13. évfolyam 4. szám április BODAI HÍRMONDÓ BODA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "13. évfolyam 4. szám 2011. április BODAI HÍRMONDÓ BODA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA"

Átírás

1 13. évfolyam 4. szám április BODAI HÍRMONDÓ BODA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak!! Anyák napja Édesanyám, neked adunk minden évben egy napot, de te nekünk életednek minden napját átadod. Nincs az égen annyi csillag, se fűszál a réten, mint ahányszor kell, hogy mondjam, ki is vagy te nékem. Megköszönöm, hogy velünk vagy, s nem ért minket szenvedés, arra nemcsak ez az egy nap, de egy élet is kevés. Köszöntjük az Édesanyákat Anyák Napja alkalmából!

2 2 Önkormányzati hírek Niels-Bohr Fizika-kémia verseny Az NYMTIT és az RHK KFT. szervezésében hagyományaihoz híven ismét megrendezésre került az NYMTIT településein lévő iskolások fizika-kémia versenye, melyhez játékos vetélkedő is kapcsolódott. A hosszú évek óta tartó verseny helyszíne Hetvehely Sportcsarnoka volt. A remek hangulatú csapatversenyt Boda csapata nyerte. Az egyéniben pedig aranyérmet szerzett Bogár Renátó, ezüstérmet pedig Nagy Noémi. A csapat felkészítő tanára Balogh Péterné. Gratulálunk a csapatnak és felkészítőjének! Köszönjük, hogy méltó módon képviselték Bodát és iskolájukat! Partnerkapcsolat Az erdélyi partner településen járt Boda küldöttsége Kovács Győző Polgármester Úr vezetésével. A hivatalos látogatás célja a közös Finn- Magyar- Erdélyi nemzetek háza, (szaunaprojekt), valamint a bodai falunap és a honosítás volt. Küldöttségünk vacsorát és borkóstolót adott a vendéglátók tiszteletére. A barátok meglátogatása közben az időközben elhunyt Antal Mária sírjánál is tisztelegtek küldöttségünk tagjai. Fotónk a vacsorán készült. Képünk a díjátadáson készült. Pályázati hírek Megkezdődtek a kifizetési kérelmek benyújtása alapján az MVH-s ellenőrzések. Az kifizetési kérelmek az előző évben benyújtott, templomtorony illetve a horgásztó rehabilitációjára vonatkozó pályázatra vonatkoznak. A két pályázat összes beruházási értéke, meghaladja a 10,5 millió forintot. Ezt az összeget a pályázónak meg kellett előlegeznie a beruházáshoz, melyet most az ellenőrzés befejezése után kap majd vissza. Honismereti Nap - előadás a Faluházban Gál András szervezésében a Baranya Honismereti Egyesület április 16-án tartotta rendezvényét Bodán. A rendezvény közgyűléssel kezdődött, melyet Dr. Simor Ferenc elnök nyitott meg. Ez után Boda Polgármestere, Kovács Győző a település múltjáról és jelenéről tartott előadást. Gál András Boda Község Plébániájának történetéről tartott előadást, majd Németh Szimonetta és Csordás Nikolett beszélt a vókányi illetve vajszlói kolostorokról. Képünk a közgyűlésen készült.

3 3 Mindezek után Takács Péter történelem tanár előadása következett Út a Szatmári békéhez címmel. Az előadások után ebéd következett, ahol a megjelentek megkóstolták a bodai borokat. Az ebéd végeztével megtekintették a templomot, ahol az egyik vendég és a bodai polgármester megszólaltatta az orgonát. Boda Község Önkormányzata köszöni Gál Andrásnak és az Egyesületnek, hogy színvonalas előadásokat hallhattak, valamint azt, hogy településünk megismertetésében segítettek. Köszönjük! Rajzpályázat Nagy sikerű volt a lapunkban meghirdetett rajzpályázat. A felhívásra több mint 15 pályamű érkezett. Az első helyezést Kovács Vanda Bodai Halastó című munkája kapta, a második helyezett Kasza Henrietta A bodai falu" című munkája kapta, a harmadik helyezett pedig, Dömötör Boglárka, Anyák Napja című rajza lett. Külön említést érdemel a könyvtárba járók közös rajza, ami száraz tészta felirattal ékeskedik, valamint a 3 éves Rózsa Norbert, Bodai halastó című rajza. Ők külön díjat kapnak munkáikért a zsűri döntése alapján. A díjakat a győztesek a Falunapon, az ünnepélyes megnyitó után a szabadtéri színpadon, nagy nyilvánosság előtt vehetik át. Várjuk a díjazottakat a színpadon. Gratulálunk minden résztvevőnek és a győzteseknek! Az I. helyezett alkotása. Illegális szemétlerakás Ebben a hónapban sajnálatos módon több illegális szemetet helyeztek el ismeretlenek a település bizonyos pontjain. Az egyik a szelektív hulladékgyűjtő előtt volt egy zsákban. A dolog dicséretes, hisz valaki összegyűjtötte a szemetet, sőt elvitte a hulladék gyűjtőig, azonban azt abba már nem rakta bele, csak oda helyezte a tartó elé, gondolván, majd valaki ezt megteszi helyette. Több napig a tároló mellett volt a zsák, miután a gyűjtőbe került. A másik példa: a Bakonya felé vezető földúton tetemes mennyiségű hulladékot szórt valaki az útra. Az önkormányzathoz bejelentés érkezett, a polgármester személyesen győződött meg a bejelentés valódiságáról. A hulladékból nem derült ki az elkövető kiléte, de a mezőőr és a polgárőrség fokozottan figyeli a jövőben az illegális hulladék elhelyezést, szemetelést. *** A fenti írásunkban negatív eseményről tudósítottunk, de vannak jó példák is. A bodai bekötő úton elszórt szemetet ebben az évben is önszorgalomból összegyűjtötték. Rábavölgyi László Németországból hazatérve ismét összeszedte zsákokba a szemetet, amit az önkormányzat elszállíttatott a kommunális munkát végző céggel. A gyűjtésben részt vett Szentesi Tibor és Szabó Nándor. Összességében több mint 60 zsák szemét gyűlt össze. Fotónkon a gyűjtés és az összegyűjtött szemét látható. Munkájuk példamutató és jelentőségteljes. Fontos a környezetünk tisztasága, annak megőrzése. Köszönjük a gondosságot!!

4 4 Ez a jó példa!!! Polgármesteri tájékoztató levél Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy minden ingatlantulajdonos a saját háza előtt köteles folyamatosan minden évszakban karbantartani a közterületet fűnyírás, járdatakarítás. Szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, akik a település köztereit, saját előkertjeiket szépen gondozzák, virágosítják, mint ahogyan azt az ingatlan tulajdonosainak kötelező is. Felhívjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a tulajdonukban lévő kutyáikat tartsák megkötve, illetve a lakóházak udvarának területén úgy, hogy az eb felügyelet nélkül ne tudjon kimenni a szomszédos ingatlanok kertjeibe és a közterületre! A településen alkalmanként több kutya rendszeresen átjár a szomszédos ingatlanok kertjeibe és a közterületre, az arra közlekedő járókelőket, az ott dolgozó szomszédokat - felnőtteket és gyerekeket egyaránt megtámadják, veszélyeztetve testi épségüket. Az Önkormányzat rendeletben szabályozta a község közigazgatási területén lévő ebek tulajdonosainak kötelezettségeit, valamint az ebek tartására és védelmére vonatkozó szabályokat, amelyek megszegése esetén az elkövető bírságra számíthat. Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy tartózkodjanak a veszélyes és egyéb bűzös szaghatású hulladékok ingatlanon történő elégetésétől, amellyel a szomszédos és környező lakóknak kellemetlenséget okoznak. Kérjük, hogy a szervezett hulladékszállítás és az évenkénti lomtalanítás során az elszállítható hulladékot tegyék ki és ne az ingatlanon égessék el, továbbá vegyék figyelembe az uralkodó széljárást is, amellyel elkerülhető a szomszédok zavarása. A szabályok betartásának ellenőrzésére a mezőőrön túl, felkértük a körzeti megbízott rendőrt is, aki a helyszínen intézkedik. Kovács Győző Boda Község Polgármestere Forgalomlassító kihelyezés Boda Község Önkormányzata helyi szabályozással, ún. fekvőrendőr kihelyezéséről döntött a Dobos közben. Lakossági panaszra először sebesség korlátozás lépett életbe, de ennek hatástalansága miatt született döntés a kihelyezésről. A kihelyezés megtörtént, kérünk minden közlekedőt, hogy vegye figyelembe a korlátozást a balesetek elkerülése végett. Falugondnoki továbbképzés Az évi kötelező továbbképzési terveknek megfelelően a baranyai falugondnokok képzésen vesznek részt, hogy megszerezhessék a működésükhöz szükséges credit pontokat. Az áprilisi képzés helyszíne Boda, ahova négy alkalommal jönnek el az érintettek és szakoktatók bevonásával új ismeretekre tesznek szert. A négy oktatási nap után vizsga következik, mely után a tudásnak megfelelően, kapják a pontokat az érintettek. Az első oktatási nap április 19.-én kedden volt és azt még követi három keddi nap. Az első napon megnyitásként Boda Polgármestere köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy milyen fontos szerepet

5 5 töltenek be a falvak életében: szociális, sport, szervezési, oktatási, egészségügyi, közigazgatási téren. Képünk a résztvevők járműveiről készült. Horgász hírek Feltöltődött a horgásztavunk a partfal szakasz felújítás után és elindult a horgászat. Induláskor 15 mázsa hal telepítésére került sor, vegyesen ponty és kárász. A kiemelt iszap elszállítása folyamatos, melyből komposzt anyag készül a virágszobor park alsó részén. Sor került az első kapitális hal kifogására (kapitális méretű csuka), melyet Hadi Nikolett bodai lakos, mint ifjúsági horgász fogott ki. Gratulálunk! (Sebe pince) adja a helyszínt. Vár minden kedves látogatót, vendéget egy közös beszélgetésre, batyus partira, a húsvét megünneplésére. Időpont: Húsvét másnapja, április 25., hétfő délután óra! Állatbarátság Szokatlan színfoltja településünknek az az állatbarátság, melyet naponta lehet látni. Virág Jenő kutyája és kacsája között igazi állatbarátság kötődött. Minden hova együtt mennek, játszanak és élvezik egymás társaságát. Az ehhez fogható barátságot, ritka látványt érdemes megörökíteni, ezért ünk lapunkban fotót közöl az alábbiakban a furcsa párról. Fotónk a kifogott halról készült. Emmausz! Ismét sor kerül az egyházi ünnepek között szereplő húsvéti Emmausz járásra Bodán, folytatva ezt a szép hagyományt. Ebben az évben Kovács Győző Polgármester Úr, XIX. Jakab-Hegyalja Borverseny A Zsongorkő Baráti Kör március 30.-i borminta beadással, termelői borversenyt rendezett, melynek eredményhirdetésére április 9.- én került sor. A bírálatot szakértőkből álló bizottságok végezték Havrán István elnökletével. Az elnök úr köszöntötte a megjelent szőlősgazdákat és bortermelőket, akik megtisztelték a 2011-es borversenyüket azzal, hogy benevezték boraikat. Az eredményhirdetés előtt Lachner Tamás együttese bordalokat énekelt, amelyet a közönség hosszantartó tapssal köszönt meg. Majd pihentetőként Stángli László borosgazda, költő egy borról szóló versét szavalta el. A bírálatra 59 termelő 119 bormintával nevezett be. A bíráló bizottság egyéni titkos minősítéssel 119 bort bírált. Varga Géza, a Zsongorkő Baráti Kör Elnöke köszöntőjében

6 6 elmondta, hogy 16 arany, 45 ezüst, 47 bronz és 10 oklevél született. Az oklevelek átadásánál Havrán István borász, a bizottság elnöke egyenként gratulált a díjazott borok termelőinek, készítőinek. Az eredményesen szerepelt díjazottak tárgyjutalmakat is vehettek át. A rendezvényen a díjak kiosztása után kezdődött a finom vacsora, amit az alkalmi pincérek tálaltak fel. Az ízletesen elkészített vaddisznópörkölt galuskával, savanyúsággal, desszertként a túrós és meggyes rétes kíséretében, amit a díjazott borok kóstolgatásával lehetett vegyíteni. Az estébe nyúló beszélgetésben és a díjak elismerésében a bodai borosgazdák 3 ezüst-, 9 bronzérmet és 1 oklevelet gyűjtöttek be, ami szép eredménynek mondható. Résztvevők: Varga József, Kasza József, Panka József, Vida Józsefné, Kovács Győző, Bencze Ferenc, Vranesics László, Falk Jenő mind éremmel tértek haza, ugyanúgy, mint e sorok írója: Gergulás Imre is. Nyugdíjas Klub híre A Nyugdíjas Klub tagjai április 10.-én a Pécsi Nemzeti Színházban voltak, ahol megtekintették az Anconai szerelmesek című zenés komédiát. Nyugdíjas Klub - 24 órás távfelügyelet és kivonulószolgálat - Behatolásjelző rendszerek - Tűzjelző rendszerek - Videó megfigyelő rendszerek - Beléptető rendszerek - 24 órás karbantartó ügyelet - Több mint ügyfelével piacvezető távfelügyeleti szolgáltató Ne hagyja, hogy Ön és családja áldozattá váljon! A válság egyik sajnálatos hatásaként a betörések és lopások száma jelentősen emelkedik hazánkban. A vagyonvédelmi rendszer telepítésével már tettünk egy lépést vagyonunk védelme érdekében. A behatolás jelző rendszerek azonban távfelügyeleti szolgáltatással kiegészítve igazán hatásosak. Kollégáink a helyszín, az Ön elvárásai és a várható használati szokások (pl. éjszakai élesítés), körülmények ismeretében az optimális, testreszabott biztonsági rendszerre adnak műszaki javaslatot. Reméljük a fenti néhány sorral felkeltettük érdeklődését, esetleg további kérdések fogalmazódtak meg Önben! Az utalvány beváltásával kapcsolatosan keressen bennünket az alábbi elérhetőségek egyikén: Multi Alarm Zrt Patkó Gergely értékesítő, műszaki kapcsolattartó Telefon: 30/ Telepítési díjkedvezmény ,- Ft értékben A UTALVÁNY FELHASZNÁLÁSÁNAK FELTÉTELEI: A telepítési díjkedvezmény értéke bruttó ,- Ft, azaz nettó ,- Ft. Az utalvány szabadon átruházható. A kedvezmény riasztórendszer telepítése vagy kiegészítése esetén használható fel, amennyiben az utalvány bemutatója új távfelügyeleti szerződést köt a Multi Alarm Zrt-vel. Az utalvány felhasználója 2 éves hűségszerződést köt a Multi Alarm Zrt.-vel kivonulást is biztosító távfelügyeleti szolgáltatásra. A szolgáltatási díj nemfizetése esetén, vagy a hűségszerződés időtartamán belüli felmondás esetén az utalvány felhasználója a vásárlási kedvezményt visszafizeti. Az utalvány felhasználása más kedvezménnyel össze nem vonható. Akciónk ig érvényes. A utalvány készpénzre nem váltható.

7 7 Húsvéti Locsoló Kupa Kispályás labdarúgó torna szervezésére kerül sor április 25.-én (hétfőn) a sportcentrumban. Előzetesen 10 csapat jelentkezett. A mérkőzések tornarendszerben lesznek lebonyolítva. A mérkőzések 8 órakor kezdődnek és egész nap tartanak. A rendezők várnak minden futball szurkolót az eseményre. Fotók az albumba Felhívásunkra újabb focis fotók érkeztek a be, melyeket az alábbiakban közöljük. Köszönjük a segítséget, továbbra is várjuk az album készítéséhez az anyagokat, fotókat, leírásokat. Megye I. osztályban szereplő felnőtt csapatunk az elmúlt 7 mérkőzésből négyet megnyert, 1 döntetlent ért el és két mérkőzésen kikapott. Az elmúlt heti mérkőzés a listavezető Sellye csapata ellen játszódott, melyen némi bírói hibáknak is köszönhetően 3:2-es vereséget szenvedtünk. Csapatunk idegenben is megállta helyét, hisz a kiállítás miatt emberhátrányban is vezetett 2:1 re, majd a hazai csapat egyenlített, 2:2. Ezek után jött a Sellye győztes gólja, mely az emberhátrány javára írható. A mérkőzésidő lejárta után a játékvezető 5 perces hosszabbításról döntött, melyben játékosunkat, Sági Pétert a 16-oson belül a hazai (Sellye) játékos lerántott, de nem kaptunk érte büntetőt, így maradt a 3:2-es végeredmény. Kiváló pálya, jó hazai csapat, jó ellenfél, jó mérkőzés, ez jellemezte ezt a napot. Gratulálunk csapatunknak, további sok sikert! Gratuláció jár az utánpótlás csapatainknak is, mivel az őszi, valamint a tavaszi első mérkőzéseinek végeredményeként feljutottak a Megye I. osztály felsőházába, ahol a PEAC, Siklós, Sellye, Pécsvárad csapataival (mind város!) szerepel egy sorban. Siker ez azon települések számára is, ahonnan a csapat tagjai kerültek egyesületünkhöz. Csak tájékoztatásul: az utánpótlás mérkőzések szombatonként 9.30-kor illetve kor kezdődnek. Jó szurkolást! Bodai Hírmondó Készült 200 példányban. Kiadó: Boda Község Önkormányzata Szerkesztők: Varga Mária és Horváth Katalin : 7672 Boda, Petőfi S. u. 28. Tel./Fax: 73/

8 8 7:00 HORGÁSZVERSENY HELYSZÍN: HORGÁSZTÓ 9:00 ZÁSZLÓFELVONÁS TÉRZENÉVEL HELYSZÍN: FALUHÁZ ÜNNEPI MŰSOROK HELYSZÍNE: BODAI SPORTPÁLYA 14:30 IMHOF MISI SÖRZENEI MŰSORA 15:00 ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ 15:10 HETVEHELYI FÚVÓSZENEKAR TÉRZENÉJE 15:30 ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK POM-POM MŰSORA 15:45 DEZE REGINA NÉPDALÉNEKES ELŐADÁSA 16:00 ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK MŰSORA 16:15 PELIKÁN NÉPTÁNCEGYÜTTES FELLÉPÉSE 16:40 KŐVÁGÓSZŐLŐSI HAGYOMÁNYÖRZŐ CSOPORT 17:00 ANK MŰVÉSZETI ISKOLA TÁRSASTÁNC BEMUTATÓJA 17:30 21:00 TÜZIJÁTÉK 22:00 BÁL A FALUHÁZBAN TAJTI ZOLTÁNNAL KÍSÉRŐPROGRAMOK: Borkóstoló, Kirakodóvásár, Termékbemutatók

9 9

10 10

11 11

Ünnepi köszöntõ az 1848-1949-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulójának tiszteletére

Ünnepi köszöntõ az 1848-1949-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulójának tiszteletére hered_2011_1x.qxd 2011.03.09. 9:14 Page 1 2011. március V. évfolyam 1. szám Heréd Község Önkormányzatának ingyenes közéleti kiadványa Ünnepi köszöntõ az 1848-1949-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulójának

Részletesebben

Révfülöpi Képek. 2010. június XX. évfolyam 6. szám. Révfülöp és környéke polgárainak és üdülõtulajdonosainak lapja

Révfülöpi Képek. 2010. június XX. évfolyam 6. szám. Révfülöp és környéke polgárainak és üdülõtulajdonosainak lapja Révfülöpi Képek 2010. június XX. évfolyam 6. szám 1997. június 7-én került sor elõször a Balatonboglárral és a BAHART Balatoni Hajózási Kft-vel közösen rendezett Aranyhíd Barátság találkozóra. A balatonboglári

Részletesebben

A KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKOS LAPJA

A KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKOS LAPJA 1. oldal PÁTKAI HÍREK 2012. nyár PÁTKAI HÍREK Pátkai Hírek XXII. évf. 2. szám 2012. nyár A KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKOS LAPJA PÁTKAI NYÁR 2012 JÚLIUS 14. CSALÁDI SPORTNAP (PÁTKA SPORTKÖR) JÚLIUS 23-27.

Részletesebben

KISTARCSAI HÍRADÓ. Emlékezés 1848-ra KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK TÁJÉKOZTATÓ LAPJA. Az ünnepség a Civil-háznál kezdődött

KISTARCSAI HÍRADÓ. Emlékezés 1848-ra KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK TÁJÉKOZTATÓ LAPJA. Az ünnepség a Civil-háznál kezdődött KISTARCSAI HÍRADÓ KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK TÁJÉKOZTATÓ LAPJA 2011. 3. SZÁM Emlékezés 1848-ra Az ünnepség a Civil-háznál kezdődött Megtelt a Csigaház Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási

Részletesebben

Országgyűlési választások 2010

Országgyűlési választások 2010 XX. évfolyam, 4. szám Népességi adatok A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal veszprémi kirendeltségétől kapott adatok szerint 2010. január elsején Alsóörs állandó lakossága 1574 fő, Csopakon

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS LAPJA. Pusztaszabolcs a Föld Órája Fõvárosa 2014-ben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS LAPJA. Pusztaszabolcs a Föld Órája Fõvárosa 2014-ben SZABOLCS HÍRADÓ Ára: 120 Ft PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS LAPJA XXIII. ÉVFOLYAM 2014. MÁJUS Pusztaszabolcs a Föld Órája Fõvárosa 2014-ben Ünnepélyes keretek között avattuk fel

Részletesebben

LXXXVII. évfolyam 07. szám 2015. április 10.

LXXXVII. évfolyam 07. szám 2015. április 10. LXXXVII. évfolyam 07. szám 2015. április 10. Városi közéleti lap Megjelenik kéthetente Ingyenes Megkérdeztük... Március 26-án ismételten megtartotta soros nyilvános és zárt ülését Mezőtúr város képviselő-testülete.

Részletesebben

Akikre büszkék vagyunk Csongrád Megyéért Emlékérem Nagy Abonyi Attilának. létre 1992ben, hogy. vaj das ág i magyar menekültek és

Akikre büszkék vagyunk Csongrád Megyéért Emlékérem Nagy Abonyi Attilának. létre 1992ben, hogy. vaj das ág i magyar menekültek és Térvári Hírmondó Tiszasziget önkormányzat hivatalos tájékoztatója Az elsô 100 nap Akikre büszkék vagyunk Csongrád Megyéért Emlékérem Nagy Abonyi Attilának A Csongrád Megyei Önkormányzat évzáró közgyűléséhez

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Úgy fejlesztünk, hogy közben megmentünk egy régi épületet

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Úgy fejlesztünk, hogy közben megmentünk egy régi épületet XXI. évfolyam, 2013. november 9. 9. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE Úgy fejlesztünk, hogy közben megmentünk egy régi épületet Miközben a figyelmünk egyre inkább a városközpont

Részletesebben

Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen.

Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. 2011. április www.berettyoujfalu.hu biharihirlap@gmail.com Bihari Hírlap Berettyóújfalu Város havonta megjelenő közéleti magazinja XXI. évfolyam 2. szám Talentum 2011 2 A volt Megyeháza dísztermében került

Részletesebben

MEZŐFALVA. Polgármesteri évértékelő. Az én falum. Tisztelt Mezőfalviak! Tartalom

MEZŐFALVA. Polgármesteri évértékelő. Az én falum. Tisztelt Mezőfalviak! Tartalom Információs és közéleti havilap Az én falum MEZŐFALVA 2013. december Tartalom Csatornázásról 3. oldal Döntéseink 3. oldal Csúsztatások 3. oldal Térfigyelők 3. oldal Madár voltam álmomban 4. oldal Adventi

Részletesebben

Felgyúlnak az ünnep fényei

Felgyúlnak az ünnep fényei KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK LAPJA KUNSZIGETI HÍRMONDÓ XXV. évfolyam 5. szám 2013. december 17. Felgyúlnak az ünnep fényei Közmeghallgatás - LENDVAI IVÁNNÉ - A 2013-ban végzett tevékenységéről számolt

Részletesebben

100 év a közösség szolgálatában Száz esztendôs a Páduai Szent Antal templom Tiszaszigeten

100 év a közösség szolgálatában Száz esztendôs a Páduai Szent Antal templom Tiszaszigeten Térvári Hírmondó Tiszasziget önkormányzat hivatalos tájékoztatója IV. évfolyam 2. szám 2014. 100 év a közösség szolgálatában Száz esztendôs a Páduai Szent Antal templom Tiszaszigeten A templom az ember

Részletesebben

A köszöntők után Földi István plébános, esperes rövid imádság után kérte Jézus Krisztus áldását a hajlékra, minden lakójára és dolgozójára.

A köszöntők után Földi István plébános, esperes rövid imádság után kérte Jézus Krisztus áldását a hajlékra, minden lakójára és dolgozójára. XXIV. évfolyam 5. szám Havonta megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft 2014. május Megnyitották az új Halászkert Hotelt Tovább bővült Badacsony szolgáltatása Ünnepélyes keretek között megnyitották és megáldották

Részletesebben

Ebesi Hírlap Ebes Község Önkormányzatának havonta megjelenő lapja VI. évfolyam 2. szám 2007. február Ingyenes kiadvány

Ebesi Hírlap Ebes Község Önkormányzatának havonta megjelenő lapja VI. évfolyam 2. szám 2007. február Ingyenes kiadvány Ebesi Hírlap Ebes Község Önkormányzatának havonta megjelenő lapja VI. évfolyam 2. szám 2007. február Ingyenes kiadvány Hamarosan elkezdődik a víziközműtársulat szervezése Ebesen Ebes létrejötte óta az

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XX. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2015. JÚLIUS

AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XX. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2015. JÚLIUS Udvari Hírek AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XX. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2015. JÚLIUS FALUNAP A HONVÉDELEM JEGYÉBEN Immár hagyomány, hogy a falunapot, illetve annak programjait valamilyen téma köré építjük fel.

Részletesebben

KISBÍRÓ. LOVAS PROGRAMOK 6. o. Seregélyesi MEGHÍVÓ AZ ÓVODA BÁLRA

KISBÍRÓ. LOVAS PROGRAMOK 6. o. Seregélyesi MEGHÍVÓ AZ ÓVODA BÁLRA Seregélyesi KISBÍRÓ SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXI. évfolyam, 4. szám 2011. október SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEK 13. o. SZŐLŐHEGYI NAPOK 8. o. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSRŐL 2. o. LOVAS PROGRAMOK

Részletesebben

Első kézből... Településünk közügyeiről néhány gondolatban

Első kézből... Településünk közügyeiről néhány gondolatban Első kézből... Településünk közügyeiről néhány gondolatban Szeretettel köszöntöm a Kedves Olvasókat, és első kézből szeretném tájékoztatni Újszilvás életében az elmúlt időszakban történt eseményekről,

Részletesebben

200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében.

200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében. XVI. évfolyam 2009. december 10. 200. szám 200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében. Reméljük, hogy minden számban talált valami olyat, ami érdekelte. A Hírmondó

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓ TAVASZKÖSZÖNTÕ BERHIDA. XXI. évfolyam 3. szám 2014. április. Városi Önkormányzat lapja

ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓ TAVASZKÖSZÖNTÕ BERHIDA. XXI. évfolyam 3. szám 2014. április. Városi Önkormányzat lapja ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓ BERHIDA XXI. évfolyam 3. szám 2014. április Városi Önkormányzat lapja Szép hagyomány városunkban, hogy minden év tavaszán egész napos rendezvénnyel köszöntjük a tavaszt. Nem volt ez

Részletesebben

MEZŐFALVA. Meghívó. Az én falum JÓTÉKONYSÁGI BÁLJÁT. Ünnepi megemlékezés Mezőfalván az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére

MEZŐFALVA. Meghívó. Az én falum JÓTÉKONYSÁGI BÁLJÁT. Ünnepi megemlékezés Mezőfalván az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére Az én falum MEZŐFALVA Információs és közéleti havilap 2013. október Meghívó Tartalom A közösségi szolgálatról 2. oldal Gyalogjárdák Csatorna II. Petőfi Sándor Általános Iskola hírei Tündérkert óvoda hírei

Részletesebben

Ebesi Hírlap E B E S Ü6 0 É V E S T E L E P L É S. Eldőlt: jövőre is az önkormányzat üzemelteti az iskolát A TARTALOMBÓL...

Ebesi Hírlap E B E S Ü6 0 É V E S T E L E P L É S. Eldőlt: jövőre is az önkormányzat üzemelteti az iskolát A TARTALOMBÓL... E B E S L É S A TARTALOMBÓL... Becsüljük meg a rendezvény szellemiségét! 3. oldal Adomány Érmihályfalvára 5. oldal Új piaccsarnok Ebesen 6. oldal Jó hangulatú nyílt óra 7. oldal Volt egy ember, meg egy

Részletesebben

KISTARCSAI HÍRADÓ. 100 éves a Kistarcsai labdarúgás. KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK TÁJÉKOZTATÓ LAPJA Trianoni emlékmű avatás

KISTARCSAI HÍRADÓ. 100 éves a Kistarcsai labdarúgás. KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK TÁJÉKOZTATÓ LAPJA Trianoni emlékmű avatás KISTARCSAI HÍRADÓ KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK TÁJÉKOZTATÓ LAPJA 2011. 6. SZÁM Trianoni emlékmű avatás Megemlékező beszédet mond Solymosi Sándor polgármester Riskó János református lelkész Kistarcsai

Részletesebben

1. NAGY PAKONYI ÜLTETÔNAP ÁPRILIS 4. JÁTSZÓTÉR ÁTADÓ ÁPRILIS 9. MAJÁLIS MÁJUS 1.

1. NAGY PAKONYI ÜLTETÔNAP ÁPRILIS 4. JÁTSZÓTÉR ÁTADÓ ÁPRILIS 9. MAJÁLIS MÁJUS 1. 1. NAGY PAKONYI ÜLTETÔNAP ÁPRILIS 4. JÁTSZÓTÉR ÁTADÓ ÁPRILIS 9. MAJÁLIS MÁJUS 1. FELSÔPAKONYI A gora A felsôpakonyi önkormányzat tájékoztatója 2009. XIX. évf. MÁJUS 3. szám Felsôpakony hivatalos honlapja:

Részletesebben

Tájékoztató Bizottság beszámolója

Tájékoztató Bizottság beszámolója Tisztelt Olvasók! Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselõ-testülete 2010. június 25-én tartotta legutóbbi ülését, melyen a következõ határozatok, döntések születtek: A napirendet a felmerülõ kiegészítésekkel

Részletesebben

Nyári tábor Novajidrányban

Nyári tábor Novajidrányban A társadalom egyetlen önvédelmi fegyvere a nyilvánosság 2010. augusztus 12. - XXI. évf. 32-33. szám 20 oldal, 200 Ft NAPLÓ.......... 2-3 Önkormányzati választások... 4 Családi nap.......... 4 Falunap Nagylókon.......

Részletesebben

Melléklet: 2014-es falinaptár!

Melléklet: 2014-es falinaptár! XV. évfolyam 12. szám 2013. december Tar ta lom ból: Melléklet: 2014-es falinaptár Adventi gyertyagyújtás 2013 képekben Szociális Munka Napja Ilyen volt 2013 Ongán! Szép magyar beszéd 2013 versenyeredményei

Részletesebben

20 éves a JMK színházépülete

20 éves a JMK színházépülete Pápa és Vidéke Anna könyvesbolt Könyv, kazetta, CD, videokazetta 2005. december 22. Közéleti hetilap III. évfolyam 46. szám Elkészült a csatornahálózat Nagytevel, Adásztevel, Homokbödöge, Nagygyimót községek

Részletesebben

A hagyományt folytatni kell!... 3-4 Áldás... 5 Ördöngös családi nap... 5 Méhtámadás amirõl nem beszélnek 6 Halpajtások... 10 Újabb vereség...

A hagyományt folytatni kell!... 3-4 Áldás... 5 Ördöngös családi nap... 5 Méhtámadás amirõl nem beszélnek 6 Halpajtások... 10 Újabb vereség... A társadalom egyetlen önvédelmi fegyvere a nyilvánosság 2012. május 24. - XXIII. évf. 21. szám 20 oldal, 200 Ft A hagyományt folytatni kell!... 3-4 Áldás............. 5 Ördöngös családi nap...... 5 Méhtámadás

Részletesebben

Az integrációs szakmai napon a 6. o. anyanyelvi órája. Differenciálás lehetęségei az 1. osztályos olvasástanításban

Az integrációs szakmai napon a 6. o. anyanyelvi órája. Differenciálás lehetęségei az 1. osztályos olvasástanításban Az integrációs szakmai nap megnyitója a PetĘfi S. Általános Iskolában Mészáros Mária, Gergely Sándorné, Otrosinka Ferencné, Kovácsné Németh Mária, Fejes Józsefné, Obernáné Nagy Gizella, Kuti Gáborné, Bálint

Részletesebben