Búza téri piac: túljelentkezés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Búza téri piac: túljelentkezés"

Átírás

1 Búza téri piac Válogatás az Észak-Magyarország korábbi cikkeiből Búza téri piac: túljelentkezés n A bérleti díjak magasabbak, de a Búza téri piaci helyeire így is túljelentkezés van. Miskolc (ÉM NSZR) A Búza téri árusok 80 százaléka részt vett azon az egyeztetésen, ahol a befektetô Ikeron Rt. tájékoztatta ôket, az új piac működési feltételeirôl. Szalári István, a KISOSZ megyei elnöke elmondta, a bérleti díjak és a bérleti jog ára elgondolkodásra készteti az árusokat, de a régi bérlôk bérleti igényüket körülbelül másfél hónapig jelezhetik még a befektetônek. Ôk ugyanis elsôbbséget élveznek az új bérlôkkel szemben tette hozzá. Kevés lesz? Azt a megyei elnök is megerôsítette, hogy a magasabb bérleti díjak ellenére egyes helyekre túljelentkezés van. A virágosok 21 pavilonjára 36 igény mutatkozott, és a 300 négyzetméternyi, ôstermelôknek szánt asztal is kevésnek bizonyul. Szalári István szerint a kereskedôk minden kérdésükre választ kaphattak, sôt Várkoly Péter, az Ikeron Rt. projektvezetôje, az egyenkénti egyeztetést is felajánlotta az árusoknak tette hozzá. Az ideiglenes piac január 1-jén nyit mondta a megyei elnök, ehhez azonban a parkoló területén Mindenszentek után el kell kezdeni a terület átalakítását. Amit az árusoknak fizetni kell Bérleti díjak: forint között négyzetméterenként/hó Bérleti jog (10 évre): 200 ezer forint négyzetméterenként Üzemeltetési költség/hó A Búza téri piac helyei kelendôk n A piacosokkal egyeztetett az Ikeron Rt. A Búza téren majdnem minden hely elkelt. Miskolc (ÉM NSZR) A Búza téri piac árusaival egyeztetett az elmúlt két hétben a piacot megvásárló cég, az Ikeron Rt. A pecsenyéseket, vendéglátósokat, virágosokat a múlt héten várták a KISOSZ-székházba. A héten a húsosokkal, tejesekkel, halasokkal, pékárusokkal, valamint a zöldségesekkel, gyümölcsösökkel, tojásosokkal tárgyaltak. Az Ikeron Rt. részérôl Várkoly Péter, a projekt vezetôje egyeztetett az árusokkal. A tárgyalások gond nélkül zajlottak, úgy tűnik, nagy az érdeklôdés az új piac elárusítóhelyei iránt mondta Várkoly Péter. A virágosok, pecsenyések üzletei, és

2 a külsô térben található, ôstermelôknek szánt asztalok mindegyike gazdára talált. A csarnokban pedig az üzletek százaléka után van érdeklôdô tudtuk meg. Ezek többsége folytatta a régi tulajdonosok közül került ki, hiszen nekik elôvásárlási joguk volt a helyekre. December 31-ig Az árakról Várkoly Péter elmondta: a legalacsonyabb négyzetméter ár 4500 forint, míg a legmagasabb 6 ezer forint. A jelenlegi árak forint körül vannak, de a magasabb bérleti díj fejében több, és a jelenleginél kulturáltabb szolgáltatást kapnak az árusok hangsúlyozta a projektvezetô. Abban mindenki egyetértett a tárgyalásokon tudtuk meg Várkoly Pétertôl, hogy a jelenlegi körülmények között nem lehet tovább működtetni a piacot. A régi piac december 31-ig működik, majd ideiglenes helyen, a nagybani parkolóban üzemel tovább. Üzletek mérete Vásárcsarnokban négyzetméter virágosoknak: 10 négyzetméter (nagyobb a jelenleginél) vendéglátósok: négyzetméter (a hatósági elôírásnak megfelelôen) A Búza térrôl beszélnek a BOON-on n A Borsod Online-on élénk eszmecsere folyik a Búza téri piacos cikkünk kapcsán. Miskolc (ÉM NSZR) A Búza téri piac sorsa sokunkat érint. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az errôl szóló cikkünk élénk eszmecserét indított a Borsod Online-on, eddig több mint félszázan szóltak hozzá a témához. A Búza téri piac ügyében az önkormányzat és a befektetô Ikeron Rt. közösen tartott fórumot az árusoknak kedden. Megírtuk: a kereskedôk itt láthatták elôször az új piac látványtervét, valamint a kereskedést érintô idôpontokról is értesülhettek. Egyik fontos dátum: a régi piac december 31-én bezár, majd ideiglenes helyen működik tovább, egészen 2008 januárjáig, amikorra várhatóan elkészül az új. Fényvisszaverô üvegtetô Már a keddi fórumon, de lapunk internetes portálján is több hozzászóló felvetette, hogy a látványtervek alapján az új épület szép ugyan, de az üveges tetôszerkezet miatt nem piacnak való. A zöldségesek, virágárusok azt kifogásolták, hogy a nagy fény nem tesz majd jót az áruiknak. Várkoly Péter, az Ikeron Rt. projektvezetôje megnyugtató választ adott a kérdésre: A piac tetôszerkezete hô- és fényvisszaverô lesz, valamint a belsô légtérben a huzatolás is megoldott, így a hô elvezetôdik. Mielôtt a terveket elkészítettük körbejártuk a hazai piacokat, és az ottani tapasztalatok alapján dolgoztunk.

3 A projektvezetô a virágárusok félelmét sem értette, hiszen, mint mondta, ôk nem az üvegrészben kapnak helyet, hanem egy külön épületben, ahol hagyományos tetôszerkezet lesz. Minimális forgalom Az árusok egy része a fórum után úgy gondolta, hogy a befektetô elképzelései a kereskedôket elônybe helyezik az ôstermelôkkel szemben: az utóbbiak ugyanis kiszorulhatnak az új területrôl. Várkoly Péter ezt cáfolta: Az ôstermelôknek a szabadtéri területen biztosítunk helyet. Itt napi, illetve havi díjakkal árulhatnak. A jelenlegi piac december 31-én bezár, és ideiglenes helyen, a jelenlegi parkoló területén, üzemel tovább. De mikortól? kérdeztük Mandzák Miklós piacfelügyelôt. Mint mondta: A tapasztalat az, hogy januárban és februárban nincs, illetve csak minimális forgalom van a piacon. Ezért ez az idôszak ideális lehet arra, hogy beindítsuk, megszervezzük az ideiglenes üzemelést. A piacfelügyelô pontos dátumot nem tudott mondani, hiszen szeptember közepén egyeztetnek az árusokkal, szeptember 10-ig pedig elkészítik az ideiglenes piac berendezési vázrajzát. Eddigi információink alapján úgy tűnik, hogy ha rövid idôre is, de szünetel majd a Búza téri piac működése. A boltot lebontják Mi lesz a Búza téri piacon található kis csemegebolttal az átépítés során? kérdezte egyik olvasónk. Várkoly Péter elmondta: az épületet lebontják. A felújítás második ütemében pedig elképzelhetô, hogy egy szupermarket is épül a területen. Hogy a második ütem mikor kezdôdik, és mit tartalmaz, azt még nem tudni. Hiszen arra külön pályázatot ír ki az önkormányzat. Búza téri döntés Miskolc (ÉM) A közgyűlés csütörtöki ülésén (zárt ülésen) döntött arról, hogy külsô tôke bevonásával fejleszti a Búza téri piacot. Ezzel lezárult a másfél éve zajló pályáztatási és tárgyalási folyamat. A város a piac hosszú évek óta húzódó rekonstrukcióját és fejlesztését az Ikeron Rt.-vel együttműködve kívánja megvalósítani, ezen terveit egyeztette a KISOSZ-szal is. Az önkormányzat és a befektetô a megújuló piac üzemeltetésére, 20 évre közös fejlesztési társaságot hoz létre, Miskolci Piac Fejlesztô és Üzemeltetô Zrt. néven. A piac területe önkormányzati tulajdonban marad, amelynek használatáért a város ez idô alatt földhasználati díjra jogosult. A 2,6 milliárd forintos beruházás várhatóan ez év végén, jövô év elején kezdôdhet el, és körülbelül egy évig tart. A fejlesztés a buszpályaudvar, a Szendrei utca, Névtelen utca és a Zsolcai kapu által közrefogott, jelenleg is piacként működô, mintegy 13 ezer négyzetméteres területre terjed ki. A tervezett beépítés mértéke közel 60 százalék, a létrejövô hasznos alapterület 4330 négyzetméter lesz.

4 Az új Búza térrôl az árusoknak n A Búza téri piac terveit, a befektetô elképzeléseit ismerhették meg az árusok. Miskolc (ÉM) Az árusok egy tegnap megrendezett fórumon megismerhették a Búza téri új piac látványtervét, valamint az önkormányzat és a befektetô Ikeron Rt. elképzeléseit. A kereskedôket Orosz Lajos alpolgármester tájékoztatta arról, hogy jelenlegi állapotában december végéig működik a piac, ezután a beruházás megvalósulásáig 2008 elejéig ideiglenes helyet kapnak az árusok. A fórumon a bérleti díjakról nem esett szó, valamint arról sem, hogy a kereskedôk mikortól kezdhetik meg az ideiglenes helyen az árusítást. A befektetô szeptemberben tárgyal az árusokkal, ekkor egyeztetnek a bérleti díjakról, valamint az új piac nyitvatartási idejérôl. Velünk senki nem egyeztetett mondta a fórum után lapunknak Bányai Lajos, a Miskolci Piacosok Egyesületének elnöke. Nem hagyhatjuk, hogy a jelenlegi formájában megvalósuljon a beruházás. A látványterv ugyanis szép, de nem piacnak való. Üvegtetôs, ami a zöldségeknek, virágoknak nem kedvezô mondta az elnök. Az egyesület megvárja a szeptemberi egyeztetést, de az ezek után felmerülô egyéni problémákat Bányai Lajos szerint Várkoly Péter projektvezetô egyedül nem tudja majd kezelni. Fidesz: maradjon a városé a Búza tér n A Fidesz szerint a város téglaáron elkótyavetyéli a Búza téri piacot. Miskolc (ÉM NSZR) A Fidesz a Búza téri Vásárcsarnok értékesítésével kapcsolatos helyzetértékelésre hívta tegnap a sajtó képviselôit. A Búza tér átalakításának ügyében ugyanis a város pályázatot hirdetett, befektetôt keresett. Most találtak befektetôt, de idôközben a Vásárcsarnokot műemlékké nyilvánították, ezért új terveket kell készíteni: így a kiírt pályázat kétfordulós lett. A piacrekonstrukciót a legutóbbi közgyűlési ülés zárt ülésen tárgyalta. Mint Lenártek András, a Fidesz miskolci alelnöke elmondta: A bizottsági ülések anyagaiból kiderül, hogy a piac üzemeltetése megéri a befektetônek, hiszen 10 év alatt megtérül a beruházása. Felmerül a kérdés, akkor az önkormányzatnak miért nem éri meg. Erre a városvezetés válasza az volt, hogy a városnak nincs pénze a felújításra. De a befektetôcsoport is döntô mértékben hitelbôl gazdálkodik majd. Téglaértéken Lenártek Andrást azt sem tartotta megnyugtatónak, hogy a város mint fogalmazott téglaértéken elkótyavetyéli a Vásárcsarnokot, és nem veszik figyelembe az eladási árnál, hogy Miskolc legforgalmasabb területérôl van szó. Ezért a Fidesz arra szólítja fel a városvezetést, hogy dolgozzanak ki alternatívát még a végsô döntés elôtt, amelyben a város saját beruházásként újítja fel és üzemelteti a csarnokot és a piacot.

5 Ehhez a párt a Nemzeti Fejlesztési Terv 2-ben lát olyan pályázati lehetôségeket, amely forrást jelenthetne a rekonstrukcióhoz. Búza tér: új terv kell, tolódik az építés Nem született, mert nem születhetett végleges döntés a Búza téri piac ügyében a közgyűlési ülésen. Miskolc (ÉM) Amint azt tegnapi számunk miskolci kiadásának 6. oldalán megírtuk, műemléki védettség alá került a Vásárcsarnok épülete (is). És a volt Avas szállóé. A tény alapvetôen befolyásolja a (közel)jövô történéseit. A csütörtöki miskolci közgyűlési ülés zárt ülésén arról döntöttek volna a képviselôk, hogy a város és a befektetni szándékozó cég közös társaságot alapítson a Búza téri piac újjáépítésére. Nem alakult meg a társaság, mert Káli Sándor polgármester bejelentette: kétfordulós lesz a napirendi pont tárgyalása, éppen a Vásárcsarnok műemlékké nyilvánítása miatt. Ugyanis új tervek szükségesek. alc. Aranyrészvény A zárt ülésen Juga György, az Összefogás-Fidesz-MDF frakció vezetôje egyebek között azt kifogásolta, hogy a város nem saját maga építi át a piacot. Hozzátette: szerinte az apportként bevinni szándékozott felépítmények értéke meghaladja azt a 156 millió forintot, amennyire értékelték. (A város túl ezen évi 40 millió forintért adná bérbe a földterületet a befektetônek.) Szóvá tette, hogy a (budapesti) befektetô több területet is vett már a városban az Erzsébet fürdô mögötti részt és a volt Centrum áruház mögötti területet, ezért tudni kellene, ezek közül melyik a számára fontos. T. Asztalos Ildikó (SZDSZ) azt tudakolta: mivel foglalkozik a cég, az Ikeron Rt. A részvénytársaság miskolci képviselôje elmondta: raktározással, ingatlanfejlesztéssel, gombakonzerv-készítéssel, és milliárdos tôke áll rendelkezésére. Budapesten irodaházak vannak a tulajdonában. És vállalják a városházával közös cégben a piac felépítését, a szerzôdésben rögzítettek szerint. Ennek garanciája lesz majd a szerzôdés, benne például azzal a kitétellel, hogy lényeges kérdésekben csak 100 százalékos szavazataránnyal hoznak döntést. (A közös cégben a városháza százalékkal szerepel, aranyrészvénnyel.) Ami biztos: az áttervezés miatt tolódik a cégalapítás, ezzel maga az építkezés kezdete. Megkérdeztük: Milyen a hangulat a Búza téri piacon? Mit tudnak az átalakításról? Bizonytalanok vagyunk. Nem tájékoztat bennünket senki, hogy mire számítsunk. Nagy a kosz, a fejünkre csöpög az esô, a hólé, a parkoló fizetôvé tételét követôen érezhetôen visszaesett a vásárlók száma. Pedig Miskolcnak szüksége lenne egy jó piacra. Imre Ferenc (57) ôstermelô

6 Félünk, hogy magasabb lesz az asztalok bérleti díja a piac átalakítása után, nem tudjuk, ki fogjuk-e tudni termelni azt az összeget. Azt sem tudjuk, hová helyeznek minket, ha elkezdôdik a felújítás. Senki nem tud semmit. És senki nem mond semmit. Kónyáné Tóth Ibolya (34) ôstermelô Senki nem tájékoztat bennünket, annyit tudunk, amennyit a jegyszedôktôl hallunk, ki tudja, ôk honnan tudják. Azt mondják, muzeális értékű a csarnok, azt fogják felújítani, lebontani biztos, hogy nem fogják. De azon kívül... Nem tudjuk, kihez kellene fordulni információért. Kovács Anetta (42) asztali árus Ráférne a felújítás az egész piacra, ez tény: nézzenek csak körül! Engem biztos, hogy nem keresett meg senki, hogy hogyan tovább. Nem tájékoztattak, csak a pletykák jutnak el hozzánk, semmi más. Tájékozatlan és bizonytalan itt mindenki. Hudácskó Bertalan (36) ôstermelô Sok piacon megfordultam már, de ez a leggyatrább. Abban sem bízhatunk, hogy jobb lesz nekünk a felújítás után. A vasgyári piacon például brutálisan megnôttek a bérleti díjak: nehéz kitermelni. Hogy mi lesz? Azt sem tudjuk, kitôl kérdezzük... Tombácz István (35) vállalkozó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2004. október 21-ei üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2004. október 21-ei üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2004. október 21-ei üléséről. Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: Dr. Kálmán András

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 29-én a Városháza Dísztermében (Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. január 17-ei üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. január 17-ei üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. január 17-ei üléséről. Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: 1. Dr. Kálmán

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. április 12-én 15.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. április 12-én 15.00 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. április 12-én 15.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor polgármester, Révay István alpolgármester, Virág

Részletesebben

Tartalomjegyzék. .. 52 Kereskedelmi szálláshelyek forgalma... 54 2/85

Tartalomjegyzék. .. 52 Kereskedelmi szálláshelyek forgalma... 54 2/85 2011 2. hét Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek... 4 Közművesítik a devecseri lakóparkot... 5 Háromszor annyi az átiratott ingatlan mint korábban... 6 Tényleg drágábbak a kisebb lakások Budapesten?... 7 Luxuspanelek

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat JEGYZŐKÖNYV a 2015. február 10-én, 17.00 órakor kezdődő, az Észak-pesti Kórház hasznosítása tárgyában készült lakossági tájékoztatóról Készült: 2015. február

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2006. május 24. napján, a városháza I. emeleti nagytanácskozó termében megtartott 9. rendes ülés jegyzőkönyve. Jelen vannak: Dr. Buzás

Részletesebben

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény média-megjelenései

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény média-megjelenései A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény média-megjelenései Több mint 54 millió a makói kórháznak promenad.hu, 2014. január 8. A Szegedi Tudományegyetem 2011-ben sikeresen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 7797-2/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2000. november 2-i üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2000. november 2-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2000. november 2-i üléséről Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: 1. Dr. Kálmán András

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. április 14-én 08:30 órai kezdettel tartott üléséről

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. április 14-én 08:30 órai kezdettel tartott üléséről A közgyűlés üléséről hangfelvétel készült. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. április 14-én 08:30 órai kezdettel tartott üléséről Zalaegerszeg,

Részletesebben

------------------------------------------------------------------------------------------------- 700-3/2013. ikt.sz. 3/2013.

------------------------------------------------------------------------------------------------- 700-3/2013. ikt.sz. 3/2013. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Összesen: 22 képviselő-testületi tag. Rieder András, Dr. Szabó István

Összesen: 22 képviselő-testületi tag. Rieder András, Dr. Szabó István Ügyszám: 01/00005/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. január 13-án 14.30 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Polgármesteri Hivatal,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Márianosztra Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 15.-én megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Márianosztra Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 15.-én megtartott nyilvános testületi üléséről. Szám: /2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Márianosztra Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 15.-én megtartott nyilvános testületi üléséről. Jelen vannak: jelenléti ív szerint. Kiss László

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2008. január 08-án (Kedd) 11.00 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Medgyaszay Ház Nagykanizsa,

Részletesebben

Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2015. 10. hét

Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2015. 10. hét Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2015. 10. hét Ha a fogyasztó eláll a szerződéstől, akkor a teljes összeget, a foglalót vagy az előleget is vissza kell fizetni Február 16-án vásároltunk árubemutatón.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésre később érkezett: Dr. Szabó Béla (15,18) Az ülésről távol van: Szalma Botond

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésre később érkezett: Dr. Szabó Béla (15,18) Az ülésről távol van: Szalma Botond JEGYZŐKÖNYV Készült a Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 25-én (péntek) 15.00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal (Budapest,IV. ker. István út 14. II.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2008. január 24-én megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2008. január 24-én megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2008. január 24-én megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Városháza nagy tanácskozó terme Jelen vannak: Szabó András polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. április 17-én, 9.00 órai kezdettel a Városháza dísztermében megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. április 17-én, 9.00 órai kezdettel a Városháza dísztermében megtartott üléséről. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE IV-13.031/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. április 17-én, 9.00 órai kezdettel a Városháza dísztermében megtartott üléséről.

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2013. október 9-én 17.

Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2013. október 9-én 17. Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2013. október 9-én 17.00 órakor kezdődő K Ö Z M E G H A L L G A T Á S Á R Ó L Helye: Polgármesteri Hivatal Díszterem

Részletesebben

Napirendek: 1./ Előterjesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011-2014. évi gazdasági programjának elfogadására

Napirendek: 1./ Előterjesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011-2014. évi gazdasági programjának elfogadására 704 Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. április 15-én ülésének jegyzőkönyve tartott nyílt a./ tárgysorozata: b./ határozatai:59-62/2011. c./ rendelete: 16/2011. Napirendek: 1./ Előterjesztés

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. és újbor. november nagy ünnepe, akár vallási áhítatról, akár kulináris élvezetekről. úti tippek 7.

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. és újbor. november nagy ünnepe, akár vallási áhítatról, akár kulináris élvezetekről. úti tippek 7. A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban mik, Komplex feladatokkal a klasszikus tevékenységei mellett átvett feladatokban is helyt kell állnia a cégnek.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. március 1-jén, 9 órai kezdettel a Városháza dísztermében megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. március 1-jén, 9 órai kezdettel a Városháza dísztermében megtartott üléséről. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE II-16.074/2007. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. március 1-jén, 9 órai kezdettel a Városháza dísztermében megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2004. december 16-ai üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2004. december 16-ai üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2004. december 16-ai üléséről. Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: 1. Dr. Kálmán

Részletesebben

FEJÉR MEGYE Ikt. szám: 362-7/2014 CSÁKVÁR VÁROS JEGYZŐKÖNYV

FEJÉR MEGYE Ikt. szám: 362-7/2014 CSÁKVÁR VÁROS JEGYZŐKÖNYV FEJÉR MEGYE Ikt. szám: 362-7/2014 CSÁKVÁR VÁROS JEGYZŐKÖNYV 2014. február 5-én megtartott nyilvános üléséről Rendeletek: 1/2014. (II. 06.) az önkormányzat és intézményei 2014. évi költségvetéséről 2/2014.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2008. (II. 11.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2008. (II. 11.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 30/2008. (II. 11.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Megyei Jogú Város A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán című projektje

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 4/2014. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. március 26. napján megtartott R E N D E S K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban 1 Fertőd Város

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. október 27-én (Csütörtök) 13.00 órakor tartott soros nyílt üléséről.

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. október 27-én (Csütörtök) 13.00 órakor tartott soros nyílt üléséről. JEGYZŐ KÖNYV Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. október 27-én (Csütörtök) 13.00 órakor tartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Medgyaszay Ház Nagykanizsa, Sugár u. 5. Jelen vannak:

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. tavaszi megújulás

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. tavaszi megújulás A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban rendet a gyártelepen Az önkormányzat rendezni szeretné a diósgyőri kohászat helyén maradt iparterület sorsát. A

Részletesebben

Dr. Garai István: a LEADER telitalálat volt

Dr. Garai István: a LEADER telitalálat volt A Kiskunok Vidékéért Egyesület hivatalos lapja II. évfolyam 1. szám Balotaszállás, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Gátér, Harkakötöny, Jászszentlászló, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas,

Részletesebben