Két állami rezsiszolgáltatót hozhat létre a kormány

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Két állami rezsiszolgáltatót hozhat létre a kormány http://nol.hu/belfold/ket-allami-rezsiszolgaltatot-hozhat-letre-a-kormany-1486981"

Átírás

1 Két állami rezsiszolgáltatót hozhat létre a kormány Két, közösségi tulajdonban lévő nonprofit rezsiszolgáltató cég jöhet létre, ezek struktúrája a jövő év elején körvonalazódhat - közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán az InfoRádió Aréna című műsorában. Semjén: támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen (Frissítve!) A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint az Index hírportál, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai "tudatos torzítással, teljesen ellenőrizetlen forrásokból származó híresztelések alapján" támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen. Semjén Zsolt erről a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. Magyarul nem beszélő ukrán kért állampolgárságot - elkapták Magyar állampolgárságot kért egy ukrán férfi, aki nem beszél és nem is ért magyarul - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán. A police.hu-n megjelent közlemény szerint szerdán kapták a bejelentést a Kemecsei Járási Hivatalból az esetről. A rendőrség a 21 éves ukrán férfit a helyszínen elfogta és előállította, közokirat-hamisítás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki Deutsch Tamás a Simicska-Orbán "háborúról" Az az Önök számára kedvező része a híreknek, hogy Orbán Viktor miniszterelnök függetleníti magát a legnagyobb oligarchától, Simicska Lajostól, aki a közbeszerzések és állami megrendelések milliárdjait kapta meg? Mert ezzel megcáfoltnak látszik visszamenőleges hatállyal az Orbán-Simicska-rezsim vád is? Így van. Hiszen miről szólnak a hírek? Ki az, aki a szörnyűséges Simicska Oligarcha Lajossal szemben a leghatározottabban fellép? Orbán Viktor. Politikai ellenfeleink és az ellenzéki sajtó bulváréhsége, az Orbán-Simicska háborúsdi álhírei döntik romba az elmúlt években iszonyatos energiával épített jaj-jaj, milyen rettenetes Orbán-Simicska rezsim van hazugságát. Ezért a háborús tudósítások politikai kommunikációs üzenetét kaján mosollyal fogadom. Állampolgárság-brókerek: A kormány előállt a számokkal Országosan közel 1200 büntetőeljárás indult az egyszerűsített állampolgárság intézményének júliusi bevezetése óta azon magyar és külföldi állampolgárok ellen, akik az állampolgárságot és útlevelet hamis okmányokkal és politikusok, hivatalnokok megvesztegetésével próbálták megszerezni, illetve ehhez asszisztáltak. Kedden Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár előbb cáfolni próbálta az Indexnek az állampolgárság-brókerekről szóló írását, majd azt állította, hogy az internetes portál az egyszerűsített honosítást akarja lejáratni kétrészes írásával, amely szerint bűnszervezetek magyar politikusok és hivatalnokok megvesztegetésével több tízezer arra nem jogosult orosz és ukrán állampolgárt juttattak magyar útlevélhez.

2 Tanúként hallgatta meg az ügyészség a szocialisták háttéremberét Nem cáfolta a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy tanúként hallgathatják ki Simon Dénest - írja a Hír TV.hu A portál szerint az egykori Egyenlítő blog főszerkesztője korábban azt mondta, hogy Simon Dénesnek, az MSZP egyik háttéremberének kellett átadnia egy telefonleárnyékoló tokot egy érdi benzinkúton azért, hogy utókezeljék a Simon-ügyet. Németh Gábort tegnap hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség. Elvileg tilos, gyakorlatilag a pénzhiány miatt mégis előfordul Hiába tilos, újrasterilizálnak egyszer használatos orvosi eszközöket Örök magyarellenesség Bejött a papírforma, marad a kettős állampolgárságot tiltó törvény Pozsonyban. Komolyan aligha gondolhatta bárki, hogy a magyaroknak igazat adó döntés születik a szlovák alkotmánybíróságon. Hiszen pozsonyi értelmezésben alapvetően magyar ügyként, nem alkotmányjogi vitaként merült fel a kérdés. Balog: Egyetemi tanárnak lenni a nemzetstratégia része Egyetemi tanárnak lenni közügy, mert a közjó, a nemzet szolgálatát jelenti hangoztatta az emberi erőforrások minisztere szerdán a Pesti Vigadóban, ahol egyetemi tanári kinevezési okiratokat adott át. Balog Zoltán arról beszélt, az, hogy a miniszter felterjesztésére Magyarország köztársasági elnöke nevezi ki az egyetemi tanárokat, több, mint eljárásrendi kérdés. Hozzátette: nem egyszerűen egy intézmény belső ügye, ki milyen pozícióban, milyen munkakörben végzi a munkáját, szolgálja intézményét. Buknak a bankok Négy pénzügyi intézmény állam ellen benyújtott keresetét utasította el első fokon a Fővárosi Törvényszék szerdán, egy perben elhalasztották a határozathirdetést, egy ügyben pedig kiegészítő ítéletet hoz a Fővárosi Törvényszék. Orbán és a civilek E gy bábjátékos óvónő ( 1994 óta özvegyen élek, megosztva időmet nyolc unokám, az egyházi munka és a bábos tevékenység között. Erdélyi rokonaim, férjem származása és az ismert állapotok miatt érzékeny vagyok az elcsatolt területek magyarjainak sorsára ), a Katolikus Karitász egyik vezetője és egy Emmi-közeli pályázati tanácsadó kapta idén a Balog Zoltán által alapított Lukács Móric-díjat, amellyel államunk a neki tetsző civil aktivitást ismeri el. A miniszter szerint a civilség elsősorban az autonómiáról szól: nem az számít, hogy merről fúj éppen a szél, hanem az, hogy mire van szüksége a közösségnek. Kár, hogy nem előbb, mondjuk az Ökotárs-razzia idején mondta.

3 Ostromolják Botka várát Iszonyatos erőket mozgósít a Fidesz Szegeden, ami nem is csoda: az elmúlt ciklusban gúzsba kötve táncoló, a Fidesz Jobbik-többséggel küzdő szocialista Botka László esetleges legyőzése tovább roncsolná a baloldalt. De azért sok esélyük erre nincsen. Dörner György: Igény van a keresztény kultúrára! Ha az egyik színházi társaságba belépek, akkor a másik van ellenem és fordítva. Van így is épp elég ellenségem, nem kell ezt még fokozni mondja az Újszínház igazgatója. Egy síkidom egyszerűségű szoclialista Megható őszinteséggel megfogalmazott véleményt adott elő a kerületi politikus. egyszerűen gyönyörűen őszinte, ahogy a szocialista politikus kifejti a választópolgár baloldali fogalmát: A választót minek tekintjük: gondolkodó lénynek vagy egységsugarú síkidomnak? Szerintem az utóbbinak kell. Falus Ferenc csak a Válasz.hu-nak árulta el, mi lesz a győzelmi stratégiája! A sajtóeseményen elhangzott minden idők feltehetően legrövidebb politikusi beszéde is. Falus Ferenc, az ellenzék főpolgármester-jelöltje és Karácsony Gergely, Zugló polgármesterjelöltje, az Együtt-PM társelnöke Élőlánccal a Ligetért! címmel látványos sajtótájékoztatót tartanak szólt a mai (szerda) titokzatos médiaesemény beharangozója az MTI-ben. Naná, hogy nem bírtuk ki, és elmentünk. A látvány a következő volt: héliumos léggömbökből alkotott felkiáltójel eregetése a liget felett, mellyel a Múzeumi Negyed miatti zöldfelület-visszaszorításra és a zuglóiak nyugalmát megszüntető, 40 méteres felhőkarcolók (Karácsony Gergely megfogalmazása) építésének károsságára kívánták felhívni a figyelmet. Újabb elismerés Kertész Imrének? Fekete György és Eperjes dönt Kertész Imre vagy Czakó Gábor? Szörényi Levente vagy Presser Gábor? A Fekete György és Eperjes Károly által fémjelzett zsűri már eldöntötte, kik lesznek a Nemzet Művészei. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül: kinek dukálna az elismerés és a vele járó tisztes apanázs Orbán magának mond ellent Ismét a fizetős egészségügy ellen kampányolt a kormányfő, miközben - vélhetően - pontosan tudja, az állami betegellátás már ma sem ingyenes Magyarországon. Sőt, épp a Fidesz teremti meg a feltételeit annak, hogy csak pénzzel legyen megváltható egészség. Ombudsman: jogsértő a tűcsere megszüntetése Tűcsereprogram bezárása: az ombudsman szerint az egészséghez fűződő jog kivételes, szélsőséges ellátatlanságot jelentő helyzetekben sérül.

4 Brüsszelben még nem hisznek Budapestnek MagyarorsEllentmondó hírek vannak arról, hogy az Európai Bizottság elfogadta vagy sem az uniós források hazai, alapjaiban átalakított ellenőrző, irányító rendszerét. Magyarország július végén nyújtott be új fizetési kérelmeket. Volt egyszer egy békénk Andor László Az Európai Uniót ez a helyzet felkészületlenül érte, még akkor is, ha tudtuk: Ukrajna sok szempontból megosztott és instabil ország. Hat évvel ezelőtt a nemzetközi pénzügyi válság Ukrajnát azonnal kiütötte. Ne felejtsük el: az európai országok hathatós segítséget nyújtottak az ország stabilizálásához. Az idő tájt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankban a lehetséges maximumot mozgósítottuk annak érdekében, hogy Ukrajna talpon maradjon, a válság minél kevesebb gazdasági és szociális áldozathoz vezessen. Tóta W.: Északi nyitás Tisztelt norvégok, szeretnénk elnézést kérni kormányunk otrombaságáért. Nem vagyunk mind olyanok. És hogy ebből egyáltalán látszik még valami, az jelentős részben az Önök segítségének köszönhető. Nem vádaskodással, hanem köszönettel tartozunk. A magyar civil szféra közmondásosan alulfejlett, de saját észből ennyi sem telt volna nekünk huszonöt év alatt. A magunk kultúrájából a CÖF jött össze, meg a Gyermekrák Alapítvány. Nagy szükségünk volt arra, hogy mások, nálunk okosabb, gyakorlottabb szereplők megmutassák, hogyan kell ezt szervezni. Pintér volt érdekeltsége szerelte fel a kapitányságokat riasztóval Nyolcvanmillióért végezte el a Civil Biztonsági Zrt. érdekeltsége a rendszer kiépítését. Újabb oligarchája ellen fordult Putyin? Őrizetbe vették Vlagyimir Jevtusenkovot, Oroszország 15. leggazdagabb emberét. Vlagyimir Jevtusenkovot, a Basnyefty nevű energetikai cég és a Szisztyema nevű mobilszolgáltató igazgatótanácsának elnökét pénzmosás vádjával vették őrizetbe kedden. A Forbes listáján legutóbb ő volt a 15. leggazdagabb orosz. Welsz halott üzlettársának hátrahagyott levelét találták meg Politikusok, üzletemberek és cégek nevei is szerepelnek abban a levélben, amit Welsz Tamás nemrég gyanús körülmények között eltűnt, feltehetőleg már halott szlovákai üzlettársa hagyott hátra - tudta meg az Index. Könnyen lehet, hogy a levélben államtitkok is vannak. altak_meg/ Hajmeresztően fura jelöltek az önkormányzati választáson Van közöttük pap, aki a misén, a templomban jelentette be, hogy megnősül és indul, de egy nigériai származású focista és egy saját bevallása szerint 22 Oscar-díjjal kitüntetett színésznő is ringbe száll

5 Tarlós győzelmét jósolja az Ipsos Az Ipsos szeptember között végzett közvélemény-kutatása szerint Budapesten minden bizonnyal a Fidesz jelöltje, Tarlós István lesz a főpolgármester. Tarlósnak két és félszer több támogatója volt, mint az őt követő Falus Ferencnek. Matolcsy: A jegybank küldetése a közjó szolgálata És függetlensége nem cél, hanem eszköz. Bod Péter Ákosnak írt nyílt levelet. A jegybanktörvény alapos áttanulmányozását ajánlja nyílt levelében Matolcsy György Bod Péter Ákosnak, a Nemzeti Bank (MNB) volt elnökének, a Corvinus Egyetem tanszékvezetőjének. A jelenlegi jegybankelnök szerint a törvényből egyértelműen kiderül, hogy az MNB függetlensége "nem cél, hanem eszköz", a jegybank legfőbb küldetése a közjó szolgálata. Bűnben élnek a házasság előtt nemi életet élők Szigorú erkölcsöt ír elő a hetedikes hittankönyv a kamaszoknak. A házasságtörésen túl - amit a tankönyv a nemi erőszak és a prostitúció után említ a bűnök sorában - az Isten útján a homoszexualitásról is sarkosan fogalmaz: Nem tarthatjuk elfogadhatónak az azonos neműek közeledését sem. Ezt már az Ószövetség is keményen elítélte. Ha nem betegség, hanem tudatos bűnelkövetés áll az eltévelyedés hátterében, akkor nagyon súlyosan vétenek az elkövetők. Az azonos neműek vonzalmát a WHO 1990 óta hivatalosan sem tekinti betegségnek. Bartus László: A szentistváni állam ellenzéke III. Orbán Viktor keresztény-nemzeti (klerikálfasiszta) rendszere új szakaszába lépett, amikor rendőrséget vetett be civil alapítványok ellen. Ez rámutatott arra, hogy Orbán kiket tekint a rendszer igazi ellenzékének. Nyilvánvalóvá tette, hogy rendszere minden bizonnyal eljut a totális diktatúrához, ha rákényszerül erre. A történtekből levonható legfontosabb tanulság az, hogy le kell leplezni a hivatalos politikai ellenzéket. Tisztázni kell, hogy Orbán parlamenti ellenzéke nem a rendszer ellenzéke, hanem a rendszer része. Ezért, aki az Orbán-rendszer ellenzékének tekinti magát, az egyben ellenzéke a Demokratikus Koalíciónak, az MSZP-nek, az Együtt-PM-nek és az egyszemélyes Fodor Gábornak, bárhogy is nevezze most magát. Denevértörvény Gadó Gábor A miniszterelnök tévedett amikor azt állította, hogy az alsóbb szintű bírói tanácsok a Kúria jogegységi határozatának alkotmányos alapjait tették kérdésessé. Valójában az általa vezetett parlamenti többség által megszavazott 38-as törvényt tekintették alkotmánysértőnek. "Falus Ferenc vagyok, próbálom megszerezni az Ön szavazatát is" Kőbányán kampányolt szerda délelőtt a baloldal főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc. Elmondása szerint az emberek többsége nem azokról panaszkodik neki, amiket az újságok

6 írnak. Szerinte a legtöbben az egészségügyi ellátással és a 3-as metróval kapcsolatosan várnak javulást. A magyarokra mutogatnak: kelet-európai cunamitól tartanak a britek A brit sajtóban is felbukkant a hír, miszerint az "ukrán maffia magyar állampolgárságot közvetít" mindenkinek, aki ki tudja fizetni. A Daily Mail attól tart, hogy ez az unióban egyelőre alig ismert kiskapu félmillió kelet-európait engedett be az Európai Unió területére. Drágulhat a gáz - Kövér László figyelmeztet Drágulhat a gáz, ha az orosz válság miatt elszaladnak a gázárak - ezt Kövér László mondta egy lakossági fórumon. A házelnök szerint ebben az esetben is az a cél, hogy a szolgáltatók csak annyi költséget számítsanak fel a fogyasztóknak, amennyiből üzemeltethető a társaság. Széles Gábor baráti kéznyújtása A médiacsoportom legalább átmenetileg segíteni kíván azoknak, akiket a Nemzettől elbocsátottak. Sinkovics FerencA pénz fegyvere Nem úgy vagyunk, mint az iskolában, hogy letöröljük a táblát és vége, eltűnik onnan a Norvég Alap neve is, amit az előbb írtunk oda. A probléma, ami az alap és hazai fiókja, az Ökotárs körül alakult ki, sajnos sokáig aktuális marad. Még akkor is, ha a hatósági vizsgálatok választ adnak néhány jogi kérdésre... Nagy pillanat volt az, amikor az Európai Parlament ominózus ülésén bejelentette a baloldali blokk, hogy minden eszközzel támogatni fogja magyarországi elvbarátait. Természetesen azért, hogy a magyar ballib elzavarhassa Orbán Viktort és kormányát írja publicisztikájában Sinkovics Ferenc, lapunk főmunkatársa. A teljes cikk a Magyar Hírlap csütörtöki számában olvasható. Friderikusz Tavaly év végén Magyar Bálint bevezető tanulmányával és részben szerkesztésében megjelent egy feltűnést keltő könyv, a Magyar Polip - A posztkommunista maffiaállam címmel. A kötet jeles magyar értelmiségiek, társadalomtudósok tanulmányaival bizonyította az alaptételt, azt ugyanis, hogy a Fidesz által az elmúlt négy évben kiépített politikaitársadalmi rendszer a nyugat európai plurális demokráciától tudatosan eltérő társadalmi modell, egyszerűbben szólva maffiaállam, nemzeti ideológiába burkolva. Hamarosan megjelenik a Magyar polip második kötete, benne újabb húsz tanulmánnyal, számos új és fiatal szerzővel. Magyar Bálint szociológus, az egykori Szabad Demokraták Szövetsége egyik alapítója, volt a vendégünk, aki az újabb kötetet is szerkesztette és bevezető tanulmánnyal látta el.

Martin Hurkens - Ave Maria (Official Music Video) https://www.youtube.com/watch?v=vyivw8jmjt8

Martin Hurkens - Ave Maria (Official Music Video) https://www.youtube.com/watch?v=vyivw8jmjt8 Martin Hurkens - Ave Maria (Official Music Video) https://www.youtube.com/watch?v=vyivw8jmjt8 Jó üzlet a halál milliárdos bevételű MLM-hálózat épült a ciános rákgyógyszerre Csodaszerekre mindig lesz kereslet,

Részletesebben

Kemény karikatúrát rajzolt Orbánról a New York Times

Kemény karikatúrát rajzolt Orbánról a New York Times Kemény karikatúrát rajzolt Orbánról a New York Times Magyarország zavarbaejtő példája lett annak, hogyan tudja a politikai elit leépíteni a demokráciát még Európa közepén is - írja a lap.magyarország zavarba

Részletesebben

NEMZETPOLITIKAI SAJTÓSZEMLE 2011. január 19.

NEMZETPOLITIKAI SAJTÓSZEMLE 2011. január 19. NEMZETPOLITIKAI SAJTÓSZEMLE 2011. január 19. Készítette: Lanczkor Kitti - kitti.lanczkor@gmail.com Soós Zoltán - zoltan.soos@kim.gov.hu Lukács Bence Ákos- akos.bence.lukacs@kim.gov.hu 1 Vezető hírek: MÁÉRT-szakbizottságok-Becsey:

Részletesebben

Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány. Jelentés 2002: a változások, az ígéretek és a várakozások éve

Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány. Jelentés 2002: a változások, az ígéretek és a várakozások éve Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány Cigánynak lenni Magyarországon Jelentés 2002: a változások, az ígéretek és a várakozások éve Szerkesztette: Kállai Ernõ és Törzsök Erika Budapest

Részletesebben

tud férje üzleti ügyeiről. A mutyit a Blikk leplezte le. Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz mindkét miskolci képviselőjelöltje

tud férje üzleti ügyeiről. A mutyit a Blikk leplezte le. Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz mindkét miskolci képviselőjelöltje ISKOLI VALÓSÁG Térítésmentes időszaki kiadvány 14. április III. évfolyam 3. szám SZP-tag volt Sebestyén László Keményen ostorozta a szocialistákat és a kommunistákat az elmúlt négy évben Sebestyén László

Részletesebben

2012.05.25. péntek. A választójogi törvényről konzultált az MSZP a Velencei Bizottsággal

2012.05.25. péntek. A választójogi törvényről konzultált az MSZP a Velencei Bizottsággal 2012.05.25. péntek Fiatalokon alapuló új társadalmi szerződésre van szükség! Ajánlat Magyarországnak. Rendet és biztonságot! A választójogi törvényről konzultált az MSZP a Velencei Bizottsággal Új Btk.

Részletesebben

új magyar szó Tanügyi törvény minden jó, ha a vége jó Adóroham, nyugdíjasokkal Jelentõs engedményben reménykedve Aktuális 2 Aktuális 3 Média 9

új magyar szó Tanügyi törvény minden jó, ha a vége jó Adóroham, nyugdíjasokkal Jelentõs engedményben reménykedve Aktuális 2 Aktuális 3 Média 9 www.maszol.ro 2011. január 5., szerda új magyar szó 12 oldal Ára: 1,5 lej Országos közéleti napilap Alapítva 1947-ben, Romániai Magyar Szó címmel VII. évfolyam, 2. (1322.) szám BNR-valutaárfolyamok 1 euró

Részletesebben

tapasztalatok A tapasztalatok vegyesek.

tapasztalatok A tapasztalatok vegyesek. www.onkormanyzas.sk Tartalom Lesz reform! De mikor és milyen? Kassa megyében újra jó pozícióink vannak Ki kell kényszeríteni az együttműködést A megye déli járásainak felzárkóztatása a célunk Folytatjuk

Részletesebben

IX. (XXV.) ÉVFOLYAM, 38. SZÁM 2014. SZEPTEMBER 20. 200 FORINT

IX. (XXV.) ÉVFOLYAM, 38. SZÁM 2014. SZEPTEMBER 20. 200 FORINT 2014. SZEPTEMBER 20. 200 FORINT KI VEZET? AZ ORBÁN-KORMÁNY SZABADNAK ÉS FÜGGETLENNEK KIÁLTJA KI MAGÁT, HOLOTT MINDENBEN KISZOLGÁLJA AZ EU ÉS A NATO ÉRDEKEIT. CSAK AKKOR LESZÜNK ÖNÁLLÓAK, HA MAGYARORSZÁG,

Részletesebben

2011. december 5 2011. december 11. 2011. december 8. Igazi karácsonyi cselekedet, amely áldást hoz ajándékozóra és megajándékozottra"...3.

2011. december 5 2011. december 11. 2011. december 8. Igazi karácsonyi cselekedet, amely áldást hoz ajándékozóra és megajándékozottra...3. 2011. december 5 2011. december 11. Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) közleményei 2011. december 8. Igazi karácsonyi cselekedet, amely áldást hoz ajándékozóra és megajándékozottra"...3. oldal 2011.

Részletesebben

Mesterházy Attila beszéde 2014. január 25. Papp László Budapest Sportaréna

Mesterházy Attila beszéde 2014. január 25. Papp László Budapest Sportaréna 1 Mesterházy Attila beszéde 2014. január 25. Papp László Budapest Sportaréna Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Orbánnak mennie kell! Ebben a három szóban tudom összefoglalni azt, hogy mit is kellene mondani

Részletesebben

VÁLOGATÁS A MAGYARORSZÁGI ROMÁKAT ÉRINTÔ LEGFONTOSABB ESEMÉNYEKBÔL 2002 2006 2

VÁLOGATÁS A MAGYARORSZÁGI ROMÁKAT ÉRINTÔ LEGFONTOSABB ESEMÉNYEKBÔL 2002 2006 2 VÁLOGATÁS A MAGYARORSZÁGI ROMÁKAT ÉRINTÔ LEGFONTOSABB ESEMÉNYEKBÔL 2002 2006 2 2002 Tizennégy cigányszervezet csatlakozott ahhoz a megállapodáshoz, amelyet a 2002- es országgyûlési választásokon való együttmûködésrôl

Részletesebben

Külügyi Igazgatóság Nemzetpolitikai Tükör II. évf. 21. szám

Külügyi Igazgatóság Nemzetpolitikai Tükör II. évf. 21. szám 1 TARTALOM HÍREK... 3 Nemzeti összetartozás bizottsága... 3 A Nemzeti összetartozás bizottsága szeptember 11-i ülésének beszámolója Nemzetpolitika az Országgyűlésben... 4 Magyar nemzetpolitika... 6 Kaposváron

Részletesebben

III. évfolyam 16. szám. 2012.április 16 2012. április 22.

III. évfolyam 16. szám. 2012.április 16 2012. április 22. III. évfolyam 16. szám. 2012.április 16 2012. április 22. Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) közleményei 2012. április 16. A kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről, valamint egyes oktatási

Részletesebben

Segélyt a bűnözőknek? NEM!

Segélyt a bűnözőknek? NEM! I. évfolyam Zászlóháború 2. szám 2011. november-december Székelyföldért Magyarország számos települése szolidaritást vállalt Székelyfölddel, amikor kitűzte a székely zászlót, amelyet Erdélyben a román

Részletesebben

Külügyi Igazgatóság Nemzetpolitikai Tükör II. évf. 16. szám

Külügyi Igazgatóság Nemzetpolitikai Tükör II. évf. 16. szám 1 TARTALOM HÍREK... 3 Nemzeti összetartozás bizottsága... 3 A Nemzeti összetartozás bizottsága május 21-i ülése Nemzetpolitika az Országgyűlésben... 4 Magyar nemzetpolitika... 9 Kövér László köszöntőlevele

Részletesebben

A hivatal az átalakítás 2011. Napirenden az új önkormányzati törvénytervezet. huszonegyedik évfolyam, 210 211. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT

A hivatal az átalakítás 2011. Napirenden az új önkormányzati törvénytervezet. huszonegyedik évfolyam, 210 211. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT 2011. 10 11. szám huszonegyedik évfolyam, 210 211. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT www.onkorkep.hu www.onkornet.hu Napirenden az új önkormányzati törvénytervezet A hivatal az átalakítás alatt zavartalanul

Részletesebben

VároskéP. 2014. április 2. XXIII. évfolyam 6. szám. Pestszentlőrinc Pestszentimre közéleti lapja

VároskéP. 2014. április 2. XXIII. évfolyam 6. szám. Pestszentlőrinc Pestszentimre közéleti lapja Alacskai úti lakótelep p Almáskert p Belsőmajor p Bélatelep p Bókaytelep p Erdőskert p Erzsébettelep p Ferihegy p Ganzkertváros p Ganztelep p Gloriett-telep p Havannatelep Kossuth Ferenc-telep p Lakatostelep

Részletesebben

2012.07.19. csütörtök

2012.07.19. csütörtök 2012.07.19. csütörtök Okos ember ésszel jár, nem bunkóval Új esélyt adna az MSZP Török Zsolt felrobbantotta az ATV stúdióját Széttépték az iskolában Kertész portréját 16 ezer aláírás a kazincbarcikai kórházért

Részletesebben

A határvonalak meghúzásának fontossága. Antiszemita jelenségek Magyarországon 1998 és 2006 között. Csőke Zoltán

A határvonalak meghúzásának fontossága. Antiszemita jelenségek Magyarországon 1998 és 2006 között. Csőke Zoltán A határvonalak meghúzásának fontossága Antiszemita jelenségek Magyarországon 1998 és 2006 között I. Rész Csőke Zoltán Bevezetés Az antiszemita gondolkodásmód a 19. század utolsó harmadában jelent meg Magyarországon.

Részletesebben

AZÁNK. Egy közülünk: aláírásgyűjtés az emberi élet védelmében

AZÁNK. Egy közülünk: aláírásgyűjtés az emberi élet védelmében KERESZTÉNYSÉG ÉS KÖZÉLET A KDNP, AZ MKDSZ ÉS A BIA LAPJA 2013. MÁRCIUS Az IKSZ részvételével zajlott a fiatal gazdák konferenciája Ugyanakkor nem egy hitbuzgalmi kezdeményezés indult szögezte le a KDNP

Részletesebben

Németh Zoltán, Szabolcs Attila, dr. Simicskó István, dr. Soós Lajos és Vizi Sándor az ifjú focisták körében

Németh Zoltán, Szabolcs Attila, dr. Simicskó István, dr. Soós Lajos és Vizi Sándor az ifjú focisták körében Schmidt Mária Budafokon Megtelt a Városháza díszterme, ahol Schmidt Máriával, a Terror Háza Múzeum főigazgatójával beszélgethettek a kerületiek. (2. ÉS 5. OLDAL) Erzsébet-kártyákat nyertek Huszonöt kerületi

Részletesebben

Ez az út. nem járható. Mellár Tamás közgazdász H E T I H Í R M A G A Z I N X I I I. É V F. 9. ( 5 1 3. ) S Z Á M 2 0 1 4. M Á R C I U S 7.

