Két állami rezsiszolgáltatót hozhat létre a kormány

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Két állami rezsiszolgáltatót hozhat létre a kormány http://nol.hu/belfold/ket-allami-rezsiszolgaltatot-hozhat-letre-a-kormany-1486981"

Átírás

1 Két állami rezsiszolgáltatót hozhat létre a kormány Két, közösségi tulajdonban lévő nonprofit rezsiszolgáltató cég jöhet létre, ezek struktúrája a jövő év elején körvonalazódhat - közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán az InfoRádió Aréna című műsorában. Semjén: támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen (Frissítve!) A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint az Index hírportál, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai "tudatos torzítással, teljesen ellenőrizetlen forrásokból származó híresztelések alapján" támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen. Semjén Zsolt erről a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. Magyarul nem beszélő ukrán kért állampolgárságot - elkapták Magyar állampolgárságot kért egy ukrán férfi, aki nem beszél és nem is ért magyarul - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán. A police.hu-n megjelent közlemény szerint szerdán kapták a bejelentést a Kemecsei Járási Hivatalból az esetről. A rendőrség a 21 éves ukrán férfit a helyszínen elfogta és előállította, közokirat-hamisítás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki Deutsch Tamás a Simicska-Orbán "háborúról" Az az Önök számára kedvező része a híreknek, hogy Orbán Viktor miniszterelnök függetleníti magát a legnagyobb oligarchától, Simicska Lajostól, aki a közbeszerzések és állami megrendelések milliárdjait kapta meg? Mert ezzel megcáfoltnak látszik visszamenőleges hatállyal az Orbán-Simicska-rezsim vád is? Így van. Hiszen miről szólnak a hírek? Ki az, aki a szörnyűséges Simicska Oligarcha Lajossal szemben a leghatározottabban fellép? Orbán Viktor. Politikai ellenfeleink és az ellenzéki sajtó bulváréhsége, az Orbán-Simicska háborúsdi álhírei döntik romba az elmúlt években iszonyatos energiával épített jaj-jaj, milyen rettenetes Orbán-Simicska rezsim van hazugságát. Ezért a háborús tudósítások politikai kommunikációs üzenetét kaján mosollyal fogadom. Állampolgárság-brókerek: A kormány előállt a számokkal Országosan közel 1200 büntetőeljárás indult az egyszerűsített állampolgárság intézményének júliusi bevezetése óta azon magyar és külföldi állampolgárok ellen, akik az állampolgárságot és útlevelet hamis okmányokkal és politikusok, hivatalnokok megvesztegetésével próbálták megszerezni, illetve ehhez asszisztáltak. Kedden Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár előbb cáfolni próbálta az Indexnek az állampolgárság-brókerekről szóló írását, majd azt állította, hogy az internetes portál az egyszerűsített honosítást akarja lejáratni kétrészes írásával, amely szerint bűnszervezetek magyar politikusok és hivatalnokok megvesztegetésével több tízezer arra nem jogosult orosz és ukrán állampolgárt juttattak magyar útlevélhez.

2 Tanúként hallgatta meg az ügyészség a szocialisták háttéremberét Nem cáfolta a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy tanúként hallgathatják ki Simon Dénest - írja a Hír TV.hu A portál szerint az egykori Egyenlítő blog főszerkesztője korábban azt mondta, hogy Simon Dénesnek, az MSZP egyik háttéremberének kellett átadnia egy telefonleárnyékoló tokot egy érdi benzinkúton azért, hogy utókezeljék a Simon-ügyet. Németh Gábort tegnap hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség. Elvileg tilos, gyakorlatilag a pénzhiány miatt mégis előfordul Hiába tilos, újrasterilizálnak egyszer használatos orvosi eszközöket Örök magyarellenesség Bejött a papírforma, marad a kettős állampolgárságot tiltó törvény Pozsonyban. Komolyan aligha gondolhatta bárki, hogy a magyaroknak igazat adó döntés születik a szlovák alkotmánybíróságon. Hiszen pozsonyi értelmezésben alapvetően magyar ügyként, nem alkotmányjogi vitaként merült fel a kérdés. Balog: Egyetemi tanárnak lenni a nemzetstratégia része Egyetemi tanárnak lenni közügy, mert a közjó, a nemzet szolgálatát jelenti hangoztatta az emberi erőforrások minisztere szerdán a Pesti Vigadóban, ahol egyetemi tanári kinevezési okiratokat adott át. Balog Zoltán arról beszélt, az, hogy a miniszter felterjesztésére Magyarország köztársasági elnöke nevezi ki az egyetemi tanárokat, több, mint eljárásrendi kérdés. Hozzátette: nem egyszerűen egy intézmény belső ügye, ki milyen pozícióban, milyen munkakörben végzi a munkáját, szolgálja intézményét. Buknak a bankok Négy pénzügyi intézmény állam ellen benyújtott keresetét utasította el első fokon a Fővárosi Törvényszék szerdán, egy perben elhalasztották a határozathirdetést, egy ügyben pedig kiegészítő ítéletet hoz a Fővárosi Törvényszék. Orbán és a civilek E gy bábjátékos óvónő ( 1994 óta özvegyen élek, megosztva időmet nyolc unokám, az egyházi munka és a bábos tevékenység között. Erdélyi rokonaim, férjem származása és az ismert állapotok miatt érzékeny vagyok az elcsatolt területek magyarjainak sorsára ), a Katolikus Karitász egyik vezetője és egy Emmi-közeli pályázati tanácsadó kapta idén a Balog Zoltán által alapított Lukács Móric-díjat, amellyel államunk a neki tetsző civil aktivitást ismeri el. A miniszter szerint a civilség elsősorban az autonómiáról szól: nem az számít, hogy merről fúj éppen a szél, hanem az, hogy mire van szüksége a közösségnek. Kár, hogy nem előbb, mondjuk az Ökotárs-razzia idején mondta.

3 Ostromolják Botka várát Iszonyatos erőket mozgósít a Fidesz Szegeden, ami nem is csoda: az elmúlt ciklusban gúzsba kötve táncoló, a Fidesz Jobbik-többséggel küzdő szocialista Botka László esetleges legyőzése tovább roncsolná a baloldalt. De azért sok esélyük erre nincsen. Dörner György: Igény van a keresztény kultúrára! Ha az egyik színházi társaságba belépek, akkor a másik van ellenem és fordítva. Van így is épp elég ellenségem, nem kell ezt még fokozni mondja az Újszínház igazgatója. Egy síkidom egyszerűségű szoclialista Megható őszinteséggel megfogalmazott véleményt adott elő a kerületi politikus. egyszerűen gyönyörűen őszinte, ahogy a szocialista politikus kifejti a választópolgár baloldali fogalmát: A választót minek tekintjük: gondolkodó lénynek vagy egységsugarú síkidomnak? Szerintem az utóbbinak kell. Falus Ferenc csak a Válasz.hu-nak árulta el, mi lesz a győzelmi stratégiája! A sajtóeseményen elhangzott minden idők feltehetően legrövidebb politikusi beszéde is. Falus Ferenc, az ellenzék főpolgármester-jelöltje és Karácsony Gergely, Zugló polgármesterjelöltje, az Együtt-PM társelnöke Élőlánccal a Ligetért! címmel látványos sajtótájékoztatót tartanak szólt a mai (szerda) titokzatos médiaesemény beharangozója az MTI-ben. Naná, hogy nem bírtuk ki, és elmentünk. A látvány a következő volt: héliumos léggömbökből alkotott felkiáltójel eregetése a liget felett, mellyel a Múzeumi Negyed miatti zöldfelület-visszaszorításra és a zuglóiak nyugalmát megszüntető, 40 méteres felhőkarcolók (Karácsony Gergely megfogalmazása) építésének károsságára kívánták felhívni a figyelmet. Újabb elismerés Kertész Imrének? Fekete György és Eperjes dönt Kertész Imre vagy Czakó Gábor? Szörényi Levente vagy Presser Gábor? A Fekete György és Eperjes Károly által fémjelzett zsűri már eldöntötte, kik lesznek a Nemzet Művészei. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül: kinek dukálna az elismerés és a vele járó tisztes apanázs Orbán magának mond ellent Ismét a fizetős egészségügy ellen kampányolt a kormányfő, miközben - vélhetően - pontosan tudja, az állami betegellátás már ma sem ingyenes Magyarországon. Sőt, épp a Fidesz teremti meg a feltételeit annak, hogy csak pénzzel legyen megváltható egészség. Ombudsman: jogsértő a tűcsere megszüntetése Tűcsereprogram bezárása: az ombudsman szerint az egészséghez fűződő jog kivételes, szélsőséges ellátatlanságot jelentő helyzetekben sérül.

4 Brüsszelben még nem hisznek Budapestnek MagyarorsEllentmondó hírek vannak arról, hogy az Európai Bizottság elfogadta vagy sem az uniós források hazai, alapjaiban átalakított ellenőrző, irányító rendszerét. Magyarország július végén nyújtott be új fizetési kérelmeket. Volt egyszer egy békénk Andor László Az Európai Uniót ez a helyzet felkészületlenül érte, még akkor is, ha tudtuk: Ukrajna sok szempontból megosztott és instabil ország. Hat évvel ezelőtt a nemzetközi pénzügyi válság Ukrajnát azonnal kiütötte. Ne felejtsük el: az európai országok hathatós segítséget nyújtottak az ország stabilizálásához. Az idő tájt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankban a lehetséges maximumot mozgósítottuk annak érdekében, hogy Ukrajna talpon maradjon, a válság minél kevesebb gazdasági és szociális áldozathoz vezessen. Tóta W.: Északi nyitás Tisztelt norvégok, szeretnénk elnézést kérni kormányunk otrombaságáért. Nem vagyunk mind olyanok. És hogy ebből egyáltalán látszik még valami, az jelentős részben az Önök segítségének köszönhető. Nem vádaskodással, hanem köszönettel tartozunk. A magyar civil szféra közmondásosan alulfejlett, de saját észből ennyi sem telt volna nekünk huszonöt év alatt. A magunk kultúrájából a CÖF jött össze, meg a Gyermekrák Alapítvány. Nagy szükségünk volt arra, hogy mások, nálunk okosabb, gyakorlottabb szereplők megmutassák, hogyan kell ezt szervezni. Pintér volt érdekeltsége szerelte fel a kapitányságokat riasztóval Nyolcvanmillióért végezte el a Civil Biztonsági Zrt. érdekeltsége a rendszer kiépítését. Újabb oligarchája ellen fordult Putyin? Őrizetbe vették Vlagyimir Jevtusenkovot, Oroszország 15. leggazdagabb emberét. Vlagyimir Jevtusenkovot, a Basnyefty nevű energetikai cég és a Szisztyema nevű mobilszolgáltató igazgatótanácsának elnökét pénzmosás vádjával vették őrizetbe kedden. A Forbes listáján legutóbb ő volt a 15. leggazdagabb orosz. Welsz halott üzlettársának hátrahagyott levelét találták meg Politikusok, üzletemberek és cégek nevei is szerepelnek abban a levélben, amit Welsz Tamás nemrég gyanús körülmények között eltűnt, feltehetőleg már halott szlovákai üzlettársa hagyott hátra - tudta meg az Index. Könnyen lehet, hogy a levélben államtitkok is vannak. altak_meg/ Hajmeresztően fura jelöltek az önkormányzati választáson Van közöttük pap, aki a misén, a templomban jelentette be, hogy megnősül és indul, de egy nigériai származású focista és egy saját bevallása szerint 22 Oscar-díjjal kitüntetett színésznő is ringbe száll

5 Tarlós győzelmét jósolja az Ipsos Az Ipsos szeptember között végzett közvélemény-kutatása szerint Budapesten minden bizonnyal a Fidesz jelöltje, Tarlós István lesz a főpolgármester. Tarlósnak két és félszer több támogatója volt, mint az őt követő Falus Ferencnek. Matolcsy: A jegybank küldetése a közjó szolgálata És függetlensége nem cél, hanem eszköz. Bod Péter Ákosnak írt nyílt levelet. A jegybanktörvény alapos áttanulmányozását ajánlja nyílt levelében Matolcsy György Bod Péter Ákosnak, a Nemzeti Bank (MNB) volt elnökének, a Corvinus Egyetem tanszékvezetőjének. A jelenlegi jegybankelnök szerint a törvényből egyértelműen kiderül, hogy az MNB függetlensége "nem cél, hanem eszköz", a jegybank legfőbb küldetése a közjó szolgálata. Bűnben élnek a házasság előtt nemi életet élők Szigorú erkölcsöt ír elő a hetedikes hittankönyv a kamaszoknak. A házasságtörésen túl - amit a tankönyv a nemi erőszak és a prostitúció után említ a bűnök sorában - az Isten útján a homoszexualitásról is sarkosan fogalmaz: Nem tarthatjuk elfogadhatónak az azonos neműek közeledését sem. Ezt már az Ószövetség is keményen elítélte. Ha nem betegség, hanem tudatos bűnelkövetés áll az eltévelyedés hátterében, akkor nagyon súlyosan vétenek az elkövetők. Az azonos neműek vonzalmát a WHO 1990 óta hivatalosan sem tekinti betegségnek. Bartus László: A szentistváni állam ellenzéke III. Orbán Viktor keresztény-nemzeti (klerikálfasiszta) rendszere új szakaszába lépett, amikor rendőrséget vetett be civil alapítványok ellen. Ez rámutatott arra, hogy Orbán kiket tekint a rendszer igazi ellenzékének. Nyilvánvalóvá tette, hogy rendszere minden bizonnyal eljut a totális diktatúrához, ha rákényszerül erre. A történtekből levonható legfontosabb tanulság az, hogy le kell leplezni a hivatalos politikai ellenzéket. Tisztázni kell, hogy Orbán parlamenti ellenzéke nem a rendszer ellenzéke, hanem a rendszer része. Ezért, aki az Orbán-rendszer ellenzékének tekinti magát, az egyben ellenzéke a Demokratikus Koalíciónak, az MSZP-nek, az Együtt-PM-nek és az egyszemélyes Fodor Gábornak, bárhogy is nevezze most magát. Denevértörvény Gadó Gábor A miniszterelnök tévedett amikor azt állította, hogy az alsóbb szintű bírói tanácsok a Kúria jogegységi határozatának alkotmányos alapjait tették kérdésessé. Valójában az általa vezetett parlamenti többség által megszavazott 38-as törvényt tekintették alkotmánysértőnek. "Falus Ferenc vagyok, próbálom megszerezni az Ön szavazatát is" Kőbányán kampányolt szerda délelőtt a baloldal főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc. Elmondása szerint az emberek többsége nem azokról panaszkodik neki, amiket az újságok

6 írnak. Szerinte a legtöbben az egészségügyi ellátással és a 3-as metróval kapcsolatosan várnak javulást. A magyarokra mutogatnak: kelet-európai cunamitól tartanak a britek A brit sajtóban is felbukkant a hír, miszerint az "ukrán maffia magyar állampolgárságot közvetít" mindenkinek, aki ki tudja fizetni. A Daily Mail attól tart, hogy ez az unióban egyelőre alig ismert kiskapu félmillió kelet-európait engedett be az Európai Unió területére. Drágulhat a gáz - Kövér László figyelmeztet Drágulhat a gáz, ha az orosz válság miatt elszaladnak a gázárak - ezt Kövér László mondta egy lakossági fórumon. A házelnök szerint ebben az esetben is az a cél, hogy a szolgáltatók csak annyi költséget számítsanak fel a fogyasztóknak, amennyiből üzemeltethető a társaság. Széles Gábor baráti kéznyújtása A médiacsoportom legalább átmenetileg segíteni kíván azoknak, akiket a Nemzettől elbocsátottak. Sinkovics FerencA pénz fegyvere Nem úgy vagyunk, mint az iskolában, hogy letöröljük a táblát és vége, eltűnik onnan a Norvég Alap neve is, amit az előbb írtunk oda. A probléma, ami az alap és hazai fiókja, az Ökotárs körül alakult ki, sajnos sokáig aktuális marad. Még akkor is, ha a hatósági vizsgálatok választ adnak néhány jogi kérdésre... Nagy pillanat volt az, amikor az Európai Parlament ominózus ülésén bejelentette a baloldali blokk, hogy minden eszközzel támogatni fogja magyarországi elvbarátait. Természetesen azért, hogy a magyar ballib elzavarhassa Orbán Viktort és kormányát írja publicisztikájában Sinkovics Ferenc, lapunk főmunkatársa. A teljes cikk a Magyar Hírlap csütörtöki számában olvasható. Friderikusz Tavaly év végén Magyar Bálint bevezető tanulmányával és részben szerkesztésében megjelent egy feltűnést keltő könyv, a Magyar Polip - A posztkommunista maffiaállam címmel. A kötet jeles magyar értelmiségiek, társadalomtudósok tanulmányaival bizonyította az alaptételt, azt ugyanis, hogy a Fidesz által az elmúlt négy évben kiépített politikaitársadalmi rendszer a nyugat európai plurális demokráciától tudatosan eltérő társadalmi modell, egyszerűbben szólva maffiaállam, nemzeti ideológiába burkolva. Hamarosan megjelenik a Magyar polip második kötete, benne újabb húsz tanulmánnyal, számos új és fiatal szerzővel. Magyar Bálint szociológus, az egykori Szabad Demokraták Szövetsége egyik alapítója, volt a vendégünk, aki az újabb kötetet is szerkesztette és bevezető tanulmánnyal látta el.

Orbán repül t ajándékozott a volt szlovák államf nek

Orbán repül t ajándékozott a volt szlovák államf nek Orbán repülőt ajándékozott a volt szlovák államfőnek Saját, 80. születésnapjára szervezett szimpóziumot Rudolf Schuster volt szlovák államfő. Orbán Viktor meglepő ajándékkal kedveskedett: az idős politikusnak

Részletesebben

Tudod mennyi az IQ-d?

Tudod mennyi az IQ-d? Tudod mennyi az IQ-d? iq-teszt-2013.hu Csináld végig a tanúsított IQ tesztet és meglátod ki vagy! http://www.iq-teszt-2013.hu/huhu/? xca=adwords_hu_iq_test&gclid=cnohouz8lbwcfq1c3godeiuanakészül a Békemenet

Részletesebben

Tűzszünet helyett vérfürdő Kijevben (18+) http://nepszava.hu/cikk/1011501-tuzszunet-helyett-verfurdo-kijevben-18 Mindenki lelécel Janukovics mellől

Tűzszünet helyett vérfürdő Kijevben (18+) http://nepszava.hu/cikk/1011501-tuzszunet-helyett-verfurdo-kijevben-18 Mindenki lelécel Janukovics mellől Tűzszünet helyett vérfürdő Kijevben (18+) Több mint száz halott, sokszáz sebesült a kiújult összecsapásokban - Az EU Ukrajna elleni szankciókat fogadott. http://nepszava.hu/cikk/1011501-tuzszunet-helyett-verfurdo-kijevben-18

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/25-2/2014. GAB-9/2014. sz. ülés (GAB-9/2010-2014. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/25-2/2014. GAB-9/2014. sz. ülés (GAB-9/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: GAB/25-2/2014. GAB-9/2014. sz. ülés (GAB-9/2010-2014. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Gazdasági bizottságának 2014. október 13-án, hétfőn, 11 óra 5 perckor az Országház főemelet 37-38.

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Korózs Lajos: totális káosz a kormányhatározat, ötletelés zajlik;

Részletesebben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 789/2012. (IV.25.) számú HATÁROZATA

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 789/2012. (IV.25.) számú HATÁROZATA Ügyiratszám: MN/9996-6/2012. Tárgy: kiegyensúlyozottsági kérelem elbírálása Ügyintéző: személyes adat A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 789/2012. (IV.25.) számú HATÁROZATA A Nemzeti

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.04.04. szerda A civil társadalmat erősítené az EU a keleti partnerországokban Komoly előrelépések az EU keletei partnersége terén Túllőhet a célon az EU szigorú termékcímkézése Nemzeti Eszközkezelő

Részletesebben

Behatolással vádolják Oroszországot http://nol.hu/kulfold/az-orosz-ellentamadas-mar-kijevnel-tartana-1482801 Putyin üzen

Behatolással vádolják Oroszországot http://nol.hu/kulfold/az-orosz-ellentamadas-mar-kijevnel-tartana-1482801 Putyin üzen Behatolással vádolják Oroszországot Az ukrán elnök állítását az oroszok tagadják. Petro Porosenko kezdeményezni fogja az ENSZ Biztonsági Tanácsának az összehívását is. Orosz katonai egységek léptek be

Részletesebben

Mélyponton a teljes politikai elit

Mélyponton a teljes politikai elit Mélyponton a teljes politikai elit A Policy Solutions gyorselemzése a vezető politikusok népszerűségéről 2011. m{jus Vezetői összefoglaló Soha nem volt annyira negatív a teljes politikai elit megítélése,

Részletesebben

Tóbiás a Szanyi-botrányról: ez nem az MSZP véleménye http://nol.hu/velemeny/rezacs-vendegloje-1470015 Pletyka

Tóbiás a Szanyi-botrányról: ez nem az MSZP véleménye http://nol.hu/velemeny/rezacs-vendegloje-1470015 Pletyka Tóbiás a Szanyi-botrányról: ez nem az MSZP véleménye MSZPSzanyi Tibor Szanyi Tibor szavai nem tükrözik az MSZP véleményét, a szocialista párt teljes mértékben tiszteletben tartja a sajtószabadságot" mondta

Részletesebben

Bevezetés... 3 1. Az alapjogok korlátozásának általános szabályai... 5

Bevezetés... 3 1. Az alapjogok korlátozásának általános szabályai... 5 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 3 A jogok generációi...3 A hatalmi ágak elválasztása... 4 Az Alaptörvény és a korábbi Alkotmány kapcsolata... 4 1. Az alapjogok korlátozásának általános szabályai... 5 1.1.

Részletesebben

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok Kovács János vezető elemző Kovács János 1 Gyurcsány Ferenc új lendületet adott az MSZP-nek,

Részletesebben

Bauer Tamás Cukor a sebbe

Bauer Tamás Cukor a sebbe Bauer Tamás Cukor a sebbe Amennyire én emlékszem, a szomszéd országokban kisebbségben élő magyarok követelései között a rendszerváltás éveiben, amikor a kommunista rendszerek összeomlását követően, az

Részletesebben

Nem csitul az erőszak Odesszában - felvétel http://www.atv.hu/belfold/20140505-nem-csitul-az-eroszak-odesszaban

Nem csitul az erőszak Odesszában - felvétel http://www.atv.hu/belfold/20140505-nem-csitul-az-eroszak-odesszaban Fegyverkezésre szólít fel a NATO főtitkára Telefonon egyeztettek a nagyhatalmak az ukrán helyzetről. Egyre több az orosz gép Krím felett. http://index.hu/kulfold/2014/05/04/luganszkban_elfoglaltak_a_katonai_parancsnoksagot/

Részletesebben

JÚLIUSI PÁRTPREFERENCIA ADATOK ALAPJÁN

JÚLIUSI PÁRTPREFERENCIA ADATOK ALAPJÁN MANDÁTUMBECSLÉS JÚLIUSI PÁRTPREFERENCIA ADATOK ALAPJÁN A Republikon Intézet által a 2010-es választás előtt készített becslés volt az egyik legpontosabb előrejelzés 1. Noha az új választási törvény számos

Részletesebben

Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ

Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ MÉDIANÉZŐ KFT. -NEMZETI EMLÉKEZET BIZOTTSÁGA 1 A tartalom Felfüggesztett büntetést kapott Biszku Béla Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.21. csütörtök Továbbra is folytatható a szakszerű libatömés Magyarországon Javíthatatlan költségvetés Négymillióan a létminimum alatt Enni vagy nem lenni: az itt a kérdés! Megyeházákból szellemházak?

Részletesebben

Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ

Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ MÉDIANÉZŐ KFT. -NEMZETI EMLÉKEZET BIZOTTSÁGA 1 A tartalom Meghalt Biszku Béla-TV2 Elhunyt Biszku Béla- RTL II Meghalt Biszku Béla- DUNA TV Meghalt Biszku

Részletesebben

Kérdések és feleletek az alkotmányozással kapcsolatban. Általános kérdések

Kérdések és feleletek az alkotmányozással kapcsolatban. Általános kérdések Kérdések és feleletek az alkotmányozással kapcsolatban Általános kérdések Miért fogad el új alkotmányt Magyarország? Az új alkotmány elfogadásának szimbolikus és gyakorlati jelentősége van. Szimbolikus,

Részletesebben

nappal min: 5 C max: 8 C

nappal min: 5 C max: 8 C nappal min: 5 C max: 8 C éjszaka min: -3 C max: 1 C Belépés Regisztráció Előfizetés Keresés 2016.01.13. Veronika, Csongor, Yvett Belépés Regisztráció Előfizetés Rovatok Főoldal Belföld Külföld Gazdaság

Részletesebben

Urbán Ágnes. Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel

Urbán Ágnes. Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel Urbán Ágnes Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel És mi, vessenek meg érte, nem ugrottunk félre a pénz elől. írta közleményében Németh Péter, a Népszava főszerkesztője

Részletesebben

Magyarország: Szeretlek választási kampány!

Magyarország: Szeretlek választási kampány! Magyarország: Szeretlek választási kampány! Megkönnyíti a helyi kampányzárót a kormány: az Itthon Vagy Magyarország Szeretlek! programsorozat idén épp szeptember 27-én lesz, a választások előtt két héttel,

Részletesebben

Nyílt levél OV-nak, Magyarország még miniszterelnökének. Az orbán-öszödi beszédmód Kedves bölcs vezérem! Bár 2010-ben elvből nem rád szavaztam, de én

Nyílt levél OV-nak, Magyarország még miniszterelnökének. Az orbán-öszödi beszédmód Kedves bölcs vezérem! Bár 2010-ben elvből nem rád szavaztam, de én Nyílt levél OV-nak, Magyarország még miniszterelnökének. Az orbán-öszödi beszédmód Kedves bölcs vezérem! Bár 2010-ben elvből nem rád szavaztam, de én is elhittem mindazt, amit előtte 8 éven át hirdettél.

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.05.08. kedd Mesterházy Attila az Egyesült Államokban tárgyal Képzetlenül a munka világában Tíz ok a telefonadó ellen Nem igaz, hogy a családi vállalkozásokat segítik a földbérletpályázatokon Ingyenes

Részletesebben

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept.

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. ÉRTESÍTŐ Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. Tartalom Dr. Bajnok István: Az elmúlt 25 év 1 Dr. Bajnok István: Nemzeti dal 3 Szeptember azt iskolai

Részletesebben

Űrrakétaként lőtt ki a magyar GDP

Űrrakétaként lőtt ki a magyar GDP Űrrakétaként lőtt ki a magyar GDP Kiugró mértékben, 3,9 százalékkal nőtt a magyar GDP az idei második negyedévben. Kiugró mértékben, 3,9 százalékkal nőtt a magyar GDP az idei második negyedévben az előző

Részletesebben

Budapest 2019 A Republikon Intézet elemzése

Budapest 2019 A Republikon Intézet elemzése Budapest 2019 A Republikon Intézet elemzése Budapesten az ellenzéki győzelemhez nem elég megnyerni a főpolgármesterválasztást, a Fővárosi Közgyűlésben csak úgy lesz ellenzéki többség, ha a kerületek nagyobb

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 620/2015. (V. 26.) számú HATÁROZATA

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 620/2015. (V. 26.) számú HATÁROZATA Ügyiratszám: MN/8176-6/2015. Ügyintéző: személyes adat Tárgy: kiegyensúlyozottsági kérelem elbírálása A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK 620/2015. (V. 26.) számú HATÁROZATA A Nemzeti

Részletesebben

Kopátsy Sándor Száz éve született Kádár Hozzászólás a májusi Egyenlítő két írásához

Kopátsy Sándor Száz éve született Kádár Hozzászólás a májusi Egyenlítő két írásához Kopátsy Sándor Száz éve született Kádár Hozzászólás a májusi Egyenlítő két írásához Örültem, hogy a baloldal megemlékezik a magyar baloldal legnagyobb alakjáról. Nemcsak a magyar baloldal, de a magyar

Részletesebben

Falus Ferenc: Nincsenek politikai ambícióim

Falus Ferenc: Nincsenek politikai ambícióim Falus Ferenc: Nincsenek politikai ambícióim Nincsenek politikai ambíciói - fejtette ki az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc a 168 órának adott interjújában. Falus hamarosan közzéteszi

Részletesebben

Itt a bizonyíték: tetszés szerint osztogatták a trafikokat http://index.hu/gazdasag/2014/08/07/trafik/

Itt a bizonyíték: tetszés szerint osztogatták a trafikokat http://index.hu/gazdasag/2014/08/07/trafik/ Itt a bizonyíték: tetszés szerint osztogatták a trafikokat Péter három városba pályázott trafikra, Budapestre, Egerbe és Gyöngyösre. Három különböző pályázatában szóról szóra ugyanazt az üzleti tervet

Részletesebben

J e g y zőkönyv EMBCB-33/2010. (EMBCB-33/2010-2014.)

J e g y zőkönyv EMBCB-33/2010. (EMBCB-33/2010-2014.) EMBCB-33/2010. (EMBCB-33/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának 2010. december 20-án, hétfőn, 10 óra 30 perckor a Képviselői Irodaház V.

Részletesebben

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása. Gödöllő, 2013. szeptember 16.

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása. Gödöllő, 2013. szeptember 16. Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása Gödöllő, 2013. szeptember 16. Tisztelt Konzul Hölgyek és Urak! Én is szeretettel köszöntöm Önöket. Keleti nyitásról és globális

Részletesebben

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Képvisel őcsoportja. Kereszténydemokrata Néppár t. TI... számú törvényjavasla t

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Képvisel őcsoportja. Kereszténydemokrata Néppár t. TI... számú törvényjavasla t ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISEL Ő Képvisel őcsoportja Kereszténydemokrata Néppár t Képvisel őcsoportja Et1 eg : 1010 t4aj 17. TI... számú törvényjavasla t a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 39. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 39. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2013. 39. hét Erdély Magyarország Megtartották a Kárpát-medencei magyar felsőoktatási tanévnyitót Az Óbudai Egyetem és hat külhoni felsőoktatási intézmény, egymással videókonferenciával

Részletesebben

Frakcióvezetők a Parlamentben

Frakcióvezetők a Parlamentben Frakcióvezetők a Parlamentben A Képviselőfigyelő elemzése alapján az LMP-s Schiffer András számít messze a legaktívabb frakcióvezetőnek az Országgyűlésben. Mind a hozzászólások, mind a nem önálló kategóriájában

Részletesebben

Politikusok médiahasználata a magazinműsorokban

Politikusok médiahasználata a magazinműsorokban Politikusok médiahasználata a magazinműsorokban A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése 2014. március 24-30. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

Összehasonlító elemzés. A politikai pártok finanszírozása a visegrádi országokban és Észtországban

Összehasonlító elemzés. A politikai pártok finanszírozása a visegrádi országokban és Észtországban Összehasonlító elemzés A politikai pártok finanszírozása a visegrádi országokban és Észtországban Főbb megállapítások Az egyes országok jogi szabályozásának különbségei ellenére megállapítható, hogy valamennyi

Részletesebben

MEHNAM-info / Jogjavítás. Ügykód: bizonyitekok-a-peznugyi-csalokat-bunpartolasrol-150628

MEHNAM-info / Jogjavítás. Ügykód: bizonyitekok-a-peznugyi-csalokat-bunpartolasrol-150628 MEHNAM-info / Jogjavítás Ügykód: bizonyitekok-a-peznugyi-csalokat-bunpartolasrol-150628 Magyarországon hamis törvényekkel lehetővé tett közjegyzői, ügyészi, rendőri, bírói csalás, hogy nem engednek közérdekű

Részletesebben

2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről.

2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről. 2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről. Kedves Olvasó! Tavares konyec! - Ezt mondta volna legszívesebben a magyar kormánytöbbség. E helyett azonban ennél sokkal keményebbeket

Részletesebben

Senki nem írta még le úgy a korrupciót, mint két magyar

Senki nem írta még le úgy a korrupciót, mint két magyar Senki nem írta még le úgy a korrupciót, mint két magyar Magyarországon meg sem akarták jelentetni a tanulmányukat a korrupcióról, az Egyesült Államokban viszont habozás nélkül közölték, és a cikkel rangos

Részletesebben

Itt a felcsúti stadion, ami majdnem templom http://propeller.hu/itthon/2877956-itt-felcsuti-stadion-ami-majdnem

Itt a felcsúti stadion, ami majdnem templom http://propeller.hu/itthon/2877956-itt-felcsuti-stadion-ami-majdnem Alföldi Róbert: száműzött lettem! Tudtuk róla, mégis megdöbbentő volt hallani tőle. Alföldi Róbert a minap egy rendezvényen elmondta: 2018-ig gyakorlatilag nincs munkája, külföldön kell dolgoznia. Kérdés,

Részletesebben

Orbán Balázs Sátor Programjavaslatok - tervezet

Orbán Balázs Sátor Programjavaslatok - tervezet XXVIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor 2017. Orbán Balázs Sátor Programjavaslatok - tervezet 1 JÚLIUS 19. SZERDA 10.30 12.00 A Kárpát-medencei magyarság jövője Közép- és hosszú távú demográfiai

Részletesebben

8-7 így csúszott át az Ab-n Orbánék fővárosi választási rendszere

8-7 így csúszott át az Ab-n Orbánék fővárosi választási rendszere 8-7 így csúszott át az Ab-n Orbánék fővárosi választási rendszere Ami a lényegét illeti, az Alkotmánybíróság nem találta alkotmányellenesnek az új fővárosi választási rendszert: bár az egyik kompenzációs

Részletesebben

Ujhelyi vagy Tóbiás lehet az MSZP új elnöke

Ujhelyi vagy Tóbiás lehet az MSZP új elnöke Ujhelyi vagy Tóbiás lehet az MSZP új elnöke Váratlan lemondásával meg akarta előzni Mesterházy Attila, hogy hivatalosan is felszólítsák a távozásra. Ezzel mindenesetre szűkebb környezetét is meglepte és

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 998/2014. (X. 14.) sz. HATÁROZATA

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 998/2014. (X. 14.) sz. HATÁROZATA Ügyiratszám: MN23956-6/2014. Tárgy: kiegyensúlyozottsági kérelem elbírálása Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK 998/2014. (X. 14.)

Részletesebben

Nagy Attila Tibor Az EU-elnökség és a magyar belpolitika

Nagy Attila Tibor Az EU-elnökség és a magyar belpolitika Nagy Attila Tibor Az EU-elnökség és a magyar belpolitika Rendkívüli volt a magyar európai uniós elnökség fél éve abban az értelemben legalábbis mindenképpen, hogy Magyarország először töltötte be az Európai

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Vas Megyei Közgyűlés 2012. január 20-án 10.00 órától a Megyeháza Dísztermében megtartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: a Vas Megyei Közgyűlés 2012. január 20-án 10.00 órától a Megyeháza Dísztermében megtartott rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: a Vas Megyei Közgyűlés 2012. január 20-án 10.00 órától a Megyeháza Dísztermében megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Kovács Ferenc, a közgyűlés elnöke, Majthényi László, Marton

Részletesebben

SAJTÓ- ÉS KOMMUNIK[CIÓS FŐOSZT[LY

SAJTÓ- ÉS KOMMUNIK[CIÓS FŐOSZT[LY SAJTÓKÖZLEMÉNY Balog Zoltán egyetemi és főiskolai tanári kinevezéseket adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára

Részletesebben

Élet és Irodalom, LI. évf., 7. sz., 2007. február 16., 15-16. o. A válság anatómiája

Élet és Irodalom, LI. évf., 7. sz., 2007. február 16., 15-16. o. A válság anatómiája Élet és Irodalom, LI. évf., 7. sz., 2007. február 16., 15-16. o. A válság anatómiája Hazánkban a politikai élet súlyos erkölcsi és identitási válsága alakult ki. E sorok írója abban látja a válság alapvető

Részletesebben

Az Európai Unió egyéb intézményeiről

Az Európai Unió egyéb intézményeiről Az Európai Unió egyéb intézményeiről 2018. 11. 22. Az Európai Unió Bírósága történet 1951. április 18. Montánunió Bírósága 1952. július 23-án hatályba lépett ESZAK-Szerződés alapján a Bíróság Luxembourgban

Részletesebben

AZ OMBUDSMAN ALAPJOG-ÉRTELMEZÉSE ÉS NORMAKONTROLLJA *

AZ OMBUDSMAN ALAPJOG-ÉRTELMEZÉSE ÉS NORMAKONTROLLJA * Sólyom László AZ OMBUDSMAN ALAPJOG-ÉRTELMEZÉSE ÉS NORMAKONTROLLJA * 1. Ha már ombudsman, akkor rendes közjogi ombudsman legyen mondta Tölgyessy Péter az Ellenzéki Kerekasztal 1989. szeptember 18-i drámai

Részletesebben

Konfrontációs levelek

Konfrontációs levelek Konfrontációs levelek Írta: Negyedik bővített változat 2016 Tartalomjegyzék Bevezetés 8. 1. Tisztelt Szerkesztőség! (2014.10.13) 8. 2. Nyílt levél a magyar titkosszolgálatok állományához! (2015.09.08)

Részletesebben

Választás 2018 Budapest A REPUBLIKON INTÉZET ELEMZÉSE

Választás 2018 Budapest A REPUBLIKON INTÉZET ELEMZÉSE Választás 2018 Budapest A REPUBLIKON INTÉZET ELEMZÉSE REZÜMÉ A rendszerváltás óta jellemző a magyar politikára, hogy a fővárosi lakosok pártválasztása némileg más képet mutat, mint az ország többi részén

Részletesebben

KÉT ZACSKÓVAL KEZÉBEN MAGYARÁZOTT FODOR GÁBOR...19

KÉT ZACSKÓVAL KEZÉBEN MAGYARÁZOTT FODOR GÁBOR...19 1 A Magyar Országgyűlés Sajtószolgálata SAJTÓSZEMLE FODOR GÁBOR MINISZTERJELÖLT MEGHALLGATÁSA A KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG ÜLÉSÉN (A hírügynökségek, napilapok, elektronikus média alapján) 2007. április

Részletesebben

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA Ügyiratszám: Ügyintéző: Tárgy: MN/53725-7/2013. személyes adat kiegyensúlyozottsági kérelem elbírálása Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA A Nemzeti Média-

Részletesebben

Seszták autószalonjába folytak a fejlesztési milliók

Seszták autószalonjába folytak a fejlesztési milliók Seszták autószalonjába folytak a fejlesztési milliók Vissza nem térítendő uniós támogatás javította fel Seszták Miklós kisvárdai autószalonjának bevételeit. Három kis kft. kifejezetten azzal a céllal pályázott

Részletesebben

A harmadik minszki megállapodás:

A harmadik minszki megállapodás: ELEMZÉSEK A harmadik minszki megállapodás: törékeny esély a politikai rendezésre E-2015/2. KKI-elemzések A Külügyi és Külgazdasági Intézet időszaki kiadványa Kiadó: Külügyi és Külgazdasági Intézet Szerkesztés

Részletesebben

Simon-ügy: szétszórt koronatanú

Simon-ügy: szétszórt koronatanú Simon-ügy: szétszórt koronatanú Népszava 2014. márc 27. 18:0 Óránként változtatta meg vallomását a Simon-ügy ügyészségi koronatanúja - értesült lapunk. A Magnet Bank alkalmazottjaként dolgozó férfi első

Részletesebben

Az utolsó percben. A gyenge és kiszolgáltatott nemzeteket mindig megszállják és eltapossák

Az utolsó percben. A gyenge és kiszolgáltatott nemzeteket mindig megszállják és eltapossák INTERJÚ Az utolsó percben A gyenge és kiszolgáltatott nemzeteket mindig megszállják és eltapossák A Keleti pályaudvaron szerzett személyes benyomásokból egyértelműen kitűnt, hogy valóban szervezett folyamatról

Részletesebben

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye I. Az Antall-kormány

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye I. Az Antall-kormány A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye I. Az Antall-kormány Kovács János vezető elemző Kovács János 1 Az Antall-kormány A politikai rendszerváltoztatás utáni első

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 25. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 25. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2015. 25. hét Erdély Egyházi restitúció: jelentést sürget egy amerikai kongresszusi bizottság Az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága egy módosító indítvánnyal beiktatta

Részletesebben

Rákóczi Krisztián Nemzetpolitikai Kutatóintézet

Rákóczi Krisztián Nemzetpolitikai Kutatóintézet Rákóczi Krisztián Nemzetpolitikai Kutatóintézet Közjogi berendezkedés Államforma: köztársaság Kormányforma: parlamentáris köztársaság Végrehajtó hatalom legfőbb szerve a kormány A törvényhozó hatalom letéteményese

Részletesebben

ELŐZETES ADATOK. A BOM Alapítvány számára készített közvélemény-kutatásból. Budapest, január 21.

ELŐZETES ADATOK. A BOM Alapítvány számára készített közvélemény-kutatásból. Budapest, január 21. ELŐZETES ADATOK A BOM Alapítvány számára készített közvélemény-kutatásból Budapest, Az Ipsos Zrt. 2012-ben is elnyerte a Business Superbrands díjat. 1./ Bizonyára hallott róla, hogy Budapest megpályázta

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 29. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 29. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2013. 29. hét Magyarország Év végére meglesz az ötszázezredik magyar állampolgár a határon túlról Év végére meglesz az ötszázezredik magyar állampolgár a határon túlról - jelentette

Részletesebben

Tanácskozási joggal jelen van: Kiss Gábor alpolgármester, Pfliegler Péter alpolgármester

Tanácskozási joggal jelen van: Kiss Gábor alpolgármester, Pfliegler Péter alpolgármester MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSE VIII-4234-14/2013. JEGYZİKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2013. szeptember 26. napján 09.00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Közgyőlési

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 757/2014. (VII. 30.) sz. HATÁROZATA. megállapította,

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 757/2014. (VII. 30.) sz. HATÁROZATA. megállapította, Ügyiratszám: MN/18134-6/2014. Tárgy: kiegyensúlyozottsági kérelem elbírálása Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK 757/2014. (VII.

Részletesebben

KÖZEGELLENÁLLÁS ÉS VÁLLALÁS

KÖZEGELLENÁLLÁS ÉS VÁLLALÁS KÖZEGELLENÁLLÁS ÉS VÁLLALÁS Nem írok le többet egy sort sem. Legalábbis vajdasági magyar sajtószervbe nem. Cselekvő értelmiség nélkül minden nemzetrész a világon elvész. Minőség nélkül pedig esély sincs

Részletesebben

EURÓPA EMLÉKEZETE összefüggések, hatások, emlékezet

EURÓPA EMLÉKEZETE összefüggések, hatások, emlékezet BUDAPEST 2016 EURÓPA EMLÉKEZETE A 20. SZÁZAD TÖRTÉNETÉVEL FOGLALKOZÓ INTÉZETEK V. SZIMPÓZIUMA 1956 összefüggések, hatások, emlékezet (Program 2016. 05. 12-én frissítve) A konferencia helyszíne: Magyar

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

Cím: 1014 Budapest, Szentháromság tér 6. Telefon: +36 1 795 6590 E-mail: npki@bgazrt.hu Web: www.bgazrt.hu/npki

Cím: 1014 Budapest, Szentháromság tér 6. Telefon: +36 1 795 6590 E-mail: npki@bgazrt.hu Web: www.bgazrt.hu/npki Semmi új a nap alatt: kisebbségi jogok, kettős állampolgárság, autonómia A mostani kormányzati ciklus nemzetpolitikai alapvetéseként is értelmezhető Orbán Viktor beiktatásakor elhangzott kijelentése: A

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA SZEPTEMBER (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS SZEPTEMBER 19-I (HÉTFŐ) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA SZEPTEMBER (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS SZEPTEMBER 19-I (HÉTFŐ) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2016. ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA SZEPTEMBER 12-13-14. (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS SZEPTEMBER 19-I (HÉTFŐ) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2016. szeptember 12-én 16 00 órai állapot szerint AZ ÜLÉS ELSŐ HETE: SZEPTEMBER

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 89. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. június 1., kedd. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 89. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. június 1., kedd. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. június 1., kedd 89. szám Tartalomjegyzék 2010. évi XLIV. tör vény A magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosításáról 21330 2/2010.

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2015. MÁRCIUS A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

J e g y zőkönyv AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014.

J e g y zőkönyv AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014. AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014. J e g y zőkönyv az Országgyűlés az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága az országgyűlési képviselők számának csökkentéséhez szükséges választójogi reformot

Részletesebben

tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL

tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 2 MEGSZORÍTÁSOK Gyurcsány Ferenc nyilatkozata a választások előtt:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a november 6-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a november 6-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI FŐIGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2017 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. november 6-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Kérdés... 1 Azonnali kérdés...

Részletesebben

AZ ÁLLAMFŐ SZEREPE A KORMÁNYZATI A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK JOGÁLLÁSA ÉS RENDSZEREKBEN. HATÁSKÖREI. Alkotmányjog 2. nappali tagozat november 6.

AZ ÁLLAMFŐ SZEREPE A KORMÁNYZATI A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK JOGÁLLÁSA ÉS RENDSZEREKBEN. HATÁSKÖREI. Alkotmányjog 2. nappali tagozat november 6. AZ ÁLLAMFŐ SZEREPE A KORMÁNYZATI RENDSZEREKBEN. A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK JOGÁLLÁSA ÉS HATÁSKÖREI Alkotmányjog 2. nappali tagozat 2017. november 6. dr. Milánkovich András Tanársegéd ELTE ÁJK Alkotmányjogi Tanszék

Részletesebben

A magyar határnyitás és a berlini fal leomlásának 25. évfordulója: Hogyan valósulhat meg a sokszínű egység a jövő Európájában? A Magyar-Német Fórum

A magyar határnyitás és a berlini fal leomlásának 25. évfordulója: Hogyan valósulhat meg a sokszínű egység a jövő Európájában? A Magyar-Német Fórum Európa-Mozgalom Németországi Hálózata Németországi Európa-Szövetség Európa-Mozgalom Magyar Tanácsa Európai Intézet, Budapest A magyar határnyitás és a berlini fal leomlásának 25. évfordulója: Hogyan valósulhat

Részletesebben

A legnagyobb cél pedig itt, e földi létben ember lenni mindég, minden körülményben (Arany János) Az igazat mondd, ne csak a valódit.

A legnagyobb cél pedig itt, e földi létben ember lenni mindég, minden körülményben (Arany János) Az igazat mondd, ne csak a valódit. FÜGGETLEN MAGYARORSZÁG A legnagyobb cél pedig itt, e földi létben ember lenni mindég, minden körülményben (Arany János) Az igazat mondd, ne csak a valódit. (József Attila) A rendszerváltozás veszteseinek

Részletesebben

Szlovákia Magyarország két hangra

Szlovákia Magyarország két hangra dunatáj Szlovákia Magyarország két hangra anuár elsején ünnepelhette önálló államiságának huszadik évfordulóját északi szomszédunk. A Týždeň című pozsonyi hetilap tavalyi évet záró számában olvashattuk:

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 42. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 42. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2013. 42. hét Erdély Magyarország Oktatási és gazdasági kérdésekről tárgyaltak a MÁÉRT szakbizottságokban Október 8-án ülésezett a MÁÉRT Oktatási és Kulturális Szakbizottsága,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága Ellenőrző albizottságának 2015. január 20-án, kedden, 10 óra 00 perckor az Országgyűlés

Részletesebben

Rákóczi Krisztián Nemzetpolitikai Kutatóintézet

Rákóczi Krisztián Nemzetpolitikai Kutatóintézet Rákóczi Krisztián Nemzetpolitikai Kutatóintézet Közjogi berendezkedés Államforma: köztársaság Kormányforma: parlamentáris köztársaság Végrehajtó hatalom legfőbb szerve a kormány A törvényhozó hatalom letéteményese

Részletesebben

Alkotmányjog. előadó: dr. Szalai András

Alkotmányjog. előadó: dr. Szalai András Alkotmányjog előadó: dr. Szalai András 1 A jog fogalma, a magyar jogrendszer tagozódása KÖZJOG MAGÁNJOG Alkotmány, Alaptörvény az alkotmány fogalma és típusai az 1949. évi XX. törvény Alaptörvény jellemzői

Részletesebben

A legfontosabb tudnivalók a békéltető testületek eljárásáról

A legfontosabb tudnivalók a békéltető testületek eljárásáról A legfontosabb tudnivalók a békéltető testületek eljárásáról A békéltető testületek a hazai fogyasztóvédelmi rendszer fontos szereplői, a fogyasztó és vállalkozás közötti viták rendezésére hivatottak.

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2014.10.12. Ön gondolta volna? 2014 9. szám. VII. évfolyam

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2014.10.12. Ön gondolta volna? 2014 9. szám. VII. évfolyam VII. évfolyam 2014 9. szám Ön gondolta volna? Ahogyan azt a www.dunaharasztima.hu portál szeptember 11-i híréből megtudhattuk, tizenkét év után az idei önkormányzati választásokon jelenlegi polgármesterünknek

Részletesebben

Államfunkciók. Kormányforma. Államforma. Államelmélet. Királyság. Köztársaság Modern Állam funkciói

Államfunkciók. Kormányforma. Államforma. Államelmélet. Királyság. Köztársaság Modern Állam funkciói Modern Állam funkciói Organizatórikus; Államépítő Államelmélet Ideologikus funkció Politikai funkció Alapismeretek Funkciók, forma, ismérvek, kormányforma, Alkotmányos Állam Társadalmi érdekegyeztető,

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma: 7-105/2012. J E G Y Z Õ K Ö N Y

Részletesebben

2./ Legfelsőbb Bíróság humusztermelőnek nevezte el egy elvi határozatában a humusz előállításra elvileg is alkalmatlan állatokat.

2./ Legfelsőbb Bíróság humusztermelőnek nevezte el egy elvi határozatában a humusz előállításra elvileg is alkalmatlan állatokat. Tejfalussy András okl. vill. mérnök, méréstani szakértő, a Ptk. 44-487. szerinti közérdekű kárelhárítást folytató ügyvivő (személyi szám: 1-420415-0215), az Agroanalízis Tudományos Társaság Környezetvédelmi-

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2018. JÚNIUS A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

először is vitatkoznék a rákényszerít szó használatával

először is vitatkoznék a rákényszerít szó használatával az alapjogok, a jogállamiság És a demokrácia ÉrtÉkeire ÉpÜló igazi unió van születó be n. rui tavares európai parlamenti képviseló v e l halmai gábor beszélget A Journal de Negócios című portugál lap 2013.

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2014. DECEMBER A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

Az ún. státustörvényrõl 1

Az ún. státustörvényrõl 1 UDVARVÖLGYI ZSOLT Az ún. státustörvényrõl 1 A Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) 1999. novemberi ülésének egyhangúlag elfogadott zárónyilatkozatában fogalmazódott meg az az igény, hogy a kormány vizsgálja

Részletesebben

Összefoglaló a 2014. évi ügyészségi fogalmazói pályázatról

Összefoglaló a 2014. évi ügyészségi fogalmazói pályázatról Összefoglaló a 2014. évi ügyészségi fogalmazói pályázatról I. A pályázati felhívás és az előszűrés Az Ügyészségi Közlöny 2014. évi 6. számában megjelent 20 ügyészségi fogalmazói álláshelyre szóló pályázati

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 14. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 14. szám MAGYAR KÖZLÖNY 14. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2016. február 8., hétfő Tartalomjegyzék 6/2016. (II. 8.) Korm. rendelet A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető

Részletesebben

J e g y zőkönyv STB-26/2011. (STB-51/2010-2014.)

J e g y zőkönyv STB-26/2011. (STB-51/2010-2014.) STB-26/2011. (STB-51/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának 2011. november 9-én, szerdán 9 órakor a Képviselői Irodaház 520. számú tanácstermében megtartott üléséről

Részletesebben

Pál, a pogányok apostola

Pál, a pogányok apostola 1. tanulmány szeptember 24 30. Pál, a pogányok apostola SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: 1Sámuel 16:7; Máté 7:1; Apostolok cselekedetei 6:9-15; 9:1-9; 11:19-21; 15:1-5 Ezeknek hallatára aztán megnyugovának,

Részletesebben

F.J. KEREKASZTAL A kérdés: beszállunk-e egy bombázóba, amelynek a pilótafülkéjében Putyin is ott van?

F.J. KEREKASZTAL A kérdés: beszállunk-e egy bombázóba, amelynek a pilótafülkéjében Putyin is ott van? F.J. KEREKASZTAL A kérdés: beszállunk-e egy bombázóba, amelynek a pilótafülkéjében Putyin is ott van? Az ETDK Politológia szekciójában, 9 diák előadása előtt, a Magyar Kisebbség című folyóirat új számának

Részletesebben