A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök"

Átírás

1 A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök Teátrum Teátrum Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere nyitja meg. Közremőködik: a Kávészünet együttes Pódiumbeszélgetés a Könyvfesztivál díszvendégével, Jonathan Franzennel Beszélgetıtárs: Winkler Nóra Budapest Nagydíj átadása Budapest Fıváros Önkormányzata és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése díját Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán területért felelıs fıpolgármester-helyettese és Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke adja át Jonathan Franzennek. Laudációt mond: Háy János Április 24., péntek Termekben és standokon zajló programok Minden páros órában B6 stand Supka Géza Osztovits Levente Kner Imre Könyvtáros Klub Bilimbo Háza idén is várja a kicsiket és a nagyokat Lesznek játékok totyogóknak, minikonyha, babasarok, sok-sok autó óriási szınyegen, bábok, társasjátékok nagyobbaknak és persze vidámság és kacagás. (www.bilimbo.com) Herzl tárlatvezetés Ismerje meg rövid tárlatvezetésünk során a pesti születéső Herzl Tivadar, a modern Izrael megálmodójának életét, legfontosabb mőveit és munkásságát, amellyel megváltoztatta a világtörténelmet. (Izrael Állam Nagykövetsége) A könyvtári digitalizálás és a jogkezelés Résztvevık: dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Kollár Árpád, a Magyar Irodalmi Szerzıi Jogvédı és Jogkezelı Egyesület elnöke, Németh Rita, a Magyar Books in Print Kft. ügyvezetı igazgatója, Dancs Szabolcs, az Országos Széchényi Könyvtár projektigazgatója, valamint dr. Lendvai Zsófia és Havas Dorottya a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzık és Kiadók Reprográfiai Egyesülete részérıl (Magyar Könyvtárosok Egyesülete) Jonathan Franzen sajtótájékoztatója Résztvevık: Jonathan Franzen és M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója (Kizárólag a sajtó képviselıinek) Szıczi Árpád Temesvár A romániai forradalom kitörésének valódi története címő könyvének bemutatója Résztvevı: a szerzı (Xantusz Kiadó) Az Akadémiai Kiadó digitális tartalmai Résztvevık: dr. Pomázi Gyöngyi és Gál Zoltán (Akadémiai Kiadó)

2 Supka Géza Könyvtáros Klub B3 stand Könyvtáros Klub B3 stand Finy Petra író és Pásztohy Panka illusztrátor Iskolások kézikönyve címő könyvének bemutatója Rendhagyó tanóra kisiskolásoknak Finy Petra vezetésével, utána könyvfesztiváli vetélkedı (Pozsonyi Pagony) A Hungaricana közgyőjteményi portál digitalizálási konferencia Moderátor: Somfay Örs Hungaricana 2.0,új funkciók és tartalmak a Közgyőjteményi Portálon Résztvevı: Somfay Örs (Arcanum Adatbázis Kiadó) Elkészült a Hadtörténeti Intézet Térképtárának digitális katalógusa Résztvevı: Jankó Annamária fıtanácsos (HM-HIM) Kárpátalja kataszteri térképei és sok más új levéltári adatbázis Résztvevı: Kenyeres István fıigazgató (Budapest Fıváros Levéltára) Luther 500, egy nagyszabású digitalizálási stratégia megvalósulása Résztvevı: Kovács Eleonóra elnök (Evangélikus Győjteményi Tanács) Arcanum Digitális Tudománytár 2015, arccal a napilapok felé Résztvevı: Biszak Sándor ügyvezetı igazgató (Arcanum Adatbázis Kiadó) Panorámafotózás, új dimenzió a digitális reprodukció terén Résztvevı: Biszak Elıd fejlesztı (Arcanum Adatbázis Kiadó) (Arcanum Adatbázis Kiadó) Könyvtárak és könyvkiadók a jog szolgálatában A közjegyzıi könyvkiadás története. Egy könyvkiadó a civilisztika és a jogtörténet szolgálatában Résztvevı: dr. Rokolya Gábor közjegyzı A Fıvárosi és a Szegedi Törvényszék Könyvtárának bemutatkozása Résztvevık: Harmados Mária, a Szegedi Törvényszék könyvtárosa és Kovácsné Garamszegi Marianna, a Fıvárosi Törvényszék vezetı könyvtárosa Moderátor: Sándor Gertrud szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Jogi Szekció) Daniel Bănulescu Ki nyerte meg a vallások világháborúját? címő kötetének bemutatója Moderátor: Dan Cristea (Román Kulturális Minisztérium) Játszd újra! Nógrádi Gábor Láttam, mi történt címő új könyvének játékos bemutatója Szeretettel várjuk az olvasni és mesélni szeretı éves gyerekeket! Egy elıadómővész és a szerzı segítségével próbára tehetik kreativitásukat, mesélni tudásukat. Mottó: Akármit nézel, magadat látod. Résztvevı: Nógrádi Gábor író és Dóka Péter szerkesztı (Móra Könyvkiadó) Bibli.archiv Goriupp Alisz ( ) emlékezete Résztvevı: Pogány György ny. könyvtárigazgató Remake Hága Magyar nık a hágai békepalotában akkor és most, 2015-ben Résztvevı: Elekes Irén Borbála, a Civil Rádió szerkesztıje és Szınyi Éva szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Bibliográfiai Szekció) Felolvasás Andrei Dósa verseibıl Moderátor: Dan Cristea Résztvevı: Krusovszky Dénes (Román Kulturális Minisztérium)

3 K6 stand Supka Géza Lázár Ervin Osztovits Levente Kner Imre Könyvtáros Klub B59 stand Könyvtáros Klub LEGO Játszóház és Mesesarok (Duna Könyvklub) "Európai olvasnivaló" A kiadók az EU fordítástámogatásból megjelent könyveiket ajánlják a könyvtáraknak. Résztvevık: Váradi Péter (L'Harmattan), Böröczki Tamás (Gondolat) és Horváth Balázs (Typotex) (Typotex Kiadó és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete) 220 ÉVES A SZERVEZETT MAGYAR KÖNYVPIAC Az International Publishers Association, a Federation of European Publishers és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése elnökségének közös konferenciája Herzl "Ha akarjátok, nem álom!" a Spinoza Színház vendégjátéka Herzl mintegy 120 évvel ezelıtt álmodta meg Izrael állam létrehozását, ami akkor oly lehetetlennek tőnt, mintha ma a Holdon kívánnánk telket vásárolni. Ann Silberberg és Forgách András drámájának bemutatója. Közremőködik: Makranczi Zalán, Gyabronka József és Hajdú László (Izrael Állam Nagykövetsége) Megvásárolt újságírók Résztvevık: Udo Ulfkotte és Morvay Péter (Patmos Records) Beszélgetés az idei irodalmi Artisjus-díjasokkal (Artisjus) Gazdag József Egy futballfüggı naplójából címő kötetének bemutatója A könyvet Esterházy Péter mutatja be. Vele és a szerzıvel Szombathy Pál beszélget fociról, irodalomról és a szurkolói lét rejtelmeirıl. Artpop A Libri és a József Attila Kör világirodalmi sorozatát bemutatja Sárközy Bence, a Libri ügyvezetı igazgatója Soproni András beszél Dosztojevszkij Bőn és Bőnhıdésének újrafordításáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Syllabux Kiadó) Mőhelynapló Résztvevık: Tönkı Vera és Szalay Marianne fıszerkesztık (Park Könyvkiadó) mert olvasni jó! Rendhagyó irodalomóra a Fınix Könyvmőhely gyerekkönyves íróival Résztvevık: Holden Rose (Kovács Attila) és Mickey Long (Rákosi Miklós) (Fınix Könyvmőhely) Andrej Nikolaidis montenegrói író regényeinek bemutatója Moderátor: Ladányi István író, költı és irodalomtörténész Résztvevık: Andrej Nikolaidis és Rajsli Emese mőfordító (Gondolat Kiadó)

4 Könyvtáros Klub B1 stand Supka Géza B59 stand Könyvtáros Klub Szabó Magda Kner Imre Meséld újra!, Magasfeszültség, könyvtárs Az év kiadója címmel kitüntetett kiadó sorozatait bemutatja Balázs Eszter szerkesztı (Kolibri Kiadó) 220 ÉVES A SZERVEZETT MAGYAR KÖNYVPIAC A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülésének szakmai konferenciája Köszöntıt mond Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke és Zentai Péter László, az MKKE igazgatója A könyvkereskedelem átalakulása, változás a terjesztésben itthon és külföldön Moderátor: Sugár S. András (Scolar) Résztvevık: Kovács Péter, Banyó Péter (Pozsonyi Pagony) és Kolosi Bea (Líra) Digitális technika, a könyv jövıje Moderátor: Szabó Tibor Benjámin (Athenaeum) Résztvevık: Földes László (Kossuth), Csordás Attila (ekönyv Magyarország) és Szőcs Roland (Book and Walk) Az állam szerepvállalása a könyvipar piacosításában Moderátor: Zentai Péter László (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Résztvevık: Hermann Róbert (NKA Könyvkiadás Kollégium), Hoppál Péter kultúráért felelıs államtitkár (EMMI) és Szigeti László (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Garai László Egyáltalán minek nekünk gazdaságpszichológia? címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı, Felcsuti Péter és Kovács Árpád (Napvilág Kiadó) A vajdasági magyar könyvkiadók bemutatkozása Moderátor: Virág Gábor Résztvevık: Beszédes István, Dévavári Beszédes Valéria és Gondi Martina (Forum Könyvkiadó Intézet) Imreh András beszélget Székely Melinda fordítóval Paul Claudel Délforduló címő munkájáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és L'Harmattan Kiadó) Helikon zsebkönyvek A kiadó új sorozatát bemutatja Schultz Judit sorozatszerkesztı (Helikon Kiadó) Az író, a színésznı, az egyetemi tanár Esterházy Péter, Für Anikó, és Mérı László legújabb hangoskönyveinek bemutatója az író, a színésznı és az egyetemi tanár, valamint Mojzer Márta és Mojzer Gyızı részvételével Moderátor: Kırössi P. József (Mojzer Kiadó és Kossuth Kiadó) Az irodalmi díjak szárnyai Az Angelus-díjról Moderátor: Pászt Patrícia Résztvevık: Pavol Rankov, Tomasz Grabiński és Kerékgyártó István

5 Könyvtáros Klub B59 stand B59 stand D26 stand Supka Géza Kner Imre A magyar gyermek- és iskolai könyvtári tevékenység orosz szemmel a Библиотека в школе magyar különszámának megjelenése kapcsán Orosz szaklap magyar száma: szerzıi reflexiók Moszkvából Résztvevı: Sonnevend Péter ny. könyvtárigazgató, fıiskolai tanár Könyvtári alkotópályázati munka az Árpád Gimnáziumban Résztvevı: Buncsák Piroska könyvtárostanár (Óbudai Árpád Gimnázium) A közösségi web használata az iskolai könyvtárakban Résztvevı: Kámán Veronika könyvtáros (Óbudai Árpád Gimnázium) A könyvtárhasználat tanítása Magyarországon Résztvevı: Dömsödy Andrea, a KTE alelnöke Fáradhatatlanok: pillanatképek egy gyermekkönyvtár életébıl Résztvevı: Budavári Klára gyermekkönyvtáros, az MKE Gyermekkönyvtáros Szekció alelnöke A Sárkányos gyermek története Moderátor: Ignácz Lászlóné, az MKE Gyermekkönyvtáros Szekció elnöke és Szakmári Klára, a KTE elnöke Résztvevı: Dienes Éva gyermekkönyvtáros, a FSZEK Sárkányos Gyermekkönyvtár vezetıje (Könyvtárostanárok Egyesülete és Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekció) Bojtár Endre beszél Útjelzık, útvesztık címő tanulmánykötetérıl (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Kalligram Kiadó) Francia és román nyelvő mőfordítási ügyeletet tart leendı mőfordítóknak Székely Melinda (Magyar Mőfordítók Egyesülete) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Etgar Keret Boldog boldogultak címő könyvének bemutatója A szerzıvel és Borgula András fordítóval, a Gólem Színház vezetıjével Sárközy Bence beszélget. Közremőködik: Schmied Zoltán A Nap Kiadó Magyar esszék sorozatának új könyvei A 70 éves Kiss Gy. Csaba és a 70 éves Szörényi László új, valamint Németh László válogatott esszéinek bemutatása Moderátor: Sebestyén Ilona Résztvevık: Gróh Gáspár, Kiss Gy. Csaba, Szörényi László és Monostori Imre (Nap Kiadó) Waldorf-pedagógia a nevelés mővészete A gyermek tudatának fejlıdése iskolás évei alatt megismétli az emberiség tudati fejlıdését, kultúrtörténetét. Ez tükrözıdik abban, hogy mit mikor tanítanak a tanárok a Waldorf iskolákban. Nemcsak a tantárgyak tartalma, hanem a tanítás módja is lényegesen eltér a gyermek életkorának és fejlettségének megfelelıen, miközben figyelembe veszik, hogy az általános törvényszerőségek mellett minden gyermek individuális sorsát éli. Moderátor: Balassa Bálint Résztvevık: Baditz László és Pozsgai Attila (Kláris Kiadó) A láthatatlan hıs egy látható budapesti történet. Beszélgetés egy Igaz Emberrıl Szólhat egy ifjúsági regény a holokausztról? Kötetbemutató és kerekasztal-

6 beszélgetés Luca Cognolato A láthatatlan hıs címő könyve kapcsán. Moderátor: Csapody Kinga Résztvevık: Tamás Zsuzsa, Nógrádi Gergely és Haraszti György (Manó Könyvek) Könyvtáros Klub Szabó Magda Markó Béla új, Elölnézet címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Csordás Gábor (Jelenkor Kiadó) Egy közép-európai regény Portugáliából Afonso Cruz Kokoschka babája címő könyvének bemutatója Moderátor: Borbáth Péter Résztvevık: a szerzı, Bense Mónika mőfordító, Lipták Ildikó színmővésznı és João Miguel Henriques (Camões Intézet) (Typotex Kiadó) Hogy (el) ne tévedj... ismerd meg Modiano világát Résztvevık: Hervé Ferrage, Réti Attila, Takács M. József és Antall István (Tarandus Kiadó és a Budapesti Francia Intézet) Toót-Holló Tamás Garabonciások könyve és szerelme címő kötetének bemutatója Moderátor: Szondi György Résztvevık: a szerzı, valamint Jankovics Marcell és Boldizsár Ildikó Április 24., péntek Külsı helyszínen zajló programok Kora estétıl éjfélig, több helyszínen Kis Könyves éj 2015 A független könyvesboltok éjszakája A Kis Könyves Éj már 4. éve a független könyvesboltok ünnepe. Aki szereti a könyveket, keresi a könyvesboltok különleges hangulatát, és felcsigázza egy könyves séta gondolata a tavaszi estében, mind velünk ünnepelhet. A független, kiemelkedı szakmai tudást és egyedi kínálatot felmutató könyvesboltok április 24-én saját stílusukhoz és vevıkörükhöz illı kulturális programmal várják látogatóikat kora estétıl éjfélig. Minden program ingyenes! A részt vevı vidéki és fıvárosi könyvesboltok és kulturális intézetek pontos listáját, valamint a részletes programot a kiskonyves.blog.hu és a facebook.com/kiskonyvesej oldalakon találják! (Kis Könyves Éj) Európa Pont Millenáris 1024 Budapest, Lövıház u. 35. Európai Írótalálkozó A Fejlesztés Európai Éve 2015 Fejlesztési stratégiák: a progresszió és a regresszió múltja és jelene Európában Moderátor: Barna Imre Résztvevık: Kjell Westö, Pavel Vilikovský, Afonso Cruz, Dalos György, Szécsi Noémi és Konrád György ( ) Van-e nemzetek feletti irodalom a nyelvi határokon és regionális tradíciókon túl is? Moderátor: Csordás Gábor Résztvevık: Ilma Rakusa, Andrej Nikolaidis, Ioana Parvŭlescu, Pavol Rankov, Dora Čechova, śanna Słoniowska és Horváth Viktor ( )

7 Egyenlıtlen fejlıdés személyes-, családi- és társadalmi szinten Moderátor: Gács Anna Résztvevık: Iselin C. Hermann, Sylwia Chutnik, Elisabeth van Nimwegen, Tommi Kinnunen, Karin Peschka, Fabio Deotto, Davorin Lenko és Mán- Várhegyi Réka ( ) A Nyugat és a többiek: civilizáció és barbárság? Moderátor: Bán Zsófia Résztvevık: Bouke Billiet, Heinz Helle, Franz Friedrich, Mathias Menegoz, Bruno Vieira Amaral, Péterfy Gergely és Per Nyholm ( ) Budapesti Román Kulturális Intézet, 1146 Budapest, Izsó u. 5. Irodalmi est Daniel Bănulescu, Matei Vişniec, Ioana Pârvulescu, Mariana Gorczyca, Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu, valamint más szerzık és szerkesztık kortárs irodalmi témákról beszélgetnek Moderátor: Dan Cristea (Budapesti Román Kulturális Intézet) Április 24., péntek Standokon zajló dedikálások B4 stand D10 stand D36 stand D14 stand Camilla Grebe és Kristina Ohlsson svéd írónık dedikálnak (Észak-Európa országai és Animus Kiadó) Ács Pál és Bartal Mária dedikálnak Jaksics György dedikálja Üdvözlet Szent Margit szigetérıl címő képes albumát (Arcus Kiadó) Verrasztó Gábor dedikálja a Budai históriák sorozat köteteit Csehy Zoltán dedikál Heller Ágnes, Kıbányai János és Géczi János dedikálnak (Múlt és Jövı Alapítvány) Finy Petra és Pásztohy Panka dedikálják Iskolások kézikönyve címő kötetüket (Pozsonyi Pagony) Pásty Júlia dedikálja a Zsigeri közelségben címő kötetet Sipos Lajos és Tompa Zsófia dedikálja a Babits és kortársai címő kötetet

8 B52/B stand D23 stand K13 stand B52/B stand D20 stand K4 stand B18 stand K4 stand Gazdag József dedikál Fusz György szobrász és Aknai Tamás mővészettörténész dedikálja Polyphemos Bajkonurban A szobrász Fusz György címő könyvet (Kronosz Kiadó) Nógrádi Gábor dedikálja Láttam, mit történt címmel megjelent új kötetét és más mőveit (Móra Könyvkiadó) A Virtuózok döntısei dedikálnak (Holnap Kiadó) Vörös István dedikálja a Száz és egy címő kötetet Markó Béla dedikál, valamint Gazdag József dedikálja Egy futballfüggı naplójából címő kötetét Nagy Imre dedikálja A Lumière-örökség Filmek az ezredfordulón címő kötetét (Kronosz Kiadó) Marcellus Mihály dedikál (Gold Book) Udvaros Béla dedikál (Nap Kiadó) Szabó Antónia dedikálja a Megy a győrő vándorútra címő kötetet Németh Ványi Klára dedikál Ormos Mária és Marosi Ernı dedikálja a Történelem és emlékezet címő könyvet (Kossuth Kiadói Csoport) Aleska De hová tőnt Emese?, Borsa Brown pedig A maffia szívében címő új könyvét dedikálja. R. Kelényi Angelika eddig megjelent köteteit dedikálja. (Álomgyár Kiadó) Viola Szandra dedikálja Testreszabás címő kötetét (Athenaeum Kiadó) Vasy Géza dedikál (Nap Kiadó) Kırösi Zoltán, Kukorelly Endre és Papp Sándor Zsigmond dedikálnak Búzás Huba dedikálja a Kúszmászva Európa zsámolyán címő kötetet

9 B18 stand D24 stand K18 stand B21 stand K4 stand K4 stand Almási Miklós dedikál Esterházy Péter a Ha minden összejön és A mi a bánat, Für Anikó Alice Munro Anyám álma, Mérı László pedig a Maga itt a tánctanár? címő hangoskönyvét dedikálja (Kossuth Kiadói Csoport) Kolozsi László dedikálja A farkas gyomrában címő kötetét (Athenaeum Kiadó) Boldizsár Ildikó dedikál Gurmai Beáta író és Cornides Ágnes illusztrátor dedikálják Világszám címő mesekönyvüket Közben filces tetoválás gyerekeknek (Naphegy Kiadó) D. Tóth Kriszta dedikál (Bookline) Etgar Keret dedikál Suhai Pál dedikálja a Bábeli adottságok címő kötetet Benedikty Béla dedikálja Menon Club A Teleki-merénylet címő kötetét (Athenaeum Kiadó) Bognár Péter, G. István László, Hevesi Judit és Horváth László Imre dedikál Markó Béla dedikálja Elölnézet címő kötetét (Jelenkor Kiadó) Szörényi László dedikál (Nap Kiadó) Kiss Gy. Csaba dedikál (Nap Kiadó) Afonso Cruz dedikálja Kokoschka babája címő könyvét (Typotex Kiadó) Április 25. szombat Termekben és standokon zajló programok Szabó Magda Az unortodoxia árnyalatai Moderátor: Muraközy László Résztvevık: Bod Péter Ákos, Csaba László és Mellár Tamás (Akadémiai Kiadó)

10 Minden páros órában B6 stand B59 stand D13 stand D26 stand Könyvtáros Klub Osztovits Levente Szabó Magda Beszélgetés a Kolibri Kiadó Magasfeszültség! címő könyvsorozatáról A sorozatról és a fesztiválra megjelenı új ifjúsági regényekrıl Varga Bálint: Váltságdíj nélkül és Sarah Cohen-Scali: Max Balázs Eszter Anna fıszerkesztı, Pék Zoltán mőfordító és Varga Bálint író beszélget. Moderátor: Barabás Éva szerkesztı-riporter (Kolibri Kiadó) Bilimbo Háza idén is várja a kicsiket és a nagyokat Lesznek játékok totyogóknak, minikonyha, babasarok, sok-sok autó óriási szınyegen, bábok, társasjátékok nagyobbaknak és persze vidámság és kacagás. (www.bilimbo.com) Herzl tárlatvezetés Ismerje meg rövid tárlatvezetésünk során a pesti születéső Herzl Tivadar, a modern Izrael megálmodójának életét, legfontosabb mőveit és munkásságát, amellyel megváltoztatta a világtörténelmet. (Izrael Állam Nagykövetsége) Angol nyelvő mőfordítási ügyeletet tart leendı mőfordítóknak Bozai Ágota (Magyar Mőfordítók Egyesülete) Nyereményjáték a Napraforgó Könyvkiadónál Egész nap izgalmas játékkal várjuk a gyerekeket és szüleiket a Napraforgó Könyvkiadó standján! Garantált ajándékok és izgalmas fıdíj! (Napraforgó Könyvkiadó) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Papírszínház mesélés A legújabb Papírszínház-mese, A csodapalást bemutatója. A mesét Thierry Chapeau írta és illusztrálta. A Japánból eredı és igen népszerő Papírszínház, a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. (4 éves kortól) (Csimota Kiadó) A megújuló Animus Kiadóról Résztvevık: az Animus Kiadó tulajdonosai és vendégeik (Animus Kiadó) Tudomány és technika múltja és a mai világunk A magyarországi nyomdászat képes krónikája A könyvet bemutatják a szerzık, Bánfi Szilvia és V. Ecsedy Judit Tudomány- és technikatörténeti füzetek Az Erdélyi Múzeum Egyesület sorozatát Bitay Enikı sorozatszerkesztı ismerteti Moderátor: Nagy Zoltán szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Mőszaki Könyvtáros Szekció) Diszkomfortzóna beszélgetés Jonathan Franzennel Résztvevık: Jonathan Franzen, Bart István és Veiszer Alinda (Európa Könyvkiadó) Kjell Westö Délibáb címő, az Északi Tanács Irodalmi Díjával kitüntetett, valamint az Ahol valaha jártunk címő regényeinek bemutatója Moderátor: Mezey Katalin és Váradi Péter Résztvevık: Kjell Westö, Jávorszky Béla és Papolczy Péter mőfordítók, Haris Ildikó tolmács, valamint Lázár Balázs és Tallián Mariann színmővészek (Írók Alapítványa Széphalom és L Harmattan)

11 Kner Imre B3 stand Kner Imre Könyvtáros Klub B3 stand Domonkos István Allegro bajbajó Kötetek könyve, Patak Márta A test mindent tud és Hász Róbert Ígéretföld címő köteteinek bemutatója Moderátor: Virág Gábor Résztvevık: Berényi Emıke, Brenner János, Hász Róbert, Orcsik Roland, Patak Márta és Patócs László (Forum Könyvkiadó Intézet) Beszélgetés egy irodalmi thrillerrıl Izland tiszteletbeli konzuljával Résztvevık: Utassy Ferenc tiszteletbeli konzul és Balázs István igazgató (Animus Kiadó) Babics Imre Sztármajom többszörös alkonyatban és Gnózis címő köteteinek bemutatója Moderátor: Szondi György Résztvevık: a szerzı, Szörényi László és Hegyi Botos Attila Kerekítı Állatos Játéktáras móka J. Kovács Judittal, Kerekítı manóval, Papp Judit hegedőkíséretével (1 6 éveseknek) (Móra Könyvkiadó) Kézmőves foglalkozás A Napraforgó Könyvkiadó kézmőves foglalkozással várja idén is a gyerekeket a színpad melletti pihenırészen. Fiúk, lányok, csoda meglepetés dolgokat alkothatunk együtt! (Napraforgó Könyvkiadó) Matei Vişniec A regény kezdeteinek kereskedıje, Az ember, akibıl kivonták a rosszat és Gufi országa címő mőveinek bemutatója Moderátor: Dan Cristea (Román Kulturális Minisztérium) Bede Béla Magyarországi nemzeti parkok címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı, Kúnos László igazgató és Füri András, a könyv szaklektora, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója (Corvina Kiadó) Most ÉN olvasok! címő sorozat keretében közös játék, mese és rajzolás Berg Judittal és Mészely Ilkával Te már tudsz egyedül olvasni? Kicsit? Vagy már folyékonyan? A Tökmagok segítenek neked négy különbözı olvasási szinten! (Pozsonyi Pagony) Négyen egyért/egy négyért, avagy a K4 projekt Moderátor: Horváth Viktor Résztvevık: Pavel Vilikovský, Garajszki Margit, Tomasz Grabiński és Németh Gábor A Kossuth-díjas Albert Gábor író köszöntése Moderátor: Szávai Ilona kiadóvezetı (PONT Kiadó) Beszélgetés Ioana Pârvulescu Az élet pénteken kezdıdik címő regényérıl Moderátor: Dan Cristea Résztvevık: a szerzı, Ioan Matei és Koszta Gabriella fordító (Typotex Kiadó és Román Kulturális Minisztérium)

12 Supka Géza Lázár Ervin Szabó Magda Könyvtáros Klub K6 stand Osztovits Levente Magyarországon is van félnivalónk? Közép-Európa biztonsága az új globális kihívások tükrében Moderátor: dr. Tálas Péter Résztvevık: Balogh István, Kis-Benedek József, Marton Péter és Rada Péter (Antall József Tudásközpont) Virtuózok Moderátor: Varga Edit Résztvevık: Peller Mariann, dr. Vadász Dániel és a Virtuózok döntısei (Holnap Kiadó és Classic Talents) A Zrínyi kiadó I. világháborús centenáriumi könyveinek bemutatása Moderátor: dr. Isaszegi János ny. vezérırnagy, a Zrínyi Kiadó megbízott vezetıje Résztvevık: Hermann Róbert, Sallay Gergely, Bedécs Gyula, Udovecz György, Gondos László, Sárosi István, Margittai Gábor és Kovács Vilmos (Zrínyi Könyvkiadó) Rozsban a fogó Beszélgetés J. D. Salinger kultikus regényének újrafordításáról Résztvevık: Barna Imre és Veiszer Alinda (Európa Könyvkiadó) Önismeret és pop ikonok Beszélgetés Horváth Gergellyel és Tari Annamáriával a Rád találni címő könyvükrıl Moderátor: Szpisják Blanka (Atheneaum Kiadó) Szövetségben az olvasókörök Résztvevı: Deák György társelnök (Olvasókörök Szövetsége) A civil társadalom egykori bázisai olvasókörök a XX. sz. elsı felében Résztvevı: Szóró Ilona tankönyvreferens (KELLO) Ahonnan a Magyar Kultúra Napja elindult, a Kölcsey Ferenc Olvasókör Résztvevı: Nemes Erzsébet elnök (KFO) Olvasókörben Haszonné Kiss Katalin, a Fıvárosi Szabó Ervin Könyvtár régióigazgatója beszélgetést vezet az olvasásról, a közös olvasmányélményekrıl Moderátor: Nemes Erzsébet elnök (KFO) (Kölcsey Ferenc Olvasókör) Tündi és Samu felelgetıs felolvasás Tündi és Samu unokatesók és legjobb barátok, akik mindent teljesen másképp látnak. Felelgetıs felolvasás Elekes Dórával (Naphegy Kiadó) LEGO Játszóház és Mesesarok (Duna Könyvklub) Író-olvasó találkozó Daniel Kehlmannal, korunk egyik legsikeresebb német nyelvő írójával Résztvevık: az író és Forgách András (Goethe Intézet, Osztrák Kulturális Fórum és Magvetı Kiadó) Károlyi Mihály levelezése IV. könyvbemutató Moderátor: Földes György Résztvevık: Kende Péter és Hajdu Tibor történészek (Napvilág Kiadó)

13 Kner Imre Supka Géza Lázár Ervin Könyvtáros Klub Szabó Magda Sosem hallott történetek az Anjou-korról Bíró Szabolcs Anjouk I. Liliom és vér címő kötetének bemutatója a szerzı részvételével Moderátor: Szabó Tibor Benjámin (Athenaeum Kiadó) Nokedli mesék. Bábelıadás A százlábú új cipıt vásárolna, de az eladónak nehéz a dolga Bábelıadás a szerzıvel, Boncsér Orsolyával (Naphegy Kiadó) A Typotex Kiadó és a Lengyel Intézet bemutatja Sylwia Chutnik Nıi zsebatlasz címő könyvét Moderátor: Veiszer Alinda Résztvevık: a szerzı és Bata Éva színmővésznı (Typotex Kiadó) Európai Elsıkönyvesek Fesztiválja Elsı pódiumbeszélgetés Moderátor: Gács Anna Résztvevık: Dora Čechova (Csehország), Fabio Deotto (Olaszország), Franz Friedrich (Németország), Tommi Kinnunen (Finnország), Davorin Lenko (Szlovénia), Karin Peschka (Ausztria), Bruno Vieira Amaral (Portugália) és Tomáš Varga (Szlovákia) ( ) Második pódiumbeszélgetés Moderátor: Forgách András Alexandros Adamidis (Ciprus), Bouke Billiet (Belgium), Heinz Helle (Svájc), Mán-Várhegyi Réka (Magyarország), Mathias Menegoz (Franciaország), Elisabeth van Nimwegen (Hollandia), Ane Riel (Dánia), Frøydis Sollid Simonsen (Norvégia) és śanna Słoniowska (Lengyelország) ( ) (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Esernyık a Kossuth téren Beszélgetés Schein Gábor esszékötetérıl Résztvevık: a szerzı és Esterházy Péter (Jelenkor Kiadó) Mesék a Teljességhez Az újszülött királylány sír, csak sír. Mi gyógyíthatná meg? Tamás Zsuzsa olvas fel meseszép könyvébıl. (Naphegy Kiadó) Sikerkönyvek magyarul a Kossuth Kiadó újdonságai Thomas Piketty A tıke a 21. században, J.R. dos Santos Salamon kulcsa, Bozóky Edina Attila A hun király és legendája, Katrin Himmler és Michael Wildt Himmler Egy tömeggyilkos magánélete és Michael Dobbs Kártyavár címő köteteinek, valamint A harmadik birodalom a BBC History különszáma címő kiadvány bemutatója Moderátor: László Ágnes Résztvevık: Felcsuti Péter, Kocsis András Sándor, Papp Gábor és Reményi József Tamás (Kossuth Kiadó)

14 Osztovits Levente Kner Imre Könyvtáros Klub B59 stand Supka Géza Osztovits Levente Stefan Spjut Stallo címő könyvének bemutatója Beszélgetés az ArtPop, a Libri és a JAK világirodalmi sorozatában megjelenı kötetrıl a szerzıvel Résztvevık: Bárány Tibor sorozatszerkesztı és Havasréti József író Közremőködik: Kurta Niké A Bookr Kids meseapplikáció és Mesetablet bemutatója (Bookr Digital) Ének évada. Találkozás Vámos Miklóssal Közremőködik: Dés László (Európa Könyvkiadó) A Kronosz Kiadó és a Magyar Történelmi Társulat Sziluett Korszerő történelmi életrajzok címő sorozatának bemutatása A sorozatot bemutatja Romsics Ignác történész, akadémikus. Moderátor: Erıss Zsolt, a kiadó szerkesztıje (Kronosz Kiadó) Mörk Leonóra Holdfényszonáta címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Megyeri Zsuzsa Dóra (Jaffa Kiadó) Gyógyír a léleknek! Sóron Ildikó, a FSZEK Központi Könyvtárának könyvtárosa biblioterápiás foglalkozást tart (Magyar Könyvtárosok Egyesülete) Balázsy Panna Szandra és a 3. B Csuromvíz címő könyvének bemutatója és "pohárkoncert" (Manó Könyvek) Szása, a szibériai kistigris Papírbábkészítı foglalkozás Nagy Diánával, a kötet illusztrátorával (3 4 éveseknek) (Móra Könyvkiadó) Dobos Éva beszélget Molnár Krisztinával Jon Fosse Trilógia címő könyvének fordításáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Kalligram Kiadó) Iselin C. Hermann Domino címő regényének bemutatója keretében beszélgetés a skandináv nıi irodalomról Résztvevık: a szerzı, valamint Karafiáth Orsolya és Tönkı Vera szerkesztı Közremőködik: Für Anikó (Park Könyvkiadó) "Ez a gazdaság öl" Marxista pápa a Vatikánban? Beszélgetés a Jezsuita Kiadó legújabb könyvérıl Moderátor: Szigeti László Résztvevı: Csaba László közgazdász (Jezsuita Kiadó) Leszámolás Eddyvel Édouard Louis azonos címő regényének bemutatója Résztvevık: Pataki Judit, Pataki Pál fordító és Bánki György pszichiáter Közremőködik: Makranczi Zalán színmővész (Ab Ovo Kiadó)

15 Szabó Magda Kner Imre Könyvtáros Klub D26 stand K4 stand Supka Géza Szabó Magda A Magyar Krónika bemutatkozik Résztvevık: Kerényi Imre alapító és Bencsik Gábor fıszerkesztı (Magyar Krónika) Szex, drogok, Facebook A Móra Családi Iránytő sorozat legújabb kötetének bemutatója és kerekasztal beszélgetés a biztonságos internethasználatról Moderátor: Süveges Gergı újságíró, life- és business coach Résztvevık: Dávid Ádám szerkesztı, dr. Kisfaludi Gábor (a Safer Internet Plusz program önkéntes oktatója), Kisfaludi Dániel (diák), valamint a Safer Internet Program munkatársai (Nemzetközi Gyermekmentı Szolgálat, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.) (Móra Könyvkiadó) Soma Mamagésa Egységben önmagammal Résztvevık: Soma Mamagésa és Megyeri Zsuzsa Dóra (Jaffa Kiadó) Bartók és a Nyolcak. A zene és a képzımővészet kapcsolata a modernizmusban Rockenbauer Zoltán elıadása Apacs mővészet címmel megjelent kötete kapcsán Moderátor: Bándoli Katalin szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zenei Szekció) Két Pagony-mese kicsiknek Mese Boribon húsvéthétfıjérıl és Szofiról, egy olyan kislányról, aki akkorákat tüsszentett, hogy a galambok lerepültek a tetırıl, a levelek leestek a fákról, sıt, még az óceán is kilépett a medrébıl... Te mekkorát tudsz tüsszenteni? Mese és játék Stiglinz Milánnal, Marék Veronikával és Harcos Bálinttal (Pozsonyi Pagony) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Találkozás a Lyukasóra címő mősor résztvevıivel, Lator Lászlóval, Szabó T. Annával és Várady Szabolccsal. Aki játszik, az nyerhet is! (Nap Kiadó) Hozott lélek. Háy János új könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Barna Imre (Európa Könyvkiadó) Mariana Gorczyca, Románia egyik jelentıs kulturális újságírója Utolsó ütés címő regényének bemutatója Moderátor: Dan Cristea Résztvevık: a szerzı és Kırössi P. József, a Noran Libro kiadó vezetıje (Noran Libro Kiadó Kossuth Kiadói Csoport) Temetés az Ebihalban Keresztury Tibor tárcakötetének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Veiszer Alinda A kötetet bemutatja: Németh Gábor Közremőködik: Vázsonyi János (szaxofon) és Szilágyi Lenke (háttérvetítés) Kamaszok és a test(iség)

16 Kner Imre Osztovits Levente Supka Géza Lázár Ervin Hogyan beszéljünk gyerekeinkkel a szexrıl? Hoppál Bori Az én testem és Nick Fisher Bumm a gatyában címő könyvének bemutatója Moderátor: Csapody Kinga Résztvevık: Hoppál Bori nıi testtudatoktató és Varga Izabella színésznı (Manó Könyvek) Történelmi kalandok a magyarság múltjában Könyvbemutató Gyárfás Endre szerzıvel A könyvbemutató a kötet egyik, gyerekek által elıadott jelenetével indul, amellyel a gyermekcsoport bemutatja, hogy olvasmányélménnyel és annak feldolgozásával a történelmi eseményeket közel lehet hozni a negyedik osztályos korcsoporthoz is. Az elıadást Vargáné Vankó Katalin vezetésével a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola 4/b osztályos diákjai mutatják be. A bemutató után Gyárfás Endre Pataki Andreával, a Napraforgó Kiadó szerkesztıjével beszélget a kötetrıl. (Napraforgó Kiadó) Jolsvai András Holnapra jobb lesz, Méhes Károly Néma galambok utcája és Szvák Gyula (Kvász Iván) Tréflidolog címő köteteinek bemutatója Moderátor: Karafiáth Orsolya Résztvevık: Jolsvai András, Méhes Károly és Szvák Gyula (Scolar Kiadó) Tommy Wieringa könyvei elıször Magyarországon Sárközy Bence beszélget a szerzıvel és Wekerle Szabolcs fordítóval 220 ÉVES A SZERVEZETT MAGYAR KÖNYVPIAC A magyar próza estje Pódiumbeszélgetés és szemelvények bemutatása a kortárs hazai próza jeles szereplıivel középpontban a magyar irodalom és a magyar könyvkultúra Moderátor: Juhász Anna Résztvevık: Grecsó Krisztián és Háy János írók, valamint Egyedi Péter és Kollár-Klemencz László zenészek Közremőködik: Jordán Tamás színmővész (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Pont neked, szeretettel! Vörös Pöttyös rajongói találkozó Moderátor: dr. Lele József Résztvevık: a Vörös Pöttyös könyvek rajongói (Könyvmolyképzı Kiadó) Kedves Tibor A rinocérosz-terápia címő könyvének bemutatója A szerzıvel Bárány Tibor filozófus, kritikus beszélget A Magyarországi gondolkodók 18. század, II. címő antológia bemutatója Résztvevık: Tüskés Gábor és Lengyel Réka (Kortárs Kiadó) Április 25., szombat Standokon zajló dedikálások

17 D1 stand D24 stand B21 stand D1 stand D4 stand D5 stand D12 stand D15 stand D17 stand D23 stand K4 stand D23 stand Hedry Mária dedikálja A varázsló címő kötetet Orcsik Roland dedikál Lovranits Júlia dedikál (Könyvmolyképzı Kiadó) Magos Judit dedikál Versek nagyoktól kicsiknek. Kırizs Imre dedikálja Városnézegetı címő verseskönyvét (Naphegy Kiadó) Varga Klára dedikálja a Múzsakarbantartási alapismeretek címő kötetet Péntek Orsolya dedikál Szörényi Levente és Stumpf András dedikál (Trubadúr Könyvek és Libri Kiadó) dr. Csernus Imre dedikál (Jaffa Kiadó) On Sai dedikál (Könyvmolyképzı Kiadó) Kamarás István dedikálja Kétfülőek címő új regényét és korábbi mőveit (Pro Pannonia Kiadó) Lırincz Judit Lívia dedikál (Könyvtündér) Varga Bálint dedikálja Váltságdíj nélkül címő regényét, valamint Pék Zoltán dedikálja az általa fordított Magasfeszültség!-regényt (Sally Gardner: A Hold legsötétebb oldala) (Kolibri Kiadó) A. M. Aranth (Holló-Vaskó Péter) dedikál (Fınix Könyvmőhely) Mechler Anna és Hajba László dedikál (Manó Könyvek) Marék Veronika dedikál (Móra Könyvkiadó) Udvaros Béla dedikál (Nap Kiadó) J. Kovács Judit dedikálja a Kerekítı könyvcsalád kiadványait (Móra Könyvkiadó) Hétvári Andrea dedikálja a Csiperi rosszat álmodik címő kötetet

18 D24 stand K4 stand B17 stand D14 stand D1 stand B3 stand B12 stand B52 és B53 stand D1 stand D20 stand D15 stand D24 stand Géczi János és Likó Marcell dedikálja A Bunkerrajzoló címő könyvet (Athenaeum Kiadó) Csabai László dedikál Boncsér Orsolya dedikálja Nokedli mesék: Fogd rá a jetire! címő képes verseskönyvét Utána: fényképezkedés jetivel gyerekeknek (Naphegy Kiadó) Vasy Géza dedikál (Nap Kiadó) Jonathan Franzen dedikál (Európa Könyvkiadó) Berg Judit és Mészely Ilka dedikálják a Tökmagok Most ÉN olvasok sorozat könyveit (Pozsonyi Pagony) Spirit Bliss dedikál (Könyvmolyképzı Kiadó) Ioana Pârvulescu dedikálja Az élet pénteken kezdıdik címő könyvét (Typotex Kiadó) Szőcs Vanda dedikálja Egy ikerpár titkos naplója 2. Szívzőrök címő kötetét (Alexandra Kiadó) Bíró József dedikálja a Top secret címő kötetet Dénes Iván Zoltán dedikál Bede Béla dedikál (Corvina Kiadó) Toroczkay András dedikál Szıczi Árpád dedikálja A romániai forradalom kitörésének valódi története címő kötetét (Vajdasági Kiadók és Felvidéki Kiadók) Szurovecz Kitti dedikál (Könyvmolyképzı Kiadó) Allen Newman dedikál (Gold Book) Patrick J. Morrisson (Bukros Zsolt) és Holden Rose (Kovács Attila) dedikál (Fınix Könyvmőhely) Elekes Dóra és Kun Fruzsina dedikálják Tündi és Samu címő verses képeskönyvüket Közben kihajtogatós könyv készítése az illusztrátorral, Kun Fruzsival (Naphegy Kiadó)

19 B18 stand B41 stand B52/B stand D1 stand D4 stand D20 stand K13 stand D10 stand K4 stand D15 stand B8 stand Szebényi Ildikó dedikálja az Elmefoglyok címő kötetet Kende Péter dedikál Lipp Tamás Turulmadár fenn az égen címő könyvét dedikálja (Kossuth Kiadói Csoport) Szabó T. Anna dedikál Tari Annamária és Horváth Gergely dedikálja Rád találni címő könyvüket (Athenaeum Kiadó) Farkasné Gondos Krisztina és Barabás Miklós dedikálja Társadalombiztosítás és bérügyi kalauz 2015 címő kötetét (Ab Ovo Kiadó) Kelecsényi László dedikálja Klasszikus, kultikus, korfestı Magyar hangosfilm kalauz 1931-tıl napjainkig címő kötetét (Kronosz Kiadó) Zakály Viktória, Helena Silence és Kemese Fanni dedikálnak (Könyvmolyképzı Kiadó) Halmai Tamás dedikálja Korszerő mágia. Vázlat Rába György költészetérıl, valamint Rezervátum címő új könyveit (Pro Pannonia Kiadó) Bán Mór dedikál (Gold Book) A Virtuózok döntısei dedikálnak (Holnap Kiadó) Damó István illusztrátor dedikálja az Abu Ali meséi címő, arab meséket összegyőjtı kötetet (Arcus Kiadó) Szörényi László dedikál (Nap Kiadó) Szilágyi Zoltán dedikál (Fınix Könyvmőhely) Csider István Zoltán, Pion István, Simon Márton, Kövér András Kövi és Gyırfi Kata dedikálnak Daniel Kehlmann dedikál Hargittai István és Hargittai Magdolna dedikálják Budapesti séták a tudomány körül címő kötetüket (Akadémai Kiadó) Bodrogi Gyula dedikálja 80 év, 80 recept, 80 történet címő kötetét

20 B12 stand B18 stand B21 stand D1 stand D4 stand D10 stand D15 stand D20 stand D23 stand D24 stand K4 stand K11 stand K13 stand K16 stand (Alexandra Kiadó) Birtalan Ferenc dedikálja a 70 vers ellenfényben címő kötetet Péterfy Gergely dedikál Sirokai Mátyás, Kemény Zsófi és Dékány Dávid dedikálnak Horváth Péter A képíró, a Dzsorden és a Kedves Isten címő könyveit, Mihály Tamás pedig Basszus! Omega! címő könyvét dedikálja (Kossuth Kiadói Csoport) Dragomán György dedikál Ungváry Krisztián és Tabajdi Gábor dedikál (Jaffa Kiadó) Benina dedikál (Könyvmolyképzı Kiadó) Albert Zsuzsa dedikálja az Irodalmi legendák, legendás irodalom sorozatot, valamint annak legújabb, 9. kötetét (Pro Pannonia Kiadó) Bogár Ágnes grafikus dedikálja Fésős Éva Ajnácska és az aligvári cselszövık címő meseregényét (Arcus Kiadó) Vivien Holloway (Sasvári Vivien) dedikál (Fınix Könyvmőhely) Csikász Lajos dedikál (Gold Book) Majoros Nóra dedikálja Rém a szobádban címő mesekönyvét (Móra Könyvkiadó) Tamás Zsuzsa és Ilyés Juli dedikálják a Mesék a Teljességhez címő mesekönyvüket Közben királyos-rajzolós játék az illusztrátorral, Ilyés Julival (Naphegy Kiadó) Kiss Gy. Csaba dedikál (Nap Kiadó) Tóbiás Áron dedikálja Megmentett hangszalagok címő beszélgetéskötetét, valamint Kelecsényi László dedikálja Szivárványgömb címő regényét (Kortárs Kiadó) Kányádi Sándor dedikál (Holnap Kiadó) Sylwia Chutnik dedikálja Nıi zsebatlasz címő könyvét (Typotex Kiadó)

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök 15.00 15.45 Teátrum Teátrum 17.00 17.45 Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere

Részletesebben

A XXII. BUDAPESTI NEMEZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek

A XXII. BUDAPESTI NEMEZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek A XXII. BUDAPESTI NEMEZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek B4 stand D10 stand 11.00 13.00 D14 stand B52/B stand K13 stand B52/B stand Camilla Grebe és Kristina Ohlsson svéd írónık dedikálnak

Részletesebben

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök 15.00 15.45 Teátrum Teátrum 17.00 17.45 Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere

Részletesebben

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök 15.00 15.45 Teátrum Teátrum 17.00 17.45 Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere

Részletesebben

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök 15.00 15.45 Teátrum Teátrum 17.00 17.45 Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere

Részletesebben

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI 7/a Ábrahám Lilla 5 7/a Borók Boldizsár 5 7/a Nagy Vivien Loretta 5 7/a Szilágyi Csenge 5 7/a Csikós Katalin 4,85 7/a Harmati Panna 4,85 7/a Heidrich Zsófia 4,85 7/a Ónozó Zsófia 4,85 7/a Pesti Bianka

Részletesebben

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal Andó Szabolcs Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 6 13:00 angol C2 2 angol C2 2 tesi Sz6 angol C2 2 tesi P6 7 13:55 informatika csibe TTI 2 TTI 2 8 14:50 informatika csibe Árky Emilia Anna Hétfő Kedd Szerda

Részletesebben

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye ok Név Iskola Pontszám 1 Horváth Bálint 49 2 Matos Lilla 48 3 Demjén Balázs Ádám 47 4 Matos Bence 47 5 Ubrea Roland 6 Krizsna Szabolcs

Részletesebben

Feladta Horváth Attila. Feladta Beck László. Feladta Kádas Miklós 4 Abszolut hely.: 11 Start: 10:15:30 beérkez 14:44:37

Feladta Horváth Attila. Feladta Beck László. Feladta Kádas Miklós 4 Abszolut hely.: 11 Start: 10:15:30 beérkez 14:44:37 Férfi Kajak 1 1 Abszolut hely.: 4 Start: 10:00:30 beérkez 14:08:57 Rajtszám: 36 Futott idı: 4:08:27 Horváth Attila 2 Abszolut hely.: 5 Start: 10:04:55 beérkez 14:15:08 Rajtszám: 3 Futott idı: 4:10:13 Beck

Részletesebben

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016 A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016 Április 21. csütörtök 15.00 15.30 Teátrum 15.30 16.00 Teátrum A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ünnepélyes megnyitója

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓ EREDMÉNYE 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár az országos döntıbe: 80 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Kovács Attila Rezner Józsefné 79 Gáspár Gergı Rezner Józsefné 73 Koltai Kadosa

Részletesebben

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016 A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016 Április 21. csütörtök 15.00 15.30 Teátrum 15.30 16.00 Teátrum A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ünnepélyes megnyitója

Részletesebben

XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK

XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK Óvodások H. Név Sz. év Város Óvoda 1 Baranyai Levente 2008 Abony Szivárvány Óvoda 2 Ferenczy Dániel 2008 Abony Pingvines Óvoda 3 Juhász Hanna 2008

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás 1. évfolyam idő 1. Timár Bálint 1.b 104 104 7,14 2. Ozorai Zsóka 1.c 104 104 8,22 3. Ignácz András 1.b 103 104 8,18 4. Porcsa Tamás 1.c 103 104 8,20 5. Lesták Eszter Boglárka 1.c 103 104 8,50 6. Balika

Részletesebben

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM 1. Agócs Adrienn Farkasréti 2. Baka Ádám Kőrösi 3. Balogh Vivien Laura Érdligeti 4. Béres Bianka Herman 5. Bisbac Bálint II. Rákóczi 6. Bódi Kitti Kőrösi 7. Bódizs Botond

Részletesebben

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny 1/11 Délelőtti végeredmény Versenyszám Futam Sáv Egyesület Név szül nev. Idő vers. idő helyezés 1 25 m fiú gyors 3 Győri Vízisport SE Török Donát vk 2004 9:99,9 0:22,3-1 25 m fiú gyors 4 Győri Vízisport

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA III-IV. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont

Részletesebben

Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012.

Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012. Nagykőrös Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012. Tantárgy Évf. Helyezés Neve Város/Iskola neve Bibliaismeret 2. I. Czagány Lotti Mezőcsát, Dr. Enyedy Andor Ref.Ált.Isk. II. Szabó Petra Mezőcsát,

Részletesebben

ANGOL ÁLTALÁNOS NYELV

ANGOL ÁLTALÁNOS NYELV 1. Nagy Endre Ádám (48) 2. Ráczkövi Kamilla Zsuzsanna (48) 3. Sánta Bendegúz (48) 4. Beke Gábor Lehel (49) 5. Katona Erzsébet (49) 7. Szládek Csaba Attila (50) 8. Dubavánszky Astrián (51) 9. Radnai Stefánia

Részletesebben

SZEKSZÁRD VÁROS TEREMATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA 2011-01-15 VÁROSI SPORTCSARNOK

SZEKSZÁRD VÁROS TEREMATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA 2011-01-15 VÁROSI SPORTCSARNOK SZEKSZÁRD VÁROS TEREMATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA 2011-01-15 VÁROSI SPORTCSARNOK Rajtverseny 2000-01-es lányok Döntı 1. Bambach Emese Gyakorló 2. Kovács Adrienn Gyakorló 3. Adorján Rebeka Dienes 4. Gellér Fanni

Részletesebben

Sport XXI. mezei 2015.03.28. Szombathely

Sport XXI. mezei 2015.03.28. Szombathely U11 1.hely "A"-57 p 1 Béres Milán 4 Róka Bora 5 Iker Natália 6 Bodzzay Dániel 8 Bene Noel 10 Juhász-Tóth Eszter 11 Vidos Evelin 12 Horváth Léna Sport XXI. mezei 2.hely "B"-170 p 14 Takács Zsombor 18 Ecker

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. 05. 06. 07. 09. 12. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november

Részletesebben

KEDVEZMÉNY TÁBLA 2012 BALATONMAN FÜRED 2013 BALATONMAN FÜRED 2014 BM FÜRED 2014 BM KENESE 2015 BM FÜRED 2015 BM KENESE TELJESÍTÉSEK

KEDVEZMÉNY TÁBLA 2012 BALATONMAN FÜRED 2013 BALATONMAN FÜRED 2014 BM FÜRED 2014 BM KENESE 2015 BM FÜRED 2015 BM KENESE TELJESÍTÉSEK VERSENYZŐ NEVE SZÜL.ÉV KEDVEZMÉNY TÁBLA 2012 BALATONMAN FÜRED 2013 BALATONMAN FÜRED 2014 BM FÜRED 2014 BM KENESE 2015 BM FÜRED 2015 BM KENESE TELJESÍTÉSEK IRON KÖZÉPTÁV SPECIÁL IRON KÖZÉPTÁV SPECIÁL IRON

Részletesebben

2012. augusztus Szakiskola

2012. augusztus Szakiskola 2012. augusztus Szakiskola Tanuló neve Osztály Tantárgy Terem Vizsgáztató tanár 24.aug 27.aug 28.aug Ajtai Krisztián Péter 09E Élelmiszer ismeret 9 Irházi Emőke 1.n. 9:00-10:00 Ajtai Krisztián Péter 09E

Részletesebben

(közlekedésgépész szakmacsoportos nappali rendszerű alapozó oktatás)

(közlekedésgépész szakmacsoportos nappali rendszerű alapozó oktatás) AZ EGYEZTETETT FELVÉTELI JEGYZÉK ALAPJÁN FELVETT TANULÓK AZ EGYEZTETETT FELVÉTELI JEGYZÉK ALAPJÁN FELVETT TANULÓK 01-ES KÓD (közlekedésgépész szakmacsoportos nappali rendszerű alapozó oktatás) rangsor

Részletesebben

100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009)

100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009) 100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009) 1. Holoda Péter 1996 Hőgyes G SZKI Hszob. 0:52,74 2. Gyulai Dávid 1996 Tóth Á G Debrecen 0:56,12 3. Kosina Gergő Péter

Részletesebben

Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. január 30-31.

Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. január 30-31. Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. január 30-31. V. Országos Társastáncverseny A) Táncospárok kategória I. korcsoport 1. Miskolczi

Részletesebben

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iskolai versenyek Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iványi Martin 5.a I. Knotz Lászlóné Sági Márton Matematika verseny 5. évfolyam II. Buzás Istvánné Fekete Zsombor III. Buzás Istvánné Lakatos

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbiakban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a tanfolyam kezdő napján, a megadott időpontban, a megadott teremben jelenjetek meg. Kérjük, hogy a tankönyvre mindenki hozzon

Részletesebben

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló neve Évfolyam Kódszám Ssz.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló neve Évfolyam Kódszám Ssz. Pontszámok A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny megyei/fővárosi fordulójára (2015. március 2. 10 óra) nevezett középiskolai tanulók versenyeredményei* Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓBA TOVÁBBJUTOTT TANULÓK 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár a megyei fordulóba: 60 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Molnár Krisztina Paragvári Utcai Általános Iskola, Juhász Ildikó

Részletesebben

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 Helyszín: KOMÁROM GYÓGYFÜRDŐ FEDETT USZODA EREDMÉNYEK 0. KORCSOPORT - FIÚ 33,3 m GYORS 1. Halász Viktor (oklevél) 1 : 05 : 30 Gesztenyés Óvoda 33,3 MELL 1. Halász

Részletesebben

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7. 6000 Kecskemét, Tanulmányi terület kódja: 40 Tanulmányi terület gimnázium: 4 évfolyamos; általános kerettanterv; az első idegen nyelv a(z) francia nyelv vagy a(z) spanyol nyelv vagy a(z) angol nyelv; felvételi

Részletesebben

II. Kategória /12. évfolyam /: A verseny döntőjébe a mellékelt listán vastag betűvel kiemelt tanulók jutottak tovább. A verseny döntőjének

II. Kategória /12. évfolyam /: A verseny döntőjébe a mellékelt listán vastag betűvel kiemelt tanulók jutottak tovább. A verseny döntőjének VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM 8000 Prohászka Ottokár út 71. Telefon: 22/315-198 Tel./fax: 22/312-969 E-mail: iroda@vasvari-szfvar.sulinet.hu Honlap: www.vasvarigimn.hu A verseny döntőjébe a mellékelt listán vastag

Részletesebben

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton Nem/Kategória: Férfi 12-19 éves 1 420 SZENTPÉTERI Csaba 1998 00:27:26 00:26:54 Nagykőrös 4 4 3:49 min/km +00:00:00 2 225 SZILÁGYI Gergő 2000 00:31:18 00:30:40 Tiszakécske 10 9 4:21 min/km +00:03:45 3 310

Részletesebben

Pop Szilvia Bartus Ferenc Fazakas Csongor Tőtős Imre - Ádám Maruska Krisztina Magyar Viktória File Izabella Osztály: II. Szabó Nándor Lóránd

Pop Szilvia Bartus Ferenc Fazakas Csongor Tőtős Imre - Ádám Maruska Krisztina Magyar Viktória File Izabella Osztály: II. Szabó Nándor Lóránd Eredménylista Megye:_Szilágy- Szilágysomlyó körzet Osztály: I. 1. Márkus Sarolta Márkus Lívia 1-es Sz. Szilágybagosi Általános Iskola Szilágybagos 150 2. Orosz Alexandra Szodorai Melinda Báthory István

Részletesebben

Csatlós Csaba Úszó Emlékverseny 2014/2015. tanév I. forduló. I. korcsoport 25 m fiú gyors

Csatlós Csaba Úszó Emlékverseny 2014/2015. tanév I. forduló. I. korcsoport 25 m fiú gyors Csatlós Csaba Úszó Emlékverseny 2014/2015. tanév I. forduló I. korcsoport 25 m fiú gyors 1. Mócsány Dominik Gagarin 22,2 10p 2. Vágvölgyi Ádám Gagarin 22,5 8p 3. Fehér Romvald Gagarin 28,1 7p 4. Tóth Ármin

Részletesebben

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Eredmények A verseny időpontja: 2013. OKTÓBER 12. 09-14 óra A verseny színhelye: SZOLNOKI FÜVES SPORTREPÜLŐTÉR A verseny rendezői: SZOLNOKI HONVÉD SPORTEGYESÜLET MH 86 SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS Versenyt

Részletesebben

Magyar Erőemelő Szövetség Női, Férfi Fekvenyomó Csapatbajnokság, Tab, 2010. május 1-2. NEVEZÉSEK - FÉRFIAK

Magyar Erőemelő Szövetség Női, Férfi Fekvenyomó Csapatbajnokság, Tab, 2010. május 1-2. NEVEZÉSEK - FÉRFIAK Név Magyar Erőemelő Szövetség Női, Férfi Fekvenyomó Csapatbajnokság, Tab, 2010. május 1-2. NEVEZÉSEK - FÉRFIAK Szül. év Iskola Legjobb eredménye - 56 kg 1. Böröczky Péter 1990 Pannonia Power SE 140,0 2.

Részletesebben

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23.

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23. 60 m Leány - I. kcs. 1 4 Varga Viktória Debrecen 9,06 16 II. if. 2 67 Fábián Dóra Kaposvár 9,19 15 I. if. 3 52 Mihály Réka Szeged 9,26 14 II. if. 4 99 Molnár Patrícia Sopron 9,49 13 I. if. 5 3 Gál Rita

Részletesebben

EURO GEO KUPA ZALAEGERSZEG 2015,04,25, EREDMÉNYEK

EURO GEO KUPA ZALAEGERSZEG 2015,04,25, EREDMÉNYEK EURO GEO KUPA ZALAEGERSZEG 2015,04,25, EREDMÉNYEK FÉRFI: 100m 1. Köcse Richárd 1997 Zalaszám-ZAC 10,8 I/1 2. Aranyics Bence 1995 Zalaszám-ZAC 10,9 I/2 3. Szűcs Valdó 1995 Zalaszám-ZAC 11,0 I/3 4. Balogh

Részletesebben

Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó

Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó 2015/2016. tanév 9. évfolyam nyelvi csoportjai Könyv: Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó Osztály 1 Korossy Ádám A 2 Borsos Áron A 3 Schmeiszer Gergő A 4 Családi Krisztián A 5

Részletesebben

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22.

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. 187 fő versenyző (BJG 84 fő, 52 fő Sághy 51, fő Bársony.) 1993-as fiúk 1. Lelik András Bársony 8:26 2. Bürgés Ferenc Bársony 8:51

Részletesebben

OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA

OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA BAGA LAJOS BAKÓ ERZSÉBET KLÁRA BALOGH NORBERT CSANÁDI NIKOLETT DEÁK NIKOLETT GAZSÓ ZSANETT FÜLÖP GÁBOR DÁVID GYÖKERES MÁRIA

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest I. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest I. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Ózd Újváros Téri Ált. Isk. 36,600 38,000 74,600 2 Szombathely Zrínyi Ilona Ált. Isk. 35,850 37,400 73,250 3 Kecskemét Széchenyivárosi Óvoda és Ált. Isk. 35,250 37,750 73,000 4 Zalaegerszeg

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG. LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek)

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG. LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek) LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek) Magasugrás leány (indult: 7 csapat) 1. Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimná VII. ker. 1,2825 Olasz Katalin 2000. 1,32 Benedek

Részletesebben

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben.

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Az Ötágú síp című sorozatban határon túli magyar kulturális műhelyeket mutattunk

Részletesebben

Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár. Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár LANGWEST ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ TANULMÁNYI VERSENY

Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár. Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár LANGWEST ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ TANULMÁNYI VERSENY CSODÁT VIRÁGZIK A JELEN REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS E - VERSMONDÓ KATEGÓRIA Fekete Kiara Mercédesz 6.a 2. Simonné Varga Katalin ANYANYELVI JÁTÉKOK JÁTÉKOS ANYANYELV ORSZÁGOS DÖNTŐ Takács Noémi Nagy Nelli

Részletesebben

A 2010/2011-es tanév versenyeredményei

A 2010/2011-es tanév versenyeredményei 3. sz. melléklet A 2010/2011-es tanév versenyeredményei Szorobán 2. évfolyam Nyíri Bence megyei 3. hely országos 7. hely Bartha Dorottya megyei 2. hely országos 7. hely Felkészítő tanár: Szegváriné Balpataki

Részletesebben

Verseny neve I. HELYEZETT II. HELYEZETT III. HELYEZETT. Budaházi Máté 3.b Monostori Róbert 3.b Bánfalvi Boglárka 3.b Oláh Tamás 3.

Verseny neve I. HELYEZETT II. HELYEZETT III. HELYEZETT. Budaházi Máté 3.b Monostori Róbert 3.b Bánfalvi Boglárka 3.b Oláh Tamás 3. Széchenyi matematika verseny 3. évfolyam Széchenyi matematika verseny 4. évfolyam Budaházi Máté 3.b Monostori Róbert 3.b Bánfalvi Boglárka 3.b Oláh Tamás 3.b Tollár Anna 4.b Maczkó Flórián 4.b Janovich

Részletesebben

2. RÁKOSA BÁLINT 96 ZALASZÁM-ZAC 7,5 3. VÖRÖS ZOÁRD 96 ZALASZÁM-ZAC 7,6 4. BALOGH PÉTER 96 KVDSE 7,6 5. FÁRÓ JENİ 96 DELFIN SI SE 7,7

2. RÁKOSA BÁLINT 96 ZALASZÁM-ZAC 7,5 3. VÖRÖS ZOÁRD 96 ZALASZÁM-ZAC 7,6 4. BALOGH PÉTER 96 KVDSE 7,6 5. FÁRÓ JENİ 96 DELFIN SI SE 7,7 ROYAL SPED KUPA ZALAEGERSZEG SERDÜLİ NAGYDÍJ ZALAEGERSZEG 2011.02.19 EREDMÉNYEK FIÚK 60m döntı 13 évesek 1. PAP KRISTÓF 98 KVDSE 8,2 2. TAKÁCS SOMA 98 ZALASZÁM-ZAC 8,2 3. PALKÓ TAMÁS 98 DELFIN SI 8,3 4.

Részletesebben

Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16

Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16 Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16 5.-6. Kiss Fanni Kovács Debóra 21:14 Kiss Fanni 5.-6.

Részletesebben

Tanuló neve Osztálya Verseny neve Helyezés

Tanuló neve Osztálya Verseny neve Helyezés Sor-sz. Gábor Á. Ált. Isk. Tanuló neve Osztálya neve Helyezés Felkészítő pedagógus 1. Antal Norbert 1.b. Versmondó I Polizosz Tünde 2. Le Uyen Trang Kitti 7.a Nyelvünkben élünk Révész 3. Dömötör Dóri 8.c

Részletesebben

Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye. pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve

Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye. pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve 44 43 43 42 42 41 40 39 38 37 33 31 29 Sánta Zsombor 5. 5 óra Katona Irma Jelena

Részletesebben

Egészségügyi alapismeretek. Sorszám Teljes név Iskola Eredmény. 1 Geiger Tímea Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 95%

Egészségügyi alapismeretek. Sorszám Teljes név Iskola Eredmény. 1 Geiger Tímea Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 95% 1 Geiger Tímea Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 95% 2 Németh Viktória 3 Kohányi Gergely Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 93% 4 Rákay Renáta Ferenczi Sándor Egészségügyi

Részletesebben

2012. január 16., Városi B kategóriás úszó diákolimpia, Nagykanizsa

2012. január 16., Városi B kategóriás úszó diákolimpia, Nagykanizsa 2012. január 16., Városi B kategóriás úszó diákolimpia, Nagykanizsa I. kcs., fiú 50 m gyors: 2. Soós Bence 48.00 3. Nyakas Kristóf 48.25 6. Úr Bendegúz 50.70 leány 50 m gyors: 4. Bogos Csenge 51.58 fiú

Részletesebben

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák!

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! A Felső- Szabolcsi Iskolaszövetség angol nyelvi szóbeli versenye

Részletesebben

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Bódy Péter Bordás János begs Boros Gábor Bendegúz es a=anatómia Cserháti Zoltán b=biokémia Farkas Dániel Márton e=élettan Fekete Ákos s=szövettan Gógl Aliz

Részletesebben

Név Város Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. 5. összesen. 1. Csire Roland Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter 14 18 20 10 13 75

Név Város Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. 5. összesen. 1. Csire Roland Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter 14 18 20 10 13 75 9. osztályosok Név Város Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. 5. összesen 1. Csire Roland Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter 14 18 20 10 13 75 2. Bartók Imre Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi

Részletesebben

KEDVCSINÁLÓ ÚSZÓVERSENY BÉKA KOROSZTÁLYOS GYEREKEKNEK GYULA, VÁRFÜRDŐ, 2014. JANUÁR 25.

KEDVCSINÁLÓ ÚSZÓVERSENY BÉKA KOROSZTÁLYOS GYEREKEKNEK GYULA, VÁRFÜRDŐ, 2014. JANUÁR 25. KEDVCSINÁLÓ ÚSZÓVERSENY BÉKA KOROSZTÁLYOS GYEREKEKNEK GYULA, VÁRFÜRDŐ, 2014. JANUÁR 25. 1. 25m leány mell 1. Csanádi Virág Békéscsaba 25,42 2. Papp Lauretta Várfürdő 27,42 3. Szalai Réka Várfürdő 28,94

Részletesebben

Férfi felnőtt 1000 m III. előfutamegyesület

Férfi felnőtt 1000 m III. előfutamegyesület 9:40 Férfi felnőtt 1000 m I. előfutam egyesület 1 7. Kasper Bleibach DKF 3:47.12 2 1. Molnár Gergely Csepel 4:05:04 3 2. Szakál Lóránt UKSC 4:21:39 6. Demeter István MULTI SE DNS 9:48 Férfi felnőtt 1000

Részletesebben

HERMAN OTTÓ GIMNÁZIUM VERSENYEREDMÉNYEK 09/10. OKTV eredmények

HERMAN OTTÓ GIMNÁZIUM VERSENYEREDMÉNYEK 09/10. OKTV eredmények OKTV eredmények Verseny megnevezése Helyezés Tanuló neve Osztálya Felkészítő tanár Spanyol nyelvi OKTV I. kategória 4. Képes Zita 12/2 Baena Moreno Francisco José Fizika OKTV II. kategória 5. Kaposvári

Részletesebben

TOUR DE VELENCEI-TÓ 2016 VELENCEI-TÓ MINI MARATON 55KM

TOUR DE VELENCEI-TÓ 2016 VELENCEI-TÓ MINI MARATON 55KM NŐI ABSZOLÚT 1 632 Ringelhann Fanni Felnőtt 1:31:54 2 637 Péteri Niké U19 1:34:48 3 682 Pribisán Brigitta Felnőtt 1:40:36 4 635 Budai Katalin Master 1:40:37 5 560 Molcsan Eleonora Master 1:40:39 6 617

Részletesebben

A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai

A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Somogy megye Az intézmény neve i Egyetem Pedagógustovábbképző és Szolgáltató Intézet A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai A település neve 7400 Utca, tér Bajcsy- Zs. u. Irányítószám Házszám

Részletesebben

Tolna Megye Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága 2012 február 17. Bonyhád Eredmények FIÚK. 13 éves fiúk. 60 m

Tolna Megye Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága 2012 február 17. Bonyhád Eredmények FIÚK. 13 éves fiúk. 60 m Tolna Megye Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága 2012 február 17. Bonyhád Eredmények 13 éves fiúk FIÚK Valkay Tamás 1999 AC Szekszárd 1 8,03 Kugli Ákos 1999 AC Szekszárd 2 8,10 Fehér Nándor 1999 AC

Részletesebben

CSOPORTOS JÁTÉKENGEDÉLY 2014/2015. Salgótarjáni KI

CSOPORTOS JÁTÉKENGEDÉLY 2014/2015. Salgótarjáni KI MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE GARIAN BASKETBALL FEDERATION 163261 163262 BÁBEL BALÁZS BÁBEL TAMÁS 2004.07.02. 2004.07.02. BOZÓ BEÁTA BOZÓ BEÁTA 165117 164747 BAJNAI GERGÕ CSABA 2003.04.09. SZMSZÉD

Részletesebben

Matematika verseny 2.osztály

Matematika verseny 2.osztály 2.osztály Tamás Szabolcs Móricz Zsigmond Általános Iskola, Nyíregyháza Krutilláné Fekete Anna Pásztor Péter Bendegúz Kodály Zoltán Általános Iskola, Nyíregyháza Harasztiné Sipos Judit Kun Ágoston Apáczai

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy július 6-án 9 órakor a megadott teremben jelenjetek meg. Aki még nem fizetett tandíjat, kérjük, hogy vagy a teljes

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Köszönjük, és jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Köszönjük, és jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a beosztásotok szerinti első napon jelenjetek meg. Aki nem találja a nevét, kérjük, keressen minket telefonon. Figyelem!

Részletesebben

2010. évi Budapesti Egyetemi Atlétikai Bajnokság jegyzőkönyve

2010. évi Budapesti Egyetemi Atlétikai Bajnokság jegyzőkönyve 2010. évi Budapesti Egyetemi Atlétikai Bajnokság jegyzőkönyve Időpont: 2010. április 24. Helyszín: BEAC- XI. Ker. Bogdánffy u. 10 Rendező: ELTE ADSK Résztvevő intézmények: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

Takarék Kupa, Eszkimó- Indián Játékok

Takarék Kupa, Eszkimó- Indián Játékok Takarék Kupa, Eszkimó- Indián Játékok 2007. július 7. Tata Versenybírósági ülés kezdete: 2007. július 7. 7. 30 9:00 K-1 férfi serdülő VI. kcs. 2000m 1 Allaga Tamás Építők 2 Antal Bálint Nagymaros 3 Kun

Részletesebben

Millenáris B Épület Földszint

Millenáris B Épület Földszint Millenáris B Épület Földszint Kiadó Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. A Magyarországi Református Egyház Kálvin János Kiadója Ab Ovo Kiadói Kft. Akadémiai Kiadó Zrt. Akkord Kiadó Kft. Alföldi

Részletesebben

Évf. Iskola neve Felkészítő tanár neve. 7. Tóth Gábor Nándor Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Bris Ágnes

Évf. Iskola neve Felkészítő tanár neve. 7. Tóth Gábor Nándor Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Bris Ágnes 2014/15. TELEKI VERSENY EREDMÉNYEI BP 1.ker. Évf. A versenyző neve neve Felkészítő tanár neve 7. Röhricht Gábor Lisznyei utcai Általános iskola Varga Tibor 7. Bede Júlia Lisznyei utcai Általános iskola

Részletesebben

Judo Eredménye. Kategória (súlycsoport) Tanuló neve. Budapest III. Kerületi Krúdy Gyula Angol Magyar Két Tanítási Nyelvő Általános Iskola

Judo Eredménye. Kategória (súlycsoport) Tanuló neve. Budapest III. Kerületi Krúdy Gyula Angol Magyar Két Tanítási Nyelvő Általános Iskola Judo Eredménye Tanuló neve Barczikay Eszter lány kg Burda Linett lány kg Szabó Krisztina lány 8 kg Dobrik Viktória lány 6 kg Fekete Henrietta lány kg Bálint Anna lány 6 kg Vanolik Szonja lány 6 kg Radnai

Részletesebben

VERSENYJEGYZŐKÖNYV. Verseny rendezője: Szerencs Város Sportegyesülete és Szerencs Város Önkormányzata

VERSENYJEGYZŐKÖNYV. Verseny rendezője: Szerencs Város Sportegyesülete és Szerencs Város Önkormányzata VERSENYJEGYZŐKÖNYV Verseny megnevezése: VI. SZERENCS TRIATLON jótékonysági verseny Verseny időpontja: 2014. szeptember 7. Verseny helye: Szerencs Verseny rendezője: Szerencs Város Sportegyesülete és Szerencs

Részletesebben

Angol nyelvi verseny. 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános Iskola - Birke Csaba - Háda Gréta - Tóth Eszter

Angol nyelvi verseny. 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános Iskola - Birke Csaba - Háda Gréta - Tóth Eszter Angol nyelvi verseny 3. helyezett: Teichmann Vilmos Általános Iskola - Lakatos Nóra - Harsányi Gábor - Orgován Ferenc Felkészítő tanár: Arnóth Mariann 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános

Részletesebben

Alsó tagozatos Nyelvtan-Helyesírás verseny

Alsó tagozatos Nyelvtan-Helyesírás verseny 1 / 5 201031. 14:34 Alsó tagozatos Nyelvtan-Helyesírás verseny Iskola Tanuló neve Osztály Felkészítő tanár neve Kategória Pontszám Helyezés Megjegyzés 1 Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 www.salgotarjan.hu jegyzo@salgotarjan.hu VEZETŐK Dóra Ottó polgármester

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2006/2007 tanév Makó, 2007. március 23-25. I-II. korcsoport "B" kategória fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2006/2007 tanév Makó, 2007. március 23-25. I-II. korcsoport B kategória fiú csapatbajnokság Makó, 2007. március 23-25. Helyezés Cím Csapatnév 1 Debrecen Vénkerti Ált. Isk. és AMI 47,600 45,800 46,900 140,300 2 Szeged Arany János Ált. Isk. 45,450 45,300 46,250 137,000 3 Budapest Ének-Zenei és

Részletesebben

Győr Dudás Sándorné 30 4. Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Kölcsey Ferenc Általános Iskola GYMTI Vitéz Háry László Általános Iskola

Győr Dudás Sándorné 30 4. Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Kölcsey Ferenc Általános Iskola GYMTI Vitéz Háry László Általános Iskola 1. Csáfordi József Écs- Ravazd Általános Jámbor Lászlóné 35 1. 2. Fekete Barnabás 6 Dudás Sándorné 31 2. 3. Károlyi Klaudia 6 Főigazgatóság Gyárvárosi Általános Luttenberger Gyöngyi 31 3. 4. Nyári Alexandra

Részletesebben

Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről

Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről A Nyíregyházi Fıiskola Matematika és Informatika Intézete egy új matematikaversenyt rendezett a középiskolák 9 12. osztályosai számára, a HEURÉKA számválaszos

Részletesebben

4. évfolyam: Hely Tanuló neve Iskola neve Pontszám Város Felkészítő tanár

4. évfolyam: Hely Tanuló neve Iskola neve Pontszám Város Felkészítő tanár 4. évfolyam: 1. Simon Gergő Szekszárdi I. Béla Gimnázium Bezerédj István Általános Iskolája 43 Szedres Horváth Istvánné 2. Szanyi Attila Bonyhádi Általános Iskola, Vörösmarty Mihály Általános Iskola 42

Részletesebben

SIOK Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2011-2012-es tanév országos és megyei tanulmányi eredményei

SIOK Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2011-2012-es tanév országos és megyei tanulmányi eredményei Név Eredmény Felkészítő tanár 3.b Csizmadia Renáta SIOK Mesefelolvasó Arany minősítés Szeles Györgyné 3.b Tóth Lilla Zrínyi Ilona megyei matematika VI Laczkóné Nagy Henriett 2.a Tóth Ábel Nyelvész megyei

Részletesebben

400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám

400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám 400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám 1. Krámli Kristóf 2002 Orosháza ÚE 5:37,74 2. Nagy Roland 2003 Triton Sport Egyes. 5:26,70 3. Sipaki Zsombor 2002 Békéscsaba Előre ÚK 5:22,74 4. Pertich Zsombor 2001

Részletesebben

EBIHAL KORCSOPORT BEMUTATÓ ÚSZÁS (VEGYES) születési idő pálya 1. futam Fazekas Villő 2009 1

EBIHAL KORCSOPORT BEMUTATÓ ÚSZÁS (VEGYES) születési idő pálya 1. futam Fazekas Villő 2009 1 EBIHAL KORCSOPORT BEMUTATÓ ÚSZÁS (VEGYES) név születési idő pálya 1. futam Fazekas Villő 2009 1 Herczku Minka 2009 2 Boldog Eszter 2009 3 Birinyi Nóra 2009 4 Kovács-Etessy Csenge 2009 5 Boros Brúnó 2009

Részletesebben

Balatongyörök.... a megálmodott valóság! www.balatongyorok.hu

Balatongyörök.... a megálmodott valóság! www.balatongyorok.hu Balatongyörök 2014... a megálmodott valóság! Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Fotók: Marton Tamás 2014 január 1 2 3 4 5 Újév

Részletesebben

7. Figedy János Ált. Isk. 7. EKF Gyakorló Általános Iskola. 8 Tinódi Sebestyén Tagiskola. 8. Balassi Bálint Általános Iskola

7. Figedy János Ált. Isk. 7. EKF Gyakorló Általános Iskola. 8 Tinódi Sebestyén Tagiskola. 8. Balassi Bálint Általános Iskola A kategória Csapatnév Csapattagok (évfolyam) címe Felkészítő tanárok Pontszám Helyezés Marczis Zentai 3325 Noszvaj, Triász Dósa Attila 7. Figedy János Ált. Isk. Ivády Tamásné 46 I. igen Bettina Márton

Részletesebben

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató TOLNA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA 7100, Szekszárd, Szent István tér 11-13. Honlapcím: http://kozig.tolnamegye.hu Központi tel.szám:74/505-600 Fax:74/415-686 e-mail: tolnakh-mk@lab.hu Név

Részletesebben

Michelin Bringafesztivál - Bringarally

Michelin Bringafesztivál - Bringarally Amatőr férfi 1 325 Trabach Norbert 01:38:48 00:00:00 2 116 Gyurkó László 01:48:14 00:09:25 3 84 Farkas József 01:48:46 00:09:57 4 237 Ónodi Péter 01:48:52 00:10:03 5 82 Evinyih Zsolt 01:53:00 00:14:12

Részletesebben

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor "Dr" b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs "állatorvos Dr" b: 1976 in Mad

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor Dr b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs állatorvos Dr b: 1976 in Mad Nagy, Vilma b: 1911 in Csicsó d: 2005 in Csicsó anyja Pálffy Vilma Fél Antal d.u. Bödõk, Pál b: 1905 in Csicsó m: 1947 d: 1965 in Csicsó anyja Kollár M.Bödõk Ksz.Tarcsi Géza, Balá gy.k.sz. Beke Károly

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

A XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekprogramjai

A XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekprogramjai A XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekprogramjai Április 25., péntek Gyerek 14.00 15.00 14.00 17.00 15.30 16.30 16.30 17.30 17.00 19.00 Papírszínház mesélés A legújabb, immár 19., Papírszínház-mese,

Részletesebben

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály Iskola neve Iskola város helyezés pontszám Tanuló neve Kálvin Téri Általános Iskola 1. 46 Sass Boglárka Kálvin Téri Általános Iskola 2. 40 Horváth Petra Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola Tiszacsege

Részletesebben

Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. április 25-26.

Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. április 25-26. Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. április 25-26. V. Országos Modern- és Kortárstánc Verseny Modern tánc verseny A) Szóló kategória

Részletesebben

A jelentkező által elsőhelyen megjelölt terület. 09 szakképzés virágkötő és virágkereskedő. 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat

A jelentkező által elsőhelyen megjelölt terület. 09 szakképzés virágkötő és virágkereskedő. 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat 1. Kuczi Péter 79213857479 elutasítva 1. SZANDI 73221928073 felvéve 2. Marton Mietta 71730071397 felvéve 3. Sebestyén Áron 76028483679 felvéve 4. Erb Daniella 76066834680

Részletesebben

Megyei versenyek. A verseny megnevezése Elért helyezés Tanuló neve Osztály Felkészítő tanár. Nyerges Tamás, Sajtos Olivér, Torgyik Éva, Wenczel Balázs

Megyei versenyek. A verseny megnevezése Elért helyezés Tanuló neve Osztály Felkészítő tanár. Nyerges Tamás, Sajtos Olivér, Torgyik Éva, Wenczel Balázs Megyei versenyek A verseny megnevezése Elért helyezés Tanuló neve Osztály Felkészítő tanár 1. Nyerges Tamás, Sajtos Olivér, Torgyik Éva, Wenczel Balázs Bolyai Matematika Csapatverseny 6. 19. 12. 14. 15.

Részletesebben

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK Név Osztály Vizsga Összeg 1. Pelyvás Lívia 11. C Német közép C 21 300 Ft 2. Farkas Gergı 12. A Angol alap C 14 200 Ft 3. Nemes Norbert Ferenc 12. B Angol közép C 21 300 Ft 4. Szabó Éva 12. B Angol közép

Részletesebben

XXII. Göd Kupa 2015. augusztus 29.

XXII. Göd Kupa 2015. augusztus 29. 21 14:20 C-4 Happy Kids vegyes 2000m 1 20 VELKI DONÁT BÁTHORI DÁNIEL KOROMPAI LÁSZLÓ MATYUS JÁNOS 2 34 LUKÁCS ISTVÁN BÁTHORI MÁTÉ MACHÁN FELIX SZABÓ NÁNDOR 3 254 MOCSÁRI VIKTOR KÁDÁR BARNABÁS MOCSÁRI GERGŐ

Részletesebben

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2.

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. A konferencia harminchárom előadója a következő intézmények oktatója vagy

Részletesebben