JEGYZŐKÖNYV. István képviselők.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. István képviselők."

Átírás

1 Szám:12/16-5/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat december 8-án 9:25 órai kezdettel a Megyeháza Képviselő irodájában megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: Jelen voltak továbbá: Sajtó képviseletében jelen volt: Távolmaradását bejelentette: elnök, Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnökhelyettes, Babai János, Kozák János, Markos Róbertné, Orsós János képviselők költségvetési csoportvezető Dégi-Deme Rita jegyzőkönyvvezető Győrffy Árpád újságíró Dömötör Miklós, Kalló Zoltán Henrik, valamint Orbán István képviselők. Köszöntötte a testület ülésén megjelent képviselőket, a hivatal munkatársait, valamennyi megjelentet. A jelenléti ív alapján megállapította, hogy a 9 fő képviselő közül 6 fő megjelent, az ülés határozatképes, így a testület ülését megnyitotta. Megkérdezte, van-e javaslat a napirendre vonatkozóan. Javasolta, hogy a kiküldött meghívóban szereplő napirendek sorrendjét úgy megváltoztatni, hogy a testület első napirendként a Beszámoló a Program Munkacsoport munkájáról c. napirendet, majd második napirendként A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat évi költségvetésének módosítása c. napirendet, harmadik napirendként pedig a Vegyes ügyek napirendet tárgyalja meg. Mivel más javaslat nem hangzott el, indítványozta, hogy a testület az ülés napirendjét a fenti javaslatnak megfelelően fogadja el. 34/2010. (XII. 8.) MCKÖ határozatot A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat december 8-ai ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg:

2 2 1. Beszámoló a Program Munkacsoport munkájáról (szóbeli előterjesztés) Előadók: Holdosiné Bánhegyi Ildikó, az MCKÖ elnökhelyettese Babai János képviselő 2. A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat évi költségvetésének módosítása Előadó:, az MCKÖ elnöke 3. Vegyes ügyek elnök Napirendek tárgyalása: 1. Beszámoló a Program Munkacsoport munkájáról Megkérte Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnökhelyettes asszonyt, számoljon be a Program Munkacsoport által végzett feladatokról. Holdosiné Bánhegyi Ildikó Beszámolójában elmondta, a munkacsoport három program kidolgozására kapott felkérést. A programok közül december 4-én került megrendezésre a sportnap Mikulás-kupa keretében Pápán, a sportcsarnokban. Elmondta, a kupára 7 csapat jelezte részvételi szándékát: Balatonfüred, Csót, Pápateszér, Pusztamiske és Városlőd 1-1 csapata, valamint Pápa 2 csapata. Elmondta továbbá, hogy a Munkacsoport szervezési feladata volt a helyszín előkészítése melyre szerződést kötöttek a sportcsarnok üzemeltetőjével, az étkezés megrendelése a pápai Gambrinus étteremből, a játékvezetők felkérése, emléklapok, oklevelek megrendelése, valamint a szükséges kellékek (műanyag evőeszközök, kenyér, ásványvíz, szaloncukor) megvásárlása, meghívók, nevezési lapok kiküldése, valamint a lebonyolításhoz szükséges dokumentumok előkészítése. A sportnapról tartott beszámolójában szólt arról, hogy mivel a Mikulás-kupa keretében rendezték meg, így a résztvevőket a Mikulás és a krampusz fogadta, akik az érkezőknek szaloncukrot osztottak. Ezt követően került sor a játékvezetők segítségével a csapatok kisorsolására, a mérkőzések sorrendjének megállapítására. A sportnapot, a Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke nyitotta meg. Hozzátette, a rendezvényen folyamatosan biztosították a jegyzőkönyvvezetést. Beszámolt arról is, hogy 13 órától ebédet szolgáltak fel a jelenlévők részére, melyhez önkéntes segítők közreműködését vették igénybe. A rendezvény zárásaként a versenyző csapatok okleveleket és emléklapokat kaptak, az első helyezett csapat pedig kupát vehetett át. Itt kívánta ismertetni a versenyző csapatokat a helyezések sorrendjében: I. helyezett Városlőd, II. helyezett Pápateszér, III. helyezett Pusztamiske csapata lett. Tájékoztatta a testület tagjait a rendezvény költségeiről is, mely a következőképpen alakult: Szalvéta, tányérok, poharak, zsírpapír, műanyag villa, szaloncukor: Szeletelt kenyér Emléklapok Ft Ft Ft.

3 3 Ásványvíz Játékvezetők (2 fő x Ft/fő) Terembérlet Étkezés (100 fő x 650 Ft.) A rendezvény összes költsége: Ft Ft Ft Ft Ft. Beszámolójában kitért arra, hogy a kisebbségi önkormányzati képviselők részére tartandó egy napos képzés, valamint az újévi köszöntő időpontjáról egyeztetések folynak. Úgy vélte, mindkét eseményt Veszprémben kellene megtartani. A képzés helyszínéül felmerült a polgármesteri hivatal épülete, azonban Babai János képviselő által felvetett parkolási problémák miatt ezt az ötletet elvetették, így a képzés lebonyolítására a veszprémi Városi Művelődési Központ és Könyvtárt találták megfelelő helyszínnek. Elmondta, egyeztetések történtek a polgármesteri hivatallal, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy az időpontok megjelölésével keressék meg őket, és abban az esetben ingyenesen tudják biztosítani a helyet. A képzéssel kapcsolatosan megjegyezte, leginkább és legtöbb önkormányzatot érinti a foglalkoztatással kapcsolatos tájékoztató, azonban e témáról a törvényi háttér hiányában nem tudnak beszámolni a regionális munkaügyi központ illetékesei. Utalt arra, hogy miután sok olyan települési kisebbségi önkormányzat alakult, mely új képviselőkből áll, akik segítségre szorulnak a tekintetben is, hogyan kell levezetni egy testületi ülést, részükre meg tudnák tartani ők maguk is a felkészítést. Hozzáfűzte, a képzés keretében olyan praktikus és hasznos tanácsokkal kívánják ellátni őket, ami mindennapi munkájukat segíti. Az újévi köszöntővel kapcsolatban kérte a testület állásfoglalását abban, hogy megtartsák-e azt, és amennyiben igen, mikor kerüljön rá sor. Megköszönte a sportnap lebonyolítását. Véleménye szerint egy nagyon színvonalas és jól előkészített rendezvény volt, melynek jövőbeni folytatására igény merült fel. Véleménye szerint a képzésre olyan illetékes személyt kellene hívni, akik a kisebbségi önkormányzatok számára egyfajta jövőképet tud felvázolni, hiszen szeretnének világos képet látni arról, hogyan alakulnak a pályázatok, a foglalkoztatás, az oktatás, stb. Bár tudvalevő az is, hogy a törvényi változások sem ismertek még. Megjegyezte, támogatni tudja, hogy karácsony előtt legyen a képzés. Orsós János Szerinte karácsonyi ünnepeket követően legyen a képzés. Babai János Megjegyezte, a képzésre el is kell jönni, az útiköltséget a kisebbségi önkormányzat pénzéből kell fedezni. Figyelembe véve a kisebbségi választások január 9-ei időpontját, javasolta, hogy január 3-án, vagy 4-én tartsák meg a képzést. Holdosiné Bánhegyi Ildikó Javasolta, hogy a képzés és az újév köszöntő egy napon legyen, mégpedig a képzés zárásaként kerüljön sor a pohárköszöntőre, kulturális programmal kísérve. Mivel más javaslat nem érkezett a képzés és az újév köszöntő időpontjára, indítványozta, hogy a testület döntsön arról, hogy a képzés és az újévi köszöntő egy rendezvény keretében, kulturális programmal egybekötve kerüljön megrendezésre január 2-7. közötti időpontban.

4 4 35/2010. (XII. 8.) MCKÖ határozatot A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat a települési cigány kisebbségi önkormányzatok képviselőinek tartandó képzést, valamint az újévi köszöntőt egy rendezvény keretében, kulturális programmal egybekötve a január 2 7. közötti időpontban kívánja megrendezni. elnök Jelezte, az önkormányzat költségvetését módosítani kell a beadott elszámolás alapján. Elmondta, a játékvezetők tiszteletdíja nem számolható el a dologi kiadások között, mivel ezután személyi juttatást, illetve járulékot kell fizetni az önkormányzatnak. Megjegyezte, a játékvezetők által kiállított versenybírói elszámolás nem tekinthető számlának; ez alapján meg kell fizetni a 27 % járulékot. A két játékvezető esetében ez forintot jelent összességében, mely összeg a forintot növeli. Javasolta, hogy a dologi kiadások közül kerüljön átcsoportosításra a személyi juttatásokra forint, a járulékokra pedig Ft. Tekintettel azonban arra, hogy a költségvetésben az átvezetés ezer forintra kerekítetten történik, ezért forint, illetőleg forint átcsoportosításáról kell döntenie a testületnek. Indítványozta, hogy a testület döntsön a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról a megbízott játékvezetők díjazásával összefüggésben. 36/2010. (XII. 8.) MCKÖ határozatot A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat évi költségvetését az alábbiakkal szükséges módosítani a december 4-ei sportnapon megbízott játékvezetők díjazásával összefüggésben: Dologi kiadások: Ft. Személyi juttatások: Ft. Munkaadókat terhelő járulékok: Ft.

5 5 elnök Indítványozta, hogy a testület döntsön a Program Munkacsoport beszámolójáról. 37/2010. (XII. 8.) MCKÖ határozatot A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat megtárgyalta és elfogadta a Beszámoló a Program Munkacsoport munkájáról című napirendet, és a szóban elhangzott beszámolót elfogadta. elnök. Arról érdeklődött jelenleg hogyan állnak a Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat pénzügyei, tekintettel arra, hogy a hátralévő rendezvények költségeit is figyelembe kell venni. Elmondta, hogy a leadott útiköltség elszámolások feldolgozása folyamatban van. Ígéretett tett arra, hogy a számfejtést követően az útiköltségről tájékoztatást fog adni. Emlékeztetett arra, hogy a testület a programokra (sportnap, képzés, kisebbségi napi újévi köszöntő) forintot melyből ezidáig közel forint teljesült, továbbá irodaszerre és útiköltségre együttesen forintot különített el. Véleménye szerint a programokra elkülönített pénzből fennmaradó forintot nem fogják teljes egészében elkölteni a még hátralévő rendezvényekre, hanem mintegy forint elegendő lesz. Hangsúlyozta, a testületnek döntenie kell a maradvány pénzösszeg felhasználásáról. Véleménye szerint az MCKÖ nem áll jól a pénzfelhasználást illetően. Ezt arra alapozva mondta, hogy évben az állami támogatás ezer forint, továbbá a pénzmaradványként ezer forintot állapítottak meg, melyből a könyvelési adatok alapján 190 ezer forint került felhasználásra, és ebben van pénzkészlete is az önkormányzatnak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a évi állami támogatás összegére, tehát az ezer forintra, továbbá az év végéig várható kiegészítő támogatásra mindenképpen kötelezettséget kell vállalni, hogy ne keletkezzen mögötte állami támogatás visszafizetés.

6 6 Felvetette, hogy a maradvány pénzből 2011-ben szervezzenek a gyerekeknek kirándulást, vagy akár a jövő évi táborozás költségeihez lehetne hozzájárulni. Hangsúlyozta, konkrét megrendelésnek lennie kell. Megjegyezte, honlap fejlesztésre is lehet fordítani az összeget. Babai János Úgy vélte, a pénzt még az idén el kell költeni, tekintettel arra, hogy januárjában kisebbségi választások lesznek. Példaként említette az eszközvásárlást. Kozák János Utalt arra, hogy most nemcsak egy évforduló van, hanem egy ciklusnak a vége is. Hangsúlyozta, a kisebbségi önkormányzati képviselők megyei szinten is ingyen és bérmentve végezték a munkájukat. Ezért javasolta, hogy a képviselők részére fizessenek forintot egyszeri tiszteletdíjként négy éves munkájuk elismeréséül. Emlékeztetett arra, hogy a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló évi LXXVII. törvény 30/T. -a értelmében a területi kisebbségi önkormányzat testülete által megállapítható tiszteletdíj összege képviselő esetében nem lehet magasabb a területi kisebbségi önkormányzat elnöke tiszteletdíjának 25 %-ánál. Megjegyezte, e törvényi szabályozást figyelembe véve az elnök részére forint, míg a képviselők részére forint egyszeri tiszteletdíj állapítható meg. Utalt arra is, hogy a tiszteletdíj esetében járulékfizetési kötelezettséggel is számolni kell. Bejelentette, hogy a részére megállapítható forint egyszeri tiszteletdíjból forint összegről a rendelkezésre álló forrásokat figyelembe véve lemond. Indítványozta, hogy a testület döntsön a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testülete tagjai részére egyszeri tiszteletdíj megállapításáról. 38/2010. (XII. 8.) MCKÖ határozatot A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselő-testülete tagjai részére a ciklusban végzett munkájuk elismeréseként egyszeri tiszteletdíjat állapít meg az alábbiak szerint: 1. elnök Ft. A testület tudomásul veszi, hogy a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke a fenti összegből Ft-ról lemond.

