FEJÉR MEGYEI KOSÁRLABDA SZÖVETSÉG A FEJÉR MEGYEI KOSÁRLABDA SZÖVETSÉG FÉRFI ÉS NŐI AMATŐR KOSÁRLABDA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FEJÉR MEGYEI KOSÁRLABDA SZÖVETSÉG A FEJÉR MEGYEI KOSÁRLABDA SZÖVETSÉG FÉRFI ÉS NŐI AMATŐR KOSÁRLABDA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015"

Átírás

1 FEJÉR MEGYEI KOSÁRLABDA SZÖVETSÉG A FEJÉR MEGYEI KOSÁRLABDA SZÖVETSÉG FÉRFI ÉS NŐI AMATŐR KOSÁRLABDA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015 Érvényes: től 8000 Székesfehérvár, Piac tér Telefon: , Fax: Honlap: FMKSZ Bankszámlaszám:

2 A VERSENYKIÍRÁST, KÉRLEK OLVASD ÁT FIGYELMESEN, MERT UTÓLAG SEMMILYEN KIFOGÁST NEM FOGADUNK EL, TARTALMÁNAK NEM ISMERETÉRE HIVATKOZVA!!! I. A bajnokság célja I.1. Férfi és női felnőtt korosztályban versenyzési lehetőség biztosítása a nevezett és meghívott csapatok számára. II. Rendező II.1. Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség (továbbiakban: FMKSZ) III. Versenybíróság Elnök: Szkok Csaba Titkár: Botos Péter Tag: Bónitz István III.1. A bajnoksággal, versenykiírással kapcsolatos mindennemű hivatalos közlés, módosítás, stb., kizárólag a Versenybíróság tudtával és írásbeli hozzájárulásával lehetséges. IV. Résztvevők IV.1. Azon megyei és megyén kívüli csapatok (egyesületek, DSE-k, DSK-k), amelyek a megadott határidőig a valamint a internetes oldalon található on-line nevezési lapon nevezésüket valamint a csapatlistát leadják és a nevezési határidőig befizetik a nevezési díjat. V. Bajnokság időpontja V szeptember május 31. V.2. Ezen időszak alatt kerülnek folyamatosan lejátszásra a mérkőzések.

3 VI. Nevezés VI.1. Nevezési határidő: VI.1.1. Férfi bajnokság: szeptember VI.1.2. Női bajnokság: szeptember VI.2. Nevezéseket az MKOSZ alábbi oldalán, regisztráció után (nem bejegyzett csapatoknak a regisztráló személy adóazonosító jelével) fogadunk el: Másrészt: a - elérhető on-line "Nevezési lapon" fogadunk el. VI.3. Minden csapatra külön nevezést kell leadni. VI.4. Játékos adatlapot csak a oldalon történő nevezéskor kell kitölteni, ahol, minimum 8 játékost kell név szerint nevezni. Kisebb létszámú csapatok nevezését nem áll módunkban elfogadni. VI.5. A nevezés során, vagy a bajnoki szezon alatt játékengedélyt szerző játékosok tudomásul veszik, hogy a Csoportos Játékengedély közzétételével a szövetség honlapján nevük és személyes adataik nyilvánosságra kerülnek. VI.6. A Versenybíróság fenntartja a jogot, hogy visszautasítsa az olyan csapatok, játékosok, edzők nevezését, amelyek viszonya az FMKSZ-szel nem megfelelő, az előző szezonban tanúsított sorozatos sportszerűtlen szereplésük ezt szükségessé teszi, vagy bármilyen fennálló tartozása van a Szövetség felé. VI.7. A nevező csapatnak a hazai mérkőzéseinek lebonyolításához megfelelő teremmel kell rendelkeznie, ennek hiányában a mérkőzéseket az FMKSZ által biztosított teremben köteles lejátszani. VI.8. Az FMKSZ által biztosított terem igénybevétele esetén a nevező csapatnak terem hozzájárulási díjat kell fizetnie. Ennek mértéke az egyeztető értekezleten kerül kihirdetésre. VII. Nevezési díjak VII.1. Nevezési díj: / csapat VII.2. MKOSZ tagdíj: Ft / egyesület VII.3. A nevezési díj 12 játékos játékengedély díját tartalmazza.

