Nem érdemes megvárni az embernek azt, hogy elbocsássák!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Nem érdemes megvárni az embernek azt, hogy elbocsássák!"

Átírás

1 Nem érdemes megvárni az embernek azt, hogy elbocsássák! Amennyiben az ember alkalmazottként szerzi jelenlegi jövedelmét, gyakran hallhatja kollégáitól a következő közismert jótanácsot: "Jobban jársz, ha nem várod meg, hogy kirúgjanak!" Hát igen, elmúltak már azok az évek, amikor a vállalti hűség fogalma - úgy a munkaadó, mint a munkavállaló részéről - még jelentett valamit... Ma már mindkét fél azt teszi, ami az érdekei leginkább megkívánnak. A vállalatvezetés úgy véli, hogy a létszámcsökkentés jelentheti számára az egyedüli megoldást a cég nyereségességének megőrzésére. Más esetben rájönnek arra, hogy egy negyvenen túli középvezető helyére ugyanannyi bérért, jobban megéri nekik két kezdő alkalmazottat felvenni. Ezek a fiatalok dupla annyi energiával hajlandók dolgozni, nincsenek még családi kötelezettségeik, és könnyebb őket rávenni a túlórázásra is. Mindennek tudatában, ma egy alkalmazott, egy vállalthoz való belépésének első pillanatától kezdve, éber szemmel és nyitott fülekkel járva figyel fel minden kínálkozó lehetőségre. Egy jobban jövedelmező és több kedvezményt, jobb munkafeltételeket kínáló munkahelyre való rátalálás reményében ezt kell tennie. A nők közül is egyre többen megelégelve a velük azonos munkát végző férfi kollégáik magasabb fizetését, valamint észlelve a munkahelyi előmenetelük során előttük magasló "láthatatlan korlátokat", az otthon dolgozás alternatíváját kezdik egyre gyakrabban fontolgatni. Rádöbbennek, hogy pontosan azokat az éveket nem tölthetik a gyermekeik mellet, amikor a fejlődésük szempontjából leginkább szükség lenne rájuk. Szívesen fogadják el a férfiak közismert véleményét, miszerint "a nőknek otthon van a helyük" - természetesen azért, hogy a saját önálló vállalkozásukat vezethessék! Azután pedig, ha már jól beindult a saját - otthonról végzett - vállalkozásuk, gyakran előfordul, hogy több jövedelemre tesznek így szert, mint a férjük, aki az egyre bizonytalanabb kilátások jeleit mutató "fix állásában" küszködik, az elbocsátó listára felkerülés ellen. A nyugdíjasok közül egyre többen döbbennek rá, hogy kevés anyagi fedezettel rendelkeznek a jól megérdemelt nyugdíjas éveik méltó életkörülmények közötti eltöltéséhez.

2 Milyen lehetőségek állnak ma rendelkezésre e problémák megoldására? Jövedelemtermelés szempontjából négyféle csoportot különböztethetünk meg: Alkalmazottakat, hagyományos vállalkozókat, otthonról végezhető tevékenységet folytatókat, és a megtöbbszöröződő, jogdíjszerű - passzív - jövedelemmel rendelkezőket. Vizsgáljuk meg közelebbről az első két csoportot. Az elmúl évszázadban az emberek döntő többsége az első kategóriát, a fix állást választotta. Miért? Azért, mert az nem igényel semmi kezdőtőkét, és más vállalja magára kockázatot. Megkedvelték a fix havi fizetést és megtanultak fizetéstől fizetésig kijönni a jövedelmükből. Előfordulhatott persze az is, hogy hiányában voltak a megfelelő ötleteknek, kezdeményező készségnek, vagy elképzelésnek, ami szükséges lett volna egy saját vállalkozásuk beindításához. Napjainkban viszont, a megváltozott vállalati körülmények hatására közülük egyre többen arra kényszerülnek, hogy egyéb megoldások után nézzenek. Vannak persze olyanok is, akik egyszerűen megelégelték azt, hogy nincs befolyásuk a sorsuk alakulására. Ebben az évszázadban minden bizonnyal szemtanúi lehetünk annak, hogyan fognak az ipari forradalom igényeinek megfelelően kiképzett munkaerő tagjaiból, tömegesen hátat fordítani ennek a megélhetési formának. Azok, akik jelenleg is hagyományos vállalkozóként tevékenykednek, bizonyára észrevették ennek a jövedelemszerzési módnak egyes előnyeit az alkalmazottak helyzetével szemben. Ők a saját főnökeik, meghatározhatják önmaguknak, hogy milyen időrend szerint dolgozzanak, és nagyobb esélyük van arra, hogy annyi fizetést kapjanak a munkájukért, amit szerintük megérdemelnek. Emellett az az érzésük, hogy a korábbiakhoz képest jobban tudják kamatoztatni a képességeiket, emellett elismerésre és megbecsülésre tesznek szert az ismerőseik körében.

3 A hagyományos vállalkozási formát választóknak számos újfajta kihívással kell manapság megküzdeniük, amelyek nem hagyhatók figyelmen kívül. Ezek a következők. A hamar csődbement vállalkozások magas száma Többe kerül a vállalkozásuk, mint az tervezték Kölcsönfelvételi feltételek nehézségei Több az időigénye a vállalkozásuknak, mint amennyire számítottak Lehetetlen magára hagyniuk a vállalkozást (magukkal viszik annak működtetésével kapcsolatos gondokat még a nyaralásuk idején is) Készpénzbefolyási problémák. - leginkább a fizetési napok közeledtén Az eszközök, alapanyagok, rezsiköltségek, munkabér kifizetések, különféle adóterhek fedezetére szolgáló anyagi fedezet előteremtésének nehézségei Felmerülő problémák esetén az ügyfelek mindig "a főnökkel" szeretnének beszélni Inkább az üzleti vállalkozásuk irányítja az életüket, ahelyett, hogy ők vezetnék a saját vállalkozásukat. Mindennek hatására egyre többen mérlegelik a harmadik lehetőséget: az otthoni családi vállalkozást.

4 Felmerülő kérdések Lehet, hogy Ön logikailag igyekszik sajátmagát meggyőzni arról, hogy nem sok vesztenivalója van abban, ha elkezd egy kapcsolati marketinges tevékenységet. Belső reflexei azonban - vagy esetleg az élettársa, partnere - elemi erővel tiltakoznak az ellen, hogy bármi ilyen jellegű munkára vállalkozzon. Olyan ez, mint amikor egy víztől irtózó személyt próbálnak a barátai rávenni arra, hogy ugorjon fejest egy úszómedencébe. Lelkesen magyarázzák persze neki, hogy milyen csodálatos érzés, amikor az ember feje fölött összecsapnak a hullámok, és egy pillanatra minden elcsöndesül körülötte. Hogy aztán a felszínre felbukkanva, egy jó nagy levegőt vehessen az ember. A biztonságérzetének fokozása érdekében megnyugtatják őt, hogy egy 40 fős, profi úszómesterekből álló csapat tagjai fogják körülvenni a medencét, hogy szükség esetén kimentsék őt a vízből. De mindez hiába! Minden óvintézkedés ellenére Ön rendíthetetlen. Határozott nemet mond a csábító ajánlatra. A legújabb pszichológiai kutatási eredmények szerint, mindez ma már érthető dolog, és természetes emberi reakciót tükröz. Ismertté vált, hogy cselekedeteinket 5 az 1 arányban a tudatalatti agytevékenységünk határozza meg, a tudatossal - a logikai következtetéseken alapulóval - szemben. Minden 6 döntésünkből csupán egyet hozunk meg logikai érveink figyelembevételével. A többi öt esetben "belső reflexből" cselekszünk. Ma már lehetőségünk nyílik arra, hogy ezt az érdekeink ellen dolgozó reflexet egy újabb, nekünk sokkal megfelelőbbel váltsuk fel. Az előbbi a korai gyermekkorunkban - az akkori körülmények szerint - logikusnak bizonyult döntések alapján rögzült bennünk. Az érdekeinket jobban szolgáló reflexek beprogramozására viszont, a logikai agyunk kiváló adottságait használhatjuk fel. Partner-munkatársaink nem csupán birtokába jutnak ezeknek az agyprogramozási hibajavító "szerviz csomagok" műhelytitkainak, hanem lehetőségük nyílik a szükséges eszközrendszer alkalmazására, és a kedvező környezeti hatások előnyeinek élvezetére is.

