PagePro 1390 MF Nyomtató/fénymásoló/ szkenner Felhasználói Útmutató

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PagePro 1390 MF Nyomtató/fénymásoló/ szkenner Felhasználói Útmutató"

Átírás

1 PagePro 1390 MF Nyomtató/fénymásoló/ szkenner Felhasználói Útmutató G A

2 Köszönet Köszönjük, hogy megvásárolta a PagePro 1390 MF készüléket. Az Ön PagePro 1390 MF készülékét úgy tervezték, hogy az optimálisan működjön Windows környezetben. Védjegyek A KONICA MINOLTA és a KONICA MINOLTA logo a KONICA MINOLTA HOLDINGS, INC. védjegye ill. bejegyzett védjegye. Minden jog fenntartva. PagePro a KONICA MINOLTA PRINTING SOLUTIONS U.S.A., INC. védjegye ill. bejegyzett védjegye. Minden egyéb védjegy és bejegyzett védjegy a megfelelő tulajdonosok birtoka. Szerzői joggal kapcsolatos megjegyzések Ezen útmutató szerzői jogának jogosultja a (Copyright) 2005, KONICA MINOLTA BUSINESS TECHNOLOGIES, INC., Marunouchi Center Building, Marunouchi, Chiyoda-ku, Tokyo, , Japan. Minden jog fenntartva. Ez a dokumentum sem részben, sem egészben nem másolható, nem vihető át másféle hordozóra és tilos más nyelvre lefordítani a KONICA MINOLTA BUSINESS TECHNOLOGIES, INC. írásbeli engedélye nélkül! Az Útmutatóval kapcsolatos megjegyzések A KONICA MINOLTA BUSINESS TECHNOLOGIES, INC. fenntartja magának a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül változtatásokat hajtson végre ezen útmutatóban és a benne leírt berendezésen is. A dokumentum készítői megtettek mindent annak érdekében, hogy ebben az útmutatóban ne legyenek hiányosságok sem pontatlanságok. Ennek ellenére a KONICA MINOLTA BUSINESS TECHNOLOGIES, INC. nem vállal semmiféle felelősséget, beleértve de semmiképpen sem korlátozva bármiféle, az értékesíthetőségre és speciális feladatra szóló alkalmasságra vonatkozó garanciát, melyekre ezen útmutató alapján következtetni lehetne. KONICA MINOLTA BUSINESS TECHNOLOGIES, INC. cég nem vállal semmiféle felelősséget, ill. kötelezettséget az útmutatóban előforduló esetleges hibákért, ill. a véletlenszerű, speciális vagy okozott károkért, amelyek ezen útmutató használatából, vagy a nyomtató üzemeltetésénél az útmutatóban található információk alkalmazásából keletkeznek, vagy az ezek szerint használt készülék teljesítményével függnek össze.

3 SZOFTVER LICENCSZERZŐDÉS Ez a csomag a következő anyagokat tartalmazza, amit a Konica Minolta Business Technologies, Inc. Cég bocsátott rendelkezésre (KMBT): szoftver, mely a nyomtatási rendszer része, a digitálisan kódolt, géppel olvasható, kódolt adat speciális formátumban és kódolt formátumban (Betűkészlet programok), más szoftverek, melyek a felhasználói számítógépen futnak a Nyomtató szoftverrel egyetemben (Gazda szoftver), és a felvilágosító írásos anyaggal vannak kapcsolatban (Dokumentáció). A Szoftver kifejezés a Nyomtató szoftver, abetűkészlet programok és/vagy a Gazda szoftver leírására használatos, valamint magában foglalja a frissítéseket, a módosított változatokat, kiegészítéseket és a szoftver másolatait. A szoftver használata az alábbi licencszerzőgés alapján engedélyezett. KMBT nem kizárólagosan engedélyezi Önnek a szoftver és a dokumentáció használatát, feltéve, ha Ön egyetért a következőkkel: 1. A Nyomtató szoftvert és a kísérő Betűkészlet programokat az engedélyezett kimeneti eszköz(ök)zel, kizárólag saját belső üzleti használatra szabad használnia. 2. Továbbá az 1. pontban említett Betűkészlet programoknál használhatja a Roman Betűkészlet programot, hogy reprodukálni tudjon súlyokat, stílusokat, és különböző betűket, számokat, karaktereket, szimbólumokat ( Typefaces ) a kijelzőn vagy a képernyőn, kizárólag saját belső üzleti használatra. 3. Egy biztosági másolatot készíthet a Gazda szoftverről, feltéve, ha a biztonsági másolatot nem telepíti fel egyetlen egy számítógépre sem. A fenti tiltások ellenére feltelepítheti a Nyomtató szoftvert bármely számítógépre kizárólag egy vagy több nyomtatórendszeren melyen fut a Nyomtató szoftver. 4. Jelen Licencszerődésben felsorolt jogokat átruházhatja más személyre, amelyik ezennel megszerzi a licenc birtoklásával járó összes jogot az adott szoftverre és dokumentációra, azzal a feltétellel, hogy az illetőnek átadja a szoftver és a dokumentáció összes példányát és másolatát. 5. Belegyezik abba, hogy a szoftvert és a dokumentációt nem módosítja, adaptálja vagy fordítja le. 6. Belegyezik abba, hogy nem kisérli meg a szoftvert alakítani, szétbontani, dekódolni vagy visszafejteni a forráskódját. 7. A KMBT cég és beszállítói fenntartják maguknak a Szoftwerre és a Dokumentációra és az összes másolatukra vonatkozó tulajdonjogot. 8. A védjegyek használhatók az elfogadott védjegyeknek használati gyakorlatának megfelelően, beleértve a védjegy tulajdonosának nevének azonosítóját is. A védjegyek csak a szoftverrel készített nyomatok azonosítására használhatók. A védjegyek ilyennemű használata nem ad semmiféle jogot ezen védjegyek birtoklására. 9. Tilos a licenc továbbí bérbeadása, kölcsönzési jogának átadása, a felhasználó által nem használt szoftver verzió vagy másolat átadása vagy kölcsözése, bármilyen használaton kívüli hordozón, kivéve szoftver végleges átadását, lásd fent.

4 10. A KMBT társaság semmiképpen sem felelős a következményes, eseti Közvetett, Büntetőjogi vagy rendkívüli, speciális károkért, beleértve bármilyen nyereségelmaradást vagy beruházási veszteséget, abban az esetben sem, ha a KMBT társaságot tájékoztatták az ilyen károk bekövetkezésének a lehetőségéről, vagy bármelyik harmadik fél bármilyen követeléséért. A KMBT társaság és a beszállítói nem vállalnak semmiféle megnevezett vagy implicit jótállást a szoftverre, belértve a korlátozás nélküli eladhatóságot vagy az adott célra alkalmazhatóságot is, tulajdoni jogot és harmadik személyek jogainak megsértését. Egyes országok nem teszik lehetővé a jótállás korlátozását vagy kizárását következményes károk esetén, vagy felelősség kizárását a véletlenszerű és a kiváltott károkért, ezért a fent említett korlátozások és kizáró okok nem biztos, hogy Önre vonatkoznak. 11. Magjegyzés USA államigazgatási felhasználók részére: Software a 48 C.F.R.2.101, 48 fejezet definíciója alapján kereskedelmi szoftver terméknek minősül amelyet kereskedelmi számítógépes szoftver és dokumentáció a kereskedelmi számítógépes szoftverhez egységek alkotnak a 48 C.F.R , 48 fejezet feltételei alapján. A 48 C.F.R a 48 C.F.R a fejezeteknek megfelelően a szoftvert az államigazgatási felhasználók csak az ebben a licencszerződésben leírt jogoknak megfelelőn kapják felhasználásra. 12. Egyetért azzal, hogy nem fogja a szoftvert exportálni semmilyen formában, olyan módon, amelyik megsértené az adott ország exportjára vonatkozó bármilyen törvényt vagy rendelelet.

5 A másolás jogi korlátozása Egyes dokumentum típusokat tilos másolni azzal a céllal vagy szándékkal, hogy a másolatok eredetiként szerepeljenek. Bár az alábbi lista nem teljes, de a vonatkozó másolásnál tájékoztatásként figyelembe lehet venni. Pénzügyi eszközök! Személyi csekk! Utazási csekk! Pénzutalvány! Letéti igazolás! Kötvény vagy egyéb rövidlejáratú kötelezvény! Részvénybizonylat Jogi dokumentumok! Élelmiszerjegy! Levélbélyeg (bélyegzett vagy póstatiszta)! Állami szervek által kiadott csekk vagy váltó! Belföldi illetékbélyeg (bélyegzett vagy tiszta)! Útlevél! Bevándorlási dokumentumok! Gépjárművezetői jogosítvány és forgalmi engedély! Ház és ingatlan tulajdoni okmányai és szerződések Általános! Személyi igazolvány, személyt igazoló kitűző vagy jelvény! Szerzői jog által védett alkotások a szerzői jog tulajdonosának beleegyezése nélkül Ezen kívül tilos bármilyen körülmények között a belföldi vagy külföldi pénzek másolása ill. szerzői jog tulajdonosának beleegyezése nélkül művészeti alkotások másolása. Amennyiben a dokumentum eredetével kapcsolatban kétségek merülnének fel, forduljon egy jogi tanácsadóhoz.

6 Csak EU-tagországok részére Ennek a szimbólumnak a jelentése: Ezt a terméket ne semmisítse meg a háztartási hulladékkal együtt! A helyes megsemmisítéshez tájékoztatást az illetékes helyi hivatalok nyújtanak. Amennyiben új terméket vásárol, a régit átadhatja a kereskedőnek megsemmisítés céljából. Az újrahasznosítás segít megvédeni a természetes forrásokat és megakadályozni a potencionális negatív hatást a környezetre vagy az emberi egészségre, amit a hulladék helytelen kezelése okozhat.

7 Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 1 Ismerkedés a készülékkel 2 Helyigény 2 A készülék részei 3 Elölnézet 3 Hátulnézet 4 Vezérlőpanel 5 2 A Szoftver... 7 Utilities and Documentation CD-ROM (Segédprogramok és Dokumentáció CD lemez) 8 Nyomtatóillesztők 8 TWAIN illesztő 8 Segédprogramok 8 Rendszerkövetelmények 9 Az ilesztőprogram alapértelmezett beállításának kiválasztása 10 Nyomtatóillesztő eltávolítása 10 Nyomtatóillesztő beállítások ábrázolása 11 Windows XP 11 Windows 2000/Me/98SE 11 Tartalomjegyzék i

8 Nyomtatóillesztő használata 11 Közös gombok 11 OK 11 Mégse 11 Alkalmaz 12 Kiindulási fül 12 Tájolás 12 Másolatok 12 Hatás 12 Papír fül 13 Papír 13 Elrendezés fül 13 N oldal egy lapra 13 Kimeneti papírméret 13 Vízjel fül 14 Csak az 1. oldalon 14 Vízjel szövege 14 Bittérkép 14 3 Vezérlőpanel és Konfigurációs menü...15 Bevezetés 16 Menü tábla 16 Belépés a Menü üzemmódba 18 4 Nyomathordozók...19 Nyomathordozók 20 Milyen típusú és milyen formátumú nyomathordozókat tölthetek be? 20 Nyomathordozó típusok 21 Normál papír 21 Vastag papír 22 Borítékok 23 Levelezőlapok 24 Fóliák 25 Mi a garantált nyomtatható terület? 26 Nyomtatható terület Borítékok 26 Lapmargók 26 Nyomathordozók tárolása 27 Kimeneti tálca 27 Nyomathordozó betöltése 28 Nyomathordozó tálca 28 Kézi adagolótálca 30 Papírformátum beállítása 32 Eredeti dokumentum 33 Specifikáció 33 Dokumentumok, melyeket el lehet helyezni a síkágyas üvegre 33 Dokumentumok, melyeket be lehet tölteni az automatikus dokumentum adagolóba 33 ii Tartalomjegyzék

9 Dokumentum betöltése 35 Domumentum elhelyezése a síkágyas üvegen 35 Dokumentum betöltése az automatikus dokumentum adagolóba 36 5 Szkenner műveletek Bevezető 38 Felhasználói interfész művelet 38 TWAIN illesztő beállítása 39 Szkennelési módszer 39 A megfelelő képtípus kiválasztása 39 Fekete/fehér 40 Szürke (8 bit) 40 Színes (24 bit) 40 A megfelelő felbontás kiválasztása 40 Képjavítás 41 Fényerő 41 Kontraszt 41 Invertál 42 Tükörátfordítás 42 Automatikus előnézet terület 42 Papírméret 42 Mértékegységek 42 Moiré eltávolítás 43 Élesség 43 Színkorrekció 43 Automatikus szint 43 Kibővített beállítások 43 Fények/Árnyak szintje 44 Görbék 44 Színkiegyenlítés 44 Árnyalat/Telítettség/Világosság 45 Árnyalat 45 Telítettség 45 Világosság 45 Színkimaradás 45 Egyedi beállítás 46 Szkennelés beállítás 46 Konfiguráció beállítás 46 Szélesség/Hosszúság/Méret 47 Oldalarányok megtartása 47 Szkenner információ 47 Nyomtatási kép 47 Nagyítás 47 Beolvas 48 Becsuk 48 Tartalomjegyzék iii

10 6 Másolás...49 Másolási üzemmód 50 Eredeti dokumentum betöltése másoláshoz 50 Másolási opciók beállítása 51 Világos/Sötét 51 Másolát minősége 51 Kicsinyít/Nagyít 52 Előre definiált másolati formátumok kiválasztása 52 Másolat formátumának finombeállítása 52 Másolatok 53 Leválogat 53 N az 1-re 54 Kilépés az N az 1-re funkcióból 55 Festéktakarékos 55 Az alapértelmezett menü beállításának módosítása 55 Az alapértelmezett Másolási üzemmód beállítás frissítése 55 Az alapértelmezett Denzitásbeállítás frissítése 56 Az alapértelmezett Zoom beállítás frissítése 56 Az alapértelmezett Leválogat beállítás frissítése 56 7 A LinkMagic program használata...57 Bevezető 58 A LinkMagic program indítása 58 A MFP gomb beállítás szekció 59 A Szerkeszt gomb 59 Program elérési útvonala 59 Program neve 59 Program neve az MFP LCD-n 59 Szkennelés fül 59 Fájl formátum 59 Fájl elérési útvonal 60 Új alkalmazás 60 Töröl gomb 60 OK gomb 60 A Szkennelni alkalmazásba gomb használata a vezérlő panelen 60 A Másolás funkció rész 61 Másolás beállítása 61 Másolatok 61 Méretarány 61 Nyomtató 61 Leválogatás 62 OK gombra 62 A Szkenner beállítása 62 Kibővített beállítás 62 iv Tartalomjegyzék

11 A Szkennelés funkció rész 63 Elküldeni be 63 Elküldeni fájlba 63 A Felhasználói meghatározás gomb 64 Célalkalmazás 64 Válassza a Szkennelést az elküldéshez 64 OK gomb 64 8 Kellékek cseréje ADF lapka cseréje 66 Eltávolítás 66 Beszerelés 67 Festékező modul csere 68 Dobmodul csere 72 9 Karbantartás Az ADF tisztítása 76 A síkágyas üveg tisztítása Hibaelhárítás Papírelakadás 82 Papírelakadás megszüntetése 82 Papírelakadás megszüntetése az opciós ADF-nél 86 Hibajelentés a kijelzőn 87 Problémák megoldása nyomtatási minőség 89 A Függelék Specifikációk 94 Kellékek várható élettartama 97 Gondoskodunk a környezetvédelemről 98 Mit jelent az, hogy a termék megfelel az ENERGY STAR program követelményinek? 98 Tartalomjegyzék v

12

13 Bevezető

14 Ismerkedés a készülékkel Helyigény A könnyű működtetés, kellékcsere és karbantartás érdekében tartsa be az alábbiakban részletezett ajánlott helyigényt. 100 mm (3,9 ") 492 mm (19,4 ") 100 mm (3,9 ") 100 mm (3,9 ") 403 mm (15,9 ") 457 mm (18,0 ") 547 mm (21,5 ") 650 mm (25,6 ") 100 mm (3,9 ") 465 mm (18,3 ") 565 mm (22,2 ") 100 mm (3,9 ") Elölnézet Oldalnézet 2 Ismerkedés a készülékkel

15 A készülék részei Az alábbi rajzok részletesen ismertetik a készüléknek az ebben az útmutatóban említett részeit. Ezért kérjük, hogy szánjon egy kis időt ezek megismerésére. Elölnézet 1 1. Automatikus dokumentum adagoló (ADF) bemeneti tálca 2. Papír megállító 3. Automatikus dokumentum adagoló (ADF) fedél 4. Vezérlőpanel 5. Kimeneti tálca 6. Elülső ajtó 7. Nyomathordozó tálca 8. Kézi adagoló tálca 9. Síkágyas üveg 10. Megjelenítő kazetta (festékező modul, dobmodul) Dobmodul Megjelenítő kazetta Festékező modul Ismerkedés a készülékkel 3

16 Hátulnézet 1. ADF fedél 2. Hálózati kapcsológomb 3. Hálózati csatlakozó 4. LINE jack 5. EXT. jack 6. Hátulsó ajtó 7. USB port Ismerkedés a készülékkel

17 Vezérlőpanel No. Megnevezés Leírás 1 Numerikus gombok Másolatok számának megadásához. 2 Festékező modul fényjelző Festékező modul figyelmeztető LED. Villog, amikor a festékező modul üres vagy a dobmodult ki kell cserélni. Folyamatosan világít, amikor a festékező modul teljesen kifogyott, rossz festékező modul van használatban vagy a dobmodult ki kell cserélni. 3 Hiba fényjelző Jelzi a papírelakadást. 4 Fax gomb Fax üzemmódba kapcsol át. 5 Szkennel gomb Szkenner üzemmódba kapcsol át. 6 Másol gomb Másolás üzemmódba kapcsol át. 7 Választ gomb Ugrás a következő menüszintre. Opció kiválasztása. 8 Görget gombok Megjeleníti az aktuális menüszinten az opciókat. Másolatok számának megadása. 9 Menü gomb Belép a Menü üzemmódba és megjeleníti a rendelkezésre álló menüket. 10 Másolát minősége gomb Az aktuális nyomtatási feladathoz kiválasztja a dokumentum típusa üzemmódot. 11 Leválogat gomb Automatikusan leválogatja a többpéldányos másolatokat. Vezérlőpanel 5

18 12 N az 1-re gomb Lekicsinyíti az eredeti képet, hogy illeszkedjen a papírlapra. 1 4 lekicsinyített oldalt nyomtat egy papírlapra. 1 2 lekicsinyített oldalt nyomtat egy papírlapra. 1 oldalt nyomtat egy papírlapra. 13 Start gomb Elindítja a másolási vagy szkennelési feladatot. 14 Stop/Reset gomb Kilép a menüből. 15 Festéktakarékos gomb 16 Kicsinyít/Nagyít gomb Bármelyik pillanatban megállít egy műveletet. Készenléti üzemmódban törli a másolási opciókat. Festéket takarít meg azzal, hogy a dokumentum nyomtatása vagy másolása közben kevesebb festéket használ. A másolatot az eredeti dokumentumnál kisebbre vagy nagyobbra módosítja. 17 Világos/Sötét gomb Módosítja az aktuális feladatnál a dokumentum fényességét. 18 Másolatok gomb Beállítja a másolatok számát. (A gomb egyszeri megnyomása egy példánnyal megnöveli a darabszámot.) 19 Mégse gomb Törli a beállításokat vagy visszalép az előző menüszintre. Kilép a menüből amennyiben többször nyomja meg. Visszalép az előző menüszintre. 20 Üzenetablak Megjeleníti a beállításokat és az üzeneteket. 21 Szkennelni alkalmazásba 22 Fax műveletek gomb Beolvassa az eredeti dokumentumot a megjelölt programba. Elvégzi a fax műveleteket. Részletekért lásd a Fax Felhasználói útmutatót. 6 Vezérlőpanel

19 A Szoftver

20 Utilities and Documentation CD-ROM (Segédprogramok és Dokumentáció CD lemez) Nyomtatóillesztők Illesztők Nyomtatóillesztő Windows XP/2000 alá Nyomtatóillesztő Windows Me/98SE alá Alkalmazás/Eredmény Ezek az illesztők lehetővé teszik a hozzáférést a nyomtató összes funkciójához, beleértve a befejező műveleteket és a haladó elrendezést. Lásd még Nyomtatóillesztő beállítások ábrázolása 11. oldalon. TWAIN illesztő Illesztő TWAIN illesztő Windows XP/ 2000/Me/98SE alá Alkalmazás/Eredmény Ez az illesztő lehetővé teszi a szkennelési funkciók beállítását, mint például színbeállítás és méretigazítás. A részletekért lásd a 5. fejezetet, Szkenner műveletek. "# Az illesztőprogramok telepítésével kapcsolatos részletekért lásd a PagePro 1390 MF Telepítési útmutatót. Segédprogramok Segédprogramok LinkMagic Alkalmazás/Eredmény A segédprogram lehetővé teszi a szkennelt adatok leküldését segítségével vagy azonnal elmenteni a számítógépen lévő fájlba. A részletekért lásd a 7. fejezetet, A LinkMagic program használata. 8 Utilities and Documentation CD-ROM

21 Rendszerkövetelmények $ Személyi számítógép Pentium 3: 450 MHz vagy jobb javasolt $ Operációs rendszer Microsoft Windows XP Home Edition/Professional, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE $ Merevlemez szabad kapacitása Megközelítőleg 20 MB merevlemez szabad terület a nyomtatóillesztő részére Megközelítőleg 128 MB merevlemez szabad terület a képalkotási folyamathoz $ RAM Windows XP: 128 MB Windows 2000: 64 MB Windows Me/98SE: 32 MB $ CD/DVD meghajtó $ I/O interfész USB Revízió 2.0-vel kompatibilis port "# Amennyiben Windows Me vagy 98 SE operációs rendszer alatt dolgozik, ajánljuk, hogy a nyomtatót egy USB 1.1 kábel segítségével csatlakoztassa a számítógéphez. Rendszerkövetelmények 9

22 Az illesztőprogram alapértelmezett beállításának kiválasztása Mielőtt elkezdene a készülékkel dolgozni, ajánljuk, hogy ellenőrizze/ módosítsa az illesztő alapértelmezett beállításait. 1 Válassza ki az alábbiak szerint az illesztőprogram tulajdonságait! Windows XP Kattintson a Windows Start gombra majd a Nyomtatók és faxok pontra! Jobboldali gombbal kattintson a KONICA MINOLTA PagePro 1390 MF nyomtatóikonra! Válassza ki a Nyomtatási tulajdonságok, majd az Alaptulajdonságok pontot! Windows 2000 Kattintson a Windows Start gombra majd a Beállítások és a Nyomtatók pontokra! Jobboldali gombbal kattintson a KONICA MINOLTA PagePro 1390 MF nyomtatóikonra! Válassza ki a Nyomtatási tulajdonságok, majd az Alaptulajdonságok pontot! Windows Me/98SE Kattintson a Windows Start gombra majd a Beállítások és a Nyomtatók pontokra! Jobboldali gombbal kattintson a KONICA MINOLTA PagePro 1390 MF nyomtatóikonra! Válassza ki a Tulajdonságok, Nyomtató tulajdonságok, majd az Alaptulajdonságok pontot! 2 Válassza ki a készüléke alapértelmezett beállításait, mint például az alkalmazott nyomathordozó alapértelmezett formátumát! 3 Kattintson az Alkalmaz gombra! 4 Kattintson az OK gombra és ezzel becsukja a Tulajdonságok párbeszéd ablakot! Nyomtatóillesztő eltávolítása Ebben a részben található annak a leírása, hogyan kell a PagePro 1390 MF nyomtatóillesztőt szükség esetén eltávolítani. 1 A Start menüből válassza a Programok opciót (Windows XP: Összes program), majd a PagePro 1390 MF pontot és utána a Nyomtatóillesztő eltávolítása opciót. 2 A párbeszéd ablakban katintson az Igen-re. 3 A PagePro 1390 MF nyomtatóillesztő el lesz távolítva a készülékéről. 10 Az illesztőprogram alapértelmezett beállításának

23 Nyomtatóillesztő beállítások ábrázolása Windows XP 1 Válassza ki a Start menüben a Nyomtatók és faxok pontot, így megjelenik a Nyomtatók és faxok ablak. 2 Jobboldali gombbal kattintson a KONICA MINOLTA PagePro 1390 MF nyomtató ikonra és válassza ki a Nyomtatási tulajdonságok pontot! Először az Alaptulajdonságok fül jelenik meg. Windows 2000/Me/98SE 1 Válassza ki a Start menüben a Beállítások és Nyomtatók pontot, így megjelenik a Nyomtatók ablak. 2 Jelenítse meg a nyomtatóillesztő beállításait: $ Windows 2000 Kattintson a jobboldali gombbal a KONICA MINOLTA PagePro 1390 MF ikonra és válassza ki a Nyomtatási tulajdonságok pontot! $ Windows Me/98SE Kattintson a jobboldali gombbal a KONICA MINOLTA PagePro 1390 MF ikonra és válassza ki a Tulajdonságok pontot! Utána kattintson a Nyomtató tulajdonságok pontra! Először az Alaptulajdonságok fül jelenik meg. Nyomtatóillesztő használata "# Amennyiben Windows Me/98SE alatt dolgozik, megjelenik az Általános, Részletek és Megosztás fül. Végezze el rajtuk a szükséges beállításokat. Közös gombok Az alábbiakban leírt gombok megjelennek az összes fülön. OK Kattintson ide, hogy kilépjen a Tulajdonságok párbeszéd ablakból elmentve az összes változást. Mégse Kattintson ide, hogy kilépjen a Tulajdonságok párbeszéd ablakból a változások elmentése nélkül. Nyomtatóillesztő beállítások ábrázolása 11

24 Alkalmaz Kattintson ide, hogy elmentse az összes változást anélül, hogy kilépne a Tulajdonságok párbeszéd ablakból. "# Az operációs rendszer verziójától függően, az Alkalmaz nem mindíg jelenik meg. Kiindulási fül A Kiindulási fülön az alábbi paramétereket lehet beállítani. Tájolás! Álló a nyomtatás a lap szélesebb oldalai között történik, levél stílusban.! Fekvő a nyomtatás a lap keskenyebb oldalai között történik, táblázat stílusban. Másolatok Lehetővé teszi a nyomtatási másolatok számának a megadását. Az érték maximum 99-et érhet el. Amikor a Leválogat ki van választva, a dokumentum egy teljes példánya kerül kinyomtatásra mielőtt a következő példány nyomtatása elkezdődne. Amikor a Leválogat nincs kiválasztva, a dokumentum egy oldalának az összes példánya kinyomtatódik, mielőtt a következő oldal nyomtatása elkezdődne. N 1-re lehetővé teszi a dokumentum oldalak fordított sorrendben történő nyomtatását. Hatás Az alábbi felbontási beállítások állnak rendelkezésre.! 600 dpi! dpi Nyomtatási denzitás beállítja a nyomtatott dokumentum denzitásszintjét. Az érték 1 (világosabb) és 7 (sötétebb) közötti értékeket vehet fel. A Festéktakarékos lehetővé teszi a festék megtakarítását kevesebb festék felhasználásával a dokumentum nyomtatása közben. Invertál a nyomtatott kép fényességét és színeit ellenkező értékre állítja be. 12 Nyomtatóillesztő használata

25 Papír fül A Papír fülön az alábbi paramétereket lehet beállítani. Papír! Eredeti méret lehetővé teszi beállítani a nyomathordozó tálcába betötött nyomathordozó formátumát.! Nyomathordozó fajtája lehetővé teszi az igényelt nyomathordozó típusának kiválasztását. Elrendezés fül Az Elrendezés fülön az alábbi paramétereket lehet beállítani. N oldal egy lapra! Kiválaszthatja, hogy egy papírlapra több dokumentumoldalat nyomtasson ki. Amennyiben egy lapra több mint egy oldalt nyomtat ki, az oldalak lekicsinyített méretben, elrendezve fognak a lapon megjelenni. Egy lapra 2, 4 vagy 9 oldalt nyomtathat. A N oldal egy lapra legördülő listaablakból válassza ki az oldalszámot, melyet egy lapra szeretne kinyomtatni.! A Határvonal legördülő listaablakból kiválaszthatja a lapon lévő oldalak körüli keret kinyomtatását.! A N oldal egy lapra legördülő listaablakból kiválaszthatja a kívánt oldalsorrendet. Vízszintesen növekvő Függőlegesen növekvő Vízszintesen csökkenő Függőlegesen csökkenő Kimeneti papírméret Lehetővé teszi egy oldalon a nyomtatási feladat skálázását ( %). Nyomtatóillesztő használata 13

26 Vízjel fül A vízjel fülön az alábbi paramétereket lehet beállítani. A dokumentumához logo-t vagy szöveget adhat hozzá mint vízjelet. Alkalmazhat saját maga által létrehozott bittérkép fájlt vagy szövegfájlt. Csak az 1. oldalon Válassza ki ezt az opciót, hogy csak az első oldalra helyezzen el vízjelet vagy bittérképet. Vízjel szövege Jelölje meg a használni kívánt vízjelet! Szükség szerint tud vízjel fájlokat hozzáadni, szerkeszteni vagy eltávolítani. Kattintson az Új/Hozzáad-ra, hogy kinyissa a Vízjel párbeszéd ablakot, amely lehetővé teszi a vízjel szöveg különböző beállításainak meghatározását. "# Amikor egy vízjelet használ, válassza ki a Szöveg-et. Bittérkép Válassza ki a legördülő listából a használni kívánt fájlt. A bittérkép fájlokat hozzá lehet adni vagy el lehet távolítani. Amennyiben fájlt akar hozzáadni, kattintson a Megad gombra és válassza ki a fájlt, melyet hozzá akar adni! "# Amikor bit térképet használ válassza ki a Kép opciót. 14 Nyomtatóillesztő használata

27 Vezérlőpanel és Konfigurációs menü

28 Bevezetés Ezt a készüléket úgy tervezték, könnyen lehessen kezelni a vezérlőpaneli gombok által, az üzenetablak kijelzőjén végzett, programozásnak köszönhetően. A felhasználóbarát programozás segít az összes felkínált menüválaszték teljes előnyének kihasználásában. A lépésről lépésre utat mutató, kijelzőn megjelenő utasítások vezetnek a menüválasztékon és a programozási opciókon keresztül. A vezérlőpanellel kapcsolatos további részletekről lásd a Vezérlőpanel részt a 5. oldalon. Menü tábla Valószínűleg a Kezelési útmutató nélkül is tudná programozni a készüléket. Azonban azért, hogy jobban megértse a menü választási lehetőségeit és a rendelkezésre álló opciókat, szenteljen figyelmet az alábbi menütáblának. Az alapértelmezett beállítások félkövéren vannak szedve. 1.Ált. beállít. 11.Nyelv Válassza ki a kívánt nyelvet! 12.Papírformátum A4* Letter Legal A5 B5 13.Alvó üzemmód Idő: 5 perc Idő: 15 perc Idő: 30 perc Idő: 1 óra Idő: 2 óra 14.Visszaállít FCV 15.Gomb hang Be Ki * Az egyes régióknak függvényében az alapértelmezett beállítás A4. 16 Bevezetés

29 2.Másolás beáll. 21.Másol.mód def Szöveg Fénykép Vegyes 22.Denzitás def. 1-7 Szintek (4) 23.Zoom defin. Eredeti(100%) Egyedi(25-400%) Lapmérethez.alk. A4 Letter-re Letter A4-re Legal Letter-re 24.Leválogat def 25.Fest.takarék. def 26.Hát.eltáv.def Legal A4-re Leválogat:Kikap. Leválogat:Bekap. Fest.takarék:Ki Fest.takarék:Be Szöveg Háttér eltáv:ki üzemmód Háttér eltáv:be Vegyes Háttér eltáv:ki üzemmód Háttér eltáv:be 3.Jelentés 31.Konfiguráció 32.Menüstruktúra 33.Kihasz.jelent 34.Fx.akt.jelent* 35.Telefonkönyv* 4.Fax beállítás * 5.Telefonkönyv * 6.Speciális fax * * Ez a faxolási menü. A fax funkciókkal kapcsolatos részletekért forduljon a Fax Felhasználói útmutatóhoz! Menü tábla 17

30 Belépés a Menü üzemmódba 1 Nyomja meg a Menü gombot és ezzel belép a Menü üzemmódba. Az üzenetablak megjeleníti a menüt. 2 Nyomja meg a görgetőgombot vagy egy számbillentyűt (1 6), hogy válasszon az alábbi menükből: 1.Ált. beállít., 2.Másolás beáll., 3.Jelentés, 4.Faxbeállítás, 5.Telefonkönyv vagy 6.Speciális fax. "# Az egyes menüpontokon gyorsabban tud keresztülhaladni, amennyiben a görgetőgombot folyamatosan lenyomva tartja. 3 Nyomja meg a Választ gombot, hogy kiválasszon egyet az üzenetablakban megjelenő opciók közül! Az üzenetablak megjeleníti a következő menüszintet. 4 Nyomja meg a görgetőgombot, hogy megjelenítse a következő menüpontot! 5 Nyomja meg a Választ gombot. Miután kiválasztott egy opciót, az üzenetablak alsó sorában megjelenik a Beállítás OK üzenet. Az aktuális beállítás mindíg kipipálással jelzett opció (v). 18 Belépés a Menü üzemmódba

31 Nyomathordozók

32 Nyomathordozók Milyen típusú és milyen formátumú nyomathordozókat tölthetek be? Nyomathordozók Nyomathordozó formátumok Milliméter Hüvelyk A4 210,0 297,0 8,3 11,7 B5 (JIS) 182,0 257,0 7,2 10,1 A5 148,0 210,0 5,8 8,3 Legal 215,9 355,6 8,5 14,0 Letter 215,9 279,4 8,5 11,0 Executive 184,2 266,7 7,25 10,5 #10 boríték 104,8 241,3 4,125 9,5 C5 boríték 162,0 229,0 6,4 9,0 DL boríték 110,0 220,0 4,3 8,7 Monarch boríték 98,4 190,5 3,875 7,5 Japán levelezőlap 100,0 148,0 3,9 5,8 20 Nyomathordozók

33 Nyomathordozó típusok Mielőtt nagy mennyiséget vásárolna valamelyik speciális nyomathordozóból, végezzen egy próbanyomtatást ugyanazzal a nyomathordozóval, és ellenőrizze a nyomtatási minőséget. A nyomathordozókat, a nyomtatóba történő betöltésükig, tárolja egyenes, vízszintes felületen az eredeti csomagolóanyagukban. A jóváhagyott nyomathordozók listáját megtalálja a printer.konicaminolta.com címen. Normál papír Kapacitás Tájolás Nyomathordozó típusa Súly Nyomathordozó tálca Kézi adagoló Nyomtatandó oldallal felfelé Normálpapír g/m 2 (16 24 lb bond) Maximum 250 lap, a papír súlyának függvényében Csak 1 lap Olyan normál papírt használjon, amely $ Alkalmas a normálpapíros lézernyomtatókhoz Megjegyzés Az alább felsorolt típusú nyomathordozókat ne használja. Ezek gyenge nyomtatási minőséget, papírelakadást vagy a nyomtató károsodását eredményezhetik. NE használjon olyan nyomathordozót, mely $ Bevonatos felületkezelt (pl. indigós papír, digitálisan fényesített nyomathordozó, kezelt, színezett papír) $ Indigós hátlapú $ Nem jóváhagyott vasalható nyomathordozó (hőérzékeny papír, hőnyomott papír, vasalható fólia) $ Hidegvízzel felvihető papír $ Nyomásérzékeny $ Kimondottan tintasugaras nyomtatókhoz terveztek (szuper finom papír, fényezett papír, fényes film, levelezőlapok) $ Már más nyomtatóval, fénymásolóval, faxkészülékkel nyomtattak rá $ Poros Nyomathordozó típusok 21

34 $ Vizes (vagy nedves) "# A nyomathordozókat tárolja 35% 65%-os relatív páratartalom között. A festékpor nem tapad megfelelően a nedves, vizes papírra. $ Rétegezett $ Öntapadós $ Hajtogatott, ráncos, felpöndörödött, dombornyomásos, hullámos vagy gyűrött $ Perforált, három lyukkal lyukasztott, vagy tépett $ Túl csúszós, túl durva, túl érdes a felülete $ A felülete szerkezete (érdessége) különböző az elő és a hátlapon $ Túl vékony vagy túl vastag $ A lapok statikus elektromosság miatt összeragadtak $ Csillámmal bevont vagy aranyozott; túl fénylő $ Hőérzékeny vagy nem bírja a fixáló egység hőmérsékletét (205 C [401 F]) $ Szabálytalan alakú (nem téglalap alakú vagy nem derékszögben van vágva) $ Ragasztóval, ragasztószalaggal, gemkapoccsal, tűzőgéppel, szalagokkal, horgokkal vagy gombokkal van összeerősítve $ Savas $ Bármilyen más, nem jóváhagyott nyomathordozó Vastag papír A 90 g/m 2 -nél (24 lb bond) vastagabb papírt vastag papírnak nevezik. Ellenőrizzen minden vastag papír típust, hogy megfelelő nyomtatási minőséget érjen el és hogy az ábra ne csússzon el a papíron. Kapacitás Tájolás Nyomathordozó típusa Súly Nyomathordozó tálca Kézi adagoló Nyomtatandó oldallal felfelé Vastagpapír g/m 2 (25 43 lb bond) Legfeljebb10 lap vastag papir, a vastagságuktól függően Csak 1 lap NE használjon olyan vastag papírt, amelyik $ Bármilyen más nyomathordozóval van összevegyítve az adagolótálcákban (mivel ez papírbetöltési hibát fog okozni) 22 Nyomathordozó típusok

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

magicolor 2480 MF Felhasználói Útmutató

magicolor 2480 MF Felhasználói Útmutató magicolor 2480 MF Felhasználói Útmutató 4556-9593-01G 1800794-008B Köszönet Köszönjük, hogy megvásárolta a magicolor 2480 MF készüléket. Az Ön magicolor 2480 MF készülékét úgy tervezték, hogy az optimálisan

Részletesebben

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SOROZAT. Gyorshasználati útmutató

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SOROZAT. Gyorshasználati útmutató LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SOROZAT Gyorshasználati útmutató Nyomtatás különleges papírra, címkékre vagy írásvetítőfóliákra Windows rendszerben 1. A szoftver Fájl menüjében kattintson a Nyomtatás

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

PagePro 1400W. Felhasználói Útmutató 9J03-7743-01G 1800803-008A

PagePro 1400W. Felhasználói Útmutató 9J03-7743-01G 1800803-008A PagePro 1400W Felhasználói Útmutató 9J03-7743-01G 1800803-008A Köszönet Köszönjük, hogy megvásárolta a PagePro 1400W nyomtatót. Az Ön PagePro 1400W nyomtatóját úgy tervezték, hogy az optimálisan működjön

Részletesebben

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 A másolás folyamata Szolgáltatások kezdőlap Munkaállapot Érintőképernyő Start Összes törlése Leállítás. A dokumentumokat nyomtatott oldallal felfelé helyezze a dokuadagoló

Részletesebben

Szoftver használati útmutató

Szoftver használati útmutató Szoftver használati útmutató Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik. DCP-1510(E)/1511/1512(E) MFC-1810(E)/1811/1815

Részletesebben

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén)

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll lehetővé teszi a Windows Vista (SP2 vagy

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

A másolás folyamata. vagy. Xerox WorkCentre 5945/5955 többfunkciós nyomtató. Szolgáltatások kezdőlap. Munkaállapot. Érintőképernyő.

A másolás folyamata. vagy. Xerox WorkCentre 5945/5955 többfunkciós nyomtató. Szolgáltatások kezdőlap. Munkaállapot. Érintőképernyő. Xerox WorkCentre 9/9 többfunkciós nyomtató A másolás folyamata. A dokumentumokat nyomtatott oldallal felfelé helyezze a dokuadagoló bemeneti tálcájába. Állítsa be úgy a vezetőt, hogy. Nyomja meg a vezérlőpult

Részletesebben

Ha letöltött betűtípusokat használ, akkor ellenőrizze, hogy a betűtípusokat támogatja-e a nyomtató, a számítógép és a program.

Ha letöltött betűtípusokat használ, akkor ellenőrizze, hogy a betűtípusokat támogatja-e a nyomtató, a számítógép és a program. Oldal: 1 / 13 Nyomtatási minőség útmutató Ha az itt megadottak a problémát nem orvosolják, akkor lépjen kapcsolatba az Ügyfélszolgálattal. Előfordulhat, hogy a nyomtatójának egy alkatrészét be kell állítani

Részletesebben

Útmutató kivonat A0FD-9645-01

Útmutató kivonat A0FD-9645-01 Útmutató kivonat A0FD--0 ONICA MINOT TA bizhub C0 Documentation CD/DVD Tétel Név Funkció 0 lap 0 g/m ( lb).tálca:a Zoom :00% Nem rendez -re -oldal -oldal Norm. másolás Segédfunkciok Jelentés/állapot PS/PC

Részletesebben

PagePro 1390 MF Fax Felhasználói

PagePro 1390 MF Fax Felhasználói PagePro 1390 MF Fax Felhasználói útmutató 4558-9564-01G 1800795-008B Köszönet Köszönjük, hogy megvásárolta a PagePro 1390 MF készüléket. Az Ön PagePro 1390 MF készülékét úgy tervezték, hogy az optimálisan

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

Használati útmutató DS-620

Használati útmutató DS-620 Használati útmutató DS-620 / DS-720D DS-620 DS-720D C verzió HUN A dokumentáció használata Köszönjük, hogy a Brother készüléket választotta! A dokumentáció elolvasása segíthet abban, hogy a legjobbat hozza

Részletesebben

Nyomtatási útmutató. A 250 vagy 550 lapos tálca betöltése. Nyomtatási útmutató. 1 Húzza ki a tálcát. Oldal: 1 / 19

Nyomtatási útmutató. A 250 vagy 550 lapos tálca betöltése. Nyomtatási útmutató. 1 Húzza ki a tálcát. Oldal: 1 / 19 Oldal: 1 / 19 Nyomtatási útmutató A 250 vagy 550 lapos tálca betöltése VIGYÁZAT! SÉRÜLÉSVESZÉLY: A berendezés stabilitásvesztésének elkerülése érdekében minden egyes tálcába különkülön töltse be a papírt.

Részletesebben

magicolor 2400W Felhasználói Útmutató 4139-7733-02G 1800767-008B

magicolor 2400W Felhasználói Útmutató 4139-7733-02G 1800767-008B magicolor 2400W Felhasználói Útmutató 4139-7733-02G 1800767-008B Köszönet Köszönjük, hogy megvásárolta a magicolor 2400W nyomtatót. Az Ön magicolor 2400W nyomtatóját úgy tervezték, hogy az optimálisan

Részletesebben

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN AirPrint útmutató A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J650DW/J670DW/J690DW 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása A használati útmutatóban a megjegyzéseket végig az alábbi stílusban

Részletesebben

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Az Ön kézikönyve KONICA MINOLTA MAGICOLOR 2480MF http://hu.yourpdfguides.com/dref/592238

Az Ön kézikönyve KONICA MINOLTA MAGICOLOR 2480MF http://hu.yourpdfguides.com/dref/592238 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató KONICA MINOLTA MAGICOLOR 2480MF. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás lépés 1 Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik.

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

HP LaserJet P2050 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási hordozóhoz

HP LaserJet P2050 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási hordozóhoz HP LaserJet P2050 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási hordozóhoz Copyright és licenc 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli reprodukálása,

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN AirPrint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

USB-Nyomtató Menedzser

USB-Nyomtató Menedzser USB-Nyomtató Menedzser Használati útmutató HU-01 BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Horizont-Alfa

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése Tartalom 1. Bevezetés...1 2. Követelmények...1 3. A Nokia Connectivity Cable Drivers Telepítése...2 3.1 A telepítés előtt...2 3.2 A Nokia

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

HP Color LaserJet CP1210 sorozat nyomtató

HP Color LaserJet CP1210 sorozat nyomtató HP Color LaserJet CP1210 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási médiához Szerzői jog és licenc 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

Processzorsebesség: 800 MHz Nyomtatónyelvek: HP PCL 5e, HP PCL 6, HP Postscript Level 3 emuláció, közvetlen PDF (v 1.7) nyomtatás Képernyő:

Processzorsebesség: 800 MHz Nyomtatónyelvek: HP PCL 5e, HP PCL 6, HP Postscript Level 3 emuláció, közvetlen PDF (v 1.7) nyomtatás Képernyő: Műszaki adatok Nyomtatási sebesség (fekete): Normál:Akár 33 oldal percenként (A mérés az ISO/IEC 24734 használata alapján, a tesztdokumentumok első sorozatának kihagyásával történt. További információ:

Részletesebben

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN AirPrint útmutató Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik. MFC-J450DW Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER 2 MAGYAR EM4028 - PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 1.2 Mielőtt elkezdené... 2 2.0 A hardver

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás 1. lépés Távolítsa el az összes védő elemet. 2. lépés Lassan csukja le a lapolvasó egységet. Figyelem!; a személyi sérülések elkerülése érdekében pontosan az ábrán bemutatott módon végezze

Részletesebben

magicolor 2490MF Nyomtató/fénymásoló/ szkenner Felhasználói Útmutató

magicolor 2490MF Nyomtató/fénymásoló/ szkenner Felhasználói Útmutató magicolor 2490MF Nyomtató/fénymásoló/ szkenner Felhasználói Útmutató 4556-9597-00G 1800798-008A Köszönet Köszönjük, hogy megvásárolta a magicolor 2490MF készüléket. Az Ön magicolor 2490MF készülékét úgy

Részletesebben

Merevlemez üzembe helyezése, particionálása

Merevlemez üzembe helyezése, particionálása Merevlemez üzembe helyezése, particionálása (gyakorlati) A meghajtók és partíciók fogalma A meghajtó egy fizikai tárolóeszközt, például a merevlemez-meghajtó vagy a cserélhető USB-meghajtó. A partíció

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise Desktop 11 új verziójának telepítéséhez a következő műveletsorokat kell végrehajtani. A jelen dokumentum áttekintést

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik. A termék

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

HP Scanjet N6310. Felhasználói kézikönyv

HP Scanjet N6310. Felhasználói kézikönyv HP Scanjet N6310 Felhasználói kézikönyv Tartalom 1 A lapolvasó használata A HP lapolvasószoftver rövid ismertetése...3 A lapolvasó rövid ismertetése...4 A lapolvasó kezelőpanelje...4 Automatikus lapadagoló

Részletesebben

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az SD embléma az embléma tulajdonosának

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 409917-211 2006. május Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A PC SUITE

Részletesebben

i5000 sorozatú szkennerek

i5000 sorozatú szkennerek i5000 sorozatú szkennerek Vezérlő kód információk _hu Vezérlőkód információk Tartalomjegyzék Vezérlő minta részletek... 4 Vezérlő minta tájolás... 5 Vonalkód részletek... 7 Vezérlő pozícionálása... 9 Papír

Részletesebben

Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J05/J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J00/ J85DW/J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

SystemDiagnostics. Magyar

SystemDiagnostics. Magyar SystemDiagnostics Magyar Szeretne hozzánk fordulni... műszaki jellegű kérdéseivel vagy problémájával? Az alábbiakkal veheti fel a kapcsolatot: Forróvonalunk/ügyfélszolgálatunk (lásd a mellékelt forróvonal-listát,

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

MultiBoot. Felhasználói útmutató

MultiBoot. Felhasználói útmutató MultiBoot Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó kizárólagos

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN irprint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, beolvasás, digitális küldés, opcionális fax Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen

Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, beolvasás, digitális küldés, opcionális fax Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, beolvasás, digitális küldés, opcionális fax Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen A nyomtatás műszaki adatai Nyomtatási sebesség (fekete): Normál:

Részletesebben

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán A QGIS program GPS eszközök modulja segítségével kétirányú kommunikációt folytathatunk a navigációs GPS vevőnkkel.

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Felhasználói Útmutató

Felhasználói Útmutató PagePro 1300W Felhasználói Útmutató 4136-7746-01G Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...1 Ismerkedés a nyomtatóval 2 A nyomtató részei 2 Elölnézet 2 Hátulnézet 2 Állapotjelzők leírása 3 Állapotjelzők funkciója

Részletesebben

magicolor 2590MF Nyomtató/fénymásoló/ szkenner Felhasználói Útmutató

magicolor 2590MF Nyomtató/fénymásoló/ szkenner Felhasználói Útmutató magicolor 2590MF Nyomtató/fénymásoló/ szkenner Felhasználói Útmutató 4556-9602-00G 1800835-008A Köszönet Köszönjük, hogy megvásárolta a magicolor 2590MF készüléket. Az Ön magicolor 2590MF készülékét úgy

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Általános nyomtató meghajtó útmutató

Általános nyomtató meghajtó útmutató Általános nyomtató meghajtó útmutató Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) B verzió HUN 1 Áttekintés 1 A Brother

Részletesebben

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012.

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012. Procontrol VRecX Kamerás megfigyelőrendszer Kezelői kézikönyv Verzió: 1.1 2012. 2010 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol Electronics Ltd. hivatalos

Részletesebben

NPS-520. Rövid kezelési útmutató. MFP nyomtatókiszolgáló. Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1. Copyright 2007. Minden jog fenntartva.

NPS-520. Rövid kezelési útmutató. MFP nyomtatókiszolgáló. Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1. Copyright 2007. Minden jog fenntartva. NPS-520 MFP nyomtatókiszolgáló Rövid kezelési útmutató Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1 Copyright 2007. Minden jog fenntartva. Áttekintés Az NPS-520 nyomtatókiszolgáló egy Ethernet porttal és egy USB (v2.0)

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat

PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat C. átdolgozás 2011. február 3. Áttekintés Ez a dokumentum a PolyVision illesztőprogram 2.2. változatára vonatkozó kibocsátási megjegyzéseket

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER TÁRGYMUTATÓ A SZOFTVERRŐL TELEPÍTÉS ELŐTT A SZOFTVER TELEPÍTÉSE CSATLAKOZTATÁS A SZÁMÍTÓGÉPHEZ A NYOMTATÓ BEÁLLÍTÁSA HIBAKERESÉS Oldal 3.....................

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

Memóriamodulok. Felhasználói kézikönyv

Memóriamodulok. Felhasználói kézikönyv Memóriamodulok Felhasználói kézikönyv Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információ értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira kizárólag az adott

Részletesebben

TavIRisp (STK500) USB felületű programozó firmware frissítése

TavIRisp (STK500) USB felületű programozó firmware frissítése TavIRisp (STK500) USB felületű programozó firmware frissítése Felhasználói dokumentáció TavIR-AVR 2008. augusztus 22. 1 / 9 Frissítés A TavIRisp (STK500) programozó belső firmware járulékos programozó

Részletesebben

USB-RS485 illesztô egység Telepítési útmutató

USB-RS485 illesztô egység Telepítési útmutató USB-RS485 illesztô egység Kiadás: 2009. november P Köszönjük, hogy a PROCON Hajtástechnika Kft. termékét választotta. Ez az útmutató tartalmazza az Ön számára szükséges információkat az USB-RS485 illesztő

Részletesebben

Nyomtatás, másolás, lapolvasás, faxolás, web

Nyomtatás, másolás, lapolvasás, faxolás, web Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, lapolvasás, faxolás, web Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen A nyomtatás műszaki adatai Nyomtatási sebesség (fekete): ISO, lézernyomtatóval összehasonlítható:akár

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán

Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán Bevezetés Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán A QGIS program egy nyiltforrású asztali térinformatikai program, mely a http://www.qgis.org oldalról tölthető le. Ebben a kis

Részletesebben

3. modul - Szövegszerkesztés

3. modul - Szövegszerkesztés 3. modul - Szövegszerkesztés Érvényes: 2009. február 1-jétől Az alábbiakban ismertetjük a 3. modul (Szövegszerkesztés) syllabusát, amely a gyakorlati vizsga alapját képezi. A modul célja Ezen a vizsgán

Részletesebben

TWAIN 163/211. Kezelési Útmutató

TWAIN 163/211. Kezelési Útmutató TWAIN 163/211 Kezelési Útmutató . Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 1.1 Végfelhasználói licencszerződés számítógépes programhoz... 1-5 1.2 A kézikönyvben alkalmazott jelölések magyarázata... 1-8 Biztonsági tanácsok...

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

magicolor 2350 Felhasználói Útmutató 1800718-008A

magicolor 2350 Felhasználói Útmutató 1800718-008A magicolor 2350 Felhasználói Útmutató 1800718-008A Köszönet Köszönjük, hogy megvásárolta a magicolor 2350 nyomtatót. Az Ön magicolor 2350 nyomtatóját úgy tervezték, hogy az optimálisan működjön Windows,

Részletesebben

Hogyan kell a projektort használni?

Hogyan kell a projektort használni? Hogyan kell a projektort használni? Össze- és szétszerelési útmutató. Készítette: Sándor Tibor NYME MÉK 2006.03.14. 2 A projektor és tartozékai A+K x201-es projektor távirányító 230V-os tápkábel vga-vga

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Sharpdesk Információs útmutató

Sharpdesk Információs útmutató Sharpdesk Információs útmutató Tartsa meg ezt a kézikönyvet, mivel nagyon fontos információkat tartalmaz. Sharpdesk sorozatszámok Ez a termék csak a licencekkel megegyező számú számítógépre telepíthető.

Részletesebben

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J5320DW/J5620DW/J5720DW.

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J5320DW/J5620DW/J5720DW. AirPrint útmutató A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J40DW/MFC-J440DW/J460DW/ J530DW/J560DW/J570DW 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása A használati útmutatóban a megjegyzéseket

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

Ismerkedés a PadFone 2 készülékkel

Ismerkedés a PadFone 2 készülékkel Gyors útmutató E7674 Első kiadás Copyright 2012 ASUSTeK COMPUTER INC. Minden jog fenntartva. Az ASUSTeK COMPUTER INC. ( ASUS ) előzetes írásos engedélye nélkül ennek a kiadványnak, illetve a benne leírt

Részletesebben

Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató

Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató A készülék bekapcsolása előtt, kérjük, olvassa el a használati útmutatót. Ez a használati útmutató fontos biztonsággal kapcsolatos információkat tartalmaz.

Részletesebben

HP Color LaserJet CM3530 MFP sorozat Gyors referencia útmutató. Művelet: Másolás. Digitális küldés. Fax. Feladatok tárolása

HP Color LaserJet CM3530 MFP sorozat Gyors referencia útmutató. Művelet: Másolás. Digitális küldés. Fax. Feladatok tárolása HP Color LaserJet CM3530 MFP sorozat Gyors referencia útmutató Művelet: Másolás Digitális küldés Fax Feladatok tárolása www..com/support/cljcm3530mfp www..com/go/usemymfp Gyors referencia összefoglaló

Részletesebben