4 VII.4. A nevezési díjat legkésőbb áig kell átutalni az FMKSZ bankszámlájára. VII.5. A terem hozzájárulási díjat, valamint a játékengedély díját áig kell megfizetni az FMKSZ bankszámlájára. VII.6. Határidőig be nem fizetett nevezési, terem hozzájárulási és játékengedély díj esetén a Versenybíróság a Csoportos Játékengedélyt nem adja ki, illetve visszavonja. VIII. Programegyeztetés és bajnoki megbeszélés VIII.1. Külön meghívó nem kerül kiküldésre! VIII.2. Ideje: VIII.2.1. Férfi bajnokság: szeptember 15. hétfő, 18:00 óra VIII.2.2. Női bajnokság: 2014 szeptember 22. hétfő, óra VIII.3. Helye: Székesfehérvár, Gellért újsor 20, oktatóterem. VIII.4. A mérkőzések időpontjait a program-egyeztetőn véglegesítik. VIII.5. A program-egyeztetőn minden csapat képviseltetni köteles magát! Amennyiben ezt elmulasztja, a részvétele nélkül véglegesített időpontokat is köteles elfogadni, valamint az ott elhangzott információk hiányára a szezon közben nem hivatkozhat. IX. Lebonyolítás IX.1. A csapatok számától függően kerül kialakításra a program egyeztetőn. IX.2. A pályaválasztói joggal rendelkező csapat dönt a mérkőzés helyszínéről, időpontjáról. Azon csapatok, amelyek nem rendelkeznek saját teremmel, rendezhetik mérkőzéseiket az ellenfelük termében is (PJCS.). Ha ez nem lehetséges, akkor a Szövetség által bérelt teremben kerülnek a mérkőzések lebonyolításra. IX.3. Az első ki nem állás esetében a csapat 20-0 arányban elveszíti a mérkőzést és a részvételért járó pontot sem kapja meg. A második ki nem állás esetén a csapatot azonnal kizárjuk a bajnokságból.

5 IX.4. Azt a csapatot, amelyik nem jeleneik meg a kiírt időpontban egy mérkőzésen és erről nem értesíti a Versenybíróságot és az ellenfelet, azt további két büntetőpont levonással sújtja a VB. IX.5. Kizárás esetén a csapat addigi mérkőzéseinek eredményeit nem töröljük, a le nem játszott mérkőzéseiket 20-0 arányban elveszítik és pontot sem kapnak. IX.6. A kizárt csapat játékosai adott idényben másik csapat színeiben nem léphetnek pályára. 1. Játékidő és játéktér 1.1. Férfi bajnokság: 4 x 10 perc tiszta játékidő. Az első és a harmadik negyedek után 2 perc, a második negyed után 10 perc szünettel Női bajnokság: 4 x 10 perc futó játékidő. Az első és a harmadik negyedek után 2 perc, a második negyed után 10 perc szünettel. A mérkőzés negyedik negyedében a 24 másodperc támadóidő mérése kötelező Ahol a terem foglaltság miatt szükséges, a házigazda csapat kérésére a szünetek 1 illetve 5 percre csökkenhetnek A mérkőzéseket a FIBA által előírt méretű és vonalazású pályán kell megrendezni. Ettől eltérő méretű és vonalazású pályán csak az FMKSZ elnöksége előzetes engedélyével lehet mérkőzést rendezni. 2. Játékvezetői és komisszári díjak 2.1. Férfi bajnokság: Az MKOSZ JB által kibocsájtott lista alapján Női bajnokság: Ft 2.3. A játékvezetői díjat a szabályosan kiállított játékvezetői elszámolás, vagy számla ellenében a mindenkori pályaválasztó csapat a mérkőzés előtt köteles (külön felszólítás nélkül) a játékvezetőknek kifizetni. A játékvezetői díjat ki nem állás esetén is ki kell fizetnie a pályaválasztó csapatnak. Ennek elmaradása esetén a Versenybíróság intézkedik a játékvezetői díj utólagos kifizetéséről. Ha mérkőzésen csak egy játékvezető jelenik meg, csak egy díjat kell fizetni. Játékvezetői díj a szükség-játékvezetőt is megilleti.

6 2.4. A komisszári díj költségviselőjéről a komisszárt kirendelő versenybírósági határozat rendelkezik. A komisszári díjat az arra kötelezett csapat a mérkőzés előtt (külön felszólítás nélkül) köteles a komisszár részére kifizetni A komisszári díj: Ft./mérkőzés. 3. Díjazás 3.1. Az első három helyezett csapat érem és oklevél, a negyedik helyezett oklevél díjazásban részesül. 4. Játékjogosultság 4.1. A férfi bajnokságban minden olyan játékos szerepelhet, aki nem rendelkezik játékengedéllyel az alábbi magasabb bajnoki osztályokban: NB I/A, NB I/B, NB II, NB I/A U23, NBI/B U23, NB I/A U A női bajnokságban minden olyan játékos szerepelhet, aki nem rendelkezik játékengedéllyel az alábbi magasabb bajnoki osztályokban: NB I/A, ANB 4.3. Kivétel (csak a férfi bajnokságra vonatkozik): Az NB II osztályban játékengedéllyel rendelkező 35 év feletti játékosok, valamint, ha a teljes NB II illetve NB I /A U18 csapat benevez a bajnokságba Minden csapat egy 35 év alatti NB II osztályba játékengedéllyel rendelkező játékost, vendégjátékosként szerepeltethet Versenybíróság külön engedélyével. Versenybíróság külön engedélyt csak a bajnokság kezdete előtt ad ki, utána már nem fogad el kéréseket. A kéréseket legkésőbb a program egyeztető értekezleten lehet benyújtani Játékengedély áig adható ki, amennyiben a játékos le- és átigazolása, a "Kosárlabdázók nyilvántartási, igazolási, átigazolási és versenyengedély kiadási" szabályzata feltételeinek megfelelően megtörtént.

7 4.5. A bajnoki idényben egy játékos egy időben egy csapat Csoportos Játékengedélyén szerepelhet, a szezon folyamán maximum két csapatban szerepelhet A játékengedélyek kiadása a Csoportos Játékengedély kibocsátásával történik meg A Csoportos Játékengedély kiadásának feltételei: A nevezési díjban foglalt 12 játékoson felüli játékengedély díjának befizetése Ha valamelyik csapatnak megváltozott a neve a szponzor miatt, a változást a VB felé azonnal be kell jelenteni, ez esetben, az egész csapat azonnal átigazolásra kerül az új csapatba, és új Csoportos Játékengedély kerül kiadásra. A csapatnév változás miatt újonnan kiadott Csoportos Játékengedély nem díjköteles A Csoportos Játékengedélyt minden mérkőzés előtt felszólítás nélkül be kell mutatni a játékvezetőnek Amennyiben a Csoportos Játékengedély nem áll rendelkezésre a mérkőzés helyszínén, a mérkőzést le kell játszani. A jegyzőkönyvet a játékosok valamilyen fényképes igazolványa (személyi, diák igazolvány) alapján kell kitölteni. Az első játékvezető a Csoportos Játékengedély hiányát rögzíti a jegyzőkönyv hátulján és a mérkőzést követő 72 órán belül, a Versenybíróságnak be kell mutatni, a csapat Csoportos Játékengedélyét, valamint a mérkőzésen készült jegyzőkönyvet. Amennyiben a dokumentumok határidőig nem kerülnek bemutatásra, illetve az ellenőrzés során jogosulatlan szereplésre derül fény, a vétkes csapat a mérkőzést 20-0 arányban elveszíti, a kiállásért járó egy pontot sem kaphatja meg és két büntető ponttal sújtja a Versenybíróság. 5. Sportorvosi engedély 5.1. A 215/2004. Kormányrendelet alapján mérkőzésen csak az szerepelhet, aki érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkezik. A sportorvosi engedély betöltött 18 éves életkor felett 1 (egy) naptári évig, 18 éves kor alatt 6 (hat) hónapig érvényes. A sportorvosi engedélyt a sportorvosnak a Sportorvosi igazolvány megfelelő rovatába kell pecsételnie A sportorvosi engedélyt a mérkőzés előtt a játékvezetők ellenőrzik.