Ez az út. nem járható. Mellár Tamás közgazdász H E T I H Í R M A G A Z I N X I I I. É V F. 9. ( 5 1 3. ) S Z Á M 2 0 1 4. M Á R C I U S 7. ÁrA: 5 LeJ H E T I H Í R M A G A Z I N X I I I. É V F. 9. ( 5 1 3. ) S Z Á M 2 0 1 4. M Á R C I U S 7. Törvényre várnak a hazai agrárkamarák INTERJÚ Idősnek való vidék ötvenen túl a munkaerőpiacon TÁRSADALOM

Részletesebben

2005. december 5., hétfő

2005. december 5., hétfő SAJTÓ ÉS DOKUMENTÁCIÓS FŐOSZTÁLY 1518 BUDAPEST 112, PF. 43 I. BÉRC U. 13-15. 372-9546, 9544, 9541 372-9556 HTMH@HTMH.GOV.HU HATÁRON TÚLI MAGYAROK HIVATALA REGGELI SAJTÓFIGYELŐ i1 2005. december 5., hétfő

Részletesebben

SZÍVÁS AZ ORSZÁGNAK. Mogács Dániel Színművészet és stand-up humor. Célkeresztben a Kárpátia Z. KÁRPÁT DÁNIEL

SZÍVÁS AZ ORSZÁGNAK. Mogács Dániel Színművészet és stand-up humor. Célkeresztben a Kárpátia Z. KÁRPÁT DÁNIEL I. évfolyam Ingyenes 2. szám 2011. nyelvvizsgát! november-december 14. Magyarország legdinamikusabban fejlődő ifjúsági szervezete, a Jobbik Ifjúsági Tagozat azt kezdeményezi, hogy az állam vállalja át

Részletesebben

Tiszavasváriban HAZAI PÁLYA. Elsöprő jobbikos győzelem. 764 milliárdos megszorítás. Sztárinterjú Frenreisz Károllyal 12.

Tiszavasváriban HAZAI PÁLYA. Elsöprő jobbikos győzelem. 764 milliárdos megszorítás. Sztárinterjú Frenreisz Károllyal 12. II. évfolyam, 2. szám, 2012. április-május Kajakra külföldre mennek Douchev-Janics Natasa, Sarudi Alíz, Benedek Dalma és még sorolhatnánk azokat a kajakosainkat vagy kenusainkat, akik különböző okok miatt

Részletesebben

Külügyi Igazgatóság Nemzetpolitikai Tükör II. évf. 15. szám

Külügyi Igazgatóság Nemzetpolitikai Tükör II. évf. 15. szám 1 TARTALOM HÍREK... 3 Nemzeti összetartozás bizottsága... 3 A Nemzeti összetartozás bizottsága május 13-i ülése Nemzetpolitika az Országgyűlésben... 5 Az Állandó Bizottság május 14-i ülése Erdély... 9

Részletesebben

Egy marék mellékhatás

Egy marék mellékhatás Hajdú-bihari [ II. évfolyam 5. szám 2008. február 13. ] Fotó: Nagy Gábor Egy marék mellékhatás Gyorsan szögezzük le: soha senki nem állította, hogy a magyar egészségügy úgy jó, ahogy van. Már csak azért

Részletesebben

Név:... Város:... Ir.-szám:... Cím:...

Név:... Város:... Ir.-szám:... Cím:... Rendelje meg most az Ufit! A novemberben elõfizetõk között értékes Ulpius ház és Vox Nova könyvcsomagot sorsolunk ki! Név:... Város:... Ir.-szám:... Cím:... A megrendelőlapot az alábbi címek valamelyikére

Részletesebben

KAMPÁNYSTART. Teljes gőzzel A tisztánlátás kedvéért Ígéretek helyett tények. Nőnap A hölgyeket köszöntöttük 2010/2

KAMPÁNYSTART. Teljes gőzzel A tisztánlátás kedvéért Ígéretek helyett tények. Nőnap A hölgyeket köszöntöttük 2010/2 XVII. évfolyam 2. szám Magyar Szocialista Párt és Országgyűlési Képviselőcsoportja www.mszp.hu balközép /2 KAMPÁNYSTART Teljes gőzzel A tisztánlátás kedvéért Ígéretek helyett tények Nőnap A hölgyeket köszöntöttük

Részletesebben