7 7 2. Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnökhelyettes Babai János képviselő Dömötör Miklós képviselő Kalló Zoltán Henrik képviselő Kozák János képviselő Markos Róbertné képviselő Orbán István képviselő Orsós János képviselő A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat felkéri elnökét, hogy a tiszteletdíj képviselők által megadott bankszámlaszámra történő átutalásáról gondoskodjon december 31. elnök Babai János Tájékoztatásul közölte, hogy a megyei kisebbségi nap december 18-án órai kezdettel kerül megrendezésre Tapolcán. A rendezvényre szóló meghívók kiküldése folyamatban van. 2. A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat évi költségvetésének módosítása Megkérte Farkas Barbarát, hogy a napirenddel kapcsolatos kiegészítését tegye meg. Tájékoztatásul közölte, hogy az előző napirendi pontnál a testület döntött egyrészről a játékvezetők részére forint tiszteletdíj, valamint az MCKÖ képviselő-testülete tagjai részére forint egyszeri tiszteletdíj kifizetéséről. Hozzátette, hogy a 9 képviselő esetében összeségében ez forint kifizetését jelenti a dologi kiadások terhére, mely összegnek járulékfizetési kötelezettsége is van. Megadta a szót a Pénzügyi Bizottság elnökének a bizottsági vélemény ismertetésére. Orsós János Bejelentette, hogy az előterjesztést megtárgyalta a Pénzügyi Bizottság, és a határozati javaslatot 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadásra javasolta a testület részére. Kérdés, hozzászólás nem hangzott el. Indítványozta, hogy a testület döntsön az előző napirendi pont keretében meghozott döntéseknek megfelelően az előterjesztés határozati javaslatáról.

8 8 39/2010. (XII. 8.) MCKÖ határozat A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat évi költségvetésének egyes előirányzatai az alábbiak szerint módosulnak: adatok ezer Ft-ban Módosított Módosított Eredeti előirányzat Változás előirányzat előirányzat Hozam és kamatbevétel Intézményi működési bevételek Támogatásértékű működési bevétel egyéb szervektől Támogatások, támogatásértékű bevételek, kiegészítések Előző évi előirányzat-maradvány, pénzmaradvány működési célú igénybevétele Pénzforgalom nélküli bevételek Bevételek mindösszesen Személyi juttatások Munkaadókat terhelő járulékok Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások Támogatásértékű működési kiadás Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre Működési kiadások összesen Kiadások mindösszesen elnök

9 9 3. Vegyes ügyek Utalt arra, hogy a Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat e napon megtartott ülése egyben a ciklus utolsó ülése is, így köszönetét fejezte ki képviselőtársainak, a hivatal dolgozóinak, valamint a sajtó munkatársának a négy éves ciklus alatt végzett munkájáért, a nyújtott segítségért. Mivel egyéb hozzászólás, megtárgyalandó téma nem volt, a testület ülését 10:16 órakor bezárta. K.m.f. elnök Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnökhelyettes, jegyzőkönyv-hitelesítő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 19-én - csütörtökön - de. 9,00 órakor megtartott n y i l v á n o s üléséről. A képviselő-testület ülésének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 30-án 18,00 órakor megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 30-án 18,00 órakor megtartott üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 152-37/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Oszvald József elnökhelyettes Hofferné Hanich Erika Schindler László Weisz Tibor képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Oszvald József elnökhelyettes Hofferné Hanich Erika Schindler László Weisz Tibor képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat testületének 2010. június 24-én 16 00 órai kezdettel Veszprémben, a Német Házban (Thököly u. 11.) megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Miskolc Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata JK: 80.058-8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatának 2014. május 6. napján 16.00

Részletesebben

4. számú JEGYZŐKÖNYV (16.00)

4. számú JEGYZŐKÖNYV (16.00) 4. számú JEGYZŐKÖNYV (16.00) Készült: 2012. március 23-án pénteken 16.00 órakor Rétság Város Polgármesteri Hivatalának 121. számú hivatalos helyiségében Jelen vannak: Mezőfi Zoltán polgármester dr.katona

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: M. /2013. Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 10-én 14 órakor tartott rendes, nyílt üléséről. Jelen vannak:pádár Lászlóné polgármester, Dr Bencze Miklós,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2006. december 7-én 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének, Serényfalva Község Képviselőtestületének, Hét Község Képviselő-testületének és Sajópüspöki Község Képviselőtestületének 2010. november

Részletesebben

2011. április 14. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

2011. április 14. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Gomba Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 14. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Az ülésen alkotott rendeletek: 4/2011.(IV.15.) sz. önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2005. június 16-án 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:, a

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. május 27-én 18. 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. május 27-én 18. 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. május 27-én 18. 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Vuk István polgármester Glogovecz Lászlóné alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 25.-én megtartott rendkívüli, nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