5 Melyek ezek a bennünket - logikai érveink ellenére - megakadályozó "önvédelmi reflexeink" által megfogalmazott indokok, önmagunkat meggyőző érvelések? A teljesség igénye nélkül, néhány jellemző példát szeretnék bemutatni: "Én sohasem tudtam még semmit sem eladni. - pedig, szerintem itt leginkább erre van szükség." "Ha ebben a lehetőségben (kapcsolati marketing) olyan nagy fantázia lenne, az ismerőseim és barátaim közül is sokkal többen csinálnák már." "Miért éri meg vadidegen embereknek az, hogy énnekem segítsenek? - ingyen. Bizonyára, egyszerűen csak jól ki akarnak engem használni. Eddig még sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy hol van ebben elrejtve az igazi átverés?"

6 Hogyan képződik a jogdíjszerű - passzív - jövedelem? Napjainkig a különféle pénzbefektetési módok jelentették a leggyakrabban alkalmazott, és bevált módszert. Ismerve a lakosság többségének jelenlegi jövedelemszintjét, meglehetősen kevesen képesek olyan összeg befektetésére, ami érezhető változást eredményezne a vagyoni helyzetükben. Megfigyelhető viszont, hogy fokozatosan növekszik azon személyek száma, akik nem csupán megértették ezt az alapelvet, hanem az Internet korszak előnyöket felkínáló körülményeit kihasználva, élnek is vele. Ha egyszer nem rendelkeznek a befektetéshez szükséges összeggel, akkor ők egyáltalán mit fektetnek be? Kialakulóban van jelenleg egy - a hagyományostól alapjaiban eltérő - új jövedelemtermelő erőforrás megtöbbszöröző módszer, amely nem igényel komolyabb pénzbefektetést. Az embereknek lehetőségük nyílik arra, hogy erőforrásaikat megsokszorozzák az emberi kapcsolataik kamatoztatása révén. A marketingnek egy olyan erőszakmentes, ügyfélbarát, a leendő ügyfél előzetes hozzájárulását kikérő, intelligens tájékoztatáson alapuló formája van terjedőben, amely kedvező feltételeket terem mindazoknak, akik a rámenős, erőszakos ügynöki stílusú, eladói tevékenység végzésére "rejtett gyártási hiba miatt", tökéletesen alkalmatlanok. "A network marketing elérte a felnőtt kort. Tagadhatatlan, hogy mára már az anyagi függetlenséget megalapozó, és a vállalkozói mentalitást kifejlesztő reális lehetőséggé vált az emberek milliói számára." - mondja Stephen Covey a "Sikeres emberek hét szokása" című népszerű könyv szerzője. Miért is alakult ki ez a helyzet? Minden bizonnyal nem kevés szerepet játszottak ebben a gyakori átszervezések és munkaerő elbocsátások. A könnyen hozzáférhető korszerű irodatechnika és telekommunikációs eszközök jelentősége sem elhanyagolandó. De valamennyi tényező közül magasan kiemelkedik az Internet mindenre hatást gyakorló jelenléte. Az, amely nagyon kedvez annak az újfajta - közvetlen emberi kapcsolatokon alapuló - marketing tevékenységnek, melyben a tájékoztató, oktatató, személyreszabott információkkal ellátó jelleg dominál. Így oldható meg hatékonyan az egyre inkább "begubózó" életmódot folytató lakosság, interaktív, közvetlen tájékoztatása, érdeklődésének felkeltése.

7 Az Internetnek köszönhetően a széles baráti-ismerősi kapcsolatrendszerrel rendelkező személyek, valóban egy vagyonra tehetnek szert, a kapcsolati tőkéjük intelligens módon történő kamatoztatásának köszönhetően. Mi a következő lépés? Valószínű, hogy a legkevesebb, amivel önmagának tartozik az ember az az, hogy utánanéz ennek a lehetőségnek. Megismerkedik a sajátosságaival, még akkor is, ha csak, mint kiegészítő jövedelemforrás jöhet szóba nála. Az alaposabb szemrevételezés során érdemes feltenni magunknak a következő kérdéseket: Rendelkezésre áll-e egy működőképes rendszer, ami a kezdeti időszakban segít az embernek? Érzünk-e lelkesedést a jövedelemszerzés ezen módja, vagy a megismert termékek, szolgáltatások iránt?

8 Mi az alapja ennek az otthoni vállalkozás iránti fokozott érdeklődésnek? Az alkalmazottként dolgozók közül napjainkban egyre többen kezdik átértékelni az életükben fontosnak tartott dolgok korábbi sorrendjét, és igyekeznek megszabadulni az állandó ingázás viszontagságaitól, a főnökük gyakori zaklatásaitól, és a munkahelyi feszült légkör kellemetlen érzésétől. Egyszerűen több szabadságra vágynak. Még az egyéni vállalkozók is kezdenek rádöbbenni arra, hogy mi mindennek a feladására kényszerültek azért, hogy a saját maguk urai lehessenek. A vállalati létszámleépítések még inkább megerősítik ezt a trendet. Ráadásul, az emberek egyre jobban szeretnek "begubózni" és a kellemes otthoni körülményeket választják inkább munkahelyül. Előnyben részesítik a barátaikkal, családtagjaikkal való közös tevékenység folytatását. Két jelentős trend is az otthon dolgozók malmára hajtja a vizet. Ezek közül az egyik, a könnyen alkalmazható irodatechnikai és kommunikációs eszközökhöz való hozzájutás széleskörű lehetősége. A másik pedig, az internetes honlapok növekvő népszerűsége, széleskörű alkalmazhatósága, a segítségükkel történő vásárlási-, tájékoztatási- és kommunikációs lehetőségek elterjedése. Ma már egy otthoni vállalkozás tulajdonosa azonos feltételek mellet léphet a "játéktérre" mint bármelyik nagyvállalat. Senki sem képes megállapítani, hogy az adott honlap, vagy a kapott ajánlatot tartalmazó fax, illetve egy nemzetközi nagyvállalttól, vagy egy otthon dolgozó vállalkozótól származik-e. Az előnyei ennek az otthoni foglalkozásnak nyilvánvalóak: nincsenek az alkalmazottakkal szembeni kötelezettségek, többféle vállalkozás is űzhető egyidejűleg, az egész tevékenység beindításához szükséges kiadásokat, mindössze egy honlap megszerkesztése, és a nélkülözhetetlen irodatechnikai eszközök beszerzése jelenti. Nem véletlen, hogy egyre többen kezdenek szimpatizálni egy ilyen típusú tevékenység folytatásával.

9 Részünkről hiba lenne csupán a nyilvánvaló előnyeit, és a jó oldalait ismertetni ennek a megoldásnak. A választott tevékenységtől függően, vannak azért itt is olyan tényezők, amiket érdemes mérlegelni: az otthoni vállalkozás is igényel beruházást, többféle szerepet kell tudni eljátszani az embernek, nincs senki, aki megmutatná, hogy mit és hogyan kell csinálni, külső segítségre lenne szükség még, mielőtt még az ember meg tudná fizetni azt, ha mégis külső segítséget igénybe veszünk igénybe, akkor számítanunk kell arra, hogy az állandó vendég lesz az ebédlőasztalunknál, a készpénzbefolyásra nagy szükség lesz, még a szerény rezsiköltségek ellenére is, a tisztességes nyugdíjfedezeti tartalékképzés továbbra sem nyer megoldást. Azonban ha mindezekkel az ember tisztában van, és nyitott az új információkra, rábukkanhat egy olyan lehetőségre, ami a fenti problémák szinte mindegyikére megoldással szolgál.

10 Miért éppen most kedvező az időpont? Három trendnek az egyidejű megjelenése alapvető javulást eredményezhet az életkörülményeinkben: ezek az Internet, az e-kereskedelem, és a kapcsolati marketing. Ezek közül bármelyik olyan társadalomformáló hatással rendelkezik, hogy önállóan képes befolyásolni, úgy az üzleti vállalkozásunk menetét, mint az élet- és munkakörülményeinket egyaránt. Mindhárom trendnek a kölcsönös egymásra hatása viszont, egy igazi fordulópontot jelen a civilizációnk történelmében. Az Internet az a sajátosan új - mindent befolyásoló - jelenség, ami a mi generációnk életében kezdi meg hatását kifejteni. 38 évre volt szükség ahhoz, hogy a rádiókészülékkel rendelkezők száma elérje az 50 milliót. A televízió 50 millió háztartásban való megjelenése 38 évet igényelt. Az internetnek mindössze 5 évébe került az 50 millió felhasználóhoz való eljutás. Az elektronikus kereskedelem ma már minden kétséget kizáróan egyre inkább terjed, úgy az üzleti, mint a magán szférában egyaránt. Elég, ha az otthonról történő, mozi-, színház-, repülőjegy-, szállodafoglalás növekvő népszerűségére gondolunk. Az internetes áruházak számának gyors növekedéséről nem is beszélve. Nézzük meg akkor most, hogy mi is az a kapcsolati marketing. Hívhatjuk bárminek is - MLM, multi-level marketing, referencia marketing, ajánló marketing, fogyasztói hálózatos értékesítés - a lényeg az, hogy az emberi kapcsolataink előnyös működtetése húzódik meg a háttérben. Melyek a feltételei egy ilyen új típusú vállalkozóvá válásnak? Mit szólna hozzá, ha egy olyan vállalkozási formával ismertetnék meg Önt, ami: a sajátja lenne, lehetővé tenné az otthoni munkavégzést, nem igényel jelentős beruházási költséget a beinduláshoz, nem teszi szükségessé munkavállalók alkalmazását, saját vállalkozásában, de nem önmagára hagyottan végzett tevékenységet biztosítana, egy tapasztal tanácsadói csapat segítségnyújtását, konzultációját bocsátaná rendelkezésére, korlátlan jövedelemszint elérését biztosítja, saját időbeosztást tesz lehetővé, megteremti a feltételeit annak, hogy a jövedelmétől függően olyan jótékony célokra is adományozzon, amelyek az Ön értékrendjének megfelelnek.

11 Amennyiben Ön számára más megoldás is elképzelhető, mint az, hogy egész életében másnak dolgozzon, akkor potenciális jelentkezőink között üdvözölhetjük. Ha van már vállalkozói tapasztalata, és belefáradt abba, hogy állandóan azt nézze, mi mindenről kell emiatt lemondania, szintén a jelentkezőink táborában érezheti magát. Abban az esetben is, ha megtetszett Önnek az otthon dolgozás - távmunka - ötlete, de szeretné annak hátrányait kiküszöbölni, szintén esélye van arra, hogy csatlakozzon azokhoz, akik ennek az új vállalkozói rétegnek a képviselői szeretnének lenni. Ők lesznek azok, akiknek alkalmuk nyílik a hagyományos munkavállalói kötöttségeket és bezártságot lecserélni, az otthondolgozás önállóságára és szabadságára. Most pedig eljutottunk a jövedelemszerzés negyedik módjához, mely lehetővé teszi adottságaink, alkotókészségünk, időnk, energiánk, és jövedelmünk megtöbbszörözését.

12 Miért nem lehet a jólétet könnyebben elérni? Bizonyára nem jelent különösebb problémát elfogadnunk a következő megállapítást, miszerint: "Az életünk során hozott döntéseinket a jóléttel és gazdagsággal kapcsolatos szemléletmódunk, előítéleteink és hiedelmeink döntően befolyásolják." Egy olyan egyszerűnek tűnő választás is, mint az, hogy egy drágább - tengerparti panorámát kínáló - szállodai szobát kérjük-e magunknak, vagy elégedjünk meg egy olcsóbb, udvarra nézővel, a jólétre vonatkozó szemléletmódunk megnyilvánulásának egyik formáját képezi. A jólét- és gazdagságtudatáról sokat elárul az, hogy egy felvilágosult egészséges önző életmódot folytatunk-e, vagy pedig, önmagunkat teljes mértékben mások szolgálatának áldozzuk fel. Az altruizmus - önzetlenség, áldozatkészség - egyfajta betegségnek tekinthető. Az, akinek egész életét állandóan ilyen megnyilvánulások jellemzik, valóban komoly betegséggondozásra szorul! Ezzel nem azt kívánom mondani, hogy bármit is helytelenítenék abban, ha valaki másnak segít a gondjai megoldásában. Egyáltalán nem erre gondolok. Alapvető - és sokak által összetévesztésre alkalmat adó - különbség van viszont, egyesek megsegítése és életünk mások szolgálata érdekében történő feláldozása között. Nem csupán egy csekély, árnyalatnyi különbségről van itt szó. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy egy jó adag józan megfontoltsággal kell rendelkeznie az embernek ahhoz, hogy először a saját igényeit elégítse ki. Természetesen ez általában nem egyezik a széles tömegek azon nagy népszerűségnek örvendő közfelfogásával, miszerint az embernek erkölcsi kötelessége a saját érdekeivel szemben másokét előnyben részesíteni. Ez utóbbi gondolat egyaránt veszélyt jelent úgy az önbizalmunk fejlődésére, mint az életünk alakulására. Ha mások kedvéért - tudatosan, vagy öntudatlanul - hajlandók vagyunk lemondani a boldogságunkról, az nyilvánvalóan azt bizonyítja, hogy még a saját magunkra való odafigyelésre sem vagyunk alkalmasak. Ez valójában egy teljesen anti-humánus felfogás, és szellemileg beteggé is tehet bennünket.

13 Az ide vonatkozó siker-alapelv a következő: Először a saját jólétünket teremtsük meg! Azt követően pedig, annyit jótékonykodhatunk, amennyit csak akarunk. Viselkedjünk a repülőn gyermekeivel együtt utazó szülőhöz hasonlóan! Vészhelyzetben ő is - önző módon - saját magára veszi fel először az oxigénmaszkot, hogy azt követően - a már létrehozott biztonságos helyzetből - nyugodtan foglalkozhasson a gyermekek oxigén maszkkal történő ellátásával. A boldogságra és jólétre törekvés kellene, hogy képezze az értékrendünk alapját. Saját eszközeinkkel lenne célszerű "megcsinálni az életünket" a mi normáinknak megfelelően, és a saját kedvünk szerint. Minden más, ami ennél kevesebb, az kártékony, úgy a mi számunkra, mint a társadalmunk tagjai részére egyaránt. De ne higgye senki sem azt, hogy a lakosság többségét alkotó személyek vannak annyira értelmesek, hogy erre rájönnének. Napjaink emberének egyáltalán, fogalma nincs erről a dologról. Nem is csoda, hiszen olyan alapos agymosásban volt alkalma részesülni, hogy képtelen a saját érdekeiknek megfelelő, értelmes döntéseket meghozni. Megfertőzték az agyát a napilapok, folyóiratok, könyvek, a televízió, a rádió, a mozifilmek és a tömegkultúra által terjesztett "gondolatvírusok". Mostanában pedig, ez a jelenség leginkább a tömegszórakoztatásban figyelhető meg. A három legnépszerűbb gondolatvírus közé jelenleg a következőket sorolhatjuk: "a pénz nem boldogít", "a gazdagokban nem lehet megbízni", és "lelkileg olyan felemelő érzés szegénynek lenni". A közelmúltban a mozikban vagy a televízióban látott olyan sikerfilmek, mint a Titanic, a pókember 1-2, a Dallas, Isaura és a hasonló szappanoperák nyilvánvaló bizonyítékai ennek a véleménysugallatnak. Szinte mindegyik ékes bizonyítékául szolgál a tudatalattinknak, ezen negatív gondolkodásmód kódjaival történt gondos beprogramozásának. Éppen ennek a hibás programozásnak is köszönhetően, egyre növekszik az egészségi gondokkal küzdő, anyagilag is fokozatosan rosszabb helyzetbe kerülő, műveletlen tömegek aránya.

14 Miért van ez így? - merül fel a jogos kérdés. Nos, úgy döntöttünk, hogy bátorságot merítünk ahhoz, hogy - mindazoknak, akik elszánták magukat arra, hogy javítanak a jelenlegi helyzetükön - segítsünk ráébredni a korai gyermekkoruk óta őket sújtó, a szellemi- és érzelmi fejlődésüket lekorlátozó, valamint különféle hiánytüneteket okozó programozási defektjeikre. Rádöbbenteni őket arra, hogy az a rendszer, amelyben jelenleg élnek egy olyan tudatalatti programozásban részesíti őket, melynek eredményeként lelkiismeretfurdalást okoz számukra a siker elérése. Jutalomban részesülhetnek viszont, ha a képességeik és tehetségük alatt teljesítenek. Mindennek eredményeként, a mások véleményétől függőségben lévő, változatos működési hibatüneteket produkáló emberek egyre gyarapodó tömegeinek a megjelenésére figyelhetünk fel. Ha valaki elfogadja ezt a - tömegmédia által felkínált - gondolkodásmódot, akkor a sikeresélyei egyúttal szinte a nullával válnak egyenlővé. Az alkotó, gondolkodni vágyó emberek értetlenül állnak -a semmiért mindent cserébe akaró- tömeggondolkodással szemben. Annak ellenére, hogy a kormányok képviselői világszerte igyekeznek ennek az elvárásnak megfelelni, a szomorú igazság az, hogy valójában eszük ágában sincs elősegíteni azt, hogy az állampolgáraik sikeresek legyenek. Leginkább arra vágynak, hogy az országuk lakossága becsületes napszámos módján dolgozó, közösségi lényként támogassa az ő - közpénzeket nagylelkűen osztogató és elherdáló - rendszerüket. Talán a legrosszabb az egészben az, hogy sokszor a rokonaink és barátaink sem szeretnék igazán, hogy mi sikeresek legyünk és jólétben éljünk. Abban az esetben, ha mindezek ellenére nekünk mégis sikerülne egészségesnek, gazdagnak és boldognak lenni, milyen kifogásuk maradna magyarázatként a sikertelenségük indoklására? Ezért aztán ők inkább elszántan bizonyítgatni kezdik azt, hogy mennyire megvalósíthatatlanok az elképzeléseink, milyen bolondos ábrándokat is vettünk a fejünkbe. Bennünket nevetségessé téve kritizálják a célkitűzéseinket. Maximális erőfeszítéssel igyekeznek az irracionálisnak minősített vágyainkról inkább minket lebeszélni. Aztán amikor ez sikerül nekik, és mi visszatérünk az ő átlagszintjükre, akkor elégedetten próbálnak kiengesztelni bennünket olyan közhelyek emlegetésével, mint, "pézre van szüksége az embernek ahhoz, hogy még több pénzre tehessen szert, vagy pedig, az életben csak akkor lehetünk sikeresek, ha jó kapcsolatokkal rendelkezünk."

15 Egyáltalán nem arról van itt szó, hogy ők szándékosan rosszat akarnának nekünk. Biztos vagyok benne, hogy a saját maguk módján igen is szeretnék, ha mi sikeresek lennénk. A szülők egy biztos állás megszerzésére ösztönzik a gyermekeiket. A tanárok és a család jóakaró ismerősei mind azt mondják, hogy "Legyünk realisták, és ne ábrándozzunk!" A barátaink tudat alatt attól félnek, hogy náluk sikeresebbek leszünk és lehagyjuk őket. Mára már ők is - tudtukon kívül - megfertőződtek az önkorlátozó gondolatvírussal... Ennek egyik ékes bizonyítéka az, hogy valamennyien bizonyára ők is az udvarra nyíló szállodai szobát választják, a tengerre nyíló ablakokkal rendelkező helyett. Egyszerűnek tűnik ilyenkor azt mondani, hogy könnyen beszélnek azok a szerencsés gazdagok, akiknek az élete már "sínen van". Bezzeg, ha a miénkhez hasonló kevés munkabérből kellene megélniük, ha nekik is a mi kibírhatatlan főnökünket kellene nap, mint nap elviselniük, akkor semmi kedvük sem lenne különféle sikertippek osztogatásához. Nos, az igazság az, hogy ezek az önerőből gazdaggá vált személyek korábban hozzánk hasonló minimálbérért dolgoztak, a miénkhez hasonló, arrogáns és ellenszenves főnök rigolyáit voltak kénytelenek elviselni. Aztán egyszer csak hoztak egy döntést, és gyökeres pozitív változáson mentek keresztül. Ezt követően pedig, szép sorban a körülményeik is megjavultak. Miközben valaki betölt egy állás, mi akadályozza őt meg abban, hogy az egy igazán neki való remek állás legyen? Ha már van az embernek egy autója, azt mi okból nem egy Mercédesznek a márkajele ékesíti, hanem valamilyen olcsó népautóé? Havonként kapott fizetéskén, miért csak - mondjuk forintot viszünk haza a családnak ahelyett, hogy ennek az ötszörösét, vagy akár tízszeresét is megkeresnénk? Előfordult-e már Önnel az életben az, hogy teljesítés közben visszafogta a teljesítményét, mert arra gondolt, hogy ha valami jóban fog részesülni, azzal egyidőben automatikusan valaki más pórul fog járni? Érdekes megfigyelni azt, hogy gyakran ilyen gondolat foglalkoztatja az embereket. Mindez pedig, a jólét elérhetetlensége és a biztosításához szükséges erőforrások véges voltának a hiedelméből adódik.

16 Ha Ön is sokakhoz hasonló módon vélekedik a jólét megteremthetőségének lehetőségéről, akkor bizonyára bűntudatot érezne, ha drága ruházatra, vagy előkelő szállodai szobára költené a pénzét. Eközben pedig, arra gondolna, hogy ezzel az összeggel hány anyagi segítségre szoruló személy életkörülményén lehetne javítani, mennyi menedékhelyet lehetne építeni a számukra, vagy hányféle halálos betegségből tudná őket kigyógyíttatni. Mindennek az alapját az anyagi javak korlátozott rendelkezésre állásának a hiedelme képezi. Az, hogy vagy önmagára költi az ember a pénzét, vagy pedig jótékony célokra, de sajnos, mindkettőt egyszerre nem áll módjában megtenni. Semmi sem állhat távolabb az igazságtól... Az ember ugyanis egyidejűleg vehet magának egy első osztályú repülőjegyet, és ha úgy dönt - több tízezer forintos adománnyal járulhat hozzá a hajléktalanok körülményeinek a javításához. Csupán több jövedelemre kellene ehhez szert tennie! Ha valaki nem tudja, hogyan szerezzen több jövedelmet, nem kell mást tennie, mint - megtanulnia annak a módját! Ugyanis közismert tény az, hogy a pénz, - a szeretethez, valamint a különféle anyagi javakhoz és egyéb erőforrásokhoz hasonlóan - VÉGTELEN mennyiségben áll mindenki rendelkezésre. A gond "csupán" az, hogy meglehetősen kevesen ismerik a hozzájutás módját és műhelytitkait. Mindazoknak, akiknek még nem sikerült eddig elérniük a kívánt életszínvonalat, ajánlott lenne tanulmányozniuk a jólét megteremtését befolyásoló törvényeket és módszereket. Ebben nagy segítségre számíthatnak azoktól a személyektől, akik már kellő tapasztalatot szereztek ezeknek a törvényeknek a sikeres alkalmazása területén. Ha egyszer az ember már megismerte ezeket a törvényeket, és meg is értette őket, nincs más hátra mint, hogy azokat elfogadva, hozzákezdeni a következetes alkalmazásukhoz és engedni, hogy hatást gyakorolhassanak az életünkre. Amennyiben Ön is szeretne ilyen sikeres, a jólétüket önerőből megteremtő személyekkel közvetlenül találkozni, vagy a módszereikről és a tapasztalataikról szóló műveikkel (könyvek, hangfelvételek, tanulmányok, tréning anyagok) megismerkedni, szívesen felajánljuk ebben a segítségünket. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy legyen bátorsága az életkörülményeinek javításába belekezdeni, merjen jelentkezni és a kapcsolatot velünk felvenni.!

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni:

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni: A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni: % Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - év - év - év

Részletesebben

A Csehországban megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni:

A Csehországban megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni: A Csehországban megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni: % Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - 5 év - 5 év -

Részletesebben

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni:

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni: A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni: % Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - év - év - év -

Részletesebben

A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni:

A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni: A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni: % Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - év - év - év - év

Részletesebben

HORLUX Tájékoztató Tanfolyamszervezőknek

HORLUX Tájékoztató Tanfolyamszervezőknek HORLUX Tájékoztató Tanfolyamszervezőknek Tanfolyamszervezői segédlet Napjainkban egy oktatási cég portfóliójának népszerűsítése nem egyszerű feladat. Hogy őszinte legyek, mostanában szinte minden termék

Részletesebben

Panziós, falusi vendéglátó Panziós, falusi vendéglátó

Panziós, falusi vendéglátó Panziós, falusi vendéglátó A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Panziós, falusi vendéglátó Panziós, falusi vendéglátó

Panziós, falusi vendéglátó Panziós, falusi vendéglátó A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

Nők külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdje

Nők külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdje Nők külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdje Kutatási összefoglaló 2012 Készítette: Votisky Petra Pszichológus, coach és expat http://www.nokkulfoldon.hu/ Kutatás háttere: Külföldön élő nőként,

Részletesebben

Tevékenység. Tartalom/ Idő. Tanulói munkaformák és. Eszközök (perc) módszerek. az óra menete. 5 Bevezetés a pályaválasztás témakörébe

Tevékenység. Tartalom/ Idő. Tanulói munkaformák és. Eszközök (perc) módszerek. az óra menete. 5 Bevezetés a pályaválasztás témakörébe Óraterv Dátum: 05. december 0, december Pedagógus neve: P. Nagy Judit, Ötvös Erika Műveltségi terület: Humán Tantárgy: Osztályfőnöki Osztály: /A, /B Témakör: Pályaválasztás Az óra típusa: Rendszerező óra

Részletesebben

A modern menedzsment problémáiról

A modern menedzsment problémáiról Takáts Péter A modern menedzsment problémáiról Ma a vezetők jelentős része két nagy problémával küzd, és ezekre még a modern a természettudományos gondolkodáson alapuló - menedzsment és HR elméletek sem

Részletesebben

Kényszerpálya, véletlen vagy tudatos választás?

Kényszerpálya, véletlen vagy tudatos választás? Kényszerpálya, véletlen vagy tudatos választás? Női vállalkozók Magyarországon a rendszerváltástól napjainkig Horváth Anna SEED Alapítvány Vállalkozónői konferencia, Budapest, 2006. május 30. A vállalkozások

Részletesebben

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek. Ez a lista az érettségi

Részletesebben

Miért dolgozna éppen Dániában radiológusként? 5 érvünk is van rá:

Miért dolgozna éppen Dániában radiológusként? 5 érvünk is van rá: Miért dolgozna éppen Dániában radiológusként? 5 érvünk is van rá: 1. A munka és a magánélet egyensúlya Az infografika és a kreatív vizualitással bemutatott mutatók iránt érdeklődők kedvéért: http://www.oecdbetterlifeindex.org/topics/work-life-balance/

Részletesebben

Adatgyűjtő Intézet ISKOLAI INTEGRÁCIÓ ÉS SZEGREGÁCIÓ, VALAMINT A TANULÓK KÖZTI INTERETNIKAI KAPCSOLATOK. 2010. november

Adatgyűjtő Intézet ISKOLAI INTEGRÁCIÓ ÉS SZEGREGÁCIÓ, VALAMINT A TANULÓK KÖZTI INTERETNIKAI KAPCSOLATOK. 2010. november Adatgyűjtő Intézet ISKOLAI INTEGRÁCIÓ ÉS SZEGREGÁCIÓ, VALAMINT A TANULÓK KÖZTI INTERETNIKAI KAPCSOLATOK A KUTATÁSI PROGRAM K+ F MELLÉKLETE 2010. november TARTALOM I. Az iskolák és iskolaigazgatók bemutatása...

Részletesebben

A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni (%):

A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni (%): A Slovakiabán megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) Ausztriában fognak dolgozni (%): Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - év - év - év

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

Válság és kommunikáció!

Válság és kommunikáció! Válság és kommunikáció! A potenciális vevıink irányába történı kommunikáció válság idején kiemelten fontos. Sajnos nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy nehéz helyzetben (pl. válság idején) behúzzák

Részletesebben

Azaz az ember a szociális világ teremtője, viszonyainak formálója.

Azaz az ember a szociális világ teremtője, viszonyainak formálója. Takáts Péter: A TEREMTŐ EMBER Amikor kinézünk az ablakon egy természetes világot látunk, egy olyan világot, amit Isten teremtett. Ez a világ az ásványok, a növények és az állatok világa, ahol a természet

Részletesebben

Ki vagyok én?! - önismeret, társas kapcsolatok, felnőtté válás

Ki vagyok én?! - önismeret, társas kapcsolatok, felnőtté válás Ki vagyok én?! - önismeret, társas kapcsolatok, felnőtté válás ÖNISMERET ÉLETTERV - HIVATÁS - FELNŐTTSÉG TURJÁNYI KATALIN TANÁR, PSZICHOTERÁPIÁSAN KÉPZETT MENTÁLHIGIÉNIKUS, CSÉN TANÁCSADÓ MI AZ ÖNISMERET?

Részletesebben

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni.

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Tárgy: Még én sem gondoltam, hogy ennyire jól működik [SPEC1]! Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Kedves [SPEC1]! Most egy valóban nagyszerű lehetőséggel tudsz megismerkedni. Először, amikor

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

Százalékok kezdőknek és haladóknak Arányok és százalékszámítás 2. feladatcsomag

Százalékok kezdőknek és haladóknak Arányok és százalékszámítás 2. feladatcsomag SZÁMTAN, ALGERA Százalékok kezdőknek és haladóknak Arányok és százalékszámítás 2. feladatcsomag Életkor: Fogalmak, eljárások: 13 18 év a százalék fogalma a százalékszámítás alapesetei algebrai kifejezések

Részletesebben

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat!

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat! Honlapkészítés egyszerűen Tegyük tisztába a dolgokat! Az Internet beépült a mindennapjainkba A technikai fejlődésnek és a szélessávú Internet elterjedésének köszönhetően ma már weboldalak milliárdjai között

Részletesebben

Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg?

Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg? Tartalomjegyzék Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg? 23 Bevezetés 27 Élet a csendes kétségbeesésben 1. Azt

Részletesebben

ÚJ TULAJDONOSI PROGRAM

ÚJ TULAJDONOSI PROGRAM ÚJ TULAJDONOSI PROGRAM A polgári társadalom fő hajtóereje a magánkezdeményezés, az innováció, az egyéni ambíció, a gyarapodás szándéka vagyonban, tudásban, műveltségben. Az egyén tudja: személyes és családi

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K!

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! Gyakran Ismételt Kérdések a Vonzás Törvényéről 2010 KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével szabadon terjeszthető.

Részletesebben

ÖNISMERETI VIRÁGGYAKORLAT. Készítette: Szabó Edina

ÖNISMERETI VIRÁGGYAKORLAT. Készítette: Szabó Edina ÖNISMERETI VIRÁGGYAKORLAT Készítette: Szabó Edina Egészségügyi problémáink gyakran abból fakadnak, hogy képtelenek vagyunk felismerni, mi a küldetésünk az életben [ ] Már csak egészségünk védelme érdekében

Részletesebben

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA # 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA Egy másik akadály az üzletben, az emberek helyes elindítása. Ha táncparkettre viszünk valakit tangózni, tudnunk kell a lépéseket. Meghívjuk az embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk

Részletesebben

7655/14 ek/agh 1 DG B 4A

7655/14 ek/agh 1 DG B 4A AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. március 12. (14.03) (OR. en) 7655/14 SOC 194 FELJEGYZÉS Küldi: Címzett: Tárgy: a Tanács Főtitkársága a delegációk A szociális helyzet az EU-ban A Tanács következtetései

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák SIKER CLUB SIKER CLUB 2009, No. 23 Siker tippek és stratégiák James Vágyi vagyok a Siker Club huszonharmadik számával, ahol sikeres gondolatokat, ötleteket és információkat ajánlunk arról, hogy hogyan

Részletesebben

EUTE 2002 - ESS ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV

EUTE 2002 - ESS ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV sorszám EUTE 2002 - ESS ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV A válaszadás önkéntes! Tisztelt Asszonyom! Tisztelt Uram! Kérjük, válaszolja meg ezeket a kérdéseket is. Munkatársunk megvárja, amig Ön befejezi a válaszadást.

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI SIKA EGY VILÁGSZINTŰ BESZÁLLÍTÓ ALAPELVEI ÉS HAGYOMÁNYAI Több mint 100 évvel ezelőtt a jövőbe látó feltaláló, Kaspar Winkler megalapította Svájcban a Sikát, mely mára sikeres

Részletesebben

árubemutatók kockázatai

árubemutatók kockázatai Az árubemutatók kockázatai Ön is kapott már meghívót kellemes buszos utazásra ingyenebéddel egybekötve? Esetleg azzal hívták Önt telefonon, hogy nyert egy utazást? Sok esetben teljesen más a megkeresések

Részletesebben

A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak.

A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Egészséges munkahelyek Kezeljük a stresszt! A munkahelyi stressz és a pszichoszociális kockázatok kezelése Balogh Katalin EU-OSHA Nemzeti Fókuszpont Stressz-M Kutatási tájékoztató Budapest BME Q 2015.

Részletesebben

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő Prievara Tibor Nádori Gergely A 21. századi szülő Előszó Ez a könyvecske azért született, hogy segítsen a szülőknek egy kicsit eligazodni az internet, a számítógépek (összefoglaló nevén az IKT, az infokommunikációs

Részletesebben

IMPC Personnel Hungária Kft. Álláskeresési irányzatok 2016

IMPC Personnel Hungária Kft. Álláskeresési irányzatok 2016 Álláskeresési irányzatok 2016 1 A szakemberpiac az elmúlt időszakban jelentősen átalakult, a vállalkozások mind gyakrabban szembesülnek a gyártóipari szegmensben tapasztalható szakember hiánnyal. A megváltozott

Részletesebben

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012.

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012. Kézikönyv egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz 1 Mi az, amin a legtöbbet bosszankodunk? Az értékesítőink teljesítményének hektikusságán és az állandóan jelenlévő fluktuáción. Nincs elég létszámunk

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem. Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok. Doktori Iskola

Nyugat-magyarországi Egyetem. Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok. Doktori Iskola Nyugat-magyarországi Egyetem Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola A KÖRNYEZETI VÁLTOZÁSOK HATÁSA A MARKETINGORIENTÁCIÓRA, A MARKETINGSZERVEZET KIALAKULÁSÁRA, MKÖDÉSÉRE A

Részletesebben

Hazai fogyasztók, hazai élelmiszerek - a bizalom építésének lehetőségei

Hazai fogyasztók, hazai élelmiszerek - a bizalom építésének lehetőségei Hazai fogyasztók, hazai élelmiszerek - a bizalom építésének lehetőségei Dr. Polereczki Zsolt Dr. Szakály Zoltán Egyetemi adjunktus Egyetemi docens, Tanszékvezető KE-GTK, Marketing és Kereskedelem Tanszék

Részletesebben

VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték

VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték Horváth Zoltán Cashflow Mérnök Gazdasági világválság: hisztéria vagy valóság Nos, itt ülünk egy gazdasági világválságnak nevezett helyzet kellős közepén, és a legrosszabb

Részletesebben

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez Témakörök az idegen nyelvi érettségihez TÉMAKÖR 1. Személyes vonatkozások, család 2. Ember és társadalom Középszint A vizsgázó személye, életrajza, életének fontos állomásai (fordulópontjai) Családi élet,

Részletesebben

című kutatási projekt

című kutatási projekt Az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos jogtudatosság növekedésének mértéke fókuszban a nők, a romák, a fogyatékos és az LMBT emberek című kutatási projekt TÁMOP -5.5.5/08/1-2008-0001 LMBT ALMINTA KÉRDŐÍV A

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

Gábor Edina. Álmok és érvek a 21 órás munkahét mellett. 2010. december 2.

Gábor Edina. Álmok és érvek a 21 órás munkahét mellett. 2010. december 2. Gábor Edina Álmok és érvek a 21 órás munkahét mellett 2010. december 2. The New Economics Foundation think-and-do tank szervezet (http://www.neweconomics.org/) Cél: az életminőség javítása olyan innovatív

Részletesebben

SZKA_210_38. Mennyibe kerül a becsület? (Az értékek piacán)

SZKA_210_38. Mennyibe kerül a becsület? (Az értékek piacán) SZKA_210_38 Mennyibe kerül a becsület? (Az értékek piacán) TANULÓI MENNYIBE KERÜL A BECSÜLET? (AZ ÉRTÉKEK PIACÁN) 10. ÉVFOLYAM 437 38/1 ILYEN VAGYOK EGYÉNI FELADATLAP 438 SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI

Részletesebben

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL 2010. április BUDAPEST

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL 2010. április BUDAPEST 21. április Tisztelt Hölgyem / Uram! A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjeként egyik legfontosabb küldetésünknek tartom a bűnmegelőzést, éppen ezért amikor csak lehetőségünk adódik, komoly hangsúlyt

Részletesebben

A SZÉKES MASSZÍROZÁS SZAKÉRTŐI VAGYUNK.

A SZÉKES MASSZÍROZÁS SZAKÉRTŐI VAGYUNK. A SZÉKES MASSZÍROZÁS SZAKÉRTŐI VAGYUNK. SZOLGÁLTATÁSAINK Irodai masszázs GYORS. KÖNNYŰ. HATÉKONY. A Massage Company irodai székes masszázsa egy különleges hát-, nyak-, váll- és kézmasszázs, amely alig

Részletesebben

Nem? Mennyivel lett volna könnyebb, jobb az élete, ha segítettek volna?

Nem? Mennyivel lett volna könnyebb, jobb az élete, ha segítettek volna? Kedves Szülő! A munkafüzet célja, hogy segítsen Önnek pontosan látni gyermeke jövőjét. Pénzügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy azok a szülők, akik tervet készítenek gyermekeik életkezdésére, sokkal

Részletesebben

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 A pedagógusképzés diplomásainak munkaerő piaci helyzete Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által végzett, Diplomás pályakövetés 2009 2010 kutatási

Részletesebben

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015.

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. Bemutatkozás REHABJOB - JOBGROUP REHABJOB (www.rehabjob.hu) üzletágunk mellett az alábbi divíziók tartoznak

Részletesebben

Kiből lesz vállalkozó?

Kiből lesz vállalkozó? Kiből lesz vállalkozó? A vállalkozói szféra létrejöttének mikrotársadalmi tényezői Szlovákiában Mészárosné Lampl Zsuzsanna, PhD Fórum Kisebbségkutató Intézet, Somorja Konstantin Filozófus Egyetem, Nyitra

Részletesebben

Európa e-gazdaságának fejlődése. Bakonyi Péter c. docens

Európa e-gazdaságának fejlődése. Bakonyi Péter c. docens Európa e-gazdaságának fejlődése Bakonyi Péter c. docens Definiciók Definiciók Az E-gazdaság fejlődése Európában Az IKT térhódítása miatt a hagyományos gazdaság az E-gazdaság irányába mozdul Az üzleti és

Részletesebben

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni (%):

A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni (%): A Magyarországon megkérdezettek strukturális megoszlása, akik esetében számítani lehet arra, hogy (továbbra is) külföldön fognak dolgozni (%): Nem Kor Családi állapot Férfi Nő éves korig - év - év - év

Részletesebben

A biztonság már közvetlen üzleti előnyt is jelent

A biztonság már közvetlen üzleti előnyt is jelent SAJTÓKÖZLEMÉNY AZONNAL KÖZÖLHETŐ 2014. november 4. A biztonság már közvetlen üzleti előnyt is jelent A Google friss, SSL-hez kapcsolódó változtatásaira hívja fel a figyelmet a NETLOCK Az SSL tanúsítvány

Részletesebben

III. PÉNZPOLITIKA ÉS PÉNZELMÉLET

III. PÉNZPOLITIKA ÉS PÉNZELMÉLET III. PÉNZPOLITIKA ÉS PÉNZELMÉLET A pénz felhasználása gazdaságpolitikai szolgálatra részben feltételezte, részben maga után vonta a pénznek a gazdaságban betöltött szerepével kapcsolatos elméleti nézetek

Részletesebben

Szabó Beáta. Észak-Alföld régió szociális helyzetének elemzése

Szabó Beáta. Észak-Alföld régió szociális helyzetének elemzése Szabó Beáta Észak-Alföld régió szociális helyzetének elemzése A régió fő jellemzői szociális szempontból A régió sajátossága, hogy a szociális ellátórendszer kiépítése szempontjából optimális lakosságszámú

Részletesebben

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 A képzési terület diplomásainak munkaerő piaci helyzete Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a Diplomás pályakövetés 2009 2010 kutatási program

Részletesebben

Rendszerelemzés. Konstantinusz Kft.

Rendszerelemzés. Konstantinusz Kft. Rendszerelemzés Konstantinusz Kft. 2009 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Témafelvetés...4 3. Gyakorlatban alkalmazandó módszerek...5 3.1. Hogyan kezdjünk hozzá?...5 3.2. Adatok elemzése...6 3.3. Folyamatok

Részletesebben

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus Kommunikáció elmélete és gyakorlata Zombori Judit, pszichológus Önmenedzselés, karriertervezés Lehetőségek, technikák Mit értünk karrier alatt? Karrier = gyors, sikeres előmenetel, érvényesülés; Karriert

Részletesebben

MÜTF ALUMNI SZAKMAI KÖZÖSSÉG ETIKAI KÓDEXE

MÜTF ALUMNI SZAKMAI KÖZÖSSÉG ETIKAI KÓDEXE MÜTF ALUMNI SZAKMAI KÖZÖSSÉG ETIKAI KÓDEXE 2011 1. Az Etikai Kódex célja és alapelvei 1.1 A MÜTF ALUMNI SZAKMAI KÖZÖSSÉG (továbbiakban: MASZK) Etikai Kódexe a Közösség etikai önszabályozásának dokumentuma.

Részletesebben

Még keresi a lehetőséget?

Még keresi a lehetőséget? Még keresi a lehetőséget? Üzlet indítása Be tudja osztani a saját idejét? Annyi pénzt keres, amennyit megérdemel? Szeretne otthonról dolgozni? Sikerül megteremtenie a megfelelő egyensúlyt a munka és a

Részletesebben

avagy mit mond cégvezető * a marketingjéről 1. Ki foglalkozik az Ön vállalkozásában a marketinggel?

avagy mit mond cégvezető * a marketingjéről 1. Ki foglalkozik az Ön vállalkozásában a marketinggel? KKV marketing felmérés 2009 IV. avagy mit mond 1 300 cégvezető * a marketingjéről Miklovicz Norbert kkv marketing szakértő Kis- és középvállalkozási marketing felmérésünk 2009 elején indult útjára; célom

Részletesebben

1. tételsor. Információtartalom vázlata

1. tételsor. Információtartalom vázlata 1. Cége fejleszteni szeretné alaptevékenységeit a hatékony információáramlás segítségével, s ennek kidolgozásában Ön is részt vesz. Foglalja össze részletesen a logisztikai információs rendszert, s ezen

Részletesebben

A tudás alapú társadalom iskolája

A tudás alapú társadalom iskolája Ollé János A tudás alapú társadalom iskolája A társadalom iskolája Az oktatásban csak nehezen lehet találni olyan életkori szakaszt, képzési területet, ahol ne lenne állandó kérdés a külvilághoz, környezethez

Részletesebben

Az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos jogtudatosság növekedésének mértéke fókuszban a nők, a romák, a fogyatékos és az LMBT emberek

Az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos jogtudatosság növekedésének mértéke fókuszban a nők, a romák, a fogyatékos és az LMBT emberek Az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos jogtudatosság növekedésének mértéke fókuszban a nők, a romák, a fogyatékos és az LMBT emberek című kutatási projekt TÁMOP -5.5.5/08/1-2008-0001 ROMA ALMINTA KÉRDŐÍV A

Részletesebben

Vállalkozóvá válást támogató szakértői közreműködés (tanulmány)

Vállalkozóvá válást támogató szakértői közreműködés (tanulmány) KEIRDI Kutatási Szolgáltatás Design: RIQ & Lead modell. Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0005

Részletesebben

Gondolatok a tegnapokról. és arról, hogy milyen ismérvei vannak egy jó vezetőnek?

Gondolatok a tegnapokról. és arról, hogy milyen ismérvei vannak egy jó vezetőnek? Gondolatok a tegnapokról és arról, hogy milyen ismérvei vannak egy jó vezetőnek? Semmi értelme azon gondolkodni, hogy a tegnap miért alakult úgy, ahogy. Azon azonban érdemes elmélkedni, hogy miképpen lehet

Részletesebben

Online oktatsz az easylearn-ön. Egy platform több százezer hallgató

Online oktatsz az easylearn-ön. Egy platform több százezer hallgató Online oktatsz Online oktatsz az easylearn-ön Egy platform több százezer hallgató Jövőkép A jövő a modern e-learning Közösség az oktatásban Határtalan lehetőségek Az easylearn az online oktatás egy egészen

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar

Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Lelkes Mirtill Pénzügy és számvitel/államháztartás Önkormányzati intézmény költségvetéstervezési, finanszírozási, gazdálkodás rendszere. 2016. Lelkes

Részletesebben

WageIndicator adatbázisok eredményeinek disszeminációja H005 EQUAL projekt. WageIndicator és BérBarométer adatbázisok eredményeinek disszeminációja

WageIndicator adatbázisok eredményeinek disszeminációja H005 EQUAL projekt. WageIndicator és BérBarométer adatbázisok eredményeinek disszeminációja WageIndicator és BérBarométer adatbázisok eredményeinek disszeminációja Mit mutatnak az adatbázisok a részmunkaidős (nem teljes munkaidős) foglalkoztatást illetően? készítette: MARMOL Bt. 2008. április

Részletesebben

Tréningszokások Európában 2012

Tréningszokások Európában 2012 Tréningszokások Európában 2012 A Cegos Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Hollandiában és Magyarországon elvégzett kutatásának eredményei 2,800

Részletesebben

A választók és a körzetek feltérképezése

A választók és a körzetek feltérképezése A választók és a körzetek feltérképezése Lendvay Endre Responsum Kft., ügyvezető igazgató Ha nem tévedek, Oliver Cromwell mondta egyszer, hogy az nyeri a csatát, aki előbb tudja meg, hogy mi van a domb

Részletesebben

Váll.gazd: Kidolgozott tételek: 1. Értelmezze az (üzleti) vállalkozást, nevezze meg szerepét a gazdasági fejlődésben!

Váll.gazd: Kidolgozott tételek: 1. Értelmezze az (üzleti) vállalkozást, nevezze meg szerepét a gazdasági fejlődésben! Váll.gazd: Kidolgozott tételek: 1. Értelmezze az (üzleti) vállalkozást, nevezze meg szerepét a gazdasági fejlődésben! Információtartalom vázlata: A vállalkozás fogalma o Az üzleti vállalkozás célja, érdekeltjei,

Részletesebben

Higgy abban, hogy. Higgy magadban.

Higgy abban, hogy. Higgy magadban. Higgy abban, hogy azegészség a legdrágábbértéked. Egészségbiztosítás MedHelp II. Higgy magadban. Higgy abban, hogy stressz nélkül gyorsabb a GYÓGYULÁS Az egészség a legfontosabb értékünk és egyben felelősségünk

Részletesebben

A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás. Aegon Relax nyugdíjbiztosítás

A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás. Aegon Relax nyugdíjbiztosítás A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás Aegon Relax nyugdíjbiztosítás Az Aegon Relax nyugdíjbiztosítással megalapozhatja kiegyensúlyozott, nyugodt jövőjét!