8 6. Mérkőzés lebonyolítása 6.1. A mérkőzéseken maximum 12 főt lehet beírni a jegyzőkönyvbe. Egy mérkőzés csak akkor kerülhet lejátszásra, ha a kiírt kezdési időpontban mindkét csapatból minimum 5 5 fő érvényes, játék- és sportorvosi engedéllyel rendelkező játékos jelen van, játékra felkészülten. A vétkes csapat 20 0 arányban elveszti a mérkőzést, és nem kapja meg a kiállásért járó pontot sem. Ha mindkét csapat vétkes, akkor a mérkőzés újrajátszására kerül sor, kivéve, ha ez egyik csapatnak már a harmadik ilyen esete, ez esetben ugyanis automatikusan kizárja magát a bajnokságból A pályaválasztó csapatnak rendelkeznie kell 2 (kettő) darab állítható órával, 2 db piros eszközzel a csapathibák jelzésére Mindkét csapatnak rendelkeznie kell 3 példányos jegyzőkönyvvel A játékvezetők által jelentett rendezési hiányosságok esetén a vétkes csapat első alkalommal írásbeli figyelmeztetést kap, második esetben egy pont levonással büntetendő. Harmadik esetben a csapat kizárásra kerül a bajnokságból. Kivétel, a páros mérkőzéses rájátszási rendszer. Ebben a szakaszban a vétkes csapat, amennyiben rendelkezik már rendezési hiányosság miatti figyelmeztetéssel, a pályán elért eredménytől függetlenül elveszíti a továbbjutás lehetőségét Jegyzőkönyvvezetőt a játékvezetőkkel együtt a játékvezető küldő írja ki és az fmksz.hu oldalon a játékvezető küldéssel együtt olvasható. Jegyzőkönyvvezető csak olyan személy lehet, aki részt vett az FMKSZ által szervezett, ingyenes asztalszemélyzeti képzésen Időmérő(ke)t a hazai csapat köteles biztosítani Az asztalszemélyzet díjazása a hazai csapat kötelessége Az asztalszemélyzet díja: Ft / fő / mérkőzés Előzetes igény esetén az FMKSZ ingyenes képzést biztosít időmérők részére. A játékvezetők a hiányosságokat minden mérkőzés után jelezni fogják a VB felé. 7. Mérkőzés időpontjának megváltoztatása 7.1. Időpont megváltoztatása kizárólag a Versenybíróság előzetes engedélyével lehetséges. A Versenybíróság engedélye nélkül módosított és lejátszott mérkőzéseket 0-0-ás végeredménnyel 0-0 ponttal igazolja a Versenybíróság.

9 7.2. Mérkőzés módosítást a modositas.fmksz.hu oldalon keresztül lehet kezdeményezni. Az oldalon listázott mérkőzések mellett található ikonra kattintva, a módosítandó mérkőzés oldalára lépünk, ahol a módosítást kezdeményező csapat neve alatti rádió gombot kell bekattintani. A mérkőzés új időpontjának ajánlott dátumot, dátumokat (az 1. ajánlat megadása kötelező), valamint ha a mérkőzés szövetségi teremben kerül lejátszásra, akkor a Szövetségi terem melletti checkboxot kell bekattintani, ebben az esetben új dátumot nem kell megadni, azt a Versenybíróság fogja kijelölni. Végül a Kód megadása mezőbe a kód beírása után a Mentés gombra kattintva a rendszer fogadja a módosítási kérelmet és ben értesíti az ellenfelet a módosítás kezdeményezésről A módosítás és / vagy az ajánlott új dátum elfogadása, vagy elutasítása a Módosítási kérelem tárgyú ban található megfelelő linkre kattintva, vagy a link böngészőbe másolva az enter gomb megnyomásával lehetséges A módosítás és / vagy az ajánlott új dátum elfogadásáról, vagy elutasításáról értesítést kap a kezdeményező és a Versenybíróság is Amennyiben az utólagos lejátszás azért marad el, mert a halasztást kérő ellenfele nem fogadja el a halasztást kérő által felajánlott időpontot, az ügyben bármely érintett csapat írásbeli kérelmére a VB dönt azzal, hogy ilyen esetekben elsősorban a halasztást kérő csapatnak kell ellenfeléhez igazodnia A hivatalos műsortól eltérés csak a fenti, 2. pontban leírt, módon lehetséges. Szóbeli és telefonos valamint SMS közlések nem érvényesek A szövetségi teremben lejátszásra kerülő mérkőzések időpontját és kezdési idejét a VB egyoldalúan módosíthatja, az érintett csapatok egyetértése nélkül, valamint a csapatok által kezdeményezett módosításhoz is a VB engedélye szükséges A szövetségi teremben lejátszásra kerülő mérkőzések időpontjának módosítása esetén, amennyiben a módosított időpontú mérkőzés is szövetségi teremben kerül lejátszásra, a terem díját a módosítást kérő csapat fedezi. A teremdíjat az új időpont kitűzése utáni hét napon belül köteles a módosítást kérő csapat megfizetni ( ennek összege megegyezik a program egyeztető értekezleten közölt terem hozzájárulási díj egy mérkőzésre eső összegével ) Az időpont módosítás ingyenes, de egy idényben maximum 4 ( négy ) esetben fogadható el, vis maior esetek nem számítanak bele. Kivétel, ha egy csapat minimum három játékosa más, magasabb osztályú kosárlabda bajnokságban is szerepel. Több időpont változási kérelem esetén VB kizárhatja a csapatot a bajnokságból.

10 7.10. A módosítás új időpontjának megállapításának szabályai: Új időpont nélkül, mérkőzés módosítása nem lehetséges A bajnokság első három fordulójában mérkőzés halasztása csak vis maior esetben lehetséges A mérkőzés kezdési időpontjától számított két napon belül mérkőzésidőpont módosításra vis maior esetet kivéve - nincs lehetőség Az új időpont kitűzése alap esetben a két csapat megállapodásán kell alapulnia, az alábbi szabályok betartásával: A mérkőzés új időpontja maximum 60 nappal térhet el az eredeti időponttól A mérkőzés napot megelőző 13 napon belül érkező módosítást visszautasíthatja az ellenfél A 13 napnál korábban érkező módosítást nem lehet visszautasítani, ha a következő feltételeknek eleget tesz: A mérkőzés új időpontjának ajánlott dátum előtt, vagy után 4 nappal nincs kiírt mérkőzése az ellenfélnek Amennyiben a módosítást a vendég csapat kéri, a mérkőzés új időpontjának ajánlott dátumnak meg kell felelnie a hazai csapat által előzetesen, a bajnoki egyeztetőn megadott teremidőponttal A Versenybíróság az alábbi eseteket tekinti vis maiornak: A terem foglaltsága, vagy játékra alkalmatlansága Extrém, közlekedésre alkalmatlan időjárási viszonyok Az ÁNTSZ által kihirdetett országos járvány A mérkőzés időpontok betartását, valamint a módosítások fent leírt szabályait különös tekintettel a szövetségi teremre - a Versenybíróság a lehető legnagyobb szigorral fogja kezelni, az időpontok médiumokban való megjelenésére való tekintettel, ezzel is elősegítve a bajnokság népszerűsítését, lebonyolításának zökkenőmentességét Időpont módosításra Botos Péter VB titkár jogosult. 8. Sportfegyelmi vétség 8.1. Sportfegyelmi vétség elkövetésekor az MKOSZ Fegyelmi szabályzatban foglaltak az irányadóak.

11 9. Óvás 9.1. Az óvás tényét a jegyzőkönyvön rögzíteni kell a szabályoknak megfelelően (a csapatkapitánynak alá kell írni a jegyzőkönyvet Óvási díj Ft A jegyzőkönyvön rögzített, de be nem adott óvás díja: Ft Nem fizetés esetén a csapatot a következő mérkőzéseken egy-egy pontlevonással büntetjük, mindaddig, amíg a díjat be nem fizetik Az óvást a Versenybíróság csak az esetben tárgyalja, ha az óvási díjat a csapat igazolhatóan befizette és az óvás tényét a Versenybírósághoz írásban eljuttatta. Óvási határidő a jegyzőkönyv aláírásától számított 1 hét Óvási díj nem fizetése vagy késedelmes óvás benyújtása esetén Versenybíróság nem tárgyalja az óvást A Versenybíróság döntése ellen fellebbezés az FMKSZ Elnökségénél lehetséges. Az elnökség döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőség nincs. 10. Sportbiztosítás A sportbiztosítást a nevezési díj tartalmazza A sportbiztosításról egy rövid leírást készített az alkusz cég, mely a Versenykiírás végén olvasható. 11. Kommunikáció A csapatok és a Versenybíróság közötti hivatalos, a bajnokság működését érintő, kommunikáció (pl.: mérkőzés időpont módosítás) kizárólag -en történik a címen. Ez alól kivételt jelentenek a kézi aláírást igénylő dokumentumok (feljelentés, óvás, fellebbezés, fegyelmi tárgyalással kapcsolatos értesítések, stb.), amelyek postai úton kerülnek továbbításra Szóbeli (telefonos, SMS) közléseket, értesítéseket nem hivatalos, tájékoztató jellegűnek minősítünk Egyéb kérdésekben az MKOSZ által kiadott Versenyszabályok érvényesek A Versenybíróság fenntartja a jogot, hogy a bajnokság közben - indokolt esetben vagy vis maior esetén megváltoztassa a Versenykiírást.

12 11.5. A bajnoksággal kapcsolatos további információk a Versenybíróság titkárától kérhetők. Szkok Csaba sk. Csarnai Mihály sk. Tóth László sk. FMKSZ VB Elnök FMKSZ elnök FMKSZ főtitkár

13 Szövetségi nap: hétfő óra között Bizottságok: Versenybíróság: Elnök: Szkok Csaba Titkár: Botos Péter Tel.: Tag: Bónitz István Játékvezető: Elnök: Fekete László Tel.: Játékvezető küldő: Szőcs Péter Tel.: Játékengedély Érvényes: 2014/1 versenyévadra Ár: Ft + 27% ÁFA /fő (a nevezési díjba foglalt 12 játékoson felül) Kiadó: Botos Péter Tel.: ,

14 Kedves Sportolók, Sportvezetők, Egyesületek! án aláírásra került a Magyar Kosárlabdázók országos Szövetsége, az UNION Biztosító, és a W.F.B. Europe Alkusz Kft. között az a biztosítási szerződés, mely egyedülálló biztosítási védelmet nyújt. Egységes, és mégis egyénre szabható csomagokat tartalmaz. Biztosított: valamennyi a MKOSZ nyilvántartásában szereplő, sportorvosi igazolással rendelkező, 6-80 év közötti sportoló. A kockázatviselés helye: a világ bármely országa. A kockázatviselés ideje: a sportági versenyek ideje, a versenyekre való hivatalos felkészülési idő, valamint a versenyekre, edzésekre történő utazás időtartama. Az általános balesetbiztosítási kockázatokon felül tartalmaz egy baleseti okú játékképtelenség kockázatot, ami arra vonatkozik, hogy ha a sportoló baleset miatt a mérkőzésen nem tud részt venni, a vonatkozó biztosítási összeget a mérkőzésenként kifizeti a sportolónak, amennyiben versenyképtelenségét szakorvos igazolja. - ezért is fontos a biztosítási egységek szolgáltatásainak tanulmányozása, és az igényeknek megfelelő szorzó választása. FONTOS! A biztosítási piacon egyedülálló az a vállalás, hogy a baleset előtti károsodások (korábbi sérülések) sem kerülnek kizárásra, ha a biztosítási fedezet kezdete előtt a csapatorvos összesíti, sérülés esetén a biztosító felé dokumentálni tudja, hogy közlésre került a korábbi sérülés. A biztosítási dokumentumok, a díjszámító felület, és az ajánlatkérés megtalálható a honlapon. Kérdések esetén elérhetőség:

MAGYARORSZÁG NB II. BAJNOKSÁGA. VersenykiírásA 2011/2012.

MAGYARORSZÁG NB II. BAJNOKSÁGA. VersenykiírásA 2011/2012. MAGYARORSZÁG NB II. BAJNOKSÁGA VersenykiírásA 2011/2012. Megtárgyalta és elfogadta az MKOSZ ELNÖKSÉGE 2011. június 10. Kiadva: 2011. június 22. 1. MEGHATÁROZÁS 1.1 A bajnokság A Magyar Köztársaság NB II.

Részletesebben

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása 1 Az 2014/2015. évi kiíráshoz képest történő változásokat vastag betűvel szedtük, kérjük azokra fordítsanak

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG BAJNOKSÁGAINAK ÉS KUPÁINAK VERSENYSZABÁLYZATA 2011/2012. év - 1 - I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Magyar Vízilabda Szövetség (továbbiakban: MVLSZ) elnöksége a sportról szóló

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG BAJNOKSÁGAINAK ÉS KUPÁINAK VERSENYSZABÁLYZATA 2010/2011. év - 1 - I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Magyar Vízilabda Szövetség (továbbiakban: MVLSZ) elnöksége a sportról szóló

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG 2015/2016. évi Nemzeti csapatbajnokságok VERSENYKIÍRÁSA 1.) SZERVEZŐ: a Magyar Bowling és Teke Szövetség, Teke Szakági Szövetség (továbbiakban MATESZ) a Nemzeti felnőtt csapatbajnokságokat és a felnőtt

Részletesebben

DUNA-KÁRPÁT LIGA U14 FIÚ REGIONÁLIS NEMZETKÖZI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2012/2013. ÉVRE. A Duna-Kárpát Liga hivatalos nyelve az angol!

DUNA-KÁRPÁT LIGA U14 FIÚ REGIONÁLIS NEMZETKÖZI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2012/2013. ÉVRE. A Duna-Kárpát Liga hivatalos nyelve az angol! DUNA-KÁRPÁT LIGA U14 FIÚ REGIONÁLIS NEMZETKÖZI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2012/2013. ÉVRE A Duna-Kárpát Liga hivatalos nyelve az angol! 1. A bajnokság célja: A nevezni kívánó országok (Románia,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE 2007-2008. ÉV Az MLSZ elnöksége a 65/2007. (2007.04.02.) számú határozatával fogadta el. BEVEZETŐ... 5

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG MARKÓ LAJOS VÁROSI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2011/2012 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA. Támogatóink: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Campus Étterem,

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2013-2014 VERSENYKIÍRÁS Főtámogatónk: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Támogatóink: Zeusport Áruház, Campus

Részletesebben

Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra

Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra 1. A bajnokság célja A városban

Részletesebben

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2014/15 TANÉV VERSENYKIÍRÁS

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2014/15 TANÉV VERSENYKIÍRÁS MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2014/15 TANÉV VERSENYKIÍRÁS 1 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 1146 Budapest, Istvánmezei u. 1-3. Telefon: (06-1) 460-6825 Fax: (06-1) 252-3296 E-Mail:

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT. Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 74/2005. (06.30.) számú határozatával.

VERSENYSZABÁLYZAT. Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 74/2005. (06.30.) számú határozatával. VERSENYSZABÁLYZAT Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 74/2005. (06.30.) számú határozatával. BEVEZETŐ A versenyszabályzat a versenyrendszer keretében folytatott sporttevékenységre és az ahhoz közvetlenül kapcsolódó

Részletesebben

Magyarország NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK Versenykiírása 2012/2013.

Magyarország NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK Versenykiírása 2012/2013. Magyarország NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNO OKSÁGAINAK Versenykiírása 2012/2013. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) U14 KOROSZTÁLYÚ ¾ PÁLYÁS BAJNOKSÁG Megyei U14 korosztályú vegyes (fiú, leány) serdülő ¾ pályás labdarúgó-bajnokság versenykiírása

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA, CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETRE A Labdarúgás Versenyszabályzatát az MLSZ Elnöksége 55/2009. (04.16.) számú határozatával fogadta el. Módosította

Részletesebben

MAGYARORSZÁG NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014. Digitally signed by Bodnár Péter László Date: 2013.05.05 20:32:16 +02'00'

MAGYARORSZÁG NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014. Digitally signed by Bodnár Péter László Date: 2013.05.05 20:32:16 +02'00' MAGYARORSZÁG NEMZETI UTÁNPÓTLÁS BAJNO OKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa

Részletesebben

E g r i K i s p á l y á s L a b d a r ú g ó B a j n o k s á g 3 3 0 0 E g e r, T ö v i s k e s T é r 1 / A Tel.:30/9600-183

E g r i K i s p á l y á s L a b d a r ú g ó B a j n o k s á g 3 3 0 0 E g e r, T ö v i s k e s T é r 1 / A Tel.:30/9600-183 E g r i K i s p á l y á s L a b d a r ú g ó B a j n o k s á g 3 3 0 0 E g e r, T ö v i s k e s T é r 1 / A Tel.:30/9600-183 V E R S E N Y K I Í R Á S A 2015-2016. ÉVI VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁGRA

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT

NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT Magyar Labdarúgó Szövetség NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT Az MLSZ Elnöksége 58/2009.(04.16.) számú határozatával elfogadta, a 125/2009. (06.25.) és a 68/2010. (04.14.) számú határozatával

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT. Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat

Magyar Labdarúgó Szövetség NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT. Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat Magyar Labdarúgó Szövetség NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT 1 Tartalomjegyzék A hatálya... 4 Egyéb értelmező rendelkezések... 4 Amatőr labdarúgó... 6 Amatőr sportolói sportszerződés...

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok Versenykiírás

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok Versenykiírás Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok Versenykiírás 2014 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2014. évi úszóbajnoki

Részletesebben

MEGYE I. OSZTÁLY. MEGYE I. férfi felnőtt és U-19 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2010-2011. ÉV

MEGYE I. OSZTÁLY. MEGYE I. férfi felnőtt és U-19 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2010-2011. ÉV MEGYE I. OSZTÁLY MEGYE I. férfi felnőtt és U-19 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2010-2011. ÉV A BMLSZ Elnöksége 15/2009. (2010. június 11.) számú határozataival fogadta el. 1.

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság Szabályzata

Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság Szabályzata Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság Szabályzata I. RÉSZ NEVEZÉS Nevezési határidő és -díj 1. Az ELTE ÁJTK kispályás

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZAT

Magyar Labdarúgó Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZAT Magyar Labdarúgó Szövetség Az MLSZ elnöksége a 21/2009. számú határozatával fogadta el. Az MLSZ elnöksége a 119/2009.(06.25.) számú határozatával módosította Az MLSZ Elnöksége a 69/2010. (04.14.) számú

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2015 évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2015 évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2015 évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2015. évi

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS 2015. A bajnokság helyszíne: Új Palotai úti Sporttelep (1138 Budapest, Új Palotai út 13.)

VERSENYKIÍRÁS 2015. A bajnokság helyszíne: Új Palotai úti Sporttelep (1138 Budapest, Új Palotai út 13.) VERSENYKIÍRÁS 2015. A verseny célja: Sportolási lehetőség biztosítása szervezett labdarúgó bajnokság keretein belül, valamint a kispályás labdarúgás népszerűsítése felnőtt férfi csapatok részére. A bajnokság

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / VESZPRÉM MEGYE Veszprém Megyei férfi Téli Kupa versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A Kupa szervezője és

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság BUDAPEST I. OSZTÁLY

Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság BUDAPEST I. OSZTÁLY Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság BUDAPEST I. OSZTÁLY Budapest I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője,

Részletesebben

LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE

LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA NAGYPÁLYÁRA ÉS CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETEKRE Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 203./2006. (07.04) számú határozatával. BEVEZET...5 A versenyszabályzat célja...5 A versenyszabályzat

Részletesebben