáztatást is lehet választani, a bruttó összeg 100 Ft-ra kerekítve. Ver: 1.204/1.038 ( ) A szerződés-mintákban javításra került: Megbízási: PTK szerint re lett javítva az eredeti hivatkozás Ver: 1.203/1.038 ( ) Az űrlapokon és a törzsben javításra került: Kötelezettségvállaló helyett Szakmai igazoló ( A köt.váll. lapokon is javítva. Itt megjelent a lap alján az ellenjegyző aláírásának helye is. ) A szerződések általános részben a szöveg megjelenése: sorkizárt (esztétikusabb) Ver: 1.201/1.038 ( ) Átutalásos számlák kötelezettségvállalási lapokon a kezdő és záró dátumok javítása. Ver: 1.199/1.038 ( ) Exportálás Word be most már teljes magyar ékezettel jelennek meg a jelentések. Ha az űrlapokon ügyintézőt választok, helyesen nem az alapértelmezett ügyintéző jelenik meg a kötelezettségvállalások űrlapon. Ver: 1.198/1.038 ( ) ÚJ szerződésminták alapján!!!!!

31 Ver: 1.196/1.037 ( ) Előzetes kötelezettségvállalások (Éves is) exportálása excel fáljba. A tankerületnek elküldhető (hamarosan kérik), illetve a KIK-nec tankerületi verziójában közvetlenül lekérdezhető a tankerület központi gépén intézményenként. Megkönnyíti a tervezést, nyomon követhető a kötelezettségek teljesülése, a még rendelkezésre álló forrás. az Előzetes kötváll. export ra kattintva keletkezik meg az excel tábla. Utána az előzetes kötváll mappában nézhetjük meg a keletkezett adatokat, illetve tovább dolgozhatunk vele. Export fájloknál (pl. szerződések) nem jelentek meg az ékezetes betűk. A konvertálás lehetővé teszi Word ben a szerződések tetszőleges alakítását. Ver: 1.192/1.037 ( ) STRUKTÚRAMÓDOSÍTÁS!!!

32 Vevők törzs kiegészül: Ha az adószám van kitöltve a bérleti szerződéseken képviseletében eljáró adatai vannak, tehát a bérbevevő cég, vállalkozó. Egyéb esetben magánszemély. A pénzösszeg bevitelénél lehet negatív számlát is kiállítani. Egyéb kisebb javítások. Ver: 1.191/1.036 ( ) Elkészült az ELECTRA rendszerhez (csoportos utaláshoz), a számfejtett tételeket exportáló kiegészítés. A beküldés a KIKnek menüpontban a képernyőkép kiegészült az utalások mappája menüponttal.

33 A kísérőjegyzék nyomtatásakor ebbe a mappába kerülnek azok az excel állományok, melyeket ben el kell küldeni a tankerülethez. Ekkor először kinyomtatódik a számfejtett utalások lista, melyet személyesen, vagy postai úton kell a tankerülethez eljuttatni. A továbbiak változatlanok. Ha belépünk az utalások mappába: Itt találjuk a küldendő táblázatokat KIKazonosító_X_dátum_ügyintéző.xls fájlokat. Ha X=U, akkor ide az utiköltség-elszámolások kerülnek; Ha X=K, akkor ide a kiküldetési elszámolások kerülnek; Ha X=M, akkor ide a megbízási szerződések nem rendszeresben való elszámolások kerülnek. FONTOS!!!!! Ezen esetekben a beazonosítás végett minden esetben külső bizonylatszámként a számfejtés során keletkezett jegyzékszámot kell beírni a szoftverbe! Ver: 1.188/1.036 ( ) Megbízási szerződés nyomtatásban költségtérítés helyett költséghányad kifejezés Rendszeres és nem rendszeres kifizetéseknél meg lehet adni az időszakot (-tól ig) Ver: 1.187/1.036 ( ) Munkavállalók adatai importálása során a hosszú cellákat kihagyta.

