SZÁMLÁZÓ ÉS KÉSZLETVEZETő RENDSZER V6.00.XX

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZÁMLÁZÓ ÉS KÉSZLETVEZETő RENDSZER V6.00.XX"

Átírás

1 SZÁMLÁZÓ ÉS KÉSZLETVEZETő RENDSZER V6.00.XX

2 Általános ismertető A rendszer alkalmas kisvállalkozások, kisebb cégek készleteinek, számláinak, megrendelők, szállítók és munkalapok kezelésére. A telepítő lemez tartalmazza a szükséges szoftvereket, BDE ( Borland Database Engeen) programokat. A program futtatási környezete a Microsoft Windows 95 operációs rendszertől felfelé kompatíbilis. Milenium operációs rendszernél a dátum formátumot át kell állítani éééé.hh.nn formátumra, mert alapértelmezésben a dátum mezők között szünet, space, található, amit a BDE nem értelmez, ezért hibás működést eredményez. A program futtatási környezete, hardver követelmények. Pentium II vagy annál magasabb processzor; VGA 800x600-as felbontás; CD-ROM 16 Mbyte memória; 1 GByte szabad merevlemez kapacitás; Inkjet vagy lézernyomtató; A program telepítése A telepítő lemez behelyezése után a telepítő szoftver automatikusan elindul (1. ábra). Itt lehetőség nyílik a BDE telepítésére is, ami ajánlott, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy már telepítve van. 1. ábra A Telepítés megkezdése nyomógomb megnyomása után a telepítő létrehozza a szükséges könyvtárakat, adatállományokat és rendszerfájlokat. A telepítés befejezése után az

3 asztalra teszi a PCT2004 ikont. A program nem módosítja a regisztry és egyéb rendszer fájlokat, így szabadon törölhető későbbiek során. A telepítés során megjelenik a felhasználó adataira vonatkozó beviteli modul, aminek a kitöltése kötelező! Az adatok később javíthatók. Az adatok megadása és tárolása után a telepítőből kiléphetünk, és megkezdhetjük a program futtatását.

4 Rendszer futtatása, ismertetése Belépés A program indítása egy jelszó bekérésével kezdődik. 2. ábra A jelszó begépelése után a rendszer belép a kezelő modulba. A kezdeti jelszó: pc-tools A Belépés engedélyezve feliratra duplán kattintva meghívható a password módosítási rutin (3. ábra) ahol lehetősége van a jelszó megváltoztatására. 3. ábra A belépést következően bejelentkezik a rendszer vezérlő modulja. A zöld azonosító jelzi, hogy a rendszer aktiválva lett. Amennyiben ez piros háttérben szerepel, akkor a programot regisztráltatni, aktiválni kell, egyébként shareware verzióban üzemel, ami annyit tesz, hogy 30 nap elteltével csak az aktiválási feladatot teljesítheti. Az aktiválást az azonosítóra való dupla kattintással indíthatja el. A z aktiválás a visszakapott azonosító begépelésével lehet végrehajtani. A szükséges kódot csak a regisztrációs kártya beküldésével lehetséges.

5 4. ábra Rendszerkezelő modul A kezelőmodulból hívhatók meg a rendszer könyvtári moduljai. 1. Állománygenerálás 2. Állományindexelés 3. Cég adatok 4. Analitikák 5. Programfeljegyzések 6. Számlázás 7. Naplófőkönyv 8. Készletkezelések 9. Ügyfélkezelések 10. Munkalap Állománygenerálás Ha minden rendben van, akkor ezt a rutint nem igen fogják használni. Erre akkor lehet szükség, ha törlik a meglévő állományokat. Ekkor ezzel a rutinnal lehet újra generálni a szükséges táblákat, indexeket. Upgrade-k esetén lehetséges, hogy szükség lesz rá, ekkor új táblák és indexek generálhatók. Állományindexelés Itt lehet az indexállományokat felfrissíteni, létrehozni. Lehetséges az Upgrade-k esetén, hogy szükség lesz a használatára, ekkor minden esetben felhívjuk a figyelmet erre a műveletre.

6 Cégadatok Ebben a modulban lehetőség van a felhasználói adatok módosítására, illetve bevitelére. A beviteli mezők kitöltése kötelező! Ez alól csak a bankszámla 2-4 mező, illetve az elérhetőségre vonatkozó (telefon, fax, mobil, ) kivétel, de ezek kitöltése is ajánlatos. A bevitt adatokat az Állománymentés nyomógombbal menthetik el. 5. ábra A beviteli laptörléssel a mezők tartalmát törölhetjük. A mentés gomb csak akkor engedélyeződik, amikor minden szükséges mezőt kitöltöttek.

7 Analitikák Ez a modul információt nyújt a jelenlegi pénzügyi állapotokról. Elindításkor a teljes idáig bevitt adatokat elemzi és jeleníti meg. A kiválasztott dátum beállításakor a megjelenített év adatait vizsgálhatjuk meg. Az adó információk helyes megjelenítése csak a bevitt adatok alapján történik, ezért ezeket az adatokat minden év elején meg kell adni. 6. ábra Az Új tétel gomb megnyomásakor behívható a rögzítő modul (7. ábra). Ebben a modulba lehet az esetleges bevételeket (nem a rendszerrel kiállított számlák), kiadásokat bevinni. Anyag- és áru költség bevitelét, amennyiben készletezett anyagot akarunk rögzíteni, nem itt kell bevételezni, mert ennél a modulnál bevitt adat csak pénzügyi műveleteket hajt végre, készletezésit nem! A bevitelnél az Ügyfél betöltés feliratra kattintva lehet kiválasztani a bizonylatot, kiállító ügyfelet (ennek hiányában a modul nem engedi a bevitelt, rögzítést). A többi mező és kiválasztó csoport használata értelemszerűen történik. Amennyiben egy számlán több ÁFA körbe tartozó tétel van, úgy ezeket a tételeket különkülön kell rögzíteni!

8 Ezt azért szükséges megtenni, mert a rendszer rögzíti az ÁFA mértékét is, a későbbi kimutatások készítése érdekében. A bevitt adatokat a Rögzítés feliratú gomb megnyomásával tárolhatjuk 7. ábra

9 Program feljegyzések Ebben a részben a felhasználónak lehetősége nyílik az esetleges programhibák, eltérések, kérések bevitelére. (8. ábra) A Bejegyzés gombra kattintva aktívvá válik a menü ablak, ahova begépelheti észrevételeit, és egyéb megjegyzéseit. A bevitelt befejezve a Mentés gomb segítségével tárolhatja a bevitt adatokat. Ekkor még csak táblában tárolta, amennyiben ezt el is szeretné küldeni, úgy a Jelentéskészítés gomb segítségével mentheti egy külön könyvtárba (c:\pctools\szamlazas\jelentes) az aktuális dátummal kiegészített.cab fájt hozva létre. Ezt az állományt küldheti el -ban vagy tárolóra kimentve postán cégünkhöz. 8. ábra

10 Programkapcsolat, programozó Ezt a modult a főablakban a logóra való dupla kattintással érheti el. Innen közvetlenül küldhet vagy tekintheti meg a honlapon elhelyezett információkat. 9. ábra Az elérhetőségek a Levél, WEB és UPDATE gombok segítségével lehetséges. Szóbeli megbeszélésre, információra a fejlécben megadott mobil, illetve levélcím szolgál.

11 Számlázás A Számlázás gomb megnyomásával belép a számlázó almodulban, ahol az alábbi lehetőségek közül választhat: 1. Számla kiállítás 2. Számlakarbantartás 3. Egyéni árlista 4. Munkalapból számlázás 5. ÁFA átállítások 6. Szállítólevél 10. ábra A gombok megnyomásával meghívható a kívánt program modul. A programrészletek egy dll könyvtárba lettek szervezve, így azok sebessége a gép sebességétől nagymértékben függ.

12 Számlázás 11. ábra A számlázás meghívásakor egy beviteli modul jelenik meg, ahol a következő sorrendben kell az adatokat bevinni ( más esetben a rendszer nem engedi a bevitelt): 1. Ügyfél kiválasztás 2. Anyagkiválasztás 3. Mennyiség 4. Egységár 5. Adatok mentése 6. Ha lezárjuk a bevitelt, akkor adatok lezárása, ha nem 7. Ismét a 2. ponttól folyamatosan. A bevitelkor bevitt és tárolt adatok a jobb oldali ablakban jelennek meg. Amennyiben egy vagy több tételt törölni szeretnénk, úgy a törölni kívánt tételre kattintunk, kiválasztva azt, majd a Tétel törlése gomb megnyomásával törölhetjük azt, Ha esetleg az egész számlaállományt törölni szeretnénk, úgy a Számla stornózása gombot használva kezdeti állapotra, vagyis az ügyfél kijelölésig töröljük a számlatételt. Lényeges tudni, hogy ameddig az állományt nem zárjuk le az Adatok lezárása feliratú gombbal, addig nem történik alapvető tárolás, csak egy temporális mentést végzünk. Az adatok mentésével a nyomtatási modult (12. ábra) aktiváljuk, ami a végleges zárási és mentési funkciót hajtja végre.

13 12. ábra Ebben a modulban történik a számla tényleges lezárása, készletanyagok mentése, számlanyomtatás. Lényeges tudni, hogy ameddig egy számlát nem nyomtatunk ki, tehát a kibocsátás nem történik meg, addig a számla élő ugyan, de még módosítható. Nyomtatás után ezt a funkciót már tiltott állapotba hozzuk, így véglegesítve azt. 13. ábra A nyomtatási vezérlésnél elhelyeztünk egy Nyomtató felirattal rendelkező gombot, amivel lehetőség nyílik az épen aktuális alapértelmezett nyomtató átállítására. Ez egy olyan funkció (13. ábra) amelyben a rendszerben lévő alapértelmezett nyomtatót változtathatjuk meg. Továbbiakban ez lesz az alapértelmezett nyomtató! Mint az ábrán is látható a számla fejlécét ebben a modulban alakíthatjuk ki, kiállítás, teljesítés és fizetési keltezések, a fizetés módja, amely automatikusan állítódik be az ügyfélnél beállított fizetési és naptári módra. Az ügyfélkezelőben beállított adatok itt érvényesülnek. A Számla kinyomtatása gomb hatására a számla az aktuálisan beállított, és jelzett nyomtatón jelenik meg, két példányban. A nyomtatás befejeztével egy számláló mindig

14 növekszik eggyel, így minden nyomtatás esetén az aktuális nyomatszám jelenik meg a nyomtatványon. A számla kitöltése során ez egér funkció helyett alkalmazható billentyű kombinációk: ALT-Ü ügyfél betöltés ALT-A anyagbetöltés INSERT anyagbetöltés END Adatok mentése ALT-L Adatok lezárása ALT-J Adatok javítása ALT-S Számla stornózás ALT-T Tétel törlése ALT-K Kilépés Számlakarbantartások Ez a modul hivatott arra, hogy a már tárolt számlákat kezeljük, átutalásos számlák esetében bevigyük a teljesítés dátumát, és a teljesítés típusát. 14. ábra

15 Ebben a modulban a már kiállított számláinkat stornózhatjuk (15. ábra), megtekinthetjük a számlákon szereplő tételeket(16.ábra), a kijelölt ügyfeleink adatait tekinthetjük át (17. ábra). 15. ábra A kiválasztott és betöltött számlánkat stornózhatjuk, negatív mennyiséggel állítjuk ki a számlát, természetesen egy új számlaszámot kap a számla. Stornózott számláról még egyszer a rendszer nem enged stornózást végrehajtani, de a stornó számláról készíthetünk stornó számlát. A további gombok funkcióit már tárgyaltuk az előző szakaszban.

16 16. ábra Ebben a részben a számlán szereplő anyagokat, szolgáltatásokat tekinthetjük át, lehetőséget adva a tételben szereplő anyag mozgásainak megvizsgálására (18. ábra).

17 17. ábra Az ügyfél adatokban megtekinthető az adott ügyfél adatlapja, vásárlásainak adatai, tartozásai, és egyéb alapbeállításai. A Megtekintés gombok használatával kivonatos listát kapunk az ügyfél listás adatairól.

18 18. ábra Az anyagmozgások listájából gyorsan áttekinthetővé válik egy-egy anyag mozgása, rendszeressége. Látható és kiszámítható a fogyás rendszeressége, mekkora kereslet van az árucikk iránt. Egyéni árlista Előfordulhat, hogy egy-két partnernak teljesen személyre szabott árakkal kívánjuk az anyagot, szolgáltatást számlázni. Erre a célra létrehoztunk egy egyéni árlista táblát (19.ábra), amely tartalmazza a partner és a kiválasztott cikk partnerre vonatkozó árai. Ezt az árat a számlakitöltőben a harmadik szinten ajánlja fel a rendszer. A kiválasztott ügyfél után, amelyet az ügyfélre történő kattintással lehet betölteni, lehetőség adódik a cikktörzsből kiválasztani azt az anyagot, szolgáltatást, amelyet egyéni áron kívánjuk adni. Az ár meghatározásánál segítséget ad a cikkre vonatkozó egyéb árkategóriák.

19 19. ábra A gombok jelentését már a számlázónál tárgyaltuk, így itt most eltekintenénk ettől Munkalapból számlázás. Ez a modul ad lehetőséget arra, hogy a kitöltött, munkalapból számlát készítsünk. A kereső mezőbe begépelve a munkalap számát, a program megkeresi és bemutatja a munkalap tartalmát, és felajánlja a számla kiállítását. Amennyiben nem talál ilyen munkalapszámot, úgy kitöltetlenül hagyja a mezőket (20. ábra). A számla kiállítás feltétele, hogy a munkalap le legyen zárva, és át legyen adva. A kiíró mezőkben megtekinthetjük a keresett munkalap pillanatnyi állapotát.

20 20. ábra ÁFA átállítás Egy lehetőség, hogy az ÁFA mértékét egy gombnyomással, programozói vagy nehéz fáradságos munka nélkül átállítsuk. Az ÁFA a számlákban visszamenőleg nem változik, a változás a változtatást követően lép életbe! 21. ábra

21 Szállítólevél Minden anyaggazdálkodással foglalkozó cég egyik problémája a szállítólevél kiállítása, és annak kezelése. Ebben ad segítséget ez a modul (22. ábra) 22. ábra A szállító meghívásakor azonnal látható a szállítók tételei is. A kezelőből hívható a kívánt rutin. A lezárt, bevitt de nem számlázott anyagot lehetőség szerint kezelni, törölni is kelhet. Erre a célra egyszerűsített megoldást dolgoztunk ki, egyszerűen csak töröljük a szállítót, ami nem jelenti a fizikai törlést, csak beállítjuk töröltnek, így további műveletet nem hajthatunk rajta végre. A törlés funkció a megnyomás pillanatában eredményt generál, azt nem erősítteti meg!

22 Szállító kiállítás Ez a modul nagymértékben hasonlít a számlázó beviteli moduljához, ezért nagyon nem is térnék ki a részletekre. A beviteli sorrend és funkció megegyezik a számlázó funkcióival. A lezárásban van lényeges változás, hiszen ebben az esetben nincs szükség fizetési és egyéb információkra, ezért a lezárás a beviteli modulban kapott helyett. A szállítóra tett anyagok a készletben foglalt anyagként szerepelnek, azokat a számla kiállítása után veszi le a készletről. 23. ábra Szállító nyomtatás A gomb megnyomásakor egy bemutató oldal jelenik meg, ahol a nyomtató ikonra kattintva nyomtathatjuk ki a szállítólevelet.

23 Naplófőkönyv A programba integrálva lett egy alapvető pénzügyi rendszer, amely segítségével nyomon követhető a pillanatnyi pénzügyi helyzete. 24. ábra A modul bejelentkezése után a jelszó begépelésével juthatunk el a felhasználói felületre. Itt az alábbiakat választhatjuk: Bevételek Kiadások Analitikák Listázások Adó táblák Keresések Bevételi számlák kezelése Kiadási számlák kezelése Adókulcsok

24 Bevételek A modulban megtekinthetjük a kiállított, illetve a nyilvántartott számlák állapotát, összegét, nettó, bruttó és ÁFA tartalmát. Külön lehetőség nyílik a készpénzes, illetve a banki mozgások megtekintésére, továbbá lehetőség nyílik egyes ügyfelekre való keresésre. Bemutatja az aktuális természetesen a rögzített állomány alapján bankszámla és pénztár egyenlegét. 25. ábra

25 Kiadások A bevételi modulhoz hasonlóan a kiadásokat is itt tekinthetjük meg. Kezelése és működése megegyezik a bevételi modulban leírtakkal. 26. ábra

26 Analitika Az analitikai modul meghívásakor a teljes állomány mutatja meg. A kiválasztó combo segítségével azonban lehetőség van egyes rögzített évek állományának megvizsgálására is. Tételesen felsorolva és kiszámítva látható az ÁFA és EVA mértéke, jelenlegi állapota. Megtekinthető az egyes jogcímeken történt be- és kifizetések összesítése és természetesen a bankszámla illetve a pénztár egyenlege is. Az állomány leválogatás mutatójában error jelzés képződik, ha nincs állománytartalom, vagy hibás az állomány. 27. ábra

27 Listázások Ez a modul szintén a napló eredményeiből válogat le a választógomboknak megfelelő szűréseket alkalmazva. Itt külön banki illetve készpénzes mozgások is figyelemmel kísérhetők. Itt lehetőséget biztosítunk egyes időszakok megvizsgálására, kiemelve idő intervallumot, hogy a szűrés és a betekintés még pontosabb eredményt és információt adjon tevékenységünk anyagi eredményességéről. Ennél a modulnál egy nyomtatási gomb is segítségünkre lehet, nyomtatási formátumban történő információk megadásához. 28. ábra

28 Adótáblák Itt havi és negyedéves kimutatásban szerepeltetjük az ÁFA és EVA eredményeket. Szintén módunkban áll éves adatok leválogatására is. 29. ábra

29 Bevételi számla kezelése Ez a számlakezelésben már megismert modulunk, ahol lehetőség nyílik a kiállított számlák utólagos kezelésére, nyomtatás, le nem zárt számlák ismételt megnyitására, újranyomtatásra és esetleg stornó számla kiállítására. Ennek a modulnak a bemutatója a 14. ábrán tekinthető meg. Kiadási számlakezelés Itt a kiadásainkat kezelhetjük, utalásra vásárolt anyagok, szolgáltatások teljesítését igazolhatjuk Számlákon szereplő rögzített tételek tekinthetjük át, és természetesen átjárót képez a rögzítési modulba is. Különböző rendezési és szűrési modulokat, direktívákat adhatunk meg, így könnyedén kezelhetjük, illetve kereshetünk a számlák között. Lehetőséget biztosít a teljesítetlen számlák gyors megtekintésére, elkerülendő a fizetés véletlenszerű elmaradása. 30. ábra

30 Adókulcsok Itt állíthatjuk be az aktuális adókulcsokat, amelyek az EVA és Nyereségadó számításának alapjait képezik. A pontos számoláshoz ezeknek a beállítása fontos, hiszen csak így adhat pontos eredményt a rendszer. 31. ábra

31 Készletkezelések A rendszer egyik kiemelkedően fontos eleme. Az itt bevitt állományokat kezeli a program többi egysége. Itt lehet anyagot felvenni az állományba, javítani, be- és kivételezni, leltározni, mozgásokat figyelemmel kísérni, adatlapot megtekinteni és egyik fontos eleme az ÁFA változtatás lehetősége. 32. ábra

32 Készletanyag felvétel Ebben a modulban lehet anyagot, szolgáltatást bevinni a rendszer állományába. A beviteli mezők kitöltése KÖTELEZŐ! Az ár mezők kitöltése szabadon választható, mivel bevételezésnél ezek feltöltésre kerülnek. Ezek javítása lehetséges. A választó ablakban megadott szempontok szerint a készletezendő anyagokat automatikusan készletezni fogja a rendszer. Lehetőség van nem készletezendő anyagok felvételére is, vagy itt állíthatja be a szolgáltatás jelző értékét is. 33. ábra

33 Készletanyag javítás A keresőben kiválasztott anyag, vagy szolgáltatás egyes tulajdonságait változtathatja meg. Fontos tudni, hogy a változások visszamenőleg nem érvényesülnek, csak a változtatás után kiállított számlákon, munkalapokon, szállítókon szerepelnek a továbbiakban. A név változtatásával a mozgások nyilvántartásai nem változnak meg! Fontos tudni, hogy a nyilvántartás alapját egy a felhasználó által nem változtatható azonosító szám szabályozza és határozza meg! 34. ábra

34 Készletanyag be- kivételezés Eben a modulban áll lehetőség arra, hogy valamely anyagból be- illetve kivételezzünk számlamozgás nélkül. Az anyag mozgását a rendszer regisztrálja, így az nem kerül nyom nélkül mozgatásra, de pénzügyi tranzakció nélkül mozgathatóvá válik. (selejtezés, meghibásodás, extra garanciaviselés, lopás, stb.) 34. ábra Készletanyag leltározás Ez egy piciny programocska, amely egy leltári lapot készít el, aminek alapján leltározható a készletünk. A modul nem leltározó program, kialakítása távolabbi tervekben szerepelnek és upgrade formájában tesszük közzé. Készletmozgások Ezt a modult már ismertettük az előzőekben, ezért erre nem térnénk ki.

35 Számlás készlet-bevételezés A tényleges és korrekt készlet bevételezés ebben a modulban történik. A kiadási számlakezelésben megismert modul jelenik meg kezdő képnek. Az új tétel rögzítése gomb megnyomásával egy számlázó felülethez nagyban hasonló beviteli egység jelenik meg. A számlaszám megadása után kiválasztható a szállító, majd a számlázóból ismert módon beemeljük az anyagokat, mennyiséget és a nettó bekerülési árat. A program, ha már volt olyan anyagvásárlás, akkor felajánlja az utolsó beker árat. Végezetül megadjuk a fizetésre vonatkozó adatokat, majd Adatok lezárása gombbal lezárjuk a bevitelt. Az anyag készletre kerül, a számla, pedig rögzítve lesz a naplóban, illet a számlakezelőben. 35. ábra

36 Készlet adatlap Ez egy információs oldal a kiválasztott anyag jelenlegi állapotáról. 36. ábra ÁFA átállítás Itt nyílik lehetőség arra, hogy egyes ÁFA kulcsokat automatikusan átállítsunk a törvényi előírásoknak megfelelően. Megadjuk a régi kulcsot, majd megadjuk az új kulcsot és az Állománymentés gomb megnyomásával az állományban található összes régi kulcsot átírja az új kulcsra. A rögzített számlaállományokra nincs hatással! 37. ábra

37 Ügyfélkezelések Ez a modul hivatott az ügyfelek adatainak kezelésére, felvitelre, javításra. Innen állítható egyéni árak, megtekinthető a vásárlások összesítése. 38. ábra

38 Ügyfél felvitel Itt nyílik lehetőség új ügyfél felvételére. A mezők kitöltése itt is, mint a készletvezetőnél szükségesek és kötelezőek. Az állománymentés csak akkor válik érvényessé, aktívvá, amikor a kötelező mezőket kitöltik. 39. ábra

39 Ügyféljavítás Ebben az egységben lehetőség van az ügyfelek adatainak javítására. A javítás megkezdéséhez az ügyfélkereső modult hívja meg a parancs, ahol kiválasztható a keresett ügyfél. Funkciója megegyezik a számlakiállításnál megismert funkcióval és kezeléssel. A javítás a felvitellap alapján készült, funkciója és működése megegyezik azzal. 40. ábra 41.ábra

40 Ügyfélvásárlások A modul meghívása után a keresőben megadott és kiválasztott ügyfél vásárlásait tekinthetjük meg. Innen meghívható az ügyfél adatlapja. Az Ügyfél feliratra kattintva szűrhető, kereshető ügyfelek szerint. Ha a keresőből nem választunk ki ügyfelet, akkor visszatérve a teljes listát kaphatjuk meg. 42. ábra Az ügyfél adatlapon megtekinthető adatok alapján meghatározható a partner címe, értesítési adatok, beállított fizetési mód, limit, kedvezmény utalási napok száma, stb. Itt nyomon követhető az esetleges tartozások, saját árlista és a vásárlások. A felsorolás után található és engedélyezett gombok segítségével az egyes adatok tételes felsorolását is megnézhetjük.

41 43. ábra

42 Egyéni árlista Előfordulhat, hogy egyes partnernek különböző árakon adunk, vagy teljesítünk. Erre a célra létrehoztunk egy egyedi árlistát. A számlázáskor ezt a listát tekinti meg a program, és innen emeli be az egyéni árakat. Ügyelni kell arra, ha cikkanyaghoz adunk ilyen árat, akkor az esetleges árváltozáskor ezt a listát csak manuálisan kezelhetjük, így előfordulhat, hogy beszerzési ár alatt kínáljuk fel a terméket! A beemelendő anyagot a megismert készletkeresési módon lehet be emelni. A program felkínálja a padló árat, aktuális értékesítési árat illetve az utolsó beszerzési árat, így lehetőség nyílik könnyedén meghatározni az ügyfél egyedi árát. 44. ábra

43 Munkalap A rendszerbe integrálva lett egy munkalap felvevő és kitöltő modul is, ami megkönnyíti a szolgáltatást, szerviz tevékenységet végzők nyilvántartását, és ebből történő számlázásokat. A fő oldalról érhetőek el a különböző rutinok, modulok. A modulból hívható rutinok: 45. ábra 1. Munkalap kiállítás (m) 2. Munkalap kitöltés (t) 3. Munkalap áttekintés (á) 4. Munkalapból számlázás (s)

44 Munkalap kiállítás Ebben a modulban történik a munka felvétele, itt állítjuk ki a munkával és ügyféllel kapcsolatos adatokat. 46. ábra A munkalap automatikus sorszámot kap, így azzal nem kell foglakozni. Az anyag és ügyfél bevitele után az értesítési mezőben csak akkor lehet valamit bejelölni, ha az ügyfél adatokban ezeket kitöltöttük. ellenkező esetben ezek tiltott mezőként szerepelnek. A bejelentett hibát a memó mezőben határozhatjuk meg, illetve ide írhatjuk az ügyfél megjegyzéseit. Ezután jelölhető be a javítás jellege, illet a kiszállásra vonatkozó kérelem. Befejezésül ki kell tölteni a munkafelvevő rovatot. A kitöltés után a Munkalap mentése gombbal rögzíthetjük az adatokat, és ekkor kerül nyomtatásra a munkalap ügyfél példánya.

