Ez a zseniális találmány mentheti meg az emberi civilizációt

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ez a zseniális találmány mentheti meg az emberi civilizációt"

Átírás

1 Ez a zseniális találmány mentheti meg az emberi civilizációt Julian Melchiorri még csak most diplomázik az angol iparművészeti egyetemen, de a nevét az elmúlt pár napban sokan megjegyezték. Julian a Tufts Egyetem kutatóival közösen fejlesztett ki egy mesterséges levelet, ami fény hatására oxigént termel, pont úgy, mint a Földön található növények. Megrázóan egyszerű képek a magyar kórházi menüről Egy magyar beteg elkezdte lefotózni, mit kap enni. Nem szándékos minimalizmus a javából! /+szilylaszlo (18+) Náci népirtásra emlékeztető vérfürdőt rendezett az Iszlám Illés az ATV-ben szólt be Tarlósnak És még egy fideszes polgármestert is alaposan kiosztott, sőt, a harmadik Orbán-kabinet kormányzati szerkezetét is bírálta. Az ebola felfedője szerinte nem kell világjárványtól tartani Nem okoz világjárványt az Ebola-vírus a jelenlegi nyugat-afrikai gócon kívül, mivel a kórokozó terjedéséhez "igen közeli kontaktus" szükséges - jelentette ki a vírus belga felfedezője. Mussolinihez hasonlították Orbánt A Newsweek Magyarország Mussolinijének titulálta Orbánt. Kitömte Andy Vajna zsebét a kormány Két felcsúti stadiont lehetne felhúzni abból, amennyiről lemondott a kormány Andy Vajna javára. Egy tengerentúli Pesten ANDY VAJNA PÁLYÁJA Gattyán György házában lakik, Habonyékkal és Rogánékkal barátkozik. Pengeéles eszű, vérprofi üzletember, eszméletlen teherbírású, önmagával is kőkemény vezető, ugyanakkor sziporkázó társasági figura, aki remekül főz és a barátaiért tűzbe megy - mindez egy személyben Hollywood tengerentúlról érkező követe. Hazajött, rárúgta az ajtót a filmes szakmára, ám mára ellenfelei is elismerik: a magyar filmkészítés bajban lenne nélküle. Mostanság a kaszinókoncessziók győztesét támadják benne "A liberális megszorító jelző" Konzervatív véleményformálókat kérdeztünk arról, hogy hogyan értelmezik a szombati Orbán-beszédet.Hegemóniára törekvő demokráciafelfogás, az erősek mérték- és gátlástalansága vagy az európai szabadságprogram csúcsteljesítménye? A liberális demokrácia, illetve az orbáni értelemben vett "liberális" értelmezésére kértünk magukat

2 konzervatívnak tekintő közírókat, politikai szakértőket, eszmetörténészeket. Bár a legtöbben nem álltak kötélnek, a gyökeresen eltérő definíciókat adó válaszokból az is kiderül, milyen színes világ a konzervatívoké is. sötétlik minden ház ablakán Nagy valószínűséggel Orbán Viktor az első az emberiség kultúrtörténetében, akinek gondolkodásában a dolgok ismerete a rossz látási viszonyokkal azonosul. Játék a tűzszünettel A Hamász minden megállapodási tervezetet elutasít majd a jövőben is - kivéve azt az egyet, amelyhez legfeljebb a zavarosban halászó Törökországnak és Katarnak fűződik érdeke. Megesszük a sündisznót is Az alföldi napszámosok világa Keresetük semmire sem elég, embertelen körülmények közt dolgoznak, és sokszor kerülnek megalázó helyzetbe. Bakson, a petrezselyem-baleset után ismerkedtünk a napszámosok életével. Geszti Péter hajlékony gerince Nemrég drámai interjúban fejtette ki lesújtó véleményét a politikáról és a magyar elitről. Most pedig előzékenyen meg is mutatja, mire gondolt. Érdekes interakcióba lép a fenti mondatokkal a Bors mai cikke, amelyből nemcsak az derül ki, hogy Geszti az NKA-tól behúzott 800 ezret dalszövegírásra (soha nem találnák ki: A Pál utcai fiúk készülő musicalváltozatához ír dalszövegeket), hanem egy ennél sokkal cifrább eset is. A lap információi szerint ugyanis Geszti a Magyar Nemzeti Filmalap marketingeseként dolgozik évi hatmillióért, ezzel párhuzamosan pedig producerként pályázott az őt alkalmazó szervezethez, és hát mit ad isten, nyert is hét és fél millát. Hogy mi a tanulság? Egyszerűen jól kell csinálni azt, amivel foglalkozol. Még az NFÜ-t is támogatta a Norvég Alap Az illiberális állam építésében akadályt jelentő külföldi pénzekből régebben az állam is szakított. Nem állítja le a kormány a Norvég Alap Kehi-vizsgálatát. A miniszterelnök hétvégi megszólalása óta ismét reflektorfénybe kerültek a norvég pénzek, miután Orbán Viktor általánosságban akadálynak és külföldről fizetett politikai aktivistáknak bélyegezte a civil szervezeteket. Megpecsételődött a Pető Intézet sorsa Megjelent csütörtökön a Pető Intézet állami fenntartásba vételével kapcsolatos kormányrendelet és -határozat, rögzítve, hogy a leendő Pető András Főiskola szeptember 1- jétől veszi át a feladatokat - írja az MTI.

3 Így szólt be Simicska Lajosnak név nékül a kormányszóvivő "Jól látszik, hogy a kormány intézkedései súlyosan sértik egyes gazdasági szereplők pénzügyi érdekeit." Na végre, megint lehet mozizni, Kurucz Éva kőkemény stílusban küldi el a Magyar Nemzetben Seszták miniszter menesztését követelő S. Lajost a francba Feltétel nélküli tűzszünetet kötött Izrael és a Hamász A hetvenkét órás fegyvernyugvás pénteken helyi idő szerint nyolckor kezdődik. A Gázai övezetben már nemigen van hova menekülni a harcok elől. Sesztákozni csak pontosan, szépen Akár megtiszteltetésnek is vehetnénk, hogy a Magyar Nemzet a fideszes visszásságokat feltáró írásaink közül a Seszták Miklósról szólóknak kiemelt figyelmet szentel. Míg más kormánypárti politikusok kínos ügyei a lapot rendre hidegen hagyják, addig a nemzeti fejlesztési miniszterről szóló tudósításainkat láthatólag velünk együttérezve idézi. Mindezzel a Magyar Nemzet több legyet üt egy csapásra. Hisz mostantól akárki megláthatja, hogy a lap a) nem kritikátlanul kormánypárti b) elismeri a kormánnyal kritikus orgánumok munkáját c) a magyar sajtó szabadabb, mint valaha. A Seszták Miklósról szóló Magyar Nemzet-cikkeknek a média szabadságát bizonygató következő kormányjelentések élén a helyük. Szabadság tér visszatér A tüntetések több mint száztíz nap után szünetelnek, de csak időlegesen. Kénytelen lesz éhen halni Orbán háza előtt Akkor meghalok közli Hajdu Attila. Láthatóan nem tréfál, nagyon is komolyan gondolja, amit mond. Azt kérdeztük tőle, mit tesz majd, ha eredménytelen lesz a demonstrációja. Nem fogom abbahagyni az éhségsztrájkot, amíg Orbán Viktor nem teljesíti a kérésemet. Az ötvenéves, 2010 óta munkanélküli korábban külkereskedőként és logisztikai szakemberként tevékenykedő férfi személyes harcáról két évvel ezelőtt számoltunk be lapunkban. Hajdu Attila két évig dolgozott a budavári önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezeténél, az úgynevezett vári beléptetési osztályon parkolási diszpécserként. Feladatai közé tartozott a beléptető- és kiléptetőkapuknál dolgozók, valamint a parkolóőrök munkájának irányítása-ellenőrzése. Létszámtizedelés Több mint tíz százalékos elbocsátási dömpinggel kell szembesülniük az elkövetkező hónapokban az energia szektor dolgozóinak. A munkavállalók a helyzetét tovább rontja, hogy egy hasonló mértékű kiszervezési hullám is elindul a közeljövőben. Mindez a kormány erőszakos rezsicsökkentési intézkedéseinek a következménye - állítják szakértők. Kedvezményeik elvesztése miatt azok az alkalmazottak sem járnak jól, akiknek a cégét államosítja a kormány. Szórták a pénzt a HÖK-ök Szabálytalanságokat tárt fel a gazdálkodási jogkörök gyakorlásában a felsőoktatási intézmények többségénél az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a közötti időszakot és az első lépcsőben nyolc intézményt érintő vizsgálata.

4 Geszti befogja a száját, a nemzet meghálálja neki Nem akármilyen alpári kampányt gyártott Geszti Péter 2002-ben az SZDSZ köpönyege alatt az első Orbán-kormány ellen. Tizenkét év után a nemzeti együttműködés busás hálája sem marad el: jól jönnek neki az NKA-százezrek, illetve az Andy Vajna-féle Magyar Nemzeti Filmalaptól behulló milliók, amely mellett nem átall Geszti arról beszélni: ebben az országban most olyan állapotok vannak, ahol nem ildomos szinte megszólalni sem. Gyurcsányék jelöltje lehet a befutó Kész megfontolni az MSZP, hogy beálljon a Demokratikus Koalíció főpolgármester-jelöltje, Balázsovits Lajos mögé, akit az Együtt PM is támogat. Gyurcsány Ferencék a közös felelősségvállalás jegyében nyilvános felkérést várnak az MSZP-től értesült lapunk. A szocialisták napokon belül döntenek Húsz év múlva Régi történet, de ma is tanulságos. Húsz éve ilyenkor egy feldúlt, töredezett és tavasszal nagyon megvert jobboldal készült az újabb megméretésre, az önkormányzati voksolásra. A választás szabályait éppen ekkor írta át alapjaiban a vegyes rendszer torzító hatásának köszönhetően kétharmados parlamenti többséggel rendelkező MSZP SZDSZ-koalíció, fittyet hányva az ellenzék hangos és kétségbeesett tiltakozására. Multikcégeket érinthet az uniós bírság Külföldi cégek fizethetik meg az útépítési pályázatok kapcsán kiszabott uniós szankció felét. Bár a kormány még nem döntött a büntetés áthárításáról, a tételes uniós vizsgálat lehetőséget ad erre Félreértelmezés felsőfokon A Tusnádfürdőn elhangzott beszéd tudatos félreértelmezése zajlik, nem épp újkeletű üzenetekkel.a liberális-illiberális vita egyik oldala pusztán logikai: természetesen a kormányfő nem az orosz és a keleti politikai rendszereket tekinti mintának, csupán ezen államok gazdaságainak egyes jellemzőit például versenyképesség pozitív példaként állította. Aki mást állít, az csak a félreértelmezés eddig megszokott gyakorlatát folytatja. A dolog másik oldala politikai, pontosabban a politika mint rendszer morális tartalmának elvek/meggyőződések/elvárások szerinti eltérő értelmezéséből fakad. Martonyi a jövőbe látott? Már hat éve megírta Orbán idei tusványosi beszédét Heti Válasz Halálsikolyok és kiátkozások fogadták Orbán Viktor minapi tusnádfürdői szavait a liberális demokráciák alkonyáról és a tekintélyuralmi rendszerek sikeréről. Pedig Martonyi János volt külügyminiszter már 2008-ban nagyívű elemzést adott a helyzetről, ám akkor mégsem szakadt le a plafon.

5 Úton az elnöki rendszer felé? A közvetlen államfőválasztással legitimálhatja saját, évtizedekre átmentett hatalmát Orbán. Amennyiben a Fidesz-KDNP közvetlenné teszi az államfőválasztást, azzal lényegében már félelnöki, vagy akár teljesen prezidenciális rendszer vezethető be Magyarországon - állítja Fleck Zoltán. A kormányfő tusnádfürdői beszéde után felmerült, az ott bejelentett, "új hatalmi berendezkedés" már egy prezidenciális szisztéma lesz, amelybe Orbán átmentené hatalmát. Mindehhez csak apróbb alkotmány- és törvénymódosításokra van szükség. Pató Pál elvtársék Ha a tegnapi egyeztetés utáni nyilatkozatokat olvassuk, akkor a baloldali pártok már győztek is az önkormányzati választáson. Nyerőemberek Ángyán József hatodik jelentése A kép egyre sötétül. Hatodik szövegfolyamához ért Ángyán József egykori vidékfejlesztési államtitkár földpályázatokat elemző sorozata, és csak a hozzáértő számára világos, hogy az aranykoronák, hektárok, földpályázatok dzsungeléből miként bontakozik ki a dél-amerikai latifundiumok, kolumbiai kokainbárók, nagyorosz oligarchák világára emlékeztető magyar falukép. (Persze kicsinyített, torzított változatban.) Van lakása? Mutatjuk, mennyit bukott Külföldi össztűz Orbánra, "Európa problémás gyerekére" Amikor az EU számos nehéz problémával küszködik, akkor az európai vezetők hajlamosak figyelmen kívül hagyni Orbán Viktor szavait és tetteit, ám úgy tűnik, a magyar miniszterelnök nem csak egy múló gond a sok közül - írta a Financial Times. _gyerekere html Egymilliárdot bukhatnak Csányi cégei Több mint egymilliárd forintos kiesés lehet" nyilatkozta lapunknak Csányi Sándor azzal kapcsolatban, hogy hogyan érinti a nevéhez köthető cégeit a területalapú támogatások elvonása. A kormányzat nemrég döntött arról, hogy 100 százalékban elvonják a mezőgazdasági vállalkozások területalapú támogatásait 1200 hektáros birtokméret felett. Az 1037 és 1200 hektár közötti birtokoktól 5 százalékot vonnak el. Ez összesen 525 nagyüzemet érint, mintegy 20 milliárd forint értékben. Csányi abban bízik, hogy lesz majd kompenzáció ezzel kapcsolatban és akkor az ő érdekeltségeinél is kisebb mértékű lesz a kiesés.http://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/egymilliardot-bukhatnak-csanyicegei

Az ellensúly lapja. Csődlátás. A Kósa-Szijjártó forintbedöntő akció. Az elnök emberei

Az ellensúly lapja. Csődlátás. A Kósa-Szijjártó forintbedöntő akció. Az elnök emberei Csődlátás A Kósa-Szijjártó forintbedöntő akció A kormány eddigi munkájának mérlege Egyre rosszabb kilátások Alig néhány hónapja indult be a fideszes hatalmi gépezet, de máris mérhetetlen károkat okozott

Részletesebben

Tiszavasváriban HAZAI PÁLYA. Elsöprő jobbikos győzelem. 764 milliárdos megszorítás. Sztárinterjú Frenreisz Károllyal 12.

Tiszavasváriban HAZAI PÁLYA. Elsöprő jobbikos győzelem. 764 milliárdos megszorítás. Sztárinterjú Frenreisz Károllyal 12. II. évfolyam, 2. szám, 2012. április-május Kajakra külföldre mennek Douchev-Janics Natasa, Sarudi Alíz, Benedek Dalma és még sorolhatnánk azokat a kajakosainkat vagy kenusainkat, akik különböző okok miatt

Részletesebben

2012.07.19. csütörtök

2012.07.19. csütörtök 2012.07.19. csütörtök Okos ember ésszel jár, nem bunkóval Új esélyt adna az MSZP Török Zsolt felrobbantotta az ATV stúdióját Széttépték az iskolában Kertész portréját 16 ezer aláírás a kazincbarcikai kórházért

Részletesebben

/ Esztergom / Régió Demokratikus ABC / Blogfigyelő / Kultúra. Mikulás II. ÉVFOLYAM 20. SZÁM / 2012. DECEMBER 4. / ELEKTRONIKUS KIADÁS

/ Esztergom / Régió Demokratikus ABC / Blogfigyelő / Kultúra. Mikulás II. ÉVFOLYAM 20. SZÁM / 2012. DECEMBER 4. / ELEKTRONIKUS KIADÁS CIVILHETES Jegyzet / Esztergom / Régió Demokratikus ABC / Blogfigyelő / Kultúra Mikulás II. ÉVFOLYAM 20. SZÁM / 2012. DECEMBER 4. / ELEKTRONIKUS KIADÁS y A ZENÉSZKLUB BEMUTATJA Jegyárak helyszínen 1.200

Részletesebben

2012.06.18. hétfő. Nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban. Vidékrombolás, Csöbörék 'zűrös ügyeivel' Félidős bizonyítvány: elégtelen

2012.06.18. hétfő. Nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban. Vidékrombolás, Csöbörék 'zűrös ügyeivel' Félidős bizonyítvány: elégtelen 2012.06.18. hétfő Nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban Vidékrombolás, Csöbörék 'zűrös ügyeivel' Félidős bizonyítvány: elégtelen Egy demokrata emlékére, aki nem akart alattvaló lenni Távoznia

Részletesebben

2012. 4. - - - A - OGY

2012. 4. - - - A - OGY 2012. december 4. Gyöngyösi felszólalása - Az Európai Szocialisták Pártja elítélte a beszédet Mesterházy: az MSZP az emberekkel, szakmai szervezetekkel konzultálva írta új programjait 4K!: az ellenzéknek

Részletesebben

Mesterházy Attila beszéde 2014. január 25. Papp László Budapest Sportaréna

Mesterházy Attila beszéde 2014. január 25. Papp László Budapest Sportaréna 1 Mesterházy Attila beszéde 2014. január 25. Papp László Budapest Sportaréna Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Orbánnak mennie kell! Ebben a három szóban tudom összefoglalni azt, hogy mit is kellene mondani

Részletesebben

Ingyenes közéleti lap. Mindenkit megfigyelhet a háttérhatalom. Nincsenek titkaink a világhálón. A jövőt nem lehet megállítani

Ingyenes közéleti lap. Mindenkit megfigyelhet a háttérhatalom. Nincsenek titkaink a világhálón. A jövőt nem lehet megállítani HAZAI PÁLYA I. évfolyam 2. szám 2011. november-december Veszélyben a termőföld, veszélyben az ország Az az ország, amelyik elveszti földje felett az önrendelkezést, önálló állami létét veszélyezteti gazdasági

Részletesebben

Pesterzsébeti. Kedves Olvasónk! Halottak napján. Azért kell váltani, hogy jobb legyen. Demokratikus baloldali lap. Ady Endre. Szemfényvesztés az egész

Pesterzsébeti. Kedves Olvasónk! Halottak napján. Azért kell váltani, hogy jobb legyen. Demokratikus baloldali lap. Ady Endre. Szemfényvesztés az egész Pesterzsébeti Demokratikus baloldali lap 2012. október Kedves Olvasónk! Igazi öröm az Összhang szerkesztői számára, hogy kíváncsi a gondolatainkra, és újra találkozhatunk. Nem tagadjuk, hogy ezek a gondolatok

Részletesebben

balközép Politikai évadnyitót tartott az MSZP Folyamatosan úszunk szemben az árral beszélgetés Ujhelyi István alelnökkel

balközép Politikai évadnyitót tartott az MSZP Folyamatosan úszunk szemben az árral beszélgetés Ujhelyi István alelnökkel Folyamatosan úszunk szemben az árral beszélgetés Ujhelyi István alelnökkel Őszi ülésszak biztonságban vannak-e a képviselők? Politikai évadnyitót tartott az MSZP Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Képviselőcsoport

Részletesebben

KAMPÁNYSTART. Teljes gőzzel A tisztánlátás kedvéért Ígéretek helyett tények. Nőnap A hölgyeket köszöntöttük 2010/2

KAMPÁNYSTART. Teljes gőzzel A tisztánlátás kedvéért Ígéretek helyett tények. Nőnap A hölgyeket köszöntöttük 2010/2 XVII. évfolyam 2. szám Magyar Szocialista Párt és Országgyűlési Képviselőcsoportja www.mszp.hu balközép /2 KAMPÁNYSTART Teljes gőzzel A tisztánlátás kedvéért Ígéretek helyett tények Nőnap A hölgyeket köszöntöttük

Részletesebben

Ingyenes közéleti lap. A jövő elkezdődött:

Ingyenes közéleti lap. A jövő elkezdődött: Ráfizetés az EU-tagságunk - 150 milliárddal zsarol az unió - Gyurcsány-féle IMF-hitel Orbánéknak 4. - Megszorítások idegen ajánlásra BALCZÓ ZOLTÁN Uniós tagságunk veszélyezteti leginkább a függetlenségünket

Részletesebben

Fekete Könyv. Budapest tönkretétele I-II-III.

Fekete Könyv. Budapest tönkretétele I-II-III. Fekete Könyv Budapest tönkretétele I-II-III. 2010-2013 1 Bevezető Borús gondolatok Budapest Fekete Könyve elé Az elmúlt két évben összeállítottuk Budapest Fekete Könyveit. Évről évre sorra vettük, miként

Részletesebben

+ = 24 HAZAI PÁLYA. JOBBIK: NEM LESZ KEGYELEM a gyermekek, idősek, nők bántalmazóinak! elmúlt. Ők már bizonyíthattak, elég volt belőlük!

+ = 24 HAZAI PÁLYA. JOBBIK: NEM LESZ KEGYELEM a gyermekek, idősek, nők bántalmazóinak! elmúlt. Ők már bizonyíthattak, elég volt belőlük! 11. Atomrobbantással ér fel a föld kiárusítása A Fidesz-kormány a választások előtti hajrában igyekszik minden állami vagyont átjátszani a sajátjainak, így a földet is. Emellett a külföldiek alig várják

Részletesebben

Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2013. 48. hét. Törvénymódosítás készült a rezsicsökkentés végrehajtásáért

Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2013. 48. hét. Törvénymódosítás készült a rezsicsökkentés végrehajtásáért Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2013. 48. hét Faragnak a közös költségből Törvénymódosítás készült a rezsicsökkentés végrehajtásáért Januártól tovább csökkenhet a társasházak közös költsége.

Részletesebben

rségváltás a Parlamentben http://index.indavideo.hu/video/2014_orseg Megszavazták a megszállás emlékm vét

rségváltás a Parlamentben http://index.indavideo.hu/video/2014_orseg Megszavazták a megszállás emlékm vét Őrségváltás a Parlamentben A külföldi turisták akartak díszőrségváltást, mert máshol is van olyan. Megkapták, zseniális lett. http://index.indavideo.hu/video/2014_orseg Megszavazták a megszállás emlékművét

Részletesebben

Mesterházy Attila és Martin Schulz a Pilvax közben tartott ünnepi rendezvényen

Mesterházy Attila és Martin Schulz a Pilvax közben tartott ünnepi rendezvényen I. évfolyam 2. szám, 2011. március Diktátumokat kényszerítenek az országra Alkotmányos puccs zajlik hazánkban Mesterházy Attila szerint alkotmányos puccs zajlik Magyarországon, amelyet csak közös erővel,

Részletesebben

A Fidesz egyenrangú partnerségre törekszik az EU-val

A Fidesz egyenrangú partnerségre törekszik az EU-val A tengerparton, a homokba rajzol. Hogy mit? Messzebbről nézve valószínűleg szóhoz sem jutsz http://lajk.hu/tengerparton-homokba-rajzol-hogy-mit-messzebbrol-nezve-valoszinulegszohoz-sem-jutsz/ Lezsák szembefordult

Részletesebben

A nők politikai részvétele Közép- és Kelet-Európában

A nők politikai részvétele Közép- és Kelet-Európában MESTERHÁZY GURMAI STETTER SZABÓ MARINOVIC KLEVA SEHNALOVA DEMETER SILOVIC LEAKOVIC SCHMÖGNEROVÁ LOKAR REISIG KORÓZS JAVORNIK ALFÖLDI SZEKERES A nők politikai részvétele Közép- és Kelet-Európában Az Európai

Részletesebben

III. évfolyam 16. szám. 2012.április 16 2012. április 22.

III. évfolyam 16. szám. 2012.április 16 2012. április 22. III. évfolyam 16. szám. 2012.április 16 2012. április 22. Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) közleményei 2012. április 16. A kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről, valamint egyes oktatási

Részletesebben

Elég volt a többletterhekbõl

Elég volt a többletterhekbõl Közéleti információs havilap Megjelenik minden hónap elsõ hetében II. évfolyam 3. szám, 2008. március Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Szeged,

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2011.12.14. szerda Költségvetés 2012 - MSZP: recesszió várható, a zárolás nem elég Washingtoni konferencia a magyar médiatörvényről Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a fideszes kormányzás árát Budapest fizeti

Részletesebben

Hazánk. A társadalomnak joga van az önvédelemre. Igazságosság nélkül veszélybe kerül a béke. A társadalom szociális ellehetetlenülése

Hazánk. A társadalomnak joga van az önvédelemre. Igazságosság nélkül veszélybe kerül a béke. A társadalom szociális ellehetetlenülése K E R E S Z T É N Y S É G É S A KDNP, az MKDSZ és a BIA lapja K Ö Z É L E T A társadalomnak joga van az önvédelemre Igazságosság nélkül veszélybe kerül a béke Tüntetéseken innen, tüntetéseken túl A társadalom

Részletesebben

Hazánk. Torlaszok a tudáshoz vezetõ úton. Charta a szabad vasárnapért. A reformok igazi arca. Semjén Zsolt levele

Hazánk. Torlaszok a tudáshoz vezetõ úton. Charta a szabad vasárnapért. A reformok igazi arca. Semjén Zsolt levele K E R E S Z T É N Y S É G É S A KDNP, az MKDSZ és a BIA lapja Csak a nemzeti kockázatközösség elfogadható Hét, az egészségügy több-biztosítós modelljének kialakításában részt vevõ külföldi biztosítótársaság

Részletesebben

AZÁNK KERESZTÉNYSÉG ÉS KÖZÉLET A KDNP, AZ MKDSZ ÉS A BIA LAPJA 2011 OKTÓBER. IKSZ: Gyurcsány hagyja abba a közhangulat mérgezését

AZÁNK KERESZTÉNYSÉG ÉS KÖZÉLET A KDNP, AZ MKDSZ ÉS A BIA LAPJA 2011 OKTÓBER. IKSZ: Gyurcsány hagyja abba a közhangulat mérgezését KERESZTÉNYSÉG ÉS KÖZÉLET A KDNP, AZ MKDSZ ÉS A BIA LAPJA 2011 OKTÓBER Közösségeket kell létrehoznunk vagy segítenünk Az idei esztendő első félévében fő feladatunk az alkotmány megalkotása volt, most a

Részletesebben

DGAPbericht. Nr. 29 / Juni 2015

DGAPbericht. Nr. 29 / Juni 2015 DGAPbericht Nr. 29 / Juni 2015 Magyarország a médiában 2010-2014 a sajtótudósítások kapcsán A Magyarország Munkacsoport zárójelentése (Klaus von Dohnanyi (Elnök), Gelencsér Ágnes, Hegedűs Dániel, Gereon

Részletesebben

Budapest trónfosztása

Budapest trónfosztása VILÁG PROLETÁRJAI, EGYESÜLJETEK! Budapest trónfosztása Magyarország lakosságának a nyolcvan százaléka vidéken él. Vagyis nem Budapesten, ebben a kiemelt és minden település fölé helyezett, túlfejlett városban.

Részletesebben

Ingyenes közéleti lap

Ingyenes közéleti lap II. évfolyam, 2. szám, 2012. április-május Újra divatban a magyar Kalocsai, matyó, kalotaszegi újra divatba jöttek a legnépszerűbb magyar motívumok. Ami pár éve még cikinek 11. számított, az mára divatos

Részletesebben

VILÁG PROLETÁRJAI, EGYESÜLJETEK! I. (XVIII.) ÉVFOLYAM 18. SZÁM. 2006. szeptember 22. A MAGYAR KOMMUNISTA MUNKÁSPÁRT LAPJA A HAZUGSÁG ÁRA

VILÁG PROLETÁRJAI, EGYESÜLJETEK! I. (XVIII.) ÉVFOLYAM 18. SZÁM. 2006. szeptember 22. A MAGYAR KOMMUNISTA MUNKÁSPÁRT LAPJA A HAZUGSÁG ÁRA VILÁG PROLETÁRJAI, EGYESÜLJETEK! I. (XVIII.) ÉVFOLYAM 18. SZÁM A MAGYAR KOMMUNISTA MUNKÁSPÁRT LAPJA A HAZUGSÁG ÁRA 2 NÉZÕPONT BAL SZEMMEL Thürmer Gyula MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT

Részletesebben

Hagyod, hogy a pénzük döntsön? 200 forint

Hagyod, hogy a pénzük döntsön? 200 forint 2013. október 12. MUNKÁSPÁRT 2013. október 12. 1 200 forint Hagyod, hogy a pénzük döntsön? Alapvető élelmiszer ÁFA: 0%. Gazdagok vagyonadója: 40%. Többkulcsos SZJA? Igen! Alanyi jogon járó nyugdíj? Igen!

Részletesebben