Részletesebben

Ez a találkozó Önről fog szólni és bízunk benne, hogy arról, ami Önnek a legfontosabb

Ez a találkozó Önről fog szólni és bízunk benne, hogy arról, ami Önnek a legfontosabb Ez a találkozó Önről fog szólni és bízunk benne, hogy arról, ami Önnek a legfontosabb Küldetésünk Testi, lelki, anyagi jóléthez - tudatos és szabad életstílus eléréséhez vezetni minél több embertársunkat.

Részletesebben

Építs teljesítmény-központú kultúrát!

Építs teljesítmény-központú kultúrát! Építs teljesítmény-központú kultúrát! A Terra Nova egy interaktív, saját élményű szimulációs játék, amely valós szervezetek működését modellezi. A szimuláció minimum tíz, de akár több száz fős csoportoknak

Részletesebben

GKIeNET T-Mobile. Egyre több webkosarat tol a magyar. Jelentés az internetgazdaságról Gyorsjelentés. 2012. május

GKIeNET T-Mobile. Egyre több webkosarat tol a magyar. Jelentés az internetgazdaságról Gyorsjelentés. 2012. május GKIeNET T-Mobile Egyre több webkosarat tol a magyar Jelentés az internetgazdaságról Gyorsjelentés GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. Postacím: 1092 Budapest,

Részletesebben

A Budapesti Békéltető Testület. 2/2014. számú ajánlása. az üdülőhasználati jog értékesítése során tanúsítandó. körültekintő fogyasztói döntésekről

A Budapesti Békéltető Testület. 2/2014. számú ajánlása. az üdülőhasználati jog értékesítése során tanúsítandó. körültekintő fogyasztói döntésekről A Budapesti Békéltető Testület 2/2014. számú ajánlása az üdülőhasználati jog értékesítése során tanúsítandó körültekintő fogyasztói döntésekről A Budapesti Békéltető Testület (a továbbiakban: Testület)

Részletesebben

A Magyar Posta aktualitásai és jövőképe. Előadó: Rajnai Attila vezérigazgató-helyettes

A Magyar Posta aktualitásai és jövőképe. Előadó: Rajnai Attila vezérigazgató-helyettes A Magyar Posta aktualitásai és jövőképe Előadó: Rajnai Attila vezérigazgató-helyettes 1 Magyar Posta aktuális adatai 2 Árbevétel megoszlás 2011 Kb. a tevékenységek 1/5-e ÁFA-köteles Pénzforgalom 13% Egyéb

Részletesebben

Magyart tanítani Svédországban

Magyart tanítani Svédországban Újvári Tünde Magyart tanítani Svédországban Boldog vagyok, ha magyar szót hallok, vagy ha látom, hogy a saját országomról van szó a TV-ben, például egy focimeccsről vagy egy utazásról. ( ) Örömet jelent

Részletesebben

Az értelem elemei. Az értelem elemei. Tartalom. Megjegyzés

Az értelem elemei. Az értelem elemei. Tartalom. Megjegyzés Tartalom Az értelem és elemei: a tudás, az intelligencia és a beleérző képesség. Mennyire járnak ezek együtt, és milyen kombinációkban fordulnak elő az emberekben? Mi jellemzi a zsenit, tehetséget és a

Részletesebben

Minta Sándor várható munkahelyi viselkedéséről

Minta Sándor várható munkahelyi viselkedéséről Spectrum Kompetencia Kérdőív Peopletest platform Részletes kompetencia leírás Minta Sándor várható munkahelyi viselkedéséről Spectrum elméleti model Szakmai és vezetői kompetenciák Bevezetés a jellemzés

Részletesebben

Szakmai készségek és kompetenciák a közszolgálatban" PM-0439-1304-BS

Szakmai készségek és kompetenciák a közszolgálatban PM-0439-1304-BS Szakmai készségek és kompetenciák a közszolgálatban" PM-0439-1304-BS Intézmény, időpont: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető oktató neve: Kovácsné Patyik Gabriella Korcsoport/ osztály: felnőtt képzés

Részletesebben

PSZICHOLÓGIAI ÚJRAHASZNOSÍTÁS AVAGY NEM MINDEN SZEMÉT, AMI HULLADÉK

PSZICHOLÓGIAI ÚJRAHASZNOSÍTÁS AVAGY NEM MINDEN SZEMÉT, AMI HULLADÉK PSZICHOLÓGIAI ÚJRAHASZNOSÍTÁS AVAGY NEM MINDEN SZEMÉT, AMI HULLADÉK Szil Péter Az Integral folyóiratban 2001. márciusában megjelent írás (fordította: Cserháti Éva) bővített változata. Erőfeszítésünk, hogy

Részletesebben

Alapszolgáltatási Központ Gyermekjóléti Szolgálatának beszámolója az Észlelő-és Jelzőrendszer működéséről 2015 évben

Alapszolgáltatási Központ Gyermekjóléti Szolgálatának beszámolója az Észlelő-és Jelzőrendszer működéséről 2015 évben 1 Alapszolgáltatási Központ Gyermekjóléti Szolgálatának beszámolója az Észlelő-és Jelzőrendszer működéséről 2015 évben Kezet csak megfogni szabad Elveszíteni vétek Ellökni átok Egymásba simuló kezek tartják

Részletesebben

Miről lesz szó? Az Előnyök Házáról, az utalványokról, és mindenről, ami

Miről lesz szó? Az Előnyök Házáról, az utalványokról, és mindenről, ami Miről lesz szó? Az Előnyök Házáról, az utalványokról, és mindenről, ami Puebla Előnyök Háza Szövetkezet Magyar cég, magyar igényekre szabva 5 sikeres év 32 fajta utalvány Saját utalványtőzsde 14.000 elfogadóhely

Részletesebben

JÁTSSZUNK SZAKMÁT! Avagy innovatív lehetőségek a pályaorientációban Kollégium általános iskolák szakiskola közötti együttműködés

JÁTSSZUNK SZAKMÁT! Avagy innovatív lehetőségek a pályaorientációban Kollégium általános iskolák szakiskola közötti együttműködés JÁTSSZUNK SZAKMÁT! Avagy innovatív lehetőségek a pályaorientációban Kollégium általános iskolák szakiskola közötti együttműködés Jó gyakorlatok - Műhelykonferencia 2015. augusztus 26. Csernyánszky Erzsébet

Részletesebben

Széll projekt. Sajtótájékoztató anyaga (Utolsó módosítás: 2013.02.12)

Széll projekt. Sajtótájékoztató anyaga (Utolsó módosítás: 2013.02.12) Széll projekt Sajtótájékoztató anyaga (Utolsó módosítás: 2013.02.12) Mit szólnának hozzá ha azt mondanám: a Széll Kálmán téren és környékén a közúti járművek évente közel 540000 kilogramm szennyezést szórnak

Részletesebben

A minőség gazdasági hatásai

A minőség gazdasági hatásai 5. A minőség gazdasági hatásai 5.1 A minőség költségei A minőség költségeit három nagy csoportra oszthatjuk: az első csoportot a minőség érdekében tett megelőző jellegű intézkedések költségei, a másodikat

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

Minoség. Elismerés. Mobilitás. Oktatás /képzés. Standardok. Foglalkoztathatóság. Munkaerő piaci igényekre épülő képzési programok és képesítések

Minoség. Elismerés. Mobilitás. Oktatás /képzés. Standardok. Foglalkoztathatóság. Munkaerő piaci igényekre épülő képzési programok és képesítések Minoség Elismerés Mobilitás Oktatás /képzés Standardok Foglalkoztathatóság Munkaerő piaci igényekre épülő képzési programok és képesítések A VSPORT+ projekt A VSPORT+ projekt fő célja, hogy a főbb szereplők

Részletesebben

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM?

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? Kizárólag ingatlan eladóknak szóló tanulmány! MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? - avagy honnan tudjuk, mikor adjuk túl olcsón és mikor túl drágán? - Ismerje meg azt a módszert, mellyel lézer pontossággal

Részletesebben