45 Munkalap kitöltés A rutin alkalmazásával lehetőség nyílik a felvett munkalapok kitöltésére, lezárására. 47. ábra A munkalap sorszámának begépelése után elkezdhető a munkalap kitöltése. Egy munkalapot csak a munkalap megkezdése állapot beállításával lehetséges. Ennek aktiválása a gomb megnyomásával történik. Munkalapot csak javítást végző beírásával lehet megkezdeni. A munkafolyamatot a memó ablakban lehet rögzíteni. Felhasznált anyag illetve alkatrészt az Alkatrész/Szolgáltatás gomb segítségével emelhet be. A befejezett munkalapot a Munkafolyamat vége gomb megnyomásával tehet befejezetté. A befejezés után nyomtatható a munkalap. Csak a befejezett lapról lehet készíteni számlát. A számlakészítés metodikáját már a számlázásnál ismertettük, így erre itt nem térünk ki.

46 Rendszertelepítés A rendszer telepítése az adott CD lemezről automatikusan történik. A telepítés előtt célszerű a BDE programmodult telepíteni a berendezésre, ez a Borland cég adatbázis motorja. Ha már telepítve van egy BDE, akkor sem probléma az újra telepítés, hiszen ez a modul csak a legfrissebb állományokat helyezi fel a berendezésre. A BDE feltelepítése után a programot már telepíthetjük. A telepítés első fázisában a szükséges program egységeket és könyvtárakat telepíti illetve hozza létre a telepítő. A telepítés befejeztével utolsó műveletként a cég adatait kell megadni. Hiba esetén lehetőség van a javításra. Amikor már minden adatot mentettünk, a telepítés visszatér az alap képernyőre, ahonnan ki lehet már lépni. Az állományok és programok a C:\pctools\szamlazas könyvtárba lettek be másolva, telepítve. A rendszerhez nem készült uninstaláló modul, mert amikor már nincs szükség a programunkra, akkor ezt a könyvtárat egyszerűen törölhetjük a lemezről. Minden bejegyzést eltávolít a rendszer, ha nem találja ezt a könyvtárat a meghatározott helyen. A Program indítása az asztalra helyezett PCT2004 ikon segítségével lehetséges, vagy közvetlenül a munkakönyvtárból. A nyomtatványokra elhelyezett logo-k megváltoztathatók, ha a c:\pctools\szamlazas\graph könyvtárba a saját logo-t helyezzük be. A logo mérete nem lehet 14K-nál nagyobb, mert ellenkező esetben programhibát okoz és nem történik nyomtatás, csak átlépi a nyomtatási parancsot. A logo formátuma bitmap, kiterjesztése bmp! Figyelem! A rendszer minden esetben az alapértelmezett nyomtatót használja! Jogi nyilatkozat A program készítője kijelenti, hogy a program a jogszabályoknak megfelelően, egyedi azonosítóval ellátva készíti el a bizonylatokat. Az estelegesen felhasználói hibából adódó téves bejegyzéseken alapuló felviteli adathibákért felelőséget nem vállalunk. A programra a jogszabályban előírtaknak megfelelően 30 nap garanciát vállalunk. A rendszer frissítéseit a programban található web címen érhetők el. Frissíteni csak a regisztrált felhasználóknak áll módjukban, nem regisztrált, vagy illegálisan használt szoftver a frissítéseket visszautasítja, a vezérlő elemeket megsemmisíti, ezzel használhatatlanná téve a szoftvert. A regisztrálásra a telepítéstől számított 30 nap áll rendelkezésre. A program díjmentes frissítésére a megvásárlástól számított 12 hónap áll rendelkezésére. Ez idő letelte után lehetősége van a rendszer frissítési támogatását minden évben megújítani, a program mindenkori árának 30%-áért. Az upgrade-ek tartalmazzák az új fejlesztésű modulokat, illetve a felhasználók által felvetett és megoldható hiányosságok javítását, módosítását. Reméljük programrendszerünk megnyeri tetszését, alkalmazásában segíti gazdasági tevékenységét. Medveczki Zoltán ügyvezető igazgató sk. Budapest, október 29.

47 ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ 1 ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ 2 A PROGRAM FUTTATÁSI KÖRNYEZETE, HARDVER KÖVETELMÉNYEK. 2 A PROGRAM TELEPÍTÉSE 2 RENDSZER FUTTATÁSA, ISMERTETÉSE 4 BELÉPÉS 4 RENDSZERKEZELŐ MODUL 5 ÁLLOMÁNYGENERÁLÁS 5 ÁLLOMÁNYINDEXELÉS 5 CÉGADATOK 6 ANALITIKÁK 7 PROGRAM FELJEGYZÉSEK 9 PROGRAMKAPCSOLAT, PROGRAMOZÓ 10 SZÁMLÁZÁS 11 SZÁMLÁZÁS 12 SZÁMLAKARBANTARTÁSOK 14 EGYÉNI ÁRLISTA 18 MUNKALAPBÓL SZÁMLÁZÁS. 19 ÁFA ÁTÁLLÍTÁS 20 SZÁLLÍTÓLEVÉL 21 SZÁLLÍTÓ KIÁLLÍTÁS 22 SZÁLLÍTÓ NYOMTATÁS 22 NAPLÓFŐKÖNYV 23 BEVÉTELEK 24 KIADÁSOK 25 ANALITIKA 26 LISTÁZÁSOK 27

48 ADÓTÁBLÁK 28 BEVÉTELI SZÁMLA KEZELÉSE 29 KIADÁSI SZÁMLAKEZELÉS 29 ADÓKULCSOK 30 KÉSZLETKEZELÉSEK 31 KÉSZLETANYAG FELVÉTEL 32 KÉSZLETANYAG JAVÍTÁS 33 KÉSZLETANYAG BE- KIVÉTELEZÉS 34 KÉSZLETANYAG LELTÁROZÁS 34 KÉSZLETMOZGÁSOK 34 SZÁMLÁS KÉSZLET-BEVÉTELEZÉS 35 KÉSZLET ADATLAP 36 ÁFA ÁTÁLLÍTÁS 36 ÜGYFÉLKEZELÉSEK 37 ÜGYFÉL FELVITEL 38 ÜGYFÉLJAVÍTÁS 39 ÜGYFÉLVÁSÁRLÁSOK 40 MUNKALAP 43 MUNKALAP KIÁLLÍTÁS 44 MUNKALAP KITÖLTÉS 45 RENDSZERTELEPÍTÉS 46 JOGI NYILATKOZAT 46

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére PENCART ZRT. Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 1. A számlázó program telepítése, regisztrálása, rendszerkövetelmények... 3 2. Funkciók

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

ENTERsys Integrált Információs Rendszer

ENTERsys Integrált Információs Rendszer 1 Házipénztár program Windows verzió Felhasználói leírás A program főbb jellemzői: Több cég pénztárának kezelése egy programon belül Egymást követő évek párhuzamos kezelése Automatikus átkönyvelés (feladás)

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Értesítő modul. 1. Bevezetés Általános kimenő számla előleg kibocsátása Stornózás... 8

Értesítő modul. 1. Bevezetés Általános kimenő számla előleg kibocsátása Stornózás... 8 Értesítő modul 1. Bevezetés... 2 2. Általános kimenő számla előleg kibocsátása... 2 3. Stornózás... 8 1 1. Bevezetés 1. ábra Az Értesítő modul az Előleg bekérő értesítők központi kibocsátó helye. Ez a

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

W_Pénzügy felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy

W_Pénzügy felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér ki az a Windows operációs rendszer használatának

Részletesebben

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt.

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt. Banki utalás fájl segítségével a kiegyenlítendő szállítói számlák utalás állományának elkészítését teszi lehetővé a program. Banki utalás fájl készítésére csak a RAXLA program alkalmas. Banki utalás fájl

Részletesebben

NightHawk AccessControl

NightHawk AccessControl NightHawk AccessControl Poker Edition Version: 2.0 2012. január 1 Tartalomjegyzék Rendszer elemei... 3 Felhasználói felület... 3 Nap nyitása, zárása... 4 Új játékos felvitele... 4 Ki és beléptetés... 5

Részletesebben

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Üzleti partnerek kezelése Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Törzsadatok Keresés üzleti partner törzsadatok között Üzleti partner rögzítése Törzsadatok A legördülı mezı segítségével választhatja

Részletesebben

Mérlegelés több cég számára

Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató HONDA K2D webmodulok Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. ALKATRÉSZKERESKEDELEM, SZERVIZ... 3 1.1. ALKATRÉSZ WEBSHOP... 3 1.1.1. Bejelentkezés... 3 1.1.2. Keresés... 4 1.1.3. Rendelés... 6 1.1.4. Korábbi

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Számlázás kezelési leírás

Számlázás kezelési leírás PENTRO KFT. Adószám:13233712-2-14 Számlázás kezelési leírás Név: Számlázás Verzió: 014.010.001 Általános ismertetés A programot Windows programkörnyezetben lehet kezelni. A legfontosabb alapelvek a következők:

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges.

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Telepítési útmutató Rendszerkövetelmények: A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Szükséges futtatókörnyezet: Windows Framework 4 vagy magasabb verzió. Innen tölthető

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt.

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzítı jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. H-1056 Budapest, Váci u. 38. Tel: +36 1 269-0922 www.mkb.hu Tartalom Belépés az epénzügyesbe...3 Az epénzügyes

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Folyószámlakezelés... 2 1.2. Általános kimenő számlázás... 4 1.3. Pénztár... 6 1.4. Bank import... 7 2. SZERVIZ... 7 2.1. Munkalap...

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : )

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : ) Online számlázó program Felhasználói útmutató (frissítve : 2016.12.07) 1 Tartalomjegyzék Számlázás: Új számla kiállítása 3 Számlák keresése és megtekintése 4 Díjbekérő: Új díjbekérő kiállítása 5 Díjbekérők

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁST, Főkönyv, Készlet, Univerzális számlázó modult érintő változásokról

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0

Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0 Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355 - 712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu Internet:

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Humor Parádé Vicc Gyűjtemény Program V

Humor Parádé Vicc Gyűjtemény Program V Humor Parádé Vicc Gyűjtemény Program V2.0.0.0 Szabadon felhasználható, FREEWARE program. Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Fax: 33-355-712. Mobil: 30-529-12-87.

Részletesebben

Alkatrészböngésző modul

Alkatrészböngésző modul Alkatrészböngésző modul 1. Bevezetés... 2 2. Képernyő elemei... 2 2.1. Gyári cikktörzs és Nem gyári cikktörzs... 2 2.2. Készletek... 2 2.3. Árak... 3 2.4. Adatok... 3 2.5. Cikkszámkövetési lánc... 4 2.6.

Részletesebben

Partner. kezelési útmutató

Partner. kezelési útmutató Partner kezelési útmutató A P&T Partner mobil alkalmazás minden Android operációsrendszerrel mûködô mobileszközön ingyenesen elérhetô a Google Play áruházból. Keresd: P&T Partner. Az alkalmazást a telepítés

Részletesebben

VEGA ÚJ FUNKCIÓK. 1 Karton áthelyezés a Vegában. 1.1 Követelmények, megszorítások. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft.

VEGA ÚJ FUNKCIÓK. 1 Karton áthelyezés a Vegában. 1.1 Követelmények, megszorítások. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft. VEGA ÚJ FUNKCIÓK 1 Karton áthelyezés a Vegában A karton áthelyezés azt jelenti, hogy a Vegában lévő eszközt vagy anyag karton mennyiséget másik tárolóhelyre helyezünk

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

ISA Internetes rendelési felület

ISA Internetes rendelési felület ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.11.12 ISA elérhetősége) https://b2b.mol.hu/isa2/ 2 ISA főmenü Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban)

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Szakértő díjjegyzék összeállító program

Szakértő díjjegyzék összeállító program Szakértő díjjegyzék összeállító program Általános tájékoztató Szakértőknek csak a 3/1986. (II. 21.) IM rendelet (a továbbiakban: Díjrendelet) szerinti díjakat lehet elszámolni, korábbi tapasztalatok alapján

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

Mi az F-ÜHG Raktár. Hol található az F-ÜHG Raktár

Mi az F-ÜHG Raktár. Hol található az F-ÜHG Raktár Tartalom Mi az F-ÜHG Raktár... 2 Hol található az F-ÜHG Raktár... 2 Nyitókészlet rögzítése... 3 F-ÜHG lista áttekintése... 5 Saját telephelyek közötti mozgás kezelése... 6 Leltár... 7 Klímagáz-mozgás és

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv DokiRex.SQL Betegnyilvántartó szoftver (továbbiakban: program) Felhasználói kézikönyv Számlázás modul Kézikönyv és vonatkozó induló program verzió: [v16.1.xx] Az ahol az xx tetszőleges köztes alverzió

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

A CCL program használatbavétele

A CCL program használatbavétele A CCL program használatbavétele Tartalomjegyzék 1.1 Hardver és szoftverkövetelmények... 2 1.2 CCL program telepítése hálózatba. Telepítés szerver számítógépre... 2 1.3 Cégek... 6 1.3.1 Egy céges felhasználás....

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

Angol szótár V2.0.0.0

Angol szótár V2.0.0.0 Angol szótár V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355 - 712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu. Internet: www.szis.hu.

Részletesebben

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul CobraConto.Net v0.44. verzió Pénzügy modul Pénzügy / listák / Számlaegyenleg listák: vevő / szállító lejáró számlák Viszonyítási dátumhoz képest, X napon belül lejáró vevő / szállító számlák listájának

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

FEOR szám kereső V2.0.0.0

FEOR szám kereső V2.0.0.0 FEOR szám kereső V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355-712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu Internet: www.szis.hu

Részletesebben

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Bevezető Az alábbiakban a beváltói folyamat és az ehhez szükséges Beváltói oldal funkcióinak bemutatása történik, ami a regisztrált kereskedők számára került létrehozásra.

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után Pénzügy - Az Állományok felügyelete/bekérőlevél állományok menüpont hatására megnyíló ablakból

Részletesebben

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 -

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 - Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-1 - Kezelési útmutató Tartalomjegyzék: Kezelési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 1 Szoftver feladata:... 2 Szoftver telepítése:... 2 Els használat:... 3

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. Számla /ALT-S/ A kimenő és a beérkező számlák készítését támogató menü. Első öt pontja a kimenő számlákra, a következő négy a bejövő számlákra vonatkozik. A könyvelés feladással foglalkozó három menüpont

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben

Kézikönyv. Leltárív létrehozása, nyomtatása, nyitása

Kézikönyv. Leltárív létrehozása, nyomtatása, nyitása Kézikönyv Leltárív létrehozása, nyomtatása, nyitása Összefoglalás Verzió: 2011r2n08 A tanulás célja Ön képes lesz egy új leltárívet létrehozni, kinyomtatni, megnyitni. A leltár készítés folyamata az abas-ban

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben