PÓDIUM SZÍNHÁZ FELNŐTT ELŐADÁSOK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÓDIUM SZÍNHÁZ FELNŐTT ELŐADÁSOK"

Átírás

1 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 37. Honlap: Bednai Natália produkciós, művészeti igazgató Tel.: 06/ Szervezés: PÓDIUM SZÍNHÁZ FELNŐTT ELŐADÁSOK 2014

2 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 37. Honlap: Bednai Natália produkciós, művészeti igazgató Tel.: 06/ Szervezés: Tisztelt Szervező Partnereink, kedves Barátaink! Ötéves a Pódium Társulat! A budapesti Pódium Színház új bemutatókkal, széles repertoárral kezdte meg a évet. Iskolákban, óvodákban, művelődési házakban, színházakban, falunapokon, szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon szórakoztatunk kicsiket és nagyokat egyaránt. Sikeres bemutatón - Piroska és a Farkas mesemusical - vagyunk túl, de már készülünk egy új premierre, mely a felnőtteknek szerez majd kellemes perceket. A társulat öt évvel ezelőtt, nagyrészt a budapesti Madách Színház művészeiből és tagjaiból Pódium Társulat néven alakult, azóta Pódium Színházként működünk. Célunk olyan színvonalas előadások létrehozása, amelyeken a néző átadja magát a felhőtlen szórakozásnak, hogy részese legyen egy olyan eseménynek, amelyre minden bizonnyal sokáig szívesen emlékszik vissza. Első darabunk a Charley nénje volt, amely másfél év alatt ötven előadást élt meg, nagyon nagy sikerrel játszottuk. Azóta jelentősen bővült a repertoárunk, nagyon sok gyermekeknek és felnőtteknek bemutatott darabbal. Jelenleg 13 meseszínházi és 10 felnőtt színdarabunkból lehet választani. Legutóbbi bemutatónk: a Piroska és a Farkas c. gyermek előadásunk óriási sikerrel mutatkozott be a fővárosban, Kőbányán, a KÖSZI-ben, ahol otthonra leltünk, próbatermünk van, szeretnek bennünket. Nemrégen a meghirdetett Óz a csodák csodája előadást megduplázva adtuk elő, ezzel egy kellemes vasárnapi időtöltést adva több mint ötszáz gyermeknek és szüleiknek. Társulatunk országszerte és határon túl utazik az óvodákba, iskolákba, fesztiválokra, falu- és városi napokra, művelődési házakba, színházakba. A Pódium Színházban szívesen felkaroljuk a szabadúszó színészeket is, valamint folyamatos lehetőséget adunk a pályakezdő fiataloknak a játékra, a színpadi gyakorlat elsajátítására. Ötéves születésnapunkat ünnepeljük együtt! A jubileum alkalmából előadásainkat jelentős kedvezménnyel kínáljuk ebben az évben, ezen túl, megrendeléseikből további 10% engedményt adunk, valamint egyedi kedvezményekkel is várjuk szíves megkeresésüket/megkereséseteket! Az akció március 31-ig érvényes! Várjuk együttműködésüket, partnereink mielőbbi jelentkezését a fenti elérhetőségeinken! Találkozzunk mihamarabb! Budapest, január Bednai Natália produkciós, művészeti igazgató

3 PÓDIUM SZÍNHÁZ - REPERTOÁR GYERMEKEKNEK: Utazás a világ körül Mircivel és Bolhással (interaktív játék) Mesélnek az állatok (zenés interaktív játék) Varázslatok mesekártyák, avagy a dalok szárnyán (interaktív zenés játék) Piroska és a Farkas (zenés mesejáték) Keszekusza varázspálcája (természetvédelmi zenés mesejáték) Bagoly Rudi varázsórája (zenés mesejáték) Macskakirály (mesemusical) Vuk (mesejáték) Lúdas Matyi (zenés mesejáték) Óz, a nagy varázsló (zenés mesejáték) Ágacska (zenés mesejáték) Az aranyhajú leány (mesemusical) Mikulás varázsórája (zenés interaktív műsor) Várunk Mikulás! (zenés interaktív műsor) FELNŐTTEKNEK: Charley nénje (zenés vígjáték) Ha nem szeretsz, elmehetsz - Bástyasétány 77 (zenés vígjáték) Színházkomédia (komédia) Egy szoknya egy nadrág (zenés vígjáték) Oscar (vígjáték) Éjjel az orfeumban Hacsek és Sajóval (kávéházi kabaré, dalokkal) Szeret, nem szeret (örökzöld zenés kabaré est) Cintányéros cudar világ (operett egyveleg) Az álom, mit nem láttak még (musical dallamok, filmzenék és operettek) Holdvilágos éjszakán (örökzöld dallamok) Ünnepváró hangulatban (versek, dalok) Új bemutató: Kánkán hármasban, de kié a nyakék?! (zenés komédia)

4 FELNŐTT ELŐADÁSOK Thomas Brandon - Szenes Iván - Aldobolyi Nagy György CHARLEY NÉNJE zenés vígjáték két részben Donna Lucia d'alvadorez Hűvösvölgyi Ildikó/Bajza Viktória Francis Topplebee Pankotay Péter/Nádházy Péter Lord Frank Babberley Bródy Norbert Stephen Spittigue Várfi Sándor/Háda János Jack Topplebee Kurkó József/Blazsovszky Ákos Charley Wykeham Blazsovszky Ákos/Kósa Dénes Kitty Verdun Bednai Natália Ella Delahay Gelecsér Alexandra Annie Spittigue Kis Dóra Brassett Zsiga László/Gieler Csaba Rendező Háda János Charley és barátja, Jack beleszerettek a szép Spittigue lányokba, Kittybe és Annieba, akiket apjuk féltékenyen őriz. Ráadásul a fiatalembereket nem veti fel a pénz, ezért esélyük sincs a zord apa jóindulatát elnyerni. Charley nénjének, a dúsgazdag milliomosnak a látogatása azonban reményt kelt a fiatalokban. Remek tervet eszelnek ki, ám mindent tönkre tenni látszik, hogy Donna Lucia, a néni nem érkezik meg. Ezen az apróságon hamar túlteszik magukat a fiatalemberek, és ráveszik barátjukat, hogy játssza el a néni szerepét. Minden szépen halad addig, míg a valódi Donna Lucia meg nem érkezik... Ízelítő a darabból:

5 Kosáry - Heidmann HA NEM SZERETSZ, ELMEHETSZ (BÁSTYASÉTÁNY 77) zenés szerelmes vígjáték két részben Lovassy Lajos Várfi Sándor Törköly Tibor Juhász György Dolák Emma Kocsis Judit Kicsi Erzsébet Jakus Szilvi Kovács Károly Gieler Csaba Szalay Gizike - Bednai Natália Zabó Gusztáv Kósa Dénes Párkány Péter Blazsovszky Ákos Rozsdás Rózsi Mérai Kata Zenei vezető Erőss Csaba Jelmez Zsigmond Éva Díszlet Gáliczki László Rendezte Háda János A szerelem, ha akarjuk ha nem, ránk talál. Nem ismer határokat, helyszíneket. Bárhová sodor a sors, bármennyire is azt gondoljuk, hogy nyugtunk van tőle, mindig ott áll mellettünk, hogy a legváratlanabb helyzetben csapjon le ránk. Hőseink épp egy olyan szituációba keverednek, amikor pont az ellenkezőjét gondolják. De természetesen tévednek. Belesodródtak? Vagy így volt megírva? Ráadásul pont az sebzi meg őket, akitől a legkevésbé sem várnák. Főleg, ha még akad néhány ember, aki akarva, akaratlanul keresztbe is tesz nekik. De mint azt mindannyian tudjuk, nincs menekvés. Hiába harcolunk ellene, a szerelem lecsap, és bekebelez. Ízelítő a darabból:

6 Bengt Ahlfors SZÍNHÁZKOMÉDIA komédia két részben Matild, a rendező Borbás Erika, Ternai Krisztina Oszkár, ügyelő Gieler Csaba Péter Boros Ádám Benedek Bródy Norbert Alpári Linda Bednai Natália Henrik P. Petőcz András Lili Bátyai Éva, Jónásné Kapu Hajni Fordította Márton András Díszlet Gáliczki László Zenei betétek Nagy Péter Sebastian Rendezte Bednai Natália Egy vidéki színház fiatal, kortárs szerző új darabjának bemutatójára készül. A társulat művészeti vezetője kénytelen kompromisszumok árán megvalósítani művészi elképzeléseit. Eleget kell tennie a szponzorok, a közönség, az író, a társulat igényeinek. A társulaténak, mely a szokásos magánéleti és karrierkonfliktusok között működik. A darab rendkívül mulatságosan és keserűen mutatja be a színház világát, mely kicsiben és esszenciálisan minden emberi közösségre jellemző.

7 Fényes Szabolcs - Barabás Pál EGY SZOKNYA EGY NADRÁG zenés vígjáték két felvonásban Sóvári Péter színész - Várfi Sándor/Bródy Norbert Gróf Borsai Bródy Norbert/Gieler Csaba Pintér Ibolya Szuromi Bernadett/Bátyai Éva Kálmán a főrendező Blazsovszky Ákos Kamilla az öltöztetőnő Bednai Natália Dulcinea Juarez Tunyogi Bernadett Portás Gieler Csaba Boy Boros Ádám/Kósa Dénes Jelmez Orgovány Andrea Orgi Díszlet Gáliczki László Koreográfus Bednai Natália Rendezőasszisztens Moravecz Orsolya Rendező Bródy Norbert Az ismert Latabár-film színpadi adaptációja megtartva a vígjáték és a kor jellemző stílusjegyeit látványában és hangulatában, egy egész estés, garantáltan szórakoztató utazást ígér a klasszikus humort kedvelő színházlátogató számára. A Frenkó Zsolt által írt darabot, mely Barabás Pál filmforgatókönyve alapján készült, Fényes Szabolcs ismert és nagy sikerű zenéi teszik még felejthetetlenebbé! Az ország leghíresebb és legtehetségesebb színésze egy szerelmi háromszögbe keveredve, hogy bizonyítsa tehetségét és szerelmét, élete legnehezebb szerepének eljátszására kényszerül. Mindent bevet, hogy hitelesen alakítson az élet által írt drámában. A színjáték végén nem taps, hanem vagyon és a nő lesz a jutalma!

8 Claude Magnier OSCAR vígjáték két részben Bertrand Barnier Józsa Imre Madame Barnier,a felesége Vándor Éva Christia Martin, szappanmenedzser Zöld Csaba CHARLOTTE, az új szobalány - Kocsis Judit Jaqueline, a hazudós Márkó Eszter Philippe, masszőr Fila Balázs Colette, Barnier lánya Kovalik Ágnes Bernadette, szobalány-grófné Molnár Gyöngyi Nyikita, Vaszilij, Vladimír, sofőr Juhász György Oscar, akit mindenki keres Gieler Csaba Díszlet Háda János Jelmez Zsigmond Éva Súgó Vajda Erzsi Ügyelő Verebély Mónika Rendező munkatársa Hegedűs Zsuzsa Rendező Háda János Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappangyár-tulajdonos élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Mindazok, akik fél 9 és déli tizenkettő között meglátogatják - a fiatal könyvelő, a mumpszos masszőr, a lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse -, rádöbbentik arra, hogy lányos apának lenni nem is olyan egyszerű dolog. Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Egy biztos: A gyereknek apa kell!!! De hol van Oscar? Claude Magnier francia színész, író művéből két híres film készült. A középkorúak (1967) Louis de Funès, a fiatalabb korosztály (1991) Sylvester Stallone főszereplésével láthatták.

9 PÓDIUM ELŐADÁSOK, ZENÉS KABARÉ ESTEK, OPERETT GÁLÁK ÉJJEL AZ ORFEUMBAN HACSEK ÉS SAJÓVAL kávéházi kabaré, kuplékkal, sanzonokkal Hacsek - Bródy Norbert Sajó - Várfi Sándor/Kósa Dénes Manci - Bednai Natália Koreográfia - Bednai Nikolett Rendezőasszisztens - Berta Ninett Díszlet, látvány - Gáliczki László Rendező - Bednai Natália Ki ne töltene el egy fergeteges estét egy orfeumban, ahol Hacsek és Sajó örökös civódása folyik, ahol ismert kuplék és sanzonok szólnak és frivol táncosnők táncolnak a cigarettafűsben. Nosztalgia kávéház, ahol a derű és kacagás nem álom és nem ámítás! Zerkovitz Béla és Fényes Szabolcs kitűnő dalaival. Előadás időtartama: megrendeléstől függően, egy részben vagy két részben is kérhető

10 SZERET, NEM SZERET... örökzöld zenés kabaré est Bednai Natália Kósa Dénes P. Tóth Erzsébet Ternai Krisztina Zsiga László Jelenetek: Peterdi Pál: A jelszó Vadnai László: Adóbevallás Trunkó Barnabás: A bigámista Nóti Károly: Sulhóf Molnár Ferenc: A vadállat Nóti Károly: Londonban, sej Peterdi Pál: A gomba Nóti Károly: Csal a feleségem László Balázs: Jogos félelem Szeret, nem szeret... Hát igen, a szerelem... Van, aki már átélte, van, aki átéli, és van, aki át fogja élni. Fiatal az idősebbel, magas az alacsonnyal, molett a vékonnyal, fekete a fehérrel... Ha valakit Ámor eltalál, ott kő kövön nem marad! A legjobb kabaréjelenetek örökzöld, ismert slágerekkel fűszerezve díszletek között. A kérdés: szeret, vagy nem szeret? Fényes Szabolcs, Eisemann Mihály, Lajtai Lajos és más ismert és népszerű magyar szerzők slágerei csendülnek fel humoros, játékos formában. Előadás időtartama: 130 perc, igény szerint módosítható

11 TERVEZETT BEMUTATÓNK Brunner Tamás KÁNKÁN HÁRMASBAN, DE KIÉ A NYAKÉK!? zenés vígjáték két felvonásban Szereplők: Pinty, bűnöző Krausz Özséb, ügyvéd Tilda, a madamme Piri, Kálmán barátnője Kálmán, bölcsészhallgató Griselda, őrült személyzet Díszlet - Gáliczki László Jelmez - Micskó Károly A rendező munkatársa: Berta Ninett Játékmester: Gieler Csaba Rendező: Bednai Natália Adott egy tesze-tosza bölcsészhallgató, és annak aligszűz barátnője, egy messziről jött ismerős idegen és a segítője, egy ravasz börtöntöltelék, egy ügyvéd. Hogy hogyan találkoznak? Fix úr meghal, az örökség hatalmas! A mesés vagyonért mindenki másnak mutatja magát. Kiderül, hogy beborul... Vagy irány Tibet... Hogy, hogy jön ide Tibet? Senki sem tudja... szerelmi bonyodalmak, ismert dallamok, fergeteges vígjáték...

12 CINTÁNYÉROS CUDAR VILÁG oprett egyveleg A színház művészei, igény szerint táncosok és vendégművészek közreműködésével A legismertebb magyar operettek Kálmán Imrétől Fényes Szabolcsig. Vérpezsdítő, vidám műsor minden korosztály számára. Válogatás A Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Mágnás Miska, Maya című operettekből, pl: Szép város Kolozsvár, De jó is lenne, Húzzad csak, Bőg a tehén, Sylvia belépője, Hajmási Péter, Hoppsza Sári és más népszerű dallamok. Előadás időtartama: megrendeléstől függően, egy részben vagy két részben is kérhető, ára függ a szereplők számától és az előadás időtartamától. AZ ÁLOM, MIT NEM LÁTTAK MÉG musicaldallamok, filmzenék és operettek A színház művészei, igény szerint táncosok és vendégművészek közreműködésével A legismertebb musical slágerek, a Hair, a Cabaret, a Chichago, Grease, Az Operaház Fantomja, Macskák, Producerek, Jézus Krisztus Szupersztár című darabokból. A műsor második felében hangulatos operett slágerek csendülnek fel. Előadás időtartama: megrendeléstől függően, egy részben vagy két részben is kérhető, ára függ a szereplők számától és az előadás időtartamától. HOLDVILÁGOS ÉJSZAKÁN örökzöld dallamok A színház művészei, igény szerint vendégművészek közreműködésével Felidézzük a régi, fekete fehér filmek hangulatát, melyet korabeli jelmezekkel, boákkal, csinos kalapokkal fűszerezünk, természetesen örökzöld slágerekkel tálalva, úgy mint Egy kis édes félhomályban, Fekete Péter Öcsém, Szerelemhez nem kell szépség, Meseautó, és így tovább Előadás időtartama: megrendeléstől függően, egy részben vagy két részben is kérhető, ára függ a szereplők számától és az előadás időtartamától.

13 ÜNNEPI HANGULATBAN MÁRCIUS 15. Március 15. nemzetünk egyik legnagyobb eseménye! Hogy hogyan kezdődött, és hogyan végződött az a nap, mindenki tudja. Ám a nagy napot ezúttal híres költőnk, Petőfi Sándor szemszögéből láthatja a közönség. A legismertebb eseményeket elevenítjük fel egy eddig még soha nem látott nézőpontból. A Pilvax Kávéháztól Petőfi Sándorral vonulunk át a Nemzeti Múzeum kertjébe, majd Táncsics kiszabadításában is részt vehetnek a nézők. Az előadás időtartama: 40 perc OKTÓBER 23. Az 1956-os forradalomról emlékezünk meg, felidézve a legfontosabb eseményeket, pillanatokat, olyan történelmi személyek felidézésével, akik főszerepet játszottak a folyamat kialakulásában, megszületésében, s végül bukásában. Az Ő párbeszédeiken, cselekedeteiken keresztül próbáljuk megérteni a motivációkat, s közben izgalmas betekintést nyerhetünk Magyarország történelmének egyik legellentmondásosabb időszakába. AUGUSZTUS 20. A műsorban megemlékezünk az augusztus 20-i eseményekre, versekkel és dalbetétekkel újra éljük a történelmet. Részletek hangzanak el az István a Király c. Rockoperából is. KARÁCSONY, SZILVESZTER betlehemes játék zenével, karácsony hangja csilingel zenés karácsonyi kosár, karácsonyi hangulatú dalok, szilveszteri zenés összeállítás igény szerint VALENTIN NAP szerelmes dalok, kabaréjelenetek igény szerinti időkeretben BÁLOK, FALUNAPOK, DALESTEK dalok, kabaréjelenetek igény szerinti időkeretben

2015. Június 20 - augusztus 9.

2015. Június 20 - augusztus 9. 2015. Június 20 - augusztus 9. Főtámogatók támogatók Telekommunikációs partnerünk: Médiatámogatók: Köszöntő Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Idén is megnyitja kapuit a Káptalan utcai Szabadtéri Színpad. Pécsett,

Részletesebben

Bérletajánló 2014/2015. CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks

Bérletajánló 2014/2015. CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks Bérletajánló 2014/2015 CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks A 2014-es színházi világnap üzenete: Ahol emberi közösség van, ott megjelenik az Előadás elfojthatatlan Szelleme. Kis falvakban a fák tövében,

Részletesebben

268 Ft, határon túl: 1 uro. III. évfolyam, 5. szám 2011. május. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán!

268 Ft, határon túl: 1 uro. III. évfolyam, 5. szám 2011. május. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! 268 Ft, határon túl: 1 uro III. évfolyam, 5. szám 2011. május A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Körtvélyessy Zsolt 15. oldal Legyőzte

Részletesebben

programfüzet 2015. február

programfüzet 2015. február programfüzet 2015. február Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

Mesés férfiak szárnyakkal

Mesés férfiak szárnyakkal 268 Ft, határon túl: 1 uro II. évfolyam, 10. szám 2010. december A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Mesés férfiak szárnyakkal Premier

Részletesebben

A JÁRMIKA Jövőkép Gyermek Alapítvány,KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2013. ÉV

A JÁRMIKA Jövőkép Gyermek Alapítvány,KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2013. ÉV A JÁRMIKA Jövőkép Gyermek Alapítvány,KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2013. ÉV 1./ A szervezet megnevezése JÁRMIKA Jövőkép Gyermek Alapítvány 2./ képviselője: Gyarmati Regina 3./ székhelye: 1139 Budapest, Röppentyű

Részletesebben

Nyári színházak színházak nyara. 268 Ft, határon túl: 1 uro. A Magyar Teátrumi Társaság havilapja. V. évfolyam, 6. szám 2013.

Nyári színházak színházak nyara. 268 Ft, határon túl: 1 uro. A Magyar Teátrumi Társaság havilapja. V. évfolyam, 6. szám 2013. 268 Ft, határon túl: 1 uro V. évfolyam, 6. szám 2013. június A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Gulyás Attila 7. oldal XIII. POSZT 3.

Részletesebben

CHICAGO ...KÖZÖSSÉGBEN. 2014. október 3. 19 óra A K ÖZÖNSÉGGEL... TITUS ANDRONICUS LEVELEK A LÖVÉSZÁROKBÓL

CHICAGO ...KÖZÖSSÉGBEN. 2014. október 3. 19 óra A K ÖZÖNSÉGGEL... TITUS ANDRONICUS LEVELEK A LÖVÉSZÁROKBÓL CHICAGO 2014. október 3. 19 óra TITUS ANDRONICUS LEVELEK A LÖVÉSZÁROKBÓL...KÖZÖSSÉGBEN A K ÖZÖNSÉGGEL... 2014/2015. 1 október John Kander Fred Ebb Bob Fosse CHICAGO musical Maurine Dallas Watkins Chicago

Részletesebben

SZÍNHÁZI ÉVAD 2013/2014

SZÍNHÁZI ÉVAD 2013/2014 SZÍNHÁZI ÉVAD 2013/2014 SZÍNHÁZI ÉVAD 1 2013/2014 SZÍNHÁZI ÉVAD 2 2013/2014 Köszöntõ Egy újságírói kérdésre adott válasz során született a gondolataimban az a kép néhány napja, amely élénken él azóta is

Részletesebben

Bálinti Műsor. Bálinti Műsor 2015 FEBRUÁR. RENDEZVÉNYNAPTÁR u RENDEZVÉNYNAPTÁR u RENDEZVÉNYNAPTÁR u A MUNKÁCSY MIHÁLY MŰVELŐDÉSI HÁZ MŰSORFÜZETE

Bálinti Műsor. Bálinti Műsor 2015 FEBRUÁR. RENDEZVÉNYNAPTÁR u RENDEZVÉNYNAPTÁR u RENDEZVÉNYNAPTÁR u A MUNKÁCSY MIHÁLY MŰVELŐDÉSI HÁZ MŰSORFÜZETE Bálinti Műsor A MUNKÁCSY MIHÁLY MŰVELŐDÉSI HÁZ MŰSORFÜZETE 2015 FEBRUÁR ua SZÉP ÉS A SZŐRNYETEG uhagyományőrző FARSANGI DÉLUTÁN utéli BOLHAPIAC uegerek ÉS EMBEREKu u KÉSZÜLÜNK A TAVASZRA - BÁLINT GAZDA

Részletesebben

A tiszta, gyermeki szellem

A tiszta, gyermeki szellem 268 Ft, határon túl: 1 uro III. évfolyam, 10. szám 2011. december A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Pápai Erika 15. oldal Dunai Tamás

Részletesebben

GÁRDONYI G ÉZA S ZÍNHÁZ

GÁRDONYI G ÉZA S ZÍNHÁZ GÁRDONYI G ÉZA S ZÍNHÁZ 6 1 0-2 ÓK 5 AT 1 T U 20BEM NAGYSZÍNPAD STÚDIÓSZÍNPAD GYEREKEKNEK GÁRDONYI GÉZA SZÍNHÁZ 1 TOVÁBBRA IS MŰSORON: Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Légy JÓ MINDHALÁLIG musical

Részletesebben

HÍRLEVÉL TARTALOM GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS. III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4.

HÍRLEVÉL TARTALOM GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS. III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4. GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYEI KULTURÁLIS III. évfolyam 4. szám Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 2007/4. TARTALOM - Kodály Zoltán emlékhangverseny - II. Gyõri Operett Fesztivál - Kulturális

Részletesebben

Mirandolina Székesfehérváron A cikk a 20. oldalon olvasható. Márciusi díjeső. Mirr-Murr Veszprémben. A tartalomból: 268 Ft, határon túl: 1 uro

Mirandolina Székesfehérváron A cikk a 20. oldalon olvasható. Márciusi díjeső. Mirr-Murr Veszprémben. A tartalomból: 268 Ft, határon túl: 1 uro 268 Ft, határon túl: 1 uro V. évfolyam, 3. szám 2013. március A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Lapis Erika 15. oldal Szabó Gyôzô és

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER

PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER KÖSZÖNTŐ 1032 BUDAPEST, SAN MARCO UTCA 81. TEL.: 388-2373 388-7370 KULTURKOZPONT@KULTURKOZPONT.HU Mindenütt jó, de legjobb otthon, tartja az ismert közmondás. Ekként

Részletesebben

Kedves Színházlátogató!

Kedves Színházlátogató! Kedves Színházlátogató! Szeretettel köszöntöm Önt a Gyulai Várszínház jubileumi, 50. évadában. A Gyulai Várszínház ezen a nyáron a jubileumi, 50. évadát rendezi meg június 22. és augusztus 11. között.

Részletesebben

TAVASZI PROGRAMOK 2015. március 1 2015. május 31.

TAVASZI PROGRAMOK 2015. március 1 2015. május 31. Minősített Közművelődési Intézmény TAVASZI PROGRAMOK 2015. március 1 2015. május 31. BARÁTSÁG KULTURÁLIS KÖZPONT 2440 Százhalombatta, Szent István tér 5. KSZELLMANN FLÓRA DUNAFÜREDI KÖZÖSSÉGI HÁZ 2440

Részletesebben

Klebelsberg Kultúrkúria. 2013. december - 2014. január

Klebelsberg Kultúrkúria. 2013. december - 2014. január Klebelsberg Kultúrkúria 2013. december - 2014. január ZÖLDÁG JELES NAPOK Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál december 1. vasárnap 17.00 A rendezvénysorozat fővédnökei: Dr. Láng Zsolt polgármester a

Részletesebben

NÉZŐSZÁMROBBANÁS 554 előadás 353.628 néző

NÉZŐSZÁMROBBANÁS 554 előadás 353.628 néző NÉZŐSZÁMROBBANÁS 554 előadás 353.628 néző Vígszínház 2009/2010 NÉZŐSZÁMROBBANÁS 353.628 néző 22.443-mal több mint az előző évben A 2009/2010-es évad számokban A 2009/2010-es évadban 554 előadást tartottunk,

Részletesebben

LŐRINCZY GYÖRGY PÁLYÁZATA A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ FŐIGAZGATÓI POSZTJÁRA

LŐRINCZY GYÖRGY PÁLYÁZATA A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ FŐIGAZGATÓI POSZTJÁRA 1 LŐRINCZY GYÖRGY PÁLYÁZATA A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ FŐIGAZGATÓI POSZTJÁRA 2014 2 Tartalomjegyzék Személyes előszó 10 + 1 cél Kerényi Miklós Gábor: Miért ajánlom Lőrinczy Györgyöt főigazgatónak? Batta

Részletesebben

56 csepp vér c. musical a forradalomról

56 csepp vér c. musical a forradalomról Ellenséged a szerelmed, s a történelem a végzeted. 56 csepp vér c. musical a forradalomról (sajtóanyag) A musical az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára készül. Az ősbemutató a Papp László

Részletesebben

GÁRDONYI G ÉZA S ZÍNHÁZ

GÁRDONYI G ÉZA S ZÍNHÁZ GÁRDONYI G ÉZA S ZÍNHÁZ 2014-2015 BEMUTATÓK NAGYSZÍNPAD STÚDIÓSZÍNPAD GYEREKEKNEK 1 GÁRDONYI GÉZA SZÍNHÁZ TOVÁBBRA IS MŰSORON: Zágon István Nóti Károly-Eisemann Mihály: HIPPoLYT, a LAKÁJ zenés vígjáték

Részletesebben

AZ AMERIKAI MAGYAR SZÍNJÁTSZÁS. Doktori tézis. (Kivonat)

AZ AMERIKAI MAGYAR SZÍNJÁTSZÁS. Doktori tézis. (Kivonat) 1 MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI OKTATÁSI, KUTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORTMINISZTÉRIUM UNIVERSITATEA DE ARTE DIN TÂRGU-MUREŞ MAROSVÁSÁRHELYI MŰVÉSZETI EGYETEM AZ AMERIKAI MAGYAR

Részletesebben

E N E S K U L T U R Á L I S M A G A Z I N IV. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM 2015. MÁJUS JÚNIUS. Varázslatos Szent Iván Nap 2015

E N E S K U L T U R Á L I S M A G A Z I N IV. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM 2015. MÁJUS JÚNIUS. Varázslatos Szent Iván Nap 2015 www.ujbudakulti.hu facebook.com/ujbudakulti twitter.com/ujbudakulti I N G Y ULTI E N E S K U L T U R Á L I S M A G A Z I N IV. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM 2015. MÁJUS JÚNIUS Varázslatos Szent Iván Nap 2015 7. oldal

Részletesebben

MANNA KULTURÁLIS EGYESÜLET SZAKMAI TERV (2013. JANUÁR 1. 2014. FEBRUÁR 28.)

MANNA KULTURÁLIS EGYESÜLET SZAKMAI TERV (2013. JANUÁR 1. 2014. FEBRUÁR 28.) Pályázat a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek 2013. évi támogatására 5.2 kategória / Forgalmazói produkciós szervezet MANNA KULTURÁLIS EGYESÜLET SZAKMAI

Részletesebben

MOZAIK. A PESTÚJHELYI LOK ÁLPATRIÓTÁK HAVIL APJA 5. évfolyam 11. szám 2011. november. Advent Pestújhelyen

MOZAIK. A PESTÚJHELYI LOK ÁLPATRIÓTÁK HAVIL APJA 5. évfolyam 11. szám 2011. november. Advent Pestújhelyen Pestújhelyi Sport Club Pestújhelyi 1912 Pestújhelyi P.S.C. MOZAIK A PESTÚJHELYI LOK ÁLPATRIÓTÁK HAVIL APJA 5. évfolyam 11. szám 2011. november TARTALOM: jeles napok Események Advent Pestújhelyen (A Szerkesztő)

Részletesebben

A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: INGYENES KÜLÖNSZÁM. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor.

A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: INGYENES KÜLÖNSZÁM. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor. INGYENES KÜLÖNSZÁM A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor.eu MVM OVIT ZRT. Schlanger András igazgató Hamvas István

Részletesebben

KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXI. évfolyam 22. szám november 22.

KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXI. évfolyam 22. szám november 22. ÁRPÁDFÖLD CINKOTA MÁTYÁSFÖLD RÁKOSSZENTMIHÁLY SASHALOM KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXI. évfolyam 22. szám november 22. 4 Nem feledjük a hősök emlékét 5 Színes világ 7 Telitalálat

Részletesebben

Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr

Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr Fotó: Szabó Béla A kultúra, az információ, a zene helye ez

Részletesebben

268 Ft, határon túl: 1 uro. I. évfolyam, 2. szám 2009. október. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán!

268 Ft, határon túl: 1 uro. I. évfolyam, 2. szám 2009. október. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! 268 Ft, határon túl: 1 uro GOGOL 200 I. évfolyam, 2. szám 2009. október A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Ukrán vagy orosz író? Két ország

Részletesebben