Gárdony Város polgármestere. Nadap Község polgármestere. Vereb Község polgármestere. Gárdonyi Kistérségi Iroda irodavezető. Ügynökség koordinátor

Gárdony Város polgármestere. Nadap Község polgármestere. Vereb Község polgármestere. Gárdonyi Kistérségi Iroda irodavezető. Ügynökség koordinátor J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS 2009. 10. 02 - án 09:00 órakor a Gárdonyi Kistérségi Iroda Tárgyalótermében (Velence, Balatoni út 65.) megtartott

Részletesebben

Készült: az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács 2002. október 14-én, 14 00 órakor Debrecenben, a Megyeháza Árpád termében megtartott ülésén.

Készült: az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács 2002. október 14-én, 14 00 órakor Debrecenben, a Megyeháza Árpád termében megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács 2002. október 14-én, 14 00 órakor Debrecenben, a Megyeháza Árpád termében megtartott ülésén. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ívek

Részletesebben

2. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

2. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Ikt.szám: 589-2/2014. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 2014. február 24-én 18.00 órakor megtartott ülésének 2. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

BAKONYKÚTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8045 BAKONYKÚTI, SZABADSÁG U. 41.

BAKONYKÚTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8045 BAKONYKÚTI, SZABADSÁG U. 41. 1 BAKONYKÚTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8045 BAKONYKÚTI, SZABADSÁG U. 41. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő Testületének 2010. november 9-én 17.00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzat Répcelak 596/2011. szám J e g y z ő k ö n y v Répcelak Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. január 27-én 17.30 órakor a Polgármesteri Hivatalban megtartott üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen voltak: Varga Ferenc elnök Kisalbert Antal képviselő Lévai Ede Józsefné képviselő Bari István képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen voltak: Varga Ferenc elnök Kisalbert Antal képviselő Lévai Ede Józsefné képviselő Bari István képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 10 óra 30 perckor a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Konferencia termében megtartott nyílt

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőszilas község önkormányzat képviselőtestületének 2009. február 18-án tartott üléséről. Ülés helye: Mezőszilas községháza Jelen vannak: Magyar József polgármester, Kiss

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szentgyörgyvár Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 12.-én 19 óra kezdettel megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Szentgyörgyvár Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 12.-én 19 óra kezdettel megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Szentgyörgyvár Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 12.-én 19 óra kezdettel megtartott üléséről Az ülés helye: Sármelléki Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Antal Ferenc egyetértett az Ügyrendi, Etikai és Közrendvédelmi Bizottság által tárgyalt téma napirendről való levételével.

JEGYZŐKÖNYV. Antal Ferenc egyetértett az Ügyrendi, Etikai és Közrendvédelmi Bizottság által tárgyalt téma napirendről való levételével. JEGYZŐKÖNYV Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2012. február 16-án de. 8 órakor a Városháza nagytanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2014. november 12. napján a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott önkormányzati képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Jelenléti

Részletesebben

2013. március 26. napján megtartott rendkívüli nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Az ülésen hozott határozatok:

2013. március 26. napján megtartott rendkívüli nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Az ülésen hozott határozatok: Gomba Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 26. napján megtartott rendkívüli nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Az ülésen hozott határozatok: 116/2013. (III. 26.) képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Esztergom, Vármegyeháza Díszterme Időpont: 2010. május 25. 11:30 óra Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Esztergom, Vármegyeháza Díszterme Időpont: 2010. május 25. 11:30 óra Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint JEGYZŐKÖNYV az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (a továbbiakban: Csoportosulás) 2011. május 25. napján tartott közgyűléséről Helye: Esztergom, Vármegyeháza

Részletesebben

Mészáros László polgármester Sáfár Béla alpolgármester Piskor Lajosné, Németh Vincéné, Kovács Lajos, Illés Dezső és Völgyi Antalné képviselő

Mészáros László polgármester Sáfár Béla alpolgármester Piskor Lajosné, Németh Vincéné, Kovács Lajos, Illés Dezső és Völgyi Antalné képviselő LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 165-4/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Lesencetomaj Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 11-ei

Részletesebben

Városi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 JEGYZŐ KÖNYV

Városi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 JEGYZŐ KÖNYV Városi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Iktatószám: 685-2/2013. JEGYZŐ KÖNYV Készült: Szeghalom Város Képviselő Testületének 2013. március 25-én

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen voltak: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Jelen voltak: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. szeptember 17-én 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. november 30-án 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2015. február 16-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2015. február 16-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2015. február 16-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás Róbert, Érsek

Részletesebben