34 Max: egy cellában 50 karakter lehet. Ver: 1.186/1.036 ( ) Struktúramódosítás! Minden munkafolyamatnál lehet hivatkozni az előzetes kötelezettség-vállalásokra. Ez a kapcsoló lehetővé teszi, hogy csak az aktuális évben keletkezett előzetes köt.vállokra lehessen hivatkozni. Ver: 1.185/1.035 ( ) Bérleti szerződés: ha van adószáma a bérlőnek, akkor VÁLLALKOZÓ egyébként MAGÁNSZEMÉLY Ver: 1.184/1.035 ( ) Apróbb, de fontos hibajavítások: (beküldés rendezettsége) Ver: 1.182/1.035 ( ) Az előző évi kötelezettség-vállalás is választható minden munkafolyamat során. Mivel az előző évben nem tároltuk az előzetes kötelezettség-vállalás összegét, ezért azt ott javítani szükséges! Ver: 1.181/1.035 ( ) Beküldés KIK-nec menüpontban (Hálózati verzió) választható: 1. az alapértelmezett ügyintéző által készített dokumentumok beküldése

35 2. más, kiválasztott ügyintéző által készített dokumentumok beküldése 3. összes ügyintéző által készített dokumentumok beküldése

2013.09. KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor. Magyar Államkincstár

2013.09. KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor. Magyar Államkincstár Magyar Államkincstár KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor 2013.09 Hasznos Adatok Kft 1. oldal; összesen: 66 KIR Lekérdező Rendszer Tartalom Rövid Ismertető... 4 Általános leírás...

Részletesebben

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció 2014 v4.1 Integrált Felhasználói dokumentáció Fekete Prog-RAM Kft. 1992-2014 Tartalomjegyzék Bemutatkozás... 3 Cégadatok... 3 Elérhetőségek... 3 Névjegy... 3 Rendszer követelmények... 5 Javascript engedélyezése...

Részletesebben

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció 2014 v4.1 Integrált Felhasználói dokumentáció Fekete Prog-RAM Kft. 1992-2014 Tartalomjegyzék Bemutatkozás... 3 Cégadatok... 3 Elérhetőségek... 3 Névjegy... 3 Rendszer követelmények... 5 Javascript engedélyezése...

Részletesebben

Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program. Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0

Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program. Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0 Contorg EVL Bér Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0 Contorg Gazdasági Tanácsadó Kft 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5. http//: www.contorg.hu E-mail: info@contorg.hu

Részletesebben

CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi. programcsomag 2014.

CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi. programcsomag 2014. CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi programcsomag 2014. 1 Tartalom RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 6 Operációs rendszerek... 6 Speciális... 6 Hardver igény... 6 Főbb jellemzők, tulajdonságok... 6 A PROGRAM

Részletesebben

Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció

Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció Bóra - Munkaügyi-, bér-és SZJA elszámoló rendszer 1 Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció 1 Általános

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Windows-os Bér+ Személyi adatok nyilvántartására, bérszámfejtésre, TB adatok

Részletesebben

után kell a személyi jövedelemadó összegét megállapítani. Azok a változások, amelyekre külön is felhívjuk a figyelmüket:

után kell a személyi jövedelemadó összegét megállapítani. Azok a változások, amelyekre külön is felhívjuk a figyelmüket: Tartalom jegyzék: MUN v0101...2 MUN v0128...20 MUN v0201...26 MUN v0205...32 MUN v0226...52 MUN v0331...58 TAP v0408...60 MUN v0501...61 MUN v0508...67 MUN v0528...73 MUN v0601...76 MUN v0607...82 MUN

Részletesebben

TGV HUMAN PARTNERS KFT. Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 1) 203-6663

TGV HUMAN PARTNERS KFT. Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 1) 203-6663 Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 1) 203-6663 Veerrzzi ióóss vváál lttoozzáássookk Akkor ajánlom az új verziók letöltését (7.36- és 7.068-tól), amennyiben az ünnepnapra nem szeretne fizetést

Részletesebben

infotéka Bér kézikönyv 2009... Infotéka Kft.

infotéka Bér kézikönyv 2009... Infotéka Kft. infotéka Bér kézikönyv I Infotéka Bér Tartalomjegyzék Fejezet I Bevezetés 2 Fejezet II Kezdő lépések 5 1 Demo verzió... 5 2 Kezdő lépések... menü áttekintés 5 3 Adatok konvertálása... 6 4 Új cég felvétele...

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ILLETMÉNY- SZÁMFEJTÉS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu Tananyag Illetményszámfejtés Tartalomjegyzék:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához 2013. 09. 27. Tartalomjegyzék I. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS ÉLESÍTÉSE... 5 I.1 PROGRAMTELEPÍTÉS... 5 I.2 PROGRAMÉLESÍTÉS...

Részletesebben

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára.

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. 1. Bevezetés E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. A könyv végigvezeti a Felhasználót a telepítéstől a számfejtésen

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft.

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft. Felhasználói kézikönyv 2015. Tartalomjegyzék Bevezetés...5 A telepítés folyamata...6 A szoftver indítása...6 A Főképernyő felépítése...6 Menü...7 Eszközsor...8 Információs sáv...8 Cégek menüpont...9 Cégek

Részletesebben

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás DbérWIN Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió Felhasználói leírás Végfelhasználói licenc szerződés Mely létrejött egyrészről a C.A.T. Consulting Kft. (8000 Székesfehérvár, Távírda u.2/a 3.em.5.)

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft.

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Felhasználói Kézikönyv XL Bér 2015 Bér, TB, SZJA és Munkaügy www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó MUNKAÜGY Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu I. Alapvető szabályok a KIRA munkaügyi adataiban A KIRA-ban

Részletesebben

SchoolSystem Étkezési program 2.4.0.108. verzió

SchoolSystem Étkezési program 2.4.0.108. verzió SchoolSystem Étkezési program 2.4.0.108. verzió 41/1 Tartalomjegyzék 1., Előszó...6 2., Telepítési útmutató...7 3., Bevezető...8 4., Beállítás...9 4.1., Alap beállítás...9 4.2., Naptár...9 4.3., Számla

Részletesebben

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték Társasház kezelő szoftver Felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Telepítési útmutató... 5 Telepítés Windows 8/Windows 8.1 rendszerre... 6

Részletesebben

Makrodigit programcsomag. Bérszámfejtés modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011.

Makrodigit programcsomag. Bérszámfejtés modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Makrodigit programcsomag Bérszámfejtés modul felhasználói ismertető Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Tartalom Tartalom...2 Bér program, általános ismertető...4 Főmenü tartalma...6 Alapadatok...6 Más

Részletesebben

Szolgszám V2. Felhasználói Kézikönyv

Szolgszám V2. Felhasználói Kézikönyv Szolgszám V2 Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG

MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG Útmutató a 2014. II. félév sportágfejlesztési pályázatának szakmai és pénzügyi elszámolásához III. ütem Tartalomjegyzék Általános követelmények... 3 Formai követelmények... 4 Záradékolás...

Részletesebben

TAO elszámolás felhasználói kézikönyv

TAO elszámolás felhasználói kézikönyv TAO elszámolás felhasználói kézikönyv Tartalom 1 Fontos tudnivalók... 3 2 Fogalomtár... 4 3 Elszámolási felület működése, felépítése... 6 3.1 Elszámolandó tételek típusai... 7 3.2 Bizonylatsablonok, bizonylatok

Részletesebben

ACTUAL ÜGYVITELI RENDSZER

ACTUAL ÜGYVITELI RENDSZER ACTUAL ÜGYVITELI RENDSZER Verzió: 2.1.56 Felhasználói kézikönyv Kronos Trade Kft. 1 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 12 KERESKEDELEM (SZÁMLÁZÁS)... 13 KÉSZLETNYILVÁNTARTÁS... 14 GYÁRTÁS... 14 HÁZIPÉNZTÁR...

Részletesebben

Mellékelten a MunBér09 program 0107-es verziójú programjával kapcsolatos legfontosabb ismereteket írjuk le Önöknek!

Mellékelten a MunBér09 program 0107-es verziójú programjával kapcsolatos legfontosabb ismereteket írjuk le Önöknek! Tartalom jegyzék: MUN v0111...2 MUN v0131...12 MUN v0206...15 MUN v0227...39 MUN v0531...44 MUN v0629...50 MUN v0718...61 MUN v0727...68 MUN v0806...71 MUN v0813...72 MUN v1007...73 MUN v1113...76 MUN

Részletesebben

ElitBér SOFTWARE DOKUMENTÁCIÓ. NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. ES-Xpress. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1. Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT.

ElitBér SOFTWARE DOKUMENTÁCIÓ. NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. ES-Xpress. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1. Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1 Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT. SOFTWARE NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress A programot és a dokumentációt a NIARA részéről szerzői jog védi, ezért

Részletesebben

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu R E N D E L Ő I A D M I N I S Z T R Á C I Ó S P R O G R A M K I E G É S Z Í T É S S Z Á M L Á Z Á S I M O D U L K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

Részletesebben

Készült: 2014.08.30., Utolsó frissítés: 2014.09.10., E-Szoftverfejlesztő Kft., www.eszoft.hu

Készült: 2014.08.30., Utolsó frissítés: 2014.09.10., E-Szoftverfejlesztő Kft., www.eszoft.hu Készült: 2014.08.30., Utolsó frissítés: 2014.09.10., E-Szoftverfejlesztő Kft., www.eszoft.hu Tartalom 1. Bevezetés...2 2. Változások...2 3. Rendszer beállítások...3 3.1. Előfizető létrehozása...3 3.2.

Részletesebben

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv Kerszám Silver Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben