KIADJA: SZEGEDI MOZGÁSSÉRÜLTEK ALTERNATÍV EGYESÜLETE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KIADJA: SZEGEDI MOZGÁSSÉRÜLTEK ALTERNATÍV EGYESÜLETE"

Átírás

1 I

2 KIADJA: SZEGEDI MOZGÁSSÉRÜLTEK ALTERNATÍV EGYESÜLETE Cím: Internet cím: Szeged, Veres ács u. 17/b. Telefon: 70 / Telefon, Fax: 62 / Adószám: Számlaszám: OTP Kiemelten közhasznú szervezet A KIADÁSÉRT FELELŐS: Fekete Éva EGYESÜLETI ELNÖK Összeállította: Tápai Lajos KISNYOMTATVÁNY SZEGED, ÁPRILIS

3 1 Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló évi közhasznú tevékenység rövid tartalmi leírása: A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete 2013 évi feladatainak végrehajtásáról, illetve az állami költségvetési támogatás felhasználásáról. A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete teljes költségvetési beszámolóját a Közhasznúsági jelentés egyéb adatait ismertető összesítés tartalmazza. 1./a. Az Egyesület fejlődésének bemutatása: A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezet, tekintettel arra, hogy állami és önkormányzati feladatkörbe tartozó tevékenységeket is végez. Jogszabályi kötelezettség, illetve önkormányzattal kötött feladat ellátási szerződés alapján. Kiemelkedően közhasznú minősítését évben is megőrizte. Tagságunk létszáma 494 fő. Az egyesület elnöksége 4 alkalommal ülésezett. Egyesületünk jelentős számú civil szervezettel, valamint alapítvánnyal áll kapcsolatban. 1./b. Beszámoló röviden a 2013 évről SOKOLDALU kiadványunk 2013-ban, 4 alkalommal jelent meg. A Sorstársi Tanácsadó Szolgáltatás 2013-ban is folytatódott, melyet egyesületünk azzal a szándékkal indított, hogy a nehéz, sokszor kilátástalan helyzetben levő sorstársaknak egy kapaszkodót adva közösen keressünk megoldást, megváltozott élethelyzetükre. Minden hónap második péntekén, teadélutánt tartottunk tagjaink részére. Minden hónap utolsó péntekén, boccia versenyt szerveztünk, regionálisan. Február 27.-én ünnepeltük a Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézményünk 12. születésnapját, ezen évfordulónk alkalmából nyílt napot tartottunk, bemutattuk intézményünket, és a hozzátartozó Makray Fejlesztő Iskolát. Február 28-án, Más -ként, de Élni. Nyugdíjas szervezetek kiállításának megtekintése.

4 2 Március 8-án, könyvtárbemutató. Az Északvárosi Fiókkönyvtár megtekintése, bepillantás munkájukba. Március 29-én tartottuk meg tavaszköszöntő ünnepi közgyűlésünket. Itt számolt be az elnökünk az elmúlt évben végzett munkáinkról, és a tagság elfogadta a közhasznúsági jelentésünket. Április 19-én, képzőművészeti kiállítás sorozat indult szervezésünkben, Újrafestett valóság címmel, melyen három szájjal-lábbal festő sorstársunk és egy mozgássérült alkotó állított ki. A vándorkiállítás a mihálytelki Móricz Zsigmond Művelődési Házban kezdődött, majd Gyálaréten (május 3-12), Mórahalmon (május 13 24), Szatymazon (május 27 június 11), Tápén (június 25 július 4), a Petőfi-telepi Művelődési Házban (szept. 3 15), és végül az Ásotthalmi Művelődési Házban (szept ), állítottak ki. Április 12-én, a Felsővárosi Minorita Templom megtekintése. Június 17 19, Dunaalmásra háromnapos kirándulást szerveztünk, 5 fiatallal és 4 kísérővel. Június 24-én, délutánra, Ásotthalomra a Fenyő Panzióba kaptunk meghívást egy gyerektáborba, ahova 7 17 éves gyermekek jöttek el az ország különböző városaiból a tolerancia napra. Július 29-én, vadasparki egyesületi közös kirándulás Augusztus 17-én, egyesületi közös kirándulás Ópusztaszerre. Szeptember én került megrendezésre a III. Szegedi Nagy Sportágválasztó rendezvény az Újszegedi Kisstadionban és a Sportuszodában. 20-án, pénteken egyesületünk is képviseltette magát. A gyerekek megismerkedhettek a Boccia sportággal. Október 30-án a teadélutánra ellátogatók kellemes környezetben készülhettek a halloweenre. A kis csoportlétszám ellenére a foglalkozás kellemes hangulatban telt. Töklámpást faragtunk, beszélgettünk és teáztunk.

5 3 December 6-án, délután 4 órától, a Klauzál térre és a Kárász utcára ismét kivonult az Egyesület kerekes-székes Mikulása, hogy ajándékcsomagjaival örömet szerezzen a gyermekeknek, egyúttal jelenlétével is segítse a tudatformálást, segítsen eltávolítani a falat, mely sérültek és épek között húzódik. December 11-én, Luca napi teadélutánt tartottunk a Csongrádi sgt. 76 szám alatt. Luca búzát ültettünk, és megismerkedtünk a Luca- napi hagyományokkal is. Sokat beszélgettünk. December 21-én. Rendeztük meg szokásos Karácsonyi ünnepségünket, melyet ezúttal új helyen a Kecskés-telepi Művelődési Házban tartottunk meg. Rendezvényünknek és az előadásoknak nagy sikere volt évben is minden sérült számára elérhető volt. Pihenőházunk telt házzal üzemelt 2013 nyarának minden napja ki volt használva, Továbbra is gyűjtjük a kupakokat, a halmozottan sérült gyermekek Dunaalmási pihenőházának működtetéséhez. Támogató Szolgálatunk az ellátási szerződésben foglaltak szerint teljesítette éves tervét, egyre több sérültnek segítünk, ezzel jelentősen megkönnyítve a napi életvitelüket. Szállító szolgálatunkat, melyet fogyatékkal élők vehetnek igénybe, a közlekedésük megsegítése, egész évben teljes kihasználtsággal üzemelt. Folytattuk a tolerancia napnak nevezett programunkat, melynek során különböző általános, és középiskolákba, látogattunk el. A sérültek segítségével (látássérült, hallássérült, mozgássérült, értelmi fogyatékos) igyekeztünk bemutatni életvitelünket a gyermekeknek. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik évi személyi jövedelemadójuk 1 %-át felajánlotta. Az idei évben is várjuk szíves felajánlásukat, melyet előre is köszönünk!

6 4

7 5

8 6

9 7 Teljességi nyilatkozat. Cég neve: Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete Székhely: 6725 Szeged, Veresács u. 17/B. A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete évi beszámolójának könyvvizsgálatával kapcsolatban, annak érdekében, hogy a könyvvizsgáló az éves beszámolónak a számvitelről szóló módosított évi C. törvénnyel, valamint a 224/2000./XII.19/ Korm. Rendeletnek való megfelelésről véleményt alkothasson, igazoljuk, hogy a legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint képviseltük a könyvvizsgálat során az alábbiakban foglaltakat: 1. Felelősek vagyunk a számvitelről szóló módosított évi C. törvénynek, valamint a 224/2000./XII.19/ Korm. Rendeletnek megfelelő beszámoló összeállításáért, a könyvelésért, valamint azért, hogy a beszámoló megbízható képet ad a szervezet nettó eszközeiről, valamint pénzügyi helyzetéről valós képet mutat. 2. Minden pénzügyi nyilvántartást és ehhez kapcsolódó adatot a könyvvizsgáló rendelkezésére bocsátottunk és minden olyan tranzakcióról informáltunk, amelyeknek a beszámolóra hatása lehet. 3. Nem történt szándékos mulasztás a szervezet vezetése, illetve azon alkalmazottak részéről, akik meghatározó szerepet töltenek be az ügyviteli- számviteli folyamatok rendszerében. 4. Nincs olyan tervünk, amelyet nem hoztunk volna a könyvvizsgáló tudomására, és amely lényegesen befolyásolná eszközeink és forrásaink besorolását vagy könyv szerinti értékét. 5. Az alábbi ügyletekkel kapcsolatban minden információt a könyvvizsgálat rendelkezésére bocsátottunk: a. A velünk tulajdonviszonyban álló felekkel szemben fennálló tartozásokat és követeléseket, beleértve az értékesítést, beszerzéseket, átutalásokat, hiteleket. b. Pénzintézetekkel kötött megállapodásokat, beleértve a pénzeszközök egyenlegével kapcsolatos korlátozásokat, a hitelkeretet vagy hasonló megállapodásokat.

10 8 A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete által vállalt kötelezettségeket tartalmazó nyilvántartást Közhasznúsági jelentés melléklete tartalmazza. 6. Nem fordult elő törvények, illetve rendelkezések megszegése, melyek hatásának a pénzügyi kimutatásokban szerepelniük kellene. 7. A beszámolóban szerepeltetett adatokon túlmenően, nincs tudomásunk egyéb bárminemű lényeges tartozásáról vagy követelésről, amely jelentősen befolyásolná az egyesület pénzügyi helyzetét. Nincsenek a szervezettel szemben olyan nem érvényesített igények, amik az ügyvédünk, jogászunk véleménye szerint érvényesíthetők lennének. 8. A számviteli nyilvántartás, ami a beszámoló alapja, pontosan és megbízhatóan, megfelelő részletességgel tükrözi az egyesület ügyleteit. 9. Az Ingatlanunkat jelzálog terheli. 10. Szerződéseink mindazon szempontjainak eleget tettünk, melyek nem teljesítés esetén lényegesen befolyásolnák a évi beszámolót. 11. A mérleg fordulópontja utáni időszakban nem történt olyan esemény, mely a beszámolót befolyásolná. 12. Nem történt olyan törvényszegés, vagy szabálysértés, melynek hatása a számvitelről szóló C. törvény előírásaival összhangban készült pénzügyi jelentésekben mutatkozhatna. Szeged, 2013 március 27. Egyesületi Elnök

11 9 Dunaalmás Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete a dunaalmási pihenőházában szeretettel várja a pihenni vágyókat. A pihenőház bárki számára hozzáférhető, 10 személyes akadálymentesített épület. Az egyesület elérhetőségein lehet jelezni, ha valaki szeretne a Gerecse lankáin eltölteni néhány napot. 14 év alatti sérült személynek ingyenes, 14 év fölötti sérültek számára 1000 HUF/fő/éj díjjal, a sérültekkel érkezőnek 1500 HUF/fő/éj A pihenőháztól 200 méternyire található egy lovarda, 500 méternyire egy étterem, ami házhoz szállítást is vállal, ha valaki nem szeretne főzni. Minden jelentkezőt szeretettel várunk!

12 10 Kríziselőadás a Felhő utcában (beszámoló) Nagyon sok olyan tagtársunk van, akik nap, mint nap szembenéznek különböző akadályokkal, és szükségük lenne gyakorlati tanácsokra az őket ért krízishelyzetekkel kapcsolatosan. Január 25-én a Makray Fejlesztő iskolában szombaton lehetőségünk nyílt egy a Krízishelyzetekkel kapcsolatos kiselőadás lebonyolítására a Kormányhivatal jóvoltából. A zord időjárás ellenére, a Támogató szolgálat segítségével, elég sokan eljöttek a tagtársak közül. Kiemelném Zsolcai István szakpszichológus előadásmódját mely arról szólt, hogy - mennyire fontos a személyes távolság tartása - egy kézfogásról mit tudhatunk meg a másikról - hogyan dolgozhatjuk fel a bennünket ért gyászt és a vesztesség fájdalma ellenére miként legyünk képesek felelős döntéseket hozni - a kommunikációban mennyire fontos a gesztikuláció és a hangsúly Saját tapasztalataival, élményeivel és javaslataival tette még színesebbé ezt az amúgy is érdekfeszítő programot. Jó hangulatban telt el az ott töltött idő és mindenki rengeteg ötletet, tapasztalatot gyűjtött. A résztvevőknek szendvicsekkel, teával és üdítővel kedveskedtünk közösen a hivatallal. Kaptunk egy kis ajándékcsomagot, amelyben naptár, személyi hívó, hűtő mágnes és más egyéb biztonságtechnikai eszközökkel kapcsolatos prospektus volt. A jelentkezők közül többen jelezték, hogy ismételten részt vennének hasonló előadáson és az élmények jó hírének köszönhetően többen érdeklődtek, hogy tavasszal meg lehetne-e ismételni. Amint meg van az új időpont az ismételt előadásról, értesíteni fogjuk tagtársainkat. Ha tagtársaink közül valaki szeretne, erről a témáról többet tudni annak figyelmébe ajánljuk Forgács József: A társas viselkedés pszichológiája című könyvét. Liborné Mellár Andrea Nagypál Istvánné

13 11 Esélyteremtési civil börze (beszámoló) március 08-ára meghívást kapott egyesületünk az Ifjúsági Házba az Esélyteremtési civil Börzére, melyre olyan Alapítványokat és egyesületeket hívtak, meg akik tanácsokat tudnak adni a különféle célcsoportok problémáinak megoldására. A meghívott vendégek között volt a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány, a Csongrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, SINOSZ, CÖLI Liszt érzékenyek Közhasznú Egyesület, D2 Ifjúsági csoport, SZETITEL (Szegedi Tini-telefon lelki segély szolgálat Egyesület), Fatima Ház Alapítvány, Boldog Napokért Parkinson Szegedi Közhasznú Egyesület, PQE Egyesület, Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány, Napraforgó Nonprofit Közhasznú Kft. Ezek az alapítványok kiállítással készültek, de rajtuk kívül sok civilszervezeti képviselő is jelen volt. A mi egyesületünk bemutatkozó szóróanyaggal és Szájjal-Lábbal festő művészek képeinek kiállításával készült a rendezvényre. 10 órakor az ünnepélyes megnyitó után előadások következtek Az esélyteremtésről A civilek munkaerő piaci szolgáltatásairól Valamint a vizuáliskommunikáció és egészséggel kapcsolatban óra között lehetőség nyílt a kiállító szervezetek részére, hogy bemutatkozzanak. 14 órakor kezdődő programot nagyon nagy érdeklődés követte. Mosolyka Hozleiter Fanny mesélt az életéről és dedikálta könyvét, melynek címe: Te döntesz A külső aula részben kipróbálhatták a Napos oldal által felállított akadálypályát és megismerkedhettek a segítő kutyák mindennapi tevékenységével. A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal kötötték le. A külső térben még helyet kapott az egészséges életmóddal kapcsolatos másik rendezvény is, ahol bio élelmiszerekkel ismerkedhettünk meg. A színpadon indiai táncbemutató szórakoztatta a közönséget és záró műsorszámként a Klúg Péter iskola siket és nagyothalló diákjai adtak elő egy csodálatos jeltánc műsort. A meghívott vendégek és az odalátogatottak számára is tartalmasan telt el ez a nap. Liborné Mellár Andrea Nagypál Istvánné

14 12 Februári Teadélután (beszámoló) február 14-én délután tartottuk meg teadélutánunkat, a 2013-bna megnyitott kulturális részlegünkben (Csongrádi sgt.76.) Valentin napi szokások a világban címmel. Legelőször megismerkedtünk, közben teázgattunk. Később felolvastam azt a kis összeállítást, ami a témával kapcsolatos, és ezen alkalomra állítottunk össze. Úgy éreztem, hogy a jelenlevőknek tetszett, mivel később azért mindenkinek akadt egy kis története, amit megosztott a többiekkel. Megismerhettünk sok régi praktikát, ami a témához volt köthető. Igaz, hogy nem voltunk sokan, de nagyon jót beszélgettünk, és sok minden másról is szó esett. Hamar eltelt az idő. Én úgy érzem, hogy mindenki várja a mihamarabbi folytatást, amit márciusban terveztünk. Rajnainé Nyári Zsuzsanna

15 13 Farsangi rendezvény (beszámoló) én délután nagy volt a mozgolódás a Vértói út 3 szám alatt. Kibéreltük az Egy ebéd, egy esély alapítvány közösségi házát, hogy megtartsuk az évente megrendezésre kerülő farsangi rendezvényünket. 15:45-kor kaptuk a kulcsot kézhez, és máris elkezdtünk rendezkedni. 16:00 órakor megérkeztek az első vendégek. Összetoltuk az asztalokat, és kipakoltuk a rengeteg finomabbnál finomabb süteményt. Volt közöttük csörögefánk, sós, sajtos sütemény, diós torta, és még sok finomság. Voltak, akik italokat hoztak Kóstolhattunk nagyon finom házi vörösbort, és csoki likőrt is. Hangulatos zene mellett mindenkinek volt lehetősége fogyasztani. Egy páran jelmezbe öltöztek, amivel még inkább fokozták az amúgy is jó hangulatot. Volt közöttünk hippi, Hobó, festő valamint boszorkány is. A legötletesebbeket oklevéllel jutalmaztunk. Volt legfinomabb sütemény kategória is, amit a diótorta nyert meg. Ez a rendezvény nagyon jó lehetőséget biztosított számunkra ahhoz, hogy egy kicsit kikerülhessünk a mókuskerékből, és legyen időnk a kikapcsolódásra is. Az este ebben a jó hangulatban hamar eltelt, 21:30-kor már elkezdtünk csomagolni, és helyreigazítani az asztalokat. Mindenki nagyon jól érezte magát, és sok kellemes élménnyel gyarapodva hajthatta álomra a fejét.

16 14 Egyesületi kirándulás a szarvasi arborétumba június 20-án, (pénteken) A programban szerepel még a mini makett kiállítás megtekintése, sétahajózás valamint egy közös ebéd Részvételi szándékát kérjük jelezze június 13-ig az egyesület elérhetőségein. Tel: 62 / szma@t-online.hu Részvételi díj: 1000 Ft. Jelentkezéseket max.16 főig tudunk elfogadni. Indulás reggel 8.00-kor, a Veres Ács u. 17/B alól. Egy kis kedvcsináló. Idegenvezetéssel egybekötött, kellemes kikapcsolódást nyújt a sétahajójárat. A KATALIN II. Sétahajó 50 perces, 1 órás utakat tesz meg a hangulatos Holt-Körösön, és visszatér a kikötőbe. Hajós viccek, találós kérdések menet közben. A hajó fedélzetéről látható a Szarvasi Arborétum, a vízparti üdülők sora, Tessedik Sámuel temploma, Bolzák kastélya, a mocsári ciprusok és a gyalogos fahíd. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató Mini Magyarország az arborétum gyönyörű természeti környezetében valódi turisztikai csemege, amely különleges élményt kínál minden korosztálynak. Néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a látogatók előtt.

17 15 Egyesületi kirándulás veresegyházi medveparkba július 4-én, (pénteken) Részvételi szándékát kérjük jelezze június 27-ig az egyesület elérhetőségein. Tel: 62 / szma@t-online.hu Részvételi díj: 2000 Ft. Jelentkezéseket max.16 főig tudunk elfogadni. Indulás reggel 8.00-kor, a Veres Ács u. 17/B alól. Egy kis kedvcsináló. Veresegyházon november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. A park 10 hektáron terül el melyen 3,5 hektárnyi kifutójában kedvére játszhat a 36 barnamedve, és a 26 európai szürke farkas. Gólyák, ormányos és mosómedvék is megtalálhatóak. A látogatók a medvéket mézzel is kényeztethetik egy hosszú nyelű fakanál segítségével. Mézet a parkban is lehet vásárolni, vagy otthonról is lehet hozni. A területen 8 darab szűk bejáratú, ámde öblös mesterséges barlang van elhelyezve. Egy-egy barlangban két-három medve is pihen. Két, egyenként 160 négyzetméteres mesterséges tó biztosítja az ivóvizüket. Ezeknek, mint játszótereknek is nagy sikere van a medvék között.

18 16

19 17

20 18

21 19 Pál Ferenc: A szorongástól az önbecsülésig A szorongásaink, aggodalmaink, nehézségeink és gyöngeségeink rettenetesen megkeseríthetik az életünket. Hiába szeretnénk fejlődni, növekedni, a sebeink, a zavaraink akadályoznak minket és kapcsolatainkat, de a munkánkat is. Amikor akadozik az élet bennünk és körülöttünk, amikor azt gondoljuk magunkról, hogy velünk valami nincs rendben, éppen akkor van igazán szükségünk az önbecsülésre. Az önbecsülés az emberi élet egyik alapértéke. Általa vagyunk jóban önmagunkkal, érezhetjük jól magunkat a bőrünkben, és lehetünk érdekes társaság magunk számára. Az önbecsülés tesz alkalmassá arra, hogy megfelelő társat találjunk magunknak, akivel kölcsönös meghitt kapcsolatban lehetünk. A megfelelő önbecsülés segít megvédeni magunkat, és nem engedi, hogy rosszul bánjanak velünk. Megalapozza a hiteles kommunikációt, és alkalmassá tesz az együttműködésre érzelmileg nehéz helyzetekben is. Az önbecsülés segít, hogy ne vegyünk több terhet magunkra, mint amit az élet valóban nekünk szánt, de ami a miénk, azt képesek legyünk hordozni. Az önbecsülés révén tudjuk kihozni magunkból a legjobbat, és elviselni vereségeinket. Az önbecsülés által tisztelhetjük magunkat akkor is, ha gyöngének bizonyultunk. Szilárdságot biztosít, hogy ne akarjunk mindenkinek megfelelni, és megerősít, ha valaki nem fogad el minket. Az önbecsülés széppé teszi az életet, mert segít fölfedezni mások értékeit, és megbecsülni mindazt, amit kapunk. Ráadásul az önbecsülés sok pénzt takarít meg nekünk, hiszen nem szorulunk rá arra, hogy tárgyakon keresztül, birtoklás révén bizonygassuk magunk előtt is, hogy érünk valamit. Az önbecsülés hozzájárul a boldogsághoz azáltal is, hogy mindig lesz egy barátunk, akire számíthatunk, aki együttérzéssel fordul felénk - mi magunk. Az önbecsülés sok szorongástól és aggodalomtól szabadít meg, gyógyítja a sebeinket, és lehetővé teszi, hogy egészségesen és önfeledten éljünk. Segít, hogy szembenézzünk a realitásokkal, még ha fájdalmas is. Az önbecsülés föltárja, hogy a szívünk mélyén lakik bennünk valaki, aki sokkal több, mint amit valaha is reméltünk.

22 20 PROGRAMAJÁNLÓ XI. Egyetemi Tavasz Változatos helyszínek Tudományos, kulturális, ismeretterjesztő, sport és szórakoztató programok, konferenciák, különböző egyetemi és városi helyszíneken Az egyiptomi túlvilág titkai Kass Galéria Ingyenes tárlatvezetések minden szombaton 11 órakor Nyitott Akadémia Nap Belvárosi Mozi Elfogadni és szeretni önmagunkat. Egész napos előadássorozat. Majális Erzsébet Liget Koncertek, kirakodóvásár, gyermekprogramok A fáraók Egyiptoma - Egyiptomi Múmia Fekete Ház A Fekete házban májusban nyíló kiállítás az egyiptomi halotti kultusz és temetkezés rejtelmibe vezeti bele a látogatókat. Szeged Napja Ünnepségsorozat/XX. Szegedi Borfesztivál Széchenyi tér, Dóm tér, Klauzál tér Május 16-tól 26-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek. Felnőtt Kajak-Kenu Világkupa Szegedi Olimpiai Központ (Maty-ér)

23 21 Gyerek-zoo Gyermeknap Szegedi Vadaspark Szórakoztató, sokrétű programkínálat a 25 éves Vadaspark szülinapi rendezvényén 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok Somogyi Könyvtár Több helyszínen, számtalan rendezvénnyel várják az érdeklődőket. Dreamnight Szegedi Vadaspark Izgalmas esti program a tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekeknek; részvétel csak előzetes bejelentkezéssel. XVI. Szőregi Rózsaünnep Változatos helyszínek Rózsafajták bemutatója, virágkötészeti kiállítás, fölvonulás, rózsaföldek látogatása A fáraók Egyiptoma Móra Ferenc Múzeum Az egyiptomi kiállítás sorozat harmadik helyszíne a Móra Ferenc Múzeumban nyílik meg, ahol a látogatók megismerkedhetnek az ősi Egyiptom kultúrájával,hagyományaival,hiedelemvilágával,tudományával. Múzeumok Éjszakája Változatos helyszínek Változatos programok a Móra Ferenc Múzeumban, a REÖK-palotában, a Somogyi Könyvtárban és a Napsugaras Tájházban!

24 22 RECEPTTÁR Macska Tappancs süteményrecept 10dkg margarint, 30 dkg cukrot, 2 egész tojást, 1 vaníliás cukrot, 2 evőkanál kakaóport és kevés étcsokoládét összekeverünk. Folyamatosan kevergetve felfőzzük. Forrás után pár pillanatig még főzzük. A tűzről levéve 1 zacskó (kb 20 dkg apróra tört háztartási kekszet keverünk bele.) Tehetünk még bele kevés durvára vágott diót is. Tálcára kanállal kis halmokat rakunk, és hűvös helyen egy éjszakán át dermesztjük. Pudingos keksz Hozzávalók : 25 dkg puha margarin, 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg pudingpor tetszés szerint (vanília,csokoládé,puncs) Elkészítés : A margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet szeretnénk készíteni, és gyúrjuk bele a pudingporokat. ( Ha egy fajtát készítünk 10 dkg pudingpor kell, ha két fajtát akkor 2 * 5 dkg, stb ) Ezután gyúrjunk kicsi gombócokat a tenyerünkben, tegyük őket sütőpapíros tepsire, és kissé lapítsuk meg. Villával nyomjunk mintát a tetejükre. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 15 perc alatt süssük meg. Figyeljük, hogy ne piruljon meg még az alja sem túlzottam, mert akkor kiszáradhat. Gyorsan elkészíthető, egyszerű, roppant mutatós süti. Ha van kedvünk, és időnk akkor akár három fajta színű masszát összegyúrhatunk 11 gr.-os golyókat formázva, 57 db keksz lett. is

25 23 RECEPTTÁR Zöldfűszeres csirkemell tekercs feta sajttal Hozzávalók kb. 2 személyre 50 dkg csirkemell (lehet más húsfélét is használni), egy marék zöld fűszer (pl. ruccola, bazsalikom, petrezselyem, akár spenót stb.), 2 gerezd fokhagyma, kevés olívaolaj, só, bors, 10 dkg feta sajt. A csirkemellet megtisztítjuk, szükség esetén kifilézzük és jó nagy szeleteket vágunk belőle, amiket vékonyra kiklopfolunk. A zöld fűszer(eke)t leturmixoljuk a fokhagymával és pici (kb. 2 ek.) olívaolajjal, megkenjük vele a hússzeletet, felkockázott feta sajtot szórunk rá, majd szorosan feltekerjük fokra előmelegített sütőben sütjük kevés olívaolajat aláöntve és alufóliával lefedve. Amikor már megpuhult a hús, kicsit még fólia nélkül piríthatunk rajta. Jó étvágyat kívánok!

26 24 Kedves Sorstársak, hozzátartozok és mindenki! A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete január 3-tól SORSTÁRSI TANÁCSADÓI SZOLGÁLTATÁST indított Csongrád megyében, azzal a szándékkal, hogy a nehéz, sokszor kilátástalan helyzetben levő sorstársaknak egy kapaszkodót adva közösen keressünk megoldást megváltozott élethelyzetére. Hiszen a sérült embernek is joga van a teljes élethez. Keressenek bizalommal, ha úgy érzik, jól jönne a segítség. Bízom benne, hogy munkámmal sok sorstársnak sikerül visszaadnom a reményt, az önbizalmat, az élet értelmét. Csak eggyel többször állj fel, mint ahogy padlóra kerültél! Nemcsak sorstárs fordulhat hozzám bizalommal, hanem az is, akinek környezetében sérült él és segítséget illetve tanácsot szeretne. A Tanácsadói Szolgálat díjmentesen vehető igénybe, előzetes egyeztetés alapján: Nagypál Istvánné Tel: 06 20/ és 17 óra között kompot1961@citromail.hu szmasorstars@gmail.com Facebook szmasorstars Helye: 6725 Szeged, Veresács u. 17/b Ideje: minden nap 8 12-ig. Diszkréciót és teljes titoktartást biztosítok!

27 25 Ha képesek vagyunk átformálni hozzáállásunkat akkor a szenvedés is kevesebb! Kedves Sorstársam! Ha úgy érzed, hogy olyan nehézségekkel küzdesz, amit nem tudsz egyedül megoldani nem tudod elfogadni a megváltozott helyzeted nem tudod elfogadni önmagad nem találod a válaszokat kérdéseidre egyéb információra van szükséged akkor hívj vagy írj! Segítek megoldásokat keresni. Rajnainé Nyári Zsuzsanna sorstársi tanácsadó Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete Szeged, 6725 Veresács u. 17/B Telefon: 62/ óra között nyarineni@gmail.com szmasorstars@gmail.com Facebook szmasorstars Tanácsadás ingyenes!! Titoktartás diszkréció!!

28 26 Várnai Zseni: Csodák csodája Tavasszal mindig arra gondolok, hogy a fűszálak milyen boldogok: újjászületnek, és a bogarak, azok is mindig újra zsonganak, a madárdal is mindig ugyanaz, újjáteremti őket a tavasz. A tél nekik csak álom, semmi más, minden tavasz csodás megújhodás, a fajta él, s örökre megmarad, a föld őrzi az életmagvakat, s a nap kikelti, minden újra él: fű, fa, virág, bogár és falevél. Ha bölcsebb lennék, mint milyen vagyok, innám a fényt, ameddig rámragyog, a nap felé fordítnám arcomat, s feledném minden búmat, harcomat, élném időmet, amíg élhetem, hiszen csupán egy perc az életem. Az, ami volt, már elmúlt, már nem él, hol volt, hol nem volt, elvitte a szél, s a holnapom? Azt meg kell érni még, csillag mécsem ki tudja meddig ég?! de most, de most e tündöklő sugár még rámragyog, s ölel az illatár! Bár volna rá szavam vagy hangjegyem, hogy éreztessem, ahogy érezem ez illatot, e fényt, e nagy zenét, e tavaszi varázslat ihletét, mely mindig új és mindig ugyanaz: csodák csodája: létezés tavasz!

29 27 Figyelem! Az eredetileg kitűzött, április 30-i határidő helyett május 20-ig lehet jelentkezni! Hazánk egyik legnagyobb és legrégebbi civil szervezete, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) 2014-ben kulturális tehetségkutató versenyt indít a fogyatékos emberek számára. A ParaSzuperSztár célja, hogy megtalálja azokat a fogyatékossággal élő tehetségeket, akik eddig még nem tudták megmutatni magukat a szélesebb nyilvánosságnak, és a tehetségkutató folytatásaként egy tehetséggondozó program keretében segítse őket kulturális, művészeti pályájuk elindításában és kiteljesedésében. A rendezvény ötletgazdái Farkas Bálint színművész, Bálint Emese színész, énekes, harmonika művész, Monspart Sarolta világbajnok tájfutó. Kik nevezhetnek? Bármely, magyarországi fogyatékossággal élő személy vagy csoport, a fogyatékosság típusától és életkortól függetlenül. A csoport maximum 10 főből állhat. Nincs nevezési díj. Nevezni a jelentkezési lap kitöltésével és ben vagy postán történő visszaküldésével lehet. A jelentkezéseket ben a paraszupersztar@meosz.hu címre, vagy postán a MEOSZ, 1032 Budapest, San Marco utca 76címre lehet küldeni. Jelentkezési határidő: május 20. A nem a kiírásnak megfelelően beküldött, vagy határidő után beküldött jelentkezéseket nem vesszük figyelembe. A verseny kategóriái: 1. Előadó-művészet 2. Alkotóművészet Mindkét kategóriában külön nevezési lapon és feltételekkel lehet nevezni. A lebonyolítás várható időpontjai Jelentkezési határidő: május 20. Előzsűrizés, területi döntők: május október Döntő: december 5. Kiállítások, antológia megjelentetés, a nyertes produkciók és alkotások bemutatása, promóciója: december június 30 Jelentkezési lap letöltése a MEOSZ honlapján:

30 28

31 29 Éremeső. Szegedi mozgásérült Asztaliteniszezők O.B.-n A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, az ATSK Szeged sportegyesület rendezte meg a Mozgáskorlátozott Asztaliteniszezők Országos Bajnokságát, a Karolina Katolikus Általános Iskola Tornatermében. A versenyt, Dr. Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, a Parlament Turisztikai és Sportbizottságának elnöke nyitotta meg. A kétnapos rendezvényen több kategóriában álltak asztalhoz az ország legjobb mozgássérült asztaliteniszezői. A szegedi színeket négy versenyző, Major Endre, Herold János, Bodnár Zoltán és Faragó Tamás képviselte, méghozzá szép sikerrel. Az első napon két bronz, és egy ezüst érem jutott az ATSK versenyzőinek. A Major Endre - Dr. Kaiser János páros ezüst, a Herold János - Kovács Tamás páros bronzérmes lett, illetve Major Endre egyéniben is bejutott a legjobb négy közé, és végül 3. helyen zárta az OB-t. A második napon kilátogatott a versenyre a 2004-es női bajnok, Nagypál Istvánné is, aki gratulálhatott a Major Endre - Dr. Kaiser János kettősnek, a csapatversenyben elért 2. helyhez. Így összességében, 2 ezüst, 2 bronz éremmel gazdagodott a szegedi versenyzők éremgyűjteménye. A résztvevők, és a Paralimpiai Bizottság nevében is gratulált a rendezéshez Dr. Kaiser János elnök, kiemelve, hogy Szeged mindig jó házigazdája volt ennek a rangos eseménynek. Az ATSK Szeged sportegyesület számára is komoly kihívás és megtiszteltetés volt, hogy közreműködhetett egy ilyen, a város számára is kiemelt jelentőséggel bíró sportesemény megrendezésében. forrás: Márki Ernő, ATSK Szeged

32 30

33 31

34 32 Vicces idézetek híres és ismeretlen emberektől. "A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat." Albert Einstein "Ha éhes vagy, nyalj sót - akkor majd szomjas leszel." zsidó közmondás "Amikor fiatalabb voltam, mindenre emlékeztem, akár megtörtént, akár nem." Mark Twain "A híresség az az ember, aki egy életen át töri magát a közismertségért, aztán sötét napszemüveget hord, hogy ne ismerjék föl." Fred Allen "Munka. Pontos definíciója: Amit nem csinálok szívesen." Karinthy Frigyes "Mindenki a maga szerencséjének kovácsa - Kivéve Kovács Gyulát. " Karinthy Frigyes "Te hiszel abban, hogy van szerelem első látásra? Vagy sétáljak el előtted még egyszer? "Az emberiség átlagos alvásigénye - csak még öt perc " ismeretlen "Nagyszerű gondolatom támadt reggel, de nem tetszett. " Samuel Goldwyn "A csapatmunka az, ha sokan csinálják azt, amit mondok. " Michael Robert Winner "Amnéziás médium vagyok. Előre tudom, mit fogok elfelejteni." Michael McShane Most, hogy áttörted fejeddel a falat, mit fogsz csinálni a szomszéd cellában? Ha a dolgok rossz irányba mennek, te ne menj utánuk. Talán szerencse,hogy ilyen lassan haladok, mert lehet, hogy rossz irányba megyek A legtöbb rágalom állítólag igaz. Feleki László Mondtam az orvosnak,hogy eltörtem a lábam két helyen. Azt mondta, máskor ne menjek erre a két helyre. Henny Youngman A pénznek nincs szaga, legföljebb annak akinek nincs pénze. Feleki László A csiga hosszú, kitartó küzdelem árán elérte a bárkát Charles H. Spurgeon A pesszimista olyan valaki, aki ha csak két rossz közül kell választania, mindkettőt választja. Oscar Wilde Húsz év kell ahhoz, hogy egy nemzedék divatja nevetségessé és 40, hogy elegánssá váljék. F-Brown Dejavu érzésem és amnéziám van egyszerre. Azt hiszem, ezt már elfelejtettem egyszer... Ez akkora, hogy nem lehet elhibázni (Dávid mikor meglátta Góliátot) John Hagee Azt mondják, a sok tévézés elbutítja az embereket. Mit akarnak ezzel mondani?

Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete Adószám 19085658 1 06 OTP 11735005 20399618

Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete Adószám 19085658 1 06 OTP 11735005 20399618 Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete Adószám 19085658 1 06 OTP 11735005 20399618 E-mail:szma@t-online.hu Honlap: www.szmae.extra.hu H - 6725 SZEGED, Veresács u. 17/b. Tel/Fax: 36*62/444-897 SMS:

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló

Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló 2012. évi közhasznú tevékenység rövid tartalmi leírása: A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete 2012 évi feladatainak végrehajtásáról, illetve

Részletesebben

K i v o n a t ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 68/2012. (IV. 25.) számú. határozata

K i v o n a t ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 68/2012. (IV. 25.) számú. határozata ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

TELJESSÉGI NYILATKOZAT

TELJESSÉGI NYILATKOZAT TELJESSÉGI NYILATKOZAT Budapest, 2016. április 14. C.C. Audit Könyvvizsgáló Kft. 1148 Budapest, Fogarasi út 58. Papp Lajos kamarai tag könyvvizsgáló részére Tisztelt Uram! A jelen teljességi nyilatkozat

Részletesebben

Pihenőház. 2007. november 8-án ünnepélyes keretek között megtörtént az alapkő letétele.

Pihenőház. 2007. november 8-án ünnepélyes keretek között megtörtént az alapkő letétele. Pihenőház A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete 2001. februárjában alapította meg a dr. Altorjay István Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézményét, melynek fő feladata azoknak a halmozottan sérült

Részletesebben

2011. évi rendezvényeken való részvételének beszámolója

2011. évi rendezvényeken való részvételének beszámolója Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete Nefelejcs Fogyatékos Személyek Nappali Ellátást Nyújtó Intézmény 2011. évi rendezvényeken való részvételének beszámolója Január 2011. január

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS Tiszaújváros Önkormányzata 2011. I-III. negyedéves költségvetési tájékoztatójának és a 2012. évre vonatkozó költségvetési koncepciójának felülvizsgálatáról 2011. november KÖNYVVIZSGÁLÓI

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

ParaSzuperSztár a fogyatékossággal élő emberek tehetségkutatója 2014

ParaSzuperSztár a fogyatékossággal élő emberek tehetségkutatója 2014 ParaSzuperSztár a fogyatékossággal élő emberek tehetségkutatója 2014 Hazánk egyik legnagyobb és legrégebbi civil szervezete, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) 2014-ben kulturális

Részletesebben

Előterjesztés A Bicskei Művelődési Közalapítvány évi beszámolójának elfogadásáról

Előterjesztés A Bicskei Művelődési Közalapítvány évi beszámolójának elfogadásáról Előterjesztés A Bicskei Művelődési Közalapítvány 2017. évi beszámolójának elfogadásáról 1. előterjesztés száma: 241/2018 2. előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést készítésében

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség 2005. évi közhasznú tevékenységéről Budapest, 2006. április

Részletesebben

TELJESSÉGI NYILATKOZAT

TELJESSÉGI NYILATKOZAT TELJESSÉGI NYILATKOZAT Report&Audit Kft. Gyapjas István könyvvizsgáló részére Budapest, 2017. április 27. Nyilatkozatott tevő ügyfél: Neve: SET GROUP Nyrt. (Korábbi néven:tr Investment Nyrt.). Székhelye:

Részletesebben

2012. évi. Közhasznúsági jelentése

2012. évi. Közhasznúsági jelentése TEHETSÉGES TANULÓKÉRT Alapítvány 5435 Martfű, Május 1. út 2. 2012. évi Közhasznúsági jelentése ( A közzétett adatok könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva. ) Martfű, 2013. május 04. Az alapítvány vezetője

Részletesebben

Beszámoló a évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről

Beszámoló a évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről Beszámoló a 2017. évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről 2017-ben kilencedik alkalommal rendeztük meg az Eötvös József országos középiskolai szónokversenyt az ELTE Bölcsészettudományi

Részletesebben

Pályázó neve. Pályázat célja. Megítélt (e támogatás Ft) Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs

Pályázó neve. Pályázat célja. Megítélt (e támogatás Ft) Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs 2007. évi Fogyatékosügyi Keretre benyújtott pályázatok eredményei: Pályázó neve Pályázat célja Megítélt (e támogatás Ft) 1. Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs Szegedi csoport

Részletesebben

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28.

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28. KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány 1039 Budapest, József Attila u. 28. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május. 12. Theisz Gábor elnök - 1 - A KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

Eger, május 21.

Eger, május 21. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S.u.137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Mesterek Tornája és Demó Kupa Eger, 2016. május 21. Időpont : 2016. május 21. Helyszín :

Részletesebben

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása K I V O N A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2015. június 24. napján tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: A szociális célú segítő

Részletesebben

Városzöldítő Majális 2008. május 25-én Budapesten, az Erzsébet téren, a Gödör klub területén

Városzöldítő Majális 2008. május 25-én Budapesten, az Erzsébet téren, a Gödör klub területén Városzöldítő Majális 2008. május 25-én Budapesten, az Erzsébet téren, a Gödör klub területén A Levegő Munkacsoport pályázatot indított annak érdekében, hogy Budapest belső kerületeiben megnöveljék az egy

Részletesebben

Pályázó neve. Befogadott szervezet neve. Pályázat célja Igény (eft) Eü. és Szoc. Biz. tám. (eft)

Pályázó neve. Befogadott szervezet neve. Pályázat célja Igény (eft) Eü. és Szoc. Biz. tám. (eft) 1. Nyugdíjas Vidám Házasok Egyesülete Balatoni k 2. Petőfi Telepi Szépkorúak Nyugdíjas Egyesülete Klub prog 3. Életet az Éveknek Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesülete Klub programjainak megvalósítása

Részletesebben

A PETŐFI SZÜLŐHÁZ MÚZEUMI ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY

A PETŐFI SZÜLŐHÁZ MÚZEUMI ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY A PETŐFI SZÜLŐHÁZ MÚZEUMI ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE a 2004. évről Jelen közhasznúsági jelentést az alapítvány 2005. május 24-i kuratóriumi ülésén a kuratórium elfogadta, és a felügyelő

Részletesebben

2010. évi Közhasznúsági jelentés

2010. évi Közhasznúsági jelentés 2010. évi Közhasznúsági jelentés Pécs, 2011. február 14. Dr. Szalai Anikó elnök 1 Tartalom Tartalom...2 1. Számviteli beszámoló...3 2. Kimutatás költségvetési támogatások felhasználásáról...3 3. A vagyon

Részletesebben

ParaSzuperSztár. a fogyatékossággal élő emberek tehetségkutatója 2014.

ParaSzuperSztár. a fogyatékossággal élő emberek tehetségkutatója 2014. ParaSzuperSztár a fogyatékossággal élő emberek tehetségkutatója 2014. Hazánk egyik legnagyobb és legrégebbi civil szervezete, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) 2014-ben kulturális

Részletesebben

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 HAZAI ÉS NEMZETKÖZI FORDULÓVAL Európa gazda(g)ságot tanul! Részletes ismertető 2 / 5 oldal EBC*L GAZDASÁGI VERSENY Európa gazda(g)ságot tanul! Immár negyedik éve kerül megrendezésre

Részletesebben

TEHETSÉGES TANULÓKÉRT

TEHETSÉGES TANULÓKÉRT Közhasznúsági jelentés 2011. év TEHETSÉGES TANULÓKÉRT Alapítvány Tartalomjegyzék 1. Éves számviteli beszámoló 2. Költségvetési támogatás felhasználása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás

Részletesebben

Határozati javaslatok

Határozati javaslatok Határozati javaslatok Határozati javaslat az 2. sz. melléklethez 1. /PJB/2017. (IV. 16.) sz. határozat A Pénzügyi és Jogi Bizottság szavazattal az államháztartáson kívüli források (támogatások) átadásának,

Részletesebben

Eger, április 26.

Eger, április 26. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S.u.137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS ZF Lenksysteme Mesterek Tornája és Demó Kupa Eger, 2015. április 26. Időpont : 2014. április

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE MOZGÁSSÉRÜLTEK VESZPRÉM MEGYEI EGYESÜLETE (8200 Veszprém, Budapest út 16.) KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2011. december 31. Kelt: Pápa, 2012. május 4. Glück Ferenc György gazdálkodó képviselője A közhasznú szervezetről

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

Táblázat a Fogyatékosügyi Keretre évben beérkezett nyertes pályázatokról. Megvalósítás időszaka

Táblázat a Fogyatékosügyi Keretre évben beérkezett nyertes pályázatokról. Megvalósítás időszaka 1/5 1. 2. 3. 4. Mozgáskorlátozottak Egyesülete Szeged Városi csoportja Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete Dr. Altorjay István Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézete Halmozottan Sérültek Szövetsége

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány "Ha úgy tűnik, nincs segítség, közelebb van, mint remélnéd." Unique 2010. május- június havi programajánlat 2800 Tatabánya, Kodály tér

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Muay Thai Amatőr Világkupa. Szigetszentmiklós, 2015. május 20-24.

VERSENYKIÍRÁS. Muay Thai Amatőr Világkupa. Szigetszentmiklós, 2015. május 20-24. VERSENYKIÍRÁS Muay Thai Amatőr Világkupa Szigetszentmiklós, 2015. május 20-24. A Magyar Muaythai Országos Sportági Szakszövetség (1066 Budapest, Jókai utca 18.) engedélyével nyílt bajnokságként megrendezésre

Részletesebben

A évi Fogyatékosügyi Keretből támogatott pályázatok. Megvalósítás Pályázó neve Pályázó címe Pályázat célja Program helye időszaka

A évi Fogyatékosügyi Keretből támogatott pályázatok. Megvalósítás Pályázó neve Pályázó címe Pályázat célja Program helye időszaka (E Ft) Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Angyalok táncos 6721 Szeged, 1 Érdekvédelmi Szervezete mulatsága 2010-12-01 320 Teleki u. 3. ÉFOÉSZ Közhasznú Szentestén Szegedi Kistérség Többcélú Kirándulás

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2017. és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2017. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ RÁKOSLIGETI REFORMÁTUS KULTURÁLIS ALAPÍTVÁNY Székhely: 1172. BUDAPEST, Ferihegyi út 21. Adószám: 18065200-1-42

Részletesebben

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma:

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma: KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV Tartalma: Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény kimutatás) A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás Célszerinti kifizetések kimutatása Támogatások kimutatása A közhasznúsági

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2009. évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2009. évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2009. évi tevékenységéről Az Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány 2006 óta támogatja a fogyatékos fiatal felnőtteket.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28.

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28. Időpont: 2015. november

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd I. évfolyam 3. szám 2010. december

Faluújság Bakonypéterd I. évfolyam 3. szám 2010. december Előszó KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának kiadványa Tisztelt Bakonypéterdi Lakosok! Szeretném megköszönni azt az összefogást, amit az elmúlt időszakban tanúsítottak azért, hogy megszépüljön

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

Hit és Kultúra Alapítvány 6120 Kiskunmajsa-Kígyós, Hold u. 10. Tel.: 77/481-564 30/540-6069 77/483-617 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

Hit és Kultúra Alapítvány 6120 Kiskunmajsa-Kígyós, Hold u. 10. Tel.: 77/481-564 30/540-6069 77/483-617 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. I. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Bevételek: Megnevezés Költségvetési támogatás Központi költségvetési szervtől, elkülönített állami pénzalaptól Helyi önkormányzattól Kapott támogatás

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

Hang-Kép Kulturális Egyesület 4026 Debrecen, Garai u. 13. Közhasznúsági jelentés 2005.

Hang-Kép Kulturális Egyesület 4026 Debrecen, Garai u. 13. Közhasznúsági jelentés 2005. Hang-Kép Kulturális Egyesület 4026 Debrecen, Garai u. 13. Közhasznúsági jelentés 2005. Adószám: 18559334-2-09 Bejegyző szerv: Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Regisztrációs szám: Pk. 62 121/2000 Fordulónap:

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003. Adószám: 18689156-1-13 Bejegyző szerv: PEST MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: 1100 SZENTJÁNOSBOGÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2099. Dobogókő, Fény utca 1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003. Fordulónap: 2003. december

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2010.

Közhasznúsági jelentés 2010. Adószám: 18930191-1-19 Bejegyző szerv: VESZPRÉM MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: PK. 60 010/2000 EGYÜTT A KÖNYVTÁRÉRT ALAPÍTVÁNY 8420 Zirc, JÓZSEF A. utca 1 2010. Fordulónap: 2010. december 31. Beszámolási

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

Az Idősügyi keret II. félévére beérkezett nyertes pályázatok 1/10. Nyugdíjas. közösség neve

Az Idősügyi keret II. félévére beérkezett nyertes pályázatok 1/10. Nyugdíjas. közösség neve Az Idősügyi keret 2008. II. félévére beérkezett nyertes pályázatok 1/10 1. Petőfi Telepi Szépkorúak 6727 Szeged, Benczur Gy. u. 30. 2008.09.01.2008.12.31. között az egyesület által szervezett programok

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012 KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012 GENIUS TEHETSÉGGONDOZÓ ALAPÍTVÁNY Budapest, 2013. április 30. TARTALOM 1. Egyszerűsített éves beszámoló 2. Kiegészítő melléklet 3. Közhasznúsági melléklet KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET

Részletesebben

SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM 9/14/2009 9:10:00 AM

SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM 9/14/2009 9:10:00 AM SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA

Részletesebben

I. A szervezet alapadatai

I. A szervezet alapadatai TARTALOM I. A szervezet alapadatai II. Egyszerűsített könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolójának mérlege III. Kimutatás a költségvetési támogatás felhasználásáról IV.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2015

Közhasznúsági melléklet 2015 Adószám: 21893335-2-11 Cégbíróság: Tatabányai Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 11-09-013060 A Művelődés Háza Esztergom Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2500 Esztergom, Imaház utca 2/a.

Részletesebben

A versenyre és jamre egyaránt várjuk Küföldi és magyar művészek jelentkezését!

A versenyre és jamre egyaránt várjuk Küföldi és magyar művészek jelentkezését! Factory Fesztivál @ Miskolc 2011. Augusztus 4-5-6. Bázis Store presents / Big Up Graffiti Battle 1.0 Az idei év sem maradhat el rendezvény nélkül, ezért a Factory Aréna és a Bázis Store közös koprodukcióval

Részletesebben

V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3.

V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3. V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3. Hajdúböszörményben megrendezésre kerül a Bezermeni Vigasságok gasztronómiai főzőverseny, melyet a Hajdúböszörményi

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN

VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN 3507/00102 Szakmai beszámoló Az idén immár hatodik alkalommal volt Múzeumok Éjszakája Kisvárdán. A késő

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013.

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. A legjobb orvosok: Dr.Elégedettség, Dr. Higgadtság, és Dr. Jókedély (C.H.Spurgeon) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja: a

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE Semmi sem nehéz. Ezt kell gondolnod, Mielőtt bármit is tennél. Semmi sem könnyű. Ezt kell érezned, Mielőtt bármit is mondanál. (Sri Chinmoy) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2015. Az

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013.

SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013. SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013. EGYÜTTMŰKÖDÉSI FELHÍVÁS - ADATLAP A FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK SZABADIDŐSPORT PROGRAMJAINAK TÁMOGATÁSÁRA 1 A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) együttműködési felhívás keretében

Részletesebben

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, 2015. május 16. Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod, megváltozik az életed! A verseny megnevezése: VII. MediBall

Részletesebben

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. Mérleg Kiegészítő Melléklet 2017. Mérleg fordulónapja 2017. december 31. 1 A Sztv. előírja a számszaki adatokat tartalmazó mérleg szöveges magyarázatának

Részletesebben

Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület

Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszerűsített könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolójának

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról NKA Képzőművészeti Szakmai Kollégium 2011. évi pályázata 1. témakör Kiállítás megvalósítására Pályázati azonosító: 1606/5592 Szakmai beszámoló Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Részletesebben

SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY

SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY Statisztikai szám: 19183189 9190 569 13 SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓJA 2010. Részei: I. Számviteli beszámoló II. A Központi költségvetési szervektől, az elkülönített pénzalaptól, a helyi

Részletesebben

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum. Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.hu Szakmai beszámoló A Karacs Ferenc Múzeum csillagos éjszakája-

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés A Lét Teljessége Egyesület 2010. január 01-jétől 2010. december 31-éig folytatott tevékenységéről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Alkalmazott könyvelés: egyszeres könyvvitel. Az Egyesület

Részletesebben

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt Beszámoló Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola 2015-2016 Készítette: Csiki Zsolt Pályáztunk Intézményünk sikerrel pályázott és a 2016. január 1. - 2018. december 31. közötti időszakra elnyerte

Részletesebben

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál 2016. augusztus 18-tól 20-ig Évtizedek óta hagyományosan az augusztus 20-ai hétvégén 2-3 napos rendezvénysorozatot szervez intézményünk, a Lamberg-kastély

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S Bókay Gyermekklinikáért Kiemelten Közhasznú Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2011.02.23-2011.12.31. Budapest, 2012. 2 T a r t a l o m 1. A Bókay Gyermekklinikáért Kiemelten Közhasznú

Részletesebben

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST 2012. május 8., 18 óra, Bécs Tisztelt (az eseményen jelenlévők függvénye). Különleges és talán minden másnál alkalmasabb két egymáshoz ezernyi szállal kötődő nemzet kapcsolatainak

Részletesebben

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ 2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ február március Időpont Rendezvény megnevezése Szervező Helyszín 2012. február 16. vagy 23. 2012. február 25. Könyvtárhasználat - Nemzetközi energiahatékonysági nap

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap helye és ideje: Sárospatak, 2012. november 16. Címe: Résztvevők: Szakirodalom: Segédanyag: Oktatási, nevelési célok: Ép testben ép lélek A túrkevei Kaszap Nagy István

Részletesebben

ISB 7. hírlevél. Üdvözöljük Önöket! Fontos információ

ISB 7. hírlevél. Üdvözöljük Önöket! Fontos információ 2015. 12. 11. Fontos információ Karácsonyi vásár - december 12. szombat Bethlehem - december 17. csütörtök Karácsonyi műsor - december 18. péntek Téli szünet - december 19-2016. január 4. Első tanítási

Részletesebben

VIII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. és a. Magyar Paralimpiai Bizottság.

VIII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. és a. Magyar Paralimpiai Bizottság. VIII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA Ügyességi verseny A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége és a Magyar Paralimpiai Bizottság meghirdeti a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium,

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a 2013.évi kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolójához

Kiegészítő melléklet a 2013.évi kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolójához Vincellér Alapítvány 19185552-1-13 Kiegészítő melléklet a 2013.évi kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolójához Kelt: Érd, 2014. május 20. Készítette: Forró Erika Jóváhagyta:

Részletesebben

T A R T A L O M. 1. A szervezet alapadatai. 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege

T A R T A L O M. 1. A szervezet alapadatai. 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege Hit és Fény Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. Budapest, 2009. május 30. 2 T A R T A L O M 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege 3.

Részletesebben

Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11.

Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11. Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11. Márki Ernő ügyvezető Asztalitenisz Sport Klub Szeged Székhely és PP. Terem: 6723 Szeged, Budapesti krt. 5-7.

Részletesebben

2009. II. félévi Idősügyi keret nyertes pályázatai 1/5. Pályázó neve Pályázó címe Pályázat tárgya Tám. jellege Program helye

2009. II. félévi Idősügyi keret nyertes pályázatai 1/5. Pályázó neve Pályázó címe Pályázat tárgya Tám. jellege Program helye 9. II. félévi Idősügyi keret nyertes pályázatai 1/5 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Magyarnótaszerzők és Énekesek Délmagyarországi e Életet az Éveknek ok e Petőfi Telepi Szépkorúak Nyugdíjas Közhasznú Nyugdíjas Vidám

Részletesebben

Chek Nisszá Kupa. Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása

Chek Nisszá Kupa. Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása Chek Nisszá Kupa Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása 2011 1 Bemutatkozás: A Chek-Nisszá kispályás labdarúgócsapatot 1998-ban alapítottuk. Eleinte csak a sport területén próbáltuk megmutatni, mire is

Részletesebben

Beszámoló a évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről

Beszámoló a évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről Beszámoló a 2016. évi Eötvös József országos középiskolai szónokversenyről 2016-ben nyolcadik alkalommal rendeztük meg az Eötvös József országos középiskolai szónokversenyt az ELTE Bölcsészettudományi

Részletesebben

FOGYATÉKKAL ÉLŐK SPORTJA Az asztalitenisz - speciális körülmények között 2013. március 21., Szeged. Készítette: Szabó Brigitta, ATSK Szeged

FOGYATÉKKAL ÉLŐK SPORTJA Az asztalitenisz - speciális körülmények között 2013. március 21., Szeged. Készítette: Szabó Brigitta, ATSK Szeged FOGYATÉKKAL ÉLŐK SPORTJA Az asztalitenisz - speciális körülmények között 2013. március 21., Szeged Készítette: Szabó Brigitta, ATSK Szeged Egyesületünk - Az ATSK Szeged alakulása: 1996 - Utánpótlás-nevelésre

Részletesebben

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Nálunk a családban egy jó ideje már szinte hagyomány lett a gnocchi (és egyéb olasz tésztaételek) készítése. Sajnos én csak havonta egyszer, egy hétvége erejéig tudom

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

Rendezvényismertető prospektus. w w w. m e n t o o v. c o m

Rendezvényismertető prospektus. w w w. m e n t o o v. c o m Szegedi Sürgősségi Napok Rendezvényismertető prospektus w w w. m e n t o o v. c o m SZEGEDI SÜRGŐSSÉGI NAPOK RENDEZVÉNYISMERTETŐ PROSPEKTUS Készült A Szegedi Sürgősségi Napok Szervezői Bizottság megbízásából

Részletesebben

2013. Szeged, 2014.május 13.

2013. Szeged, 2014.május 13. Soroptimist Club Szeged Közhasznúsági beszámoló 2013. Szeged, 2014.május 13. A szervezet alapadatai: eve: Soroptimist Club Szeged Képviselő: Baranyi Irén Székhely/ Levelezési cím: 6721 Szeged, Pusztaszeri

Részletesebben

VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015

VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015 VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015 V E R S E N Y K I Í R Á S A verseny fővédnöke:balczó ANDRÁSa Nemzet Sportolója A verseny célja: Versenyzés biztosítása közép- és hosszútávfutók, illetve

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. Adószám: 18689156-1-13 Bejegyző szerv: PEST MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: 60086/2000/3 SZENTJÁNOSBOGÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 1085 Budapest, Horánszky utca 20. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. Fordulónap:

Részletesebben

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Bevezetés A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága 2015-ben is megrendezi a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált Budapesten 2015. július 25-26-án, első

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. 37. Villamosenergia-ipari. Kajak-kenu találkozó. Szeged, 2015. 08. 14-16.

VERSENYKIÍRÁS. 37. Villamosenergia-ipari. Kajak-kenu találkozó. Szeged, 2015. 08. 14-16. VERSENYKIÍRÁS 37. Villamosenergia-ipari Kajak-kenu találkozó Szeged, 2015. 08. 14-16. A találkozó időpontja: 2015. Aaugusztus 14-16. A találkozó helye: Szeged, Maty-éri Evezős és Kajak-Kenu Pálya A találkozó

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2016. és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2016. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ RÁKOSLIGETI REFORMÁTUS KULTURÁLIS ALAPÍTVÁNY Székhely: 1172. BUDAPEST, Ferihegyi út 21. Adószám: 18065200-1-42

Részletesebben

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár és a Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen Alapítvány I. Jótékonysági Árverése KATALÓGUS

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár és a Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen Alapítvány I. Jótékonysági Árverése KATALÓGUS SENKI TÖBBET? Az Országos Idegennyelvű Könyvtár és a Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen Alapítvány I. Jótékonysági Árverése KATALÓGUS 2011. december 2. (péntek), 18 óra Amennyiben nem tud részt venni

Részletesebben